• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1315روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 دندان های موقتی کودکان که آنها را با نام دندان های شیری می شناسیم با قاعده خاصی رشد و ریزش می کنند. برای اینکه به درستی از محل و زمان جوانه نخستین دندان ها و به دنبال آن، دندان های دیگر فرزند خود آگاه شوید، ادامه مطلب را  مطالعه فرمایید.

1. دندان های پیشین فک پایین
دو دندان میانی در فک پایین، نخستین دندان هایی هستند که در می آیند. این دندان ها اصولا بین 6 تا 10 ماهگی جوانه می زنند. وقتی این دندان ها در می آیند، چهره کودکان بسیار دیدنی و دوست داشتنی است. وقتی می خندند دو دندان کوچک در میان دهان خالی آنها هیجان خاصی به بیننده می دهد و لبخند را بر لب های آنها می آورد.

 

دو دندان میانی در فک پایین، نخستین دندان هایی هستند که در می آیند

 
2. دندان های پیشین فک بالا
دو دندان میانی در فک بالا، پس از دندان های پیشین پایین رشد می کنند. این دندان ها اصولا بین 8 تا 12 ماهگی جوانه می زنند. 


دو دندان میانی در فک بالا، پس از دندان های پیشین پایین رشد می کنند.


   3. دندان های کناری بالا
در ماه های 9 تا 13 باید منتظر دندان های کناری بالا باشید که در کنار دندان های جلو در می آیند.

 

در ماه های 9 تا 13 باید منتظر دندان های کناری بالا باشید

 
 4. دندان های کناری پایین
دندان های کناری پایین در سمت چپ و راست دندان های پیشین پایین قرار دارند. این دندان ها بین ماه های 10 تا 16 ماهگی رشد می کنند. این دندان ها لبخند کودک دلبند شما را بسیار زیباتر می کنند.  


دندان های کناری پایین، بین ماه های 10 تا 16 ماهگی رشد می کنند

  
5. دندان های آسیای بالایی
نخستین دندان آسیای کودکان بین ماه های 13 تا 19 رشد می کنند. این دندان در عقب فک رشد می کنند و تا زمانی که جفت آنها در فک پایین رشد نکنند، عملا هیچ کاربرد و استفاده ای

ندارند.

 

نخستین دندان آسیای کودکان بین ماه های 13 تا 19 رشد می کنند

 

   6. دندان های آسیای پایین
این دندان ها در عقب فک پایین رشد می کنند. زمان ظهور آنها عموما بین ماه های 14 تا 18 است. در این سن کودک می تواند بیسکوئیت های خود را به راحتی میل کند.

 

دندان های آسیای پایین، ر عقب فک پایین رشد می کنند

 

   7. دندان های نیش بالایی
دندان های نیش بالایی زودتر از فک پایین شکل می گیرند. عموما باید در سن 16 تا 22 ماهگی منتظر این دندان ها باشید.

 

دندان های نیش بالایی زودتر از فک پایین شکل می گیرند

 
 8. دندان های نیش پایینی
این دندان ها پس از رشد دندان های نیش بالا و در حدود ماه های 17 تا 23 شکل می گیرند. با این دندان ها، لبخند کودک کامل می شود و جای هیچ دندانی در لبخند او خالی نیست.   

این دندان ها پس از رشد دندان های نیش بالا و در حدود ماه های 17 تا 23 شکل می گیرند

  
9. دندان های آسیای ثانویه در فک پایین
دندان های آسیای ثانویه در فک پایین در سن 23 تا 31 ماهگی رشد می کنند. رشد این دندان ها درد چندانی برای کودک در پی ندارد. شاید چون پی بازیگوشی و تفریح هستند این درد را حس نمی کنند.

 

دندان های آسیای ثانویه در فک پایین در سن 23 تا 31 ماهگی رشد می کنند

   
 10. دندان های آسیای ثانویه در فک بالا
دندان های آسیای ثانویه در فک بالا در سن 25 تا 33 ماهگی رشد می کنند. در سن سه سالگی همه کودکان تقریبا همه 20 دندان کودکانه خود را دارند.

 

دندان های آسیای ثانویه در فک بالا در سن 25 تا 33 ماهگی رشد می کنند

دوشنبه 19/6/1397 - 15:1
سلامت و بهداشت جامعه


دندان درآوردن نوزادان معمولا در سنین ۶تا ۲۴ماهگی اتفاق می‌افتد

 
 چند روزی است که فرزندتان بیقراری و گریه می‌کند؟ دائم دست شما را در دهان خود می‌برد؟ میلی به غذا خوردن ندارد؟ کافی است به لثه‌های او خصوصا لثه‌های فک بالا به آرامی دست بکشید. بله، فرزندتان دارد اولین دندان‌های خود را در‌می‌آورد. در این مرحله وظیفه و مسئولیت شما به‌عنوان والدین بیش از پیش خواهد شد.

 باید بتوانید نوزادتان را آرام کرده و درد او را کاهش دهید تا از این مرحله هم به سلامت گذر کند. شاید نمی‌دانید چطور باید درد فرزندتان را کم کرده و او را آرام کنید. به جای استرس و دستپاچه شدن، کافی است این مطلب را بخوانید تا در چنین مواقعی با تسلط بتوانید از عهده کنترل اوضاع برآیید. ما در کنار شما هستیم تا بگوییم چه کارهایی برای دندان درآوردن فرزندتان انجام دهید.

کی منتظر رویش دندان‌ها باشیم؟
دندان درآوردن نوزادان معمولا در سنین ۶تا ۲۴ماهگی اتفاق می‌افتد. اما ممکن است در اوایل ۳ماهگی یا حتی اواخر ۱۲ماهگی نیز رخ دهد. دندان‌های تحتانی جلو اول از همه درمی‌آیند، بعد نوبت به دندان‌های فوقانی جلو می‌رسد. تصور کنید نوزاد چه دردی می‌کشد وقتی یک دندان تیز و برجسته در لثه‌های ملتهب و دردناکش رشد می‌کند. تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که وضع اسفبار، درد و ناراحتی آنها را تصور کنید.

 حتی با اینکه دندان درآوردن دردناک است، خیلی از نوزادان گریه نمی‌کنند. درواقع، آنها نمی‌توانند درد و ناراحتی محسوس در اطراف لثه خود را درک کنند، بنابراین گاهی به شکل دیگری با آن برخورد می‌کنند که در هر یک از نوزادان علائم مختلفی دارد. باید به‌عنوان مادر بتوانید زمان دندان درآوردن فرزندتان را از روی علائم آن متوجه شوید و زودتر برای رفع درد و ناراحتی اقدام کنید.

علائم نشان‌دهنده رویش دندان
نوزاد تحریک‌پذیر شده و بیداد می‌کند. ناراحت نباشید، لثه‌های او را بررسی کنید. خواهید دید که نوزاد دارد دندان در‌می‌آورد.

اگر نوزادتان از خوردن و نوشیدن سر باز می‌زند، هرگز به زور به نوزاد غذا ندهید. درد ناشی از دندان درآوردن اشتهای او را کور می‌کند و این یک موضوع طبیعی است. می‌توانید برای اینکه او ضعیف نشود از غذاهای آبکی مثل سوپ و... استفاده کنید.

اگر نوزاد از دهانش حباب خارج می‌کند، این مهم‌ترین نشانه‌ای است که هنگام دندان درآوردن نوزاد مشاهده می‌شود. آب دهان نوزاد به این خاطر سرازیر نمی‌شود که جلوی او دسر، شکلات یا آبنبات می‌خورید؛ او دارد دندان در می‌آورد!

ممکن است انگشتان دست شما یا هر چیزی که نزدیکش باشد را گاز بگیرد. جویدن یا گاز زدن هر چیزی کمک می‌کند که لثه نوزاد تا مدتی تسکین پیدا کند.

نوزاد داد می‌زند و بی‌دلیل صداهای بلندی از خود در می‌آورد. این مسئله جای نگرانی ندارد. این تنها راهی است که می‌تواند دردش را به شما نشان دهد.

چطور دردش را تسکین دهید
وقتی مطمئن شدید که نوزاد دارد دندان درمی‌آورد، سعی کنید از اقدامات زیر برای تسکین لثه دردناک نوزادتان استفاده کنید:

ماساژ لثه: اگر می‌توانید لبه‌های برجسته دندان نوزاد را ببینید، سعی کنید موقع گریه و شیون با یک انگشت یا پارچه تمیز لثه او را ماساژ دهید. از استعمال هر نوع ژل بی‌حس‌کننده برای تسکین درد نوزاد اکیدا خودداری کنید.

یک پستانک بخرید: یک پستانک ژله‌ای، آبی یا پلاستیکی برای نوزادتان بخرید. می‌توانید پستانک را در یخچال بگذارید تا سرد شود، اما از منجمد کردن آن خودداری کنید، چون به لثه نوزاد آسیب می‌رساند. می‌توانید از پستانک برای نوزاد استفاده کنید تا با جویدن آن کمی از دردش کاسته شود.

از مواد طبیعی استفاده کنید: می‌توانید یک تکه سبزی سرد مانند هویج به نوزادتان بدهید تا به آن گاز بزند. اما مراقب باشید! اگر نوزاد یک تکه کوچک از هویج را گاز بزند و بخواهد قورت دهد، این احتمال وجود دارد که دچار خفگی شود. معمولا قدرت نوزاد به کندن هویج نمی‌رسد اما درباره میوه‌های دیگر که نرم‌تر هستند و امکان کنده شدن آنها وجود دارد بیشتر حواس‌تان را جمع کنید.

 

دندان‌های تحتانی جلو اول از همه درمی‌آیند، بعد نوبت به دندان‌های فوقانی جلو می‌رسد

  
سر و صورت نوزاد را تمیز نگه دارید: یک پارچه نرم و تمیز بردارید و بزاق دهان نوزاد را از روی دهان و گردن پاک کنید تا نوزاد دچار بثورات پوستی روی صورت و گردن نشود. زمانی که فرزندتان در حال دندان درآوردن است آب دهان او بیشتر از قبل پوست او را اذیت می‌کند. ‌هر کاری می‌توانید انجام دهید تا نوزاد از درد و ناراحتی رهایی پیدا کند. راه‌های زیادی برای اطمینان از بهداشت دهان و دندان نوزادان وجود دارد.

وقتی اولین سری از دندان‌های نوزاد درآمدند، یادتان باشد که با یک مسواک نرم دندان‌های او را دو بار در روز تمیز کنید.

شیردهی شبانه (چه شیر مادر و چه شیر خشک) را متوقف کنید تا از پوسیدگی دندان نوزاد جلوگیری شود.

از پارچه حوله‌ای خیس و سرد استفاده کنید: یكی از روش‌های خوب برای تسكین درد درآوردن دندان است. این پارچه را روی لثه‌های كودك قرار دهید تا بجود.

حتی می‌توانید یك تكه یخ هم میان پارچه بگذارید و محكم ببندید تا خدای نكرده در گلوی كودك نپرد و سپس پارچه را در دهان كودك بگذارید تا بجود.

برای این منظور می‌توانید پارچه را در چای بابونه خیس كنید و در یخچال قرار دهید تا سرد و خنك بماند یا حلقه‌های پلاستیكی كه برای دندان درآوردن كودكان است را نیز در یخچال قرار دهید تا سرد شود. سپس به كودك بدهید تا بجود.

دارو آخرین گزینه انتخاب باشد: سعی کنید از تمام راه‌های ممکن برای تسکین درد و ناراحتی نوزاد استفاده کنید؛ چون هیچ راه دیگری برای برطرف کردن درد ناشی از دندان در‌آوردن وجود ندارد. اگر نوزاد درد شدیدی را تحمل می‌کند، می‌توانید هر ۶یا ۸ساعت یک‌بار از داروی پاراستامول استفاده کنید.

 با اینکه شواهد علمی چندانی در این راستا وجود ندارد، گفته می‌شود که هومیوپاتی هم به تسکین درد نوزادان حین دندان درآوردن کمک می‌کند. البته حتما توجه داشته باشید که در این رابطه به پزشک مراجعه کرده و حتما قبل از استفاده از هر نوع دارویی برای فرزندان از پزشک کمک بگیرید.
 
تب طبیعی است یا نه؟
زمان دندان در آوردن معمولا سطوح ایمنی كه از مادر به شیرخوار رسیده، كاهش می‌یابد و كودك كم‌كم خودش باید عناصر ایمنی را بسازد، بنابراین كاهش عناصر ایمنی منتقل‌شده از مادر به كودك می‌تواند دلیلی برای تب یا بروز عفونت باشد كه این فقط یك همراهی با دندان ‌درآوردن است و رویش دندان به تنهایی باعث چنین اتفاقی نمی‌شود.

 همچنین در كودكانی كه مشكل یا بیماری خاصی ندارند، معمولا در محل رویش دندان‌ها خونریزی اتفاق نمی‌افتد. به والدین توصیه می‌كنیم زمانی كه كودك دچار مشكلی مانند تب یا اسهال شدید می‌شود، حتما به پزشك مراجعه كنند و این مشكلات را به حساب دندان‌درآوردن نگذارند.

کدام دندانگیر بهتر است؟
زمانی که فرزندتان هنوز دندان در نیاورده و فقط علائم آن را نشان می‌دهد، بهترین زمان برای استفاده از دندانگیر است، اما هنگام استفاده از آن مراقب باشید و به جای انواع ژله‌ای یا پلاستیکی، بهتر است نوع طبیعی آن را تهیه کنید. پیشنهاد ما، استفاده از دندانگیرهای چوبی است که سفت بوده و مواد شیمیایی ندارند.

دندانگیرهای پلاستیکی هم در بازار موجود است که از پلاستیک‌هایی با درجه کیفی پایین درست شده‌اند و زمانی که نوزاد شروع می‌کند به دندان درآوردن قابل استفاده خواهد بود. در این مورد، مواد شیمیایی موجود در آن می‌تواند به عفونت و اسهال او بینجامد. دلایل زیر نشان می‌دهد چرا استفاده از دندانگیر چوبی بهتر از پلاستیکی است:

-برخلاف دندانگیر پلاستیکی، دندانگیرهای چوبی طبیعی بوده و هیچ نوع ماده رنگی شیمیایی ندارند.

-سفتی آن تا حدی است که کودک می‌تواند به‌راحتی آن را گاز بگیرد و به کمک آن لثه‌ خود را بمالد.

-احتمال شکسته شدن بخشی از دندانگیرهای چوبی برحسب اتفاق نسبت به نوع پلاستیکی آن خیلی کمتر است.

اگر می‌توانید لبه‌های برجسته دندان نوزاد را ببینید، سعی کنید موقع گریه و شیون با یک انگشت یا پارچه تمیز لثه او را ماساژ دهید.

دوشنبه 19/6/1397 - 15:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

در بسیاری از موارد گوش درد بچه‌ها می‌تواند علامتی از یک عفونت باکتریایی باشد
  

گوش درد انگار بخشی از دوران کودکی است و بیشتر بچه‌ها دست کم یک بار این درد را تجربه می‌کنند. گوش درد می‌تواند شدید باشد و احساس ناراحتی و بیقراری زیادی برای کودک ایجاد کند. هر کسی ممکن است دچار عفونت گوش شود اما بچه‌ها خیلی بیشتر از بزرگ‌ترها دچارش می‌شوند. از هر شش کودک، پنج کودک دست کم یک بار طی سه سال اولیه‌ی زندگی خود دچار عفونت گوش می‌شوند.

در بسیاری از موارد گوش درد بچه‌ها می‌توانند علامتی از یک عفونت باکتریایی باشد اما گوش درد می‌تواند به دلیل گرفتگی بینی، تغییر فشار، عفونت سینوسی، جرم گوش و التهاب لوزه‌ها نیز ایجاد شود. علات گوش درد در بچه‌ها کوچک‌تر علاوه بر کشیدن گوش می‌تواند بیقراری، گریه، مشکل در خوابیدن و تب خفیف و ترشح مایعات از گوش باشد. اگر کودک‌تان گوش درد دارد در این مطلب چند راهکار موثر خانگی به شما توصیه می‌کنیم که می‌تواند این درد را تا حدودی تسکین بدهد.

هشدار: اگر کودک علائمی چون مشکلات تعادلی، شنوایی یا واکنش به صداها، تب و یا تورم داشت ممکن است مشکل جدی‌تری وجود داشته باشد که حتما و فورا باید به پزشک مراجعه کنید.

کمپرس گرم
برای کاهش احساس ناراحتی، هر چه زودتر گوش دردناکش را گرم کنید. این گرما از درد کاسته و حتی جلوی تکثیر میکروارگانیسم‌ها را می‌گیرد.

یک پارچه‌ی تمیز را به آب گرم آغشته کنید، خوب بچلانید و آن را به مدت 5 دقیقه روی گوش قرار دهید. 10 دقیقه صبر کنید و سپس دوباره همین کار را تکرار کنید. همچنین می‌توانید یک بطری آب گرم یا پَد حرارتی روی گوش دردناک بگذارید. یک راه دیگر هم این است که یک فنجان نمک را در فر یا مایکرویو گرم کنید، نمک را داخل پارچه‌ای بریزید و گره بزنید و آن را 10 دقیقه روی گوش بگذارید. هر چقدر که لازم بود این کار را تکرار کنید. خود ِ کمپرس گرم هم می‌تواند موجب بیقراری کودک شود.

کمپرس سرد
گوش درد کودک را با کمپرس سرد هم می‌توانید تسکین بدهید. سرما باعث کرخت شدن عصب‌های اطراف گوش شده و در نتیجه از درد کم خواهد شد.

یک تکه پارچه را به آب سرد آغشته کرده و خوب بچلانید، ان را روی گوش قرار دهید و بگذارید 20 دقیقه بماند. همچنین می‌توانید مقداری یخ را در حوله‌ی بپیچید و روی گوش بگذارید. هرگز یخ را مستقیما روی پوست نگذارید.

سیر
سیر یک راهکار موثر خانگی است که گوش درد بچه‌ها را فورا تسکین می‌دهد. خاصیت درد کُش و ضد باکتریایی سیر کمک می‌کند گوش درد عفونی تا حدودی تسکین بیابد.

یک قاشق چایخوری سیر خرد شده را همراه با دو قاشق غذاخوری روغن کنجد حرارت دهید، خنکش کنید و روغنش را جدا کنید. دو یا سه قطره از این روغن سیردار شده را در گوش بریزید. می‌توانید از این قطره‌ی خانگی گوش، 2 تا 3 بار در روز استفاده کنید. برای پیشگیری از گوش درد بچه‌ها خیلی خوب است که هر روز یک حبه سیر بخورند.

شیر مادر
شیر مادر دارای آنتی بادی‌های طبیعی است که می‌توانند التیام هر نوع عفونت گوشی را سرعت بدهد. پژوهشی نشان داده میزان عفونت گوش در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند طی سال اول زندگی بسیار کمتر است. یعنی آشکارا می‌توان نتیجه گرفت که تغذیه با شیر مادر، یکی از بهترین راهها برای پیشگیری از گوش درد کودک است. علاوه بر تغذیه با شیر مادر می‌توانید چند قطره از این شیر را با قطره چکان در گوش دردناک بریزید تا درد تسکین پیدا کند. هر چند ساعت یکبار می‌توانید این کار را تکرار کنید.

روغن زیتون
اگر گوش کودک هیچ ترشحی ندارد و علامتی از پارگی پرده گوش نمی‌بینید، می‌توانید از روغن زیتون برای تخفیف گوش درد استفاده کنید. این روغن مانند روان کننده عمل کرده و کمک می‌کند عفونت برطرف شود.

کمی روغن زیتون را ولرم کنید و با قطره چکان، 3 تا 5 قطره از آن را در گوش بچکانید. یک پنبه توپی در گوش بگذارید تا روغن بیرون نریزید. این کار را می‌توانید یک تا دو بار در روز انجام دهید.

درمان کایروپراکتیک
درمان کایروپراکتیک نیز راهکار موثر دیگری برای برطرف کردن گوش درد ناشی از عفونت در کودکان و نوزادان است. عصب‌های بالای گردن بر سلامت و عملکرد بافت‌های داخلی گوش و اطراف آن اثر می‌گذارند. گاهی ناهمترازی ستون فقرات می‌تواند در کنترل و تنظیم نورولوژیکی اختلال ایجاد کرده و فرد را مستعد ابتلا به عفونت کند.

کایروپراکتورها می‌توانند با استفاده از فشار بسیار اندک، نواحی از ستون فقرات را که همترازی دارد اصلاح کرده و جا بینندازند و در نتیجه عملکرد سیستم عصبی نرمال‌تر شود.

  

گوش درد می‌تواند شدید باشد و احساس ناراحتی و بیقراری زیادی برای کودک ایجاد کند

 

 وضعیت خواب
وضعیت خوابیدن کودک هم می‌تواند علت گوش درد او باشد. صاف دراز کشیدن می‌تواند احساس فشار و درد در گوش دچار عفونت را تشدید کند. برای همین توصیه می‌کنیم وضعیت خوابیدن او را تغییر دهید.

برای بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانید یک بالش اضافی زیر سرشان قرار بدهید و آنها را تشویق کنید که به سمت گوشی که درد نمی‌کند بخوابند. خوابیدن روی گوش دردناک باعث می‌شود گوش درد ناشی از عفونت بدتر شود. برای بچه‌های کوچک‌تر نیز می‌توانید در زیر تشک‌، یکی دو بالش بگذارید تا سرشان بالاتر قرار بگیرد.

دستگاه رطوبت ساز
اگر گوش درد کودک ناشی از سرماخوردگی یا عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است، استفاده از دستگاه بخور یا رطوبت ساز در اتاقی که کودک می‌خوابد، کمک زیادی خواهد کرد. تنفس در هوای مرطوب کمک می‌کند از التهاب راههای هوایی دستگاه فوقانی تنفس کاسته شده و از فشار وارد بر پرده‌ی گوش کاسته شود و در نتیجه گوش درد تسکین پیدا کند.

می‌توانید دستگاه رطوبت ساز تهیه کنید یا یک کاسه آب در اتاق بگذارید تا رطوبت هوا بیشتر شود. از هر کدام که استفاده می‌کنید حتما آن را جای مطمئنی قرار دهید و ضمنا آن را تمیز نگه دارید تا کپک نزند.

بخار گرم
یکی از بهترین راهکارهای خانگی برای تسکین گوش درد ناشی از احتقان یا عفونت سینوسی در بچه‌ها، استنشاق بخار گرم است.

بخار کمک می‌کند گرفتگی بینی کمتر شده و با عفونت سینوسی نیز مبارزه می‌کند که می‌تواند تنفس را تا حدودی آسان‌تر کند. گرمای رطوبت، ترشحات را نیز رقیق‌تر کرده و دفع آن را راحت‌تر می‌کند. برای بچه‌های کوچک‌تر، دوش آب گرم را باز کنید و در را ببندید تا بخار فرار نکند. کودک را در حمام پُر از بخار نگه دارید و بگذارید دست کم 30 دقیقه این هوا را تنفس کند. برای بچه‌های بزرگ‌تر نیز می‌تونید یک کاسه‌ی بزرگ آب جوش تهیه کرده و از کودک بخواهید 10 تا 15 دقیقه بخار را تنفس کند. این کار را روزی یک تا دوبار انجام دهید.

مکیدن یا جویدن
یکی از دلایل عمده‌ی گوش درد بچه‌ها، تغییر فشار هواست که می‌تواند هنگام سفر با هواپیما یا رفتن به ارتفاعات روی بدهد.

در چنین مواردی، عمل ِ مکیدن یا جویدن می‌تواند کمک زیادی به کاهش فشار در شیپور استاش گوش کند و گوش درد را تسکین بدهد. بچه‌هایی که از شیر مادر تغذیه‌ می‌کنند نیز با مکیدن مکرر سینه‌ی مادر احساس بهتری خواهند داشت. بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانند آبنبات سفت بمکند. کودکان بالای 4 سال هم می‌توانند آدامس بجوند تا گوش‌شان باز شود.

چند نکته
می‌توانید برای تسکین گوش درد به کودک‌تان مسکن‌هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن بدهید.

از آنتی بیوتیک بیش از حد استفاده نکنید زیرا معمولا موجب مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک خواهد شد.

بعد از حمام کردن کودک، از باد گرم سشوار از راه دور برای خشک کردن گوش استفاده کنید تا آب در گوش کودک نماند.

اگر با شیشه به کودک شیر می‌دهید، سر او را بالا نگه دارید تا شیر وارد شیپور استاش گوش نشود.

 

دوشنبه 19/6/1397 - 14:59
سلامت و بهداشت جامعه



جویدن ناخن معمولا از دوران کودکی شروع می شود

 
جویدن ناخن معمولا از دوران کودکی شروع می شود و در دوران نوجوانی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد و با بالا رفتن سن کاهش می یابد، گرچه ممکن است این عادت تا بزرگسالی هم ادامه یابد. آمارها نشان داده است که ناخن جویدن در نوجوانان با افزایش قابل توجه رفتارهای بدون تمرکز و بروز مشکلاتی در مراحل گذر در زندگی فردی و احساس بی ثباتی مرتبط است.

چگونه ناخن جویدن کودکان را ترک دهیم؟
براساس راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، عنوان شده است که جویدن ناخن در مجموعه اختلالات وسواسی-اجباری دسته بندی شده و با آن مرتبط است.

بر طبق طبقه بندی بین المللی بیماری ها می توان گفت که جویدن ناخن که همراه با “دیگر اختلالات رفتاری و احساسی بوده و شروع آن معمولا در دوران کودکی و نوجوانی اتفاق می افتد، طبقه بندی می شود”، مانند مکیدن انگشت شست، و انگشت در بینی کردن.

چرا کودکان ناخن می جوند؟
جویدن ناخن یک عادت نامناسب است و علت دقیق آن قابل بحث است. یکی از دلایل ناخن جویدن می تواند ریشه در فاکتورهای فامیلی داشته باشد، هرچند این علت که آیا فاکتورهای خانوادگی مربوط به تقلید رفتار ناخن جویدن در سایراعضای خانواده و یا ریشه های ژنتیکی، تاثیر دارد یا خیر، هنوز ناشناخته است.

عوامل روان شناختی اصلی که با این رفتار مرتبط هستند شامل، استرس، نگرانی، اضطراب و خلق و خوی غیر متمرکز است. در واقع می توان گفت عادت ناخن جویدن در کودکان مکانیزمی است برای مقابله با شرایط استرس زا و از طرف دیگرهم عدم فعالیت مناسب (فعالیت کم، خستگی) ، گرسنگی و یا پایین بودن اعتماد به نفس ممکن است باعث ناخن جویدن در کودکان شود.

تصور می شود که ناخن جویدن در کودکان یک رفتار خودکار و غیرعادی است.

محققان معتقدند که در برخی کودکان عادت ناخن جویدن با اختلالات روانپزشکی همراه است و حداقل یک اختلال مرتبط با روانپزشکی در بیش از دو سوم کودکانی که به کلینیک روانپزشکی مراجعه می کنند وجود دارد. جالب این که بیشتر از نیمی از والدین این کودکان، حداقل یک بیماری روانپزشکی داشتند، به ویژه اختلال افسردگی حاد.

بیماری های روانی که اغلب در رابطه با ناخن جویدن کودکان و نوجوانانی که به درمانگاه بهداشت و ارجاع داده می شوند، شامل:

اختلال کمبود توجه، بیش فعالی، اختلال اضطراب جدایی، اختلال تومور، اختلال وسواس فکری، عقب ماندگی ذهنی، اختلال افسردگی حاد، اختلال اضطراب عمومی و اختلال هراس گزارش شده است.

بیش از یک چهارم کودکان و نوجوانان به یکی از این اختلالات دچار بودند. در نهایت، رفتارهای کلیشه ای مانند لرزیدن لب، کوبیدن سر، برداشتن پوست و کشیدن مو در بیش از 60٪ کودکان مبتلا به ناخن جویدن هم مشاهده شده است.

عوارض ناخن خوردن
در اغلب موارد، عوارض ناخن جویدن بیشتر به صورت نامناسب شدن شکل ظاهری انگشتان بوده و منحصرا در حوزه زیبایی جای می گیرد. با این حال، در برخی موارد شدت ناخن جویدن، بر کیفیت زندگی بیمار تاثیر می گذارد.

به طور اجتماعی ناخن جویدن عادت ناخوشایندی است که می تواند باعث تحقیر، سرکوب های احساسی و آسیب های اجتماعی شود. علاوه بر اثرات روحی روانی و سلامتی، ناخن جویدن به طور کلی از نظر دیگران نوعی رفتار ناخوشایند در نظر گرفته می شود.

از طرفی برخی افراد، به جویدن ناخن کفایت نکرده و ناخن را قورت می دهند و می خورند. این کار می تواند پیامد های بسیار بدی برای فرد داشته باشد. در واقع، ناخن خوردن می تواند باعث کوتاه شدن پایه ناخن و یا حتی درد های شدید معده و یا خونریزی معده شود. علاوه بر این، ناخن خوردن می تواند منجر به پارونیشیا، عفونت های باکتریایی ثانویه و ویروس هرپس سیمپلکس از ضایعات تبخال دهانی شود.

سایر اثرات فیزیکی ناخن خوردن مربوط به دهان و دستگاه گوارش است. بثورات پوستی، ناراحتی سیستم گوارش، مشکلات دندان و ترک های کوچک در ناخن ها از عوارض این عادت نامناسب است.

همچنین ناخن جویدن ممکن است باعث آبسه شده و به لثه آسیب برساند. یکی دیگر از عوارض ناخن جویدن این است که ممکن است عفونت ها و باکتری ها را از راه ناخن به دهان و در نتیجه بدن منتقل کند.

ناخن خوردن، همچنین می تواند به اختلالات تمپورومندیبولار منجر شود. این عادت نادرست می تواند خطر ابتلا به عفونت پوسیدگی گوارشی را هم در دستگاه گوارش افزایش دهد .این اختلال بیشتر در کودکان مشاهده می شود.

راهکارهایی برای درمان ناخن جویدن کودک
به طور کلی، ناخن جویدن یک وضعیت حاد و نگران کننده نیست و این عادت اغلب به مرور زمان از بین رفته و خود به خود حل می شود ؛ بنابراین ممکن است در موارد خفیف، درمان خاصی لازم نباشد زیرا در موارد خفیف، ناخن جویدن منجر به عواقب جسمی یا اجتماعی مهمی نمی شود.

با این وجود، ناخن جویدن در صورتی که با سایر اختلالات همراه باشد، نیاز به مراقبت های ویژه دارد. برای درمان این عادت ، ابتدا سابقه پزشکی کودک (از جمله جنبه های روان شناختی) و معاینه کامل پزشکی صورت می گیرد.

 

جویدن ناخن یک عادت نامناسب است و علت دقیق آن قابل بحث است

 
اضطراب منتشره
هدف ازروش های درمانی، مدیریت مواردی برای از بین بردن استرس کودک و ارائه پشتیبانی، انگیزه و کمک به نگرانی های کودک است. کلید موفقیت این است که کودک یا نوجوان انگیزه لازم برای ترک این عادت را داشته باشد.

در درمان غیر دارویی معمولا مداخلات رفتاری دروسوسه ناخن جویدن در نظر گرفته می شود.با این حال، تغییر عادت، زیربنای درمان رفتاری بوده و اجزای اصلی تغییر عادت عبارتند از آموزش، آگاهی، آرام سازی، پاسخ رقابتی و جایگزینی.

چگونه ناخن جویدن کودکان را ترک دهیم؟

روش های معمول دیگر هم شامل اعمال ماده بد طعم بر روی ناخن، مجازات و یا یادآوری کودکان برای متوقف کردن ناخن جویدن است که ممکن است موثر باشد ؛ اما این روش احتمال دارد که اضطراب را افزایش دهد.

مشغول کردن کودک و یا ترغیب آن ها به انجام کارهای دستی مانند نواختن موسیقی، تمرین و فعالیت های ورزشی یا استفاده از توپ های کوچک مخصوص می تواند موثر باشد.

داروی جلوگیری از خوردن ناخن
برای ترک عادت ناخن خوردن، علاوه بر درمان های رفتاری و غیر دارویی، از درمان های دارویی هم استفاده می شود. در این میان، مهار کننده های بازجذب سروتونین می توانند در مدیریت ناخن خوردن موثر باشند.

این مهارکننده ها به ویژه در موارد شدید موثر هستند. این داروی مهارکننده عوارض بدی نداشته و به خوبی در بیماران استفاده می شود. در گزارش های موردی، لیتیوم در کمک به بیماران افسرده و کودکانی که عادت به ناخن خوردن دارند ، برای غلبه براین عادت مزمن اثربخش است.

داروی کلسترول خون
داروهای دیگری که ممکن است در درمان ناخن جویدن استفاده شوند شامل N-acetylcysteine ​​ است که دارای اثرات آنتی اکسیدانی است و برای پیشگیری از اضطراب بیمار مفید است. اما باید اضافه کرد که اثربخشی این دارو تقریبا کوتاه مدت است.

در مورد بروز این عادت در کودکان باید اضافه کرد که کودکان از بزرگسالان آسیب پذیر تر و حساس تر بوده و در هرنوع اختلال و درمان، باید تمام موارد تحت نظر پزشک صورت یافته و جوانب احتیاط کاملا رعایت شود. درمان مداوم برای جلوگیری از پیامدهای منفی این عادت نادرست در کودکان به صورت پیگیری منظم و توجه به تمام رفتارهای فردی کودک است.

دوشنبه 19/6/1397 - 14:58
ایرانگردی



موضوع مدیریت بحران بسیار مهم است. این بحث علاوه در ایران، در کل خاورمیانه نیز اهمیت دارد چرا که بحران ها قابل پیش‌بینی، نیستند و باید تمام دستگاه ها را برای واکنش آماده کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛  ادوارد کارلوس وسکوز سورانو، هماهنگ کننده و ظرفیت‌ساز شورای بین‌المللی موزه ها و نماینده ایکوم جهانی با حضور در دفتر روابط عمومی و امور بین‌الملل، مورد استقبال قرار گرفت. در ابتدای این جلسه امیر مسعود احمدی ضمن خوش‌آمد گویی به نماینده ایکوم جهانی، گفت: امیدواریم دوره آموزشی خوب و پرباری را در موزه داشته باشیم. از مدتها قبل تلاش‌های فراوانی در مجموعه انجام شده تا این برنامه با بهترین کیفیت ارائه شود. وی ادامه داد: بحران هیچ‌وقت مشخص نمی‌کند که در چه زمانی رخ می دهد و تاریخ کهن ما باعث شده تا آثار قدیمی زیادی در موزه‌های کشور جمع آوری شود که باید آنها در مقابل بحران‌ها حفظ شوند. ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی تمام حوادث به‌جز سونامی و آتشفشان را تجربه کرده . این اهمیت مدیریت بحران را نشان می‌دهد.

در این دیدار سورانو با ابراز خرسندی از دعوت انجام شده گفت: خیلی خوشحالم که در این مجموعه حاضر هستم و علاقه شما جهت برگزاری کارگاه آموزشی مدیریت بحران موزه‌ها، باعث شد تا رییس سازمان ایکوم جهانی، نیز از این برنامه استقبال کند. موضوع مدیریت بحران بسیار مهم است. این بحث علاوه بر ایران، در کل خاورمیانه نیز اهمیت دارد چرا که بحران ها قابل پیش‌بینی، نیستند و باید تمام دستگاه ها را برای واکنش آماده کرد. سورانو در ادامه اظهار داشت: معمولا زمانی که بحرانی شکل می‌گیرد، اهمیت مدیریت مشخص می شود وهمه سازمان‌ها نیازمند دستورالعمل مناسب جهت مدیریت بحران هستند. اطلاعات کافی در زمینه مدیریت بحران باعث می شود تا در مقابل حوادث واکنش مناسب، نشان داده شود.

در پایان این جلسه، ادوارد کارلوس وسکوز سورانو، هماهنگ کننده و ظرفیت‌ساز شورای بین‌المللی موزه ها و نماینده ایکوم جهانی با دعوت امیر مسعود احمدی، جهت آشنایی بیشتر با فعالیت های موزه به بازدید از مجموعه پرداخت.

يکشنبه 18/6/1397 - 16:0
ایرانگردی



 
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ همزمان با ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین، مراسم تشییع پیکر 135 شهید گمنام برگزار خواهد شد و به برکت حضور پیکر مطهر این شهدای گرانقدر و با تصمیم مدیرعامل مجموعه، تمامی علاقه‌مندان می‌توانند روز چهارشنبه 21 شهریور 1397، از تمام بخش‌ها و تالارهای موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، بطور رایگان بازدید بعمل آورند. این تصمیم باعث می‌شود تا همه عزیزانی که در این روز به استقبال پیکر پاک شهدای گمنام آمده‌اند، بعد از اتمام مراسم، در صورت تمایل، بخش‌های مختلف موزه را به‌صورت کاملا رایگان،  بازدید کنند.

يکشنبه 18/6/1397 - 15:58
ایرانگردی

 

طرح‌های فرهنگی با محور سلوک سیاسی و اجتماعی آیت الله طالقانی در سطح شهر اکران شد.

همزمان با سالروز واقعه 17 شهریور معروف به جمعه سیاه و 19 شهریور سال روز وفات آیت‌الله طالقانی طرح‌های فرهنگی متناسب با این دومناسبت برروی بیلبوردهای شهری به تصویر درآمد.

 به مناسبت بزرگداشت سالروز رحلت آیت‌الله طالقانی تعدادی از سازه های تبلیغاتی سطح شهر به اکران طرح‌های فرهنگی این موضوع اختصاص پیدا‌ کرد و سازمان زیباسازی شهر تهران در کنار تصویر ایشان از گفته‌ها و سخنان حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری برای مرور رفتار و فعالیت‌های آیت الله طالقانی بهره‌ برده‌است.

 گفتنی است تمام طرح‌هایی که در سطح شهر از سوی سازمان زیباسازی شهر اکران شده‌است برروی آی‌پی مناطق قرارگرفته تا دردسترس ادارات زیباسازی مناطق برای اکران در سطح مناطق 22 گانه شهر تهران باشد.

شهریور که یکی از روزهای تاریخی مهم در انقلاب اسلامی به شمار می‌رود نیز سهمی از اکران‌های فرهنگی شهریور ماه داشته و برروی پرتابل‌های شهری این روزها تصاویری از تظاهرات و شعارهای این روز نقش بسته‌است تا یاد و خاطره این روز را در اذهان عمومی زنده نگه‌دارد.

يکشنبه 18/6/1397 - 15:54
اخبار

رادیو ایرانرادیو ایران، به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم، ویژه برنامه های متعددی را تدارك دیده است كه تقدیم مخاطبان می شود..
به گزارش شبکه رادیویی ایران، در دهه اول محرم ویژه برنامه های این شبکه رادیویی به شرح زیر است:
«مسیر» ویژه دهه محرم ساعت 10:10
« غنچه سرخ» ویژه شیر خوارگان حسینی جمعه 23 شهریور ساعت 9:00
«خیمه گاه خورشید» ویژه دهه اول محرم هر شب ساعت 23:05
«مشاعره عاشورایی» ساعت 4:00
«اینجا کربلاست» ویژه تاسوعا و عاشورا ساعت 10:00
«میزبان» ساعت11:55
«در مسیر شام» ویژه اسرای عاشورا
«باغ ارغوان» ساعت 15:00
«پرده پرده اشک» ویژه تاسوعا و عاشورا ساعت 16:55
«عقیق» ویژه پوشش مراسم بیت در دهه اول محرم ساعت 18:00
«راه شام» ویژه شام غریبان ساعت 18:00
«عشق است و آتش و خون» ویژه محرم ساعت 19:05
«پیر غلامان» ساعت 21:45
«دعوت» ویژه تاسوعا و عاشورا ساعت 22:05
«حرفی از نام تو» ویژه شهادت امام سجاد (ع) ساعت 10:30
«دلتنگی» ویژه شعادت امام سجاد (ع) ساعت 22:05

يکشنبه 18/6/1397 - 15:43
اخبار

به گزارش شبکه رادیویی ایران ، طبق سنوات گذشته برنامه« صبح جمعه با شما» در ایام محرم و صفر پخش نمی شود و برنامه ۱۶ شهریور آخرین برنامه صبح جمعه با شما قبل از ایام محرم و صفر بود.
ساجد قدوسیان تهیه کننده برنامه گفت: البته با برنامه ریزی های انجام شده قرار است بعد از ایام سوگواری در دهه اول محرم همین گروه با برنامه ای با محوریت نوستالژی های مردم و رادیو همان صبح جمعه ساعت ۹ تا ۱۱ در خدمت مخاطبان باشیم.
وی افزود: ویژه برنامه جدید «این جمعه با شما» نام دارد و توسط عوامل صبح جمعه با شما تهیه می‌شود.
پس هر چند به احترام سوگواری در ایام محرم و صفر صبح جمعه با شما پخش نمی‌شود ولی مخاطبان می‌توانند همرا برنامه « این جمعه با شما» همراه عوامل همین برنامه اما با رویکردی دیگر باشند.
گفتنی است برنامه «صبح جمعه با شما» پس از ایام محرم و صفر از 17 آبان ماه به جدول پخش رادیو ایران باز می گردد.

يکشنبه 18/6/1397 - 15:41
ایرانگردی

 

شهردار منطقه 20 در روزهای نخست کاری و دیدارهای مختلفی که با نخبگان و فرهیختگان اجتماعی داشت، به حمایت و مشارکت سرمایه های اجتماعی تاکید کرد و تحقق شعار "ری، شهر ایرانی اسلامی پیش رو" را مرهون همراهی ظرفیت های اجتماعی برشمرد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20 فرهاد افشار در جریان سلسله دیدارهای صمیمانه ای که در روزهای نخست کاری خود با نخبگان و فرهیختگان شهرری داشت، گفت: شهرری با وجود حرم مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، امامزادگان واجب التکریم و آثار تاریخی و باستانی که از ظرفیت های مهم منطقه محسوب می شوند، فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری به شمار می آیند. 

افشار به اهمیت همراهی مشارکت های مردمی با فعالیت های اجرایی اشاره کرد و افزود: امروز مدیریت به سمت تشکیل حکومت های محلی پیش رفته و موفقیت در گرو همراهی سرمایه ها و ظرفیت های اجتماعی است.

وی با اشاره به اینکه همدلی و همراهی افراد جامعه باعث رفع مشکلات خواهد شد، افزود: خوشبختانه شهرری از این لحاظ پتانسیل لازم را دارد و اغلب مسائلی که در مدیریت شهری تهران با صرف هزینه باید حل شود، در شهرری با وجود روحیه مشارکت پذیری و همراهی سرمایه های اجتماعی به راحتی می توانیم حل کنیم.

افشار اخلاق مداری را از ویژگی های بارز مردم شهرری برشمرد و گفت: تجربه نشان داده است که عبور از شرایط سخت با وجود اخلاق و رفتارهای اخلاق مدارانه به راحتی امکان پذیر خواهد بود که خوشبختانه این خصلت در مردم شهرری وجود دارد و با بهره گیری از این مهم می توانیم به سمتی پیش برویم که الگویی برای سراسر کشور شویم.

وی فعالیت و همراهی تشکل های مردم نهاد، نخبگان و فرهیختگان شهرری را مثبت ارزیابی کرد و افزود: برای تحقق شعار" ری شهر ایرانی اسلامی پیش رو" نیازمند مشارکت و همراهی اقشار اثرگذار اجتماعی و فرهنگی هستیم.

افشار با اشاره به اهمیت لحاظ درخواست های مردم در تصمیم سازی ها گفت: مطالبه گری مردم یکی از مهمترین خصوصیتی است که بایستی به درستی هدایت شود تا مردم از حقوق شهروندی خود برخوردار شوند که هدایت گری این موضوع بر عهده نخبگان و سرمایه های اجتماعی است.

وی وجود تشکل های مردم نهاد و اثرگذار در شهرری را از دیگر نقاط قوت و ویژگی های برجسته شهرری برشمرد و افزود: انسجام کاری و حضور فعال تشکل ها، زمینه اعتماد و حسن ظن مردم را فراهم آورده است که امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت برای حل مشکلات و دغدغه های شهروندان استفاده کنیم.

شهردار منطقه 20 در نخستین روزهای کاری خود در منطقه ضمن سکان داری مدیریت شهری این منطقه با تشکل ها و ظرفیت های مردم نهاد از جمله هیئت پیشکسوتان فوتبال، شورای هماهنگی تشکل ها و فعالان خط امام(ره)، انجمن انبوه سازان شهرری، هیئت اجرایی خانه کارگر، روسای کانون بازنشستگان، شوراها و کانون های انجمن اسلامی کارخانجات شهرری و مدیران و روسای ارگان ها و ادارات شهرری از جمله فرماندار ویژه شهرری دیدار کرد.

يکشنبه 18/6/1397 - 15:40
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته