• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 600
تعداد نظرات : 65
زمان آخرین مطلب : 5070روز قبل
دانستنی های علمی

من خدا را دوست دارم
فرصتي براي نفرت داشتن از شيطان ندارم

سه شنبه 29/8/1386 - 11:16
فلسفه و عرفان
 

خلوت گزیده را به تماشا چه حاجت است......چون کوی دوست هست به سحرا چه حاجت است

جانا به حاجتی که تو را هست با خدا.......کخر دمی بپرس که ما را چه حاجت است

ای پادشاه حسن خدا را بسوختیم......آخر سال کن که گدا را چه حاجت است

ارباب حاجتیم و زبان سال نیست......در حضرت کریم تمنا چه حاجت است

محتاج قصه نیست گرت قصد خون ماست.....چون رخت از آن توست به یغما چه حاجت است

جام جهان نماست ضمیر منیر دوست.....اظهار احتیاج خود آنجا چه حاجت است

آن شد که بار منت ملاح بردمی......گوهر چو دست داد به دریا چه حاجت است

ای مدعی برو که مرا با تو کار نیست......احباب حاضرند به اعدا چه حاجت است

ای عاشق گدا چو لب روح بخش یار......می داندت وظیفه تقاضا چه حاجت است

حافظ تو ختم کن که هنر خود عیان شود.....با مدعی نزاع و محاکا چه حاجت است
سه شنبه 29/8/1386 - 10:38
اخبار
اين به نظر جالب مي‌آيد که وزارت توسعه منابع انساني هند در تلاش است مهندسان را براي ساخت نوت‌بوک‌‌هاي 10 دلاري بسيج کند.

با وجود اينکه نيروي کار در هندوستان ارزان است رسيدن به اين قيمت بسيار دشوار به نظر مي‌رسد. يک نوت بوک از اجزايي تشکيل شده است که آنها نيز بايد در کارخانه توليد شوند. پروژه نوت‌بوک‌‌هاي 100 دلاري هم با وجود تلاش‌هاي بسياري با افزايش قيمت تا 175 دلار مواجه شد. به نظر مي‌رسد اين کامپيوترها از قطعات قديمي ‌ساخته شوند که مناسب همگان نباشد اما خواسته طيف خاصي را برطرف مي‌کنند
سه شنبه 29/8/1386 - 10:36
کامپیوتر و اینترنت
نينتندو، مدل جديد DS lite را با وزن سبك‌تر و حافظه‌ي داخلي و صفحه‌ي نمايش بزرگ‌تر عرضه خواهد كرد.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، به گفته‌ي منابع آگاه نسل جديد دستگاه بازي
DS نينتندو، باريك‌تر از مدل ‌DS Lite فعلي خواهد بود و با اين حال داراي حافظه‌ي داخلي اضافي است كه راه را براي دانلود بيشتر و محتواي سفارشي هموار مي‌كند.

بر اساس اين گزارش همچنين با وجود باريك‌تر بودن،
DS lite جديد داراي صفحه‌هاي نمايش بزرگ‌تري خواهد بود.
سه شنبه 29/8/1386 - 10:35
اخبار
جايگاه كشورمان در جامعه‌ي مجازي مشخص نيست و اظهارنظر در اين مورد به بررسي و جمع‌آوري اطلاعات نياز دارد كه متاسفانه اين كار در ايران با كندي و بي‌توجهي روبه‌رو است.

‌شهريار پورآذين - يك مدرس دانشگاه - درگفت‌وگو با خبرنگار فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين مطلب درباره‌ي جايگاه ايران در جامعه‌ي مجازي اظهار كرد: يك گروه كاري در مجمع جهاني اقتصاد گزارشاتي تهيه كرده و بر اساس ميزان ضريب نفوذ اينترنت رتبه‌اي به كشورها داده بودند كه در سال 2007 نام ايران در اين ليست نبود.

به گفته‌ي او اين در حالي است كه ما در سال 2005 اعتراضي را در اين زمينه ارايه كرده بوديم و قرار بود دانشگاهي در ايران مشخص شود كه آماري را در رابطه با ضريب نفوذ به آن‌ها ارايه دهد تا با فرمول‌ها و دسته‌بندي‌هايي رتبه‌ي كشورمان را در اين زمينه مشخص كنند.

وي افزود: اين مجمع بعد از اينكه سعي كرد اطلاعاتي را در مورد ايران دريافت كند، متاسفانه كمي دچار وقفه شده است.

اين كارشناس فن‌آوري اطلاعات ادامه داد: ضريبي كه در اين رتبه‌بندي اهميت دارد، ضريب نفوذ دسترسي به رايانه و شبكه داده‌ها (ديتا) است كه اين ضريب نفوذ در كشورها گاهي با توزيع رايانه به صورت يارانه‌يي افزايش مي‌يابد؛ به عنوان مثال در برخي كشورهاي آسيايي به دانش‌آموزان رايانه‌هاي قابل حمل داده كه به اين واسطه ميزان دسترسي افزايش يابد اما اين امر در كشور ما انجام نشده است.

اين مدرس دانشگاه درباره‌ي سيستم ارايه‌ي اينترنت در كشور با بيان اين كه اين سيستم در كشور بايد تغيير يابد و به نوعي براي بخش خصوصي سودآور شود گفت: دولت تاجر خوبي در اين زمينه نيست، تا زماني كه دولت نخواهد اين گونه خدمات را سودآور كند در اين زمينه رشد نخواهيم كرد بنابراين به اعتقاد من دولت بايد در اين زمينه مشاوره گرفته و مقررات را تسهيل كند تا شركت‌ها بتوانند در اين زمينه به خوبي فعاليت كرده و قيمت‌ها نيز در اين زمينه كاهش يابد.
سه شنبه 29/8/1386 - 10:34
اخبار
۶۰مدرسه نواحي يك و دو شهرستانهاي اراك و ساوه استان مركزي روز دوشنبه همزمان با سراسر كشور، در مراسمي به شبكه ملي اينترانت وصل شد.

رييس سازمان‌آموزش و پرورش استان مركزي در اين مراسم در هنرستان دخترانه صانع اراك افزود: در هر يك از اين كارگاههاي اينترنتي با هزينه
۱۵۰ميليون ريال بين ۱۰تا ۱۵رايانه وجود دارد.

"احمدعلي حاج كريم" بيان كرد: اين شبكه گامي در جهت توسعه فرهنگ و ارزشهاي ملي در كنار علوم نوين روز و ايجاد فضايي امن و به دور از دسترس تهديدهاي دشمنان است.

وي اضافه كرد: اين شبكه، يك منبع علمي و كتابخانه الكترونيكي است كه مي‌تواند دركوتاهترين زمان دستاوردهاي آموزشي روز را در اختيار دانش‌آموزان و والدين قرار دهد.

مديرعامل شركت مخابرات استان‌مركزي نيز در اين مراسم گفت: در اين مرحله مقررشده بود كه يكصد مدرسه استان به شبكه ملي اينترانت متصل شود اما به علت تامين نشدن اعتبار لازم به
۶۰مورد كاهش يافت.

مهندس "حسن رضواني" افزود: هم‌اكنون سرعت اين شبكه
۶۴مگابايت است و اين آمادگي وجود دارد كه سرعت اين شبكه، تا ۱۲۸مگابايت افزايش يابد.

وي‌بيان كرد: در حال حاضر هيچگونه مشكل سرعت اينترنت درشهرهاي اين استان وجود ندارد.
سه شنبه 29/8/1386 - 10:34
اخبار
مشكل رو به رشد اعتياد اينترنتي، كره‌ي جنوبي را به ايجاد يك اردوگاه با هدف جدا كردن اشخاص معتاد از فن‌آوري واداشت.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزايش معتادان اينترنتي كره جنوبي را به ايجاد كمپي براي رها كردن افراد از اعتياد مدرن وادار كرد.

مقامات كمپ به‌منظور كمك به اين افراد جلسات مشاوره‌يي و كارگاه‌هاي درماني برگزار مي‌كنند.

مدير يك مركز مشاوره اعتياد اينترنتي اظهار كرد: رشد اين مشكل در كره‌ي جنوبي به علت پيشرفته بودن اين كشور آشكار است.
سه شنبه 29/8/1386 - 10:33
اخبار
شركت امنيتي مك‌آفي، 10 پيش‌بيني تهديد امنيتي مهم سال 2008 خود را معرفي كرده كه دربردارنده‌ي تهديدهاي اينترنتي پيشين و تهديدهاي مربوط به مكالمه‌ي اينترنتي و پلت‌فرم‌هاي پيام‌رساني فوري هستند.

به گزارش سرويس فن‌آوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شركت امنيتي مك‌آفي همچنين ويندوز ويستا را به عنوان يك تهديد تازه عنوان كرده است.

در حالي كه به‌كارگيري ويندوز جديد مايكروسافت در سال جاري ميلادي زياد نبوده است اما بر اساس پيش‌بيني مك‌آفي، افزايش به‌كارگيري ويستا در سال آينده خطر تهديدهاي مرتبط با ويستا را افزايش خواهد داد.

در فهرست منتشر شده از سوي اينش شركت، شبكه‌ي اجتماعي و وب 2، شبكه‌ي رايانه‌هاي آلوده، پيام رساني فوري، بازي اينترنتي و مكالمات اينترنتي (
VOIP) جزء مهم‌ترين تهديدهاي امنيتي در سال 2008 عنوان شده‌اند.
سه شنبه 29/8/1386 - 10:32
اخبار
شرکت ID Software که در زمینه تولید نرم‌افزارهای سرگرمی و بازی فعالیت می‌کند، به دنبال آغاز همکاری‌های با شرکت Fountainhead Entertainment‌ قصد دارد شعبه جدید خود را با نام ID Mobile راه‌اندازی کند.
این شعبه نرم‌افزارهایی را برای تلفن‌های همراه و کنسول‌های قابل‌حمل
Nintendo DS و PlayStation Portable طراحی می‌کند و امیدوار است پیش از فرارسیدن تعطیلات ژانویه سری جدید این بازی‌ها رادر اختیار کاربران بگذارد.
مرکز جدید
ID Mobile که زیر نظر ID Software اداره می‌شود، توسط "کاترین آنا کانگ"(Katherine Anna Kang)، موسس Fountainhead Entertainment و یکی از مدیران اسبق ID Software اداره می‌شود.
پیش از این
ID Software و Fountainhead برای تولید بازی‌های مخصوص تلفن‌های همراه با یکدیگر همکاری کرده بودند و موفق به ساخت بازی‌های Orcs و Elves شده بودند. این بازی‌ها در سال گذشته جایزه بهترین بازی سال را به خود اختصاص دادند.
مرکز
ID Mobile هم‌اکنون در حال تولید بازی‌ Wolfenstein برای تلفن‌های همراه است. "جان کارمک"(John Carmack) مدیر فنی و یکی از موسسان شرکت ID Software در این باره گفت: «پتانسیل بازار جهانی بازی‌های تلفن‌همراه بسیار زیاد است و ما باید از این پتانسیل به بهترین نحو استفاده کنیم.»
سه شنبه 29/8/1386 - 10:32
اخبار

طليعه سيدعلي - اعتياد به اينترنت، تلفن همراه ، "اس ام اس"، الكل هم اكنون از نظر جامعه‌شناسان در مجموعه رفتارهاي اعتيادي قرار مي‌گيرد.
تحقيقات باليني درباره اعتياد تاكنون اساسا روي وابستگي به مواد، مثل الكل و مواد مخدر انجام شده است.
هرچند بسياري عقيده دارند كه واژه اعتياد فقط بايد درمورد رفتارهايي كه‌شامل تزريق دارو مي‌شود به‌كار رود، امامحققان برخي ازرفتارها را شناسايي كرده‌اند كه به طور بالقوه اعتيادي هستند و با حالات ناشي از استفاده از مواد يا اختلالات روانپزشكي همپوشاني دارند.
در دو دهه گذشته، روانشناسان و محققان اعتياد به تدريج پذيرفته‌اند كه اعتياد به چيزهايي غير از مواد نيز مي‌تواند به وجود بيايد، به عنوان مثال عادت‌هايي مانند پرخوري، ميل جنسي و تماشاي تلويزيون، استفاده مفرط از اينترنت رفتارهاي اعتيادي محسوب مي‌شوند.
دراعتياد رفتاري، فرد به‌آنچه انجام مي‌دهد و احساساتي كه در هنگام انجام دادن آن كار تجربه مي‌كند، معتاد مي‌شود.
فرضيه‌اي جديد مي‌گويد ، احتمال دارد كه هم در عادت به مواد و هم در عادت به غيرمواد، يك واكنش شيميايي وجود داشته باشد.
نگاهي اجمالي به برخي از رفتارهاي اعتيادي مي‌تواند ما را با علائم و عوارض مشابه اين رفتارها آشنا كند.

** اعتياد به اينترنت:
ظهور اعتياد به اينترنت به‌عنوان يك اختلال جداگانه، نخستين بار در سال
۱۹۹۵توسط"ايوان گلدبرگ" مطرح شد و درسال ۱۹۹۶توسط "يانگ"توسعه يافت. در حال حاضر مراكز درماني در سراسر آمريكا حتي در دادگاه و سيستم قانوني اين كشور وابستگي به اينترنت را به عنوان يك اختلال رواني واقعي پذيرفته‌اند.
وابستگي به‌اينترنت را "اعتياد مدرن"
Modern Addictionنامگذاري كرده‌اند در واقع وابستگي به اينترنت يك وابستگي واقعي همانند اعتياد به مواد مخدر و وابستگي‌هاي ديگر است. اگر چه اين نوع وابستگي مشكلات جسمي اعتيادهاي شيميايي را ندارد، اما مشكلات اجتماعي ناشي از آن همانند اعتيادهاي ديگر است.
از دست دادن كنترل بر روي رفتار ، علائم ناخوشايند ناشي از ترك ، عطش، ولع‌زياد براي كار بااينترنت ، گوشه‌گيري اجتماعي و افت تحصيلي و شغلي برخي از پيامدهاي وابستگي به اينترنت هستند.
خصوصيات ديگري نيز براي افراد وابسته به اينترنت ذكر شده است مانند استفاده از اينترنت براي فرار از مشكلات يا رفع احساس درماندگي ، گناه ، اضطراب و افسردگي ، دروغ گفتن مكرر به اعضاي خانواده و دوستان براي پنهان كردن ميزان ماندن در فضاي اينترنت.
معتادان اينترنتي هم مثل الكلي‌ها با خانواده ، كار، روابط اجتماعي و مدرسه مشكل پيدا مي‌كنند. برخي از معتادان اينترنتي مثل الكلي‌ها يا افراد معتاد به مواد، ميزان مصرف خود را مخفي مي‌كنند تا بتوانند به كار خود ادامه دهند.
يكي‌از شباهت‌هاي اعتياد به اينترنت با ساير اعتيادها اين است كه معتادان اينترنتي اعتراف مي‌كنند كه هر بار خيلي بيشتر از آنقدر كه قصد داشته اند آنلاين مي‌مانند، درست مثل يك فرد الكلي كه بيشتر از آنچه مي‌خواهد يا حتي به خاطر مي‌آورد ، الكل مي‌نوشد.
افراد معتاد به اينترنت از اطرافيان خود كناره‌گيري مي‌كنند تا بيشتر با دوستان اينترنتي‌اشان باشند، درست مثل الكلي‌ها كه مصاحبت با دوستان مشروب‌خوار خود را ترجيح مي‌دهند.
افراد معتاد به اينترنت وقتي مي‌خواهند اعتياد خود را ترك كنند با علائم ترك مواجه مي‌شوند كه با علائم ترك در معتادان به مواد قابل مقايسه است.



** اعتياد به تلفن همراه:
دسترسي زودرس به دوستان، قابليت مخفي نگاه داشتن مكالمات از خانواده، بهره‌مندي از سيستم پيام كوتاه براي مخفي‌كاري بيشتر ازجمله مزاياي استفاده از تلفن همراه براي جوانان و نوجوانان است.
بخشي از محبوبيت پيام‌هاي كوتاه براي جوانان از آنجا ناشي مي‌شود كه آنها به تلفن همراه خود به‌عنوان بخشي از هويت خود مي‌نگرند كه وسيله شخصي و خصوصي است كه به‌جوانان براي تحرك و برقراري ارتباط همزمان،احساس استقلال مي دهد.
پژوهش‌ها نشان مي‌دهد رابطه‌اي بين استفاده بيش از حد از تلفن همراه و استرس (فشار رواني) و بي‌قراري وجود دارد.
دكتر"ديويد شفيلد" روانشناس ازدانشگاه "استافورد شاير" با مطالعه
۱۰۶ نفر كه از تلفن همراه استفاده مي‌كردند، دريافت كه شانزده درصد آنها مشكلات رفتاري دارند.
وي بااين تحقيق نتيجه‌گرفت كه اين مشكلات رفتاري درپي اعتياد به استفاده از تلفن همراه موجب استرس خواهد شد.
شفيلد مي‌گويد با وجود اهميت تلفن همراه در زندگي روزمره، تحقيقات نشان دهنده آن است كه برخي از مردم به طرزي بي‌رويه از اين وسيله استفاده مي- كنند و اين امر زندگي شخصي آن‌ها را تحت تاثير قرار داده است.


** اعتياد به تلويزيون:
به‌دنبال‌اختراع تلويزيون دردهه
،۱۹۲۰تحولات فراواني از هنگام راه يافتن آن به خانه‌ها صورت گرفته است و امروز با شمار فراواني از مردم مواجه مي- شويم كه روزانه بيش از هشت ساعت تلويزيون تماشا مي‌كنند.
نشانه‌ها و دلايل مختلفي وجود دارد كه وابستگي به تماشاي تلويزيون را يك نوع رفتار اعتيادي بدانيم ، وقتي معتاد به تلويزيون را ازتماشاي آن محروم مي كنيم نشانه‌هاي محروميت از آن پديدار مي‌شود.
يكي ديگر از نشانه‌هاي رفتار اعتيادي احساس گناه ملازم آن است.
بررسي‌ها نشان داده‌است معتادان به‌تلويزيون داراي احساس گناه هستند، ولي ساير وسايل براي پركردن اوقات فراغت احساس گناه ايجاد نمي‌كنند و شادي و خشنودي ناشي از آن‌ها بيشتر و ادامه‌دارتر است، اما تلويزيون به جاي احساس رضايت، احساس گناه ايجاد مي‌كند.
اعتياد به تلويزيون مانند اعتياد به مواد مخدر دنيايي از خيال و توهم ايجاد كرده و جاي واقعيت‌ها را مي‌گيرد و مانند همه انواع ديگر اعتيادها تماشاي آن ناشي ازعدم رضايت و خشنودي واقعي درزندگي است.
اشخاص به چهار دليل ميل به فرار از احساس ملامت ازشرايط زندگي روزانه، ميل به داشتن موضوعي براي صحبت با ديگران، ميل ديدن اشخاص ومناظري در تلويزيون براي مقايسه شرايط خود با آن‌ها و درجريان حوادث دنيا قرار گرفتن پاي تلويزيون مي‌نشينند.
يكي ازنكات جالب درارتباط باتلويزيون اين است كه همه چيز راكوچك‌تر به نمايش مي‌گذارد. تمام اشيا و اشخاصي كه در تلويزيون تماشا مي‌كنيم ازاندازه واقعي‌اشان كوچك تر هستند. به‌مفهومي اين موضوع درباره همه اعتيادها صدق مي - كند. رفتارهاي اعتيادي تجربه ما را از زندگي كاهش مي‌دهند.

** ديدگاه ها:
" سعيد نوروزي جويناني " كارشناس دفتر پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي سازمان بهزيستي كشور درباره رفتارهاي اعتيادي ، مي‌گويد: انواع و اقسام رفتارهاي اعتيادي مانند اعتياد به الكل، كار ، تلفن همراه و يا اينترنت دامن‌گير برخي از افراد شده‌است كه با پناه بردن به چيزي از خارج از خودشان احساس آرامش مي‌كنند.
به‌گفته وي، هسته اصلي يك رفتار اعتيادي از آنجا ناشي مي‌شود كه فرد به دنبال شيوه‌اي است براي حل يكي از مشكلات خود و در اين راه انجام يك رفتار را براي حل مشكل خود مناسب مي‌بيند.
فعاليت‌هاي حرفه‌اي ، شغلي و ارتباطي معتادان به رفتارهاي اعتيادي تحت تاثير اين رفتارها قرار مي‌گيرد.
نوروزي تصريح مي‌كند : فزاينده و صعودي بودن رفتار ، عدم موفقيت براي قطع رفتار توسط شخص ، عدم قدرت فرد در خودداري از اين رفتار برغم وجود پيامدهاي منفي ، ايجاد رنجش براي خود و ديگران به خاطر رفتار اعتيادي ، احساس گناه داشتن از جمله مولفه‌هاي يك رفتار اعتيادي است.
اين كارشناس مي‌گويد : جو احساسي به نام "شرم زهرآگين" در برخي افراد باعث مي‌شود اين افراد خود را به عنوان يك موجود دوست داشتني فرض نكنند و مي‌خواهند چيزي غير از خودشان باشند.
وي يكي از روش‌هاي پيشگيري از اعتياد را پذيرش " خود واقعي " خود مي- داند و مي‌گويد: يكي از عوامل بروز معضل اعتياد فرار از " بي‌خودي " توسط فرد و پناه به رفتارهاي اعتيادي است.
"براتي‌سده" يك مقام سازمان بهزيستي‌كشور نيز در خصوص "رفتارهاي اعتيادي" گفت : اين بحث اخيرا مطرح شده است و موضوعاتي چون"روابط جنسي"،"اينترنت"، "پرخوري " و "تلفن همراه" را در بر مي‌گيرد.
به‌گفته وي ، وجه مشترك تمامي رفتارهاي اعتيادي ، اين است كه وقتي فرد به اين رفتارها مبتلا شد ، نمي‌تواند از انجام آن دست بكشد و دچار "تكانه" يا " اضطرار" براي مبادرت به اين رفتار مي‌شود.
اين مقام بهزيستي اضافه مي‌كند : انجام اين رفتارها موانعي را در قبال عملكرد اجتماعي و شغلي فرد ايجاد مي‌كند.
"براتي‌سده" ضمن اعلام اين مطلب كه دركشور به طور سازمان يافته و منسجم رفتارهاي اعتيادي بررسي نمي‌شود، مي‌گويد: انكار كردن اين موضوعات به دليل قبيح دانستن برخي از آن‌ها در جامعه دليل بر نبود آن نيست و دستگاه‌هايي چون وزارتخانه‌هاي رفاه، بهداشت ، فرهنگ و ارشاد اسلامي و آموزش و پرورش بايد به منظور حل مشكل در اين عرصه وارد شوند.
كارشناسان امرمعتقدند بررسي جامع اين رفتارها و يافتن راهكارهاي مقابله به‌آن نيازمند مشاركت مراكزي چون سازمان ملي جوانان، وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ستاد مبارزه با مواد مخدر ، سازمان بهزيستي ، وزارت علوم تحقيقات و فناوري و وزارت بهداشت است.

سه شنبه 29/8/1386 - 10:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته