سلامت و بهداشت جامعه
انجام برخی راهکارهای خانگی میتواند شما را از شر سرگیجه خلاص کند.
به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از خبرگزاری افغانستان، هرچند برخی داروهای بدون نسخه نیز برای درمان سرگیجه موجود هستند، اما گاهی اوقات نیازی به دارو نیست، به خصوص هنگامی که درمانهای طبیعی بدون هیچ گونه عوارض جانبی تاثیرگذار هستند و سرگیجه را به خوبی رفع میکنند.
وقتی شخص دچار سرگیجه میشود، باید بلافاصله بنشیند تا در صورت زمین خوردن احتمال آسیبدیدگی در او کاهش پیدا کند. به علاوه، سرگیجه میتواند علامت یک بیماری زمینهای یا چندین اختلال متفاوت باشد. سرگیجه ممکن است بارها و بارها تکرار شود تا زمانی که علت اصلی آن مشخص شود و سپس از بین برود.
اگر به طور معمول سرگیجه دارید، باید با پزشک مشورت کنید تا علت اصلی آن مشخص شود. اگر این مشکل برای اولین بار است که در شما رخ داده، گزارش زیر را بخوانید و راهحلهای خانگی ذکر شده در آن را امتحان کنید.
چای زنجبیل
طبق مطالعات صورت گرفته، ریشه زنجبیل میتواند سرگیجه را کاهش دهد. برای استفاده از این خاصیت زنجبیل، میتوانید تکهای از آن را به مدت ۵ دقیقه در آب بجوشانید و سپس مصرف کنید. برای کاهش تلخی این جوشانده میتوانید به آن عسل اضافه کنید. نوشیدن چای زنجبیل دو بار در روز میتواند به کاهش حالت تهوع، سردرد و سایر علائم سرگیجه کمک کند.
بادام
بادام منبع غنی ویتامین A، B و E است. خوردن روزانه آن میتواند به کاهش علائم سرگیجه کمک کند.
آب بنوشید
کمبود آب میتواند باعث بروز علائم سرگیجه شود. حتی دهیدراته شدن خفیف هم میتواند باعث تحریک این اختلال شود. هیدراته نگه داشتن بدن (نوشیدن آب کافی) سرگیجه را به حداقل میرساند.
روغنهای معطر
روغنهای معطر از سادهترین و موثرترین درمانها برای بسیاری از مشکلات هستند. آنها حتی میتوانند به مدیریت علائم سرگیجه، از جمله حالت تهوع و سردرد کمک کنند. برای تسکین فوری سرگیجه میتوانید از روغن نعناع فلفلی، زنجبیل، لیمو و اسطوخودوس در دستگاه پخشکننده بو استفاده کنید.
عسل و سرکه سیب
گفته میشود که هم عسل و هم سرکه سیب باعث افزایش جریان خون در مغز میشوند. برای درمان علائم سرگیجه دو قاشق عسل با یک قاشق سرکه سیب را مخلوط کرده و سپس ترکیب به دست آمده را مصرف کنید.
يکشنبه 25/8/1399 - 13:8
سلامت و بهداشت جامعه
دانشمندان هشت ژن را شناسایی کرده اند که در صورت ابتلا به ویروس کرونا تأثیر مهمی در احتمال مرگ یا زنده ماندن فرد دارد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه هاروارد نسخههای معیوب هشت ژن را که به عنوان متغیرهای فوق العاده شناخته میشوند و در هفت کروموزوم پخش شده اند، به عنوان عوامل تاثیر گذار بر مرگ در اثر ابتلا به ویروس کرونا شناسایی کردند.
تیم تحقیق دانشگاه هاروارد معتقد است که داشتن تنها یکی از این ژنهای معیوب میتواند حداقل ۲۰ ٪ احتمال زنده ماندن را کاهش دهد و داشتن سه ژن معیوب یا بیشتر میتواند احتمال زنده ماندن را به ۶۰ ٪ کاهش دهد.
دادههای منتشر شده توسط «بیو بانک» انگلیس در ماه آگوست، به محققان اجازه داد ژنهای ۱۷۷۸ فرد مبتلا به کوید ۱۹ را بررسی کنند. از این تعداد ۴۴۵ نفر معادل بیش از یک چهارم گروه مطالعه، فوت کردند.
سی تی اسکن از طریق ژنوم افراد آلوده انجام شد و نقاط ژنتیکی که ممکن است به مرگ مرتبط باشند، مورد بررسی قرار گرفت.
این آزمایش ۸ متغیر فوق العاده را که با ژنهای معمولی متفاوت هستند، کشف کردند. انواع متغیرهای فوق العاده شامل قطعات مختلف DNA هستند که در یک کروموزوم یکسان توزیع شده و با یکدیگر برای کارکرد طبیعی خود همکاری میکنند.
این مطالعه که در سایت medRxiv در دسترس است، نشان میدهد که متغیر فوق العاده، قوی و پایدار است، زیرا ترکیبی از قدرت سیگنالهای منفرد را دارد.
محققان در مطالعه خود اعلام کردند که مهمترین سیگنال موسوم به ۲۲۲ در کروموزوم ۲ در متغیر فوق العاده ۱۹۷ chr ۲ ظاهر میشود.
محققان میگویند میزان بروز این اختلاف چشمگیر بین مردان و زنان به ترتیب ۱۸.۰۹ ٪ و ۲۲.۹۳ ٪ است. این ژن با ژن ۷ DNAH مرتبط است که در کنترل حرکت مژهها که مویرگهای ریزی در سیستم تنفسی هستند و به حرکت مخاط کمک میکنند، نقش دارد.
یک مطالعه قبلی نشان داد که این ژن پس از ابتلا به ۲ SARS-CoV- بسیار تنظیم میشود که این موضوع از عملکرد صحیح آن جلوگیری میکند.
طبق مطالعه جدید، وجود نوع خاصی از این ژن باعث میشود که ۲۵ ٪ افراد پس از ۲۰ روز بر اثر ابتلا به کوید ۱۹ بمیرند.
«جیانشنگ هو»، سر گروه این تحقیق گفت: این متغیر میتواند کشنده باشد، زیرا ویروس از آن برای مختل کردن توانایی فرد در پاک سازی مخاط از طریق مژگان استفاده میکند و در نتیجه منجر به نارسایی حاد تنفسی میشود که دلیل بالقوه مرگ ناشی از بیماری است.
عملکرد مژکها نیز تحت تأثیر ژنهای بسیار متنوع دیگری به نام ۴-۱۶ chr قرار دارند که از تشکیل ساختارهای حیاتی جلوگیری میکنند.
۴-۱۶ chr منجر به کاهش تقریبی شانس زندگی تا ۷۰ ٪ میشود، در حالی که افراد بدون وجود این نوع ۸۵ ٪ شانس ادامه حیات دارند.
محققان میگویند: هر دو متغیر فوق العاده به نام ۱۹۷ -۲ crh و ۴-۱۶ chr با مژکها در ارتباط هستند که نقش مهمی در ابتلا به SARS-CoV-۲ دارند.
با این حال، داشتن یک نوع متغیر فوق العاده در کمین DNA بوده و احتمال مرگ ناشی از بیماری را افزایش میدهد و این مسئله را پیچیدهتر میکند.
به گفته دانشمندان احتمال زنده ماندن بیمارانی که بیش از ۳ نوع متغیر فوق العاده دارند، طی سه هفته اول به طرز چشمگیری کاهش مییابد و به حدود ۰.۶ میرسد.
يکشنبه 25/8/1399 - 13:6
سلامت و بهداشت جامعه
کارشناسان آلمانی برای اولین بار یک مورد انتقال ویروس سئول از موش به انسان را در این کشور تأیید کردند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از الفرات نیوز، کارشناسان بیمارستان شاریته در برلین اعلام کردند که با همکاری دانشمندان موسسه ملی بهداشت حیوانات فردریچ لوفلر توانستند دختری را با علائم ابتلا به ویروس سئول زیرشاخه هانتا ویروس ها تشخیص دهند که این بیماری از موش خانگی اش به او منتقل شده است.
در بیانیهای که توسط این بیمارستان منتشر شد، متخصصان اظهار داشتند که موش بیمار از کشور دیگری به آلمان منتقل شده است و این دختر پس از بروز علائم نارسایی حاد کلیه، به پزشکان مراجعه کرده و چندین روز را در بخش مراقبتهای ویژه بستری شده است که پس از انجام آزمایشات لازم، مشخص شد او به یکی از انواع هانتا ویروسها یعنی ویروس سئول مبتلا شده است.
کارشناسان هشدار دادند که این شناسایی شاهدی بر قابلیت انتشار این ویروس به تمام نقاط جهان است. آنها از صاحبان موشهای خانگی خواستند تا به شدت مراقب باشند.
طبق دادههای سازمان جهانی بهداشت، در موارد حاد، ویروس سئول ممکن است باعث خونریزی و نارسایی کلیه شود، اما در موارد جزئی و سبک بدون علائم هستند.
تاکنون هیچ روش درمانی مؤثری برای این ویروس که از فردی به فرد دیگر منتقل نمیشود، وجود ندارد.
ویروس سئول غالباً در آسیا شیوع داشته است؛ به گونهای که علت ۲۵ ٪ از کل تبهای خونریزی دهنده ویروسی شامل می شود، اما اولین مورد آن در اروپا سال ۲۰۰۴ در فرانسه تشخیص داده شد.
يکشنبه 25/8/1399 - 13:3
ایرانگردی
افزون بر انواع میوه، سبزیجات و صیفیجات که در میادین میوه و تره بار عرضه میشوند و مورد استقبال شهروندان قرار گرفتهاند، یکی از دلایل افزایش اقبال عمومی نسبت به این مراکز خدماتی، ارائه انواع محصولات پروتئینی است که علاوه بر کیفیت مطلوب، از قیمت به مراتب پایینتری نسبت به سطح شهر برخوردارند.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ در حال حاضر گوشت گوسفند، گوساله، بوقلمون، مرغ و ماهی از جمله فرآوردههای گوشتی عرضه شده در میادین میوه و تره بار است که با قطعهبندی و بستهبندی دلخواه مشتریان و با رعایت اصول و موازین بهداشتی، توزیع میشوند.
قیمت انواع مواد پروتئینی در میادین میوه و تره بار به شرح زیر اعلام شده است.
1- مرغ تازه هر کیلوگرم 20400 تومان و مرغ منجمد هر کیلوگرم 15 هزار تومان
2- ران تازه بوقلمون هر کیلوگرم 59800 تومان و سینه تازه بوقلمون هر کیلوگرم 62500 تومان
3- ران تازه گوسفندی هر کیلوگرم 128400 تومان و سردست تازه گوسفندی هر کیلوگرم 105 هزار تومان
4- ران تازه گوساله هر کیلوگرم 113 هزار تومان و سردست تازه گوساله هر کیلوگرم 111 تومان
5- گوشت چرخکرده مخلوط تازه هر کیلوگرم 78200 تومان
6- لاشه کامل یا شقه گوسفندی هر کیلوگرم 107 هزار تومان
7- لاشه کامل یا شقه بوقلمون هر کیلوگرم 38900 تومان
8- ماهی قزلآلای تازه هر کیلوگرم 42 هزار تومان
شنبه 24/8/1399 - 17:32
ایرانگردی
شهردار تهران می گوید اجرای پروژه های کوچک مقیاس در بهبود کیفیت زندگی شهروندان بیشتر از مگاپروژه ها تاثیر دارد و حتی میتواند به جهت اقتصادی منجر به افزایش توان اقتصادی مردم محل شود.
به گزارش شهر، پیروز حناچی، شهردار تهران امروز در حاشیه افتتاح پروژه های منطقه ۱۰ گفت: امروز به این منطقه آمده ایم تا تعدادی از پروژه های در مقیاس محلی را افتتاح کنیم که مهمترین آن ها افتتاح خیابان شهید دعوتی و یک درمانگاه محلی است.
او افزود: خیابان شهید دعوتی یکی از پروژه هایی است که در محله بریانک نزدیک هفت چنار افتتاح می شود. محله هفت چنار و بریانک یکی از محلات قدیمی تهران اند و همان طور که از نامشان پیداست چنارهای تهران زیادی دارند که شناسنامه این شهر بوده و هست.
شهردار تهران با بیان این که امیدوارم پروژه هایی که امروز افتتاح می شود رضایت مردم را در بر داشته باشد. افزود این پروژه ها در مقیاس محلی هستند و با توجه به نظرات مردم و شورایاران نواحی شکل گرفتند و یکی یکی اجرا میشوند، اجرای این پروژه ها بر مبنای نظرات مردم و مدیران محلی است و منجر به بالا رفتن کیفیت زندگی اهالی محل میشود.
حناچی گفت: در مناطق ۹ و ۱۰ تهران تراکم جمعیت بالایی وجود دارد که باعث شده خدمات شهری به این مردم کمتر باشد. یکی از این خدمات فضای سبز است که برای توسعه آن در این مناطق برنامه داریم و به زودی چند پارک جدید را در این مناطق کلنگ خواهیم زد. در طرح جامع و تفصیلی سرانه فضای سبزی برای شهروندان در نظر گرفته شده که معمولاً استاندارد ۱۵ متر به ازای هر فرد است. در برخی محلات تهران فضای سبز کمتر است و هر گونه امکانی که داشته باشیم برای توسعه در این فضاها استفاده خواهیم کرد.
شهردار تهران گفت: کیفیت خدمات شهری و فضای سبز تاثیرات مستقیم و غیرمستقیمی در زندگی مردم محلات دارد و حتی میتواند به جهت اقتصادی منجر به افزایش توان اقتصادی مردم محل شود.
شنبه 24/8/1399 - 17:23
ایرانگردی
معابر، خیابانها و کانالهای جنوبشرق تهران با تلاش هزار نیروی خدمات شهری در بارندگی های اخیر پاییزی در وضعیت مطلوب به سر می برد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، علیرضا جعفری سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه با اشاره به میزان بارش های خوب چند روز گذشته در پایتخت گفت: تمامی نیروهای خدمات شهری در ستاد بارندگی منطقه، نواحی، مسیل و موتوری به همراه 150 دستگاه ماشین آلات ازچهارشنبه گذشته در آماده باش کامل بودند تا در صورت نیاز به رفع آبگرفتگی معابر بپردازند.
او اضافه کرد: با تلاش نیروی های خدمات شهری همزمان با شروع بارش پاییزی تمامی نقاط حساس آبگیر، جوی، کانال و حوضچه ها منطقه بازدید میدانی شد تا در صورت آبگرفتگی احتمالی در همان دقایق ابتدایی رفع شود.
جعفری با اشاره به اینکه 43 حوضچه و 23 کانال در منطقه وجود دارد، افزود: با تداوم بارش ها از هفته گذشته خوشبختانه هیچ گزارش آبگرفتگی اعلام نشده است.
او افزود: 39 نقطه حساس آبگیر در بزرگراه ها، خیابانها و معابر منطقه وجود دارد که در این نقاط عامل انسانی به صورت 24 ساعته به همراه تجهیزات مستقر شدند تا در صورت بروز مشکل اقدامات لازم را انجام دهند.
سرپرست معاونت خدمات شهری و محیط زیست منطقه به تمهیدات انجام شده در طول سال اشاره کرد و گفت: تابستان امسال انهار و کانال های منطقه تماما لایروبی شده اند.
جعفری به اجرای عملیات عمرانی در کانال ابوذر اشاره کرد و گفت: عملیات بتن ریزی و بهسازی کف این کانال به طول 150 متر با همکاری شرکت خاکریز آب در حال اجراست.
برپایه این گزارش؛ محمدی شهردار منطقه از روند عملیات عمرانی کانال ابوذر و لایروبی کانالها و انهار سطح منطقه بازدید کرد.
شنبه 24/8/1399 - 17:19
اخبار
مسئولان ستاد ملی مقابله با کرونا امروز چه تصمیمی خواهند گرفت؟
امروز سرنوشت تعطیلی ۲ هفتهای کرونایی در کشور در ستاد ملی مقابله با کرونا مشخص میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تعطیلی کرونایی در راه است؟ سوالی که برای بسیاری از مردم ایران اکنون مطرح شده است، چرا که یکی از تلخترین و سیاهترین هفتههای کرونایی را در پاییز سپری کردیم.
موضوع افزایش شمار مبتلایان و فوتیهای کرونا چند هفتهای است که ادامه دارد، به طوری که ۲۴ درصد فوتیهای کرونا در ایران مربوط به ۳ هفته اخیر بوده است، اکنون میزان مرگ و میر کرونا در ایران از ۴۰ هزار نفر فراتر رفته و تلختر آنکه سرعت افزایش آمار فوتیهای بسیار زیاد و پیش بینیهای تلخی در این باره شده است.
کرونا در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران روی دور رکوردشکنی و قربانی گرفتن است، ویروس کرونا قاتل نامرئی است که توانسته تاکنون ۵۳ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۹۱۹ نفر را آلوده کند، همچنین یک میلیون و ۳۰۹ هزار و ۱۷۶ بیمار کرونایی را به کام مرگ کشانده است، این روزها کرونا یک قاتل سریالی نامرئی است که هیچ کس توان رویایی با آن را ندارد و سیاهترین هفته و روز در جهان را رقم زده است.
در روزهای اخیر رکورد فوتیهای کرونا در جهان شکسته شد و این ویروس مرگبار در یک روز بیش از ۱۰ هزار قربانی گرفت، به دنبال افزایش روند ابتلا و فوتیهای کرونایی بسیاری از کشورهای اروپایی محدودیتهای شدید و تعطیلی را از سر گرفته اند.
در ایران هم روند بیماری کرونا صعودی است و نقشه ایران دیگر از رنگ قرمز به سیاه تبدیل شده است، زیرا روزانه بیش از ۴۰۰ نفر بیمار کرونایی جان خود را از دست میدهند.
در هشت ماه گذشته بیش از ۴۰ هزار ایرانی و شاید هم ۲ تا ۲.۵ برابر آن حدود ۱۰۰ هزار ایرانی را بر اثر ابتلا به کرونا از دست داده باشیم و حداقل ۵۰۰ هزار خانواده ایرانی داغدار شده اند چرا که بر مبنای استاندارد و تعاریف سازمان جهانی بهداشت فوتیهایی در آمار کشورها محسوب میشوند که تست کرونای آنها مثبت بوده باشد و به گفته مسئولان وزارت بهداشت آمار واقعی فوتیهای کرونا حدود ۲ تا ۲.۵ برابر آمار علمی کشور است.
وضعیت ابتلا و فوتیهای کرونا در یک ماه اخیر
بر اساس آمارهای وزارت بهداشت طی ۱۰ روز اخیر (۱۳ تا ۲۲ آبان) به طور متوسط در هر ساعت ۴۰۸ نفر در ایران مبتلا و حدود ۱۹ نفر قربانی این ویروس شدهاند، البته باید توجه داشت که هر ساعت ۲۱۰ نفر نیز بهبود یافته و از چنگال این ویروس نجات پیدا کرده و توانسته اند کرونا را شکست دهند.
البته باید توجه داشت که در روزهای اخیر تعداد تستهای روزانه اعلامی در آمار روزانه از سوی سخنگوی وزارت بهداشت افزایش پیدا کرده است و روزانه حدود ۴۰ هزار تست کرونا در کشور انجام میشود و به همین دلیل شمار مبتلایان شناسایی شده افزایش پیدا کرده است و آمار مبتلایان نمیتواند معیاری برای وضعیت بیماری و کنترل آن در کشور باشد و آمار بیماران بدحال و فوتیهای کرونا را باید معیار قرار داد.
یک ماه پیش شمار مبتلایان شناسایی شده کرونا ۴۱۰۸ نفر بود و تا هفته پایانی مهرماه آمار بیماران کرونایی به روزانه ۵ هزار نفر و با روند افزایش تستهای کرونا تعداد مبتلایان شناسایی شده در هفته اول آبان به بیش از ۶ هزار نفر رسید و این روند صعودی شناسایی بیماران ادامه داشت و از نوزدهم آبان ماه روزانه بیش از ۱۰ هزار بیمار کرونایی تشخیص داده میشوند.
این افزایش تستها و شناسایی بیماران در مراحل اولیه بیماری و ایزولاسیون میتواند به کاهش فوتیها و شکست زنجیره انتقال بیماری کمک کند و بر اساس آخرین آمار روز گذشته ۱۱ هزار و ۷۳۷ بیمار جدید تست کرونایشان مثبت شد و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷۳۸ هزار و ۳۲۲ نفر رسید.
پیش بینی سیاه از مرگهای کرونایی در هفتههای آینده
متاسفانه تعداد فوتیها در طول یک ماه گذشته حدود ۲ برابر شده است، ۲۲ مهرماه ۲۵۴ فوتی کرونایی داشتیم و اکنون رکورد فوتیهای کرونا به ۴۶۲ نفر رسیده است و اگر این روند ادامه پیدا کند، فوتیهای کرونا یک ماه آینده به ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید و فاجعه کرونایی رخ خواهد داد.
حریرچی معاون کل وزارت بهداشت هم اخبار نگران کننده ای درباره افزایش ابتلا و آمار فوتی های کرونا شب گذشته اعلام کرد و گفت: همانطور که میدانید متاسفانه ما تقریبا روزانه سه هزار مورد بستری داریم و بیش از ۱۱ هزار مورد شناسایی جدید داشتیم که البته همه موارد جدید شناسایی نمیشوند، هرچند تستها دارد بیشتر میشود.
او ادامه داد: متاسفانه ما بیش از ۱۰ روز است که مرگهای بالای ۴۵۰ مورد را تجربه کردیم و با این میزان رعایت شیوه نامهها و با این میزان محدودیتهایی که اعمال میشود، پیش بینیها این است که فعلا روند صعودی در ابتلا و در بستری و در مرگ را خواهیم داشت.
حریرچی گفت: پیش بینی سایت (آی اچ ام ای) که پیش بینیهای آمریکا بر مبنای آن انجام و برنامه ریزی میشود، برای کشور ما افزایش موارد مرگ و میر تا نزدیک دو برابر در دو هفته آینده است که امیدواریم اصلا اتفاق نیفتد.
درخواست تعطیلی کرونایی چند هفتهای در صدر اخبار رسانهها
این در حالی است که از سه هفته پیش تاکنون متخصصان حوزه سلامت کشور بارها در رسانه ها درباره تعطیلی کرونایی برای قطع زنجیره انتقال بیماری مصاحبه کردند اما در نهایت تصمیمات منوط به تعطیلی ۸۹ شهرستان بحرانی کشور شد و ستاد ملی مقابله با کرونا در ۲۵ استان برای چند روز محدودیت تردد بین استانی اعمال کرد همچنین از روز ۲۱ آبان مشاغل سطح ۲،۳ و ۴ از ساعت ۱۸ تعطیل شدند و برخی از اینکه کرونا شیفتی کار نمی کند و این شکل محدودیت موثر نیست انتقاد کردند.
روسای ۶۵ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی که سکانداران کشتی نظام سلامت در کشور هستند با وجود اعمال محدودیتهای ذکر شده، چند روز پیش در نامهای به وزیر بهداشت خواستار تعطیلی حداقل دوهفتهای سراسری همراه با اعمال محدودیت جدی در سفرهای بین شهری و رفتوآمدهای غیرضروری درون شهری همگام با ادامه محدودیت های اعمال شده قبلی، نظارت همه جانبه و موثر بر نحوه اجرایی شدن آن و نیز برخورد قاطع و بازدارنده با برگزارکنندگان هرگونه گردهمی و تجمع در سراسر کشور شدند.
محمد میرزا بیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در نامهای خطاب به حسن روحانی، رئیس جمهور بر لزوم تعطیلی دو هفتهای کشور برای قطع زنجیره انتقال بیماری کووید ۱۹ تاکید کرد و افزود: ظرفیت اکثر بخشهای تعلق گرفته به کرونا تکمیل شده است و بیمارستانها در حال تغییر ظرفیت سایر بخش ها؛ جهت افزایش ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی هستند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: در این شرایط به علت عدم امکان افزایش نیرو فشار کاری زیادی به کادر درمان و پرستاران وارد شده، به گونهای که براساس گزارشهای دریافتی از داخل برخی بیمارستانها؛ هر ۱۰ بیمار کرونایی به یک پرستار سپرده میشود. آن هم پرستارانی که ۹ ماه مداوم براثر مراقبت بی وقفه از بیماران کرونایی؛ هم فرسودگی روحی وانگیزشی و هم فر سودگی شدید جسمی پیدا کرده اند و طبق نظر اکثر متخصصان و صاحبنظران برای مهار بیماری چاره کار، حداقل تعطیلی دو هفتهای جهت قطع زنجیره بیماری است، هر چند میدانیم این امر میتواند آثار اجتماعی و اقتصادی به خصوص بر اقشار ضعیف جامعه داشته باشد.
چرا باید حداقل دو هفته تعطیلی داشته باشیم؟
زالی فرمانده ستاد کرونا در تهران با بیان اینکه شرایط فعلی کشور اقتضا میکند که دو هفته تعطیلی در بسیاری از نقاط کشور اعمال کنیم، گفت: درخواست تعطیلی دو هفتهای تهران به این دلیل است که بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم و یک زمان ریکاوری برای تیم درمان فراهم کنیم. افزایش فزاینده تعداد تختهای بستری کرونا در اکثر استانهای کشور موجب شده است که توان تیمهای بهداشتی درمانی تحتالشعاع قرار بگیرد. نکته بعدی این است که به دلیل گستردگی میزان انتقال و آلودگی سریع و سرایتپذیری ویروس کرونا در اکثر فضاهای عمومی و اجتماعی کلانشهرها راهی جز تعطیلی برای شکستن این زنجیره انتقال باقی نگذاشته است.
او افزود: تنها راه موثر برای شکستن زنجیره انتقال ویروس کرونا تعطیلی یا لاکداون است و به همین دلیل در نظرات کارشناسی روسای دانشگاههای علوم پزشکی و نامه آنها به وزیر بهداشت این مسئله آورده شده است.محدودیتهای اعمال شده در سطح کشور تا کنون به اندازه کافی نتوانسته است زنجیره ویروس کرونا را بشکند ما امروز باید بپذیریم اکثر نقاط شهری ما به ویروس آلوده شدند و تنها راه شکست زنجیره توقف قابل قبول فعالیتهای روزمره به مدت دو هفته است
او در پاسخ به سوالی مبنی بر تاثیر تعطیلی دو هفتهای بر کنترل کرونا تصریح کرد: درخواست تعطیلی دو هفتهای علت علمی دارد. ویروس کرونا دوره نهفتگی دوهفتگی دارد به همین دلیل درخواست ما تعطیل دو هفتهای است و تعطیلی یک هفتهای از لحاظ اپیدمیولوژیک روی بیماری تاثیر ندارد.
چه کنیم تا آمار فوتیهای کرونا کم شود؟
حریرچی درباره اینکه چه اقداماتی برای کاهش شمار ابتلاها باید انجام بشود؟، گفت: ببینید هیچ اقدام منفرد و هیچ راه معجزه آسایی برای مقابله با کرونا وجود ندارد، اقدامهای متعددی از بهداشت فردی، شستشوی دست و به خصوص ماسک زدن، کاهش ترددهای اجتماعی و اعمال محدودیتهای وسیع با توجه به نقش اجتماعی ما باید انجام شود.
وی افزود: خیلیها به دنبال تعطیلی دو هفتهای برای رفتن به سفر، گردش، پارک و ملاقاتهای خانوادگی هستند که من خواهش و تقاضا میکنم در صورت تصویب هرگونه تعطیلی، وظایف فردی مبنی بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی و ماندن در خانه را رعایت کنیم.
او ادامه داد: ببینید الان حدود ۳۰ درصد از موارد مرگ روزانه از کرونا است و آیا روزی ۴۵۰ کشته کافی نیست که رفتار خود را با ماسک زدن، مسافرت نرفتن و عدم حضور در دورهمیهای خانوادگی تغییر بدهیم چرا که همین مهمانیهای خانوادگی عامل حداقل ۳۰ درصد و در برخی استانها عامل ۵۰ درصد موارد ابتلای جدید است.
وی تاکید کرد: بیایید همه با هم رعایت کنیم چرا که متاسفانه پاییز ما با این تعداد کشته روزانه از رنگ فوق قرمز به سیاهی گرایید، ولی حداقل زمستان را به رنگ سفید تبدیل کنیم و در سیاهی این مرگ و میر غرق نشویم.
برخی فرمولها برای کنترل کرونا در ایران
در مقابل سوری، عضو کمیته اپیدمیولوژی ستاد کرونای تهران گفت: به جای «لاک دان» و تعطیلی شهری همچون تهران میتوان بر روی کانونهای اصلی انتشار آلودگی در کل کشور که حدود یک میلیون و ۴۰ هزار نفر مبتلای احتمالی و یا ناقل هستند و در واقع حدود یک درصد جمعیت را شامل میشوند، متمرکز شد و با مراقبت از این جمعیت و نظارت فعال بر رفتارها و جابجاییهای آنها میتوان اپیدمی را کنترل کرد.
سوری افزود: اجرای طرح شهید سلیمانی (طرح تکمیلی مقابله با کرونا توسط بسیج با اقداماتی همچون بیماریابی، امدادرسانی، خدمات بهداشتی، خدمات معیشتی، امر به معروف بهداشتی به صورت محله به محله) و حمایت اقتصادی دولت و همچنین مدیریت این گروه یک میلیون نفری در مقایسه با کل جمعیت کشور اثربخشی مداخلات آن در کاهش ابتلا و به تبع آن تعداد بستریها و مرگ و میرهای ناشی از بیماری، بالاتر خواهد بود.
دانایی، دانشیار گروه بهداشت جهانی و جمعیت دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه چان هاروارد بیان کرد: تنها راهکار موثر مقابله با کرونا در ایران، تشخیص بیماران، ردیابی کسانی که با بیمار در تماس بوده اند و قرنطینه کردن بیماران برای دو هفته است. قرنطینهای موثر و کامل است که به بیماران در مورد اهمیت قرنطینه آموزش داده میشود و از طرف دولت و سازمانهای اجتماعی مورد حمایت قرار میگیرد تا فرد قرنطینه شده بتواند اصول قرنطینه را کاملا دنبال کند که متاسفانه این سه پایه ساده برای کنترل بیماری در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر دنیا تاکنون به درستی دنبال نشده است.
شکوهی، محقق دانشگاه تورنتو گفت: اهمیت اعمال محدودیتها در شرایط کنونی بسیار بالاست اگرچه دولت محدودیتهایی را در تهران و برخی از شهرهای کشور لحاظ کرده است، اما به نظر میرسد که محدودیتها بیشتر شبیه نیمه تعطیلی است تا تعطیلی کامل و این بدان معنی است که در بخشی از مردم که هنوز فعالانه در سطح شهر هستند، خطر ابتلا و انتشار بیماری وجود دارد که برای این بخش از افراد، باید همزمان طرح پوشش اجباری ماسک اعمال شود که البته لازمه آن فراهم کردن و در دسترس قرار دادن ماسک برای مردم است.
این اپیدمیولوژیست دانشکده بهداشت دانشگاه تورنتو کانادا پیشنهاد داد: دولت تعداد ساعت دورکاری را افزایش دهد تا رفت و آمدهای غیرلازم کاهش پیدا کند و همزمان مراکز تستهای محلی در سطح شهرهای بزرگ از جمله تهران دایر کند و تعداد تستها را بالاتر ببرد و نیز ردیابی موارد محتمل را جدیتر بگیرد و تنها با اعمال همزمان چند اقدام، میتوان انتظار داشت که در طی ۲ تا ۳ ماه آینده روند کاهشی ابتلا به این بیماری رخ دهد، در غیر این صورت، شکی نیست که اعمال محدودیتهای دورهای و نامنظم باعث ایجاد موجهای بعدی خواهد شد.
تعطیلی دو هفتهای کشور کافی نیست
حریرچی در پاسخ به این پرسش که حال اگر مردم شیوه نامهها را رعایت کردند و تعطیلی دو هفتهای هم صورت گرفت، چه اتفاقی خواهد افتاد و آمارها چقدر تغییر خواهد کرد؟ گفت: اولا باید بگویم که دو هفته مدت کاملا ناکافی است، ولی شرط لازم است برای اینکه ما بتوانیم موارد مرگ و میر را کاهش بدهیم.
او ادامه داد: در حال حاضر اقدامهای عاجل ما میتواند اثرات مقطعی داشته باشد و شرایط را کنترل و بازسازی نیروهای اجرایی، بهداشتی و درمانی را فراهم کند، ولی فکر نکنیم که راه حل معجزه آسایی وجود دارد و با چند روز تعطیلی اقدام عجیبی رخ خواهد داد منتهی بسیار این اقدام کلیدی است، وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این زمینه تاکید دارند و انشاالله که اقدام اساسی در این باره انجام شود.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران اظهار کرد: آنچه اهمیت دارد این است که این تعطیلی مقطعی است و برنامههای ما مانند بیماریابی فعال و امکان ردیابی بیماران پس از تعطیلی دو هفتهای باید جهت جلوگیری از گسترش ویروس عملیاتی شود.
مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، طغیان شدید بیماری در کشور را هشدار داده و گفت: روشهای محافظهکارانه دیگر جواب نمیدهد و معتقد است تعطیلاتی همچون نوروز میتواند بار بیماری را کاهش دهد و در بهترین حالت، باید همهجا به جز آتشنشانی، مراکز درمانی، داروخانهها و مغازههای مرتبط با فروش مواد غذایی تعطیل شوند.
سایر متخصصان در سراسر کشور و متخصصان عفونی و اپیدمیولوژیستها در داخل و خارج کشور نیز معتقدند محدودیتهای نیم بند همچون تعطیلی شبانه اصناف، محدودیت تردد بین استانها یا گسترش تعطیلی به کل شهرها تنها مسکن و به تاخیر انداختن موجهای بعدی کرونا در ایران است و به تنهایی نمیتوانند حریف کرونا شوند.
نسخه کرونایی وزارت بهداشت؛ غربالگری محله ای و بررسی تطعیلی کشور در ستاد کرونا
حالا وزارت بهداشت به همراه اعضای ستاد کرونا تصمیم گرفته اند گام چهارم بسیج ملی مقابله با بیماری کرونا را اجرا کنند و کلید مبارزه را از کرمانشاه روشن کردند و قرار است به تدریج در کل استانها این طرح ادامه پیدا کند.
وزیر بهداشت محوریت این طرح را بر مبنای بیماریابی زودرس، قرنطینه بیماران شناسایی شده، حمایت از بیماران در طول زمان قرنطینه، شناسایی صحیح مواردی که با فرد مبتلا در ارتباط بوده اند و کشف خوشههای گرفتار عنوان کرده است.
برای اجرای این طرح از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد، خیرین، بسیج، هلال احمر و وزارت ارتباطات استفاده خواهد شد و در این طرح هر خانه یک پایگاه سلامت برای مقابله با بیماری کرونا خواهد شد و برآورد میشود با محور آموزش و پیدا کردن زودرس موارد مبتلا بار بیمارستانها کم شود.
نمکی همچنین از افزایش تعداد تستهای روزانه تشخیص کرونا در کشور از ۲۵ هزار به ۴۵ هزار تست خبر داد وگفت: تست ها را طی روزهای آینده به ۱۰۰ هزار تست در روز خواهیم رساند؛ برای این کار نیز تستهای تشخیصی سریع که به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه جواب آزمایش کرونا فرد را مشخص میکند در کشور ساخته شده است و از سوی دیگر درحال وارد کردن تعدادی از این دستگاهها به کشور هستند تا بتوان موارد روزانه تست کرونا را افزایش داد.
امروز سرنوشت تعطیلی کشور در ستاد مقابله با کرونا مشخص می شود
روز پنجشنبه هم قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت از بررسی تعطیلی ۲ هفتهای کشور در روز شنبه در ستاد ملی مقابله با کرونا خبر داد. حالا باید منتظر ماند و دید که در جلسه روز شنبه ستاد ملی مقابله با کرونا چه تصمیمی در این باره گرفته میشود.
امید است که امروز تصمیم عاجلی در این باره گرفته شود، چرا که بنابر فرمودههای مقام معظم رهبری وزارت بهداشت باید تعیین کننده مصادیق و اعلام کننده محدودیت ها باشد و سلامت حتی بر امنیت اولویت دارد اما متاسفانه به نظر می رسد که در تصمیم گیری ها تعلل وجود دارد و تصمیمات با تاخیر گرفته می شود و با وجود درخواست متخصصان بعد از چند هفته تازه امروز سرنوشت تعطیلی کشور در ستاد مقابله با کرونا مشخص می شود؛ شاید بهتر باشد با توجه به اینکه آمار ابتلا و فوتی های کرونا بالاست، کمی شاهد تصمیم گیری سریع تر مسئولان باشیم تا خانواده های کمتری داغدار شوند.
شنبه 24/8/1399 - 17:18
بهداشت روانی
یک متخصص روانشناسی گفت: اسکیزوفرنی با درگیری مستقیم مغز موجب تغییراتی در خلق و خوی افراد میشود و استرس یکی از عوامل فعال کننده این بیماری است.
حمید خاکباز دکترای تخصص روانشناسی و مشاوره در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: اختلال اسکیزوفرنی همانند اختلالات دیگر بروز میکند با این تفاوت که اختلالی مانند دیابت بخشهای مختلفی از جسم افراد را درگیر می کند؛ اما در بیماران اسکیزوفرنی فقط مغز این فرد درگیر میشود. در واقع بیماری اسکیزوفرنی موجب تغییراتی در خلق، رفتار، تفکر و ادراک افراد میشود. همچنین در این بیماری ارتباط فرد با واقعیتها به نوعی قطع خواهد شد.
او افزود: کسی که به اسکیزوفرنی مبتلا شده است، در ابتدا متوجه ابتلای خود به این بیماری نیست و فقط ناراحتی و سردرگمی را تجربه میکند. از جمله علائم اصلی این بیماری میتوان به توهم، هذیان، گفتار و رفتار آشفته، بی حسی، تنبلی و گوشه گیری اشاره کرد.
خاکباز بیان کرد: در واقع این بیماری یک درصد از جمعیت دنیا را درگیر کرده است؛ به صورتیکه از هر ۱۰۰ نفر یک شخص به بیماری اسکیزوفرنی مبتلا میشود. هر شخص بدون در نظر گرفتن جنسیت، سبک زندگی و نژاد ممکن است تحت تاثیر این بیماری قرار بگیرد.
او در ادامه افزود: به دلیل اینکه که این بیماری آهسته و به تدریج در افراد صورت میگیرد، ممکن است به مدت طولانی افراد متوجه ابتلای خود نشوند. حتی ممکن است اسکیزوفرنی به طور ناگهانی با تغییر شدید رفتاری طی چند روز یا هفته خود را بروز دهد و این تغییر ناگهانی ناشی از مدت طولانی ابتلا به این بیماری است.
این روانشناس مطرح کرد: از دیگر علائم اسکیزوفرنی میتوان به کم حرفی، اشکال در تصمیم گیری، بی ارادگی، تغییر در احساس و هیجان، از دست دادن دادن علایق و بی انگیزگی اشاره کرد. همچنین عدم رعایت بهداشت شخصی را در این افراد شاهد هستیم و حاضر به پذیرش بیماری خود نمیشوند.
خاکباز گفت: یکی از نکات مهم در این بیماری تاکید بر آسیب پذیری و استرس این افراد است. در واقع آسیب پذیری، استعداد ژنتیکی فرد برای ابتلا به بیماری تعریف میشود. همچنین آمادگی و واکنش همه افراد در برابر استرس یکسان نیست؛ بنابراین باید مهارت و راهکارهای لازم برای کنترل استرس در نظر گرفته شود.
او در ادامه افزود: در واقع اسکیزوفرنی را بیشتر در خانوادههای از هم گسیخته و عدم ارتباط مناسب با فرزند مشاهده میکنیم. به طور کلی آشفتگی ارتباطی در این خانواده ها بسیار زیاد است.
راهکارهای درمانی برای مبتلایان به اسکیزوفرنی
خاکباز گفت : خط مقدم درمان اسکیزوفرنی همان درمان دارویی است که تجویز فقط باید توسط روانپزشک صورت بگیرد. همچنین درمانهای روانشناختی، حمایتی، روانی و اجتماعی بسیار حائز اهمیت است. نقش مشاور توانبخشی برای کمک به درمان این بیماران بسیار کمک کننده است.
این روانشناس بیان کرد: به دلیل نقش میزان استرس در ابتلای افراد به اسکیزوفرنی، لازم است افراد در این زمینه آموزش و آمادگی لازم برای رو به رو شدن با موضوع های مختلف را داشته باشند. افراد به طور متفاوت با استرس کنار میآیند اما نکته مهم این است که بیشتر مردم از راهکارهای نامناسب مقابله با استرس استفاده میکنند. به عنوان مثال سیگار کشیدن، رفتار نامناسب با اطرافیان، مصرف مواد مخدر و داروهای غیرقانونی را به عنوان راهکار مقابله با استرس استفاده میکنند.
خاکباز در پایان تصریح کرد: در صورتیکه افراد بتوانند از راهکارهای مناسب مقابله با استرس استفاده کنند؛ میتوانند با قدرت بیشتر از ابتلا به انواع بیماریها جلوگیری کنند. البته باید توجه داشت استرس به تنهایی باعث بیماری اسکیزوفرنی نمیشود؛ اما فعال کننده شروع بیماری اسکیزوفرنی محسوب میشود. در واقع استرس باعث افزایش علائم هر نوع بیماری خواهد شد؛ بنابراین توصیه میشود مهارتهای مدیریت استرس و کنار آمدن با مشکلات مختلف را در خود تقویت کنید.
شنبه 24/8/1399 - 17:17
سلامت و بهداشت جامعه
دلایل پنهانی زیادی وجود دارد که مانع از کاهش وزن شده و بدن را وادار میکنند که اضافه وزن خود را حفظ کند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری افغانستان، دلایل پنهانی زیادی وجود دارند که بدن را وادار میکنند اضافه وزن خود را حفظ کند. این عوامل نتیجه رژیم و ورزش را بی فایده میکنند تا زمانی که برای حل آنها اقدام کنید.
۱. بههم ریختگی قند خون
با مصرف کربوهیدرات، سطح گلوکز خون شروع به افزایش میکند. در پاسخ، پانکراس هورمونی به نام انسولین ترشح میکند که وظیفه آن انتقال این قندها به سلولهای محل تعلق آنهاست. انسولین برای زندگی انسان ضروری است، با این وجود مقدار بیش از حد آن، ذخیره چربی را ایجاد میکند.
در یک فرد سالم، این روند به نرمی پیش میرود و سطح قند خون تقریباً دو ساعت بعد از غذا به حالت طبیعی میرسد. با این حال، گاهی سلولها خسته میشوند و توانایی پذیرش موثر انسولین را از دست میدهند. این حالت با عنوان مقاومت به انسولین شناخته میشود، یک وضعیت خطرناک که در صورت عدم درمان میتواند منجر به افزایش وزن و در نهایت دیابت نوع ۲ شود.
حفظ سطح متعادل قند خون برای جلوگیری از افزایش چربی ناخواسته بسیار مهم است. این امر میتواند با کاهش مصرف غذاهای فرآوریشده و مصرف پروتئین، فیبر و چربی حاصل شود. این مواد مغذی جذب کربوهیدراتها را به جریان خون کاهش میدهند.
۲. التهاب
ممکن است پیوند بین کاهش وزن و التهاب را به طور قابل ملاحظهای نادیده بگیرید. در حالی که مقداری التهاب برای مقابله با عفونتها ضروری است، اما وقتی مزمن و بیوقفه شود، مشکلاتی به وجود میآید و یکی از آنها افزایش وزن است.
بررسی علت اصلی التهاب برای بازیابی سلامت داخلی مطلوب و شروع کاهش وزن بسیار مهم است.
۳. عدم تعادل هورمونی
یکی از دلایل اصلی عدم کاهش وزن، به هم ریختن تعادل هورمونهاست. هورمونها تاثیری باورنکردنی بر وزن ما دارند، زیرا آنها BMR یا نرخ متابولیک پایه را تنظیم میکنند. BMR فرد تعداد کالری است که روزانه و بدون فعالیت بدنی در بدن میسوزاند. عدم تعادل برخی هورمونها مانند کورتیزول، تستوسترون، استروژن و پروژسترون اغلب منجر به کاهش BMR میشود. در این شرایط با وجودکالری کمی که در طول یک روز صرف میکنید، کاهش وزنتان شبیه صعود به قله اورست است.
۴. کمکاری تیروئید
تیروئید یک غده فوقالعاده مهم است و وظیفه تنظیم سوخت و ساز بدن، یا سرعت تجزیه غذا در بدن و تولید انرژی از آن را دارد.
T۳ و T۴ دو هورمون اصلی تولید شده توسط تیروئید هستند. کمکاری تیروئید زمانی است که بدن T۳ یا T۴ کافی تولید نمیکند. این مسئله همچنین میتواند در صورت بروز مشکل در بدن در تبدیل T۴ به T۳ ایجاد شود. T۳ ماده فعالی است که مسئول متابولیسم بدن شماست. هنگامی که سطح آن پایین یا کمتر از حد مطلوب است، سوخت و ساز بدنتان کم میشود.
۵. مشکلات روده
پزشک یونان باستان بقراط میگفت: همه بیماریها از روده شروع میشوند.
روده که به عنوان «مغز دوم» بدن شناخته میشود، تقریباً در هر سیستم داخلی و فرآیندی در بدن تأثیر دارد. وجود باکتریهای مفید کافی در دستگاه گوارش برای مدیریت وزن و سلامت کلی بسیار مهم است.
عدم تعادل میکروبهای «خوب» در مقابل «بد» میتواند روند کاهش وزن را با مشکل مواجه کند.
۶. استرس
در دنیای پر سرعت که امروز در آن زندگی میکنیم، استرس اجتنابناپذیر است. استرس به ندرت یک مسئله صرفا روانشناختی است و در واقع، استرس جسمی بسیار واقعی است که سبب ترشح کورتیزول، هورمون استروئیدی میشود و میتواند سطح قند خون را حتی در غیاب غذاهای مضر افزایش دهد.
به این ترتیب تلاش شما در کاهش وزن مهار میشود. این روند میتواند بدن را مجبور به ذخیره چربی، به ویژه در ناحیه شکم کند، زیرا قند خون با انسولین (هورمون ذخیرهکننده چربی) پیوند دارد.
۷. عدم تعادل مواد معدنی یا سمیت فلزات سنگین
مواد معدنی فاکتورهای صدها آنزیم درگیر در متابولیسم هستند. از آنجا که متابولیسم میزان کالری مصرف شده را کنترل میکند، کمبود مواد معدنی منجر به افزایش وزن میشود.
مسمومیت با فلزات سنگین به دلیل عواملی مانند منبع آب آلوده در دنیای مدرن بسیار رایج است. این ترکیبات محلول در چربی هستند، بنابراین بدن میتواند وزن اضافی را حفظ کند تا از ورود آنها به جریان خون جلوگیری کند.
شنبه 24/8/1399 - 17:14
ایرانگردی
مهلت ثبت نام وارسال آثار فراخوان دیوارنگاری «جداره های پیشانی و ورودی های جانبی تونل ها» تمدید شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران؛ پیرو انتشار فراخوان دیوارنگاری «جداره های پیشانی و ورودی جانبی تونل ها» سازمان زیباسازی شهر تهران با توجه به اهمیت موضوع و به منظور ایجاد امكان حضور و مشاركت بیشتر هنرمندان و دستیابی به طرح ها و ایده های خلاقانه و مناسب، فراخوان دیوارنگاری یاد شده را تمدید کرد.
هنرمندان گرامی با گرایشهای مختلف هنرهای تجسمی تا پایان روز دوشنبه مورخ 15/10/1399 مهلت دارند تا نسبت به ثبت نام و ارسال آثار از طریق ایمیل به نشانی farakhan.tunnel@gmail.com اقدام کنند.
سازمان زیباسازی شهر تهران با هدف ارتقاء بصری سیما و منظر شهری، زیباسازی مسیرهای شهری و فراهم کردن زمینه ایده پردازی و خلق تجربه های جدید رنگی در منظر شهری، حضور موثر رنگ در فضای شهری، فرصت بروز ایدههای خلاق و بسترسازی مناسب برای حضور فعال هنرمندان و تعامل با مردم مهلت ثبت نام این فراخوان دیوارنگاری را تمدید می کند.
شنبه 24/8/1399 - 17:14