• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 920
تعداد نظرات : 244
زمان آخرین مطلب : 4752روز قبل
آموزش و تحقيقات

 

نتایج یک بررسی در خصوص مراجعه به عطاری‌ها به عنوان یک روش مرسوم جهت ترک اعتیاد نشان داد: 75 درصد معتادان مراجعه کننده به این مراکز، روش درمان اعتباد با استفاده از گیاهان دارویی را بی‌اثر دانسته و دوباره به مواد مخدر گرایش یافته‌اند.

 استفاده از گیاهان دارویی به ویژه در قالب مراجعه به عطاری‌ها یک روش مرسوم جهت ترک اعتیاد به ویژه در استان‌های سرشار از گیاهان دارویی است. بر این اساس مهدی بخشی خیرآبادی، کارشناس مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی فسا پژوهشی را به منظور بررسی تاثیر درمان عطاری‌ها بر روند ترک اعتیاد در استان فارس انجام داده است.

بر اساس بررسی‌های این پژوهش، گیاهان دارویی ارائه شده به معتادان از سوی عطاری‌ها را گیاهانی از جمله سنبل‌الطیب، زنیان، زرشک، اسپند، اسطوخودوس، بابونه، عصاره گل ساعتی، بهارنارنج، شقایق وحشی و گل راعی تشکیل می‌دهند. علاوه بر این برخی از مراکز، همراه با این گیاهان قرص‌های دیفنوکسیلات، ترامادول و قرص‌های خواب‌آور را نیز به معتادان پیشنهاد می‌دهند.

نتایج این بررسی نشان داد: 75 درصد معتادانی که به این مراکز ارائه گیاهان دارویی‌ها مراجعه کرده‌اند، این درمان‌ها را بی اثر دانسته و با توجه به موقتی بودن اثر این گیاهان دوباره به مواد مخدر گرایش داشتند.

این محقق در پژوهش خود یادآور می‌شود كه وزارت بهداشت باید با ارائه داروهای گیاهی توسط برخی عطاری‌ها، بدون داشتن دانش پزشکی و همچنین تبلیغ گسترده این مراکز در مورد درمان اعتیاد اقدامات موثرتری انجام دهد. همچنین با تولید داروهای گیاهی توسط متخصصان و ارائه آن به صورت قانونی در مراکز معتبر ترک اعتیاد، راهی برای درمان صحیح اعتیاد با داروهای گیاهی ایجاد شود.

 

جمعه 10/4/1390 - 5:39
آموزش و تحقيقات

 

پژوهشگران آمریکایی در یافته‌های خود پی بردند كه شماری از مردان لاغر، حامل ژن خاصی هستند که علیرغم کاهش چربی بدن، آن‌ها را در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت نوع 2 قرار می‌دهد.

دکتر داگلاس پی کایل و دیوید کاراسیک از «انستیتو تحقیقات طول عمر» در دانشگاه هاروارد، موفق به کشف ژنی شدند که در کاهش چربی نقش داشته، اما خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.

بر اساس این یافته محققان، تنها افراد چاق نیستند که در معرض بیماری‌های متابولیکی قرار دارند.

پژوهشگران یاد شده با انجام تحقیق بر روی 75 هزار نفر به شواهدی متقن در خصوص نقش ژن موسوم به IRS1 در کاهش چربی از یک سو و افزایش سطح گلوکز و کلسترول خون از سوی دیگر دست یافتند.

بر اساس نتایج این تحقیق که در مجله Nature Genetics منتشر شد، این ژن چربی‌های زیر پوست را کاهش می‌دهد، اما بر کاهش چربی‌هایی به مراتب مضرتر موسوم به visceral که اطراف ارگان‌های داخلی را احاطه می‌کند، تاثیری ندارد.

 

جمعه 10/4/1390 - 5:38
آموزش و تحقيقات

پژوهشگران کانادایی با تحقیق و مقایسه 432 نوزاد متولد شده از زنان مبتلا به ام اس و 3 هزار نوزاد متولد شده از زنان سالم بین سال‌های 1998 تا 2009، تفاوتی از لحاظ زمان تولد نوزاد و وزن آن‌ها در هر دو گروه مشاهده نکردند.

البته پژوهشکران معتقدند: زنان مبتلا به ام اس به طور کلی دارای اضافه وزن هستند که تا حدودی و البته نه به شکل چشمگیری، بارداری و تولد نوزاد را با مخاطراتی همراه می‌سازد.

بر این اساس پژوهشگران تاکید دارند: زنان مبتلا به ام اس قبل از بارداری وزن خود را متناسب کنند.

نتایج این تحقیق در مجله Annals of Neurology منتشر شد.

جمعه 10/4/1390 - 5:37
آموزش و تحقيقات

نتیجه تحقیق 28 ساله بر روی 3 هزار و 600 زن 45 تا 64 ساله در اسکاتلند که هرگز سیگار نکشیده بودند، نشان داد که عامل مرگ 51 درصد از افرادی که در این گروه مرده بودند، بیماری‌های قلبی و عروقی بود.

از سوی دیگر این تحقیق به یک نتیجه دیگر نیز نائل شد: نرخ مرگ و میر ناشی از چاقی در زنان غیرسیگاری کم درآمد بیشتر است.

بر اساس نتایج این تحقیق که در British Medical Journal منتشر شد، افرادی که بیشترین میزان چاقی را داشتند بیشترین نرخ مرگ و میر را نیز دارا بودند، اما زنانی که چاق نبوده و سیگار نیز نمی‌کشیدند، بدون توجه به موقعیت اقتصادی و اجتماعیشان دارای کمترین نرخ مرگ و میر بودند.

پژوهشگران عقیده دارند هر چند چاقی نقش مهمی در مرگ و میر زنان دارد، اما باید به خاطر داشت که سیگار فاکتوری به مراتب قوی‌تر است.

جمعه 10/4/1390 - 5:36
اخبار

مجموعه شعر «وقتی تو آمدی، من مرده بودم» چهارمین مجموعه شعر و هفدهمین اثر تألیفی شهبازی است كه با شمارگان دوهزار نسخه و قیمت دوهزار تومان توسط انتشارات فصل پنجم منتشر شده است.

 

این شاعر در توضیحی گفت: در این مجموعه به مسائل اجتماعی از جمله فقر، بی‌کاری، اخلاق و انسان‌دوستی اشاره شده است.

 

او همچنین عنوان کرد: قبل از این مجموعه، سه مجموعه‌ی دیگر از اشعار من با عنوان‌های «بر مدار صاعقه و حیرت»، «نمی‌خواهم کسی خواب‌های مرا ببیند» و «چرا این‌قدر از گریه‌های من لذت می‌بری» به چاپ رسیده است.

دوشنبه 9/3/1390 - 2:57
دانستنی های علمی

این نانوآنتن قابل استفاده در سیستم‌های ایمنی جهت شناسایی مواد منفجره و دارویی است.

 

یک تیم تحقیقاتی در حوزه پلاسمونیک، موفق شده است یک نوع آنتن جدید تولید کند که می‌تواند در توسعه ادوات امنیتی جهت شناسایی داروها و مواد منفجره به‌کار رود.

 

این نانوآنتن همانند آنتن‌های معمولی کار می‌کند با این تفاوت که به جای امواج رادیویی، نور دریافت می‌کند و میلیون‌ها برابر کوچکتر از آنتن‌های معمولی است.

 

از نگاه جودکازیس، پژوهشگر این پروژه، این نانوآنتن بسیار منحصربه‌فرد است زیرا دارای ساختار فراکتال است.

 

فراکتال به ساختارهایی گفته می‌شود که دارای الگوهای تکراری هستند به‌طوری که یک الگوی کوچک به کرارت تکرار شده و در نهایت یک ساختار بزرگ را پدید آورده است.

 

خودتکثیری یک نوع طراحی بسیار جالب محسوب می‌شود که در طبیعت به وفور یافت می‌شود. برای مثال شما می‌تواند آن را در جانداران دریایی نظیر صدف حلزونی یا خرچنگ ببینید.

 

راهبرد فراکتال به محققان این امکان را می‌دهد که نانوآنتن‌ها را تا ابعاد بسیار کم، کوچک سازی کنند یا آنها را بزرگ کنند تا به ابعاد موی انسان برسد.

 

جودکازیس می‌گوید همین که ما توانستیم یک آنتن بسیار کوچک بسازیم، دیگر محدودیتی وجود نخواهد داشت، با تکثیر آن قطعه کوچک می‌توان آنتن‌های بزرگتر را تولید کرد. این چیزی است که تاکنون رسیدن به آن بسیار دشوار بوده است.

 

با نتایج به‌دست آمده از این پروژه، اگر محققان بخواهند یک ساختار بزرگ بسازند، باید ابتدا یک قطعه کوچک تولید کنند.

 

جودکازیس می‌افزاید، بنابراین ما قادر هستیم یک نانو آنتن سفارشی بسازیم که می‌تواند برای کاربردهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد، تولید چنین آنتنی بسیار مقرون به‌صرفه است.

 

این آنتن جدید پتانسیل‌های کاربردی متعددی دارد، برای مثال می‌توان از آن در ساخت کیت‌های شناسایی مواد منفجره یا دارو استفاده کرد. مواد شیمیایی مورد استفاده در مواد منفجره و داروها در طول موج‌های مختلف قابل شناسایی هستند.

 

این نانوآنتن قادر است آنها را شناسایی کرده و دقیقا مشخص کند چه نوع دارو یا ماده منفجره‌ای در نمونه مجهول وجود دارد.

 

در حالی که این یافته یک پیشرفت محسوب می‌شود، اما جودکازیس معتقد است که بعد از تکمیل آزمایشگاهش در پایان سال 2011 می‌توان این نانوآنتن را توسعه بیشتری داد.

 

نتایج این تحقیق که توسط پژوهشگران دانشگاه سوئین بورن و همکاری محققان چینی انجام شده در نشریه journal Physica Status Solidi: Rapid Research Letters به چاپ رسیده است.

دوشنبه 9/3/1390 - 2:54
آموزش و تحقيقات

این یافته جدید حاصل یك مطالعه طولانی مدت است و به شناسایی روشی جدید برای مراقبت از بیماران بستری شده در بیمارستان در برابر عفونت‌های شدید و خطرناك منجر خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، دكتر گریگو مورفیل از متخصصان انستیتو ماكس پلانك در این مطالعه خاطرنشان كرد كه با استفاده از پلاسما در تلاش برای دستیابی به روشهایی است كه باكتری‌ها و ویروس‌های عامل بروز عفونت‌ها در بیمارستانها را نابود می‌سازند. در این روش، پلاسما فوق العاده حرارت داده شده و با یك گاز دارای بارالكتریكی، تغییراتی روی آن اعمال می‌شود.

مورفیل تصریح كرد كه این روش كاربردهای عملی بسیاری می‌تواند داشته باشد.

وی در این باره تصریح كرد: ما در حال طراحی سیستمی هستیم كه از خواص ویژگی‌های آنتی باكتریان ذاتی پلاسما برای عفونت زدایی سریع و آسان استفاده كنیم.

مورفیل همچنین افزود: در واقع تلاش ما این است كه با استفاده از پلاسما توان سیستم ایمنی بدنمان را در مقابله با عفونت‌های شدید و خطرناك تكمیل‌تر كرده و افزایش دهیم. این روش كاربردهای متنوعی می‌تواند داشته باشد كه شامل حفظ بهداشت دستها و بهداشت مواد غذایی، عفونت زدایی از تجهیزات پزشكی و بیمارستانی، رعایت بهداشت فردی و حتی در دندانپزشكی‌ها هستند.

دوشنبه 9/3/1390 - 2:52
آموزش و تحقيقات

دكتر هیوگ آر. پاری، رییس گروه پیشگیری از نابینایی در آمریكا در این باره گفت: براساس آمار بدست آمده از نرخ شیوع بیماریهای چشمی در بین مردم، موارد ابتلا به آب مروارید بیشتر از آب سیاه، تحلیل منطقه ماكیولار چشم و رتینوپاتی ناشی از دیابت است كه همگی از بیماریهای چشمی محسوب می‌شوند و بویژه در سنین سالمندی شایعتر هستند.

دكتر پاری تصریح كرد: طبق آمار كنونی در حال حاضر بیش از 22 میلیون فرد40 سال به بالا در آمریكا به بیماری آب مروارید مبتلا هستند اما با توجه به افزایش سن جوامع در این كشور پیش‌بینی می‌شود كه تا سال 2020میلادی بیش از 30 میلیون نفر در آمریكا به این بیماری مبتلا شوند. در بیماری آب مروارید عدسی‌های چشم تار و تیره می‌شوند و جلوی عبور نور به داخل چشم را گرفته یا آن را دستخوش تغییر می‌كنند. به این ترتیب عدسی‌ها نمی‌توانند به خوبی نور را از خود عبور داده و به شبكیه چشم منتقل كنند.

فاكتورهای خطرزایی كه موجب بروز این بیماری می‌شوند شامل وراثت و سابقه خانوادگی، دیابت، استعمال سیگار، تماس زیاد با پرتوهای فرابنفش خورشیدی، آسیب‌های چشمی جدی و مصرف استروئید‌ها هستند.

دوشنبه 9/3/1390 - 2:51
آموزش و تحقيقات

بیماری پاركینسون یك بیماری تحلیل برنده است كه علائم آن شامل لرزش غیرارادی دست و پا، كند شدن حركات و یا حتی افسردگی هستند. البته علاوه بر اینها علائم دیگری هم وجود دارد كه در بیماران مختلف به نسبت‌های متفاوتی ظاهر می‌شوند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، متخصصان علوم پزشكی دانشگاه كالیفرنیا در لس آنجلس در آزمایشات جدید خود به رابطه بین پاركینسون با دو نوع آفت كش پی برده‌اند كه معمولا روی محصولات كشاورزی پاشیده می‌شوند. احتمالا این آفت كش‌ها كاربرد جهانی دارند و در نقاط مختلف دنیا استفاده می‌شوند. این مطالعه مستقیما روی خود مزرعه داران و كشاورزان انجام نگرفته بلكه در واقع روی افرادی صورت گرفته كه در نزدیكی مزارع زندگی می‌كنند.

دو آفت كشی كه در این مطالعات تحت آزمایش قرار گرفته‌اند شامل یك قارچ كش به نام «maneb» و یك آفت كش گیاهی به نام «paraquat» هستند.

به گزارش ایسنا، این مطالعات كه در مقاله‌ای در مجله اروپایی همه گیر شناسی به چاپ رسیده حاكیست در افرادی كه با این مواد در تماس هستند احتمال ابتلا به پاركنیسون 75 درصد افزایش پیدا می‌كند.

این بررسی‌ها تایید می‌كند كه تماس همزمان با سه آفت كش ziram، maneb و paraquat خطر بروز پاركینسون را تا سه برابر افزایش می‌دهد.

دوشنبه 9/3/1390 - 2:50
آموزش و تحقيقات

استفاده از انرژی خورشیدی به ‌دلیل بازده کم، هنوز فراگیر نشده است. بر همین اساس اخیرا پژوهشگران دانشگاه میشیگان آمریکا روشی ارائه کرده‌اند که می‌تواند به افزایش بهره استفاده از این انرژی ختم شود. آن‌ها برای افزایش بازده تبدیل آب به سوخت‌ هیدروژن با استفاده از نور خورشید از نانوآنتن‌های نقره استفاده کردند. همچنین روشی را برای استفاده از نور خورشید در فرآیندهای صنعتی ارائه کردند.

یک تیم از مهندسان شیمی در دانشگاه میشیگان به بررسی امکان جذب انرژی بیشتر از نور خورشید پرداختند. آن‌ها به ‌روشی دست یافتند که در آن با استفاده از نانوذرات می‌توان تولید انرژی را از نور خورشید و یا دیگر مواد شیمیایی سرعت داد. سولجو لینیک، رهبر این تیم تحقیقاتی، می‌گوید به‌ دلیل طبیعت نور خورشید، امکان جذب آن و تبدیل این پرتوها به انرژی شیمیایی با نرخ بالا بسیار دشوار است.

این تیم تحقیقاتی به دو یافته بسیار مهم دست پیدا کرده است که آن‌ها را در نشریات معتبر شیمی به چاپ رسانده‌اند.

این گروه تحقیقاتی روشی ارائه کردند که با استفاده از آن می‌توان بخش بزرگی از این انرژی مورد نیاز را از طریق انرژی خورشیدی تامین کرد. این کشف می‌تواند مسیر استفاده از انرژی خورشیدی برای زیست‌دوست کردن فرآیندهای صنعتی را هموار کند.

این تحقیق توسط بنیاد ملی علم (NSF) و بنیاد کامیل و هنری دریفوس(Camille and Henry Dreyfus) حمایت شده است.

بر پایه این گزارش، دانشگاه میشیگان به ‌دنبال حق ثبت اختراع این فناوری و یافتن یک شریک تجاری برای تجاری سازی و ارائه آن به بازار است.

دوشنبه 9/3/1390 - 2:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته