• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 381
تعداد نظرات : 107
زمان آخرین مطلب : 6057روز قبل
آموزش و تحقيقات

درختان اسم خود را از کجا گرفته اند؟

 

اسامی بسیاری از درختان، گیاهان و علف ها ریشه و تاریخچه جالبی دارند. اسامی بقیه هم از زبان های مختلف دنیا گرفته شده اند. حالا به سراغ گیاهان و درختان و علف هائی می رویم که اسامی جالب تری دارند. مثلاً درخت کاج (pine) اسم خود را از یک کلمه لاتین (pinus) گرفته است که معنی نوک تیز را می دهد. درخت اسپروس (صنوبر) در حقیت باید «پروسیا» نامیده شود، چون یکی از گیاهان بومی سرزمین پروس بود، که این اسم تدریجاً به اسپروس تبدیل شده است.
گل ماگنولیا به خاطر « پیرماگنول» فرانسوی که یکی از دانشمندان گیاه شناس فرانسه بود، نامگذاری شده است. درخت « سایپرس» یا سرو برای اولین بار از جزیره سایپرس ( قبرس) در مدیترانه آورده شده است.
«ویلو» یا درخت بید که از یک کلمه قدیمی انگلوساکسون (Wileg) آمده است.
در ماداگاسکار، یک نوع درخت است که به نام «تراولر» معروفست. یعنی درخت مسافر! چون این درخت دارای برگ های پهن بادبزنی شکل است که آب باران را در خود نگاه می دارد و هر وقت که مسافری از زیر این درخت عبور می کند می تواند با آبی که توی برگ های درخت جمع شده است رفع عطش کند!
در میان درختانی که اسامی جالبی دارند، یک درخت هم هست به نام «درخت باربِر» ( که به فارسی معنی سلمانی می دهد) و در مشرق می روید. اهالی بومی برگ های این درخت را به صورتشان می مالند تا ریششان بلند نشود.
گیاه «مینت» یا نعناع، اسم خود را از کلمه (Menthe) گرفته است.
این کلمه نام زنی در افسانه های قدیمی بوده است که در اثر سحر و جادوی رقیب خود «پراسپرینا» به صورت گیاهی در آمده است. گیاه «تیم» یا آویشن اسم خود را از کلمه لاتین Thymus گرفته است، که معنی قربانی می دهد. رومی ها این گیاه را در محراب اماکن مقدسشان می سوزانده اند. «دنولیون» نام خود را از زبان فرانسه گرفته که در اصل دان دولیون یعنی دندان شیر بوده است چون برگهای این گیاه بی شباهت به دندان شیر نیست.
«آوروت» گیاهی است معروف که به وسیله سرخ پوستان شمال آمریکا به کار رفته به این معنی که عصاره آن را به زخم های ناشی از اصابت «تیر» می مالیده اند.

 

منبع: اینترنت

دوشنبه 10/10/1386 - 15:5
دانستنی های علمی

جن

 

جن از جمله موجودات افسانه‌ای فرهنگ عامه است.[1] هم‌زمان در میان بعضی از مسلمانان باور به وجود جن با ایمان به منابع دینی وجود دارد.

 

نام

‍‌«جن» واژه‌ای عربی و به معنی «موجود پنهان و نادیدنی» است. در عرف فارسی «اَجِنّه» جمع جن شمرده می‌شود. در عربی جمع واژه جن، جِنان است و نوع آن جِنَّه.

 

باورها

اسلام

شماری از باورها پیرامون جن از کتاب دینی اسلام، قرآن سرچشمه می‌گیرد. در قرآن جن موجودی توصیف شده که «از آتش آفریده» شده‌است.[2] جن دارای دو جنس نر و ماده[3] و دارای علم و ادراک معرفی شده‌است.[4] همچنین به آنان ویژگی‌های اخلاقی داده شده[5] و مواردی از تماس آن‌ها با انسان را متصور شده‌است.[6] به روایت قرآن جن «از پیش از آفرینش انسان» بر روی زمین می‌زیسته‌است.[7] در کل جن بیست و دو مرتبه در قرآن تکرار شده و دارای سوره‌ای به همین نام است. هم چنین بنا بر گفته قرآن شیطان یا ابلیس از جنس جن است. در سوره نمل (مورچه) در قرآن کریم در آیه ۱۷ به این مورد اشاره شده‌است که سلیمان پیغمبر بر سپاهیانی از جن تسلط و آنها را در خدمت خود داشته‌است. [8] نیز در آیه ۳۹ از سوره نمل به توانایی متافیزیکی این موجودات اشاره می‌شود. [9] برخی برای جن ظاهر ترسناکی را متصور می‌شوند که مبتنی بر شواهد نیست. مجموعه پیچیده‌ای از باورهای خرافی به آداب هم‌زیستی با جن و روش‌های دوری از خصومت آن‌ها می‌پردازند.[10] آنگونه که در بخشی از کتاب «در محضر استاد» که به پرسش و پاسخ‌هایی با مرحوم علامه طباطبایی می‌پردازد، به نقل از ایشان عمر این موجودات بسیار بیشتر از عمر انسانها بوده و جمعیتشان نیز از جمعیت انسانها بیشتر است. در همین کتاب اشاره شده‌است که سپاهی از جن‌ها به رهبری زعفر در واقعه کربلا به کمک امام حسین آمد ولی امام کمک او را نپذیرفت. علامه طباطبایی می‌فرمایند: یکی از جنگ‌های امام علی علیه السّلام با جن (نصیبین) بود.

مسیحیت

آنگونه که از باورهای مسیحی برمی آید مسیحیان به وجود جن معتقد نبوده و آنها را «ارواح خبیث» یا «ارواح شیطانی» می‌دانند. درباره ماهیت آنها در بین عامه مردم غلو شده و تصویری ترسناک از آنان ترسیم شده‌است.

 

پانویس

  1. ^ Skyes, Edgerton. Who's Who in Non-Classical Mythology. Pg ۱۰۱. ۲۰۰۱: Routledge
  2. ^  «الرحمن»، ۱۵. قرآن.
  3. ^  «الرحمن»، ۵۶.
  4. ^  «جن»، ۱۱.
  5. ^  «جن»، ۶.
  6. ^  همان.
  7. ^  «نمل»، ۱۷
  8. ^  «نمل»، ۳۹
  9. ^  «حجر»، ۲۷.
  10. ^  «جن و پری». میهن.

 

منبع: ویكی پدیا

دوشنبه 10/10/1386 - 14:48
دنیای گیاهان و حیوانات

خلاصه

فناوری‌های نانو در زمینه‌های گوناگونی همچون توسعه داروها، آلودگی‌زدایی آب‌ها، فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی تولید مواد مستحكم‌تر و سبك‌تر دارای مزایای بالقوه می‌باشند. در حال حاضر شركت‌های زیادی نانوذرات را به شكل پودر، اسپری و پوشش تولید می‌‌كنند كه كاربردهای زیادی در قسمت‌های مختلف اتومبیل، راكت‌های تنیس، عینك‌های آفتابی ضدخش، پارچه‌های ضدلك، پنجره‌های خود تمیزكن و صفحات خورشیدی دارند.

اما اثرات افزایش بیش از حد تولید و استفاده از نانومواد در سلامت كاركنان و مصرف كننده‌ها، سلامت عمومی و محیط زیست باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. از آنجایی كه فرآیند رشد و واكنش‌های شیمیایی كاتالیستی در سطح اتفاق می‌افتند، یك مقدار مشخصی از ماده در مقیاس نانومتری بسیار فعال‌تر از همان مقدار ماده با ابعاد بزرگ‌تر می‌باشد. این ویژگی‌ها ممكن است بر روی سلامتی و محیط زیست اثرات منفی داشته و منجر به سمیت زیاد نانوذرات شوند.

 

همزمان با توسعه دانش ما در مورد مواد در مقیاس‌نانو و افزایش توانایی كار كردن با ساختارها در این مقیاس، فناوری‌نانو رفته رفته گسترش یافته و سرمایه‌گذاری جهانی در این زمینه نیز افزایش می‌یابد. فناوری‌های نانو در زمینه‌های گوناگونی همچون توسعه داروها، آلودگی‌زدایی آب‌ها، فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی تولید مواد مستحكم‌تر و سبك‌تر دارای مزایای بالقوه می‌باشند. در حال حاضر شركت‌های زیادی نانوذرات را به شكل پودر، اسپری و پوشش تولید می‌‌كنند كه كاربردهای زیادی در قسمت‌های مختلف اتومبیل، راكت‌های تنیس، عینك‌های آفتابی ضدخش، پارچه‌های ضدلك، پنجره‌های خود تمیزكن و صفحات خورشیدی دارند. تعداد این شركت‌ها روز به روز در حال افزایش است.

محدوده اندازه ذراتی كه چنین علاقه‌مندی را به خود جلب كرده است، عموما كمتر از 100 نانومتر است. برای داشتن تصوری از این مقیاس لازم به ذكر است كه موی انسان دارای قطر 10000 تا 50000 نانومتر، یك سلول قرمز خونی دارای قطر حدود 5000 نانومتر و ابعاد یك ویروس بین 10 تا 100 نانومتر است. با كاهش اندازه ذرات، نسبت تعداد اتم‌های سطحی به اتم‌های داخلی افزایش می‌یابد. به عنوان مثال درصد اتم‌های سطحی یك ذره با اندازه 30 نانومتر، 5 درصد است، در حالی كه این نسبت برای یك ذره با اندازه 3 نانومتر، 50 درصد می‌باشد.

بنابراین نانوذرات در مقایسه با ذرات بزرگ‌تر نسبت سطح به وزن بسیار بزرگ‌تری دارند. با كاهش اندازه ذرات به یك دهم نانومتر یا كمتر، اثرات كوانتومی پدیدار می‌شوند و این اثرات، می‌تـوانـند به مقـدار زیــادی ویـژگی‌هـای نــوری، مغـناطیسی و الكتـریكی مواد را تغییر دهند. از طریق پی‌گیری ساختار مواد در مقیاس نانو، امكان طراحی و ساخت مواد جدید با ویژگی‌های كاملا نو به وجود می‌آید. تنها با كاهش اندازه و ثابت نگهداشتن نوع ماده، ویژگی‌های اساسی از قبیل هدایت الكتریكی، رنگ، استحكام و نقطه ذوب ماده (كه معمولا برای هر ماده مقدار ثابتی از آنها را در نظر می‌گیریم) می‌تواند تغییر كند.

در حال حاضر نانوذراتی كه به طور ناخواسته، از طریق فرآیندهای احتراق انجام شده جهت تولید انرژی یا در اتومبیل‌ها، فرآیندهای خوردگی مكانیكی و یا فرآیندهای صنعتی معمول به وجود می‌آیند، بیش از تولید صنعتی نانوذرات بر محیط زیست و زندگی انسان تاثیر می‌گذارند. اما اثرات افزایش بیش از حد تولید و استفاده از نانومواد در سلامت كاركنان و مصرف كننده‌ها، سلامت عمومی و محیط زیست باید به دقت مورد توجه قرار گیرد. از آنجایی كه فرآیند رشد و واكنش‌های شیمیایی كاتالیستی در سطح اتفاق می‌افتند، یك مقدار مشخصی از ماده در مقیاس نانومتری بسیار فعال‌تر از همان مقدار ماده با ابعاد بزرگ‌تر می‌باشد. این ویژگی‌ها ممكن است بر روی سلامتی و محیط زیست اثرات منفی داشته و منجر به سمیت زیاد نانوذرات شوند.

 

تنفس نانوذرات

خطرات احتمالی نانوذراتی كه در هوا پخش شده‌اند، یعنی آئروسل‌ها از اهمیت بیشتری برخوردارند. این قضیه به دلیل تحرك بالای آنها و امكان جذب آنها از طریق ریه، كه راحت‌ترین مسیر ورود به بدن می‌باشد، اهمیت پیدا می‌كند. اندازه ذرات تا حدزیادی تعیین‌كننده محل نشست این ذرات در دستگاه تنفسی می‌باشد. به خاطر راحت‌تر شدن كار، دستگاه تنفسی را به سه قسمت ناحیه‌ای و كاركردی تقسیم می‌‌كنیم:

1- مسیر‌های هوایی بالایی،

2- ناحیه نایژه‌ها، كه هر دوی آنها به وسیله لایه موكوس حفاظت می‌شوند. در اینجا ذرات بزرگ‌تر، از طریق نشستن بر روی دیواره مسیر هوایی، از هوای ورودی به ریه جدا می‌شوند. حركات مژه‌های این قسمت، خلط را به سوی گلو بالا برده و از آنجا یا در اثر سرفه خارج و یا بلعیده می‌شوند. ذرات كوچكتر (كوچكتر از 2.5 میكرومتر) و نانوذرات ممكن است وارد كیسه‌های هوایی شوند، كه ناحیه مبادله گاز در ریه می‌باشند. جهت تسهیل جذب اكسیژن و دفع دی‌اكسید كربن، تمام غشاها و سلول‌ها در این قسمت از ریه، نازك و آسیب‌پذیر بوده و هیچ‌گونه لایه حفاظتی ندارند. تنها مكانیسم حفاظتی در این قسمت از طریق ماكروفاژها می‌باشد.

3- ماكروفاژها سلول‌های بزرگی هستند كه اشیای خارجی را بلعیده و از طریق جابه‌جا كردن آنها، به عنوان مثال به سوی گره‌های لنفاوی، آنها را از كیسه‌های هوایی خارج می‌كنند. نانوذرات تا حد زیادی از این سیستم حفاظتی رها شده و می‌توانند وارد بافت‌های تنفسی گردند. ذرات و الیاف باقی‌مانـده می‌تواننـد با بافت‌های مخاطی ریوی بر هم كنش داده و منجر به ایجاد التهاب شدید، زخم و از بین رفتن بافت‌های ریوی گردند. این وضعیت ریه‌ها شبیه حالت به وجود آمده در بیماری‌هایی همچون بیماری باكتریایی ذات‌الریه، یا بیماری‌های ریوی صنعتی مهلك همانند سیلیكوسیس یا آزبستوسیس می‌باشد.

 

سیلیكوسیس و آزبستوسیس

با وجودی كه بیماری‌های سیلیكوسیس و آزبستوسیس از طریق نانوموادی كه به روش تكنیكی تولید شده‌اند به وجود نمی‌‌آیند، اما منشا ایجاد این بیماری‌ها، تنفس موادی شبیه نانوذرات است كه اطلاعات قدیمی در مورد اثرات زیان‌بخش آنها بر روی سلامتی وجود دارد. سیلیكوسیس زمانی ایجاد می‌شود كه گرد و غبار حاوی سیلیس به مدت طولاتی به درون ریه تنفس شود. سیلیس بلوری برای سطح بیرونی ریه سمی می‌باشد. زمانی كه سیلیس بلوری در تماس با ریه قرار می‌گیرد اثرات التهابی شدیدی به وجود می‌آید. در مدت زمان طولانی این التهاب باعث می‌شود تا بافت ریه به طور برگشت‌ناپذیری آسیب‌دیده و ضخیم شود كه این پدیده به نام فیبروسیس نامیده می‌شود.

سیلیس بلوری عموما در ماسه‌سنگ، گرانیت، سنگ لوح، زغال سنگ و ماسه سیلیسی خالص وجود دارد. بنابراین افرادی همچون كارگران كارخانه‌های ذوب فلزات، سفال‌گران و كارگرانی كه با ماسه كار می‌كنند، در معرض خطر قرار دارند. سیلیس بلوری از سوی سازمان بهداشت جهانی به عنوان یك ماده سرطانزا معرفی شده است.

الیاف پنبه نسوز دارای طول چند میكرومتر می‌باشند و در نتیجه جزء نانومواد قرار نمی‌گیرند. با این‌ حال جزء ذرات و الیاف مجموعه امراض شغلی قرار می‌گیرند. پنبه نسوز یك فیبر معدنی طبیعی است كه در بیش از 3000 ماده ساختمانی و محصول تولید شده به كار گرفته شده است. تمام انواع پنبه نسوز تمایل به خرد شدن به الیاف بسیار ریز دارند.

به دلیل كوچك بودن، این الیاف پس از پخش شدن در هوا ممكن است به مدت چند ساعت یا حتی چند روز معلق بمانند. الیاف پنبه نسوز تخریب‌پذیر نبوده و در طبیعت پایدار می‌باشند. این الیاف در مقابل مواد شیمیایی پایدار هستند، تبخیر نمی‌شوند، در آب حل نمی‌شوند و در طول زمان تجزیه نمی‌گردند. پنبه نسوز موجب ایجاد سرطان ریه و مزوتلیوما می‌شود كه نوعی تومور خطرناك غشایی است كه ریه را می‌پوشاند .

آلودگی ذره‌ای هوا در مشاغل دیگری همچون تولید و فرآوری كربن سیاه و الیاف مصنوعی نیز موجب ایجاد نگرانی می‌شود.

 

آلودگی ذره‌ای هوا

آلودگی هوا مخلوط كمپلكسی از تركیبات مختلف در فاز گاز، مایع و جامد است. خود مواد ذره‌ای مخلوطی ناهمگن از ذرات معلق هستند كه تركیب شیمیایی و اندازه آنها متفاوت است. در مطالعات اپیدمی‌شناسی، انواع مختلفی از آلودگی‌های ذره‌ای هوای معـرفی شـده‌اند كـه از آن جمـله میـتـوان بـه TPS (مجموع مواد معلق) و PM 10 (مواد ذره‌ای با قطر موثر آئرودینامیك كمتر از 10 میكرومتر) اشاره كرد. در سال‌های اخیر مطالعات زیادی در زمینه مواد ذره‌ای ریز PM 2.5 (ذراتی با قطر آئرودینامیك كمتر از 2.5 میكرومتر) و فوق ریز (ذرات با قطر كمتر از 100 نانومتر) انجام گرفته است.

با وجودی كه میزان خالص آلودگی‌ ذره‌ای هوای شهری (یعنی مقدار PM 2.5)، با كم شدن نشر ذرات از صنایع و مراكز تولید انرژی كاهش یافته است، غلظت ذرات فوق‌ریز ناشی از ترافیك افزایش یافته است. هر چند غلظت این ذرات كوچك معمولاً مهمتر است اما سهم آنها معمولاً پایینتر از غلظت كل است. بنابراین اندازه‌‌گیری توزیع اندازه ذرات تا چند نانومتر ، برای توصیف ذرات پخش‌شده از ترافیك ضروری است.

با توسعه روش‌های اندازه‌گیری آثار روشن‌تری از ذرات با اندازه كوچك‌تر مشاهده گردید. با این‌حال، بسیاری از مطالعات هنوز ادامه دارند و تعداد بسیار كمی از آنها تاكنون به نتیجه رسیده‌اند. پیشنهاد شده است كه اثرات زیان‌آور آلودگی ذره‌ای هوا به طور عمده به غلظت ذرات كوچك‌تر از 100 نانومتر ارتباط دارد و به غلظت جرمی ذرات بزر‌گ‌تر بستگی چندانی ندارد. بنابراین معقول به نظر می‌رسد كه اطلاعات به دست آمده از اپیدمی‌شناسی محیطی را با داده‌های حاصل از مطالعات سم‌شناسی انجام گرفته بر روی حیوانات و یا سایر داده‌های تجربی تركیب نماییم.

مطالعات اپیدمی‌شناسی زیادی ثابت كرده‌اند كه ارتباط مستقیمی بین افزایش مقطعی مواد ذره‌ای و افزایش بیماری و مرگ و میر ناشی از نارسایی‌های قلبی و عروقی وجود دارد. بیماران مسن‌تری كه سابقه بیماری‌های قلبی و یا تنفسی دارند و همچنین بیماران دیابتی، در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

مدارك تجربی، مكانیسم‌های بیولوژیكی محتملی همچون تحریك دستگاه تنفسی و فشار اكسیدی جهازی را نشان می‌دهند. در نتیجه این تحریك‌ها، مجموعه‌ای از پاسخ‌های زیستی همانند موارد زیر ممكن است ایجاد شوند:

تغییر جریان خون به نحوی كه موجب ایجاد انعقاد در قسمتی از رگ‌های خونی گردد، به هم خوردن آهنگ ضربان قلب، عملكرد نادرست و بحرانی رگ‌ها، ناپایداری پلاكت‌های خونی، و در طولانی مدت توسعه تصلب شرایین، التهاب مزاجی و ریوی ناشی از ذرات، تصلب شرایین تسریع شده و عملكرد تغییر یافته ارادی قلب.

این موارد ممكن است بخشی از عوامل زیستی باشند كه آلودگی ذره‌ای هوا را به مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ارتباط می‌دهند. همچنین نشان داده شده است كه نشست ذرات در كیسه‌های هوایی شش‌ها منجر به فعال شدن تولید سیتوكین به وسیله ماكروفاژها و سلول‌های اپیتلیال كیسه‌های هوایی گشته و موجب التهاب سلول‌ها می‌شود. در نمونه‌هایی كه به طور تصادفی از میان بزرگسالان سالم در معرض آلودگی ذره‌ای هوا انتخاب شده بودند، افزایش ویسكوزیته پلاسما، فیبرینوژن و پروتئین فعال C مشاهده گردید.

 

خلاصه و چشم‌انداز بحث

در مجموع مدارك بسیار زیادی حاصل از مطالعات اپیدمی‌شناسی وجود دارد كه اثرات زیان‌آور ذرات فوق‌ریز را بر روی سلامتی نشان می‌دهند. همچنین از مدت‌ها پیش مدارك زیادی مبنی بر زیان‌آور بودن تنفس ذرات قابل تنفس در محیط‌های كاری وجود دارد. به طور كامل مشخص نیست كه این مسائل به نانومواد ساخت بشر مربوط است یا نه. با این حال منطقی آن است تا زمانی كه بر اساس مطالعات بیشتر اپیدمی‌شناسی، همچنین مطالعات انجام شده بر روی حیوانات، اثرات زیان‌آور این نانومواد كاملا مشخص نشده است، از این داده‌ها چشم‌پوشی نكنیم.

در حال حاضر هیچ قانونی در مورد تولید و كاربرد نانومواد برای سلامتی كاركنان و مصرف‌كنندگان و همچنین برای مسائل زیست‌محیطی وجود ندارد. همچنین در زمینه قانون‌گذاری برای مواد شیمیایی، هیچ گزینه‌ای برای اندازه ذرات در هنگام ثبت یك ماده مدنظر قرار نمی‌گیرد.

پیش از انجام هرگونه قانون‌گذاری در زمینه نانومواد، باید اطلاعات بسیار زیادی راجع به اثرات فرآیندها و محصولات نانو، بر روی سلامتی انسان و همچنین محیط زیست به دست آید. اما حتی با در نظر گرفتن عدم قطعیت علمی موجود، شواهد كافی برای انجام اقدامات پیشگیرانه در محیط‌های كاری و بسته وجود دارد.

دوشنبه 10/10/1386 - 14:37
مصاحبه و گفتگو
ویلیام شكسپیر

 زندگی

ویلیام شکسپیر در ۲۳ آوریل سال ۱۵۶۴ متولد شد.

او در سال ۱۵۸۲ در سن ۱۸ سالگی با آن‏ها تاوی (Anne Hathaway) دختر ۲۶ ساله یک کشاورز ازدواج کرد. آنها در سال ۱۵۸۳ (میلادی) صاحب اولین فرزند دختر خود سوزانا و در سال ۱۵۸۵ (میلادی) صاحب دوقلوهای خود که یک پسر و یک دختر بود، شدند. ویلیام شكسپیر متولد 23 آوریل 1564 شاعر و نمایشنامه نویس بزرگ انگلیسی است. زندگینامه ی درستی از وی در دسترس نیست چرا كه او یك نجیب زاده و از خانواده ای اصیل نبوده است. چیزی كه در مورد وی مشخص است ، این است كه سالها با یك گروه تئاتر كار می كرده و خرج زندگی را هم از این راه در می آورده است. به واسطه ی ثروتی كه از نمایشنامه نویسی به دست آورده بود ، در سی و دو سالگی نشان اصالت و نجیب زادگی را به وی و خانواده اش تقدیم كردند. در اوان چهل سالگی ویلیام شكسپیر شاهكارهای خوداز جمله اتللو ، شاه لیر ، مكبث را خلق كرد. در چهل و پنج سالگی مجموعه ی غزلیات خود را كه شامل 154 غزل با موضوعاتی از قبیل عشق، عواطف انسانی و تضادهای بشری می شود را به چاپ رساند. ویلیام شكسپیر مانند بسیاری از هنرمندان دیگر در زمان خودش آن طور كه باید شناخته نشد. و اكنون پس از گذشت بیش از 400 سال از مرگش ، روز به روز جایگاه وی نه تنها در ادبیات انگلیس ، بلكه در ادبیات جهان ، بیش از پیش مشخص می شود.

 مرگ

ویلیام شکسپیر در ۲۳ آوریل ۱۶۱۶ درگذشت.

 مهم ترین آثار

  • اتللو (Othello)
  • مکبث (Macbeth)
  • هملت (Hamlet)
  • جولیوس سزار (Julius Caesar)
  • رومئو و ژولیت (Roméo and Juliet)
  • تاجر ونیزی (Merchant of Venice)
  • شاه لیر (King Lear)
  • رویای شب نیمهٔ تابستان (A Midsummer Night's Dream)
  • هنری ششم (Henry VI)
  • دو نجیب‌زادهٔ ورونایی (Two Gentlemen of Verona)
  • ریچارد سوم (Richard III)
  • تیتوس آندرونیکوس (Titus Andronicus)
  • شاه جان (King John)
  • ریچارد دوم (Richard II)
  • هنری چهارم (Henry IV)
  • اشتباهات خنده دار (Comedy of Errors)
  • هیاهوی بسیار برای هیچ (Much Ado about Nothing)
  • هنری پنجم (Henry V)
  • تروئیلوس و کریسدا (Troilus and Cressida)
  • آنتونیوس و کلئوپاترا (Antony and Cleopatra)
  • تیمون آتنی (Timon of Athens)
  • پریکلس (Pericles)
  • کوریولانوس (Coriolanus)
  • قصهٔ زمستانی (A Winter's Tale)
  • هنری هشتم (Henry VIII)

اشعار غنایی شکسپیر نیز از شاهکارهای شعر و ادبیات انگلیسی است. از آن جمله می‌توان به منظومه‌های زیر اشاره کرد:

  • ونوس و آدونیس (Venus and Adonis)
  • زائر پرشور[۱] (The Passionate Pilgrim)
دوشنبه 10/10/1386 - 14:22
طنز و سرگرمی
گلم نازم عسلم شیرینم ملوسم خوشگلم با نمکم . . . تازه باحال هم هستم.
دوشنبه 10/10/1386 - 14:13
خواستگاری و نامزدی

اگر امروز خواستی و نتوانستی ، که معذوری ... ولی اگر روزی توانستی و نخواستی ، منتظر روزی باش که بخواهی و نتوانی.

 

ناشناس

دوشنبه 10/10/1386 - 14:10
طنز و سرگرمی

یه نفر میره طوطی سخنگو بخره، فروشنده بهش یه جغد میده، بعد از یه مدت دوستاش بهش میگن: یاد گرفته حرف بزنه یا نه؟

یارو  میگه: هنوز نه ولی خیلی توجه میكنه.

دوشنبه 10/10/1386 - 14:7
خواستگاری و نامزدی

پایان زندگی بشر روزی خواهد بود كه به تمام اختراعات طبیعت پی برده باشد و تمام كارهایی را كه طبیعت از میلیاردها سال به این طرف كرده است بكند و تمام اسرار را دریابد.

روزی كه انسان به این مرحله از ترقی رسید زندگی او پایان یافته است زیرا دیگر انسان نیست بلكه جهان است.

ولی فرضی كه خیلی نزدیك به یقین می باشد این است كه تا آن روز انسانها یكدیگر را كشته اند و نسل بشر قطع شده است.

 

موریس مترلینگ

دوشنبه 10/10/1386 - 14:1
خواستگاری و نامزدی
از خود می پرسیم که اگر مرگ تغییرات کنونی را به ما نمی داد یعنی جسم ما را فاسد و متلاشی نمی کرد و در پایان مبدل به یک اسکلت زشت و وحشت آور نمی شدیم و در عوض بعد از مردن جسم ما مبدل به یک گل سرخ زیبا میشد آیا این همه که امروز برای روح خود مشوش هستیم آن موقع هم مشوش میشدیم؟؟؟

هر کس که این پرسش را از خود بنماید پاسخ منفی خواهد داد و خواهد گفت که چون مبدل به گل سرخ خواهم شد برای روح خود بیمناک نیستم.

پس معلوم میشود قسمت اعظم وحشت ما ناشی از ملاحظات جسمانی است.

موریس مترلینگ

دوشنبه 10/10/1386 - 13:57
خواستگاری و نامزدی
علت اینكه سالخوردگان زبان یكدیگر را خوب میفهمند و به مقاصد هم پی میبرند این است كه میدانند در سفر مرگ شریك هم هستند و به عبارتی هر دو در یك دوره میمیرند ولی جوانان زبان سالخوردگان را نمیفهمند و با صمیمیت با آنها معاشرت نمیكنند زیرا میدانند كه در سفر مرگ شریك آنها نیستند.
 

موریس مترلینگ

دوشنبه 10/10/1386 - 12:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته