ایرانگردی
مرتضی مطهری معاون فنی و عمران شهرداری منطقه ۶ تهران با اعلام مسیرهای رینگ ویژه دوچرخهسواری در قلب فرهنگی پایتخت، گفت: تا سال ۱۴۰۰ حدود ۲۹ هزار مترمربع مسیر ویژه دوچرخه در این منطقه احداث میشود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۶ مرتضی مطهری، معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه شش تهران در تشریح وضعیت احداث مسیرهای ویژه دوچرخهسواری در این منطقه مرکزی پایتخت، گفت: متاسفانه در گذشته، مسیرهای پیاده و دوچرخه مورد کمتوجهی واقع شده و تهران شهر خودرو محور بود. تنها در وسط بلوار کشاورز یک مسیر مشترک عابر و دوچرخه وجود داشت که به دلیل دسترسی نامناسب و ناایمن بودن، کمتر مورد استفاده واقع میشد.
وی افزود: با توجه به اینکه در سالهای اخیر طرح جامع احداث مسیرهای ویژه دوچرخهسواری شهر تهران بر اساس استانداردهای لازم ایمنی، دسترسی مناسب و با مصالح خاص طراحی و اجرا شده است، امیدواریم درصد زیادی از ترددها در شهر تهران و به خصوص منطقه ۶ به عنوان قلب فرهنگی پایتخت که مرکز اداری، درمانی و آموزشی شهر است، به تردد با دوچرخه تبدیل شود.
معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه ۶ تهران از آمادهسازی ۱۵ هزار مترمربع مسیر ویژه دوچرخه در این منطقه تهران خبر داد و گفت: تمامی این حجم از مسیرها از سال ۹۷ به بعد احداث شده است. در صورت تامین منابع امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ حدود ۲۹ هزار مترمربع مسیر دوچرخه در منطقه احداث شود.
مطهری در تشریح مسیرهای رینگ مسیر ویژه دوچرخهسواری در منطقه ۶ تهران، گفت: تقریبا تمامی خیابانها و میادین مهم منطقه در این مسیرها قرار دارد. مسیر اصلی شرقی غربی از منطقه ۵ وارد میدان توحید و خیابان باقر خان شده و سپس از طریق بلوار کشاورز و کریمخان و مفتح به منطقه ۷ وصل میشود.
همچنین یکی از مسیرهای مهم دوچرخهسواری، مسیر بین کوی دانشجویان و دانشگاه تهران است که دانشجویان و کادر دانشگاه تهران با استفاده از آن میتوانند نقش قابل توجهی در فرهنگسازی دوچرخهسواری در شهر داشته باشند.
وی در واکنش به تردد برخی موتورسواران از مسیرهای ویژه دوچرخه، تاکید کرد: مهمترین مساله فرهنگسازی است که در بخشهای مختلف شهرداری تهران و نهادهای مرتبط در تلاش هستیم تا با آموزش و آگاهسازی شهروندان از حقوق خود و اقدامات بازدارنده مانند جریمههای راهنمایی به این مشکل رسیدگی شود. آنچه مربوط به مدیریت شهری میشود، ایجاد موانع و دستکهایی است که در عین حال که برای معلولین مناسب باشد و مانع عبور موتورسواران متخلف میشود.
مطهری در پاسخ به اینکه سهم منطقه ۶ و معاونت عمرانی شهرداری تهران در زمینه سرمایهگذاری برای تخصیص منابع جهت احداث این مسیرها به چه نسبتی است، گفت: از نظر قانونی، مناطق شهرداری اجازه ندارند برای این پروژه و پروژههای مشابه، رأسا اقدام به جذب سرمایهگذار کنند. ضمن اینکه در حال حاضر طرح موجود احداث مسیر دوچرخه نمیتواند نرخ بازگشت سرمایه مناسبی برای سرمایهگذاران داشته باشد. البته امیدواریم در آینده در شهرداری و شورای شهر تهران تمهیداتی برای این مساله اندیشده شود.
چهارشنبه 14/8/1399 - 13:8
ایرانگردی
معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران از تدوین لایحه ای برای ساماندهی و نظم بخشی به فعالیت دفاتر 110 گانه خدمات الکترونیک شهر خبرداد و گفت: با توجه به تغییرات شتابنده عصر کنونی و انتظارات و مطالبات شهروندان برای دریافت خدمات غیرحضوری، باید مدیریت تغییر مبتنی بر فناوری اطلاعات در موسسه فناوران شهر حاکم شود.
به گزارش روابط عمومی معاونت برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران، حامد مظاهریان در آیین تکریم و معارفه مدیر عامل موسسه فناوران شهر، کارکردهای این موسسه را نیازمند بازتعریف دانست و افزود: گذر زمان و تحولات آینده ناشی از آن ایجاب می کند نوع فعالیت و کارکرد موسسه فناوران شهر در ساختار کلان شهرداری تهران باز تعریف شود و این نیازمند شجاعت در تصمیم گیری است.
وی از فاوا به عنوان مهمترین سازمان مکمل موسسه فناوران شهر در شهرداری تهران یاد کرد و اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی جامعه، اگر موسسه فناوران شهر شرایط خود را به سرعت بازنگری نکند و نقش اصلی خود را در ارائه خدمات کیفی تر و سریع تر به مردم بازیابی و تعریف نکند دچار آسیب هایی چون رکود و روزمرگی و افت کیفیت خدمات رسانی خواهد شد. البته بهبود شیوه های خدمت رسانی به شهروندان شجاعت در تصمیم گیری را می طلبد.
معاون شهردار تهران، با اشاره به سرعت بالای تغییرات در حرفه های متصل به فناوری گفت: به نظر می رسد شهرداری تهران باید به عنوان نهادی خدمت رسان، ضمن همگامی با عصر توأم با تغییرات شتابنده، رهیافت هایی را برای بازتعریف نقش ها و جایگاه های خود در این زمینه پیدا کند. باید خود تغییری از درون رقم زده شود و در این میان موسسه فناوران شهر می تواند پیشگام باشد.
وی از تصمیم شهردار تهران برای انجام ممیزی املاک تهران توسط دفاتر خدمات الکترونیک شهر خبر داد و به تدوین لایحه ای برای ساماندهی و نظم بخشی به فعالیت 110 دفتر خدمات الکترونیک شهر اشاره داشت و افزود: شهرداری های موفق در جهان با بهره گیری از روش های روز فناورانه خدمات خود را به شهروندان از طریق سامانه های مجازی بر بستر وب و تلفن همراه ارائه می دهند. استفاده از این الگو می تواند مدیریت شهری را در تحقق رویکرد شفافیت، رضایتمندی مردم بر اساس شعار تهران شهری برای همه، یاری رساند.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران با تاکید بر لزوم پرهیز از روش های گذشته و تصورات سنتی اداره شهر گفت: باید از شیوه های روز برای ارائه خدمات نوین به شهروندان در بستر اینترنت استفاده کنیم. این امر، ضمن کمک به کاهش ترددهای غیرضروری در شهر و کاهش ترافیک و آلودگی هوا، به ارتقای سطح رضایتمندی مردم نیز منجر خواهد شد.
مظاهریان در بخش دیگر سخنان خود ضمن تقدیر از تلاش های داوود لطفی مدیرعامل سابق موسسه فناوران شهر در پویایی و شفاف سازی این موسسه، برای وی در جایگاه شهردار منطقه 17 آرزوی توفیق کرد.
وی همچنین از مهدی شریفیان سرپرست موسسه فناوران شهر خواستار ایجاد ثبات بر مبنای پیش بینی دورنمای کلان از ماموریت های این موسسه شد و اذعان داشت: فرصت پایه ریزی و انجام اقدامات نهادی در موسسه فناوران شهر فراهم است و می تواند به عنوان ثمره مدیریت شهری در خدمت رسانی کیفی به شهروندان ماندگار شود.
در ادامه نشست، محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران نیز اظهار داشت: خوشبختانه مسیر تحول در موسسه فناوران شهر با موضوع ممیزی ها و بازنگری در آیین نامه ها ودستورالعمل ها آغاز شده است. اکنون که مردم نیز بر اساس تغییرات اناشی از شرایط روز جامعه، خدمات متفاوتی را مطالبه می کنند؛ دفاتر خدمات الکترونیک نیز باید به این تحول بپیوندند.
وی با تاکید بر لزوم تغییر نوع کار دفاتر خدمات الکترونیک به اقتضای تغییر شرایط، افزود: هم اکنون بخشی از خدمات دفاتر کاهش یافته و به بخشی دیگر افزوده شده است. با توجه به رغبت بیشتر شهروندان برای دریافت خدمات غیرحضوری، به نظر میرسد نقش دفاتر خدمات الکترونیک بسیار پررنگ شده و دچار دگردیسی جدی است.
فرجود، پاسخگویی به انتظارات و مطالبات روز مردم را از جمله اقدامات مهم دفاتر خدمات الکترونیک دانست و افزود: موسسه فناوران شهر نهادی جدی برای ایجاد تحول در خط مقدم ارتباط با شهروندان به شمار می رود و دفاتر خدمات الکترونیک می توانند به عنوان یکی از بهترین جایگاه ها در ارائه خدمات نسل جدید به شهروندان و مکمل خدمات الکترونیکی شهر بکوشند.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، همکاری و حمایت سازمان فاوا را از موسسه فناوران شهر و دفاتر خدمات الکترونیک برای ارتقای خدمت رسانی به شهروندان اعلام کرد.
سجاد احمدوند مدیرکل تشکیلات و بهبود روشهای شهرداری تهران نیز به نمایندگی از مدیران کل حوزه معاونت برنامه ریزی و توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران نیز با اظهار خشنودی از انتخاب مدیران از درون سازمان، این شیوه را موجب دلگرمی کارکنان، تقویت ظرفیت های درون سازمانی و در نهایت ارتقای بهره وری سازمان شهرداری تهران دانست.
وی، از تلاش های داوود لطفی مدیرعامل سبق موسسه فناوران شهر که با بهره گیری از روحیه تیم سازی در بین همکاران، امور این موسسه را تا رسیدن به نتیجه راهبری نموده، قدردانی کرد و ویژگی هایی چون ممارست و پشتکار و جدیت مدیرعامل جدید این موسسه را عامل توفیق وی برای پیشبرد اهداف سازمانی عنوان و برای مهدی شریفیان آرزوی موفقیت کرد.
داوود لطفی مدیرعامل سابق موسسه فناوران شهر شهردار کنونی منطقه 17 نیز با اشاره به تشکیل گروه تحول در اداره کل تبیین با موضوع بهبود فرایند شهرسازی، آیین نامه اجرایی و انضباطی، آینده نگاری و ارزیابی عملکرد دفاتر خدمات الکترونیک را از جمله اقدامات فاخری دانست که باید در تداوم مسیر کاری این موسسه به ثمر برسد.
مهدی شریفیان سرپرست موسسه فناوران شهر نیز دیدگاه استفاده از توانمندیهای بدنه شهرداری تهران در پست های مدیریتی را قابل تقدیر دانست و بر لزوم تصویب و اجرای لایحه ساماندهی دفاتر خدمات الکترونیک و اصلاح فرایندهای سازمانی تاکید کرد.
سرپرست موسسه فناوران شهر همچنین با تاکید بر لزوم تغییر پارادایم در حوزه سیاستگذاری برای بازطراحی ماموریت های این موسسه، تصریح کرد: استقرار دفاتر خدمات الکترونیک در خط اول خدمت رسانی به مردم نیازمند نگاه فرابخشی، بازتعریف و سیاستگذاری در سطح کلان در قالب پروژه مشترک با شهر هوشمند است و به نوعی ریل گذاری برای دستیابی به شهرداری چابک، در دسترس و شفاف محسوب می شود.
در پایان این نشست ضمن اهدای لوح سپاس به داود عباسی مدیرعامل سابق موسسه فناوران شهر، حکم مهدی شریفیان سرپرست موسسه فناوران شهر اعطا شد.
چهارشنبه 14/8/1399 - 13:5
ایرانگردی
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه 4 از اجرای طرح کمک های مؤمنانه به نیازمندان خبر داد و گفت: همزمان با ولادت باسعادت پیامبر بزرگ اسلام(ص) و هفته وحدت، حدود 12000 قلم سبد کالا بین نیازمندان منطقه 4 توزیع شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4 "محمد خادمی" با اعلام این خبر و با بیان اینکه متاسفانه از زمان شیوع ویروس کرونا مشکلات معیشتی فراوانی برای بسیاری از خانواده های کم برخوردار جامعه ایجاد شده است، افزود : یكی از اهداف مهم شهرداری تهران در دوران شیوع كرونا اجرای طرح نذر مومنانه با هدف كمك به نیازمندان بوده است و به همین منظور، توزیع دوازده هزارو 150 قلم سبد كالا ، گوشت نذری ، اقلام بهداشتی ، غذای گرم و كارت هدیه در میان خانواده های كم برخوردار ، با همکاری خیرین منطقه 4 در دستور کار قرار گرفت.
او اضافه کرد : در این طرح با مشاركت مركز خدمات اجتماعی ، خیرین و تشكلهای مردمی محلی منطقه ، پس از شناسایی خانوارهای نیازمند سطح منطقه نسبت به توزیع انواع كمكهای مردمی شامل اقلام بهداشتی ( ماسك ، و مایع ضد عفونی كننده ) به تعداد تقریبی 11000 قلم ، سبد كالا ، غذای گرم و گوشت نذری و حدود 1000 سبد کالا به همراه هدایای نقدی اقدام شد .
خادمی همچنین با اشاره به برپایی غرفه های عرضه اقلام بهداشتی برای عموم شهروندان گفت : از دیگر فعالیتهای انجام شده در این ایام برپایی غرفه توزیع ماسك و مواد ضد عفونی كننده دست و سطوح با مشاركت خیرین ، گروه های بسیج و جهادی سطح منطقه است.
وی در پایان اظهار داشت: با توجه به تاكیدات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) اجرای طرح كمك های مومنانه تا اطلاع ثانوی در سطح منطقه ادامه دارد .
چهارشنبه 14/8/1399 - 13:3
ایرانگردی
اصنافی که با ایجاد سد معبر باعث نازیبایی شهری و ایجاد مشکل در تردد شهروندان می شوند در مرحله اول اخطار دریافت می کنند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، علی توکلی شهردار منطقه این خبر را اعلام کرد و گفت: شناسایی اصناف مزاحم به منظور صدور اخطار به آن ها و پیگیری برای رفع سد معبر این اصناف طرحی است که از روز شنبه 10 آبان در معابر اصلی نواحی یک تا سه این منطقه آغاز شده و در قالب یک برنامه منسجم تا 20 آبان نیز ادامه خواهد داشت.
او تصریح کرد: در این طرح ویژه، اصنافی که با مستقر کردن وسایل مختلف اقدام به ایجاد سد معبر و نازیبایی شهر می کنند شناسایی شده و پس از ابلاغ اخطار به آن ها، 48 ساعت مهلت دارند تا زواید فیزیکی خود را جمع آوری کنند.
به گفته توکلی درصورت عدم توجه به اخطارها، زواید فیزیکی توسط عوامل معبربان وشهربان جمع آوری و معبر باز می شود.
شهردار منطقه خاطرنشان کرد: طرح ضربتی رفع سدمعبر اصناف در 30 معبر اصلی منطقه از جمله میعاد ، میثاق ، بهمنیار، لطیفی، شهید صمدی، میلاد، آموزگار، شکوفه، زلفی، مهران، بخشنده ، شهید ورامینی، طالقانی، نور و سهیل شمالی در حال انجام است.
همچنین پوریای ولی، شهید شکری، مهران، میلاد ، بهمنیار، لقمان، رحمان شمالی، بدر، انقلاب، احد، پوریای ولی، جانباز و سهیل از دیگر معابر اصلی تعیین شده منطقه در اجرای این طرح هستند.
مغازه های اغذیه فروشی، سوپرمارکت ها، میوه و سبزی فروشی ها و ... از جمله اصنافی هستند که اقدام به سدمعبر و ایجاد مشکل در تردد با اشغال فضایی از معابر می کنند.
چهارشنبه 14/8/1399 - 13:0
اخبار
🔺️ سازمان جهانی بهداشت: اروپاییها شرایط بسیار سختی در مقابل کرونا دارند
🔹️ مدیر بخش برنامههای اضطراری سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که کشورهای اروپایی شرایط بسیار سختی در مقابله با کرونا دارند و شهروندان آنها از محدودیتها خسته شدهاند.
دوشنبه 12/8/1399 - 22:53
سلامت و بهداشت جامعه
مهمترین علت بروز سرگیجه بالا رفتن چربی در خون می باشد و هر وقت احساس سنگینی و خواب آلودگی كردید باید به این امر در بدنتان مشكوك شوید
دوشنبه 12/8/1399 - 22:51
اخبار
کمیته اپیدمیولوژی وزارت بهداشت در گزارشی روند صعودی کرونا در ۱۰ استان کشور را گزارش کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کمیته اپیدمیولوژی ستاد ملی مقابله با کرونا، وضعیت بیماری کرونا در هفته گذشته را تحلیل و منتشر کرد، در محاسبات روند، در این گزارش و گزارشات آتی، تعداد موارد جدید روزانه مبتلایان بستری و مرگ وارد آنالیز میشود همچنین دستهبندی استانها بر اساس میزان بروز در آخرین هفته انجام می گیرد و نمودار بر اساس تغییرات موارد ابتلا و مرگ در آخرین هفته نسبت به هفته قبل خواهد بود.
برای محاسبه روند تغییرات ابتلا و مرگ در سه روز اخیر، ابتدا متوسط سه روزه تعداد گزارش ابتلا و مرگ هر روز با میانگین گرفتن از دادههای همان روز، روز قبل و روز بعد محاسبه شد سپس میزان افزایش هر روز نسبت به روز قبل به روش زیر محاسبه شد:
تعداد موارد روز قبل − تعداد موارد ثبت شده امروز، تقسیم بر تعداد موارد روز قبل، ضربدر ۱۰۰.
در نهایت، تغییر روند ابتلا و مرگ هفته آخر با میانگین گرفتن از اعداد به دست آمده برای چند روز آخر محاسبه شد.
تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی
برای تحلیل احتمالی وضعیت منحنی اپیدمی در هفته گذشته موارد زیر مدنظر قرار گرفت:
- در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند افزایشی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند افزایشی دارد.
- در مواردی که شاخص تغییر روند ابتلا نزولی، ولی شاخص تغییر روند مرگ صعودی بود، احتمالاً اخیراً پیک اپیدمی رد شده است.
- در مواردی که منحنی اپیدمی تمام میشود، وضعیت به حالت ثبات میرسد و تغییرات در آن مختصر و نامنظم است. باید توجه داشت هر لحظه این روند مستعد یک پیک دیگر است.
- در مواردی که هر دو شاخص تغییر روند ابتلا و مرگ در چند روز اخیر روند نزولی داشت، منحنی اپیدمی احتمالاً روند نزولی دارد.
منظور از ناسازگاری دادهها این است که روند دادههای مرگ و ابتلا از یک الگوی قابل تفسیر پیروی نکرده است و تغییرات ناهمگن روند شاخصهای ابتلا و مرگ دیده میشود. در این موارد تحلیل بهتر را در روزهای بعد و با دادههای درستتر میتوان ارائه داد. ناسازگاری در دادهها به دلایل مختلفی میتواند رخ دهد.
از جمله دلایل بروز ناسازگاری میتوان به ثبت غیردقیق روزانه دادهها توسط استانها و وجود خطا هنگام ثبت دادهها، وجود ترکیبی از چند الگوی اپیدمی در استان (شروع اپیدمی در نقطهای از استان و اتمام اپیدمی دیگر در نقطه دیگر)، بیمارپذیری یا بیمارگریزی گسترده در استان و تغییر روند مهاجرت بیماران در طول زمان اشاره کرد.
تقسیمبندی استانها از نظر میزان گزارش
استانها بر اساس میزان بروز در هفته آخر موارد بیماری به سه دسته پرگزارش، با گزارش متوسط و با گزارش پایین تقسیم شدند و روند بیماری در آن ها در جدول و نمودارهای مرتبط مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل بر اساس این شاخصها، احتمالی و انتظار است تیم کمیته اپیدمیولوژی استانها همراه با سایر شاخصها و تحلیلهای دقیقتر، شواهد بهتری از روند اپیدمی در استانها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارائه دهند.
تحلیل روند بیماری در هفته منتهی به ۹ آبـان ماه
موارد ابتلا و مرگ ومیر در کشور بالا و روند نیز صعودی بوده است. در ۱۰ استان سمنان، کردستان، کرمانشاه، خراسان شمالی، کرمان، مازندران، تهران، گیلان، فارس و گلستان روند صعودی یا شروع پیک جدید مشاهده شد. در هشت استان همدان، مرکزی، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، اردبیل، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، هرمزگان روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی مشاهده شد.
در هشت استان قم، آذربایجان شرقی، البرز، زنجان، خراسان رضوی، بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان روند ثبات با تغییرات مختصر و نامنظم وجود داشته است. به نظر میرسد دو استان یزد و خراسان جنوبی اخیراً یک پیک را پشت سر گذاشته ند. در سه استان لرستان، ایلام و آذربایجان غربی ناسازگاری دادهها اجازه تحلیل درستی از وضعیت اپیدمی را نمیدهد. باید مدنظر داشت که یک استان میتواند چندین پیک منحنی را تجربه کند.
کرونا در جهان
تعداد موارد جدید ابتلا به کرونا در جهان به ترتیب در روزهای ۷ آبان ماه ۴۴۰ هزار و ۶۰۹ نفر، ۸ آبان ماه ۴۸۰ هزار و ۱۰۷ و در روز ۹ آبان ماه ۵۱۸ هزار و ۸۰۳ نفر بوده است.
همچنین ۱۵ کشور اول از نظر ابتلا به کرونا در جدول زیر آمدهاند. کشورهای آمریکا، هند و برزیل به ترتیب رتبه اول تا سوم ابتلا به کرونا را در جهان دارا هستند. ایران نیز در رتبه چهاردهم از نظر ابتلا به کووید-۱۹ قرار دارد.
میزان مرگومیر جهانی ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در قاره آسیا چقدر است؟
ویژگی مهم یک بیماری عفونی، به خصوص یک عامل بیماریزای جدید مانند SARS-COV-۲ شدت آن است که با میزان توانایی آن در ایجاد مرگ سنجیده میشود. میزان مرگومیر به ما کمک میکند تا جمعیتهای در معرض خطر را شناسایی و کیفیت مراقبتهای بهداشتی را ارزیابی کنیم.
برای ارزیابی پیامدهای کشنده بیماری دو شاخص مهم بررسی میشود؛ اولین شاخص، میزان مرگومیر ناشی از عفونت (IFR) است که میزان مرگومیر در بین افراد آلوده را تخمین میزند. شاخص دوم نسبت مرگومیر بیماران (CFR) است که نسبت مرگومیر را در بین بیماران علامتدار و تایید شده تخمین میزند.
برای اندازهگیری دقیق شاخصهای مرگومیر باید یک تصویر کامل از تعداد عفونتها و مرگهای ناشی از آن وجود داشته باشد. با توجه به اینکه در بیماریهای عفونی مانند کووید -۱۹ دسترسی به آمار دقیق مبتلایان و کشتهشدگان به دلایلی نظیر وجود بخش قابل توجهی از مبتلایان در شکلهای بدون علامت یا کم علامت میسر نیست، برای برآورد شاخصهای مورد نظر از مدلهای برآورد احتمالی استفاده شده است.
در جدول زیر میزان مرگومیر به تعداد کل موارد با استفاده از توزین واریانس معکوس با اثر ثابت در فاصله اطمینان ۹۵ درصد در کشورهای قاره آسیا متاآنالیز و برآورد شده است.
کشورهایی که کمتر از ۱۰۰۰ مورد مرگ دارند، از این تحلیل مستثنی هستند. در این متاآنالیز، میزان مرگومیر ناشی از عفونت در قاره آسیا ۰.۱۶ درصد برآورد شده است. همانطور که مشاهده میکنید میزان مرگومیر به طور قابل توجهی در کشورها متفاوت است. این تفاوت میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد که به برخی از آنها اشاره میشود.
تعداد موارد شناسایی شده با آزمایش، به طور قابل توجهی در هر کشور متفاوت است که یکی از دلایل آن سیاستهای انجام آزمایش است. به طور مثال در برخی کشورها فقط افراد با بیماری شدید مورد آزمایش قرار میگیرند. ممکن است تأخیر بین شروع علائم و مرگ وجود داشته باشد که میتواند منجر به دست کم گرفتن CFR شود.
ممکن است عوامل زمینهای دیگری در آن کشور وجود داشته باشد که میزان مرگومیر را افزایش میدهد مانند عفونت همزمان، مراقبتهای بهداشتی ناکافی، خصوصیات جمعیتی بیماران به عنوان مثال بالابودن بیماران. ممکن است به دلیل بالا بودن میزان سیگار کشیدن یا بیماریهای زمینهای در یک کشور، موارد فوتی افزایش یابد. تفاوت در نحوه انتساب مرگ به ویروس کرونا نیز یکی از علل اصلی تفاوت در گزارش مرگ ناشی از کووید- ۱۹ است. مرگ با بیماری (همراهی) همان مرگ از بیماری (علت) نیست.
دوشنبه 12/8/1399 - 22:6
سلامت و بهداشت جامعه
یک متخصص طب سنتی گفت: در روزهای کرونایی افراد میتوانند با رعایت ۶ توصیه مربوط به طب سنتی قدرت سیستم ایمنی بدن خود را افزایش دهند.
حسن اکبری متخصص آسیب شناسی سلولی و طب سنتی ایرانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: در شرایط اپیدمی ویروس کرونا و شروع فصل پاییز و سرما، اهمیت موضوع تقویت سیستم ایمنی بسیار بیشتر میشود.
او افزود: در واقع مردم با رعایت توصیههای طب سنتی میتوانند میزان قدرت سیستم ایمنی بدن خود را افزایش دهند تا در این شرایط حتی به سرماخوردگی خفیف هم دچار نشوند.
اکبری بیان کرد: اولین و مهمترین راهکار تقویت سیستم ایمنی بدن، اصلاح رژیم غذایی افراد است. در واقع افراد باید میزان استفاده از غذاهای سرد را به حداقل برسانند. غذاهای سرد به دلیل دریافت بالای انرژی از بدن برای سوزاندن ماده غذایی مناسب نیستند. به همین منظور مصرف زنجبیل و دارچین برای تقویت سیستم ایمنی بسیارحائزاهمیت است. توصیه میشود افراد دیابتی مصرف زعفران دم کرده را جایگزین چای کنند.
متخصص آسیب شناسی سلولی گفت: هوای پاک و مناسب و ورزش از ضروریات تقویت سیستم ایمنی محسوب میشوند. ورزش روزانه را جدی بگیرید و در صورت آلودگی شدید هوا از منزل خارج نشوید.
اکبری در ادامه افزود: متاسفانه یکی از موارد تضعیف کننده سیستم ایمنی، تغییر زمان خواب افراد است، برخی خانوادهها تا حدود ساعت ۳ بامداد بیدار هستند و در مقابل، ظهر از خواب بیدار میشوند که این عمل باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می شود. همچنین در بعضی موارد کم خوابی را در افراد شاهد هستیم که حتماً توصیه میشود برای تقویت سیستم ایمنی بدن؛ مدت زمان خواب و بیداری خود را در طول شبانه روز اصلاح کنید.
متخصص طب سنتی بیان کرد: یبوست از دیگر عوامل کاهش قدرت سیستم ایمنی بدن است که توصیه میشود این بیماری را با ورزش روزانه، مصرف غذاهای گرم، مصرف نمک ارگانیک، عدم استفاده از روغنهای نباتی و جایگزین کردن روغنهای حیوانی و زیتون مورد درمان قرار دهید.
اکبری در پایان تصریح کرد: یکی دیگر از عوامل کاهش قدرت سیستم ایمنی مربوط به استرس، ترس و نگرانی بیش از حد است. با توجه به شرایط اپیدمی ویروس کرونا و اهمیت تقویت سیستم ایمنی، استرس و نگرانی برای مردم جامعه مناسب نیست؛ بنابراین توصیه میکنیم با رعایت تمام دستورالعملهای بهداشتی میزان استرس و نگرانی خود را کاهش دهید.
دوشنبه 12/8/1399 - 22:4
اخبار
تدروس آدهانوم در پیامی توییتری اعلام کرد که به دلیل تماس با کسی که نتیجه آزمایش کرونای او مثبت شده است، خود را قرنطینه میکند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت در توییتر نوشت که به دلیل تماس با یک بیماری کرونایی و احتمال ناقل شدن، خود را قرنطینه کرده است.
ادهانوم نوشت: من با یک فردی که تست کرونای او مثبت بود در تماس بودم. اکنون ممکن است ناقل باشم، اما بدون علائم بیماری کرونا هستم. با رعایت شیوه نامههای بهداشتی و قرنطینه، کارهای خود را از خانه انجام میدهم.
دوشنبه 12/8/1399 - 22:3
سلامت و بهداشت جامعه
تحقیقات اخیر دانشمندان انگلیسی نشان میدهد افرادی که علائم ابتلا به کرونا در آنها ظاهر نمیشود، سریعتر از افراد دارای علامت، آنتی بادی خود را از دست میدهند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یک مطالعه اخیرا نشان داده است افرادی که علائم ابتلا به ویروس کرونا در آنها ظاهر نمیشود، سریعتر از افراد دارای علامت، آنتی بادی خود را از دست میدهند.
خبرگزاری رویترز نیز نوشت: نتایج این مطالعه نشان میدهد آنتی بادیهای بهبودیافتگان کرونا در تابستان به سرعت کاهش مییابد؛ یعنی دوره مصونیت پس از ابتلا به کرونا ممکن است طولانی نباشد که این امر احتمال کاهش ایمنی در جامعه را افزایش میدهد.
دانشمندان کالج امپریال لندن میزان آنتی بادیها را در مردم انگلیس پس از موج نخست شیوع ویروس کرونا در ماههای مارس و آوریل بررسی کردند که در این مطالعه مشخص شد آنتی بادی بدن افراد به میزان یک چهارم کاهش یافته و از ۶ درصد در ماه ژوئن به ۴.۴ درصد در ماه سپتامبر رسیده است. این موضوع احتمال کاهش ایمنی مردم پیش از موج دوم شیوع ویروس کرونا در هفتههای اخیر را افزایش میدهد.
اگرچه ایمنی در برابر ویروس کرونا مسئله پیچیده و مبهمی است. سلولهای T و B میتوانند تولید سریع آنتی بادیها را پس از قرار گرفتن مجدد در معرض ویروس تحریک کرده و به ایمنی بدن کمک کنند، اما محققان بر اساس تجربه به دست آمده از شناخت سایر ویروسهای کرونا دریافتهاند که این ایمنی ممکن است دوام نداشته باشد.
وندی بارکلی، رئیس بخش بیماریهای عفونی کالج امپریال لندن گفت: احتمالا شاهد کاهش آنتی بادیهای کرونا در بدن هستیم و این اتفاق میافتد، حال آنکه میدانیم آنتی بادیها به تنهایی محافظ کامل هستند.
او افزود: با توجه به آنچه در مورد ویروسهای دیگر کرونا میدانیم، به نظر میرسد که ایمنی به همان میزان کاهش آنتی بادیها کاهش مییابد و این نشان دهنده ضعف ایمنی در سطح مردم است.
این مطالعه نشان داد در افرادی که ابتلای قطعی آنان به کوید ۱۹ از طریق آزمایش استاندارد واکنش زنجیرهای پلی مراز (پی سی آر) مشخص شده است، کاهش آنتی بادی در مقایسه با افراد بدون علامت و یا افرادی که هرگز متوجه ابتلای خود نشدند، کمتر بوده است.
قرار گرفتن مکرر در معرض ویروس کرونا
طی این تحقیق مشخص شد هیچ تغییری در سطح آنتی بادی کارکنان مراقبتهای بهداشتی رخ نداده است که دلیل آن میتواند قرار گرفتن مکرر در معرض ویروس کرونا باشد.
این مطالعه، یافتههای نظرسنجیهای مشابه در آلمان مبنی بر اینکه، اکثریت قریب به اتفاق افراد حتی در کانون شیوع بیماری کرونا آنتی بادی برای کوید ۱۹ ندارند و ممکن است آنتی بادیها بدن کسانی که آنها را تشکیل داده اند، کاهش یابد را تایید میکند.
کالج امپریال مطالعه خود را که بر اساس نظرسنجی از ۳۶۵ هزار بزرگسال که به طور تصادفی انتخاب شده بودند، به عنوان مقاله اولیه منتشر کرد و طبق روش بررسی همسالان تأیید نشد.
بارکلی نتیجه گرفت که کاهش سریع آنتی بادیها لزوماً تأثیر منفی بر اثربخشی واکسنهایی که اکنون تحت آزمایشهای بالینی قرار دارند، ندارد.
او افزود: یک واکسن خوب ممکن است بسیار بهتر از ایمنی طبیعی باشد.
دانشگاه امپریال کالج لندن و شرکت «ایپسوس مری» بریتانیا که در بیانیههای مطبوعاتی خود خواستار ادامه اجرای دستورالمعلهای بهداشتی از دولت انگلیس شدند، تأکید کردند که هنوز مشخص نیست آنتی بادیها سطح ایمنی موثری را ایجاد میکنند یا خیر و در صورت وجود مصونیت چه مدت دوام میآورد.
دوشنبه 12/8/1399 - 22:1