ایرانگردی
شهردار منطقه 17 تهران از افتتاح نخستین مجموعه فرهنگی ورزشی،تفریحی «شهربانو» ویژه بانوان دارالشهدای تهران همزمان با اول ذی الحجه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 17، مهدی عباسی با اعلام این خبر افزود : ایجاد مجموعه فرهنگی تفریحی در این منطقه ی پرتراکم، همواره یکی از مهمترین خواسته های بانوان محترم بوده که به لطف الهی در این روز فرخنده ، شاهد افتتاح نخستین مجموعه «شهربانو» در منطقه 17 خواهیم بود.
عباسی با اشاره به امکانات این مجموعه فرهنگی گفت: مجموعه شهربانو در بخش جنوبی منطقه 17 و در مساحت تقریبی 1500مترمربع واقع شده و در دو بلوک شرقی و غربی، خدمات مختلف ورزشی، فرهنگی و تفریحی را به بانوان ارجمند ارائه می کند که می توان به سالن ورزشهای توپی، استخر ، سالن آمفی تئاتر و اجتماعات، خدمات مخصوص بانوان و کتابخانه تخصصی اشاره کرد.
شهردار منطقه 17 بهره برداری از این مجموعه را در افزایش سرانه های ورزشی و فرهنگی موثر دانست وافزود: این مجموعه می توان بخش عمده ای از نیازهای بانوان این منطقه را در حوزه های فرهنگی، ورزشی و خدماتی رفع نموده و سرانه های مورد اشاره را نیز بهبود بخشد.
گفتنی ست آیین افتتاحیه این مجموعه بزرگ مختص بانوان، روز یکم شهریورماه و مقارن با سالروز ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) برگزار خواهد شد
سه شنبه 31/5/1396 - 20:47
سلامت و بهداشت جامعه
براساس مطالعهای که در دانشگاه دارتموث آمریکا انجام شد بیش از 30 درصد افراد از مشکل نفخ رنج میبرند. هرچند عوامل سادهای مانند مصرف مواد غذایی نفاخ یا مصرف نوشیدنیهای کربناته اغلب عامل بروز نفخ هستند، اما این مشکل، گاهی از مشکلات جدیتری ناشی میشود.
به گزارش جام جم، اگر همراه با نفخ مزمن متوجه یکی از علائم زیر شدید با پزشک مشورت کنید.
درد لگن
هرچند بروز این حالت نادر است، اما درد لگن بویژه اگر با علائم دیگری مانند احساس پری زودهنگام زمان غذا خوردن و احساس نیاز ناگهانی به اجابت مزاج همراه شود، میتواند نشانهای از سرطان تخمدان باشد. تنها یک سوم زنان میدانند این علامت از نشانههای سرطان تخمدان است.
کاهش وزن
درصد کمی از افراد در سراسر جهان به بیماری سلیاک مبتلا هستند، اما درصد زیادی از مبتلایان به این عارضه از ابتلای خود به این بیماری اطلاعی ندارند. سلیاک شرایطی است که در آن بدن، واکنش خود ایمنی به گلوتن نشان میدهد و به لایه داخلی رودهها صدمه میزند. نفخ، اسهال و کاهش وزن از شایعترین علائم این عارضه است. با این حال نیمی از بزرگسالان مبتلا به سلیاک علائم غیر مرتبط با دستگاه گوارش مانند کم خونی، خارش پوست، سردرد و علائم اولیه پوکی استخوان را نیز شاهد هستند.
گرفتگی عضلات شکم
این نوع دردها را براحتی میتوان از علائم قاعدگی یا التهاب معدی رودهای (اسهال و استفراغ) دانست، اما اگر این گرفتگی در قسمت پایین و سمت چپ شکم احساس شود ممکن است از علائم دیورتیکولوز باشد. دیورتیکولوز، شرایطی است که در آن کیسههای حباب مانند کوچکی در دیواره داخلی قسمتهای انتهایی روده بزرگ تشکیل و به التهاب روده منجر میشود. هرچند این بیماری بیشتر در افراد مسن دیده میشود، اما آمار نشان میدهد شیوع آن میان افراد زیر 40 سال نیز افزایش یافته است.
ترشحات واژنی بد بو
تقریبا 5 درصد زنان در سنین باروری (18 تا 44 سال)، بیماریهای التهابی لگن (PID) را تجربه میکنند، شرایطی که در آن یک بیماری مقاربتی درمان نشده مانند کلامیدیا یا سوزاک به لولههای فالوپ و رحم منتقل میشود. اگر همراه با نفخ از ترشحات بدبوی واژن نیز رنج میبرید عامل آن میتواند یک بیماری مقاربتی باشد. از دیگر علائم این شرایط میتوان به تب، لرز و نفخ اشاره کرد.
اسهال خونی
نفخ همراه با دردهای مکرر شکمی و اسهال اغلب نشانه یک بیماری التهابی روده مانند بیماری کرون یا کولیت اولسراتیو است که هردوی آنها التهاب دستگاه گوارش ایجاد میکنند. در 40 درصد مواقع، فرد شاهد علائم غیر گوارشی از جمله مشکلات دید (معمولا درد چشم و تاری دید) خارش پوستی و خستگی است. هر کدام از این علائم میتوانند نشانه این باشند که نفخ شما طبیعی نیست و بهتر است درمورد آن با پزشک مشورت کنید.
سه شنبه 31/5/1396 - 16:29
سلامت و بهداشت جامعه
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران گفت: استفاده از اسانس و رنگهای غیر مجاز در چای، بیماریهای غیر واگیر در دراز مدت در افراد ایجاد میکند.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمدحسین عزیزی اظهار کرد: نوشیدن چای بعد از غذا احتمال بروز فقر آهن را به خصوص در میان افراد مستعد افزایش میدهد اما اگر این نوشیدنی به صورت سالم و طبیعی مصرف شود میتواند از بروز بسیاری از سکتهها و بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری کند.
وی بیان کرد: اگر برگهای چای در مراحل اولیه چیدن خشک شود و غنچههای چای باز نشده باشد، به آن در اصطلاح چای سفید میگویند که معمولا در بین مردم ایران مصرف آن رایج نیست.
رئیس انجمن صنایع غذایی ایران عنوان کرد: چایهای عطری که دارای اسانس رنگهای غیرطبیعی بوده میتواند سلامت افراد را در دراز مدت به خطر بیاندازد.
وی تصریح کرد: متاسفانه 50 درصد چایهایی که در بازار داخلی به فروش میرسد، از کشورهای هند و امارات وارد میشود که اکثرا عطری بوده و دارای اسانس و رنگهای مختلفی هستند که اگر این رنگها از سلامت کامل برخوردار نباشند در دراز مدت باعث بروز سرطانهای مختلف در بدن افراد میشود.
عزیزی یادآور شد:چای دارای آنتی اکسیدان بوده و در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر از جمله قلبی و عروقی و سرطان موثر است که در صورت طبیعی نبودن عطر و رنگ اضافه شده میتواند نتایجی عکس را برای افراد ایجاد کند.
سه شنبه 31/5/1396 - 16:26
سلامت و بهداشت جامعه
اگرچه مصرف این دارو برای رفع برخی مشکلات گوارشی مفید و مؤثر است، اما مصرف بیش از اندازه تعیین شده آن، میتواند موجب بروز برخی مشکلات و بیماریها شود.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سلامت آنلاین، فوق تخصص گوارش کبد و آندوسکوپی با بیان اینکه میزان مصرف دارو با توجه به مشکل بیمار، توسط پزشک تعیین میشود، افزود: مصرف قرص رانیتیدن نیز با تجویز پزشک در نهایت تا شش ماه مجاز است و در صورت نیاز به مصرف بیش از آن باید کنترل شده باشد، در غیر این صورت میتواند عوارضی را برجای بگذارد.
وی تصریح کرد: مصرف خودسرانه و بیش از اندازه این دارو مانع جذب «کلسیم»، «منیزیم»، «اسید فولیک»، «ویتامین B۱۲ »، «ویتامین D» خواهد شد، بنابراین، قرص رانیتیدین را تنها در مواقع مورد لزوم که پزشک به بیمار توصیه میکند، باید مصرف کرد.
به گفته این فوق تخصص گوارش کبد و آندوسکوپی کمبود ویتامین B۱۲ که ناشی از مصرف بیش از حد قرص رانیتیدین است، بعد از حدود پنج سال مشخص خواهد شد، همچنین دو عارضه مهم دیگر مصرف رانیتیدین، اختلالات کبدی و کلیوی ناشی از مصرف این دارو در دراز مدت خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: مصرف هر داروی ضد اسید مانند قرص رانیتیدین و امپرازول و دیگر داروهای نظیر آن باید کنترل شود و در صورت لزوم به مصرف طولانی مدت، پزشک موظف است در صدد جبران عوارض ناشی از مصرف آن برآید و دستورات لازم را به بیمار بدهد، بنابراین تاکید میشود، هیچ دارویی را نباید خودسرانه مصرف کرد.
سه شنبه 31/5/1396 - 16:25
سلامت و بهداشت جامعه
ساز و کار کاهش دردهای عضلانی - اسکلتی
80 درصد دردهای مزمن ازجمله کمردرد و زانو درد، دردهای عضلانی اسکلتی هستند. در اینجا، آموزش به بیمار در درجه اول اهمیت قرار دارد. فیزیوتراپیست به بیمار کمک میکند با تقویت عضلات اطراف مفصل زانو (با ورزشهای تخصصی) و تقویت عضلات دیگر با ورزشهای عمومی، درد زانو را مدیریت کند. البته استفاده از زانوبند در مرحله خاصی صورت میگیرد یعنی در مرحلهای که درد حاد است، استفاده از زانوبند توصیه میشود.
به گزارش جام جم، هنگامی که درد مزمن میشود، زمانی که فرد قرار است از مفصل مبتلا زیاد استفاده کند، استفاده از زانوبند را توصیه میکنیم. استفاده از زانوبند هنگام درد مزمن، دائمی نیست و موقت است. زانوبند باید از جای معتبر تهیه شود و مناسب فرد باشد و مدت استفاده از آن نیز مشخص باشد.
آیا لازم است پس از جراحی ناحیه کمر، فرد سه ماه استراحت کند؟
در حال حاضر در هیچ نقطهای از دنیا استراحت طولانی را توصیه نمیکنند، چراکه بعد از عمل باید خیلی سریع افراد را سرپا کرد. استراحت طولانیمدت، علمی نیست و عوارض ایجاد میکند. فرد ممکن است به ضعف عمومی عضلات دچار شود، ظرفیت تنفسی ـ قلبیاش تغییر کند و مشکلات دیگری نیز به کمر درد قبلیاش اضافه شود. متخصصان ارتوپدی تاکید میکنند، برای جراحی دیسک و جراحی تعویض مفصل ران، بیمار باید زودتر حرکت کند .
آیا انجام فیزیوتراپی، موجب تشدید درد پس از عمل جراحی روی کمر میشود؟
این طور نیست. علت تشدید درد مساله دیگری است و به فیزیوتراپی ربطی ندارد.
کسی که دردهای مزمن کمری یا غیره دارد، تا چه اندازه برای بهبود خود باید صبر کند؟
این فرد نباید انتظار داشته باشد دردی که مدتهاست به علت صدمات اسکلتی عارض شده، در مدت کوتاه مثلا 10 جلسه فیزیوتراپی بهبود یابد، زیرا درد مزمن، تغییراتی در ساختار و عملکرد سیستم عصبی ایجاد میکند. در این حالت، مدیریت درد نیاز به زمان دارد.
در پیچ خوردگی مفصلی مچ پا چه اقدامی لازم است؟
تقویت ماهیچههای اطراف مچ پا باید انجام شود تا ثبات مفصل بیشتر شود. کنترل درد هم باید انجام شود و به این ترتیب از پیچ خوردگی مکرر پیشگیری میشود.
آیا فیزیوتراپی به کاهش درد سالمندان کمک میکند؟
بله، منابع علمی نشان میدهد فیزیوتراپی میتواند در دردهای اسکلتی ـ عضلانی سالمندان موثر باشد. درمورد سالمندان، نگرش درمان چند تخصصی است. فیزیوتراپی، عضوی از تیم تخصصی است که باید به درمان مشکل سالمندان بپردازد. تخصصهای داخلی، تخصص قلب و عروق و فشار خون هم ممکن است نقش داشته باشند و پزشکان نیز داروهای مورد نیاز را برای سالمندان تجویز میکنند. تاثیر داروهای مختلف بر هم، نتیجه درمان دارویی و حتی فیزیوتراپی را تحت تاثیر قرار میدهد. البته بهتر است، سالمندان ابتدا به متخصص طب سالمندی مراجعه کنند و ده روز بعد از دریافت داروهای کنترل درد برای درد زانو (مثل داروهای مسکن و ضدالتهابی) به فیزیوتراپیست مراجعه کنند. سالمندان نباید همزمان با مصرف این داروها فیزیوتراپی هم انجام دهند.
به فردی که با درد مزمن مراجعه میکند، چه توصیههایی دارید؟
ما به این بیماران آموزش میدهیم یعنی تمرینات اصلاحی را آموزش میدهیم. برای اصلاح وضعیت نشستن افراد پشت رایانه، حین رانندگی و حین انجام وظیفه شغلی که منجر به کمر درد شده، آموزشهایی داریم. این افراد باید عضلاتشان را در حداکثر آمادگی حفظ کنند تا دوباره دچار مشکل نشوند. تاکید میکنم، افرادی که درد دارند، انتظار داشته باشند با درمان دارویی، فورا پاسخ بگیرند. 50 درصد افراد به درمان دارویی جواب نمیدهند و ناچارند به فیزیوتراپیست مراجعه کنند. فیزیوتراپیست هم از آموزش مرحله به مرحله و تمرینات مختلف و ابزارها استفاده میکند و بتدریج، بیمار کاهش درد را احساس میکند.
درباره آسیب مچ پا، وقتی رادیوگرافی ناحیه مشکلی نشان نداده، چه اقدامی را توصیه میکنید؟
اگر آسیب شدیدی به اطراف مفصل مچ پا وارد نشود با 48 ساعت استراحت و قرار دادن کیسه یخ در محل و داروهای التهابی برطرف میشود، اما زمانی که درد مزمن میشود و بیمار سالها با درد دست و پنجه نرم میکند، تغییراتی در سیستم عصبی ما حتی به طور موقت ایجاد میشود که در اینجا نباید انتظار داشته باشیم، با یک یا دو یا چند جلسه بهبود حاصل شود.
سه شنبه 31/5/1396 - 16:24
سلامت و بهداشت جامعه
یکی از مشکلات زندگی شهرنشینی و به طبع آن کمتحرکی، «یبوست» است که بخش زیادی از مردم با آن دست بهگریبان هستند؛ در این مطلب با خواص شگفتانگیز «دانههای ریزی» آشنا میشوید که تنها یکی از خواص آن، درمان انواع یبوست است.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم، همه ما با دانههای ریز و قهوهای رنگ «خاکشیر» که بیشتر در قالب شربت خاکشیر از آن استفاده میکنیم، آشنا هستیم اما خاکشیر دارای خواص و کاربردهای متعددی در درمان بسیاری از امراض و بیماریها نیز هست که در ادامه به مواردی از این خواص و کاربردها اشاره شده است:
درمان ضعف معده ناشی از سوء مزاج سرد با غلبه سودا
مصرف خاکشیر میتواند درمانی برای سوء مزاج سرد باشد که نشانه این سوءمزاج، خشکی دهان، کم میلی به آب، بدگواری طعام، بیمیلی به خوراک، نفخ شکم، بروز برخی دردها در معده، ضعف و لاغری که روز به روز بیشتر میشود.
درمان یبوست سوداوی یا عصبی روده
نشانه آن کشیدگی شکم و انقباض روده است؛ به هنگام تخلیه، بخشی از روده حلقهوار جمع شده، مدفوع دو تکه شده و راه روده چند دقیقه بسته میشود؛ در این حال تکهای از مدفوع خارج شده و تکه دیگر در جای خود باقی میماند حتی با فشار نیز روده کاملا باز و تخلیه نمیشود؛ مقداری از مدفوع در روده بجای مانده و در نتیجه سموم و عوارض مختلفی را موجب میشود که اغلب مردم به این ناراحتی دچار هستند.
درمان یبوست دوران پیری
سالخوردگان بدنشان کم آب و خشک شده و به همین نسبت رودههایشان نیز خشک و کمآب میشود؛ بهترین داروی طبیعی برای این افراد خاکشیر است که باید آن را کوبیده داخل استکان آب داغ ریخته و با عسل بنوشند؛ استفاده از حبهای ملین و مسهلها برای این افراد زیانآور است زیرا مانده رطوبت بدن آنها را کشیده و میتواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد.
درمان یبوست در کودکان
در کودکانی که مبتلا به یبوست و دلدرد شده و جوشهایی در بدنشان پیدا میشود، روزی یک قاشق چایخوری خاکشیر را بکوبند و در قندداغ ریخته و به آنان بنوشانند.
درمان تورم لوزهها
استفاده از خاکشیر غالبا از بروز تورم در لوزهها جلوگیری میکند.
درمان ضعف قوه باء
مصرف خاکشیر ترشحات رحمی ناشی از سودا را به تدریج کم و برطرف میکند؛ خاکشیر پردهایی از چربی در سطح بدن ایجاد کرده و موجب نرمی و لطافت پوست بدن میشود.
درمان خونریزی بواسیری
ازجمله عوارض سوداوی، ضعف کبد و بروز بواسیر است که گاه با خونریزیهای پیدرپی عارض میشود؛ بهترین دارو برای این مشکل، خاکشیر است که بدن را اصلاح و مانع خونریزی خواهد شد همچنین خاکشیر میتواند برخی از اقسام اسهال را نیز درمان کند.
سه شنبه 31/5/1396 - 16:23
سلامت و بهداشت جامعه
دکتر رسول دیناروند در آخرین جلسه خود با مدیران سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اگر به کارنامه سازمان طی این چهار سال اخیر نگاه کنیم، دستاوردهای خوبی داشتیم، گفت: بگذریم از ادعاهایی که میشود؛ زیرا اگر کسی بخواهد با ذهنیت درست ارزیابی کند، به نتیجهای میرسد که قضاوت مردم حکم میکند.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو ، رسول دیناروند در آخرین جلسه خود با مدیران سازمان غذا و دارو با بیان اینکه اگر به کارنامه سازمان طی این چهار سال اخیر نگاه کنیم، دستاوردهای خوبی داشتیم، گفت: بگذریم از ادعاهایی که میشود؛ زیرا اگر کسی بخواهد با ذهنیت درست ارزیابی کند، به نتیجهای میرسد که قضاوت مردم حکم میکند. قضاوت مردم طی این چهار سال به حوزه سلامت و غذا و دارو همواره مثبت بوده است و بالاترین رضایتمندی را بین همه دستگاههای اجرایی کشور دارد.
وی افزود: کارهایی کردیم که برخی از آنها را میتوان با آمار و ارقام بیان کرد. آمارها طی چهار سال نزدیک به 500 میلیون دلار کاهش واردات نسبت به چهار سال قبلی را نشان میدهد. این آمار، آمار گمرکات و ارزی کشور است. به طور میانگین قیمت ارزی داروها را 25 درصد کاهش دادیم. اگر همین حالا به داروخانه بروید، با وجود افزایش 40 درصدی قیمت ارز، قیمت برخی داروها نسبت به چهار سال قبل کمتر است. همچنین کمبودهای دارویی را تا 10 برابر کاهش دادیم. توانستیم در حوزه دارو، حمایت از بیماران و پرداختی از جیب را در حوزه صعبالعلاج از 45 درصد به 11 درصد برسانیم. ردیف اعتبار یارانه دارو و مابهالتفاوت نرخ ارز، امسال نسبت به سال آخر دولت آقای احمدی نژاد، 15 درصد کاهش یافت. این در حالی است که بودجه جاری کشور طی این 4 سال اخیر، 3 برابر شده و بودجه سلامت کمی بیشتر از آن افزایش داشته است، اما بودجه دارو 15 درصد کاهش یافت. یعنی حمایتهایی که کردیم با بودجه کمتری بود. صرفهجویی ریالی و ارزی و کاهش وابستگی به خارج و افزایش حمایت از بیماران نیز انجام شد.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در حوزه تجهیزات پزشکی، 35 درصد کاهش قیمت ارزی اتفاق افتاد، بیان کرد: گرچه واردات، تولید و مصرف تجهیزات پزشکی به افزایش دسترسیها به واسطه اجرای طرح تحول سلامت زیاد شده است. با این حال قیمت همه این موارد کاهش داشت. لنزی که 450 هزار تومان در سال 92 خریداری میشد، الان 240 هزار تومان است. استنتی که 4 میلیون تومان بود، الان یک میلیون و نیم قیمت دارد.
دیناروند درباره برخی آمارهای ارائه شده از سوی برخی افراد، گفت: عدهای آماری میگیرند و میگویند که فلان دارو از ترکیه گرانتر است. این افراد یا نا آگاه هستند یا اینکه آگاهی دارند و مغرض هستند. جمعیت ایران و ترکیه حدودا برابر است. بازار دارویی ترکیه 11 میلیارد دلار و بازار دارویی ایران 4.5 میلیارد دلار است. به هر حال ممکن است 4 قلم دارو در ایران از ترکیه گرانتر باشد، اما 2 هزار قلم دارو در ایران ارزانتر از ترکیه است.
وی ادامه داد: هنوز هم با وجود همه مشکلات نقدینگی، در بیمارستانها مردم را برای تهیه دارو تجهیزات عازم خیابانها نمیکنند و بیمارستانها حداقل 97 درصد نیازهای بیماران را تامین میکنند. در حالیکه پیش از طرح تحول سلامت حداقل 40 درصد مردم با نسخه به بیرون از بیمارستان میرفتند. از همه اینها مهمتر، ساماندهی تجهیزات پزشکی است. معاونتهای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی بسیار فعال شدند.
رییس سازمان غذا و دارو با اشاره به دستاوردهای این سازمان در حوزه غذا، اظهار کرد: بیش از یک میلیون تُن روغن پالم در این چهار سال کمتر وارد کشور شد. اسید چرب اشباع روغن پالم، دو تا سه برابر روغنهای دیگر است. 144 هزار تُن اسید چرب ترانس طی این چهار سال کمتر مصرف شده است. یعنی هر کدام از مردم ایران 18 کیلوگرم اسید چرب ترانس کمتر مصرف کردند. کاهش ده درصدی میزان شکر و نمک در فراوردههای غذایی اجرایی شد. اجرای طرح چراغ راهنمای تغذیهای جزو افتخارات جهانی ما محسوب میشود.
دکتردیناروند ادامه داد: کنترل آلایندهها و تقلبات نیز در این چهار سال انجام شد. طی این چهار سال، 4 تا 5 میلیون تُن برنج وارد کشور شد و 20 درصد میزان آلایندههای فلزات سنگین در این برنجها کاهش پیدا کرد. یعنی حتی سقف استاندارد را هم پایینتر آوردیم.
وی در خصوص واردات شیر خشک بیان کرد: طی این چهار سال حتی یک قوطی شیر خشک وارداتی نداشتیم و همه تولید داخل بود. به جز شیر خشکهای درمانی، هیچ شیر خشکی وارد نشد. در مورد مکمل سقف واردات تعیین شد و در هیچ سالی واردات مکمل از 150 میلیون دلار عبور نکرد. در دولت قبلی، در برخی از سالها دو سه برابر واردات مکمل وجود داشت. همچنین تعداد داروهای سنتی و گیاهی از دو برابر بیشتر شد.
معاون وزیر بهداشت در خصوص راه اندازی پورتالها در سازمان غذا و دارو طی چهار سال اخیر گفت: در بحث آی تی و سامانههایی که راه اندازی شد نیز برخی از آنها به اتمام رسیده است. در مورد بحث ترخیص، ثبت سفارش و غیره این اتفاقها افتاد. پورتال سازمان غذا و دارو بسیار قدرتمند است و میشود با همه جزییات فهمید که چه چیزی را چه کسی وارد کشور کرده است. قبلا سه ماه طول میکشید که آمار واردات را بگیریم، اما الان در لحظه میتوان فهمید. همچنین زیرساختی که در دانشگاهها ایجاد شد، تقریبا تکمیل شده است.
رییس سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: شان سازمان غذا و دارو طی این چهار سال هم نزد مردم و هم نزد مسئولین بسیار افزایش یافته است.
دکتر دیناروند در ادامه صحبتهای خود در خصوص عدم حضور در سازمان غذا و دارو در چهار سال آتی، بیان کرد: انشاالله برادر عزیزی که این مسئولیت را میپذیرد به حمایت دولت و وزارتخانه و همه مدیران و کارشناسان سازمان غذا و دارو این بار سنگین را به بهترین وجه به سرمنزل مقصود میرساند. همه شرایط برای توفیق ایشان انشاالله فراهم است.
وی ادامه داد: تنها نگرانی ما در حال حاضر چالش نقدینگی در چرخه تامین دارو و تجهیزات پزشکی است. بدهی بیمارستانها کم نیست، اما در بسیاری از بخشها ممکن است خطری ایجاد نکند. آنچه برای وزارت بهداشت خطر ایجاد میکند، بدهی چند هزار میلیاردی به شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی است؛ زیرا باعث ایجاد خلل در کار این شرکتها میشود. بسیاری از این شرکتها زیر فشار سنگینی هستند و هزینه مالی زیادی متحمل شدهاند. انشاالله همانطور که مسئولین قول دادهاند به زودی در این زمینه گشایش حاصل میشود.
سه شنبه 31/5/1396 - 16:22
سلامت و بهداشت جامعه
با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طاهره چنگیز، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد.
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از وبدا، با حکم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، طاهره چنگیز، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اصفهان شد.
دکتر طاهره چنگیز استاد تمام آموزش پزشکی و دکتری تخصصی فارماکولوژی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و در حال حاضر دبیر شورای آموزش پزشکی عمومی وزارت بهداشت و مشاور مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش پزشکی این وزارتخانه است. وی در ابتدای دولت یازدهم نیز معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بود.
سه شنبه 31/5/1396 - 16:21
سلامت و بهداشت جامعه
یک متخصص طب سنتی در گفت و گو با جام جم آنلاین؛
«زالو» جانوری است که خیلی از افراد از آن میترسند، اما سالیان زیادیست که بسیاری از پزشکان از مفید بودن و خواص درمانی آن ها صحبت می کنند. زالو درمانی مدت هاست که در ایران رواج پیدا کرده و خیلی از افراد برای درمان بیماری خود به این روش رجوع می کنند. زالو درمانی که در طب سنتی یکی از روش های پر طرفدار محسوب می شود، اگر اصولی استفاده نشود خطرات جبران ناپذیری را در پی دارد. در این رابطه با یک متخصص طب سنتی به گفت و گو نشسته ایم.
دکتر علیرضا عباسیان، مدیر تعالی دفتر طب سنتی ایرانی ــ اسلامی وزارت بهداشت در گفت و گو با جام جم آنلاین بیان کرد: زالو اندازی در طب ایرانی سابقه زیادی دارد اما در کشور به صورتی که باید به آن اهمیت داده نشده است، در صورتی که در تمامی دنیا از خواص طبی و درمانی آن به بهترین شکل ممکن استفاده می کنند. به عنوان مثال درمان زانو درد، مهمترین خواصی است که از نظر اسناد علمی از درجه بالایی برخوردار است .
وی در ادامه افزود: امروزه جراحان پلاستیک به وفور در کارهای خود از زالوها کمک می گیرند تا تورم های حاصل از جراحی را کاهش بدهند. بنابراین در دنیا استفاده های درمانی و متنوعی از زالوها می شود اما ناگفته نماند زالو ها علاوه بر خواص درمانی زیادی که دارند در پی آن هم ممکن است فرد را درگیر یکسری عوارض نیز کنند. به عبارتی دیگر می توان گفت زالو ها مانند شمشیر دو لبه هستند و همان طور که مقالات متعددی برای خواص آن مطرح شده است علاوه بر آن نیز در خصوص عوارض آن هم تحقیقات جدی انجام داده اند.
عباسیان متذکر شد: میزان تاثیر گذاری زالو به عوامل خاصی بستگی دارد. شرایط فردی و کسی که توسط آن زالودرمانی صورت می گیرد تعیین کننده میزان تاثیر گذاری زالو بر بدن است. برای مثال اخیرا یک فردی با زخمی بر روی پا که دارای عفونت نیز بود برای کشیدن عفونت از زخم زالو اندازی را انتخاب می کند و با مراجعه به افراد سودجو و غیر حرفه ای اقدام به انجام این کار می کند، حال فرد پس از انجام این کار، عفونت پاهایش شدید تر و در نهایت مجبور به قطع عضو شد. بنابراین می توان گفت زالو یک داروست و باید مانند داروهای دیگر استفاده شود همان طور که می دانیم دارو را نباید خودسرانه مصرف کرد و حتما مشورت پزشک در این خصوص الزامیست، زالو نیز همانند دارو از این قاعده مستثنا نیست.
مدیر تعالی دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت در رابطه با خواص درمانی زالو به جام جم آنلاین گفت: به دلیل اثر ضدانعقادی بزاق زالو، پس از عمل جراحی زالو درمانی میتواند نقش مفیدی ایفا کند و ریسک جراحی و عوارض جانبی را به حداقل کاهش دهد. به طور کلی یکی از ریشه های اثربخشی زالو در بزاق زالو است.
وی با هشدار درباره زالو درمانی افرادی که سکته مغزی کرده اند گفت : بیماری که سکته مغزی حاد کرده و با اینکه مکانیزم بیماری به علت لخته شدن خون باشد به هیچ وجه گزینه های مناسبی برای انجام این اقدام نیستند. عمده ترین عارضه زالو، درد و خونریزی در محل قرارگیری زالو روی بدن است. زالو اندازی اگر به شیوه صحیح و اصولی آن صورت گیرد عارضه جدی را به دنبال ندارد. حال منظور از شیوه صحیح و اصولی زالو درمانی این است که زالو باید در محیط سالم و در مزارع زالو پرورش یابد، هر زالوی استفاده شده باید سریعا کشته شود و برای بیمار دیگر به هیچ عنوان مصرف نشود و در آخر محل زالو اندازی حتما باید استریل شود.
این متخصص طب سنتی هشدار داد: در این میان بسیاری از افراد سودجو و متخلف از این موضوع سوء استفاده کردند و بدون داشتن تخصص این دسته اقدامات را انجام می دهند و لازم به ذکر است مردم بدانند با مراجعه به مراکز غیر معتبر نیز باید توقع هرگونه اتفاق جبران ناپذیر را داشته باشند. اغلب مراکز دانشگاهی طب سنتی که کار زالو درمانی را انجام می دهند کاملا سالم و کنترل شده هستند و از این جهات خطری جان مردم را تهدید نمی کند.
عباسیان خاطرنشان کرد: تمام دانشگاه های قطب پزشکی کشور کلینیک های طبی سنتی دارند و فهرست این دسته از کلینیک های معتبر در سایت دفتر طب سنتی وزارت بهداشت وجود دارد.
وی در پاسخ به این سوال که چه افرادی نباید زالو درمانی را انجام دهند گفت: بیماران اورژانسی که زمان برای سلامت آنها رکن اساسی را ایفا می کند گزینه های مناسبی برای انجام این کار نیستند به علاوه آن کودکان و سالمندان، افرادی که درگیر بیماری های اختلالات خونی هستند مانند هموفیلی ها و تالاسمی ها، زنان باردار، بیمارانی که مبتلا به کم خونی هستند و افرادی که بدنشان مستعد عفونت است و داروهای نقص ایمنی مصرف می کنند، نیز منع استفاده دارد.
مدیر تعالی دفتر طب سنتی ایرانی وزارت بهداشت در پایان خاطرنشان کرد: اخیرا اخباری در خصوص تاثیرگذاری زالو اندازی در بیماری های ام اس و آلزایمر منتشر شده است، لازم به ذکر است مردم فریب تبلیغات دروغین در فضای مجازی را نخورند چرا که این موضوع به ثبت علمی نرسیده است و هیچگونه صحتی ندارد.
سه شنبه 31/5/1396 - 16:21
ایرانگردی
همایش حمایت از کودکان در بلایا در مشهد مقدس توسط سازمان مدیریت بحران کشور، وزارت کشور و دفتر یونیسف در ایران، طی روزهای گذشته برگزار شد طی این همایش مدعوین مدیران کل بحران استانها، مدیران آموزش و پرورش هلال احمر و سازمان بهزیستی از سراسر کشور حضور داشتند.
احمد صادقی" رئیس سازمان مدیریت بحران شهرداری تهران طی این همایش به عنوان سخنران افتتاحیه با بیان این که حوادث و بلایا اثرات فیزیکی اجتماعی اقتصادی بر جنبه های فردی خانوادگی و جامعه بر جای می گذارد؛ افزود: باید به این نکته توجه داشت که این اثرات بر کودکان با توجه به رد سنی آن ها می تواند تا چند برابر بیشتر از بزرگسالان باشد .
وی با اعلام این که کودکان از جمله گروه های آسیب پذیر جامعه می باشند که همانند افراد سالخورده ، ناتوان و زنان باردار در بلایا نیاز به توجه خاص دارند، تصریح کرد: درواقع از بین گروه های آسیب پذیر کودکان و نوجوانان کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و این در حالی است که با توجه به حساسیت روحی و توان کم جسمی این گروه در مخاطرات به شدت صدمه می خورند که بایستی به صورت مجزا بررسی شوند از سوی دیگر قابلیت های آموزشی و پتانسیل های بالقوه کودکان نقطه عطفی در ارتقاء آمادگی خانواده ها و جوامع برای مدیریت بلایا می باشد که می توان به عنوان سرمایه ملی ،بین المللی در جوامع در مورد آن برنامه ریزی کرد .
ظرفیت سازی در کودکان و نوجوانان در آمادگی بلایا لزوم جوامع کنونی است
صادقی اذعان داشت: به گفته کارشناسانمربوطه، جامعه در برهه کنونی نیازمند برنامه جامع در خصوص کودکان است که در آن مواردی همچون تاب آوری کودکان و نوجوانان در جامعه را بررسی کند، همچنین ظرفیت سازی در کودکان و نوجوانان در آمادگی بلایا، ارتقای تاب آوری کودکان و نوجوانان در مدیریت بلایا و ارتقای آمادگی خانواده ها در چنین شرایطی، تعیین نقش کودکان و نوجوانان را در جامعه ایمن و جامعه آماده و مدل های افزایش تاب آوری در برابر حوادث و بلایا را تبیین کند.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با بیان این که اگر چه سازمان های زیادی در تلاش و تکاپو رسیدگی مردم و خانواده ها نه تنها حین رخداد حوادث و بلایا بلکه بیش از رخداد در فازهای پیشگیری و آمادگی هستند، خاطر نشان کرد: اما در گام نخست باید چندسوال پاسخ داده شود، اینکه سازمان متولی رسیدگی به کودکان در خصوص حوادث و بلایا کیست ؟ چه سازمانی نیازمندی های کودکان را شناسایی کرده و آن را به نیروهای اجرایی ارایه می کند ؟ آیا نیروهای اجرایی برای گروه های کودک و نوجوان واحدی را در نظر گرفته اند ؟ محققین اگر بخواهند دستاوردهای خود را به عنوان پیشنهاد در اختیار مسئولان قرار دهند به کدام سازمان و ارگان دولتی یا غیر دولتی باید مراجعه کنند ؟بحث آموزش کودکان و نوجوانان که از موضوعات داغ و پر مخاطب این روزها می باشد را کدام نهاد یا سازمان پیگیری می کند ؟ آیا سرفصل های آموزشی کودکان و نوجوانان در حوزه حوادث و بلایا باید توسط یک نهاد خاص انجام گیرد یا چند تخصصی است که از ابعاد مختلف و تخصص های متعدد بایستی مورد بررسی و تحقیق قرار گیرد ؟آیا سازمانی ماموریت آن را دارد که نتایج سازمان های پراکنده را یکپارچه نماید ؟
لزوم تشکیل «شورای ملی کودک » با مسئولیت رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور
به گزارش خبرنگار ما رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با تاكید بر این كه اقشار جامعه در مقابل حوادث و بلایا کودکان و نوجوانان از مسئله مبرا نبوده اند اظهار کرد: ضرورت دارد برای آن ها برنامه ریزی اختصاصی در حوزه مدیریت بلایا انجام گیرد .
به گفته احمد صادقی ، به نظر می رسد به هر اندازه که فرزندانمان برایمان مهم هستند باید سرمایه گذاری تحقیق اقدام و هماهنگی بین سازمانی جهت تنظیم سیاست ها و استراتژیست های مشترک و اقدامات هماهنگ در حوزه حوادث و بلایا با اختصاص رده سنی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و از ظرفیت ها و پتانسیل های این رده سنی به نحو احسن استفاده شود .
این مقام مسئول با اشاره به طرح پیشنهادی برای تشکیل شورای ملی کودک اظهار کرد: پیشنهاد می کنم شورایی تحت عنوان «شورای ملی کودک » با مسئولیت رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور تشکیل شود.
وی هدف از ایجاد این شورای ملی، امکان تداوم حضور کودک در جامعه، تاکید به حفظ موقعیت و جایگاه کودک ، تامین حداقل های نیازهای اساسی کودکان آسیب پذیر و امکان مشارکت مردم ،انجمن ها و موسسات غیر دولتی را برای ارایه خدمات بهتر به کودکان عنوان کرد.
لازم به ذکر است که کارگاه های آموزشی کودکان در سوانح نیز حین این همایش با حضور مدعوین برگزار شد.
سه شنبه 31/5/1396 - 16:16