• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4728
تعداد نظرات : 377
زمان آخرین مطلب : 3479روز قبل
دانستنی های علمی

چین از آن دست کشورهایی است که هر چه بخواهید در آن پیدا می شود، از نیروی کار ارزان قیمت گرفته تا ساختمان های مجلل! در یک کلام از شیر مرغ تا جان آدمیزاد می شود در چین یافت.

 

به گزارش بانکی دات آی آر، اتفاقات این کشور هم مثل خودش نوع خاص و غیر معمول زیاد دارد. البته پاره ای از این اتفاقات برای ما ایرانی ها به شدت آشنا و حتی قابل لمس است!

گزارش پیش رو را بخوانید تا به صحت این ادعا پی ببرید:

پل های 26 مایلی به سمت ناکجا آباد ساخته می شوند!

طولانی ترین پول جهان معلوم نیست به کجا می رود! شاید ناکجا آباد!

 

پل ها تنها چند ماه پس از ساخت خراب می شوند!

پلی که تازه چند ماه است ساخته شده، فرومی ریزد و تعداد زیاد زخمی می شوند. این یکی خیلی آشناست برای ما ایرانی ها!

 

ساختمان بلند به یک طرف سقوط می کند و گاهی کاملا سالم می ماند!

وقتی ایمنی فدای سرعت در کار شود، کشته شدن یک کارگر چیز عجیبی نیست. اما عجب در این است که ساختمان سالم به یک طرف سقوط کرده است!

 

ساختمان های اداری برای جلوگیری از خودکشی کارمندان محافظ های توری نصب می کنند!

نصب محافظ و استخدام روانشناسان حرفه ای و کاربلد، از جمله راه های پیش گیری مدیران برای خودکشی کارکنانشان است.

 

شهرهای بدون سکنه در جای جای کشور ساخته می شوند!

افزایش سرمایه گذاری در زیر ساخت ها نتیجه اش سر بر آوردن شهرهای بی سکنه معروف به شهر ارواح است!

 

تصادف های وحشتناک روی ریل های آهن تازه ساز و سریع السیر اتفاق می افتد

نتیجه تخطی از سرعت مطمئنه کشته شدن ده ها تن و زخمی شدن تعداد زیادی دیگر است، حال چه قطار سریع السیر در چین باشد، چه اتوبوس راهیان نور در ایران!

 

تمام فروشگاه های اپل تقلبی و جعلی هستند

چینی ها هم مثل ما میانه خوبی با جنس تقلبی دارند! نمونه اش هم فروشگاه های اپل در این کشور است که همگی تقلبی هستند!

 

بطری های شیر آلوده هستند

شیرهای آلوده اتهام و ضربه بزرگی بود که صنعت لبنیات در چین متحمل شد! چقدر آشناست این آلودگی در ایران!

 

رودخانه ها قرمز رنگ هستند!

آلودگی زیست محیطی آنقدر قدرت دارد که آب ابی رودخانه ها را قرمز می کند!

 

ثروتمندان بدلشان را به دادگاه می فرستند!

می گویند افراد ثروتمند بدلی برای خود استخدام می کنند که به جای آنها به دادگاه یا زندان برود!

سه شنبه 2/8/1391 - 13:31
اخبار

یک زن 26 ساله موج سوار ایرلندی با لباس طراحی شده شنا برای زنان مسلمان در سواحل چابهار در استان سیستان و بلوچستان موج سواری کرد.

روزنامه گاردین بریتانیا با انتشار گزارشی در این باره می نویسد:"ایسکی بریتون " بانوی 26 ساله ایرلندی برای مشارکت در پروژه یک بانوی فیلمساز فرانسوی به همراه این مستند ساز زن فرانسوی وارد ایران می شود و آن گونه که از قبل با استفاده از"گوگل مپ" منطقه مورد نظر جستجو و مشاهده شده بود ، این دو زن اروپایی به چابهار می روند.

موج سوار 26 ساله ایرلندی که مروج این ورزش آبی بین زنان در سراسر جهان از جمله در کشورهای اسلامی است و بدین منظور به کشورهای مختلفی سفر کرده ،می گوید تجربه شنا و موج سواری با لباس مخصوص زنان مسلمان هر چند کمی متفاوت است و در دما و گرمای هوا سخت است ، اما زنان مسلمان می توانند این ورزش را تمرین کنند.

خانم بریتون درباره موج سواری خود در سواحل چابهار می گوید :" ما دو نفر بدون اطلاع قبلی و بدون اطمینان از اینکه در ایران پذیرفته می شویم ، وارد این کشور شدیم و یک راست از تهران به منطقه ای رفتیم که تا حالا شاهد موج سواری هیچ زنی در سواحل خود نبوده است."

این موج سوار افزود :" من با لباس مخصوص  شروع به موج سواری کردم و ناگهان متوجه شدم زنان و مردمان زیادی حیرت زده در ساحل جمع شدند و حتی برخی از آنها به پلیس زنگ زدند."

 

 

وی می افزاید: وقتی پلیس آمد مانع کار من نشد اما گفتند که نگران آسیب دیدن من در اثر برخورد به صخره یا سنگ هستند.

وی با بدیع خواندن تجریه موج سواری خود با لباس کاملا اسلامی در گرمای 30 درجه ساحل چابهارو در آب های اقیانوس هند، ابراز امیدواری کرد که در سفر سال آینده اش به ایران زنانی را ببیند که با تخته بورد در سواحل چابهار موج سواری می کنند.

گفتنی است این موج سوار زن ایرلندی که به کشورهای مختلفی برای ترویج این ورزش در بین زنان سفر کرده است ، سوژه یک فیلم مستند برای " ماریون پویزو" فیلمساز فرانسوی شده است و قرار است این فیلم که بخشی از آن در ایران و در سواحل چابهار فیلمبرداری شده ، هفته آینده از یک شبکه تلویزیونی دولتی فرانسه پخش شود.

سه شنبه 2/8/1391 - 13:26
اخبار

ماجرای بازار ارز کشور خیلی وقت است پا در وادی ای گذاشته که بیشتر شبه کتابهای آگاتا کریستی است تا یک بحث اقتصادی و علمی. اولین بار اسمش را معاون رئیس جمهور آورد.

به گزارش بانکی دات آی آر، می گویند اسمش "جمشید بسم الله" است. مقصر اصلی به هم ریختگی بازار ارز است و هر روز قیمت ارز را تعیین می کرده است. باهاش هم برخورد اساسی کرده اند. اما تا به حال کسی نه او را دیده و نه می داند آیا با بانک مرکزی در ارتباط بوده و یا اینکه شعبه ای خارج از بانک مرکزی دارد؟

 

 

جمشید بازار ارز رو به هم نریز!

پدیده جمشید خان و جمشید شناسی چند روزی است حسابی اهل قلم را مشغول خود کرده، اینکه واقعا می شود هر روز یک نفر نرخ بازار ارز مملکتی را تعیین کند؟  و  یا اینکه اگر می شناختیمش چرا پیش از آنکه اوضاع بحرانی شود نرفتیم با وی مذاکره کنیم و یا جلوی فعالیتش را بگیریم؟ در ذهن خیلی هاست.

واقعا این کیست که یک تنه بازار ارز مملکتی را به هم ریخته است؟

بعد هم آقای رحیمی اعلام کردند که وی دستگیر شده است. حالا یک سوال اساسی مطرح است. حالا که ایشان دستگیر شده دلار به قیمت 1200 تومان برمی گردد یا نه؟

جمشید خان چقدر مقصر است؟

ما اغلب در جستجوی یافتن مقصریم. مقصری که بتوان لمسش کرد، گناه ها را به گردنش انداخت و مجازاتش کرد تا حساب کار دست بقیه بیاید. این پدیده چیز جدیدی نیست و ریشه در زندگی اغلب ما دارد وقتی اسم مقصر آمد بقیه با خیال راحت سر بر بالین می گذارند.

اما بعد از اعلام موجودیت جمشید خان  برخی صراحتا، برخی در لفافه و عده ای هم با نگاهی محتاطانه وجودش را انکار کردند. عده ای هم از اینکه شناسایی و دستگیر شده ابراز خرسندی کردند.

بازی دو سر باخت

فارغ از اینکه چه کسی راست می گوید. وجود یا عدم وجود چنین فردی در بازار ارز بازی خطرناکی است که از هرجهت به آن نگاه کنیم باخت است.

اگر جمشیدی هست و دستگیر شده وجودش برای اقتصاد کشوری به وسعت و عظمت ایران مایه نگرانی و سرافکندگی است. چطور توانسته به این راحتی ها پابگیرد و انقدر قدرتمند شود.

اگر هم که وجود خارجی نداشته باشد آن طور که بعضی ها می گویند. یعنی هنوز هم کسی مسئولیت نابسامانی های اخیر را به گردن نگرفته و باید پیدا کنیم پرتغال فروش را؟!!!

سه شنبه 2/8/1391 - 13:24
دانستنی های علمی

معماری هنر-صنعت ارزشمندی است که می تواند از مصالح بیجان، بی روح و حتی بی ریخت ساختمانی، آثاری را خلق کند که چشم هر بیینده ای را بنوازد.

 

به گزارش بانکی دات آی آر، معماری اما قابلیت های دیگری هم دارد، از جمله اینکه می توان با آن شاهکارهایی را خلق کرد که آدم ها را حتی تا مرز توهم هم پیش می برد.

نمونه هایی از این ساختمان ها را می توانید به مدد عکس های پیش رو ببینید:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

سه شنبه 2/8/1391 - 13:20
کامپیوتر و اینترنت

راه‌هایی ساده برای اینکه باتری موس و کیبورد بی‌سیم‌تان بیشتر زنده بماند

چقدر پیش آمده که تمام شدن باتری موس و کیبورد وسط یک کار مهم بکاردتان؟ اکثر ما خاطره‌های بدی با این قضیه داریم. برای همین اینجا راه‌هایی را از چند منبع مختلف جمع کرده‌ایم که کمک می‌کنند دستگاه‌های بی‌سیم و خصوصا موس شما بیشتر زنده بمانند.


دور مشو دور مشو:

اول از همه اینکه تا می‌توانید فرستنده دستگاه را به گیرنده که همان یو‌ اس‌بی متصل به کامپیوتر است نزدیک‌تر کنید. اگر گیرنده به پشت کیس وصل است، بهتر است آن را به کمک یک سیم رابط یو‌اس‌بی کمی بالاتر بیاورید و روی میز قرار دهید. این‌‌‌جوری در کنار بالا رفتن قدرت مانورتان، باتری بیشتری هم خواهید داشت؛ چرا که چیپ‌ست فرستنده انرژی کمتری از باتری می‌گیرد.

 

 

دوراسل با دوراسل، انرجایزر با انرجایزر:

سعی کنید برند باتری‌هایی که داخل دستگاه می‌اندازید یکی باشد. همچنین دو سه جفت باتری داشته باشید که شارژشان با هم یکی باشد. یعنی این‌طور نباشد که یکی از باتری‌ها خالی باشد و آن یکی پر. ضمنا داشتن باتری یدک کمک می‌کند که حتی در صورت بی‌شارژ شدن لنگ نمانید.


به دستگاه اوقات فراغت ندهید:

اگر موس و کی‌بورد شما قابلیت خاموش شدن در حالت بیکاری را ندارد، باید حواستان جمع باشد که بی‌خودی روشن نماند، خصوصا وقتی می‌خواهید کامپیوتر را خاموش کنید و بروید دنبال کارتان. برای این موضوع دو راه پیش رو دارید: راه اول این است که از برنامه‌های یادآوری مثل Task Scheduler خود ویندوز استفاده کنید و برنامه‌ای تنظیم کنید که قبل از خاموش شدن سیستم، به شما متنی حاوی اخطار خاموش کردن موس و کی‌بورد نشان دهد. اما راه بامزه‌تر و باحال‌تر این است که صدایی برای این اخطار ضبط کنید. مثلا با صدای خودتان بگویید «استاد موسو خاموش کن!». برای این کار از کنترل پنل ویندوز روی گزینه Sounds کلیک کنید و به تب Sounds بروید. اینجا دنبال گزینه Exit Windows بگردید و بعد از انتخاب آن، برایش صدای جدیدی در نظر بگیرید. با این روش هر وقت بخواهید سیستم را خاموش یا ری‌استارت کنید، این صدا را می‌شنوید.
یک نکته را هم لاجیتک به کاربران موس‌های بی‌سیمش پیشنهاد کرده که بد نیست در آخر آن را بگوییم. اینکه برای حفظ بیشتر باتری موس از موس‌پد‌های سفید و روشن استفاده کنید. این شرکت می‌گوید موس‌ها روی صفحات تیره یا شفاف نیاز به استفاده بیشتر از لنز جهت ارائه پرفورمنس مناسب دارند و همین قضیه در سه‌سوت باتری را خالی می‌کند.

گروه مجلات همشهری

سه شنبه 2/8/1391 - 13:16
عقاید و احکام

در زیر متن و تصویر انشاء یک پسربچه نه ساله دانش آموز سوم دبستان با موضوع "چرا خدا را دوست دارید" مشاهده می نمائید .
برخی از نکات ریزی که این کودک با توجه به برداشت های خود برای دوست داشتن خدا ذکر کرده و درخواستهایی که از پروردگار دارد در نوع خود جالب توجه و برای برخی از مسئولین درس آموز است .
 

 



 

چرا خدا را دوست داری؟ چون که خیلی چیزها را آفریده است چون خدا خیلی چیزها را آفریده است. خدا من را آفریده است. خدا مهربان است. من خدا را دوست دارم که این همه چیزها را آفریدی است من خدا را بیش از بینهایت دوست دارم. خدا جهان را آفریده اس. خدایا به من کمک کن تا بتوانم درس بخوانم و چیزهای زیادی درست کنم. خدایا به من کمک کن تا بتوانم به دیگران کمک کنم خدایا به من عقل بده که بخوانم چیزهای زیادی درست کنم و بنویسم خدایا به من قدرت بده تا بتوانم از خودم دفاع کنم خدایا چنان کن تا دشمنان ما از بین ببرند !  خدایا تور ار سپاس می گویم که این همه چیز به ما داده ای ما را یاری کن تا بتوانیم از کشور خود دفاع کنیم !

خدایا کاری کن تا همه ی بی هجاب ها ! از کشور ما دور بشوند !!
خدایا من تو را دوست دارم که این همه چیزهای زیادی داده ای
خدایا از تو سپاس می گویم که علم را به ما داده ای که پیشرفت کنیم
خدایا از تو سپاس می گذارم که این همه غذاهای خوشمزه به ما داده اید !
خدایا چنان کن سرانجام تو خوشنود باشی و ما رستگار ای نام تو بهتر سرآغاز بی نام تو نامه کی کنم باز خدا کیست که هم در خانه ی ماست ما هست یا نیست ! تو گفتی مهربان تر از خدا نیست دمی از بندگان خود جدا نیست  چرا هرگز نمی آید به خوابم ! چرا هرگز نمی گوید جوابم ؟ خدا جهان را آفریده است خدایا من از تو ممنونم که این چیزها را !!
دوشنبه 1/8/1391 - 21:18
کامپیوتر و اینترنت

http://www.koolbadges.co.uk/images/thumbnails/esc-200x200.jpg



احتمالا شما تاکنون بارها از دکمه اسکیپ (ESC) بدون اینکه به این موضوع فکر کنید، استفاده کرده‌اید! همین امروز نیز احتمالا بارها از سر عصبانیت و شاید ناامیدی و در واقع به خاطر انصراف از یک فرمان، انگشت بر سر این دکمه زده‌اید. دکمه اسکیپ در واقع یکی از دکمه‌هائیست که با وجود پیشرفت صفحه کلیدها همچنان جایگاه خود را در بالاترین قسمت گوشه بالای چپ صفحه کلید به عنوان عضوی ارزشمند حفظ کرده است. این دکمه از ابتدا و بر روی صفحه کلیدهای اولیه نبود. اما آیا می‌دانید این دکمه را چه کسی اختراع کرده است؟

روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی به این موضوع پرداخته است:
این دکمه در سال ۱۹۶۰ اختراع و یا متولد شد. هنگامی که یک برنامه‌نویس شرکت آی.بی.ام با نام باب بمر (Bob Bemer) سعی در حل چنین مشکلی اساسی را داشت: رایانه‌هایی از سازندگان متفاوت با کدهای برنامه‌نویسی مختلف وجود داشتند. بمر در واقع کلید اسکیپ را به عنوان راهی برای برنامه‌نویس‌ها برای تغییر و سوئیچ از یک نوع کد به نوع دیگر و مابین کدها ابداع کرد. پس از آن و زمانی که کدهای رایانه‌ها یکپارچه و در واقع استاندارد شد، که بمر نیز در آن نقشی اساسی داشت، دکمه اسکیپ نقشی جدیدتر را برعهده گرفت و در واقع برای اعلام توقف فرایند در حال انجام و اعلام پایان فرمان به پی سی کار خود را آغاز کرد.

شاید بیشترین استفاده از این دکمه در این روزها استفاده از آن برای پایان دادن به حالت نمایش فول اسکرین باشد اما سایر نقش‌های ترکیبی این دکمه مانند CTRL+ SHIFT+ ESC را نیز نمی‌توان نادیده گرفت. در واقع این دکمه در کنار سایر دکمه‌ها نظیر دکمه Shift، Ctrl، Alt و Enter از محبوبیت خاصی برخوردار است! اما آیا دکمه‌ای هم هست که از آن متنفر باشیم؟

دوشنبه 1/8/1391 - 21:12
عقاید و احکام

گروهی از جوانان مسلمان مقیم لندن در محکومیت اهانت‌ها به ساحت پیامبر اعظم(ص) کمپینی به نام «إن‌شاء‌الله» تشکیل دادند تا علاوه بر تبلیغ جذاب دین اسلام در قلب انگلیس، صلح‌دوستی این دین آسمانی را نشان دهند.

خبرگزاری فارس: اقدام جالب مسلمانان لندن برای تبلیغ اسلام+تصاویر

به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، هنگامی که به بهانه سالگرد یازده سپتامبر، «تری جونز» کشیش ضد اسلام اهل فلوریدای آمریکا بخشی از فیلم موهن «برائت از مسلمانان» را پخش کرد، با خشم مقدس مسلمانان مواجه شد.

در این شرایط هر مسلمانی سعی کرد به گونه‌ای انزجار خود را از این اقدام هتاکانه نشان دهد، در انگلیس نیز کمپینی به نام «إن شاء الله» با حضور جوانان مسلمان تشکیل شده است که در سراسر این کشور به فعالیت فرهنگی می‌پردازد.

 

 

ماه گذشته مردم لندن شاهد پخش و توزیع رایگان قرآن کریم با ترجمه انگلیسی در سطح شهر بودند که جوانان مسلمان مقیم لندن، کتاب آسمانی خود را همراه با بسته‌های فرهنگی درباره دین اسلام و پیامبر اکرم(ص) به طور رایگان به عابران تقدیم می‌کردند.

 

 

این جوانان با تأکید بر اینکه فعالیت فرهنگی آن‌ها مبتنی بر توصیه خداوند است که استفاده از روش‌های منطقی و عقلی در دعوت به دین اسلام را سفارش می‌کند، توزیع رایگان قرآن مجید در لندن را شیوه جدیدی برای تبلیغ دین اسلام می‌دانند، چرا که خداوند می‌فرماید: «ادْعُ إِلِى سَبِیلِ رَبِّکَ بِالْحِکْمَةِ وَالْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَجَادِلْهُم بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعْلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبِیلِهِ وَهُوَ أَعْلَمُ بِالْمُهْتَدِینَ»؛ با حکمت و اندرز نیکو به راه پروردگارت دعوت کن و با آنان به [شیوه‏اى] که نیکوتر است مجادله نماى در حقیقت پروردگار تو به [حال] کسى که از راه او منحرف شده داناتر و او به [حال] راه‏یافتگان [نیز] داناتر است.

 

 

این اقدام جوانان مسلمان لندنی در حالی صورت می‌گیرد که توهین به ساحت مقدس پیامبر اعظم(ص) خشم میلیون‌ها مسلمان را در سراسر جهان بر انگیخته بود و اینک مسلمانان در پایتخت یک کشور غربی بر آن شدند از شیوه جذب و برخورد عاقلانه برای خنثی کردن رفتارهای نابخردانه و ضد اسلامی صهیونیست‌ها نهایت استفاده را ببرند.

 

 

چرا که آن‌ها اعتقاد دارند همان گونه که خداوند در قرآن کریم فرموده است: «مَّثَلُ الَّذِینَ یُنفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ فِی سَبِیلِ اللّهِ کَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِی کُلِّ سُنبُلَةٍ مِّئَةُ حَبَّةٍ وَاللّهُ یُضَاعِفُ لِمَن یَشَاءُ وَاللّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ»، به زودی ثمره اقدام خود را مشاهده خواهند کرد و خیل کثیری از افراد دارای فطرت‌های پاک به دین اسلام خواهند گروید و توطئه دشمنان اسلام به سنگ خواهد خورد.

 

 

جملاتی بر لباس‌های متحدالشکل این جوانان نقش بسته است که حس کنجکاوی بینندگان را بر می‌انگیزد، بر روی لباس آن‌ها نوشته شده است: «میلیون‌ها نفر آن را خواندند، میلیون‌ها نفر آن را از حفظ کرده‌اند، به راستی چرا این افراد به آن علاقه دارند؟!».

 

 

جوانان بدون توجه به شرایط آب‌ و هوایی لندن بعد از اقامه نماز جماعت با اشتیاق به کار خود ادامه‌ می‌دهند و هنگامی که ثمره کار خود را مشاهده می‌کنند، سر از پا نمی‌شناسند.

 

 

چرا که اظهارات برخی افراد هنگام دریافت و مطالعه قرآن ترجمه شده، خود گویای این مسئله است، به عنوان مثال «ریچارد» -از ایالت یورکشایر که در شمال انگلستان زندگی می‌کند- هنگامی که قرآن را مطالعه کرد، به آن‌ها گفت: من واقعاً با قرآن شگفت‌زده شده‌ام، بدون شک قرآن، جالب‌ترین کتابی است که تا کنون خوانده‌ام.

 

 

«ام احسان» نیز درباره بیلبوردهای نصب شده در سطح شهر که قرآن کریم را تبلیغ می‌کند، از دیدن آن‌ها بسیار شگفت‌زده شده است و می‌گوید: هنگامی که کلمه «سبحان الله» را در بیلبورد بیرمنگام دیدم، اشک در چشمانم جمع شد، از اینکه عده‌ای این کار را انجام می‌دهند، بسیار مسرور هستم و سعی خواهم کرد که به این پروژه کمک مالی کنم و خداوند به بانیان آن جزای خیر عطا کند.

 

 

بر اساس این گزارش، در سطح شهر بیلبورد‌هایی وجود دارد که در آن بینندگان را به نشانی سایتی اینترنتی راهنمایی می‌کند که می‌توانند با ثبت‌نام در آن ترجمه انگلیسی قرآن را به صورت رایگان دریافت کنند، به طوری که کمپین «إن شاء الله» در آگوست سال 2010، 6 هزار مصحف با هزینه 20 هزار یورو، نوامبر همان سال، 12 هزار مصحف با هزینه 40 هزار یورو، ماه آوریل 2011، 25 هزار جلد از مصحف آسمانی با بار مالی 75 هزار یورو، همچنین در نوامبر سال 2011، 12 هزار کتاب قرآن با هزینه 35 هزار یورو به صورت رایگان در انگلیس توزیع کرده است.

دوشنبه 1/8/1391 - 21:5
شهدا و دفاع مقدس

بسم رب الشهدا والصدیقین

شروعی دوباره با شهید حسن شفیع ‌زاده

شهید حسن شفیع‌زاده در مرداد سال ۱۳۳۶ ه‌.‌ش در یك خانواده مذهبی در شهرستان تبریز متولد گردیده و تحت تربیت پدر وزندگی نامه شهید حسن شفیع ‌زاده مادری مومن‌، متدین و مقلد امام پرورش یافت‌، از همان كودكی در مجالس دینی از جمله برنامه‌های سوگواری امام حسین (ع‌) حضور داشت و عشق خدمتگذاری به آستان شهید پرور حضرت اباعبدالله (ع‌) در عمق وجودش ریشه دوانید‌. سادگی‌، بی‌آلایشی و گذشت او در سنین كودكی زبانزد همه بود‌. حق را می‌گفت ولو به ضررش تمام میشد‌. در محله شاخص و محور همسالان خود بود‌. به مسجد كه می‌رفت چون بزرگترها عمل می‌نمود و از جمله كسانی بود كه در پذیرایی عزاداران حسینی نقش فعالی داشت‌.


در سن ۱۲ سالگی از نعمت پدر محروم گردید‌. چون فرزند ارشد خانواده بود با آن روحیات و مردانگی‌اش عملا غمخوار مادر فداكار ودلسوز خود شد‌.
با جدیت تمام و احساس مسئولیت بیشتر از گذشته هم درس می‌خواند و هم به مادرش در اداره امور منزل كمك می‌كرد و از مساعدت به خواهر و برادرانش نیز دریغ نداشت‌. ضمن اینكه به ورزش خصوصا وزنه‌برداری علاقمند بود‌. در دوران تحصیل دانش‌آموزی با وقار و محبوب‌، مودب و كوشا بود و همواره سعی می‌كرد تكالیف دینی خود را انجام دهد‌. پس از اخذ دیپلم به سربازی اعزام گردید و همزمان با اوج‌گیری حركت توفنده انقلاب اسلامی‌، در سایه رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره‌) با روحانیون معظم در تبعید، همچون شهید آیت‌الله مدنی و شهید آیت‌الله دستغیب در تماس بود و در داخل پادگان‌، فعالیتهای زیادی جهت راهنمایی نظامیان و خنثی كردن تبلیغات حكومت نظامی انجام می‌داد و در همان حال به پخش پیامها و اعلامیه‌های رهبر عظیم‌الشان انقلاب در داخل و خارج پادگان نیز می‌پرداخت‌.

 نقل می‌كنند (روزی كه مامورین رژیم به دستور فرمانده حكومت نظامی در تبریز قصد هجوم به منزل شهید آیت‌الله مدنی (ره‌) جهت دستگیری ایشان داشتند، او به همراه دوستانش نقشه مقابله با مزدوران رژیم را در مراسم عزاداری عاشورای حسینی طراحی كرده بود، كه قبل از هر گونه اقدام‌، ضد اطلاعات از موضوع باخبر شده و آنها را جهت ادامه خدمت سربازی به مرند تبعید می‌نماید‌. ایشان پس از چندی به فرمان حضرت امام خمینی (ره‌) مبنی بر ترك پادگانها، خدمت سربازی را رها كرد و به سیل خروشان مبارزات امت اسلامی پیوست‌. او با شور وصف‌ناپذیری در روزهای سرنوشت‌ساز ۲۱ و ۲۲ بهمن ماه ۱۳۵۷ تلاش می‌كرد و برای به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی از هیچ كوششی فرو گذار نبود‌.

 شهید شفیع‌زاده بعدها به دنبال تشكیل سپاه‌، به همراه دیگر برادران‌، اولین هسته‌های مسلح سپاه را پی‌ریزی كرد و در سمت مسئول عملیات سپاه تبریز در سركوبی خوانین و اشرار آذربایجان و حزب منحرف خلق مسلمان نقش فعال داشت‌. با شروع جنگ تحمیلی و محاصره آبادان‌، با یك دسته خمپاره‌انداز كه تحت مسئولیت شهید باكری اداره می‌شد به جبهه‌های جنوب شتافت‌. ایشان به همراه تعدادی دیگر از رزمنگان برای حضور در جبهه آبادان با تحمل مشقات چندین روزه - از طریق ماهشهر به وسیله لنج از راه خور موسی - خود را به این شهر رساند و در ایستگاه هفت مستقر گردید‌.

 بعدها با فرمان امام خمینی (ره‌) مبنی بر شكستن حصر آبادان‌، نقش تاریخی خود در شكستن محاصره آبادان و دفع متجاوزان و اشغالگران بعثی ایفا نمود‌. را شهید شفیع‌زاده پس از عملیات طریق‌القدس به عنوان رئیس ستاد تیپ كربلا - كه تازه تشكیل شده بود - انجام وظیفه كرد و در شكل‌گیری‌، انسجام و سازماندهی آن نقش اساسی داشت‌.
در عملیات پیروزمندانه فتح المبین معاون تیپ المهدی (عج‌) بود كه خاطره رشادتها و جانفشانیهای او در اذهان مسئولین جنگ و همرزمانش هرگز از یاد نمی‌رود‌.

 با همفكری تنی چند از فرماندهان‌، ضمن پی‌ریزی و سازماندهی اولین آتشبارهای توپخانه‌، مسئولیت هماهنگی پشتیبانی آتش در قرارگاه فتح در عملیات بیت‌المقدس را به عهده گرفت و به خوبی از عهده این وظیفه بزرگ برآمد‌. بعدها با تلاش بی‌وقفه و شبانه‌روزی خود قبضه‌های غنیمتی را در قالب توپخانه‌های لشكری و گردانهای مستقل توپخانه به سرعت سازماندهی كرد و در عملیات رمضان اكثریت قریب به اتفاق توپها را علیه دشمن بعثی به كار برد‌. در ادامه‌، با به دست آوردن توپهای غنیمتی بیشتر، گروههای توپخانه را به استعداد چندین گردان شكل داد‌. این گروهها بازوهایی قوی برای فرماندهی قوای رزمی و پشتیبانی محكم برای رزمندگان بودند‌. در نبردهای خیبر، والفجر ۸، كربلای ۴، كربلای ۵، كه سپاه پاسداران به لحاظ عملیاتی مسئولیت مستقلی داشت‌، پشتیبانی آتش كل منطقه عملیات‌، با رهبری و هدایت ایشان انجام گرفت‌.


اوج هنرنمایی و شكوفایی خلاقیت ایشان در عملیات والفجر ۸ تجلی یافت‌. آتش پرحجم و متمركزی كه با برتری كامل علیه دشمن اجرا نمود، به اعتراف فرماندهان اسیر عراقی‌، در طول جنگ كسی به خود ندیده بود، زیرا قسمت اعظم یگانهای دشمن‌، قبل از رسیدن به خط مقدم و درگیری با رزمندگان اسلام منهدم می‌شدند‌.


شهید شفیع‌زاده ضمن شركت در كلیه صحنه‌های عملیاتی‌، مسئولیت فرماندهی توپخانه و طرح‌ریزی و هدایت آتش پشتیبانی را در قرارگاه‌های مختلف به عهده داشت و آخرین مسئولیت ایشان فرماندهی توپخانه نیروی زمینی سپاه و قرارگاه خاتم‌الانبیا بود‌. شهید شفیع‌زاده در تاریخ ۸/۲/۶۶ در منطقه عملیاتی كربلای ۱۰ در شمالغرب (منطقه عمومی ماووت‌) در حالی كه عازم خط مقدم جبهه بود، خودروی وی مورد اصابت تركش گلوله توپ دشمن قرار گرفت و به آرزوی دیرینه خود نایل شد و با بدنی قطعه قطعه و غرق به خون به دیدار معشوق شتافت‌

دوشنبه 1/8/1391 - 21:2
شهدا و دفاع مقدس

بسم رب الشهدا والصدیقین

زندگی نامه شهید آوینی

شهید سید مرتضی آوینی در شهریور سال 1326 در شهر ری متولد شد تحصیلات ابتدایی و متوسطه‌ی خود را در شهرهای زنجان، کرمان و تهران به پایان رساند و سپس به عنوان دانش‌جوی معماری وارد دانشکده‌ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد او از کودکی با هنر انس داشت؛ شعر می‌سرود داستان و مقاله می‌نوشت و نقاشی می‌کرد تحصیلات دانشگاهی‌اش را نیز در رشته‌ای به انجام رساند که به طبع هنری او سازگار بود ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی معماری را کنار گذاشت و به اقتضای ضرورت‌های انقلاب به فیلم‌سازی پرداخت:

زندگی نامه شهید آوینی

"حقیر دارای فوق لیسانس معماری از دانشکده‌ی هنرهای زیبا هستم اما کاری را که اکنون انجام می‌دهم نباید به تحصیلاتم مربوط دانست حقیر هرچه آموخته‌ام از خارج دانشگاه است بنده با یقین کامل می‌گویم که تخصص حقیقی در سایه‌ی تعهد اسلامی به دست می‌آید و لاغیر قبل از انقلاب بنده فیلم نمی‌ساخته‌ام اگرچه با سینما آشنایی داشته‌ام. اشتغال اساسی حقیر قبل از انقلاب در ادبیات بوده است... با شروع انقلاب تمام نوشته‌های خویش را -  اعم از تراوشات فلسفی، داستان‌های کوتاه، اشعار و... -  در چند گونی ریختم و سوزاندم و تصمیم گرفتم که دیگر چیزی که "حدیث نفس" باشد ننویسم و دیگر از "خودم" سخنی به میان نیاورم... سعی کردم که "خودم" را از میان بردارم تا هرچه هست خدا باشد، و خدا را شکر بر این تصمیم وفادار مانده‌ام. البته آن چه که انسان می‌نویسد همیشه تراوشات درونی خود اوست همه‌ی هنرها این چنین هستند کسی هم که فیلم می‌سازد اثر تراوشات درونی خود اوست اما اگر انسان خود را در خدا فانی کند، آن‌گاه این خداست که در آثار او جلوه‌گر می‌شود حقیر این چنین ادعایی ندارم ولی سعیم بر این بوده است."

شهید آوینی فیلم‌سازی را در اوایل پیروزی انقلاب با ساختن چند مجموعه درباره‌ی غائله‌ی گنبد (مجموعه‌ی شش روز در ترکمن صحرا)، سیل خوزستان و ظلم خوانین (مجموعه‌ی مستند خان گزیده‌ها) آغاز کرد

"با شروع کار جهاد سازندگی در سال 58 به روستاها رفتیم که برای خدا بیل بزنیم بعدها ضرورت‌های موجود رفته‌رفته ما را به فیلم‌سازی کشاند... ما از ابتدا در گروه جهاد نیتمان این بود که نسبت به همه‌ی وقایعی که برای انقلاب اسلام و نظام پیش می‌آید عکس‌العمل نشان بدهیم مثلاً سیل خوزستان که واقع شد، همان گروهی که بعدها مجموعه‌ی حقیقت را ساختیم به خوزستان رفتیم و یک گزارش مفصل تهیه کردیم آن گزارش در واقع جزو اولین کارهایمان در گروه جهاد بود بعد، غائله ی خسرو و ناصر قشقایی پیش آمد و مابه فیروزآباد، آباده و مناطق درگیری رفتیم... وقتی فیروز‌آباد در محاصره بود، ما با مشکلات زیادی از خط محاصره گذشتیم و خودمان را به فیروزآباد رساندیم. در واقع اولین صحنه‌های جنگ را ما در آن‌جا، در جنگ با خوانین گرفتیم.

 

گروه جهاد اولین گروهی بود که بلافاصله بعد از شروع جنگ به جبهه رفت دو تن از اعضای گروه در همان روزهای او جنگ در قصر شیرین اسیر شدند و نفر سوم، در حالی که تیر به شانه‌اش خورده بود، از حلقه‌ی محاصره گریخت. گروه بار دیگر تشکل یافت و در روزهای محاصره‌ی خرمشهر برای تهیه‌ی فیلم وارد این شهر شد:

"وقتی به خرمشهر رسیدیم هنوز خونین‌شهر نشده بود شهر هنوز سرپا بود، اگرچه احساس نمی‌شد که این حالت زیاد پر دوام باشد، و زیاد هم دوام نیاورد ما به تهران بازگشتیم و شبانه‌روز پای میز موویلا کار کردیم تا اولین فیلم مستند جنگی درباره‌ی خرمشهر از تلویزیون پخش شد؛ فتح خون."

مجموعه‌ی یازده قسمتی "حقیقت" کار بعدی گروه محسوب می‌شد که یکی از هدف‌های آن ترسیم علل سقوط خرمشهر بود.

"یک هفته‌ای نگذشته بود که خرمشهر سقوط کرد و ما در جست‌و‌جوی "حقیقت" ماجرا به آبادان رفتیم که سخت در محاصره بود تولید مجموعه‌ی حقیقت این گونه آغاز شد."

کار گروه جهاد در جبهه‌ها ادامه یافت و با شروع عملیات والفجر هشت، شکل کاملاً منسجم و به هم پیوسته‌ای پیدا کرد آغاز تهیه‌ی مجموعه‌ی زیبا و ماندگار روایت فتح که بعد از این عملیات تا پایان جنگ به طور منظم از تلویزیون پخش شد به همان ایام باز می‌گردد. شهید آوینی درباره‌ی انگیزه‌ی گروه جهاد در ساختن این مجموعه که نزدیک به هفتاد برنامه است چنین می‌گوید:

"انگیزش درونی هنرمندانی که در واحد تلویزیونی جهاد سازندگی جمع آمده بودند آن‌ها را به جبهه‌های دفاع مقدس می‌کشاند وظایف و تعهدات اداری.

اولین شهیدی که دادیم علی طالبی بود که در عملیات طریق القدس به شهادت رسید و آخرین‌شان مهدی فلاحت‌پور است که همین امسال "1371" در لبنان شهید شد... و خوب، دیگر چیزی برای گفتن نمانده است، جز آن که ما خسته نشده‌ایم و اگر باز جنگی پیش بیاید که پای انقلاب اسلامی در میان باشد، ما حاضریم. می‌دانید! زنده‌ترین روزهای زندگی یک "مرد" آن روزهایی است که در مبارزه می‌گذراند و زندگی در تقابل با مرگ است که خودش را نشان می‌دهد.”

اواخر سال 1370 "موسسه‌ی فرهنگی روایت فتح" به فرمان مقام معظم رهبری تاسیس شد تا به کار فیلم‌سازی مستند و سینمایی درباره‌ی دفاع مقدس بپردازد و تهیه‌ی مجموعه‌ی روایت فتح را که بعد از پذیرش قطع‌نامه رها شده بود ادامه دهد. شهید آوینی و گروه فیلم‌برداران روایت فتح سفر به مناطق جنگی را از سر گرفتند و طی مدتی کم‌تر از یک سال کار تهیه‌ی شش برنامه از مجموعه‌ی ده قسمتی "شهری در آسمان" را به پایان رساندند ومقدمات تهیه‌ی مجموعه‌های دیگری را درباره‌ی آبادان، سوسنگرد، هویزه و فکه تدارک دیدند. شهری در آسمان که به واقعه‌ی محاصره، سقوط و باز پس‌گیری خرمشهر می‌پرداخت در ماه‌های آخر حیات زمینی شهید آوینی از تلویزیون پخش شد، اما برنامه‌ی وی برای تکمیل این مجموعه و ساختن مجموعه های دیگر با شهادتش در روز جمعه بیسم فروردین 1372 در قتلگاه فکه ناتمام ماند.

شهید آوینی فعالیت‌های مطبوعاتی خود را در اواخر سال 1362، هم زمان با مشارکت در جبهه‌ها و تهیه‌ی فیلم‌های مستند درباره‌ی جنگ، با نگارش مقالاتی در ماهنامه‌ی "اعتصام" ارگان انجمن اسلامی آغاز کرد این مقالات طیف وسیعی از موضوعات سیاسی، حکمی، اعتقادی و عبادی را در بر می‌گرفت او طی یک مجموعه مقاله درباره‌ی "مبانی حاکمیت سیاسی در اسلام" آرا و اندیشه‌های رایج در مود دموکراسی، رای اکثریت، آزادی عقیده و برابری و مساوات را در نسبت با تفکر سیاسی ماخوذ از وحی و نهج‌البلاغه و آرای سیاسی حضرت امام(ره) مورد تجزیه و تحلیل و نقد قرار داد. مقالاتی نیز در تبیین حکومت اسلامی و ولایت فقیه در ربط و نسبت با حکومت الهی حضرت رسول(ص) در مدینه و خلافت امیرمؤمنان(ع) نوشت و اتصال انقلاب اسلامی را با نهضت انبیا علیهم‌السلم و جایگاه آن با جنگ‌های صدر اسلام و قیام عاشوا و وجوه تمایز آن از جنگ‌هایی که به خصوص در قرون اخیر واقع شده‌اند و نیز برکات ظاهری و غیبی جنگ و ویژگی رزم‌آوران و بسیجیان، در زمره‌ی مطالبی بود که در "اعتصام" منتشر شد. در مضامین اعتقادی و عبادی نیز تحقیق و تفکر می‌کرد و حاصل کار خویش را به صورت مقالاتی چون "اشک، چشمه‌ی تکامل". "تحقیقی در معنی صلوات" و "حج، تمثیل سلوک جمعی بشر" به چاپ می‌سپرد. در کنار نگارش این قبیل مقالات، مجموعه مقالاتی نیز با عنوان کلی "تحقیقی مکتبی در باب توسعه و مبانی تمدن غرب" برای ماهنامه‌ی "جهاد"، ارگان جهاد سازندگی، نوشت "بهشت زمینی"، "میمون برهنه!"، "تمدن اسراف و تبذیر"، "دیکتاتوری اقتصاد"، "از دیکتاتوری پول تا اقتصاد صلواتی"، "نظام آموزش و آرمان توسعه یافتگی"، "ترقی یا تکامل؟" و... از جمله مقالات آن مجموعه است. این مقالات بعد از شهادت او با عنوان "توسه و مبانی تمدن غرب" به چاپ رسید این دوره از کار نویسندگی شهید تا سال 1365 ادامه یافت. مقارن با همین سال‌ها شهید آوینی علاوه برکارگردانی و مونتاژ مجموعه‌ی "روایت فتح" نگارش متن آن را بر عهده داشت که بعدها قالب کتابی گرفت با عنوان "گنجینه‌ی آسمانی". او در ماه محرم سال 1366 نگارش کتاب "فتح خون" (روایت محرم" را آغاز کرد و نه فصل از فصول ده‌گانه‌ی آن را نوشت. اما در حالی که کار تحقیق در مورد وقایع روز عاشورا و شهادت بنی‌هاشم را انجام داده و نگارش فصل آخر را آغاز کرده بود به دلایلی کار را ناتمام گذاشت.

 

او در سال 1367 یک ترم در مجتمع دانشگاهی هنر تدریس کرد، ولی چون مفاد مورد نظرش برای تدریس با طرح دانشگاه هم‌خوانی نداشت، از ادامه‌ی تدریس صرف‌نظر کرد. مجموعه‌ی مباحثی که برای تدریس فراهم شده بود، با بسط و شرح و تفسیر بیش‌تر در مقاله‌ای بلند  به نام "تاملاتی در ماهیت سینما" که در فصلنامه‌ی "فارابی" به چاپ رسید و بعد در مقالاتی با عناوین "جذابی در سینما"، "آینه‌ی جادو"، "قاب تصویر و زبان سینما"و... که از فروردین سال 1368 در ماهنامه‌ی هنری "سوره" منتشر شد، تفصیل پیدا کرد. مجموعه‌ی این مقالات در کتاب "آینه‌ی جادو" که جلد اول از مجموعه‌ی مقالات و نقدهای سینمایی اوست. جمع‌آوری و به چاپ سپرده شد.

سال‌های 1368 تا 1372 دوران اوج فعالیت مطبوعاتی شهید آوینی است. آثار او در طی این دوره نیز موضوعات بسیار متنوعی را شامل می‌شود. هرچند آشنایی با سینما در طول مدتی بیش از ده سال مستندسازی و تجارب او در زمینه‌ی کارگردانی مستند و به خصوص مونتاژ باعث شد که قبل از هرچیز به سینما بپردازد. ولی این مسئله موجب بی‌اعتنایی او نسبت به سایر هنرها نشد. او در کنار تالیف مقالات تئوریک درباره  ماهیت سینما و نقد سینمای ایران و جهان، مقالات متعددی در مورد حقیقت هنر، هنر و عرفان، هنر جدید اعم از رمان، نقاشی، گرافیک و تئاتر، هنر دینی و سنتی، هنر انقلاب و... تالیف کرد که در ماهنامه‌ی "سوره" به چاپ رسید. طی همین دوران در خصوص مبانی سیاسی. اعتقادی نظام اسلامی و ولایت فقیه، فرهنگ انقلاب در مواجهه با فرهنگ واحد جهانی و تهاجم فرهنگی غرب، غرب‌زدگی و روشن‌فکری، تجدد و تحجر و موضوعات دیگر تفکر و تحقیق کرد و مقالاتی منتشر نمود.

مجموعه‌ی آثار شهید آوینی در این دوره هم از حیث کمیت، هم از جهت تنوع موضوعات و هم از نظر عمق معنا و اصالت تفکر و شیوایی بیان اعجاب‌آور است. در حالی که سرچشمه‌ی اصلی تفکر او به قرآن، نهج‌البلاغه، کلمات معصومین علیهم‌السلام و آثار و گفتار حضرت امام(ره) باز می‌گشت. با تفکر فلسفی غرب و آرا، و نظریات متفکران غربی نیز آشنایی داشت و با یقینی برآمده از نور حکمت، آن‌ها را نقد و بررسی می‌کرد. او شناخت مبانی فلسفی و سیر تاریخی فرهنگ و تمدن جدید را از لوازم مقابله با تهاجم فرهنگی می‌دانست چرا که این شناخت زمینه‌ی خروج از عالم غربی و غرب زده‌ی کنونی را فراهم می‌کند و به بسط و گسترش فرهنگ و تفکر الهی مدد می‌رساند. او بر این باور بود که با وقوع انقلاب اسلامی و ظهور انسان کاملی چون امام خمینی(ره) بشر وارد عهد تاریخی جدیدی شده است که آن را "عصر توبه‌ی بشریت" می‌نامید. عصری که به انقلاب جهانی امام عصر(عج) و ظهور "دولت پایدار حق" منتهی خواهد شد.

دوشنبه 1/8/1391 - 21:1
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته