پوست و مو
استفاده از مواد طبیعی و گیاهی از گذشته تا کنون بهترین روش برای تقویت و نرمی مو است.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی از محصولات مراقبت از مو ممکن است حاوی مواد شیمیایی باشند که به موهای شما آسیب میرسانند؛ از این رو بسیاری از افراد به دنبال روشهای طبیعی برای تمیز کردن موهای خود به عنوان جایگزین شامپو هستند.
طبق اعلام پایگاه «The Art of Simple» در این گزارش، برخی جایگزینهای طبیعی برای شامپوها و نرم کنندهها را معرفی خواهیم کرد.
جوش شیرین
توصیه میشود یک قاشق غذاخوری پر از جوش شیرین را در یک بطری کوچک ریخته و آن را پر از آب کنید و به خوبی تکان دهید تا جوش شیرین در آب حل شود.
به هنگام دوش گرفتن، پس از خیس شدن موها مخلوطی از جوش شیرین و آب را مانند شامپو به موهای خود بمالید و پس از چند دقیقه آبکشی کنید. موهای فر یا ضخیم به جوش شیرین بیشتری احتیاج دارند.
سرکه سیب
سرکه سیب یک ماده اسیدی ملایم است و به عنوان جایگزینی برای نرم کننده مو به کار میرود؛ چرا که به از بین بردن فولیکولهای مو و متعادل نگه داشتن PH آن کمک میکند. برای رسیدن به این هدف توصیه میشود یک قاشق غذاخوری سرکه سیب را به یک فنجان آب اضافه کنید و سپس اندکی از آن را تنها بر انتهای مو (ساقه مو) ریخته و پس از چند ثانیه آبکشی کنید.
آلوئه ورا
آلوئه ورا ضد باکتری، نرم کننده و مرطوب کننده مو به شمار میرود. مطالعات نشان داده که این ماده به بازسازی سلولها کمک میکند؛ بنابراین استفاده از ژل آلوئه ورا برای نرم کردن و تقویت مو از طریق ماساژ موی خیس و پوست سر با کمی ژل آلوئه ورا توصیه میشود.
روغن نارگیل
روغن نارگیل دارای درصد بالایی از ویتامینهای E و K است؛ از این رو به مرطوب سازی موهای شما کمک کرده و به عنوان جایگزینی برای نرم کنندههای مو عمل میکند. یک قاشق از روغن نارگیل را به انتهای مو (ساقه مو) زده و موها را در حولهای پیچیده و یک ساعت منتظر بمانید. پس از آن موهای خود را با یک شامپوی ملایم بشویید.
چهارشنبه 30/7/1399 - 14:8
اخبار
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: با واردات فوریتی کمبود مقطعی انسولین های قلمی هفته آینده برطرف خواهد شد و قیمت این انسولین ها کاهش پیدا خواهد کرد .
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محمدرضا شانه ساز رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به رفع کمبود انسولین قلمی در هفته آینده اظهار کرد: اوایل سال ارز دیر تخصیص داده و تامین انسولین قلمی در دو ماهه نخست سال با وقفه مواجه شد، اما پس از آن با الگوی ماهی یک دوازدهم نیاز کشور، انسولین قلمی توزیع میشود.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: تلاش ما این است با واردات فوریتی کمبود مقطعی انسولین های قلمی هفته آینده برطرف شود همچنین قیمت این انسولین ها کاهش پیدا کند.
شانه ساز گفت: انسولین با ارز ۴۲۰۰ تومانی تامین میشود و ذاتا داروی گران قیمتی است.
چهارشنبه 30/7/1399 - 14:6
اخبار
دپوی استراتژیک برای مقابله با کووید ۱۹ برای پاییز و زمستان در نظر گرفته شده است
رئیس هیئت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران گفت: این نهاد برنامهریزیهای لازم برای مقابله با کووید ۱۹ را در نظر گرفته است، با هماهنگیهای انجام شده، دپوی استراتژیک را برای پاییز و زمستان فراهم کردهایم.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مهدی یوسفی، رئیس هیات امنای صرفه جویی ارزی درباره دپوی استراتژیک تجهیزات و ملزومات مصرفی مقابله با کووید ۱۹ اظهار کرد: هیات امنا بنا بر رسالت خود، نقش بازوی اجرایی وزارت بهداشت را با تامین تجهیزات سرمایهای مورد نیاز دانشگاههای علوم پزشکی کشور بر عهد دارد که از زمان شیوع ویروس کرونا در کشورمان تامین تجهیزات سرمایهای مربوط به کرونا و اقلام حفاظت فردی را نیز در دستور کار خود قرار داد تا خریدها به صورت تجمیعی انجام شود.
او با اشاره به اینکه دپوی استراتژیک تجهیزات سرمایهای توسط هیات امنا امری حیاتی و بسیار ضروری محسوب میشوند، افزود: برای مثال در هفته گذشته ۱۴۱ دستگاه کمک تنفسی ویژه بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را وزارت نفت از محل ذخیره استراتژیک هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران که جهت مقابله با بیماری کرونا تامین شده بود تهیه و به بیمارستانهای مناطق نفت خیز کشور ارسال کرد.
یوسفی تصریح کرد: تفاهم نامه همکاری جهت تحویل ۱۵ میلیون ماسک سه لایه بین هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران و سازمان غذا و دارو نیز در ۲۱ مهر سال جاری منعقد شد که بلافاصله پس از امضای تفاهمنامه، ماسکها جهت توزیع به سازمان غذا تحویل داده شد.
چهارشنبه 30/7/1399 - 14:4
اخبار
در جنگ تمام عیار با بیماری به سر می بریم
لاری گفت: در جنگ تمام عیار با بیماری به سر می بریم و اعمال قوانین بازدارنده باید مورد توجه مسئولان اجرایی کشور قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تشریح وضعیت بیماری کرونا در استان کرمانشاه اظهار کرد: پس از خیز اول بیماری در اواخر خرداد و اوایل تیر ماه در این استان، از نیمه اول شهریور ماه نمودار موارد ابتلا و بستری بیماری در استان کرمانشاه مجددا روند افزایشی پیدا کرد و با شیب تندی این روند ادامه دارد و در حال حاضر به بیشترین میزان خود از زمان شیوع بیماری کرونا در این استان رسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تشریح وضعیت کرونایی شهرستان های استان کرمانشاه بیان کرد:شهرستان دالاهو در استان کرمانشاه در وضعیت زرد یعنی با خطر متوسط قرار دارد و شهرستانهای ثلاث باباجانی و قصرشیرین در شرایط هشدار و مابقی شهرستان ها یعنی ۱۱ شهرستان در وضعیت قرمز بیماری کرونا قرار دارند.
میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان کرمانشاه
لاری با اشاره به میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در استان کرمانشاه گفت: بیشترین میزان رعایت شیوه نامه های بهداشتی در این استان در مطب ها و داروخانه ها و کمترین میزان رعایت در نانوایی ها گزارش شده است، همچنین طی یک هفته گذشته ۷هزار و ۲۰۰ بازرسی از مراکز تهیه و توزیع و عرضه مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای صنفی و صنعتی انجام شده است که ۲۷۰ مورد از آنها به علت رعایت نکردن شیوه نامه های بهداشتی به مراجع قضایی معرفی و ۳۰ واحد متخلف نیز پلمب شده اند.
میزان مرگ و میر کرونا در کرمانشاه بالاتر از میانگین کشوری است
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به میزان مرگ و میر و بستری کرونا گفت: در هفته چهارم مهرماه بروز موارد مثبت بستری روزانه در این استان حدود ۲۰ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بوده و میزان مرگ و میر ناشی از این ویروس نیز ۲۸.۵ نفر به هر یک میلیون نفر بوده است که بالاتر از میانگین کشوری است.
لاری ادامه داد: اکنون نیز تعداد ۶۷۶ بیمار مبتلا در بیمارستان ها و مراکز درمانی کرمانشاه بستری هستند که تعداد ۱۲۵ نفر از آنها به دلیل شرایط بالینی نامناسب در بخش مراقبتهای ویژه حضور دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: جهت پیشگیری از هر گونه ویروس و توقف آن در کشور راهی جز عمل به توصیه های موکد بهداشتی و پرهیز از رفتارهای اجتماعی خطر آفرین وجود ندارد و این موضوع مستلزم همکاری و همراهی و مشارکت جدی کلیه دستگاه های متولی است.
لاری گفت: در جنگ تمام عیار با بیماری به سر می بریم و ضرورت اعمال قوانین بازدارنده، اصلی اساسی است که باید مورد توجه مسئولان اجرایی کشور قرار گیرد.
چهارشنبه 30/7/1399 - 14:3
سلامت و بهداشت جامعه
یک متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان گفت: یکی از مسائل مهم پیرامون کرونا خطر ناقل بودن کودکان برای پدربزرگها، مادربزرگها و افراد پرخطر است.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بهار طاهرخانچی، متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان با حضور در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه کرونا از مادر به جنین منتقل میشود، اظهار کرد: این شایعه را از ذهنمان پاک کنیم که کودکان به کرونا مبتلا نمیشوند و به سمت مراقبت هر چه بیشتر از کودمانمان برویم، چون همه ردههای سنی از نوزاد تا کودک مبتلا شدهاند.
طاهرخانچی با اشاره به اینکه متأسفانه موارد بسیاری از ابتلای کودکان به کرونا دیده شده است، افزود: در ابتدای شیوع کرونا شایعات زیادی شنیدیم از اینکه بچهها مبتلا نمیشوند، اما هر چه پیش رفت دیدیم که بچهها حتی از سنهای پائین هم مبتلا میشوند و الان حتی موارد ابتلا از زمان تولد گزارش شده که در برخی اوقات نوزاد بدحال شده و گاهی هم نمیشود، اما تستش مثبت است. نوزاد، ویروس را از داخل رحم مادر گرفته، چون آنتیبادی که در بدن مادر تولید شده از جفت هم رد شده و به جنین و نهایتا به نوزاد میرسد، به همین دلیل انتقال مادر به جنین هم اثبات و دیده شده است.
او ادامه داد: اینطور نیست که بگوئیم در این گروه مرگومیر نداشتیم، موارد مرگومیر هم در نوزاد و هم در کودکان دیده شده است. باز هم از همه مهمتر خطر ناقل بودن بچهها برای پدربزرگها و مادربزرگها و افراد پر خطر است. تا علامتی در خودتان پیدا کردید سریع بچهها را به خانه پدربزرگها و مادربزرگها نفرستید، چون از قبل از اینکه علامت شما شروع شود پیش شما بودند و به احتمال زیاد ناقل هستند.
این پزشک متخصص همچنین در خصوص تقویت کودکان برای پیشگیری از کرونا گفت: اینکه به بچهها مولتی ویتامین بدهیم یا نه امروز یک شمشیر دو لبه شده، چون از زمان شیوع کرونا تحرک بچهها کم شده و در خانه بدون اینکه تحرکی داشته باشند پرخوری کرده و اکثرا اضافه وزن پیدا میکنند و این مولتیویتامینها بچهها را چاقتر میکند. ثابت شده که چاقی یکی از عوامل مستعد کننده به کووید است، بچهها نسبت به شش ماه پیش، اغلب شش کیلو اضافه وزن پیدا کردند. نکته دیگری که باید مطرح کنم این است که بچههای زیر دو سال و کودکانی که بیماری شدید قلبی و تنفسی دارند هم باید ماسک بزنند، در این شرایط بهترین راه حل خانه ماندن است.
طاهرخانچی در خصوص تب و بروز بثورات پوستی در کودکان گفت: این بیماری در بچهها اغلب بیماری پوستی میدهد، یک مدت صحبت بیماری کاوازاکی بود که یکی از عوامل بیماری کاوازاکی ویروسهاست که باز به صورت شناخته شده و نشده این ویروس کرونا هم میتواند جزو آنها باشد، اما اینکه تب قطع میشود و بعد بثورات مشخص میشود احتمال زیاد ممکن است بیماری روزئولا که یک ویروس خود محدود شونده است، باشد که در این فصل شایع بوده و خود به خود هم از بین میرود.
او در پاسخ به اینکه از کجا میتوانیم تفاوت کرونا را با سایر بیماریها تشخیص دهیم، بیان کرد: آنقدر علائم شبیه بوده و بنا به فصل تغییر میکند که تشخیص آن مشکل است، اوائل بیشتر بیماران با علائم تنفسی مراجعه میکردند وقتی به سمت تابستان رفتیم بیشتر با علائم گوارشی همراه بود و الان بیماران یک ترکیبی از علائم گوارشی و تنفسی دارند، به همین دلیل فقط با تست میتوان تشخیص داد که تست هم متأسفانه تا پنج روز اول جواب درستی نمیدهد و قابل اعتماد نیست و در روز هشتم هم در بهترین حالت ۲۱ درصد پاسخها صحیح نیست. اما خواهش ما از پدران و مادران این است که در این پاندمی هیچ تبی را به حساب تب دندان و باد کولر و دیگر موارد نگذارند و بچه اگر تبدار و بیحال است حتما مراجعه پزشکی داشته باشند.
متخصص بیماریهای کودکان و نوزادان با نفی این مورد که کرونا در کودکان سه روزه خوب میشود، گفت: نه چنین چیزی نیست، البته صرف سرفه بدون تب و یا تبی که قطع شده نشانه ابتلا به کرونا نیست و این علائم عموما باید همراه با دیگر علامتها باشد تا به کرونا شک کنیم، مثلا ممکن است سرفه در این فصل بیشتر مربوط به آلرژی باشد.
چهارشنبه 30/7/1399 - 14:2
اخبار
دانشمندان هندی موفق به تولید یک تست سریع ابتلا به کووید ۱۹، شبیه تست بارداری شدند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا تمامی کشورهای جهان را تاکنون درگیر خود کرده و به یکی از بزرگترین چالشهای بهداشتی جهان در یک قرن اخیر تبدیل شده است.
از آنجا که هنوز هیچ روش موثری برای مقابله با این ویروس کشف نشده است، دولتها امیدوارند با انجام گسترده تست کرونا و شناسایی و قرنطینه کردن بیماران، بتوانند شیوع بیماری را کنترل و مدیریت کنند. دانشمندان طی ۱۰ ماه اخیر به پیشرفتهای چشمگیری در زمینه یافتن روشی سریع و ارزان برای تست کرونا دست یافته اند.
در ابتدا روند تست کووید ۱۹ بیش از یک شبانه روز به طول میانجامید و آزمایش آن پرهزینه بود. با این وجود، دانشمندان موفق شده اند به روشهای سریعتر و ارزان قیمت تری در این زمینه دست یابند.
وزیر بهداشت هند از توزیع سراسری تست سریع کرونا در کشور طی هفتههای آتی خبر داد. این تست کرونا توسط دانشمندان هندی طراحی شده و کاملاً بومی است. این تست کاغذی مانند تست حاملگی (بیبی چک) طراحی شده و از سوی سازمان غذا و داروی هند به تایید رسیده است.
این تست کاغذی که ۵۰۰ روپیه قیمت دارد، میتواند ظرف ۴۵ دقیقه ابتلا فرد به کووید ۱۹ را تشخیص دهد. تحقیقات دانشمندان هندی بر روی بیش از ۲ هزار نفر نشان داد این تست با دقت بیش از ۹۶ درصد ابتلای فرد به کرونا را مشخص میکند.
مقامات بهداشتی هند ابراز امیدواری کردند با توزیع این تست سریع کرونا بتوانند روند افسار گسیخته شیوع ویروس در این کشور را مهار کنند. هند طی چند هفته اخیر بالاترین شیوع کووید ۱۹ را در جهان داشته است. تنها در شبانه روز گذشته بیش از ۵۵ هزار نفر بر شمار مبتلایان به کرونا در این کشور افزوده شده است.
برآورد میشود با شدت یافتن شیوع ویروس در هند، این کشور تا پایان ماه جاری میلادی از جنبه شمار مبتلایان از آمریکا سبقت گرفته و به نخستین کشور جهان از این نظر تبدیل شود. متخصصان میگویند در برخی شهرها بزرگ هند مانند بمبئی بخش قابل توجهی از جمعیت به کرونا مبتلا شده اند.
چهارشنبه 30/7/1399 - 14:1
سلامت و بهداشت جامعه
دانشمندان انگلیسی اعلام کردند تلفیق ۴ سندرم مختلف باعث ایجاد کرونای بلند مدت در بدن بهبود یافتگان از کووید ۱۹ میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا تاکنون مرگبارترین همه گیری جهان در قرن ۲۱ را رقم زده است. در هفتههای اخیر بر شدت شیوع ویروس و در نتیجه تلفات جهانی این همه گیری افزوده شده است. براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت به طور میانگین روزانه ۵ هزار و ۴۰۰ نفر در جهان به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست میدهند. با این حال، تلفات این همه گیری تنها عامل نگرانی دانشمندان نیست. یکی از مواردی که دانشمندان به شدت نگران آن هستند شیوع کرونای بلند مدت در میان بهبود یافتگان است. این امر به معنای آن است که افراد بهبود یافته از کرونا حتی پس از بهبودی نیز علائم بیماری را با خود به همراه دارند و با گذشت ماهها هنوز موفق به بازگشت به زندگی پیش از بیماری نشده اند. دانشمندان در تحقیقات خود به یافتههای جدیدی در این زمینه دست یافتند.
بر این اساس، دانشمندان اعلام کردند کرونای بلند مدت ترکیبی از چهار علامت مختلف ابتلا به کروناست که بدن فرد را به طور همزمان درگیر خود میکند. تحقیقات نشان داد برخی بهبودیافتگان از کووید ۱۹ پس از گذشت ۷ ماه همچنان از علائم ناتوان کننده پساکرونایی مانند سندرم بی حالی و خستگی، سندرم مراقبتهای ویژه، آسیب دائمی به اندامها و علائم بلند مدت کرونا رنج میبرند. سندرم مراقبتهای ویژه به مجموعهای از اختلالات سلامتی اطلاق میشود که پس از طی دوره ریکاوری در میان بیماران دیده میشود. در این حالت فرد از سه جنبه جسمی، عصبی و روانی دچار مشکل میشود.
محققان انگلیسی هشدار دادند تنها در جزیره انگلیس (انگلیس، ولز، اسکاتلند) و ایرلند شمالی نزدیک به ۶۰ هزار نفر در حال زندگی با کرونای بلند مدت هستند. یکی از موارد هشدار انگیز این تحقیقات این است که یافتهها نشان میدهد کودکان نیز در خطر ابتلا به کرونای بلند مدت قرار دارند. پیشتر یافتههای محققان نشان داده بود کودکان و جوانان کمترین نرخ مرگ و میر ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ را دارند. با این حال، تحقیقات جدید نشان میدهد حتی افرادی که کمترین آسیب پذیری در مقابل این ویروس را دارند نیز ممکن است علائم بلند مدت ابتلا به کرونا را با خود به یادگار داشته باشند. همچنین این موضوع هیچ ارتباطی به شدت بیماری فرد ندارد و حتی افرادی که به کرونای خفیف مبتلا شده اند نیز ممکن است علائم ابتلا به کووید ۱۹ را در بلند مدت در بدن خود مشاهده کنند.
دانشمندان میگویند علائمی مانند تنگی نفس، بی حالی مزمن، مِه مغزی، آسیب دائمی به اندام ها، نگرانی، تشویش و استرس از مواردی است که به صورت گسترده در میان بهبود یافتگان از کرونا دیده میشود. برخی بیماران نیز شاهد گردش علائم بیماری در اندامها و قسمتهای مختلف بدن خود هستند. برخی دیگر از بیماران نیز از علائم متغیر در یک بخش از بدن خود گلایه دارند.
مخربترین علائم کرونا در بدن بهبودیافتگان
دانشمندان انگلیسی در تحقیقات خود اعلام کردند ۵ علامت ابتلا به کرونا وجود دارد که میتواند برای ماهها در بدن بهبود یافتگان دیده شود. مطالعات نشان داده است بیش از ۳۰۰ هزار مبتلا به کووید ۱۹ در انگلیس اعلام کرده اند هنوز علی رغم بهبودی و خلاصی از ویروس، علائم ابتلا را برای بیش از یک ماه است که با خود به یادگار دارند.
این تحقیقات نشان داد کهنسالان و کسانی که از بیماریهای زمینهای رنج میبرند احتمال بیشتری دارد که علائم ابتلا به کرونا را برای ماهها در بدن خود داشته باشند. رایجترین این علائم که در بلند مدت در بدن بهبود یافتگان دیده میشود بی حالی و سرفههای مداوم است. ۳ علامت دیگر نیز شامل سردرد، درد مفاصل و مشکلات تنفسی است.
با این حال، بیشتر مردم چند هفته پس از ابتلا به کرونا دوره ریکاوری را طی کرده و دچار بهبودی نسبی میشوند. دانشمندان انگلیسی میگویند ادامه دار بودن علائم کرونا در بهبود یافتگان به هیچ عنوان قابل پیشبینی نیست و حتی افرادی که بصورت خفیف به این بیماری مبتلا شده اند نیز ممکن است این علائم را برای ماهها در بدن خود داشته باشند.
پیش تر دانشمندان استرالیایی نیز اعلام کرده بودند آسیبهای شدید ریوی در بهبودیافتگان از کووید ۱۹ میتواند پس بهبودی و هفتهها بعد از مرخص شدن از بیمارستان همچنان در این افراد دیده شود. تحقیقات نشان داد آسیب ریوی، مشکلات شدید تنفسی و سرفه میتواند در بلند مدت در بیماران بهبود یافته کرونایی مشاهده شود.
دانشمندان میگویند تاثیرات مخرب ویروس کرونا بر سلامت جسمانی افراد باعث ایجاد نگرانی در مجامع علمی شده است. ما شاهد آن هستیم که حتی افرادی که به کرونای خفیف مبتلا شده اند برای هفتهها و حتی ماهها پس از بهبودی و مرخص شدن از بیمارستان همچنان با عوارض سنگین این بیماری دست به گریبان هستند. طول دوره نقاهت و زمان لازم برای بازگشت این افراد به زندگی عادی قبل از بیماری مایه نگرانی است.
دانشمندان استرالیایی در تحقیقات خود بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده و در بیمارستان بستری بودند را مورد مطالعه قرار دادند. شواهد نشان داد ۶ هفته پس از مرخص شدن این بیماران از بیمارستان، بیش از ۸۸ درصد آنها هنوز علائم آسیب ریوی را داشته اند. آزمایشات و سی تی اسکن این افراد نشان داد ریههای آنها هنوز هم درگیر عوارض ابتلا به ویروس کرونا بوده است.
پیشتر محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس نیز پس از تحقیقات گسترده اعلام کردند: فراتر از مشکلات جسمانی، یک خطر دیگر که بهبود یافتگان از کووید ۱۹ را تهدید میکند، ابتلا به اختلالات روانی است. یک تحقیق که بر روی بیش از ۶۲ هزار بیمار مبتلا به کرونا پس از بهبودی انجام گرفته است، نشان میدهد این افراد به شدت در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند.
محققان مشاهده کردند یک نفر در هر ۱۶ بهبود یافته کرونایی که پیشتر هیچ سابقه بیماری روانی نداشته است، یک تا سه ماه پس از ابتلا به کرونا به اختلالات روانی دچار شده است. این میزان ابتلا به اختلالات روانی دو برابر میزانی است که متخصصان قبلا پیشبینی میکردند.
محققان انگلیسی میگویند بیمارانی که شرایط وخیمی داشته و در بیمارستان بستری شده اند نسبت به بیمارانی که علائم خفیف تری داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند. اختلالات مرتبط با اضطراب و نگرانی یکی از موارد شایع در میان بهبود یافتگان است. با این حال، افسردگی، بی خوابی، زوال عقل و جنون نیز در میان بهبود یافتگان مشاهد شده است. این تحقیقات همچنین نشان داد کسانی که در گذشته سابقه بیماری روانی داشته اند به طور میانگین از انسانهای معمولی بیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
محققان اعلام کردند بیماران مبتلا به کرونا اگر پس از بهبودی شاهد نگرانی و اضطراب، احساس ناخوشی، بی خوابی و یا کاهش قدرت حافظه شدند سریعاً به یک متخصص مراجعه کنند. متخصصان میتوانند با روشهایی ساده جلوی تشدید حال بیمار را بگیرند.
چهارشنبه 30/7/1399 - 14:0
اخبار
سازمان جهانی بهداشت نسبت به هر گونه سهل انگاری در مبارزه با کووید ۱۹ هشدار داد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، از ماه سپتامبر تاکنون روند مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا در جهان سیر صعودی داشته است به طوری که هم اینک در هر ۱۶ ثانیه یک نفر به دلیل ابتلا به این ویروس جان خود را از دست میدهد. در همین راستا، سازمان جهانی بهداشت نسبت به هر گونه سهل انگاری در مبارزه با این همه گیری هشدار داد.
بر این اساس، سازمان جهانی بهداشت در بیانیهای اعلام کرد: همزمانی آغاز فصل شیوع آنفلوآنزا و نیز همه گیری کرونا میتواند به چالشی بزرگ برای سیستم بهداشتی کشورها تبدیل شود، زیرا علائم این دو بیماری بسیار به یکدیگر شبیه هستند. ما به کشورها نسبت به هرگونه سستی عمل و اقدام علیه مبارزه با کووید ۱۹ هشدار میدهیم.
این بیانیه میافزاید: در شرایط کنونی، شاهد کاهش روند شمار مبتلایان و قربانیان کرونا در جنوب شرق آسیا هستیم. با این حال، روند شیوع این همه گیری متوقف نشده است و ما باید با قدرت هر چه تمامتر اقدامات لازم برای قطع زنجیره شیوع ویروس در جامعه را انجام دهیم.
دکتر پونام ختراپال سینگ، مدیر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در جنوب شرق آسیا در این باره گفت: شاهد آمار رضایت بخش از کاهش روند شمار مبتلایان به کرونا در این منطقه در هفتههای اخیر نبوده ایم. جنوب شرق آسیا همچنان شاهد شمار زیاد افراد آلوده به کروناست. از این رو باید تمام تلاش خود را برای کنترل و محدود کردن این همه گیری به کار بندیم.
او تاکید کرد: باید در فصول سرد پیش رو همچنان به صورت فردی به انجام مقررات بهداشتی پایبند باشیم. مردم باید فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند همچنین شستن مرتب دستها با آب و صابون اقدامی ساده و در عین حال موثر برای قطع زنجیره شیوع کووید ۱۹ است. سه اقدام بسیار مهم وجود دارد که تمامی مردم باید نسبت به اجرای آن توجه لازم را داشته باشند. این سه اقدام شامل این موارد است: ۱- اجتناب از هرگونه تجمع، ۲- رعایت مقررات بهداشتی در اماکن بسته، ۳- و در نهایت اجتناب از ورود به مکانهایی که از سیستم تهویه ضعیف برخوردارند.
سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد: برای مثال شرایط کشور هند در قاره آسیا هم اینک بسیار وخیم است. پیشبینی میشود با شتابی که شیوع کرونا در این کشور گرفته است، به زودی هند به نخستین کشور جهان از جنبه شمار مبتلایان کرونا تبدیل شود. تاکنون بیش از ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در این کشور به این ویروس آلوده و از این میان، ۱۱۶ هزار تن جان خود را از دست داده اند.
هشدار مدیر منطقه ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا
مدیریت بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت با صدور بیانیهای از شدت یافتن همه گیری کووید ۱۹ در قاره سبز ابراز نگرانی کرد و خواستار اعمال قوانین سختگیرانه و محدود کننده برای مقابله با آن شد.
این بیانیه میافزاید: هم اینک به دلیل شرایط نامساعد کشورهای اروپایی در مقابل همه گیری کرونا، انجام اقدامات اضطراری برای جلوگیری از شیوع افسار گسیخته این ویروس در تمامی مناطق این قاره قطعاً لازم است.
دکتر هانس کلاگ، مدیر بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت هشدار داد: قاره سبز باید خود را برای اعمال محدودیتهای بی سابقه آماده کند. متاسفانه شاهد آن هستیم که دولتها و مردم اروپا خود را با محدودیتهای مرتبط با کرونا وفق نداده اند. هم اکنون بخش اعظم شیوع این ویروس در خانه ها، محیطهای بسته و اجتماعاتی که اقدامات احتیاطی را رعایت نمیکنند، رخ میدهد.
او تاکید کرد: هم اینک ویروس کرونا به پنجمین عامل مرگ و میر در قاره اروپا تبدیل شده است و به زودی از آستانه ۸ هزار مرگ روزانه ناشی از کووید ۱۹ در این منطقه عبور خواهیم کرد. در ۱۰ روز اخیر شاهد ثبت بیش از یک میلیون نفر مبتلا به کرونا در این قاره بوده ایم که بالاترین رکورد ثبت شده تاکنون بوده است.
این مقام سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: براساس الگوهای اپیدمولوژیستها اگر ۹۵ درصد از جمعیت کشورهای اروپایی اقدام به زدن ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی در جامعه کنند تا پایان ماه فوریه (فروردین ماه) از مرگ ۲۸۱ هزار نفر جلوگیری خواهد شد. با این حال، اگر قرار باشد مردم نسبت به محدودیتها و قوانین مرتبط با کووید ۱۹ بی تفاوت باشند شمار قربانیان کرونا تا ماه ژانویه (دی ماه) ۵ برابر خواهد شد.
این سازمان از کشورهای اروپایی که بدون برنامه ریزی اقدام به بازگشایی اماکن عمومی و برداشتن محدودیتهای کرونایی میکنند انتقاد کرد. کیتی اسمالوود، یکی از مقامات ارشد سازمان جهانی بهداشت در این باره میگوید: کشورهای اروپایی باید در مبارزه با کرونا سریع عمل کنند، زیرا ما زمانی برای اتلاف وقت نداریم. ما باید بر تعداد تستهای کرونا بیافزاییم و رهگیری بیماران را ادامه دهیم.
چهارشنبه 30/7/1399 - 13:58
خواص خوراکی ها
پژوهشها حاکی از آن است که خوردن نوعی میوه به خواب منظم و کاهش وزن شما کمک خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، میلیونها نفر در سراسر جهان از مشکل چاقی مفرط رنج میبرند. این مسأله به علتهای مختلفی از جمله خوردن غذاهای چرب حاوی میزان فراوانی چربی یا قند، علاوه بر خوردن خوراکی در فواصل میان وعدهها و انجام ندادن حرکات بدنی خ میدهد.
متخصصان معمولا بر لزوم اتخاذ یک رژیم غذایی سالم و متعادل همراه با ورزش منظم تأکید میکنند. آنها همچنین مصرف برخی مواد غذایی را توصیه میکنند که میتوانند روند چربی سوزی را تسریع کند.
در همین ارتباط، برخی پژوهشها حاکی است که خواب منظم میتواند به کاهش وزن نیز کمک کند؛ به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه میکنند که گیلاس بخورید. علت آن هم این است که این میوه مقدار زیادی «ملاتونین» دارد؛ هرمونی که به داشتن خواب منظم کمک میکند.
محققان میگویند نداشتن خواب کافی ممکن است باعث احساس خستگی شود؛ مسألهای که بدن را به سمت غذاهای حاوی کالری بالا سوق میدهدو میتواند منجر به افزایش وزن شود.
بر اساس این گزارش، خوردن چند گیلاس پیش از خواب مفید بوده همچنین لازم است هرچیزی را که میتواند سبب ایجاد اختلال در خواب شود، از خود دور کنید.
چهارشنبه 30/7/1399 - 13:57
سلامت و بهداشت جامعه
رئیس مرکز علوم انگلیس اعلام کرد حتی کشف واکسن کرونا نیز نمیتواند به حضور کووید ۱۹ پایان دهد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با شدت یافتن همه گیری کووید ۱۹ در جهان، دولتها حساب ویژهای روی یافتن واکسن کرونا باز کرده اند. نحوه کنترل و مدیریت شیوع کرونا در جامعه به یک چالش حل نشده برای بسیاری از کشورها تبدیل شده است.
هم اینک غولهای داروسازی جهانی سرمایه گذاریهای هنگفتی روی یافتن واکسن کرونا انجام داده اند. با این وجود، هنوز تاریخ دقیقی برای توزیع این واکسن به بازار اعلام نشده است. با این حال، دانشمندان میگویند حتی یافتن واکسن موثر برای مقابله با کووید ۱۹ به معنای پایان حضور این ویروس نخواهد بود.
بر این اساس، پاتریک ولانس، "رئیس مرکز علوم" وابسته به دولت انگلیس اعلام کرد به احتمال زیاد کشف واکسن کرونا نمیتواند به طور کامل شیوع کووید ۱۹ را متوقف کند و این بیماری احتمالاً هرگز از بین نخواهد رفت. بیماری آبله تنها بیماری بوده است که انسانها موفق شده اند با واکسیناسیون به طور کامل آن را ریشه کن کنند. پس از کشف واکسن کرونا، این بیماری احتمالاً مانند آنفلوآنزا به یک بیماری فصلی تبدیل خواهد شد.
او تاکید کرد: بر این باورم واکسن کرونا نمیتواند به این بیماری پایان دهد و کووید ۱۹ همچنان در جهان وجود خواهد داشت و به یک بیماری رایج تبدیل خواهد شد. به هر میزان که مدیریت ما در این همه گیری بهبود یابد و همزمان با توزیع واکسن کرونا، خطر این بیماری در جامعه به اندازه بیماری آنفلوآنزا کاهش خواهد یافت.
ولانس که مشاور بهداشتی دولت انگلیس نیز هست، درباره یافتن واکسن کرونا و توزیع آن در جامعه نیز گفت: به نظر نمیرسد تا بهار سال ۲۰۲۱ واکسن کووید ۱۹ را بتواند به صورت عمومی در جامعه توزیع کرد. ما باید در این زمینه واقع گرا باشیم و نباید وعدههای بیش از حد به مردم بدهیم.
پیش تر دکتر آنتونی فائوچی، مدیر موسسه ملی بیماریهای عفونی آمریکا هشدار داد حتی اگر واکسن موثر برای مقابله با ویروس کرونا کشف شود نیز ضرورت رعایت نکات بهداشتی مانند حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دستها با آب و صابون برطرف نمیشود.
این مقام آمریکایی تاکید کرد: حقیقت تلخ این است که واکسن کرونا صد در صد موثر نخواهد بود و ما نمیتوانیم عملیات واکسیناسیون عمومی را روی همه جمعیت کشور اجرایی کنیم. این به معنی آن است که ویروس کرونا همچنان میتواند در جامعه باقی مانده و در میان مردم شیوع پیدا کند.
فائوچی افزود: بهتر است در این باره دیدگاهی واقع گرایانه داشته باشیم. ما اگر بتوانیم واکسیناسیون را روی ۷۵ تا ۸۰ درصد جمعیت جامعه اجرایی کنیم، این امر میتواند یک دستاورد خوب و مناسب تلقی شود. به هیچ عنوان نمیتوانیم احتیاط درباره اجرای مقررات بهداشتی در جامعه را کنار بگذاریم. حقایق علمی نشان داده است کووید ۱۹ میتواند برای مدتی در هوا معلق باقی بماند و این یعنی که توانایی انتقال ویروس از راه تنفسی زیاد بوده و استفاده از ماسک بهترین راهکار برای جلوگیری از شیوع ویروس از راه هوا است.
همچنین تحقیقات دانشمندان انگلیسی نشان داده است احتمالاً نسخه اولیه واکسن کرونا که قرار است تا سه ماه آینده به بازار عرضه شود، تنها باعث تسکین یافتن علائم بیماری خواهد شد و نمیتواند باعث ایجاد ایمنی بلند مدت در مقابل این ویروس شود.
محققان تاکید دارند این نسخه اولیه همچنین دارای کارایی پایینی خواهد بود و در عمل تنها میتواند درصد کمی اثرگذاری داشته باشد. به نظر میرسد در کوتاه مدت و میان مدت واکسنی که برای کووید ۱۹ کشف خواهد شد تنها در صورت تجویز دو دوز میتواند باعث کاهش شدت علائم بیماری در افراد شود.
دانشمندان انگلیسی تاکید کردند واکسن کرونا سلاح جادویی برای مبارزه و نابودی این ویروس نخواهد بود. واکسن کرونایی که قرار است به بازار عرضه شود احتمالاً ۴۰ تا ۶۰ درصد کارایی خواهد داشت که درصد پایینی به حساب میآید. با این حال، محققان دانشگاه آکسفورد در حال کار روی واکسنی هستند که دستکم ۵۰ درصد کارایی دارد.
زمانبندی توزیع واکسن کرونا
دولت ها در تلاش هستند واکسن کرونا را هر چه سریعتر به بازار عرضه کنند. با این حال، زمان توزیع واکسن هنوز به طور دقیق مشخص نشده است.
آدار پوناوالا، مدیر اجرایی موسسه سروم هند که بزرگترین تولید کننده واکسن در جهان است در مصاحبه با نشریه آمریکایی فایننشال تایمز اعلام کرد: شرکتهای داروسازی توانایی تولید واکسن کرونا در ابعاد جهانی آن را در کوتاه مدت ندارند.
او تصریح کرد: در بهترین حالت واکسن مورد نیاز برای واکسیناسیون تمامی مردم جهان تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی تولید خواهد شد. من درک میکنم که مردم جهان بسیار خوشبینانه به مسئله یافتن واکسن موثر برای کووید ۱۹ نگاه میکنند، اما هیچ شرکت داروسازی در جهان تاکنون نتوانسته است یک واکسن را در ابعاد جمعیت جهان تولید کند.
این مدیر تاکید کرد: در گام نخست ما هنوز به واکسن کرونا دست نیافته ایم و آزمایشها برای یافتن این واکسن همچنان ادامه دارد. با این وجود، حقیقت تلخ این است که حتی پس از کشف واکسن نیز ۴ تا ۵ سال زمان میبرد که بتوان برای همه جمعیت جهان واکسن کووید ۱۹ را تولید و واکسیناسیون عمومی را به انجام رساند.
چهارشنبه 30/7/1399 - 13:56