• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1445روز قبل
اخبار

 

مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت درباره سازوکار تهیه واکسن‌های ایرانی کرونا توضیح داد.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور مدیر کل روابط عمومی وزارت بهداشت و سخنگوی سازمان غذا و دارو  در حساب شخصی توئیتر خود در خصوص نخستین واکسن ایرانی کرونا این گونه نوشت: ‏«نخستین واکسن ایرانی ‎کرونا مبتنی بر فناوری ویروس غیرفعال شده یا Inactived است.

دو واکسن ایرانی دیگر همزمان با فناوری mRNA که تکنولوژی مورد استفاده در واکسن مادرنا و فایزر است اینک در مرحله مطالعه حیوانی و پیش بالینی هستند که احتمالا بزودی به مرحله مطالعه بالینی خواهند رسید.»

 

شنبه 15/9/1399 - 12:13
ایرانگردی

 

داود لطفی شهردار منطقه17 از احداث مسیر پایدار دوچرخه سواری در این منطقه خبر داد و افزود: در کمتر از 50روز نزدیک به 2.5کیلومتر از مسیرها و معابر منطقه به عنوان مسیر پایدار دوچرخه سواری اصلاح و بهسازی شده و هم اینک این مسیر در اختیار شهروندان قرار دارد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 17، داود لطفی شهردار منطقه 17 با اشاره به اینکه ساخت مسیرهای دوچرخه از اولویت های شهرداری تهران برای داشتن شهری سالم و عاری از آلودگی است گفت: تا کنون 8/8 کیلومتر مسیر ویژه دوچرخه در منطقه 17 احداث شده است که بخش های زیادی از منطقه را پوشش می دهد با این حال مکان های دیگری نیز برای احداث مسیرهای ویژه دوچرخه سواری در نظر گرفته شده که در آینده به بهره برداری می رسند.
وی با بیان اینکه شهرداری منطقه 17 تاکید زیادی به ساخت مسیرهای امن دوچرخه سواری در سطح نواحی سه گانه دارد افزود: در دو ماه اخیر نزدیک به دو و نیم کیلومتر مسیر دوچرخه احداث شده است و مطمئنا این روند در سال آینده نیز با شتاب بیشتری ادامه خواهد داشت.
لطفی با بیان اینکه دوچرخه وسیله نقلیه ای ارزان، امن و فاقد آلودگی هواست و به همین دلیل شهرداری تهران اهتمام ویژه ای به گسترش مسیرهای دوچرخه در سطح تهران دارد تاکید کرد: نزدیک به دو کیلومتر از مسیرهای دوچرخه در منطقه17 از نوع تیپ یک است که مسیر آن از محل عبور وسایل نقلیه دیگر همچون اتوبوس ها و خودروها جدا شده و این عامل به سلامت و امنیت بیشتر دوچرخه سواران کمک می کند.
شهردار منطقه 17 در پایان با بیان اینکه در تلاشیم فاز اول باغراه سلامت را که یک پروژه بزرگ در سطح منطقه است تا پایان امسال افتتاح کنیم تاکید کرد: در باغراه سلامت نیز مسیر ویژه دوچرخه قرار گرفته که بخش هایی از آن در فاز اول افتتاح خواهد شد.

شنبه 15/9/1399 - 12:13
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

براساس تحقیقات محققان انگلیسی ویتامین D می‌تواند بر ابتلا به کرونا تاثیرگذار باشد بنابراین در ایام قرنطینه نباید از آن غافل شد.

به گزارش خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گرت دیویس، محقق فیزیک پزشکی انگلیس که بر موضوع تاثیر ویتامین D بر کرونا تحقیق می‌کند بیان کرد که از هر پنج نفر در انگلیس، دو نفر در زمستان دچار کمبود ویتامین D هستند و راهنمایی‌های دولت مبنی بر اینکه افراد باید از مکمل استفاده کنند، موثر نیست.

طبق برخی مطالعات، سطح پایین ویتامین D، ممکن است منجر به خطر ابتلا به ویروس کرونا شود یا اثرات شدیدتری از عفونت را متحمل شود.هفته گذشته، محققان در اسپانیا دریافتند که ۸۲ درصد بیماران کرونایی بستری شده، سطح ویتامین D کم دارند.

دیویس گفت: به نظر من، واضح است که ویتامین D نه تنها می‌تواند از شدت بیماری محافظت کند بلکه می‌تواند از عفونت نیز محافظت کند. غنی سازی مواد غذایی به برنامه ریزی دقیق نیاز دارد تا به طور موثر اجرا شود اما واضح است که سیاست فعلی موثر نیست و  حداقل نیمی از مردم دچار کمبود ویتامین D هستند.

همچنین آدریان مارتینو، استاد عفونت تنفسی در دانشگاه کوئین مری لندن، یک آزمایش بالینی را برای بررسی اینکه آیا ویتامین D می‌تواند خطر کووید ۱۹ یا شدت آن را کاهش دهد یا خیر، مورد مطالعه قرار داد؛  این گروه که هفته گذشته کارشان را آغاز کردند و میزان ویتامین بیش از ۵۰۰۰ نفر را در طول زمستان بررسی می‌کنند تا به اینجا نشان داده‌اند که تعداد بالای مردم انگلیس کمبود ویتامین D دارند و بخش عمده ای از  بیماران بستری در بیمارستان هم دچار همین کمبود هستند.

بدن ما در پاسخ به نور شدید خورشید ویتامین D تولید می‌کند و سطح کمبود ویتامین D با توجه به میزان نور خورشید در طول سال در نوسان است. در مقاله‌ای در مجله پزشکی خانواده انگلیس آمده است حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد از جمعیت انگلیس در زمستان با کمبود ویتامین D روبرو هستند و در پایان تابستان به ۸ درصد کاهش می‌یابد.

این بدان معناست که در شرایط فعلی که مردم درگیر بیماری کرونا هستند، این کمبود ویتامین می‌تواند برایشان پر خطر باشد و باعث شود ویروس کرونا با شدت بیشتری در آن‌ها مشاهده شود.

سخنگوی وزارت بهداشت و مراقبت‌های اجتماعی انگلیس هم گفت: شرکت‌های مواد غذایی آزاد هستند که محصولات غذایی را با ویتامین D غنی کنند و قبلاً این کار را برای تعدادی از غذا‌ها، از جمله غلات صبحانه انجام داده اند.

بهداشت عمومی انگلستان به مردم توصیه می‌کند که در طول پاییز و زمستان از مکمل ویتامین D استفاده کنند و این امر با توجه به وجود ویروس کرونا بسیار پراهمیت بوده، زیرا ممکن است بسیاری از افراد به دلیل کووید ۱۹ زمان بیشتری را در داخل خانه گذرانده باشند و کمبود ویتامین D داشته باشند.

محققانی که روی این پروژه در حال تحقیقات هستند از مردم خواسته اند که در زمستان امسال باتوجه به کاهش تابش نور خورشید و از طرفی خانه نشینی به دلیل ویروس کرونا مراقب میزان ویتامین D بدنشان باشند. آن‌ها معتقد هستند ویتامین D اگر علت ویروس کرونا نباشد، اما می‌تواند در شدت بروز این بیماری تاثیرگذار باشد.

شنبه 15/9/1399 - 12:12
سلامت و بهداشت جامعه

محققان در تحقیقات اخیر خود بهترین راهکار برای مقابله با اضطراب و نگرانی را کشف کردند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، داشتن خوابی عمیق و آرام برای برخی افراد یک آرزوی دست نیافتنی است. انسان قرن ۲۱ با اضطراب و استرس عجین شده است و همین موضوع می‌تواند کیفیت خواب افراد را تحت تاثیر قرار دهد. خواب عمیق زمانی رخ می‌دهد که موج‌های مغزی به کندترین شرایط برسند. در این حالت امواج مغزی به بالاترین هماهنگی خود می‌رسند، و ضربان قلب و فشار خون کاهش پیدا می‌کند.

تحقیقات نشان داده است خواب عمیق می‌تواند باعث التیام عدم تعادل مغز به دلیل اضطراب و نگرانی شود. محققان دانشگاه برکلی اعلام کرده‌اند ما در تحقیقات خود پی بردیم که خواب عمیق باعث کاهش اضطراب در طول شب به وسیله سازماندهی مجدد ارتباطات در مغز می‌شود.

دانشمندان در تحقیقات خود در مرحله اول پس از یک خواب عمیق، اقدام به پخش یک کلیپ عاشقانه و اسکن مغزی ۱۸ جوان کردند. سپس این کار را بدون آنکه این جوانان یک شب را بخوابند انجام دادند. در نهایت محققان کوشیدند سطح اضطراب افراد را اندازه گیری کنند.

شواهد نشان داد در شبی که جوانان نخوابیده بودند قشر جلویی مغز عملاً کارکرد خود را از دست داد. این قشر مسئول اصلی آرام کردن بدن در زمان شدت یافتن اضطراب است. این در حالی است که مراکز احساسات عمیق مغز دچار پرکاری شده بودند.

 

محققان می‌گویند زمانی که فرد دچار بی خوابی می‌شود مانند این است که مغز پای خود را روی پدال گاز احساسات گذاشته است بدون آنکه ترمزی وجود داشته باشد. با این حال، شواهد نشان داد زمانی که فرد یک شب آرام را به استراحت پرداخته و خواب عمیق را تجربه کرده، اضطراب و نگرانی اش به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

گرم کردن بدن می‌تواند به یک خواب عمیق کمک کند. برای مثال، افراد می‌توانند پیش از خواب به سونا بروند یا دوش آب گرم بگیرند. تحقیقات نشان داده است افزایش درجه حرارت مغز می‌تواند به داشتن یک خواب آرام و عمیق کمک کند.

شنبه 15/9/1399 - 12:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

دانشمندان اسپانیایی در تحقیقات خود موفق به کشف جدیدترین علامت ابتلا به کووید ۱۹ شدند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اکسپرس، یک سال از همه گیری ویروس کرونا در جهان می‌گذرد. دانشمندان در این مدت کوشیده اند با شناخت علائم این بیماری و آگاه سازی مردم نسبت به آن، به شناسایی افراد آلوده و قرنطینه کردن آن‌ها به منظور قطع زنجیره شیوع ویروس کمک کنند. تب، سرفه خشک، و خستگی و بی حالی از جمله رایج‌ترین علائم ابتلا به کووید ۱۹ است. از دیگر علائم ابتلا به این ویروس می‌توان به درد و رنج، گلودرد، اسهال، التهاب ملتحمه، سردرد، از دست دادن حس بویایی و چشایی، و بثورات پوستی اشاره کرد. با این حال، این موارد تنها علائم مشاهده شده در بیماران کرونایی نیست. دانشمندان به تازگی علامت دیگری از ابتلا به کووید ۱۹ را کشف کردند.

بر این اساس، تحقیقات جدید در اسپانیا نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد از مبتلایان به کرونا علامت خشکی بینی را از خود بروز داده اند. نکته قابل تامل در این زمینه این است که پژوهشگران مشاهده کردند خشکی بینی پیش از سایر علائم در افراد آلوده مشاهده می‌شود و در واقع نخستین علامت ابتلا به کووید ۱۹ در بیماران خشکی بینی بوده است.

جوردی ناوارا، مسئول این پژوهش از دانشگاه بارسلون می‌گوید: این تحقیقات نشان می‌دهد هنوز علائم هشدار دهنده زیادی درباره ابتلا به کرونا وجود دارد که مورد توجه قرار نگرفته است. بسیاری دیگر از علائم کرونا مانند تنگی نفس باعث شده است نسبت به علائم ابتدایی که در بیماران دیده می‌شود بی توجهی شود.

محققان مشاهده کردند بیماران مبتلا به کووید ۱۹ خشکی بینی را پیش از سایر علائم و یا همزمان با بروز سایر علائم نشان می‌دهند. با این حال، دانشمندان می‌گویند برای آنکه میزان رایج بودن این علامت را در تمامی بیماران با قطعیت بیان کنیم، نیازمند تحقیقات بیشتر هستیم.

تحقیقات دانشمندان دانشگاه بارسلون نشان داد به طور میانگین علامت خشکی بینی برای مدت ۱۲ روز در بیماران کرونایی دیده می‌شود. همچنین غالباً مشکلات مرتبط با بینی با علائم از دست دادن حس بویایی به صورت همزمان اتفاق می‌افتد.

دانشمندان تاکید دارند مشاهده علائم زودهنگام ابتلا به کرونا همانند خشکی بینی می‌تواند به قطع زنجیره شیوع کووید ۱۹ کمک شایانی کند. از این رو، آگاه سازی عمومی در این باره ضروری است.

دیگر علائم رایج ابتلا به کرونا
دانشمندان انگلیسی اعلام کردند ۱۷۲ علامت مختلف ابتلا به کووید ۱۹ در بیماران مشاهده شده است. برخی از این علائم بسیار شایع و برخی دیگر به ندرت در مبتلایان دیده می‌شود. با این حال، نمی‌توان به راحتی چشم‌ها را به روی این علائم بست.

محققان اعلام کردند بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد علائم بیماری در افراد بهبود یافته می‌تواند برای ماه‌ها ادامه داشته باشد. دانشمندان با دسته بندی علائم مختلف در بهبود یافتگان اعلام کردند ۱۷۲ علامت مرتبط با کرونا همچنان در برخی بیماران دیده می‌شود. از این میان، خستگی و سرفه‌های ممتد و خشک یکی از موارد بسیار شایعی است که بهبود یافتگان ماه‌ها پس از بهبودی از آن شکایت می‌کنند.

در این لیست موارد عجیبی به چشم می‌خورد. از تشنج‌های شدید تا ارتعاشات داخلی بدن و کشیدن انگشتان دست و پا از جمله مواردی است که دانشمندان در مبتلایان به کرونا مشاهده کرده اند. همچنین علائم زیادی در پوست بیماران کرونایی مشاهده شده است که از این میان می‌توان به خارش پوست، کبودی، پیری پوست و ایجاد توده‌های عجیب و غریب روی پوست اشاره کرد.


بیماری شریانی یا کرونا؟
متخصصان می‌گویند علائم جدیدی که مبتلایان به ویروس کرونا از خود نشان می‌دهند بسیار شبیه به علائم کسانی است که به بیماری شریانی مبتلا هستند. بیمار شریانی یک بیماری مرتبط با گردش خون در افراد است که با تنگ شدن سرخرگ ها، جریان خون به اندام‌ها کاهش می‌یابد. در این حالت فرد دچار رخوت و ضعف در اندام ها، تغییر رنگ پوست، بثورات پوستی و زخم می‌شود.

محققان تاکید دارند بیماران مبتلا به کووید ۱۹ علائمی شبیه به بیماری شریانی را نشان می‌دهند به طوری که در ابتدا کادر درمان تصور می‌کنند این افراد به بیماری شریانی مبتلا هستند، اما پس از انجام آزمایش مشخص می‌شود فرد به ویروس کرونا آلوده است.

دکتر لین آتکین، یکی از متخصصان بیمارستان پیندرفیلد در این زمینه می‌گوید: شاهد آن هستیم که برخی بیماران که به کرونای ملایم مبتلا هستند از سوزش در اندام‌های خود به ویژه پا شکایت دارند. وجود خارش در بیماران علامت هشدار آمیزی است که می‌تواند حاکی از ابتلا فرد به ویروس کرونا باشد.


مشکلات گوارشی نشانه ابتلا به کروناست
دانشمندان معتقدند علائم مرتبط با فعالیت معده و روده با ابتلا به ویروس کرونا ارتباط مستقیم دارد. در بسیاری از موارد اولین نشانه پنهان ابتلا به کرونا در فعالیت معده و روده و غیر طبیعی شدن مدفوع فرد رخ می‌دهد. از آنجا که مردم کمتر به این موضوع توجه دارند، در گام بعدی علائم دیگر مانند تب و سرفه خشک در بیمار نمایان می‌شود و آن زمان است که فرد به ابتلای خود به کرونا پی می‌برد.

توصیه می‌شود افراد در زمان شیوع ویروس کرونا به مدفوعی که دفع می‌کنند توجه داشته باشند. اگر حجم مدفوع بسیار بیشتر از حد طبیعی و رقیق‌تر از گذشته است یا فرد با سهولت بسیار بیشتر نسبت به گذشته به توالت رجوع می‌کند، احتمال دارد این امر علامت پنهان ابتلا به کرونا باشد.

محققان می‌گویند به دلیل تاثیر ویروس کرونا بر فعالیت‌های گوارشی معده و روده، اسهال جزو نخستین نشانه‌های پنهانی است که مردم کمتر از دیگر علائم به آن توجه می‌کنند. از این رو، متخصصان انگلیسی از مردم خواسته اند به کیفیت اجابت مزاج خود توجه داشته باشند.

 

علائم خطرناک ابتلا به کرونا
مرکز کنترل بیماری‌های واگیردار آمریکا اعلام کرده است دو علامت اورژانسی ابتلا به ویروس کرونا وجود دارد که در صورت افراد قابل مشاهده است. این علامت شامل متمایل شدن لب‌ها به رنگ آبی است. همچنین گونه‌ها و چهره فرد نیز می‌تواند به رنگ آبی متمایل شود. در این حالت فرد باید سریعا برای دریافت خدمات اورژانسی به بیمارستان مراجعه کند.

این مرکز تاکید کرد علائم اورژانسی دیگر که می‌تواند نشانه ابتلا به کرونا باشد و پس از آن باید سریعا به بیمارستان رجوع کرد شامل: مشکلات تنفسی شدید، وجود فشار دائمی در قفسه سینه، گیجی و سردرگمی دائمی، عدم توانایی در بیدار شدن از خواب و یا ناتوانی در خوابیدن می‌شود.

همچنین ویروس کرونا می‌تواند باعث ایجاد طوفان سیتوکین شود. طوفان سیتوکین یک پاسخ شدید از سوی سیستم ایمنی بدن به عوامل بیماری زا است که می‌تواند به اندام‌ها و بافت‌های بدن آسیب جدی وارد کند. این موضوع می‌تواند به قلب، عروق، ریه‌ها و کلیه آسیب جدی وارد کند.

شنبه 15/9/1399 - 12:9
سلامت و بهداشت جامعه

فلوشیپ اقدامات مداخله ای اعصاب گفت: معمولا بیماران کرونایی به دلیل اختلالات اکسیژن رسانی خون در بدن دچار عوارض فراموشی گذرا و اختلال رفتاری می‌شوند.

محمد کریمی فلوشیپ اقدامات مداخله ای اعصاب (نورواینترونشن) در گفت و گو با  خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره عوارض کرونا بر مغز اظهار کرد:  بیماری کووید ۱۹ می تواند عوارضی را روی مغز افراد وارد کند؛ برخی عوارض مربوط به عوارض عروقی می شود که می‌تواند منجر به سکته مغزی یا لخته شدن خون شود.

او ادامه داد: لخته‌ای که اتفاق می‌افتد می‌تواند به هر کدام از ارگان‌های مغز رفته و موجب سکته مغزی شریانی یا سکته مغزی وریدی شود که معمولا اگر عروق بزرگ را احاطه کند، عواقب  کشنده‌ای را برای بیمار ایجاد خواهد کرد. 

فلوشیپ اقدامات مداخله ای اعصاب گفت: برخی عوارض دیگر هم نظیر عوارض شناختی بیماران است که معمولا بیماران به دلیل اختلالات اکسیژناسیون خون و کمبود آن در بدن دچار عوارض فراموشی گذرا و اختلال رفتاری می‌شوند. این نوع علامت ها معمولا  در افراد مسن بیشتر دیده می شود، زیرا آن ها به مرز فراموشی نزدیک ترند و ویروس می تواند به راحتی بر مغزشان تاثیر بگذارد همچنین به دلیل ضعفی که در بدن آن ها ایجاد می شود، احساس  بیقراری و عدم شناخت نسبت به دیگران پیدا می کنند.

کریمی بیان کرد: برخی افراد به دلیل بیماری های  زمینه‌ای  مثل تشنج  و به سبب نفوذ ویروس کرونا  عوارض  شدیدتری پیدا می‌کنند یا مغز و اعصاب آن ها تحت تاثیر قرار می گیرد؛ در برخی مواقع عفونت‌هایی که در کووید ۱۹ وجود دارد،  به مغز می رسد و بیمار را دچار مننژیت یا آنسوفالیت می‌کند. سیستم عصبی مرکزی با ویروس کرونا به راحتی درگیر می شود و حتی موجب  سکته‌های مغزی یا عفونت افراد می‌شود.


او گفت: مورد دیگر تظاهر روان پریشی و افسردگی و اضطراب‌های بعد از کووید است. وقتی بیمار می‌داند که درمان جدی وجود ندارد این اضطراب بیشتر می‌شود، کابوس‌های شبانه و اختلالات خواب از شایع‌ترین تظاهرات مغز و اعصاب ناشی از کووید است که دارو‌های ضد افسردگی و اضطراب را برایشان تجویز می‌کنیم.

کریمی بیان کرد:یکی دیگر از علامت ها که در کووید دیده می‌شود سر دردهای مکرر است، در این بین ویروس در مایع نخاع بیمار مشاهده می شود و بعضی مواقع بیمار با بدن درد و سردرد‌های شدید مراجعه می‌کند. معمولا این سردرد‌ها را با ناپروکسن کنترل می‌کنیم و بعضی مواقع مجبور می‌شویم ترکیب‌های استروئید تجویز کنیم که سردرد‌های خیلی شدیدی را  رفع کند. گاهی در شرایط فعلی بیماری کرونا ممکن است افراد  با سردرد به بیمارستان ها مراجعه کنند و مشکلات ریوی نداشته باشند. سردرد‌های عده‌ای هم ممکن است با عفونت سیستم عصبی مرکزی همراه باشد و برخی دیگر بدون علائم عفونتی عصبی مرکزی، ولی با تظاهر سردرد که برخی میگرن دارند، موجب می شود میگرن آن‌ها به شدت تشدید شود.

 

او گفت: این عوارض ماندگار نیستند حتی اگر عفونت هم باشد. تنها عارضه ماندگار سکته‌های مغزی شریانی و وریدی است. عوارض دیگری مانند بدن درد و بی خوابی، بی حوصلگی، سر درد، بی اشتهایی عصبی بر طرف می‌شوند. کرونا حتی باعث می شود افرادی که قبلا افسردگی داشتند، دوباره بیماریشان تشدید شود.

شنبه 15/9/1399 - 12:3
اخبار

 

 

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران از بررسی وضعیت تهران و تصمیم‌گیری درباره ادامه محدودیت‌ها در آخر هفته جاری خبر داد.
نادر توکلی، معاون درمان ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره میزان آمادگی تهران برای کمتر شدن محدودیت ها اظهار کرد: بر اساس گزارش ستاد ملی مبارزه با کرونا، استان تهران به جز پیشوا از وضعیت قرمز به نارنجی تغییر موقعیت داده است.

 معاون درمان ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران افزود: با ورود هر استان به وضعیت نارنجی، عملا محدودیت ها نسبت به وضعیت قرمز متفاوت می شود. در تهران وضعیت از قرمز به نارنجی تغییر کرده است و به همین دلیل محدودیت‌ها کاهش خواهد یافت.

توکلی با بیان اینکه با کاهش محدودیت‌ ها، اصناف دامنه فعالیتشان گسترده تر می شود، گفت: امیدواریم که شرایط موجود در تهران حفظ شود و با برداشته شدن محدودیت ها شاهد شیوع مجدد کرونا نباشیم.

 معاون درمان ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران ادامه داد: محدودیت ها در شرایط فعلی وارد فاز نارنجی شده و بر این اساس اعمال می شود.

او درباره میزان شکننده بودن شرایط تهران نیز تصریح کرد: میزان مراجعه کننده مبتلا به کرونا به مراکز درمانی اندکی رو به کاهش است، با این وجود تصمیمی که به ما ابلاغ شده، مبنی بر  کمتر شدن محدودیت ها بوده است. 

توکلی بیان کرد: بررسی وضعیت تهران و تصمیم‌گیری درباره ادامه محدودیت‌ها، آخر هفته جاری انجام می‌شود. 

شرایط تهران هنوز ناپایدار است

گفتنی است، علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در پایتخت با اشاره به تغییر وضعیت تهران در روز‌های کرونا اظهار کرد:  خوشبختانه آمار حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد نسبت به هفته گذشته کاهش داشته است. شرایط تهران هنوز شکننده و ناپایدار است و بازگشایی‌های شتابزده می‌تواند باعث افزایش شیوع بیماری و تکرار تجربه تلخ اردیبهشت شود.

او افزود: باید توجه داشت که برخی از محدودیت‌ها مثل حضور حداکثر ۵۰ درصد کارکنان، تعطیلی برخی مشاغل گروه سه و چهار، عدم اجرای مراسم و برنامه‌های تجمعی آیینی کماکان پابرجاست.

 

شنبه 15/9/1399 - 12:1
ایرانگردی

 

به منظور ترویج فرهنگ استفاده از دوچرخه به عنوان یکی از راهکارهای کاهش آلودگی هوا و ترافیک در تهران، بازدیدهای میدانی مدیران شهری منطقه 3 با دوچرخه از محلات کلید خورد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 3، سعید شمالی نژاد سرپرست معاونت حمل و نقل و ترافیک از تغییر رویه بازدید های میدانی در این منطقه خبر داد و گفت: فرهنگ سازی جهت تغییر عادات ترافیكی در شهر تهران باید با قدرت ادامه یابد ، در این راستا و با توجه به رویكرد شهرداری تهران در فرهنگ سازی استفاده شهروندان از دوچرخه، توجه به سلامت فردی شهروندان و همچنین وجود مسیر دوچرخه سواری مناسب در خیابان میرداماد از این پس بازدید های مشترك روزانه به همراه مدیران به خصوص در محدوده خیابان میرداماد با دوچرخه انجام می شود.

او همچنین توجه به نگهداشت مستمر مسیر های دوچرخه سواری را از اولویتهای كاری این منطقه دانست.

در ادامه علی خانعلی شهردار ناحیه 4 در این باره گفت: بازدید های روزانه سطح محدوده كه به صورت مستمر در حال انجام است به مخصوص در محور میرداماد که جهت فرهنگ سازی با دوچرخه انجام می شود.

او افزود: با توجه به اینکه باید تغییر را از خود شروع كنیم، علاوه بر سه شنبه های هر هفته كه به نام "سه شنبه های بدون خودرو" نام گذاری شده، در راستای اصلاح فرهنگ ترافیكی استفاده از اتومبیل، از این پس بازدید های روزانه تا جایی که امکانپذیر باشد با دوچرخه انجام خواهد شد.

خانعلی ابراز کرد: در همین راستا در هفته جاری در روزهای با هوای مناسب بازدید های مشترك حوزه های عمران و خدمات شهری با دوچرخه انجام شد

با این روند در صورت مناسب بودن آب و هوا استفاده از خودروهای اداری در بازدید هایی با طول مسیر منطقی و قابل تردد با دوچرخه، در حدود 15 درصد كاهش خواهد یافت.

شنبه 15/9/1399 - 12:1
اخبار

 

معاون آموزش، پژوهش و مشاوره انجمن اطلاع‌رسانی دیابت گابریک راهکارهایی را برای افراد دیابتی هنگام افت قندخون توصیه کرد.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سارا صداقت، معاون آموزش، پژوهش و مشاوره انجمن اطلاع‌رسانی دیابت گابریک و یکی از اعضای پروژه دیپ شرکت نوو نوردیسک پارس، درباره افت قند خون در افراد دیابتی و راه‌های کمک به این افراد هنگام وقوع این مشکل، اظهار کرد: قند خون همیشه تمایل به کاهش دارد. اگر بیماران مبتلا به دیابت دوز انسولین را درست محاسبه نکنند یا تغذیه و فعالیت بدنی نامناسب داشته باشند، قند خون آن ها پایین خواهد آمد.

او  گفت: حداقل استاندارد میزان قندخون به‌صورت قراردادی ۷۰ میلی‌گرم در هر دسی‌لیتر است و البته این سطح در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد، اما به‌طورکلی عدد ۷۰ خط قرمز است؛ یعنی قند خون نباید از این رقم پایین‌تر بیاید. تجربه افت قند خون یکی از ترسناک‌ترین تجربه‌هایی است که ممکن است برای افراد دیابتی رخ دهد. افت قند خون، اتفاق حادی است که به بدن تحمیل می‌شود و فرد دیابتی در برابرش واکنش نشان می‌دهد.

 صداقت ادامه داد: وقتی قند خون پایین می‌آید، باید قند سریعا بالا برود بنابراین در چنین شرایطی آب قند و نوشابه اکسیر حیات هستند. باید همدلی شود و اطرافیان بدانند دیابت چیست و در زمان افت قند، افراد دیابتی را سرزنش نکنند. اگر افت قند خون را درست کنترل کنیم، اعتماد به نفس بیشتری برای ادامه کنترل دیابت پیدا می‌کنیم.

او درباره خودکنترلی بیماری دیابت گفت: افراد دیابتی در بهبود و کنترل بیمار‌ی‌شان نقش زیادی دارند، امروزه دیدگاه دیابت، بیمارمحور شده است. انسولین‌های انسانی و آنالوگ با هم تفاوت‌های زیادی دارند. در مداخلات دیابت، آن مداخله‌ای موفق تلقی می‌شود که A۱C را کنترل کرده و هایپوگلایسمی را کم کند. باز هم تاکید می‌کنم افت قند خون بزرگ‌ترین استرسی است که می‌تواند به بدن از نظر فیزیولوژیکی وارد شود.



صداقت  درباره قانون ۱۵- ۱۵ گفت: هر فرد دیابتی و خانواده‌اش باید این قانون را بلد باشند. این قانون به بیماران دیابتی توصیه می‌کند، اگر فردی افت قند خون یا قند خون کمتر از ۷۰ میلی‌گرم در دسی‌لیتر را تجربه کرد، ۱۵ گرم کربوهیدرات ساده و زودجذب مصرف کند و بعد ۱۵ دقیقه صبر کند. سپس دوباره قند خود را اندازه بگیرد، اگر باز هم کمتر از ۷۰ بود این کار را تکرار کند تا سطح قند خون نرمال شود. در این شرایط باید مواد غذایی قندی ساده و سریع‌اثر مانند نوشابه، قند ساده، آب‌میوه، عسل، شکر محلول در آب مصرف شود.

شنبه 15/9/1399 - 11:59
اخبار

نمکی با ارسال پیامی از مردم دعوت کرد عضو افتخاری تیم‌های مراقبتی و نظارتی گام چهارم بسیج ملی کرونا شوند.
به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز (شنبه، ۱۵ آذر) پس از کاهش محدودیت های کرونایی در تهران پیامی را به مردم ارسال کرده که متن آن به شرح زیر است:

سلام هموطن عزیز

اگر «سفیر سلامت خانوار» یا «رابط سلامت محله» هستید، می‌توانید عضو افتخاری تیم‌های مراقبتی و نظارتی گام چهارم بسیج ملی «طرح شهید حاج قاسم سلیمانی» باشید و به وزارت بهداشت در مدیریت و کنترل اپیدمی کووید۱۹ کمک کنید.

۱۵ آذر روز داوطلب سلامت گرامی باد.

 

شنبه 15/9/1399 - 11:57
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته