سلامت و بهداشت جامعه
یک پزشک متخصص گفت: ریههای انسان پس از عفونت از طریق ابتلا به کرونا به طور خودکار احیا میشوند، اما با انجام برخی اقدامات ساده میتوان این روند را تسریع کرد.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری نووستی، دکتر الکساندر کارابننکو متخصص ریه اظهار کرد: التهاب ریه ناشی از عفونت با ویروس کرونا عواقبی دارد که باید مدتی با آن مقابله کرد. از جمله آثار سوء ویروس کرونا بر ریه بیمار ایجاد منطقه وسیعی از تغییرات فیبروکیستیک، سرفه و تنگی نفس است که همه آنها به شرط عدم مداخله در این فرآیند، در یک دوره زمانی کمتر از ۱.۵ ماه ناپدید میشوند.
او افزود: فرآیند احیا در بدن همواره صورت میگیرد و وقتی سلولها میمیرند، سلولهای جدیدی به جای آنها تولید میشود، از همین طریق ساختار ریهها نیز احیا میشود. اما در برخی موارد مانند زمانی که فرد بدست خود، جانش را به خطر میاندازد این روند به طور کامل انجام نمیشود.
به گفته این پزشک متخصص، فردی که سیگار میکشد به ریههای خود فرصت بهبودی نمیدهد؛ بنابراین سیگار کشیدن در این مورد نه تنها عادت بدی است، بلکه یک نوع خودکشی آرام است.
کارابننکو توضیح افزود: اگر فرد مبتلا به ویروس کرونا سیگار بکشد، ریههای او هرگز از التهاب شدید یا آثار سوء این ویروس بهبود نمییابند. سیگار کشیدن پس از ابتلا به این بیماری به بیان ساده یک خودکشی آرام است؛ اما اگر سیگار نکشیم، ریهها به راحتی بهبود مییابند که البته روند آن در افراد مختلف، متفاوت است.
او تاکید کرد: این روند به طور متوسط بین سه ماه تا یک سال کامل طول میکشد و بستگی زیادی به وضعیت سیستم ایمنی بدن و آمادگی جسمانی فرد دارد.
این پزشک متخصص گفت: تمام بیماریهای مربوط به ویروس کرونا و سایر بیماریهای تنفسی مسری نشان دهنده ضعف سیستم دفاعی بدن هستند که مهمترین آنها سیستم ایمنی بدن و سپس آمادگی جسمانی است. کسی که ورزش میکند و سبک زندگی سالمی دارد، حتی اگر به این بیماری هم مبتلا شود، به مانند فردی که از سلامتی خود مراقبت نمیکند، تحت تاثیر این بیماری قرار نخواهد گرفت.
چهارشنبه 12/9/1399 - 20:45
خواص خوراکی ها
ندانستن خواص هسته بسیاری از میوهها باعث میشود تا استفاده کنندگان به چشم زباله و دور ریز به آن نگاه کنند و از نقش درمانی آن غافل بمانند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، مصرف خرما در سنین مختلف از طرف پزشکان متخصص تغذیه و رژیم درمانی توصیه میشود و جز در موارد اندکی که پزشک معالج تشخیص بدهد، ممانعت خاصی در قرار دادن این خوراکی مفید و مغذی وجود ندارد.
درمان کم خونی، ضعف و تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله خواص درمانی خرما محسوب میشود و باعث شده این خوراکی شیرین، طرفداران بسیار زیادی در سراسر دنیا پیدا کند.
در کشور ما، انواع خرما در نخلستان های مختلف شهرهای بسیاری از استانها تولید میشود و فرآوردهای متنوع بسیاری هم از آن تهیه و مورد استفاده شهروندان ایرانی قرار میگیرد، همچنین بخش گستردهای از آنها به سایر کشورهای دنیا صادر میشود.
به گفته پزشکان متخصص تغذیه و رژیم درمانی هسته خرما هم خواص درمانی متعدد و سحرآمیزی دارد. مصرف کنندگان خرما بهتر است هسته این خوراکی مقوی را دور نریخته و به طریقی که در ادامه این گزارش بیان میشود، مصرف کنند.
بر اساس یافتههای جدید پژوهشگران هسته خرما را میتوان پس از شستشو و قرار دادن به مدت ۱۵ روز در آب و نرم شدن هستهها، آن را تفت داده و سپس بعد از کوبیدن به صورت آرد آن را مورد استفاده قرار داد.
هستههای کوبیده شده را پس از اینکه به شکل آرد درآمد، میتوان مثل چای دم کرد و به عنوان یکی از بهترین داروهای باز کننده رگهای بدن از آن بهرهمند شد. مصرف هسته خرما در باز کردن عروق و رگهای قلب خواص جالب و بیشماری دارد.
خواص آنتی اکسیدانی هسته خرما را دست کم نگیرید
بر اساس یافتههای محققان، هسته خرما سرشار از آنتی اکسیدان بوده و به مهار و کنترل رادیکالهای آزاد در بدن و کاهش استرس و اضطراب کمک موثری خواهد کرد.
هسته خرما به طور معمول دور ریختنی به شمار میرود، اما بسیاری از افرادی که شم اقتصادی خوبی دارند از این موقعیت استفاده کرده و با ورود به تولید محصولات دارویی و تجاری مختلف از این ماده به ظاهر دور ریختنی، درآمد خوب و قابل توجهی را هم به دست آوردهاند.
معجزه زیبایی پوست و مو با روغن هسته خرما
در صنعت زیبایی از روغن موجود در هسته خرما استفاده میشود. علاوه بر تاثیرات مفید و کاربردی که این روغن در سلامت پوست افراد به جا میگذارد، میتوان به بهبود رشد موها و همچنین تغییر ظاهر آنها اشاره کرد.
جالب است بدانید مصرف روغن هسته خرما در جلوگیری از سفید شدن موها نقش غیرقابل انکاری دارد، شما میتوانید برای توقف سفیدی موهای خود از این روغن استفاده کنید.
چهارشنبه 12/9/1399 - 20:44
خواص خوراکی ها
یک متخصص تغذیه گفت: مصرف برخی موادغذایی بر خلق و خوی شما تاثیرگذاشته و بداخلاقتان میکند.
به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، النا سولوماتینا متخصص تغذیه با انتشار یک مقابله موادغذایی که مصرف آنها بر روحیه و خلق و خوی افراد تاثیر منفی میگذارد را معرفی کرد.
به نظر او ، قند در درجه اول میتواند بر وضعیت عاطفی تأثیر بدی بگذارد.
او گفت: به محض اینکه مقدار زیادی قند مصرف شود بدن شروع به ترشح انسولین فراوان میکند. سطح گلوکز در جریان خون به سرعت پایین میآید و فرد احساس خستگی میکند و آماده است از همه دنیا متنفر باشد. با تحریک پذیری و بدخلقی میتوانید تشخیص دهید که فرد قند زیادی مصرف کرده است.
سولوماتینا بیان کرد: اول از همه، چنین جهشی میتواند در افرادی که غالباً از قندهای ساده استفاده میکنند (شیرینی و شکر) بیشتر مشاهده شود.
این متخصص افزود: یکی دیگر از مواد غذایی که منجر به بدتر شدن خلق و خو خواهد شد غذاهای حاوی چربیهای ترانس است.
سولوماتینا گفت: بیسکویت، کیک، نان و مارگارین میتوانند باعث ایجاد روحیه بد شوند، زیرا غشای سلول و رشتههای عصبی را از بین میبرند.
چهارشنبه 12/9/1399 - 20:42
بهداشت روانی
یک متخصص روانشناسی روشهای موفقیت آمیزی را برای مقابله با افسردگی خانه نشینی در دوران کرونا ارائه داد.
طاهر علیزاده، متخصص روانشناسی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: یکی از مهمترین معیارهای مراقبت از سلامت خود و اطرافیان، میزان ارتباطهای حضوری است. در شرایط اپیدمی ویروس کرونا این کاهش ارتباط حضوری با توجه به اینکه باعث حفظ سلامتی و عدم ابتلا به بیماری شده اما بی توجهی به تمام ابعاد شرایط موجود میتواند زمینه ساز بیماریهای مختلف روانی مانند افسردگی باشد.
کاهش ارتباطات فیزیکی
علیزاده بیان کرد: کم شدن ارتباطهای فیزیکی میتواند زمینه ساز کاهش کیفیت زندگی و شادی در افراد شود. البته برای جبران این مسئله میتوانیم از وسایل ارتباطی فضای مجازی مانند تماس تصویری استفاده کنیم. باید به این نکته توجه داشت اگر این ارتباط مجازی به قصد تامین نیاز احساسی افراد صورت بگیرد، میتواند در این زمینه کمک دهنده مناسبی باشد. اما اگر از این وسیله ارتباطی برای وقت گذرانی بدون نزدیک شدن به احساسات استفاده شود به هیچ عنوان شاهد تاثیر مثبت این ارتباط نخواهیم بود.
افزایش ساعت حضور افراد در خانواده
او در ادامه افزود: افزایش میزان حضور تمام افراد در خانه و به تبع آن افزایش احتمال تنش و تعارضها یکی از دلایل افزایش بیماری های روانی از جمله افسردگی است. به هر میزان که تنش در خانوادهها افزایش پیدا کند، خشم و عصبانیت و در نتیجه بی حالی و حالات افسردگی را شاهد خواهیم بود؛ بنابراین به خانوادهها توصیه میکنیم حتما در این شرایط صبر و حوصله خود را افزایش دهند و والدین هم سعی کنند به عنوان الگو نقش کاهش دهنده در تنشهای خانوادگی داشته باشند.
اضطراب مداوم
این متخصص روانشناسی مطرح کرد: نگرانی و اضطراب مداوم از ابتلای خود و نزدیکان به بیماری کرونا میتوند شرایط روانی ما را کاهش دهد. تحقیقات هم ثابت کرده است بین اضطراب شدید و افسردگی شاهد همبستگی بالایی هستیم. توصیه می شود از جملات مثبت و انگیزشی استفاده کنید. همچنین برای حفظ روحیه خود از پیگیری مداوم اخبار منفی در زمینه بیماری کرونا پرهیز کنید.
مرگهای بدون سوگواری
او در ادامه افزود: در شرایط کرونا ممکن است خانوادهها تجربه از دست دادن یکی از عزیزان خود را داشته باشند و به این دلیل که امکان برگزاری مراسمات فراهم نیست؛ فرآیند سوگواری و همدردی را با اختلال رو به رو کند. در فرهنگ ما، اطرافیان نقش حمایتی بسیار مهمی را در موقعیتهای فوت و بحران داشته اند. در این شرایط میتوانید از طریق تماس تلفنی یا نوشتن پیام برای انتقال احساس خود، نقش حمایتی و همدردی را برای نزدیکان ایجاد کنید.
کاهش فعالیتهای جسمانی
علیزاده گفت: کاهش فعالیت های ورزشی میتواند نقش مهمی را در کاهش سلامت جسم و روان ایجاد کند. با خلاقیت و برنامه ریزیهای مناسب حتما فعالیت جسمانی و ورزشی سبک را در منزل پیگیری کنید تا به سلامت جسمی و روانی خود در شرایط اپیدمی کرونا کمک کرده باشید.
مختل شدن سرگرمیها
علیزاده بیان کرد: کم شدن مسافرتها و تفریحات سابق و عدم جایگزینی روشهای مناسب، میتواند افراد را به سمت فرسودگی روان سوق دهد. ایجاد بازیهای خلاق، هم صحبتی با افراد خانواده به جای تنش روزانه و ارتباطهای موثر درون خانوادگی میتواند مانع از بروز افسردگی در این شرایط زمانیشود
این متخصص روانشناسی گفت: یکی از دلایل افسردگی دائمی دانستن این شرایط توسط افراد است که فرافکنی در این موضوع باعث ایجاد درماندگی و از دست دادن انگیزه میشود. سعی کنید روحیه امیدواری را در خود و اعضای خانواده به شدت افزایش دهید و از فرافکنی شرایط سخت پرهیز کنید.
علیزاده در پایان تصریح کرد: توجه به موقتی بودن این شرایط و کمک فعالانه به کنترل این بیماری، میتواند ما را در مدیریت کرونا کمک کند. همچنین از سرزنش و تنها شدن خود در این شرایط خودداری کنید. باید به این نکته توجه داشته باشید که تمام افراد جامعه شرایط یکسانی دارند؛ بنابراین سعی کنید نسبت به خود مهربانتر باشید و روحیه تان را حفظ کنید.
چهارشنبه 12/9/1399 - 20:41
اخبار
ذوالفقاری گفت: روند اعمال محدودیتهای کرونایی تا پایان سال تداوم خواهد یافت، اگر میخواهیم محدودیتها کاهش یابد، باید شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کنیم.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، حسین ذوالفقاری، رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا در جلسه ستاد کرونا کلانشهر تهران که امروز برگزار شد، اظهار کرد: در چندین جلسه اعلام کردیم که کاهش بیماری و اجرای محدودیتها باید با هم اجرایی شود. اگر به یکباره محدودیتها را برداریم، ممکن است بیماری برگردد و آن زمان اعمال محدودیتهای مجدد هزینه بیشتری دارد.
رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: لازمه کاهش محدودیت ها کاهش فاصله گذاری اجتماعی است که مسئولان و مردم باید برای اجرای آن پای کار بیایند. اگر شیوه نامههای بهداشتی در این مدت رعایت میشد، امروز به اینجا نمیرسیدیم که روزی ۴۰۰ مرگ داشته باشیم و مجبور به اعمال محدودیتهای شدید شویم.
شیوه نامه های بهداشتی به صورت جدی مورد توجه نبوده است
ذوالفقاری با بیان اینکه مشکل ما این است که شیوه نامه های بهداشتی به صورت جدی مورد توجه تمام اقشار قرار نگرفته است، ادامه داد: موضوع طرح جامع هوشمند محدودیتهای کرونایی هر هفته اعمال میشود. در مرحله اول دو هفته ای اعمال شد که در حال پایان یافتن است، در نتیجه این محدودیت ها وضعیت تهران از قرمز به نارنجی تغییر پیدا کرد.
او ادامه داد: بر اساس این وضعیت در هفته پیش رو، محدودیت ها در تهران بر مبنای نارنجی اعمال می شود. آخر هفته آینده وضعیت تهران مورد ارزیابی قرار میگیرد. اگر همه رعایت کنند و روند کاهشی داشته باشیم، شاید به وضعیت زرد برسیم؛ اگر شیوه نامه ها رعایت نشود و به وضعیت قرمز برگردیم باز هم محدودیت های شدید اعمال می شود.
رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا درباره معیارهای تعیین وضعیت قرمز، نارنجی و زرد برای استان ها از حیث شیوع کرونا توضیح داد: بر اساس آنچه وزارت بهداشت اعلام کرده است زمانی که به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۱۰ نفر بستری شوند، وضعیت قرمز است. اگر در روز بین ۶ تا ۱۰ بستری داشته باشیم وضعیت نارنجی محسوب میشود و اگر میزان بستری بین ۴ تا ۶ نفر در روز باشد وضعیت زرد محسوب میشود. این شاخصی بوده است که مبنای اعمال محدودیت هاست.
ذوالفقاری ادامه داد: روند اعمال محدودیت ها تا پایان سال تداوم خواهد یافت. اگر میخواهیم محدویدت ها کم شود، مردم و مسئولان باید شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند.
او ادامه داد: تاکید نداریم که محدودیتها میتواند کرونا را کنترل کند. محدودیتها یکی از ۷ برنامه وزارت بهداشت برای کنترل ویروس کروناست. طرح «شهید قاسم سلیمانی»، طرح تست گسترده، آموزش و رعایت شیوه نامههای بهداشتی سایر اقداماتی است که در حال اجراست. با اجرای این طرحها میتوانیم در یک بازه زمانی نسبتا بلند تاثیر این برنامهها را بررسی کنیم.
ذوالفقاری گفت: در کمیته امنیتی، اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا آمادگی داریم تا جلسه مخصوصی برای بررسی وضعیت پایتخت و در نظر گرفتن محدودیتها برای تهران صحبت کنیم، اگر مسئولان این استان طرحی داشته باشند میتوانیم یک الی دو جلسه از این کمیته را به بررسی طرحهای مربوط به وضعیت پایتخت اختصاص دهیم. اولویت اول ما سلامت مردم است، اما این موضوع به این منزله نیست که به سایر موضوعات اجتماعی و اقتصادی توجه نکنیم. تهران به لحاظ گستردگی به نسبت سایر استانها مهم است.
او ادامه داد: رویکرد فعلی این است که به دنبال کنترل ویروس به جای کنترل مردم برویم. کنترل کارت ملی میتواند به ما کمک زیادی کند. عده زیادی از افرادی که کرونا داشته اند در مدت اخیر برای مسافرت اقدام کرده اند. به جای اینکه مورد به مورد و جزیرهای بخواهیم با ویروس کرونا مقابله کنیم، بهتر است طرح جامعی داشته باشیم تا تمام بخشهای فرهنگی اجتماعی و اقتصادی در آن مشارکت داشته باشند.
برای اجرای طرح محدودیتهای کرونایی از نفس افتادیم
رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: ما اکنون فقط در حال تصمیم گیری هستیم. باید یک تصمیم اصولی و حساب شده بگیریم و به دنبال اجرا برویم. در محدودیتهای تردد همکاری بسیار خوب بود، اما خیلیها بیان میکردند که خروج ممنوع است درصورتی که به این صورت نبود و خروج از استانها در محدودیتهای کرونایی ممنوع نیست بلکه ورود به شهرهایی که قرمز و نارنجی هستند، ممنوع است. برای اجرای طرح محدودیتهای کرونایی از نفس افتادیم.
در ادامه علیرضا زالی، رئیس فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران اظهار کرد: از تمام دستگاهها میخواهیم هر طرحی که برای اجرای بهتر طرح «جامع هوشمند محدودیتهای کرونایی» دارند، ارائه دهند. فراهم شدن این زمینه برای استان تهران یک فرصت استثنایی است که برای ما فراهم شده است تا به این وسیله بتوانیم یک طرح متفاوت را برای تهران اجرایی کنیم.
رئیس فرماندهی عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران گفت: شورای فرماندهی مدیریت کرونا همواره درخواست داشته اند که طرح متفاوتی برای مقابله با کرونا در تهران با توجه به وضعیت آن در نظر گرفته شود.
چهارشنبه 12/9/1399 - 20:39
اخبار
آخرین آمار کرونا در ایران؛ فوت ۳۶۲ بیمار در شبانه روز گذشته
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با فوت ۳۶۲ نفر از بیماران مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته، تعداد جانباختگان به ۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (چهارشنبه، ۱۲ آذر) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۳ هزار و ۶۲۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲ هزار و ۲۴۶ نفر از آنها بستری شدند.
او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۸۹ هزار و ۵۷۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۶۲ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۴۸ هزار و ۹۹۰ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه تاکنون ۶۸۸ هزار و ۵۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۵ هزار و ۲۸۱ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
او ادامه داد: تا کنون ۶ میلیون و ۲۱۲ هزار و ۶۹۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وضعیت استانهای کشور از نظر شیوع بیماری
لاری بیان کرد: در حال حاضر ۶۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۲۷۸ شهرستان نارنجی و ۱۰۶ شهرستان در وضعیت زرد قرار دارند.
چهارشنبه 12/9/1399 - 20:38
اخبار
توزیع واکسن آنفلوانزا در داروخانه های دولتی +قیمت
مدیر کل داروی سازمان غذا و دارو از توزیع واکسن آنفلوانزا و قیمت آن در داروخانههای دولتی و منتخب خبر داد.
سید حیدر محمدی مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، از توزیع واکسن آنفلوانزا و قیمت آن در داروخانهها خبر داد و گفت:محموله جدید واکسن آنفلوانزا با ارز نیمایی وارد شده است و قیمت آن برای مصرف کننده ۱۹۲ هزار تومان خواهد بود.
محمدی گفت: واکسن های آنفلوانزا در داروخانههای منتخب و دولتی سراسر کشور توزیع شده است.
مدیر کل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو بیان کرد:همه گروه های سنی می توانند با مراجعه به داروخانه های دولتی و منتخب نسبت به دریافت واکسن با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی در سامانه تی تک اقدام کنند.
محمدی بیان کرد: واکسن آنفلوانزا در داروخانههای منتخب شهر تهران از جمله ۱۳ آبان، ۲۹ فروردین، ۲۲ بهمن، ایثار، شهید کاظمی، هلال احمر مرکزی و شماره ۲ و هلال احمر شهرری موجود است.
بررسی میدانی خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان در داروخانهها نشان میدهد بسیاری از این مراکز واکسن آنفلوانزا را داشتند، اما خیلی زود به اتمام رسید و در حال حاضر واکسنی برای فروش ندارند. همچنین تعدادی از داروخانههای منتخب از ابتدا واکسنی برای فروش نداشتند.
چهارشنبه 12/9/1399 - 20:37
ایرانگردی
بازارهای جدید میوه و تره بار تا برای معلولان مناسبسازی نشوند، افتتاح نمیشوند
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران در آستانه «روز جهانی معلولان» از مناسبسازی 30 بازار میوه و تره بار تهران برای افراد دارای معلولیت تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: بازارهای میوه و تره بار همانقدر که برای شهروندان سالم قابل استفاده است، برای شهروندان دارای معلولیت نیز باید قابل استفاده باشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ سید سعید راد با اعلام اینکه احداث 26 بازار جدید میوه و تره بار در دستور کار این سازمان قرار دارد، افزود: بازارهای جدید میوه و تره بار تا برای معلولان مناسبسازی نشوند، افتتاح و بهرهبرداری نمیشوند.
وی با اشاره به اینکه میادین میوه و تره بار از مصادیق تحقق عملی تبدیل تهران به شهری برای همه شهروندان هستند، اظهار کرد: در این راستا، تلاش میکنیم تا بازارهای موجود را به منظور حضور آسان و ایمن همه شهروندان از جمله شهروندان دارای معلولیت مناسبسازی کنیم.
راد با بیان اینکه بازارهای جدید را مطابق استانداردهای روز و با رعایت ملاحظات مربوط به امکان استفاده ایمن و آسان
توانخواهان میسازیم، تصریح کرد: در مناسبسازی بازارهای موجود نیز تمام مؤلفههای مورد نظر را برای اینکه استفاده از این مراکز خدماتی برای توانیابان نیز امکانپذیر باشد، مورد توجه قرار دادهایم.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با تأکید بر اینکه با اتمام عملیات مناسبسازی بازارهای موجود و افتتاح بازارهای جدید مناسبسازی شده، عملاً نزدیک به نیمی از میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران برای افراد دارای معلولیت بهسازی شدهاند، خاطرنشان کرد: البته زمانی به نقطه مطلوب میرسیم که صد در صد میادین و بازارها برای استفاده این عزیزان مناسبسازی شده باشند که برای رسیدن به این هدف برنامهریزیهای لازم را انجام دادهایم.
چهارشنبه 12/9/1399 - 18:9
ایرانگردی
شهردار منطقه۱۳ تهران از برنامه ریزی و هماهنگی اجرای طرح "کوچه ی دوستی" در محلات منطقه خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه۱۳، مرتضی رحمان زاده، شهردار منطقه۱۳ هدف از اجرای طرح " کوچه دوستی "، را ترویج فرهنگ مشارکت برای رسیدن به توسعه محلی در یک نظام اجتماعی مطلوب ، کاهش چالش ها و آسیب های شهری برشمرد و افزود: طرح کوچه دوستی با نگاه ویژه به معضلات فرهنگی و اجتماعی از سوی اداره بانوان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی منطقه و مشارکت مدیریت و دفاتر توسعه محله از طریق خلاقیت در هنر با مشارکت بانوان و کودکان اجرا میشود.
وی با اشاره به برگزاری اولین جلسه ستاد راهبری طرح کوچه دوستی به صورت ویدئو کنفرانسی در معاونت امور اجتماعی و فرهنگی منطقه اظهارداشت: با برنامهریزی صورت گرفته، گام اول این طرح، یعنی تحلیل ویژگیهای محله با مشارکت گروههای محلی صورت پذیرفته و موقعیت مکانی مناسب انتخاب و جهت تایید به اداره کل امور بانوان ارسال می شود.
رحمان زاده اظهارداشت: در فاز دوم پس از انتخاب نقاط مناسب در محلات ، فراخوان مشارکت در طراحی و اجرای ایده منتشر و با تشکیل اتاق فکری با حضور ذینفعان محلی، ایدههای برتر جهت اجرا انتخاب خواهند شد.
چهارشنبه 12/9/1399 - 18:7
ایرانگردی
نایب رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بهره برداری متروی تهران و حومه از ادامه دار بودن روند ضدعفونی کردن تمامی ایستگاه ها و قطارهای شبکه متروی تهران و حومه براساس پروتکلهای ابلاغی خبر داد.
به گزارش مدیریت ارتباطات و امور بین الملل شركت بهره برداری متروی تهران و حومه، فرنوش نوبخت گفت: تا زمان عادی اعلام شدن وضعیت توسط ستاد ملی مبارزه با کرونا ضد عفونی كردن قطارها و ایستگاه های متروی تهران و حومه بر اساس پرو تكل های ابلاغی ادامه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: شركت بهره برداری متروی تهران و حومه همانند گذشته قطارهای خطوط متروی تهران و حومه را حداقل سه بار در روز، با دو روش خشک و تر در سیستمهای مکانیزه شستشو مترو، شستشو و ضد عفونی میكند همچنین نظافت و ضد عفونی تمامی قطارها در ایستگاههای ابتدایی و انتهایی هرخط نیز به صورت خشک انجام میشود و در برخی خطوط همانند خط 6 که فاصله زمانی رسیدن قطارها، بیشتر است، قبل ازحرکت هر قطار، نظافت و ضدعفونی انجام میشود.
نوبخت افزود: تمامی ایستگاهها، و تجهیزاتی که مسافران با آن در ارتباط هستند از جمله هندریل پله برقیها، گیتها، صندلیها، پلههای ثابت و دستگاههای شارژ بلیت به طور مداوم بر اساس استانداردها و دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت و درمان آموزش پزشكی ضدعفونی می شوند .همچنین در تمامی ایستگاههای خطوط متروی تهران و حومه غرفه فروش ماسک با قیمت مصوب دایر است .
وی با اشاره به اینکه در كنار انجام پروتكل های بهداشتی، اقدام به اطلاع رسانی گسترده در خصوص ویروس کرونا، راههای پیشگیری، رعایت فاصله مناسب، در قالبهای مختلف شامل نصب بنر، پخش پیام های آموزشی از طریق مانیتورهای قطارها و ایستگاه ها انجام می شود ازمسافران شهر زیر زمینی خواست برای حفظ سلامت خود و دیگرمسافران علاوه بر استفاده ماسک، از صحبت کردن با دیگران یا با تلفن همراه خود در مترو خودداری کنند.
چهارشنبه 12/9/1399 - 16:43