• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 813
تعداد نظرات : 462
زمان آخرین مطلب : 5533روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
حافظه با هدف ذخیره سازی اطلاعات ( دائم ، موقت ) در كامپیوتر استفاده می گردد. انواع متفاوتی از حافظه دركامپیوتر استفاده می شود:

 RAM

 ROM

 Cache

 DynamicRAM

 StaticRAM

 FlashMemory

 VirtualMemory

 VideoMemory

BIOS

استفاده از حافظه صرفا" محدود به كامپیوترهای شخصی نبوده و در دستگاههای متفاوتی نظیر : تلفن های سلولی،PDA، رادیوهای اتومبیل،VCR، تلویزیون و ... نیز در ابعاد وسیعی از آنها استفاده می شود.هر یك از دستگاه های فوق مدل های متفاوتی از حافظه را استفاده می كنند.

مبانی اولیه حافظه

با اینكه می توان واژه " حافظه " را بر هر نوع وسیله ذخیره سازی الكترونیكی اطلاق كرد، ولی اغلب ازاین واژه برای مشخص نمودن حافظه های سریع با قابلیت ذخیره سازی موقت استفاده می شود. در صورتیكه پردازنده مجبور باشد برای بازیابی اطلاعات مورد نیاز خود بصورت دائم از هارد دیسك استفاده كند، قطعا" سرعت عملیات پردازنده ( با آن سرعت بالا) كند خواهد گردید. زمانیكه اطلاعات مورد نیاز پردازنده در حافظه ذخیره گردند، سرعت عملیات پردازنده از بعد دستیابی به داده های مورد نیاز بیشتر خواهد گردید. از حافظه های متعددی به منظور نگهداری موقت اطلاعات استفاده می گردد.

همانگونه كه در شكل فوق مشاهده می گردد، مجموعه متنوعی ازانواع حافظه ها وجود دارد . پردازنده با توجه به ساختار سلسله مراتبی فوق به آنها دستیابی پیدا خواهد كرد. زمانیكه در سطح حافظه های دائمی نظیر هارد یا حافظه دستگاه هائی نظیر صفحه كلید، اطلاعاتی موجود باشد كه پردازنده قصد استفاده از آنها را داشته باشد، اطلاعات فوق از طریق حافظهRAM در اختیار پردازنده قرار می گیرند. در ادامه پردازنده، اطلاعات و داده های مورد نیاز خود را در حافظهCache و دستورالعمل های خاص عملیاتی خود را در رجیسترها ذخیره می نماید.

تمام عناصر سخت افزاری ( پردازنده، هارد دیسك،حافظه و ...) و عناصر نرم افزاری ( سیستم عامل و...) بصورت یك گروه عملیاتی به كمك یكدیگر وظایف محوله را انجام می دهند . بدون شك در این گروه " حافظه " دارای جایگاهی خاص است . از زمانیكه كامپیوتر روشن تا زمانیكه خاموش می گردد، پردازنده بصورت پیوسته و دائم از حافظه استفاده می نماید. بلافاصله پس از روشن نمودن كامپیوتر اطلاعات اولیه ( برنامهPOST) از حافظهROM فعال شده و در ادامه وضعیت حافظه از نظر سالم بودن بررسی می گردد ( عملیات سریع خواندن، نوشتن ) .در مرحله بعد كامپیوترBIOS را از طریقROM فعال خواهد كرد.BIOS اطلاعات اولیه و ضروری در رابطه با دستگاه های ذخیره سازی، وضعیت درایوی كه می بایست فرآیند بوت از آنجا آغاز گردد، امنیت و ... را مشخص می كند.
 در مرحله بعد سیستم عامل از هارد به درون حافظهRAM استقرار خواهد یافت . بخش های مهم و حیاتی سیستم عامل تا زمانیكه سیستم روشن است در حافظه ماندگار خواهند بود. در ادامه و زمانیكه یك برنامه توسط كاربر فعال می گردد، برنامه فوق در حافظهRAM مستقر خواهد شد. پس از استقرار یك برنامه در حافظه و آغاز سرویس دهی توسط برنامه مورد نظر در صورت ضرورت فایل های مورد نیاز برنامه فوق، در حافظه مستقر خواهند شد و در نهایت زمانی كه به حیات یك برنامه خاتمه داده می شود (Close) یا یك فایل ذخیره می گردد،اطلاعات بر روی یك رسانه ذخیره سازی دائم ذخیره و در نهایت حافظه از وجود برنامه و فایل های مرتبط، پاكسازی ! می گردد.

همانگونه كه اشاره گردید در هر زمان كه اطلاعاتی، مورد نیاز پردازنده باشد،اطلاعات درخواستی در حافظهRAM مستقر شده تا زمینه استفاده از آنان توسط پردازنده فراهم گردد. چرخه درخواست اطلاعات موجود درRAM توسط پردازنده ، پردازش اطلاعات توسط پردازنده و نوشتن اطلاعات جدید در حافظه یك سیكل كاملا" پیوسته بوده و در اكثر كامپیوترها سیكل فوق ممكن است در هر ثانیه میلیون ها مرتبه تكرار گردد.

نیاز به سرعت دلیلی بر وجود حافظه های متنوع

چرا حافظه در كامپیوتر تا بدین میزان متنوع و متفاوت است ؟ در پاسخ می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

پردازنده های با سرعت بالا نیازمند دستیابی سریع و آسان به حجم بالائی از داده ها به منظور افزایش بهره وری و كارآئی خود می باشند. در صورتیكه پردازنده قادر به تامین و دستیابی به داده های مورد نیاز در زمان مورد نظر نباشد، می بایست عملیات خود را متوقف و در انتظار تامین داده های مورد نیاز باشد. پردازنده های جدید و با سرعت یك گیگا هرتز به حجم بالائی از داده ها ( میلیارد بایت در هر ثانیه ) نیاز خواهند داشت . پردازنده هائی با سرعت اشاره شده گران قیمت بوده و قطعا" اتلاف زمان مفید آنان مطلوب و قابل قبول نخواهد بود. طراحان كامپیوتر به منظور حل مشكل فوق ایده "لایه بندی حافظه" را مطرح نموده اند. در این راستا از حافظه های گران قیمت با میزان اندك استفاده و از حافظه های ارزان تر در حجم بیشتری استفاده به عمل می آید.
 ارزانترین حافظه متداول، هارد دیسك است . هارد دیسك یك رسانه ذخیره سازی ارزان قیمت با توان ذخیره سازی حجم بالائی از اطلاعات است . با توجه به ارزان بودن فضای ذخیره سازی اطلاعات بر روی هارد، اطلاعات مورد نظر بر روی آنها ذخیره و با استفاده از روش های متفاوتی نظیر : حافظه مجازی می توان به سادگی و به سرعت و بدون نگرانی از فضای فیزیكی حافظهRAM ، از آنها استفاده نمود.

حافظهRAM سطح دستیابی بعدی در ساختار سلسله مراتبی حافظه است . اندازه بیت یك پردازنده نشان دهنده تعداد بایت هائی از حافظه است كه در یك لحظه می توان به آنها دستیابی داشت. مثلا" یك پردازنده شانزده بیتی، قادر به پردازش دو بایت در هر لحظه است . مگاهرتز واحد سنجش سرعت پردازش در پردازنده ها است و معادل "میلیون در هر ثانیه" است . مثلا" یك كامپیوتر 32 بیتی پنتیومiii با سرعت 800-MHz، قادر به پردازش چهار بایت بصورت همزمان و 800 میلیون بار در ثانیه است . حافظهRAM به تنهائی دارای سرعت مناسب برای همسنگ شدن با سرعت پردازنده نیست . به همین دلیل است كه از حافظه هایCache استفاده می گردد. بدیهی است هر اندازه كه سرعت حافظهRAM بالا باشد مطلوب تر خواهد بود.اغلب تراشه های مربوطه امروزه دارای سرعتی بین 50 تا 70Nanoseconds می باشند. سرعت خواندن یا نوشتن در حافظه ارتباط مستقیم با نوع حافظه استفاده شده دارد .در این راستا ممكن است از حافظه هایDRAM,SDRAM,RAMBUS استفاده گردد. سرعتRAM توسط پهنا و سرعت Bus كنترل می گردد. پهنای Bus، تعداد بایتی كه می تواند بطور همزمان برای پردازنده ارسال گردد را مشخص و سرعتBUS به تعداد دفعاتی كه می توان یك گروه از بیت ها را در هر ثانیه ارسال كرد اطلاق می گردد. سیكل منظم حركت داده ها از حافظه به سمت پردازنده راBus Cycle می گویند. مثلا" یكBus با وضعیت : 100MHz و 32 بیت، بصورت تئوری قادر به ارسال چهار بایت به پردازنده و یكصد میلیون مرتبه در هر ثانیه است . در حالیكه یكBUS شانرده بیتی 66MHZ بصورت تئوری قادر به ارسال دو بایت و 66 میلیون مرتبه در هر ثانیه است . با توجه به مثال فوق مشاهده می گردد كه با تغییر پهنای BUS از شانزده به سی و دو و سرعت از 66MHz به 100MHz سرعت ارسال داده برای پردازنده سه برابر گردید.

رجیستر وCache

با توجه به سرعت بسیار بالای پردازنده حتی در صورت استفاده ازBus عریض وسریع همچنان مدت زمانی طول خواهد كشید تا داده ها از حافظهRAM برای پردازنده ارسال گردند.Cache با این هدف طراحی شده است كه داده های مورد نیاز پردازنده را كه احتمال استفاده از آنان بیشتر است ، در دسترس بیشتری قرار دهد . عملیات فوق از طریق بكارگیری مقدار اندكی از حافظه Cache كهPrimary یاLevel 1 نامیده می شود صورت می پذیرد. ظرفیت حافظه های فوق بسیار اندك بوده و از دو كیلو بایت تا شصت و چهار كیلو بایت را شامل می گردد. نوع دومCache كهSecodray یاlevel 2 نامیده می شود بر روی یك كارت حافظه و در مجاورت پردازنده قرار می گیرد. این نوعCache دارای یك ارتباط مستقیم با پردازنده است. یك مدار كنترل كننده اختصاصی بر روی برد اصلی كه " كنترل كنندهL2 " نامیده می شود مسئولیت عملیات مربوطه را برعهده خواهد گرفت . با توجه به نوع پردازنده، اندازه حافظه فوق متغیر بوده و دارای دامنه ای بین 256Kb تا 2MB است. برخی از پردازنده های با كارائی بالا اخیرا" این نوعCache را به عنوان جزئی جداناپذیر در كنار خود دارند. ( بخشی از تراشه پردازنده ) در این نوع پردازنده ها با توجه به اینكه Cache بخشی از پردازنده محسوب می گردد، اندازه آن متغیر بوده و به عنوان یكی از مهمترین شاخص ها در كارائی پردازنده مطرح است.

 نوع دیگری ازRAM با نامSRAM ( حافظ های با دستیابی تصادفی ایستا ) نیز وجود داشته كه در آغاز برایCache استفاده می گردید. این نوع حافظه ها از چندین ترانزیستور ( معمولا" چهار تا شش ) برای هر یك از سلول های حافظه خود استفاده می نمایند. حافظه های فوق دارای مجموعه ای از فلیپ فلاپ ها با دو وضعیت خواهند بود. بنابراین حافظه های فوق قادر به بازخوانی اطلاعات بصورت پیوسته نظیر حافظه هایDRAM نخواهند بود. هر یك از سلول های حافظه مادامیكه منبع تامین انرژی آنها فعال (On) باشد داده های خود را ذخیره نگاه خواهند داشت . در این حالت ضرورتی به بازخوانی اطلاعات بصورت پریودیك نخواهد بود . سرعت حافظه های فوق بسیار بالا است ، ولی به دلیل قیمت بالا ، در حال حاضر بعنوان جایگزینی استاندارد برای حافظه هایRAM مطرح نمی باشند.

انواع حافظه

حافظه ها را می توان بر اساس شاخص های متفاوتی تقسیم بندی كرد . Volatile وNonvolatile نمونه ای از این تقسیم بندی ها است . حافظه هایvolatile بلافاصله پس از خاموش شدن سیستم اطلاعات خود را از دست می دهند. و همواره برای نگهداری اطلاعات خود به منبع تامین انرژی نیاز خواهند داشت . اغلب حافظه هایRAM در این گروه قرار می گیرند. حافظه هایNonvolatile داده های خود را همچنان پس از خاموش شدن سیستم حفظ خواهند كرد. حافظهROM نمونه ای از این نوع حافظه ها است .

برگرفته از سایتSrco
دوشنبه 14/11/1387 - 14:13
کامپیوتر و اینترنت
اشاره :

این روزها كاربران ترجیح می‌دهند به جای خرید دوربین‌های دیجیتال ارزان‌قیمت و سطح پایین، یك تلفن همراه سطح بالا بخرند تا هم از دوربین و هم از دیگر قابلیت‌های آن به طور همزمان استفاده كنند. متأسفانه بسیاری از عكس‌هایی كه توسط دوربین‌های تلفن‌های همراه گرفته می‌شود، دارای كیفیت پایینی هستند. بخشی از این مسئله به كیفیت پایین حسگر‌های این دوربین‌ها باز می‌گردد، اما بخشی از آن نیز به آگاهی خود كاربران مربوط می‌شود كه هنوز تصور می‌كنند در حال عكاسی با یك دوربین نگاتیو قدیمی هستند. در اینجا یك سری نكات مهم برای عكاسی با تلفن‌های همراه را بررسی می‌كنیم.

1- نورپردازی مناسب سوژه:

هر چه نور تابیده شده روی سوژه بهتر باشد، عكس شفاف‌تری از آن سوژه ثبت می‌گردد. در صورتی كه ممكن است در زیر نور خورشید عكس بگیرید یا اگر در خانه هستید، تمام چراغ‌ها را روشن كنید. پس به خاطر داشته باشید كه عكاسی در محیط‌های با نور متفاوت، منجر به عكس‌هایی با كیفیت‌های متفاوت می‌شود.

برای از بین بردن تن‌مایه‌های رنگی باید تنظیمات تراز سفیدی (WHITE BALANCE) دوربین را تغییر دهید (این موضوع در ادامه توضیح داده شده است). برخی از دوربین‌های تلفن‌های همراه جدید دارای یك فلاش سرخود هستند. استفاده از این فلاش، حتی در زمانی كه احساس می‌كنید نور محیط كافی است، باز هم موجب بهبود كیفیت عكس می‌شود. در صورتی كه دوربینتان فلاش ندارد، هرگز در حالی كه رو به نور هستید و سوژه در سایه قرار دارد، عكاسی نكنید.

2- نزدیك‌تر بروید:
یكی از مهم‌ترین ایرادات عكاسی با دوربین‌های تلفن همراه، هنگامی به ‌وجود می‌آید كه سوژه در فاصله‌ای دور قرار دارد و عكس بسیار ناواضح است. بنابراین بهتر است همان وقتی كه عكس می‌گیرید، به سوژه نزدیك شوید. دقت كنید كه این كار را دقیقاً به صورت فیزیكی انجام دهید و هرگز از زوم دیجیتال دوربین استفاده نكنید. قبلاً هم گفته‌ایم كه نزدیك شدن زیاد به سوژه گاهی منجر به ایجاد اعوجاج در تصویر می‌شود. در برخی مدل‌ها كه دارای قابلیت‌های ضعیفی در عكاسی ماكرو هستند، ممكن است تصویری تار و فوكوس نشده را ثبت كنید.

3- دوربین را ثابت نگهدارید:
به ویژه در هنگام عكاسی با دوربین‌های دیجیتال خودكار، و خصوصاً در مورد تلفن‌های همراه كه امكان لرزش زیادتری دارند (چون در یك دست نگهداشته می‌شوند). این مسئله خصوصاً در هنگام عكسبرداری در نور كم بسیار با اهمیت‌تر می‌شود؛ زیرا دوربین‌تان به صورت خودكار سرعت شاتر را كاهش می‌دهد. شخصاً در چنین شرایطی ترجیح می‌دهم به یك تكیه‌گاه محكم تكیه بدهم. شما هم می‌توانید از یك درخت، یك دیوار، دیوار كوتاه آشپزخانه یا هر چیز دیگری به عنوان تكیه‌گاه استفاده كنید. به خاطر داشته باشید كه وقفه شاتر (SHUTTER LAG) برخی از دوربین‌های تلفن‌های همراه بسیار طولانی و در حد چند ثانیه است (فاصله بین زمان فشردن شاتر و ثبت شدن عكس توسط دوربین). بنابراین هنگامی كه دكمه شاتر را فشار می‌دهید، به قدری صبر كنید تا یك‌بار عكس گرفته شده را روی صفحه نمایشگر تلفن ببینید، بعد حركت كنید.

4- بعداً عكس‌ها را ویرایش كنید:

یكی از سرگرمی‌های جالب تلفن‌های همراه جدید، امكان ویرایش عكس‌ها روی خود تلفن است. نرم‌افزارهای ویرایشگر این تلفن‌ها كیفیت چندان بالایی ندارند و حالا كه شما می‌توانید در ایران بهترین برنامه‌های كامپیوتری را بدون هیچ هزینه‌ای روی كامپیوترتان داشته باشید، بهتر است عمل ویرایش را بعداً در كامپیوتر انجام دهید. اگر هم كامپیوتر ندارید، حداقل به یاد داشته باشید كه چنانچه یك عكس را سیاه و سفید كردید یا روی آن چیزی نوشتید، دیگر نمی‌توانید رنگ یا عكس اصلی را بازگردانید!.


5- به خاطر داشته باشید كه عكس‌های گرفته شده روی نمایشگر خود تلفن همراه، كیفیتی به مراتب بالاتر از آنچه واقعاً گرفته شده دارند؛
زیرا اندازه كوچك‌تری دارند و عكس‌ها هرچه كوچك‌تر باشند، كیفیت بهتری دارند. بنابراین اگر از عکس گرفته شده راضی نیستید و روش‌های حرفه‌ای ویرایش عكس را نمی‌دانید (كه البته این روش‌ها هم تا حد ناچیزی می‌توانند كیفیت عكس را تغییر دهند) بهتر است در همان لحظه عكسبرداری آن‌ها را حذف كنید و مجدداً عكس بگیرید. حداقل فضای كمتری را روی حافظه محدود دوربین‌تان اشغال می‌كند.

6- زوم دیجیتال ممنوع!:

برخی از دوربین‌های تلفن‌های همراه، زوم دیجیتال 2X ،4X ،6X و ... دارند. زوم دیجیتال دقیقاً مثل این است كه یك عكس بدون زوم بگیرید و با نرم‌افزار‌های ویرایش عكس (آن هم در حد موبایلی آن‌ها) بخش میانی تصویر را بزرگ كنید! بنابراین، این كار با این‌كه عكس معمولی بگیرید و بعداً بخش میانی آن را در كامپیوترتان برش بزنید و بزرگ كنید هیچ فرقی ندارد. حداقل بعداً می‌توانید به جای نرم‌افزار ساده تلفن همراهتان این كار را با فتوشاپ یا نرم‌افزارهای حرفه‌ای دیگر با كیفیتی به مراتب بالاتر انجام دهید. ضمن این‌كه باقی عكس‌هایتان را هم دور نریخته‌اید!

7- از تراز سفیدی دوربین استفاده كنید:
برخی از دوربین‌های تلفن‌های جدید امكان استفاده از WHITE BALANCE یا تراز سفیدی را نیز در اختیارتان قرار می‌دهند. این قابلیت به شما امكان می‌دهد تن‌مایه‌های رنگی اضافی را از نور محیط بگیرید و عكس‌هایتان را تماماً با رنگ‌های طبیعی بگیرید. در صورتی كه دوربین‌ همراهتان چنین قابلیتی را دارد، راهنمای آن را بخوانید و حتماً از آن استفاده كنید.

8- قوانین عكاسی را فراموش كنید:

نه، فراموش نكنید! قانون یك سوم طلایی و... عكس‌هایی كه با قوانین عكاسی گرفته می‌شوند، زیبایی خاصی دارند. این قوانین كه كاملاً تجربی نوشته شده‌اند، باعث بالا رفتن كیفیت كار شما می‌شوند. اما زمانی كه این قوانین را می‌نوشتند، هنوز دوربین‌های عكاسی روی پخش‌كننده‌های MP3 و تلفن‌های بی‌سیم قرار نگرفته بودند! بنابراین هیچ دلیلی ندارد كه به تناسب وسیله جدیدی كه در دست دارید، قوانین نوین خودتان را پایه‌ریزی نكنید. دوربینتان را روی كف زمین بگذارید، پشت شیشه، از پایین به بالا، بالا به پایین و ... هیچ خرجی ندارد. فیلم كه مصرف نمی‌كنید. بنابراین هر جهتی را كه می‌خواهید، امتحان كنید.

9- لنز دوربینتان را تمیز كنید:

این مشكل یكی از دردسر‌های همیشگی دوربین‌های تلفن همراه است. لنز گوشی‌های همراه معمولاً كثیف هستند؛ زیرا شما هیچ‌وقت موقع پاسخ دادن به یك تماس به فكر تمیزی لنز دوربین روی تلفنتان نیستید! اثر انگشت یكی از معمول‌ترین انواع كثیفی لنز این دوربین‌هاست. گوشی‌های تلفن ممكن است ساعت‌ها در جیب لباستان كنار خرده‌ریز‌های ته جیب قرار داشته باشند و معمولاً كثیف می‌شوند. خصوصاً اگر لنز دوربین تلفنتان دارای درپوش مخصوص نباشد، بهتر است از یك عینك‌‌فروشی، یك دستمال مخصوص پاك كردن شیشه عینك تهیه كنید كه بسیار ارزان و مناسب است.

10 - عكس‌هایتان را نام‌گذاری كنید:

یكی از مشكلات عمومی كاربرانی كه دوربین‌های دیجیتال آن‌ها دارای كارت‌های حافظه پرحجم هستند، این است كه پس از مدتی با تعداد بسیار زیادی عكس روبه‌رو هستند كه نه می‌دانند چه وقت آن‌ها را عكسبرداری كرده‌اند و نه می‌توانند عكس‌های مورد نظرشان را از بین آن‌ها پیدا كنند.

برخی تلفن‌های همراه به صورت خودكار تاریخ عكسبرداری را به عنوان نام پیش‌فرض تصاویر انتخاب می‌كنند كه در مورد كاربران ایرانی معمولاً تاریخ صحیحی نیست؛ زیرا یا اصلاً تاریخ میلادی را تنظیم نكرده‌اند یا معمولا‌ً نمی‌دانند كه مثلاً ماه شش میلادی برابر با كدام ماه شمسی است. خوشبختانه تمام تلفن‌های همراه با صفحه كلیدی كه دارند امكان تغییر نام عكس‌ها را به شما می‌دهند. از آنجا كه عكس‌های دوربین‌های تلفن‌های همراه معمولاً ماه‌ها و گاهی سال‌ها روی حافظه گوشی باقی می‌مانند و به كامپیوتر منتقل نمی‌شوند، بهتر است هر بار كه عكس می‌گیرید، همان چند عكس جدید را نامگذاری كنید. ممكن است كمی وقت بگیرد، اما قطعاً پس از مدتی متوجه مزیت‌های آن خواهید شد.

11 - بالاترین وضوح را به كار گیرید:

برخی از تلفن‌های همراه به شما اجازه می‌دهند وضوح عكس‌هایی را كه می‌خواهید بگیرید، انتخاب كنید. نیازی به گفتن نیست كه هرچه وضوح عكس‌ها بالاتر باشد، كیفیت آن‌ها نیز بهتر است؛ البته در مقایسه با وضوح‌های پایین‌تر همان دوربین. این مسئله خصوصاً در مورد تلفن‌های همراه كه وضوح حسگر آن‌ها معمولاً در حد یك مگاپیكسل است، بسیار مهم است. البته باید حواستان به حجم فایل‌ها باشد و در صورتی كه فایل‌های عكس حجم زیادی می‌طلبد، آن‌ها را منتقل كنید.

12 - عكس‌هایتان را چاپ نكنید:

تصور مگاپیكسل را از ذهنتان خارج كنید. كیفیت چاپ عكس‌های تلفن همراه بسیار پایین‌تر از آن چیزی است كه روی نمایشگر گوشیتان می‌بینید. دوربین‌های تلفن‌های همراه، به دلیل فاصله كانونی كم و حساسیت بالای حسگرهایشان معمولاً دارای نویز بسیار زیادی هستند و هنگامی كه آن‌ها را چاپ می‌كنید، اصلاً نباید انتظار داشته باشید كیفیت آن‌ها با یك دوربین نگاتیوی سطح متوسط (كه یك دهم قیمت گوشیتان و حدود بیست تا چهل هزار تومان قیمت دارند) برابری كند. ضمن این‌كه، هزینه چاپ عكس‌های دیجیتال تقریباً بین 5/1 تا 2 برابر چاپ آنالوگ است. بنابر این بهتر است عكس‌هایتان را چاپ نكنید، بلكه آن‌ها را با نرم‌افزارهای ساخت آلبوم عكس به سی‌دی‌های تصویری تبدیل كنید و در یك آلبوم جدید نگهدارید. یكی از بهترین برنامه‌های ساخت آلبوم تصویری MEMORIES ON TV است كه نحوه كار با آن در شماره‌های قبل عصر‌‌شبكه در بخش آموزش‌های پنج دقیقه‌ای معرفی شده است.

13- به هر كسی اعتماد نكنید:

افراد سودجو این روز‌ها به دنبال خصوصی‌ترین عكس‌ها و فیلم‌های شخصیت‌های مهم هستند تا از توزیع آن‌ها در اینترنت یا سی‌دی‌های غیراخلاقی كسب درآمد كنند. ممكن است تصور كنید شخصیت چندان مهمی نیستید، اما فراموش نكنید كه هرگز كارت حافظه دوربینتان را به افرادی ندهید كه آن‌ها را نمی‌شناسید. حتی كارت‌های فرمت شده هم قابل بازیابی هستند. باور نمی‌كنید؟ مراقب باشید!

منبع : ماهنامه عصر شبکه


دوشنبه 14/11/1387 - 14:9
کامپیوتر و اینترنت

با پیشرفت تکنولوژی،ارتباطات بی سیم بالاخره جایگزین روش های ارتباطی سابق شد. بلوتوث هم یکی از همین روش های ارتباطی است که به طور خودکار عمل می کند و در چند سال اخیر استفاده از آن گسترش یافته است.

بزرگ ترین نکته مثبت بلوتوث این است که می تواند ارتباطی بی سیم، ارزان و خودکار بین دستگاه های الکترونیکی برقرار کند. البته روش های دیگری هم برای برقراری ارتباط بدون سیم وجود دارند، مانند WI-FI یا ارتباط (IR) INFRARED (اشعه مادون قرمز).

اشعه مادون قرمز، امواج نوری با فرکانس پایین است که توسط چشم انسان قابل تشخیص نیستند. معمولاً در کنترل از راه دور تلویزیون ها و دستگاه های الکترونیکی از IR استفاده می شود، اما با وجود قابلیت اطمینان و مقرون به صرفه بودن استفاده از آن در دستگاه های مختلف، استفاده از این تکنولوژی خالی از اشکال هم نیست.

اول اینکه دو دستگاهی که می خواهند با استفاده از INFRARED با هم ارتباط برقرار کنند باید حتماً در خط دید مستقیم یکدیگر قرار داشته باشند. به عنوان مثل شما باید حتماً کنترل را به سمت تلویزیون یا دستگاه پخش DVD تان بگیرید تا عمل کند.

دومین مشکل این است که INFRARED همیشه یک ارتباط یک به یک برقرار می کند. یعنی شما می توانید داده ها را بین کامپیوتر LAPTOP و رومیزی تان منتقل کنید، اما امکان برقراری ارتباط همزمان با یک دستگاه دیگر مانند پرینتر یا PDA تان وجود ندارد.

BLUETOOTH

بلوتوث در حقیقت نام تجاری برای
شبکه های بی سیم شخصی (PAN) است که با استاندارد IEEE 802.15.1 هم شناخته می شود. بلوتوث با استفاده از یک فرکانس برد کوتاه رادیویی (بدون نیاز به مجوز) و ایمن امکان ارتباط و تبادل اطلاعات بین دستگاه هایی چون کامپیوترهای جیبی، تلفن های همراه، کامپیوترهای شخصی و LAPTOP، چاپگرها، دوربین های دیجیتال و دستگاه های بازی کامیپویتری را فراهم می آورد.

تعریف

بلوتوث یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی برای مصارف با توان پایین و برد کوتاه (1متر، 100 متر) می باشد که با نصب یک میکروچیپ ارزان قیمت در دستگاه ها فعال می شود. دستگاه هایی که در حدفاصل مجاز از یکدیگر قرار دادند می توانند با استفاده از بلوتوث با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. از آنجایی که این دستگاه ها از یک سیستم ارتباطی رادیویی استفاده می کنند احتیاجی به خط دید مستقیم بین آنها وجود ندارد و حتی می توانند در اتاق های مجزا از هم باشند. با توجه به طرح های مختلف آنتن ها، میزان تضعیف سیگنال در مسیر انتقال و سایر متغیرها، بردهای موجود هم متفاوت هستند. اما در نهایت باید در محدوده یکی از سه کلاس موجود بگنجند:

کلاس 1: 100 متر، 100 MW، 20 DBM

کلاس 2: 10 متر، 5/2 MW، 4 DBM

کلاس 3: 1 متر، 1 MW، 0 DBM


عملکرد

همان طور که اشاره کردیم، شبکه بلوتوث داده ها را از طریق امواج ضعیف رادیویی منتقل می کند. ارتباطات بلوتوث در فرکانس 45/2 گیگاهرتز (بین 402/2 GHZ و 480/2 GHZ) صورت می گیرد. طبق توافق بین المللی این طیف فرکانسی برای استفاده دستگاه های صنعتی، علمی و پزشکی (ISM) اختصاص یافته است. بسیاری از دستگاه های مورد استفاده ما در زندگی روزمره از این طیف فرکانسی استفاده می کنند. از جمله این دستگاه ها می توان به ریموت کنترل درب های پارکینگ و نسل جدید تلفن های بی سیم اشاره کرد.

اطمینان از عدم تداخل دستگاه های مختلف با یکدیگر یکی از مهم ترین اهداف طراحان این تکنولوژی بوده است. یکی از روش هایی که دستگاه هایی بلوتوث با استفاده از آن از تداخل با دیگر سیستم ها جلوگیری می کنند، ارسال سیگنال های بسیار ضعیف (حدود یک میلی وات) می باشد. این در حالی است که قوی‌ترین تلفن های همراه قابلیت ارسال سیگنال‌های سه واتی را دارند. همین قدرت پایین، برد یک دستگاه بلوتوث را به 10 متر کاهش می دهد و متقابلاً احتمال تداخل با دیگر دستگاه ها را نیز کمتر می کند. با وجود قدرت پایین سیگنال در ارتباط بلوتوث، نیازی به خط دید مستقیم بین دو دستگاه وجود ندارد. سیگنال های بلوتوث از دیوار نیز عبور کرده و امکان کنترل دستگاه های مختلف در اتاق های مجزا را با استفاده از این استاندارد فراهم می کنند.

با استفاده از بلوتوث می توان 8 دستگاه را به طور همزمان به هم متصل کرد. علی رغم اینکه همه دستگاه ها در شعاع 10 متری یکدیگر قرار دارند هیچ گونه تداخلی در ارتباط بین شان پیش نمی آید. این بدان دلیل است که بلوتوث با استفاده از تکنیکی با عنوان پرش فرکانس ها (SSFH) امکان استفاده همزمان از یک فرکانس مشخص رادر بیش از یک دستگاه غیرممکن می سازد. در این تکنیک بلوتوث طیف فرکانسی ISM را به 79 فرکانس مجزا تقسیم کرده و دستگاه مورد نظر بر مبنای معیارهای خاص در هر لحظه به صورت تصادفی یکی از این فرکانس ها را انتخاب کرده و استفاده می کند. در ارتباطات بلوتوث دستگاه فرستنده در هر ثانیه 1600 بار فرکانس عوض می کند. بدین ترتیب تعداد دستگاه های بیشتری می توانند از طیف رادیویی استفاده کنند و امکان تداخل بین آنها هم کاهش می یابد.

وقتی دستگاه های بلوتوث در فاصله مجاز از هم قرار می گیرند یک گفتگوی الکترونیکی بین شان رخ می دهد تا چنانچه داده ای باید منتقل شود با یکی از دستگاه ها باید دیگری را کنترل کند ارتباط بین شان برقرار شود. وقتی این گفتگو انجام می شود دستگاه ها یک شبکه ایجاد می کنند. شبکه ای که توسط سیستم های بلوتوث ایجاد می شود شبکه شخصی (PAN) نامیده می شود که ممکن است فضای یک اتاق یا خانه را در بر بگیرد یا اینکه فاصله بین تلفن همراه و HANDSFREE آن که به گوش تان وصل است را شامل می شود.

کاربردها

1- کنترل بی سیم ارتباط میان یک تلفن همراه و HANDSFREE که مشهورترین کاربرد آن می باشد.

2- ایجاد شبکه بی سیم بین کامیپوترها در محیط های کوچک که پهنای باند کمی مورد نیاز است.

3- ایجاد ارتباط بی سیم با دستگاه های ورودی و خروجی کامپیوترهای شخصی، مانند صفحه کلید، چاپگر و موس.

4- انتقال فایل ها (مثل عکس و MP3 وغیره) بین گوشی های موبایل و کامپیوترها از طریق OBEX.

5- جایگزین کردن ارتباطات سریال سیمی در تجهیزات آزمایش و اندازه گیری، گیرنده های GPS و تجهیزات پزشکی.

6- در دستگاه های کنترل راه دور که سابقاً از تکنولوژی INFRARED در آنها استفاده می شد.

7- کنترل بی سیم کنسول های بازی، مانند WII شرکت NINTENDO و PLAYSTATION 3 سونی که هر دو قرار است در دسته های بازی بی سیم خود از این تکنولوژی استفاده کنند.

مشخصات
1.0 و BLUETOOTH 1.0

نسخه های 1.0 و 1.0 B بلوتوث مشکلات و نارسایی های متعددی داشتند و اغلب شرکت های تولید کننده در برقراری ارتباط محصولاتشان با یکدیگر با مشکل مواجه می شدند.

دستگاه هایی که از این نسخه ها استفاده می کردند مجبور بودند آدرس سخت افزاری دستگاه (BD-ADDR) را در فرآیند HANDSHAKING دو دستگاه فاش کنند که در این صورت اصل پنهان نگه داشتن هویت دستگاه نقض می شد.


BLUETOOTH 1.1

. بسیاری از خطاهای موجود در 1.0 B در این نسخه اصلاح شد.

. امکان پشتیبانی از کانال های بدون رمزگذاری اضافه شد.

. نشانگر قدرت سیگنال های دریافتی اضافه شد (RSSI).


BLUETOOTH 1.2

این نسخه با نسخه 1.1 سازگاری دارد و تغییرات عمده آن به شرح زیر می باشند:

. سیستم تطبیقی (FREQUENCY – HOPPING SPEED SPECTRUM) AFH

که با اجتناب از به کارگیری فرکانس های پر استفاده باعث کاهش تداخل فرکانس های رادیویی می شود.

. افزایش سرعت انتقال.

. اتصالات گسترده همزمان (ESCO): که با امکان ارسال مجدد بسته های آسیب دیده، کیفیت صدای ارتباطات صوتی را بهبود می بخشد.

. پشتیبانی رابط کنترل میزبان (HCL) برای 3-WIRE UART.

. دسترسی HCI به اطلاعات زمانی ارتباطات بلوتوث.


BLUETOOTH 2.0

نسخه بعدی بلوتوث که در حال حاضر با عنوان LISBON شناخته می شود قابلیت هایی برای افزایش ضریب امنیت و کارآیی بلوتوث دارد. تعدادی از این قابلیت ها به شرح زیر می باشند:

. افزایش سه برابر سرعت انتقال (تا ده برابر در شرایط خاص).

. توان مصرفی کمتر.

. کارایی بالاتر در حالت های چند ارتباطی ، به دلیل پهنای باند بیشتر.

منبع : نشریه اینترنت

دوشنبه 14/11/1387 - 13:57
کامپیوتر و اینترنت
پشت فرمان نشستید، گرمای بیش از حد هوا و یک ترافیک سنگین حسابی حال شما را جا آورده. تو این گیر و دار صدای دریافت یک فایل توسط بلوتوث تلفن همراهتان توجه شما را به خود جلب می‌کند.

زیر چشمی ‌دور و بر خود را برانداز می‌کنید تا شاید فرستنده را بیابید اما خبری نیست. با این حال باز موافقت می‌کنید. یک فایل خیلی ساده برای شما ارسال می‌شود شاید عکس یک منظره. بی تفاوت از کنار این مساله می‌گذرید غافل از آنکه شما هک شده‌اید. 

بله درست فهمیدید. تلفن همراه شما هک شده است. البته این هک به این معنا نیست که دیگر اختیاری در کنترل تلفن همراهتان نداشته باشید بلکه بسته به نوع حمله‌ای که صورت گرفته ممکن است دفترچه تلفن و یا تمامی ‌پیام‌های کوتاهی که در باکس شما وجود دارد برای هکر ارسال شده باشد. البته در بعضی از مواقع، دزدیده شدن اطلاعات شخصی شما به رحم و انصاف هکر مورد نظر نیز بستگی دارد. در برخی از مواقع هکر‌های تلفن همراه بیشتر به دنبال عکس‌ها و حتی فیلم‌های شخصی شما هستند تا دفتر تلفن. هک به معنای دسترسی، ایجاد تغییر و یا سوءاستفاده از اطلاعات شخصی دیگران، امروزه به عنوان یکی از بزرگترین مشکلات دنیای دیجیتال محسوب می‌شود. معضلی که نهادها و افراد بسیاری را برای مقابله با خطرات و ضررهای احتمالی به خود مشغول کرده است. 


فراگیر شدن اینترنت و استفاده از کامپیوترهای شخصی از یک سو و ارائه سرویس‌های متنوع در بستر شبکه‌های محلی و جهانی از سوی دیگر باعث شده که این روزها هکرها و یا همان دزدان دیجیتالی روزهای خوش‌تری نسبت به دزدان دریایی سابق پیش روی خود داشته باشند.

نفوذ به دنیای مجازی کاربران و استفاده از اطلاعات شخصی آنها در اینترنت امروزه به امری فراگیر تبدیل شده است. البته استفاده از نام‌های دخترانه برای ارسال پیام نیز شیوه‌ای است مرسوم که به دفعات در حملات اینترنتی مشاهده می‌شود و در این بین رعایت نکات ایمنی و استفاده از نرم‌افزارهای آنتی هک تا حدی جلوی تخریب اطلاعات کاربران مجازی را گرفته است. 

شاید همین امر باعث شده باشد که هکرهای حرفه‌ای گستره فعالیت‌های خود را افزایش داده و به سراغ کاربران تلفن همراه آمده باشند. البته نقش استفاده از تکنولوژی‌های جدید و استفاده از اینترنت در بستر تلفن همراه را نباید دراین بین فراموش کرد. 

 
ارتباطات بی سیم هدف اصلی

به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، بیشتر حملات مخرب در بخش تلفن همراه مربوط به افرادی است که تمایل زیادی به استفاده از خدمات مبتنی بر GPRS دارند. 

ارتباطات مخابراتی و بی‌سیمی، یکی از اصلی‌ترین اهدافی است که مورد توجه هکرها قرار می‌گیرد. آنها مکالمات هرکسی را که بخواهند تحت کنترل خود می‌گیرند و به این ترتیب می‌توانند به فایل‌های متنی، اطلاعات شخصی و حتی عکس‌های گرفته شده توسط تلفن همراه قربانی دست یابند. 

در حالی که امروزه کارشناسان امنیتی بر بکارگیری راه‌های گوناگون برای مقابله با این اقدامات هشدار می‌دهند اما تا همین یک سال پیش معتقد بودند که هک در شبکه مخابراتی معنایی ندارد. 

 
نرم‌افزارهای فضول

اما در عین حال امروز شاهد گسترش نرم‌افزارهای هک توسط برخی از ارائه دهندگان خدمات تلفن همراه هستیم. البته ناگفته نماند که فعالیت صورت گرفته در این زمینه بیشتر در شبکه اینترنت صورت می‌گیرد. 

برای روشن شدن این موضوع کافی است جمله هک در تلفن همراه را در گوگل جست‌وجو کنید. آن زمان است که با حجم عظیمی‌از وبلاگ‌ها و سایت‌هایی مواجه می‌شوید که به صورت رایگان نرم‌افزارهای مورد نیاز را به همراه آموزش گام به گام در اختیار ناقضان حریم خصوصی می‌گذارند.  

چندی پیش نیز در حاشیه برگزاری نمایشگاه رسانه‌های دیجیتالی در بخش تلفن همراه شاهد غرفه‌ای بودیم که به راحتی نرم‌افزار هک تلفن همراه با قیمت ناچیز 3 هزار و پانصد تومان را عرضه کرده بود. 

امکانات بی‌شمار این نرم‌افزار که در بروشورهای تبلیغاتی آن عرضه شده بود باعث می‌شد که ناخودآگاه از خاموش بودن بلوتوث تلفن همراه خود مطمئن باشید. 


البته نفوذ به تلفن همراه همیشه از راه نصب و به کارگیری نرم‌افزار و استفاده از تکنولوژی بلوتوث خلاصه نمی‌شود. وارد کردن کدهای مخصوصی در گوشی فرد قربانی که با استفاده از آنها پرداخت وجه مکالمات شما به حساب فرد قربانی گذاشته می‌شود. حتی در برخی از مواقع نیز مشاهده شده که به وسیله ارسال پیام کوتاه و یا وارد کردن یک کد مخصوص می‌توان گوشی و سیم‌کارت فرد مقابل را به راحتی سوزاند!

البته شاید با خواندن این گزارش اعتماد شما نسبت به استفاده از گوشی‌های نسل جدید سلب شده باشد اما زیاد نگران نباشید چرا که اگر در زمینه استفاده از فناوری بلوتوث و GPRS از یک سو و نیز در اختیار نگذاشتن گوشی تلفن همراتان در دسترس افراد سود جو نکات ایمنی را رعایت کنید، خطری متوجه شما نخواهد بود. 

 حفاظت در مقابل تهدیدات

به منظور حفاظت در مقابل تهدیدات موجود رعایت موارد زیر توصیه می‌شود: 

1 - مطمئن شوید بلوتوث تلفن همراهتان همیشه خاموش باشد مگر در مواردی که خود به آن نیاز دارید. 

2 - حتی المقدور از هندزفری‌های مجهز به تکنولوژی بلوتوث استفاده نکنید. 

3 - گزینه‌های موجود در قسمت بلوتوث گوشی خود را به نحوی تنظیم کنید که برای دریافت فایل‌های ارسالی حداقل دو بار از شما موافقت بخواهد.

4 - در هنگام اتصال به اینترنت از طریق تلفن همراه بر روی لینک‌ها و پیام‌های نامطمئن کلیک نکنید. 

5 - امروزه وب سایت‌های متعددی را می‌توان یافت که بازی و یا نرم‌افزارهای رایگان را به منظور نصب بر روی تلفن همراه دراختیار کاربران قرار می‌دهند. این نوع نرم‌افزارها ممکن است حاوی کدهای مخربی باشند. توصیه می‌شود که هرگز از سایت‌هایی که هویت آنها به اثبات نرسیده و نسبت به صحت و صداقت عملکرد آنها اطمینانی حاصل نشده است، نرم‌افزاری دریافت نگردد. درصورت دریافت یک فایل از یک وب سایت معتبر نیز باید در ابتدا با استفاده از نرم‌افزارهای آنتی ویروس آن را بررسی کرد. 

منبع: دنیای اقتصاد

دوشنبه 14/11/1387 - 13:50
موبایل
تاریخچه آموزش مجازی:

  آموزش از راه دور برای اولین بار در قرن 19 به‌عنوان تحصیلات مكاتبه‌ای(Correspondence Study) شناخته شد. پس از چندی تحصیلات مکاتبه‌ای با استفاده از سیستم پستی فراگیر شد و مدارس و دیگر موسسه‌های دارای صلاحیت به ارایه آموزش از راه دور با استفاده از پست پرداختند و ارتباط نوشتاری معلمان و دانش‌آموزان را برقرار کردند. ایالات متحده تنها کشور ارایه‌دهنده تحصیلات مکاتبه‌ای نبود، بلکه کشورهای اروپایی نیز از اوایل دهه 1840 دوره‌هایی برای آموزش خلاصه‌نویسی و زبان ارایه كردند.

 در سال 1837 به‌خاطر هزینه‌های پستی، یک آوانگار انگلیسی به نام ایزاک پیتمن(Isaac Pitman) از تندنویسی(Shorthand) برای تدریس دوره‌های مکاتبه‌ای در بریتانیا استفاده کرد. وی روش خود را كه مبتنی بر اصول آوایی به‌جای اصول املایی بود، در سال 1837 در کتابی به نام "الگوی صحیح تندنویسی" توضیح داد. روش خلاصه‌نویسی پیتمن در سال 1852 توسط برادرش بن پیتمن(Benn Pitman) در آمریکا معرفی شد. بن یک موسسه صدانگاری در ایالت اوهایو آمریکا برای تدریس خلاصه‌نویسی و نیز انتشار آثار مرتبط با آن بنیاد نهاد. روش خلاصه‌نویسی پیتمن با 15 زبان تطبیق داده شده و امروزه یکی از پركاربردترین روش‌های خلاصه‌نویسی در جهان است. 

 در سال 1844 ساموئل مورس(Samuel Morse) تلگراف الکتریکی را اختراع کرد و نخستین خط تلگراف بین شهرهای بالتیمور و واشنگتن در آمریکا کشیده شد.

 تفکر استفاده از رایانه ها و شبکه های رایانه ای برای کارهای مدرسه ای و عملی به قرن بیستم و اوائل دهه 1960 برمی گردد. گر چه هدف اصلی طرح آرپانت ایجاد شبکه ای برای تبادل اطلاعات نظامی و حفاظت ایالات متحده امریکا از تبعات جنگ سرد با شوروی سابق بود ولی در عین حال از آنجایی که سه مرکز از چهار مرکزی که برای راه اندازی شبکه های رایانه ای از همان ابتدا در مسیر آموزش های مدرسه ای رشد کردند و از اوایل دهه 70 با به ثمر نشستن این طرح ،تبادل اطلاعات و داده های علمی نیز بین مراکز مدرسه های امریکا شروع شده است. البته آموزش الکترونیکی به شکل امروزی و در این گستره کاربرد در اوایل دهه 1990با ظهور شبکه جهانی اینترنت شکل گرفت و با توجه به قابلیت های بسیار زیاد وب ، آموزش الکترونیکی به سرعت رشد کرد و امروزه جایگاه خود را در ساختار آموزشی بسیاری از کشورها تثبیت کرده است.

ایده آموزش مجازی، به طرح دانشگاه باز که از سوی كشور انگلیس مطرح شد، ارتباط پیدا می کند. طبق این طرح، علاقه مندان با استفاده از برنامه‌های تلویزیونی، آموزش‌های علمی لازم را پشت سر می گذاشتند و مدرك دریافت می‌كردند. 

 همچنین با ابداع مفهوم ”كلینیك آزاد“ در ایالات متحده آمریكا (در دهه 1960) ، گام مهم و بزرگی در این زمینه برداشته شد. در دهه هفتاد به خاطر افزایش دسترسی گسترده و عمومی به كامپیوتر در آمریكا، تدریس غیرحضوری رایج شد و برای نخستین بار، ارائه واحدهای درسی به شیوه آن لاین در اوایل دهه 1980 به وسیله یكی از بنیانگذاران دانشگاه مجازی در ایالات متحده آمریكا ابداع شد .

  در سال 1988 نیز برای اولین بار یك برنامه نرم‌افزاری ، با نام "استاد دیجیتالی"كه یكی از استفاده های اولیه از كامپیوتر را در امور آموزشی پیشنهاد می‌كرد، در آمریكا استفاده شد.از آن زمان تا به امروز، آموزش مجازی تغییرات و پیشرفت های بسیاری داشته است؛ مثلا در سال 1995 مراكز علمی ـ آموزشی آمریكا با ایجاد تغییراتی در سیستم خود و بهینه سازی آن، توانستند روش آموزش الكترونیكی را در همه جهان گسترش و اشاعه دهند.

 تعریف آموزش مجازی:

 منظور از E-Learning یا آموزش الکترونیکی به‌طور کلی بهره‌گیری از سیستم‌های الکترونیکی مثل کامپیوتر، اینترنت، دیسک‌های چندرسانه‌ای، نشریه‌های الکترونیکی و خبرنامه‌های مجازی نظایر این‌هاست که با هدف کاستن از رفت و آمدها و صرفه‌جویی در وقت و هزینه و در ضمن یادگیری بهتر و آسان‌تر صورت می‌گیرد.

این سیستم‌ها گاهی می‌توانند جایگزین کلاس‌های حضوری هم باشند. درعین حال برای افراد سخت‌کوش و علاقه‌مند می‌تواند مکمل کتاب و کلاس باشد. در یک جمله می‌توان گفت E-Learning آوردن یادگیری برای مردم است به‌جای آوردن مردم برای یادگیری. در یادگیری الکترونیکی غیر از اینترنت، دیسک‌های آموزشی، ویدئوهای آموزشی و همچنین ماهواره استفاده می‌شود.

 E-Learning باعث رشد اقتصادی شرکت‌ها و مراکز تجاری در دنیا شده است. 

آموزش الکترونیکی روش‌های آموزشی کنونی را تکمیل می‌کند و در بعضی از موارد جایگزین آن می‌شود. یکی از رویکردهای اصلی آموزش الکترونیکی، آموزش ترکیبی به معنی به‌کارگیری بیش از یک رسانه در امر آموزش است که از این موارد می‌توان به ترکیب آموزش توسط معلم و ابزارهای بر پایه وب اشاره کرد که البته با این روش، آموزش الکترونیکی جایگزین آموزش کنونی نمی‌شود، بلکه آن را تکمیل می‌کند. هرچند که در موارد بسیاری آموزش الکترونیکی به‌تنهایی می‌تواند پاسخ‌گوی نیازهای آموزشی باشد.

 در قرن جدید تنها چیزی که شما را می‌تواند از بقیه جلوتر بیندازد، یادگیری سریع‌تر است. 

 هم‌زمان و همراه با تحولات و تغییرات وسیعی که درجهان به ‌وجود آمده است، رویکردها و دیدگاه‌های اندیشمندان نسبت به آموزش و یادگیری نیز تحولاتی داشته است. در گذشته جهت آموزش Training را به‌کار می‌بردند که به ‌معنای آموزش‌ دادن همراه است و اکنون واژه Learning به‌کار برده می‌شود که به معنی آموزش گرفتن است. در آموزش سنتی چون مبنای کار در آموزش ‌دادن همراه بوده است، در نتیجه آموزش به‌صورت اجبار، تنبیه و با زور همراه بوده و در نتیجه افت تحصیلی چه در کلاس درس و چه در خارج از کلاس را به همراه داشته است، اما در Learning چون خود فرد خواسته است که یاد بگیرد، همراه با بازدهی بالایی است.
 
منظور از آموزش مجازی آموزش افراد با استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات است. یك سیستم آموزش مجازی محیطی مجازی فراهم می‌كند تا فراگیر بدون نیاز به حضور یاد دهنده بتواند مطالب را فراگیرد. آموزش مجازی نوع جدیدی از آموزش است كه در آن نیازی به حضور دانشجویان در كلاس‌های برنامه ریزی شده نیست. در واقع یك محیط آموزشی مجازی در شبكه است. موضوع‌های درسی چنان طراحی شده‌اند كه دانشجویان را به بهترین وجه راهنمایی كنند چون آنها در كلاس‌های درس شركت نداشته و از حضور مستقیم استادان بهره نمی‌برند.
منبع:elearning.irantvto 
دوشنبه 14/11/1387 - 13:36
کامپیوتر و اینترنت
ویندوز موبایل یک سیستم عامل فشرده به همراه تعدادی از برنامه‌های اصلی و کاربردی موبایل برای گوشی‌هائی است که بر اساس API های Microsoft win32 کار می‌کنند. این سیستم عامل شبیه نسخه رومیزی ویندوز طراحی شده است. 

   
ویژگی‌های اصلی ویندوز موبایل 

برخی ویژگی‌های این سیستم عامل برای Pocket PC‌ها استاندارد هستند: 

- در قسمت Today Screen یا صفحه نمایش روز، تاریخ جاری، اطلاعاتی در مورد صاحب گوشی، قرار ملاقات‌ها، پیام‌های ایمیل و برخی کارها و وظایف روزانه از قبل تعریف شده قرار دارند. علاوه بر این یک نوار مشخصات، شامل آیکون‌هائی مانند وضعیت اتصال به بلوتوث نیز در این صفحه مشخص می‌شوند. برنامه‌هائی که روی این سیستم عامل نصب می‌شوند آیتم‌ها و آیکون‌های جدیدی را روی صفحه Today اضافه می‌کند. یکی از این برنامه‌ها Microsoft Money برای کامپیوترهای جیبی می‌باشد.

 

- نوار وظیفه یا Talk bar نشان دهنده زمان جاری ، ولوم صدا و ضعیت اتصال می‌باشد. زمانیکه یک برنامه یا صندوق پیام‌ها باز باشد روی قسمت خالی این نوار آیکونی برای OK یا Close کردن برنامه در کنار ساعت قراردارد. ویژگی اصلی نوار وظیفه دکمه Start یا شروع است که شبیه دکمه Start نسخه ی رومیزی ویندوز برای کامپیوترها طراحی شده است‌. در منوی Start برنامه هائی که اخیراً اجرا شده اند، 9 آیکون منوی قابل تغییر، لینک‌هائی به برنامه‌ها، تنظیمات یا Setting، دکمه جستجو (Find & Search ) و Help وجود دارند. 

 

- Office Mobile که یک نسخه از برنامه های Microsoft Office برای موبایل است در این سیستم عامل گنجانده شده . این برنامه شامل واژه پرداز Word Mobile ,Excel Mobile ,Power Point ( از نسخه‌ی 5 ویندوز به بعد) می‌باشد. برنامه‌ای به نام Active Sync قابلیت تبدیل فایل‌های Office ویندوزهای رومیزی به فایل‌های آفیس موبایل را دارد. 

 

- نرم افزار Outlook Mobile با امکاناتی از قبیل Task(کارها)‌، Calendar (تقویم )‌، Contacts (تماس ها) و Inbox (صندوق پیام ها) در این سیستم عامل وجود دارد که قابل همزمان شدن و تطبیق با Outlook کامپیوتر را دارا می‌باشد. البته برای این کار اتصال به اینترنت لازم است. 

 

- برنامه Windows Media Player که برای پخش فایل‌های صوتی و تصویری استفاده می‌شود در ویندوز موبایل وجود دارد. در ویندوزهای جدید ورژن‌های 6 به بالا نسخه 10.3 این نرم افزار وجود دارد اما برای ورژن‌های پائین تر نسخه 10 این نرم افزار قابل دانلود و استفاده است. این Player قابلیت پخش فایل‌های WMA , WMV , MP3 , AVI را دارد. در حال حاضر فایل‌های MPEG4 با این نرم افزار قابل اجرا نیستند و برای پخش آن‌ها باید یک برنامه‌ی جانبی را نصب کرد. فایل‌های WAV نیز به طور جداگانه و در یک Player دیگر پخش می‌شوند. 

نسخه‌های مختلف ویندوز موبایل

1- Pocket PC 2002 

سیستم عامل Pocket PC 2002 که بر اساس Windows CE 3.0 و مخصوص کامپیوترهای جیبی بدون کی‌بورد با صفحه نمایش ( QVGA(240 * 320 طراحی شد ، مشابه نسخه اولیه آن یعنی Pocket PC2000 می‌باشد. 

 

2- Windows Mobile 2003 

سومین نسخه ویندوز ویندوز موبایل که Windows Mobile 2003 نام گرفت در 23 ژوئن ارائه شد، در واقع اولین نسخه این سیستم عامل با عنوان "ویندوز موبایل" بود و در نسخه‌های مختلف ارائه شد: 

Windows mobile 2003 for Pocket PC Premium Edition 

Windows mobile 2003 for Smart Phone Premium Edition 

Windows mobile 2003 for Pocket PC Professional Edition 

Windows mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition 

آخرین ویرایش، مخصوص گوشی‌های موبایل شامل برنامه‌های خاص موبایل طراحی شده است. نسخه ای که برای اسمارت فون‌ها (Smart Phone) طراحی شده و یک پلات فرم متفاوت دارد که برنامه‌های خاصی برای این نوع گوشی‌ها را شامل می‌شود؛ از جمله ویژگی‌های اسمارت فون‌ها دارا بودن صفحه نمایش لمسی و کیبورد خاص است. 

 

3- Windows Mobile 2003 SE 

نسخه‌ی دوم ویندوز موبایل 2003 که Windows Mobile 2003 SE نام دارد در 24 مارچ سال 2004 ارائه شده و برای اولین بار بر روی سیستم‌های Dell Axim X30 با تغییرات زیادی نسبت به نسخه قبلی‌اش ارائه شد. این تغییرات عبارتند از : 

- امکان تغییر صفحه نمایش از حالت عمودی ( Portrait ) به حالت افقی ( Landscape ) 

- جستجوگر اینترنت Pocket Internet Explorer یا PIE که صفحه اینترنتی را به حالت یک ستونی در می‌آورد و با این کار خواندن صفحات وب را راحتتر می کند. 

- رزولوشن صفحه نمایش VGA 640 * 480 در این سیستم پشتیبانی می‌شود. علاوه بر این رزولوشن مربعی مثل 240 * 240 در برخی نسخه‌ها وجود دارد . 

- پشتیبانی از اتصال بی سیم Wi - fi 

 

4- Windows Mobile 5.0 

ویندوز موبایل 5.0 که "Magneto " نام گرفته است در تاریخ 9 می 2005 ارائه شد . این سیستم عامل بر‌اساس Windows CE 5.0 است، از محیط کاریnet. سرویس پک 2 پشتیبانی می‌کند و قابلیت اجرای برنامه‌های .net را دارد. 

 

5- Windows Mobile 6

آخرین ورژن ویندوز موبایل که در 12 ام فوریه ارائه شد و Crossbow نام گرفت، برای شبکه های 3GSM طراحی شده است.

این سیستم عامل سه نسخه استاندارد دارد:

1- Windows Mobile 6 Standard برای اسمارت فون‌های بدون صفحه نمایش لمسی

2- Windows Mobile 6 Professional برای PDAهایی که قابلیت‌های تلفن را هم دارند

3- Windows Mobile 6 Classic برای PDAهای ساده که قابلیت‌های تلفن را ندارند.

ویندوز موبایل 6 بر اساس Windows CE 5.2 طراحی شده و با ویندوز ویستا، Windows Live، Microsoft Office و محصولات Exchange 2007 سازگاری دارد.

   
 برخی ویژگی‌های خاص این ویندوز موبایل:

- بر پایه (5.2) Windows CE 5.0 طراحی شده است

- پشتیبانی رزولوشن 480*800 و 320*320

- قابلیت آپدیت کردن سیستم عامل

- امکان دسترسی راه دور به کامپیوتر رومیزی

- اجرای سریعتر و آسانتر برنامه‌ها

- VOIP ( تلفن اینترنتی) بدون اکوشدن صدا

- Windows Live برای ویندوز موبایل

- امکانات پیشرفته بلوتوث

- کارت حافظه با قابلیت کد کردن دیتا و اطلاعات روی کارت حافظه

- برنامه Smart filter برای جستجو سریع بین آهنگ‌ها، Contactها، ایمیل‌ها، فایل‌ها و ...

- برنامه پیشرفته اشتراک اینترنتی برای راه اندازی گوشی به عنوان لپ تاپ

- Outlook Mobile با قابلیت مشاهده ایمیل‌ها به صورت HTML 

- امکان جستجو در بین شماره‌ها

- پشتیبانی از امکانات AJAX، Java Script و XMLDOM برای جستجوگر وب

- برنامه Server Search برای جستجوی کامل صندوق ایمیل‌ها

- .Net frame work با نسخه 2 SPL

- برنامه SQL Server در حافظه Rom

- Office 2007 با فرمت XML که البته هنوز این ویژگی پیاده سازی نشده است. 

 
ورژن آینده

Photon 2008

مایکروسافت در حال حاضر پروژه ارتقا ویندوز موبایل به یک سیستم عامل جدید با نام photon و تحت Windows Embeded CE 6.0 را در دستور کار دارد. این سیستم عامل در واقع Photon ترکیبی از اسمارت فون و Pocket PC می‌باشد. 

 منبع: gsm.ir  


يکشنبه 13/11/1387 - 15:51
کامپیوتر و اینترنت
هنگامی كه كاربر، لینوكس را روی دستگاه خود نصب می كند تعداد زیادی فایل ودایركتوری روی دستگاه نصب می شود كه دارای روال ومكانیزخاصی می باشد.


اكثرنسخه های لینوكس، وقتی كه نصب می شوند همگی یك ساختارواستاندارد مشخص را دنبال می كنند.


وحال ساختار یا درخت واره لینوكس از چه اجزایی تشكیل شده است:

الف- / :

بالاترین شاخه این درخت "/" می باشد و برای قرار گرفتن دراین شاخه ودیدن محتویات آن عملیات زیر انجام می شود:


[root@localhost / ]$cd /


[root@localhost /]$ls -l


total 209


drwxr-xr-x 2 root root 4096 Apr 28 16:58 bin


drwxr-xr-x 4 root root 1024 May 12 10:52 boot


drwxr-xr-x 22 root root 118784 May 17 12:36 dev


drwxr-xr-x 95 root root 8192 May 19 04:02 etc


drwxr-xr-x 21 root root 4096 May 17 12:34 home


drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 7 2003 initrd


drwxr-xr-x 10 root root 4096 May 18 04:03 lib


drwx------ 2 root root 16384 Apr 27 14:40 lost+found


drwxr-xr-x 2 root root 4096 Sep 8 2003 misc


drwxr-xr-x 5 root root 4096 May 17 09:06 mnt


drwxr-xr-x 14 root root 4096 May 17 08:01 opt


dr-xr-xr-x 111 root root 0 May 17 17:05 proc


drwxr-xr-x 2 root root 4096 Apr 28 15:23 Program


drwxr-x--- 20 root root 4096 May 19 09:09 root


drwxr-xr-x 2 root root 8192 Apr 28 17:00 sbin


drwxr-xr-x 3 root root 4096 Apr 27 12:15 tftpboot


drwxrwxrwt 24 root root 8192 May 19 04:02 tmp


drwxr-xr-x 16 root root 4096 Apr 27 12:19 usr


drwxr-xr-x 29 root root 4096 May 2 14:53 var




با توجه به قسمت بالا در حال حاضركاربردربالاترین سطح موجود قرار دارد.


شاخه "/" زیرشاخه های مختلفی را داراست كه به شرح آنها پرداخته می شود.




ب- Bin :


این زیر شاخه شامل اكثرفرمانها و دستورات عام لینوكس میباشد و توصیه می شود كه كاربر دستورات ایجاد شده خود را در این دایركتوری قرار ندهد. برای قرار گرفتن در این شاخه و دیدن محتویات آن به صورت زیرعمل می شود:


[root@localhost /]$cd /bin


[root@localhost bin]$ls -l


total 5748


-rwxr-xr-x 1 root root 4424 Sep 11 2003 arch


-rwxr-xr-x 1 root root 98268 Aug 7 2003 ash


-rwxr-xr-x 1 root root 497896 Aug 7 2003 ash.static


-rwxr-xr-x 1 root root 12824 Jul 16 2003 aumix-minimal


lrwxrwxrwx 1 root root 4 Apr 27 10:20 awk -> gawk


-rwxr-xr-x 1 root root 13324 Oct 12 2003 basename


-rwxr-xr-x 1 root root 605504 Oct 28 2003 bash


lrwxrwxrwx 1 root root 4 Apr 27 10:20 bash2 -> bash


lrwxrwxrwx 1 root root 3 Apr 27 10:21 bsh -> ash


-rwxr-xr-x 1 root root 17040 Oct 12 2003 cat


-rwxr-xr-x 1 root root 20500 Oct 12 2003 chgrp


-rwxr-xr-x 1 root root 20376 Oct 12 2003 chmod


-rwxr-xr-x 1 root root 22360 Oct 12 2003 chown


-rwxr-xr-x 1 root root 50732 Oct 12 2003 cp


-rwxr-xr-x 1 root root 55244 Sep 23 2003 cpio


lrwxrwxrwx root root 4 Apr 27 10:23 csh -> tcsh


-rwxr-xr-x 1 root root 22920 Oct 12 2003 cut


-rwxr-xr-x 1 root root 39816 Oct 12 2003 date


-rwxr-xr-x 1 root root 29352 Oct 12 2003 dd


-rwxr-xr-x 1 root root 32980 Oct 12 2003 df


-rwxr-xr-x 1 root root 6076 Sep 11 2003 dmesg


more



ج-boot

تمام نرم افزارهای مربوط به بالا آمدن سیستم در این شاخه قرار دارد به عبارتی تمام فایل هایی كه باعث بالا آمدن سیستم میشوند در اینجا قرار دارند وبعد ازاین كه سیستم بالا آمد به این دایركتوری كمترمراجعه میشود.



lost+found د-

اگردر یك سیستم عملیاتی كه تعداد زیادی ازكاربران مختلف درحال كاربا سیستم می باشند ، مشكلاتی (ازقبیل قطعی برق) ایجاد شود كه منجر به خاموش شدن سیستم گردد چه باید كرد؟ هنگامی كه لینوكس بالا می آید، سیستم عامل متوجه می شود كه بد خاموش گردیده در این حالت تمام شاخه ها را جستجو می كند كه آیا در فایلی مشكلی به وجود آمده واگر مشكلی بود سعی

دراصلاح آن بر می آید و اگر نتوانست آن فایل را درشاخهlost+foundقرار میدهد تا كاربر خودش این مشكل را بر طرف نماید.البته معمولا یك عدد در زیر قرار میگیرد.

این عدد چیست؟

 اگر روی هر دایركتوری دستور زیر را اجرا كنید یك سری اطلاعات به كاربرداده می شود. ستون سمت چپ حاوی اعدادی است كه سیستم به هر كدام از فایلها یا نرم افزارها نسبت میدهد كه اگر هنگام روشن نمودن دوباره سیستم این اعداد در شاخهlost+found دیده شوند نشانگر این نكته است كه فایل متناظر آن عدد دچار مشكل شود.


ls -ilیا ls -li


[root@linuxserver /]$ ls -il


total 209


2drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jul 10 04:58 backup


811201 drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 11 13:07 bin


2drwxr-xr-x 4 root root 1024 Jul 11 08:36 boot


97345 drwxr-xr-x 22 root root 118784 Jul 24 11:40 dev


243361 drwxr-xr-x 96 root root 8192 Jul 25 04:04 etc


2 drwxr-xr-x 26 root root 4096 Jul 24 10:49 home


940993 drwxr-xr-x 2 root root 4096 Oct 7 2003 initrd


730081 drwxr-xr-x 10 root root 4096 Jul 11 13:02 lib


11 drwxr-xr-x 2 root root 16384 Jul 10 04:58 lost+found


714036 drwxr-xr-x 2 root root 4096 Sep 8 2003 misc


973441 drwxr-xr-x 4 root root 4096 Jul 10 10:00 mnt


989665 drwxr-xr-x 4 root root 4096 Jul 20 12:35 opt


1 dr-xr-xr-x 66 root root 0 Jul 24 07:39 proc


308257 drwxr-x--- 21 root root 4096 Jul 24 14:23 root


1005889 drwxr-xr-x 2 root root 8192 Jul 11 13:07 sbin


781593 drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jul 10 09:52 tftpboot


2 drwxr-xr-t 24 root root 4096 Jul 25 04:22 tmp


2drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jul 10 09:55 user


340705 drwxr-xr-x 15 root root 4096 Jul 10 09:06 usr


2 drwxr-xr-x 30 root root 4096 Jul 10 13:18 var




حجم این دایركتوری در حالت خالی زیاد است چون اگر فایلی گم شود در این شاخه قرار میگیرد ودر حالتی كه فضا برای ذخیره فایل وجود نداشته باشد آن را دور می اندازد.

هر پارتیشن برای خود جداگانه یكlost+found میسازد یعنی به تعداد پارتیشن ها در سیستم دایركتوریlost+foundموجود می باشد.



ه-etc

اجزای این شاخه معمولا برای راهبر لینوكس مورد استفاده قرار می گیرد .فایل های پیكربندی ، فایل های سیستمی و....در این شاخه قرار میگیرند . به همین دلیل است كه اكثر پسوند فایل های موجود در این شاخهconf میباشد.


  برای قرار گرفتن در این شاخه و دیدن محتویات آن به صورت زیرعمل می شود:



cd /etc


ls -l|more




[root@linuxserver etc]$ ls -l|more


total 3564

-rw-r--r-- 1 root root 15228 Oct 17 2003 a2ps.cfg

-rw-r--r-- 1 root root 2562 Oct 17 2003 a2ps-site.cfg


drwxr-xr-x 4 root root 4096 Jul 10 09:08 acpi

-rw-r--r-- 1 root root 46 Jul 24 11:38 adjtime


drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 10 09:08 aep

-rw-r--r-- 1 root root 688 Feb 4 2003 aep.conf

-rw-r--r-- 1 root root 703 Feb 4 2003 aeplog.conf


drwxr-xr-x 4 root root 4096 Jul 10 09:09 alchemist

-rw-r--r-- 1 root root 1343 Oct 28 2003 aliases

-rw-r----- 1 root smmsp 12288 Jul 24 11:40 aliases.db


drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 11 08:36 alternatives


drwxr-xr-x 3 amanda disk 4096 Jul 10 09:41 amanda

-rw-r--r-- 1 amanda disk 0 Jul 23 2003 amandates

-rw------- 1 root root 688 Aug 5 2003 amd.conf

-rw-r----- 1 root root 105 Aug 5 2003 amd.net

-rw-r--r-- 1 root root 317 Jul 10 2003 anacrontab


drwxr-xr-x 3 root root 4096 Jul 11 11:19 atalk

-rw------- 1 root root 1 Sep 12 2003 at.deny

-rw-r--r-- 1 root root 212 Sep 8 2003 auto.master

-rw-r--r-- 1 root root 575 Sep 8 2003 auto.misc

-rw-r--r-- 1 root root 1497 Aug 29 2002 bashrc

--More--



همانطور كه مشاهده می شود محتویات این شاخه بیشترفایل هایست كه برای نگهداری سیستم مورد استفاده قرار میگیرد . پس كاربر نباید انتظار نداشته باشد دستورات عمومی مانندdate در این شاخه وجود داشته باشد .

اگر شاخهetc به هر نحوی مخدوش شود عملا سیستم دیگر عملیاتی نخواهد بود .



و-tmp

این دایركتوری همانطور كه از نامش پیداست برای ذخیره اطلاعات به صورت موقت به كار میرود. به عنوان مثال یك برنامه كاربردی عظیم پایگاه داده كه در حدود یك میلیون داده را پردازش میكند نیاز به یك حافظه بزرگ برای انجام عملیات های خود دارد ودر اینجا لزوم استفاده ازtmp مشخص میگردد .


در مورد نگهداری یك فایل در این شاخه هیچ تضمینی وجود ندارد زیرا محتوای این شاخه باید در بازده های زمانی مشخص كه قابل تنظیم است حذف شود تا عملكرد سیستم پایین نیاید.



ز-lib

اكثریت نرم افزارهای كتابخانه ای در این دایركتوری قرار دارند . در مورد فایل های موجود در این شاخه یك قانون مندی خاصی وجود دارد اكثر این فایلها دارای پسوند های مشخصی میباشند مثلliband.so.1 كه به آنها در اصطلاح لینوكسیshared object(so) میگویند (در ویندوز این گونه فایلها راباعنوانdll به كار میبرند)

هر نرم افزاری كه در سیستم اجرا میشود همراه خود چندینso را هم اجرا میكند . برای مثال یك برنامهC را در نظر بگیرید ، در این برنامه یك تابع كتابخانه ای مانندsin استفاده شده است وقتی برنامه اجرا می شود وبه تابعsin میرسد روتینsin را از كتابخانهmath داخل برنامه می آورد وآن را اجرا میكند.



ح- home

یكی دیگر از پارتیشن های مهم سیستمhome می باشد كه محل استقرارuser id های تعریف شده برای سیستم است. به عبارتی برای هركس كه یكuser id ساخته میشود به صورت پیش فرض داخل این دایركتوری قرار میگیرد

اگركاربر روی شاخهhome قرار گیرد و می تواند كاربران موجود در سیستم را ببینید.(اصطلاحا می گویند كه منزل یا خانه كاربران تعریف شده اینجاست)


  برای قرار گرفتن در این شاخه و دیدن محتویات آن به صورت زیرعمل می شود:


cd /home


ls -l



اگر كاربر مسئول لینوكس باشد باید مراتبا از این دایركتوریbackup بگیرید ، زیرا همه اطلاعات كاربران اعم از برنامه های نوشته شده یا فایل های تولید شده در این دایركتوری ذخیره می شود.از نظر مدیریت یك سیستمmultiuserكاربر باید مجوز دسترسی را برای دایركتوری های موجود در شاخهhome طوری تنظیم كند كه هیچ كاربردیگری نتواند وارد دایركتوری كاربر دیگر شود وبه اطلاعات آن دسترسی پیدا كند.





ط- sbin

در این دایركتوری عموما دستوراتی وجود دارند كه برای كنترل سیستم وضعیت سیستم می باشد واكثرا فقط توسط مدیر سایت مورد استفاده قرار میگیرد وبرای عموم كاربران كاربرد ندارد



ی-dev

هرdevice در لینوكس زیر این دایركتوری یك یا چند اسم فایل متناظر دارد. دستگاه ها در كل به دونوع تقسیم می شوند یا اطلاعات را به صورت بلاكی انتقال می دهند مثل فلاپی ویا به صورت كاركتری مانند صفحه كلید. محتویاتdev را با دستورls -lمی توان مشاهده كرد اولین بخش از ستون مجوز دسترسی حروفb (به معنی دستگاه بلاكی ) ویاc (به معنی كاراكتری) را نمایش می دهد.



ك-
Proc

حجم دایركتوریprog صفر است . زیرا این دایركتوری به صورتlogical می باشد و وجود خارجی ندارد یعنی فقط وقتی سیستم بالا می آید با توجه به توانایی های آن سیستم این شاخه را به وجود می آورد و وقتی سیستمdown می شودproc از بین می رود. دراین دایركتوری فایل های زیادی وجود دارد كه اسامی بیشتر آنها یك عدد است واندازه اكثریت برابر صفر است وبه توصیف سخت افزار ونرم افزارهایی كه در سیستم مستقر شده اند میپردازند.

البته در محتویات این دایركتوری یك فایل بسیار حجیم به نامkcoreوجود دارد كه دقیقا به حافظه ماشین اشاره دارد.



ل-Var

اندازه این دایركتوری متغیر است ودر حال بزرگ شدن می باشد زیرا محتویات آن فایل هایی است كه مرتبا ایجاد میشوند از جمله فایلهایlog سیستم است.


اگركاربرمسئول یك سیستم عملیاتی باشد كه تعداد كاربران زیادی دارد باید در بازده های زمانی نزدیك ومشخص محتویات این دایركتوری را مرتب كنید زیرا اطلاعات مهمی از قبیل زمان ورود و خروج سیستم ها در این دایركتوری می باشد كه از لحاظ نگهداری دارای اهمیت زیادی در سیستمهای بزرگ عملیاتی می باشند.


برگرفته از farsilinux
يکشنبه 13/11/1387 - 15:38
کامپیوتر و اینترنت
می‌خواهید در لینوكس اسناد را به فایل‌هایPDF تبدیل كنید. گر چه Open Office این امكان را به شما می‌دهد اما شما نمی‌توانید همه اسناد را به Open Office انتقال دهید. شاید بهتر از این كار یك راه حل وابسته به برنامه‌ كاربردی مانند درایور چاپگر باشد.

راه حل:

برای این كار به مرورگر رفته و در سطر آدرس، آدرس http://localhost:631 را وارد كنید تا بتوانید ( مدیریت) Cups-Administration را فراخوانی كنید. پس گزینه‌های زیر را كلیك كنید:


 
printer->Administration->Add printer


Cups از شما درخواست رمز عبوری برای مدیریت Printer می‌كند. نام دلخواهی برای چاپگر انتخاب كنید، مثلا PDF

به عنوان دستگاه گزینه Virtual Printers (PDF Printer)i را برای سازنده PostScript انتخاب كنید.

تنها گزینه موجود برای مدل چاپگر، گزینه generic postscript color printer (rev3)(en)i می‌باشد. آنرا فعال كنید.

با چاپگر نصب شده توسط گزینه موجود، صفحه آزمایشی را چاپ كنید. هم اكنون اگر اسناد را به چاپگر PDF بفرستید می‌توانید PDF درست كنید. در آخر به شما امكان ذخیره کردن این فایل داده می‌شود. مسیر پیش فرض همان مكانی ‌است كه فایل اصلی در آنجا ذخیره شده است.

از مبدل PDF می‌توانید توسط Samba از كامپیوترهای دارای سیستم ویندوز كه در شبكه هستند استفاده كنید.

اگر ویندوز هنگام نصب چاپگر از شما در مورد درایور سوال كرد، شما باید از لیست موجود یكی را انتخاب كنید كه PostScript رنگی ایجاد كند. مثلا: Apple Laser Writes 12/600

 

منبع: علم الکترونیک و کامپیوتر


يکشنبه 13/11/1387 - 15:34
کامپیوتر و اینترنت
بسیاری از آنهایی كه قصد دارند استفاده از لینوكس را تجربه كنند، از موانع و همچنین تعدد نگارش‌های عرضه شده برای آن سردرگم می‌شوند. استفاده از پیشنهادهای مطرح شده در این مقاله می‌تواند تجربه موفقی را در استفاده از سیستم عامل لینوكس فراهم آورد.

هر آنچه در سیستم عامل ویندوز انجام می‌دهید، از گوش دادن به موسیقی گرفته تا ایجاد شبكه و دریافت نسخه‌ای از اسناد ذخیره شده در كامپیوتر جیبی، همگی با استفاده ازسیستم عامل لینوكس نیز امكان پذیر هستند، ولی همیشه انجام این كارها نسبت به آنچه در ویندوز تجربه كرده‌اید، دشوارتر است. با در نظر گرفتن این حقیقت كه یادگیری لینوكس نیز سخت‌تر از ویندوز است، به راحتی می‌توان متوجه شد كه چرا بیشتر كاربران ویندوز نسبت به یادگیری لینوكس و استفاده از آن هیچ علاقه‌ای نشان نمی‌دهند.

گرچه لینوكس ارزان‌تر از ویندوز است ولی از طرفی استفاده از آن آسان نیست و از طرف دیگر عدم سازگاری آن با سخت افزارها و همچنین نبود نرم افزارهای مناسب برای آن، از جمله دلایلی هستند كه خیلی از كاربران را برای استفاده از آن منصرف می‌كنند. با وجود تمام ضعف‌های ویندوز XP، بسیاری از كاربران آن را به هر سیستم عامل دیگری ترجیح می‌دهند. ممكن است فكر كنید این انتخاب از ترس یا تنبلی كاربران ناشی شده است ولی واقعیت چیز دیگری است. وقتی از ویندوز استفاده می‌كنید به راحتی و بدون خواندن حتی یك كتاب یا حضور در كلاس، می‌توانید هر كاری از جمله ایجاد شبكه تا ایجاد یك اسلاید توسط نرم افزار POWERPOINT انجام دهید، پس در واقع علت برتری ویندوز در یادگیری سریع آن نهفته است.

گرچه نمی‌توان به صورت كامل استفاده از ویندوز را ترك كرد، ولی یادگیری و استفاده از نگارش‌های جدید لینوكس خیلی هم سخت و وحشت آور نیست.



بزرگ‌ترین مزیت لینوكس در ماهیت آن به عنوان یك سیستم كدباز نهفته است. این واقعیت حداقل در تئوری بدان معناست كه هر برنامه نویس ماهری می‌تواند كد برنامه را مشاهده كرده و آن را تغییر دهد.

این مسئله ممكن است از نظر طراحان و برنامه نویسان یك نقطه قـوت به حسـاب بیاید ولـی باعث شده است تا نسخه‌هـای متعـددی از لینـوكس تـوسط شركت‌هـای مختلـف ارائه شـود كه در نتیجه كاربران را دچـار سردرگمی كـرده است.

وقتـی كه از وینـدوز صحبت می‌شود، كاملا مشخص است كه در مورد یكی از محصولات شركت مایكروسافت صحبت می‌كنیم.

اما نگارش‌های متعددی از لینوكس تـوسط شركت‌هـای مختلف به بـازار عـرضه شده است؛ در نتیجه انتخاب نگارشی كه امكانـات ارائه شده برای آن با نیازهای شما كاملا هماهنگ باشد، كار مشكلی به نظر می‌رسد.

اگر قصد دارید از لینوكس استفاده كنید، با نگارش‌هـای متعددی روبه‌رو خواهیـد شــد از جـملـه؛ لیـنـــوكـس FEDORA (WWW.FEDORAPROJECT.ORG) محصول شركت RED HAT، لینوكس (WWW.NOVEL.COM/LINUX) محصول شركت NOVEL لینوكس WWW.MANDRIVA.COM) MANDRIVA)، لینوكس WWW.DEBIAN.ORG)


اما به سرعت در می‌یابید كه بعضـی از نگارش‌هـا بـرای كاربران خانگی مناسب نیستند. برای مثال SUSE مناسب محیط‌های كاری و اداری اسـت و DEBIAN بیشتر برای متخصصانی منـاسب است كه تجربه استفاده از لینوكس و برنامه نویسی در محیط آن را دارند.

سایتHTTP://WWW.ZEGENIESTUDIOS.NET/ بهترین راهنما برای كسانی است كه میان این همه انتخاب سردرگم شده‌اند. در این سایت گزینه‌ای به نام LINUX DISTRIBUTION CHOOSER وجود دارد كه با پرسیدن مجموعـه‌ای از سوالات پیرامون تجربـه و مهـارت شما در استفاده از كامپیوتـر و انتظارات شمـا از سیستم‌عامل، در نهـایت مناسب‌ترین نگـارش را با تـوجه به پاسخ‌هایتان برای شما انتخاب می‌كند.


يکشنبه 13/11/1387 - 15:31
کامپیوتر و اینترنت
لینوكس به خودی خود، یك هسته (Kernel) است. هسته، بخش اصلی سیستم‌عامل را تشكیل می‌دهد كه كار آن كنترل داده‌ها، مدیریت حافظه، سخت‌افزار، ورود و خروج داده‌ها و تمامی موارد اصلی سیستم‌عامل می‌باشد. همانطور كه گفتم، لینوكس به خودی خود سیستم‌عامل به شمار نمی‌رود، بلكه با استفاده از ابزارهایی كه پروژه بازمتن (OpenSource) گنو (GNU) برای آن تولید كرده است، تبدیل به یك سیستم‌عامل كامل می‌شود (به همین دلیل است كه لینوكس را معمولا گنو/لینوكس یا GNU/Linux می‌نامند) و با اضافه كردن سایر نرم‌افزارهای بازمتن به آن، می‌توان از آن در موارد متعددی مانند سرویس‌دهنده‌ها، ایستگاه‌های كاری، كامپیوترهای روی‌میزی، ابر رایانه‌ها، ابزارهای صنعتی و پزشكی كه دارای سیستم‌های درونه‌ای (Embedded) می‌باشند و... استفاده كرد.
از نظر فنی، لینوكس را می‌توان نمونه بازمتن سیستم‌عامل یونیكس نامید. زیرا بر اساس استاندارد POSIX پیاده سازی شده و كاملا با آن سازگار است. بنابراین لینوكس را می‌توان نواده سیستم‌عامل پرسابقه و مستحكم یونیكس دانست كه البته خواص خوب آنرا نیز به ارث برده است. اكنون تفاوت‌های اصلی لینوكس و ویندوز را با هم می‌شماریم:.

لینوكس : سیستم‌عامل آزاد

لینوكس یك سیستم عامل آزاد و بازمتن است. كد منبع آن در اختیار همگان قرار دارد و همه می‌توانند در كدهای آن تغییر ایجاد كرده و بنا به نیازشان استفاده كنند. آزاد و در دسترس بودن كدهای منبع سبب می‌شود تا بتوانید از طرز كاركرد دقیق سیستم‌عامل مطلع شوید. شما لینوكس را می‌توانید به هر تعداد كپی كرده و بین دوستانتان پخش كنید. در سمت مقابل، ویندوز یك سیستم‌عامل اختصاصی است كه كد منبع آن سری نگهداشته شده است و برای همگان در دسترس نیست. شما نمی‌توانید بفهمید كه واقعا در زیر سیستم‌عامل ویندوزتان چه می‌گذرد؟ آیا یك برنامه جاسوسی در آن پنهان نشده است؟ بعید نیست. سیستم عامل ویندوز رایگان نبوده و تحت حمایت قانون كپی‌رایت قرار دارد. شما نمی‌توانید آنرا كپی كرده و پخش كنید. در صورت این كار شما خلاف‌كار هستید و جریمه و مجازات خواهید شد. (فعلا نه در ایران ولی در 4-6 سال آینده بله)

لینوكس را به هواپیمایی تشبیه كرده‌اند كه هر قسمت از انرا در جایی ساخته‌اند. لینوكس واقعا محصول كشور خاصی نیست. تعداد زیادی از مردم در سرتاسر جهان در حال كار بر روی آن و توسعه آن هستند. تعداد برنامه نویسانی كه روی بخش‌های مختلف سیستم‌عامل لینوكس كار می‌كنند، به حدود 400 هزار نفر می‌رسد، در حالی كه تعداد كل برنامه‌نویسان مایكروسافت كمتر از100000 نفر است. همین، تفاوت كیفیت كار را مشخص می‌كند. شما با سیستم‌عامل لینوكس آزاد هستید. لازم ندارید تا از نرم‌افزارهای اختصاصی استفاده كنید و تحت انقیاد آنها در آیید.

لینوكس : سرعت، قدرت، پایداری

همانطور كه گفتم، لینوكس نواده سیستم‌عامل یونیكس است. بنابراین ساختار كلی این سیستم‌عامل كاملا با ویندوز متفاوت است. این به این معنی است كه مثلا شما نخواهید توانست برنامه‌هایی كه در ویندوز دارید، روی لینوكس اجرا نمایید (البته راه‌هایی وجود دارد – شبیه سازها - ولی در حالت عادی خیر). یكی از خواص اصلی سیستم‌عامل‌های خانواده یونیكس، پایداری و استقامت بسیار بالای آنهاست. این سیستم‌عامل‌ها به این راحتی‌ها خراب نشده و به ندرت نیاز به بوت مجدد پیدا می‌كنند. لینوكس‌هایی وجود دارند كه شما می‌توانید سالها بدون نیاز به بوت، از آنها استفاده نمایید. در سمت مقابل، حتی جدیدترین و پایدارترین سیستم‌های ویندوز به اندازه یك موی لینوكس پایدار نیستند. برای بكارگیری سیستم‌های ویندوز به عنوان سرویس دهنده به حافظه و پردازنده‌های قویتری نیاز دارید و مطمئن باشید اگر هر هفته آنرا بوت نكنید، از كار خواهد افتاد!

من حدود 2 سال است با این سیستم‌عامل كار می‌كنم. تنها یكبار مجبور شده‌ام بدلیل اشكال در كارت صوتی آنرا بوت كنم. (فقط كارت صوتی از كار افتاده بود!) در صورتی كه در ویندوز، شما اگر خیلی شانس داشته باشید، حتما هفته‌ای 2-3 مشكل را كه منجر به بوت خواهند شد، خواهید داشت. معمولا سیستم‌عامل لینوكس به راحتی خراب نمی‌شود و برعكس ویندوز مجبور نیستید تا آنرا هر چندماه یكبار مجددا نصب كنید. حتی برخی از انواع لینوكس به نصب «یكبار برای تمامی عمر» مشهور هستند. این گونه سیستم‌ها را می‌توانید حین كار و حتی بدون بوت، به نسخه‌های جدیدتر ارتقا دهید.

لینوكس : امنیت، امنیت، امنیت

امروزه در دنیایی متكی بر فناوری اطلاعات زندگی می‌كنیم كه هر لحظه به خطر افتادن جریان اطلاعات منجر به بروز خسارت‌های تجاری جبران ناپذیری خواهد شد. امروزه همه به دنبال یك سكوی ( Platform ) امن‌تر برای اجرای برنامه‌های كاربردی و سروی‌دهنده‌ها هستند. لینوكس حرف‌های زیادی برای گفتن در سمت امنیت دارد. بسیاری از قابلیت‌های امنیتی كه در ویندوز وجود ندارند و یا فقط با اضافه كردن نرم‌افزارهای اضافی قابل دسترسی می‌باشند، بطور درونی و پیش‌گزیده در لینوكس پیاده سازی شده‌اند. لینوكس از ابتدا برای محیط‌های شبكه‌ای و چند كاربره طراحی شده است و همین باعث رعایت مسائل امنیتی از ابتدا در ان شده است، درحالی كه ویندوز اینگونه نبوده و درحال حاضر نیز از نظر امنیتی دارای نقاط ضعف فراوانی است. مثلا یك برنامه مخرب با استفاده از همین ضعف‌های امنیتی می‌تواند كل سیستم‌عامل را نابود كند، ولی در صورتی كه مورد مشابهی در لینوكس وجود داشته باشد، حداكثر به دایركتوری خانگی كاربر اجرا كننده آسیب خواهد رسید، نه كل سیستم‌عامل.

اینطور نیست كه لینوكس فاقد هر گونه اشكال امنیتی باشد، خیر، ولی باز بودن كد منبع آن باعث می‌شود تا بسیاری از اشكالات امنیتی پیش از ایجاد خسارت و در مراحل توسعه و برنامه نویسی برنامه بر ملا شده و رفع شوند. در صورتی كه اشكالی نیز در برنامه‌های منتشر شده یافت شود، بدلیل موجود بودن كد منبع سریعا برطرف می‌گردد. در صورتی كه در سیستم عامل ویندوز شما باید منتظر مایكروسافت بمانید و بمانید و بمانید. سیستم‌عامل ویندوز دارای اشكالات امنیتی بسیاری است كه به راحتی هم كشف نمی‌شوند و هنگامی كشف می‌شوند كه خسارات جبران ناپذیری در اثر حمله از طریق آن ضعف‌های امنیتی رخ دهد كه امثال آنرا شاهد هستیم.

می‌توان ادعا كرد كه تقریبا هیچ ویروسی برای لینوكس وجود ندارد و این درحالی است كه سالیانه بیش از 1000 ویروس و كرم مختلف برای سیستم‌عامل ویندوز ایجاد می‌شود. این بخاطر عدم گسترده بودن لینوكس نیست (حدود 70 درصد از سایت‌های وب در جهان بر روی سیستم‌عامل لینوكس و سرویس‌دهنده وب آپاچی درحال اجرا هستند) بلكه بدلیل وجود حفره‌های امنیتی متعدد ویندوز و سیاست انحصار گرایی مایكروسافت است. یعنی چه؟ مایكروسافت طوری رفتار و سیاست گذاری كرده است كه مشتریان خود را تنها به محصولات خودش عادت دهد. بسیاری از كاربران ویندوز از اینترنت اكسپلورر و آتلوك برای مرور وب و پست الكترونیك استفاده می‌كنند. من به عنوان یك ویروس نویس، می‌دانم كه اگر ویروسی را برای كاربران ویندوز بنویسم، بر روی كامپیوترهای 90 درصد آنها اثر خواهد كرد. چون اكثرا از IE و Outlook استفاده می‌كنند. ولی در لینوكس چطور؟ در لینوكس شما طیف وسیعی از انتخاب و عدم اجبار دارید. من از مرورگر موزیلا استفاده میكنم. دوستی دارم كه Konqueror را ترجیح می‌دهد. دیگری از Opera استفاده می‌كند. من از Kmail استفاده می‌كنم. دوستم از Evolution ، دیگری از Pine و بعدی از Mutt و برادرم هم از Mozilla Mail . من فقط می‌توانم برای یكی از اینها ویروس بنویسم چون روی بقیه كار نخواهد كرد و عملا میزان اثر آن انداك خواهد بود. ضمنا هیچیك از ویروس‌هایی كه برای ویندوز نوشته شده‌اند، بر روی لینوكس كار نمی‌كنند.

لینوكس : تعدد سكوهای اجرایی

لینوكس برخلاف ویندوز بر روی تعداد زیادی از سكوهای مختلف سخت‌افزاری اجرا می‌شود و شما حتی قادرید آنرا برای كار بر روی سكوی مورد نظرتان تغییر دهید. این قابلیت، لینوكس را برای بكارگیری در سخت‌افزارهای درونه‌ای ( Embedded ) بسیار مناسب می‌سازد. هسته 2.6 لینوكس كه بتازگی ارائه شده است، این امكان را فراهم می‌سازد تا لینوكس را بر روی دستگاه‌های بسیار كوچك و یا ابر رایانه‌های بسیار بزرگ اجرا نمایید. اصلا ویندوز می‌تواند؟

لینوكس : گسترده‌ترین تنوع در كاربرد

لینوكس را می‌توانید برای انجام وظایف بسیار متعددی بكار بگیرید. از دستگاه چك كردن اتصالات شبكه، دیوار آتش، مسیریاب ( Router ) شبكه، سرویس‌دهنده‌های مختلف مانند وب، بانك اطلاعاتی، فایل، چاپ و...، میزهای كار ( Desktop )، ایستگاه‌های كاری ( Workstations ) و... سیستم‌عامل لینوكس حتی این امكان را دارد كه از آن بتوان به صورت یك سیستم زنده و پرتابل استفاده كرد. به این معنی كه كل سیستم‌عامل از روی یك دیسك CD اجرا شود و شما آنرا با خودتان جابجا كنید و میزكار و تنظیماتتان را همراه خودتان منتقل كنید. علاوه بر این، این قابلیت برای رفع اشكال و نمایش آن نیز بسیار مفید است.

لینوكس : تنوع در انتخاب

بدلیل آزاد بودن سیستم‌عامل لینوكس، هر گروه یا موسسه تجاری، یك نسخه خاص از آن كه به توزیع یا پخش ( Distribution ) معروف هستند، منتشر ساخته است. این توزیع‌های مختلف همگی لینوكس هستند، ولی هریك معمولا برای یك یا چند امر خاص مانند سرویس‌دهنده، دیوار آتش، میزكار و... طراحی شده‌اند و هریك قابلیت‌ها و بهینه سازی‌ها خاص خودشان را به كاربران ارائه می‌كنند. كاربران در این میان آزادی انتخاب زیادی داشته و می‌توانند چیزی كه كاملا نیازشان را برطرف می‌كند، انتخاب كنند. چیزی كه در ویندوز نمی‌توان مفهومی برای آن پیدا كرد.

لینوكس : سیستم‌عاملی حرفه‌ای

لینوكس یك سیستم‌عامل حرفه‌ای است. یعنی ممكن است یك كاربر كاملا غیر فنی برای مدیریت آن و انجام برخی از تنظیمات سخت‌افزاری دچار مشكل شود و نتواند به راحتی این كار را انجام دهد. البته برخی از توزیع‌های لینوكس این امور را بسیار راحت (و حتی راحت‌تر از ویندوز) كرده‌اند، ولی با این حال به طور كلی، لینوكس یك سیستم‌عامل حرفه‌ای است كه در عین سادگی، از پیچیدگی‌های فنی زیادی برخوردار است. البته تمام كاربران لازم نیست این امور را بدانند. مثلا یك كارمند دفتری كه اموری مانند تایپ و حسابداری را با كامپیوترش انجام می‌دهد، ممكن است از نظر فنی تفاوتی را احساس نكند، ولی لینوكس خوراكی 4 ساله برای كاربران خوره فراهم می‌سازد! برخلاف ویندوز، نكات بی‌پایانی برای یادگیری در لینوكس وجود دارد. این سیستم‌عامل 4 سال به راحتی شما را مشغول خواهد كرد و می‌توانید مطمئن باشید پس از آن بازهم مطالب جدیدی برای یادگیری وجود خواهند داشت! پس خوره‌های كامپیوتری از آن لذت وافری خواهند برد و هرگز آنرا رها نخواهند كرد.

برخلاف ویندوز، در لینوكس راحت‌تر هستید تا بسیاری از كارهای پیكربندی و سیستمی را از خط فرمان بسیار قدرتمند و عالی آن انجام دهید. با اینكه برای بسیاری از امور مانند ویندوز ابزارهای گرافیكی طراحی شده است، یك كاربر حرفه‌ای واقعا از خط فرمان لینوكس لذت خواهد برد. خط فرمان ویندوز را اصلا می‌توان خط فرمان نامید؟

لینوكس : بهشت برنامه نویسان!

لینوكس را بهشت برنامه نویسان نامیده‌اند. برخلاف ویندوز كه اكثر ابزارهای برنامه نویسی روی آنرا باید جداگانه نصب و حتی خریداری نمایید، لینوكس به همراه تمامی ابزارهای برنامه نویسی مورد نیازتان و با هر زبانی كه فكر كنید ارائه می‌شود. كافی است آنرا نصب كنید و كار برنامه نویسی‌تان را با ابزارهای دلخواهتان شروع كنید.

لینوكس : یك جعبه ابزار كامل

لینوكس برای كاربران حرفه‌ای، یك جعبه ابزار كامل به شما می‌رود كه در آن تمامی ابزارهای مورد نیاز مانند برنامه‌های اینترنتی، ابزارهای امنیتی مانند ابزارهای آزمایش شبكه، ابزارهای برنامه نویسی، هزاران صفحه كتاب و راهنما در آن پیدا خواهید كرد. ابزارهایی كه در اختیارتان قرار دارد چنان متنوع هستند كه می‌توانید 90 درصد اطمینان داشته باشید كه پس از نصب آن به چیز دیگری نیاز نخواهید داشت.

لینوكس : یكی از زیباترین دستاوردهای بشری

لینوكس در سایه همكاری و تبادلات علمی هزاران نفر در سرتاسر جهان ایجاد شده و توسعه یافته است. این همكاری چنان گسترده و زیبا بوده و هست، كه به سیستم‌عامل لینوكس لقب «زیباترین دستاورد همكاری جمعی بشر» داده شده است. فرهنگ حاكم در جامعه لینوكس و بازمتن، فرهنگ كمك، اشتراك اطلاعات و تلاش برای بهبود هرچه بیشتر محصولات و «انجام هركاری كه از دستت برمی‌آید» است. هركس كه می‌خواهد با این سیستم‌عامل كار كند، باید تمامی دیدگاه‌ها و عقاید قبلی خود را درباره نرم‌افزارها و سیستم‌عامل كنار گذاشته و با یك دیدگاه جدید و طرز فكر متحول شده وارد دنیای لینوكس شود، زیرا با فرهنگ حاكم متفاوتی روبرو خواهد بود. لینوكس نوید دهنده آزادی است...
برگرفته از farsilinux
يکشنبه 13/11/1387 - 15:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته