• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 897
تعداد نظرات : 355
زمان آخرین مطلب : 6046روز قبل
موبایل
   
 
   
 
 

 

 حالا دیگر استفاده از تلفن همراه در جامعه كنونی اجتناب‌ناپذیر است و البته نگرانی‌ها درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تلفن‌های همراه نیز بیشتر شده است.
بتازگی هم اعلام شده براساس بررسی‌های تازه موسسه Pew حدود 65 درصد از بزرگسالان گوشی‌های تلفن همراه خود را نیز همراه با خود به بستر می‌برند كه این كار از نظر بهداشتی و حفظ سلامت زیانبار است.
اگرچه بعضا گزارش‌های ضد و نقیضی درباره اثرات امواج تلفن همراه و میزان جدی بودن مخاطرات آن از سوی مراكز تحقیقاتی مختلف كه بعضا به سفارش شركت‌های بزرگ سازنده تلفن همراه در این زمینه تحقیق می‌كنند، منتشر می‌شود؛ ولی به‌زعم اغلب كارشناسان، با توجه به ماهیت و تاثیرات شناخته شده امواج الكترومغناطیسی در طول موج‌های مختلف بر سیستم‌های زیستی نمی‌توان خطرات تلفن همراه و تجهیزات مربوط به آن را انكار كرد.
در سال‌های اخیر به موازات گسترش روزافزون استفاده از تلفن همراه و توجه مراكز تحقیقاتی دنیا به این مقوله، پژوهشگران ایرانی نیز در دانشگاه‌ها و مراكز پژوهشی مختلف، تحقیقاتی را در این حوزه آغاز كرده و از ابعاد مختلف به بررسی آسیب‌های احتمالی پرتوهای الكترومغناطیسی تلفن همراه بر بافت‌های زنده و تجهیزات الكتریكی و الكترونیكی آن انجام داده‌اند كه از جمله آنها تحقیقاتی است كه در مركز تحقیقات بیوشیمی ـ بیوفیزیك دانشگاه تهران به سرپرستی دكتر علی‌اكبر موسوی موحدی انجام شده و نتایج جالب توجهی در زمینه اثرات میدان‌های الكترومغناطیسی خصوصا امواج تلفن همراه بر سیستم‌های زیستی در پی داشته است.
دكتر علی‌اكبر موسوی موحدی، استاد دانشگاه تهران و پژوهشگر مركز تحقیقات بیوشیمی ـ بیوفیزیك دانشگاه تهران در گفتگو با جام‌جم با بیان این‌كه پرتو‌های الكترومغناطیسی دارای استفاده‌های مثبت و منفی هستند، می‌گوید: امواج و میدان‌های الكترومغناطیسی كه در گستره وسیعی از انرژی و فركانس‌ها با خواص متفاوت ساطع می‌شوند، نقش مثبت و منفی در زندگی جانداران و گیاهان ایفا می‌كنند.
این اشعه هم در طبیعت و هم در صنعت موجود است، با این تفاوت كه وجود اشعه الكترومغناطیسی در طبیعت بهینه بوده ولی باید در صنعت به صورت بهینه استفاده شود.
معاون پژوهشی سابق دانشگاه تهران از تلفن‌های همراه به عنوان یكی از پرمصرف‌ترین تجهیزات دارای امواج الكترومغناطیس یاد می‌كند و می‌افزاید: نقش منفی میدان‌های الكترومغناطیسی و اثرات سوء آن بر سیستم‌های زیستی به دلیل نبود دستورالعمل معین، آموزش صحیح بهره‌برداری و استفاده بهینه از سیستم‌های ارتباطی و مخابراتی بویژه عدم آشنایی كاربران از تداخل و تزاحم‌های استفاده همزمان تلفن همراه با وسایل دیگر مانند رایانه، مایكروویو، تلویزیون، استفاده از داروهای خاص یا داشتن بیماری و... است.

استفاده محدود زمانی از تلفن همراه
دكتر موسوی موحدی با تاكید بر این‌كه هرگز نباید تلفن همراه را با خود به رختخواب برد، ادامه می‌دهد: اثر سوء‌میدان‌های الكترومغناطیسی بویژه میدان تلفن همراه به صورت فزاینده نقش تخریبی در بدن، ارگانیسم‌ها، بافت‌ها، سلول‌ها و ماكروملكول‌های حیاتی مانندDNA، پروتئین‌ها و آنزیم‌ها دارد. وی با بیان این كه در حال حاضر سیستم‌های تلفن همراه دارای فركانس 940 مگاهرتز است كه به بیشتر بافت‌های بدن از جمله مغز و حتی گوشت و ماهیچه‌ها آسیب می‌زند، ابراز عقیده می‌كند كه نباید به تلفن همراه به عنوان وسیله‌ای بی‌خطر نگاه كرد و هر كس هر اندازه كه تمایل داشت از آن استفاده كند؛ بلكه كاربرد تلفن همراه باید همانند مصرف دارو، محدود و كنترل شده و به زبانی دارای دوز مشخص باشد؛ به طوری كه یك فرد تنها ساعاتی از روز را می‌تواند از موبایل استفاده كند و پس از آن استفاده دوباره از آن مضر خواهد بود.

دوز استفاده از تلفن همراه برای مبتلایان به بیماری‌های گوناگون متفاوت است
استاد مركز تحقیقات بیوشیمی ـ بیوفیزیك دانشگاه تهران می‌گوید: مساله مهم دیگری كه باید مورد توجه محققان قرار بگیرد، دوز مشخص استفاده از تلفن همراه برای مبتلایان به بیماری‌های گوناگون است؛ مثلا، میزان استفاده از تلفن همراه در افراد دیابتی كه در برابر امواج آسیب‌پذیرتر از افراد سالم هستند باید متفاوت باشد. تحقیقات جدید می‌باید میزان استفاده از تلفن همراه را برای هر بیماری معین نماید.
دكتر موسوی موحدی با اشاره به تحقیقات پژوهشگران مركز بیوشیمی ـ بیوفیزیك دانشگاه تهران در زمینه «اثرات میدان الكترو مغناطیسی تلفن همراه روی هموگلوبین خون» گفت: تحقیقات نشان می‌دهد تاثیر میدان الكترومغناطیسی تلفن همراه با هموگلوبین موجب تغییرات ساختاری در آن و كاهش پیوند اكسیژن با هموگلوبین می‌شود. همچنین اختلال در عملكرد هموگلوبین، موجب آزادسازی اكسیژن بیشتر در بافت و در نهایت بروز ناهماهنگی در واكنش‌های بدن می‌شود.

دگرگونی در عملكرد هموگلوبین خون
این استاد بیوشیمی تاكید می‌كند: اثرات سوءتغییر ساختاری هموگلوبین خون تحت تاثیر امواج تلفن همراه تنها به آزادسازی بیش از حد اكسیژن در بافت محدود نمی‌شود، بلكه بر سایر وظایف هموگلوبین هم تاثیر منفی می‌گذارد.
به گفته دكتر موسوی موحدی همین پدیده در بررسی اثرات امواج در بیماران تالاسمی هم مشاهده شده و در این مورد از نظر ساختار هموگلوبین، ساختمان سوم آن كه عامل اصلی عملكردهای این مولكول است، دچار تغییر شده است.

خطر استفاده همزمان از تلفن همراه با مایكروویو یا رایانه
دكتر موحدی اثرات تداخل استفاده از تلفن همراه و وسایل دیگر مانند مایكروویو، رایانه و همچنین مصرف داروهای مختلف را بسیار حائز اهمیت می‌داند و تصریح می‌كند: تداخل استفاده از تلفن همراه و وسایل یاد شده اثرات سوء امواج تلفن همراه را تشدید می‌كند. همچنین بدترین شكل تداخل در استفاده همزمان از تلفن همراه و مایكروفر است. از سوی دیگر شرایط استفاده از تلفن همراه در اثرات آن تعیین‌كننده است به عنوان مثال استفاده از تلفن همراه در مكان‌های مسقف و شهرهای آلوده دوز خاصی را طلب می‌كند كه امیدواریم با شروع تحقیقات بتوان دوز استفاده از موبایل برای هر فرد مانند زن، مرد، كودك و غیره مشخص كرد.

بدترین شكل مكالمه؛ قرار دادن تلفن كنار گوش
وی درباره محل قرار دادن تلفن همراه نیز می‌گوید: بدترین شكل این مساله، قرار دادن تلفن كنار گوش هنگام صحبت‌كردن است و البته قرار دادن در كمر هم آسیب‌های جدی به دستگاه تناسلی انسان وارد می‌كند.
دكتر موسوی موحدی با بیان این‌كه تلفن همراه در مواقع عدم استفاده باید بیش از یك متر با كاربر فاصله داشته باشد، می‌افزاید: صحبت با تلفن همراه باید در فضایی باز و در كمترین زمان مكالمه باشد. استفاده از تلفن همراه در حالت اضطرار است نه به صورت مداوم. اگر كسی می‌خواهد صحبت طولانی‌تر داشته باشد باید از تلفن ثابت استفاده كند و در صورتی كه فرد در جایی هست كه تلفن ثابت وجود دارد بهتر است تلفن همراه خاموش شود. بهترین حالت در هنگام پیاده‌روی هم گذاشتن تلفن همراه داخل كیف است.

 ‌/‌ جام‌جم

شنبه 20/6/1389 - 16:9
آموزش و تحقيقات

 

 

 
     
 
 
 دانشمندان در تحقیقی كه می تواند به افراد كاملا معلول كمك كند با افكار خود سخن بگویند ، ادعا می كنند شواهدی از حرف زدن مغز انسان یافته اند.
به گزارش ایرنا ، محققان دانشگاه یوتا در آمریكا با استفاده از دو شبكه 16 میكروالكترود كه در زیر جمجمه و در بالای مغز كارگذاشته بودند توانستند سیگنال های مغزی را به كلمات ترجمه كردند.نتایج این تحقیقات در نشریه مهندسی عصبی منتشر شده است.
پرفسور بردلی گریگر مجری این تحقیقات گفت: ما توانسته ایم تنها با استفاده از سیگنال های مغز و یك ابزار لغات گفتاری را رمز گشایی كنیم. این ابزار می تواند برای افراد معلولی كه نمی توانند صحبت كنند نوید بخش باشد.
از آنجا كه این شیوه نیازمند پیشرفت های بیشتر و كارگذاری الكترودها در مغز است دانشمندان می گویند چند سال دیگر آزمایش های بالینی این شیوه بر روی افراد معلولی كه قادر به حرف زدن نیستند انجام خواهد شد.
آنها در بررسی های خود امكان ترجمه سیگنال های مغزی به گفتار رایانه ای را نشان دادند
شنبه 20/6/1389 - 16:7
بیماری ها
 

 

 
     
 
 
یك متخصص پوست و مو گفت: تومورها و زگیل‌ها می‌توانند در همه جای ناخن یافت شوند كه در اثر رشد تومور یا زگیل، صفحه ناخن ممكن است دچار تغییر شكل شود یا حتی تخریب شده و از بین برود.
دكتر فرشته ببری در گفتگو با ایسنا‌ گفت: تومورهای ناخن به دو گروه سرطانی و غیرسرطانی (خوش‌خیم) تقسیم می‌شوند كه شایع‌ترین تومورهای غیرسرطانی، زگیل‌ها هستند.
وی افزود: زگیل‌ها عفونت‌هایی ویروسی هستند كه پوست اطراف یا زیر ناخن را مورد تهاجم قرار می‌دهند، اغلب این موارد دردناك هستند و گاهی موجب محدود شدن كاربرد انگشت مبتلا می‌شوند. درمان آنها ساده، اما طولانی است و معمولا شامل منجمد كردن یا سوزاندن محل با مواد شیمیایی و برداشت زگیل است.
وی تصریح كرد: اگر زگیل یا تومور به زیر چین‌های ناخن گسترش یابد یا در زیر صفحه ناخن قرار داشته باشد، ممكن است برای برداشت آن نیاز به عمل جراحی باشد.
این متخصص پوست و مو درخصوص پسوریازیس ناخن نیز گفت: پسوریازیس یك بیماری مزمن است كه سبب التهاب پوست می‌شود و در نتیجه در پوست سر، آرنج‌ها و زانوها پوسته‌های سفید - نقره‌ای و ضخیم تشكیل می‌شود. شیوع آن حدود یك درصد و ممكن است در ایران 700 هزار نفر در دوره‌ای از عمر خود مبتلا به پسوریازیس شوند.
وی عنوان كرد: پسوریازیس در 50 درصد بیماران اعم از بچه‌ها، بالغان و بزرگسالان علاوه بر پوست، ناخن‌ها را هم گرفتار می‌كند، البته این گرفتاری به‌شدت و وسعت پسوریازیس در بدن ارتباطی ندارد.
 
شنبه 20/6/1389 - 16:5
شخصیت ها و بزرگان


 

  

 شیخ محمد خیابانی

ولادت و زندگی نامه

روحانی مجاهد، شیخ محمد خیابانی در سال 1259 شمسی در در روستای خامنه ارونق از توابع تبریز متولد شد. وی پس از فراگیری علوم مقدماتی، از محضر حضرات آیات سید ابوالحسن انگجی و میرزا عبدالعلی، فقه و اصول و هیئت و نجوم را آموخت و پس از مدتی به تدریس پرداخت. پتروفسکی اقامت و به تجارت اشتغال داشت،.
پس از مقداری تحصیلات مقدماتی به روسیه رفت و مدتی در نزد پدر خود به کار مشغول بود و دیری نگذشت که به تبریز بازگشت. و به تحصیل علوم دینی پرداخت فقه واصول را از حاج میرزا بوالحسن آقا انگجی فرا گرفت و فریب الاجتهاد شد. هیأت، هجوم و حساب حکمت، کلام و ادبیات نیز آموخت. پیش از انقلاب مشروطه مدتی امام جماعت بود. احتمالاَ از جوانی در اندیشه حق طلبی و آزادی‌خواهی بود و راه رسیدن به آن را در ذهنش مورد بررسی قرار می‌داد و به این نتیجه رسید که رد ایرن نخست باید یک انقلاب فکری بوجود آورد و از این راه مردم را به حقوق خویش آشنا گردانید.
در انقلاب مشروطه مانند دیگر مجاهدان ضد مستبدان به مبارزه و جنگ برخاست چندی بعد عضو انجمن ایالتی آذربایجان گردید. چون مجلس به توپ بسته شد و محمدعلی میرزا حلقه محاصره تبریز را روز به روز تنگتر می‌کرد شیخ سخت به مبارزه برخاست.
در دهه دوم شهریور 1287 ش و دهه اول شعبان 1326 هجری قمری عین‌الدوله به حکمرانی آذربایجان و به لشکر آرائی برای پیکار با مردم مظلوم تبریز مشغول گشت.
ملت قهرمان تبریز برای دفاع از حق و آزادی جانانه و دلیرانه پیکار می‌کردند آنها می‌دانستند که اگر مبارزه را ادامه ندهند مشروطیت خواهد مرد. مردن را برای زنده کردن مشروطه رجحان داده بودند جنگهای سختی در داخل شهر و در خیابانها و بازار در کار بود. اغلب مغازه‌ها و دکاکین و حجره‌های تجار و خانه‌ها دستخوش یغماگران استبدادیان می‌شد. یکی از آزادیخواهان بنام حاجی معروف به قفقازی در مجمعی که منزل سید هاشم دوچی دشمن بنام مشروطه از گروه انبوهی تشکیل یافته بود گفت:
تا جان داریم در نگهداری مشروطه خواهیم کوشید. شاهزاده عین‌الدوله که بحکمرانی آذربایجان آمده‌اند بیایند و درون شهر بنشینند و به قانون مشروطه فرمان رانند. هر کسی که گناهکار است فرمان دهند دستگیری نمائیم تا بازپرسی شود و کیفر ببیند، نه آنکه در بیرون شهر بنشیند و پیاپی لشگر گردآورد، ایلهای شاهسون و قره‌داغ و سواره و پیادة مرندی و کردان شکاک و جلالی را خواسته و با اینهمه بس نکرده از تهران و قزوین و زنجان و بختیاری و کیکاوند و پشتکوه نیز سپاه بخواهد و در شاطرانلو سپاهبزرگی آراسته در آرزوی کشتار مردم بیدست و پا باشد. ما را از این لشگرها چه باک! این سی هزار سپاه جای خود اگر صدهزار هم باشد ترسی نخواهیم کرد و دست زا حقوق خود برنخواهیم داشت، ما می‌خواهیم ایران چون دولت‌های اروپا نیرومند گردد. این سخنان از دهان جوان غیرتمندی در می‌آید پس از گفتگوی بسیار تصمیم گرفتند که نامه‌ای از زبان مردم بعین‌الدوله نوشته با نمایندگان بفرستند...
شیخ محمد خیابانی، میرزا محمد تقی طباطبائی، سید حسین عدالت و میرزا حسین واعظ همراه نماینده انگلستان به نزد عین‌الدوله رفتند اما این مرد متظاهر به درویشی، مجسمه سالوس و ریا با نوید و سخنان آمیخته به فریب می‌خواست مشروطه‌خواهانرا گول بزند ولی آنان دریافتند و سرانجام نومید به مبارزان پیوستند و آنقدر در مبارزه پا فشردند که سپاه حیله‌گر بیرحم شاه را شکست دادند که نمونه‌ای درخشان و کم‌نظیر از پایمردی و دلاوری در انقلاب مشروطه ایران بود.
شیخ محمد خیابانی برای اعتلاء مشروطیت ایران و تأمین حاکمیت واقعی ایران از بین توده‌های وسیع، تودة زجر دیده، ستم کشیده و از همه چیز محروم، مردم آذربایجان برخاست و به وظیفه عالی خود، یعنی تنویر افکار و بیداری توده‌های ناکام و پریشان پرداخت .
مرحوم شیخ محمد خیابانی قطعاَ یکی از مبارزان جلیل‌القدر تاریخ معاصر ایران بوده است. این مرد در سراسر زندگی سیاسی خود به هیچ وجه آلوده نشده نه تنها پیوستگی به سیاست بیگانه‌ای نداشته ،بلکه جز عشق به دیار و سرزمین ایران چیزی محرک و پشتیبان او نبوده است، بلکه جاه‌طلبی‌ها و خودخواهی‌ها و ریاست‌جوئی‌هائی که در دیگران آن همه آفت برانگیخته و آن همه ماجری و رسوائی فراهم کرده است. در وی نبوده و بالاتر از همه آنکه هیچ توقع مادی از ایران نداشته و هرگز زندگی خود را به پستی‌ها و کوته‌نظری‌هائی که یگانه محرک دیگران بوده نیالوده است.
این مرد چندین سال یکی از مؤثرترین مردان سیاست ایران بوده است. چه در تهران و چه در تبریز وجود او روی دادن حوادث و در جریان بسیار موثر بوده و با کمال آسانی می‌توانسته است از نفوذ خود برای بدست‌آوردن خرچه می‌خواسته است بهره‌مند شود و با این همه در زندگی ساده نزدیک به تهی‌دستی زیسته و روزی که از جهان رفته است اندوخته محقر دیگران را هم نداشته است .
شهید خیابانی پس از پیروزی مبارزان مجاهد تبریز بر سپاه انبوه شاه و عواملش و در هم شکستن نیروی استبداد و فتح تهران عزل محمد علیشاه و در دوره دوم مجلس شورای عالی به نمایندگی از طرف مردم‌آذربایجان انتخاب گردید و در برابر مخالفان آزادی، از حقوقملی و آزادی دفاع کرد و از اعضاء برجسته فرقه دموکرات بود. چون مجلس تعطیل شد و ایام سختگیری آغاز گشت. چند سال مخفیانه زندگی می کرد. تا اینکه به تبریز بازگشت اما در تبریز نیز بواسطه حاج صمد خان شجاع‌الدوله و سردار رشید در آذربایجان مدتی گوشه‌گیری کرد.
در سال 1335 هـ.ق برابر 1917میلادی انقلاب اکتبرشوروی آغاز گشت و ایران تا حدی توانست از چنگال استبداد روسیه نجات یابد. خیابانی فرقه آزادیخواهی را جانی تازه بخشیدو در آن تجدید سازمان به عمل آورد و روزنامه تجدد را که ارگان رسمی این حزب بود انتشار ‌داد.
شیخ محمد خیابانی با قرارداد 1919 که وثوق‌الدوبه به زیان ملت ایران اما به نفع انگلستان بسته بود سخت به مخالفت برخاست. و در تاریخ 17 تیر ماه 1299 خورشیدی مبارزان تبریز به رهبری شیخ محمد خیابانی قیام کردند. ادارت شهر و مراکز حکومت را اشغال و ماموران اعزامی از مرکز را مجبور به ترک محل ماموریت کردند. منظور از قیام این بود که در غیاب مجلس یک نیروی ملی تشکیل داد. هدف از قوه به فعل در آوردن مشروطیت و اجرای کامل قانون اساسی مرام و مقصد قیام تبریز بود. این قیام 6 ماه طول کشید. شهید خیابانی همه روز عصرها در ضمن نطق بیان کافی مران و منظور آزادیخواهان و ملیون آذربایجان را به سمع عمومی رسانیده و مردم را برای حفظ آزادی و استقلال ایران تشویقو تشجیع می‌نمود .

نهضت قیام

خیابانی بی شک یکی ازچهره‌های درخشان دینی و سیاسی ایران بود که سخنرانی‌های شورانگیزی می‌کرد. مقالات جالبی می‌نوشت و برای به ثمر رسانیدن نهضت مشروطه‌خواهان تا پای جان ایستادگی کرد. و از دو قیامی که این آزاد مرد در آذربایجان نمود. شور و دلدادگی وی را به مشروطه و آزادگی به‌خوبی می‌توان فهمید.
قیام اول با تشکیل یک هیأت دولتی که مورد اعتماد آذربایجان بود تا حدی توفیق یافت اما این دولت هم با مشکلاتی که روبر شده بود، هنوز قادر با انجام کارهای بزرگ و مهمی که مورد تقاضای ملت ایران و مخصوصاَ حزب متشکل، فرقه دموکرات ایران، کمیته‌های تهران و آذربایجان بود. نشده است!
قیام دوم از فروردین 1299.ش آغاز گشت و در جریان همین قیام شیخ محمد خیابانی با اینکه به وکالت دوره چهارم انتخاب شده بود. بامر مخبرالسلطنه استاندار مشروطه به شهادت و خانه‌اش به وسیله قزاق‌ها غارت شد.
خیاباتی با اولتیماتیوم روس ها به دولت سخت به مبارزه بر می خیزد و آن را نا موجه می داند. در جریان ورود عثمانی ها به آذریابجان به شدت از یک پارچگی ایران دفاع می‌کند و آنها را که می‌خواستند با دشمن مهاجم کنار بیایند سخت مورد حمله قرار داد.
در آخرین نطق خیابانی چنین آمده است:
تبریز می‌خواهد حاکمیت بدست ملت باشد. تمام ایران. فعلاَ با زبان حال خود این تقاضا را می‌نماید. هرگاه تهران از قبول این نظریه سرپیچی کند، ما ایران را تجدید بناء خواهیمنمود، ما می‌گوئیم حاکمیت آزادیخواهی باید در سراسر ایران جاری باشد. اهالی ایالات و ولایات باید رأی خود را آزادانه اظهار دارند برای مدافعه این حق، آخرین مرحله شهادت است و شهادت در این راه را بر زندگی بی‌شرمانه ترجیح می‌دهیم.ِ

نوشته ها

برخی از عنوان نطق‌های خیابانی عبارت است: حاکمیت ملت لزوم تشکیلات در هیئت اجتماعیه پافشاری و استقامت – افکار عمومی – لزوم مرکزیت – بیاد شهدای آزادی، فکر بایدهادی انقلاب و تکامل باشد – آزادی با خونسردی فرق داردامنیت و آسایش - حائن باید مجازات شود – باید بفهمیم که چه می‌خواهیمآزادی قبل از همه چیز، اراده ملت مافوق همه چیز است – برای اجرای اصلاحات خودمان را باید قبلاَ اصلاح کنیم آزادی و امنیت – سقوط و اعتلا و بیش از 100 سخنرانی دیگر و مقالات متعدد.

شهادت

سرانجام این روحانی آگاه و مبارز انقلابی در ذیحجه 1338 قمری و توسط حاج مخبرالسلطنه که از طرف مشیرالدوله به آذربایجان برای والی گری اعزام شده بود به طرز جانگدازی به فیض شهادت نائل آمد .
منبع: کتاب شیخ محمد خیابانی تألیف علی آذری

  
شنبه 20/6/1389 - 16:3
ادبی هنری
 

 

 
 

 

 

 

در نزدیکی مرکز بزرگ تجاری و محل نمایشگاههای بین‌المللی مالزی مسجد فدرال که به مسجد ولایت مشهور است واقع شده، مسجدی با 22 گنبد که از فرهنگ و معماری خاورمیانه تأثیر گرفته است.

 

  این مسجد در زمینی به وسعت 13.4 هکتار و زیر بنای 37 هزار متر مربع بنا شده و بعنوان چهل و چهارمین مسجد ساخته شده توسط دولت مالزی بعد از استقلال این کشور شناخته می شود و از جاذبه های توریستی کوالالامپور است.  کلنگ این مسجد 80 میلیون دلاری در 15 مارس 1996 زده شد و در 30 آگوست 2000 رسما افتتاح شد.تأثیرات فرهنگ و معماری خاورمیانه در طراحی و خلق این مسجد ، بویژه الهام گرفتن از مسجد آبی استانبول در ترکیه بوضوح پیداست. این ویژگی شامل 22 گنبد منشعب شده از گنبد اصلی، چند نیم گنبد و طاق نیمه مدور آن است.    در ساخت این گنبدها از مواد سبک و الیاف شیشه به همراه فیبر استفاده شده تا برخلاف گنبدهای سیمانی، دارای استحکام و طول عمری بیشتری باشند و احتمال برداشت ترک در آنها به حداقل برسد. این گنبدها بصورت بخش های جداگانه ساخته و بر روی مسجد در کنار هم سوار می شوند .  بلندای این مسجد 27 متر است که با هنرمندی سنگتراشان بطور خیره کننده ای ساخته شده است . همچنین قلمکاری های آیه های قران کریم در اطراف محراب که بوسیله طراحان ایرانی  با سنگهای گرانبها انجام شده زیبایی خاصی را بر فضای داخلی و شبستان این مسجد حاکم می کند.  ایجاد مدرسه اسلامی در مسجد برای سنین قبل از دبستان و به منظور بالا بردن سطح علمی در حیطه های اسلامی از دیگر نقاط حائز اهمیت در این پایگاه اسلامی است . آموزشهایی از قبیل روخوانی قرآن، چگونگی انجام فرایض دیدنی و آموزشهای مبانی اخلاقی اعتقادی از اهم فعالیتهای آموزشی این مسجد هستند.  

همچنین کتابخانه بزرگ اسلامی، سالن کنفراس، سالن همایش ویژه مراسم ازدواج و سالن غذا خوری مجهز از دیگر امکانات تعبیه شده در این مسجد است.

منبع :سایت راسخون   
شنبه 20/6/1389 - 16:2
ادبی هنری

«آسمان همیشه ابری نیست» از شبكه یك، «ساختمان 85» از شبكه دو، «بخت برگشته» از شبكه سه و «خانه بی‌پرنده» از شبكه تهران پخش خواهد شد.

 

 با نزدیك شدن به آخرین روزهای ماه مبارك رمضان و بخش‌های پایانی سریال‌های مناسبتی چهار شبكه تلویزیون، پخش تعدادی از مجموعه‌های جدید جایگزین قطعی شده و گمانه‌زنی‌ها درباره روی آنتن رفتن چند مجموعه دیگر برای فصل پاییز ادامه دارد.بر همین اساس، قرار است دومین سریال سعید عالم‌زاده (پس از مجموعه ناكام «كلانتری 88») با عنوان «آسمان همیشه ابری نیست» از ابتدای مهر به پخش برسد. پیش‌بینی می‌شود این سریال در باكس دوشنبه شب‌ها و یا روزهای زوج ساعت 22 روی آنتن شبكه یك رود.سریال جدید مهدی فخیم‌زاده نیز پس از دوبار تغییر نام از «بازپرس» به «قتل در ساختمان 85» در نهایت با نام «ساختمان 85» از اول پاییز و احتمالاً در كنداكتور پنج‌شنبه شب‌ها ساعت 21:20 از شبكه دو پخش خواهد شد.
 
شبكه سه نیز كه پس از مدت‌ها ركود ساخت سریال طنز هرشبی و درغیاب چهره‌هایی چون رضا عطاران و مهران مدیری، جای چنین مجموعه‌ای را به خوبی حس كرده، كمدی روتین پاییزی خود را به سعید آقاخانی سپرده تا «بخت برگشته»، هفته جاری كلید بخورد و ضبط آن همزمان با پخش در پاییز (احتمالاً هر شب ساعت 19:45 یا 20) ادامه پیدا كند.

شبكه تهران با پایان «به كجا چنین شتابان از خرداد امسال، در نظر داشت تا «خانه بی‌پرنده» ساخته كاظم معصومی را در ایام ماه رمضان به عنوان سریالی مناسبتی روی آنتن ببرد، اما تلخی سه سریال شبكه‌های دیگر، موجب شد تا مسؤولان این شبكه، ملودرام «خانه بی‌پرنده» را برای فرصت دیگری كنار بگذارند و «نون و ریحون» را جایگزین آن كنند.
نكته جالب درباره این چهار سریال در نوبت پخش، تنوع ژانرها و بازیگرانشان است كه قطعاً می‌تواند حس و حالی تازه به یكنواختی سریال های اخیر و تلخی پررنگ آنها ببخشد.
آسمان همیشه ابری نیست؛ درام ‌جوان‌پسند
سریال «آسمان همیشه ابری نیست» به كارگردانی سعید عالم‌زاده و تهیه‌كنندگی امیرپوررحمانی اواسط بهمن پارسال كلید خورد و تصویربرداری آن آخر خرداد امسال تمام شد. این سریال كه روزهای اخیر مراحل تدوین و صداگذاری خود را سپری می‌كند، قرار است در 26 قسمت 45 دقیقه‌ای به پخش برسد و بازیگرانی چون (به ترتیب حروف الفبا) سپند امیرسلیمانی، لیلا بلوكات، نیما پوررحمانی، حدیثه تهرانی، كاوه خداشناس، شیوا خنیاگر، جعفر دهقان، مهران رجبی، امیرحسین رستمی، حسن عباسی، شمسی فضل‌اللهی، آتنه فقیه نصیری، شبنم معززی، ناصر ممدوح، فلور نظری و ... در آن بازی داشته‌اند.
فیلمنامه را احمد خداكریم نوشته، تهیه‌كننده آن را بازنویسی كرده و احسان خواجه امیری ترانه تیتراژ را خوانده است.آسمان همیشه ابری نیست یك درام خانوادگی و جوان‌پسند است و به روابط اعضای پنج خانواده از اقشار مختلف و فرزندان آنان می‌پردازد.
ساختمان 85؛ قتل به سبك فخیم‌زاده!
جدیدترین سریال مهدی فخیم‌زاده در مقام نویسنده و كارگردان حدود یك سال و نیم مقابل دوربین بود و در لوكیشن‌های متعددی تصویربرداری شد.
از جمله این لوكیشن‌ها یك دكور عظیم در پارك چیتگر بود كه در سریال به عنوان ساختمان مسكونی و محل وقوع قتل معرفی می‌شود. این سریال آخرین روزهای تدوین خود را از سر می‌گذارند و پخش آنونس‌های آن نیز از شبكه دو آغاز شده است.تهیه‌كننده این سریال رضا انصاریان است و بازیگران آن به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: محسن افشانی، بهرام ابراهیمی، لیلا برخورداری، محمود پاك‌نیت، اردشیر تفتی، عمار تفتی، امیررضا دلاوری، نفیسه روشن، انوشیروان فاطمی، لیدا عباسی، آشا محرابی، مهدی میامی، رویا نونهالی و ساعد هدایتی.ساختمان 85 مضمونی پلیسی- جنایی دارد و به همین دلیل سازندگان آن تمایل داشتند به جای شبكه دو كه شبكه كودك نام گرفته، ‌از شبكه‌ای دیگر به پخش برسد، اما این طور نشد. گرچه در این سریال همچنان می‌توان از طنز خاص فخیم‌زاده نیز تا حدودی سراغ گرفت.این مجموعه قصه وقوع قتلی ناگوار در یك مجتمع مسكونی است كه در ادامه با ورود بازپرس (با بازی پاك‌نیت) به ماجرا، حقایق جالب و عجیبی درباره این پرونده و همچنین ساكنان ساختمان مشخص می‌شود.این سریال در 26 قسمت 45 دقیقه‌ای آخرین مراحل تولید خود را سپری می‌كند و به صورت هفتگی پخش خواهد شد.بخت برگشته؛ تجمع بامزه‌های تلویزیون
سعید آقاخانی كه نوروز امسال «زن بابا» را برای شبكه سه ساخت، ‌طی همین روزها طنز «بخت برگشته» را هم برای پاییز این شبكه مقابل دوربین می‌برد. جمعی از محبوب‌ترین چهره‌های طنز سینما و تلویزیون،‌ یعنی حمید لولایی، سیروس گرجستانی، علی صادقی، مهران رجبی، مرجانه گلچین و ... در این سریال بازی خواهند داشت.
 
جالب آنكه این نخسین رویارویی لولایی و گرجستانی در یك سریال طنز است و آن دو پیش از این به دلایلی حاضر نشده بودند مقابل یكدیگر بازی كنند. حدیثه تهرانی، امیر غفارمنش و صبا كمالی دیگر بازیگران اصلی این سریال هستند و تهیه‌كنندگی را هم دو با تجربه و كاركشته این عرصه، مهران مهام و ایرج محمدی به عهده دارند.
بخت برگشته طبق پیش‌بینی‌ها همچون «مسافران» (رامبد جوان) در سال گذشته، در قالب روتین پخش خواهد شد و روند انتخاب بازیگران آن همچنان ادامه دارد.خانه بی‌پرنده؛ ملودرام خانوادگی
نخستین سریال كاظم معصومی كه احتمالاً بزودی آنونس‌های آن نیز از شبكه تهران پخش خواهد شد، ملودرامی خانوادگی با قصه‌ای پرتعلیق است كه نیم‌نگاهی نیز به حوادث جنگ تحمیلی دارد.
سریال، قصه گم شدن دختر خردسالی است كه زندگی پدر و مادرش (با بازی سعید نیكپور و آهو خردمند) را دستخوش بحران می‌‌كند. آن دو طی سال‌ها به دنبال دختر گمشده خود می‌گردند، ولی نشانی از او پیدا نمی‌كنند، تا اینكه در دوران كهنسالی دختری وارد خانه آنان می‌شود و خود را همان دختر گمشده معرفی می‌كند. اتفاقی كه تبعات زیادی را در پی دارد.تهیه‌كننده مجموعه امیرحسین شریفی است و دیگر بازیگران اصلی آن به ترتیب حروف الفبا عبارتند از: شهروز ابراهیمی، كاظم افرندنیا، محمد حاتمی، صدرالدین حجازی، اسماعیل خلج، جعفر دهقان، سامیه لك، فریدون محرابی، سارا نازپرور و روناك یونسی. فیلمنامه را نیز شعله شریعتی نوشته است.این مجموعه طبق پیش‌بینی‌‌ها در باكس یك شب در میان یا هر شب ساعت 22:10 یا 23 از شبكه تهران پخش خواهد شد.  
شنبه 20/6/1389 - 15:59
موفقیت و مدیریت

جمهوری اسلامی ایران در پی تشدید تحریمها طرحی ضربتی را اجرایی کرد که به دنبال آن علاوه بر بنزین در تولید گازوئیل هم خودکفا شد.

 

  به گزارش خبرنگار مهر، با وجود افزایش فشارهای سیاسی غرب بر شرکتهای اروپایی و آسیایی مبنی بر افزایش قیمت فروش بنزین به بهانه تحریم بنزینی ایران، در نهایت با اجرای طرح تولید بنزین و گازوئیل در واحدهای پتروشیمی، کشورمان از واردات این فرآورده‌های پرطرفدار نفتی بی نیاز شد.سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت روز سه شنبه با اشاره به افزایش تولید بنزین کشور به 66.5 میلیون لیتر در روز، گفته است: این طرح خودکفایی در واردات بنزین با افزایش تولید بنزین به صورت ضربتی در یک هفته گذشته تاکنون حاصل شده است.
 
برای نخستین بار در کشور آبان ماه سال گذشته طرح تولید بنزین در شرایط اضطراری به مدت یک هفته در سه مجتمع پتروشیمی نوری (برزویه)، بوعلی سینا و واحد آروماتیک بندر امام خمینی با ظرفیت تولید روزانه در مجموع بین 14 تا 16 میلیون لیتر بنزین اجرایی شد.
 
همچنین از ابتدای سالجاری تاکنون با افزایش فشارهای بین المللی برای تولید تجاری بنزین در این سه مجتمع پتروشیمیایی اقداماتی همچون بررسیهای اقتصادی و عملیاتی، اعمال تغییرات جدید فرآیندی، تغییر خطوط ارتباطی موجود و ایجاد شبکه جدید انتقال سوخت مایع، آماده سازی مسیرها و تجهیزات بارگیری انجام شده است.
 
در حال حاضر با اعمال تغییرات جدید در پتروشیمی برزویه با تبدیل واحد ریفرمیت به بنزین سازی امکان تولید روزانه حداقل 7 میلیون لیتر بنزین در این مجتمع فراهم شده است.
 
همچنین در مجتمعهای پتروشیمی بوعلی سینا و واحد آروماتیک بندر امام خمینی هم به ترتیب امکان تولید روزانه سه و پنج میلیون لیتر بنزین وجود دارد.
 
اما بنزین تولیدی در این سه مجتمع پتروشیمی دارای درجه آرام سوزی (اکتان) بالایی است که حتی امکان مخلوط کردن این بنزین سوپر با بنزین معمولی با عدد اکتان پایین برخی از پالایشگاههای نفت هم وجود دارد.
 
در همین حال پیشتر وزیر نفت با بیان اینکه عدد اکتان بنزین تولید شده در پتروشیمی ها حدود 98 تا 100 است، گفته بود: از این رو کیفیت و عدد اکتان این بنزین نه تنها پایین نیست بلکه قابل رقابت با بنزین وارداتی نیز است.
 
این عضو کابینه دولت با بیان اینکه هیچ گونه نگرانی از کیفیت بنزین تولید شده در واحدهای پتروشیمی وجود ندارد، اظهار کرده بود: شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی همچون یک خریدار خارجی بنزین را از واحدهای  پتروشیمی می خرد و به طور دائم تستهای کنترل کیفیت بر روی آن انجام می دهد.
 
علاوه بر تولید بنزین در این سه واحد پتروشیمی هم اکنون برنامه ریزی برای تولید بنزین با عدد اکتان بالا در 6 تا 7 واحد دیگر پتروشیمی همچون واحدهای اتیل بنزین پتروشیمی جم، امیر کبیر، اراک، تبریز، مارون، پارس و حتی واحدهای تولید کننده بنزین پیرولیز در حال انجام است.
 
همچنین در برخی از واحدهای آروماتیکی علاوه بر تولید بنزین، طرح تولید گازوئیل کم گوگرد نیز کلید خورده است و با شروع تولید در این مجتمعها قرار شده است در سال‌جاری هیچ گونه وارداتی برای تامین مصارف داخلی انجام نشود.
 
در عین حال، پیشتر شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی قصد داشت از اواخر شهریورماه امسال روزانه پنج ملیون لیتر گازوئیل برای ذخیره سازی سوخت زمستانی وارد کند که پیش بینی می شود که با اجرای طرح ضربتی، واردات این فرآورده نفتی دیگر انجام نشود.
 
به گفته مسئولان وزارت نفت، واردات بنزین و گازوئیل برای افزایش ظرفیت ذخایراستراتژیک کشورهیچگاه متوقف نمی‌شود اما با توجه به خودکفایی برای تامین نیازهای داخلی، بنزین وارد نمی شود.
 
اما در کنار تولید بنزین در واحدهای پتروشیمی قرار است با ساخت واحدهای جدیدی در پالایشگاه گاز ایلام، طرح استحصال اتان پالایشگاه گاز پارسیان، برخی از پالایشگاههای پارس جنوبی و پالایشگاه گاز بید بلند دو،  امکان تولید بنزین فراهم شود.

امکان تولید سالانه 400 هزار تن بنزین طبیعی در پالایشگاه گاز بیدبلند دو و با راه اندازی واحد استحصال اتان پالایشگاه پارسیان روزانه معادل 8 میلیون بشکه بنزین طبیعی وجود دارد. 

منبع :سایت راسخون


 

شنبه 20/6/1389 - 15:58
اخلاق

شهردار کلانشهر تبریز با استقبال از ایده مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی مبنی بر نامگذاری یکی از خیابان های تبریز به نام کریم باقری، با این پیشنهاد موافقت کرد.

 

 به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، علیرضا نوین در آئین تجلیل باشگاه تراکتورسازی تبریز از کریم باقری به عنوان بازیکن اخلاق دهه گذشته فوتبال ایران گفت: تلاش خواهد شد با همکاری شورای اسلامی شهر تبریز پیشنهاد نامگذاری یکی از خیابان های تبریز به نام کریم باقری به سرعت محقق شود.وی همچنین گفت: در همایش سال گذشته "زنده نامان" که همه ساله به همت شهرداری تبریز برگزار می شود، کریم باقری به عنوان یکی از برگزیده های این همایش انتخاب و معرفی شد ولی به خاطر سفر، شرکت در این مراسم برای این بازیکن بااخلاق تبریزی ممکن نشد که در همین مراسم هدایا، لوح و تندیس مربوطه تحویل می شود.شهردار تبریز گفت: کریم باقری معلم اخلاق عرصه ورزش است و باید جوانان این ورزشکار ر الگوی خود قرار دهند.در ادامه این مراسم، محمدحسین جعفری ‌مدیرعامل باشگاه فرهنگی ورزشی تراکتورسازی تبریز هم طی سخنانی گفت: هدف از برگزاری برنامه تجلیل از کریم باقری گردهمایی همه افرادی بوده است که از سال های دور همراه این باشگاه بوده اند.وی همراهی مردم در رسیدن تیم تراکتورسازی به هدفگذاری صورت گرفته مبنی بر حضور در رقابت های باشگاه های آسیا را ضروری خواند و گفت:کمک همه هواداران‌، مسئولان و مردم در آسیایی کردن تیم فوتبال تراکتورسازی، وقوع این اتفاق را تسریع خواهد کرد.در این مراسم از کریم باقری به عنوان بازیکن اخلاق دهه گذشته فوتبال ایران تجلیل شدمنبع : سایت راسخون
شنبه 20/6/1389 - 15:56
اخبار

«طوبی» دارای اراده و عزم فوق العاده ای است که در این راه تمام فداکاری ها را برای رسیدن به هدفش انجام داد. او ساعات بسیار کمی را می خوابید و به اندازه ای می خورد که بتواند بکار حفظ ادامه دهد. به طور خلاصه...

 

 به گزارش شیعه آنلاین، این تلاش پیوسته وی پس از مدت بسیار کوتاهی یعنی تنها در 53 روز به نتیجه رسید و او موفق شد کل قرآن کریم را حفظ نماید و تقدیرنامه ای از مفتی منطقه "جانقایا" در آنکارا دریافت کند.«طوبی قلیچ» در مورد چگونگی حفظ قرآن کریم در این مدت کوتاه گفت: با فهم خوب زبان عربی، تکیه بر قدرت حافظه ای بالا و حضور فعال و به صورت خصوصی نزد استاد، توانستم به هدف خود در این مدت دست یابم.در همین راستا «خدیجه شاهین» درباره توانایی های فوق العاده این دختر جوان 20 ساله گفت: «طوبی» دارای اراده و عزم فوق العاده ای است که در این راه تمام فداکاری ها را برای رسیدن به هدفش انجام داد. او ساعات بسیار کمی را می خوابید و به اندازه ای می خورد که بتواند بکار حفظ ادامه دهد. به طور خلاصه او بسیار مستعد است و از این استعداد خود در وقت مشخص شده برای حفظ قرآن استفاده کرد.   
شنبه 20/6/1389 - 15:54
شخصیت ها و بزرگان


 

ولادت

در یکی از روزهای سال 1292 ش، در خانه باصفای آقامیرعلی، از سادات محترم آذرشهر، کودکی پا به عرصه وجود گذاشت که بعدها بر اثر کوشش در راه تحصیل و تهذیب، از چهره‏های برجسته جامعه اسلامی شد. عشق و ارادت پدرش به امیر مؤمنان علی علیه‏السلام او را بر آن داشت تا برای نام‏گذاری فرزندش یکی از القاب آن حضرت یعنی «اسداللّه» را برگزیند. اسداللّه در چهارسالگی مادر خود را از دست داد و از آن به بعد تحت نظارت پدر دلسوز و بانوی پرهیزگاری که به همسری پدر او درآمده بود، روزهای حساس دوره کودکی را سپری کرد و با تربیتی اسلامی پا به دنیای نوجوانی گذاشت.

در مکتب حوزه

سید اسداللّه مدنی در اوایل جوانی به سلک طالبان علم و کمال راه یافت و دروس ابتدایی را در حوزه علمیه یزد فرا گرفت. هرچند در روزهای نخستین تحصیل، پدر خود را از دست داد اما هم‏چنان با مشکلات ساخت و راه حوزه علمیه قم را پیش گرفت و مدت‏ها هم‏نشین رنج غربت بود. قلب لب‏ریز از عشق و شعف به معارف اسلامی او را واداشت که سال‏ها در جوار بارگاه فاطمه معصومه علیهاالسلام ماندگار شود و از محضر بزرگان بهره‏مند گردد. وی مدتی را که در این شهر بود در پای درس آیت اللّه حجت کوه‏کمری و آیت اللّه سیدمحمدتقی خوانساری و چهارسال در محضر امام خمینی حضور یافت و از دروس فلسفه، عرفان و اخلاق ایشان بهره فراوان برد و موجب شد امام را در مقام عمل بالاتر و برتر از مرز علم بیابد و عشقش نسبت به ایشان فزونی یابد.

در مقام اجتهاد

آیت اللّه مدنی در سال 1363 ق به زیارت خانه خدا مشرف شد و پس از اتمام مراسم حجّ، بی‏درنگ به سوی نجف اشرف روانه گشت و از همان اوان ورودش به حوزه علمیه، درس و بحث علمی را آغاز نمود. وی سالیان درازی در حوزه پررونق نجف ماندگار شد و همان‏گونه که در مقابل بارگاه قدسی امام علی علیه‏السلام زانوی ادب بر زمین نهاد و روز و شب به پالایش روح و تهذیب نفس همّت گماشت، در فضای حوزه علمیه نیز تلاشگری کم‏نظیر بود. او که از دانش و معارف بزرگانی چون آیت‏اللّه حکیم، آیت‏اللّه سید ابوالحسن اصفهانی و آیت‏اللّه سید عبدالهادی شیرازی بهره می‏برد و مدارج علمی را به سرعت پشت سر می‏نهاد، روزبه‏روز بر درخشش شخصیت علمی و معنوی‏اش افزوده می‏شد و سرانجام به مقام اجتهاد نائل شد.

بر کرسی تدریس

آیت‏اللّه مدنی چندین سال در حوزه علمیه نجف به تدریس اشتغال داشت و درس ایشان از جمله درس‏های زنده و پر شور بود. عاشقان علم و دین در اطراف شمع وجود آیت‏اللّه مدنی گرد می‏آمدند و از بحث‏های شیوا و دل‏نشین وی استفاده می‏کردند. آیت‏اللّه راستی کاشانی که در آن دوران در محضر ایشان بود می‏گوید: «از درس ایشان محصلین زیادی استفاده می‏نمودند... و شاگردانشان با یک عشق و علاقه خاصّی در درس ایشان شرکت می‏جستند».

بر قله رفیع عرفان

گفتار، کردار، سکنات و در یک کلمه زندگی شهید مدنی با یاد خدا درآمیخته بود. او اگرچه در میان مردم و همانند آنان زندگی می‏کرد، هرگز ذهن و زبانش از ذکر خدا غافل نبود و تعلّقات دنیا او را از یاد محبوب باز نمی‏داشت. تقوا تنها لقلقه زبانش نبود، بلکه الگوی عملی سیر و سلوک و زیربنای محکم زندگی او محسوب می‏شد و همواره می‏گفت: «تقواست که آزادی و روشن‏بینی می‏آورد و حق را الهام می‏بخشد».

ساده‏زیستی و مراقبت بیت‏المال

آیت‏اللّه مدنی زهد و پارسایی را آگاهانه اختیار نموده، از زندگی مرفّه گریزان بود. هیچ‏گاه زرق و برق دنیا چشم‏هایش را خیره نمی‏کرد و تا آخرعمر دست از قناعت و بخشش به دیگران باز نداشت. به فقرا و مستمندان بسیار می‏بخشید و خود هم‏چون فقیرترین مردم زندگی خود را می‏گذرانید و این در حالی بود که امانت‏دار اموال مردم بود و از شهرهای بزرگ ایران وجوهات شرعی زیادی برای او فرستاده می‏شد، امّا هیچ‏گاه از وجوهات برای مخارج شخصی خود استفاده نمی‏کرد.

عشق به جوانان

آیت اللّه مدنی به جوانان عشق می‏ورزید و توجّه خاصّی به آنان داشت. در ایّام تبعید، به هر شهری که منتقل می‏شد وقت معینی از روز را به جوانان اختصاص می‏داد و ساعت‏ها سئوالات گوناگون آنها را پاسخ می‏گفت و به تعطیل شدن و حتی کم رونق شدن این جلسات رضایت نمی‏داد. او در پاسخ به سؤال یکی از نزدیکانش که از وی پرسیده بود: «حاج آقا، چرا این قدر وقت خود را به این بچه‏ها اختصاص می‏دهید، در حالی که از وضعیت جسمانی خوبی برخوردار نیستند؟»، گفته بود: «اگر من آغوشم را باز نکنم برای بچه‏ها و جوانان، آغوش‏های باز شده نگران کننده‏ای هست که این‏ها را می‏ربایند».

در وادی فروتنی

تواضع، از برجسته‏ترین اوصاف مؤمنان و از عالی‏ترین فضایل اخلاقی هر انسان صاحب کمال است که رسیدن بدان، خودساختگی می‏طلبد. آیت اللّه مدنی که عمری در سیر و سلوک گام زده بود، از این کمال معنوی بهره فراوان داشت. یکی از فضلای حوزه علمیه قم در این خصوص می‏گوید: من از نزدیک که با آیت اللّه مدنی معاشرت داشتم ایشان را انسانی غیور و جسور می‏دیدم... او با تواضع دست به سوی خدا برمی‏داشت و می‏گفت: «خدایا! از صمیم قلب می‏گویم، اگر صدمه به انقلاب برسد من حاضرم از جان خودم برای دفع آن، سرمایه‏گذاری کنم...» و در احترام و تواضع به دیگران حتی به کوچک‏تر از خودش از لحاظ علمی و موقعیت اجتماعی، به گونه‏ای برخورد می‏کرد که من فکر می‏کردم خداوند متعال در او نفس امّاره نگذاشته است.

در میدان دلاوری

دلاوری آیت اللّه مدنی ریشه در ایمان راستینش داشت. او در دوران ستم‏شاهی هم‏گام با اقشار مختلف مردم همواره در راه احقاق حقوق مردم فریاد برمی‏آورد و حتی از درافتادن با حکومت هم وحشت نداشت. یک‏بار در گنبد کاووس که ایّام تبعید را در آن‏جا می‏گذراند، رئیس ساواک گنبد به صورت ناشناس به ایشان تلفن کرد و از او پرسید: به نظر شما امروز از چه کسی باید تقلید کرد؟ وی با صراحت و بی‏پروا می‏گوید: با وجود آیت اللّه خمینی معلوم است که باید از ایشان تقلید کرد. رئیس ساواک بعدا به ایشان پیغام می‏فرستد که: «آقای مدنی کمی ملاحظه کنید». آیت اللّه مدنی، همین که از قضیه اطلاع می‏یابد، در پاسخ می‏گوید: «من آنچه عقیده‏ام هست می‏گویم و از کسی هم باکی ندارم».

شهید مدنی و فرهنگ صرفه‏جویی

قناعت و صرفه‏جویی در امور زندگی که از اوصاف پسندیده اسلامی است، در زندگی آیت اللّه مدنی نمایان بود. او در پرتو این توصیه اسلامی نه تنها عزّت و عظمت روحی خود را حفظ کرده بود، بلکه زمینه را برای کمک به مستمندان فراهم می‏نمود. در اوایل جنگ وقتی دید مردم با کمبود نفت مواجه گردیده‏اند از آن استفاده نکرد و در سرمای سوزان تبریز با پوشیدن پوستین، زندگی‏اش را گذراند. شهید مدنی در جزئی‏ترین امور چنان دقت می‏کرد که تعجب اطرافیانش را برمی‏انگیخت.

تسلّی‏بخش دردهای محرومان

آیت اللّه مدنی خانه‏اش قبله آمال محرومان بود و کعبه نیاز نیازمندان. او همانند پدری مهربان سرانگشت لطف و عنایتش گره‏گشای مشکلات زندگی مستضعفان بود و تسلّی بخش دردهای فراوانشان. داماد ایشان می‏گوید: چیزهایی را که ما در زندگی ایشان دیدیم فقط می‏توان در زندگی امیرالمؤمنین علیه‏السلام دید. یادم هست یک موقع پیرمردی رسید، و ما به دلایلی او را به خانه راه ندادیم تا این‏که او از فرصت استفاده کرد و خودش را به نحوی به آقا رساند و خواسته‏اش را به ایشان گفت. ایشان بر سر ما فریاد زد که آقا من جواب خدا را چه بدهم؟ این مرد کار داشته و شما راهش ندادید؟! شهید مدنی در همدان برای کمک به محرومان مؤسسه‏ای ایجاد کرده بود. هرکس هرچه می‏توانست از وسایلی که مورد احتیاج خانواده‏های مستمند بود می‏آورد و شب‏ها آن کالاها را تحویل خانواده‏های بی‏سرپرست می‏دادند و از آنها دل‏جویی می‏کردند.

بر مسند موعظه و اخلاق

آیت‏اللّه مدنی معلم بزرگ اخلاق بود؛ امّا نه این‏که دیگران را نیازمند پند و موعظه بداند و خود را فراموش کند، بلکه آنچه می‏گفت خود پیش‏تر بدان عمل کرده بود. از این‏رو سخنش بر دل‏ها می‏نشست و اندرزهایش چون کیمیا، مس وجود انسان‏ها را به طلا مبدّل می‏ساخت. زمانی که در نجف اشرف بود، هفته‏ای دو روز درس اخلاق داشت. در یک جلسه تنها برای بازاریان سخن می‏گفت و آنها را با وظایف دینی‏شان آشنا می‏ساخت و جلسه دیگر به محصلان علوم دینی و علما اختصاص داشت. این در حالی بود که در آن روزها دایر کردن درس اخلاق در حوزه علمیه نجف کار هر کسی نبود. آیت اللّه مدنی این جلسات را در دوران تبعید نیز زنده نگه داشت او به هر شهر و دیاری که می‏رفت بر خلاف میلِ حکومت، بساط بحث‏های اخلاقی را پهن می‏کرد و محفل دین‏مدارانِ حقیقت‏جو را نور و گرما می‏بخشید.

تبلور اخلاص

آیت اللّه مدنی مرد عمل بود و در کارهایش نیز جز خدا را در نظر نمی‏آورد و می‏گفت: «ارزش عمل به نیّت است. اگر نیت برای غیر خدا باشد، به چه درد می‏خورد؟»
داماد ایشان در ضمن خاطراتش می‏گوید: «در شب بیست و یکم ماه مبارک رمضانِ یکی از سال‏ها، شب قدر و احیا در مسجد شیخ انصاری در نجف اشرف، مجلس بسیار عظیم و باشکوهی ترتیب داده بود و علما و فضلا و اقشار مردم در مسجد گرد آمده بودند. ایشان [آیت اللّه مدنی] بالای منبر رفته همه را موعظه فرمود و دل‏ها را برای دعا و تضرّع آماده ساخت. تا این‏که چراغ‏ها را طبق مرسوم خاموش کردند. در آن تاریکی، ایشان جمله‏ای بیان کردند که مجلس واقعا منقلب شد و همه را سخت متأثر و گریان کرد. فرمودند: «رفقا، اگر شماها امشب آمده‏اید از گناهانتان در پیشگاه خداوند توبه کنید، ولی من آمده‏ام از اعمال و عبادت‏هایم توبه کنم».

مبارزه با بعثی‏ه

آیت اللّه مدنی به احکام اسلام و مقررات آن پایبند بود. او حتّی در کوچک‏ترین مسایل دقّت فراوان داشت و در پاسداری از حریم اسلام هیچ‏گاه احساس خستگی نمی‏کرد. زمانی در کشور عراق، بعثی‏ها دست به اعمال ضد اخلاقی می‏زنند و با درج مقالات توهین‏آمیزی در روزنامه، آیت اللّه حکیم را تحقیر کرده، مرجعیت را مخدوش می‏نمایند. آیت‏اللّه حکیم به دنبال این اعمال ضد مذهبی به کوفه رفته، به عنوان اعتراض در آن‏جا ماندگار می‏شود. در این ماجرا آیت اللّه مدنی تنها کسی بود که در مقابل بعثی‏ها موضع گرفت. وی برای پشتیبانی از مرجع تقلید جهان تشیّع در پیشاپیش طلاب کفن پوشید و به سوی کوفه راه‏پیمایی کرد و آیت اللّه حکیم را به نجف برگرداند.

خدمت به بندگان خدا

خدمت به بندگان خدا و رسیدگی به قشر ضعیف جامعه چیزی بود که آیت اللّه مدنی همواره نسبت به آن توصیه می‏کرد و خود نیز شیفته آن بود و در این راه هیچ‏گاه احساس خستگی نمی‏کرد. او پس از آن‏که از جانب امام مأمور رسیدگی به امور تبریز و چند شهر دیگر شد، خانواده‏اش را با خود نبرد. او می‏گفت: «من اگر اینها را به تبریز بیاورم باید روزی یکی دو ساعت وقتم را صرف این‏ها کنم، در حالی که این دو ساعت را می‏توانم به مردم خدمت کنم». آیت‏اللّه مدنی در روزهای سخت زندگی خود که در تبعید به‏سر می‏برد، هم‏چنان در خدمت مردم بود. او به هر شهر و روستا که می‏رفت به رفع نیازهای فردی و اجتماعی مردم اقدام می‏کرد و افراد نیکوکار را در این مسیر هدایت و تشویق می‏نمود.

در میدان جهاد

انسان‏های بزرگ و ژرف‏نگر که همواره جلوه‏های حقایق را می‏بینند، آغاز زندگی حقیقی را تولّد ظاهری و پای نهادن بر عالم خاک نمی‏دانند؛ بلکه زندگی آنان از روزی آغاز می‏گردد که به دنبال گم‏شده خویش به منزلگه عشق بار یابند و از ظلمتکده تن برهند. آیت اللّه مدنی در زمره چنین افرادی بود. از دورانی که هنوز جوانی بیش نبود به اهداف بلندی می‏اندیشید و همان‏گونه که در بُعد علمی می‏گفت: «اگر یقین نداشتم مجتهد می‏شوم، به این کار تن در نمی‏دادم» در بعد معنوی و بالا رفتن از نردبان کمال انسانی هم همین‏گونه بود. او در کنار فعالیت‏های درسی و بحث‏های علمی، توجّه خاصّی به جامعه داشت و در سخت‏ترین اوضاع نیز در کنار مردم قرار می‏گرفت.

تبعید آفتاب

آیت اللّه مدنی هرجا حضور داشت همانند شمعی فروزان می‏سوخت و روشنی می‏بخشید. عاشقان و دل‏دادگان مکتب او گرداگردش حلقه زده، از پرتو کمالاتش بهره‏ها می‏گرفتند. کردارش تجلّیگاه ایمان، و گفتارش عرصه حماسه بود. سخنان افشاگرانه و بی‏باکانه‏اش، به مردم غم‏دیده و زجر کشیده آگاهی و امید می‏داد و این برای سردم‏داران حکومت نگران کننده بود.
از این رو پیوسته او را از منطقه‏ای به منطقه دیگر تبعید می‏کردند. هنوز دو سال از تبعید ایشان به نورآباد نگذشته بود که وی را به گنبدکاووس تبعید نمودند و پس از آن نیز او را به چند شهر دیگر انتقال دادند.

منزلت رهبری در نگاه شهید مدنی

آیت اللّه مدنی منزلت بلند رهبری را در جامعه اسلامی به خوبی درک کرده بود و از آغاز دوران‏طلبگی، وجود یک مرکز دینی و سیاسی را برای جهان اسلام لازم می‏دانست. او بر این اعتقاد بود که «هرکس با پیشوایان و رهبران دینی، مخالفت ورزد، به عذاب‏های دنیوی و اخروی گرفتار می‏شود». وی در این‏خصوص می‏گوید: «رهبران راستین به طرف خودشان دعوت نمی‏کنند. نمی‏خواهند به مقام و ثروت‏های شخصی خود بیفزایند. فقط می‏خواهند آشنایی خلق با خدا کامل باشد و راه نشان دهند، به آن حدّ که انسان‏ها بتوانند رابطه‏شان را با خداوند، تبارک و تعالی، محکم سازند».
او به امام خمینی نیز عشق می‏ورزید و خاضعانه خود را مطیع امام ساخته بود و خالصانه می‏گفت: «ما تمام دنیا را با یک انگشت رهبر عوض نمی‏کنیم».

ولایت فقیه از منظر شهید مدنی

اسلام دین زندگی است و همان‏گونه که برای زندگی معنوی بشر دستورهایی دارد، برای اداره امور معاش دنیایی مردم نیز قانون و برنامه دارد و در این میان حاکمیت فقیه به عنوان رهبری انسانی عادل و آگاه به قوانین الهی، ضامن اجرای صحیح این دستورهاست. آیت اللّه مدنی به این مهم با توجّه خاصّی می‏نگریست و نسبت بدان اهتمام فراوانی داشت. او در تبیین این اصل اساسی اسلام چنین می‏گوید: «با یک حساب روشن و به طور صریح و آشکار می‏گویم: ... حکومت اللّه و حکومت امام زمان(عج) در حقیقت همان ولایت فقیه است که تبلور این آیه است که خدای تبارک و تعالی تشکیل حکومت اسلامی را به منزله روح نسبت به تبلیغات رسول اکرم صلی‏الله‏علیه‏و‏آله‏وسلم قرار می‏دهد: ای پیامبر باید حکومت اسلامی را نصب کنی و الاّ دین تو در معرض زوال و خطر است... ولایت فقیه قانون اساسی حکومت راستین اسلامی است که خداوند آن را برترین چیزها دانسته است... ولایت فقیه است که مستضعفین سراسر جهان را علیه متکبرین شورانده است

انقلاب اسلامی از دیدگاه شهید مدنی

انقلاب اسلامی در دید آیت اللّه مدنی معنای وسیعی داشت. وی در این‏باره چنین می‏گوید: «انقلاب اسلامی بر طبق فطرت انسان‏ها صورت گرفته... و دارای مجموعه مقرراتی است که دنیا و آخرت بشر را تأمین می‏کند. بنابراین انقلاب ما چون برای اسلام و به اسم اسلام بوده باید به کشورهای دیگر نیز معرّفی شود. در بین گرایش مردم و اسلام فاصله‏ای نیست؛ بنابراین باید اسلام را شناساند».

شهید مدنی، فقیه همیشه در صحنه

مبارزات آیت اللّه مدنی به دوران پیش از شکل‏گیری انقلاب اسلامی مربوط می‏شود. آیت‏اللّه مدنی پیش از نهضتِ سال 1342 در ایران، با فرقه‏های گم‏راه در ستیز بود. رضاخان و دیگر عاملان غرب در ایران برای کوبیدن اسلام، خصوصا مکتب حیات‏بخش تشیّع، به ترویج کنندگان مرام بهایی‏گری میدان داده بودند و این تفکر ضد دینی در سراسر ایران به ویژه در آذربایجان در حال گسترش بود. آیت‏اللّه مدنی در چنین روزگاری بود که از حوزه علمیه به زادگاهش بازگشت و مدّتی در آن‏جا ماندگار گردید و از آن روز دوران مبارزات وی نیز شکل گرفت. وی در کنار نوّاب صفوی در مقابل افکار پوچ کسروی به مبارزه برخاست. از همین رو وقتی شهید نوّاب مصمّم به مبارزه شد در تهیّه اسلحه وی را یاری کرد. در حوزه نجف در بین دوستان آیت‏اللّه مدنی معروف بود که «اسلحه‏ای که نواب صفوی تهیه کرد، با پول کتاب‏های آیت‏اللّه مدنی بود».

هم‏گام با امام

پس از رفتن امام خمینی رحمه‏الله از ترکیه به عراق و اقامت در نجف، آیت‏اللّه شهید مدنی از جمله کسانی بود که به موجب عشق و ارادت افزون به امام در سخت‏ترین روزها در کنار ایشان بود. آیت‏اللّه مدنی، چه در نجف و چه در روزهایی که برای امر تبلیغ به ایران سفر می‏کرد، از امام نیز سخن می‏گفت و رسالت و وظایف مؤمنان را در مقابل نظام پهلوی گوش‏زد می‏کرد. از این‏رو بود که در سال‏های 50 و 51 از جانب سازمان امنیّت وقت کشور (ساواک) تحت مراقبت قرار گرفت و به جرم ایجاد اختلال در امنیت منطقه تبعید گردید.

همراه با امام و هم‏گام با انقلاب

در بهمن سال 1357 ش هم‏زمان با فجر انقلاب اسلامی، آیت اللّه مدنی نیز در کنار شهید آیت اللّه بهشتی و صدها مبارز دیگر در صف مقدّمِ مبارزه با ایادی استکبار و عناصر سرسپرده آنان قرار گرفت و تا صبح پیروزی حقّ بر باطل در پی استقرار حکومت اسلامی تلاشگری خستگی‏ناپذیر بود. آیت‏اللّه مدنی در اولین انتخابات مجلس خبرگان از طرف مردم همدان به نمایندگی انتخاب گردید و سپس در اوج مشکلات و آشفتگی اوضاع همدان به دستور امام خمینی راهی این شهر شد.

نقش آیت‏اللّه مدنی در خنثی ساختن توطئه

آیت اللّه مدنی هم‏چنان که در سرنگونی حکومت پهلوی تلاشگر خستگی‏ناپذیر صحنه‏ها بود، در خنثی ساختن توطئه لیبرال‏ها و ملی‏گراها چون بنی‏صدر نیز نقش اساسی خود را ایفا کرد. وی که از ابتدا خطر این حرکت خزنده را دریافته بود، به نمایندگان امام در دیگر استان‏ها، هم‏چون آیت‏اللّه اشرفی اصفهانی، آیت‏اللّه دستغیب و آیت‏اللّه صدوقی، دست اتّحاد داد و در مقابل این توطئه موضع سختی در پیش گرفت. اطلاعیه‏ای که این بزرگوار در آن بحران صادر کرد برای مردم ایران هشدار بزرگی بود.

در انتظار شهادت

آیت‏اللّه مدنی در همه حال چشم به درگاه فیض الهی داشت و همواره در قنوت نمازهایش با سوز و گداز به نجوا می‏ایستاد و از خدا شهادت در راه اسلام و انقلاب را طلب می‏نمود. چون در عالم رؤیا جام شهادت از مولایش حسین علیه‏السلام گرفته بود، بی‏صبرانه در انتظار آن روز بود. خود در این‏باره می‏گفت: «من در دو موضع نسبت به خودم شک کردم. یکی این‏که به من می‏گویند سیداسداللّه؛ آیا واقعا من از اولاد پیامبر هستم؟ و دیگر این‏که آیا من لیاقت آن را دارم که در راه خدا شهید بشوم یا نه؟ روزی به حرم امام حسین علیه‏السلام رفتم در آن‏جا با ناله و زاری از امام خواستم که جوابم را بدهد. پس از مدّتی، یک شب امام حسین علیه‏السلام را در خواب دیدم که بالای سرم آمد و دستی به سرم کشید و این جمله را فرمود: یا بُنَیّ اَنْتَ مَقْتُولٌ؛ یعنی فرزندم تو کشته می‏شوی، که جواب دو سؤال من در آن بود، امّا فرمود: فرزندم، یعنی من سیّد هستم، و دیگر به من بشارت داد که من شهید می‏شوم».

شهادت و پرواز

آیت‏اللّه مدنی سرانجام در روز جمعه 20 شهریور 1360 پس از آن‏که نماز جمعه را به پایان برد به دست منافقان به شهادت رسید و روحش به سمت عرش پرواز کرد. روانش شاد و یادش جاودانه و راهش پر رهرو باد.


منبع: ماهنامه گلبرگ

 
شنبه 20/6/1389 - 15:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته