• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1429روز قبل
ایرانگردی

در دوره جدید مدیریت شهری، مگاپروژه ها که هزینه زیادی بر شهر تحمیل می کردند، جای خود را به پروژه های محلی دادند تا شهروندان در محلات مختلف سهم بیشتری از شهر داشته باشند. افتتاح میدانگاه امیرکبیر یکی از آنها بود که پس از سالها فضای بلااستفاده ای در شهر به یک فضای عمومی تبدیل شد.
به گزارش شهر پیروز حناچی، شهردار تهران که در آیین افتتاح میدانگاه امیرکبیر حضور داشت، گفت: پروژه میدانگاه امیرکبیر، یکی از نمونه‌های تغییر رویکرد در اداره شهر است به جای اینکه به پروژه های مگا بپردازیم به سراغ پروژه های محلی رفتیم. این راهبرد شورای شهر و شهرداری تهران بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، است تاجایی که تعداد زیادی از این پروژه ها تا پایان سال افتتاح خواهند شد.

او افزود: از نقاط مثبت این پروژه‌ها در مقایسه با مگاپروژه‌ها این است که نسبت به تاثیر آن در محیط پیرامونی برآورد وجود دارد در حالیکه در مگاپروژه ها نمی‌توان تمام تأثیرات آن را متوجه شد. یکی دیگر از تفاوت هایشان این است که وقتی افتتاح می شود تازه به آغاز راه رسیده ایم.

حناچی گفت: یکی از مسائلی که باید به آن پرداخت نحوه مدیریت این فضاهاست. یکی از نمونه‌های موفق لشکرآباد اهواز است که  محله ای ناامن بود که حتی در طول روز هم نمی شد امنیت آن را برقرار کرد اما اتفاقی که در آنجا افتاد و مدیریت شهری  راه تغییر آن را گشود باعث شده که این منطقه امروز علاوه بر اینکه به یکی از امن ترین مناطق اهواز تبدیل شود، یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر نیز به شمار آید.

 شهردار تهران درباره میدانگاه امیرکبیر گفت: به نظر می‌رسد این میدانگاه با توجه به اینکه در نزدیکی آن ایستگاه مترو قرار دارد ظرفیت رشد بالایی داشته باشد، وجود مترو در کنار آن منجر به تسهیل رفت و آمد می شود، چراکه توسعه قلمرو عمومی بر اساس دسترسی راحت است. مترو بهترین دسترسی را ایجاد می کند همچنان که اگر مترو ۱۵ خرداد نبود میدانگاه باب همایون و پیاده راه پانزده خرداد هم آنقدر رونق نداشت.

حناچی در اشاره مجدد به میدانگاه امیرکبیر گفت: وظیفه مدیریت شهری است که چنین فضاهایی را فراهم آورد، مردمی که در خانه های کوچک زندگی می کنند باید فضایی برای استراحت و پیاده روی داشته باشند. محوطه این میدانگاه یکی از کارگاه های نیمه کاره رها شده بود که وضعیت نامناسب آن مورد اعتراض اهالی محل بود و قرار بود در طبقه زیرین این محوطه پارکینگی به ظرفیت ۵۰۰ خودرو ساخته شود و روی پارکینگ هم یک فضای تجاری بارگذاری شود.

او افزود: اما با تغییر رویکرد در مدیریت شهری قرار شد پارکینگ همچنان ساخته شود اما به جای بارگذاری فضای تجاری ، میدانگاهی برای پیاده روی ایجاد و  بخش های تجاری هم در مقیاس محلی برای آن در نظر گرفته شود.   این محوطه جایی است برای  مردمی که خانه های کوچک دارند و از کمبود جا و خدمات شهری رنج می برند.آنها می توانند زمانی را در آن سپری کنند و از فضاهای شهری استفاده کنند.

 

سفر به ابتدا و انتهای اتوبان همت با یک خط مترو

حناچی در ادامه گفت: امسال سال خوبی است و با اوراق مشارکتی که منابع آن در اختیار شهرداری قرار گرفته  ۱۲ ایستگاه مترو تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید و شهرری به سولقان متصل خواهد شد و همچنین امسال کلنگ احداث خط ۱۰  را خواهیم زد که شمال شرق تهران را به شمال غرب متصل می کند به عبارتی ابتدا و انتهای همت را با مترو می توان طی کرد.

شهردار تهران به برگزاری محرم امسال نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا امسال شعار «هر خانه یک حسینیه» را انتخاب کرده ایم و امیدواریم با تمام مشکلات پروتکل های بهداشتی رعایت شود.

میدانگاه امیرکبیر در فضایی به وسعت هشت هزار و ۴۰۰ مترمربع در منطقه ۱۴ تهران و روی زیرگذر امیرکبیر توسط سازمان نوسازی شهرداری تهران طراحی و اجرا شده است.

در مراسم افتتاح این میدانگاه، محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران، علی اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران، زهرا نژاد بهرام، عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران، محمد سالاری، رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران، عبدالحمید امامی معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران و عبدالرضا گلپایگانی، معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، علی محمد سعادتی، شهردار منطقه ۱۲ و رضا عباسی شهردار منطقه ۱۴ و تعدادی از معماران و شهرسازان حضور داشتند.

يکشنبه 2/6/1399 - 17:38
ایرانگردی



 

میدانگاه امیرکبیر، بزرگترین میدانگاه پایتخت با استقبال پرشور اهالی محله شکوفه در خیابان ۱۷شهریور با اعتبار ۱۵ میلیارد تومان با حضور پیروز حناچی شهردار تهران و محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران افتتاح شد.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان نوسازی شهر تهران، شهردار تهران در مراسم افتتاح میدانگاه امیرکبیر، گفت: پروژه میدانگاه امیرکبیر، یکی از نمونه‌های تغییر رویکرد در اداره شهر است به جای اینکه به پروژه های مگا بپردازیم به سراغ پروژه های محلی رفتیم. این راهبرد شورای شهر و شهرداری تهران بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، است تاجایی که تعداد زیادی از این پروژه ها تا پایان سال افتتاح خواهند شد.
شهردار تهران افزود: از نقاط مثبت این پروژه‌ها در مقایسه با مگاپروژه‌ها این است که نسبت به تاثیر آن در محیط پیرامونی برآورد وجود دارد در حالیکه در مگاپروژه ها نمی‌توان تمام تأثیرات آن را متوجه شد. یکی دیگر از تفاوت هایشان این است که وقتی افتتاح می شود تازه به آغاز راه رسیده ایم.
حناچی گفت: یکی از مسائلی که باید به آن پرداخت نحوه مدیریت این فضاهاست. یکی از نمونه‌های موفق لشکرآباد اهواز است که محله ای ناامن بود که حتی در طول روز هم نمی شد امنیت آن را برقرار کرد اما اتفاقی که در آنجا افتاد و مدیریت شهری راه تغییر آن را گشود باعث شده که این منطقه امروز علاوه بر اینکه به یکی از امن ترین مناطق اهواز تبدیل شود، یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر نیز به شمار آید.
شهردار تهران درباره میدانگاه امیرکبیر گفت: به نظر می‌رسد این میدانگاه با توجه به اینکه در نزدیکی آن ایستگاه مترو قرار دارد ظرفیت رشد بالایی داشته باشد، وجود مترو در کنار آن منجر به تسهیل رفت و آمد می شود، چراکه توسعه قلمرو عمومی بر اساس دسترسی راحت است. مترو بهترین دسترسی را ایجاد می کند همچنان که اگر مترو ۱۵ خرداد نبود میدانگاه باب همایون و پیاده راه پانزده خرداد هم آنقدر رونق نداشت.

حناچی در اشاره مجدد به میدانگاه امیرکبیر گفت: وظیفه مدیریت شهری است که چنین فضاهایی را فراهم آورد، مردمی که در خانه های کوچک زندگی می کنند باید فضایی برای استراحت و پیاده روی داشته باشند.
 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران؛
ایستگاه مترو امیرکبیر بزودی افتتاح خواهد شد
محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در مراسم افتتاح میدانگاه امیرکبیر، با قدردانی از تلاش های دکتر حناچی شهردار تهران برای تکمیل پروژه میدانگاه امیرکبیر، گفت: این پروژه جزو اولویت های ما بود که امروز شاهد هستیم افتتاح شد.
محسن هاشمی در جریان افتتاح میدانگاه امیرکبیر گفت: از شهردار محترم تشکر می کنم که در اجرای این طرح تلاش زیادی کردند. این پروژه جز اولویت های ما بود که امروز شاهد هستیم افتتاح شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: این یک پروژه تجاری بود اما امروز به یک مجموعه طبیعی و انسان محور بدل شده است. تفکر ما دور شدن از خودرو محوری است. پیشنهاد من این است که اسم این محل ها را پاتوق شهری بگذاریم.

هاشمی تصریح کرد: ذیل این مجموعه 500 خودرو می تواند پارک کند. پاتوق شهری نیلوفری نیز یکی از پروژه های مهم ما است. این محل یک ایستگاه مترو دارد و مسائل ترافیکی نیز اندیشیده شده است. این پروژه 15 میلیارد تومان هزینه برداشته است. برای دسترسی راحت تر ایستگاه مترو امیرکبیر نیز بزودی افتتاح خواهد شد.
 

سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران؛
میدانگاه امیرکبیر سوت و کور نمی ماند
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در جریان این مراسم گفت: میدانگاه ها و پلازاهای شهری سبب جذب شهروندان به فضاهای شهری می شود و این امر در راستای انسان محوری خواهد بود.
وی تصریح کرد: این پروژه از پروژه‌های ارزشمند سازمان نوسازی و در راستای توسعه محیط شهر است که توسط شهرداری دنبال شده است.
سخنگوی شورای شهر تهران در مقایسه این میدانگاه با پلازای میدان ولیعصر گفت: آن پلازا صد روز پس از ایجاد هم سوت و کور بود اما در مورد پلازای امیرکبیر، طی بازدید شخصی اینجانب در روز گذشته مشاهده شد که با استقبال خوب مردم مواجه شده است.
اعطا ادامه داد: مجموعه میدانگاه امیرکبیر یک روز پیش از افتتاح علاقه و مشارکت مردم را به سوی خود جذب کرده است.
وی افزود: چنین فضایی نیاز به برنامه بهره برداری دارد و باید برای آینده آن و بهره برداری از آن برنامه‌ریزی صورت بگیرد.

این اتفاق سال گذشته در افتتاح پلازای هفت تیر صورت نگرفت اما در اینجا صورت گرفت.
 

مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران؛
افتتاح میدانگاه امیرکبیر؛ پایان یک بلاتکلیفی ۶ ساله
کاوه حاجی علی‌اکبری، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران درباره جزئیات این پروژه گفت: میدانگاه امیرکبیر بین خیابان های هفده شهریور و شکوفه روی تونل امیرکبیر در منطقه ۱۴ تهران قرار گرفته است. زمین پروژه یک دهه قبل از سوی شهرداری تهران برای ساخت تونل امیرکبیر خریداری شد و بعد از ساخت تونل و سه طبقه پارکینگ روی آن، به یک فضای رها شده تبدیل شده بود. از همین رو از سال ۱۳۹۷ این پیشنهاد به شهرداری منطقه داده شد که این زمین را برای ایجاد یک میدانگاه در اختیار سازمان نوسازی قرار دهد، چرا که محله شکوفه محله متراکم و فشرده ای است و فضای باز آنچنانی ندارد. سرانجام با موافقت شهرداری منطقه ۱۴، سال ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ طرح پروژه تهیه، عملیات اجرایی آن هم از آبان سال ۱۳۹۸ شروع شد.
او افزود: هزینه اجرای پروژه میدانگاه با مساحتی حدود هشت هزار و ۴۰۰ متر مربع، حدود ۱۵ میلیارد تومان شد و در طراحی آن به جز فضای بازی شهری که شامل مسیر پیاده روی، مسیر دوچرخه سواری و همچنین فضاهای متعدد نشیمن و زمین بازی کودکان است تلاش بر این بود که فعالیت های مورد نیاز و مورد تقاضای مردم محله در این فضا جانمایی شود تا هم میدانگاه با خواست جامعه محلی انطباق داشته باشد و هم این فعالیت ها سبب شود که چراغ این فضا همواره روشن بماند تا امکان نظارت و امنیت هم برقرار باشد. از همین رو مجموعه ای از فضاهای ورزشی و فرهنگی سربسته در ضلع شمالی میدانگاه ایجاد شد و واحدهای رستورانی هم در آن تعبیه شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بیان کرد: میدانگاه امیرکبیر نخستین پروژه در این مقیاس است که امسال به بهره برداری می رسد اما به جز پروژه امیرکبیر اکنون سه پروژه دیگر در دست اقدام است از جمله میدانگاه «خورشید» در محله شیخ صدوق در منطقه ۲۰، میدانگاه «بریانک» در منطقه ۱۰ و میدانگاه «دریافت» در محله یافت آباد در منطقه ۱۸. از این سه مورد پروژه میدانگاه خورشید در دست اجراست، میدانگاه بریانک در همین هفته وارد فاز اجرایی شد و میدانگاه دریافت هم از مهرماه وارد فاز اجرایی می شود.

يکشنبه 2/6/1399 - 17:36
ایرانگردی



 

چهلمین جلسه کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدارکلانشهر تهران با موضوع اراضی واقع در حریم خطوط انتقال برق فشار قوی به ریاست تقی زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران و با حضور نژادبهرام عضو شورای اسلامی شهر تهران، علی اکبری دبیرستاد بازآفرینی پایدارکلانشهر تهران و مدیران تعدادی از دستگاه های مرتبط در سازمان نوسازی شهر تهران برگزار شد.
در این جلسه گزارشی از وضعیت اراضی واقع در حریم خطوط انتقال برق فشار قوی در مناطق 2 ، 4 ،16و 20 ارائه گردید. این خطوط از بافت فرسوده 10 محله عبور می کند و براساس مطالعات میدانی بالغ بر 1200 پلاک مسکونی در حریم آن وجود دارد. تشعشعات قوی موجود در حریم، سلامت ساکنین را به خطر انداخته و مشکلات بسیاری در زمینه ایمنی برای مدیریت شهری به همراه داشته است.

معاون برنامه ریزی شرکت برق منطقه ای تهران در گزارش خود به بهره مندی از تکنولوژی های روز دنیا برای ارتقای ایمنی تاسیسات و کاهش تشعشعات به عنوان اقدام کوتاه مدت اشاره داشتند.

بر همین اساس مقرر شد کارگروهی با همکاری شرکت برق منطقه ای تهران، فرمانداری، شهرداری مناطق، دفاتر توسعه محله ای و سایر ارگان های مربوطه برگزار و  راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدقیق گردد.

يکشنبه 2/6/1399 - 17:34
ایرانگردی




 

به گزارش روابط عمومی شهرآفتاب،محمد رئوف قادری مدیرعامل نمایشگاه بین المللی شهرآفتاب در نشست با اعضا کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ضمن برشمردن پتانسیل های شهرآفتاب ،خاطر نشان کرد: نمایشگاه شهرآفتاب و اتاق بازرگانی ایران مکمل همدیگر در توسعه صادرات هستند و مشارکت بخش خصوصی در طرح های توسعه ای شهرآفتاب می‌تواند نقش به سزایی در افزایش صادرات داشته باشد.

وی افزود:نمایشگاه شهرآفتاب با اتخاذ رویکردی هم افزایانه،آماده گسترش همکاری ها ومشارکت با اتاق بازرگانی ایران است.
قادری در ادامه با تشریح استراتژی های شهرآفتاب گفت: معماری مدرن و سالن های استاندارد،جانمایی مناسب،قرار گرفتن در کریدور ارتباطی و صادراتی پایتخت و امکان توسعه نمایشگاه از جمله مزیت های شهرآفتاب است که چشم اندازی روشن برای همکاری های دوجانبه ترسیم میکند.

در ادامه نشست صالحی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با تشریح پتانسیل های کمیسیون انرژی ،خاطر نشان کرد: تعامل و مشارکت این دو مجموعه یک حرکت مثبت است که ما از آن حمایت می کنیم و امیدواریم همکاری اتاق بازرگانی و شهرآفتاب نقش بسزایی درتوسعه صادرات ایفا کند.

در ادامه این نشست کامبیز معتمد وزیر معاونت نمایشگاهی شهرآفتاب مزیت های رقابتی شهرافتاب را تشریح کرد و گفت: با توجه به چشم انداز ترسیم شده شهرآفتاب و لحاظ کردن شرایط کرونا دستورالعمل هایی جهت تسهیل بروکراسی و کاهش هزینه های برگزارکنندگان نمایشگاه تدوین شده است که می تواند کمک موثری به برگزاری نمایشگاه ها باشد.

در ادامه نشست نجفی نایب رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به فرصت های سرمایه گذاری شهرافتاب،گفت:بخش خصوصی آمادگی کامل برای سرمایه گذاری در نمایشگاه شهرآفتاب را دارد و این سرمایه گذاری ها در بخش های مختلف انرژی و بازرگانی می تواند عملیاتی شود.

يکشنبه 2/6/1399 - 17:32
ایرانگردی


رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران تاکید کرد: یکی از افتخارات این دوره مدیریت شهری حرکت و برنامه ریزی بر اساس الزامات حقوقی و قانونی ای است که برای شهرداری تهران مشخص شده است.
به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری تهران، محمد حسین بوچانی در وبینار «عبور راه آهن از داخل شهر، بایدها و نبایدها» که با حضور مرتضی باقری مشاور وزیر راه و شهرساری، سید محمد فیاض شهردار منطقه 18، محمود کلهری شهردار منطقه 17، ملودی خادم ثامنی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت، کوروش آصف وزیری پژوهشگر شهری و نمایندگانی از شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران به صورت آنلاین برگزار شد، با بیان این مطلب افزود: در دوره کنونی فعالیت مدیریت شهری، شهرداری تهران با رویکرد «شهری برای همه» به عنوان یک استراتژیک مهم سعی دارد تا تمامی ماموریت های خود را پیش ببرد.
وی با اشاره به 4 اصل مهم و کاربری در نحوی اداره پایتخت در شهرداری تهران ادامه داد: نخستین گام شهرداری تهران دراین دوره انجام مطالعات کاربردی است که این رویکرد تفاوت عملکرد مرکزمطالعات و برنامه ریزی شهر تهران را با مراکز علمی مانند دانشگاه ها به خوبی نشان می دهد.
رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران حضور جدی و تاثیرگذار بهره برداران از مطالعات کاربردی را دومین گام تاثیرگذار در برنامه ریزی و مدیریت کنونی شهرداری تهران معرفی کرد و یادآور شد: هر مطالعه کاربردی مستلزم مشارکت جدی بهره بردار است این مساله باعث می شود تا بهره بردار برای حل مشکلات حوزه تحت مدیریت خود در کنار پژوهشگران تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه توجه شهرداری تهران به الزامات حقوقی در حوزه فعالیت ها و وظایفی که در چارچوب قانون برعهده دارد،گام سومی است که مختص به این دوره از مدیریت شهری است، بیان کرد: در برخی از ادوار مدیریت شهری شاهد بودیم شهرداری تهران به بخشی از ماموریت هایی که جزو تکالیف دستگاه های دیگر ورود کرده بود، اما در این دوره تلاش شهرداری این است تا این مسیر را تغییر داده و تنها به الزامات حقوقی و وظایف کاربردی ای که برعهده این مجموعه است، ورود کند.
بوچانی تاکید کرد: دانش بنیان کردن فعالیت های شهرداری مستلزم یک هم افزایی و تلاش جمعی است به همین دلیل در این دوره مدیریت شهری سعی شده تا از طریق ابزارهایی مانند سایت پژوهشیار و سایت شفافیت گام های جدی ای در این زمینه برداشته شود.
کاهش سهم حمل و نقل ریلی در تهران
در ادامه این نشست عضو هیات علمی گروه حمل و نقل ریلی دانشگاه مهندسی راه آهن و معاون وزیر راه با اشاره به جایگاه ایران در رتبه بندی های جهانی درباره سوانح رانندگی و تلفات ناشی از آن گفت: رتبه بندی های جهانی نشان می دهد ایران از نظر سوانح جاده ای در رتبه دهم و از نظر نرخ تلفات ناشی از این سوانح رتبه چهارم را در جهان داراست.
مرتضی باقری با بیان این مطلب افزود: یکی دیگر از موضوعات قابل تامل در سال های اخیر در کشور، کاهش سهم حمل و نقل عمومی است. به رغم تمام تلاش هایی که در این زمینه انجام شده، اما متاسفانه شاهد کاهش استقبال مردم از حمل و نقل همگانی هستیم.
وی با اشاره به اینکه سهم حمل و نقل ریلی در سفرهای مردم کاهش چشمگیری داشته است، ادامه داد: این در حالی است که آمارها نشان می دهد تعداد سفرها با خودروهای شخصی در کشور 1.5 درصد افزایش داشته است.
مشاور وزیر راه با بیان اینکه سهم سوانح جاده ای در کشور معادل 7 درصد از تولید ناخالص ملی است، یادآور شد: در حال حاضر حدود 20 هزار کیلومتر جاده در کشور وجود دارد که ارزشی معادل 350 هزار میلیارد تومان دارد که باید سالیانه 8 و نیم هزار میلیارد تومان برای نگهدادی آن هزینه شود این در حالیاست که در حال حاضر تنها یک چهارم این اعتبار تخصیص داده می شود.
وی بیان کرد: به رغم آنکه کل سهم حمل و نقل از تولید ناخالص ملی 9 درصد است اما متاسفانه بخش قابل توجهی از این سهم سالانه صرف هزینه تصادفات جاده ای می شود.
وی در ادامه با بیان اینکه پائین بودن سهم کشور در حمل و نقل های ریلی باید مورد مطالعه قرار گیرد، گفت: مطالعات اولیه دلیل این مساله را در عدم دسترسی مناسب از این مد حمل و نقلی نشان داده است. در بررسی ها مشخص شد محل ایستگاه های راه آهن در شهری مانند تهران در محل مناسبی قرار نگرفته است.باقری انتقال ایستگاه های راه آهن به خارج از شهر را یک اتفاق نامبارکی دانست و ادامه داد: متاسفانه از سال 84 تصمیم گرفته شد تا ایستگاه های جدید خطوط راه آهن در بیرون شهرها ساخته شود. به عنوان مثال ایستگاه راه آهن زاهدان 10 کیلومتر خارج ازشهر ساخته شده است که این مساله دسترسی مسافران به خطوط ریلی و ایستگاه های راه آهن را با مشکل روبه رو کرده و تمایل مردم را به استفاده از این مد حمل و نقلی کاهش داده است.
به گفته وی، مطالعات انجام شده در این زمینه نشان می دهد هزینه سفر شهروندان از محل سکونت خود تا ایستگاه راه آهن گاهی اوقات از هزینه سفر کامل خود به مقاصدی که تعیین کرده اند، بیشتر است.
باقری بیان کرد: متاسفانه برخی ازطرح هایی که در شهر تهران در خصوص خروج ایستگاه های راه آهن از شهر تهران و یا انتقال برخی از خطوط به زیر زمین انجام شده است به عنوان یک الگو در شهرهای دیگر انجام می شود این در حالی است که انجام برخی از این طرح ها در شهر تهران نیز نتایج مطلوبی به همراه نداشته است.
لزوم ایجاد تعامل بین ریل و زندگی شهری
در بخش دیگری از این جلسه آنلاین شهردار منطقه 18 با اشاره به مشکلات منطقه تحت مدیریت خود در حاشیه راه آهن تهران- اهواز گفت: زمانی که موضوع همجواری راه اهن و سکونتگاه های شهری مطرح می شود، دو دیدگاه از سوی کارشناسان طرح می شود نخست آنکه برخی بر این باورند ایستگاه های راه آهن باید درابتدای شهرها قرار گرفته و اقدام به جابه جایی مسافران کنند به این دلیل که همجواری راه آهن و شهر مشکلات و تبعاتی را به همراه دارد. اما در مقابل این دیدگاه برخی از کارشناسان اعتقاد دارند ایستگاه های راه اهن نه تنها باید در شهرها ایجاد شود، بلکه دسترسی به راه آهن به عنوان یک مد حمل و نقل انبوه بر در مرکز شهرد ایجاد شده و از آنجا مسافران را به مقاصد خود منتقل کند تا سفرهای درون و برون شهری کاهش پیدا کند.
محمد فیاض با اشاره به اینکه به رغم آنکه مدیران شهری موافق انتقال ایستگاه های راه آهن به خارج از محدوده های سکونتگاهی و شهری هستند، افزود: اما باید قبول کرد نظریه دوم از منظر کارشناسی بیشتر مورد قبول است چرا که اگر ایستگاه های راه آهن به بیرون شهر منتقل شود و مسافران این مد حمل و نقلی از آنجا مقاصد سفرهای بعدی خود را تعیین کنند، از نظر تعداد و امنیت سفر با مشکلاتی روبه رو خواهیم شد. به عبارتی می توان گفت قرار گرفتن ایستگاه راه آهن در شهر تهران در محدوده جنوبی که امکان استفاده مسافران را از حمل و نقل ریلی و سایر مدها ایجاد می کند، کار درستی است.
شهردار منطقه 18 با اشاره به اینکه تعامل بین ریل و مردم باید در مطالعات کاربردی مرکز مطالعات مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: باید به این نتیجه برسیم که با انجام تمهیداتی هم می توان ریل راه آهن را در داخل شهرداشت و هم مردمی که در کنارراه آهن زندگی می کنند از این شرایط ناراضی نباشند.
وی حریم پیرامون خطوط راه اهن را یکی از معضلات شهروندان ساکن در منطقه 18 دانست و یادآور شد: طبق قانون حریم ریل و سکونتگاه های شهری باید 34 متر باشد اما در ناحیه دو منطقه 18 به غیر از این فاصله یک حریم 100 متری نیز در اطرف خط راه آهن تهران – اهواز وجود دارد که پهنه یزرگی است و بخش هایی از این پهنه را به فضای بی دفاع شهری و محل بروز آسیب های اجتماعی تبدیل کرده است که مردم از این مساله ناراضی هستند
فیاض تامین امنیت شهروندان ساکن در کنار ریل راه اهن را یک ضرورت دانست و تاکید کرد: وقتی راه آهن وارد بافت مسکونی می شود رفت و آمدهایی روی ریل انجام می شود که اعتقاد داریم باید تصمیماتی برای حفظ امنیت مردم در نظر گرفته شود.
وی گسست محلات مجاور راه آهن را یکی دیگر از آسیب های این همجواری دانست و گفت: در حال حاضر وجود ریل راه آهن در منطقه 18 باعث ایجاد گسست بین محله های مجاور شده است زمانی خطوط راه آهن دو محله را از هم جدا می کنند، دیگر نمی توانیم اتصال در رفت و آمد شهروندان را در این بخش ایجاد کنیم و همین مساله نارضایتی شهروندان را به همراه دارد.
عدم حل مشکلات مناطق حاشیه راه آهن به دلیل نبود مدیریت یکپارچه شهری
در ادامه این جلسه شهردار منطقه 17 تهران نیز گفت: وجود خطوط راه اهن مسائل زیادی را برای ساکنان و مدیریت شهری ایجاد کرده است که مهمترین دلیل عدم حل این مشکلات نبود مدیریت یکپارچه در شهر تهران است.
محمد کلهری با بیان این مطلب افزود: خطوط راه آهن مشکلات زیادی را در حوزه هایی مانند آلودگی صوتی، زیست محیطی، ایجاد فضاهای بی دفاع شهری و آسیب های اجتماعی ایجاد کرده که این اتفاق باعث نارضایتی شهروندان از این مساله شده است.وی تنها راه حل ممکن را خروج ایستگاه راه آهن به خارج از محدوده های شهری بیان کرد و ادامه داد: اعتقاد دارم جابه جایی ایستگاه های راه آهن به خارج از محدوده شهری با یک برنامه ریزی مناسب تهدیدهای موجود در همجواری محدوده های سکونتگاهی با ریل راه آهن را به یک فرصت تبدیل خواهد کرد.
شهردار منطقه 17 تهران بیان کرد: امروز در برخی از کشورهای مطرح شاهد این مساله هستیم که به دلیل جابه جایی ایستگاه های راه آهن خطوط ریلی اراضی زیادی آزاد سازی شده و از این محدوده ها به عنوان یک قطب گردشگری استفاده می شود.
براساس این گزارش، در وبینار عبورراه آهن از داخل شهر، بایدها و نبایدها کوروش آصف وزیری پژوهشگر شهری، ملودی خادم ثامنی عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت و نمایندگان سازمان نوسازی شهری تهران و شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز صحبت کردند.

يکشنبه 2/6/1399 - 16:38
ایرانگردی

 

با تاكید بر ضرورت ساماندهى حاملان چرخ دستى فعال در محدوده بازار تهران صبح امروز( ٢ شهریور ماه) تفاهم‌نامه همکاری فی مابین شهردارى منطقه ١٢ ، معاونت حمل و نقل وترافیك تهران و جامعه انجمن‌های اسلامی اصناف و بازار امضا شد .

 

به گزارش روابط عمومى معاونت حمل و نقل و ترافیك؛"سید مناف هاشمی"در مراسم امضای تفاهم‌نامه همكارى ساماندهى حاملان چرخ دستى بابیان اینکه منطقه ۱۲ به نوعی تاریخ و قلب تهران است، افزود: حفظ این نقش و تاریخ با کارکردهای امروزی، بسیار مهم است. ۴۵ درصد بازار ایران در شهر تهران متمرکز است که نیمی از ۴۵ درصد در منطقه ۱۲ وجود دارد. بنابراین مشکلات این منطقه بیش از سایر حوزه‌ها ‌و مناطق است.


معاون حمل و نقل ترافیك شهردارى تهران ایجاد هماهنگی بین ماهیت و ساختار اصلی بازار بزرگ تهران با نحوه عملکرد و فعالیت های تجاری کنونی در آن را از ضروری ترین اقدامات جهت بازگرداندن نظم و انضباط در عبور و مرور و حمل و نقل کالا در داخل بازار دانست و گفت:درحال حاضر راسته های بازار با تراکم بالای فعالیت های تجاری بدون ضابطه مواجه بوده و حضور و تردد قابل توجه حاملین کالا در قالب انواع چرخ دستی ها در کنار حجم انبوه عابرین پیاده, عملاً سطح سرویس تردد در بازار را دربدترین خود وضعیت قرار داده است.

معاون شهردار تهران با تاكید بر ضرورت ساماندهى چرخ دستى ها و حاملان بار و كالا در محدوده مركزى شهر، یادآور شد: تجربه ساماندهی‌ چرخ هاى دستى در گذشته وجود داشته اما موفق نبوده است، از اینرو طرح ساماندهی گاری و چرخ دستی های محدوده بازار به منظور ایجاد مدیریت سامانه حمل بار جهت بالا بردن امنیت و سرعت از مبدا به مقصد، شناسایی و ساماندهی باربران و حمایت حقوقی، اجتماعی و رفاهی انان، طراحی انواع مختلف چرخهای دستی متناسب با حجم بار و بدون ایجاد مزاحمت برای شهروندان و همچنین پیشگیری از سرقتهای احتمالی و جابه جایی کالاهی غیر مجاز و قاچاق، ایجاد انضباط ترافیکی در بازار، کنترل هزینه حمل بار برای کسبه و شهروندان و رعایت امنیت سرعت و کیفیت در حمل بار اجرایی می شود.

وی با بیان اینكه یکی دیگر از مشکلات اصلی در مناطق مرکزی شهر تهران نبود پارکینگ‌های محلی است که باید از منابع کسری پارکینگ ساخته شود.
ادامه داد: اصلی‌ترین معضل امروزه که در بازار لمس می‌شود، موتورسواران است.


هاشمى مهم‌ترین مشکل بازار تهران را تردد موتورسواران دانست و گفت: استفاده موتورسواران از پیاده روها، امنیت عابران پیاده را به خطر می‌اندازد. كه این موضوع در منطقه 12 تهران بیشتر مشاهده می‌شود.

معاون شهردار تهران در پایان ابراز امیدوارى كرد: با امضای این تفاهم‌نامه ساماندهی حاملان چرخ دستی انجام شود و دولت برای آن‌ها تسهیلات و وام‌های درنظر بگیرد. با انجام این تفاهم‌نامه شناسایی و ثبت اطلاعات حاملان چرخ دستی انجام خواهد و شد و دولت به نظور ارائه تسهیلات به آن‌ها می‌تواند از بانک اطلاعاتی شهرداری تهران استفاده کند. باید حواسمان باشد که زندگی این اقشار سخت‌تر نشود.

 

نقش اساسی اصناف بازار در ساماندهی حاملان چرخ دستی‌

مهدی اسماعیل بیگی، معاون بار و‌ کالا سازمان حمل‌ و‌ نقل و‌ ترافیک شهرداری تهران درباره ضرورت این تفاهم‌نامه‌، گفت: بازار تهران به عنوان قطب اقتصادی کشور و تهران شناخته می‌شود. روزانه ۴ هزار و 500 تن بار به صورت خرده بار در بازار تهران حمل‌ می‌شود. به علت محدودیت‌هایی که در معابر بازار تهران اعمال می‌شود، امکان تردد خودروهای باربری وجود ندارد بنابراین چرخ دستی‌ها نقش اساسی حمل بار را ایفا می‌کنند.

او با بیان اینکه طی سال‌های متمادی نگاه درست و جامعی به چرخ دستی‌ها نشده است، افزود: علت آن ندادن هویت شغلی مستقل به حاملان چرخ دستی‌ها است. برای نخستین‌بار در تاریخ این صنف، ارائه پروانه بهره برداری و هویت بخشی به فعالیت چرخ دستی‌ها انجام می‌شود.

اسماعیل بیگی ضمن اشاره به نقش اساسی مجموعه اصناف بازار به عنوان صاحبان بازار در طرح ساماندهی چرخ دستی‌ها، گفت: در گذشته طرح‌های مقطعی بدون جامعه اصناف بازار به صورت پلیسی انجام شده بود که به شکست انجامید.

به گفته او؛ بستر نرم افزاری از سمت معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران برای ثبت بانک اطلاعاتی حاملان چرخ دستی و صدور پروانه آماده شده که تحت نظارت عالی وزارت کشور صورت گرفته است.

معاون بار و‌ کالا سازمان حمل‌ و‌ نقل و‌ ترافیک شهرداری تهران درباره مشکلات چرخ دستی‌ها توضیح داد: مشکلات بسیاری در حوزه حاملان چرخ دستی‌ اعم از قیمت گذاری نامناسب، عدم اعتماد، مشکلات معیشتی حاملان چرخ دستی، آسیب‌های فیزیکی به عابران و ... وجود دارد. یکی دیگر از مشکلات مهم و جدی اختلال در ترددها در محدوده بازار تهران به علت تردد نادرست چرخ دستی‌ها است. امضای این تفاهم‌نامه مقدمه‌ای برای همکاری‌های گسترده‌تر در منطقه 12 و حل مشکلات بازار تهران خواهد بود.

 

هر اقدامی با مشارکت ذی نفعان خواهد بود

علی سعادتی، شهردار منطقه ۱۲ شهر تهران، در ادامه مراسم بیان کرد: موضوعات منطقه ۱۲، پیچیده و منحصر به فرد است. علت حضور و فعالیت گسترده حاملان چرخ دستی برای امرار معیشت است. موضوع چرخ دستی‌ها، پدیده جدیدی نیست و از سالیان گذشته همراه با مشکلات کم و زیاد وجود داشته است.

او در ادامه افزود: غفلت عمومی در مدیریت شهری گذشته برای سیاست گذاری‌ها در این‌باره وجود داشته که آن غفلت عدم استفاده از مشارکت مخاطبان، شهروندان و بازاریان است اما امروز فصل جدیدی از این نوع اقدام با مشارکت ذی نفعان رقم‌ می‌خورد. بسیاری از پروژه‌ها علی رغم صرف انرژی و هزینه‌های سنگین بدون مشارکت مردم و ذی نفعان نتیجه مثبتی نداشته است.

شهردار منطقه 12 شهر تهران هدف طرح را ساماندهی، شناسایی و کنترل بهتر و بیشتر به منظور ارائه خدمات باکیفیت‌تر به شهروندان ذکر کرد و یادآور شد: با اجرای این اقدام امنیت محیطی و بزه‌های محیطی ناشی از این فعالیت کاهش پیدا خواهد کرد. امید است که این تفاهم‌نامه زمینه‌ای برای حل دیگر معضلات ده‌ها ساله با یک رویکرد مشارکتی و همراه با استفاده از ظرفیت‌های اصناف و بازاریان باشد.

 

 

يکشنبه 2/6/1399 - 16:31
ایرانگردی


شهردار منطقه 11 تهران گفت: به منظور رفاه حال شهروندان برای تردد در شریان های اصلی بخش مرکزی شهر و هدایت مناسب وسایل نقلیه به خیابان معیری، اصلاح هندسی چهارراه لشکر و رفیوژ خیابان معیری انجام شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 11 ، نصراله آبادیان با اشاره به اجرای بیش از 60 پروژه عمرانی ، ترافیکی ، خدمات شهری ،اجتماعی و فرهنگی که طی دو سال گذشته در بخش مرکزی شهر تهران انجام و هم اکنون به بهره برداری رسیده است؛ بیان کرد: از سوی معاونت حمل و نقل و ترافیک این منطقه پروژه اصلاح هندسی چهارراه لشکر و رفیوژ خیابان معیری با طولی نزدیک به 520 متر و جزایر هندسی گردشی به منظور هدایت مناسب وسایل نقلیه به خیابان معیری، ایمنی بیشتر عابران پیاده در عبور عرضی از خیابان وروانسازی و کاتالیزه نمودن ترافیک عبوری اجرا شد .
آبادیان افزود: نصب رفیوژ به شهروندان کمک می کند تا در ترددهای روزانه خود از سطح ایمنی بیشتری برخوردار شده و باعث تسهیل و ساماندهی تردد وسایل نقلیه خواهد شد.
به گفته شهردار منطقه 11 ، نظر به تصادفات مکرر در خیابان معیری و بررسی های پلیس راهور در کمیته تصادفات، علت عمده تصادفات حرکات گردشی در طور محور اعلام شده و ایده اولیه برای جلوگیری از بروز حوادث اینچنینی، نصب رفیوژ در محور خیابان در نظر گرفته شد.
او ادامه داد: بدین منظور شبیه سازی ترافیک موجود طرح پیشنهادی انجام و پس از ارائه گزینه های مختلف پیشنهاد طرح نصب رفیوژ میانی به تصویب کمیته شبکه و کمیته طرح های هندسی رسید و طرح اجرا شد که موجب کاهش تصادف شده است.
بر اساس این گزارش اجرای طرح در ابتدا به صورت خشکه چینی و دریافت نظر اهالی و شهروندان انجام شد که پس از زمان تایید نهایی تثبیت شد.

يکشنبه 2/6/1399 - 16:22
ایرانگردی

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه سه از آغاز برنامه های گرامیداشت روز پزشک در این منطقه خبر داد.

كاظم كمالی نسب،یاد وخاطره شهدای مدافعان سلامت را گرامی داشت وگفت: مراسم بزرگداشت مدافعان عرصه سلامت، تقدیر از اعضاء داوطلب کانون پزشکان محلات و تقویت زمینه مشارکت و همکاری با سازمان های دولتی و غیردولتی از اول تا هفتم شهریور ماه با همکاری توسط اداره سلامت این منطقه، خانه های سلامت و كانون پزشكان محلات ١٢ گانه در حال اجرا است.
وی افزود: تقدیر از دبیران منطقه ای کانون پزشکان شهر تهران از طریق ارسال لوح تقدیر و هدیه برای دبیران کانون پزشکان، تقدیر از مراکز درمانی حوزه کرونا و تجلیل از خانواده های مدافعان سلامت از دیگر برنامه های گرامیداشت روز پزشك است.
با توجه به قرار گرفتن در شرایط شیوع ویروس کرونا و لزوم رعایت هرچه بیشتر موارد بهداشتی برنامه ها با بهره گیری از ظرفیت های فضای مجازی و رعایت پروتکل های بهداشتی در حال اجرا است

يکشنبه 2/6/1399 - 16:19
ایرانگردی


روابط عمومی شهرداری منطقه2 همزمان با ایام سوگواری سالار شهیدان ، مسابقه عکاسی با عنوان "هر خانه ، یک حسینیه" را برگزار می کند.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه2 ، علی طهماسبی ، مدیر روابط عمومی منطقه با اعلام این خبر گفت: با توجه به شیوع بیماری کوئید 19 که امکان برگزاری مراسم و مناسک عزاداری ماه محرم به شیوه های سال های گذشته را محدود کرده است، روابط عمومی شهرداری منطقه 2 تهران ضمن دعوت از شهروندان وعزاداران در رعایت اصول بهداشتی و الزامات ستاد مقابله با کرونا در عرض ارادت به سید سالار شهیدان، مسابقه عکاسی با عنوان " هرخانه یک حسینیه" را برگزار می کند.
وی تقویت فضای معنوی در منازل و افزایش شور محرم در خانواده ها را از جمله اهداف برگزاری مسابقه برشمرد افزود: شهروندان می توانند با ارسال تصاویر عزاداری در منزل ، اجرا مراسم به صورت آنلاین، توزیع نذورات به صورت خشک، سیاه پوش کردن منازل در این مسابقه فرهنگی شرکت کنند.
طهماسبی افزود: علاقمندان به مشارکت در مسابقه تا پایان ماه صفر فرصت دارند آثار خود را به صفحه اینستاگرام روابط عمومی شهرداری منطقه2به نشانی http://instagram.com/ravabetomomi2 ارسال نمایند ودر پایان به آثار برگزیده جوایز نفیسی اهدا خواهد شد..

 

يکشنبه 2/6/1399 - 16:17
ایرانگردی

 

معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه ۱۵ از اهدای اقلام ورزشی به ۲۰ مدرسه ی طرح «شهردار مدرسه» در منطقه ۱۵ خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۵؛  اکبر مختاری با اعلام این خبر گفت: این طرح با هدف ارتقای شاخص های تربیت بدنی مدارس با اولویت مدارس طرح شهردار مدرسه، بهبود وضعیت سلامت و تندرستی دانش آموزان اجرا شد.

 او با تاکید بر اهمیت نقش ورزش در حفظ سلامتی و شادابی کودکان و نوجوانان گفت:  طرح اهدای اقلام ورزشی  به همت اداره آموزش های شهروندی و با همکاری آموزش و پرورش منطقه انجام شد.

مختاری در ادامه به تشریح این اقلام ورزشی پرداخت و افزود: توپ فوتبال، بسکتبال، والیبال، بدمینتون، راکت پینگ پنگ، طناب ، تور والیبال و تور فوتبال از جمله این اقلام است.

معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه گفت : این طرح در 20 مدرسه دخترانه و پسرانه مقطع متوسطه نخست به اجرا درآمد.

او در پایان اظهار امیدواری کرد: با توزیع این اقلام، دانش‌آموزان  این مدارس اوقات بیشتری را  به امر ورزش اختصاص دهند زیرا ورزش در سلامتی دانش‌آموزان و ارتقا روحیه آن‌ها تاثیرگذار است. ضمن اینکه فعالیت ورزشی در روند تحصیل دانش‌آموزان تاثیر بسزایی دارد.

يکشنبه 2/6/1399 - 15:10
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته