سفره آرایی و میوه آرایی
با روغن اکالیپتوس درد مفاصل را درمان کنید !👌🏻
بدین منظور ۲ قطره روغن اکالیپتوس لیمویی را در چند قطره روغن گیاهی مانند روغن بادام حل کنید، هر روز ۲ تا ۳ مرتبه مفاصل دردناک را ماساژ دهید.
دوشنبه 3/6/1399 - 7:36
سلامت و بهداشت جامعه
کرونا روی گوشت و مرغ منجمد ۳ هفته باقی میماند !🚨
▫️دانشمندان هشدار دادند که غذای آلوده میتواند مردم را مبتلا کند. محققان برای تائید این موضوع بخشهایی از گوشت و مرغ منجمد را با ویروس کرونا آلوده کرده و آن را برای مدتی نگهداری کردهاند تا متوجه شوند کرونا در مواد غذایی منجمد باقی میماند یا نه؟
+ محققان متوجه شدند که ویروس کرونا پس از ۲۱ روز هنوز روی گوشتهای منجمد باقی مانده است
دوشنبه 3/6/1399 - 7:35
سلامت و بهداشت جامعه
با خوردن این خوراکیها خواب عمیقی داشته باشید !😴
▫️عسل «۱ قاشق»
▫️ماهی سالمون
▫️چای بابونه
▫️گیلاس
▫️گردو
▫️بادام
▫️پنیر
▫️کاهو
دوشنبه 3/6/1399 - 7:32
سلامت و بهداشت جامعه
کیانوش جهانپور در صفحه شخصی توئیتر خود درباره اهمیت ابتلا به کرونا از طریق سطوح آلوده با توجه به اخباری که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا نقل کرده بود، اینگونه نوشت:
« چند روز پیش، خبری ازCDCgov (مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده آمریکا) نقل شد که انتقال از طریق تماس سطوح آلوده، روش مهمی برای انتقال کووید ۱۹ نیست!؟ این برداشت نادرست سبب شد CDC آمریکا توضیح دهد کماکان انتقال شخص به شخص از طریق در اپلتهای تنفسی و سطوح آلوده، مسیرهای مهم انتقال كرونا است»
دوشنبه 3/6/1399 - 7:26
سلامت و بهداشت جامعه
سازمان جهانی بهداشت بارها اعلام کرده است که تنها راه مقابله با این بیماری، شست و شوی مداوم دستها با آب و صابون و یا استفاده از ژلهای ضدعفونی کننده، ماندن در خانه، پرهیز از روبوسی و دست دادن با دیگران، در دسترس بودن ماسک و دستکش و رعایت اصول بهداشتی است.
کرونا ویروس عمدتا از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. وقتی شخصی که آلوده است، سرفه یا عطسه میکند، قطرات حاوی ویروس را به هوا میفرستد. این قطرات برای معلق بودن در هوا بسیار سنگین هستند، بنابراین بر روی زمین و یا سطوح میافتند.
یک فرد سالم میتواند در صورت لمس سطوح یا اشیائی که ویروس بر روی آن است، به ویروس آلوده شده و از راه لمس دهان، بینی و یا چشمها آن را به درون بدن منتقل کند.
کرونا ویروس میتواند ساعتها و حتی روزها بر روی سطوح مانند دستگیرههای در و میزهای پیشخوان زنده بماند. مدت ماندگاری این ویروس به مادهای بستگی دارد که آن سطح از آن ساخته شده است. براین اساس اصلیترین و مهمترین راه پیشگیری از این بیماری شست و شوی مرتب دست است.
سطوح آلوده که بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار میگیرند
۱- صفحه کلید آسانسورها.
۲- دستگاه کارتخوان.
۳- شیرآلات سرویس بهداشتی.
۴- صفحه کلید خودپردازها.
۵- زنگ ورودی اماکن.
۶- نازل پمپ بنزین.
۷- صفحه موبایل تبلت.
۸- موس و صفحه زیر موس.
۹- صفحه کلید لپ تاپ و کامپیوتر.
۱۰- دستگاه حضور و غیاب پرسنلی.
۱۱- میلههای اتوبوس و قطار.
۱۲- اسکناس و سکه.
فراموش نکنید که این ویروس تنها با رعایت اصول بهداشتی و ماندن در منزل کمرنگ خواهد شد. اگر قصد ترک خانه و حضور در اجتماع را دارید حتما از ماسک، دستکش و الکل استفاده کنید.
در ضمن بعد از تماس با هر سطح آلوده به خصوص میلههای اتوبوس و قطار و کارت عابر بانک یا کارتهای دیگر که خارج از منزل با آنها تماس برقرارمی کنید، حتما دستان خود را با الکل ضد عفونی کنید. اگر قصد شست و شوی دستان خود را داشتید، حتما قبل از انجام این کار، شیرهای آب را ضدعفونی کنید تا در صورت تماس فرد ناقل با این سطوح، به ویروس کرونا مبتلا نشوید.
راه دیگر پرهیز از ابتلا به ویروس کرونا ماندن در منزل است، متخصصان مدعی هستند که تنها در صورت لزوم باید از منزل خارج شد. در غیر اینصورت بهتر است یک نفر از اعضای خانواده وظایف سایر اعضا را انجام دهد و در این زمینه حامی خانواده باشد.
دوشنبه 3/6/1399 - 7:22
سلامت و بهداشت جامعه
وقتی ویروس کرونا در شهر سیاتل آمریکا شیوع پیدا کرد، یکصد ماهیگیر به این ویروس مبتلا شدند. مطالعات نشان داد ۳ ماهیگیر به دلیل داشتن آنتی بادی (پادتن) در بدن، به کووید ۱۹ مبتلا نشدند. همین موضوع شواهد مناسبی برای توانایی بدن در مقابله با ویروس کرونا را نشان داد.
محققان معتقدند آنتی بادی میتواند بدن را در مقابل ویروس کرونا محافظت کند. آنها میگویند این مطالعه به ما برای فهم چگونگی کارکرد آنتی بادی در مقابله با کووید ۱۹ کمک میکند. با این حال، صرف وجود آنتی بادی در خون به معنای مصونیت قطعی در مقابل کرونا نیست.
محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن به دنبال یافتن پاسخ به این پرسش هستند که ایجاد ایمنی در مقابل ویروس کرونا چگونه است. با آنکه پژوهشهای زیادی در این زمینه انجام گرفته است، این سوال اساسی بی پاسخ مانده که چگونه مردم میتوانند مانند آن سه ماهیگیر در مقابل کرونا به ایمنی دست یابند.
ایمونولوژیستها میگویند پاسخ ایمنی بدن به ویروس کرونا مانند سایر بیماریهای ویروسی همانند آنفلوانزا است. برای محافظت در مقابل عوامل بیماری زا، بدن انسان از چند سطح مختلف ایمنی استفاده میکند. سطح نخست مبارزه با ویروس شامل سلولهای T کشنده است که با حمله به عوامل خارجی میتوانند آنها را به راحتی نابود کنند. سلولهای T، سلولهای ویژه گلبولهای سفید خون برای مبارزه با عوامل بیماری زا هستند و میتوانند نوع ویروس را به خاطر بسپارند و در مواجهههای بعدی با آنها، به راحتی نابودشان کنند.
سارا فورچون، استاد ایمونولوژی دانشگاه هاروارد آمریکا در این باره میگوید: موضوع ایمنی داشتن یا نداشتن در مقابل کرونا حالتی سیاه و سفید نیست. به این معنا که وجود آنتی بادی در بدن به معنای محافظت در مقابل ابتلا به ویروس کرونا نخواهد بود. در واقع در مقابل ویروس درجات ایمنی مختلفی در بدن وجود دارد.
او افزود: در حالی که سطح آنتی بادیهای خون پس از چند هفته شروع به کاهش میکند، سلولهای B (که خود نوعی از گلبولهای سفید هستند) به دلیل دارا بودن طول عمر بالا میتوانند در بلند مدت در مقابل ویروس آنتی بادی تولید کنند. زمانی که خطر وجود ویروس در بدن زیاد است، پاسخ ایمنی نیز به مرور شدت پیدا میکند و سپس با کاهش خطر، از شمار گلبولهای سفید خون کاسته میشود.
مطالعات درباره آن ۳ ماهیگیر که در مقابل ویروس کرونا مقاومت داشتند، نشان میدهد آنها در گذشته یک بار به این ویروس مبتلا شده اند و یک لایه دفاعی برای پاسخ به کووید ۱۹ در بدن تشکیل داده اند.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا اعلام کرد: کسانی که یک بار به ویروس کرونا آلوده شوند و سپس بهبود یافتهاند در کوتاه مدت بدن آنها در مقابل این بیماری مقاومت پیدا میکند، زیرا سلولهای T و B سیستم ایمنی ویروس کرونا را در یاد خواهند داشت و در صورت مواجهه با آنها در دفعات بعد میتوانند به راحتی آنها را شناسایی و نابود کنند.
این مرکز تاکید دارد؛ افرادی که به کرونا مبتلا شده اند نیازی نیست تا ۳ ماه پس از بهبودی تست کرونا بدهند. البته این مرکز تاکید دارد این توصیه بیشتر به دلیل آن است که انجام تستهای زیاد کرونا میتواند خطا در آزمایش را افزایش دهد.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماریهای آمریکا بر خلاف آنچه در رسانهها مطرح میشود ما هیچ گاه نگفته ایم که فرد در طول ۳ ماه پس از بهبودی از ویروس کرونا، در مقابل آن مقاومت دارد و به کووید ۱۹ مبتلا نمیشود، بلکه ما تاکید کردیم تا زمانی که فرد مجدد علائم ابتلا به کرونا مانند سرفه خشک، بی حالی، تب و از دست دادن حس بویای و چشایی را ندارد، نیازی به انجام مجدد تست کرونا ندارد.
دانشمندان میگویند ایجاد ایمنی در مقابله با ویروس کرونا دارای درجات مختلفی است و همه افرادی که یک بار به ویروس کرونا مبتلا شده اند در مقابل این ویروس مصونیت پیدا نمیکنند. از این رو، بهتر است این افراد پس از بهبودی از کووید ۱۹، همچنان در جامعه فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند.
دوشنبه 3/6/1399 - 7:20
اخبار
حیدر محمدی مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو ، با بیان اینکه قیمت اکتمرای ایرانی مشخص شد، گفت: ارزانترین اکتمرا یا توسیلیزومب در دنیا ۵۴۰ یورو قیمت دارد و ما در سازمان غذا و دارو اکتمرا ایرانی را یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت گذاری کردیم.
آغاز توزیع اکتمرای ایرانی در بیمارستانها
محمدی با اشاره به توزیع اکتمرا ایرانی در بیمارستانها بیان کرد: توزیع اکتمرای ایرانی از پنج شنبه هفته قبل در بیمارستانها آغاز شده است و توزیع آن در بیمارستانها ادامه دارد.
مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره صادرات اکتمرا بیان کرد: ظرفیت تولید در حال افزایش است و ما تا زمانی که نیاز داخل کشور تامین نشود اجازه صادرات نمی دهیم.
توزیع دو محموله رمدسیویر در بیمارستانها
مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به توزیع محمولههای بعدی رمدسیویر ایرانی در بیمارستانها تصریح کرد: توزیع ۳۰ هزار عدد رمدسیویر از پنج شنبه هفته قبل آغاز شده است همچنین ۵۰ هزار عدد رمدسیویر هم از امروز در بیمارستانها توزیع میشود.
محمدی با اشاره به قیمت داروی رمدسیویر برای درمان بیماران مبتلا به کرونا توضیح داد: قیمت داروی رمدسیویر وارداتی بین یک میلیون ۱۰۰ تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و قیمت رمدسیویر ایرانی ۶۰۰ هزار است.
دوشنبه 3/6/1399 - 7:18
اخبار
دکتر علی کشتکار، پزشک لامردی پس از ابتلا به بیماری کرونا و تحمل رنج آن در شامگاه اول شهریور که به نام شیخ الرئیس ابوعلی سینا و پزشک مزین شده به دیدار معبود شتافت.
او که سالها در بخش عمومی به طبابت مشغول بود به علت ابتلا به کرونا در بیمارستان حضرت ولیعصر (عج) لامرد به یاران شهیدش پیوست.
وزیر اطلاعات، مقامات محلی و نیز رئیس و روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی فارس با صدور پیامهای جداگانه شهادت شادروان دکتر علی کشتکار را به کادر درمان و مجموعه همکاران در دانشگاه علوم پزشکی به خانواده محترم آن مرحوم، مردم شریف شهرستان لامرد و همه اعضای جامعه پزشکی استان فارس تسلیت گفتند.
دوشنبه 3/6/1399 - 7:15
سلامت و بهداشت جامعه
رضا ملک زاده، نایب رئیس کمیته ملی مدیریت سرطان وزارت بهداشت در این نشست درباره وضعیت شیوع سرطان در ایران اظهار کرد: امروزه اطلاعات ما در خصوص بیماری سرطان بسیار دقیق است. طبق آمار میزان بروز سرطان در مردان و زنان ایرانی به ترتیب ۱۵۵ و ۱۲۸ نفر به ازای هر یکصد هزار نفر است.
نایب رئیس کمیته ملی مدیریت سرطان وزارت بهداشت ادامه داد: سرطان پروستات، روده بزرگ و مثانه شایعترین سرطانها در میان مردان و سرطان پستان، پوست، روده بزرگ و معده ، چهار سرطان شایع در بین زنان ایرانی است، البته این تغییرات به عوامل محیطی و شیوه زندگی مربوط میشود.
ملک زاده تاکید کرد: طبق آمار ۱۶ درصد از مرگ و میرها در سطح جهان ناشی از سرطان است. براین اساس سرطان به عنوان دومین عامل مرگ و میر در جهان شناخته میشود.
او با بیان اینکه عامل ۳۰ درصد از سرطانها چاقی و پرخوری است، گفت: متأسفانه شاهد افزایش شیوع چاقی در بین تمام افراد به دلیل عادت غذایی نادرست و کم تحرکی هستیم.
نایب رئیس کمیته ملی مدیریت سرطان وزارت بهداشت اظهار کرد: امروزه سرطان در ایران و جهان به عنوان یک بیماری پر هزینه شناخته شده است؛ طبق آمار دو سوم افراد برای درمان این بیماری از نظر اقتصادی دچار مشکل هستند.
ملک زاده تصریح کرد: برنامه ملی مدیریت سرطان به عنوان برنامه ای است که برای پیشگیری و درمان سرطان مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این یک برنامه کلیدی برای موفقیت در درمان سرطان است که طی ۶ الی ۷ سال گذشته برای به ثمر رسیدن آن، تلاش های زیاده شده است. براین اساس پیشگیری، تشخیص زود هنگام و درمان سرطان مهم ترین ویژگی این برنامه است.
او تاکید کرد: طبق تحقیقات، سرطان در ۲۰ سال آینده در دنیا رشد میکند اما باید با اقدامات مناسب رشد آن را کنترل کنیم.
تشخیص سرطان بر اساس پاتولوژی است
نایب رئیس کمیته ملی مدیریت سرطان درباره تمهیدات اندیشیده شده برای درمان سرطان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از شاخص های مهم در ثبت سرطان این است که چه میزان تشخیص سرطان ها با پاتولوژی در ارتباط است. هر چه ثبت سرطان دقیق تر باشد، درصد تشخیص آن با پاتولوژی بیشتر است، ارتباط خیلی قوی با پاتولوژیست های کشور و انجمن پاتولوژیست برقرار کرده ایم که در زمان تشخیص اطلاعات را به راحتی در اختیار آنها قرار داده ایم.
ملک زاده تصریح کرد: تشخیص سرطان بر اساس پاتولوژی است و در ابعاد گوناگون بیمارستان ها، مطب ها و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
دوشنبه 3/6/1399 - 7:13
اخبار
قاسم جان بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست با خبرنگاران که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: بعد از گذشت ۶ ماه از شیوع کرونا در کشور، به رغم تلخیهایی که در از دست دادن بیماران و کادر درمان داشتهایم، توانستهایم زیرساختهای لازم برای ارتقا خدمات به مردم را فراهم کنیم. با همکاری شرکتهای دانش بنیان توانستهایم در این مدت ۱۵۰۰ تخت ویژه بیماران مبتلا به کرونا با تجهیزات دستگاه تنفس مصنوعی راه اندازی کنیم و سایر خدمات تشخیصی را توسعه دهیم.
او بیان کرد: همزمانی کرونا و آنفلوآنزا در فصل پاییز و زمستان سال جاری بسیار دشوار و نگران کننده است. به همین منظور مقرر شده تا پایان سال، ۱۴ هزار تخت بیمارستانی فراهم شود تا در این دو فصل با مشکل کمبود تخت بیمارستانی مواجه نشویم.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به همکاری ستاد اجرایی فرمان امام در راه اندازی خدمات کلینیکهای مجازی در کشور گفت: امکان ویزیت از راه دور برای بیماران در مناطق کم برخوردار فراهم شده است. همچنین برای بعضی از مشاورههای تخصصی پزشکی و درمانی در بیمارستانهای کوچک، این امکان به صورت از راه دور فراهم شده است.
جان بابایی افزود: پاسخ دهی سریع به خدمات رادیولوژی، سی تی اسکن و ام آر آی، برای مناطق محروم، از دیگر اقدامات راه اندازی تله مدیسین است.
جان بابایی درباره وضعیت بیمارستانهای استان تهران بیان کرد: شرایط نسبت به اسفند و فروردین متفاوتتر است، زیرا در این زمان مردم برای خدمات غیرکرونایی به بیمارستانها مراجعه نمیکردند، ولی هم اکنون برای این بیماریها هم به بیمارستان مراجعه میکنند. نمیتوانیم بگوییم در آینده مشکلی از لحاظ شیوع بیماری نخواهیم داشت. اگر تعداد بیماران مازاد بر ظرفیت ما باشد با مشکل مواجه خواهیم شد. از مردم میخواهیم مراعات کنند تا بتوانیم شرایط را مدیریت کنیم.
داروی رمدسیویر از سوی هیچ مرجعی تائید نشده است
او تصریح کرد: هیچ تحقیقی اثر بخشی داروی رمدسیویر در کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا را ثابت نکرده است. تا زمانی که به صورت قطعی اثر بخشی این دارو تائید نشود آن را به لیست دارویی اضافه نمیکنیم. تا کنون کورتون تنها دارویی است که نشان داده، مرگ و و میر کرونا را کاهش میدهد.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: البته کورتون در درمان سرپایی اصلا اثرگذار نیست و فقط در زمانی که بیمار کرونایی بستری است و دچار تنگی نفس میشود، کورتون را مصرف میکنیم. در درمان سرپایی برخی داروها مثل کوروتیک، دیفن هیدرامین و ناپروکسن اثر بخش هستند که باعث میشود، علائم بیماری کم شود. آمار افراد مبتلای مثبت و بهبود یافته هر روز توسط وزارت بهداشت به صورت شفاف اعلام میشود.
جان بابایی اضافه کرد: واکسن همیشه نتوانسته در تمام دنیا برای بیماریها اثر بخش باشد. این ویروس هنوز در جنبه مطالعاتی است و ما در زمینه واکسن از سایر کشورها عقب نیستیم بلکه در حال رسیدن به فاز پیشرفته ساخت واکسن کرونا هستیم اما مشخص نیست که بتوانیم واکسن را بسازیم، زیرا تا زمانی که به بیش از ۳۰ هزار نفر واکسن ساخته شده تزریق نشود و ایمنی بدن آنها مشخص نشود؛ نمیتوانیم به مردم بگوییم که واکسن داریم.
او با بیان اینکه در دنیا تفاقض گویی در حوزه درمان زیاد است، گفت: این ویروس نوپدید بوده و همین امر باعث وحشت مردم شده است. طبق شواهد همه بیماران ما به خاطر کرونا فوت نمیکنند بلکه برخی به خاطر عوارض متابولیکی فوت میکنند. اگر این اختلالات درمان شود، میزان فوتی های ناشی از کرونا کاهش پیدا میکند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: سامانه ۴۰۳۰ پاسخگوی تمام نیازها نیست و این کارشناسیها در حد مراقب سلامت است. به زودی به بخشهای خصوصی هم مجوز راه اندازی کلینیکهای خصوصی را میدهیم تا مردم در منزل توسط پزشکان متخصص مورد معالجه قرار بگیرند.
تولید دارو در کشور جنبه تجاری ندارد
جان بابایی اضافه کرد: پشت پرده بسیاری از داروهای تولیدی، شرکت های بزرگ اقتصادی هستند اما در کشور ما تولید دارو خیلی جنبه تجاری و سود جویی ندارد و تحت نظارت سازمان غذا و دارو است.
او درباره میزان دپوی دارو و تجهیزات حفاظتی برای فصل پائیز گفت: فکر نمی کنم در فصل پائیز برای دارو دچار بحران شویم. بسیاری از شرکت ها در تیر و مرداد اقدام به تولید لوازم حفاظتی کرده اند بنابراین باوجود این دانش و صنعت در کشور، جای هیچ نگرانی برای تهیه این لوازم نیست.
معاون درمان وزیر بهداشت درباره موج سوم کرونا و نحوه برگزاری کنکور و مراسم محرم توضیح داد: کنکور سراسری دیروز تمام شد و اثرات آن را باید دو هفته بعد ببینیم. تمام ملاحظات برای برگزاری کنکوری مطمئن انجام شد و وزارت بهداشت و سازمان سنجش هم تمام اقدامات را انجام دادند.
جان بابایی بیان کرد: بر اساس گزارش هایی که تاکنون رسیده برای برگزاری مراسم محرم همه موارد رعایت شده است ولی اگر این مراسم خارج از پروتکل های بهداشتی برگزار شود، شاهد افزایش بار بیماری خواهیم بود. اگر مراسمهای مذهبی به همین صورت کنونی برگزار شود، نگرانی برای شیوع مجدد کرونا نداریم.
او درباره میزان کاهش بار بیماری کرونا گفت: بار بیماری کرونا خیلی کم نشده است و هنوز به عدد مطمئنی نرسیده ایم. البته نسبت به دو تا سه هفته گذشته، وضعیت بهتری داریم.
جان بابایی بیان کرد: ۶ ماه است که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرده و در برخی از بیمارستانها فقط بیمار کرونایی بستری میشود. درآمد برخی بیمارستانها به طور متوسط به کمتر از ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است. در این شرایط فقط افراد بی بضاعت که توانایی مالی ندارند از پرداخت هزینه درمان کرونا معاف هستند، اما وقتی بیمار تمکن مالی دارد و دارای بیمه هم هست باید هزینه درمان را پرداخت کند.
او تصریح کرد: در زایشگاهها جای نگرانی نداریم و اتاقها اغلب تک تخته هستند. خانمهای باردار در بخش زایشگاه آلوده نمیشوند، ولی مواردی را داریم که خودشان با آلودگی وارد بیمارستان میشوند. اولویت در درمان آنها ابتدا درمان کرونای مادر است و پس از آن باید ختم بارداری انجام شود.
دوشنبه 3/6/1399 - 7:11