• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 10235
تعداد نظرات : 25
زمان آخرین مطلب : 1439روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا در جهان، دانشمندان هنوز به راهکار موثری برای درمان این بیماری دست نیافته اند. ابتدایی‌ترین و در عین حال موثرترین راهکاری که سازمان جهانی بهداشت برای مقابله با شیوع کرونا مطرح می‌کند حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون است. با این حال، علی رغم تاکید کادر درمانی و مسئولان کشور‌ها برای رعایت مسائل بهداشتی، شاهد شیوع افسار گسیخته کووید ۱۹ در کشور‌های مختلف هستیم. محققان به شدت به دنبال یافتن پاسخ این سوال هستند که متهم اصلی شیوع ویروس کرونا در جامعه چه کسی است؟ دانشمندان برزیلی در یک مطالعه به پاسخ این سوال دست یافتند.

بر این اساس، تحقیقات دانشمندان دانشگاه "استادوئل دی لوندرینا" برزیل نشان داد انسان‌هایی که دارای شخصیت جامعه ستیز هستند تمایل بسیاری برای نقض مقررات بهداشتی مربوط به کرونا دارند. این افراد خطر شیوع کووید ۱۹ را بی اهمیت تلقی کرده و از شستن دست‌های خود به طور مرتب اجتناب می‌کنند.

اختلال شخصیت ضداجتماعی که به اختصار ASPD خوانده می‌شود به حالتی اطلاق می‌شود که فرد نمی‌تواند و یا نمی‌خواهد خود را با موازین اجتماعی سازگار کند. وی در مقابل نقض قوانین اجتماعی احساس گناه نمی‌کند و به طور مداوم اعمال خلاف قانون و ضداجتماعی انجام می‌دهد. البته نباید کسانی که اختلال شخصیت ضداجتماعی دارند را با بزهکاران اشتباه گرفت. برآورد می‌شود ۳ درصد مردان و ۱ درصد زنان جامعه دارای این اختلال شخصیتی هستند.

افراد مبتلا به اختلال شخصیت ضداجتماعی چهار نشانه اصلی دارند که شامل: ۱- خودمحور هستند ۲- از فقدان وجدان رنج می‌برند ۳- رفتار تکانشی دارند ۴- جاذبه سطحی دارند (حراف هستند و یا می‌کوشند از نظر ظاهری نسبت به دیگران جذابیت بیشتری داشته باشند).

رفتار تکانشی (Impulsivity) به حالتی اطلاق می‌شود که فرد میل شدید لحظه‌ای برای پاسخ به یک محرک ذهنی یا انگیزشی خارجی دارد. همچنین رفتار تکانشی می‌تواند ناشی از فرمانبرداری کورکورانه از محرک‌های درونی بدون توجه به عواقب اجتماعی و محیطی باشد. غالباً این افراد در پاسخ به محرک‌های بیرونی، به جای تکیه بر قدرت تفکر و استدلال، براساس انگیزه لحظه‌ای کاری را انجام می‌دهند.

دلایل بروز اختلال شخصیت ضداجتماعی در افراد با مسائل وراثتی و مسائل محیطی مانند نوع تربیت ارتباط مستقیم دارد. مشاهده شده است این افراد غالبا به خانواده‌هایی تعلق دارند که از فقدان هیجان رنج می‌برند و از روش‌های خشن برای تنبیه کودک استفاده می‌کنند.

دانشمندان برزیلی اعلام کردند: نتایج تحقیقات ما نشان داد به هر میزان جامعه ستیزی فرد و اختلال شخصیت ضداجتماعی افراد بیشتر می‌شود، احتمال نقض مقررات بهداشتی مربوط به کرونا که از سوی دولت وضع شده در این افراد بیشتر است. این موضوع به خوبی نشان می‌دهد علی رغم افزایش شمار قربانیان و مبتلایان به ویروس کرونا، چرا هنوز شاهد نادیده گرفتن محدودیت‌های مربوط به این ویروس در جامعه هستیم.

محققان برزیلی در تحقیقات خود بیش از ۱۵۰۰ فرد را مورد مطالعه قرار دادند. آن‌ها در مطالعات خود افراد جامعه ستیز را با افراد وفادار به قوانین اجتماعی مورد مقایسه قرار دادند. یافته‌های این پژوهش نشان داد افرادی که دارای سطح بالایی از خود محوری، وجدان ضعیف، دارای سطح بالایی از رفتار تکانشی و جاذبه سطحی بودند (۴ نشانه اصلی اختلال شخصیت ضداجتماعی)، نسبت به دیگران کمتر به مقررات بهداشتی پایبند بودند.

 

دوشنبه 17/6/1399 - 6:49
سلامت و بهداشت جامعه

سرخک یکی از بیماری‌های شناخته شده ای  است که توانایی دارد ۱۲ تا ۱۸ نفر دیگر را الوده کند . یکی از مهمترین فاکتورها در بیماری های ویروسی  توانایی انتقال ویروس به چند نفر دیگر است به طوری که این موضوع در خصوص بیماری انفلوانزا  تبدیل به موضوع مهمی شده و در کشورهای مختلف میزان سرایت این عارضه  متغیر است. میزان انتقال بیماری انفلوانزا حدوداً ۱.۳ پو ببماری کووید ۱۹ که بر اثر ویروس کرونا به وجود می‌آید بین دو تا دو و نیم متغیر است‌.
 تب و بدن درد از علائم مشترک انفلوانزا با کرونا است .البته پنومونی یا التهاب ریه را نیز جز همین عوارض باید در نظر بگیریم . تا زمانی که علائم بالینی بیماری کرونا   در افراد  ظاهر بشود حداقل ۵ روز طول میکشد که این دوره گاهی تا ۱۴ روز هم افزایش پیدا می‌کند مدت زمان بین آلوده شدن به ویروس تا ظهور علائم بالینی را دوره کمون می گویند . 

 


دانشمندان بر این باورند که در بیشتر دوره نهفتگی شما می توانید ناقل بیماری به افراد دیگر باشید اما  روز بعد متوجه ظهور علائم  خواهید شد .  در خصوص بیماری آنفلوانزا این مطلب را باید ذکر کرد که  همیشه تنها برای کسانی است  که به این بیماری ایمن نیستند به خاطر همین تاکید می‌ شود واکسن آنفلوآنزا را در هر سال تزریق شود.
در خصوص بیماری کرونا باید گفت که افراد آلوده خودشان هم از وجود ویروس در بدن شان بی خبر هستند و  در تماس با ما یا دیگران باعث انتشار ویروس  و آلودگی اطرافیان می شوند.به همین دلیل است که کارشناسان توصیه می کنند از تردد های غیر ضروری در اماکن شلوغ پرهیز کنند.

افراد سالمند و بیماران مبتلا به عارضه های زمینه ای و آنهایی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند باید بیشتر از سایرین از خود در برابر این ویروس مراقبت کنند.

 

وفتی کسی به بیماری انفلوانزا مبتلا باشد تنها افرادی را الوده می کند که ایمن نبوده ولی کرونا ابنطور نبوده و واکسن ندارد. امار تلفات کرونا سه درصد ولی آمار بیماری  انفلوانزا حدود یک درصد است .کرونا واکسن ودارو ندارد و تنها داروی موثر آن  رفتار اجتماعی صحیح و اجرای دقیق فاصله گذاری افیزیکی  و ماندن در خانه است، که می تواند مارا در برابر این بیماری محافظت کند.

 

دوشنبه 17/6/1399 - 6:47
سلامت و بهداشت جامعه

 

کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: همکاران ما در شبکه بهداشتی کشور در سال گذشته، ۲۵۰ هزار دوز واکسن دریافت کردند که امسال با افزایش ۱۰ برابری توزیع واکسن در شبکه‌های بهداشت، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دوز واکسن برای گروه‌های در معرض خطر و پرخطر یعنی واکسیناسیون مادران باردار و بیماران خاص توزیع خواهد شد و این گروه از جمعیت، رایگان واکسینه خواهند شد.

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت بیان کرد: همچنین برای سایر گروه‌ها و افراد نیز بالغ بر ۸.۵ میلیون دوز واکسن آنفلونزا در نظر گرفته شده که اواخر شهریور در شبکه توزیع دارویی و داروخانه‌ها توزیع شده و در قبال هر کد ملی یک دوز واکسن قابل تحویل خواهد بود.

او با تاکید براینکه واکسیناسیون همگانی آنفلوانزا به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، افزود: ثبت نام برای دریافت واکسن آنفلوانزا در داروخانه‌ها صحت ندارد، این شایعه نه تنها هدف خیرخواهانه ندارد، بلکه کلاهبرداری است.

 جهانپور ادامه داد: به رغم تمام مشکلات ارزی، برای تهیه و توزیع و مصرف منطقی واکسن آنفلوانزا مشکلی وجود نخواهد داشت و واکسن برای گروه‌های در معرض خطر و پرخطر فراهم است، بنابراین تقاضای کاذب و هزینه بیجا نباید ایجاد کرد.

احتمال کاهش موارد آنفلوانزا در سال جاری
او گفت: برآورد ما این است که امسال نسبت به سال گذشته در مورد آنفلوانزا حتی ممکن است مشکلات کمتری داشته باشیم؛ زیرا مردم نکات بهداشتی را بیشتر رعایت می‌کنند، کمتر در مکان‌های عمومی و تجمع‌ها حاضر می‌شوند، از ماسک استفاده می‌کنند و این مراقبت‌ها همزمان در کنترل کرونا و آنفلونزا موثر خواهد افتاد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: خوشبختانه امسال تامین واکسن آنفلوانزا برای بیماران خاص و مادران باردار ۱۰ برابر سال قبل است، در حالی که تامین واکسن برای سایر گروه‌های پرخطر نیز ۵ یا ۶ برابر سال گذشته است. واکسن آنفلوانزا از منابع معتبر و شرکت‌های برتر اروپایی که مورد تایید سازمان بهداشت جهانی هستند، تهیه شده و دقت نظر کافی برای تهیه آن صورت گرفته است و هر فرد با مراجعه به داروخانه و با ارائه کارت ملی و ثبت کد ملی می‌تواند واکسن آنفلوانزا را تهیه کند.

او تصریح کرد: تا قبل از پایان شهریور توزیع واکسن آنفلوانزا آغاز می‌شود و تلاش بر این است که تا آن زمان بخش اعظمی از واکسن‌ها وارد شده و توزیع آن‌ها انجام شده باشد و هر فرد طبیعتا نمی‌تواند بیش از یک واکسن خریداری کند.

 

دوشنبه 17/6/1399 - 6:45
اطلاعات دارویی و پزشکی

دانشمندان روسی اعلام کردند واکسن کووید ۱۹ تولیدی این کشور هیچ عوارض جانبی ندارد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، بیش از ۳ هفته از رونمایی رسمی واکسن کرونای تولید شده از سوی روسیه می‌گذرد. مسکو نام این واکسن را "اسپوتنیک وی" گذاشته است. دانشمندان روسی به تازگی اعلام کرد‌ه‌اند تاکنون هیچ عوارض جدی از این واکسن در افراد مشاهده نشده است.

بر این اساس، تحقیقات مشترک وزارت بهداشت و درمان روسیه و وزارت دفاع این کشور نشان می‌دهد ۷۶ فردی که این واکسن را دریافت کرده اند همگی در بدنشان پاسخ ایمنی ایجاد شده است. همچنین در خون این افراد آنتی بادی (پادتن) مشاهده شده و در سه هفته نخست، بدن آن‌ها شروع به ساخت آنتی بادی کرده است.

گزارش جدید روسیه پس از آن منتشر می‌شود که سازمان جهانی بهداشت و سایر کشور‌ها از تایید واکسن اسپوتنیک وی خودداری کردند. روسیه پس از پایان مرحله دوم آزمایش انسانی واکسن کرونا، پیش از انجام مرحله سوم و پایانی این واکسن آن را به بازار عرضه کرد. دانشمندان روسی اعلام کردند علت موفقیت در عرضه سریع واکسن این است که آن‌ها از نسخه تعدیل شده واکسنی استفاده کرده اند که پیش‌تر برای بیماری‌های دیگر ساخته شده بود.

با این حال دانشمندان روسیه اعلام کرده اند فرآیند آزمایش مرحله سوم واکسن کرونا دستکم شش ماه به طول خواهد انجامید و همزمان با توزیع واکسن، آزمایش مرحله سوم را نیز انجام خواهند داد. قرار است نخستین داوطلبان هفته آینده واکسن تولیدی این کشور را دریافت کنند.

با این وجود، تنها در طول مرحله سوم آزمایش است که واکسن کرونا بر روی تعدادی زیادی از افراد تست می‌شود و در نتیجه می‌توان از کارایی و ایمنی آن اطمینان حاصل کرد. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است ۱۷۶ واکسن کرونا در جهان در حال توسعه است. از این میان، ۳۴ واکسن به مرحله آزمایش انسانی رسیده است و ۶ تا ۹ واکسن در مرحله پایانی قرار دارند. سازمان جهانی بهداشت، سازمان غذا و داروی آمریکا و نیز سازمان غذا و داروی اتحادیه اروپا، سه نهادی هستند که با استاندارد‌های بالا، می‌توانند کارایی و ایمنی یک واکسن یا داروی جدید را تایید کنند.

تاکنون ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تن در جهان به ویروس کرونا مبتلا شده اند. از این میان، ۸۷۵ هزار تن جان خود را از دست داده اند. سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است نباید در یافتن واکسن کرونا عجله کرده و کارایی و ایمنی آن را فدای مسائل سیاسی کرد. این نهاد در جدیدترین برآورد خود اعلام کرده است احتمالاً واکسن موثر برای کووید ۱۹ اواسط سال ۲۰۲۱ میلادی به بازار عرضه خواهد شد. با این حال، انگلیس، آمریکا و آلمان خود را برای واکسیناسیون عمومی در ماه ژانویه آمده کرده اند.

 

دوشنبه 17/6/1399 - 6:43
اخبار

 

سازمان ملل متحد درباره وقوع نخستین قحطی گسترده جهان در دوران همه گیری کرونا هشدار داد.

بر این اساس، در گزارش سازمان ملل متحد آمده است: به زودی نخستین قحطی گسترده جهان همزمان با شیوع همه گیری کووید ۱۹، چهار منطقه که پیش‌تر به شدت آسیب پذیر بودند را هدف قرار خواهد داد. این چهار منطقه شامل یمن، سودان جنوبی، شمال شرق نیجریه و جمهوری دموکراتیک کنگو می‌شود. وقوع این قحطی می‌تواند جان میلیون‌ها انسان در این مناطق را به خطر بیاندازد.

مارک لوکاک، یکی از مقامات ارشد بشردوستانه سازمان ملل با صدور نامه‌ای به اعضای شورای امنیت با اعلام این خبر، بیان کرد: به دلیل بلایای طبیعی، شوک اقتصادی (به دلیل تبعات همه گیری ویروس کرونا) و بحران سیستم بهداشت عمومی که با فاجعه شیوع کووید ۱۹ در جهان همراه شده جان میلیون‌ها انسان را در این مناطق به خطر انداخته است.

این نهاد تاکید کرد: فاجعه زمانی شدت می‌گیرد که بدانیم این ۴ منطقه هم اینک فراتر از قحطی، با جنگ، خشونت فرقه‌ای و تروریسم دست به گریبان هستند. برای هر گونه کمک رسانی و توزیع کمک‌های بشردوستانه به این مناطق، کاهش تنش‌ها و توقف هر گونه درگیری ضروری است. برای مثال جنگ یمن بر شدت قحطی و گرسنگی در این کشور افزوده است. هم اینک بیش از ۸۰ درصد جمعیت یمن به کمک‌های غذایی خارجی وابسته هستند.

همچنین بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن در شمال شرق نیجریه به دلیل درگیری‌ها مسلحانه به کمک‌های غذایی دسترسی ندارند. تنها در سال گذشته میلادی، ۱۵ تن از کارکنان سازمان های بشردوستانه که مسئول توزیع اقلام میان مردم این منطقه بودند به دست افراد مسلح کشته شدند.

دیوید بیسلی، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا که مسئول مبارزه با گرسنگی در جهان است در ماه آوریل به اعضای شورای امنیت اعلام کرد همزمان با شیوع ویروس کرونا در جهان، ما در لبه پرتگاه خطر گرسنگی و قحطی در مناطق مختلف قرار داریم.




مقامات سازمان ملل خواستار اختصاص بودجه فوری و کمک کشور‌ها و سازمان‌های بشردوستانه برای مبارزه با خطر گرسنگی در جهان هستند. پیش‌بینی می‌شود به دلیل شیوع ویروس کرونا و تحت تاثیر قرار گرفتن اقتصاد جهان به ویژه اقتصاد کشور‌های جهان سوم، میزان گرسنگی در سال جاری میلادی شاهد جهش باشد.

گرسنگی در جهان به ویژه برای کودکان بسیار خطرناک است. آمار‌های جهانی نشان می‌دهد ۴۶۲ میلیون انسان در کره زمین از گرسنگی و سوء تغذیه رنج می‌برند که ۴۷ میلیون تن از آن‌ها کودکان زیر ۵ سال هستند. زمانی به تاثیرات مخرب سوء تغذیه پی خواهیم برد که بدانیم نزدیک به نیمی (۴۵ درصد) از مرگ و میر‌های کودکان زیر ۵ سال مرتبط با سوء تغذیه است.

بیشترین میزان این مرگ و میر نیز در کشور‌های با درآمد پایین و متوسط روی می‌دهد. به صورت روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ کودک زیر ۵ سال در جهان به دلیل سوء تغذیه جان خود را از دست می‌دهند. این در حالی است که میلیون‌ها کودک دیگر به دلیل سوء تغذیه از جنبه جسمی و مغزی دچار آسیب می‌شوند.

دوشنبه 17/6/1399 - 6:41
سلامت و بهداشت جامعه

بابک شریف کاشانی رئیس و متخصص قلب و عروق بخش قلب بیمارستان مسیح دانشوری اظهار کرد: از مدت‌ها قبل عامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی در افراد مبتلا به دیابت شناخته شده بود، ولی علی‌رغم این مسئله درمان‌های دیابت به صورتی بود که سبب کاهش عوارض قلبی عروقی بیماران نمی‌شد. بر همین اساس پزشکان همیشه تاکید بر پیشگیری از ابتلا به دیابت داشته‌اند.

او در حاشیه رویداد اینکرتین سامیت (INCRETIN SUMMIT) که به کوشش شرکت نوو نوردیسک پارس و با حضور نزدیک به هزار نفر از اساتید و متخصصان حوزه سلامت داخلی و خارجی به‌صورت مجازی برگزار شد، تشریح کرد: در حال حاضر نیز همچنان به اصل پیشگیری توجه داریم، ولی خوشبختانه دسته‌ای از دارو‌های جدید به بازار دارو‌های کشور عرضه شده‌است که سیر بیماری‌های قلبی عروقی و نارسایی قلب را در بیماران مبتلا به دیابت کاهش می‌دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ادامه داد: این دارو‌های جدید نه فقط قند بیمار دیابتی را کنترل می‌کنند بلکه عوارض این بیماری مانند مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می‌دهند. دارو‌های موردنظر خوشبختانه در کشور در دسترس هستند و نمونه‌های داخلی و خارجی آن وجود دارد. دست پزشکان متخصص غدد و قلب و عروق برای تجویز این دارو‌ها باز است، ولی مشکل در این زمینه، تحت پوشش نبودن داروهاست که باید اقدامات لازم در این راستا توسط مسئولان مربوطه و سازمان‌های بیمه‌گر صورت گیرد.

دوشنبه 17/6/1399 - 6:40
سلامت و بهداشت جامعه

 

کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در توییت خود نوشت: ‏در پی ارتقای مراقبت از بیماران، استفاده به موقع از استروئید‌ها و دارو‌های ضدانعقادی در ایران، مرگ و میر موارد بستری ‎کووید ۱۹ از ۱۴.۷ درصد به کمتر از ۱۰ درصد کاهش یافته است.

جهانپور در ادامه نوشت: همین روند در نمودار زیر در آمریکا هم مشاهده می‌شود، اما همچنان خطر خیز بعدی در پاییز و زمستان فرا روی هر دو کشور است.

 

 

دوشنبه 17/6/1399 - 6:38
سلامت و بهداشت جامعه

 


نمکی گفت: این رویکرد جدید به ما امکان می‌دهد که بهره‌وری را در نیروی انسانی متخصص کشور بالا ببریم و عدالت در سلامت را در دورترین نقاط کشور داشته باشیم. خرسندیم که این حرکت بزرگ ملی در دورترین و محروم‌ترین نقاط کشور آغاز شد، همچنین این طرح گفتمان دو سویه بین ما و مردم ایجاد خواهد کرد و به مردم این امکان را می‌دهیم که حرف‌ها و گرفتاری‌هایشان را با ما مطرح کنند.

او گفت: با اجرای طرح دوراپزشکی هزینه‌های نظام سلامت کاهش و بازدهی ما افزایش پیدا خواهد کرد و در عین حال می‌توانیم اقتصاد سلامت را در این روز‌های سخت اقتصادی کشور مدیریت کنیم، باید توجه داشت که بحث آموزش از راه دور بسیار مهم است و این موضوع از مسائلی است که به شدت روی آن کار می‌کنیم.  افزون بر اینها ضرورتی ندارد که حتما برای فلان جراحی رزیدنت را به اتاق عمل ببریم، بلکه عالی‌ترین استاد می‌تواند از بیمارستانی در تهران یک نفر را در زاهدان برای جراحی آموزش دهد و باید از ابزار دوراپزشکی استفاده کنیم.

دوشنبه 17/6/1399 - 6:36
سلامت و بهداشت جامعه

 


وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:  با اجرای طرح دوراپزشکی یک انقلاب در نظام ارائه خدمت کشور آغاز شد، گرچه ممکن است این اقدام در ذهن کوچک به نظر بیاید، اما پایه‌گذار یک حرکت بزرگ ملی است و این حرکت بزرگ ملی نظام ارائه خدمت را دگرگون می‌کند. رشد کیفی نظام ارائه خدمت بزرگترین مایحتاج و وسیله‌ای است که نیاز داشتیم. در زمینه رشد کمی اعم از توسعه زیرساخت‌ها، تعداد تخت، تعداد پزشک، تعداد دانشکده‌های پزشکی و... در سال‌های گذشته رشد فزاینده‌ای داشتیم و امروز به تغییر نگاه و رویکرد و استفاده از ابزاری برای ارتقاء کیفی نیاز داشتیم.

نمکی گفت:  دورا پزشکی تغییراتی را در ارائه خدمات ایجاد می‌کند؛ نخستین تغییر اعتلای کیفی خدمات سلامت و دوم کاهش نیاز به نیرو‌های تخصصی در اقصی نقاط کشور است. یکی از گرفتاری‌های ما این است که یک منطقه متخصص اعزام می کنیم و عمده وقت این متخصص خالی می ماند و حال اگر متخصص اعزام نکنیم، از معیارهای عدالت در سلامت فاصله گرفته ایم، بنابراین این کار بزرگ علمی به ما کمک می‌کند که در این مناطق از ابزاری به نام تله مدیسین یا دورا پزشکی استفاده کنیم.

 

 

دوشنبه 17/6/1399 - 6:34
سلامت و بهداشت جامعه

 

در برنامه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اولین برنامه کلان منطقه‌ای خدمات پزشکی از راه دور کشور، با عنوان سپاد ۹ کلید خورده است و   ۱۳ ایستگاه بیمارستانی و به تدریج ۶۸ بیمارستان خدمات مشورت تخصصی و ویزیت از راه دور بیماران بستری کووید را تا ابتدای پاییز و متمرکز بر سه تخصص اصلی مورد نیاز کووید ۱۹ شامل تخصص‌های ریه، عفونی، و آی سی یو ارائه خواهند کرد.

در گام اول این برنامه، بیمارستان‌های مادر امام رضا و قائم مشهد به عنوان بیمارستان‌های مادر منطقه، متولی ارائه خدمات مشورتی و ویزیت‌های تخصصی خواهند بود و در مراحل بعد و با توانمندسازی سایر دانشگاه‌ها و دانشکده‌های همکار در کلان منطقه، از توان تخصصی کل کلان منطقه در ارائه خدمات استفاده خواهد شد. سپاد ۹ در گام‌های بعدی وارد خدمات ویزیت از راه دور بیماران مزمن و خاص و نیز رادیولوژی و پاتولوژی از راه دور خواهد شد.

برنامه دانشگاه‌های البرز، کهگیلویه و بویراحمد، و زابل متمرکز بر شبکه خدمات پزشکی از راه دور بنیاد برکت (برکت تل) خواهد بود که با تجهیز مناطق محروم منتخب و تامین کلیه امکانات زیرساختی و فناورانه مورد نیاز توسط این بنیاد، واحد‌های ارائه خدمات ویزیت تخصصی در محروم‌ترین نقاط فراهم و مردم بیمار در این مناطق به پزشکان متخصص تعیین شده از راه دور و با کمک کادر محلی سلامت دسترسی خواهند داشت. این بنیاد همچنین این برنامه را در حال توسعه تعداد زیادی از دانشگاه‌ها و مناطق کشور است که نتایج دوره آزمایشی الگویی برای تسریع پیاده سازی وسیع این خدمات در کشور خواهد بود.

پزشکی از راه دور؛ فرمولی برای درمان در دوران کرونا
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: ما شاهد افتتاح بزرگترین، مهمترین و کیفی‌ترین پروژه نظام سلامت به نام تله مدیسین یا پزشکی از راه دور بودیم و توانستیم پزشکی از راه دور را برای اولین بار در تاریخ مملکت رقم بزنیم و از محروم‌ترین و دورترین نقاط کشور شروع کردیم.

نمکی بیان کرد: گره‌های قانونی با کمک رئیس جمهور و سران سه قوه باز شد تا بتوانیم برای تله مدیسین تعرفه تعیین کنیم و راه‌های قانونی برای نسخه پیچی الکترونیک بیابیم و موانع را برطرف کردیم و امروز آغاز یک انقلاب در نظام سلامت است.

 

پیشگیری از مرگ و میر بیماری های غیر واگیر با دوراپزشکی
او افزود: با این شیوه در مناطق دور دست اگر فوق تخصصی نداشته باشیم، هیچ بیماری محروم از خدمت رسانی نخواهد بود و بهره وری نظام سلامت بالا می‌رود و وقت بیماران مزمن قلبی و عروقی و پرفشاری خون و دیابت در رفت و آمد تلف نمی‌شود؛ از طرفی برای پاییز که احتمال همزمانی کرونا و آنفلوانزا را می‌دهیم موجب خواهد شد که مردم کمتر به مراکز درمانی مراجعه کنند و این اتفاق نیفتد که بیماران مزمن از ترس ابتلا به کرونا دیر و با حال بد به مراکز درمانی مراجعه کنند؛ پزشکی از راه دور در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر است.

نمکی گفت: در حال حاضر ابزار موبایل در دست همه وجود دارد. آموزش از راه دور برای بیماری‌های غیرواگیر و آموزش درباره آن‌ها موثر است. در سال ۳۸۰ هزار مرگ در کشور ثبت می شود که ۹۷ هزار مورد از آنها به علت فشار خون بالا بوده و ۳۱۳ هزار مورد مرگ ایرانیان برای بیماری‌های غیرواگیر است. با آموزش از راه دور روی صفحه موبایل افراد می‌توان از بیماری‌های غیرواگیر پیشگیری کرد، برای اصلاح سبک زندگی مردم باید از این ابزار استفاده کنیم زیرا تغذیه مردم درست نیستدو بی تحرکی باعث آسیب به مردم می‌شود.

دوشنبه 17/6/1399 - 6:32
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته