• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1429روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

عضو هیات علمی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی گفت: بیماران مبتلا به سرطان سینه نباید از روند درمان آن از جمله مراجعه به موقع به پزشک متخصص، واهمه داشته باشند.

به گزارش حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، نازی معینی، فلوشیپ جراحی پستان اظهار کرد: سرطان سینه دیگر پایان زندگی نیست و بیماران نباید از روند درمان آن از جمله مراجعه به موقع به پزشک متخصص واهمه داشته باشند.

او افزود: اگر مبتلایان به سرطان سینه به موقع به مراکز درمانی مراجعه کنند و روند درمان بر روی آنان انجام شود، اغلب این بیماران مداوا می‌شوند و معمولا نیازی به قطع این عضو بدن نیست.

این فلوشیپ جراحی پستان تصریح کرد: آگاهی در این زمینه، بسیار ضروری است و سبب می‌شود زنان در کنار آشنایی صحیح از علائم بیماری، سیر آن را بهتر بشناسند و در نهایت برای درمان بیماری به موقع اقدام کنند.

او گفت: دسترسی به اطلاعات صحیح نباید ترس و واهمه بی مورد را در این افراد به وجود آورد بلکه این اطلاعات باید زمینه ارتقای سلامتی مردم شود.

ترس از بیماری سبب انکار سرطان سینه می‌شود

معینی درباره باور‌های غلط در مورد سرطان پستان گفت: ترس از بیماری سبب انکار سرطان می‌شود. این افراد متوجه توده‌ای در بدن خود می‌شوند، ولی به دلایلی از جمله ترس از اینکه به احتمال زیاد این عضو بدن باید قطع شود به پزشک مراجعه نمی‌کنند.

او ادامه داد: با پیشرفت‌هایی که در این زمینه به وجود آمده تا حد زیادی از قطع پستان بیماران سرطانی جلوگیری می‌شود، به عبارتی در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران این عضو بدن خود را از دست نمی‌دهند.

عضو هیات علمی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی گفت: برخی به این باور غلط اعتقاد دارند که اگر دست به این توده سرطانی بزنید، در بدن پخش می‌شود، یا اینکه اشعه برای بدن مضر است، پس بهتر است به پزشک مراجعه نکنند و با توده مدارا کنند.

این فلوشیپ جراحی پستان بیان کرد: ماهیت این بیماری پیش رونده است و اگر به موقع درمان نشود، برخی دیگر از اعضای بدن مانند غدد لنفاوی، ریه، کبد و مغز را درگیر و فرد را دچار عوارض جدی می‌کند.

او ادامه داد: برخی افراد، نمونه برداری را عامل بروز سرطان پستان اعلام می‌کنند که این تصور هم اشتباه است و این کار برای تشخیص صحیح و شروع درمان مناسب ضروری است.

معینی افزود: برخی افراد به دلیل ترس از عوارض شیمی درمانی به پزشک مراجعه نمی‌کنند، درحالی که در بسیاری از موارد با مراجعه در مراحل اولیه، ممکن است اصلا نیازی به شیمی درمانی وجود نداشته باشد؛ ولی مبتلایان با تاخیر اجازه می‌دهند بیماری پیشرفت کند و مسیر درمان دشوارتر شود.

او با بیان اینکه برخی از مادران فکر می‌کنند با شیردادن به یک یا دو بچه اصلا مبتلا به سرطان نمی‌شوند، گفت: هرچند یکی از راه‌های پیشگیری از سرطان سینه، بارداری متعدد در سنین پایین و شیر دهی کامل به نوزادان است، اما این موضوع به این معنی نیست که این کار‌ها می‌تواند تا پایان عمر از ابتلا به سرطان پستان پیشگیری کند.

این فلوشیپ جراحی پستان افزود: برخی از بیماران در دوران بارداری یا شیردهی به سرطان پستان مبتلا می‌شوند و همچنین تمام مشکلات پستان را در این دوران و بعد از آن نباید به شیردهی نسبت دهند.

عضو هیات علمی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی بیان کرد: برخی از بیماران وقتی از ابتلا به سرطان پستان مطلع می‌شوند، می‌گویند ما سابقه این بیماری در بستگان درجه اول را نداریم پس چرا به این بیماری مبتلا شدیم.

معینی گفت: هر چند سابقه فامیلی در ابتلا به این بیماری نقش دارد، اما منظور این نیست که افراد بدون سابقه فامیلی اصلا به این بیماری مبتلا نمی‌شوند، بلکه تعداد بیماران دارای سابقه خانوادگی ابتلا به این بیماری بیشتر از آنان است.

دوشنبه 12/8/1399 - 21:51
خواص خوراکی ها

 

میوه‌های خشک دارای مقدار زیادی انرژی هستند و یکی از بهترین منابع تغذیه‌ای برای مادران باردار است.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العالم، میوه‌های خشک به خاطر ویتامین‌هایی که دارند یک ماده غذایی بسیاری مغذی برای زنان باردار و کودکان است.

مطالعات تحقیقاتی میوه‌های خشک را اینگونه تعریف می‌کنند: میوه خشک، میوه‌ای است که بیشتر آب آن از طریق روش‌های مختلف خشک شده است، این عمل باعث کوچک شدن میوه می‌شود.

میوه‌های خشک دارای مقدار زیادی انرژی هستند و می‌توانند برای دوره‌های طولانی تری نسبت به میوه‌های تازه نگهداری شوند؛ به همین خاطر تهیه آن به عنوان یک میان وعده، آسان است. افزون براین، میوه خشک در مقایسه با میوه‌های تازه، فیبر و آنتی اکسیدان بیشتری دارد.

میوه خشک به خاطر آنکه حاوی مجموعه‌ای از مواد مغذی ضروری مانند مواد معدنی، ویتامین‌ها و آنزیم هاست و از بدن در برابر بسیاری از مشکلات محافظت می‌کند، یکی از غذا‌های اصلی و ضروری برای حفظ سلامت بدن است.

 

فیبر یکی از مهمترین مواد مغذی مورد نیاز برای خانم‌های باردار است که از طریق میوه‌های خشک تأمین می‌شود، زیرا تغییرات هورمونی در بارداری منجر به یبوست شده و با مصرف مکمل‌های آهن این مشکل تشدید می‌شود؛ بنابراین یک رژیم غذایی غنی از فیبر به تحریک روده و حل این مشکل کمک می‌کند.

کشمش، انجیر خشک و زردآلو از رایج‌ترین خشکباری است که در دوران بارداری یک میان وعده سالم محسوب می‌شود.

آلو خشک و خرما در مرحله بعدی قرار دارند؛ آلو خشک نسبت به آلوی تازه دارای مقدار بیشتری مواد مغذی به استثنای برخی ویتامین هاست؛ زیرا حاوی مقادیر زیادی آهن، فیبر، پتاسیم و ویتامین K بوده و علاوه بر این حاوی آنتی اکسیدان است. همچنین مانند سایر میوه های خشک حاوی مقادیر زیادی قند و کالری است و به رفع یبوست کمک می‌کند.

 

در نتیجه گیری این مطالعه پیشنهاد شده است که زنان باردار می‌توانند میوه‌های خشک را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم بخورند، اما توجه به این نکته مهم است که این مواد غذائی حاوی مقادیر زیادی قند هستند و مانند میوه‌های تازه حاوی آب نیستند که این موضوع ممکن است باعث تسهیل در روند هضم غذا نشود؛ بنابراین زنان باید در دوره بارداری، میوه‌های خشک را به میزان متوسط مصرف کنند و از خوردن میوه‌های روکش شده با قند خودداری کنند. همچنین مصرف بیش از یک وعده از آن‌ها در یک روز توصیه نمی‌شود.

 

دوشنبه 12/8/1399 - 21:50
اخبار

 

تعداد جانباختگان ویروس کرونا در کشور به گفته سخنگوی وزارت بهداشت افزایش یافت و به ۳۵ هزار و ۷۳۸ نفر رسید.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (دوشنبه، ۱۲ آبان) و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، ۸ هزار و ۲۸۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳ هزار و ۲۳ نفر از آن‌ها بستری شدند.

او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶۲۰ هزار و ۸۷۸ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۴۰ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۳۵ هزار و ۷۳۸ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: خوشبختانه تاکنون ۴۹۱ هزار و ۲۴۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده اند. ۵ هزار و ۳۱۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

او ادامه داد: تا کنون ۵ میلیون و یک هزار و ۴۲۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

وضعیت استان‌های کشور از نظر شیوع بیماری
لاری بیان کرد: استان‌های تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان، یزد و کردستان در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: استان‌های هرمزگان، فارس، گلستان و سیستان و بلوچستان نیز در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند.

دوشنبه 12/8/1399 - 21:49
اخبار

 

 تک نرخی شدن تست کرونا در انتظار تصویب هیات دولت
سخنگوی وزارت بهداشت درباره برگ برنده وزیر بهداشت برای مقابله با کرونا که روز گذشته اعلام شد، توضیح داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیماسادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در برنامه تلویزیونی «طبیب» شبکه سه سیما اظهار کرد: من با آمار و ارقام کرونا و علت بالا و پایین شدن آن درگیر هستم و متاسفانه هر روز شماری از خانواده های ایرانی داغدار می شوند و شنیدن و دیدن این داغ ها بسیار دردناک است.

ماجرای برگ برنده وزیر بهداشت چیست؟

لاری در پاسخ به سوالی درباره برگ برنده ای که وزیر بهداشت روز گذشته اعلام کرد، گفت: بعد از اینکه آمار ما در پاییز بالا رفت و  ملاقاتی که مقام معظم رهبری با ستاد ملی کرونا داشتند، قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا تشکیل و تصمیمات خوبی گرفته شد و مصوبات خوبی در جلسه به تصویب رسید و با تصمیمات جدید عزم ملی و جدی در مقابله با کرونا در کشور ایجاد شد و امیدواریم از این پس نظارت بهتری بر روی اجرای دستورالعمل ها صورت بگیرد.

وی افزود: از طرفی امیدواریم وزارت بهداشت بتواند با آرامش بیشتری و توان عمل کند وزارت بهداشت پیش از این بسیار درگیر نظارت بر شیوه نامه های دستی بهداشتی شده بود و همه درباره اجرا نشدن و نظارت شیوه نامه های بهداشتی از وزارت بهداشت پاسخ می خواستند این در حالی است که ما تنها ۷۵۰۰ بازرس بهداشتی داریم و این بازرسان شبانه روز بر رعایت شیوه نامه های بهداشتی نظارت می‌کنند اما این تعداد بازرس بهداشتی نمی توانند بر تمام اصناف نظارت کنند.

واکسن کرونای ایرانی به زودی وارد مرحله انسانی می شود

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در تولید واکسن کرونا با شتاب در پیش هستیم و در مرحله تست حیوانی نتایج خوبی گرفته ایم و به زودی وارد مرحله تست انسانی می شویم همچنین سیاست شناسایی بیشتر مبتلایان به کرونا را در پیش گرفته ایم و مجوز افزایش تست های کرونا را از ریاست جمهوری گرفتیم و باید توجه داشت ما هرچه تعداد تست ها را بیشتر کنیم تعداد مبتلایان بیشتری شناسایی می‌شوند و زودتر می‌توانیم با ردیابی بیماران و افراد در تماس با آنها می‌توانیم زودتر زنجیره انتقال بیماری کرونا را شکست دهیم.

 لاری درباره واکسن کرونا بیان کرد: در واکسن کرونا ایمنی و اثربخشی مطرح است و مرحله تست حیوانی نتیجه خوب داشته است و بعد از اینکه وارد مرحله انسانی شدیم، باید کارآزمایی‌های بالینی با حجم نمونه کم، متوسط و بسیار زیاد در حد چند ده هزار نفر انجام شود و کشور هایی که در تولید واکسن از ما جلوتر هستند در مواردی با عوارضی مواجه شدند، باید توجه داشت که کرونا، ویروس پیچیده‌ای است و ممکن است با یک تک دوز واکسن بتوان ایمن ایجاد کرد یا نیاز به تزریق دوز های بیشتری داشته باشیم.

تزریق واکسن کرونا به ۲۰ درصد جمعیت کشور در مرحله نخست

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باید توجه داشت که چندین سال طول می‌کشد تا همه دنیا در برابر کرونا واکسینه بشوند و ۲۰ درصد جمعیت کشور در مرحله اول واکسینه خواهند شد تا بتوانیم زنجیره انتقال ویروس را بشکنیم.

لاری درباره پیش خرید واکسن کرونا گفت: ما در کوکس مشارکت کرده‌ایم و ۱۸۰ کشور دنیا سرمایه گذاری بر روی واکسن کرونا را انجام داده‌اند و ما نیز ۱۵ درصد پیش پرداخت خرید واکسن را مقرر شده بود تا با دستور رئیس جمهور به کمک بپردازیم اما متاسفانه همچنان از نظر نقل و انتقال ارز دچار چالش هستیم.

وی بیان کرد: دوستان ما در معاونت درمان بحث ارزیابی مرگ و میر بیماران کرونایی را بررسی می کنند و آمار مرگ و میر در استان های مختلف بررسی می شود هشت ماه از زمان شروع کرونا در ایران می‌گذرد و باید به عقب برگردیم و ببینیم چه اشتباهات و دستاوردهایی داشته ایم.

نگران زمستان و تهویه هوا در محیط های بسته هستیم

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: به همین دلیل همچنان باید فاصله فیزیکی، شست و شوی دست و استفاده از ماسک را مد نظر قرار دهیم، باید به  تهویه هوا در محیط های بسته هم توجه داشت، هنگام صحبت کردن، عطسه و سرفه قطرات نفسی آلوده به ویروس می‌شوند و به همین دلیل بحث تهویه محیط بسیار حائز اهمیت است، ما برای زمستان که پنجره ها و درب ها بسته هستند، نگران هستیم چرا که تهویه محیط در انتقال بیماری نقش دارد و باید در محیط‌های بسته پنجره باز باشد.

لاری درباره اینکه چرا گیلان و مازندران را قرنطینه نکردند، گفت: اکنون محدودیت های هوشمند اعمال می شود مردم با افکار و مسافرت هایی که خودشان در نظر دارند، موضوع را مطرح می کنند و طبق آمار ما بیشترین تردد ها را در اراک قزوین و همدان داشته ایم باید توجه داشت که رنگ های قرمز و زردی که مطرح می‌شوند مربوط به آمار بستری بیماران کرونایی است.

وی افزود: اکنون گیلان و مازندران پیک های سختی را پشت سر گذرانده اند و در شرایط بهتری هستند، به طور کلی ما هوشمند اعمال محدودیت می‌کنیم و باید توجه داشت که بحث معیشت مردم حائز اهمیت از دو در مرحله نخست ۴۳ شهرستان و در مرحله دوم ۴۶ شهرستان مشمول محدودیت شده‌اند.

جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای سفر در تعطیلات هفته جاری

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره سخنرانی گلایه ای وزیر بهداشت درباره همکاری نکردن دستگاه ها در اجرای شیوه نامه های بهداشتی گفت: علی رغم اینکه همه تمایل داشتن به ما کمک کنند اما در عمل ما در وزارت بهداشت خود را تنها احساس می‌کردیم و فکر می‌کنم مشکل ناشی از باور مردم و مسئولان است اما باید توجه داشت که کشورهایی که در کنترل بیماری موفق بودند، فاصله گذاری فیزیکی را به خوبی اجرایی و در شناسایی بیماران به خوبی عمل کردند.

وی بیان کرد: مقرر شده است از امروز ساعت ۱۲ تا پایان روز جمعه ممنوعیت تردد بین شهری در ۲۵ استان اعمال شود و وزیر کشور در نامه‌ای از دستگاه‌های مختلف درخواست کرده است تا درباره اقداماتشان در زمینه الکترونیکی کردن خدمات گزارش دهند و کسانی که در این ایام به سفر بروند ۵۰۰ هزار تومان جریمه خواهند شد. متاسفانه در منع آمد و شد در تعطیلات گذشته به دلیل آن که ابلاغیه دیر اعلام شد ناهماهنگی هایی وجود داشت و محدودیت‌ها به خوبی اعمال نشد و امیدواریم در هفته جاری محدودیت ها به جد اعمال شود.

تک نرخی شدن تست کرونا در انتظار تصویب هیات دولت

لاری درباره هزینه تست کرونا بیان کرد: ما ۱۰۴۷ مرکز ۱۶ و ۲۴ ساعته بهداشتی داریم که گروه‌های هدف شامل افراد بالای ۶۰ سال، خانم های باردار و مبتلایان به بیماران زمینه‌ای در این مراکز به صورت رایگان تست می دهند، روزانه ۲۰ تا ۲۵ هزار تست انجام می‌دادیم و تعداد تست ها در حال افزایش است و برنامه ریزی کرده‌ایم که تعداد تست ها به ۴۰ هزار برسد.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اکنون روزانه ۶ تا و ۶ و نیم میلیارد تومان برای تست ها برای ما هزینه دارد و  پیشنهاد شورای عالی بیمه تک نرخی شدن تست کرونا به قیمت ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومن است و مراکز آزمایشگاه های خصوصی به علت آنکه تست را خریداری می کنند، قیمت تست کرونا در این مراکز حدود  ۶۰۰ هزار تومان است.

وی افزود: برنامه ما افزایش تست های رایگان کرونا و کاهش قیمت آن است ما به دنبال تست های سریع یا رپید کرونا هستیم تا در عرض نیم ساعت نتیجه تست فرد مشخص شود و باید توجه داشت که اگر فرد مشکوک به کروناست  باید خود را قرنطینه و از تردد در اجتماع خودداری کند.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره تست کرونا در منزل اظهار کرد بخش خصوصی تمهیداتی را برای تست کرونا در منزل در نظر گرفته است ما اطلاعات بخش خصوصی را از طریق سامانه سیب دریافت می‌کنیم تا حتی بیمارانی که در بخش خصوصی تست می دهند بتوانیم شناسایی و ردیابی کنیم.

 چرا واکسن آنفلوانزا هنوز در داروخانه ها توزیع نشده است؟

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره اینکه چرا واکسن آنفلوانزا هنوز در داروخانه ها توزیع نشده است، گفت: امسال دو و نیم میلیون دوز واکسن آنفولانزا در بخش بهداشت تزریق شد ما سال گذشته ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار دوز واکسن داشتیم و امسال خانم های باردار، گروه های پرخطر و کادر درمان واکسینه شدند.

وی افزود: تاکنون موردی از آنفلوانزا گزارش نشده است و ما در نیمکره جنوبی که زمستان را سپری کردند نیز گزارش‌هایی در مورد کاهش شیوع آنفلوانزا داشتیم و همکاران ما همچنان در تلاش هستند تا واکسن آنفلوانزا وارد شود اما متاسفانه تحریم‌ها مشکلات بسیاری برای تبادلات ارزی و تامین واکسن آنفلوانزا ایجاد کرده است.

احتمال تعطیلی ۲ هفته ای تهران

لاری درباره تعطیلی ۲ هفته ای تهران بیان کرد: استاندار تهران به جد به دنبال تعطیلی ۲ هفته ای تهران هستند تعطیلی تصمیم پیچیده‌ای است و نیاز به نظر جمعی دارد اما با توجه به شرایط احتمال تعطیلی هم وجود دارد البته باید توجه داشت که ۸۹ شهرستان عملاً مشمول تعطیلی شدند و فقط مشاغل ضروری مانند اورژانس و پلیس به مردم خدمت رسانی می کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: کرونا دو مرحله ویروسی و التهابی دارد و داروهایی مانند رمدسیویر و فاویپراویر و ... در مرحله ویروسی موثر هستند و در مرحله التهابی که فرد بستری و ریه اش درگیر شده است، اکسیژن و استفاده از کورتون ها موثر هستند ما کمیته علمی در ستاد ملی مقابله با کرونا داریم که به طور مرتب راهنماهای بالینی درمان کرونا را تدوین می کنند و اگر فردی ادعای کشف یا اثربخشی دارویی در درمان کرونا را دارد باید برای انجام مطالعه کد اخلاق دریافت کند و مطالعات خود را انجام دهد.

دوشنبه 12/8/1399 - 21:47
ایرانگردی

 

سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران با صدور اطلاعیه‌ای، ضمن عرض تبریک به مناسبت آغاز هفته وحدت و سالروز ولادت باسعادت حضرت رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع) اعلام کرد: تمامی میادین و بازارهای میوه و تره بار، روز سه‌شنبه سیزدهم آبان از ساعت 8 صبح تا یک بعد از ظهر، باز و آماده خدمات‌رسانی به شهروندان هستند.
روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران از عموم شهروندان مؤکداً درخواست کرده است تا هنگام حضور در میادین میوه و تره بار مطابق پروتکل‌های بهداشتی، ضمن رعایت فاصله فیزیکی، حتماً از ماسک و دستکش استفاده نمایند.

دوشنبه 12/8/1399 - 17:44
ایرانگردی

 

کاروانی متشکل از هنرمندان همزمان با هفته وحدت با اهدای شاخه گل و کارت پستال این عید خجسته را به شهروندان تبریک می گویند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 15، اکبر مختاری معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری منطقه ضمن تبریک فرارسیدن میلاد خجسته پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق(ع) و نیز گرامیداشت 13 آبان روز مبارزه با استکبار جهانی گفت: به دلیل بحران کرونا و عدم امکان برگزاری تجمع و اجتماعات گروهی بنا به درخواست ستاد ملی مبارزه با کرونا ویژه برنامه هایی در فضای مجازی و معابر اصلی با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی همزمان با هفته وحدت در حال اجراست.

مختاری اضافه کرد: این برنامه ها با هدف تکریم، تعظیم و ترویج شعائر اسلامی به ویژه موضوع محوری « وحدت جامعه اسلامی»، بازشناسی ابعاد مختلف سالروز حماسه 13 آبان به ویژه برای مخاطبان نسل سوم و چهارم و تبیین نقش بصیرت و مقاومت در سایه وحدت و وفاق ملی اجرا می شود.

 او به تشریح این برنامه ها پرداخت و گفت: رژه نمادین کاروان« مهر و وحدت» متشکل از هنرمندان به صورت پیاده و سواره در معابر اصلی منطقه همراه با اهدای شاخه گل و کارت پستال به شهروندان، مدیحه سرایی و منقبت اهل بیت علیهم السلام توسط شاعران و مداحان اهل بیت(ع) در گذرها و نقاط منتخب منطقه در قالب سنت چارپایه خوانی و برگزاری مسابقه متنوع فرهنگی نظیر کتابخوانی، دلنوشته و شعر با موضوع «فرهنگ ایثار و دانش آموز» ویژه دانش آموزان در فضای مجازی از جمله این برنامه هاست.

برپایه این گزارش؛ هویت‌بخشی به سیمای بصری و آذین‌بندی اماکن عمومی و معابر پرتردد به مناسبت این عید خجسته، با نصب بنر و آویزهای زینتی انجام شده است.



دوشنبه 12/8/1399 - 14:42
ایرانگردی

 شهردار تهران گفت: در شرایط کرونایی دولت یک ریال از تعهدات خود به شهرداری تهران را عملی نکرد با این حال شهرداری تلاش کرد باری روی دوش مردم نباشد و بدون کمک دولت و با وجود تنگاهای مالی توسعه حمل و نقل عمومی را در دستور کار قرار داد.
 

به گزارش شهر پیروز حناچی شهردار تهران در آیین بهره برداری از صد دستگاه اتوبوس و مینی بوس جدید ناوگان حمل و نقل شهری در ابتدا با تبریک میلاد حضرت رسول گفت: پیامبر اسلام پیامبر مهربانی ها بود و با خلق حسنه خود در مدت کوتاهی تاثیر زیادی بر دل انسان ها گذاشته است و همچنین گرامیداشت همچنین یاد شهدای ۱۳ آبان را هم گرامی می داریم.

او افزود: در شرایط حاد کورونایی هستیم از ابتدای اسفند که کشور درگیر کرونا شد در تهران وضعیت خاص اعلام کردیم در نیمه فروردین تعداد تلفات کرونا به ۱۱۸ نفر رسیده بود و تا نیمه اردیبهشت کاهش معناداری داشت به طوری که میزان تلفات کرونایی ها در تهران به ۹ نفر هم رسید که سه نفر آنها هم از شهرهای مجاور آمده بودند اما هم اکنون کمتر از ۵۰ درصد آمار کشته شده های کرونا مربوط به تهران است این در حالیست که در سطح جهان با وجود اینکه آمار مبتلایان رو به افزایش است آمار تلفات کاهش داشته اما در ایران، آمار تلفات رو به افزایش است که دلایل مختلفی دارد و نمی توان همه آن را به گردن مردم انداخت.

حناچی در ادامه افزود:  در شرایطی که نمی توان کشور را به صورت کامل تعطیل کرد، رعایت فاصله های اجتماعی یکی از محورهای کنترل بحران است و می‌تواند از حاد شدن شرایط بکاهد و رعایت فاصله اجتماعی هم زمانی است که در ناوگان حمل و نقل عمومی مردم فاصله ها را رعایت کنند و بتوانیم تعداد اتوبوس ها و مترو را سه برابر موجودی فعلی کنیم که در کوتاه مدت امکان ندارد و در بلند مدت تلاش کردیم که قرارداد خرید ۶۳۰ واگن از چین را نهایی کنیم و همچنین دو قرارداد ساخت ۱۰۰ واگن در داخل و خرید اتوبوس را هم دنبال کردیم.

او در ادامه با اشاره به ساخت یکصد دستگاه اتوبوس توسط ایران خودرو افزود: از ایران خودرو به خاطر این که اتوبوس های ساخته شده را در موعد مقرر به شهرداری تحویل داد تشکر میکنم وقتی این قرارداد را می نوشتیم به ما گفتند ایران خودرو بدقول است اما من از دوستان ایران خودرو تشکر می کنم که به قول خود وفادار بودند. تمام تلاش ما این است که از میزان سختی ها و مشکلات مردم در شرایط فعلی بکاهیم و در سالی که به نام جهش تولید نامگذاری شده است خوشحالم ایران‌خودرودیزل فعال شده و امیدوارم این فعالیت برای مردم تهران برکت داشته باشد.

شهردار تهران درباره مصوبه دولت روحانی برای خرید ۱۹ هزار اتوبوس که محسن هاشمی در سخنان خود به آن اشاره کرده بود، گفت: ما در مواردی که قانون شده است هم مشکل داریم به عنوان مثال برای گرفتن اوراق مشارکت بانکها از ما ضمانت های صد درصدی می خواهند در حالیکه طبق قانون ۵۰ درصد بازپرداخت اوراق مشارکت با دولت است در مصوبه هایی که مربوط به حمل و نقل عمومی هم هست هم همه اعم از دولت شهرداری و سایر بخش ها مسئولیت دارند و باید به وظایف خود عمل کنند توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی یک خواسته اجتماعی است و بعد از حوزه سلامت باید در اولویت اول تخصیص اعتبارات باشد و من همین جا اعلام می کنم که در شرایط کرونایی یک ریال از دولت دریافت نکرده ایم و با این حال تلاش کردیم که باری بر روی دوش مردم نباشیم .

حناچی به تحریم های ظالمانه آمریکا اشاره کرد و گفت: تحریم‌های ظالمانه آمریکا مردم را هدف گرفته این در حالی که است که جهان در بحران کروناست اما آمریکا اجازه نمی دهد ایران از وام‌هایی که به حوزه سلامت و خرید دارو مربوطه است استفاده کند و این نشان می دهد که مردم هدف تحریم ها هستند شهردار تهران ادامه داد: هیچکس از تحریم خوشش نمی آید و به آن افتخار نمی کند. تحریم  زیبنده نیست اما  باید بتوانیم تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم و تلاش برای کاهش وابستگی ارزی در ساخت اتوبوس و مترو و افزایش تولید داخلی آن حرکتی در این جهت است که باید از آن استقبال کرد

حناچی ادامه داد: در ساخت واگن مترو تلاش کردیم که داخلی سازی آن را از ۳۵ درصد به ۸۰ درصد برسانیم و امیدوارم تا بهمن امسال از اولین واگن ملی بهره برداری کنیم که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جهاد دانشگاهی در حال ساخت است.

حناچی افزود: شهرداری تهران علاوه بر تلاش برای تامین واگن‌های مترو اضافه کردن یک محور بی آر تی و ساخت اتوبوس های برقی را در دستور کار دارد آلودگی هوای تهران موضوع بسیار مهمی است. طبق آخرین گزارش های WHO ارتباط مستقیمی بین آلودگی هوا با تلفات کرونا وجود دارد و بیماران کرونایی در واقع همان گروه‌های پرخطر در هوای آلوده هستند بیماری کرونا ممکن است در شرایط آلوده هوا منجر به ایست قلبی شود شاید افزایش آمار تلفات کرونا در شهر های بزرگ به دلیل آلودگی هوا باشد در کشورهای مختلف انگلستان محدوده طرح ترافیک در شرایط کرونایی  بیشتر شده است و محورهای پیاده و دوچرخه سوار افزایش یافته است ما هم در شهر تهران تلاش ما را در این زمینه می کنیم که البته هنوز در آغاز راه هستیم

او  به قراردادهای شهرداری برای ساخت اتوبوس و مینی بوس شرکت و گفت: یک قرارداد ساخت ۸۰۰ دستگاه اتوبوس و مینی بوس داریم که ۵۰۰ دستگاه آن اتوبوس و ۳۰۰ دستگاه مینی بوس است و دو قرارداد ساخت و یک قرارداد ساخت ۱۲۰ اتوبوس ۱۳۰ مینی بوس  امضا شده است همینطور ساخت اتوبوسهای با سوخت گاز هم در دستور کار قرار است. مناقصه ساخت ۸۰ دستگاه اتوبوس دوکابین و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس تک کابین هم آماده شده است که در دستور کار قرار دارد.

حناچی گفت:برای دریافت کمک دولت تلاشمان را می‌کنیم ولی در این شرایط امید چندانی نداریم البته از محل قراردادی که با وزارت نفت داریم سال قبل اعتباراتی به ما داده شد ولی این اعتبارات کم است ما معتقدیم حمل و نقل عمومی تهران موضوع حاکمیتی است با شهرداری به تنهایی نمی تواند باران را به دوش بکشد.

شهردار تهران پیش از این گفته بود  حمل و نقل عمومی در کلانشهر تهران یک مساله حاکمیتی است و  موضوعی نیست که شهرداری تهران به تنهایی بتواند حل کند شاید در دوره‌های قبل مترو، بهانه‌ای برای مساله عبور از انضباط عمومی در سطح شهر بوده است یعنی دولت زمانی که در وضعیت خیلی خوب مالی بوده و می‌توانست به مترو تهران کمک کند هم به هر دلیل این کار را نکرد، شهرداری  هم هر کاری برای اینکه این شبکه را به اجرا در بیاورد انجام داده است.

طبق قانون دولت باید ۸۲/۵ درصد از هزینه های توسعه حمل و نقل عمومی را به شهرداری تهران بپردازد که به گفته محمد علیخانی، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران تاکنون دولت ۳۰ هزار میلیارد تومان در این باره به شهرداری تهران بدهکار است.

 

دوشنبه 12/8/1399 - 14:24
ایرانگردی



شهردار منطقه۵ گفت: تجلیل و‌ قدردانی از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی، ضروری است و همواره باید در اولویت و دستورکار باشد.

محمودکلهری، دردیدار‌با مصطفی ابطحی، مشاور وزیر ورزش و جوانان و رئیس صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی اظهار داشت: تجلیل از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی که با تلاش فراوان، باعث افتخارآفرینی ایران زمین می‌شوند، امری ضروری است که نباید از آن غافل ماند، این مهم هم سبب ایجاد دلگرمی و نشاط برای پیشکسوتان ‌می‌شود و هم باعث ایجاد انگیزه و روحیه برای جوانان می‌شود که به ورزش کردن، گرایش پیدا کنند.

او‌ افزود:‌باید قدردان، تمام مفاخر ایران‌زمین باشیم و برای این مهم فرهنگسازی کنیم.

شهردارمنطقه۵ گفت: سرمایه‌های انسانی بسیار زیادی در منطقه ۵ وجود دارند که باید با برنامه‌ریزی منسجم و هماهنگی صحیح، اقدام‌های لازم برای قدردانی و تکریم از این عزیزان، انجام شود.

کلهری گفت: فرهنگسازی برای تکریم از قهرمانان و مفاخر، نیاز به برنامه ریزی صحیح و بلندمدت دارد.
در این دیدار، مشاور وزیر ورزش و جوانان و رئیس صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی نیز گفت: ایجاد تحول، اثربخشی و رسیدن به تکامل سه محور اصلی است که در برنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزشی به آن توجه شده است.

موسوی رئیس اداره ورزش منطقه نیز گفت: هر چه پیشکسوتان ورزش ما مورد حمایت و توجه قرار گیرند، جوانان بیشتری برای ادامه راه قهرمانی این بزرگان ترغیب می‌شوند.

در این دیدار، فیض رئیس روابط عمومی صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان حضور داشت.

دوشنبه 12/8/1399 - 14:18
ایرانگردی




معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران از افزایش مداوم قیمت‌های تاکسی که از سوی دولت و وزارت صنعت اعمال شده و کار نوسازی تاکسی‌ها را دشوار کرده، انتقاد کرد و گفت : از دولت خواهش میکنیم اگر کمک نمیکنید حداقل قیمت ها را برای تاکسی بالا نبرد .

به گزارش روابط عمومی معاونت حمل ونقل، ترافیک شهرداری تهران؛ «سید مناف هاشمی» صبح امروز (12 آبان ماه ) در آیین بهره‌برداری از 100 اتوبوس و مینی‌بوس جدید ناوگان عمومی شهر تهران ضمن تبریک هفته وحدت، بهره برداری از 100 دستگاه اتوبوس و مینی بوس جدید را در ایام ماه ربیع الاول را به فال نیک گرفت و گفت : خوشحالم امروز توانستیم بخشی از قولی را که به شهردار محترم تهران و اعضای محترم شورای اسلامی شهر داده بودیم محقق کنیم .

وی با اشاره به سالها عقب ماندگی در حوزه نوسازی ناوگان عمومی پایتخت تصریح کرد : حتما انتظارم از توسعه و نوسازی ناوگان عمومی پایتخت در این حد نیست و ورود 250 دستگاه اتوبوس و مینی بوس نه تنها بنده را که شهردار تهران و اعضای شورای شهر را خوشحال نخواهد کرد، اما باید در نظر داشت که این اقدام هم در شرایط کنونی بسیار سخت و طاقت فرسا بود به همین منظور از همه عزیزان که در این مسیر یاریگر ما بودند تشکر میکنم .

معاون حمل ونقل، ترافیک شهرداری تهران تصریح کرد: در همه کلان‌شهرهای دنیا چه در دوران کرونا و غیر کرونا مردم، شهرداری‌ها ودولت با یکدیگر حوزه زیر ساختهای حمل و نقل عمومی را جلو می‌برند اما در کشور ما و شرایطی که دولت کمک نمی‌کند کار بسیار سخت است و اراده ی بزرگی بر چنین اقدامی هنوز دیده نشده است .

هاشمی ادامه داد: تکمیل و بهره برداری از مترو تهران بالغ بر 120 هزار میلیارد تومان منابع مالی با فهرست بهای امروز نیاز دارد که حتی با تامین سالانه 5هزار میلیارد تومان از محل اوراق مشارکت و املاک و بودجه شهرداری این مهم موثر و محقق نخواهد شد .
معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران افزود : در حال حاضر برای خرید 4هزار اتوبوس یک تا دو کابین به بالای 20 هزار میلیارد تومان پول نیاز داریم ، واقعیت این است که تمام این عدد را نمی‌توان به عنوان عوارض از طریق شهروندان تامین کرد، معتقدم حتی اگر بلیت اتوبوس به 5هزار تومان برسد، هم پاسخگوی نیاز شهر تهران نیست .
او با بیان اینکه در بودجه رقم 7هزار میلیارد تومان، برای اقدامات عمرانی در بخش حمل ونقل و ترافیک در نظر گرفته شده است، گفت: سال گذشته فقط 1800میلیارد تومان فعالیت عمرانی دراین حوزه صورت گرفته این در حالیست که به 10 هزار میلیارد تومان برای توسعه و عمران در این بخش نیاز داشته ایم .

به گفته ی هاشمی امسال تلاش می‌کنیم تا 5هزار میلیارد هزینه‌های عمرانی را افزایش دهیم اما این ارقام بر روی کاغذ به ما کمک نمی‌کند و باید تخصیص داده شود، معتقدم اگر دولت تنها 50 درصد از سهم خود را در تامین و نوسازی ناوگان عمومی شهر اجرا کند، خرید 1 هزار دستگاه اتوبوس تا پایان سال محقق خواهد شد .

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با انتقاد از گرانی قیمت ها و سخت گیری های وزارت صمت در حوزه ی اعمال قیمت ها گفت : در حال حاضر سالانه 2 هزار دستگاه تاکسى نوسازی میشوند این در حالیست که اکنون 40 هزار تاکسی شهر تهران باید نوسازی شوند که یا باید پول بلاعوض به تاکسیرانان بدهیم و یا وام، که برای گرفتن وام با سه بانک تفاهم کردیم و 50میلیون تومان وام را به 70 میلیون تومان رساندیم، اما هنوز مهر وام خشک نشده قیمت تاکسی از 70 میلیون تومان به 94 میلیون تومان و حال به 120 میلیون تومان رسیده است.
مناف هاشمی ادامه داد: با تمامی مشکلات موجود بنا داریم امسال 15هزار تاکسی را نوسازی کنیم و 2هزار تاکسی سفارش‌گیری شده‌اند، لذا از دولت خواهش میکنیم اگر کمک نمیکنید حداقل قیمت ها را برای تاکسی بالا نبرد .
معاون شهردار تهران در پایان ابراز امیدواری کرد: با همکاری دولت و وزارت صنعت، پایتخت سالانه 1000اتوبوس به خود ببیند، و همچنین در حوزه مترو ، تاکسی و پایانه شاهد اتفاقات بزرگی باشیم.

دوشنبه 12/8/1399 - 14:2
ایرانگردی



علی‌محمد سعادتی از استقرار گروه‌های هلال‌احمر و شرکت شهر سالم در ساختمان‌های اداری منطقه برای غربال‌گری روزانه کارکنان از نظر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 12، هم‌زمان با هفته پدافند غیرعامل و با توجه به موج سوم شیوع ویروس کرونا در کشور و حساسیت این موضوع، جلسه کارگروه پنج‌گانه ستاد کرونا به مدیریت علی‌محمد سعادتی، شهردار و رئیس پدافند غیرعامل منطقه و با حضور معاونان شهردار و سیدسعید صانعی، رئیس ستاد مدیریت و پیشگیری از بحران و پدافند غیرعامل منطقه در سالن کنفرانس ساختمان شهرداری منطقه 12 برگزار شد.
در این جلسه نخست سعادتی ضمن گرامیداشت هفته پدافند غیرعامل بر اهمیت تبیین مفاهیم پایه و کلیدی دراین‌باره تأکید کرد و گفت: باید در نظر داشت موضوعاتی نظیر جلوگیری از فرزندآوری با توجه به اهمیت وجود نیروی جوان در ایجاد تحول و رسیدن به توسعه ملی، همواره هدف استعمار جهانی بوده و با تبلیغاتی در زمینه دلزدگی خانواده‌ها از فرزندآوری و روی‌آوردن به تجرد، سعی در کمرنگ‌کردن این موضوع در جوامع دارند که ضروری است فعالان حوزه پدافند غیرعامل در این حوزه کار جدی صورت دهند.
در ادامه جلسه صانعی به ارائه گزارشی از اقدامات انجام‌شده در حوزه مقابله و کنترل کروناویروس از بهمن 1398 تا مهر 1399 پرداخت که این اقدامات شامل ضدعفونی محیط، برگزاری دوره‌های آموزشی، توزیع اقلام اطلاع‌رسانی (پوستر، بروشور، بنر و...)، برگزاری جلسات کارگرو‌ه‌های پنج‌گانه، توزیع اقلام بهداشتی (ماسک و دستکش)، توزیع بسته‌های حمایتی، تولید اخبار و اطلاعات ارائه‌شده در فضای مجازی، جلب مشارکت گروه‌های مردمی (دوام، سمن‌ها، بسیج و...) و تقدیر از کادر مدافعان سلامت در کادر درمان بیمارستان‌های پذیریش بیماران کرونایی بود.
پس از ارائه گزارش، شهردار منطقه 12 ضمن تقدیر از اقدامات صورت‌گرفته، به ضرورت تداوم جلسات هفتگی در کارگروه‌های پنج‌گانه ستاد کرونا و تهیه صورتجلسه تأکید کرد و گفت: با توجه به موج سوم شیوع کرونا اقدامات جدی‌تری باید صورت گیرد؛ از جمله برای پیمانکارانی که نیروی انسانی دارند ضروری است اقلام بهداشتی تهیه و توزیع شود و نظارت کافی بر شیوه استفاده آنها نیز صورت گیرد.
او با اشاره به نیروهای خدماتی و ضرورت غربال‌گری مرتب آنها ادامه داد: با کمک‌گرفتن از هلال احمر و شرکت شهر سالم، در هر کدام از ساختمان‌های مرکزی و نواحی 6گانه گروهی از این دوستان مستقر خواهند شد که مجهز به تب‌سنج و دستگاه اکسیژن خون می‌شوند تا به‌طور روزانه، این عزیزان و هر کدام از کارکنان که احساس علایم کرونا را داشت، غربال‌گری شوند.
سعادتی همچنین بر جلب مشارکت‌های مردمی برای تهیه اقلام بهداشتی تأکید کرد و ضمن قدردانی از این همکاری‌ها گفت: گروه‌هایی همچون بسیج اصناف که برای تهیه این اقلام، ابراز تمایل می‌کنند، پس از بررسی کیفی اقلام از طریق مراکز بهداشتی می‌توانند در این زمینه به کمک شهروندان بیایند.

دوشنبه 12/8/1399 - 13:59
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته