• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1227
تعداد نظرات : 536
زمان آخرین مطلب : 5085روز قبل
سياست

بهانه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ 

"محمد البرادعی " كه زمانی خود را "پاپ هسته‌ای " می‌خواند، پس از 12 سال از سمت مدیركل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی كناره‌گیری كرد در حالی‌كه هرگز نتوانست تحت تاثیر شرایط قرار نگیرد.

به گزارش فارس، "محمد البرادعی " پس از گذراندن سه دوره 4 ساله به عنوان مدیر كل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، رسماً از سمت خود استعفا داد تا جای خود را به "یوكیا آمانو " نماینده ژاپن در آژانس دهد.
البرادعی رفت، در حالی‌كه درباره او نمی‌توان قضاوت صریحی داشت؛ دوست داشت كه زیر بار زور نرود، اما اگر این زور پر زور می‌شد چه؟ به هر حال نیاز یك سیاست‌مدار بخصوص دیپلمات در درجه اول این است كه "زنده بماند " و البته بارها شده‌ بود كه در بیانیه‌هایش پس از اینكه اعتراف كرده بود ایران انحرافی از فعالیت صلح آمیز نداشته، كلامش را تعدیل كرده بود كه "می‌خواهم زنده بمانم " و البته تا همین اواخر زنده ماند ولی همین یكی به نعل و میخ زدن‌هایش باعث شد تا نه سیاه باش و نه سپید كه تبدیل شود به مدیر كلی خاكستری؛ هر چند هرگز نمی‌شود تا ابد خاكستری ماند.
"محمدالبرادعی " روز جمعه به شورای حكام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: خدایا، مرا ابزار صلح‌ خودتان قرار بده، جایی كه تنفر است، بگذار عشق بكارم، جایی كه تخطی است، ببخش، جایی كه تردید است، اعتماد كن، جایی كه ناامیدی است، امید بده، جایی كه تاریكی است، نورانی كن و جایی كه غم است، شاد كن.
البرادعی با مراسم مختصری در حضور همكارانش در وین، پایان ماموریت خود در ریاست آژانس را جشن گرفت و از صحنه سیاست بین المللی خداحافظی كرد. مراسم رسمی آغاز مسئولیت آمانو سه‌شنبه اول دسامبر (10 آذرماه) برگزار می‌شود.
خبرگزاری فارس به همین منظور گزارش كاملی از بیوگرافی البرادعی آماده كرده است در زیر از نظر مخاطبان محترم می‌گذرد.

محمد البرادعی در 17 ژوئن سال 1942 در "قاهره " مصر متولد شد و در سال 2005 برنده جایزه صلح نوبل شد. "مصطفی البرادعی " پدر وی كه وكیل بود به كانون وكلای دادگستری مصر رفت و با حكومت "جمال عبدالناصر " رئیس‌جمهوری مصر به نزاع پرداخت.
محمد البرادعی راه پدرش را ادامه داد و مدرك خود را در رشته حقوق، از دانشگاه قاهره در سال 1962 كسب كرد. محمد یكی از 5 فرزند خانواده‌اش بود. وی با "آیدا الكاچف " كه گفته می‌شود اصالت ایرانی دارد ازدواج كرد و حاصل این ازدواج دو فرزند به نام‌های "لیلا " و "مصطفی " است. لیلا وكیل است و با همسر خود در لندن به سر می‌برد و مصطفی مدیر صوت در یك شبكه تلویزیونی است. وی نیز در لندن زندگی می‌كند.

اولین مشاغل البرادعی:

محمد البرادعی در سال 1962 مدرك لیسانس خود را از دانشگاه قاهره در رشته حقوق كسب كرد و مدرك تحصیلات تكمیلی خود (DEA) را در موسسه فارغ‌التحصیلی مطالعات بین‌المللی "HEI " در ژنو و مدرك دكتری را در رشته حقوق بین‌الملل در دانشكده حقوق "نیویورك " در سال 1974 كسب كرد.
شغل دیپلماتیكی وی در سال 1964 در وزارت امور خارجه مصر آغاز شد. وی در آنجا در مأموریت‌های دائم مصر در سازمان ملل متحد در نیویورك و ژنو در زمینه موضوعات سیاسی، حقوقی و كنترل سلاح شركت كرد.
از سال 1974 تا 1978 به عنوان مشاور ویژه در وزارت امور خارجه مصر فعالیت كرد. در سال 1980، وی به عنوان یكی از مقام‌های ارشد در زمینه برنامه حقوق بین‌الملل در موسسه آموزش و تحقیق سازمان ملل متحد فعالیت می‌كرد.
از سال 1981 تا 1987 به عنوان استادیار حقوق بین‌الملل در دانشكده حقوق دانشگاه "نیویورك " تدریس ‌كرد.
در سال 1984 البرادعی عضو ارشد دبیرخانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شد كه در آنجا بین سالهای 1984 تا 1993 به عنوان مشاور حقوقی آژانس و بین سالهای 1993 تا 1997 به عنوان دستیار مدیركل روابط خارجه فعالیت ‌كرد. البرادعی همچنین یكی از اعضای "انجمن حقوق بین‌الملل " و "جامعه آمریكایی حقوق بین‌الملل " است.

شغل عمومی البرادعی به عنوان مدیركل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

البرادعی در اول دسامبر 1997 به عنوان مدیر كل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزیده شد و جانشین "هانس بلیكس " (Hans Blix) از سوئد شد. وی برای یك دوره چهارساله دیگر بین سالهای 2001 تا 2005 برای دومین بار به عنوان مدیركل آژانس برگزیده شد و سومین و آخرین دوره ریاست وی در آژانس تا نوامبر 2009 تمدید شد. دوره ریاست البرادعی با موضوعات منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای كه شامل بازرسی از عراق قبل از حمله آمریكا به این كشور در مارس 2003 و تنش‌های موجود بر سر برنامه هسته‌ای ایران مشخص می‌شود.

اولین دوره ریاست البرادعی در آژانس:

"مارك هیبس " و "اندریاس پرسبو " در مقاله‌های خود در بولتن "دانشمندان اتمی " اعلام كردند كه زمانیكه وی [البرادعی] به عنوان مدیركل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برگزیده شد، تعداد كمی می‌توانستند پیش‌بینی كنند كه البرادعی تا چه اندازه در امور هسته‌ای جهان در دوره ریاست خود مثبت خواهد بود. پس از آنكه البرادعی در سال 1997 توسط كنفرانس عمومی به عنوان مدیركل آژانس برگزیده شد، در سخنرانی خود اعلام كرد: برای آنكه سازمانهای بین المللی از اعتماد و حمایت اعضای خود بهره‌مند شوند، باید در برابر نیازهای آنها مسئول باشند، دستاوردهای محكم و باثباتی را نشان دهند و فعالیت‌های خود را به شیوه موثر و مفیدی انجام دهند و به فرایند مذاكرات آشكار، شفاف و نمایندگی منصف احترام گذارند.
درست چندماه قبل از آنكه محمد البرادعی صدارت را به دست گیرد، "پروتكل الحاقی مدل " به تصویب رسید و جو جدیدی را برای راستی آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به وجود آورد زیرا به آژانس اختیارات بیشتری برای جستجوی فعالیت‌های اعلام نشده هسته‌ای می‌داد.
زمانی‌كه البرادعی به پست مدیر كلی رسید، برنامه‌ای را برای ایجاد "پادمان‌های جامع " آغاز كرد و توافقنامه‌های حفاظت جامع آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را با پروتكل الحاقی جدید تركیب كرد.
وی در بیانیه سال 1998 خود به كنفرانس عمومی، از تمامی كشورها درخواست كرد تا پروتكل الحاقی را منعقد كنند و به بررسی های خود در زمینه این پروتكل تسریع بخشند. تاكنون 91 كشور پروتكل‌های الحاقی را به اجرا درآورده‌اند. اولین دور ریاست‌ البرادعی در آژانس در نوامبر 2001، درست دو ماه پس از حادثه 11 سپتامبر به پایان رسید. به دنبال این حادثه، البرادعی برنامه امنیت هسته‌ای را برای مبارزه با خطر تروریسم هسته‌ای به وجود آورد. "بودجه امنیت هسته‌ای "، كه منبع اصلی مالی فعالیت‌های امنیت هسته‌ای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است، در سال 2008 معادل 18 میلیون یورو بود.

دور دوم ریاست البرادعی در آژانس:

یكی از موضوعات مهم در دور دوم ریاست‌ محمد البرادعی در آژانس، بازرسی آژانس در عراق بود. وی توجیه آمریكا برای حمله سال 2003 به عراق را از همان زمان بحران خلع سلاح عراق در سال 2002، زمانیكه وی به همراه بلیكس تیمی از بازرسان سلاح سازمان ملل متحد در عراق را همراهی كردند، رد كرد البرادعی در ماه مارس 2003 به شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام كرد كه اسنادی مبنی بر آنكه نشان‌ می‌دهد عراق تلاش كرده است تا از نیجریه اورانیوم كسب كند، هیچ‌گونه اعتباری ندارد. البرادعی حمله آمریكا به عراق را به عنوان یك " نمونه بارز از اینكه چگونه استفاده از زور مسئله را به جای آنكه رفع كند، آنرا تشدید می‌كند "، خواند. وی بعدها اعلام كرد كه ما از عراق آموختیم كه بازرسی زمان می‌برد، و اینكه ما باید صبور باشیم و اینكه یك بازرسی می‌تواند در واقعیت كارساز باشد و اینكه وی توانست این مسئله را تأیید كند كه "صدام حسین "، رئیس جمهور معدوم عراق برنامه سلاح‌های هسته‌ای خود را احیا نكرده بود.
در سال 2004 در قسمت "خطرهای گسترش سلاح‌های هسته‌ای " در روزنامه آمریكایی "نیویورك تایمز " در تاریخ 12 فوریه 2004 محمد البرادعی اعلام كرد: ما باید این ایده غیرعملی را رها كنیم كه بر این اساس است كه برخی از كشورها نمی‌توانند سلاح كشتار جمعی داشته باشند و برخی دیگر به دلایل امنیتی می‌توانند از این سلاح بهره‌مند شوند. اگر جهان روند خود را تغییر ندهد ما دچار خود-ویرانی می‌شویم.

دور سوم و دور نهایی ریاست‌ البرادعی در آژانس:

آمریكا در ابتدا در سال 2005 با انتخاب مجدد البرادعی به عنوام مدیركل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مخالفت پرداخت. در ماه مه 2005 "لاورنس ویلكرسون "، (Lawrence Wilkerson) رئیس ستاد "كالین پاول " (Colin Powell) وزیر امور خارجه سابق آمریكا، "جان بولتون " معاون وزارت امور خارجه آمریكا در امور كنترل سلاح و امنیت بین‌الملل را با رقابتی مخفیانه مسئول محروم كردن البرادعی از رسیدن به ریاست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی كرد. بولتون از حد خود فراتر رفت تا مانع رسیدن البرادعی به ریاست آژانس شود.
"واشنگتن‌پست " در دسامبر 2004 گزارش داد كه دولت بوش چندین تماس تلفنی البرادعی با مقامات ایرانی را قطع كرده است و تمامی تلاش خود را به كار گرفته است تا این تماس‌ها را بررسی كنند به امید آنكه بتوانند مانع از رسیدن وی به مدیركلی آژانس شوند. آمریكا تنها كشوری بود كه با انتخاب مجدد البرادعی به مخالفت پرداخت و به همین دلیل نهایتاً نتوانست حمایت دیگر كشورها برای خلع البرادعی را به دست آورد.
البرادعی نهایتاً در 13 ژوئن 2005، به اتفاق آراء توسط شورای حكام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سومین بار به عنوان مدیركل آژانس برگزیده شد.

اظهارات البرادعی درباره دوره چهارم ریاست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

البرادعی در سال 2008 اعلام كرد كه به دنبال كسب دوره چهارم ریاست آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیست اما ادامه داد امیدوار است كه آژانس نامزدهایی داشته باشد كه مورد پذیرش همه....شمال، جنوب، شرق و غرب باشد زیرا این چیزی است كه مورد نیاز است. پس از چند دوره رأی‌گیری، در سوم ژوئیه 2009، "یوكیو آمانو "، سفیر ژاپن در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان جانشین البرادعی برگزیده شد.

نقش البرادعی در دستور قراردادن برنامه هسته‌ای ایران:

محمد البرادعی در دوران ریاست خود در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بیش از 20 گزارش از تأسیسات و فعالیت‌های هسته‌ای ایران ارائه كرد كه در تمامی این گزارش‌ها بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران تأكید كرد.
شورای حكام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز جمعه هفته گذشته تحت فشار كشورهای غربی به صدور قطعنامه علیه ایران تن داد.
كشورهای غربی از جمله آمریكا و انگلیس و فرانسه طی روزهای اخیر به شدت در تلاش بودند تا با فشار بر آژانس، قطعنامه‌ای را تصویب كنند.
این در شرایطی است كه "محمد البرادعی "، مدیر كل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی كه سی‌ام نوامبر سمت خود را رسما به "یوكیو آمانو " ژاپنی می‌دهد در آخرین گزارش خود درباره برنامه هسته‌ای ایران بر نبود انحراف در برنامه هسته‌ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران تاكید كرده بود.
البرادعی اغلب از جانب غرب و آمریكا به علت سیاست‌هایی كه درقبال ایران اتخاذ كرده است مورد انتقاد و سرزنش قرار گرفته است.
گرچه "جرج بوش " رئیس‌جمهوری پیشین آمریكا یكی از منتقدان البرادعی بود اما "باراك اوباما " رئیس‌جمهور كنونی آمریكا یكی از بزرگترین طرفداران وی محسوب می‌شود.
البرادعی در آخرین سخنرانی خود برای شورای حكام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ژوئن سال 2009 اعلام كرد كه آژانس توانسته‌ است رسیدگی به مواد هسته‌ای در ایران را ادامه دهد و همچنین اعلام كرد كه با ابتكار آمریكا برای تعامل با جمهوری اسلامی ایران از طریق مذاكرات مستقیم بدون پیش‌شرط و براساس احترام دوجانبه بسیار دلگرم شد و اظهار امیدواری كرد كه ایران با حسن نیت به این ابتكار آمریكا پاسخ مثبت دهد. شورای حكام آژانس بین المللی انرژی اتمی و شورای امنیت سازمان ملل متحد، البرادعی را به علت تلاش‌های منصفانه و تخصصی وی برای رفع تمامی موضوعات مهم درباره ایران تحسین كردند.
بیانیه‌های البرادعی درباره برنامه هسته‌ای ایران برای رسانه‌ها:
البرادعی در مصاحبه‌ای با شبكه "سی‌ان‌ان " در ماه مه 2007 یكی از هشدارهای قاطع خود را درباره استفاده از اقدامات نظامی علیه ایران ابراز كرد و با اشاره به این نكته كه افراد افراطی، ایده‌های افراطی دارند اعلام كرد كه شما نمی‌خواهید بحث بیشتری با دیوانه‌های جدید كه خواهان حمله به ایران هستند، داشته باشید.
"راجر كوهن " ستون نویس روزنامه "نیویورك‌تایمز " در آوریل 2009 با البرادعی مصاحبه كرد و البرادعی در این مصاحبه تصریح كرد كه اسرائیل كاملا دیوانه خواهد بود اگر به ایران حمله كند و اعلام كرد كه حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران منطقه خاورمیانه را به گلوله‌ای از آتش تبدیل می‌كند و منجر می‌شود تا ایران به كمك كشورهای مسلمان به تولید سلاح بپردازد.
البرادعی در مصاحبه با روزنامه فرانسوی "لوموند " اعلام كرد: من می‌خواهم مردم را از این ایده كه ایران تهدیدی برای فرداست و اینكه ما هم‌اكنون با این حق رو برو هستیم كه مسئله بمباران كردن ایران یا اجازه دادن به هسته‌ای شدن این كشور را بررسی كنیم، دور نگاه دارم. ما اصلا در آن موقعیت نیستیم. عراق نمونه بارز از اینكه چگونه استفاده از زود به جای آنكه مشكل را حل كند آن را بدتر می‌كند، است.
در 4 اكتبر 2009، خبرگزاری شینهوا گزارش داد كه البرادعی در كنفرانس مطبوعاتی مشترك با "علی اكبر صالحی "، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، رژیم صهیونیستی را برجسته كرد و اعلام كرد كه رژیم تل‌آویو اجازه بازرسی از تأسیسات خود را به مدت 30 سال است كه رد كرده است. البرادعی تصریح كرد: اسرائیل با داشتن سلاح‌های هسته‌ای، تهدید شماره یك خاورمیانه محسوب می‌شود.
"برنار كوشنر "، وزیر امور خارجه فرانسه، در سپتامبر 2007 با اشاره به خطرهای بالقوه ایران هسته‌ای اعلام كرد كه ما باید برای بدترین‌ها آماده شویم و بدترین در اینجا جنگ است. البرادعی در واكنش به كوشنر، گزینه حمله به ایران را به عنوان یك "هوچیگری " توصیف كرد و ایده حمله احتمالی به ایران را رد كرد. وی به جنگ عراق اشاره كرد كه در آن 70 هزار غیرنظامی بی‌گناه تنها به خاطر این ظن و گمان كه عراق دارای سلاح‌های هسته‌ای است كشته شدند و افزود: من فكر نمی‌كنم در این مرحله ما با خطری مواجه باشیم كه رویارویی با آن به راه‌حلی فراتر از دیپلماسی نیاز داشته باشد.
تلاش‌های البرادعی تنها منحصر به بازرسی‌های هسته‌ای نمی‌شود. دیگر جنبه بسیار مهم وی پیشرفت‌هایی است كه از طریق فناوری هسته‌ای حاصل شده است. در سال 2004 البرادعی ابتكار جهانی بسیار جامعی را برای مبارزه با سرطان آغاز كرد. این برنامه موسوم به "اقدام برای سرطان درمانی " بود.

جوایز:

دكتر البرادعی در دوران ریاست خود در آژانس به علت تلاش‌هایش برای آنكه این اطمینان را دهد كه انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز استفاده می‌شود، جوایزی را كسب كرد.
در 7 اكتبر 2005، البرادعی و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به طور مشترك برنده جایزه صلح نوبل به علت تلاش برای جلوگیری از استفاده از انرژی هسته‌ای برای اهداف نظامی و دادن این اطمینان كه انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز به امن‌ترین روش ممكن استفاده می‌شود، كسب كرد.وی تمامی جایزه خود را برای ساخت یتیم‌خانه‌ای در زادگاه خود در قاهره صرف كرد. 
البرادعی در حالی پس از 12 سال خدمت در آژانس، كرسی ریاست را ترك می‌كند كه قرار است جای خود را به "یوكیا آمانو " نماینده ژاپن در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دهد و آمانو دوره چهارساله ریاست خود در آژانس را اول دسامبر (10 آذرماه) آغاز خواهد كرد.

شنبه 14/9/1388 - 10:2
سياست

خبرگزاری فارس: 21نوامبر (30آبان) اتفاقی در روسیه افتاد كه نگاه جهانیان را باردیگر به این كشور معطوف كرد. ماجرا از این قرار است كه دیمتری مدودف رئیس جمهور روسیه با لحنی شدید مقامات حزب «روسیه متحد» را به واسطه سوء استفاده از اختیارات و اخلال در روندهای دموكراتیك درجریان انتخابات ماه اكتبر مورد انتقاد قرارداد.

اشاره: 21نوامبر (30آبان) اتفاقی در روسیه افتاد كه نگاه جهانیان را باردیگر به این كشور معطوف كرد. ماجرا از این قرار است كه دیمتری مدودف رئیس جمهور روسیه با لحنی شدید مقامات حزب «روسیه متحد» را به واسطه سوء استفاده از اختیارات و اخلال در روندهای دموكراتیك درجریان انتخابات ماه اكتبر مورد انتقاد قرارداد و تصریح كرد:«وقت آن است كه آنها پیروز شدن عادلانه را فرابگیرند». اظهارات مدودف یكی از بی سابقه ترین انتقادهای یك مقام رسمی ازحزبی به شمار می رود كه رهبری آن را نخست وزیر پرقدرت یعنی ولادیمیر پوتین، همان شخصی كه عامل اصلی به قدرت رسیدن مدودف بود، برعهده دارد. مدودف در سخنرانی خود درپترزبورگ و درحضور شخص پوتین، برخی اقدامات منطقه ای این سازمان سیاسی را از جمله دراستفاده از ابزارهایی كه آنها درجریان انتخابات به كار برده بودند، مورد انتقاد قرارداد. نوشته حاضربه بررسی بحران پیش آمده در درون حزب «روسیه متحد» می پردازد.

مقدمه
مدودف درسخنرانی انتقادآمیز و بی سابقه خود كه علیه روسیه واحد ایراد شد، این سخنان را به زبان آورد:«حزب روسیه متحد باید افراد خلافكار را ازاین نهاد اخراج كند و خصوصاً از چنین رفتار بد سیاسی دست بردارد. متاسفانه بعضی شبهه ها درخصوص انتخابات اخیر از جمله از سوی حزب «روسیه متحد» باعث نگرانی شده و باید آشكارا بگویم كه فعالیت های سیاسی با هدف برخی منصب تراشی ها انجام می شود. انتخابات اصولاً باید منعكس كننده دیدگاه مردم و رقابت اندیشه و برنامه های حزبی باشد، اما اقدام به تقلب، نه تنها این روند را از جریان دموكراتیك آن خارج می كند، بلكه خودمداری ساختارها را نیز در پی خواهد داشت. باید هم از افرادی كه به چنین اعمالی دست می زند، رها شد و نیز مردم روسیه را از عادات بد سیاسی رها كرد... انتخابات باید بیانگر خواسته های مردم در رقابت آزاد اهداف و برنامه ها باشد، ولی در صورت آمیزش جریان های دموكراتیك و راه حل های منفعت جویانه وضع به گونه دیگری خواهد بود...حزب روسیه متحد تنها در صورتی می تواند به پیشرفت های مثبت نائل شود كه خودش تابع نظم و قانون باشد. فكر می كنم این امر، یك روند طبیعی است. حزب باید همیشه موثر و مدیر باشد تا به اصطلاح «پیر» نشود و از «زندگی» عقب نماند وپیروانش را از دست ندهد».
درحال حاضر از 450كرسی پارلمان روسیه 315 كرسی دراختیار حزب «روسیه متحد» قرار دارد. اكثر رهبران بلند پایه فدرال و منطقه ای در روسیه از اعضای این هستند بعد از انتخابات محلی اكتبر، مخالفان این حزب، آن را به دنبال تقلب مورد انتقاد قرار دادند. از جمله حزب كمونیست، ناظران بین المللی این انتخابات و احزاب دیگر با رد نتایج آن، تأكید كردند كه درجریان انتخابات موارد زیادی تقلب به ثبت رسیده است. برخی از مخالفین نیز تصریح دارند. كه به آنها اصلاً برای شركت در انتخابات اجازه داده نشده و آنها برای تبلیغات برنامه های خود با موانع جدی روبه رو بوده اند. با وجود این انتقادات، هم پوتین و هم مدودف پیشتر از حزب «روسیه متحد» ستایش كرده و گفته بودند كه موارد ادعایی درمورد تقلب و نقض قانون در زمان رای گیری باید مورد بررسی قرار گیرند.
از دید برخی صاحبنظران مدودف را بیشتر باید كوششی برای ارتقای موقعیت او دانست و نه تلاشی برای به چالش كشیدن پوتین - كه درنظرسنجی های داخل و خارج روسیه همچنان از نفوذ بیشتری نسبت به مدودف برخوردار است. مدودف در فرآیند به قدرت رسیدن، تلاش داشت خود را رهبری لیبرال و پایبند به قانون معرفی كند كه در تفاوت با پوتین بیشتر از آزادی و ارزش های دموكراتیك پشتیبانی می كند. با این وجود، اكثر ناظران با اشاره به عملی نشدن این تلاش ها، تاكید دارند كه رهبر واقعی این كشور پوتین است كه قصد دارد درسال 2012 دوباره برمسند ریاست جمهوری تكیه زند. از این از منظر، سخنرانی اخیر مدودف و به عبارتی مراجعه او به مردم روسیه را باید تلاشی از سوی وی برای به نمایش گذاشتن استقلالش از پوتین ارزیابی كرد. او درسخنرانی های اخیر خود بر ضرورت رهایی از وابستگی به صادرات منابع انرژی و كاهش نقش دولت در روندهای اقتصاد نیز تاكید كرده است. پوتین نیز درسخنرانی خود در نشست حزب «روسیه متحد» از این اندیشه پشتیبانی و تلاش های مدودف را برای نوسازی اقتصاد ستایش كرد. پوتین درسخنرانی خود تاكید كرد كه دولت به حمایت خود از صنایع كه در شرایط بحرانی اقتصادی آسیب دیده اند، ادامه خواهد داد.
جایگاه مدودف در روسیه
مسئله درخور تامین درگزارش اخیر مجله فوربس كه طی آن فهرست قدرتمندترین افراد جهان منتشر شده بود، قرارگرفتن دیمتری مدودف 40رتبه پایین تر نخست وزیرش پوتین در آن لیست بود. این گزارش بحث برانگیز این سوال را به ذهن متبادر می كند كه به واقع، رهبر واقعی و اول روسیه چه كسی است؟ این فهرست، صرف نظر از تناقضاتی موجود درآن، این مسئله كه قدرت در روسیه در دست كیست (پوتین یا مدودف) را مجدداً مطرح كرد. دراین فهرست، مدودف در رتبه 43 قرارداده شده. در حالی كه پوتین دراین لیست در رتبه سوم و جالب تأمل اینكه اگور سچین، معاون پوتین در رتبه 42قرار دارد. گزارش فوربس درست در روزی منتشر شد كه مدودف دومین پیام سالانه خود را روز 12نوامبر در مجمع فدرال روسیه ارائه داد. پیامی كه به باور تحلیل گران، بیش از هر چیز دعوت به نوسازی اقتصادی و یا كاهش میزان تفاوت ساعت در بخش های مختلف روسیه و فاقد مطالب مهم بود. لذا از نظر آنها، این محتوا، به وضوح نشان دهنده كوتاه بودن دست مدودف در اداره امور دولت بود.
مدودف در پیام اخیر خود كاهش میزان وابستگی روسیه به صادرات مواد خام و تقویت زیر ساخت ها به ویژه درحوزه صنعت را به عنوان راه كاری برای احیای قدرت پیشین این كشور پیشنهاد كرد. با این وجود برخی از تحلیل گران از جمله در مجله فوربس تلاش هایی هرچند محتاطانه از سوی مدودف برای خروج از سایه پوتین اشاره می كنند. با این وجود «باریس نم تسوف»، رئیس جنبش «سالی دارناست» به نكته دیگری اشاره می كند و آن اینكه مدودف طی پیامی طولانی خود، صحبتی از دموكراسی به میان نیاورد. به تأكید او؛ «متاسفانه كاری از دست مدودف برنمی آید؛ زیرا او برای تحقق این منظور، باید از زیر سیطره گروه ثروتمندان و صاحبان قدرت رهایی یابد كه زیر رهبری پوتین همواره بر مزیت های فروش مواد خام تأكید می كنند. خود مدودف نیز جزو همین گروه است. لذا، آن همه برنامه هایی كه او در زمینه پیشبرد دموكراسی بیان كرده، هیچ یك عملی نخواهد شد. او در این راه مجبور است با میراث پوتین مبازره كند، ولی نمی تواند پوتین را واردار به استعفا كند. این درحالی است كه پوتین خود، مدودف را دو سال پیش به عنوان وارث خود انتخاب كرد وتمام منابع مالی موجود را هم دراختیارش گذاشت كه درانتخابات بدون هیچ رقابت جدی برنده شود.
به عقیده اكثر تحلیل گران از آن جا كه قانون اساسی روسیه اجازه انتخاب پیاپی یك نفر به عنوان رئیس جمهور را نمی دهد، لذا پوتین نیاز به فردی خودی داشت تا او تا سال 2012 زیر حمایت ها و راهنمایی های بی واسطه وی روسیه را رهبری كند و در انتخابات آینده نیز كرسی ریاست جمهوری را به وی بازگرداند. به بارو این تحلیل گران، مدودف تنها عنوان رئیس جمهور را به دنبال خود دارد و بدون هیچ تردیدی این پست را برای پوتین خالی خواهدكرد. با پیروزی مدودف، كه قبل از انتخابات مقام رئیس كابینه را به پوتین وعده داده بود، مطبوعات نظامی در روسیه روی كارآمدن مدودف را به عقاب دوسری كه نشان دولتی روسیه است تشبیه كردند كه یك سرش مدودف (رئیس جمهور) و سر دیگرش پوتین (نخست وزیر) است. در این فضا و از همان آغاز دوره ریاست جمهوری مدودف، این مسئله كه كدام یك از این دو سر، بر دیگری برتری دارد و لجام قدرت در روسیه در كنترل كدام یك از این دو فرد است، همواره محل بحث محافل داخلی و خارجی این كشور بوده است و به نظر می رسد این وضعیت تا سال 2012 در زبان ها باقی خواهدماند.
كارشناسان روسیه بر این نظرند كه نفوذ بیش از حد پوتین بر مدودف حقیقتی است كه مجله فوربس با جای دادن مدودف 40 رتبه پایین تر از پوتین بار دیگر پرده از این واقعیت برداشت. در روسیه این حقیقت بر همه آشكار است و از كسی پوشیده نیست كه پوتین نسبت به مدودف نفوذ بیشتری دارد. نظر عموم مردم در روسیه نیز همین است و از اخبار منتشرشده ازسوی كرملین نیز چنین برمی آید كه بیشترین فرامین مهم از سوی پوتین و نه مدودف صادر می شود. هرچند براساس قانون و به صورت رسمی بیشترین صلاحیت ها در كنترل رئیس جمهور است. اما عملا چنین به نظر می رسد كه مسائل اساسی مالی، عمرانی و كادری در حوزه اختیار پوتین قرار دارد. در مقایسه با رئیس جمهور باید قوی بودن نخست وزیر روسیه را حقیقتی بدون تردید دانست، اما ابهام درنظام رهبری روسیه این امكان را نمی دهد كه ناظران از كلیه امور پشت پرده آگاهی یابند.
كشورهای پساشوروی
برخی تحلیلگران بر این باورند كه وضعیت موجود در روسیه و ابهام در تعیین نفر اول دراین كشور بر پایتخت های سایر كشورهای پساشوروی بی تاثیر نبوده است. برای مثال در آخرین نشست سران كشورهای هم سود (CIS) در كیشنیف، اكثر سران كشورهای عضو از جمله رهبران آسیای مركزی از حضور در این نشست خودداری كرده و مقامات پایین دست تر را برای مذاكره با مدودف به مولداوی گسیل داشتند. این در حالی است كه در دوره پوتین به جز از ازبكستان و تركمنستان، سایر رهبران این منطقه به خود اجازه چنین اقدامی را نمی دادند. اما این مسئله نیز روشن است كه هرچند پوتین توانایی حل مشكلات مختلف را دارد، اما امكان ندارد او تاثیر قابل ملاحظه ای در مناسبات روسیه با تاجیكستان داشته باشد. زیرا موضع گیری او و مدودف نسبت به تاجیكستان و دیگر كشورهای سابق شوروی همیشه یكسان بوده است البته پوتین با «امامعلی رحمان» در چندین نوبت تیرگی روابط داشته و مناسبات محدود را تجربه كرده اند. با این وجود، مدودف برای رحمان، سیاستمداری جدید در عرصه بین الملل است.
مشكل سال 2012
موضوع مهم در پس این تحولات، مسئله انتخابات سال 2012 ریاست جمهوری روسیه است كه در برخی رسانه های این كشور از آن به عنوان «مشكل سال 2012» یاد می شود. دراین مورد دو فرضیه وجود دارد. یكی این است كه مدودف بدون هیچ مبارزه یا تلاشی قدرت را در سال 2012 به پوتین بازمی گرداند و فرضیه دیگر این كه احتمالا برای حفظ قدرت نبرد با پوتین صرف نظر نخواهدكرد. خود پوتین در ماه سپتامبر در یك مصاحبه مطبوعاتی درپاسخ به سؤال خبرنگاری خارجی گفت كه او و مدودف هم پیمانند و درسال 2012 مذاكره خواهندكرد تا با توافق یكدیگر، یكی از آنها در انتخابات شركت كند. مدودف نیز در همان سال در یك مصاحبه دیگر مطبوعاتی تصریح كرد كه احتمالا از شركت در انتخابات 3 سال بعد صرف نظر نكرده و دراین روند شركت می كند.
مدودف دراین سخنرانی گفت؛ قبل از انتخابات سال 2008 نیز او چندان عزم و قصد مبارزه برای كسب كرسی ریاست جمهوری را نداشته، ولی بواسطه تقدیر در انتخابات حضور یافته، پیروز میدان شده و به این دلیل می خواهد در انتخابات سال 2012 نیز از قبل چیزی را پیش بینی نكرده و از احتمالی صرف نظر نكند. در واقع بعید نیست كه مدودف بتواند به همه چیز پشت كند و در انتخابات آینده به خاطر حفظ مقام با پوتین دست و پنجه نرم كند. وضع كنونی به این امر دلالت دارد كه پوتین برخواهدگشت، ولی طی این سه سال تغییرات غیرمنتظره نیز می تواند بوقوع بپیوندد. اما چه كسی واقعیت را می داند. درحال حاضر، هیچ اختلاف جدی بین مدودف و پوتین به نظر نمی رسد. البته در بین اطرافیان آنها همیشه نبرد بوده و هست. یكی همیشه عرصه را بر دیگری تنگ می كند، یكی جای دیگری را اشغال می كند و برعكس. ولی باید دید كدام یك نهایتا در این عرصه موفق می شوند؟
ساختار قدرت
از منظری دیگر، قانون اساسی روسیه به مدودف اختیارات زیادی داده و او هنوز فرصت دارد كه با استفاده از اهرم های قانونی كه در اختیار دارد، وضع را در صحنه به سود خود تغییر دهد. اما مسئله این است كه مدودف كه زاده و پرورده مكتب پوتین است، تا كجا عظم ماندن در قدرت و خواهش مبارزه با پدر سیاسی اش (پوتین) را به خاطر حفظ قدرت در سر خواهد داشت؟!
تلاش های فاصله گیری
مدودف ظاهرا تلاش دارد تا كه خود را از زیر سایه پوتین به حد امكان رها كرده و استقلالش را حداقل در ظاهر به نمایش گذارد. مدودف درسبك رفتار و لحن گفتارش نیز از پوتین تقلید می كند، اما نه به آن تندی و رك گویی كه خاص پوتین است. صلابت مدودف نیز به گفته ناظران امور نه به اندازه آن صلابتی است كه در شخصیت پوتین قابل مشاهده است. مدودف در هر صورت و از جمله نشان دادن نرمش و انعطاف در روندهای سیاسی، تلاش می كند تا خود را متفاوت از پوتین نشان دهد. در این فضا، توجه بیشتر او به فعالان حقوق بشر و نمایندگان جامعه مدنی از علائمی است كه نشان می دهد او در قیاس با پوتین، هواداری كمتری از ایجاد نظامی سخت و امنیتی دارد.


منبع: ایراس

 

شنبه 14/9/1388 - 9:59
بیماری ها

جام جم آنلاین: دكتر حیدرعلی تاج میرریاحی ، پژوهشگر دپارتمان شیمی -‌ بیولوژی دانشگاه كبك كانادا با بررسی مولكول‌های موجود در دانه‌های انگور قرمز موسوم به «رسوراترول» نشان داده است كه تركیب این ماده خون می‌تواند از تكثیر بی‌رویه سلول‌های سرطانی در بدن جلوگیری كند.


به گزارش ایسنا، بنا بر این مطالعه «رسوراترول» ماده‌ای طبیعی است كه از پوسته و هسته انگور جدا می‌شود و به علت پیوند خاصی كه با DNA برقرار می‌كند و با بروز اثرات مهاری روی برخی بدخیمی‌ها، نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به سرطان و نیز كاهش رشد توده‌های سرطانی دارد.

گفتنی است، پیش از این نتایج تحقیقات موسوم به مطالعات كپنهاگ كه در آن 24‌هزار و 500 نفر به مدت 12 سال از نظر غذایی مورد مراقبت قرار گرفتند، نقش «رسوراترول» در كاهش ریسك ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و تصلب شرایین در بیمارانی كه دچار چربی خون هستند ، به اثبات رسیده بود و حتی دانشمندان احتمال می‌دهند كه این ماده شفابخش، حتی از آلزایمر، پاركینسون و دیابت نیز پیشگیری می‌كند.

شنبه 14/9/1388 - 9:54
بیماری ها

 آب میوه‌ای که پاستوریزه‌نشده یا خام ممکن است مزه‌ای عالی داشته باشد، اما می‌تواند میکروب‌هایی داشته باشد که شما را بیمار کند.
 اغلب آب‌میوه‌هایی که در بازار موجودند یا با وسائلی مانند اشعه فرابنفش ضدعفونی می‌شوند یا با دادن حرارت پاستوریزه می‌شوند تا خطر انتقال بیماری‌های میکروبی منتقل‌شونده از راه غذا کاهش یابد.

از مصرف آب میوه‌های خام یا غیرپاستوریزه به خصوص در کودکان کمسن، سالمندان و دیگرانی که دستگاه ایمنی آنها دچار اختلال است، خودداری کنید.

 از مصرف آب میوه‌هایی که برچسب آنها در مورد پاستوریزه بودن یا نبودن چیزی ذکر نشده است، خودداری کنید.
 

شنبه 14/9/1388 - 9:50
بیماری ها
چه موقعی لرزش دست باید جدی گرفته شود؟

 لرزش دست در انسان از جمله مشكلاتی است كه ممكن است انسان را در هر سنی گرفتار كند، لرزش دست‌ها هنگام عصبانیت ، اضطراب و خستگی بیش از حد، ورزش‌های پراسترس و كار زیاد روزمره از موارد شایعی است كه در اكثر بیماران مراجعه‌كننده به پزشكان به چشم می‌خورد.
لرزش دست می‌تواند در اثر بیماری‌های عمومی مثل سوءتغذیه یا ضعف عمومی باشد یا در اثر مشكلات غددی مثل پركاری تیروئید رخ دهد كه لرزش و تعریق دست‌ها از علائم آن است.

همچنین لرزش دست می‌تواند جنبه خانوادگی داشته باشد كه این نوع لرزش در سنین پایین‌تر شروع شده و در شرایط خستگی و استرس بیشتر می‌شود و با دارودرمانی مناسب قابل كنترل است.

چه موقعی لرزش دست باید جدی گرفته شود؟

در مواردی كه لرزش دست در سنین پایین‌تر شروع شود یا با علائم دیگری همراه باشد، یا در طول زمان بیشتر شده و در واقع پیشرفت كند، باید جدی گرفته شود.

در بیماری‌های ارثی یا اكتسابی مانند بیماری‌های تحلیل برنده مغز مثل MS یا بیماری‌های مخچه‌ای یا پاركینسون این نوع لرزش‌ها دیده می‌شود. نوعی از لرزش دست كه هم درمیانسالی و هم كهنسالی دیده می‌شود انواع بیماری پاركینسون است كه این بیماری به علت كم شدن رنگدانه‌های غدد قاعده‌ای مغز می‌باشد و همراه با كندی حركات بدن، سفتی و خشكی اندام‌ها بوده و به لحاظ ماهیت پیشرونده آن باید تحت درمان متخصص مربوط قرار بگیرد.

بیماری MS و انواع تعادلی آن نیز می‌تواند با علامت لرزش دست و عدم تعادل خود را نشان دهد كه این جزو علائم هشداردهنده یك بیماری جدی است. آلودگی هوا، مسمومیت با فلزات سنگین از جمله سرب و كبالت نیز می‌تواند موجب لرزش دست در سنین پایین‌تر شود.

مصرف موادمخدر و تركیبات آمفتامین و داروهای روان‌گردان و استفاده بی‌رویه داروهای اعصاب كه به طور خوددرمانی صورت می‌گیرد هم می‌تواند عامل لرزش دست شود.

لرزش دست گاه می‌تواند عارضه مصرف داروهایی باشد كه برای درمان استفاده شده است، مثلا سالبوتامول كه در درمان تنگی نفس استفاده می‌شود، باعث این عارضه نیز می‌شود.

مصرف بی‌رویه الكل در جوامع غربی و بی‌خوابی و شب زنده‌داری نیز یكی از علل ایجادكننده لرزش دست است.

بنابراین برای پیشگیری از این عارضه باید از نظر تغذیه، به مصرف سبزی، میوه‌ها و پروتئین به طور مناسب توجه كرده و از مصرف قهوه و چای بی‌رویه و محرك‌های مغزی، داروهای روان‌گردان و خواب‌آور به صورت خوددرمانی پرهیز كرد. همچنین در زمان آلودگی هوا باید از خروج غیرضروری از منزل اجتناب ورزید.

دكتر بهروز نیكنام
متخصص مغز و اعصاب

شنبه 14/9/1388 - 9:49
بیماری ها

حمله تشنجی ناشی از یک فوران یک فعالیت غیرطبیعی الکتریکی است که در مغز رخ می‌دهد.
 در حالیکه علت‌های این فوران الکتریکی می‌تواند گوناگون و پیچیده باشد، اینها آغازگرهای رایج حمله تشنجی می‌تواند باشد:

•فراموش کردن مصرف دارو، به خصوص داروهای مورد استفاده برای کنترل تشنج.
تغییر در زمان معمول خواب یا بیخوابی.
•تغییرات هورمونی در زنان، مانند دوره قاعدگی با بارداری.
•سوء‌مصرف الکل یا داروهای روانگردان غیرمجاز.
•استرس و اضطراب.
• عواملی که به طور غیرقابل‌پیش‌بینی سوخت و ساز را تغییر می‌دهند، مانند اسهال یا استفراغ

شنبه 14/9/1388 - 9:47
سينمای ایران و جهان
مژده»»»

دوبله فیلم 12 راند با سرپرستی و گویندگی علیرضا باشكندی به پایان رسید. این فیلم بزودی از شبكه یك سیما روی آنتن می‌رود.


به گزارش خبرنگار جام‌جم، ماجراهای این فیلم درباره یكی از ماموران پلیس به نام دنی فیشر است كه طی حادثه‌ای باعث كشته شدن نامزد مرد تبهكاری به نام مایلز جكسون می‌شود. مایلز هنگامی كه از زندان آزاد می‌شود، به قصد انتقام، همسر دنی را می‌رباید و ...

بهرام زند (دنی)‌، ایرج سنجری (مایلز)‌، مینو غزنوی (مالی)‌، رضا آفتابی (هنك)‌، امیر عطرچی (جورج)‌، محمدرضا مومنی (ری)‌، سعید مقدم‌منش (ساموئل)‌، آزیتا یاراحمدی (اریكا)‌، شهروز ملك‌آرایی، هومن باقری، بتسابه كاظمی، اسفندیار مهرتاش، ولی مومنی، ناصر خویشتندار، حسین نورعلی، مینا غیاث‌پور و محمد یاراحمدی نیز در دوبله این اثر حضور داشته‌‌اند.

سریال «48 ساعته» نیز در آینده نزدیك از شبكه 3 سیما پخش خواهد شد.

دوبله 6 قسمت از این سریال نیز به سرپرستی افشین زی‌نوری به پایان رسیده است.

ماجراهای این مجموعه درباره گروهی از پلیس‌های ایتالیایی است كه می‌كوشند تبهكاران فعال در جنوب این كشور را دستگیر كنند.

از دیگر فیلم‌هایی كه برای شبكه‌های مختلف تلویزیون دوبله شده است می‌توان به فیلم‌‌های «اعتماد» و «جدال تبهكاران» اشاره كرد كه با سرپرستی حمیدرضا آشتیانی‌پور دوبله شده است.

ماجراهای فیلم ایتالیایی «اعتماد» درباره 2 مرد است كه بیكار شده‌اند. آنها به طور اتفاقی با یكدیگر آشنا می‌شوند و می‌كوشند از استعدادهایشان برای كلاهبرداری استفاده كنند.

تعدادی از دوبلورهای این اثر عبارتند از: افشین زی‌نوری، بیژن علی‌محمدی، مینو غزنوی، جواد پزشكیان، فاطمه نیرومند، ناصر خاوری، بهروز علی‌محمدی، محمد یاراحمدی و حسن كاخی.

«جدال تبهكاران» درباره ارتباط گروه‌های موسیقی عامه‌پسند با عده‌ای از تبهكاران است.

منوچهر زنده‌دل (وال‌تو)‌، همت مومی‌وند (مامبلز)‌، ناصر احمدی (لنی)‌، علیرضا باشكندی (ویكتور)‌، شایسته تاج‌بخش (استلا)‌، حسین عرفانی (یوری)‌، آبتین ممدوح (بندی)‌، محمد آفرین (تنك)‌، شروین قطعه‌ای (جانی)‌، رضا آفتابی (میكی)‌ و محمدعلی دیباج (قاضی)‌ از جمله گویندگان این فیلم هستند.

شنبه 14/9/1388 - 9:46
بیماری ها

پژوهشگران دانشگاه استنفورد کالیفرنیا می‌گویند نوزادان مبتلا به تریزومی 21 دچار عقب‌ماندگی ذهنی نیستند


 به گزارش خبرگزاری فرانسه، محققان معتقدند با افزایش سن، مشکلات مغزی به وجود می‌آید و در رشد کودکان اختلالاتی ایجاد می‌کند و در این میان به ویژه حافظه دچار مشکلاتی شده و کودک در به خاطر سپردن مسایل و حتی یادگیری دچار مساله می‌شود. تریزومی 21 به دلیل وجود تنها یک کروموزوم روی بیست و یکمین جفت کروموزوم‌هاست و سبب بروز مشکلات هوشی، اختلال در رشد، قیافه خاص، مشکلات احشایی، اختلال متابولیسم و در سیستم ایمنی می‌شود. از هر 800 بارداری، کودک یک زن مبتلا به تریزومی 21 است و هم‌اکنون محققان توانسته‌اند با انجام آزمایشی روی موش‌هایی که از نظر ژنتیکی اصلاح شده‌اند برای اولین‌بار متوجه تحریک شدید ترکیبات ارگانیک نوروآدرنالین- یک نوروحامل که سبب مبادله اطلاعات بین سلول‌های عصبی می‌شود- دانشمندان به کمک این کشف جدید، درمانی تازه برای بهبود ناراحتی تریزومی 21 یافته‌اند و به نظر می‌رسد دخالت پزشکی و رسیدگی در دوران رشد کودک می‌تواند سبب حل مشکلات ذهنی و حافظه در این کودکان شود.

 

شنبه 14/9/1388 - 9:45
کامپیوتر و اینترنت

واقعاباورنکردنیه

 شرکت M2E Power که در زمینه تولید فناوری های مربوط به انرژی های تجدید شدنی فعالیت می کند، به تازگی از طراحی و ساخت شارژر خارجی برای تلفن های همراه خبر داده است. شارژر جدید M2E که تاکنون نمونه مشابهی نداشته، قادر است تکان های واردشده بر دستگاه را به انرژی الکتریکی تبدیل کند و در صورت نیاز در باتری هایی که در این دستگاه تعبیه شده ذخیره و نگهداری کند و آن را در اختیار گوشی قرار دهد. این دستگاه با استفاده از تغییراتی که بر اثر تکان دادن در میدان مغناطیسی اطراف دستگاه صورت می گیرد، انرژی الکتریکی موردنیاز تلفن همراه را تولید می کند. به گفته مسوولان طراح این دستگاه عجیب، به ازای هر 6 ساعتی که دستگاه در حال نوسان و تکان باشد، می تواند انرژی الکتریکی موردنیاز تلفن همراه برای مدت 30 تا 60 دقیقه را تولید کند. تکان هایی که باعث فعالیت این دستگاه می شود، می تواند اعم از حرکاتی که دستگاه هنگام راه رفتن یا رانندگی از سوی کاربران صورت می گیرد را شامل شود. آمارها نشان می دهد هم اکنون بیش از 10 هزار دستگاه قابل حمل الکترونیکی و سه میلیارد گوشی تلفن همراه در جهان وجود دارد که به منظور تامین انرژی الکتریکی موردنیاز خود، باید به شارژر های سیم دار متصل شوند که این دستگاه جدید می تواند نیاز الکتریکی این سیستم های دیجیتالی را برطرف کند. 
 باتشکر

شنبه 14/9/1388 - 9:43
بیماری ها
 مشکلات روانی بیماران مبتلا به ایدز

نتایج حاصل از پژوهشهایی كه در زمینه ی وجود اختلالات روانی در افراد HIV مثبت صورت گرفته است نشان می دهد كه بیش از نیمی از مبتلایان به ایدز كه به مدت 12 ماه از داروهای ضد رتروویروس استفاده می كنند ، به اختلالات روانی دچار شده اند .

در زنان HIV  مثبت نشانه های افسردگی همراه با شكایتهای جسمی وجود دارد ، كه باعث سرعت بخشیدن به سیر پیشرفت بیماری خواهد شد .
در طول 7 سال ، مرگ و میر زنان HIV مثبت كه نشانه های افسردگی را داشتند ، 2 برابر بیشتر از سایرین گزارش شده است .
اختلالات خُلقی ناشی از بیماری ایدز :
واكنشهای هیجانی در ارتباط با بیماری ایدز با شدت متفاوت ظاهر می شود .  هر یك از آنها در مراحلی مختلف بیماری از آغاز ( مثبت بودن نتیجه ی آزمایش )  تا شروع عفونتهای فرصت طلب ، بستری شدن در بیمارستان و مراحل پایانی همراه با عوامل استرس زای دیگر ، فرد را تحت تأثیر قرار می دهند . وضعیت خُلقی فرد مبتلا به ایدز از احساس اندوه ، اضطراب ، عصبانیت تا بروز اختلالات افسردگی و اضطرابی شدید تغییر می كند . افسردگی ، شیدایی ، اندوه وسوگواری ، اضطراب ، احساس گناه و تغییر درعملكرد جنسی از جمله اختلالات خلقی اند كه فرد HIV مثبت با آنها درگیر است .

افسردگی :
در افراد HIV مثبت ، علائم و نشانه های افسردگی به صورت كاهش میل به موضوعات مورد علاقه ، بی خوابی ، كاهش انرژی ، از دست دادن اشتها ، یا پرخوری كه به كاهش یا افزایش وزن می انجامد ، گریه كردن ، وجود افكار خودكشی ، و اختلال در تمركز بروز می كند . البته ، بعضی از این نشانه ها با عفونت به وسیله ویروس HIV مرتبط اند . از جمله ، كاهش اشتها كه می تواند بر اثر بیماری دستگاه گوارش و تهوع ناشی از مصرف داروهای ضد رتروویروس پدید آید .
مقدار خواب بیمار هم تحت تأثیر بیماری و عوارض جانبی داروها تغییر می كند .  غش كردن در مراحل اولیه یا پیشرفته ی بیماری به دلیل مصرف داروها یا كم خونی ناشی از بیماری بروز می كند .  افزایش ترس از مرگ ، تفكر دربارة آن را سبب خواهد شد .  ناراحتی فرد همراه با تفكرات منفی ، افسردگی ، اختلال در شناخت ، كاهش حافظه وعدم تشخیص زمان و مكان دیده می شود .

شیدایی :
به طو معمول ، در بیمارانی كه سابقه ی اختلال خُلقی ندارند ، یا در خانواده ی خود ، نمونه هایی از آن را ذكر نمی كنند یك حمله ی مانیك كه با مصرف مواد مخدر یاعفونت CNS توسط ویروس HIV  همراه است ، به ویژه در مراحل پایانی بیماری دیده می شود .  بعضی از عفونتهای فرصت طلب از جمله توكسوپلاسموز ، هرپس ، مننژیت به بروز اختلالات خلقی دو قطبی كمك می كنند .  لازم است كه اختلالات خلقی ناشی از مصرف مواد مخدر از اختلالات شخصیتی تفكیك شود .

غم و سوگواری :
پی بردن به نتیجه ی آزمایش و مثبت بودن آن ، در كنار از دست  دادن كار ، ترس از اخراج شدن و از دست دادن یك آینده ی روشن ، به امتناع از انجام مراقبتهای بهداشتی ، خودداری از دریافت خدمات درمانی و اختلال در روابط می انجامد .  رایج ترین موضوعی كه به افراد HIV  مثبت آسیب می رساند ، از دست دادن دوستان و افراد مورد علاقه ی وی است .  از آن جا كه ، اندوه بیماران مبتلا به ایدز چند وجهی است ،‌تأثیرات چند وجهی بر فرد می گذارد .  یأس ، تضعیف روحیه ، بی نظمی در خواب ، آشفتگی های عاطفی ، تفكرات مزاحم ، مصرف مواد مخدر  در بیماران مبتلا به ایدز كه با مرگ دوستانشان روبرو شده اند ، دیده می شود . به علاوه ، احساس اندوه ، ترس از پیشرفت بیماری را تشدید می كند .

اضطراب :
اضطراب بر اثر ابتلا به بیماری و ناتوانی جسمانی و طرد شدن ، بروز می كند .  مسری بودن بیماری نیز سبب بروز اضطراب می شود . فرد مبتلا ، در مورد محافظت از دیگران احساس اضطراب می كند ، در حالی كه به طور همزمان دربارة خود نیز احساس اضطراب دارد .
علاوه بر این ، بروز اضطراب در مواردی كه فرد HIV مثبت با در گیری های خانوادگی ، جابه جایی شغلی ، بلاتكلیفی مالی و روند بیماری سروكار دارد ، طبیعی است .   بعضی از مبتلایان به صورت فطری ، خُلق و خوی مضطرب دارند .  بعضی از آنان میتوانند ازنظر روانی و رفتاری به استرس ناشی از عفونت با ویروس HIV پاسخ مناسبی دهند و تأثیر اضطراب بر زندگی شان را محدود سازند .  اضطراب عمیق ، به از كار افتادگی دائم می انجامد . اختلالات اضطرابی ممكن است به صورت های ترس مرضی ، ترس از فضای باز ، اختلال وسواس و اجبار ، و فوبیای فردی و اجتماعی بروز كند .

مقالات روزنامه ها ، اخبار تلویزیونی و اطلاعیه هایی كه درباره ی بیماری ایدز منتشر می شوند اضطراب فرد را تشدید می كنند .  گاهی اوقات ، اضطراب به صورت نشانه های جسمی ، مانند سردرد ، تپش قلب ، درد سینه ، و مشكلات تنفسی بروز می كند .

روان پریشی :
بروز اختلالات روان پریشی در هر دوره از بیماری ایدز ممكن است بروز كند . در مواردی اسكیزوفرنی با شروع بیماری ایدز بروز می كند . عوامل استرس زا مانند بیان وضعیت HIV مثبت بودن فرد ، دو راهی شروع درمان ، انجام آزمایشات متعدد، و مسائل مربوط به تهدید به حمله و اعمال خشونت آمیز به بروز اختلالات روان پریشی كمك می كند .

عصبانیت و احساس گناه :
عصبانیت ، یك واكنش طبیعی نسبت به یك بیماری مرگبار است ، كه می تواند : متوجه فردی كه او را مبتلا ساخته است ، سایر افراد جامعه كه به دلیل بی توجهی آنان ، بیماری انتقال یافته است ، حكومتی كه نتوانسته گسترش بیماری را كنترل كند ، و در آخر روشهای درمانی و داروهای بی تأثیر شود .
احساس گناه نیز واكنشی عادی تلقی می شود .  واكنشهایی مانند سرزنش كردن خود ، احساس شرم ، و كاسته شدن از ارزش فردی ، واكنشهای رایج ابتدایی نسبت به بیماری ها     به شمار می روند .

 

نقش روان شناس در بهبود بخشیدن به وضعیت روانی فرد HIV مثبت :
امروزه روان شناسان روشهای تازه ای را به كار می برند . اورسل (1997) ، اشاره نمود ، كه درمانگران باید به تقاضاهای چندگانة افراد HIV مثبت ، پاسخ دهند .  دامنة خدمات آنها گسترش یافته است و باید نقشهای بیشتری را برعهده بگیرند .

در بعضی از موارد ، روان درمانی درخانه و در مواردی در بیمارستان انجام می شود .  روان شناس ، علاوه بر آموزش ارتباط مطمئن ، تدابیر مربوط به پای بندی به رژیم دارویی ، عقاید مذهبی بیمار را در نظر می گیرد و در زمانی كه به مراحل ناتوان كنندة‌ بیماری می رسد ، به منظور انجام روان درمانی و حتی كارهای مراقبتی وارد عمل می شود .  همچنین ، می تواند گروهی متشكل از دوستان و اعضای خانوادة‌ فرد تشكیل دهد تا هر كدام از آنها طبق برنامه ، انجام یكی از كارهای مراقبتی بیمار را برعهده بگیرد .
لازاورس و دیگران (1994) ، به روشهای انطباقی بازنگری مثبت ، پذیرفتن  حمایتهای اجتماعی و گیرنده های اجتنابی شناختی و رفتاری كه در روان درمانی افراد HIV مثبت به كار می رود اشاره نمودند . به علاوه ، فرد می تواند از طریق تمركز بر مسئله ، با موقعیت  فعلی خود سازگار شود .  در این صورت ، رفتارهایی را ارائه می دهد و با افكاری سروكار دارد كه سبب می شوند فعالانه مسائل را دنبال كند . همچنین به بیمار توصیه می شود ، كه بیماری خود را بشناسد ، روشهای درمانی را پیگیری كند ، از دریافت كمك خودداری نورزد ، امیدوارانه بیندیشد ، بر نكته های مثبت تأكید كرده و وضعیت كنونی خود را بپذیرد .

لازم است كه روان شناس ، تدابیر درست را در موقعیتهای مناسب به كار گیرد .  در هنگام ارزیابی ظرفیت انطباق پذیری فرد به دامنه ای كه می تواند پیش برود توجه نموده ، از تدابیر مرتبط با مسئله بهره ببرد و به موقعیتها و موارد كنترل شدنی توجه كند نه به مواردی كه از كنترل فرد خارج اند .


علیرضا بردبار-کارشناس ومشاوره

شنبه 14/9/1388 - 9:41
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته