• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 468
تعداد نظرات : 286
زمان آخرین مطلب : 3894روز قبل
آلبوم تصاویر
شنبه 24/7/1389 - 13:28
آلبوم تصاویر

 

 

شنبه 24/7/1389 - 13:26
آلبوم تصاویر

Kawasaki T-4 trainer

Kawasaki T-4

IAR-99 Soim

IAR-99 Soim

Mikoyan MiG AT

Mikoyan MiG AT

CASA C.101 Aviojet

CASA C.101 Aviojet

Hawk trainer

BAE Systems Hawk

T-45 Goshawk

Boeing / BAE Systems T-45 Goshawk

Yakovlev / Aermacchi Yak-130

Yakovlev / Aermacchi Yak-130


شنبه 24/7/1389 - 12:57
آلبوم تصاویر

هواپیماهای ترابری

Airbus A400M

Airbus A400M

Ilyushin Il-76 Candid

Ilyushin Il-76 Candid

Airtech CN.235 aircraft

Airtech CN.235

British Aerospace VC10

British Aerospace VC10

An-26 Curl aircraft

Antonov An-26 Curl

C-130 Hercules

Lockheed Martin C-130 Hercules

Boeing C-17 Globemaster III

Boeing C-17 Globemaster III

Lockheed C-141 StarLifter

Lockheed C-141 StarLifter

Lockheed C-5 Galaxy

Lockheed C-5 Galaxy

شنبه 24/7/1389 - 12:52
خواص خوراکی ها

آشنایی با خرما و خواص آن

خرما میوه‌ای است بهشتی که نام آن در کتاب‌های مقدس آسمانی بارها تکرار شده است. گیاه‌شناسان معتقدند که به احتمال قریب به یقین خرما از سرزمین‌های حوالی خلیج فارس منشا گرفته است.

خرما در دوران باستان به فراوانی در سرزمین‌های بین دو رود نیل و فرات وجود داشته و گفته می‌شود محدوده رشد آن در دوران پیش از تاریخ از سنگال تا حوزه رودخانه ایندوس در شمال هند را در برمی‌گرفت.
شواهد باستان‌شناسی مربوط به کشت خرما در غرب عربستان به ۴۰۰۰ سال پیش از میلاد مسیح تعلق دارند. خرما در این نواحی به عنوان نماد باروری و زایش مورد توجه خاص مردم بوده است و چادرنشین‌‌ها آن را در واحه‌های بیابانی می‌کاشتند.
اعراب خرما را با خود به اسپانیا بردند. بعدها بتدریج خرما از آسیا و عمدتا خاورمیانه به استرالیا و قاره آمریکا نیز برده شد. سیاحان اسپانیایی نیز خرما را به نیومکزیکو و کالیفرنیا معرفی کردند تا جایی که کالیفرنیا امروزه یکی از تولیدکنندگان خرماست.

بیش از ۳۰۰۰ نوع خرما در جهان شناخته شده است که برخی از آنها مانند هلیله، مضافتی، شکری چرپان و بارشاهی در ایران وجود دارد.

تا ۳۰ درصد وزن خرما را آب تشکیل می‌دهد. میوه خرما ۲ درصد پروتئین و کمتر از ۲ درصد چربی و املاح دارد. پروتئین و آب موجود در آن بسته به نوع خرما و مرحله رسیدن آن فرق می‌کند.

۱۰۰ گرم خرمای تازه دارای ۱۶۳ کیلوکالری انرژی ، ۰٫۹ گرم پروتئین ، ۰٫۳ گرم چربی ، ۳۸ گرم گلوسید ، ۳۰‌ میلیگرم فسفر ، ۱٫۳ میلی‌گرم آهن ، ۶۵۰ میلی‌گرم پتاسیم ، ۶۵ میلی‌گرم منیزیم ، ۷۰ میلی‌گرم کلسیم ، ۲ میلی‌گرم آهن ، ۲٫۲ میلی‌گرم نیاسین است.

به دلیل سدیم کم آن (یک میلی‌گرم در ۱۰۰ گرم خرما)، برای افراد دچار فشار خون بالا که باید رژیم کم سدیم داشته باشند، مفید است.

تحقیقات نشان داده خرما با توجه به داشتن مقدار قابل توجه فیبر خوراکی می‌تواند از بسیاری سرطان‌ها مانند سرطان کولون و معده پیشگیری کند.

یکی از خواص خرما ملین بودن آن است. اگر ۶ تا ۷ عدد خرما را در ۲ لیوان آب جوش خیس کرده و صبح و شب آن را به صورت گرم بنوشید خاصیت آن را به وضوح می‌بینید.

خاصیت دیگر خرما، خنثی کردن اسید معده است، از آنجا که زیادی اسید معده باعث ترش کردن و دل‌درد می‌شود، در طب سنتی چین برای رفع دل درد ۲ تا ۳ عدد خرمای تازه و له شده را در آب جوش انداخته آن را هم زده و می‌نوشند.

مراحل تکامل خرما

میوه خرما از زمان تشکیل تا هنگام رسیده شدن باید ۴ مرحله را پشت‌سر بگذارد که عبارتند از: مرحله نخست که میوه‌ای به رنگ سبز، سفت و تلخ است و به آن (چاقالی) می‌گویند، ذخیره قند خرما در این مرحله گلوکز و فرکتوز است.

مرحله دوم ۶ هفته به طول می‌انجامد. در این مرحله میوه هنوز سفت است، اما رنگ آن به زرد  نارنجی یا قرمز تغییر می‌یابد و ذخیره قند آن عمدتا ساکاروز است و به آن خرما خارک می‌گویند.

مرحله سوم که به آن رطب می‌گویند، ۴ هفته طول می‌کشد. میوه در این مرحله نیمه رسیده و به رنگ قهوه‌ای است.

مرحله چهارم ۲ هفته طول می‌کشد. در این مرحله میوه رسیده است. برخی میوه را وقتی رنگش هنوز روشن است، برداشت و برای رسیده‌تر شدن در شرایط دمایی مناسب انبار می‌کنند. مثل رطب مضافتی و کبکاب (زرد طلایی) و بعضی دیگر در گرمای خرماپزان بر سر نخل می‌مانند تا نیمه‌خشک شود که به آن خرما می‌گویند، مثل خرمای پیارم.

۱۰ نکته درباره خرما

۱- سعی کنید به جای قند و شکر از خرما برای نوشیدن چای استفاده کنید.

۲- در آشپزی و شیرینی‌پزی نیز به جای شکر می‌توانید از خرما استفاده کنید.

۳- ورزشکاران به علت فعالیت زیاد، می‌توانند از عصرانه‌ای مقوی که با خرما باشد استفاده کنند.

۴- خرما برای کاهش چربی‌های خون موثر است.

۵- با مصرف خرما می‌توان احتمال ابتلا به پوسیدگی دندان را کاهش داد. عصاره خرما با جلوگیری از رشد میکروب عامل پوسیدگی دندان، احتمال ابتلا به این عارضه را کاهش می‌دهد.

۶- خرما میوه بسیاری مغذی و کامل است که می‌توانید به همراه چای یا آب جوش در افطار آن را میل کنید.

۷- خرما دارای قند زیادی است. در واقع حدود۷۰ درصد آن را کربوهیدرات تشکیل می‌دهد، ۲۵ درصد قند آن ساکاروز و ۵۰ درصد آن گلوکز است.

۸- فیبر موجود در خرما برای بهبود عملکرد سیستم گوارش و هضم و دفع مواد غذایی مفید است.

۹- کسانی که بیماری قند دارند باید کمتر از این میوه استفاده کنند.

۱۰- برای خواب راحت و با آرامش می‌توانید قبل از خواب یک عدد خرما و یک لیوان شیر گرم میل کنید.

جمعه 23/7/1389 - 3:9
فلسفه و عرفان
  ویژگیهای اهل یقین
   
 
 
 

خداوند در قرآن کریم می فرماید« وَجَعَلْنَا مِنْهُمْ أَئِمَّةً یَهْدُونَ بِأَمْرِنَا لَمَّا صَبَرُوا وَکَانُوا بِآیَاتِنَا یُوقِنُونَ، سجده 24» «""و چون شکیبایى کردند و به آیات ما یقین داشتند، برخى از آنان را پیشوایانى قرار دادیم که به فرمان ما (مردم را) هدایت مى‏کنند""». پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند: «خَیرُ ما اُلقِیَ فی القَلبِ الیَقینُ» . پیامبر خدا صلى الله علیه وآله : ""بهترین چیزى که در دل افکنده شده ، یقین است "".

خداوند در داستان حضرت موسی علیه السلام و فرعون می فرماید: « قالَ رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما بَیْنَهُمَا إِنْ کُنْتُمْ مُوقِنِینَ» ( شعرا ، 24) پاسخ موسى (ع) به سؤال فرعون که پرسید" رب العالمین چیست؟ این است که:"" رب العالمین همان رب آسمانها و زمین و آنچه بین آن دو است مى‏باشد ""که تدبیر موجود در آنها به خاطر اینکه تدبیرى است متصل و واحد و مربوط به هم، دلالت مى‏کند بر اینکه مدبر و ربش نیز واحد است و این همان عقیده‏اى است که اهل یقین وآنهایى که غیراعتقادات یقینى و حاصل از برهان و و جدان را نمى‏پذیرند بدان معتقدند.
و به تعبیر دیگر، مراد من از" عالمین"، آسمانها و زمین و موجودات بین آن دو است، که با تدبیر واحدى که در آنها است دلالت مى‏کنند بر اینکه رب و مدبرى واحد دارند و مراد از" رب العالمین"، همان رب واحدى است که تدبیر واحد عالم بر او دلالت دارد و این دلالت یقینى است، که و جدان اهل یقین آن را درک مى‏کند، اهل یقینى که جز با برهان و و جدان سر و کارى ندارند.

حال اگر بگویى فرعون از موسى جز این را نخواست که رب العالمین را برایش معرفى کند که حقیقت او چیست؟- چون در نظر او این کلمه معناى معقولى نداشت- پس او تنها مى‏خواست معناى این کلمه را تصور کند، با این حال چه معنا دارد که موسى (ع) در پاسخش بفرماید:" إِنْ کُنْتُمْ مُوقِنِینَ- اگر اهل یقین باشید؟" چون یقین علم تصدیقى است، که تصور، هیچ توقفى بر آن ندارد، و (حال آنکه) موسى (ع) در پاسخ خود، تصور رب العالمین را مشروط و موقوف بر یقین کرد.علاوه بر این آن جناب در پاسخ فرعون مطلبى نفرمود، جز اینکه لفظ عالمین را برداشته (سماوات و الارض و ما بینهما) را به جایش نهاد و به جاى رب العالمین که فرعون نفهمیده بود، گفت:" رَبُّ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ ما بَیْنَهُمَا" و خلاصه لفظ" عالمین" را که جمع بود تفسیر کرد به اسماى مفردات آن جمع- مثل اینکه ما کلمه رجال را تفسیر کنیم به زید و عمرو و بکر- و چنین تفسیرى هیچ فایده‏اى به شنونده نمى‏دهد و شنونده به جز همان تصورى که از شنیدن لفظ رجال داشت، تصور دیگرى برایش دست نمى‏دهد و یقینى برایش حاصل نمى‏شود.

در جواب مى‏گوییم: اینکه فرعون از موسى (ع) خواست که برایش کلمه" رب العالمین" را تصویر کند مسلم است و هیچ شکى در آن نیست، و لیکن موسى (ع) به جاى اینکه در پاسخ همان لفظ رب العالمین را بیاورد، لفظ" سماوات و الارض و ما بینهما" را آورد، تا بر ارتباط بعضى اجزاى عالم به بعضى دیگر و اتصال آنها دلالت کند، اتصالى که از وحدت تدبیر واقع در آنها و نظام جارى در آنها خبر دهد، آن گاه کلام خود را مقید کرد به اینکه:" اگر اهل یقین باشید"، تا دلالت کند بر اینکه اهل یقین، از همین وحدت تدبیر به وجود مدبرى واحد براى همه عالم، یقین پیدا مى‏کنند.پس گویا فرعون گفته است: مقصودت از رب العالمین چیست؟

و او در پاسخ گفته:همان است که مقصود اهل یقین است، که از راه ارتباطى که در تدبیر عوالم سماوات و ارض و آنچه بین آن دو است استدلال مى‏کنند بر اینکه همه این عوالم یک مدبر و یک رب دارند، که در ربوبیت خود شریکى ندارد و چون قائل به وجود ربى واحد براى عالمیان بوده‏اند، ناچار از کلمه" رب العالمین" تصورى در ذهنشان مى‏آید، چون معنا ندارد بدون تصور چیزى، تصدیق به آن کنند.و به عبارت خلاصه‏تر اینکه: رب العالمین کسى است که اهل یقین، وقتى به آسمانها و زمین و ما بین آن دو مى‏نگرند و نظام واحد را در آنها مى‏بینند به وى و به ربوبیتش نسبت به همه آنها یقین پیدا مى‏کنند. و استدلال به تحقق تصدیق بر تحقق تصور قبل از آن، قوى‏ترین استدلالى است که ممکن است اقامه شود بر اینکه خداى تعالى به وجهى قابل درک و به تصورى صحیح قابل تصور است هر چند که به حقیقت و کنهش قابل درک نیست و محال است احاطه علمى به وى یافت.

از این گفتاردو نکته روشن می شود:

اول اینکه: موسى (ع) در پاسخ به فرعون وى را در آنچه پرسید به چیزى حواله داد که اهل یقین مى‏توانند تصورش کنند، چون به وجودش یقین دارند (و خلاصه فرمود اگر مى‏خواهى رب العالمین را تصور کنى و بدانى که کیست، باید اهل یقین شوى).

دوم اینکه: آن حجیت و برهانى که در سخن خود بدان اشاره کرد، برهانى بود بر توحید ربوبیت، که آن را از وحدت تدبیر گرفته بود، چون در قبال وثنى‏ها باید همین مساله توحید ربوبیت اثبات شود، زیرا وثنى‏ها- همانطور که مکرر گفته شد- قائل به توحید ذات هستند، و در ربوبیت خدا شریک قائل شده‏اند.

امام علی علیه السلام می فرماید : «أیُّها النّاسُ ، سَلُوا اللَّهَ الیَقینَ ، وارغَبوا إلَیهِ فی العافِیَةِ ؛ فإنّ أجَلَّ النِّعمَةِ العافِیَةُ ، وخَیرُ مادامَ فی القَلبِ الیَقینُ ، والمَغبونُ مَن غُبِنَ دِینَهُ ، والمَغبوطُ مَن غُبِطَ یَقینَهُ» . امام على علیه السلام : ""اى مردم ، از خداوند یقین بخواهید و عافیت از او مسألت کنید ؛ زیرا بزرگترین نعمت عافیت است و بهترین چیزى که در دل پایدار مانَد ، یقین است و زیان دیده ، کسى است که در دینش زیان بیند و رشک برده ، کسى است که در یقینش بر او رشک برند "".

برای اهل یقین نشانه ها و ویژگیهایی است چنانکه رسول اکرم (ص) می فرماید :« أمّا عَلامَةُ المُوقِنِ فَسِتَّةٌ : أیْقَنَ باللَّهِ حَقّاً فآمَنَ بهِ ، وأیقَنَ بأنّ المَوتَ حقٌّ فحَذِرَهُ ، وأیقَنَ بأنّ البَعثَ حَقٌّ فخافَ الفَضیحَةَ ، وأیقَنَ بأنّ الجَنّةَ حَقٌّ فاشتاقَ إلَیها ، وأیقَنَ بأنّ النّارَ حَقٌّ فظَهَرَ سَعیُهُ لِلنَّجاةِ مِنها ، وأیقَنَ بأنّ الحِسابَ حَقٌّ فحاسَبَ نَفسَهُ» . ""نشانه شخص با یقین شش چیز است : (اوّل) به حقانیّتِ خدا یقین پیدا کرده و به همین جهت به او ایمان آورده‏است ، (دوم) یقین پیدا کرده که مرگ راست است و به همین جهت از آن در حذر است ، (سوم) یقین پیدا کرده که رستاخیز راست است و از این رو از رسوایى (در آن روز) مى‏ترسد ، (چهارم) یقین پیدا کرده که بهشت راست است و از این رو مشتاق آن است ، (پنجم) یقین پیدا کرده که دوزخ راست است و از این رو براى نجات از آن مى‏کوشد و (ششم) یقین پیدا کرده که حساب راست است و از این رو از خود حساب مى‏کشد "".

امام علی علیه السلام می فرماید:« یُستَدَلُّ علَى الیَقینِ بِقِصَرِ الأملِ ، وإخلاصِ العَملِ ، والزُّهدِ فی الدُّنیا» : کوتاهى آرزو و اخلاص در عمل و بى‏رغبتى به دنیا دلیلِ داشتن یقین است .همچنین می فرماید : «مَن أیقَنَ أنّهُ یُفارِقُ الأحبابَ ، ویَسکُنُ التُّرابَ ، ویُواجِهُ الحِسابَ ، ویَستَغنی عَمّا خَلَّفَ ، ویَفتَقِرُ إلى‏ ما قَدَّمَ ، کانَ حَرِیّاً بِقِصَرِ الأمَلِ ، وطُولِ العَمَلِ» :""کسى که یقین داشته باشد که از دوستان جدا مى‏شود و در خاک جاى مى‏گیرد و با حساب رو به رو مى‏شود و آنچه از خود برجاى مى‏گذارد به کارش نمى‏آید و به آنچه پیش مى‏فرستد نیازمند است ، سزاوار است که آرزو را کوتاه کند و در کار و عمل بکوشد "". و نیز از او نقل شده که : «مَن تَیَقَّنَ أنّ اللَّهَ سبحانَهُ یَراه ُ‏وهُو یَعمَلُ بِمَعاصیهِ فَقَد جَعَلَهُ أهوَنَ النّاظِرینَ »: ""کسى که یقین دارد خداوند سبحان او را مى‏بیند و با این حال او را نافرمانى مى‏کند ، بى‏گمان خداوند را بى‏مقدارترین بینندگان قرار داده است"" .

چهارشنبه 21/7/1389 - 5:48
اخبار
قرآن دیجیتالی تمام لمسی برای اولین بار توسط یک شرکت ایرانی تولید شد که این محصول تا دو هفته آینده رونمایی خواهد شد و علاوه بر فروش آن در داخل کشور به قیمت 80 هزار تومان صادرات آن به کشورهای مختلف از جمله ترکیه، بحرین و عراق آغاز می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، این نمونه قرآن دیجیتالی با قابلیت صفحه تمام لمسی مانند یک تبلت PC عمل کرده و دارای صفحه نمایشگر بزرگ 3/4 اینچی است که امکان ورق زدن صفحات قرآن را با تماس دست با این صفحه نمایشگر فراهم می کند.

ترتیل قرآن کریم همراه با متن عربی، تفسیر کل قرآن، امکان جستجوی کلمه بر حسب مصحف و یا تایپ کلمه و جستجو در آیات، ترجمه ها و تفاسیر و نیز امکان برنامه ریزی روزانه برای حفظ قرآن از جمله ویژگیهای این قرآن دیجیتالی است.

سعید نخعی مدیر سازنده قرآن دیجیتالی لمسی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به زودی اختراع این دستگاه به عنوان نمونه منحصر بفرد ثبت می شود گفت: قرآن لمسی دیجیتالی از ماه رمضان با قیمت حدود 80 هزار تومان در نمایشگاه قرآن عرضه خواهد شد.



وی با بیان اینکه این نمونه قرآن دیجیتالی با توجه به صفحه نمایشگر بزرگ خود دارای امکاناتی چون GPS برای مکان یابی، تعیین اوقات شرعی، جهت یاب قبله و فناوری ارسال صدا از طریق فرستنده FM رادیو است اضافه کرد: فناوری تلویزیون دیجیتال (DVB-T) روی این سیستم نیز به زودی پیاده سازی می شود تا امکان پخش برنامه های تلویزیونی از طریق آن ممکن شود.

مدیرعامل شرکت ابرا تهران گفت: هم اکنون سفارشات مختلفی برای صادرات این قرآن دیجیتالی از کشورهای مختلفی چون ترکیه، بحرین و عراق دریافت کردیم و با وجود شناخت از بازارهای مختلف جهانی، صادرات این فناوری را به کشورهای اروپایی نیز در دستور کار داریم.

وی گفت: قابلیت صفحه تمام لمسی قرآن دیجیتالی، امکان ورق زدن صفحات قرآن و دریافت فهرست کامل تمامی آیات و سوره ها را به کاربر می دهد. همچنین با وجودی که در بسیاری از کشورها تعیین اوقات شرعی و تشخیص قبله به راحتی ممکن نیست این فناوری بسیار قابل استفاده خواهد بود.
چهارشنبه 21/7/1389 - 5:41
اخبار

کشف دست خط امام علی (ع) در یک مسجد

کارشناسان مسائل آثار تخمین زده اند که عمر این مسجد که توسط کارگرانی که در حال حفاری کوه «جمرات» بودند کشف شد، به بیش از هزار و دویست سال باز می گردد.

   

به گزارش شیعه آنلاین، اخیرا مسجدی در نزدیکی شهر مکه مکرمه کشف شد که در آن سنگ بزرگی وجود دارد و جملاتی از دست نوشته های مولای متقیان، حضرت علی (ع) بر روی آن نوشته شده است.

کارشناسان مسائل آثار تخمین زده اند که عمر این مسجد که توسط کارگرانی که در حال حفاری کوه «جمرات» بودند کشف شد، به بیش از هزار و دویست سال باز می گردد.

در همین راستا دو روز پیش نیز خبری تحت عنوان «کشف جدید قبرستان “بنی هاشم” نزدیک مسجدالحرام» از کشف قبرستان خانوادگی در اطراف مکه مکرمه که به فرزندان «بنی هاشم بن عبد مناف» و «بنی عبدالمطلب بن عبدمناف» تعلق داشته، خبری رسید .
 
http://persianload.com/wp-content/uploads/2010/10/14538_PR7XQPDR_pic.jpg ۱۸ مهر ۱۳۸۹
چهارشنبه 21/7/1389 - 5:37
ایرانگردی
شوش
شوش از جمله شهرهای مهم استان خوزستان است که در 118 كیلومتری شمال اهواز واقع شده است. محوطه باستانی شوش بخش بزرگی به وسعت تقریبی 400 هكتار را در بر می گیرد كه در میان دو رود كرخه و دز واقع شده است. این محوطه از اوایل هزاره چهارم پیش از میلاد تا اوایل دوره اسلامی، یكی از مهم‌ترین شهرهای تاریخ بشر بوده است. در نتیجه كاوش‌های باستان‌شناسی آثار و بقایایی در آن یافت شده است كه قدمت آن را به دوران ماقبل تاریخ مرتبط می‌سازد. عیلامی‌ها اولین قومی هستند كه شوش را رونق بخشیدند. در دوران تسلط این قوم، شوش آنچنان اعتباری یافت كه به پایتختی برگزیده شد.
شوش، شوشیانا یا سوزیانا مرکز حکومت شهر عیلام بوده که بنای عظیم معبد پنج طبقه "زیگورات چغازنبیل" در نواحی این شهر هم اکنون یکی از بناهای عظیم خاور میانه است که با دیوارهای تو در تو و هزاران خشت و آجر بر تپه ای بنا شده و کتیبه های آجرین با خط میخی عیلامی قدمت این بنا را آشکار می سازد.
این بنا که معبدی مذهبی برای نیایش بوده به یاد "اینشوشیناک" خدای حامی شهر شوش ساخته شده است. شهر عظیم شوش به وسیله پادشاه آشوری، "آشوربانی پال" ویران گردید تا آنکه با تلاش هخامنشیان و برپایی کاخ های زمستانی به عنوان پایتخت، بار دیگر رونق گذشته خود را به دست آورد و تا اوائل تسلط عرب همچنان رونق داشت. از سده دوم تا هفتم ه. ق. نیز دوباره رونقی نصیب این شهر گشت ولی با حمله مغولان، عظمت و شكوه آن از میان رفت.
آكروپل، شهر شاهی، آپادانا، شهر پیشه وران، قلعه دمورگان، آرامگاه دانیال نبی، كاخ شائور و شهر باستانی چغازنبیل از مهم ترین دیدنی های تاریخی و باستانی شهرستان شوش به شمار می‌روند. محوطه باستانی هفت تپه حدود 15 كیلومتری جنوب شرقی شهر شوش واقع شده و همان‌طور كه از نام آن پیداست از تپه های متعددی تشكیل شده است. در تاریخ آمده بین شوش و چغازنبیل مكان مقدسی وجود داشته كه احتمالا هفت تپه امروز است
چهارشنبه 21/7/1389 - 5:22
ایرانگردی
 دزفول
شهر دزفول در ‌142 كیلومتری شمال اهواز قرار دارد. دزفول یا "دژپل" و به روایت محلی "دس بیل"، یکی از آبادترین شهرهای استان خوزستان می باشد که چه به لحاظ تاریخی و چه به لحاظ اقتصادی و کشاورزی؛ رونق و رواج شایان توجهی در این استان داراست. وجه تسمیه "دزفول" به سبب پلی ذکر شده که در این شهر با دوازده طاق و چشمه بر روی رودخانه دز به روزگار شاپور اول ساسانی بنا شده است. البته محققینی همچون "اصطخری" آنرا پل "اندامش" نیز نام نهاده اند که وجه تسمیه شهر اندیمشک کنونی را تشکیل می دهد.
در قرن چهارم هجری قمری شهر دزفول به "قصر روناش" معروف بوده و "مقدسی" مورخ سرشناس از آن به نام شهر "قنطره" یعنی "پل" یاد می کند. شبکه های عالی آبیاری و به کارگیری و مهار آب در جهت تولید انرژی به زیباترین شکلی برای آسیاب کردن غذای عشایر و ساکنین منطقه در بستر رود خروشان دز در نزدیکی پل، خلاقیت های ویژه معماری این منطقه را می رساند. علاوه بر این معماران دزفولی در ساخت قلعه شوش و قلاع دیگر استان سرآمد بوده اند. دزفول به زراعت "نیل" جهت رنگ آمیزی و پرورش قلم نی شهره بوده که این فرآورده تا هند و قسطنطیه نیز صادر می شده است. این شهر برای برقراری ارتباط بین پایتخت جدید یعنی جندی شاپور و شوشتر ساخته شد و پل آن بر رودخانه دز هم اکنون نیز قابل استفاده است و مردم این شهر هنوز از آن آمد و شد می کنند.
از قدیمی‌ترین آثار تاریخی شهر می توان به محوطه های پیش از تاریخ، شهر قدیمی جندی شاپور (اولین مركز دانشگاهی ایران)، پل ساسانی (با 14 دهانه اصلی و 12 دهانه فرعی)، بافت زیبای معماری سنتی و بناهای قدیمی اشاره نمود. آسیاب های دزفول، مسجد جامع، ‌بقعه سبز قبا، بازار قدیم شهر، مسجد لب خندق، بقعه شاه ابوالقاسم، مجموعه تاریخی شاه ركن‌الدین، بقعه محمد بن جعفر طیار، بقعه رودبند و خانه تیز نو (اداره میراث فرهنگی دزفول)؛ از جمله مناطق دیدنی و تاریخی این شهرستان به شمار می‌آیند
چهارشنبه 21/7/1389 - 5:21
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته