• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 920
تعداد نظرات : 244
زمان آخرین مطلب : 4762روز قبل
آموزش و تحقيقات

ربکا اشمیث، دانشیار دانشگاه کالیفرنیا با جمع‌آوری اطلاعات مربوط به 700 خانوار آمریکایی دارای فرزندان 2 تا 5 ساله مبتلا به اوتیسم به شواهدی مبنی بر وجود چنین ارتباطی دست یافت.

بر اساس نتایج این تحقیق که قرار است در مجله Epidemiology منتشر شود، مادران کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند، در سه ماهه قبل از حاملگی و در یک ماه اول دوران بارداری خود تمایل کمتری به مصرف ویتامین، مولتی ویتامین و مکمل‌ها از خود نشان می‌دهند.

خطر ابتلای نوزادان مادران کم توجه به مصرف ویتامین به اختلال درخود ماندگی، تا 7 برابر افزایش می‌یابد.

يکشنبه 8/3/1390 - 2:24
خواص خوراکی ها

نباید از قند و شیرینی عسل طبیعی ترسید و آن را به خاطر شیرین بودن مصرف نكرد.

عسل خاصیت آنتی بیوتیكی دارد و محتوی آنتی میكروبیال است. سرشار از مواد معدنی از قبیل كلسیم، سولفور، آهن، روی، پتاسیم و منیزیم است وحاوی ویتامین هایA، B1، B2، B3، B5و C می‌باشد. عسل یكی از بهترین مكمل‌های غذایی محسوب می‌شود كه خواص دارویی زیادی دارد.

در حقیقت، عسل خواص شگفت‌انگیزی برای سلامتی اعضای بدن دارد از جمله پیشگیری از حملات قلبی، التیام زخم‌ها، و افزایش انرژی بدن.

1- افزایش انرژی طبیعی بدن

بسیاری از ورزشكاران برای افزایش انرژی خود از عسل در رژیم غذایی خود به مقدار زیاد مصرف می‌كنند. عسل برای تقویت ماهیچه‌ها بسیار مفید می‌باشد.

2- پیشگیری از سرطان‌های خاص

بسیاری از افراد از ابتلا به سرطان هراس دارند اما با استفاده عسل در رژیم غذایی روزانه می‌توانند این ترس و هراس را از دل خود بیرون كنند.

نتایج تحقیقات حاكی از این است كه هر چه عسل تیره‌تر باشد خاصیت آنتی اكسیدانی آن بیشتر بوده و از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌كند.

3- افزایش ایمنی بدن در برابر عفونت‌ها

عسل در برابر عفونت‌های بدن مثل یك آنتی بیوتیك عمل كرده و نقش مهمی در سیستم دفاعی بدن ایفا می‌كند. به عنوان مثال اگر جایی از بدن عفونت داشته باشد می‌توان به جای استفاده از داروهای شیمیایی آنتی بیوتیك، از عسل استفاده كرد.

عسل محتوی آنتی میكروبیال است پس در مبارزه با باكتری‌ها نیز نقش مهمی به عهده دارد.

می‌توان عسل را به شیوه‌های مختلف استفاده كرد از جمله مخلوط با چای یا آب گرم یا شیر، استفاده در شیرینی‌ها و دسرها و ...

4- التیام زخم‌ها و جای سوختگی

در مواردی كه جایی از اعضای بدن زخم می‌شود و یا می‌سوزد به جای استفاده از داروهای آرام‌بخش و شیمیایی و ... از عسل استفاده كنید.

عسل در بدن، ‌رطوبت هوا را به طرف خود می‌كشد و با این خاصیت خود در درمان زخم و سوختگی اثر مثبتی دارد.

5- غنی از ویتامین‌ها و مواد معدنی

عسل سرشار از ویتامین‌های A، B1، B2، B3، B5، C می‌باشد همچنین مواد معدنی مفیدی نیز در عسل از جمله كلسیم، سولفور، آهن، روی، پتاسیم، منیزیم و ... موجود می‌باشد.

يکشنبه 8/3/1390 - 2:24
کامپیوتر و اینترنت

مدیر بلاگفا در جدیدترین نوشته وبلاگش مطرح كرده است: هر چند از گاهی در وبلاگهای فارسی بحث کسب درآمد از وبلاگ پیش می آید و البته طبیعی است که افرادی که برای محتوای وبلاگ خود زمان و انرژی صرف می کنند و حال مخاطبی برای خود دارند به این فکر کنند چگونه از وبلاگ خود کسب درآمد کنند و اما مشکل اینجاست که همانطور که بسیاری آنرا تجربه کرده اند کسب درآمد از وبلاگ آسان نیست. با توجه به اینکه این بحث این روزها دوباره مطرح شده است و با توجه اندک تجربه‌ام در این زمینه مناسب دیدم نکاتی را اشاره کنم.

علیرضا شیرازی در وبلاگ خود به آدرس http://shirazi.blogfa.com/ آورده است:

تبلیغ دهندگان به وبلاگها را میتوان به طور ساده به دو گروه تقسیم کرد. گروه اول گروهی هستند به دلیل ارتباط و آشنایی با نویسنده یا به دلیل مطرح بودن وبلاگ (که معمولا تعداد انگشت شماری در هر موضوع هستند) به آن تبلیغ می‌دهند و شاید حتی برایشان مهم نباشد که این تبلیغ بازدهی مناسب به توجه هزینه پرداخت شده را دارد یا خیر و اما گروه دوم گروهی هستند که بازخورد تبلیغ در وبلاگها یا یک وبلاگ خاص برایشان مهم بوده و آنرا با هزینه صورت گرفته ارزیابی می کنند. گروه اول موضوع بحث من نیست چرا که یا عمومیت نداشته یا مربوط به تعداد اندکی از وبلاگهاست و بسیاری از اوقات نیز بصورت مداوم و همیشگی نیست.

اما گروه دوم گروه هدف هستند گروهی که اگر جواب بگیرند حاضرند هزینه کنند و حتی وقتی از سفارش تبلیغ منصرف می شوند با توجه به نتیجه بخش بودن انتشار آگهی در آن وبلاگ خاص تبلیغ دهنده دیگری جایگزین می شود. یک نمونه بارز و مشخص از گروه دوم فروشگاههای اینترنتی هستند که میتوان در بسیاری از وبلاگها تبلیغ آنها را دید و حتی سهم بزرگی از سیستمهای کسب درآمد کلیکی نیز مرتبط با فروشگاههای اینترنتی هست. معادله ساده ای در مورد این گروه صادق است آنها برای فروش نیاز به تبلیغ دارند و اگر از تبلیغی جواب بگیرند بدین معناست که محصولی فروخته و درآمد کسب میکنند و این خود انگیزه اصلی ادامه همکاری و سفارش تبلیغ است.

حال اجازه دهید به سوی اصلی این معادله و مورد بحث این مطلب برگردیم یعنی وبلاگها و وبلاگ نویسان. آنها میتوانند تبلیغ دهنده ای از گروه دوم را قانع کننده که تبلیغ در وبلاگ آنها را تجربه کند یا اینکه از سیستم های نمایش تبلیغ و کسب درآمد کلیکی یا... استفاده کنند اما از همین جا روندی شروع می شود که آسان نبوده و در واقع باعث شکست بسیاری از وبلاگها در کسب درآمد راضی کننده شده است.

اجازه دهید بحث را با طرح این سوال ادامه دهم که یک تبلیغ با بازخود مناسب چیست؟ یکی از معیارهای مهم و مطرح نرخ کلیک روی یک آگهی است این بدین معناست که با توجه به تعداد مشخصی از نمایش یک آگهی (مثلا صد بار) چند بار روی آگهی کلیک می خورد که نتیجه کلیک افزایش بازدیدکننده سایت تبلیغ دهنده و یا مواردی چون افزایش سفارش فروش یک فروشگاه اینترنتی است و معیار دوم و مهمتر هزینه بابت هر بار نمایش آگهی یا کلیک روی آگهی است.

حال نرخ کلیک مناسب چیست؟ این با توجه به اندازه تصویر آگهی و تصاویر یا موضوع تبلیغ متفاوت است و طبیعتا تبلیغ یک سایت تفریحی مخاطب بیشتری از فراخوان یک سمینار تخصصی دارد و یا تبلیغی با تصویر بزرگ مطمئناً بیشتر یک یک تصویر کوچک در بین تصاویر چند آگهی دیگر کلیک خواهد شد بطور میانگین نرخ کلیک قابل قبول حدود نیم درصد تا یک درصد است. اما هزینه مناسب برای هربار کلیک چقدر است؟ خب این نیز وابستگی شدیدی به موضوع تبلیغ و سایت و موضوع فعالیت سفارش دهنده دارد برای مثال مدیر یک سایت تفریحی با توجه به اینکه آگهی سایتش در دیگر سایتها کلیک بیشتری می خورد تمایل به پرداخت هزینه کمتری دارد در حالی که یک سایت تخصصی میتواند یا بهتر بگویم باید هزینه بیشتری برای جذب مخاطب پرداخت کند.

شاید بتوان به فروشگاه های اینترنتی به عنوان معیار مناسب در دنیای این روزهای اینترنت ایران (با توجه به فعالیت گسترده این سایتها) اشاره داشت معمولا برای اکثر این فروشگاهها رقمی به بین ‌٣٠ تا ‌٤٠ تومان بابت هر بار کلیک روی آگهی‌شان رقم مناسبی است.(توجه دارید که از بین افرادی که روی آگهی کلیک می کنند تعداد پایین تری اقدام به سفارش یا خرید خواهند کرد).

حال برگردیم به وبلاگ نویسی که مایل است از طریق وبلاگ خود کسب درآمد کند و اتفاقا توانسته فرد یا افرادی را برای سفارش تبلیغ جذب کند. یک وبلاگ خوب و پربیننده فارسی در حدود ده هزار بازدیدکننده روزانه دارد و البته طبیعتا بسیاری از این بازدیدکنندگان بصورت روزانه یا هفتگی به این وبلاگ سر می زنند و در واقع تعداد بازدیدکنندگان منحصربه فرد ماهیانه چنین وبلاگی مثلا سیصدهزار نفر نیست و شاید سی تا چهل هزار نفر باشد. فرض میکنیم این وبلاگ بصورت خوشبینانه یک تبلیغ با نرخ کلیک یک درصد دارد و البته همانطور که اشاره شد اگر تعداد آگهی هایی که همزمان نمایش داده می شوند را بیشتر کند نرخ کلیک روی هر آگهی نیز پایین‌تر خواهد آمد.

همچنین اگر تنها یک آگهی (با موضوع یکسان) در طول ماه داشته باشد با توجه به تکراری بودن بازدیدکنندگان نرخ کلیک در روزهای بعد به تدریج پایین تر خواهد آمد اما برای سادگی کار ما همان یک در صد را مدنظر قرار میدهیم در چنین شرایطی این وبلاگ در حدود صد هزار تومان در ماه درآمد کسب خواهد کرد. شاید بگویید رقم بدی نیست اما باید به شما یادآور شوم که براستی چند وبلاگ فارسی با بازدید روزانه ده هزار کاربر داریم؟و آیا برای وبلاگ نویسی که آنقدر وقت و انرژی صرف موفقیت این وبلاگ کرده این رقم کفایت میکند؟ حتی دو برابر این رقم راضی کننده خواهد بود؟

شیرازی در ادامه مطلبش آورده است: اینجاست که بنده معتقدم از دیدگاه واقع بینانه ، عملگرا و به عنوان شیوه ای دائمی کسب درآمد از وبلاگها آسان نیست چرا که وقتی صحبت از یک وبلاگ از نوع موفق و پربازدید می شود عملاً رقم کسب درآمد از تبلیغ دهندگان گروه دومی که در بالا به آنها اشاره شد آنقدرها چنگی به دل نمی زند. جذب تبلیغ و کسب درآمد از تبلیغ دهندگان گروه اول (مانند شرکتهای بزرگ و...) بخصوص برای یک وبلاگ نویس پرهزینه و گاهی غیرممکن است و تجربه نشان داده معمولا حضور این تبلیغ دهندگان دائمی نیست.

راهکارهایی که تاکنون وجود داشته مانند سیستمهای کسب درآمد کلیکی در شکل موفق آن شاید برای مثلا یک سایت دانلود موسیقی یا یک سایت تفریحی با بازدیدکننده بالا جواب دهد اما برای وبلاگ ها (باتوجه به تعداد بازدیدکننده) آنچنان موفق و سودآور نبوده و بخصوص آنکه بسیاری از این سیستمها به شیوه های مختلف صاحبان وبلاگها را فریب و حقوق آنها را نادیده گرفته اند.

يکشنبه 8/3/1390 - 2:21
آموزش و تحقيقات

یك گروه از كارشناسان از دانشگاه «گوتنبرگ» سوئد به این نتیجه دست یافتند كه مهارت و توانایی خواندن در دانش‌آموزان 9 و 10 ساله‌ای كه بیش از حد از رایانه‌ها و بازی‌های كامپیوتری استفاده می‌كنند، بسیار كمتر از سایرین است.

«مونیكا روسن» رییس این گروه در مصاحبه‌ای با روزنامه گاردین خاطرنشان كرد: در این بررسی كارشناسی كه از سال 1991 میلادی تاكنون صورت گرفته است، این گروه از كودكان گروه سنی 9 و 10 سال آمریكایی، سوئدی، ایتالیایی و مجاری مهارت خواندن را مورد آزمایش قرار داده و اعلام كردند كه آن دسته از دانش‌آموزانی كه اكثر اوقات خود را صرف بازی‌های رایانه‌ای و جستجو در صفحات وب اینترنت می‌كنند مهارت و توانایی كمتری در مطالعه كتاب دارند.

این كارشناس آموزشی در ادامه یادآور شد: دانش‌آموزان آمریكایی و سوئدی كمتر از همسالان خود در مجارستان و ایتالیا برای مطالعه كتاب وقت صرف می‌كنند.

همچنین این موضوع مشخص شد كه پسران در زمینه مطالعه نسبت به دختران وضعیت بدتری دارند و بیشتر ترجیح می‌دهند وقت خود را صرف بازی‌های كامپیوتری كنند. علاوه بر این، كارشناسان آموزشی به این موضوع پی بردند كه این دسته از دانش‌آموزان بیشتر به دردهای مفصلی در دستان و كمر مبتلا می‌شوند.

يکشنبه 8/3/1390 - 2:19
اخبار

وزارت نفت ونزوئلا در بیانیه‌ای اعلام كرد: تولید نفت ونزوئلا در ماه مارس به 2 میلیون و 810 هزار بشكه در روز رسید كه از تولید ماه فوریه كه 2 میلیون و 770 هزار بشكه بود، بالاتر است.

 

تولید نفت ونزوئلا از مدت‌ها قبل بین آژانس‌هایی نظیر اوپك و آژانس بین‌المللی انرژی مورد اختلاف بوده و هر دو آنها تولید نفت ونزوئلا را در حدود 2 میلیون و 300 هزار بشكه در روز تخمین می‌زنند، در حالی كه دولت ونزوئلا تولید نفت این كشور را حدود سه میلیون بشكه اعلام كرده است.

 

به گزارش وال استریت ژورنال، وزارت نفت ونزوئلا پیشتر اعلام كرد كه صادرات این كشور در ماه آوریل نسبت به ماه گذشته 7.5 درصد كاهش یافته و به 2 میلیون و 220 هزار بشكه در روز رسیده است.

 

ونزوئلا در سال‌های اخیر با كاهش تولید نفت مواجه شده كه منتقدان می‌گویند نتیجه سرمایه گذاری ناكافی در این بخش و مشكلات نقدینگی است كه به شركت نفت دولتی این كشور (PDVSA) ضربه زده است.

جمعه 6/3/1390 - 1:25
آموزش و تحقيقات

عزیزالله جمشیدی، کارشناس ارشد مهندسی شیمی- فرایندهای جداسازی و مجری این پروژه تحقیقاتی در تشریح این طرح گفت: در این تحقیق یک روش نو برای تشکیل هیدرات متان در اندازه نانومتری مورد بررسی قرار گرفت. طی این فرایند گاز متان وارد یک ظرف محتوی آب گرم شده و خروجی آن که مخلوطی از گاز متان و بخار آب خواهد بود، وارد یک راکتور می‌شود.

وی افزود: آزمایش‌ها در فشارهای 45.4، 49.69، 50.1، 52.3، 55.6 و 58 بار و دماهای 0.4، 0.6، 0.7، 1 و 1.6 درجه سانتی‌گراد انجام شد. برای هر آزمایش منحنی‌های کاهش فشار ناشی از انحلال متان و دمای راکتور نسبت به زمان طی شده و منحنی فشار نسبت به دما در راکتور رسم شد.

جمشیدی خاطرنشان كرد: با محاسبه مشتق اولیه فشار نسبت به زمان(شدت هسته‌زایی داخل خوشه) و همچنین با داشتن دما و فشار در زمان شروع هسته‌زایی در هر آزمایش می‌توان در پایان آزمایش‌ها توسط نرم‌افزار رابطه را برازش کرد. لحظه صفر زمانی خواهد بود که مولکول‌ها به هم می‌پیوندند تا خوشه تشکیل شود. بنابراین واضح خواهد بود که این ذره تشکیل شده یک ذره در ابعاد نانومتری خواهد بود.

وی تصریح كرد: همچنین رابطه‌ای بین سرعت هسته‌زایی و میزان فوق اشباعیت در آزمایش‌های انجام شده، برازش شد که بر اساس شكل‌های بدست آمده، می‌توان گفت که با افزایش میزان فوق اشباعیت، مدت زمان لازم برای شروع مرحله رشد کاهش می‌یابد، ولی در فوق اشباعیت یکسان با دماهای مختلف تفاوت چندانی در مدت زمان هسته‌زایی ایجاد نمی‌شود. ضمنا درجه هسته‌زایی هیدرات کربن متان تحت این شرایط تعیین شد.

این پژوهش با راهنمایی دکتر مهرداد منطقیان، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است.

جمعه 6/3/1390 - 1:24
اخبار

استاد دانشگاه تهران گفت: بهره‌گیری از آموزه‌های دینی بهترین و مطمئن ترین راه برای تربیت فرزندان است.

 

حسنعلی میرزابیگی، روانشناس و استاد دانشگاه تهران در نشست آموزشی «خاتون بهشت» در بیرجند گفت: امروز با بدترین بحران‌ها در تربیت فرزندان مواجه هستیم.

 

وی با بیان این‌كه مادر بودن تنها به اسم نیست بلكه مادران باید داری سه ویژگی و مهارت خاص باشند، گفت: مهارت در تحصیل فرزندان، مهارت در خوراك فرزندان و مهارت در تربیت از جمله ویژگی‌های یك مادر است.

 

استاد دانشگاه تهران با بیان این‌كه اولین روانشناس تاریخ بشریت حضرت محمد(ص) است، یادآور شد: پیامبر اكرم(ص) با روانشناسی و مهارت كامل مانع ایجاد خلاء محبت در شخصیت حضرت فاطمه(س) شد.

جمعه 6/3/1390 - 1:23
اخبار

شركت ستاره ایران تنها نمایندگی رسمی بنز در ایران و واردكننده، فروشنده و ارائه‌ دهنده خدمات پس از فروش محصولات بنز است و 66.7 درصد متعلق به ایران خودرو دیزل و 33.3 درصد متعلق به تاپ خودرو است. شركت تاپ خودرو نیز تنها تولیدكننده داخلی خودرو سواری بنز در ایران محسوب می‌شود كه در حال حاضر 100 درصد سهام آن در اختیار شركت ایران خودرو دیزل قرار دارد.

شركت ستاره ایران بیشتر در واردات و ارائه خدمات پس از فروش تولیدات بنز در ایران مشغول بوده و تاپ خودرو نیز برخی مدل‌های سواری بنز به‌ویژه مدل E را در ایران تولید می‌كند.

طبق اخبار به دست آمده گروه صنعتی ایران خودرو در راستای خصوصی‌سازی و سبك‌سازی این گروه تصمیم به واگذاری سهام این دو شركت زیرمجموعه خود گرفته است.

در آگهی مزایده فروش سهام ستاره ایران و تاپ خودرو، قیمت پایه فروش این دو شركت 12 میلیارد تومان ذكر شده است.

تعداد سهام قابل واگذاری شرکت ستاره ایران به صورت بلوکی، هزار سهم و تاپ خودرو 7هزار سهم است. قیمت پایه فروش سهام هر دو شركت درمجموع 120 میلیارد ریال و رقم سپرده شرکت در مزایده، سه میلیارد و 600 میلیون ریال تعیین شده است.

40 درصد از ارزش سهام مورد نظر، به صورت پیش پرداخت و مابقی آن به صورت اقساط در مدت سه سال با نرخ 17 درصد دریافت می‌شود.

جمعه 6/3/1390 - 1:22
آموزش و تحقيقات

این پژوهش که با عنوان «جبر پس از دارالفنون در دوران قاجار» در قالب پایان‌نامه دوره کارشناسی ارشد غفوره گوگ‌راد انجام و ارائه شد، با هدف پی بردن به این سؤال که آیا دانش جبر در ایران دوران قاجار مقارن ورود دانش نوین به کشور همچنان مانند قرون گذشته به سیر تکاملی خود ادامه داده است یا خیر، صورت گرفته است.

گوگ‌راد، کارشناس ارشد ریاضی محض(گرایش جبر) در خصوص این طرح گفت: در این پژوهش، تأثیرات دارالفنون در توسعه علوم از جمله علم ریاضی مورد بررسی قرار گرفت، همچنین به بررسی مهم‌ترین دستاوردهای ریاضی‌دانان ایران در دوران قاجار در عرصه دانش جبر و مهم‌ترین کتاب‌هایی که در این دوران به زبان فارسی در زمینه دانش جبر تألیف شدند، پرداخته شد.

وی افزود: در این پژوهش به یافتن پاسخ این پرسش‌ها که مهم‌ترین افرادی که در دوران قاجار در ایران به دانش جبر پرداختند، چه کسانی بودند و آیا دانش جبر در ایران دوران قاجار همچنان به روند تکاملی خود مانند قرون گذشته تاریخ ایران ادامه داده یا به رکود رسیده است، پرداختیم.

پژوهشگر دانشگاه تربیت مدرس گفت: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که ایجاد دارالفنون، مبدأ ورود علوم نوین به کشور بوده است. پایه‌گذاری علوم پایه نوین از جمله ریاضی و رشد و توسعه آن، متأثر از دارالفنون است. بعلاوه این نهاد با تربیت رجال علمی، توانسته است در تأمین نیروی انسانی متخصصِ مورد نیاز جامعه، مفید واقع شود. همچنین در این پژوهش مشکلات پیش آمده برای مدرسان و دانشجویان مدرسه دارالفنون در سال‌های نخست تأسیس آن و علل آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، این پژوهش با راهنمایی دکتر علی ایرانمنش، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است.

جمعه 6/3/1390 - 1:21
آموزش و تحقيقات

این آزمایش در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد فرشته جمیلی به مدت شش هفته با استفاده از 192 قطعه جوجه در شرایط پرورشی استاندارد از نظر دما، نور و رطوبت کاملا تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار انجام شد.

جمیلی در تشریح مراحل این طرح گفت: گروه‌های آزمایشی شامل جیره شاهد حاوی 4 درصد روغن سویا، جیره حاوی 4 درصد روغن سویا به علاوه یك درصد لسیتین، جیره حاوی 4 درصد روغن سویا به علاوه 0.5 درصد نمک صفراوی، جیره حاوی 4 درصد ضایعات اسید چرب، جیره حاوی 4 درصد ضایعات اسید چرب به علاوه یك درصد لسیتین، جیره حاوی 4 درصد ضایعات اسید چرب به علاوه 0.5 درصد نمک صفراوی بودند.

وی افزود: قابلیت هضم ایلئومی مواد مغذی، درصد لاشه، درصد چربی بطنی، وزن نسبی کبد، قلب و کیسه صفرا، وزن نسبی بورس و طحال، پاسخ ایمنی اولیه و ثانویه، طول روده باریک، نسبت طول به عرض در دودنوم، ژژونوم و ایلئوم، نسبت طول به عمق در ژژونوم و ایلئوم تحت تاثیر نوع چربی و نوع امولسیفایر قرار نگرفتند. افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل، کلسترول، تری‌گلیسیرید، HDL سرم، طول پرز و عرض پرز در دودنوم و ژژونوم، عمق کریپت در دودنوم تحت تاثیر نوع چربی قرار نگرفتند. خوراک مصرفی کل دوره و عمق کریپت در ژژونوم تحت تاثیر نوع امولسیفایر قرار نگرفت.

جمیلی تاکید کرد: افزودن اسید چرب سویا به جیره نسبت به روغن سویا خوراک مصرفی، عمق کریپت در ژژونوم، عرض پرز در ایلئوم را بطور معنی‌داری افزایش داد. افزودن نمک صفرا و لسیتین نسبت به گروه‌های شاهد افزایش وزن روزانه و انرژی قابل متابولیسم ظاهری افزایش و ضریب تبدیل را بطور معنی‌داری کاهش داد. افزودن لسیتین میزان کلسترول، تری‌گلیسیرید را بطور معنی‌داری کاهش و HDL سرم را افزایش داد.

به گزارش ایسنا، این پژوهش با راهنمایی دکتر فرید شریعتمداری، عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است.

جمعه 6/3/1390 - 1:20
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته