• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 431
تعداد نظرات : 166
زمان آخرین مطلب : 5092روز قبل
موبایل

مرحله اول انتخاب نام دامنه و ثبت آن در آیکان ( آیکان، نام سازمان بین المللی است که وظیفه آن ثبت و نگهداری و ایجاد زیر بنای نامهای دامنه در جهان می باشد) است. البته ثبت نام دامنه مستقیما توسط این سازمان صورت نمی گیرد، بلکه توسط شرکتهایی که مستقیما از آیکان نمایندگی دارند و یا شرکتهای وابسته به این نمایندگان صورت می پذیرد. لازم است قبل از ارائه درخواست خود جهت ثبت نام دامنه، از عدم ثبت آن نام توسط فردی دیگر در اینترنت اطمینان یابید. امکان جستجوی نام دامنه و اطمینان از عدم ثبت آن ، توسط شرکتهای ارائه دهنده خدمات وب در اختیار شما قرار می گیرد. همراه با ثبت دامنه، خریداری سرویس میزبانی وب ( وب هاستینگ ) از شرکتهای خدمات دهنده، باید صورت پذیرد. پس از انجام این مراحل، مالکیت مجازی بخشی از اینترنت در اختیار شماست. و اما این پایان کار نیست چرا که وب سایت شما نیازمند به محتوا و طراحی است. طراحی وب سایت مقوله ای پیچیده است، اما یک وب سایت ساده می تواند متشکل از متن و تصویر و یا فلش و حتی موزیک باشد. پس از تکمیل مراحل ایجاد و طراحی وب سایت، ثبت نام دامنه ( دومین ) و خریداری سرویس میزبانی وب، سایت طراحی شده را می بایست بر روی سرور (کامپیوتر خدمات دهنده) شرکت ارائه دهنده خدمات وب قرار داد. به عملیات انتقال اطلاعات و فایلها از کامپیوتر شخصی به سرور، اصطلاحا آپلود ( بارگزاری ) و به انتقال اطلاعات و فایلها از سرور به کامپیوتر شخصی دانلود ( پایین آوردن ) گفته می شود.
دوشنبه 21/4/1389 - 13:44
موبایل

شاید شما هم بدانید زادگاه اینترنت (شبکه ای متشکل از کامپیوترهای متعدد در نقاط مختلف جهان که توسط خطوط پر سرعت فیبر نوری و یا ماهواره ها به یکدیگر متصل هستند ) در امریکا و بین دو دانشگاه امریکایی در دهه 60 میلادی است.در ابتدا اینترنت تنها متشکل از کامپیوترهای در سطح دو دانشگاه و سپس در تعدادی از دانشگاههای امریکا و بعد از آن وزارت دفاع امریکا بود.اما با گسترش نیازمندیها، نوع و روش و تعداد اینگونه کامپیوترها افزایش یافت. وب سایتها به شکل امروزی ( البته نه با تمام امکانات امروزی ) نخستین بار پس از نیمه دهه 90 میلادی شکل گرفت و تا به امروز روزبه روز بر کاربردها و قابلیتهای آن افزوده گردید و در آینده نیز مطمئنا نقش بسزایی در جامعه جهانی بشر خواهد داشت. وب سایت بطور کلی شامل نام دامنه ( دامنه اصطلاحا به قلمرویی از مالکیت مجازی صاحبان وب سایت در اینترنت اطلاق می شود) و سرویس میزبانی وب (نوعی خدمات جهت برقراری ارتباطات کاربران در سراسر جهان با سرویس های اینترنت) و اطلاعات مستند که محتوای سایت را تشکیل می دهد، می باشد.
دوشنبه 21/4/1389 - 13:44
موبایل

شاید امروز از هر کسی بپرسید وب سایت چیست، جوابی داشته باشد ولی آیا واقعا همه ما به درستی میدانیم وب سایت چیست و متشکل از چه منابع و تکنولوژیهایی هست؟ در اینجا سعی می شود با دیدی فراگیر نسبت به دانش و آگاهی کلیه افراد جامعه تعریفی ساده و مفید از وب سایت داشته باشیم . وب سایت مکان نمایش و عرضه مجموعه افکار، عقاید، سلایق، احساسات، محصولات و خدمات موسس آن بشکلی جهانی و به نوعی قابل دسترس برای کلیه جهانیان است. امروزه با گسترش ارتباطات و روشهای تبلیغاتی جدید، وب سایت به نوعی می تواند نقش ابزاری اطلاعاتی و ارتباطی همچون تلفن، موبایل، تلویزیون، روزنامه و دیگر رسانه ها را در خود جای دهد. قابلیت استفاده از مولتی مدیا ( چندرسانه ای، نوعی ابزار اطلاع رسانی که شامل گونه های مختلف رسانه همچون متن، تصویر، صدا، انیمیشن، فیلم و ...) و در دسترس بودن آن در تمام جهان، وب سایت را به برترین رسانه ساخت دست بشر تبدیل نموده است.
دوشنبه 21/4/1389 - 13:42
بیماری ها

صد گرم آلبالو 16 گرم مواد قندی،85/0 گرم پروتئین و 6/8 کالری دارد. بعلاوه صد گرم آن حدود 50 میلی گرم کلسیم، 20 میلی گرم فسفر، 1 میلی گرم آهن، 400 واحد بین المللی ویتامین A ، 14/0 میلی گرم تیامین، 12/0 میلی گرم ریبوفلاوین، 5 میلی گرم ویتامین C و نیز مقداری سدیم،منیزیم، پتاسیم، مس، روی و املاح دیگر دارد. برای آلبالو خواص زیادی ذکر کردهاند که از جمله میتوان به ارزش آن در درمان التهاب کلیه، ناراحتیهای کبد، معده و روده و نیز بیماریهای تبدار اشاره کرد. دم آلبالو خاصیت ادرار آور داشته و از قدیم به ارزش آن توجه داشتهاند. از آلبالو برای تهیه آلبالو پلو، اشکنه آلبالو، شربت آلبالو و ترشی آلبالو و موارد دیگر استفاده میشود.
دوشنبه 21/4/1389 - 12:1
بیماری ها

چگونگی تامین مواد غذایی و رفع احتیاجات انسان به غذا بر حسب عادات ، اعتقادات ، سلیقه، ذایقه ، آب و هوا و امکانات اقتصادی متفاوت است و از اینرو طرح ریزی یک برنامه کلی برای تغذیه انسان که احتیاجات همه را برآورد امکان پذیر نمی‌باشد.

مقدمه

انسان برای ادامه حیات ، رشد و نمو و تندرستی خود به غذا احتیاج دارد. از اینرو مقدار غذای مصرفی انسان باید برای تامین احتیاجات متابولیک بدن کافی باشد. ترکیب غذای انسان شامل پروتئینها ، چربیها ، کربوهیدراتها ، مواد معدنی و ویتامینها می‌باشد که حفظ تعادل بین آنها ضروری بوده تا سیستمهای متابولیک بدن قادر به انجام اعمال حیاتی خود باشند.

بدن انسان انرژی مورد نیاز خود را از واکنشهای شیمیایی ، در تبدیل نهایی کربن به انیدرید کربنیک و هیدرژون به آب ، حاصل می‌کند. مقدار انرژی که از سوختن هر گرم از مواد پروتینی ، چربی و کربوهیدرات و تبدیل آنها به انیدرید کربنیک و آب حاصل می‌شود از 4 تا 9 کالری متفاوت است، به عبارت دیگر از سوخت هر گرم پروتئین و یا کربوهیدرات 4 کالری انرژی به دست می‌آید. در حالی که از سوخت هر گرم چربی 9 کالری انرژی آزاد می‌گردد.

رژیم غذایی مناسب

مقداری انرژی لازم برای هر فرد با توجه به جنس ، سن و فعالیتهای مختلف متفاوت است و از 2500 کالری برای انجام کارهای سبک تا حدود 5000 تا 6000 کالری برای کارهای سنگین تغییر می‌کند. کالری مورد نیاز انسان از سه نوع مواد غذایی یعنی پروتئین ، کربوهیدارت و چربی تامین می‌گردد و نمی‌توان کالری مورد احتیاج روزانه را از یکی از آنها به تنهایی به دست آورد.

مطالعت تجربی نشان داده است که اگر به سگها مدتی غذای فاقد پروتئین ، اما دارای کالری لازم ، خورانده شود اختلالات شدیدی در آنها حاصل شده و حتی به مرگ آنها منجر خواهد شد. بنابراین تنها کالری نمی‌تواند راهنمای رژیم غذایی باشد و برقراری تعادل بین مواد غذایی ضروری و حایز اهمیت فراوان است. بطور کلی اگر 10 تا 15 درصد کل انرژی از پروتئینها ، 30 تا 35 درصد از چربیها و 50 تا 60 درصد از مواد قندی تامین گردد، رژیم غذایی متعادل خواهد بود.

ضرورت داشتن برنامه غذایی

انسان بر خلاف حیوانات وحشی که بر حسب غریزه خود دچار عدم تعادل غذایی نمی‌شوند، با غریزه طبیعی قادر به تشخیص نیازهای حیاتی خود نیست و باید از طریق علمی راهنمایی شود. توجه به طعم و مزه غذا و تصفیه غذاها به منظور مطبوع کردن آنها و جوشانیدن بیش از حد سبزیها و تغذیه ازنان سفیدو برنج صاف کرده از جمله اشتباهات اساسی می‌باشد که سبب اختلالات و بروز عوارض متعددی شده و خواهد شد.انسان برای رشد و نمو و ترمیم و تندرستی خود به انواع مواد غذایی زیر احتیاج دارد.

گروههای غذایی

گروه لبنیات

شیر و فرآورده‌های آن مانند ماست و پنیر که دارای پروتئین ، چربی، کلسیم و ریبوفلاوین می‌باشد.

گروه پروتئین

گوشت، ماهی و تخم مرغ که دارای پروتئین کافی حیوانی است و علاوه بر آن چربی ، فسفر ، آهن ، منیزیم ، تیامین ، نیاسین ، ویتامین B6 و ویتامین B12 را نیز دارد.

گروه میوه‌ها و سبزیجات

میوه‌ها و سبزیها که بعضی از آنها مانند پرتقال ، لیمو ترش ، گوجه فرنگی و توت فرنگی مقدار زیادی اسید اسکوربیک دارند و برخی از آنها نیز مانند هویج ، کلم و کاهو و ویتامین A داشته و بسیاری از آنها نیز دارای ویتامین و املاح لازم می‌باشند.

گروه غلات

غلات (گندم ، جو ، برنج ، و ذرت) که به شکل آرد درآمده و به صورت نان ، ماکارونی و مانند اینها مصرف می‌شود دارای مقادیر زیادی مواد نشاسته‌ای بوده و منبع کالری می‌باشند.

گروه چربی

کره ، مارگارین و سایر چربیها که مهمترین منبع حرارتی هستند و در عین حال مقدار زیادی ویتامین نیز با مصرف کره وارد بدن می‌شود.

گروه حبوبات

حبوبات مانند نخود ، لوبیا و عدس که دارای پروتئینهای نباتی و نیز کربوهیدرات می‌باشند و با مصرف آنها مقداری املاح نیز به بدن می‌رسد.
دوشنبه 21/4/1389 - 11:51
بیماری ها

فساد غذا


فساد غذا عبارتست از تغییرات مواد غذایی به صورتی که آن را برای انسان غیر قابل مصرف نماید. این تغییرات میتواند سبب کاهش یا از بین رفتن ارزش غذایی شده یا موجب مسمومیت و بیماری در انسان گردد.

عوامل فساد


مسمومیت غذایی عبارتست از مجموعه اختلالاتی که در نتیجه خوردن غذاهای فاسدی که به میکروبها و مواد شیمیایی آلوده هستند در بدن به وجود می آید. مسمومیتهای غذایی انواع مختلف دارند ولی نوع میکروبی آن شایع تر از سایر مسمومیت های غذایی است.
علائم عمومی مسمومیت غذایی عبارتند از:
بی حالی، اسهال، سرگیجه، استفراغ، تب.

انواع غذاهایی که بیشتر باعث مسمومیت می شوند:


  • گوشت فاسد- اکثر مسمومیتهای غذایی با مصرف گوشت فاسد عارض می شوند. گوشت در هوای معمولی و گرم فاسد میشود. از مصرف گوشتی که در معرض هوای آزاد قرار گرفته و با مگس و سایر حشرات تماس داشته باید خودداری نمود. گوشت فاسد رنگ و بوی نامطبوع دارد.
  • خامه و شیرینیهای خامه دار- مسمومیت به وسیله خامه و مواد خامه دار زیاد است. از مصرف خامه مانده باید خودداری شود و حتی المقدور از محصولات پاستوریزه شده استفاده شود.
  • تخم مرغ- مسمومیت در اثر مصرف تخم مرغ فاسد فراوان است، تخم مرغ پس از کهنگی، متعفن می گردد. در روی سالادهای مخلوط با تخم مرغ باکتری رشد می کند، بیشتر مسمومیتهای که در نتیجه خوردن بستنی پیدا میشود، از تخم مرغ و خامه است.
برای شناختن تخم مرغ فاسد آن را داخل ظرف آب قرار دهید در صورتی که روی آب به صورت افقی ایستاد قابل مصرف نمی باشد. تخم مرغ سالم هرگز روی آب نمی ماند. از مصرف تخم مرغهای شکسته و سوراخ شده خودداری کنید.
  • شیر- شیر محیط مناسبی برای رشد میکروب میباشد. شیر ممکن است آلوده باشد یعنی از حیوان بیمار دوشیده شده باشد یا موقع دوشیدن و حمل و نقل آلوده و فاسد شده باشد. شیر فاسد هنگامی که جوشانده شود به صورت ژله در می آید. (به اصطلاح بریده می شود)

برای جلوگیری از آلودگی شیر رعایت نکات زیر لازم است:

  • همیشه شیر پاستوریزه مصرف نمائید.
  • برای نگهداری شیر از یخچال استفاده کنید.
  • حداکثر بیش از 24 ساعت نگهداری ننمائید.
  • پنیر- مسمومیت در اثر مصرف پنیر نیز ممکن است ایجاد گردد. پنیر تازه در صورتی که قابل مصرف است که از شیر سالم تهیه شده باشد، پنیر باید در ظروف سرپوشیده و در مکان سرد نگاهداری شود. برای نگهداری پنیر آن را در آب جوشیده و نمک زده ای که سرد شده باشد بگذارید، پنیر فاسد طعم و رنگ و بوی نامطبوعی دارد.
  • سبزیجات- سبزیها علاوه بر میکروبها، انگلها و تخم انگلها و تخم انگلها را در خود نگه می دارند. مصرف سبزیهای کثیف و ضد عفونی نشده باعث بروز انواع بیماریهای میکروبی و انگلی می گردد.
از آنجایی که قرار گرفتن غذا به مدت 4 الی 5 ساعت در دمای معتدل می تواند سبب رشد عوامل بیماری زا و و در نتیجه بیماری انسان گردد.

لذا در تهیه مواد غذایی و مصرف آن به نکاتی چند توجه شود:


  • غذا را بلافاصله پس از پخته شدن مصرف کنید.
  • غذای آماده را برای مصارف بعد با دقت نگهداری کنید.
  • غذای از قبل پخته شده را به حد کافی گرم کنید.
  • غذاهای آماده بی خطر (مثل- شیر پاستوریزه) را انتخاب کنید.
  • تمام سطوح و وسایل آشپزخانه را با دقت کامل پاکیزه کنید.
  • غذا را از دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات دور نگه دارید.
  • آب مصرفی برای آشامیدن یا تهیه غذا باید پاکیزه باشد.
  • دستها را قبل از دست زدن به مواد غذایی کاملاً بشویید.
  • در هنگام مسافرت نباید از هر مکانی مواد خوراکی تهیه و مصرف نمائید.
دوشنبه 21/4/1389 - 11:50
بیماری ها
انسان،مانند هر موجود زنده دیگر، برای تامین انرژی و رشد و نمو به غذا احتیاج دارد.غذا ماده ای است که برای ترمیم مواد از دست رفته در بدن و رشد و سلامت موجود ضروری میباشد.
احتیاج انسان به غذا در مراحل مختلف فیزیولوژیکی متفاوت میباشد و از احتیاج نگاهداری یک شخص بالغ تا نیاز در سنین مختلف مانند دوران رشد،زمان بارداری و شیردهی و نیز به هنگام بیماری تغییر میکند.مقدار احتیاج به انرژی نیز بر حسب سن،جنس،کار عضلانی،شرایط زندگی و آب و هوا متفاوت خواهد بود.
انسان مواد غذائی موردنیازخود را از گیاهان و جانوران و منابع طبیعی تامین میکند و ترکیب شیمیائی غذای او شامل ویتامین،کربوهیدرات ها ، پروتئین ها، چربی ها ،مواد معدنی و آب و الکترولیتها میباشد.
دوشنبه 21/4/1389 - 11:49
بیماری ها


نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور میکند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند.
تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی و طول عمر می انجامد،بلکه با تاثیر بر روی اعصاب و روان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد.
تر کیب شیمیائی غذای انسان باید شامل پروتئین ها، چربی ها، کربوهیدرات ها، مواد معدنی ، ویتامین وآب باشد تا رشد و سلامت یاخته های بدن تامین شود.این مواد با تغییراتی که در لوله گوارش حاصل میکند قابل جذب می شوند و برای تامین احتیاجات حیاتی مورد استفاده یاخته های بدن قرار میگیرند.

غذا به ماده جامد یا مایعی گفته میشود که بعد از خوردن و هضم شدن ایجاد حرارت و انرژی کرده و موجب ترمیم بافتها ،رشد و نمو و تنظیم اعمال حیاتی می گردد.
تمام موجودات زنده برای آنکه بتوانند به زندگی خود ادامه دهند ،احتیاج به غذا دارند.خواه این موجود زنده انسان باشد یا یک حیوان و یا حتی یک موجود بسیار کوچک ذره بینی مانند میکروب و.....
از طرفی هر روز تعدادی از سلولهای بدن می میرندو باید سلولهای تازه جای آنها را بگیرند برای این منظور باید سلولها مواد لازم را از غذا بدست آورند.همچنین حفظ گرمای طبیعی بدن -که در موقع سلامت همیشه ثابت است-،مبارزه با میکروب ها و عوامل بیماری زا،رشد روزانه مو و ناخن،کار قلب و دستگاه تنفس ،حرکات بدن،قدرت کار و فعالیت انسان و حتی کارهای فکری هم در گروی دریافت کافی مواد غذائی میباشد.
معمولا غذائی که انسان مصرف میکند از مواد مختلفی تشکیل شده است که عبارتند از:
مواد قندی و نشاسته ای یا کربوهیدرات هاو مواد چربی که انرژی زاهستند و انرژی روزانه را تامین میکنند، مواد پروتئین جهت نگهداری و ترمیم بافتها و ساختتن بافتهای جدید لازم است، ویتامین و مواد معدنی و آب انرژی زا نیستند- کالری ندارند-ولی برای رشد طبیعی مورد نیاز می باشند.دریافت ناکافی آنها باعث بروز کندی رشد،اختلالات خونی وعدم استحکام استخوانها میشود.

تاریخچه تغذیه


تا اوایل قرن نوزدهم مفهوم غذاخوردن فقط پرکردن شکم بود و احساس گرسنگی بشر را وادار می‌کرد تا آنچه را در دسترس خود می‌دید بدون توجه به کمیت و کیفیت آن مصرف کند.
شهرنشینی و تشکیل اجتماعات باعث ایجاد تغییرات زیادی در طرز تغذیه بشر شده است. اولین اجتماعات و شهرها در بین‌النهرین، آسیای باختری، مصر و یونان بوجود آمدند. شهرنشینهای اولیه کشاورزی و دامپروری را به خوبی می‌دانستند و برای تغذیه خود از محصولات متنوع استفاده می‌کردند.ایران نخستین کشور جهان است که انسان اولیه در آن به کشاورزی و پرورش دام پرداخته است. (دو تن از متخصصین به نامهای آرتور کیت و دکتر ارنست هرتسفیلد در کتابی به نام صنایع ایران ثابت کرده‌اند که کشاورزی و تمدن از فلات ایران شروع شده است). در حفاریهایی که در بعضی از نقاط ایران نظیر شوشتر، دامغان ، تخت جمشید و تپة سیلک کاشان به عمل آمده نشان می دهد که تاریخ کشاورزی در ایران متجاوز از 6000 هزار سال است .

تاریخچة تغذیه در یونان نشان می‌دهد که مردم یونان باستان برای تغذیه اهمیت زیادی قائل بودند و این جمله به آنان منسوب است که : " برای تقویت روح هرگز جسم را نباید فراموش کرد و باید مردم را با ورزش و غذای مناسب تربیت کرد ." شواهد نشان می‌دهد که در زمانهای قدیم مردم یونان بیشتر از گیاهان تغذیه می‌کردند و مصرف گوشت گوسفند، پرندگان، شکر، لبنیات و ماهی نیز در بین بعضی از طبقات اجتماع معمول بوده است. همچنین روغن زیتون را بسیار دوست داشته و مصرف می‌کرده‌اند.

در روم قدیم مردم کشاورزی می‌کردند و از غلات، بقولات و میوه و بعضی از انواع سبزیها تغذیه می‌کردند. غلات غذای اصلی آنها را تشکیل می‌داد و مصرف گوشت منحصر به طبقة اشراف بود.
در دورانهای بعد یعنی پس از استقرار امپراطوری در روم وضع تغذیة مردم تغییر کرد و رومیان بعد از فتوحات مختلف از تغذیة مردم سرزمینهای فتح شده تقلید کرده و در این راه جانب افراط می‌پیمودند. البته این طرز تغذیه مربوط به طبقات مرفه و اعیان بود درحالیکه مردم عادی تغذیة ساده‌ای داشتند. در این زمان حتی کتب آشپزی نیز در روم منتشر شده که کتاب Deipnosphistae اثر Athenaeus در قرن دوم میلادی چاپ شده و طرز تهیه غذاهای گوشتی، سبزیها و اطلاعات دیگری در آن شرح داده شده است.

در مورد رژیمهای غذایی آغاز پیدایش آن به لوحه ای متعلق به سال 1900 قبل از میلاد مسیح در ناحیه سومر مربوط میشود که در آن برنامه غذایی یک کودک نوشته شده و در حال حاضر در موزه باستان شناسی استانبول نگهداری میشود .

طی دورانهای مختلف تاریخ و از دیدگاه مذاهب گوناگون، رژیمهای غذایی حائز اهمیت بسیار بوده و در بسیاری از کتب مذهبی مطالبی در زمینة تغذیه در دوران بارداری، شیردهی و روزه منعکس شده است. بقراط غالباً نصایح و توصیه‌هایی در زمینة مصرف یا عدم مصرف بعضی از غذاها به بیماران خود می‌کرده است و اکثر پزشکان یونان باستان رژیم درمانی را به عنوان بخش مهمی از معالجة بیماریها بکار می‌بردند.

زکریای رازی که از دید عدة زیادی پدر علم تغذیه و رژیمهای غذایی کودک شناخته شده توصیه‌های مختلفی در زمینة رژیمهای غذایی دارد. همچنین در کتاب حفظ الصحه اثر اسرف بن محمد در زمینة تغذیه و رژیم در دوران مختلف زندگی مطالبی سودمند عنوان شده است.

با وجود اهمیت زیاد این رشته در حفظ سلامت انسان از گذشته تا حال داشته ، ولی تا سالهای پایان وضعیت زندگی استاد درجنگ جهانی اول هیچ سازمانی که رسما در این زمینه فعالیت کند وجود نداشت ، تا اینکه در سال 1917 نخستین انجمن مربوط به رژیم دانان توسط گروهی از کارشناسان تغذیه آمریکا تاسیس شد . این انجمن برای اولین بار مجله علمی رژیم شناسان را در سال 1925 منتشر کرد . و به تدریج دامنه فعالیت خود را در زمینه مدیریت خدمات غذایی مراکز تغذیه توسعه داد .

فارغ التحصیلان این رشته که رژیم‌شناس (Dietition) نامیده میشوند ، باید تمام اطلاعات و دانش خود را در راه کمک به برقراری وبهبود سلامت بشر بکار گیرند .

اصطلاح رژیم درمانی یا درمان با رژیم (Diet-therapy) به معنای استفاده از رژیم غذایی نه فقط برای بیماران بلکه برای افراد سالم نیز می‌باشد. بدین معنی که افراد سالم نیز باید به نوبة خود از رژیم غذایی مناسب استفاده کنند تا بدین وسیله از ابتلا به سوء‌تغذیه مصون مانده و از سلامت کامل برخوردار شوند.(از سایت:www.mortezavy.com)
دوشنبه 21/4/1389 - 10:47
بیماری ها

 


 

همه خانم‌ها نباید از یك رنگ ریمل استفاده كنند، رنگ پوست افراد مختلف با یكدیگر متفاوت است; به همین دلیل هر كس باید از یك رنگ ریمل استفاده كند و این رنگ باید با رنگ پوست او هماهنگ باشد.

بازار خرید لوازم آرایشی، داغ داغ است. خانم‌ها مشتری‌های اصلی و پر و پا قرص این مواد هستند اما متاسفانه اكثرا اطلاعات كافی در مورد این وسایل ندارند. انواع مختلفی از لوازم آرایشی در بازار هستند و كیفیت‌های متفاوتی دارند اما این كه كدام یك بهتر یا بدتر هستند، تنها براساس مسائل ظاهری قابل قضاوت نیست. در ضمن نوع، میزان و نحوه مصرف نیز نیازمند داشتن اطلاعات ویژه‌ای است. شاید در این هفته بتوانیم شما را تا حدودی با دانستنی‌های لازم در این زمینه، آشنا كنیم.

● در جست‌وجوی هویت
پیش از این، استفاده از لوازم آرایشی به وسیله زنان و دختران در موقعیت‌های اجتماعی و یا روزهایی ویژه مرسوم بود ولی این روزها بسیاری از دختران كم سن و سال شهرمان را می‌بینیم كه از غلیظ‌ترین آرایش‌ها در اجتماع استفاده می‌كنند. زیاده‌روی در استفاده از لوازم آرایشی ویژه ایران نیست بلكه اغلب كشورهای خاورمیانه به نوعی با آن دست به گریبان‌ هستند. بدون شك نمی‌توان به هر دختر و زنی كه آرایش می‌كند، برچسب بیمار اجتماعی یا روانی زد زیرا گاهی افراد احساس می‌كنند با مقداری آرایش كردن، غم و اندوه خود را به دلیل نارضایتی عمیق از وضع ظاهری چهره‌شان، تسكین می‌بخشند.


بیشترین اختلال شخصیتی كه به استفاده از لوازم آرایشی به صورت مفرط منجر می‌شود <اختلال شخصیتی نمایشگر> است به طوری كه فرد تمایل دارد خود را در زمینه قدرت، هوش و زیبایی‌ برتر از دیگران جلوه دهد. چنین افرادی تمایل دارند نقطه پرگار دایره توجه دیگران باشند و ضمن ابراز هیجانات خود به صورتی مبالغه‌آمیز به تسكین موقتی دست یابند.


گاهی برخی افراد دلایل شكست شغلی یا پیدا نكردن كار مورد نظر خود را به نامناسبی سر و وضع خود نسبت می‌دهند و تلاش می‌كنند با این روش در پی اصلاح آن برآیند. گاهی جوانان به غلط تصور می‌كنند اگر از مد روز پیروی نكنند، از دیگران عقب می‌مانند و مطرود می‌شوند. در چنین شرایطی برای حفظ شخصیت خود سعی می‌كنند با این روش میانبر، زیباتر از سایر همسالان خود در جامعه ظاهر شوند. شاید بسیاری از جوانان زیبایی ظاهری را این روزها اولین ملاك برای انتخاب همسر مورد علاقه خود بدانند، در حالی كه پیش از این ملاك‌های اساسی مانند میزان تحصیلات، هماهنگی اجتماعی، اخلاق و تعهد ملاك‌های انتخاب جوانان بود. در این شرایط استفاده از اعمال جراحی پلاستیك و استفاده روزافزون از محصولات آرایشی، روش‌هایی برای زیباتر جلوه دادن خود در اجتماع شده است ولی آیا تنها زیبایی ظاهری آن هم از نوع ساختگی، می‌تواند آغازی محكم برای برقراری یك رابطه و ساختن یك زندگی باشد؟ شاید بهتر است جوانان كمی از ظواهر فاصله بگیرند.

● قطب‌های تولید لوازم آرایشی
جهان از نظر كشورهای تولید كننده محصولات آرایشی به سه بخش تقسیم می‌شود: آمریكا، اتحادیه اروپا و ژاپن. این سه منطقه بزرگ‌ترین تولیدكنندگان و صادركنندگان فرآورده‌های بهداشتی و آرایشی هستند. در هر منطقه تعاریف و قوانین ویژه‌ای برای تولید این محصولات وجود دارد. قوانین،‌ كنترل، ثبت و مواد اولیه مجاز در هر منطقه با منطقه دیگر متفاوت است.


"فرانسه" بزرگ‌ترین تولید كننده محصولات آرایشی و بهداشتی در اتحادیه اروپا است. اعتبار جهانی هر یك از كارخانه‌های تولید كننده این محصولات به موسسه تحقیقاتی، بررسی ایمنی، بررسی حساسیت، بررسی كاربرد، انتخاب نوع بسته‌بندی، ظاهر، رنگ، عطر مطابق با سلیقه مصرف كننده و در نهایت بازاریابی آنها وابسته است.


در ایران بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی از كشورهای دیگر وارد می‌شود و این امر از یك سو محققان ایرانی را تشویق به فرمولاسیون و تولید این مواد در داخل كشور می‌كند و از سوی دیگر گاهی كنترل كیفیت مناسبی بر ورود این محصولات وارداتی وجود ندارد. محصولات زیادی در كشورهای هم‌جوار و یا در داخل كشور با نام‌های معتبر تقلب می‌شود. گاهی بهتر است به جای استفاده از محصولات خارجی كه به تقلبی بودن آن شك دارید، از محصولات داخلی استفاده كنید كه حداقل كنترل دقیق بر فرآیند تولیدشان وجود دارد.

● اشتراك لوازم آرایشی ممنوع
شما هم شاید دیده باشید كه در آرایشگاه‌های بانوان ازیك یا چند لوازم آرایش برای تمام مشتریان استفاده می‌شود. مثلا از یك خط چشم و ریمل برای آرایش چشمان یك نفر استفاده می‌شود و اندكی بعد از همان لوازم آرایشی روی چشمان فرد دیگری استفاده می‌شود. این كار خطر ابتلا به گل‌مژه را افزایش می‌دهد. گل‌مژه عبارت است از التهاب غدد چربی (سباسه) در لبه پلك‌ها و ریشه مژه‌ها كه به صورت آبسه كوچك ظاهر می‌شود. قرمزی، تورم و درد پلك، باز نشدن كامل پلك و یك برجستگی جوش مانند روی پلك از نشانه‌های ابتلا به گل‌مژه است
.


برای اینكه بتوانید از ابتلا به گل‌مژه پیشگیری كنید هیچ‌گاه از لوازم آرایشی فرد دیگری استفاده نكنید، فرقی نمی‌كند حتما لازم نیست این وسایل، لوازم آرایشی مشترك در آرایشگاه‌ها باشند بلكه باید تلاش كنید حتی از استفاده از لوازم‌ آرایشی دوست‌تان نیز خودداری كنید.


مطلب دوم این است كه حتما پیش از رفتن به رختخواب آرایش چشمان‌تان را پاك كنید. لوازم آرایشی روی مژه‌ها و اطراف چشم‌ محل مناسبی برای رشد میكروب‌ها هستند و در صورتی كه این كانون‌های میكروبی‌ را از اطراف چشمان‌تان پاك نكنید، می‌توانند موجب ایجاد گل‌مژه و التهاب چشم شما شوند. اگر گل مژه زدید، شامپو بچه ملایم را با آب گرم رقیق كنید و به وسیله یك گوش‌پاك‌كن ریشه مژه‌ها و پلك را هفته‌ای چند بار تمیز كنید تا میكروب‌ها، چربی‌، سلول‌های مرده اضافی پاك و زدوده شوند. شما می‌توانید به راحتی در برابر خواسته دیگران برای استفاده از لوازم شخصی خود، جواب منفی دهید و سلامت پوست و موی خود و دیگران را به خطر نیندازید.

● ردپای جفت
بسیاری از شركت‌های تولیدكننده محصولات آرایشی و بهداشتی در محصولات خود از بقایای جنینی مانند جفت استفاده می‌كنند كه این كار نگرانی‌هایی را از بابت انتقال بیماری‌هایی مثل ایدز و هپاتیت فراهم آورده است. جفت لایه تغذیه كننده جنین در رحم مادر است كه پس از تولد دور ریخته می‌شود. در حال حاضر استفاده از آن در محصولات آرایشی ممنوع شده است ولی برخی كارخانه‌ها ادعا دارند كه مواد موجود در جفت موجب رشد بافتی و برطرف شدن چین و چروك‌ پوست می‌شوند. در حالی كه تحقیقات نشان می‌دهد این مواد هیچ‌گونه اثری برای برطرف كردن چین و چروك‌ ندارند و فقط اثر مرطوب كنندگی بالایی دارند
.


سازندگان مواد آرایشی از جفت، تلاش می‌كنند با استفاده از الكل و سایر مواد پاك كننده، جفت را از آلودگی میكروبی پاك كنند ولی باید در نظر داشت این مواد همان‌قدر كه سلول‌ها را می‌كشند، اثر سمی روی سلول‌های بدن نیز دارند و همچنین امكان انتقال ویروس ایدز و هپاتیت همچنان وجود خواهد داشت. آلبومین و كلاژن‌ گاوی تولید شده از گاو‌هایی كه دچار جنون گاوی هستند نیز برای تولید محصولات آرایشی خطرناك است.

● چشمان عنكبوتی با ریمل
اگر به یكی از فروشگاه‌های عرضه لوازم آرایشی سری بزنید، می‌بینید كه این روزها ریمل‌ها در رنگ‌ها و مارك‌های گوناگون صف كشیده‌اند. گاهی ممكن است شما به دلیل مارك معتبر ریمل، آن را خریداری كنید ولی واقعیت این است كه اگر شما بهترین مارك ریمل را نیز خریداری كنید، باز هم ممكن است به آن آلرژی و حساسیت داشته باشید.


با پیگیری‌ وزارت بهداشت تلاش می‌شود بر تولید ریمل‌‌های ساخت داخل كشور نظارت دقیقی وجود داشته باشد و مواد اولیه این ریمل‌ها در كارگاه‌ها و كارخانه‌های تولید این محصولات كنترل شود. شاید شما از گروه افرادی باشید كه هر جنس با مارك خارجی را مطلوب بدانید ولی حقیقت این است كه بسیاری از این ریمل‌های خارجی، در كشورهایی غیر از اسمی كه روی آن نوشته شده است تولید می‌شوند و در واقع انواع تقلبی آن ریمل‌های با مارك اصلی هستند.


وزارت بهداشت در این زمینه نیز تدابیر ویژه‌ای را در نظر گرفته است. نخست آنكه هر شركت وارد كننده لوازم آرایش باید مجوز واردات ریمل را از وزارت بهداشت كسب كند و هر شركت نیز در صورتی این مجوز را كسب خواهد كرد كه آن شركت، جزئیات دقیق اقلام آرایشی وارداتی خود را به وزارت بهداشت، ارائه كند. بنابراین این شركت‌ها موظف هستند جزئیات دقیق این كالاها و اعتبار كارخانه سازنده را با سند و مدرك به وزارت بهداشت ارائه كنند
.


درنهایت نمونه‌هایی از این كالاها در آزمایشگاه‌های وزارت بهداشت، تجزیه و بررسی می‌شود و در صورت بی‌ضرر بودن، مجوز فروش آن كالادر بازارهای ایران صادر می‌شود. ریمل‌ها از نظر شكل ساختاری به دو نوع پودری و مایع در فروشگاه‌های عرضه لوازم آرایشی در ایران وجود دارند. پایه اصلی ریمل‌های مایع به صورت آب و روغن است، ریمل‌هایی كه پایه اصلی آنها روغن است در برابر عرق كردن و ریزش اشك مقاوم هستند ولی خشك شدن آنها روی مژه‌ها به مدت طولانی صورت می‌گیرد. ولی ریمل‌هایی كه پایه اصلی آنها آب است دقیقا برخلاف ریمل‌های روغنی هستند.


ریمل‌های مایه به ویژه انواعی كه پایه اصلی آنها آبكی است، محیط مناسبی برای رشد و نمو میكروب‌ها هستند و با تكثیر این میكروب‌ها و حضور مداوم آنها در نزدیك چشم می‌تواند عفونت‌های چشمی، التهاب، قرمزی، ترشحات غلیظ، خارش و حتی پوسته‌ریزی لبه پلك را ایجاد كنند، همچنین در موارد شدیدتر این ریمل‌‌ها به قرینه چشم آسیب می‌رسانند و در نهایت لك قرنیه و اشكال در بینایی را به وجود می‌آورند. این علایم با ادامه مصرف افزایش می‌یابد. متخصصان توصیه می‌كنند به دلیل حساس بودن ناحیه اطراف چشم، بهتر است از این ریمل‌ها كمتر استفاده شود.

● مواد رنگی و عطر دهنده
همه خانم‌ها نباید از یك رنگ ریمل استفاده كنند. رنگ پوست افراد مختلف با یكدیگر متفاوت است، به همین دلیل هر كس باید از یك رنگ ریمل استفاده كند و این رنگ باید با رنگ پوست او هماهنگ باشد. اگر رنگ مژه‌های شما آن‌قدر روشن و بور است كه ریمل‌های رنگ تیره مثل مشكی یا قهوه‌ای با آن هماهنگی ندارند، می‌توانید از ریمل‌هایی با رنگ‌های روشن استفاده كنید.


ریمل‌هایی با رنگ مشكی برای آرایش در روز اندكی توی ذوق می‌زنند ولی برای استفاده در شب كه نور محیط كمتر است طبیعی‌تر جلوه می‌كنند. این نكته به ویژه برای خانم‌ها كه رنگ ریمل مشكلی را انتخاب می‌كنند، بسیار اهمیت دارد.


وجود مواد رنگی و عطری و یا حتی نگهدارنده موجود در داخل ریمل‌ها نیز می‌تواند حساسیت‌های پوستی ایجاد كند. تولیدكنندگان این محصولات این مواد، برای جلوگیری از خراب شدن تركیبات موجود در آن و گاهی برای مقابله با میكروب‌ها از آنتی‌بیوتیك پیشگیری كننده استفاده می‌كنند، به این ترتیب شانس عفونت كاهش می‌یابد. اگر شما در اثر استفاده از ریمل‌ها دچار حساسیت مداوم می‌شوید، باید منتظر باشید تا مژه‌هایتان ریزش بیشتری داشته باشند و كم پشت شوند.

● پاك كردن ریمل
ریمل‌هایی كه پایه اصلی آنها روغن است به دلیل آنكه به سختی پاك می‌شوند، موجب افزایش ریزش مژه‌ها و چسبندگی آنها می‌شوند. برای پاك كردن انواع ریمل‌های پودری و مایع می‌توانید از آب استفاده كنید اما برای پاك كردن ریمل‌های روغنی كه اصطلاحا <واترپروف> نامیده می‌شوند باید از محلول آب و صابون استفاده كرد. ریمل‌های ضدآب<واترپروف> بیشتر به سلامت مژه‌ها آسیب می‌رسانند و باعث ریزش آنها می‌شوند، به علاوه سختی پاك كردن از این گونه‌ ریمل‌ها از دیگر مشكلات آنها است كه به مژه‌ها آسیب می‌رساند
.


گروهی از متخصصان پوست اعتقاد دارند برای پاك كردن این ریمل‌ها اصلا نباید از آب استفاده كرد زیرا ریزش مژه‌ها را افزایش می‌دهد و به دلیل آنكه مژه‌ها رشد كافی ندارند، در صورت ریزش دیرتر ترمیم می‌شوند. حتما خود را عادت دهید بعد از استفاده از ریمل‌ها آنها را پاك كنید و حتی‌الامكان سعی كنید با ریمل نخوابید، زیرا تمام فولیكول‌های مژه كه روی پلك قرار دارند، مسدود شده و احتمال ریزش آنها هنگام شست‌وشو بیشتر می‌شود.

 

» منبع:

» فرستنده: مصطفی ساغری دوز

چهارشنبه 16/4/1389 - 12:53
آموزش و تحقيقات

 

 

ضدعفونی کنندها دسته‌ای از مواد شیمیایی هستند که با اثر بر باکتری‌ها ، ویروس‌ها ، قارچ‌ها ، اسپور باکتریها و سایر اورگانیسم‌ها ، آنها را از بین می‌برند و یا از رشد آنها جلوگیری می‌کنند. مواد ضدعفونی کننده ‌ای را که برای سطح پوست و بدن و در بافت‌های زنده استفاده می‌شوند، گندزدا (Antiseptic) می‌نامیم.

مواد ضدعفونی کننده ابزار ، وسایل ، لباس‌ها ، کاشی‌ها ، وان حمام ، دستشویی و حمام را ضد عفونی کننده (Disinfection) می‌نامند. استفاده از ضدعفونی کننده‌ها برای تامین سلامتی بسیار ضروری است و از عوامل مهم پیشگیری از بیماری‌ها بخصوص ، بیماری‌های مسری می‌باشد
.

مواد ضدعفونی كننده و گندزدا

 

مواد ضدعفونی کننده و گندزدا
نکات قابل توجه در استفاده از ضدعفونی کننده‌ها
ضدعفونی کننده‌ها و گندزداها تنها برای استعمال خارجی است و از ورود آنها به دهان ، چشم ، گوش و دستگاه تنفسی جدا باید جلوگیری کرد.

عوامل بی‌اثر کننده ضدعفونی کننده‌ها را باید شناخت و از تماس آنها با هم جلوگیری کرد. مثلا تی‌ کشیدن و تمیز کردن با ابر و اسفنج ، باعث بی‌اثر کردن مواد ضدعفونی کننده می‌شود. علت این امر را این گونه می‌توان بیان کرد که چوب ، کتان ، پارچه ، لاستیک‌ها و پلاستیک‌ها ، سبب خنثی و بی‌اثر کردن فنل‌ها و ساولن می‌شوند.

مواد ضدعفونی کننده را نباید با هم استفاده کرد. مثلا صابون ، ساولن را بی‌اثر می‌کند.
مواد ضدعفونی کننده را باید در مقادیر کم استفاده کرد.

اثر میکرب کشی هر گندزدایی با آب داغ بیشتر می‌شود. (با آب ژاول و ید ، این کار را نکنید.)
 

ضدعفونی کننده‌های متداول
آب ژاول
ماده اصلی موجود در آب ژاول ، هیپوکلریت سدیم است و ترکیبی فوق‌العاده قوی است که درصد خیلی کم از آن (5 درصد) را در آب حل می‌کنند و با نام‌های مختلف تحت عنوان سفید کننده به بازار عرضه می‌کنند و برای ضدعفونی لگن و وان حمام ، لباس‌ها ، دیوارهای حمام ، توالت و آشپزخانه مناسب است و نیز در ضدعفونی آزمایشگاههایی که در معرض ویروس هپاتیت قرار دارند (بخش همودیالیز) ، استفاده می‌شود.
محلول هیپوکلریت یا آب ژاول ، تمام میکروب‌ها اعم از قارچ ، ویروس و باکتری را نابود می‌کند. آب ژاول را باید در ظروف مات و سربسته نگهداری کرد و از بکار بردن آن به همراه جوهر نمک باید جدا خودداری کرد.

ساولن
ساولن در ضدعفونی سریع ابزارها و وسایل پزشکی و جراحی و همچنین شستشوی دست جراح و تمیز کردن زخم‌ها کاربرد دارد. همچنین محلول یک درصد آن برای ضدعفونی زخم‌ها و شستن پوست دست و بدن بسیار مناسب است. این ماده باکتری کش قوی است، ولی بر ویروس‌ها اثری ندارد. از تماس ساولن با چشم و گوش باید جلوگیری کرد.
ورود آن در گوش باعث کر شدن می‌شود. ساولن باید به دور از نور و در ظرف‌های کدر نگهداری شود. درب ظروف محتوی ساولن نباید چوب پنبه‌ای و پلاستیکی باشد. زیرا این مواد ، ساولن را خراب می‌کنند. ساولن توسط صابون شسته و بی‌اثر می‌شود.

فرمالدئید
فرمالدئید ، میکروب کشی قوی است و تمام انواع میکروب‌ها را نابود می‌کند. غلظت یک درصد آن ، ضد میکروب سل است. از این ماده برای ضدعفونی اماکن و وسایل ، ابزار جراحی ، دستگاه دیالیز و آندوسکوپی استفاده می شود. فرمالدئید برای ضدعفونی کردن مکان‌هایی که میکروب‌های تب‌زا ، میکروب عامل سوزش طحال ، میکروب سل و میکروب عامل خونریزیهای شدید آلوده شده باشند، بسیار مناسب است.
برای این منظور می‌توان نیم لیتر از این محلول را در ظرفی روی اجاق قرارداد تا بخارهای حاصل از آن ، اتاق را ضدعفونی کند. توجه کنید که بخارات آن سمی است و نباید در معرض آن قرار گرفت. از فرمالدئید می‌توان برای ضدعفونی کردن زخم و پوست استفاده کرد. چون سمّی و فرار است.

فنل
فنل در غلظت دو درصد ، اکثر میکروب‌ها را از بین می‌برد. در بیمارستان‌ها برای ضدعفونی سطوح و ظروف آزمایشگاهی استفاده می‌شود و نیز در صابون‌ها و شامپوها به عنوان ماده محافظ بکار می‌رود. فنل یک ضدعفونی کننده مناسب برای مدفوع است، لذا از محلول 50 درصد آن در برخی از صابون‌های دستشویی نیز استفاده می‌شود. فنل برای انسان سمی است.

کلر
کلر ، عنصری است که در ساختمان بسیاری از رنگ برها و سفیدکننده‌ها و ضدعفونی کننده‌ها بکار می رود. کلر ، در مورد هر سه دستـﮥ میکروب‌ها ( قارچ ، باکتری و ویروس ) فعال است. کلر برای ضدعفونی آب استخر و آب آشامیدنی استفاده می شود و همچنین از پرکلرین ، برای ضد عفونی سبزی‌ها و میوه‌جات استفاده می‌شود
.

 

» فرستنده: مصطفی ساغری

» منبع: دانشنامه رشد

چهارشنبه 16/4/1389 - 12:52
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته