• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 431
تعداد نظرات : 166
زمان آخرین مطلب : 5092روز قبل
آموزش و تحقيقات
 در اوج فضای سیاست زده و هیجانی سال های 82 و 83 كه به نام توسعه سیاسی و اصلاحات بسیاری از ارزش های بنیادین انقلاب اسلامی به چالش كشیده شده بود ، با نامگذاری سال 83 به عنوان « نهضت خدمت رسانی » از سوی مقام معظم رهبری ، فضای كار و تلاش آنچنان در كشور اشاعه داده شد كه كمتر كسی گمان می‌كرد این نامگذاری نمادین می‌تواند در برون رفت از آن فضای التهابی نقش اساسی داشته باشد. سال 89 كه از سوی مقام رهبری به نام « همت مضاعف ، كار مضاعف » نام گذاری شده است، هم در ساحت هایی اشتراكاتی با آن سال‌ها دارد كه مهم ترین آن خروج از فضای التهاب‌زده پس از انتخابات 22 خرداد 88 است. این نامگذاری افزون بر این هدف، بیانگر مخاطب قرار دادن مسوولان در خدمت بی‌شائبه به مردم است كه همواره در خط مقدم در عرصه‌های مختلف بوده‌اند. رهبری در اهداف و محورهای مهم نامگذاری سال بر 10 فرمان و نكته كلیدی تاكید كرده‌اند: «نزدیك شدن به هدف‌های بزرگ، طی كردن راه‌های نرفته، استفاده بهینه از منابع و امكانات موجود، توجه بایسته به امر علم و تحقیق، كیفیت بخشیدن به تولیدات داخلی، توجه به سلامت مردم، اهمیت یافتن ورزش همگانی، سرمایه‌گذاری و كارآفرینی، تولید فكر كتابخوانی و افزایش معلومات عمومی و بالاخره مبارزه با فقر، فساد و بی‌عدالتی» اصلی‌ترین محورهای این نامگذاری محسوب می‌شود. درخصوص سال «همت مضاعف، كار مضاعف» آنچه باید در اولویت كاری مسوولان به مثابه تابلوی راهنمای كار قرار گیرد، عبارت است از كم حرف زدن مسوولان، به حاشیه راندن شعارها و سرلوحه قرار دادن كار و تلاش مضاعف، قانونگرایی و فصل‌الخطاب دانستن آن و پرهیز از استبداد رای و یكه‌سالاری، رونق اقتصادی، افزایش تولید، ایجاد اشتغال، سرعت بخشیدن به پیشرفت و آبادانی كشور، تبدیل تهدیدها به فرصت‌ها، كاهش دشمنی‌ها و افزایش دوستی‌ها، كاهش تعطیلات در كشور بخصوص خاتمه دادن به رویه‌ای كه در سال‌های اخیر باب شده است و ایام كاری بین تعطیلات را تعطیل می‌كنیم. برای آن كه نامگذاری سال‌ها به اهداف خود برسد، آسیب‌شناسی نامگذاری‌های گذشته و بررسی رابطه معنادار سال‌ها با یكدیگر یك ضرورت است. همچنین طراحی سازوكاری برای نظارت، پایش و مدیریت سال، ضرورتی جدی است. بنا نیست به خاطر نامگذاری سال، همایش‌ها و سمینارها برگزار و هزینه‌های فراوانی از بیت‌المال صرف شود تا درباره اهمیت كار و همت صحبت كنیم؛ چرا كه در فرهنگ فارسی و آموزه‌های دینی ما، كار و همت معادل واژه‌هایی چون «تلاش و كوشش جدی، رستگاری، ثبات داشتن، اعتدال، به‌روز بودن و به فردا موكول نكردن، نیت پاك و روشن، تدبیر داشتن، رسیدن به هر آنچه خواستن و بالاخره به سرانجام رساندن» است. مردم ژاپن كه در سختكوشی و همت بلند، پیشینه روشن دارند، امروزه برای سایر ملل الگو شده‌اند. توشیوو دوكو، یكی از بنیانگذاران ژاپن امروز می‌گوید: «ما نه منابع طبیعی، نه قدرت نظامی در اختیار داریم. بزرگ‌ترین و گرانبهاترین ثروت ما كه منبعی پایان‌ناپذیر است، ظرفیت ابداع مغزهایمان است كه باید آن را بسط داد.»ما ایرانیان همواره در عرصه‌های مختلف همت‌های بلند داشته‌ایم و در ادبیات ایران‌زمین، سخن از اهتمام فراوان است: همت بلند دار كه نزد خدا و خلق باشد به قدر همت تو اعتبار توهمت بلند دار كه مردان روزگار از همت بلند به جایی رسیده‌اندامید آن كه سال 89 كارنامه دولتمردان و مسوولان مملو از ارائه خدمات درخشان به مردم و اهتمام بایسته مردم در تحقق عملی سال همت و كار مضاعف باشد. نویسنده : علی دارابی   منبع : روزنامه جام جم   
چهارشنبه 23/4/1389 - 13:49
آموزش و تحقيقات
 چهره ماندگار و الگوی عملی در هر مقطع و موضوع به فرد یا افرادی اطلاق می شود که در برهه ای از زمان با رفتار، منش، اخلاق، عمل و تلاش خستگی ناپذیر خود تحولاتی عظیم و اقداماتی ماندگار و اثر گذار از خود بر جای می گذارند.
سال 89 درحالی از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال « همت مضاعف و کار مضاعف » نام گذاری شد که آقای « محمود احمدی نژاد » رییس جمهوری به عنوان یکی از الگوهای عملی این شعار بزرگ، از ابتدای سال و در روزهایی که بیشتر مسئولان از زمان تعطیلات برای استراحت کردن استفاده می کنند، او از ابتدای صبح تا پاسی از شب مشغول کار و تلاش است.
به نظر می رسد رییس جمهوری قبل از مزین شدن این سال به نام همت مضاعف و کار مضاعف از سوی رهبر فرزانه انقلاب، خود یک مظهر و الگوی تمام عیار این واژگان است.
رییس جمهوری از ابتدای سال نیز همین روند را ادامه داد و همت و تلاش مضاعف خود را برای خدمت به مردم دو چندان کرده است.
احمدی نژاد با تلاش پیوسته و شبانه روزی، گفتمان کار و تلاش بی وقفه را با 2 شناسه « انقلابی » و « مردمی » نهادینه کرده است.
احیای گفتمان انقلاب، تلاش در جهت حاکمیت ارزش ها، حرکت بر مسیر عدالت، کار و تلاش خستگی ناپذیر، حضور دولت در مناطق محروم، استکبار ستیزی، شجاعت و ایجاد روحیه خودباوری، فعالیت های عمرانی، توسعه صنعت و کشاورزی از جمله اقداماتی است که احمدی نژاد را به عنوان پرکار ترین رییس جمهور معرفی می کند.
انجام فعالیت 20 ساعت در شبانه روز، استفاده از ایام تعطیل برای سفرهای کاری و دیدار با مردم، حضور در مجامع عمومی توسط احمدی نژاد، تنها گوشه ای از تلاش ها و فعالیت های رییس دولت های نهم و دهم است که این فعالیت ها به طور معمول بیش از دو برابر فعالیت های یک رئیس‌جمهور به طور عادی است.
در این میان عده ای به دلیل برخی حسادت ها، خدمات، دستاوردها و اقدامات رییس جمهور در طول این سال ها را زیر سوال برده و تلاش کردند اقدامات خوب دولت را به نحوی دیگر جلوه دهند، درحالی که رییس جمهور تنها با کار و تلاش و روحیه خستگی ناپذیر خود به آنان بی صدا و در میدان عمل، پاسخ می دهد.
سفرهای استانی به تمام شهرستان ها و بخش ها، روستاها و مناطق محروم و دور افتاده کشور، جلوه و نمونه ای از همت و کار مضاعف رییس جمهوری است که با ایمان به خدای متعال و عشق و ارادت ویژه به نظام و مردم همه وجود خود را صرف خدمت به مردم و اعتلای کشورش می کند.
احمدی نژاد در دهه سوم انقلاب بار دیگر گفتمان عدالت و عزت، خدمت به محرومان جامعه و ایستادگی در برابر دشمنان نظام را احیا کرد و وزرا و کابینه دولت را به میان اقشار جامعه کشاند، تا نشان دهد روحیه خدمت بی منت به مردم به ویژه اقشار محروم جامعه که مورد تاکید دین مبین اسلام، امام راحل و رهبر معظم انقلاب است، ‌در دولت او موج می زند.
از همین امروز که نزدیک به سه سال به انتخاب رییس جمهوری یازدهم باقی مانده، این فرهنگ و مطالبه فراگیر مردم واضح و مبین است که رییس دولت آینده کاری سخت و دشوار در پیش روی خواهد داشت، چون او ناگزیز است که روحیه جهادی، خدمت به مردم و فرهنگ ایستادگی در برابر دشمن و بدخواهان نظام را به عنوان مطالبه و خواسته واقعی و حقیقی نظام و مردم با جدیت ادامه دهد.
احمدی نژاد که به باور دوست ها و دشمنانش از هوش و ذکاوت بالایی برخوردار است، همواره و در زمان های مقتضی به برخی از فشارها، هجمه ها و جنگ های تبلیغاتی و رسانه ای مخالفان و دشمنان خود پاسخ می دهد.
در روزهای پایانی سال سفرش به قم و دیدار با برخی از مراجع عظام تقلید و برخی از شخصیت های دینی تاثیرگذار موید این هوش و زمان سنجی دقیق رییس جمهور برای انجام چنین دیدار هایی است.
احمدی نژاد با آیات عظام، نوری همدانی، مکارم شیرازی، سبحانی، آیت الله یزدی و مصباح یزدی دیدار و گفت و گو هایی انجام داد تا هم به برخی شبهه افکنی ها پاسخ دهد و هم ارادت و علاقه شخصی خود به مراجع و علما را به همگان نشان دهد.
اکنون یکی از مهمترین دغدغه ها و دلمشغولی های رییس جمهوری کوشنده و ساعی، اجرای هدفمند کردن یارانه ها است که دو طیف با دو دیدگاه متفاوت مخالف نظر رییس جمهوری درخصوص نحوه اجرای آن هستند.
یک عده از سر دلسوزی و نگرانی هایی که درخصوص نحوه اجرای هدفمند کردن یارانه ها دارند و طیف دیگر با اغراض سیاسی و مخالفتی که با دولت دارند، نمی خواهند این دولت و این رییس جمهور اجرا کننده این طرح بزرگ و ملی باشد.
اما به فضل خدا با روحیه خستگی ناپذیر و تلاش و همت طاقت فرسایی که تاکنون همگان از احمدی نژاد مشاهده کرده اند و با توکل به خدای متعال و هدایت های مدبرانه رهبر معظم انقلاب و همراهی همه دلسوزان نظام، این مرحله نیز به سلامت پشت سر گذاشته می شود و فصلی جدید و نو در زندگی مردم پدید می آید.
به هر حال احمدی نژاد با روحیه ای که مخالف واژه خستگی است، سال جدید را نیز با سرکشی به شیرخوارگاه شهید ترکمانی منطقه 17 تهران، گفت وگوی زنده با مردم و سفر به شهر کرد و آبگیری بزرگترین سد بتونی کشور (کارون 4) و برگزاری جشن جهانی نوروز با حضور روسای جمهور چهار کشور، نمونه هایی از تلاش خستگی ناپذیر و « همت مضاعف و کار مضاعف » رییس جمهور است که همچنان ادامه دارد...
گفتنی است در دهم فروردین ماه جاری طی مصاحبه ای که خبرنگاران گروه سیاسی ایرنا با جمعی از مردم تهران داشتند، به خاطر تلاش ها و مجاهدت های خستگی ناپذیر رییس جمهوری ، احمدی نژاد را الگوی عملی « همت مضاعف و کار مضاعف » در بین مسوولان می دانستند.
منبع : خبرگزاری ایرنا
 
چهارشنبه 23/4/1389 - 13:49
دعا و زیارت
 انقلاب اسلامی ایران بزرگ ترین تحول قرن چهاردهم هجری قمری و بیستم میلادی و نقطه عطف درتحولات جهانی است. امام خمینی رضوان الله تعالی علیه در وصیت نامه خویش فرمودند: این انقلاب بزرگ كه دست جهان خواران و ستمگران را از ایران بزرگ كوتاه كرد با تاییدات غیبی الهی پیروز گردید و اگر نبود دست توانای خداوند امكان نداشت. ایشان در همین نوشتار انقلاب اسلامی ایران را « امانت الهی » و « هدیه غیبی » و « تحفه الهی » و « پدیده الهی » دانسته اند كه از جانب خداوند منان به ملت ایران عنایت شده است. بی تردید این نعمت بزرگ الهی نیازمند پاسداری و حفاظت است. بقا و دوام انقلاب اسلامی بدون تحقق شرایط و لوازم آن امكان پذیر نیست. رهاكردن انقلاب در بین راه و كوتاهی در رساندن انقلاب به تمام اهداف بزرگ و بی پایان آن از آفات انقلاب است. خستگی انقلابیون تنبلی بی حالی ناامیدی سستی و بی حوصلگی آنان خطر بزرگی است كه انقلاب را تهدید می كند. حضور در تمام صحنه های انقلاب و سعی و كوشش همه جانبه و تلاش دائمی در راستای پاسداری از انقلاب اسلامی و فراهم نمودن شرایط و عوامل تداوم آن و ظیفه و تكلیف الهی عمومی است. روحیه انقلابی تلاش تحرك پویایی فعالیت و نشاط انقلابی عامل بقا و پایداری انقلاب و ضامن رسیدن به اهداف بلند و نهایی انقلاب است. پیامبر و امامان علیهم السلام پیوسته مسلمانان رابه « عمل صالح » و تلاش و كوشش دعوت كرده اند. امام باقرعلیه السلام نیز در رهنمودهای الهی خویش همگان رابه « عمل » و « جهاد » و « اجتهاد » و « بیداری » و « بلند همتی » و « پایداری » و « صبر بر اطاعت » و « خود نگهداری از معصیت خدا » و « شكر نعمت » و « معرفت » فرمان داده اند و آنان را از « تنبلی » و « بی كاری » و « كم كاری » و « كسالت » و « سستی » و « بی حالی و بی حوصلگی » بازداشته اند. نفی تنبلی و بی حوصله گی تنبلی و بی حوصله گی ریشه بسیاری از ناكامی ها و شكست هاست امام باقرعلیه السلام در نكوهش تنبلی و بی حوصله گی فرموده اند: ایاك و الكسل و الضجرفانهمامفتاح كل شر من كسل لم یودحقا و من ضجرلم یصبرعلی حق از تنبلی و بی حوصله گی بپرهیز و دوری كن كه آن دو حالت كلید هر بدی و سرآغاز هرشری است ! هركه تنبل شد حقی را ادا نمی كند و آن كه بی حوصله و بی قرار باشد بر هیچ حقی صبر نمی كند و شكیبایی نمی ورزد. انقلاب اسلامی با اوصاف پیش گفته نعمت بزرگی است كه حقوقی رابرگردن هرایرانی و هرمسلمان می نهد. ادای این حقوق و شكیبایی بررعایت این حقوق باخستگی و تنبلی و كم حوصله گی امكان پذیر نیست. تنبلی و بی حالی انقلابیون و ضعف و بی حوصله گی اقشار و طبقات جامعه انقلابی ایران آفت انقلاب و مایه درماندگی و نابودی انقلاب است. باتنبلی و بی حالی مردم انقلاب اسلامی در برابر دشمنانش رها می شود و بی پشتیبان می ماند و اشرار با شرآفرینی و ضربه زدن به انقلاب اسلامی مردم را از خیر و بركت انقلاب محروم نماید. امام باقر علیه السلام در حدیث دیگر هشدار داده و درباره خطر تنبلی و كسالت فرموده اند: الكسل یضر بالدین و الدنیا تنبلی به دین و دنیا ضرر و زیان می رساند. در سخن پیشین تنبلی دست مایه هر شر و بدی و در این سخن نیز زیان بار برای دین و دنیای انسان ها شمرده شده است بنابراین برای تداوم انقلاب باید از آن دست برداشت. نكوهش تسویف و توانی مسلمانان از به آینده و اگذار نمودن كارها و سستی در انجام امور نهی شده اند. امام باقر علیه السلام فرموده اند: ایاك والتسویف فانه بحر یغرق فیه الهلكی و ایاك و التوانی فیمالا عذر لك فیه فالیه یلجا النادمون از امروز و فردا نمودن در كارها دوری كن كه آن همانند دریایی است كه هلاك شونده در آن غرق و نابود می گردد و از سستی در آن چه كه در آن برای تو عذری نیست بپرهیز كه پناهگاه و ماوای پشیمانان و علت پشیمانی است. مطابق این رهنمود ارزنده امام پنجم كوتاهی از انجام به موقع هركار و به تاخیر انداختن آن و امروز و فردا نمودن و واگذاری كارها به آینده و آیندگان علت نابودی و هلاكت است. واگذاشتن كارها به فردا همانند فرورفتن در دریای بی پایان و بی كرانه ای است كه هلاكت و غرق شدن را در پی دارد. «تسویف» عامل ازدست دادن فرصت های طلایی و محروم شدن از تحرك و نشاط انقلابی و ترك اقدامات لازم و ضروری است. «توانی» و ضعف و سستی نیزعامل پشیمانی است. اگر انقلابیون از فرصت های گوناگون برای كوشش و تلاش در راه رساندن انقلاب به اهداف الهی اش بهره برداری ننمایند با سستی و ضعف افراد و اقشار انقلابی جامعه فرصت ها از دست می رود و یا تبدیل به تهدید می گردد و درنهایت پشیمانی انقلابیون رادرپی خواهدداشت. ارزش عمل صالح جهاد و اجتهادو اطاعت تمام سفارش ها و موعظه های الهی امام باقر علیه السلام در راستای تشویق انسان ها به كار و تلاش است. ایشان در دعوت به سخت كوشی فرموده اند: علیكم بالورع و الاجتهاد بر شماباد به ورع و تقوی و تلاش و اجتهاد. آن حضرت در برتری و ارزش جهاد و كوشش نیز فرموده اند: لافضیله كالجهاد و لاجهادكمجاهده الهوی هیچ فضیلتی همانند جهاد نیست و هیچ جهادی نظیر مجاهده باهوای نفس نیست «اجتهاد» و «جهاد» به معنای تلاش و كوشش تمام و كامل است. بنابراین كارو تلاش خستگی ناپذیر و تمام كوشش خویش رابه كاربردن و همه سعی خویش رانمودن و انجام كارها با تمام نیرو و توان رسالت هر انقلابی متعهد است. سخت كوشی و فعالیت و كوشش دائمی درراه پاسداری از دستاوردهای انقلاب و تحقق اهداف و آرمان های اسلامی انقلاب بالاترین فضیلت و ارزش است زیرا مستلزم مجاهده باهوای نفس و نبرد با وسوسه های شیطانی و مبارزه باتنبلی و بی حالی و بی عاری و ضعف و سستی است. در تعریف امام باقر علیه السلام از «ایمان» دو ركن مطرح است اسلام اقرار است ولی ایمان «اقرار» و «عمل» می باشد در وصایای امام باقر علیه السلام به جابر جعفی نیر فرزندان دنیا اهل غفلت و غرور و جهالت اند و فرزندان آخرت مومنان «اهل عمل» و زهدو علم و فقه و اعتبار (پندو عبرت گرفتن ) و فكرند و از ذكر و یاد خداوند خسته نمی گردند در وصایای آن حضرت به ابوحمزه ثمالی نیز موازرت و مساعدت و كمك بر «عمل صالح» كوبنده استكبارجهانی و سلطان ستمگر و شیطان و سوسه گرشمرده شده است مطابق رهنمودی دیگر از امام باقر علیه السلام صابران برادای فرائض الهی و متصبران بر ترك محارم در روز قیامت به فرمان الهی در امان اند. جابرجعفی گفته است: هجده سال در خدمت امام باقر علیه السلام بودم در زمان خروج و لحظه وداع عرض كردم: مرا موعظه و راهنمایی نمایید. امام فرمودند: ای جابر پس از هجده سال باز هم راهنمایی كنم ! عرض كردم: آری ! شما دریایی هستید كه هرگز خشك نمی شود و كران ناپیداست. سپس امام باقر علیه السلام فرمودند: ای جابر از جانب من به شیعیانم سلام برسان و به آنان بگو: هیچ خویشاوندی میان ما و خدای عزوجل نیست و راه تقرب به خداوند اطاعت از اوست. ای جابر! هر كه خدا را اطاعت و فرمانبری نماید و ما را دوست بدارد اهل ولایت است و هر كه خدا را معصیت و نافرمانی كند دوستی ما به او سودی نمی رساند. امام باقر علیه السلام به برخی شیعیان هشدار دادند: ان و لایتنالاتدرك الابالعمل همانا ولایت ما جز با عمل درك نمی شود. براساس این هشدارهای امام باقر علیه السلام ادعای دوستی اهل بیت باید با سعی و كوشش در راه اطاعت خدای متعال توام باشد چون محبت امامان و فرمانبرداری خداوند تفكیك ناپذیرند و باهم سودمند و موثرند. همت بلند امامان علیهم السلام راهنمایان بشریت به عزت و كرامت و دوراندیشی و همت بلند و اهداف بزرگ بوده اند. امام باقر علیه السلام در سفارش های ارزنده خویش به جابر جعفی فرموده اند: لاشرف كبعدالهمه هیچ شرفی همانند دوری و بزرگی همت و بلندهمتی نیست. در همین وصایا نیز گفته اند: استجلب عز الیاس ببعدالهمه عزت ناامیدی و بی نیازی از مردم را با دوری و بزرگی همت جلب نما! مطابق این رهنمودهای امام باقر علیه السلام داشتن برنامه های بزرگ و اهداف بلند و دور كه همواره انسان را به سعی و كوشش همه جانبه وادار نماید مایه شرافت و عزت و بی نیازی از بیگانگان است. همت بلند و تلاش مناسب مومنان در راه رسیدن به اهداف بزرگ انسان ها را به خودباوری و خودكفایی و رهایی از وابستگی به كافران و بی دینان می رساند. امام باقر علیه السلام به گروهی ازشیعیان هشداردادند: یاطالب الجنه ما اطول نومك و اكل مطیتك و او هی همتك ای جستجوگر بهشت چقدر خوابت طولانی و چهارپایت خسته و درمانده و همتت سست ضعیف و وارفته است. در این سخن امام باقر علیه السلام به طالبان بهشت یادآوری شده است كه بهشت با سخت كوشی و تلاش كامل و سعی تمام و بابیداری و مركب راهوار و آماده و همت عالی و بلند و هدف های بزرگ به دست می آید. شكرنعمت و مرگ طمع شكرنعمت علت افزایش نعمت است. انقلاب اسلامی یك نعمت بزرگ الهی است. شكرنعمت انقلاب اسلامی رمزبقا و تداوم انقلاب است. شكر هر نعمتی باید متناسب و هماهنگ با آن نعمت باشد. حفاظت از آثار و بركات انقلاب اسلامی و نبرد با دشمنان آن و پیشگیری از انحرافات و نفوذ آفات و سعی و كوشش همگانی در راه رساندن انقلاب به همه اهداف مقدس بزرگ آن از مظاهر و جلوه های شكر نعمت انقلاب اسلامی است. امام باقر علیه السلام درباره افزایش نعمت ها با شكر و زوال نعمت ها با كفران نعمت و ترك شكر فرموده اند: استجلب زیاده النعم بعظیم الشكر و توسل الی عظیم الشكر بخوف زوال النعم و اطلب بقا العز باماته الطمع با بزرگی شكر زیادی نعمت ها را جلب نما و به بزرگی شكر برای ترس از زوال و نابودی نعمت ها توسل بجو و بقای عزت را با نابودی و مرگ طمع طلب نما! در این حدیث یادآوری شده است كه زیادی نعمت معلول شكر و زوال نعمت نیز محصول ترك آن است و عزت و استقلال و كرامت انسان ها بانابودی و مرگ طمع باقی ماند و با طمع ورزی عزت از بین می رود. از این رو طمع ورزی كارگزاران و كارمندان دولت اسلامی و طمع ورزی اقشار و طبقات جامعه و رفاه طلبی و زراندوزی و فرمانبرداری از طمع عزت كشور اسلامی ایران را در جهان متزلزل می كند و به استقلال و شرف و كرامت مردم صدمه زند. نقش علم و معرفت درعمل صالح «عمل صالح» بیش از هر چیز دیگر در بقا و تداوم انقلاب اسلامی موثر است. بی تردید عمل صالح انقلابی در گرو شناخت درست انقلاب است. شناخت عمیق انقلاب اسلامی راهنمای عمل صالح انقلابی است. تنها با آگاهی از ماهیت انقلاب و شناخت اهداف ارزش ها و آرمان الهی آن عمل صالح و اقدامات شایسته سازنده و سودمند در جهت بقا و توسعه و كمال انقلاب اسلامی انجام می شود. امام باقر علیه السلام فرموده اند: لایقبل عمل الابمعرفه و لامعرفه الا بعمل و من عرف دلته معرفته علی العمل و من لم یعرف فلاعمل له هیچ عملی جز با معرفت قبول نمی شود و معرفت جز با عمل نیست و هر كه بشناسد معرفتش او را بر عمل دلالت و راهنمایی می نماید و هر كه نشناسد پس عملی برای او نیست» این حدیث بر پیوند استوار «معرفت» و «عمل» تاكید دارد به گونه ای كه معرفت را راهنمای عمل صالح می شمارد و عمل بی معرفت را بی ارزش می داند به حدی كه عمل بی معرفت را هیچ می بیند. از این رو كوشش در راه شناخت صحیح انقلاب اسلامی برای عمل صالح انقلابی و اقدامات تاثیرگذار در بقا و دوام و تكامل انقلاب ضروری است. پی نوشت ها :1 ـ صحیفه نور مجموعه رهنمودهای امام خمینی (ره ) سازمان مدارك فرهنگی انقلاب اسلامی چاپ اول ج 21 ص 175 2 ـ صحیفه نور ج 21 ص 176 3 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 174 و ص 187 4 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 18 5 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 164 6 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 179 7 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 165 8 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 177 9 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 165 10 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 178 11 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 176 12 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 182 و ص 183 13 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 188 14 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 165 15 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 164 16 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 171 17 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 165 18 ـ بحارالانوار علامه مجلسی ج 78 ص 174 نویسنده : محمّدرضا جواهرى  منبع : روزنامه جمهوری اسلامی  
چهارشنبه 23/4/1389 - 13:48
لطیفه و پیامک
الهی سال نو رحمت عطا کنمضاعف همتی بر ما عطا کنتلاش و کار را بنما مضاعفمراد ملت ایران روا کن**********همت مضاعف میکنیم ، کاری مضاعف میکنیمعطر خوش خوب ظهور ، جاری مضاعف میکنیمبر دست مجروحت قسم ، سید علی از قلب و جاناین انقلاب و رهبرش ، یاری مضاعف میکنیم**********مکر تمام اهل نفاق و ریا کف است دشمن ترین دشمن اسلام اضعف استساقی بیار باده که با امر رهبرم

امسال سال همت و كار مضاعف است

یادمان نرود همت مضاعف و كار مضاعف ، بدون اصلاح الگوی مصرف محال است.
چهارشنبه 23/4/1389 - 13:48
لطیفه و پیامک
من مضاعف می كنم كار و تلاش بهر كسب علم و ایمان و معاشدر مسیر اقتدار كشورم این بلندای عدالت پرورمسرزمین داستان راستان  تا نگین حلقه های باستانتا قیامت نامدار و منجلی تحت امر رهبرم سید علی**********در راه تو حرکتم مضاعف باشدبا یاد تو برکتم مضاعف باشدای سید ما امر تو بر روی دو چشمبا عشق تو همتم مضاعف باشد
چهارشنبه 23/4/1389 - 13:47
دانستنی های علمی
خیزید كه ایثار مضاعف بكنیمعید آمده دیدار مضاعف بكنیمبا عزم قوی ، ضعف به دل ره ندهیم

با همت خود كار مضاعف بكنیم

چهارشنبه 23/4/1389 - 13:46
لطیفه و پیامک
ای رهبرا كلام تو حجت ز مصحف استهركس به قدر وسع توانش موظف استامید آنكه ، یوسف زهرا كند ظهور

امسال سال همت و كار مضاعف است

چهارشنبه 23/4/1389 - 13:46
لطیفه و پیامک
ما پیام عید رهبر را چو مصحف می كنیممثل دستورالعمل همواره مصرف می كنیمكوری چشم سران فتنه و بیگانگان چشم آقا ، كا و همت را مضاعف می كنیم
چهارشنبه 23/4/1389 - 13:45
کامپیوتر و اینترنت
 4- بررسی وضعیت صنعت نرم افزار در چهارچوب مدل شرکت مایکروسافت      ابتدا به عنوان یک نمونه به بررسی وضعیت صنعت نرم افزار و سیاست های اتخاذ شده دولت در کشور هلند می پردازیم سپس در قسمت های بعد روی بررسی وضعیت کنونی صنعت نرم افزار در ایران و راهکارهای پیشنهادی برای بهبود آن متمرکز می شویم. 4-1- بررسی وضعیت صنعت نرم افزار کشور هلند در چهارچوب مدل شرکت مایکروسافت      دولت هلند برای تامین عوامل تاثیرگذار در صنعت نرم افزار سیاست هایی را اتخاذ کرده-  است. در شکل شماره 4 این سیاست ها نشان داده شده اند.   

 

تقاضا
 
 
 
 
صنعت نرمافزار‌
سرمایه
نیروی انسانی
فناوری
سیاست نیرونی انسانی دولت•  توجه خاص به آموزش رایانه•  آموزش مربیان و ارزیابان CMM  توسط SEI•  تسهیم و مشاركت نیروی انسانی در شركتها
سیاست فناوری دولت•  ایجاد 12 پارك فناوری از سال 1990 تا كنون
سیاست تقاضای دولت•  ایجاد انجمن شركتهای انفورماتیكی(NASSCOM) برای تسهیل صادرات •  تصویب قوانین مالكیت معنوی با مجازاتهای سنگین
سیاست سرمایه‌گزاری دولت•    ارائة مشوقهای مالیاتی•  راه‌اندازی سرمایه‌گذاری ریسك‌پذیر
  شکل شماره 4 : سیاست های دولت هلند در زمینه صنعت نرم افزار       در این شکل (شکل شماره 4) چند اصطلاح به کار برده شده است که توضیحاتی در مورد آنها در زیر می دهیم:·        CMM(capability maturity model) : یک مدل برای قضاوت در مورد میزان توانایی و بلوغ پروسه های نرم افزاری شرکت ها می باشد که توسط آن توانایی شرکت ها در انجام پروژه های نرم افزاری مشخص می شود. ·        SEI(software engineering institute) : انجمن مهندسی نرم افزار ·        NASSCOM : مخفف عبارت          (national association of science and service companies)  می باشد.  4-2-     بررسی وضعیت کنونی ایران در چهارچوب مدل شرکت مایکروسافت      وضعیت کنونی صنعت نرم افزار ایران را در چهار قسمت تقاضا ، سرمایه ، نیروی انسانی و فناوری بررسی می کنیم. 4-2-1 – تقاضا      برای بهبود تقاضا در بازار یک سری اقدامات توسط دولت انجام گرفته است با این حال وضع کنونی بازار نرم افزار ایران به سامان نیست. 4-2-1-1- اقدامات انجام گرفته      اقداماتی که تا کنون برای بهبود تقاضا انجام گرفته است به شرح زیر می باشد:1 - تصویب قانون مالکیت معنوی برای کلیه نرم افزارهای تولید داخل توسط مجلس شورای اسلامی2 - طرح حمایت از پایگاه داده تهیه شده توسط شورای عالی انفورماتیک3 - ضمانت دولتی در قراردادهایی که میان شرکت های ایرانی و خارجی منعقد-     می شود. 4-2-1-2- وضعیت کنونی بازار نرم افزار در ایران       با توجه به حجم بازار ( تقاضا ) و میزان تولید ( عرضه ) ، نرم افزارهای موجود در بازار به شش گروه طبقه بندی شده اند (جدول شماره 1) : 1 – تولید و پشتیبانی نرم افزارهای سیستمی و ابزارهای نرم افزاری داخلی :               شامل سیستم عامل ، زبان های برنامه سازی ، پایگاه داده های بومی سازی شده و ابزارهای فارسی ساز تولید شده در داخل.2 – ارائه و پشتیبانی نرم افزارها و بسته های نرم افزاری خارجی          3 – تولید و پشتیبانی نرم افزارهای کاربردی ، صنعتی و مخابراتی سفارش مشتری                 داخل          4 – تولید و پشتیبانی بسته های نرم افزاری کاربردی داخل          5 – راهبری و راه اندازی نرم افزارهای کاربردی داخل که توسط سازمان هایی       به غیر از تولید کننده اصلی انجام می شود.          6 – تولید و پشتیبانی نرم افزارهای کاربردی ، صنعتی و مخابراتی جهت مشتریان                خارجی       این نمونه آماری مربوط به 25 شرکت است. یکی از مشکلات آمارگیری در بازار نرم- افزار تنوع قیمت و سرمایه مورد نیاز برای محصولات تولید شده است .   
شرح عرضه بالقوه تعدادطرحهای اجرا شده میانگین سرمایه مورد نیاز (ریال) تقاضای بالفعل
گروه(1) 40 8 160،000،000 80
گروه(2) 57 10 000،000،146 30
گروه(3) 111 51 1،145،500،000 102
گروه(4) 169 58 000،000،286 348
گروه(5) 68 11 39،000،000 11
گروه(6) 15 5 000،000،112 5
میانگین سرمایه موردنیاز برای انجام یك طرح در صنعت نرم‌افزار 000،000،550  
 

http://www.sanaray.com

 جدول شماره 1 : عرضه و تقاضای نرم افزار در بازار ایران       در ستون دوم جدول عرضه بالقوه به معنای توان بالقوه واحدهای تولیدی برای انجام پروژه های متفاوت بر اساس نیروی انسانی موجود و نیروی انسانی مورد نیاز برای انجام پروژه ها می باشد. در ستون آخر نیز تقاضای بالفعل بازار عبارت است از تعداد پروژه هایی که شرکت های انفورماتیکی به صورت طبقه بندی شده داشته اند .    با توجه به جدول داده شده می توان گفت واحدهای فعال تنها از نیمی از پتانسیل خود   استفاده کرده اند. 4-2-2 – سرمایه                           یکی از دلایلی که باعث شده شرکت های انفورماتیک فعال از توان خود برای تولید استفاده نکنند و کمتر به فکر گسترش واحدهای تولیدی خود باشند ، کمبود منابع سرمایه ای است. برای انجام هر پروژه به طور میانگین 55 میلیون تومان سرمایه نیاز است که شرکتها توانایی تامین این سرمایه در گردش را ندارند.     در سال 81 برای اولین بار مبلغ قابل توجهی از بودجه کشور ، به طور مشخص برای گسترش صنعت فناوری اطلاعات و ایجاد اشتغال از این طریق در نظر گرفته شد . مبلغ این بودجه 1250 میلیارد ریال بود.  4-2-3 – نیروی انسانی       بخش عمده ای از نیروی انسانی صنعت نرم افزار را دانشگاه می تواند تامین کند ولی به دلیل دوری این صنعت از دانشگاه در حال حاضر چنین نیست.      تعداد کل فارغ التحصیلان رشته های انفورماتیک و رشته های مرتبط با آن تا سال 1377 حدود 14 هزار نفر بوده است. 4-2-4 – فناوری :     تا به حال چند پارک فناوری اطلاعات در تهران ، اصفهان و گلستان ساخته شده است.  4-3-     راهکارهای پیشنهادی برای بهبود صنعت نرم افزار در ایران      در مورد چگونگی سیاست های دولت در جهت بهبود وضعیت صنعت نرم افزار در ایران پیشنهاد هایی شده است. این سیاست های پیشنهادی در شکل شماره 5 نشان داده شده اند.   

 

تقاضا
 
 
 
 
صنعت نرمافزار‌
سرمایه
نیروی انسانی
فناوری
مدل پیشنهادی برای ایران
سیاست نیرونی انسانی دولت•     توسعة شركتهای دانشگاهی•   حمایت از پروژه‌های مشترك دانشگاه صنعت•   تسهیم و مشاركت نیروی انسانی در شركتها•     آموزش گسترده •     ایجاد مزیت برای حفظ نخبگان•     جذب نیروهای مقیم خارج
سیاست فناوری دولت•     ساماندهی پاركهای فناوری•   تعیین اولویت‌های فناوری نرم‌افزار•   اعطای امتیاز به تحقیقات كاربردی دانشگاهها
سیاست تقاضای دولت•   استفاده از فرصت‌های صادرات نرم‌افزار•     توسعة بازار داخل•   استفاده از اهرم دولت به عنوان مشتری عمده برای ارتقای كیفیت صنعت•   جدیت در اجرای قانون مالكیت معنوی (داخلی)
سیاست سرمایه‌گزاری دولت•   ارائة مشوقهای مالیاتی و تسهیلات•     اصلاح قوانین•   حمایت از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و ایرانیان مقیم خارج 
 شکل شماره 5 : سیاست های پیشنهادی برای بهبود وضعیت صنعت نرم افزار ایران5-              نتیجه گیری       عرضه نرم افزار بدون وجود بازار جهانی برای آن به صرفه نیست. داشتن بازار جهانی برای نرم افزار بدون فناوری جدید ، روشهای جدید نرم افزاری ، نیروی آموزش دیده و نوآوری امکان پذیر نیست.     بازار جهانی حتی بازارهای محلی را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. وقتی نرم افزارهای خارجی از نرم افزارهای داخلی ارزانتر باشند و کارایی بیشتری داشته باشند جایی برای محصول داخلی نمی ماند.     تنها امید شرکت های داخلی زبان فارسی بود که با استاندارد شدن زبان فارسی و لحاظ آن در Unicode ، سنگرهای این حوزه نیز به تدریج در حال تسخیر شدن است. نمونه روشن این ادعا برتری نرم افزار ویرایشگر (word) فارسی شرکت مایکروسافت بر کلیه ویرایشگرهای فارسی است.     در نتیجه باید به دنبال راهکارهای جدید برای پیشرفت صنعت نرم افزار در کشور باشیم.                             فهرست منابع کتاب ها : 1 - ] انفورماتیک 73 [ : شورای عالی انفورماتیک ، بررسی وضعیت نرم افزار در ایران ، 1373 2- ] انفورماتیک 76 [ : شورای عالی انفورماتیک ، گردهمائی بررسی مشکلات تولید نرم افزار سایت های اینترنتی : 1- www.sanaray.com2- www.iranict.com 3- www.irica.com  محقق سیدسجاد موسوی     
چهارشنبه 23/4/1389 - 12:57
کامپیوتر و اینترنت
 چکیده     آنچه در این مقاله می خوانید معرفی نرم افزار به عنوان یک صنعت و بررسی وضعیت آن در کشور می باشد. در این راستا ابتدا به عنوان یک نمونه وضعیت صنعت نرم افزار در کشور هلند بررسی شده است. سپس به بررسی وضعیت کنونی صنعت نرم- افزار در ایران پرداخته شده و سرانجام راهکارهایی برای بهبود این وضعیت پیشنهاد شده است.    1- مقدمه      مهمترین مشکلی که در بررسی وضعیت نرم افزار در ایران وجود دارد کمبود منابع و پراکندگی آنهاست . با وجود پیشینه 40 ساله صنعت نرم افزار در ایران ، تحقیقات کمی در مورد وضعیت آن صورت گرفته است و اگر هم تحقیقی شده بیشتر به صورت کیفی بوده است و بر مشکلات موجود و پیشنهاد راهکارها تاکید کرده است. شاید به این دلیل که بازار نرم افزار پراکنده است و سازمان یافته- نیست. 2- تعریف نرم افزار     نرم افزار در معنای عام کلمه به کلیه روش ها و داده ها و هر آنچه که  منجر به ایجاد آگاهی می شود اطلاق می شود ]انفورماتیک 73[. این تعریف کلی است و شامل نرم افزار کامپیوتری نیز می شود.     طبق تعریف انجمن مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) نرم افزار کامپیوتری عبارت است از برنامه های کامپیوتری ، رویه ها ، دستورالعمل ها و مستندات اجتماعی در رابطه با آنها و همچنین اطلاعات مربوط به عملیات یک سیستم کامپیوتری.     نرم افزار را از دیدگاه های مختلف طبقه بندی می کنند. در این مقاله ما به دو دیدگاه "پیچیدگی" و "لایه های نرم افزار" اشاره می کنیم. 2-1-  طبقه بندی نرم افزار از نظر پیچیدگی       عوامل پیچیدگی نرم افزاردو دسته هستند:الف) کمی 1-    تعداد نفرات لازم برای طراحی و تولید2-    زمان مورد نیاز3-    هزینه4-    تعداد دسترالعمل برنامهب) کیفی            1- ضریب اطمینان بالا            2- سهولت استفاده            3- قابلیت های برنامه      پیش از ادامه بحث دو واژه "محصول" و "سیستم"  را تعریف می کنیم :محصول: برنامه ای که برای آن مستندات کافی تهیه شود ، استانداردهای لازم رعایت شود و استفاده از آن با سهولت انجام شود.سیستم : مجموعه ای از چند برنامه که با استفاده از یکدیگر کاری انجام می دهند.     یک سیستم نرم افزاری سه برابر یک برنامه نرم افزاری پیچیدگی دارد. یک برنامه نرم- افزاری محصولاتی نیر سه برابر یک برنامه نرم افزاری پیچیدگی دارد. و بالاخره یک سیستم نرم افزاری محصولاتی نه برابر یک برنامه نرم افزاری پیچیدگی دارد. ]انفورماتیک 73[ 2-2-  طبقه بندی نرم افزار از نظر لایه های نرم افزاری      نرم افزارهای کامپیوتری را از نقطه نظر لایه های نرم افزاری به پنج گروه تقسیم       می کنند:     آ) نرم افزار های سیستم عاملب) نرم افزارهای توسعه امکانات سیستمپ) نرم افزارهای پایگاه داده / نرم افزارهای ارتباطی داده هات) نرم افزارهای  مفسر / نرم افزارهای  مترجمث) نرم افزارهای کاربردی / نرم افزارهای تسهیلاتی      به چهار لایه اول نرم افزارهای بنیادی میگویند که نرم افزارهای کاربردی و تسهیلاتی با استفاده از امکانات آن ها  نوشته می شوند.  3- نرم افزار به عنوان یک صنعت      نرم افزار به عنوان یک صنعت دارای ویژگی هایی می باشد مانند:·        بازار بزرگ و پویا·        بی نیازی از هزینه های تولید انبوه·        همکاری از راه دور ( تیم های جهانی )      در مقایسه صنعت نرم افزار با صنعت سخت افزار نکات قابل توجهی به چشم می آیند. 3-1- مقایسه صنعت نرم افزار و سخت افزار      در مقایسه صنعت نرم افزار و سخت افزار با توجه به شکل شماره 1 مشاهده می شود      نرم افزار پس از پژوهش تقریبا آماده فروش می شود و در نتیجه تحقیق و پژوهش  در نرم- افزار بسیار پر رنگ تر است. این باعث می شود که رابطه صنعت نرم افزار و دانشگاه بسیار نزدیک باشد. دانشگاه می تواند نیروی انسانی پژوهش کننده صنعت نرم افزار را تامین کند.  

پژوهش پایه

آموزش
پژوهش كاربردی
تولید انبوه
تجارت
پژوهش پایه
آموزش
پژوهش كاربردیR&D
 
تجارت
    
زنجیره تولید سخت افزار    زنجیره تولید نرم افزار شکل شماره 1 : زنجیره تولید سخت افزار و نرم افزار                طبق قانون اندازه اقتصادی هر چه تولید بیشتر شود قیمت کاهش می یابد (شکل شماره 2). به دلیل محدودیت های حمل و نقل ، خرابی و ضایعات ، قیمت کالا از مقدار مشخصی      نمی تواند کمتر باشد . اما در مورد محصول نرم افزاری به دلیل عدم وجود این محدودیت ها قیمت محصول نرم افزاری می تواند تا حد صفر پائین بیاید. در نتیجه از لحاظ اقتصادی تولید نرم افزاری که در سطح وسیع جهانی عرضه نشود به صرفه نخواهد بود.

قیمت تمام شده

میزان تولید
اندازة اقتصادی سخت افزار
قیمت تمام شده
میزان تولید
اندازة اقتصادی نرم‌افزار
            شکل شماره 2 : نمودار اندازه اندازه اقتصادی برای نرم افزار و سخت افزار  3-2- مدل شرکت مایکروسافت برای صنعت نرم افزار      طبق نظر شرکت مایکروسافت به گردش درآمدن چرخ صنعت نرم افزار نیازمند چهار عامل است (شکل شماره 3) :       1 – تقاضا       2 – سرمایه       3 – نیروی انسانی       4 – فناوریهر کدام از این چهار مورد اگر وجود نداشته باشند تولید نرم افزار ناممکن می شود. شکل شماره 3 : مدل صنعت نرم افزار طبق گزارش شرکت مایکروسافت محقق سیدسجاد موسوی
چهارشنبه 23/4/1389 - 12:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته