• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 285
تعداد نظرات : 148
زمان آخرین مطلب : 5053روز قبل
دانستنی های علمی

نیكى كن ، ولى به اندازه

شبانی را پدری خردمند بود .
روزى بدو گفت : اى پدر دانا و خردمند! مرا آنگونه که از پیروان خردمند می رود پندی بیاموز !
پدر گفت : به مردم نیكى كن ، ولى به اندازه ، نه به حدى كه او را مغرور و خیره سر نماید.

                                                                                   گلستان سعدی

يکشنبه 24/6/1387 - 23:39
رمضان

حضرت زهرا (سلام الله علیها) فرمودند:

ما یصنع الصائم بصیامه اذا لم یصن لسانه و سمعه و بصره و جوارحه.

روزه‏ دارى که زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نکرده، روزه ‏اش به چه کارش خواهد آمد.

                                                 بحار الانوار، ج ۹۳ ص ۲۹۵

يکشنبه 24/6/1387 - 23:37
خاطرات و روز نوشت

پروردگارا ! من دچار ضعف شدم به دلیل گرفتن روزه درایام ماه مبارک رمضان امسال و به دلیل نخوردن غذا به شدت دچار ضعف شدم و لاغر شدم بسیار زیاد بخاطر ادامه داشتن روزه ها و به درستی که من تقاضا دارم ازتو که این روزه ها را بپذیری و رحمی کنی بر من و تخفیف دهی به این بنده باقیمانده ایام ماه رمضان را !
خدایا ! من نمی توانم تحمل کنم این دوسه روز را و قادرنیستم به گرفتن روزه ها به دلیل ضعف نفس و همچنین جسم و به درستی که تو شاهدی که من چقدر تلاش کردم برای دفع شیطان رجیم ازنفسم ولی چون شکمم از طعام خالیه پس چیزی نمانده که ایمان از وجودم خارج بشه !!!
خدایا! آیا تو راضی هستی که من تبدیل شم به موجودی که نه قادر به تکلم و نه قادر به حرکته ؟ و همچنین راضی هستی که من به دلیل گشنگی به لقا تو بپیوندم بدون توبه و مغفرت ازدرگاه تو ؟
خدایا! من منتظر رسیدن عید مبارک فطر هستم وبا گذشتن ساعتها به تو پناه میبرم از شر کندی ساعات !
خدایا! خودت میدانی که من قادر نیستم به نگهداشتن خود از نخوردن روزه دراین ایام باقیمانده ماه رمضان الا به لطف و کرم تو !
خدایا ! جیب من دراین ماه خالی شده و قدرت خرید من برای خرید مایحتاج نیز به شدت ضیف شده است و ازتو استدعا دارم که به من دراین روز کمکی نمائی و پول هنگفتی برای من ارسال نمائی تا غذاهای مقوی بخرم به منظور تقویت جسمم و تحمل ایام باقیمانده این ماه مبارک !

يکشنبه 24/6/1387 - 23:32
دانستنی های علمی

17 روش از بین بردن كسالت

1. دوست خودتان باشید
سعى كنید همان‏طور كه با صمیمى‏ترین دوستانتان برخورد مى‏كنید، با خودتان نیز رفتار كنید. وقتى دوستى كه به او علاقه دارید، در وضعیت روحى بدى به سر مى‏برد و از شما كمك مى‏خواهد، براى او چه مى‏كنید؟ شما از او مى‏خواهید تا نگران نباشد. به او مى‏گویید استراحت كند یا به نوعى سر خودش را گرم كند و به مشكلش فكر نكند. در این حالت و در این روزها، به خودتان نیز همان توصیه‏ها را بكنید.

2. احساس پرواز كنید
در جایى قرار بگیرید كه سكوت و آرامش دارد و براى دقایقى، تصور كنید پرنده‏اى هستید كه در آسمان بى‏انتها در حال پرواز است؛ همان‏گونه كه ابرها در آسمان حركت مى‏كنند، سعى كنید مشكلات را از جلوى چشمانتان عبور دهید. این روش، به شما یاد مى‏دهد تا به خاطر بیاورید كه مشكلات، قابل عبور و گذر هستند و همیشه در كنار ما نخواهند ماند.

3. از رنگ نارنجى استفاده كنید
از زمان‏هاى قدیم، «رنگ درمانى»، جزء موارد بسیار مهمى بوده كه توسط روان‏شناسان شناخته شده است. از رنگ‏ها براى كاهش اضطراب در بیماران و دادن آرامش به آنها استفاده زیادى شده است. روان‏شناسان معتقدند كه رنگ نارنجى، باعث افزایش حس خوشبینى، اشتیاق و شانس آوردن است. براى این كه این احساس در شما شناور شود، چند شاخه گل نارنجى در گلدان بگذارید و به آنها نگاه كنید. تابیدن نور نارنجى یا لیوان‏هایى به این رنگ نیز به شما احساس شادى مى‏دهد. اكنون كه در اوایل زمستان هستیم، مى‏توانید یك سبد نارنگى، خرمالو یا پرتقال روى میز بگذارید.

4. ارزان‏تر خرید كنید
همه افرادى كه هنگام خرید، موفق به گرفتن تخفیف مى‏شوند، شاد مى‏شوند. براى این كه حس شادمانى را در خود تقویت كنید، ارزان‏تر خرید كنید و پول‏هایتان را پس‏انداز كنید تا در مواقع ضرورى، به كارتان بیاید و بتوانید در آن زمان‏ها، احساس آرامش و شادى كنید.

5. شكلات بخورید
زنان به خوردن شكلات علاقه‏مند هستند؛ زیرا تحقیقات نشان داده كه شكلات، باعث مى‏شود تا حالات و روحیات افراد، تغییر كند. شكلات، میزان سروتونین و اندروفین خون را زیاد مى‏كند و این دو هورمون، باعث شادمانى مى‏شوند. سعى كنید گاهى شكلات بخورید تا این احساس، در شما تقویت شود.

6. مشكلات را دور بریزید
هرچه را كه در زندگى موجب ایجاد مشكل و ناراحتى برایتان شده، روى كاغذى بنویسید؛ سپس تك تك موارد را بخوانید و روى آن خط قرمز بكشید؛ وقتى براى تمام موارد، راهكار پیدا كردید، كاغذ را مچاله كنید و دور بیندازید.

7. خوش‏بین باشید
به مشكلات، به گونه دیگرى نگاه كنید و بر این باور باشید كه حتى مى‏توان سختى‏ها را نیز با نگاه دیگرى دید. به زندگى، امید داشته باشید. روان‏شناسان معتقدند كه اشخاص بیمار و حتى بیماران لاعلاج، اگر امید خود را از دست ندهند، بر بیمارى چیره خواهند شد. سعى كنید در مواقع سختى، به این فكر كنید كه افرادى كه وضعیت بسیار دشوارترى از شما دارند، همواره در كنارتان هستند. برخورد كردن با مشكلات و موانع را بیاموزید تا احساس خوشبختى كنید. براى داشتن یك زندگى خوب، باید انرژى مثبت داشته باشید.

8. از هم تعریف كنید
در زمانى كه از انجام كارهاى روزانه و یا از محیط كار، كاملاً خسته شده‏اید و هیچ انرژى و توانى برایتان نمانده است، سعى كنید لبخند بزنید و به خود تلقین كنید كه احساس خوبى دارید. در این لحظات، از اطرافیان خود و صفات خوبى كه دارند، تعریف كنید؛ سپس خواهید دید كه بعد از لحظاتى، روحیه شما تغییر خواهد كرد و احساس شادى در شما به وجود خواهد آمد.

9. آنچه را دوست دارید، بنویسید
هر چیزى را كه مورد علاقه‏تان است و به آن عشق مى‏ورزید، روى كاغذى بنویسید. این كار، حس خوبى به شما خواهد داد؛ زیرا متوجه مى‏شوید كه با برگشت به خاطرات گذشته، به كسانى كه در كنارتان زندگى كرده‏اند، احساس محبت داشته‏اید.

10. از بوهاى شادى آفرین استفاده كنید
بعضى از بوها براى تغییر احساس انسان، شناخته شده‏اند؛ گل رز، بابونه، شمعدانى معطر، لیمو و بالنگ از جمله این بوها هستند. این بوها را به عنوان خوشبوكننده و معطركننده هوا و فضا، مورد استفاده قرار دهید.

11. استراحت كنید
وقتى كه از انجام كارهاى مختلف خسته شدید و تحت فشار زیادى قرار گرفتید، مطمئناً نمى‏توانید كارى كنید كه به این مشكلات پایان دهد. در این موقع، بهتر است دست از كار بكشید؛ كتاب جدیدى بردارید؛ دراز بكشید و شروع به خواندن كنید. این كار را حداقل براى یك ساعت هم كه شده، انجام دهید تا به اثرات بسیار مؤثر آن واقف شوید.

12. با رنگ‏ها بازى كنید
به سراغ مداد رنگى، گواش، آبرنگ و ماژیك كودكان بروید و مثل آنها شروع به نقاشى كنید. نقاشى، حالات درونى‏تان را بازگو مى‏كند؛ همان‏طور كه یك كودك نیز با نقاشى، احساس درون خود را به خوبى نشان مى‏دهد. با بازى كردن با رنگ‏ها، احساس آرامش و شادى به شما دست خواهد داد.

13. آزاد باشید
سعى كنید كارهایى را كه تمایل به انجام آنها دارید، به راحتى انجام دهید؛ درست مثل كودكى كه دوست دارد آواز بخواند و از هیچ كس خجالت نمى‏كشد. اگر از آواز خواندن لذت مى‏برید، بدون این كه خجالت بكشید، آواز بخوانید. اگر از انجام این كار جلوى دیگران مى‏هراسید، در جاى خلوتى آواز بخوانید. موسیقى و تخلیه احساسات با آواز، گردش خون شما را تنظیم مى‏كند و احساس خوبى به شما مى‏دهد.

14. خدا را سپاس بگویید
به یاد سه موفقیت آخرتان بیفتید و با سپاس‏گزارى و شكرگزارى از خداوند، انرژى بیشترى ذخیره كنید.

15. خیرخواهى كنید
كمك كردن به دیگران و خیرخواه بودن نسبت به آنان، احساس خوشایندى را به افراد مى‏بخشد. این احساس، بدن را پر از هورمونى مى‏كند كه احساس خوبى را بیشتر مى‏كند. به افراد نیازمندى كه در اطرافتان وجود دارند، كمك كنید؛ فرقى نمى‏كند كه میزان و نوع این كمك چه باشد؛ مهم این است كه خیرخواه باشید.

16. به عكس‏هاى قدیمى نگاه كنید
آلبوم‏هایتان را ورق بزنید و به عكس دوستان و اقوام نگاه كنید. با یادآورى خاطرات گذشته، لبخندى روى لب‏هاى شما خواهد نشست و احساس خوبى به شما دست خواهد داد.

17. پیام جدید تلفنى بگذارید
اگر تلفن همراه‏تان یا تلفن خانه‏تان پیام‏گیر دارد، جملات جدید و متفاوتى روى آن بگذارید؛ مثلاً مى‏توانید روى این پیام‏گیر بگویید: «براى دعوت كردن من به میهمانى یا شام، بعد از شنیدن صداى بوق، پیام بگذارید»! همچنین مى‏توانید لطیفه‏اى تعریف كنید یا جمله‏اى طنز روى پیام‏گیرتان ضبط كنید. این كار، به خود شما و كسى كه به شما تلفن زده، شادى مى‏بخشد.

شنبه 23/6/1387 - 21:51
رمضان

در حدیثی طویل، حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) از پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) چنین نقل می فرماید كه پیامبر(صلی الله علیه وآله) فرمودند:
«ما من مؤمن یصوم شهر رمضان احتسابا الا اوجب الله تبارك و تعالی له سبع خصال: اَوَلها یذوب الحرام من جسده، و الثانیة یقرب مِن رحمة الله عز و جل، و الثالثة قد كفر خطیئة ابه آدم، و الرابعة یهون الله علیه سكرات الموت و الخامسة امان من الجوع و العطش یوم القیمة و السادسة یطعمه الله عز و جل من طیبات الجنة، و السابعة یعطیه الله عز و جل برائة من النار، قال: صدقت یا محمد».
هیچ مؤمنی نیست كه ماه رمضان را فقط به حساب خدا روزه بگیرد، مگر آنكه خدای تبارك و تعالی هفت خصلت را برای او واجب و لازم گرداند:

1- هر چه حرام در پیكرش باشد محو و ذوب گرداند.
2- به رحمت خدای عز و جل نزدیك می شود.
3- (با روزه خویش) خطای پدرش حضرت آدم را می پوشاند.
4- خداوند لحظات جان كندن را بر وی آسان گرداند.
5- از گرسنگی و تشنگی روز قیامت در امان خواهد بود.
6- خدای عز و جل از خوراكی های لذید بهشتی او را نصیب دهد.
7- خدای عز و جل برائت و بیزاری از آتش دوزخ را به او عطا فرماید.
( پرسش كننده در این حدیث مفصل، عالِم یهودی بود) كه عرض كرد راست گفتی ای محمد.(1)

....
1. خصال شیخ صدوق، ص 386

شنبه 23/6/1387 - 21:47
دانستنی های علمی

س: در مجالس مولودى و جشن زنانه، آیا خانم‏ها مى‏توانند برقصند؟
 

ج: به نظر اكثر فقها، رقص زن، فقط براى شوهر، به تنهایى و بدون استفاده از موسیقى لهوى، جایز است و در سایر موارد، جایز نیست و به نظر مقام معظم رهبرى، رقص زن در مجالس زنانه، چنانچه موجب تهییج شهوت شود یا مفاسد دیگرى داشته باشد و یا همراه موسیقى لهوى باشد، جایز نیست.

شنبه 23/6/1387 - 21:42
رمضان

افطار كردن

روزه داران برای ادای نماز مغرب و عشا یا به مسجد می روند یا در خانه نماز به جا می آورند و نزد خانواده خویش افطار می كنند. آنهایی كه در مسجد با جماعت نماز می خوانند اغلب در همان مسجد بین دو نماز روزه خود را باز می كنند. هر شب از طرف كسانی كه نذر دارند و یا از درآمد موقوفه هایی كه برای افطار معیّن شده است خرما، حلوا، شیرینی یا نان جو بین نمازگزاران تقسیم می شود.

آنهایی كه در خانه نماز می خوانند اكثراً مقارن غروب وضو می گیرند و به نماز می ایستند. پس از نماز دعاهای مخصوص افطار را می خوانند. دعاهای افطار عبارت است از دعاهای: "اللهم لك صمت و علی رزقك افطرت و علیك توكلت"، "اللهمّ ربّ النّور العظیم". "بسم الله اللهمّ لك صمنا و علی رزقك افطرنا فتقبل منّا انك انت السمیع العلیم"، "بسم الله الرحمن الرّحیم یا واسع المغفره اغفرلی" و سوره مباركه "قدر" كه بیش از دعاهای دیگر خوانده می شود.
پس از خواندن نماز و دعاهای افطار، روزه خود را با لقمه ای نان جو یا دانه ای خرما باز می كنند. غذاهای افطار اغلب سبك و ساده است و روزه داران معمولاً از خوردن غذاهای سنگین پرهیز می كنند.

شنبه 23/6/1387 - 21:38
رمضان

دعاى روز یازدهم ماه مبارك رمضان

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ حَبّبْ الیّ فیهِ الإحْسانَ وكَرّهْ الیّ فیهِ الفُسوقَ والعِصْیانَ وحَرّمْ علیّ فیهِ السّخَطَ

والنّیرانَ بِعَوْنِكَ یا غیاثَ المُسْتغیثین.

خدایا دوست گردان بمن در این روز نیكى را و نـاپسند بدار در این روز فسق ونافرمانى  را وحرام كن بر من در آن خشم وسوزندگى را به یاریت اى دادرس داد خواهان.

جمعه 22/6/1387 - 14:41
رمضان

امام باقرعلیه السلام فرمود:

روزه این افراد کامل نیست:
1 - کسى که امام (زمان) را نافرمانى کند.
2 - بنده ى فرارى تا زمانى که برگردد.
3 - زنى که اطاعت شوهر نکرده، تا اینکه توبه کند.
4 - فرزند که نافرمان شد، تا اینکه فرمانبردار شود
.

                                                                             ( بحارالانوار، ج 93، ص 295)

جمعه 22/6/1387 - 14:38
رمضان

ماه مبارک رمضان و روزه درآینه روایات


امام باقر فرمود: رسول خدا در آخرین جمعه‏اى از ماه شعبان براى مردم خطبه خواند و پس از حمد و ثناى الهى فرمود:
اى مردم ماهى بر شما سایه افکنده که در آن شبى است بهتر از هزار ماه و آن ماه رمضان است که خدا روزه آن را واجب، و یک شب به نماز مستحب برخاستن در آن را همچون نماز مستحب هفتاد شب از ماههاى دیگر و پاداش یک خصلت خیر و نیکوکارى مستحب در آن را همچون پاداش کسى که واجبات خدا را در آن انجام داده و مقرر فرموده است.
و هر کس یک واجب از واجبات خدا را در آن انجام دهد، همچون کسى است که هفتاد فریضه از فرایض خدا را در ماههاى دیگر انجام داده باشد، و آن ماه صبر است و پاداش صبر بهشت است، و نیز ماه همیارى است و نیز ماهى است که خدا روزى مومن را در آن فزونى بخشد، و هر کس در آن، مومن روزه دارى را افطارى دهد، در نزد خدا پاداش آزادى یک بنده و آمرزش گناهان گذشته‏اش را دارد.

عرض شد:
اى رسول خدا! همه ما بر اینکه روزه دارى را افطارى دهیم توانا نیستیم.
فرمود: خدا کریم است همین پاداش را به کسى که با آب آمیخته با شیرى ، یا با جرعه آب گوارایى، یا با چندین خرما که جز بر آن قادر نیست - روزه دارى را افطار دهد نیز عطا مى ‏کند.
و هر کس در آن بر مملوک )و زیر دستان( خود آسان گیرد خدا از او آسان حساب کشد.
و این ماهى است که آغاز آن رحمت، و میانه آن مغفرت و پایان آن اجابت و آزادى از آتش است.


امام کاظم علیه السلام فرمود:
افطارى دادن به برادر روزه دارت، از گرفتن روزه ى مستحبى بهتر است.(
الکافى، ج 4، ص 68، ج 2)


امام صادق علیه السلام فرمود:
تکمیل روزه به پرداخت زکات یعنى فطره است، هم چنان که صلوات بر پیامبر کمال نماز است (وسائل الشیعه، ج 6، ص 221، ج 5)


امام کاظم علیه السلام فرمود:
دعاى شخص روزه دار هنگام افطار مستجاب میشود.

(بحارالانوار، ج 93، ص 255، ج 33)

جمعه 22/6/1387 - 14:37
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته