• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 604
تعداد نظرات : 199
زمان آخرین مطلب : 5269روز قبل
بیوگرافی و تصاویر بازیگران

پنج شنبه 17/10/1388 - 11:32
شعر و قطعات ادبی

من اگر دست زنانم نه من از دست زنانم
نه از اینم نه از آنم من از آن شهر کلانم

نه پی زمر و قمارم نه پی خمر و عقارم
نه خمیرم نه خمارم نه چنینم نه چنانم

من اگر مست و خرابم نه چو تو مست شرابم
نه ز خاکم نه ز آبم نه از این اهل زمانم

خرد پوره آدم چه خبر دارد از این دم
که من از جمله عالم به دو صد پرده نهانم

مشنو این سخن از من و نه زین خاطر روشن
که از این ظاهر و باطن نه پذیرم نه ستانم

رخ تو گر چه که خوب است قفس جان تو چوب است
برم از من که بسوزی که زبانه‌ست زبانم

نه ز بویم نه ز رنگم نه ز نامم نه ز ننگم
حذر از تیر خدنگم که خدایی است کمانم

نه می خام ستانم نه ز کس وام ستانم
نه دم و دام ستانم هله ای بخت جوانم

چو گلستان جنانم طربستان جهانم
به روان همه مردان که روان است روانم

شکرستان خیالت بر من گلشکر آرد
به گلستان حقایق گل صدبرگ فشانم

چو درآیم به گلستان گل افشان وصالت
ز سر پا بنشانم که ز داغت به نشانم

عجب ای عشق چه جفتی چه غریبی چه شگفتی
چو دهانم بگرفتی به درون رفت بیانم

چو به تبریز رسد جان سوی شمس الحق و دینم
همه اسرار سخن را به نهایت برسانم


« مولوی »

پنج شنبه 17/10/1388 - 11:12
شعر و قطعات ادبی

در دیگران می جوئیم اما بدان ای دوست
زین سان نمی یابی ز من حتی نشان ای دوست 

من در تو گم گشتم مرا در خود صدا میزن
تا پاسخم را بشنوی پژواک سان ای دوست

در آتش تو زاده شد ققنوس شعر من
سردی مکن با این چنین آتش به جان ای دوست

گفتی بخوان ، خواندم اگرچه گوش نسپردی
حالا که لالم خواستی پس خود بخوان ای دوست

من قانعم آن بخت جاویدان نمی خواهم 
گر می توانی یک نفس با من بمان ای دوست

یا نه تو هم با هر بهانه شانه خالی کن
از من منه بر شانه ها بار گران ای دوست 

نا مهربانی را من از تو دوست خواهم داشت
بیهوده می کوشی بمانی مهربان ای دوست

آن سان که می خواهد دلت با من بگو آری
من دوست دارم حرف دل را بر زبان ای دوست

 

 « محمد علی بهمنی »


پنج شنبه 17/10/1388 - 8:59
شعر و قطعات ادبی

ای که پیچید شبی در دل این کوچه صدایت

یک جهان پنجره بیدار شد از بانگ رهایت

تا قیامت همه جا محشر کبرای تو برپاست

ای شب تار عدم شام غریبان عزایت

عطش و آتش و تنهایی و شمشیر و شهادت

خبری مختصر از حادثه کرب و بلایت

همرهانت صفی از آینه بودند و خوش آن روز

که درخشید خدا در همه ی آینه‌هایت

کاش بودیم و سر و دیده و دستی چو ابوالفضل

می‌فشاندیم سبکتر ز کفی آب به پایت

  

 « محمدرضا محمدی‌نیکو  »

 

پنج شنبه 17/10/1388 - 8:47
آموزش و تحقيقات
محققان در یك پژوهش جدید دریافته‌اند كه مصرف پسته برای پایین آوردن فشارخون موثر است .

به گزارش ایسنا، این متخصصان می‌گویند: خوردن یك مشت مغز پسته در روز نه تنها یك میان وعده مناسب و خوشمزه است بلكه برای سلامتی نیز مفید است؛ چون بر اساس نتایج این تحقیق جدید پسته با كاهش روند جذب كربوهیدرات‌ها در بدن می‌تواند فشارخون را پایین بیاورد.

محققان دانشگاه تورنتو در كانادا كه این مطالعه را انجام داده‌اند، تاكید كردند: چون مصرف پسته به همراه مواد غذایی حاوی كربوهیدرات بالا مانند نان سفید، جذب كربوهیدرات را پایین می‌آورد بنابراین مغز این خشكبار می‌تواند به كنترل دیابت بویژه در كشورهایی مانند هند كه در حال حاضر 40 میلیون بیمار مبتلا به دیابت دارد كمك كند. این در حالی است كه محققان هندی پیش بینی كرده‌اند؛ شمار مبتلایان به دیابت در این كشور تا سال 2025 به 80 میلیون نفر خواهد رسید.

به گفته متخصصان تغذیه؛ پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته‌ای غنی و مواد معدنی‌ مهم مانند پتاسیم و منیزیم است كه بسیاری از نیازهای بدن را تأمین می‌كند. علاوه بر این، پسته برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است و مصرف آن برای بازکردن مجاری کبد توصیه می‌شود. پسته معده را تقویت و برای تسکین سرفه هم مفید است.

بعضی محققان عقیده دارند كه پروتئین پسته به اندازه‌ای است كه می‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای گوشت و حبوبات دانست. در ضمن عنصر "روی" موجود در آن نیز در رشد سلول‌ها و بافت‌های بدن تاثیر به سزایی دارد. علاوه بر اینها وجود كلسیم و آهن در پسته سبب شده كه این نوع خشكبار نقش بسیار مهمی در استحكام‌ بخشیدن به استخوان‌ها و دندان‌ها و همچنین درمان بیماری‌هایی چون كم‌خونی‌های ناشی از فقر آهن داشته باشد.

محققان می گویند؛ خوردن پسته برای افزایش حافظه و تقویت ذهن نیز مفید است ولی با توجه به این كه خاصیت چاق‌كنندگی دارد، اگر رژیم دارید، اعتدال را در مصرف آن رعایت كنید.

منبع : بازیاب

پنج شنبه 17/10/1388 - 8:30
شعر و قطعات ادبی

دست های روشن

 

با هرچه عشق

نام تو را می توان نوشت

با هر چه رود

 راه تو را می توان سرود

 بیم از حصار نیست

که هر قفل کهنه را

با دست های روشن تو

می توان گشود

 

محمد رضا عبد الملكیان

چهارشنبه 16/10/1388 - 19:36
هوا و فضا
کشف پنج سیاره جدید در شش هفته

کشف پنج سیاره جدید در شش هفته

 نخستین نتایج مشاهدات تلسکوپ فضایی کپلر منتشر شد. کشف 5 سیاره فراخورشیدی مشتری مانند تنها طی 43 روز، نشان از عملکرد عالی این تلسکوپ فضایی و افزایش امیدها برای یافتن سیاره‌ای زمین‌مانند دارد.

مجید جویا: روز گذشته، اولین نتایج مشاهدات تلسکوپ فضایی کپلر منتشر شد: کشف پنج سیاره فراخورشیدی تنها طی شش هفته رصد.

به گزارش نیچر، تاکنون بیش‌از 400 سیاره به‌دور ستارگان غیر از خورشید کشف شده که این پنج سیاره جدید نیز مانند بسیاری از آنها، مشتری‌مانند داغ نامیده می‌شود. این سیارات جرمی مشابه مشتری دارند و از آن‌جاکه در مداری خیلی نزدیک به ستاره خود می‌چرخند، دمای بالایی دارند و مشاهده‌شان از زمین ساده‌تر است.

کوچک‌ترین این سیاره‌های تازه کشف‌شده نیز قطرش تقریبا هم‌اندازه نپتون است، هر چند که جرم بسیار بیشتری دارد. فاصله این سیارات از ستاره‌شان بسیار اندک است، به‌طوری‌که هر 3.2 تا 4.9 روز یک‌بار به دور ستاره‌شان می‌گردند. در چنین فاصله‌ای، دمای سطح آنها بسیار بالا است، به‌طوری که حتی از مواد مذاب آتش‌فشانی روی زمین هم داغ‌ترند و دانشمندان ناسا تخمین می‌زنند که طلا در سطح آنها تبخیر می‌شود.

ویلیام بوروکی، پژوهشگر ارشد تلسکوپ فضایی کپلر در کنفرانسی مطبوعاتی که در حاشیه در اجلاس سالیانه انجمن اخترشناسی امریکا برگزار شد، ضمن اعلام این مساله گفت: «این پنج سیاره جدید که کپلر 7b, 6b, 5b, 4b و 8b نامیده شده‌اند، در بازه دمایی بین 1090 تا 1650 درجه سلسیوس قرار دارند. جالب اینجاست که کپلر 7بی یکی از کم‌چگال‌ترین سیاراتی است که تاکنون کشف شده است. قطر این سیاره 1.5 برابر مشتری است، اما فشردگی مواد آن تنها 10 درصد مواد مشتری است و چگالی آن را در حد پلی‌استیرن (حدود 120 کیلوگرم بر مترمکعب)کاهش داده است.

البته موضوع سیارات کم‌چگال موضوع تازه‌ای نیست! سیاره زحل با آن حلقه‌های زیبا کم‌چگال‌ترین سیاره منظومه شمسی است. چگالی متوسط دومین سیاره بزرگ منظومه شمسی کمتر از 700 کیلوگرم بر متر مکعب است و اگر آن‌را در اقیانوسی بسیار پهناور بیاندازیم، بیش از 30 درصد حجم آن روی آب شناور می‌ماند!

بوروکی در ادامه افزود: «این سیارات قطعا جایی برای جستجو به دنبال حیات نیستند، هر چند آن هم دیری نخواهد پایید و سیارات مشابه زمین هم در آینده نزدیک کشف خواهند شد».

هدف اصلی کپلر یافتن سیارات صخره‌ای زمین‌مانندی است که در مناطق قابل زیست به دور ستاره خود می‌چرخند. مناطق قابل زیست یا کمربند سبز، به مدارهایی در اطراف هر ستاره گفته می‌شود که انرژی دریافتی از ستاره سبب می‌شود آب مایع در سطح سیارات آن محدوده بتواند تشکیل شود و پایدار بماند.

با وجودی که یافته‌های جدید در این محدوده نمی‌گنجند، آنها نشان می‌دهند که کپلر همان‌گونه که انتظار می‌رفت، کار می‌کند؛ و به گفته گرگ لاولین، اختر شناس دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز، «گوشه کوچکی از آن‌چه ما در چند سال آینده انتظار آن را خواهیم داشت، نشان می‌دهد. این خیلی عالی است که ببینیم که کپلر به خوبی کار می‌کند».

چگونه سیارات جدید را پیدا کنیم
وقتی سیاره‌ای از مقابل ستاره‌اش عبور می‌کند، روشنایی ستاره افت پیدا می‌کند. کپلر با استفاده از آینه 1 متری و دوربین 95 مگا پیکسلی خود، در جستجوی این افت نور و 3 بار رصد برای تایید آن است تا وجود سیارات خارج از منظومه شمسی را آشکار کند. با این روش می‌توان ابعاد سیاره و شعاع مدارش را اندازه‌گیری کرد.

این تلسکوپ مداری، که اسفندماه 1387 به فضا پرتاب شد، در عرض شش هفته اول کار خود توانست 5 سیاره جدید را کشف کند. وجود هر یک از این سیارات، بعد از مشاهده آن و با استفاده از روشی که سرعت شعاعی نام دارد، تایید شد. در روش سرعت شعاعی، اثرات گرانشی متقابل سیاره و ستاره بر یکدیگر منجر به اندکی تغییر در مدار حرکت ستاره می‌گردد. با این روش می‌توان جرم سیاره را اندازه‌گیری کرد.

به گفته بوروکی، مشاهدات سرعت شعاعی از هم‌خوانی زیبایی با داده‌های کپلر برخوردار بود و این، کاملا ثابت می‌کند که هر پنج سیاره فراخورشیدی وجود خارجی دارند. در اختیار داشتن هر دو دسته اطلاعات که در نوع خود بسیار کم‌نظیر است، شرایط کاملا باارزشی را در جستجوی سیارات به وجود آورده است.

این به آن دلیل است که هر یک از این روش‌ها، کاری بیش از تایید یافته‌های روش دیگر انجام می‌دهد. در هر روش، داده‌های متفاوتی تولید می‌شود که کمک می‌کند تصویری کامل‌تر از دنیاهای بیگانه ساخته شود. برای مثال، با ترکیب اطلاعات دو روش رصد افت نور و سرعت شعاعی می‌توان چگالی متوسط سیارات را بدست آورد.

پیش‌از این تصور می‌شد بدست آوردن چگالی سیارات فراخورشیدی کار دشواری باشد؛ چراکه به ندرت می‌توان سیاره‌ای فراخورشیدی را با بیش از یک روش بررسی کرد. اما ماموریت جستجوی سیارات کپلر نشان داد که محاسبه چگالی سیارات خارجی کار سختی نیست و اطلاعات خوبی هم به ما می‌دهد. داده‌‌های کپلر توانسته دقت اندازه‌گیری چگالی را تا 50 درصد بهبود بخشد.

برای مثال، مشخص شده که بعضی از بزرگ‌ترین دنیاهای یافته شده، با یک منبع گرمایی تا کنون ناشناخته «باد شده‌اند». تازه‌ترین نمونه آن سیاره کپلر 5بی است که جرم خیلی بیشتری نسبت به مشتری دارد، ولی چگالی آن خیلی کمتر از آب است.

صدها کاندیدا برای سیاره جدید
به رغم این‌که تاکنون پنج سیاره جدید کپلر تنها موارد تایید شده این ماموریت هستند، داده‌های اولین ماه‌های ماموریت تلسکوپ، در واقع شامل صدها سیاره احتمالی هستند.

ماموریت کپلر که انتظار می‌رود دست کم سه سال و نیم به طول بینجامد، احتمالا در سال‌های پیش رو خبر از وجود خیلی از دنیاهای جدید دیگر خواهد داد، و اخترشناسان خواهند توانست صحت وجود آنها را تایید بکنند.

ولی لاولین این را هم یادآور می‌شود که به حساب زمینی، سال‌ها طول خواهد کشید تا دانشمندان کپلر بتوانند مطمئن شوند که آن‌چه دیده‌اند، سیاره‌ای هم‌اندازه و مشابه زمین است که در کمربند سبز اطراف یک ستاره به دور آن می‌چرخد. دلیلش هم این است که سیاره‌ای که در فاصله درست از ستاره خود می‌چرخد، باید در مداری خیلی دورتر از یک مشتری‌مانند داغ واقع باشد و در نتیجه، یک دور گردش آن به دور ستاره خیلی بیشتر از سیارات داغ نزدیک طول خواهد کشید، و عبور از مقابل ستاره را خیلی نادرتر خواهد کرد.

لاولین می‌گوید برای این که مطمئن شویم آن‌چه دیده‌ایم یک سیاره است، باید آن قدر صبر کنیم تا دست‌کم سه یا چهار مرتبه عبور آن را ببینیم. ولی در مجموع، یافته‌های جدید آشکار کرده است که سیارات با مشخصات دیگر مشابه، می‌توانند شخصیت‌های خیلی متفاوتی داشته باشند.

 

منبع : خبر آن لاین

چهارشنبه 16/10/1388 - 19:14
شعر و قطعات ادبی
  خانه به دوش ِ فنا در شب طوفانی ام
داغ کدامین خطا خورده به پیشانی ام

همسفر بادها ، رفته ام از یادها
فاصله ای نیست تا لحظهّ ویرانی ام

خوب ، نه آن گونه خوب ، تا به بهشتم بری
بد ، نه بدانگونه بد ، تا که بسوزانی ام

سایهّ اهریمن است ، یا شبحی از من است
این که نفس می کشد در من پنهانی ام

کولی زلفت شبی خیمه بر این دشت زد
آه که تعبیر شد خواب پریشانی ام

در شب غربت مپرس حال خراب مرا
یکسره طوفانی ام ، یکسره بارانی ام...

                                          مهر ۷۰

محمد رضا تركی

چهارشنبه 16/10/1388 - 11:37
بیماری ها
چرا لاغر شدن بسیار سخت‌تر از چاق شدن است؟

چرا لاغر شدن بسیار سخت‌تر از چاق شدن است؟

 حتما تا کنون این سوال برای شما مطرح شده است که چرا ما به سرعت وزن اضافه می‌کنیم ، اما به سختی و با گذشت زمان زیادی قادریم اضافه وزن خود را برطرف کنیم.به عبارت دیگر چرا چاق شدن بسیار از لاغر شدن آسان‌تر است.


دانشمندان معتقدند دلیل اصلی این موضوع در گذشته نهفته است. همه ما انسان‌ها در دوره‌هایی تکامل پیدا کردیم که کمبود غذا بسیار بیش‌تر از فراوانی آن بوده است.در نتیجه بدن ما شتاب بسیار زیادی برای چاق شدن و افزایش وزن دارد و برعکس در زمینه از دست دادن وزن بسیار کند‌تر عمل می‌کند.به دلیل همین شیوه تکامل پیدا کردن ، زمانی که در ما غذایی را در اطراف خود می‌بینیم ، بدن بیش‌تر تمایل دارد حس اشتهای ما را تحریک کند تا این که تمایل به میانه روی و کم‌خوری داشته باشد و این بدان معناست که چاق شدن بسیار راحت‌تر از لاغر شدن است.

گرسنگی و سیری حس‌های بسیار پیچیده ای هستند و به فاکتورهای زیادی مانند ده‌ها هورمون و پیغام عصبی در بدن و هم‌چنین به میزان پر بودن شکم و میزان قند موجود در جریان خونی وابسته است.این حس‌ها رابطه بسیار نزدیکی نیز با روان‌شناسی دارند.

در طی یک آزمایش دانشمندان به چند دانش‌آموز یک ظرف سوپ دادند . در زیر ظرف بعضی از این دانش‌آموزان مسیر مخفی وجود داشت که مقداری سوپ اضافه را بدون آن‌که این دانش‌آموزان مطلع باشند وارد ظرف آن‌ها می‌کرد.

در این تحقیقات مشخص شد بسیاری از ما آموخته ایم تا زمانی که در بشقاب ما غذا وجود دارد به خوردن ادامه دهیم و بسیاری از ما حتی اگر بشقاب ما مخفیانه پر شود باز هم به خوردن ادامه می‌دهیم.

البته لازم به توضیح نیست که فاکتورهای ژنتیکی نیز نقش بسیار مهمی در افزایش و کاهش وزن انسان‌ها بازی می‌کنند.در تحقیقاتی که روی دوقلوهای کاملا یکسان انجام شده است مشخص شد در بسیاری از مواقع میزان تمایل به خوردن در هر دو به یک میزان است و هر دو تقریبا طبق یک الگوی مشابه دچار افزایش و کاهش وزن می‌شوند.

یک متخصص به نام gourmet Brillat-Savarin, نویسنده کتاب "فیلسوف‌های درون آشپزخانه" در این باره گفت :چاقی ما بستگی به آن‌چه که می‌خوریم ندارد ، بلکه بیش‌تر تحت تاثیر آن چیزی است که بدن ما هضم و جذب می‌کند.

زمانی که شما یک وعده غذایی خاصی را  مصرف ‌کنید که شکم شما را پر می‌کند ، اما کالری زیادی به بدن شما نمی‌رساند بسیار کم تر از زمانی که وعده‌های غذایی کوچک و کم‌ کالری مصرف می‌کنید ، چاق می‌شوید.

در یک تحقیق از گروهی از زنان خواسته شد میزان چربی مصرفی خود را در طول یک دوره زمانی معین کاهش دهند ، اما در عین حال از گروه دیگری از زنان چاق خواسته شد ، علاوه بر انجام این کار میوه و سبزیجات بیش‌تری را مصرف کنند.تحقیقات نشان داد هر دو گروه وزن خود را کاهش دادند ، اما این کاهش وزن در زنانی که میوه و سبزیجات را در رژیم غدایی خود وارد کرده بودند بسیار بیش‌تر بود.

تلگراف ، 5 ژانویه

منبع: خبر آن لاین

چهارشنبه 16/10/1388 - 11:4
شعر و قطعات ادبی

ای آخرین ستاره به فردا! تو مانده‌ای
خورشید ناپدید شد، اما تو مانده‌ای

مُردند غازیان یمین و یسارمان
سردار خستۀ شبِ هیجا! تو مانده‌ای

السابقون مصادره شد، کاخ سبز شد
تنها تو، ای اباذر! تنها تو مانده‌ای

ما گم نمی‌شویم که سکان به دست توست
ای ناخدای ورطۀ دریا! تو مانده‌ای

ما هم جگر به گوشۀ دندان گرفته‌ایم
زیرا تو ـ ای شریفِ شکیبا! ـ تو مانده‌ای

پایین نگاه می‌کنم و جمله رفته‌اند
رو می‌کنم به جانب بالا: تو مانده‌ای

تعظیم می‌کنم به بلندای حضرتت
آری، برای عرض تولّا تو مانده‌ای

تنها تویی و ما به جماعت نشسته‌ایم
مشکور نیست سعی فرادا، تو مانده‌ای

ما مانده‌ایم و معرکه، ما مانده‌ایم و تیغ
الّا همین بهانه که: آقا! تو مانده‌ای

امید مهدی نژاد

 

چهارشنبه 16/10/1388 - 10:56
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته