• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 431
تعداد نظرات : 166
زمان آخرین مطلب : 5090روز قبل
کامپیوتر و اینترنت

از زمان رایانه‌های اولیه که در سال ۱۹۴۱ ساخته شده بودند تا کنون فناوری‌های دیجیتالی رشد نموده‌است، معماری فون نوِیمن یک رایانه را به چهار بخش اصلی توصیف می‌کند: واحد محاسبه و منطق (Arithmetic and Logic Unit یا ALU)، واحد کنترل یا حافظه، و ابزارهای ورودی و خروجی ( که جمعا I/O نامیده می‌شود). این بخش‌ها توسط اتصالات داخلی سیمی به نام گذرگاه (bus) با یکدیگر در پیوند هستند.

[ویرایش] حافظه

تصویری از یک هارددیسک

در این سامانه، حافظه بصورت متوالی شماره گذاری شده در خانه‌ها است، هرکدام محتوی بخش کوچکی از داده‌ها می‌باشند. داده‌ها ممکن است دستورالعمل‌هایی باشند که به رایانه می‌گویند که چه کاری را انجام دهد باشد. خانه ممکن است حاوی اطلاعات مورد نیاز یک دستورالعمل باشد. اندازه هر خانه، وتعداد خانه‌ها، در رایانهٔ مختلف متفاوت است، همچنین فناوری‌های بکاررفته برای اجرای حافظه نیز از رایانه‌ای به رایانه دیگر در تغییر است(از بازپخش‌کننده‌های الکترومکانیکی تا تیوپ‌ها و فنرهای پر شده از جیوه و یا ماتریس‌های ثابت مغناطیسی و در آخر ترانزیستورهای واقعی و مدار مجتمع‌ها با میلیون‌ها فیوز نیمه هادی یا MOSFET هایی با عملکردی شبیه ظرفیت خازنی روی یک تراشه تنها).

[ویرایش] پردازش

تصویری از یک CPU یا واحد پردازشگر مرکزی

واحد محاسبه و منطق یا ALU دستگاهی است که عملیات پایه مانند چهار عمل اصلی حساب (جمع و تفریق و ضرب و تقسیم)، عملیات منطقی (و،یا،نقیض)، عملیات قیاسی (برای مثال مقایسه دو بایت برای شرط برابری) و دستورات انتصابی برای مقدار دادن به یک متغیر را انجام می‌دهد. این واحد جائیست که «کار واقعی» در آن صورت می‌پذیرد.

البته CPUها به دو دسته کلی RISC و CISC تقسیم بندی می‌شوند. نوع اول پردازش‌گرهای مبتنی بر اعمال ساده هستند و نوع دوم پردازشگرهای مبتنی بر اعمال پیچیده می‌باشند. پردازشگرهای مبتنی بر اعمال پیچیده در واحد محاسبه و منطق خود دارای اعمال و دستوراتی بسیار فراتر از چهار عمل اصلی یا منطقی می‌باشند. تنوع دستورات این دسته از پردازنده‌ها تا حدی است که توضیحات آن‌ها خود می‌تواند یک کتاب با قطر متوسط ایجاد کند. پردازنده‌های مبتنی بر اعمال ساده اعمال بسیار کمی را پوشش می‌دهند و در حقیقت برای برنامه‌نویسی برای این پردازنده‌ها بار نسبتاً سنگینی بر دوش برنامه‌نویس است. این پردازنده‌ها تنها حاوی ۴ عمل اصلی و اعمال منطقی ریاضی و مقایسه‌ای به علاوه چند دستور بی‌اهمیت دیگر می‌باشند.هرچند ذکر این نکته ضروری است که دستورات پیچیده نیز از ترکیب تعدادی دستور ساده تشکیل شده‌اند و برای پیاده‌سازی این دستورات در معماری‌های مختلف از پیاده‌سازی سخت‌افزاری(معماری CISC) و پیاده‌سازی نرم‌افزاری(معماری RISC) استفاده می‌شود.

(قابل ذکر است پردازنده‌های اینتل از نوع پردازنده مبتنی بر اعمال پیچیده می‌باشند.)

واحد کنترل همچنین این مطلب را که کدامین بایت از حافظه حاوی دستورالعمل فعلی اجرا شونده‌است را تعقیب می‌کند، سپس به واحد محاسبه و منطق اعلام می‌کند که کدام عمل اجرا و از حافظه دریافت شود و نتایج به بخش اختصاص داده شده از حافظه ارسال گردد. بعد از یک بار عمل، واحد کنترل به دستورالعمل بعدی ارجاع می‌کند(که معمولاً در خانه حافظه بعدی قرار دارد، مگر اینکه دستورالعمل جهش دستورالعمل بعدی باشد که به رایانه اعلام می‌کند دستورالعمل بعدی در خانه دیگر قرار گرفته‌است).

[ویرایش] ورودی/خروجی

تصویری از یک رایانه، صفحه نمایشگر(Monitor) نقش خروجی و صفحه کلید(keyboard) نقش ورودی را دارد.

بخش ورودی/خروجی (I/O) این امکان را به رایانه می‌دهد تا اطلاعات را از جهان بیرون تهیه و نتایج آن‌ها را به همان جا برگرداند. محدوده فوق العاده وسیعی از دستگاه‌های ورودی/خروجی وجود دارد، از خانواده آشنای صفحه‌کلیدها، نمایشگرها، نَرم‌دیسک گرفته تا دستگاه‌های کمی غریب مانند رایابین‌ها (webcams). (از سایر ورودی/خروجی‌ها می‌توان موشواره mouse، قلم نوری، چاپگرها (printer)، اسکنرها، انواع لوح‌های فشرده(CD, DVD) را نام برد ).

چیزی که تمامی دستگاه‌های عمومی در آن اشتراک دارند این است که آن‌ها رمزکننده اطلاعات از نوعی به نوع دیگر که بتواند مورد استفاده سیستم‌های رایانه دیجیتالی قرار گیرد، هستند. از سوی دیگر، دستگاه‌های خروجی آن اطلاعات به رمز شده را رمزگشایی می‌کنند تا کاربران آن‌ها را دریافت نمایند. از این رو یک سیستم رایانه دیجیتالی یک نمونه از یک سامانه داده‌پردازی می‌باشد.

[ویرایش] دستورالعمل‌ها

هر رایانه تنها دارای یک مجموعه کم تعداد از دستورالعمل‌های ساده و تعریف شده می‌باشد. از انواع پرکاربردشان می‌توان به دستورالعمل «محتوای خانه ۱۲۳ را در خانه ۴۵۶ کپی کن!»، «محتوای خانه ۶۶۶ را با محتوای خانه ۰۴۲ جمع کن، نتایج را در خانه ۰۱۳ کن!»، «اگر محتوای خانه ۹۹۹ برابر با صفر است، به دستورالعمل واقع در خانه ۳۴۵ رجوع کن!».

دستورالعمل‌ها در داخل رایانه بصورت اعداد مشخص شده‌اند - مثلاً کد دستور العمل (copy instruction) برابر ۰۰۱ می‌تواند باشد. مجموعه معین دستورالعمل‌های تعریف شده که توسط یک رایانه ویژه پشتیبانی می‌شود را زبان ماشین می‌نامند. در واقعیت، اشخاص معمولاً به زبان ماشین دستورالعمل نمی‌نویسند بلکه بیشتر به نوعی از انواع سطح بالای زبان‌های برنامه‌نویسی، برنامه‌نویسی می‌کنند تا سپس توسط برنامه ویژه‌ای (تفسیرگرها (interpreters) یا همگردان‌ها (compilers) به دستورالعمل ویژه ماشین تبدیل گردد. برخی زبان‌های برنامه‌نویسی از نوع بسیار شبیه و نزدیک به زبان ماشین که اسمبلر (یک زبان سطح پایین) نامیده می‌شود، استفاده می‌کنند؛ همچنین زبان‌های سطح بالای دیگری نیز مانند پرولوگ نیز از یک زبان انتزاعی و چکیده که با زبان ماشین تفاوت دارد بجای دستورالعمل‌های ویژه ماشین استفاده می‌کنند.

[ویرایش] معماری‌ها

در رایانه‌های معاصر واحد محاسبه و منطق را به همراه واحد کنترل در یک مدار مجتمع که واحد پردازشی مرکزی (CPU) نامیده می‌شود، جمع نموده‌اند. عموما، حافظه رایانه روی یک مدار مجتمع کوچک نزدیک CPU قرار گرفته. اکثریت قاطع بخش‌های رایانه تشکیل شده‌اند از سامانه‌های فرعی (به عنوان نمونه، منبع تغذیه) و یا دستگاه‌های ورودی/خروجی.

برخی رایانه‌های بزرگ‌تر چندین CPU و واحد کنترل دارند که بصورت هم‌زمان با یکدیگر درحال کارند. این‌گونه رایانه‌ها بیشتر برای کاربردهای پژوهشی و محاسبات علمی بکار می‌روند.

کارایی رایانه‌ها بنا به تئوری کاملاً درست است. رایانه داده‌ها و دستورالعمل‌ها را از حافظه‌اش واکشی (fetch) می‌کند. دستورالعمل‌ها اجرا می‌شوند، نتایج ذخیره می‌شوند، دستورالعمل بعدی واکشی می‌شود. این رویه تا زمانی که رایانه خاموش شود ادامه پیدا می‌کند. واحد پردازنده مرکزی در رایانه‌های شخصی امروزی مانند پردازنده‌های شرکت ای-ام-دی و شرکت اینتل از معماری موسوم به Pipeline استفاده می‌شود و در زمانی که پردازنده در حال ذخیره نتیجه یک دستور است مرحله اجرای دستور قبلی و مرحله واکشی دستور قبل از آن را آغاز می‌کند. همچنین این رایانه‌ها از سطوح مختلف حافظه نهانگاهی استفاده می‌کنند که در زمان دسترسی به حافظه اصلی صرفه‌جویی کنند.

شنبه 26/4/1389 - 13:49
کامپیوتر و اینترنت

در گذشته دستگاه‌های مختلف مکانیکی ساده‌ای مثل خط‌کش محاسبه و چرتکه نیز رایانه خوانده می‌شدند. در برخی موارد از آن‌ها به‌عنوان رایانه آنالوگ نام برده می‌شود. البته لازم به ذکر است که کاربرد واژه رایانه آنالوگ در علوم مختلف بیش از این است که به چرتکه و خطکش محاسبه محدود شود. به طور مثال در علوم الکترونیک، مخابرات و کنترل روشی برای محاسبه مشتق و انتگرال توابع ریاضی و معادلات دیفرانسیل توسط تقویت کننده های عملیاتی، مقاومت، سلف و خازن متداول است که به مجموعه سیستم مداری Analog Computer گفته می شود [۱]. چرا که برخلاف رایانه‌های رقمی، اعداد را نه به‌صورت اعداد در پایه دو بلکه به‌صورت کمیت‌های فیزیکی متناظر با آن اعداد نمایش می‌دهند. چیزی که امروزه از آن به‌عنوان «رایانه» یاد می‌شود در گذشته به عنوان «رایانه رقمی (دیجیتال)» یاد می‌شد تا آن‌ها را از انواع «رایانه آنالوگ» جدا سازند.

به تصریح دانشنامه انگلیسی ویکی‌پدیا، بدیع‌الزمان ابوالعز بن اسماعیل بن رزاز جَزَری (درگذشتهٔ ۶۰۲ ق.) یکی از نخستین ماشین های اتوماتا را که جد رایانه های امروزین است ، ساخته بوده است. این مهندس مکانیک مسلمان از دیاربکر در شرق آناتولی بوده است. رایانه یکی از دو چیز برجسته‌ای است که بشر در سدهٔ بیستم اختراع کرد. دستگاهی که بلز پاسکال در سال ۱۶۴۲ ساخت اولین تلاش در راه ساخت دستگاه‌های محاسب خودکار بود. پاسکال آن دستگاه را که پس از چرتکه دومیت ابزار ساخت بشر بود، برای یاری رساندن به پدرش ساخت. پدر وی حسابدار دولتی بود و با کمک این دستگاه می‌توانست همه اعدادشش رقمی را با هم جمع و تفریق کند.[۲]

لایبنیتز ریاضی‌دان آلمانی نیز از نخستین کسانی بود که در راه ساختن یک دستگاه خودکار محاسبه کوشش کرد. او در سال ۱۶۷۱ دستگاهی برای محاسبه ساخت که کامل شدن آن تا ۱۹۶۴ به درازا کشید. همزمان در انگلستان ساموئل مورلند در سال ۱۶۷۳ دستگاهی ساخت که جمع و تفریق و ضرب می‌کرد.[۲]

در سده هجدهم میلادی هم تلاش‌های فراوانی برای ساخت دستگاه‌های محاسب خودکار انجام شد که بیشترشان نافرجام بود. سرانجام در سال ۱۸۷۵ میلادی استیفن بالدوین نخستین دستگاه محاسب را که هر چهار عمل اصلی را انجام می‌داد، به نام خود ثبت کرد.[۲]

از جمله تلاش‌های نافرجامی که در این سده صورت گرفت، مربوط به چارلز ببیج ریاضی‌دان انگلیسی است. وی در آغاز این سده در سال ۱۸۱۰ در اندیشهٔ ساخت دستگاهی بود که بتواند بر روی اعداد بیست و شش رقمی محاسبه انجام دهد. او بیست سال از عمرش را در راه ساخت آن صرف کرد اما در پایان آن را نیمه‌کاره رها کرد تا ساخت دستگاهی دیگر که خود آن را دستگاه تحلیلی می‌نامید آغاز کند. او می‌خواست دستگاهی برنامه‌پذیر بسازد که همه عملیاتی را که می‌خواستند دستگاه برروی عددها انجام دهد، قبلا برنامه‌شان به دستگاه داده شده باشد. قرار بود عددها و درخواست عملیات برروی آن‌ها به یاری کارت‌های سوراخ‌دار وارد شوند. بابیچ در سال ۱۸۷۱ مرد و ساخت این دستگاه هم به پایان نرسید.[۲]

کارهای بابیچ به فراموشی سپرده شد تا این که در سال ۱۹۴۳ و در بحبوحه جنگ جهانی دوم دولت آمریکا طرحی سری برای ساخت دستگاهی را آغاز کرد که بتواند مکالمات رمزنگاری‌شدهٔ آلمانی‌ها را رمزبرداری کند. این مسئولیت را شرکت IBM و دانشگاه هاروارد به عهده گرفتند که سرانجام به ساخت دستگاهی به نام ASCC در سال ۱۹۴۴ انجامید. این دستگاه پنج تنی که ۱۵ متر درازا و ۲٫۵ متر بلندی داشت، می‌توانست تا ۷۲ عدد ۲۴ رقمی را در خود نگاه دارد و با آن‌ها کار کند. دستگاه با نوارهای سوراخدار برنامه‌ریزی می‌شد و همهٔ بخش‌های آن مکانیکی یا الکترومکانیکی بود.[۲]

شنبه 26/4/1389 - 13:48
کامپیوتر و اینترنت

واژهٔ رایانه از مصدر رایانیدن ساخته شده که در فارسی میانه به شکلِ rāyēnīdan و به معنای «سنجیدن، سبک و سنگین کردن، مقایسه کردن» یا «مرتّب کردن، نظم بخشیدن و سامان دادن» بوده است. این مصدر در زبان فارسی میانه یا همان پهلوی کاربرد فراوانی داشته و مشتق‌های زیادی نیز از آن گرفته شده بوده. در زبان فارسی نو یا همان فارسی (دری) این فعل و مشتق‌هایش به کار نرفته‌اند.[نیازمند منبع] برایِ مصدر رایانیدن/ رایاندن در لغتنامهٔ دهخدا چنین آمده:

رایاندن
[ دَ ] (مص) رهنمائی نمودن به بیرون . هدایت کردن . (ناظم الاطباء). اما در مآخذ دیگر دیده نشد.

و گویا تنها در فرهنگ ناظم الاطبا آمده است.

شکلِ فارسی میانهٔ این واژه rāyēnīdan بوده و اگر می‌خواسته به فارسی نو برسد به شکل رایانیدن/ رایاندن درمی‌آمده. (بسنجید با واژه‌یِ فارسیِ میانه‌یِ āgāhēnīdan که در فارسیِ نو آگاهانیدن/ آگاهاندن شده است).

این واژه از ریشه‌یِ فرضیِ ایرانیِ باستانِ –radz* است که به معنایِ «مرتّب کردن» بوده. این ریشه به‌صورتِ –rad به فارسیِ باستان رسیده و به شکلِ rāy در فارسیِ میانه (پهلوی) به‌کار رفته. از این ریشه ستاک‌هایِ حالِ و واژه‌هایِ زیر در فارسیِ میانه و نو به‌کار رفته‌اند:

  • -ā-rādz-a*یِ ایرانیِ باستان > -ā-rāy ِ فارسی میانه که در واژه‌یِ آرایشِ فارسیِ نو دیده می‌شود.
  • -pati-rādz-a*یِ ایرانیِ باستان > -pē-rāy ِ فارسی میانه که در واژه‌یِ پیرایشِ فارسیِ نو دیده می‌شود؛ و
  • -rādz-ta*یِ ایرانیِ باستان > rāst ِ فارسی میانه که در واژه‌یِ راستِ فارسیِ نو دیده می‌شود.

این ریشه‌یِ ایرانی از ریشه‌یِ هندواروپاییِ -reĝ* به معنایِ «مرتّب کردن و نظم دادن» آمده است. از این ریشه در

  • هندی rāj-a به معنیِ «هدایت‌کننده، شاه» (یعنی کسی که نظم می‌دهد)؛
  • لاتینی rect-us به معنیِ «راست، مستقیم»،
  • فرانسه di-rect به معنیِ «راست، مستقیم»،
  • آلمانی richt به معنیِ «راست، مستقیم کردن» و
  • انگلیسی right به معنیِ «راست، مستقیم، درست»

برجای مانده است.


در فارسیِ نو پسوندِ -ـه (= /e/ در فارسی رسمی ایران و /a/ در فارسی رسمی افغانستان و تاجیکستان) را به ستاکِ حالِ فعل‌ها می‌چسبانند تا نامِ ابزارِ آن فعل‌ها به‌دست آید (البته با این فرمول مشتق‌های دیگری نیز ساخته می‌شود، امّا در اینجا تنها نامِ ابزار مدِّ نظر است)؛ برای نمونه از

  • مالـ- (یعنی ستاکِ حالِ مالیدن) + -ـه، ماله «ابزار مالیدنِ سیمان و گچِ خیس»
  • گیر- (یعنی ستاکِ حالِ گرفتن) + -ـه، گیره «ابزار گرفتن»
  • پوشـ- (یعنی ستاکِ حالِ پوشیدن) + -ـه، پوشه «ابزار پوشیدن» (خود را جایِ کاغذهایی بگذارید که پوشه را می‌پوشند!)
  • رسانـ- (یعنی ستاکِ حالِ رساندن) + -ـه، رسانه «ابزار رساندنِ اطّلاعات و برنامه‌هایِ دیداری و شنیداری»

حاصل می‌گردد.

در فارسیِ نو پسوندِ -ـه (= e- یا همان a-) را به ستاکِ حالِ "رایانیدن" یعنی رایانـ- چسبانده‌اند تا نامِ ابزارِ این فعل ساخته شود؛ یعنی "رایانه" به معنایِ «ابزارِ نظم بخشیدن و سازماندهی ( ِ داده‌ها)» است.

احتمال می‌رود که سازندگان این واژه به واژه‌یِ فرانسویِ این مفهوم، یعنی ordinateurتوجّه داشته‌اند که در فرانسه از مصدرِ ordre «ترتیب و نظم دادن و سازمان بخشیدن» ساخته شده. به هرحال، معنادهیِ واژه‌یِ رایانه برایِ این دستگاه جامع‌تر و رساتر از کامپیوتر است. یادآور می‌شود که computerبه معنایِ «حسابگر» یا «مقایسه گر» است، حال آن‌که کارِ این دستگاه براستی فراتر از "حساب کردن" است.

شنبه 26/4/1389 - 13:47
کامپیوتر و اینترنت

در زبان انگلیسی «کامپیوتر» به کسی می‌گفتند که محاسبات ریاضی را (بدون ابزارهای کمکی مکانیکی) انجام می‌داد. بر اساس «واژه‌نامه ریشه‌یابی Barnhart Concise» واژه کامپیوتر در سال ۱۶۴۶ به زبان انگلیسی وارد گردید که به معنی «شخصی که محاسبه می‌کند» بوده‌است و سپس از سال ۱۸۹۷ به ماشین‌های محاسبه مکانیکی گفته می‌شد. در هنگام جنگ جهانی دوم «کامپیوتر» به زنان نظامی انگلیسی و آمریکایی که کارشان محاسبه مسیرهای شلیک توپ‌های بزرگ جنگی توسط ابزار مشابهی بود، اشاره می‌کرد[نیازمند منبع].

در اوایل دهه ۵۰ میلادی هنوز اصطلاح ماشین حساب (computing machines) برای معرفی این ماشین‌ها به‌کار می‌رفت. پس از آن عبارت کوتاه‌تر کامپیوتر (computer) به‌جای آن به‌کار گرفته شد. ورود این ماشین به ایران در اوائل دهه ۱۳۴۰ بود و در فارسی از آن زمان به آن «کامپیوتر» می‌گفتند. واژه رایانه در دو دهه اخیر در فارسی رایج شده و به‌تدریج جای «کامپیوتر» را گرفت[نیازمند منبع].


برابر این واژه در زبان‌های دیگر حتما همان واژه زبان انگلیسی نیست. در زبان فرانسوی واژه "ordinateur"، که معادل «سازمان‌ده» یا «ماشین مرتب‌ساز» می‌باشد به‌کار می‌رود. در اسپانیایی "ordenador" با معنایی مشابه استفاده می‌شود، همچنین در دیگر کشورهای اسپانیایی زبان computadora بصورت انگلیسی‌مآبانه‌ای ادا می‌شود. در پرتغالی واژه computador به‌کار می‌رود که از واژه computar گرفته شده و به معنای «محاسبه کردن» می‌باشد. در ایتالیایی واژه "calcolatore" که معنای ماشین حساب بکار می‌رود که بیشتر روی ویژگی حسابگری منطقی آن تاکید دارد. در سوئدی رایانه "dator" خوانده می‌شود که از "data" (داده‌ها) برگرفته شده‌است. به فنلاندی "tietokone" خوانده می‌شود که به معنی «ماشین اطلاعات» می‌باشد. اما در زبان ایسلندی توصیف شاعرانه‌تری بکار می‌رود، «tölva» که واژه‌ایست مرکب و به معنای «زن پیشگوی شمارشگر» می‌باشد. در چینی رایانه «dian nao» یا «مغز برقی» خوانده می‌شود. در انگلیسی واژه‌ها و تعابیر گوناگونی استفاده می‌شود، به‌عنوان مثال دستگاه داده‌پرداز («data processing machine»).

شنبه 26/4/1389 - 13:47
کامپیوتر و اینترنت
پل پیشگو، هشت‌پای معروفی که نام وی با جام جهانی 2010 گره خورده است، یک رقیب مجازی پیدا کرده است.

پل پیشگو، هشت‌پای معروف آکواریوم شهر اوبرهاوزن آلمان است که با پیش‌بینی درست بسیاری از مسابقات تیم ملی فوتبال آلمان به شهرت جهانی رسید.
اکنون خبر می‌رسد که نسخه نرم‌افزاری این هشت‌پا تولید و عرضه شده است.

به گزارش ایتنا به نقل از آسوشیتد پرس، یک شرکت نرم‌افزاری برزیلی به نام uTouchLabs، نوعی نرم‌افزار جالب به نام «از هشت‌پا بپرسید» طراحی کرده است که در آن می‌توان از پل پیشگو برای انتخاب بین دو گزینه استفاده کرد!
در واقع کاربر با استفاده از این نرم‌افزار می تواند به طور تصادفی، از دو گزینه یکی را انتخاب نماید.

این گزینه‌ها هر چیزی می‌تواند باشد: سینما یا تئاتر؟ پیتزا یا سوشی؟ دامن یا شلوار؟ سالاد یا سوپ؟ اگر در هر مورد شک دارید، کار را به «پل پیشگو» که امتحان خود را به خوبی پس داده، واگذار کنید.

احتمالاً می‌دانید که روش پیش‌بینی هشت پای واقعی به این صورت بود که دو ظرف غذا برای او گذاشته می‌شد که بر روی هر کدام پرچم یک کشور قرار داشت. انتخاب ظرف غذا به معنای پیش‌بینی پیروزی همان تیم بود.

اکنون نیز در این نرم‌افزار یک تصویر از هشت پا، بین دو گزینه یکی را انتخاب می کند.

 



این نرم‌افزار که ویژه گوشی‌های آیفون ساخته شده است، 99 سنت قیمت دارد و کاربران برای خرید آن باید به فروشگاه‌های iTunes اپل مراجعه نمایند.

به نظر می‌رسد هر چند تب جام جهانی فروکش کرده است ولی این هشت‌پای عجیب قرار نیست به این زودی عرصه را واگذار نماید!
شنبه 26/4/1389 - 13:46
دانستنی های علمی

پروتکل X10 چیست ؟

از دیگر پروتکل های رایج در اتوماسیون خانگی که می توان به آن اشاره کرد ، پروتکل X10 است.

این پروتکل به دلیل انتقال اطلاعات از طریق خطوط برق و فاز و نول موجود در سیم کشی ساختمان مورد توجه خاص قرار گرفته است .

سیستم هایی که از این نوع پروتکل استفاده می کنند بیشتردر ساختمان ها و خانه های تکمیل شده به کار می روند چرا که نیاز به سیم کشی مجدد نمی باشد و همچنین نیاز به تخریب و کنده کاری ندارند و تغییر در دکوراسیون به وجود نمی آورند . ضمن اینکه قابلیت ارتقاء و جابه جایی دارند بلکه از قیمت مناسبی برخوردار هستند .

شایان ذکر است نصب این نوع سیستم ها بسیار آسان است و در کمترین زمان قابل اجرا می باشند . از همین رو سازندگان ساختمانی ، یک واحد از ساختمان را به عنوان نمونه مجهز به این نوع سیستم ها می نمایند تا در صورت در خواست خریدار کمتر از 2 روز ، واحد ساختمانی مورد معامله را مجهز نمایند . به این ترتیب نیاز به سرمایه گذاری کلان در طول پروژه نیست و در عین حال ساختمان خود را با عنوان مدرن و هوشمند معرفی نموده و گامی موثر در رقابت و فروش سریع تر برداشته اند .


 

 

 

 

 

 

 

شنبه 26/4/1389 - 13:44
کامپیوتر و اینترنت
ز زمانی که اینترنت به عنوان ابزاری برای تبادل اطلاعات در دسترس جوامع بشری قرار گرفته است افراد مختلف در سراسر جهان می‌توانند اطلاعات ارزشمندی را از طریق شبكه جهانی به دست آورند. و بسیاری از مبادلات تجاری تغییر یافته است سبب كسب نتایج سودمندی برای تاجران ، کسب و کارها و شرکت ها شده است.  

تحول الکترونیکی به طرق مختلف تجارت را تغییر داده است . ساختارهای سازمانی سنتی ، دیگر نمی‌توانند با این تحولات سازگار باشند. سرعت روز افزون جهانی سازی و تغییرات شدید ، نیازمندی به یک ساختار تجاری را که بتواند این شرایط را به بهترین وجه بکار گیرد، حیاتی ساخته است. عدم توجه بسیاری از شرکتها به این شرایط جدید باعث ورشکستگی آنها شده است. بازار جدید نیازمند سازگاری مداوم و واکنشهای فوری است. سرعت هم‌اکنون یک شاخص رقابتی است و مهمترین عامل ثروت در هزاره سوم و عصر جدید ، موسوم به عصر اطلاعات ، به حساب می آید.بنابر این برای کاستن زمان پاسخگویی و بهبود انعطاف‌پذیری ، باید شکل کاملاً جدیدی از شرکت ها و کسب و کارها بوجود آیند. و در نتیجه مدل قدیمی و کلاسیک تجارت رنگ خواهد باخت.

از مهمترین ویژگی های کسب و کارها در عصر جدید می توان به لزوم پویایی و انعطاف پذیری بالای آنها اشاره کرد و از همین رو کسب و کارها برای باقی ماندن در عرصه رقابت های بازار و هماهنگ سازی خود با شرایط بازار و افزایش تطابق پذیری باید راه کارها و ابزارهای جدیدی را جستجو کنند. مهمترین راه کارها و ابزارها در این زمینه ، استفاده از تکنولوژی های پیشرفته اطلاعاتی و ارتباطی از جمله اینترنت می باشد و به همین دلیل شرکت نیک گستر راه حل جدیدی را تحت عنوان معماری هوشمند سازی فرایندهای کسب و کار به کم ابزارها و تکنولوژی های جدید و پیشرفته ارائه نموده است.

در حقیقت معماری هوشمند سازی کسب و کارها  روندی است كه در آن وظیفه ها و فرایندهای اصلی کسب و کار بر اساس ابزارها و تکنولوژی های جدید از جمله تلفن ، فکس ، اینترنت ، شبکه ، وب ، ایمیل ، تجارت الکترونیکی ، بازاریابی الکترونیکی و ... مجهز و بازسازی می شوند. در یک نگاه کلی تر می توان گفت که اصول معماری و هوشمند سازی فرایندهای کسب و کار شرکت NicGostar بر پایه تکنولوژی های جدید و پیشرفته الکترونیک و اینترنت و همچنین تکنولوژی های مبتنی بر وب می باشد. که این امر موجب افزایش مشتریان ، افزایش درآمد ، کاهش هزینه ها ، سرعت بخشیدن به روند كسب و كار ، مکانیزه کردن امور و فرایندهای کسب و کار و در نتیجه رقابتی تر شدن آن می گردد.

 چرخه معماری هوشمند سازی کسب و کارها
چرخه معماری هوشمند سازی کسب و کارها شامل 6 مرحله می شود که عبارتند از :
مرحله اول : پویش و اکتشاف
در این مرحله موقعیت و شرایط شرکت ، چشم انداز ، نیازها و خواسته های مدیران و محیط درونی و بیرونی کسب و کار شناسایی می شود.
مرحله دوم : تجزیه و تحلیل اینترنتی کسب و  کار
در این مرحله کل کسب و کار و فرایندهای آن ، برای شناسایی و تعریف فرصت های افزایش سوددهی شرکت  تحلیل و بررسی می شوند. و مجموعه ای از راه حل ها و ابزارهایی که برای افزایش سرعت  و دقت فرایندها و بالابردن سود شرکت مناسب هستند شناسایی و پیشنهاد می شوند.
مرحله سوم : طراحی و ساخت
در این مرحله با استفاده از اطلاعات به دست آمده از مرحله قبل و همچنین نوع تکنولوژی ها و تکنیک های مورد نیاز ، بهترین راه حل ها از نظر هزینه و کیفیت ، انتخاب و ساختاری متشکل از بهترین راه حل ها برای کسب و کار طراحی و ساخته می شود.
مرحله چهارم : بکارگیری و اجرا (پیاده سازی)
در این مرحله ساختاری که در مرحله قبل طراحی گردیده است طی یک دوره آزمایشی کوتاه مدت پیاده سازی و مورد اجرا قرار می گیرد در طی این دوره تمام فرایندها با استفاده از ابزارها و روش های جدیدی که در مراحل قبل انتخاب گردیده اند انجام می شوند و کسب و کار شکل جدیدی را به خود گرفته و پرسنل و مدیریت با استفاده از ساختار جدید ، برنامه ها و فعالیت های کاری خود را انجام می دهند.
مرحله پنجم : تعیین میزان دستیابی به اهداف
در این مرحله فازهای پیاده شده در مراحل قبل و امور انجام گرفته در مرحله آزمایشی بررسی شده و میزان پیشرفت کارها و فعالیت ها از لحاظ سرعت ، دقت و کیفیت در مقایسه با دوره های قبلی کسب و کار اندازه گیری می شود.
مرحله ششم : مدیریت نتایج
در این مرحله نقاط ضعف و مشکلات مراحل قبلی شناسایی شده و فرصت های جدیدی با توجه به نتایج حاصل از تحلیل گزارش مرحله قبل ، کشف و معرفی می شوند و ساختار کسب و کار جهت دستیابی به مزایای جدید و اجرای بهتر مجدداً بازسازی و اصلاح می شود.

تکنولوژی ها و تکنیک های مورد استفاده در هوشمند سازی کسب و کارها
تکنولوژی وب سایت های پویا و هوشمند
تکنولوژی سیستم تجارت الکترونیکی
سیستم مدیریت ارتباط با مشتری
تکنولوژی سیستم ایمیل هوشمند
نصب شبکه و کاهش سخت افزار
تکنولوژی کلیپ های فشرده نمایشی
تکنولوژی بازاریابی اینترنتی
 
شنبه 26/4/1389 - 13:41
کامپیوتر و اینترنت

 

گاهی اوقات ممکن است بخواهید کاربران توانایی تغییر محافظ صفحه نمایش و کاغذ دیواری روی رایانه های ویندوز ۷ را نداشته باشند. امروز ما نگاهی به  چگونگی اعمال این ممانعت می اندازیم.

ممکن است شما مدیریت کامپیوتر منزل یا یک دفتر کوچک را به عهده داشته باشید و از اینکه کاربران به طور مداوم تصویر زمینه و محافظ صفحه را به چیزی نفرت انگیز تغییر میدهند رنج می برید. در بسیاری از موارد بسیاری از این افراد، کاربران بی تجربه ای هستند و این عکس ها و اسکرین سیور های به اصطلاح «شگفت انگیز و رایگان» هم از سایت های مشکوک که شامل برنامه های جاسوس افزار است دانلود میکنند. جلوگیری از امکان تغییر دادن این گزینه ها توسط کاربران یکی دیگر از راه های مفید برای جلوگیری ایجاد مشکل در رایانه و صرف زمان  و انرژی برای بازگرداندن سیستم به حالت اولیه است.

جلوگیری از تغییر تصویر زمینه و محافظ صفحه با استفاده از Group Policy Editor

توجه : این روش از Group Policy Editor استفاده می کند که  در نسخه  Home ویندوز ۷در دسترس نیست.

ابتدا منوی شروع را باز کرده و عبارت gpedit.msc  را در جعبه جستجو وارد کنید و اینتر بزنید.

 

هنگامی که Local Group Policy Editor باز شد ، به ترتیب به User Configuration ، Administrative Templates، Control Panel ، Personalization بروید. سپس در ستون سمت راست بر روی Prevent changing desktop background.دوبار کلیک کنید .

حالا دکمه رادیویی کنار  گزینه Enabled  را بزنید ، و سپس OK کنید.

 

در برگشت به صفحه Group Policy ، بر روی Prevent changing screen saver دوبار کلیک کنید.

 

در صفحه ای که نمایش داده می شود دکمه رادیویی Enable را انتخاب کنید OK کرده، سپس از Group Policy Editor خارج شوید.

 

حالا وقتی که کاربر به بخش شخصی سازی(Personalization) می رود ، لینک (Desktop Background)به رنگ خاکستری در آمده و غیر فعال است. پیامی هم در پایین صفحه نمایش داده می شود مبنی برا غیر فعال بودن یک یا چند تا از تنظیمات توسط مدیر سیستم (تصویر زیر)

 

اگر کاربر بر روی Screen Saver برای تغییر محافظ صفحه نمایش  کلیک کند، پیام خطا ظاهر شده به او می فهماند این تنظیم هم غیر فعال است.

 

شنبه 26/4/1389 - 13:37
کامپیوتر و اینترنت
پایگاه اینترنتی علما و بزرگان شهرستان الیگودرز راه‌اندازی شد

 

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ایران(ایكنا) در الیگودرز، حجت‌الاسلام «سیدمهدی موسوی» دبیر علمی یادواره علما و بزرگان شهرستان‌های الیگودرز و ازنا با بیان این مطلب گفت: این وبلاگ به ‌مناسبت برگزاری یادواره علما و بزرگان شهرستان‌های الیگودرز و ازنا و رونمایی از كتاب «بر آستان خوبان» و به‌همت طلاب الیگودرزی مقیم قم و ستاد یادواره شهدای روستای سنج در شهرستان راه‌اندازی شده است.

وی با بیان این‌كه آدرس‌های پایگاه اینترنتی ستاد علما و بزرگان شهرستان‌های الیگودرز و ازنا

است، ادامه داد: علاقه‌مندان می‌توانند در این پایگاه اینترنتی مجموعه زندگینامه، وصایا، تصاویر و مشخصات فردی علما و بزرگان شهرستان‌های الیگودرز و اطلاعات جانبی درباره دفاع مقدس و شهرستان را مشاهده كنند.

 

شنبه 26/4/1389 - 12:42
ازدواج و همسرداری
 اندازه متن:  1  2  3  4    در سال هاى اخیر برخى مرزهاى به ظاهر ممنوعه در مورد بسیارى از مسائل اجتماعى از جمله «مسائل جنسى» شكسته شده و افزایش آسیب هاى پنهان و حتى آشكار اجتماعى از جمله «سوء استفاده جنسى از كودكان» به هشدارى تكرار پذیر بدل شده است. البته در نبود راهكارهاى قانونى و نهادمند براى مقابله و كاهش آسیب هاى اجتماعى، ایجاد مصونیت براى افراد آسیب پذیر، برخورد حذفى با عوامل زمینه ساز، مجازات خاطیان و حمایت از قربانیان، شاید این گونه بررسى هاى مكرر موضوع، زنگ خطرى براى آگاهى و هشدار به خانواده ها ومسؤولان جامعه باشد.
بى گمان بررسى علل و عوامل زمینه ساز بحرانهاى اجتماعى و سخن گفتن از آن _ به جهت آسیب شناسى موضوع _ اهمیت دارد، اما آنچه بیشتر اهمیت دارد، این است كه معضلات اجتماعى با گذشت زمان قربانیان بیشترى مى گیرد و بر دامنه این مسائل و پیامدهاى جبران ناپذیر فردى و اجتماعى آن مى افزاید. بنابراین باید هر چه زودتر براى این چرخه معیوب فكرى كرد.
اكنون شرایط مبارزه با این گونه جرایم به گونه اى پیش مى رود كه افرادى نه در سمت مسؤول و مدیر سازمان متولى، بلكه در لباس محقق و استاد دانشگاه مسائل مسكوت مانده اى چون سوءاستفاده جنسى از كودكان را به چالش كشیده و حتى براى مقابله و پیشگیرى از بروز آن، دست به اقدام عملى زده اند.
دكتر «شهین علیایى زند»، اولین بنیانگذار مؤسسه پیشگیرى از آزار جنسى كودكان و نوجوانان در خاورمیانه سالهاست با ارائه تحقیقات و سخنرانى هاى خود تابوى مسائل جنسى را در ایران شكسته است.
گزارش وى در باره مسأله روسپیگرى در ایران كه در سال ۱۳۸۱ و در نخستین همایش ملى آسیبهاى اجتماعى مطرح شد، یكى از تلاشهاى وى براى مبارزه با جرایم است.
اكنون نیز كه یك سال و اندى از تأسیس این مركز مى گذرد، دكتر علیایى زند همچنان بر پیگیرى اهداف این مؤسسه در پیشگیرى از آزار جنسى كودكان مصر است و آموزش هاى لازم به خانواده ها، والدین، مربیان مهدكودك ها ومدارس را یكى از اهداف و برنامه هاى خود در این زمینه مى داند.وى كه سوءاستفاده جنسى از كودكان را «ایجاد ارتباط با كودك به هر شكل و به هر میزان به منظور كسب لذت جنسى، معرفى مى كند، كودكان سنین پیش دبستانى را بیشترین قربانیان سوءاستفاده جنسى در درون خانواده و سنین دبستانى و بالاتر را قربانیان سوءاستفاده جنسى در بیرون از خانواده مى دانند.
به گفته وى، «هیچ تجربه اى به اندازه آزار دیدگى جنسى، زندگى فرد را به لحاظ روانى به مخاطره نمى اندازد. علاوه بر این، تحریكات و آزار دیدگى جنسى در دوران كودكى، ممكن است در بزرگسالى با دو پیامد افراطى لجام گسیختگى و سرد مزاجى توأم باشد
دكتر علیایى زند با اشاره به مشكل بزرگ «كودكان خیابانى» كه هر روز به صورت سازمان یافته و یا غیر سازمان یافته با تعدى جنسى روبرو مى شوند، تأكید مى كند: «بسیارى از كودكانى كه به صورت مستمر مورد سوء استفاده جنسى قرار مى گیرند، در بزرگسالى خود عامل سوء استفاده جنسى از كودكان مى شوند. و ممكن است این چرخه تا چند نسل ادامه پیدا كند.
دكتر «عباس محمدى اصل»، جامعه شناس كه سوء استفاده جنسى از كودكان را تحت مقوله كلى تر سوء رفتار با كودكان معرفى مى كند، معتقد است: «سوء استفاده جنسى از كودكان خسارتها و هزینه هایى بر قربانیان خود تحمیل مى كند كه معمولاً به دلیل ترس و خجالت و آبروریزى آن را پیگیرى نمى كنند
به اعتقاد دكتر محمدى اصل، كودكان قربانى سوء استفاده جنسى حمایتهاى قانونى و مدنى را نمى شناسند. بنابراین پیامدهاى این سوء استفاده را پیگیرى نمى كنند و این امر تبدیل به بحران روحى در آنها مى شود.
این امكان نیز وجود دارد كه آنان در بزرگسالى به فكر انتقام از دیگران و جامعه بیفتند.
دكتر علیایى زند به وجود ضعف قوانین در برخورد با مسأله آزار جنسى كودكان بویژه زمانى كه با چنین معضلى در خانواده مواجه هستیم، اشاره مى كند و مى افزاید: «قوانین ما با والدین خاطى بویژه پدرانى كه اغلب خود، بچه ها را به این سمت و سو سوق مى دهند، بسیار اندك و معضل آفرین است. دكتر محمدى اصل نیاز به قوانینى كه حقوق كودكان را با نگاه تبعیض آمیز مثبت با توجه به ویژگى هاى این دوران مورد تأكید قرار دهد، متذكر مى شود و تأكید مى كند: «سوء استفاده جنسى از كودك را نباید با سوءاستفاده جنسى از بزرگسالان در یك مقوله قرار دهیم، چرا كه كودك قوانین را نمى شناسد و تحت سلطه و به اصطلاح حمایت والدین است
براساس تحقیقات دكتر محمدى اصل، شخصیت بى سازمان و نابسامان والدین به سوءاستفاده جنسى از كودكان منجر مى شود و كاركرد منفى خانواده و اعمال خشونتهاى مردانه بر زن و كودكان در خانواده بر این مسأله دامن مى زند
این جامعه شناس تأكید مى كند: «درخانواده باید بین والدین و فرزندان توازن قدرت وجود داشته باشد. فرزندان جزو اموال والدین محسوب نشوند تا والدین به خود اجازه ندهند فشارهاى اجتماعى را به شكل خشن به كودكان منتقل كنند
دكتر علیایى زند آزار جنسى كودكان را در ایران به دو گروه رسمى و غیر رسمى طبقه بندى مى كند و توضیح مى دهد، خانواده هاى فقیر با سرپرست معتاد و بیكار و ساكن در استانهاى مرزى كشور به شدت در معرض تهدید این نوع سوءاستفاده ها قرار دارند. بطورى كه براساس تحقیقات در مورد وضعیت روسپیگرى متوجه شدم ۱۲ درصد پدران و مادران زنان روسپى، شخصاً اولین مشترى را براى فرزند خود پیدا كرده اند. تحقیقات دكتر علیایى زند همچنین نشان مى دهد: «۲۳ درصد زنان روسپى، قربانى سوء استفاده جنسى هستند
به گفته وى، «سوء استفاده جنسى در شكل غیر رسمى، خارج از پوشش قانون بوده و در واقع همان نوع از آزار جنسى است كه معمولاً كودكان را در بیرون از محیط خانه مورد هجوم قرار مى دهد
دكتر محمدى اصل، فقر، كم سوادى، سرخوردگى دوران كودكى، فشارهاى اجتماعى، نبود فرصتها و امكانات، عقده هاى فردى و گاهى در هم ریختگى نظام اجتماعى را در ایجاد پدیده هایى مانند سوء استفاده جنسى مؤثر مى داند. به اعتقاد دكتر علیایى زند، فقر، مهاجرت، اختلالات روانى، قبح شكنى، تحریك زودرس كودكان و زندگى در مناطق آسیب خیز شهرهاى بزرگ، زمینه هاى ارتكاب به سوء استفاده جنسى را فراهم مى كند.
دكتر علیایى زند تأكید مى كند: آمارهاى موجود در مورد پدیده سوءاستفاده جنسى از كودكان صرفاً به مواردى مربوط مى شود كه كشف شده و از آنجا كه این رفتار آسیبى پنهان است، آمار دقیقى از آن موجود نیست و بنا بر این نمى توان به آمارهاى ارائه شده به عنوان نمونه اى از كل جامعه استناد كرد اما مى توان هشدار داد این آسیب در كشور روبه افزایش است
به گفته دكتر محمدى اصل چون مسأله آزار جنسى با قضیه آبرو سروكار دارد، بسیارى از موارد آن گزارش و ثبت نمى شود و بنا براین آمار صحیحى در این زمینه وجود ندارد
دكتر علیایى زند بر این نكته مهم كه سوء استفاده جنسى از كودكان در همه جاى دنیا رو به فزونى و سازمان یافتگى دارد، اشاره و تأكید مى كند، «كودكان مشرق زمین، به صورت سازمان یافته، با استفاده از شبكه هاى زیرزمینى و یا اینترنتى، به دنیاى غرب فرستاده شده و در آنجا به ارائه خدمات جنسى وا داشته مى شوند
وى بر مبارزه منسجم و سازمان یافته با مسأله آزار جنسى كودكان در كشور نیز تأكید مى كند.
در همین رابطه تدوین طرح پلیس كودكیار از سوى دكتر علیایى زند و ارائه كلیات آن به نیروى انتظامى اقدامى براى حمایت از كودكان و نوجوانان در جامعه و ایجاد امنیت براى آنهاست.
جلوگیرى از هرگونه سوءاستفاده از كودكان و نوجوانان، كمك ویارى رساندن به كودكان به هنگام نیاز، شناسایى كودكان خیابانى و كمك به ساماندهى آنها و همچنین شناسایى باندهاى سوء استفاده از كودكان و انحلال آنها از وظایف عمده پلیس كودكیار است. دكتر محمدى اصل نیز به ایجاد ساختار هاى اجتماعى قانونمند و نهادمند براى مقابله با انواع آسیبهاى اجتماعى از جمله سوء استفاده جنسى از كودكان اشاره مى كند و مى افزاید: « تعریف حریم مدنى افراد و ایجاد ساختار قانونى لازم براى آن، امكان تحقق حقوق زنان، كودكان و ... فراهم مى شود. در حالى كه هم اكنون به دلیل نبود و یا ضعف چنین ضمانتى راه براى انواع سوء استفاده فراهم مى شود
چهارشنبه 23/4/1389 - 14:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته