• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 758
تعداد نظرات : 395
زمان آخرین مطلب : 3396روز قبل
دانستنی های علمی

با توجه به تحول های چشمگیری که بعد از دهه ۱۹۷۰ میلادی در جوامع بین المللی برای ایجاد فرصت های شغلی جدید برای زنان به وجود آمد و جمعیت قابل توجهی از زنان وارد دنیای کار شدند...

موضوع خانواده های دوشغلی یا دو درآمدی به تدریج در مباحث روان شناسی و جامعه شناسی مطرح شد (خدابخشی کولایی، ۱۳۸۲.)

خانواده های دوشغلی بزرگ ترین گروه خانواده های غیرسنتی محسوب می شوند. در این نوع از خانواده ها، زن و شوهر هر دو کار و شغل خود را دارند و از در آمد مشترک شان زندگی خود را اداره می کنند. این الگو با خانواده های سنتی که در آن شوهر مسوول و نان آور خانواده است و زن صرفا به خانه داری می پردازد، متفاوت است (نوابی نژاد، ۱۳۷۹.)

با هر تحول و تغییری، دامنه ای از مزایا و محدودیت ها نیز ایجاد می شود. زوجی که به طور منظم و تمام وقت مشغول به کارند، به رغم اینکه وضعیت اقتصادی بهتری نسبت به سایر زوج های تک درآمدی یا سنتی دارند اما با مشکلات گوناگونی نیز دست به گریبان اند.

راپوپورت و راپوپورت (۱۹۷۸ به نقل از خدابخشی کولایی ۱۳۸۲) ۵ حیطه از استرس های متداولی که زوج هایی که هر دو شاغل اند و دست کم یک فرزند دارند را معرفی می کند:

۱) مشکلات مربوط به اتخاذ تصمیم بین مدیریت خانه داری و فعالیت های نگهداری و مراقبت از فرزند،

۲) تعارض های شخصی. تعارض هایی که دایما ذهن والدین را به خود مشغول می کند، مثلا زندگی خوب و متناسب از نظر خودشان و دیگران چگونه است،

۳) مشکلات مربوط به نقش های زندگی،

۴) مشکلات و تعارض های مربوط به شبکه اجتماعی مانند، اقوام، دوستان و دیگر افراد،

۵) مشکلات مربوط به چرخه زندگی، مانند، تولد بچه، ترک کردن خانه از سوی فرزند، برنامه ریزی مسایل آموزشی و اقتصادی در خانواده و موارد دیگری که زوج ها را در چالش تصمیم گیری های دشوار می اندازد.

با توجه به آنچه گفته شد، اشتغال هر دو زوج چندان خالی از مشکلات نیست اما آنچه روشن است، این است که نوع و ماهیت شغل در ایجاد مشکلات و دامن زدن به آنها بی تاثیر نیست. به عنوان مثال، اشتغال به حرفه های پزشکی و پیراپزشکی که با نوبت کاری های متعددی در شغل همراه است، مشکلات زندگی زوج های شاغل را دوچندان می کند.

یکی از مشکلات پیش روی زوج های شاغل در این حرفه ها، نحوه تعامل با فرزندان و کیفیت فرزندپروری است. مشکل اختصاص وقت برای تربیت فرزندان، مشکلی است که ذهن خیلی از زوج های شاغل را به خود مشغول کرده است. (نظری، ۱۳۸۸)

اکثر اوقات زنان ممکن است از اینکه مجبور شوند کودکشان را از سن پایین به مهدکودک بسپارند، احساس گناه می کنند یا دایم نگرانند که مبادا برای او اتفاقی رخ دهد. در بسیاری از مواقع، زنان دایم دچار سردرگمی اند که بین مادر بودن و شاغل بودن کدام یک را برگزینند.

از طرفی به دلیل غیبت مادر از خانه، پدر باید بخشی از وظایف خانه داری و فرزندداری را به عهده گیرد. بسیاری از مردان، تحمل و حوصله اندکی برای پرداختن به کارهای منزل و بچه داری دارند. هر چند که به مرور زمان، زوج ها می آموزند که با شرایط کاری و زندگی شان انطباق یابند اما در این میان بخشی از نیازهای روانی و عاطفی کودکشان بی پاسخ باقی می ماند.

بسیاری از زوج های شاغل، توانایی هماهنگی میان نیازهای فردی از جمله پیشرفت و رشد را با نیازهای زندگی خانوادگی، همانند درکنار هم بودن و لذت بردن از اوقات زندگی ندارند بنابراین، دایما یکی را فدایی دیگری می کنند.

آموزش زوج های شاغل برای آگاهی از تاثیر استرس های درونی و بیرونی بر زندگی می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات آنها، به ویژه در حیطه فرزندپروری باشد. در ادامه به برخی از نکات ارزنده یاری رسان در این زمینه، اشاره شده است:

۱) نخست اینکه، زوجی که در کادر پزشکی مشغول به کار است، باید برای فرزنددار شدن از قبل برنامه ریزی مناسب کرده باشد، مثلا اگر هر دوی آنها شاغل و دانشجو باشند، مسلما بیشترین ضربه و فشار را به خود و به روابطشان با فرزندشان وارد می سازند. زیرا مجبورند در مدت زمان اندکی استرسهای چندگانه ای از جمله، شغل، تحصیل و مراقبت از کودک نوپا را به عهده گیرند.

۲) دوم اینکه، بهتر است در نخستین سال زندگی کودک، زوج به ویژه مادر، برای مدتی حجم کار خود را کاهش داده یا به طور نیمه وقت کار کند. زیرا نخستین سال تولد کودک از نقطه نظر اریک اریکسون روان شناس مشهور، هنگام شکل گیری اعتماد در برابر بی اعتمادی در کودک است. اعتماد و دلبستگی کودک در وهله اول به مادر است، بنابراین، اگر کودک در این مرحله از رشد خود با عدم مراقبت صحیح و توجه ناکافی رو به رو شود، از دلبستگی ایمنی در آینده برخوردار نخواهد بود. اختصاص وقت به کودک و مشاهده لحظات شیرین رشد او، برای زوج بسیار لذت بخش خواهد بود. در این مقطع از زمان، پدر نیز باید همراه و همگام مادر باشد و او را از حمایتهای عاطفی و روانی خود بهره مند سازد(خدابخشی کولایی، ۱۳۸۸. )

۳) سوم اینکه، زوج ها نباید رابطه زناشویی خود را فراموش کنند و باید به اندازه فرزندپروری به آن توجه کنند. بسیاری از زوج ها پس از به دنیا آمدن کودکشان، رابطه زناشویی خود را فدای اختصاص وقت بیشتر به فرزندشان می کنند، به ویژه، زوج های شاغل چون با کمبود وقت نیز مواجه اند، کمتر به نیازهای زوجی خود توجه نشان می دهند.

۴) چهارم اینکه، سبک ها و انتظارات فرزندپروری خود را با همسرشان در میان بگذارند. بهتر است که زوج ها بر سر شیوه های فرزند پروری با هم به توافق برسند و همانند یک تیم کارآمد عمل کنند.

۵) پنجم، زوج ها باید در تمای جنبه های فرزندپروری همانند، آموزش، شیوه های تربیتی، تغذیه و ارتباطات اجتماعی، از یکدیگر حمایت کنند.

۶) و ششم اینکه، بهتر است که زوج ها به فرزندپروری به مثابه یک کار گروهی بنگرند که برای رسیدن به اهداف مشترکشان با هم همراه و همگام عمل می کنند.

از آنجایی که زوج های شاغل از وضعیت اقتصادی خوبی بهره مند هستند و پژوهش ها نشان می دهند که وضعیت اقتصادی مناسب با کیفیت زندگی زناشویی ارتباط مستقیم و مثبتی دارد، به نظر می رسد که زوج ها با مدیریت زمان و توجه به تمامی نیازهای زندگی زناشویی و فرزندان شان می توانند زندگی بدون دغدغه ای را نسبت زوج های دیگر تجربه کنند.

سه شنبه 2/9/1389 - 20:12
سلامت و بهداشت جامعه

افزایش سن بر هر بخشی از بدن اثر می گذارد؛ از جمله بر پوست صورت. هر چه سن بالاتر می رود و تجربه و خرد آدم بیشتر می شود، تغییراتی که در ظاهر بیرونی رخ می دهد، افزایش می یابد؛ تغییراتی که بیش از همه، در پوست پیشانی قابل مشاهده است...

چند تغییر رایج با افزایش سن در پوست صورت ما رخ می هد که البته برخی از آنها آشناتر و آشکارترند:

▪ پیشانی با پس رفتن خط رویش مو وسیع می شود.

▪ گوش ها اغلب اندکی درازتر می شوند زیرا غضروف آنها رشد می کند.

▪ نوک بینی ممکن است به سمت پایین خم شود زیرا بافت همبند حمایت کننده غضروف بینی ضعیف می شود.

همچنین تغییرات ساختاری ای نیز در پشت صحنه رخ می دهد. هنگامی که جوان هستید، چربی در صورتتان به شکلی یکنواخت توزیع می شود و برخی از تجمعات چربی در اینجا و آنجای صورت در پیشانی، گیجگاه، گونه ها و نواحی دور دهان و چشم وجود دارد. با افزایش سن، حجم این چربی کاهش می یابد، بیرون می زند و به سمت پایین می افتد؛ بنابراین خطوط چهره که قبلا گرد بودند، ممکن است فرورفته شوند و پوست که نرم و کشیده بود، شل و آویزان می شود. در عین حال، چربی در سایر بخش های صورت، به خصوص نیمه پایینی صورت و اطراف چانه و گردن جمع می شود و فرد به اصطلاح غبغب پیدا می کند. البته چین و چروک هم در صورت پدیدار خواهد شد. چین و چروک های عمیق، آنهایی که در پیشانی و میان ۲ ابرو ایجاد می شوند، «خطوط عاطفی» نامیده می شوند. این خطوط، محصول انقباض و برآمدگی عضلات صورت اند و درنهایت روی پوست شیار ایجاد می کنند.

سایر چین های صورت ممکن است عمیق تر هم بشوند؛ چرا که چربی اطراف آنها کاهش پیدا می کند و جابه جا می شود. چین و چروک های ریزتر صورت ناشی از آسیب نور خورشید، سیگار کشیدن و تحلیل رفتن طبیعی اجزای پوست هستند که در شرایط معمول پوست را ضخیم و انعطاف پذیر نگاه می دارند.

● پیری پوست صورت چاره دارد؟

حتی اگر شما ژن های فوق العاده ای داشته باشید و بسیار جوان تر از سن واقعی تان به نظر برسید، تغییرات مربوط به افزایش سن در ظاهر چهره شما یک امر اجتناب ناپذیر است. این تغییرات بیانگر شادی ها و رنج های ما در طول زندگی هستند. یک طرز برخورد این است که سنمان و ظاهرمان را همان طور که هستیم، بپذیریم. اما همه افراد این نوع نگرش را قبول ندارند و برخی ممکن است بخواهند این تغییرات را به تعویق بیندازند؛ از جمله با کشیدن پوست صورت که در آن، با جراحی بافت های اضافی در صورت برداشته و پوست شل شده در بخش پایینی صورت کشیده می شود.

روش های پوست کشی صورت امروزه بهبود یافته اند و بنابراین نتایج حاصل از آنها طبیعی تر به نظر می رسند. اما این جراحی گران قیمت است و کارهای دیگری باید همراه آن انجام شود تا نتایج مطلوب به دست آید. پوست کشی صورت، بیستمین عمل جراحی زیبایی پرطرفدار است و اکنون گزینه های بسیار دیگری برای تغییر دادن صورت در حال پیر شدن وجود دارد. گرچه اغلب این روش های جوان کردن دوباره صورت، غیرجراحی هستند اما هزینه انجام آنها هم کم نیست، به خصوص اگر نیاز به درمان های مکرر باشد.

چند نمونه رایج از کارهایی که می توان برای رسیدن به صورتی جوان تر انجام داد، به شرح زیرند:

▪ محافظت در برابر نور خورشید: شاید محافظت صورت در برابر نورخورشید بهترین شیوه برای حفاظت از پوست باشد. بیشتر آسیب های پوست صورت ناشی از بخش A اشعه ماورای بنفش (UVA) نور خورشید است بنابراین لازم است که از کِرِم ضد آفتاب استفاده کنید تا در مقابل UVA و نور UVB که باعث آفتاب سوختگی می شود، محافظت شوید. به سر گذاشتن کلاه لبه پهن نیز ایده خوبی است.

▪ کِرِم ها و لوسیون ها: کِرِم های مرطوب کننده، پوست را تسکین می بخشند و ممکن است به طور موقت باعث شوند چین و چروک های صورت کمتر خود را نشان دهند. مرطوب کننده ها حاوی آب هستند تا باعث شوند پوست کمتر چرب شود و همچنین بسیاری از آنها حاوی موادی مانند گلیسیرین هستند که ممکن است به اتصال آب به پوست کمک کنند. کِرِم های لایه بردار ممکن است با برداشتن سلول های پوستی مرده که به سادگی مانند دوران جوانی فرد نمی ریزند، باعث شوند ظاهر پوست پیر شده جوان تر به نظر برسد.

چند کِرِم که به وسیله پزشک تجویز می شود (مانند آویتا، آواگا، رنووا، رتینا- A) نیز وجود دارند که می توانند باعث کاهش چین و چروک های پوست و نقاط قهوه ای رنگ (نقاط کبدی) روی پوست ناشی از تابش اشعه خورشید شوند. همه این کِرِم ها حاوی ترکیبات رتینوییدی هستند و از لحاظ ساختمانی به ویتامین A شبیه اند و به نظر می رسد از طریق القای تولید کلاژن در بخش میانی پوست (درم) و تغییر ملانین- رنگدانه ای که باعث لکه های قهوه ای رنگ پیری می شود- عمل می کنند.

▪ تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس): این تزریق برای برطرف کردن خطوط عاطفی روی پیشانی و بین ابروها به کار می رود. تزریق این دارو باعث بی حرکت شدن نسبی عضلاتی می شود که خطوط عاطفی را تشکیل می دهند و بنابراین پوست صاف می شود البته برخی از خطوط عاطفی عمیق تر ممکن است برطرف نشوند.

▪ پرکننده های پوست: پرکننده های بخش میانی پوست (درم) برای برطرف کردن خطوط پوستی ای که به دنبال از دست رفتن چربی و کلاژن ایجاد می شوند، به کار می روند. محل های اصلی برای این تزریقات به صورت ۲ مجموعه پرانتز هستند؛ یک جفت خطی که از بینی به سمت گوشه های دهان کشیده می شود و به نام چین های بینی- لبی شناخته می شوند و زوج دیگر، خط هایی هستند که از گوشه دهان به سمت چانه کشیده می شوند و به آنها خطوط ماریونت می گویند. مواد بسیار متفاوتی برای پرکردن درم مورد استفاده قرار می گیرند. امروزه شاید کلاژن، روشی از مد افتاده محسوب شود و پرطرفدارترین ماده پرکننده، اسیدهیالورونیک باشد که یک قند پیچیده است و به طور طبیعی در بسیاری از بافت ها یافت می شود. اسیدهیالورونیک از کلاژن گران تر و مدت اثر آن طولانی تر است (تا حداکثر ۶ ماه برای چین های بینی- لبی). اثر پرکننده درم نیز موقتی است و پس از چند ماه از بین می رود. مدت اثر آن به محل تزریق بستگی دارد اما با تزریق های مکرر اندکی بیشتر طول می کشد.

▪ درمان های لیزری: لیزرها را می توان برای برطرف کردن برخی از رنگدانه های پوست به کار برد؛ از جمله رنگدانه قهوه ای (اگر هدف برطرف کردن کک و مک و لکه های پیری باشد) و رنگدانه قرمز (اگر هدف محو کردن مویرگ های پاره شده باشد). از لیزر برای لایه برداری کل پوست صورت هم استفاده می کنند. بالاترین لایه های پوست برداشته می شوند و همراه آنها چروک های ناشی از آسیب نورخورشید و جوشگاه باقی مانده از آکنه نیز برداشته می شوند. در یک شیوه دیگر بدون لایه برداری با لیزر پوست را دوباره جوان می کنند. انرژی ساطع شده از این نوع لیزر از لایه بیرونی پوست عبور می کند تا به سطح عمیق تر پوست وارد شود و باعث ایجاد التهاب می شود و التهاب به تشکیل کلاژن منتهی می شود که ظاهر پوست را جوان می کند. بعد از اغلب درمان های لیزری باید به پوست زمان داد تا بهبود پیدا کند. این زمان بهبودی ممکن است شامل چند هفته بسته به نوع و وسعت درمان باشد. درمان های لیزری بدون برش اندکی سریع تر بهبود پیدا می کنند.

break.gif



سه شنبه 2/9/1389 - 20:9
آلبوم تصاویر
خلق تصاویر بسیار جالب بر روی كدو تنبل

 

سه شنبه 2/9/1389 - 19:52
شعر و قطعات ادبی

*آنگاه که غرور کسی را له می کنی،
**آنگاه که کاخ آرزوهای کسی را ویران می کنی، **
آنگاه که شمع امید کسی را خاموش می کنی،
**آنگاه که بنده ای را نادیده می انگاری ،**
آنگاه که حتی گوشت را می بندی تا صدای خرد شدن غرورش را نشنوی،
**آنگاه که خدا را می بینی و بنده خدا را نادیده می گیری ، **
می خواهم بدانم،
**دستانت رابسوی کدام آسمان دراز می کنی تابرای
خوشبختی خودت دعا کنی؟
سه شنبه 2/9/1389 - 19:46
آلبوم تصاویر
منظره فوق العاده و بی نظیر عبور گلوله یك تفنگ بادی ازمیان یك غنچه گل رز كه
توسط آلن سیلر ، عكاس مشهور آمریكایی گرفته شده است
سه شنبه 2/9/1389 - 19:41
شعر و قطعات ادبی

اگر ایمان نباشد زندگی تکیه گاهش چه باشد ؟

اگر عشق نباشد زندگی را چه آتشی گرم کند؟

اگر نیایش نباشد زندگی را به چه کار شایسته ای صرف توان کرد؟

سه شنبه 2/9/1389 - 13:15
شعر و قطعات ادبی

خدایا تو در آن بالا بر قله الوهیت ،

تنها چه می کنی ؟

ابدیت را بی نیازمندی ،بی چشم راهی ،

بی امید چگونه به پایان خواهی برد؟

ای که همه هستی از تو است ،

تو خود برای که هستی ،

چگونه هستی و نمی پرستی؟

سه شنبه 2/9/1389 - 13:7
شعر و قطعات ادبی

در زندگی هایمان باید زندگی دو گانه ای داشته باشیم

و در قلب هایمان خونی دو گانه ،شادی همراه با رنج ،خنده

همراه با اندوه ، مثل دو اسبی که به یک ارابه بسته شده اند

و هر یک دیوانه وار ،ارابه را به سوی خود می کشند .

پس در جاده ای برفی ، سوارکارانی هستیم که در جستجوی

ردپایی، در جستجوی اندیشه ای سلیم ، پیش می تازیم و

زیبایی، گاه مانند شاخه ای فرود آمده بر چهره مان سیلی میزند

و زیبایی گاه مانند گرگی افسانه ای به ما یورش

می برد و گلویمان را پاره می کند .

سه شنبه 2/9/1389 - 10:48
شعر و قطعات ادبی

 باران باش و ببار و مپرس که پیاله های خالی از آن کیست

سه شنبه 2/9/1389 - 9:42
شعر و قطعات ادبی

چنان سرشار عشق

الهی باش که سرمستی

از او را در دیدگانت ببینم

و دیگر مپرس:کی

خدا خودش را به من

نشان خواهد داد؟!!!

سه شنبه 2/9/1389 - 9:16
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته