• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 994
تعداد نظرات : 248
زمان آخرین مطلب : 5083روز قبل
بیماری ها
عودها در شکلهای مختلفی عرضه می گردند: چوبهای خام, علفهای خرد شده, پودر یا به شکل مایع و روغن. اما آنچه امروزه ما از عود در ذهن داریم عودهای مخروطی و شاخه ای می باشد. عودهای مخروطی توسط ژاپنیها در اواخر سال 1800 میلادی عرضه شد.
عودهای ماسالا و شاخه های جاس بوسیله بودائیها حدود سال 200 بعد از میلاد از هندوستان به چین وارد شد.
از زمانهای بسیار دور عود در آیین های مذهبی بکار می رفته است. ساخت عودهای گیاهی هنری باستانی و چیزی جز هنری مقدس نبوده است.
عودها نه فقط برای از بین بردن بوهای بد و پراکندن بوی خوش بکار می رفت, بلکه برای دور کردن روحهای پلید نیز(درآیین بودا) بکار می رفته است.
عود بطور سنتی از صمغ و کندر و چوبهای معطر, پوست درختان, دانه ها, ریشه ها, علفها و گلها ساخته می شوند. کتیبه ای مصری متعلق به 1530 قبل از میلاد مسیح استفاده از عود را ذکر کرده است.
چوبهای خوشبویی مانند چوب صندل و روغنهای گیاهان و علفها به عنوان بوهای طبیعی مورد استفاده قرار می گرفتند. شاید مشهورترین عطرهای طبیعی کندر و صمغ بودند که بطور اخص در سومالیا یافت می شده است.
عطرهای طبیعی در معابد هندوها , بودایی ها, و آیین های رسمی چینی ها و آیین های شیتو در ژاپن بکار می روند. استفاده از عود در یونان باستان در اوایل قرن 8 قبل از میلاد مسیح رایج بوده است.

خواص درمانی عود:
از دیدگاه گیاه درمانی, عودهای گیاهی به علت خواصشان استفاده می شده اند تا ایجاد بوی خوش در فضا که البته با توجه به خواص غریب عود همچنان مورد استفاده نیز می باشند.

بسیاری از گیاهان و علفهای دارویی به خودی خود بویی ندارند و باید حتما سوزانده شوند. عود و گیاه درمانی همواره با هم همراه بوده اند. قدیمی ترین منابع مربوط به گیاه درمانی و عود به "وداهای" هندی باز می گردد.
بوداییها در طب "آیوراودا" از عود به عنوان وسیله ای معجزه گر استفاده می کنند.
تحقیقات گسترده دانشمندان, پزشکان و بزرگان گیاه شناسی بر روی عود ویژگیهای زیر را به اثبات رسانده است:
* روایح مطبوع موجود در عود, فرد را فعالتر و سر زنده تر ساخته و باعث ارتباط شخص با درون خود می شود(مراقبه)

*  استنشاق روایح مطبوع باعث ایجاد و ارسال پیامهای عصبی در مغز و کل سیستم عصبی و دریافت واکنشهای مثبت می شود.

*  سوزاندن عود خود به تنهایی یکی از درمانهای اثر بخش برای جلوگیری و رفع استرس, ایجاد آرامش و تمدد اعصاب, رفع خستگی و بسیاری از بیماریهای دیگر می باشد.

 * سوزاندن عود باعث دور شدن امواج و انرژیهای منفی موجود در محیط می شود.

* همانطور که گفته شد رایحه درمانی قدمتی افزون بر5 هزارسال دارد. رومیان و مصریان از آن به عنوان ماده ضد عفونی کننده, ضد باکتری و دارویی برای درمان زخم کمک می گرفتند.
 
* ترکیبات معطر طبیعی گلها و گیاهان که درعود یافت می شود, از طریق مژکهای موجود در بینی وارد سیستم لیمبیک مغز و قسمت مخاطی هیپوتالاموس شده و با تحریکات اعصاب بویایی این قسمت که مسئولیت احساسات, تنفس, ضربان قلب, غدد درون ریز, حافظه و یادگیری را بر عهده دارد, تاثیر قابل توجهی بر روحیات و خلق و خو می گذارد.

* عصاره معطر گیاهان موجود در عود بدلیل ساختار تشکیل دهنده شان که معمولا شامل آلدئیدها, کتونها, استرها, است, نقش بسزایی در سلامت جسم و ذهن دارند. البته هریک از رایحه ها خاصیت ویژه ای دارند.

* برخی مثل اطوخودوس که حاوی آلدئیدها هستند اثرات ضد التهابی داشته, آرام بخش و ضد ویروس هستند برخی دیگر از عصاره ها مثل یاسمن, مشک و رز و لیموباعث هوشیاری و افزایش تمرکز و یادگیری می شود.

* رایحه درمانی توسط عود یکی از بی خطرترین ,کم هزینه ترین , ارزان ترین و اثر بخش ترین متدهای درمانی می باشد یعنی برای انجام آروماتراپی (رایحه درمانی) در خانه به راحتی می توان از سوزاندن عود استفاده کرد.
همانطور که گفته شد عودهای مختلف با روایح متفاوتی که دارند علاوه بر خوشبو کردن محیط کارهایی خاص خود را نیز انجام می دهند.
دوشنبه 24/3/1389 - 20:36
بیماری ها
مسواک شما کثیف تر از آن چیزی است که تصور می کنید.آیا تاکنون فکر کرده اید که در مسواک شما چه چیزهایی کمین کرده است. مسواک ها سرشار از انواع میکرب ها هستند.

تحقیقات نشان می دهد که یک مسواک بدون درپوش می تواند بیش از 100 میلیون باکتری را در خود جای دهد. اما نگران نباشید. به هر حال دهان ما نیز چندان استریل و عاری از میکرب نیست.

صدها میکروارگانیسم در دهان ما هر روز وجود دارد و این مشکل چندان بزرگی نیست. در واقع می توان گفت که مشکل زمانی جدی می شود که تعادل این باکتری ها در دهان به هم می خورد.

بهتر است بدانیم که پلاک ها یا همان جرم های روی
دندان، باکتری ها هستند و بنابر این با هر مرتبه مسواک زدن این باکتری ها به مسواک منتقل می شود. سوالی که در این رابطه مطرح می شود این است که آیا ممکن است در نتیجه مسواک های آلوده بیمار شد؟ پاسخ چندان روشن نیست، فارغ از این حقیقت که چه تعداد باکتری در دهان ما زندگی می کنند و یا از طریق دهان به مسواک منتقل می شوند باید گفت که دفاع بدن در مقابل این باکتری ها به قدری هست که دچار عفونت ناشی از میکرب های روی مسواک نشوید.

خوشبختانه باید گفت که بدن به طور خودکار علیه این باکتری ها مبارزه می کند ، بدون آنکه علامتی از ناراحتی مشخص شود. به همین دلیل ما به درستی خبر از شواهد میکربی روی مسواکی که در دستشویی یا هر جای دیگر قرار می دهیم نیستیم . با این حال بهتر است نکات زیر را رعایت کنید تا از بروز همان مشکلات نادر که در نتیجه آلودگی مسواک است نیز مصون بمانیم.

1- مسواک را دور از محل توالت قرار دهید .در بسیاری از
خانه ها دستشویی و توالت در کنار هم تعبیه شده و به عبارتی بسیار نزدیک به هم هستند و در اغلب موارد نیز مسواک در لیوانی کنار کاسه دستشویی قرار می گیرد. هر توالتی گازهای آلوده در هوا پراکنده می کند و این جای تعجب است که چرا مسواک را آن نزدیکی ها قرار می دهید. با این توصیفات تاکید می شود که تا آنجا که امکان دارد مسواک را جایی دور تر از توالت قرار دهید.نکته بعد اینکه بعد از توالت کردن و قبل از مسواک زدن حتما دستان خود را با آب و صابون بشویید.

2- مسواک خود را بعد از هر بار مصرف به دقت شستشو دهید.

3- مسواک خود را خشک نگه دارید .همان طور که می دانید باکتری ها تمایل زیادی به محیط های مرطوب دارند. بنابر این سعی کنید مسواک خود را در فاصله زمانی هر مرتبه مصرف، خشک نگه دارید. از درپوش مسواک بهتر است استفاده نکنید زیرا رطوبت مسواک را حفظ می کند و محیط را هر چه بیشتر مستعد رشد باکتری ها می کند.

4- مسواک خود را مستقیم نگه دارید.قرار دادن مسواک در جایی که مستقیم باشد بهتر است از حالت افتاده آن روی هر سطح .

5- هر گز از مسواک دیگران استفاده نکنید و چنین اجازه ای نیز به دیگران ندهید که بخواهند از مسواک شما استفاده کنندحتی توصیه می شود که مسواک خود را در مجاورت مسواک دیگری قرار ندهید ، زیرا باکتری ها از یکی به دیگری منتقل می شود. هم اکنون
محصولات مختلفی در بازار وجود دارد که مدعی است می تواند مسواک را عاری از باکتری کند .

روش هایی که این
محصولات دارند به کمک گرما ، اشعه یا اسپری های باکتری کش است و بعضی از مسواک ها نیز گفته می شود که حاوی فرچه ضد رشد باکتری است. شواهد نشان می دهد که بعضی از این راهکارها مفید است و منجر به از بین رفتن باکتری می شود. بنابر این اگر تصمیم گرفته اید که از این محصولات استفاده کنید تاییدیه سازمان غذا و دارو را در این زمینه در نظر بگیرید. همچنین به خاطر داشته باشید که حتی بهترین محصولات نیز به قادر از بین بردن تمام باکتری ها نیستند.بعضی از وب سایت ها پیشنهاد می کنند که مثلا مسواک را در مکروویو قرار دهید تا باکتری ها از بین برود، اما همین عمل ممکن است کاراریی مسواک را تحت تاثیر قرار دهد و به عبارتی به ساختمان مسواک آسیب وارد کند.

بهترین راهکار ممکن در این رابطه این است که مسواک خود را بعد از مدتی استفاده دور بیاندازید. زمان پیشنهادی در این رابطه هر سه تا چهار ماه یکبار است. و نهایت این که به خاطر داشته باشید که این باکتری ها هستند که موجب بد بویی دهان، پوسیدگی
دندان و بیماری های لثه می شوند . بنابر این مسواک زدن و نخ کشیدن به دندان ها را هرگز فراموش نکنید . همچنین شستشوی دهان با مواد شوینده ضد باکتری قبل از مسواک زدن از انتقال باکتری به مسواک ممانعت می کند.
تعداد نمایش ۳۲۳ بار
دوشنبه 24/3/1389 - 20:34
بیماری ها

مسلما همه دوست دارید که شکمی صاف و بدون برآمدگی داشته باشید.اما این علاقه ای بیش نیست.برای رسیدن به این خواسته چه می کنید؟

مگر نه این است که اغلب اوقات روز در حال تماشای تلویزیون و یا لم دادن روی صندلی محل کار هستید و تازه این درحالی است که ظرفی از انواع هله هوله های هم مقابلتان قرار دارد و در حالی که بی امان صحبت می کنید و یا به تلویزیون نگاه می کنید به طور خودکار نیز در حال خوردن هستید و از کم و کیف آن هیچ خبر ندارید.اما زمانی که به سراغ لباس های ضیافتی خود می روید و با زیپ آن درگیر می شوید پی به عمق فاجعه می برید.
* مسلما خوردن انواع چیپس و نوشیدنی های پر کالری و عدم تحرک نتیجه ای جز این درگیری عذاب آور ندارد. 
* در اغلب موارد نیز به دلیل عدم توجه به غذاهای نفخ آور باعث تورم ناخواسته این عضو حساس می شوید.اما خبر خوب این که نفخ شکم از جمله مسائلی است که حل آن آسان میباشد.
البته باید بدانید که در این مقاله ما از چاقی مفرط شکم صحبت نمی کنیم اما تورم و نفخ متغیر شکم از جمله دردسرهایی است که اغلب ما گاه و بی گاه تجربه می کنیم.اگر این نفاخی شکم مربوط به بیماری خاصی نظیر مشکلات کبد و قلب نباشد در اغلب موارد به دلیل گازهای روده می باشد و به هیچ عنوان ربطی به مایعات ندارد.زیرا بر خلاف تصور عامه که گمان می کنند نفخ این قسمت به دلیل تجمع مایعات است باید گفت که در حالت نرمال این بخش مکانی برای تجمع مایعات نیست و در ثانی اگر تجمع مایعاتی مطرح باشد اغلب در بخش های پایانی بدن مثل پاها صورت میگیرد.اما باید بدانیم که چه چیز
سبب تجمع گازها در امعا و احشا می شود و ظاهر و احساس فرد را دچار خدشه می کند.
متخصصان علت های ممکن این مسئله را ناشی از حساسیت به بعضی از غذاها و یبوست می دانند.
لذا در ادامه به بعضی از موارد پیشیگری از نفخ و برآمدگی شکم اشاره می کنیم: 
1- پیشگیری از یبوست:
کاهش فیبر و مایعات در رژیم غذایی و عدم تحرک کافی منجر به بروز یبوست می شود که به نوبه خود باعث نفخ شکم می شود.برای جلوگیری از این مشکل لازم است که از غذاهای پرفیبر که به مقدار فراوان در انواع سبزیجات،میوه ها،آجیل و مغزها،بقولات است استفاده کنید.همچنین نوشیدن مایعات کافی و داشتن تحرک بدنی کافی (حداقل 30 دقیقه در روز)لازم است.
2- نفی آلرژی نسبت به گندم و یا لاکتوز:
آلرژی و عدم تحمل نسبت به بعضی از غذاها باعث نفخ شکم می شود.اما تشخیص این نوع غذاهای نفاخ به عهده پزشک است.بسیاری از افراد به دلیل تشخیص سرخود،بعضی از غذاهای مفید و سالم نظیر لبنیات و غلات را از برنامه غذایی خود حذف می کنند.در حالیکه این اقدام اصلا درست نیست.اگر گمان می کنید به غذایی حساسیت دارید با پزشک خود مشورت کنید.ممکن است تنها کاهش مصرف این نوع غذاها و یا مصرف همزمان آن با سایر خوراکی ها تاثیر ناخواسته آن را تخفیف دهد. 
3-  از خوردن سریع و بی وقفه اجتناب کنید:
خوردن سریع و عدم جویدن کافی باعث می شود که غذاها درست هضم نشده و بعلاوه به دلیل بلعیدن هوا،شکم نفخ کند.با توجه به این حقیقت توصیه می شود که تا آنجا که امکان دارد به آرامی غذای خود را میل کنید تا از طعم آن نیز لذت ببرید.زمان لازم برای صرف هر وعده غذایی حداقل باید 30 دقیقه باشد.فراموش نکنید که هضم غذا از دهان شروع می
شود،پس جویدن کافی آن کمک موثری به ادامه هضم می کند و از نفخ شکم نیز جلوگیری می کند.
4- از مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های گازدار اجتناب کنید:

این نوع نوشیدنی ها باعث افزایش گاز شکم می شود.جایگزین مناسب برای این نوشیدنی ها،آب خنک و لیمو می باشد.حتی لازم است که برای رفع نفاخی شکم از چای نعناع استفاده کنید. 
5- از مصرف بیش از اندازه آدامس اجتناب کنید:
جویدن آدامس
باعث بلع مقدرا قابل توجهی هوا می شود که باعث نفخ شکم است.
6-  مراقب غذاهای بدون قند باشید:
مصرف قندهای مصنوعی به مقدار فراوان نیز باعث بروز این مشکل می شود.لذا باید مراقب میزان مصرف این نوع قندها نیز باشید.
7-  مصرف نمک را محدود کنید:
غذاهای بیش از اندازه پردازش شده و طبخ شده حاوی مقدار قابل توجهی نمک است و برعکس از فیبر  تهی می باشد و این دو عامل مناسبی برای نفخ شکم می باشد.
8-  مراقب مصرف لوبیا و سبزیجات گازدار باشید:
اگر عادت به مصرف لوبیا نداشته باشید،باعث تجمع گاز در شکم می شود.همین
مسئله در مورد سبزیجات نفاخ نظیر بروکلی و گل کلم نیز صادق است.برای رفع این مشکل لازم است که به تدریج این نوع مواد را وارد رژیم غذایی خود کنید تا بدن به آن عادت کند.زیرا این غذاها بسیار مقوی است و حذف آن زیان آور می باشد.
9-  کاهش حجم غذا  و افزایش وعده های غذایی:

متخصصان توصیه می کنند که به جای صرف سه وعده غذایی سنگین،سعی کنید تعداد وعده های غذایی را بیشتر و حجم هر وعده را کاهش دهید. یعنی کم اما متوالی بخورید.این عمل مانع از احساس نفخ می شود  و همچنین به کنترل قند خون و گرسنگی کمک می کند. 5 تا 6 وعده غذایی توالی مناسبی است . اما مراقب حجم هر وعده باشید.
10-  غذاها  و نوشیدنی های ضد نفخ را امتحان کنید:
مطالعات  نشان می دهد که دم کرده نعناع، زنجبیل،آناناس،جعفری و ماست حاوی باکتری های مناسب(پروبیوتیکس) برای رفع نفخ می باشند.متخصصان معتقدند که استفاده از غذاهای ملین یا قرص های مدر،سریع غذا خوردن و یا حذف وعده های غذایی اصلا روش مناسبی برای کاهش وزن و یا رفع نفخ شکم نمی باشند.
 در مورد اغلب افراد باید گفت که زمانی که در صدد کاهش چربی های اضافی بدن هستند بخش عمده از آن در ناحیه شکم حذف می شود.اما کاهش وزن بدن هر فرد متفاوت از دیگری است.متخصصان همچنین می گویند که انجام مداوم و طولانی مدت ورزش های ویژه شکم به امید رها شدن از چربی های اضافی آن تصور درستی نیست.زیرا نمی توان در هنگام ورزش روی نقطه خاصی از بدن متمرکز شد.با این کار التبه ماهیچه های شکم قوی تر شده و شکل بهتری پیدا میکند.
دوشنبه 24/3/1389 - 20:33
بیماری ها
 

متخصصان توصیه می‌كنند كه با پیروی كردن از یك رژیم غذایی مناسب و سالم می‌توان از تشكیل سنگ كلیه جلوگیری كرد.

سنگ كلیه با مشكلاتی چون افزایش فشارخون، دیابت، بالا رفتن وزن و با سایر فاكتورهای خطرزا برای قلب توام است.

محققان تاكید دارند كه هرچه رژیم غذایی مناسب‌تر و مساعدتری داشته باشید بدون در نظر گرفتن سن، جنس و سایز بدن‌تان، احتمال تشكیل سنگ در كلیه‌هایتان تا 45 درصد كاهش می‌یابد كه البته درصد قابل توجهی است.

در این پژوهش نزدیك به 250 هزار نفر در سه تحقیق مختلف تحت مطالعه قرار گرفتند.

محققان می‌گویند؛ كاهش احتمال تشكیل سنگ كلیه به سن، سایز، مصرف مایعات و سایر فاكتورها بستگی ندارد اما در عوض مصرف میو‌ه‌ها و سبزیجات بیشتر، مغزها، محصولات لبنی كم چرب، غلات سبوس دار و مصرف نمك كمتر و گوشت‌های قرمز فرآوری شده و نوشیدنی‌های قندی كمتر به عنوان یك رژیم غذایی مناسب راهی موثر برای پیشگیری از تشكیل سنگ‌های كلیوی است.


دوشنبه 24/3/1389 - 20:31
بیماری ها
افزایش دما و رطوبت هوا می‌تواند عارضه عرق سوز شدن را درپی داشته باشد، اما یك متخصص پوست می‌گوید راه‌هایی برای جلوگیری از بروز این مشكل وجود دارد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، دكتر آمیت پاندیا متخصص پوست در مركز پزشكی دانشگاه تگزاس ساوت وسترن در دالاس می‌گوید برآمدگی‌های كوچك قرمز ناشی از افزایش دما اغلب بیشتر در افراد مسن و كودكان دیده می‌شود، اما می‌تواند برای هر كسی و در هر سنی بروز كند.

فرد زمانی عرق سوز می‌شود كه غدد عرق مسدود شده و عرق در زیر پوست جمع می شود.

این دانه‌های پوستی معمولا بر روی گردن، قسمت بالای قفسه سینه یا در چین های پوست ظاهر می‌شود.

پاندیا در بیانیه‌ای اعلام كرد كه عرق سوز شدن مسئله مهمی ایجاد نمی‌كند، اما می‌تواند آزاردهنده باشد.

* وی چند توصیه برای جلوگیری عرق سوز شدن ارایه كرده است:
رفتن شخص به یك محیط خنك تر و قرار دادن قسمتی از بدن كه عرق سوز شده در معرض هوا به رفع مشكل كمك می‌كند.

لباس اطراف ناحیه عرق سوز باید آزاد باشد یا بر روی منطقه مبتلا دستمال خنك بگذارید و اجازه دهید در معرض هوا خشك شود.

خشك كردن كامل منطقه مبتلا بعد از استحمام و استفاده از پودرهای پوستی به جلوگیری از عرق سوز شدن كمك می‌كند.



دوشنبه 24/3/1389 - 20:29
بیماری ها
پس از یک روز طولانی در محل کار، کمر شما ممکن است در نتیجه ایستادن یا نشستن طولانی مدت مالامال از درد و ناراحتی باشد.

این توصیه‌ها می‌تواند به تخفیف کمردرد شما در محل کارتان کمک کند:
 
* به وضعیت نشستن یا ایستادن خود توجه داشته باشید. جوری بنشینید یا بایستید که گوش‌ها، لگن و شانه‌های‌تان در وضعیت قائم قرار گیرند.

* از ایستادن برای مدت‌‌های طولانی پرهیز کنید. اگر مجبوربد بایستید، از یک چارپایه استفاده کنید و به نوبت هر پای‌تان را روی آن بگذارید.

*  اگر مقدار زیادی راه می‌روید، از کفش‌های راحت و کف بالشتکی و بدون پاشنه استفاده کنید.

* از صندلی با پشتی قائم، و قابل ‌تنظیم استفاده کنید، که دارای دسته باشد، و پشت میز کارتان از صندلی چرخدار استفاده کنید.

* پاهای‌تان را زیر میز کارتان به راست نگهدارید، به طوری که زانوهای‌‌تان بالاتر از سطح لگن‌تان قرار گیرد.

* هنگامی که پشت میز‌تان نشسته‌اید، یک حوله یا بالش را پشت گودی کمرتان روی صندلی بگذارید.
دوشنبه 24/3/1389 - 20:25
بیماری ها
بسیاری از بیماران بر این باورند كه رنگ لثه‌ها در حالت طبیعی و فاقد بیماری صرفاً باید صورتی باشد.آیا این موضوع صحت دارد؟

هر چند این عقیده تا حد زیادی درست است و قرمزی بیش از حد لثه‌ها حدوداً در ناحیه لب آن می‌تواند نشانه التهاب لثه و بیماری آن باشد باید توجه داشت كه همه تغییر رنگ‌های لثه الزاماً نشانه بیماری نیست و در پاره‌ای موارد تنوعاتی از حالت طبیعی را نشان می‌دهد كه در این حالت لثه در سلامت كامل بوده و تغییر رنگ آن كاملاً طبیعی است.

یكی از این موارد كه شیوع نسبتاً بالایی نیز دارد، تغییر رنگ قهوه‌ای تا سیاه لثه‌ها است كه عموماً به صورت متقارن و دو طرفه تمامی سطح لثه فك بالا و پایین را دچار تغییر رنگ می‌کند.

باید به این نكته توجه داشت كه همان‌طور كه اشاره شد، این تغییر رنگ اصولاً یكنواخت، متقارن، منتشر و با حدود مشخص است و اغلب بیماران اظهار می‌کنند كه آن را از دوران كودكی در دهان خود مشاهده كرده‌اند. هر چند عواملی مانند كشیدن سیگار می‌تواند این تغییر رنگ را تشدید کند زمان حضور آن در دهان طولانی است و بنابراین اگر تغییر رنگی به تازگی در دهان ایجاد شده باشد برای بررسی آن باید حتماً به دندانپزشك و یا متخصص بیماری‌های دهان مراجعه کرد.

تغییر رنگ لثه‌ها به رنگ قهوه‌ای تا سیاه در حالت طبیعی خود چنان که اشاره رفت می‌تواند بسیار شایع باشد و شیوع آن خصوصاً در افراد با رنگ پوست تیره (سیاه پوستان) و آسیایی‌ها بالاتر است. علت ایجاد این پدیده را می‌توان به افزایش رنگدانه‌ای به نام ملانین نسبت داد كه دریافت‌های لثه ‌افزایش می‌یابد.

به دلیل رنگ سیاه این رنگدانه می‌توان انتظار داشت كه رنگ لثه نیز به رنگ قهوه‌ای تا سیاه تغییر یابد. تغییر رنگ طبیعی لثه‌ها عموماً متقارن و بدون علامت است و حدود مشخصی دارد. رنگ آن نیز از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره تا سیاه متفاوت می‌باشد. این نوع تغییر رنگ ممكن است از نواحی دیگری از دهان نیز دیده شود كه از آن جمله می‌توان به كام، لب‌ها و زبان اشاره كرد.

تغییر رنگ قرمز و یا قرمز مایل به آبی لثه‌ها از طرف دیگر می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های لثه و بافت‌های اطراف دندان باشد كه در صورتی كه به سرعت از سوی دندانپزشك مورد درمان قرار گیرد می‌تواند از از دست رفتن دندان‌ها و لقی زودرس آنها جلوگیری کند. در نهایت، توجه به نكات زیر در مورد تغییر رنگ لثه‌ها بسیار حایز اهمیت است:

1- اصولاً در صورت مشاهده هر تغییر رنگی در دهان برای ارزیابی به دندانپزشك و یا متخصص بیماری‌های دهان مراجعه کنید.
 
2 برخی از تغییر رنگ‌های دهان به ندرت می‌تواند نشانه‌ بیماری‌های خطرناكی باشد. بنابراین در صورتی كه متوجه تغییر رنگی در دهان خود شدید كه قبلاً وجود نداشته و به تازگی ایجاد شده است حتماً به متخصص بیماری‌های دهان مراجعه کنید.

3 هرچند اغلب تغییر رنگ‌های دهان طبیعی هستند برای اطمینان از این موضوع با دندانپزشك خود مشورت کنید.
دوشنبه 24/3/1389 - 20:24
بیماری ها
در فصل سرما ، معمولا افراد بسیاری سرما میخورند ، آیا میدانید چه تب بری موثر است ؟
یك متخصص تغذیه گفت: خاكشیر ادرار آور است و مصرف آن تب را از بین می‌برد و صدا را باز می‌كند.
مرتضی صفوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی فارس افزود: خاكشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خنك كننده است. گیاهی است، علفی یك ساله یا 2 ساله كه ارتفاع ساقه آن تا یك متر نیز می‌رسد. تخم این گیاه كه همان خاكشیر است، ریز و كمی دراز و معمولاً به 2 رنگ وجود دارد یكی از آن‌ها قرمز كه دارای طعم كمی تلخ است و دیگری به رنگ قرمز تیره است.

وی گفت: خاكشیر التیام دهنده زخم و جراحات است و جوشانده خاكشیر برای رفع اسهال‌های ساده می‌تواند، مفید باشد. خاكشیر ادرار‌آور است و تب را از بین می‌برد، خاكشیر صدا را باز می‌كند.

این متخصص تغذیه افزود: مصرف خاكشیر برای برطرف كردن جوش‌های صورت كه به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد می‌شود، می‌تواند از بین ببرد.
دوشنبه 24/3/1389 - 20:22
بیماری ها

درمان زمانی جواب می دهد که سرطان در همان مراحل اولیه شناسایی شود. بسیاری از مردم از اینکه راههای پیشگیری از این بیماری جدی تا چه حد ساده است، بی خبر می باشند. اطلاعات خود را در مورد نحوه زندگی و رژیم غذایی بالا ببرید.


سرطان روده به رشد بی رویه سلول های بدخیم در داخل روده و یا مقعد اطلاق میشود. معمولا زنگ خطر از بزرگ شدن بواسیر و یا رشد پلیپ هایی در داخل روده، به صدا در می آید. بواسیر معمولا بدون اینکه هیچ گونه علامت خاصی داشته باشد به سرطان تبدیل می شود.

هرچند این سرطان دارای نشانه های زیادی نیست، اما علائم زیر بیانگر وجود سرطان در روده و یا سایر بیماری های خطرناک در روده و یا مقعد می باشند:

یبوست و یا اسهال ( برای یک مدت طولانی)
وجود خون در و یا بر روی مدفوع
نفخ و درد شکم، احساس پر بودن شکم
احساس خستگی بیش از اندازه
احساس وجود گاز در معده به طور مکرر
خالی نشدن شکم به طور کامل در هنگام دفع مدفوع
خستگی دائمی
کاهش وزن بدون وجود هیچ گونه دلیلی
رشد بیماری معمولا در 4 مرحله انجام می پذیرد:

مرحله یک: رشد پلیپ هایی در دیواره روده
مرحله دو: سرایت سلول های سرطانی به سایر بافت های نزدیک به روده (گسترش بیماری)
مرحله سه: سرایت به گره های لنفاوی دور روده
مرحله چهار: سرایت به سایر قسمت های بدن
در حالی که دلیل قطعی سرطان روده شناخته نشده است اما اعتقاد بر این است که وراثت و محیط زیست از فاکتورهای مهم ابتلا به بیماری می باشند. این سرطان هم در مردان و هم در زنان دیده شده و تمام افراد بالای 50 سال به نوعی در معرض ابتلا به آن قرار دارند. کسانی که یکی از افراد خانواده شان دارای بیماری های روده ای و یا تورم مخاط روده بزرگ بوده است دارای ریسک بیشتری برای ابتلا می باشند.

امید به درمان در مرحله اولیه بسیار بالاست. اما در مراحل بعدی درصد بهبودی تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا می کند.

هر فرد 50 ساله و بالای آن باید حتما آزمایش مدفوع بدهد و هر 5 سال یکبار نیز "سیگموایداسکوپی" شود. در این آزمایش از یک تیوپ نازک که دارای چراغی در نوک آن می باشد برای امتحان لایه های داخلی راست روده و قسمت های انتهایی روده که معمولا بیشترین درصد سلول های سرطانی و پلیپ ها در آن جا رشد می کنند، استفاده می شود. آزمایش به هیچ وجه دردناک نبوده و در مطب پزشک هم می توان آرا انجام داد. در هر حال کلیه آزمایشات می بایست تحت نظر پزشک انجام شود.

هر 5 تا 10 سال نیز باید از طریق اشعه X از روده های شما عکسبرداری شود. در این روش ابتدا از طریق داروهای خاصی عمل تنقیه انجام شده تا هوا وارد روده ها شود و سپس عکسبرداری انجام می شود. این عکس ها می توانند تمام مشکلات احتمالی موجود در روده ها را نشان دهند. این آمایش معمولا در مطب دکتر انجام شده و نیازی به بیهوشی ندارد.

عکسبرداری از روده معمولا تنها در موارد پر خطر تجویز می شود. این تست تمام قسمت های روده را به پزشک نشان داده و در صورت لزوم امکان نمونه برداری از پلیپ های مشکوک را نیز فراهم می آورد. این آزمایش معمولا در بیمارستان انجام می شود و برای اینکه بیمار احساس ناراحتی نکند ملزم به خوردن داروهای مسکن است.

یک روش تقریبا جدید برای تشخیص سرطان وجود دارد که بسیار سریعتر و کم درد تر از عکسبرداری و استفاده از اشعهX و تنقیه می باشد. این روش CTکلوگرافی نام دارد. در این حالت برای 2 دقیقه به داخل روده ها هوا تزریق می شود و عکس های گرفته شده چیزی در حدود 10 دقیقه بعد آماده می شوند. کل آزمایش نیز بیش از دو دقیقه به طول نمی انجامد. در این تست از یک فرستنده مارپیچ CT به همراه یک نرم افزار ویژه استفاده می شود. اختراع این دستگاه یک پیشرفت قابل توجه در حیطه شناسایی سرطان روده به شمار می رود.

اکثر پلیپ ها را می توان به راحتی خارج نمود و نیازی به جراحی نیست. در مراحل اولیه رشد سرطان، آن قسمت از روده که سرطانی شده را می توان از طریق جراحی از بدن خارج کرد. زمانیکه سرطان در داخل شکم و انتهای روده قرار داشته باشد عمل کلستومی انجام می شود. در طی این عمل یک شکاف در محل وجود سرطان ایجاد می شود و سپس آنرا از بدن بیرون می اورند. بیمار ممکن است در موارد حادتر به شیمی درمانی، پرتو درمانی و یا جراحی احتیاج پیدا کند.

تحقیقات نشان می دهد که افرادی که دارای اضافه وزن هستند و نسبت به سایرین کم تحرک تر می باشند در معرض خطر بالاتری در ابتلا به این بیماری قرار دارند. اثبات شده که پایین آوردن وزن و ورزش کردن ریسک ابتلا به بیماری را به نصف کاهش می دهد.

رژیم غذایی پر چرب میزان جریان زرداب صفرا به روده را افزایش می دهد، همانطور که می دانید این اسید در بدن برای هضم غذا استفاده می شود. محققین به این نتیجه دست پیدا کرده اند که میزان بیش از حد این اسید، سلول های سرطانی را به فعالیت وا می دارد و نهایتا ریسک رشد سرطان را زیاد می کند. دانشمندان پیشنهاد می کنند که سعی کنید روزانه بیش از 30% کالری مصرفی خود را از چربی ها نگیرید.

استفاده از رژیم غذایی که سرشار از مواد فیبردار باشد می تواند سلاح مناسبی در مقابل سرطان روده باشد. فیبر قسمتی از مواد غذایی است که در حین فرایند هضم تجزیه نمی شود و به راحتی از دستگاه های گوارشی عبور می کند. فیبرها آبی که در حین عملیات گوارش آزاد می شود را جذب می کنند. این کار باعث می شود تا سوخت و ساز بدن روند هماهنگ تری پیدا کند. هرچه غذا مدت زمان کمتری در بدن باقی بماند، مواد زیان آور مدت زمان کمتری پیدا می کنند تا بتوانند به بدن آسیب برسانند. این مواد زیان آور به کمک فیبرها خیلی سریعتر دفع می شوند. بهترین منبع فیبر حبوبات، غلات، سبزیجات و میوه ها می باشد .

دوشنبه 24/3/1389 - 20:21
بیماری ها
تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که به بیماری‌های مزمن ریوی دچار می‌شوند نسبت به متوسط جامعه قد کوتاه‌تری دارند.

برای بررسی این موضوع تیمی از دانشگاه ناتینگهام مطالعه را روی بیش از یک میلیون نفر که بالای 35 سال سن داشتند انجام دادند.در این تحقیقات آن‌ها متوجه شدند افرادی که به بیماری‌های ریوی دچار می‌شوند نزدیک به 1.12 سانتی‌متر از متوسط جامعه کوتاه‌ترند.

دانشمندان اعتقاد دارند کوتاهی قد می‌تواند نشانه ای از این موضوع باشد که آن‌ها در خانواده‌های فقیرتری نسبت به سایرین بزرگ شده اند.

تحقیقات قبلی نیز نشان داده بود رابطه قوی بین کوتاهی قد و خطر ابتلا به بیماری‌های ریوی مزمن وجود دارد.

برای بررسی این موضوع مطالعه ای روی یک میلیون و 24 هزار و 662 نفر انجام شود.دانشمندان با انجام این تحقیقات متوجه شدند بین سنین 35 تا 49 سال رابطه بین قد و بیماری‌های ریوی به بیش‌ترین میزان خود می‌رسد و این رابطه با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کند.

یکی از مهم‌ترین دلایل بروز بیماری‌های ریوی آسیب‌های ناشی از مصرف سیگار است.تخمین زده می‌شود در حال حاضر نزدیک به 3.7 میلیون نفر در انگلستان به این بیماری‌ها دچار هستند ، اما فقط 900 هزار نفر از آن ها تا کنون شناسایی شده اند.

محققان معتقدند افرادی که در خانواده‌های فقیر به دنیا آمده و بزرگ شده اند ، با احتمال بیش‌تری دارای مادر سیگاری بودند و هم‌چنین در سال‌های اولیه زندگی تغذیه مناسب و کافی نداشته اند که همه این عوامل در بروز بیماری‌های ریوی و هم‌چنین رشد آن‌ها موثر است.

ریچارد هابارد استاد دانشگاه ناتینگهام در این باره گفت : در زمان رشد جنین در رحم در صورتی که مواد مغذی کافی به بدن مادر نرسد تاثیرات سوئی روی رشد عمومی بدن و هم چنین رشد ریه‌های جنین می‌گذارد.
هم‌چنین در خانواده‌های فقیر با احتمال بیش‌تری اعضای خانواده سیگار می‌کشند که این موضوع نیز می‌تواند به بروز بیماری‌های ریوی در کودکان کمک کند.
دوشنبه 24/3/1389 - 20:19
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته