• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 103
تعداد نظرات : 3
زمان آخرین مطلب : 4197روز قبل
ایرانگردی

تورهای یکروزه به دلیل هزینه و زمانبری کمتری که دارند،‌ این روزها هم زیاد تبلیغ می‌شوند و هم مردم بیشتری به آنها گرایش پیدا کرده‌اند؛ اما چه اتفاقی افتاده که سفرهای کوتاه‌مدت‌ جایگزین سفرهای طولانی مدت شده و خیلی‌ها را جذب خود کرده‌ است؟

طبیعت معمولا پاتوق سفرهای یکروزه است که استاندارد این سفرها را هم مجریان تور تعریف می‌کنند‌. خیلی‌ها هنگام اجرای این تور‌ به آنچه آموزش دیده‌اند، مقیدند، خیلی‌ها هم که مجوز ندارند، بدون هیچ تقیدی هر کاری که دلشان می‌خواهد انجام می‌دهند و مسافران را هم شریک جرم خود می‌کنند و مجریان دیگر تورها را هم به پای خود می‌سوزانند.

تور یکروزه در اصل ماهیت تائید شده‌ای دارد و در همه جای دنیا مرسوم است، دلیلش هم شرایطی است که مردم در زندگی سخت و پرمخارج امروز دارند، برای همین چند سالی است که خیلی از آژانس‌های گردشگری دست به کار شده‌اند و جاذبه‌های نزدیک محل زندگی مردم را به یک مقصد سفر کوتاه‌مدت تعریف کرده‌اند‌؛ اما ظاهرا این کار خیلی هم از آسیب‌ها در امان نمانده است.

زمان کم مردم برای سفرهای چند روزه، هزینه‌های بالای سفر بویژه با تور همه دلیلی شده است تا در این میان بازار تورهای یکروزه رونق بیشتری بگیرد. جالب این‌که خود تورگردانان و آژانس‌ها خیلی این نوع سفرها را توصیه نمی‌کنند.

این گفته مدیر یکی از آژانس‌های طبیعت‌گردی است که لابه‌لای گفت‌وگویش با ایسنا به آن اشاره کرده است: «مردم زیادی دوست دارند شب کویر را تجربه کنند؛ اما از سوی دیگر زمان زیادی در طول هفته ندارند، برای همین ما، در برنامه تورهایمان، تور یکروزه‌‌ کویر را هم تعریف کرده‌ایم، درحالی که خودمان آن را پیشنهاد نمی‌دهیم؛ چون کیفیت و شکل تورهای کویرنوردی با سفر یکروزه چندان همخوان نیست؛ ولی ما این کار را برای پاسخ دادن به نیاز مردم انجام داده‌ایم.»

هر چند بی‌رغبتی برخی آژانس‌ها برای تورهای یکروزه هم صرفا خواسته مردم نیست و نداشتن سود تور یکروزه دلیل بی‌رغبتی آنها برای برگزاری این تورهاست. سود تور یکروزه کمتر از تورهای چند روزه است و در کل اجرای آن برای آژانس زیاد صرفه‌ مالی ندارد‌ و دست‌کم برای آنها حکم تبلیغی برای تورهای چند روزه است.

 

سه شنبه 7/3/1392 - 21:22
جهانگردی

 

دمشق پایتخت سوریه، سابقه‌ تاریخی طولانی و رنگارنگی است که در طول بیش از 12 هزار سال قدمت به دست آمده است. دمشق با قرار گرفتن در منطقه‌ای حاصلخیز و بهره‌گیری از آبیاری توسط رودخانه بردی، در طول تاریخ مورد توجه حاکمان و فاتحان جهان بوده است. امروزه بیش از چهار میلیون نفر در این کلانشهر زندگی می‌کنند. مهم‌ترین پدیده موجود در این شهر، کانال‌های آبیاری آن است که قدمتی 3500 ساله دارد و همچنان کارا است. دمشق از سال 1979 به عنوان میراث جهانی در یونسکو به ثبت رسیده است.

این شهر یکی از پایگاه‌های مهم تمدن اسلامی محسوب می‌شود. مسجد جامع اموی با 1400 سال قدمت از ارزشمندترین آثار دوران اسلامی این شهر به شمار می‌رود. هر چند این روزها سوریه دچار جنگی داخلی است و همین موضوع یکی از نگرانی‌های دوستداران میراث جهانی است.

سه شنبه 7/3/1392 - 21:19
جهانگردی

 

چلولا به طور قطع قدیمی‌ترین شهر نیم‌کره‌ غربی است. این شهر با قدمتی حدود 2000 سال پیش از میلاد، یکی از مراکز جمعیتی مهم عصر باستان بوده است.

چلولا در دوره آزتک‌ها جمعیتی معادل صد هزار نفر داشته است. در حفاری‌های باستان‌شناسان ساختمان‌های عظیم و باشکوهی از تمدن‌های باستانی در چلولا کشف شده است.

مهم‌ترین این آثار هرم بزرگ چلولا است که بزرگ​ترین هرم انسان ساخت جهان محسوب می‌شود.

پایه‌ این هرم 25 هکتار است و حجم کل آن در حدود 4/3 میلیون یارد مکعب تخمین زده می‌شود. چلولا یک​بار در نیمه‌ اول قرن شانزدهم با حمله‌ اسپانیایی‌ها سقوط کرد اما توانست دوباره احیا شود. این شهر اکنون بیش از 90 هزار نفر جمعیت دارد.

سه شنبه 7/3/1392 - 21:15
جهانگردی

 

شهر بنارس که در میان هندوها به واراناسی شناخته می‌شود، یکی از مراکز مهم مذهبی و فرهنگی در هند است که قدمتی 3000 ساله دارد. هر ساله بیش از یک میلیون زائر هندو از سراسر جهان برای شرکت در مراسم مذهبی و شنا در رودخانه مقدس گنگ به این شهر سفر می‌کنند.

شهر واراناسی به «شهر زندگی» مشهور است زیرا در آن هر ذره‌ای از فضای شهری مورد استفاده قرار گرفته است، ساختمان‌های قدیمی با کاربری جدید دوباره مورد بهره‌برداری واقع شده‌است و هیچ گوشه‌ای از این شهر را نمی‌توان بلااستفاده و متروک یافت.

ساکنان شهر بنارس براساس اعتقاداتشان توانسته‌اند با گذشت قرن‌ها و پس از جنگ‌ها و خرابی‌های بسیار، شهری را که برایشان مقدس محسوب می‌شود پابرجا نگه​دارند.

سه شنبه 7/3/1392 - 21:15
جهانگردی

 

شهر لیسبون از موقعیت بندرگاهی منحصر به فردی بهره می‌برد. این شهر قدیمی در منطقه‌ای که رود تاگوس به اقیانوس اطلس می‌ریزد، قرار گرفته است.

لیسبون در طول تاریخ از موقعیت ایده‌آل تجاری و نظامی خود برای جذب بازرگان و مهاجران (برای به کارگیری آنان به عنوان سرباز) استفاده کرده است.

باستان‌شناسان آثاری از تمدن فنیقی را در لیسبون کشف کرده‌اند که قدمت این شهر را حدود 1200 سال پیش از میلاد تخمین می‌زند. بقایای باقیمانده از کشتی‌های فنیقی که با بریتانیا در تعامل بوده و یک معدن قلع باستانی، از مهم‌ترین آثار مکشوفه در لیسبون است.

سه شنبه 7/3/1392 - 21:14
جهانگردی

 

یکی از راه‌های تعیین سن یک شهر، شمارش تعداد نام‌هایی است که در طول تاریخ به خود دیده است.

شهر پلودیو که اکنون دومین شهر بزرگ بلغارستان محسوب می‌شود، چند نام داشته است. در ابتدا نام این شهر یومولپیاس بوده است.

با فتح یومولپیاس در سال 342 پیش از میلاد از سوی فیلیپ دوم (پدربزرگ اسکندر مقدونی)، نام این شهر به فیلیپوپولیس تغییر یافت. پس از چند قرن این شهر سومین نام خود یعنی تریمونتیوم را تجربه کرد. فیلیبه و پالدین به ترتیب از دیگر نام‌های باستانی​ترین شهر پویای بلغارستان هستند.

شهر پلودیو با قدمتی بیش از 9000 سال از مهم‌ترین مراکز تمدن جهان باستان در اروپاست که جمعیتی بالغ بر 400 هزار نفر دارد.

سه شنبه 7/3/1392 - 21:11
جهانگردی

 

شهر آتن با قدمتی حدود 3400 سال جمعیتی بالغ بر چهار میلیون نفر دارد و پنجمین شهر پرجمعیت اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.

آتن با داشتن آثاری چون آکروپلیس سر به فلک کشیده و باشکوه پارنتون، خود را نماد عصر طلایی یونان کلاسیک و پایه و اساس تمدن غرب می‌داند. البته این شهر در تمامی دوران‌، شکوهمند و پررونق نبوده است.

آتن در اوایل قرن نوزدهم به شهرستانی مهجور با تنها چند هزار نفر جمعیت تبدیل شد. شهر آتن سال 1834 به عنوان پایتخت یونان انتخاب شد و دوباره به دوره باشکوه خویش بازگشت.

سه شنبه 7/3/1392 - 21:10
جهانگردی

 

شهر باستانی صور با داشتن خانه‌هایی با سنگ‌هایی به رنگ بنفش، یکی از شگفتی‌های شهرسازی محسوب می‌شده است.

این شهر که متعلق به تمدن فنیقی بوده، امروزه با جمعیتی بیش از 120 هزار نفر چهارمین شهر بزرگ لبنان به شمار می‌رود. قدمت صور به بیش از 6000 سال می‌رسد.

گفته می‌شود این شهر در جزیره‌ای محصور در سواحل لبنان قرار داشته و تا پیش از حمله اسکندر قادر به مقاومت در برابر متجاوزان بوده است.

اسکندر مقدونی برای تصرف صور اقدام به ساخت مسیری خاکی برای گذر سربازانش می‌کند. با گذشت زمان و تغییرات جغرافیایی این جزیره به سرزمین اصلی متصل شده است.

سه شنبه 7/3/1392 - 21:10
ایرانگردی

 

دشت خوزستان به سبب ورود سه رود کارون، کرخه و دز به آن، یکی از مناطق حاصلخیز به شمار می‌رود و از دوران باستان یکی از مراکز جمعیتی مهم در منطقه محسوب می‌شده است. شوش در خوزستان قدمتی بیش از ده هزار سال دارد و آثار ارزشمندی از دوره‌های مهم عیلامی، بابلی، هخامنشی، یونانی، اشکانی و ساسانی را در خود دارد. مهم‌ترین اثر اکتشافی این شهر لوح قانون حمورابی است که سال 1901 کشف شد و اکنون در موزه لوور پاریس نگهداری می‌شود. مقبره دانیال نبی از پیامبران مورد احترام سه دین اسلام، مسیحیت و یهود نیز در این شهر قرار دارد.

سه شنبه 7/3/1392 - 21:9
جهانگردی

 

دولت اندونزی قصد دارد با استفاده از سرمایه‌گذاری خارجی، گردشگری دریایی را در این کشور رونق دهد.مسئولان گردشگری این کشور قصد دارند، گردشگری دریایی را در مناطق مختلف این کشور از جمله جزیره «بالی»، مقصد نخست گردشگری این کشور رونق دهند.به گزارش جاکارتا پست، در ماه جولای، بالی میزبان مسابقات قایق‌های بادبانی خواهد بود و پروژه‌هایی نیز توسط وزارت گردشگری و اقتصاد اندونزی در جهت توسعه گردشگری لوکس در مناطق ساحلی این کشور از جمله بالی با احداث زیرساخت‌های ویژه این نوع از گردشگری بویژه اسکله‌های قایق های تفریحی لوکس به مرحله اجرا درخواهد آمد./‌ ایسنا

سه شنبه 7/3/1392 - 21:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته