• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1445روز قبل
ایرانگردی

 

 امسال ۵۰۰ کیلومتر مسیر پیاده راه برای دوچرخه سواران، عابران پیاده و معلولان در ۲۲ منطقه شهر تهران بهسازی می‌شود. همچنین در پنج سال آینده، دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر مسیر پیاده راه، بهسازی و مناسب سازی خواهد شد.
به گزارش شهر، صفا صبوری دیلمی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران در نشست مجازی معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران درباره اقدامات این معاونت در سال گذشته و سال ۱۳۹۹ که با اصحاب رسانه دوشنبه ۶ خرداد برگزار شد، گفت: ضمن بررسی‌های صورت گرفته در سال ۱۳۹۸، شهر تهران با مشکل آسفالت معابر مواجه شده بود. شهرداری تهران به علت کمبود منابع مالی و بدهی به پیمانکاران، امکان تأمین حجم آسفالت مورد نیاز شهر را نداشت بنابراین تصمیم گرفته شد که معاونت فنی و عمران از کارخانه‌های آسفالت شهرداری تهران که با پول شهروندان در سال‌های گذشته ساخته شده بود و هم‌اکنون با ۴۰۰  نیرو راهبری می‌شوند، استفاده کند.

او درباره میزان پخش آسفالت در سال گذشته، توضیح داد: خرید آسفالت از بخش خصوصی محدود به مقدار مورد نیاز اضافه بر تولید شهرداری شده است و شهرداری نیز تقریباً همه آسفالت مورد نیاز خود را تأمین کرده است. بنابراین در سال ۱۳۹۸ هدف گذاری پخش یک میلیون تن آسفالت در شهر تهران انجام شد. باتوجه به شیوع کرونا در اسفند سال گذشته و ۵۰ روز آلودگی هوا و ممنوعیت تردد کامیون‌ها، حدود سه ماه از ۱۲ ماه سال، پخش آسفالت انجام نشد. برهمین اساس، تنها ۷۵۰ هزار تن از یک میلیون تن آسفالت در سطح شهر پخش شد؛ یعنی حدود ۷۵ درصد هدف گذاری به سرانجام رسید.

به گفته صبوری دیلمی؛ همچنان در سال ۱۳۹۹ هدف گذاری پخش یک میلیون تن آسفالت است و در چهار ماه اخیر، بیش از یک چهارمِ یک میلیون تن آسفالت در سطح شهر پخش شده است.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با بیان اینکه معاونت فنی و عمرانی شهرداری در موضوع نگهداری معابر در راستای تکنولوژی‌های جدید جهان حرکت کرده است، یادآور شد: برای نمونه کارخانه‌های آسفالت شهرداری، آسفالت پلمیری تولید می‌کنند و مسیرهای ویژه اتوبوسرانی، با استفاده از این آسفالت، آسفالت می‌شود تا عمر بیشتری داشته باشد. پخش آسفالت پلمیری به همراه رویه بتنی سبب می‌شود که جمع شدگی آسفالت اتفاق نیفتد و سرعت اتوبوس‌ها بیشتر شود.

 

نیاز تهران به ۲۰ هزار کیلومتر مسیر پیاده راه

او با تأکید براینکه نزدیک به یک قرن است که در تهران خیابان و پیاده راه ساخته می‌شود اما این پیاده راه‌ها برای پیاده روی مناسب همه شهروندان نیستند، افزود: هدف گذاری انجام شده برای امسال درباره پیاده راه‌ها، هوشمندانه‌تر خواهد بود. برنامه ریزی‌ها از مهر ماه ۱۳۹۸ آغاز شده و نقشه‌های متعددی توسط معاونت شهرسازی و معماری و معاونت حمل و نقل و ترافیک و همچنین معاونت فنی و عمرانی طراحی شده است. درنهایت مقرر شد که امسال ۵۰۰ کیلومتر مسیر پیاده راه برای دوچرخه سواران، عابران پیاده و معلولان در ۲۲ منطقه شهر تهران بهسازی شود.

صبوری دیلمی در ادامه افزود: تلاش می‌شود که طی یک برنامه پنج ساله دو هزار و ۵۰۰ کیلومتر پیاده راه مناسب در شهر تهران وجود داشته باشد. درمجموع شهر تهران نیاز به حدود ۲۰ هزار کیلومتر پیاده راه مناسب و خوب داشته باشد. اگر سالیانه ۵۰۰ کیلومتر مسیر پیاده راه در تهران بهسازی شود، شاید ظرف ۴۰ سال آینده تمامی پیاده راه‌های شهر، مناسب سازی و بهسازی شوند. همچنین تلاش می‌شود که پیاده راه‌ها عمر بیشتری داشته باشند.

صبوری دیلمی با بیان اینکه هفت رودخونه وارد شهر تهران می‌شود که همواره خطر سیل از جانب آن‌ها تهران را تهدید می‌کند، افزود: تهران سالیان گذشته، هزینه‌های مالی و جانی بسیاری را برای سیل پرداخت کرده است. امسال حجم اعتبارات مورد نیاز برای شرکت خاکریزآب افزایش یافته است تا هدایت آب‌های سطحی به سرانجام برسد. اعتبارات شرکت خاکریز آب در سال گذشته ۳۰۰ درصد و امسال با تخصیص ۳۰۰ میلیارد تومان، ۱۰۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

 

دستور ویژه شهردار تهران برای موضوع جمع آوری آب‌های سطحی

او در ادامه افزود: شهردار تهران دستور داده است که  موضوع جمع‌آوری آب‌های سطحی به صورت ویژه رسیدگی شود. در همین راستا ۷۰ درصد طرح جامع شبکه آب‌های سطحی تهران انجام شده و تا سال ۱۴۰۴ نیز ۳۰ درصد باقی‌مانده اجرا خواهد شد. دو سال گذشته که شهر تهران با باران‌های شدید، مواجه شد، سیلی در شهر رخ نداد و هیچ آسیب مالی و جانی نیفتاد. علت عدم وقوع سیل در شهر، نگهداشت و لایروبی مسیل‌ها به صورت مکرر بوده است.

به گفته معاون شهردار تهران؛ معاونت فنی و عمران در دو سال گذشته اسکن معابر شهر تهران را انجام داده است و این عملیات توسط دستگاه‌های وزارت راه و شهرسازی انجام می‌شود.

او با تأکید براینکه فروچاله‌های شهر تهران یک موضوع ملی هستند که شهرداری تهران نیز در آن دخالت دارد، یادآور شد: نشست زمین به علت پایین رفتن آب‌های زیرزمینی رخ می‌دهد. سازمان نقشه‌برداری شهرداری اعلام کرده که نشست‌ها در دشت تهران و مناطق جنوبی رخ می‌دهد. درحال حاضر معاونت فنی و عمران در مرحله‌ی پایش قرار دارد چرا که هنوز اثرات فرونشست‌ها در تهران مشهود نیست.

افتتاح فاز دوم پروژه شهید رستگار؛ سه ماه آینده


صبوری دیلمی درباره وضعیت پروژه شهید رستگار، بیان کرد: پروژه شهید رستگار بزرگراهی به طول ۶ کیلومتر در جنوب شرق تهران است که بهره برداری از آن باید بار ترافیکی را کاهش دهد. فاز اول این پروژه، سال گذشته افتتاح شد. قرار بود که فاز دوم نیز در پایان سال ۱۳۹۸ افتتاح شود که به علت عدم توافق با معارضین پروژه، فاز دوم به بهره برداری نرسید. ظرف دو ماه آینده، فاز دوم پروژه تندروها از بزرگراه آزادگان به بزرگراه امام رضا (ع) به بهره برداری خواهد رسید.
او در ادامه از درخواست اهالی محله مشیریه برای ساخت یک زیرگذر گفت و افزود: یک پل در فاصله ۱۵۰ متری و در بخش دیگری از محله مشیریه ساخته شده اما اهالی درخواست دارند که اتصال دیگری به صورت زیرگذر برای ترددهای داخلی محله داشته باشند. شهرداری تهران دراین‌باره دستور داد که درخواست اهالی مشیریه انجام شود.
ساخت این زیرگذر، حدود یک ماه افتتاح پروژه را به تعویق خواهد انداخت. سه ماه آینده این اتصال برقرار می‌شود و دیگر کامیون‌هایی که از شرق به غرب می‌روند، حلقه کمربندی بسیج را دچار ترافیک‌های سنگین نخواهند کرد.
معاون شهردار تهران درباره پروژه بروجردی، بیان کرد: پروژه بروجردی سه معارض اصلی و چند میلیاردی دارد که هنوز رفع نشده است. اگر رفع معارض انجام شود در پایان سال ۱۳۹۹ یا اوایل سال ۱۴۰۰ پروژه بزرگ جنوب غرب تهران افتتاح می‌شود.

افتتاح همزمان بلوار استاد معین و دو طرفه شدن زیرگذر


صبوری دیلمی، درباره وضعیت فعلی پروژه استاد معین، توضیح داد: یک بلوار ۸۷۵ متری به عرض ۴۵ متر در انتهای جنوبی استاد معین از وسط پادگان جی عبور کرده است که ادامه جنوبی بلوار در عید غدیر به شهروندان تهرانی هدیه داده خواهد شد. این پروژه قسمتی از بار ترافیکی بزرگراه آیت الله سعیدی را کاهش می‌دهد. همزمان با بازگشایی بلوار استاد معین جنوبی، دو طرفه شدن زیرگذراستاد معین نیز اتفاق خواهد افتاد.
او با بیان اینکه طرح اتصال ورودی زیرگذر گیشا به خیابان گیشا، مشکلات فنی داشت، افزود:  ورودی زیرگذر به خیابان گیشا روباز بود و ترددها در ۲۰۰ مترو اول خیابان گیشا با مشکل مواجه می‌شدند. برهمین اساس دو گزینه وجود داشت؛ ایجاد دوربرگردان روی بزرگراه چمران یا ادامه زیرگذر به صورت تونل. مشکلات این طرح نیز درحال حل است تا به صورت تونل در یک محدوده امن، اتصال تا پایان سال انجام شود. 
صبوری دیلمی درباره سرانجام ادغام دو معاونت فنی و عمرانی و معاونت حمل و نقل و ترافیک، گفت: ادغام معاونت حمل و نقل و معاونت فنی و عمران، پیشنهادی است که تعدادی از اعضای شورای شهر داده‌اند که آن‌ها باید تصمیم بگیرند این کار انجام بشود یا نشود. هر تصمیمی که شورا به آن برسد تصمیم مناسبی برای شهروندان تهران خواهد بود.

تأثیر مستقیم ویروس کرونا بر پروژه‌های عمرانی


صبوری دیلمی درباره انجام فعالیت‌های عمرانی از ابتدای اسفند سال گذشته، گفت: ویروس کرونا از ابتدای اسفند سال گذشته تأثیر مستقیمی روی پروزه‌های عمرانی شهر گذاشت. به علت نشر شایعات قرنطینه شدن تهران، بیشتر کارگاه‌های عمرانی از ابتدای اسفند تعطیل شد و بیشتر عوامل و کارگران به شهرهای خود بازگشتند. فروردین هم به طور کامل تعطیل بود. شیوع ویروس کرونا سبب شد تا زیرگذر گیشا فقط بازگشایی شود و بدون مراسم، به بهره برداری برسد. ویروس کرونا سرعت فعالیت‌های عمرانی را کند و آهسته‌تر کرده است.
معاون شهردار با اعلام اینکه ایمن‌سازی ۱۰ پل سواره در دستور کار قرار گرفته است، افزود: همچنین با اتکاء به آیین‌نامه‌های جدید روز دنیا، این پل‌ها مقاوم سازی خواهند شد. ۸۰۰ پل سواره دیگر درحال رصد و پایش مداوم هستند تا مبادا خطرپذیری آن‌ها در مقابل حوادث مختلف افزایش یابد.
او درباره جمع آوری پل حافظ-طالقانی توضیح داد: درحال حاضر جمع آوری پل‌ فلزی حافظ-طالقانی منتفی شده و شورای ترافیک تهران باید به این جمع بندی برسد که این کار انجام شود یا نشود. دستور  جمع آوری نشدن پل با شورای ترافیک بوده است، معاونت فنی و عمرانی تنها به عنوان مجری جمع آوری پل وارد عملیات می‌شود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درباره زیرگذر گلوبندک توضیح داد: ایستگاه مترو ۱۵ خرداد جزو نخستین ایستگاه‌های مترو است. این ایستگاه پله‌برقی و آسانسور ندارد و این درحالی است که تردد مردم در آن محدوده بسیار زیاد است.  به همین علت زیرگذری طراحی شد تا با هشت دستگاه آسانسور و چند دستگاه پله‌برقی مردم را به سطح خیابان و ایستگاه مترو برساند. باتوجه به اختلاف میان پیمانکار، پروژه سال‌ها مسکوت ماند. درنهایت معاونت فنی و عمران سال گذشته این پروژه را از شهرداری منطقه تحویل گرفت. ورودی غربی و شرقی زیرگذر گلوبندک  تا پایان سال ۱۳۹۹ افتتاح خواهد شد.

 

دوشنبه 6/5/1399 - 15:54
ایرانگردی


‎شهردار منطقه ۲ از  تکمیل عملیات احداث نیروگاه برق  کوچک مقیاس با ظرفیت یک مگاوات در بوستان نهج البلاغه خبر داد.
به گزارش  روابط عمومی شهرداری منطقه2، رسول کشت پور با اعلام این خبر گفت: در راستای سیاست های مدیریت شهری در استفاده بهینه از منابع و کاهش هزینه ها ، احداث  نیروگاه  کوچک مقیاس  در بوستان نهج البلاغه  به عنوان یکی از طرح های زیرساختی جهت تامین برق مورد نیاز بوستان ها  در دستور کار  قرار گرفت.
وی افزود:   این نیروگاه با هماهنگی شرکت توانیر، اداره برق منطقه ای و  سازمان حفاظت از محیط زیست جانمایی  و با دو موتور گاز سوز به همراه دو مولد تولید برق  طراحی شد
‎ کشت پور با اشاره به اینکه فعالیت این نیروگاه آلایندگی زیست محیطی ندارد، تاکید کرد:  ظرفیت نیروگاه یک مگا وات است ودستگاه های بکار رفته به آب زیاد برای خنک سازی نیاز ندارند.
‎شهردار منطقه ۲ قابلیت کارکرد نیروگاه  با گاز شهری، حمل و جابجائی آسان، قابلیت دو گانه سوز شدن و همچنین کاهش هزینه ها در تامین برق مورد نیاز بوستان ها از مهمترین مزایای راه اندازی نیروگاه نهج البلاغه  برشمرد.‎
 

دوشنبه 6/5/1399 - 15:33
ایرانگردی


 

شهردار اردبیل با تاکید بر اینکه سطح مطلوب همکاری های بانک شهر با شهرداری‌ها تنها به سبب میزان شناخت مناسبی است که از نحوه فعالیت های یکدیگر دارند، گفت: بر همین اساس استفاده بیشتر از ظرفیت ها و خدمات بانک شهر در دستور کار مدیریت شهری اردبیل قرار دارد.
 
به گزارش مرکز ارتباطات و روابط عمومی بانک شهر، حمید لطف اللهیان با بیان اینکه همکاری بانک شهر و شهرداری اردبیل درسال جاری وارد مرحله جدیدی شده است، افزود:در همین راستا و بر اساس برنامه تعریف شده، به زودی بخش گسترده ای از مراودات مالی شهرداری این کلانشهر در حوزه های متعدد با همکاری بانک شهر به سرانجام خواهد رسید.
وی با اشاره به اینکه بانک شهر کارنامه درخشانی در ارائه خدمات نوین به شهروندان دارد،تصریح کرد: مدیریت شهرها در همه حال در خط مقدم خدمات رسانی به شهروندان قرار دارند و این بانک به عنوان بانکی تخصصی در حوزه مدیریت شهری، همواره پشتیبان این مهم بوده است.
لطف اللهیان تاکید کرد: نحوه خدمات رسانی این بانک به تمامی اقشار، تولیدکنندگان داخلی و سازمان های خدماتی همواره شایسته تقدیر بوده است.
وی با تاکید بر اینکه سطح همکاری ها و تعاملات بانک شهر با شهرداری های شهرهای کشورمان طی سال های اخیر توسعه یافته است، تصریح کرد: این بانک در سال هایی که کشور عزیزمان با تحریم های بی سابقه روبه رو بوده است، توانسته با پشتیبانی مالی قوی از پروژه های شهری نقش موثری در توسعه خدمات شهری داشته باشد

دوشنبه 6/5/1399 - 15:28
ایرانگردی

 

تکمیل برخی از پروژه های شهری شمال تهران که مورد درخواست و مطالبه شهروندان است، با تعامل و همکاری بین شهرداری منطقه یک و ارتش سرعت می گیرد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک، سید حمید موسوی شهردار این منطقه در دیدار با امیر سرتیپ دوم بهروز عزیزی فرمانده آماد و پشتیبانی نزاجا که با حضور معاونین و مدیران این منطقه برگزار شد، با بیان مطلب فوق اظهار داشت: فرصت های خدمتگزاری به شهروندان کوتاه است و امیدواریم بتوانیم در تعاملات دوجانبه، از این فرصت به نحو شایسته استفاده کنیم.
وی افزود: تکمیل و راه اندازی برخی از پروژه‌های شهری از جمله اتصال خیابان ۳۵ متری شهید افتخاری به بزرگراه امام علی (ع) جنوب و اتصال بزرگراه ارتش به گردنه قوچک در کاهش بار ترافیکی منطقه و انتقال مرکز زباله اوشان از بافت مسکونی به مکان دیگر در حفظ محیط زیست منطقه و آزادسازی زمین هایی که در مسیر پروژه ها قرار دارند و مناسب بهره برداری عمومی هستند از جمله اقدامات در حال اجرا در منطقه است که امیدواریم با همکاری ارتش، با سرعت بیشتری به اجرا برسند و بتوانیم با یاری هم در انجام وظیفه خدمت گزاری به شهروندان سربلند باشیم.
موسوی تصریح کرد: درخواست های متقابل ارتش نیز برای شهرداری قابل احترام است و تلاش می کنیم با حفظ حقوق متقابل به انجام وظیفه قانونی خود در شهر بپردازیم.
فرمانده آماد و پشتیبانی نزاجا نیز ضمن تقدیر از حسن نیت و اقدامات مثبتی که در گذشته در ارتباط با ارتش انجام شده بود اظهار امیدواری کرد با تداوم جلسات، تهیه قراردادها و پیگیری های لازم، موارد مورد نظر دو طرف انجام و از تعامل موثر آتی، شهروندان منطقه نیز بهره مند شوند.

 

دوشنبه 6/5/1399 - 15:23
ایرانگردی



معاون فنی و عمرانی شهرداری منطقه ۱۹ از نصب گنبد مسجد حضرت ابوالفضل (ع) با پیشرفت ۴۵ درصدی در ناحیه سه این منطقه خبر داد.
به گزارش   روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۹،محمد مهدی گندمی در تکمیل این خبر گفت: تاکنون فعالیت اجرای اسکلت، دیوار چینی و ایزوگام مسجد حضرت ابوالفضل (ع) به پایان رسیده و گنبد آن نیز نصب و عملیات سفید کاری داخل مسجد درحال انجام است.

او همچنین به اتمام عملیات ساخت نمای مسجد امام زمان (عج) در ناحیه دو اشاره کرد و افزود: با اتمام این فعالیت، مسجد امام زمان (عج) آماده اقامه نماز برای شهروندان خواهد شد.

گندمی درخصوص فعالیت بازسازی مسجد اثنی عشر در محله بهمنیار نیز بیان کرد: فعالیت بازسازی این مسجد در مرحله تکمیل سقف آخر قرار دارد و پس از اجرای بتن ریزی گنبد مسجد نصب خواهد شد.

معاون فنی و عمرانی شهردار منطقه در تشریح سایر اقدامات این معاونت گفت: در راستای بهره مندی توانیابان از خدمات عمومی ۲ چشمه سرویس بهداشتی ویژه این اقشار در ساختمان شهرداری ناحیه دو در حال احداث است و پس از پایان این عملیات دو چشمه دیگر نیز در ساختمان شهرداری ناحیه سه راه اندازی خواهد شد.

دوشنبه 6/5/1399 - 15:18
سلامت و بهداشت جامعه

 

یکی از مهم ترین نکاتی که باید افراد در روزهای شیوع ویروس کرونا  به آن توجه کنند، این است که چگونه بیماری خود را تشخیص داده و به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کنند. بیشترین توصیه پزشکان و کارشناسان به مردم، ماندن در خانه و درمان خانگی در صورت وجود علائم خفیف بیماری است؛ چرا که اکثر افراد مبتلا به کرونا بدون آن که علامت دار شوند بهبود پیدا می‌کنند.

اما افراد بالای پنجاه سال  یا کسانی که بیماری‌های قلبی و عروقی، ریوی، کلیوی و دیابت دارند یا دچار نقص سیستم ایمنی بدن هستند که جزو گروه‌های پرخطر محسوب می شوند در صورتی که تب، سرفه و علائم سرماخوردگی داشته باشند باید با رعایت نکات بهداشتی به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه کنند. اگر به بستری شدن احتیاج داشته باشند، به بیمارستان ارجاع داده خواهند شد. اما اگر تنگی نفس وجود نداشته باشد افراد  می توانند با مصرف دارو‌های معمول سرماخوردگی خود را  در منزل با استراحت کردن و نداشتن تماس با دیگران درمان کنند.

توصیه های کرونایی برای مراجعه به مراکز درمانی 
-افراد بهتر است در مواقع غیر ضروری به مراکز درمانی مراجعه نکنند؛ زیرا این مکان ها بیشتر از هر جای دیگری آلوده هستند.

-تمام افراد تا جایی که امکان دارد با پزشک به صورت تلفنی ارتباط برقرار کنند و مشکلات خود را بازگو کنند.

-افراد باید اطلاعات کافی درباره مراکز غیرکرونایی پیدا کرده  و به آنجا برای رفع مشکلات خود مراجعه کنند.

-همه ما می دانیم که بهترین و موثرین راه برای پیشگیری از ویروس کرونا ماسک زدن است، لازم است افراد هنگام مراجعه به مراکز درمانی از ماسک استفاده کنند.

-اگر فردی تحت هر شرایطی احتیاج داشت که به مراکز درمانی مراجعه کند باید ساعات خلوت درمانگاه یا کلینیک را انتخاب کند.

-لازم است افراد تا جایی که امکان دارد بهتر است از پله ها به جای آسانسور استفاده کنند.

-افراد نباید تحت هیچ شرایطی با دیوار، نرده، صندلی ها تماس دستی پیدا کنند.

-هنگام بازگشت به منزل شستشوی دست‌هار را فراموش نکنید.

-لباس های آلوده باید جدا از لباس های دیگر شسته شود

 

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 7:13
سلامت و بهداشت جامعه

 

همه ما مجبوریم نکات بهداشتی را رعایت کنیم تا جلوی انتقال ویروس کووید-۱۹ را بگیریم، خستگی ناشی از این احتیاط‌ها تحت چنین شرایطی کاملاً طبیعی است.

 

مجبورید ماسک بزنید، دست‌هایتان را مدام بشویید، همه چیز را از دستگیره‌های در گرفته تا توالت ضدعفونی کنید، فاصله‌ اجتماعی با دیگران را رعایت کنید، خانه را فقط زمانی ترک کنید که ضروری است و مجبورید نگران سلامت خودتان و دیگر عزیزانتان باشید. این مراعات‌های هر روزه که ناچارید به آن‌ها عمل کنید و استرس‌هایی که اکنون دارید می‌تواند گاهی بار سنگینی بر شانه‌هایتان بگذارد.

دلیل پشت این احساس خستگی هر چه که هست، نمی‌توان انکار کرد که برای ما و عزیزانمان و به طور کل جامعه خطرناک است. رعایت نکردن دستورالعمل‌ها، هر چند که خسته و فرسوده شده باشیم، در این زمان یک راه‌حل نیست؛ زیرا واضح است که این ویروس جدید به این زودی‌ها رفتنی نیست و در تعداد موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا هر روز در حال افزایش است.

 

نکات زیر کمک می‌کنند با احساس خستگی خود بهتر کنار بیایید:

- برای یک روز یا حداقل چند ساعت، از تمام نگرانی‌ها و دل‌شوره‌هایتان یک قدم عقب بکشید و موقعیت و رفتار‌های خود را دوباره ارزیابی کنید. به افزایش احتمال ابتلای خودتان و عزیزانتان به این عفونت فکر کنید و تصور کنید اگر رعایت نکنید چه چیزی انتظارتان را خواهد کشید، و از این تصور، برای انگیزه دادن به خودتان جهت پایبند ماندن به اصول بهداشتی توصیه شده استفاده کنید.

- یک روتین جدید برای خود تعیین کنید. تغییر کردن سخت است؛ اما شما باید بپذیرید که برگشتن به روتین معمول گذشته امکان‌پذیر نیست. ایجاد روتین جدید می‌تواند کمکتان کند به اصول بهداشتی پایبند بمانید و یک زندگی نرمال جدید برای خود در نظر بگیرید.

- سراغ منابع خبری دیگر نروید. این کار به شما کمک می‌کند بدون احساس آشفتگی، در جریان درست اطلاعات نیز قرار بگیرید.

- به سلامت روانتان اهمیت بدهید و آن را جدی بگیرید. نسبت به هرگونه علامتی از استرس و اضطراب و افسردگی هشیار باشید و به محض این که با آن‌ها روبرو شدید به جای سرکوبشان، سعی کنید کنترلشان کنید. شما باید در وضعیت مناسب روحی و روانی باشید تا بتوانید از این بحران دشوار عبور کنید.

- ورزش کنید. ورزش بهترین چیزی است که می‌تواند به بهتر شدن احساستان کمک کند. هر ورزشی، حتی یک پیاده‌روی ساده مفید است. ورزش کردن سبب ترشح اندورفین شده و آدرنالینتان را بالا می‌برد. همین که از جای خود بلند شوید و حرکت کنید می‌تواند واقعاً برایتان مفید باشد.

- حرف بزنید. حرف زدن نیز بسیار مفید است. کافی است حرف‌های دلتان را به زبان بیاورید. زمان و مکان مناسبی برای حرف زدن پیدا کنید. نادیده گرفتن احساسات باعث نمی‌شود از بین بروند؛ درست مثل این است که سعی کنید یک توپ بادی را زیر آب نگه دارید. با سرکوب کردن احساسات، در نهایت کنترل خود را از دست خواهید داد و فوران خواهید کرد. آن‌وقت دیگر نمی‌توانید کنترل کنید احساساتتان تا کجا بروند و به چه کسانی اصابت کنند!.

 

- تفکر سازنده داشته باشید. شاید تصور کنید این موقعیت است که باعث احساسات ما می‌شود، اما در واقع احساسات ما ناشی از افکار ما نسبت به موقعیت پیش آمده هستند. ما نمی‌توانیم شرایط را تغییر بدهیم، اما می‌توانیم طرز فکرمان را تطبیق بدهیم. با خودتان و با دیگران مهربان باشید. پیش خودتان تکرار کنید: «من تمام تلاشم را می‌کنم».

- ذهن‌آگاهی و قدردانی را تمرین کنید. هر چه بیشتر ذهن‌آگاهی و قدردانی را تمرین کنید، برایتان ساده‌تر خواهد شد. سعی کنید در لحظه باشید. شما الان همین‌جا هستید، روی صندلی نشسته‌اید، نفس می‌کشید و به اطرافتان نگاه می‌کنید. ما اغلب خود را در خیلی از موقعیت‌های غیرضروری و منفی آینده تصور می‌کنیم یا در حال فکر کردن و غرق شدن در گذشته هستیم. اما باید در حال زندگی کنیم، هر روز و هر لحظه.

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 7:3
اخبار

 

 

سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (یکشنبه، ۵ مرداد) و بر اساس معیار‌های قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۳۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۸۲ نفر از آن‌ها بستری شدند.

او گفت: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۹۱ هزار و ۱۷۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۲۱۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر رسید.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: خوشبختانه تا کنون ۲۵۳ هزار و ۲۱۳ نفر از بیماران، بهبود یافتند یا از بیمارستان‌ها ترخیص شدند.  ۳۶۹۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

لاری بیان کرد: تا کنون دو میلیون و ۳۲۷ هزار و ۸۵۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

او ادامه داد: همانند روز‌های گذشته استان‌های مازندران، فارس، آذربایجان‌های شرقی و غربی، خراسان رضوی، البرز، خوزستان، لرستان، گلستان، کرمان، زنجان و ایلام در وضعیت قرمز قرار دارند.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: همچنین استان‌های تهران، اصفهان، بوشهر، هرمزگان، قزوین، مرکزی، خراسان شمالی، همدان، خراسان جنوبی، سمنان، سیستان و بلوچستان، اردبیل و کهگیلویه و بویر احمد هم در وضعیت هشدار قرار دارند.

 

 

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 7:0
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

فوق تخصص خون، آنکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی گفت: تست‌های تشخیصی کرونا ویروس مانند PCR می‌توانند با خطا‌هایی نسبی همراه باشند.

این روزها با شیوع دوباره بیماری کرونا ویروس کسانی که در گذشته به کووید۱۹ مبتلا شده‌ و اکنون بهبود پیدا کرده‌اند، می‌توانند با اهدای پلاسمای خون خود به اشخاصی که اکنون به این سوغات ناخواسته شرقی دچار شده‌اند، بسیار کمک کنند و با این کار خود موجب شوند بدن آنها هم در برابر این ویروس منحوس ایمنی لازم را پیدا کند.

ضرورت توجه به علائم بالینی بیماری کرونا
امیرعباس هدایتی‌اصل فوق تخصص خون، آنکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان درباره علائم ویروس کرونا اظهار کرد: در شرایط فعلی کرونا، مهم‌ترین بحث علائم بالینی بیمار است. تنگی نفس، تب بالا، تعداد تنفس بالای ۳۰، کاهش اکسیژن خون و نشانه‌هایی غیر شایع مانند کاهش حس بویایی و شنوایی، اسهال، استفراغ و سردرد‌های شدید می‌توانند از علائم کرونا باشند.

او گفت: اگر فرد با ویروس کرونا تماس داشته یا به کووید۱۹ مبتلا شده باشد پیش از ظهور علائم بیماری، دقیق‌ترین آزمایشی که می‌تواند انجام دهد، PCR است. PCR یک آزمایش مولکولی است که RNA و DNA فرد را جداسازی کرده و با توجه به وضعیت ژنتیکی بیمار، ویروس را در بدن شخص شناسایی می‌کند. گاهی ممکن است PCR فرد حتی قبل از علامت دار شدن و منتشر کردن ویروس به دیگران مثبت باشد. معمولا ۱۴ تا ۲۱ روز ممکن است PCR بیمار همچنان مثبت بماند.


بیشتر بخوانید

شروع هر چه زودتر پلاسمادرمانی در بیماران کرونایی، نتایج بهتری دارد
کاهش ۵۰ درصدی مرگ و میر کرونا با پلاسما درمانی

هدایتی‌اصل بیان کرد: حدود چهار تا پنج روز از آغاز علائم بیماری در فرد، ایمونوگلوبولین M که بیانگر فاز حاد بیماری است شروع به بالا رفتن می‌کند. اگر آنتی بادی IgM مثبت شود یعنی بیمار ویروس فعال دارد و به شدت در معرض واکنش‌های کرونایی و انتقال آن به دیگران است. مرحله بعدی که امیدوار هستیم در بدن فرد بیمار اتفاق ‌افتد تولید آنتی بادی ایمونوگلوبولین G است. ایمونوگلوبولین G بیانگر این است که بیماری را فرد گرفته و الان آنتی بادی تولید می‌کند و نسبت به بیماری خود ایمنی دارد.  منفی شدن ایمونوگلوبولین M، در واقع نشان دهنده آن است که فردی که به بیماری کووید ۱۹مبتلا شده بود، اکنون سلامتی خود را به دست آورده است.

 

این فوق تخصص خون، آنکولوژی و پیوند سلول‌های بنیادی افزود: البته ممکن است فرد به کرونا ویروس مبتلا شده باشد، ولی آنتی بادی‌های ایمونوگلوبولین‌های G و M مثبت نشود؛ بنابراین این امکان وجود دارد که فرد به کرونا ویروس مبتلا شده و خوب شود، اما معلوم نیست که ایمنی کامل داشته باشد یا خیر. با این تعاریف انتظار داریم که بیش از ۸۰ تا ۸۵ درصد آزمایش PCR در فرد مبتلا مثبت ظاهر شود، اما تا به الان دیده شده آزمایش برخی مبتلایان به کووید۱۹ هم منفی شده است و با دادن سی‌تی‌اسکن این ویروس نوپدید در ریه‌های فرد مشاهده شده است. این موضوع نشان می‌دهد که علائم بالینی فرد مهم است و آزمایش‌های این چنینی مانند PCR می‌توانند خطا‌هایی هم داشته باشند به همین دلیل علائم رادیولوژیکی ارزشی بسیار بالا دارند

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:57
سلامت و بهداشت جامعه

 

کرونا ویروسی ویروسی هزار چهره که وحشیانه و بی رحم حمله می‌کند و هر لحظه به دنبال قربانیان جدید است تا بتواند به حیات خود ادامه دهد، این ویروس مرگبار مرد و زن، بزرگ و کوچک، سیاه و سفید نمی‌شناسد و اکنون همه دنیا با این ویروس موذی و ناشناخته جنگ و جدال می‌کنند.

با توجه به اینکه ویروس کرونا ناشناخته است و هنوز درمان و واکسن قطعی برای آن کشف نشده است، بهترین راه پیشگیری از ابتل با رعایت بهداشت فردی و عمومی، فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک است.

از همان ابتدای شروع اپیدمی کرونا دبیر کل سازمان جهانی بهداشت بر استفاده از تست‌های تشخیصی کرونا تاکید داشت چرا که تنها را شکست زنجیره انتقال ویروس کرونا شناسایی مبتلایان، ایزولاسیون آن‌ها و قرنطینه اطرافیان است.

در ایران در روز‌های نخست شیوع ویروس کرونا تست‌های تشخیص کرونا از خارج کشور خریداری و وارد می‌شود، همچنین سازمان جهانی بهداشت و برخی کشور‌ها به ایران محموله‌های اقلام بهداشتی اها کرده اند که در آن‌ها کیت‌های تشخیص مولکولی ویروس کرونا هم وجود داشت و از کیت‌های خریداری شده و اهدایی برای شناسایی بیماران مبتلا به کووید-۱۹استفاده می‌شد و به دلیل محدودیت تست‌ها آزمایش فقط بیماران بستری در بیمارستان انجام می‌شد.

به همت محققان و متخصصان علوم آزمایشگاهی در شرکت‌های دانش بنیان تست‌های تشخیصی مولکولی کرونا در ایران ساخته شد و به تدریج تعداد آزمایشگاه‌ها و تست‌های تشخیصی کرونا افزایش یافت و تاکنون یک میلیون و ۴۲۲ هزار و ۴۰۷ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده و ۲۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ شناسایی شده اند.

محققان ایرانی در حوزه آزمایشگاهی پس از گذشت مدتی توانستند به تکنولوژی تولید تست‌های سرولوژی برای تشخیص آنتی بادی موجود در بدن بهبودیافتگان کرونا دست پیدا کردند، این تست‌ها همچنین برای مطالعات اپیدمیولوژیکی بیماری کرونا و میزان شیوع آن در مناطق مختلف کشور کاربرد دارد.

جزییاتی از عمکرد ویروس تنفسی کرونا در بدن
سیامک سمیعی، مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کووید ۱۹ و اهمیت تشخیص آزمایشگاهی آن ویروس کرونا گفت: کرونا ویروس‌ها از پاتوژن‌های مهم در انسان و حیوان هستند. بیماری ناشی از کرونا ویروس جدید با نام کووید ۱۹ به سرعت در دنیا گسترش پیدا کرد که نتیجه آن همه گیر شدن بیماری در سطح جهان بود. اعضای این خانواده‌ی ویروسی علاقه زیادی به لانه گزینی در ریه‌ها دارند و تقریبا در اکثر موارد اولین ارگان درگیر در این بیماریها، ریه‌ها هستند.

او ادامه داد: ریه‌ها متعاقب آلودگی با این ویروس دچار تخریب می‌شوند. نفوذ پذیری رگ‌های ریه افزایش پیدا می‌کند و باعث نشت مایعات از مویرگ‌ها به فضا‌های تنفسی آلوئول‌ها می‌شود، به این ترتیب آلوئول‌ها که محلی برای تبادل اکسیژن و مسئول اکسیژن رسانی به خون هستند دچار مشکل شده، سطح اکسیژن خون کاهش می‌یابد و فرد مبتلا با تنگی نفس و سرفه‌های مداوم مواجه می‌شود.

سمیعی اظهار کرد: علی رغم تفاوت‌هایی که بیماری‌های تنفسی در ایجاد علائم ظاهری دارند؛ علائم بیماری کروناویروسی کووید ۱۹ با ویروس‌های تنفسی دیگر تا حدودی مشابهت دارد؛ بنابراین تشخیص بیماری بر اساس علائم دشوار است و تنها با بررسی آزمایشگاهی می‌توان وجود عفونت را به طور قطعی تأیید کرد.

 

راه های تشخیص ویروس کرونا
مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در حال حاضر برای تشخیص ویروس دو روش مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیان کرد: اکنون برای تشخیص کووید ۱۹ جمع آوری نمونه‌ها برای آزمایش از مجاری تنفسی فوقانی (سواب بینی حلقی و دهانی-حلقی) و در صورت امکان دستگاه تنفسی تحتانی (خلط، آسپیراسیون تراشه یا ...) انجام می‌گیرد. در این موارد ژنوم ویروس با واکنش زنجیره‌ای پلیمراز تکثیر و تشخیص داده می‌شود.

او ادامه داد: بررسی ضایعات ریوی به روش CT scan روش دیگر تشخیص کروناست، در بیمارانی که آزمایش منفی RT- PCR بر روی سواب‌های دهانی-حلقی منفی است، سی تی اسکن با نشانگر پنومونی ویروسی نیز می‌تواند راه تشخیص مبتلایان به کرونا باشد.

 

عملکرد تست های سرولوژیک کرونا
سمیعی درباره اهمیت تست‌های سرولوژیک کووید ۱۹ بیان کرد: در تشخیص بسیاری از بیماری‌های عفونی آنتی بادی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارند. آنتی بادی‌ها که به آن ایمونوگلوبولین نیز گفته می‌شود، پروتئین‌های محافظتی هستند که توسط سیستم ایمنی بدن در پاسخ به وجود یک ماده خارجی به نام آنتی ژن تولید می‌شود. آنتی بادی‌ها که توسط گلبول‌های سفید تخصصی به نام لنفوسیت‌های B (سلول‌های B) تولید می‌شوند، به منظور از بین بردن آنتی ژن ها، آن‌ها را به صورت اختصاصی می‌شناسند و به آن‌ها می‌چسبند.

سمیعی افزود: هنگامی که یک آنتی ژن به سطح سلول B متصل می‌شود، سلول‌های بالغ B بنام سلول‌های پلاسما، میلیون‌ها آنتی بادی را وارد سیستم گردش خون و سیستم النفاوی می‌کنند. این آنتی بادی‌های در گردش به آنتی ژن‌های اختصاصی حمله می‌کنند و آن‌ها را خنثی می‌کنند. سلول‌های B و آنتی بادی‌ها در کنار هم یکی از مهمترین کارکرد‌های ایمنی بدن را تشکیل می‌دهند. پنج دسته مختلف آنتی بادی یا ایمونوگلوبولین (Igs) به نام‌های IgG، IgE، IgA، IgD و IgM وجود دارد.

مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: آنتی بادی‌ها از جهات مختلف از جمله ساختار کلی متفاوت هستند. شایع‌ترین نوع آنتی بادی مورد استفاده در سیستم ایمنی، کلاس IgG ایمونوگلوبولین هاست ودر برخورد با ویروس، ابتدا آنتی بادی IgM ظاهر می‌شود و پس از آن IgA روی سطوح مخاط یا IgG در سرم مشاهده می‌شود.

 

آنتی بادی کرونا چند زمانی در بدن بهبودیافتگان ظاهر می‌شود؟
سمیعی گفت: آنتی بادی IgG آنتی بادی اصلی در پاسخ به میکروب (ویروس) است و با نیمه عمر ۷ تا ۲۱ روز بسیار پایدار بوده و با تولید مداوم آن برای مدت‌ها و گاهی تا پایان عمر در بدن قابل شناسایی است. زمان شروع تولید آنتی بادی‌ها در بدن در مورد ویروس‌ها با آنتی ژن‌های مختلف متفاوت است.

او ادامه داد: طبق اطلاعاتی که تاکنون از بیماری کووید۱۹ داریم زمان شروع پاسخ آنتی بادی به ۱۹-COVID کند است. اگرچه داده‌ها در این مرحله هنوز محدود هستند، اما به نظر می‌رسد که پاسخ اولیه آنتی بادی IgM تا ۹ روز پس از عفونت اولیه و پاسخ آنتی بادی IgG تا روز ۱۱ به اوج نمی‌رسد البته گزارشی نیز از شروع تولید IgM در روز‌های اولیه و به اوج رسیدن آن طی ۵ روز وجود دارد.

مدیر کل آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پاسخ IgG دست کم تا ماه‌ها و شاید سال‌ها در بدن قابل شناسایی است و می‌تواند به عنوان معیاری برای سابقه ابتلا به بیماری به کار رود. در حال حاضر آزمایش‌های تشخیصی این ویروس مبتنی بر تشخیص RNA هستند و حضور ماده ژنتیکی ویروسی را تشخیص می‌دهند. این آزمایش‌ها قادرند فقط عفونت فعال را در مدت زمان خاصی در طول عفونت نشان دهند.

او تصریح کرد: باید توجه داشت که از دست رفتن زمان مناسب نمونه گیری ویروسی می‌تواند نتایج منفی کاذب ارائه دهد. علاوه بر این یک نمونه نادرست می‌تواند سودمندی سنجش مبتنی بر شناسایی ژنوم را محدود کند. نکته مهم دیگر اینجاست که همه افراد در معرض ۲- SARS- CoV بیمار نیستند و همه بیماران آلوده، به بیماری تنفسی شدید مبتلا نمی‌شوند.

سمیعی گفت: بر این اساس، عفونت ۲- SARS- CoV تقریبا به سه مرحله تقسیم می‌شود: مرحله اول، یک دوره کمون بدون علامت با یا بدون ویروس قابل تشخیص. مرحله دوم، دوره با علامت‌های خفیف با حضور ویروس که شاید در آن‌ها بیماری آنقدر خفیف باشند که فرد آن را به عنوان سرماخوردگی یا حساسیت بی اهمیت تلقی کند و مرحله سوم، مرحله با علائم تنفسی شدید با بار ویروسی بالا.

او اظهار کرد: باید توجه داشت افراد آلوده این سه مرحله را طی نمی‌کنند و ممکن است عفونت تا مرحله یک یا دو پیشروی کند، ولی در بدن تمام مبتلایان آنتی بادی تولید خواهد شد. از نظر پیشگیری، افراد در مرحله اول و دوم، حاملینی هستند که کمترین قابلیت مدیریت را دارند، زیرا حداقل در برخی موارد، آن‌ها ویروس را ناآگاهانه گسترش می‌دهند.

 

 

 

 

دوشنبه 6/5/1399 - 6:54
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته