سلامت و بهداشت جامعه
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی درخصوص ترفندهای تغذیهای جهت پیشگیری از سکته قلبی توضیحاتی را ارائه کرد.
نرگس جوزدانی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: سدیم به میزان بسیار کافی در نمکهای خوراکی موجود است و دریافت بیش از اندازه آن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی را افزایش میدهد.
او افزود: بیماریهای قلبی_ عروقی از طریق تشکیل پلاکتها به وجود میآیند. تشکیل پلاکتها باعث افزایش فشار خون، کمتر شدن انعطاف پذیری رگهای خونی در قسمتهای مختلف بدن، پرفشاری خون و سکته قلبی میشود.
جوزدانی تصریح کرد: مصرف پتاسیم اجازه تشکیل پلاکهای خونی را نمیدهد و دقیقا بر عکس سدیم عمل میکند؛ یعنی باعث میشود رگها نرم و انعطاف پذیر باشند و در نتیجه خون رسانی به اندام ها به خوبی انجام شود.
او ادامه داد: میزان دریافت پتاسیم در بدن باید متعادل باشد. اگر از طریق مکملها به میزان بسیار زیاد پتاسیم دریافت شود باعث بروز سکته قلبی خواهد شد. سبزیجات، ماهی، انواع جوانهها و میوههایی مانند: موز، پرتقال و آووکادو از منابع بسیار غنی پتاسیم هستند و توصیه میشود افراد مسن، مبتلایان به فشار خون بالا یا خفیف برای پیشگیری از ابتلا به سکتههای قلبی این مواد را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی درباره مضر بودن قند موجود در موز، مطرح کرد: موز نسبت به میوههای دیگر دارای قند بیشتری است، اما افراد دیابتی هم میتوانند از این میوه استفاده کنند و پرهیز از مصرف آن کار منطقی نیست، اگر فرد دیابتی به بیماریهای قلبی- عروقی هم مبتلا باشد از آنجایی که بیماری دیابت و مشکلات قلبی_ عروقی به هم مرتبط هستند، توصیه میشود از یک سوم تا نصف موز را در طول روز به عنوان یک میوه واحد مصرف کنند.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:5
خواص خوراکی ها
هویج حاوی عناصر بسیار مغذی است که بدن را از ابتلا به برخی بیماریهای خطرناک حفظ میکند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان دریافته اند که خوردن هویج به طور منظم مانع از رشد و تشدید بیماریهای خطرناکی مانند سرطان شده و طول عمر انسان را افزایش میدهد.
دانشمندان تاکید کرده اند براساس تحقیقات انجام شده بر روی حیوانات آزمایشگاهی، هویج مانع از تشدید سرطان پروستات، دستگاه گوارش و سرطان ریه میشود.
این دانشمندان میگویند که هویج سرشار از کاروتن، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم، روی، ید و ویتامینهای B، C، E، K است و افزودن آن به رژیم غذائی میتواند موجب افزایش طول عمر و عدم ابتلا به بیماریهای مزمن شود.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:4
سلامت و بهداشت جامعه
دانشمندان به یافتههای جدیدی درباره اینکه ویروس کرونا تا چند روز میتواند روی سطوحی مانند اسکناس زنده باقی بماند، دست یافتند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، یافتههای جدید دانشمندان حاکی از آن است که ویروس کرونا میتواند بر روی سطوحی مانند اسکناس، صفحات تلفن همراه و فولاد ضد زنگ تا ۲۸ روز به صورت مسری و عفونی باقی بماند.
بر اساس یافتههای «آژانس علمی ملی استرالیا» (که با نام سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی همسود یا CSIRO شناخته میشود) «SARS-Cov-۲» که عامل بیماری کرونای جدید است، میتواند بیش از آنچه تصور میشد، زنده بماند. با این حال، این آزمایش در تاریکی به انجام رسید و بر اساس یافتههای قبلی، نور فرابنفش (UV) میتواند ویروس را از بین ببرد.
بر اساس تحقیقات این محققان استرالیایی، ویروس کرونا بسیار قوی است و میتواند بر روی سطوح صاف مانند صفحات موبایل و نیز اسکناسهای کاغذی در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد (که تقریبا دمای اتاق محسوب میشود) و در شرایط تاریک زنده باقی بماند. این در حالی است ویروس آنفلوانزا میتواند در شرایطی مشابه برای ۱۷ روز زنده بماند.
این پژوهش که نتایج آن در مجله ویروس شناسی (Virology Journal) منتشر شده است، نشان داد که ویروس کرونا برای مدت زمان کمتری در دمای گرم تر در مقایسه با دمای سردتر زنده باقی میماند؛ به طوری که این ویروس در برخی سطوح، طی ۲۴ ساعت در دمای ۴۰ درجه، حالت عفونی خود را از دست داده است. با این حال، برخی محققان درباره تهدید واقعی انتقال ویروس از سطوح مختلف به انسان در زندگی واقعی شک و تردیدهایی دارند.
کرونا ویروس غالبا زمانی که افراد سرفه، عطسه و یا صحبت میکنند، منتقل میشود. با این وجود، شواهدی در دست است که نشان میدهد این ویروس میتواند از طریق ذرات معلق در هوا نیز منتشر شود. همچنین طبق اعلام مرکز کنترل و پیشیگری بیماری آمریکا، امکان دارد فردی با لمس سطوح آلوده مانند فلز و یا پلاستیک به کووید۱۹ مبتلا شود.
گفتنی است، پیش تر تستهای آزمایشگاهی نشان داده بود ویروس کرونا میتواند دو تا سه روز بر روی اسکناس، شیشه و نیز تا ۶ روز بر روی پلاستیک و فولاد ضد زنگ زنده باقی بماند.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:3
سلامت و بهداشت جامعه
بسیاری از مردم علیرغم خستگی و خواب آلودگی زیاد از بیخوابی رنج میبرند و ساعاتی طولانی را در رختخواب جابهجا میشوند تا دقایقی را بخوابند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، برخی پژوهشها مجموعه شیوههایی را اثبات کرده اند تا افراد مبتلا به بی خوابی و یا دیر خواب با اجرای آنها غرق در خواب شوند که در این گزارش به ۱۰ شیوه اشاره میشود:
تمرین تنفس
روی تخت دراز بکشید، بازوهای خود را از پهلوهایتان دور کنید و کف دستتان را به سمت بالا بکشید. به شکل عادی از بینی نفس عمیق بکشید و تا ۵ بشمارید، سپس به آرامی از طریق دهان نفس خود را بیرون دهید و این حرکت را به مدت پنج دقیقه ادامه دهید.
خوردن میوه و سبزیجات
براساس پژوهشی که دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام داده است، خوردن مکمل منیزیم به بهبود شرایط خواب کمک میکند. از این رو توصیه کرده اند تا حتما سبزیجاتی مانند اسفناج بخورید تا منیزیم طبیعی بدنتان افزایش یابد.
چیزی را تجسم کنید
تجسم یک صحنه و موقعیت آرامبخش مانند قرار داشتن در کنار ساحل به افراد مبتلا به بی خوابی کمک میکند تا ۲۰ دقیقه زودتر از وقت معمول بخوابید.
ساعت خواب خود را تنظیم کنید
تنظیم زمان خواب و بیدار شدن به تنظیم ساعت بیولوژیک بدن شما کمک میکند؛ بنابراین علاوه بر تنظیم ساعت خود برای زمان بیدار شدن ساعت خواب خودتان را نیز تنظیم کنید و اجازه ندهید تا کارتان به دیر وقت بیفتد.
روغنهای معطر را امتحان کنید
رایحه آرامش بخش اسطوخودوس میتواند به شما کمک کند سریعتر از بی خوابی خلاص شده و به خواب عمیق فرو روید. سعی کنید برخی از روغنهای معطر آرامش بخش را روی بالش بپاشید تا راحتتر بخوابید.
گوسفندان را نشمرید
در پژوهشی که دانشمندان دانشگاه آکسفورد انجام دادند مشخص شد وقتی افراد مبتلا به بی خوابی برای خوابیدن گوسفندان را میشمرند، در حقیقت وقت زیادی را سپری کردند و دیر خوابیدند. براین اساس این تفکر قدیمی اشتباه را کنار بگذارید.
کافئین مصرف نکنید
بدن شما ۵ ساعت طول میکشد تا از نصف حجم کافئینی که طی روز دریافت کرده تخلیه شود و برای تخلیه کامل کافئین این زمان به دو برابر هم افزایش مییابد. از این رو تلاش کنید دستکم تا ۱۰ ساعت قبل از خواب هیچ ماده کافئین داری را نخورید.
سعی کنید بنویسید
یک دفترچه و قلم را نزدیک تخت خود داشته باشید و قبل از خواب بنویسید. نوشتن میتواند کمک زیادی به رفع بی خوابی کند. این همان چیزی است که بسیاری از پزشکان برای خواب سریعتر توصیه میکنند.
به خود فشار نیاورید
براساس مطالعه محققان دانشگاه گلاسگو، تلاش برای خوابیدن در حالی که واقعاً خوابتان نمیآید، ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد. از این رو، پزشکان توصیه میکنند که افراد را برای خوابیدن تحت فشار قرار ندهید.
پاها را گرم نگه دارید
مطالعهای که نتایج آن در مجله Nature منتشر شده است نشان میدهد رابطه محکمی میان گرم بودن پا و خواب وجود دارد، زیرا گرم بودن پا به باز شدن رگهای خونی کمک میکند که این امر منجر به کاهش درجه حرارت بدن شده و برای خوابیدن مناسب است.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:1
سلامت و بهداشت جامعه
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی راهکارهای خانگی برای درمان سوزش معده را تشریح کرد.
محمد تقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: افرادی که پس از مصرف انواع غذاها با اختلال گوارشی سوزش معده روبرو میشوند، باید به آرامی غذا بخورند.
او افزود: افراد مختلف باید هنگام غذا خوردن پس از اینکه غذا را در دهان خود قرار میدهند دهانشان را بسته و از بلعیدن هوا در این فاصله خودداری کنند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه پرخوری برای همه افراد مضر است، تاکید کرد: کسانی که از سوزش معده رنج میبرند باید وعدههای غذایی خود را تا جایی که میتوانند سبک کرده و از پرخوری پرهیز کنند، زیرا ضرر پرخوری برای این افراد بیشتر از سایرین است.
خواب پس از غذا خوردن ممنوع
انوشه اضافه کرد: دراز کشیدن بلافاصله پس از مصرف غذا عامل موثری در ایجاد سوزش معده است. توصیه میشود افراد حدود نیم ساعت پس از غذاخوردن روی مبل یا صندلی بنشینند و بعد از این مدت از خوابیدن روی پهلوی چپ خودداری کنند.
او بیان کرد: مصرف انواع غذاهای تند که در تهیه و طبخ آنها از فلفل استفاده شده است و همچنین انواع ترشیجات میزان سوزش معده را افزایش میدهد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: مصرف انواع غذاهای نفاخ که موجب تحریک معده و اختلال در سیستم گوارشی بدن میشود، برای کسانی که سوزش معده دارند، مضر است.
او ادامه داد: افرادی که از سیگار و مشروبات الکلی استفاده میکنند، بیشتر دچار سوزش معده میشوند.
انوشه اظهار کرد: نوشیدنیهای گازدار که متاسفانه در حال حاضر پای ثابت سفرههای مردم کشور شده است نیز در ایجاد سوزش معده موثر هستند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: دیر وقت غذا خوردن و مصرف غذاهای چرب از دیگر عوامل سوزش معده است. توصیه میشود وعدههای غذایی کوچک و کم حجم را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
او تصریح کرد: مصرف آب فراوان و توجه به استفاده از آب در برنامه غذایی روزانه در کاهش و کنترل میزان سوزش معده بسیار موثر است.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: نداشتن استرس و اضطراب در طول روز نیز به کاهش سوزش معده و بهبود وضعیت جسمانی فرد کمک خواهد کرد.
سه شنبه 22/7/1399 - 9:0
سلامت و بهداشت جامعه
شاید عجیب باشد، اما جواهرات فقط طی یک هفته استفاده میتوانند تعداد زیادی میکروب تا ۴۲۸ برابر میکروبهای کاسه توالت را به خود جذب کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا اهمیت پاکسازی دستها و وسایل شخصی از طریق شستن و تمیز کردن را به منظور محافظت از خود در برابر خطر این ویروس برجسته کرده است، اما حال که تحقیقات نشان میدهد این ویروس میتواند تا ۹ روز روی فلز یا شیشه زندگی کند، آیا تا به حال به جواهرات خود فکر کرده اید؟ چه آلودگی و باکتریهای دیگری ممکن است در سطح آنها وجود داشته باشد؟
هر روز دستان ما با اشیای فراوانی در تماس است که میتوانند حامل باکتریهای مضر باشند. یک مطالعه جدید توسط یک جواهرفروش نشان داد که فقط طی یک هفته چه میزان خاک و باکتری میتواند روی جواهرات شما جمع شود و اینکه بهترین راه برای تمیز کردن آنها چیست.
طبق یافتههای پایگاه «میرور» (Mirror)، جواهرات شما فقط طی یک هفته استفاده میتواند تعداد زیادی میکروب تا ۴۲۸ برابر میکروبهای کاسه توالت را به خود جذب کند.
به عنوان بخشی از این آزمایش، متخصصان یک حلقه، ساعت و یک لنگه گوشواره که به مدت یک هفته استفاده شده را بررسی کردند و دریافتند که هر هفته حدود ۲۱ هزار نوع باکتری از استافیلوکوکوس اورئوس بسیار مقاوم به متی سیلین گرفته تا دیفتری روی جواهرات ظاهر میشود که باعث مسمومیت غذایی و همچنین کلنیهای باکتریایی عامل برفک میشود.
اما کدام جواهر بیشترین باکتری را دارد؟
انگشتر تنها طی یک هفته استفاده بیشتر انواع باکتریها را به خود جذب کرده و پنج نوع باکتری در این قطعه یافت شد. در مجموع ۵۰۴ کلنی باکتری، یک کلنی قارچ و یک کلنی کپک سیاه روی حلقه یافت شد.
ساعت دومین قطعه جواهرات از نظر آلودگی بود که چهار نوع باکتری در آن یافت شد. همچنین ۴۸۵ کلنی باکتری در گوشوارهها نیز کشف شد.
کارشناسان طلا و جواهر توضیح دادند که خرافههای زیادی در مورد تمیز کردن جواهرات وجود دارد و اگرچه این روشها میتوانند درخشندگی جواهر را تا حدی برگردانند، اما استفاده از موادی مانند کوکاکولا برای تمیز کردن جواهرات شما باعث از بین رفتن باکتریهای چسبیده نمیشود و ممکن است مضرات آن بیش از فوایدش باشد.
کارشناسان طلا و جواهر یک فرآیند ساده ۴ مرحلهای را برای تمیز کردن محتویات جعبه جواهرات شما توصیه میکنند که به شرح زیر است:
مرحله ۱
برای شروع، چند قطره مایع شوینده را با آب گرم در ظرف پلاستیکی بزرگی که برای مسواک زدن مناسب باشد، مخلوط کنید و جواهرات را به مدت ۳۰ دقیقه در محلول خیس کنید.
مرحله ۲
مسواک خود را بردارید، آن را در محلول قرار داده و اطمینان حاصل کنید که برس مسواک مرطوب شده است، سپس برس را به آرامی به اطراف جواهرات بمالید و مطمئن شوید که به تمام زاویههای آن رسیده است، سپس آن را با آب سرد بشویید و به نحوی تمیز کنید که ذرهای کف و بقایای شوینده باقی نماند.
مرحله ۳
بعد از اینکه آن را خوب شستشو دادید، از پارچه نرم و خشک برای صیقل دادن جواهرات خود استفاده کنید و اگر احساس کردید هنوز کثیف است، یک محلول تمیز کننده جدید آماده کرده و از یک پارچه جدید آغشته به محلول برای صیقل دادن هر قسمت از جواهرات استفاده کنید، این فرآیند باید مرتب تکرار شود تا بهترین نتیجه را بگیرید.
مرحله ۴
در آخرین مرحله آب را بجوشانید و با استفاده از یک موچین، جواهرات خود را با احتیاط و در فاصلهای ایمن از فواره آب که به نقطه جوش رسیده نگه دارید تا با رسیدن بخار به قطعه جواهر باکتریهای سطح آن از بین برود.
سه شنبه 22/7/1399 - 8:58
اخبار
«ایران روی دور رکورد فوتیهای کرونا در جهان»، در چند روز گذشته بارها شاهد رکورد شکنی آمار فوتیها و مبتلایان کرونا در طول یک روز بودیم، رکورد شکنی هایی که خبر از وقوع اتفاقهای تلخ میدهند، روز گذشته آمار فوتیهای کرونا با حدود ۲۰ پله جهش به ۲۷۱ رسید و این میزان افزایش آمار مرگ و میرها نگران کننده است.
مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۵۰۴ هزار و ۲۸۱ نفر و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسید.
استانهای تهران، اصفهان، قم، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، سمنان، قزوین، لرستان، اردبیل، خوزستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، بوشهر، زنجان، ایلام، خراسان رضوی، مازندران، چهارمحال و بختیاری، البرز، آذربایجان غربی، مرکزی، کرمان، خراسان شمالی، همدان و یزد در وضعیت قرمز واستانهای کردستان، هرمزگان، فارس و گلستان نیز در وضعیت هشدار قرار دارند.
چند هفتهای است که موج سوم کرونا در ایران اوج گرفته است، موجی که قدرتمندتر از قبل وارد میدان شده و بیشتر قربانی میگیرد، به گفته متخصصان در موج جدید کرونا آمار بیماران بدحال و ابتلای خانوادگی بیشتر است.
با افزایش شمار بیماران بدحال و جوان شدن مبتلایان تختهای بیمارستانی در حال پُر شدن هستند و در برخی بیمارستانها حتی در اورژانس بیماران کرونایی جایی برای بستری نیست و به دنبال این موضوع معاون درمان وزارت بهداشت چند روز پیش اعلام وضعیت اضطرار در نظام درمانی کشور کرد و پذیرش بیماران غیر اورژانسی در بیمارستانها ممنوع شد تا ظرفیت تختهای بیمارستانی به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کند.
همچنین با دستور مقام معظم رهبری ظرفیت تمام بیمارستانهای نیروهای مسلح به بیماران کرونایی اختصاص پیدا کرده است تا بتوانیم این موج قدرتمند کرونا را هم سپری کنیم هر چند که کادر درمان به شدت خسته شده اند.
وضعیت کل کشور بحرانی است
پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با تشریح شرایط فعلی که بیماری کرونا در بیمارستانها ایجاد کرده است، اظهار کرد: وضعیت ما نه تنها در تهران بلکه در کل کشور بحرانی است و این روزها وارد موج سوم همه گیری کرونا شدهایم که این وضعیت با وجود تغییر آب و هوا و حضور اکثریت مردم در تجمعات افزایش یافته است.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با هشدار وضعیت وخیم همه گیری بیماری کرونا و آغاز موج سوم، اعلام کرد: پس از دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر استفاده از ظرفیت بیمارستانهای نیروهای مسلح، وضعیت بیمارستانهای مختص بیماران کرونایی بهبود پیدا کرده است.
طبرسی در ادامه گفت: او افزود: تا چند روز اخیر و پیش از دستور رهبر معظم انقلاب مبنی بر آمادگی بیمارستانهای نیروهای مسلح برای خدمت رسانی به بیماران کرونایی، تختهای ما در شرایط نامناسبی برای ارائه خدمت به بیماران کرونایی بودند، اما پس از دستور ایشان، وضعیت بیمارستانها بهبود پیدا کرده است.
سه شنبه 22/7/1399 - 8:57
اخبار
وزیر بهداشت: در شرایط بسیار سختی قرار گرفته ایم
هر چند که موج جدید کرونا با افزایش شمار مبتلایان و فوتیهای کرونا همراه است و ظرفیت تختهای بیمارستانی در حال پُر شدن است، اما وزیر بهداشت این اطمینان را به مردم داده است که نگران کمبود تختهای بیمارستانی نباشند.
وزیر بهداشت گفت: از مردم عزیز تقاضا میکنم که نکات بهداشتی را رعایت کنند. ما در شرایط بسیار سخت قرار گرفتیم. ویروس دچار دگرگونیهای موتاسیونی شده است البته هنوز موتاسیونها طوری نیست که در بیماری زایی ویروس اتفاقات بزرگی افتاده باشد و فقط در سرعت انتشار ویروس تاثیر گذاشته است البته در شرایط کنونی ویروس جوان ترها را بیشتر گرفتار میکند.
وی با اشاره به برخی اظهارات مبنی بر پر شدن تختهای بیمارستانی از بیماران کرونا و پذیرش نشدن بیماران جدید، گفت: به هیچ عنوان چنین چیزی درست نیست که بیمار جدیدی پذیرش نشود، تختهای خالی وجود دارد، اما معنایش این نیست، مجاز هستیم که بیمار شویم. دو روز گذشته در تهران بیش از پنج هزار تخت بیمارستانی پر شد؛ اما میخواهیم به مردم بگوییم، ضمن آنکه نگران بیماری باشند، اما اضطراب درمان و تخت را از خود دور کنند. من به عنوان سرباز کوچک آنها محکم ایستادهام و به آنها میگویم نگران کمبود تخت نباشید.
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا بیان کرد: برای پایان دادن به آمار بالای فوتیهای کرونایی، تعطیلی ۲ تا ۳ هفتهای نیاز است.
اپیدمی با خواهش و تقاضا جمع و جور نمیشود
پس از ماهها شیوع بیماری کرونا در کشور در نهایت جریمه متخلفان بهداشتی مصوب شد.
نمکی گفت: در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا اتفاقات جدیدی افتاد. مدتهاست که عرض میکنم برای مقابله و مبارزه با یک اپیدمی فقط و فقط تقاضا، تمنا و خواهش، مشکل گشا نیست. موجهای زیادی را در این مدت تحمل کردیم و همکارانم به صورتی نفس گیر و به طور شبانه روزی آن را جمع و جور کردند و شرمسار همکاران عزیز و بزرگواریشان هستم، زیرا موجهای پیاپی را که البته بیشترش هم به دلیل عدم رعایت دستورالعمل هاست، جمع وجور کردند و تا میخواهند نفسی تازه کنند، موج جدید آغاز میشود.
وی ادامه داد: همه معتقدیم تا میتوانیم نباید از شیوههای پلیسی برای اعمال شیوه نامهها استفاده کنیم؛ به خصوص رییس جمهور اعتقاد دارند مردم باید محترم شمرده شوند و کمتر از شیوههای خشونت آمیز و سخت و انقباضی استفاده شود و ما هم بر همین معتقدیم، باید توجه داشت هیچ کدام از کشورهای مدعی دموکراسی اپیدمی را نمیتوان پیدا کرد که اپیدمی را فقط با خواهش و تمنا جمع کرده باشند؛ هرچند که عده زیادی رعایت میکنند، اما عدهای هم رعایت نمیکنند و همه را گرفتار میکنند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص محدودیتهای جدید ستاد ملی مقابله با کرونا و اعمال جریمه برای افراد خاطی گفت: محدودیتها باید به درجه اجرایی شدن برسند؛ در حال حاضر علی رغم این محدودیتها، هنوز هم برخی از مردم بدون توجه به دستورالعملهای بهداشتی سفر میکنند یا در تجمعات حداکثری حضور دارند.
طبرسی تصریح کرد: در تعطیلات پیش رو هم اگر مردم به توصیههای بهداشتی عمل نکنند، با مشکل حادتری مواجه خواهیم شد. پیشنهاد ما ۲ تا ۳ هفته تعطیلی عمومی و کامل مانند تعطیلات عید نوروز است، حتی اگر در شرایط اقتصادی این پیشنهاد زیانبار باشد. مردم با عدم رعایت به افزایش آمار کمک میکنند و هم به همنوع خود و هم به کادر درمان آسیب میزنند.
سه شنبه 22/7/1399 - 8:56
اخبار
علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره چرایی عدم ادامه محدودیتهای بیشتر از اردیبهشت ماه تاکنون، گفت: اگر همه در خانه بمانند، قطعا اپیدمی کنترل میشود، اما آیا میتوان زندگی کرد؟. خیر. نمیتوان گفت همه چیز را ببندیم و بیماری را کنترل کنیم؛ بنابراین محدودیت گسترده توصیه نمیشود، بلکه باید به سمت شیوه نامه ها و رعایت گسترده رویم. محدودیت یک مسکن بسیار کوتاه مدت است که در کوتاه مدت جواب میدهد، اما اگر همین محدودیتها برداشته شود دوباره وضعیت بازمیگردد. زیرا ویروس که تغییر نمیکند. موجهایی که میبینید بالا و پایین میشود، ناشی از رفتار مردم است، نه رفتار ویروس. محدودیت به صورت تعطیلی توصیه نمیشود، فقط در برخی مناطق که وضعیت بد است برای اینکه سیستم نفسی بکشد، میتوان این اقدام را انجام داد، اما برای طولانی مدت مناسب نیست.
رییسی درباره وضعیت جرایم مربوط به متخلفانی که شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نمیکنند، گفت: اصولا بحث مقابله با اپیدمی چیزی جز مشارکت مردم و مسئولیت پذیری اجتماعی نیست. اینکه چرا جریمه وضع کردیم، به این دلیل است که عدهای هستند که حتی اگر نصف شب به چراغ قرمز برسند و پلیس هم نباشد، دوربین هم نباشد، باز هم پشت چراغ قرمز میایستند، اما عدهای هم هستند که ممکن است با وجود پلیس هم از چراغ قرمز عبور کنند. پلیس برای افرادی که تخطی میکنند، نیاز به اعمال قانون دارد. باید توجه کرد که بیش از ۵۰ درصد مردم از اواخر اسفند ماه تاکنون همیشه رعایت کردند، اما نیمی دیگری از مردم واقعا رعایت نکردند. در حال حاضر یک مطالبه مردمی وجود دارد و افرادی که شیوه نامههای بهداشتی را رعایت میکنند، چه گناهی دارند؛ بنابراین متخلفان باید باید جریمه شوند. مانند فردی که از چراغ قرمز عبور میکند و دیگران را به خطر میاندازد.
سه شنبه 22/7/1399 - 8:55
اخبار
مسعود یونسیان استاد دانشکده بهداشت و عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه اقدامات ما باید جامع باشد و نیز کل کشور هم جهت با برنامههای بخش بهداشت و درمان کشور باید برای کنترل بیماری کرونا بسیج شوند افزود: مدتی کل کشور روی استفاده از ماسک متمرکز شده بودند و بیشترین تاکید را روی این بخش داشتند، الان روی محدودیتهای کرونایی مانور میدهیم، و فردا ممکن است روی اقدام دیگری تاکید و تمرکز کنیم. باید توجه داشت سازمان جهانی بهداشت از ابتدای شیوع کرونا تا کنون، روی بیماریابی و انجام تست به صورت وسیع، جداسازی بیماران (اعم از شدید یا خفیف) رصد افراد تماس یافته با مبتلایان و جداسازی آنان از دیگر افراد به مدت دوهفته، رعایت بهداشت تنفسی (مثلا استفاده از ماسک) و شستن مکرر دست ها، عدم لمس صورت و دهان و بینی و پرهیز از حضور در اجتماعات و فضاهای بسته تاکید داشته است.
یونسیان افزود: تجربیات کشورهای موفق نیز نشان میدهد تنها در صورت استفاده از کل این مجموعه دستورالعملها و به صورت جامع، میتوان بیماری را کنترل کرد. متاسفانه ظرفیت تست کرونا در ایران آنقدر نیست که بشود به درستی به این دستورالعملها عمل کرد.
یونسیان ادامه داد: به عنوان مثال، باید افراد تماس یافته با بیماران را ردیابی و جداسازی موقت کنیم و به دلیل اینکه این سیستم فقط در شهرستانهای معدودی به طور موفق راه اندازی شده، عمده افراد در تماس با بیماران ردیابی نمیشوند؛ اصل منطقی در کنترل اپیدمی ها، شناسایی بیماران و ایزولاسیون و قرنطینه افراد در تماس با آنهاست.
کل کشور باید در خدمت مهار کرونا باشند
او گفت: همانگونه که اقدامات باید جامع باشند و تنها با یک یا دو مداخله از مجموعه دستورالعملها نمیشود انتظار مهار کرونا را داشت، صرفا از مردم، وزارت بهداشت یا دولت به تنهایی نمیشود انتظار موفقیت داشت. او بیان کرد: نکته قابل توجه این است که همه انتظار دارند که وزارت بهداشت اپیدمی را مدیریت کند، این در حالی است که وزارت بهداشت برنامه ریز است و باید کل کشور پای کار بیایند و اگر قرار است محدودیت یا تعطیلی اعمال شود باید از مشاغل تعطیل شده حمایت شود و تا زمانی که این موضوعات حل نشود در کنترل بیماری موفق نخواهیم بود.
عضو کمیته اپیدمیولوژی کووید-۱۹ دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: ما باید ساز و کار درست رفتار کردن را در جامعه فراهم کنیم و بعد اعمال جریمه کنیم و برخورد با متخلفان صورت گیرد. اگر محدودیتی باعث شود کسب و کار بخشی از آحاد جامعه آسیب ببیند و معیشت این گروه و خانوادههای آنها به مخاطره بیفتد و حمایت مالی لازم از آنها صورت نگیرد تا حداقل بخشی از خسارتی که متحمل میشوند جبران شود، چطور میشود انتظار داشت اجرای این برنامه محدودسازی موفق باشد؟ چگونه میتوان صحبت از جریمه افراد خاطی کرد وقتی تسیلات و شرایط لازم برای آنکه خطا نکنند فراهم نشده است؟ جریمه افرادی که شیوهنامهها (مثلا محدودیت فعالیت یا استفاده از ماسک) را رعایت نمیکنند بدون اینکه حمایت حداقل نسبی مالی از قشر آسیب دیده صورت نگیرد مانند آن است که برای افرادیکه در آزمون رانندگی موفق شده اند گواهینامه صادر نکنیم و بعد آنها را به دلیل نداشتن گواهینامه جریمه کنیم!
سه شنبه 22/7/1399 - 8:54