• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1445روز قبل
اطلاعات دارویی و پزشکی

 

سعید نمکی، وزیر بهداشت در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا درباره انتقال ویروس کرونا از طریق هوای آزاد اظهار کرد: مدارک مستندی که نشان بدهد این ویروس می‌تواند در فضایی مانند پارک و مکان‌هایی دیگر از فاصله دور به دیگران سرایت کرده و از طریق هوا منتقل شود، وجود ندارد.

او ادامه داد: آنچه در خصوص انتقال این ویروس در فضا منتشر شده درباره مکان‌های سربسته است. به طوریکه در آن مکان فرد آلوده حضور داشته باشد و ویروس از طریق گردش هوای کولر به فردی که نزدیک بیمار مبتلا قرار دارد، منتقل شود.

 

 

 

 

 

يکشنبه 22/4/1399 - 6:40
اخبار

 

 

 

گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،هیئت مدیره سازمان نظام پزشکی تهران بزرگ در نامه‌ای به وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواستار در نظر گرفتن تمهیداتی برای کاهش انتقال بیماری کووید ۱۹ و شرایط دورکاری و نظارت ویژه بر توزیع اقلام محافظتی و مراکز تجمع مردم شدند.

متن نامه به شرح زیر است: 

وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی
سلام علیکم

احتراماً ضمن تشکر از مساعی جنابعالی و همکاران خدوم وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و نیز همه اقشار جامعه فرهیخته پزشکی و پیراپزشکی در مبارزه با بیماری کووید-۱۹، با عنایت به افزایش مناطق قرمز در کشور و اوج‌گیری مجدد این بیماری، تأکید بر راهبرد «اولویت حفظ سلامتی و جان مردم و پرسنل درمانی» کشور در تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری‌های کلان کشور بر سایر امور و صیانت از حقوق مردم و نیز جلوگیری از فرسودگی و آسیب کادر درمان ضرورتی اجتناب ناپذیر است؛ لذا پیشنهادات ذیل جهت استحضار و طرح در جلسات تخصصی ستاد کرونا ایفاد می شود.

۱- به منظور حفاظت از پرسنل و کارمندان در بخش‌های دولتی در شهر‌هایی که وضعیت قرمز اعلام شده است، حداقل ۳۰درصد از پرسنل به صورت گردشی از طریق دورکاری انجام وظیفه شود.

۲- بازگشایی‌های غیر ضروری در حوزه‌های مختلف تعلیق شده و در حوزه پزشکی نیز اعمال جراحی غیر ضروری به بعد از پیک کرونا موکول شود.

۳- در خصوص سهولت دسترسی آحاد مردم و جامعه پزشکی به ملزومات پیشگیری، اقدامات اداری- اجرایی لازم انجام گرفته و از تولید تا توزیع توسط نهاد‌های نظارتی رصد شود.

۴- نظارت و محدودیت‌های لازم بر اماکن عمومی مانند رستوران‌ها، اتوبوسرانی و مترو به طور ویژه در دستور کار قرار گیرد.

 

 

 

 

يکشنبه 22/4/1399 - 6:38
اخبار

 

 

 

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به وضعیت کرونا در استان خوزستان گفت: تمام خرداد در استان خوزستان روند افزایشی ابتلا به این بیماری را داشتیم، اما از ۱۵ تیرماه به بعد با روند کاهشی روبرو شدیم.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز چالش اصلی استان خوزستان را برگزاری مراسم‌ عروسی، عزاداری و تجمعات دانست و عنوان کرد: از ابتدای اسفندماه همکارانم با بیماران کرونایی مواجه شدند، همکاران بنده با تمام قوت کار می‌کنند و کم کاری ندارند.

ابول نژادیان با اشاره به اینکه تعداد بیماران بستری نسبت به ۱۰روز گذشته کاهش پیدا کرده است گفت: ۶۰ تا ۶۵ درصد تخت‌های اختصاص داده شده به بیماران کرونایی اشغال شده است البته تا ۹۰ درصد هم تخت هایمان اشغال شده بود، اما تخت‌های ICU تکمیل است.

او با اشاره به اینکه همکارانم با تمام وجود در حال خدمتگزاری به مردم هستند افزود: هفت هفته در پیک بودیم با این وجود همه همکارانم بی‌وقفه به مردم خدمت گذاری کردند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با اشاره به اینکه به دلیل بافت قومی، طایفه‌ای متاسفانه یکی از چالش‌هایمان برگزاری مراسم عروسی و عزا است، از مردم انتظار داریم تا پروتکل‌های بهداشتی را اجرا کنند، به نظر می‌آید رعایت مردم در اجرای پروتکل‌ها بهتر شده، اگر بخواهیم این روند به صورت کاهشی ادامه پیدا کند نیازمند همکاری مردم نیز هستیم، بازارچه‌های محلی باید ساماندهی شوند که مهمترین نقطه آسیب است همچنین باید افرادی که در قرنطینه خانگی هستند پایبند بمانند.

 

يکشنبه 22/4/1399 - 6:34
اخبار

 

 

 

 

معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اینکه کادر درمانی به هیچ وجه و تحت هیچ شرایطی برای مردم کم نمی‌گذارند، گفت: هیچ گونه تغییر ساختاری در ویروس کرونا مبنی بر افزایش بیماری زایی آن، در دنیا گزارش نشده است.

جان‌بابایی با اشاره به اینکه افزایش روند ابتلا به این بیماری، از تغییر رفتار مردم و ساده انگاری متاثر است، تصریح کرد: از اینکه راجع به خستگی کادر درمان چیزی نمی‌گوییم به این دلیل است که نمی‌خواهیم مردم احساس ناامنی کنند.

او با اشاره به اینکه قبل از عید، کرونا در مناطق مرکزی و شمالی بیشتر بود، اما اکنون این روند در مناطق مرزی و جنوبی بیشتر شده است ادامه داد: کاهش مرگ و میر نسبت به پذیرش بیمار را شاهد هستیم و این به دلیل فداکاری کادر درمانی است، کادر درمانی ۵ ماه است با کرونا درگیر شده و تجربیات ارزشمندی در مواجهه با بیماری به دست آورده است و لذا ما جزء چند کشوری هستیم که تحقیقات زیادی درباره ویروس کرونا انجام داده ایم.

جان بابایی با اشاره به اینکه شرکت‌های دانش بنیان بر روی دستگاه‌های کمک تنفسی کار کردند و به وزارت بهداشت کمک شایانی کردند گفت: دارو‌های زیادی در دنیا مطرح شده تا بر روی بیماران کرونایی استفاده شود.

معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اینکه ما بیشترین تحقیقات را روی درمان داشته ایم گفت: برای این ویروس داروی اختصاصی وجود ندارد و دارو‌ها یی که استفاده می‌شود تا حدودی کمک کننده هستند.

پیش خرید دو هزار دستگاه کمک تنفسی 
او  افزود: در فاز اول دو هزار دستگاه کمک تنفسی را پیش خرید کردیم به طوری که نیمی از دستگاه‌ها توزیع شده است، کار مراقبت از بیمار کاری علمی است و باید به صورت مشارکتی انجام شود.

جان بابایی با اشاره به اینکه اکثر دانشگاه‌های محیطی ما یک دانشگاه معین دارند افزود: هر کدام از دانشگاه‌های بزرگ معین دانشگاه‌های کوچک هستند لذا با یکدیگر تبادل علمی می‌کنند.

معاون درمان وزیر بهداشت با اشاره به اینکه برای استان خوزستان در طی چندین نوبت تیم پزشکی برای کمک فرستاده‌ایم تا ارائه خدمت و ارزیابی‌های لازم را انجام دهند گفت: تمام دستاورد‌های علمی دنیا را به صورت هفتگی مورد رصد و بررسی قرار می‌دهیم، هر دارویی که دنیا در خصوص آن به جمع‌بندی برسد ما آن را نیز اعلام می‌کنیم، تجربه و تبحر همکارانم در کمک به بیماران بسیار موثر بوده است.

جان بابایی اظهار کرد: تعداد مبتلایان و تعداد فوتی‌ها در سالمندان زیاد شده است و افراد سالمندی که در دو سه ماه اول شروع ویروس کرونا به خوبی مراقبت کرده بودند اکنون متاسفانه در مراسم‌ خانگی، عروسی‌ها و مراسم عزاداری سهل‌انگاری و در آن‌ها شرکت می‌کنند و این موضوع سبب افزایش مبتلایان و تعداد فوتی‌ها می‌شود.

او گفت: خیلی از افراد مراعات می‌کنند و خیلی هم نیز مراعات نمی‌کند، الان تعداد کسانی که ماسک نمی‌زنند کم شده است، هر وقت که مردم مراعات کردند نتایجش را به خوبی مشاهده کردند.

 

يکشنبه 22/4/1399 - 6:26
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

 

شاید باور این نکته پس از چند ماه عادت به شست‌وشو و استفاده از ترفندهای مختلف ضدعفونی‌ کردن که در شبکه‌های مجازی برای پیشگیری از انتقال کرونا از مواد غذایی خام، میوه‌ها و سبزیجات آموخته‌ایم کمی دشوار باشد.
اما به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌های ایالات متحده، تا به حال هیچ شواهدی از اثربخشی نمک، سرکه یا آبلیمو برای ضدعفونی کردن مواد غذایی تازه به دست نیامده است. به توصیه این مرکز و همین‌طور سازمان بهداشت جهانی برای شستن میوه‌ها و سبزیجات، شست‌وشوی آنها زیر آب روان و تمیز کافی است.
همچنین برای شست‌وشوی سطح برخی سبزیجاتی که پوست‌های ناهموار و آلوده‌تری دارند مانند سیب‌زمینی، بهتر است از برس‌های شست‌وشو کمک گرفته شود.

سازمان بهداشت جهانی تأکید دارد که به هیچ عنوان از مواد شوینده و شیمیایی برای شست‌وشوی میوه‌ها و سبزی‌های تازه نباید استفاده کرد. اما اگر همچنان نگران هستید بهتر است از محلول‌های مخصوص برای این کار استفاده کنید و از استفاده از سایر مواد شوینده بپرهیزید.

نگران غذای رستوران‌ها نباشیداگرچه برخی از کارکنان مراکز تهیه مواد غذایی و رستوران‌ها در این دوران به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند ولی تاکنون شواهدی مبنی بر انتقال ویروس از سوی کارکنان این مراکز به مشتریان ازطریق لوازم و مواد خوراکی که این افراد لمس کرده بودند گزارش نشده است. با این وجود به توصیه سازمان بهداشت جهانی و همچنین ستاد ملی مبارزه با کرونا، کارکنان چنین مراکزی حتما باید از ماسک تنفسی استفاده کنند.

بنابراین اگر قصد دارید در رستوران غذا میل کنید در صورتی که نکات بهداشت فردی در رستوران به‌خوبی رعایت شود، می‌توان گفت جای نگرانی وجود ندارد.
انتقال با آب آشامیدنی ممکن است؟
یکی دیگر از نگرانی‌هایی که شاید در ذهن برخی از ما به وجود آمده باشد این که آیا ممکن است منابع آب شهری به این ویروس آلوده شوند و از طرق آشامیدن آب به کووید-۱۹ مبتلا شویم؟ در پاسخ باید گفت تاکنون هیچ ویروس کرونایی در منابع آب آشامیدنی گزارش نشده است. مراکز تصفیه آب آزمایش‌های متعددی روی منابع آبی انجام می‌دهند تا آبی گوارا و عاری از عوامل بیماری‌زا به دست شهروندان برسد.

 

 

 

يکشنبه 22/4/1399 - 6:18
سلامت و بهداشت جامعه

 

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره احتمال بازگشت «قرنطینه کامل» !🚨

با افزایش دوبرابری مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در ۶ هفته گذشته در جهان، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد کشورها ممکن است مجبور شوند «قرنطینه کامل» را اجرا کنند. /ایرنا

 

 

يکشنبه 22/4/1399 - 6:11
اخبار

ورزش  در تهران ممنوع شد !❌

با اعلام ستاد مبارزه با کرونا در تهران با در نظر گرفتن وضعیت این کلان شهر، فعالیت باشگاه های ورزشی، به خصوص ورزش های پر برخورد مثل کشتی، رزمی و موارد مشابه، استخرهای سرپوشیده و همه باشگاه های بدنسازی از امروز به مدت یک هفته تعطیل شد.

 

 

يکشنبه 22/4/1399 - 6:8
سلامت و بهداشت جامعه

 

  • «ناقلان بدون علامت» کرونا چه کسانی هستند؟🦠

مسعود مردانی، فوق تخصص بیماری‌های عفونی: ناقلان بدون علامت افرادی هستند که در ترشحات دستگاه تنفسی فوقانی و تحتانی خود عامل ویروس هستند اما علائم بالینی ندارند و این افراد در یک آزمایش معمولی که به صورت روتین انجام می‌شود و در PCR، به وجود ویروس در دستگاه تنفسی پی می‌برند.

 

يکشنبه 22/4/1399 - 6:5
ایرانگردی

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در نشست شهر دوستدار کودک برشکل‌گیری گفتمان انسان محور و حضور خانواده در شهر تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، محمدرضا جوادی یگانه ضمن قدردانی از مناطقی که در جهت اجرای پروژه شهر دوستدار کودک در پنج محله‌ی منتخب این مناطق از جمله محله شهرآرا در منطقه 2، محله نیلوفر در منطقه 7، محله فدک در منطقه 8، محله صاحب الزمان در منطقه 18 و محله گلستان در منطقه 22  اهتمام ویژه ای داشتند، اولویت های اجرایی طرح شهر دوستدار کودک را ابتدا در این 5 محله که مدیران آنها آکاهی لازم نسبت به اهمیت این طرح را داشته و پیشگام شدند و پس از آن اولویت دوم اجرا را با مناطق و محلاتی دانست که تعداد کودکان بیشتری را در خود دارد.

معاون امور اجتماعی شهردار تهران رویکردی که تا به حال شهر نداشته و یا کمتر به آن توجه شده را رویکرد بازگشت مردم به شهر و یا بازگشت شهر به مردم دانست و افزود: در این رویکرد تلاش ما این است که شهر آپارتمان محور و خودرومحور به شهر انسان محور و شهری برای همه تبدیل گردد.

جوادی یگانه در ادامه سخنانش با اشاره به 4 پروژه‌ی شهر دوستدار کودک، شهر دوستدار سالمند، شهر مناسب سازی شده برای معلولان و شهر امن برای زنان که در حال حاضر معاونت امور اجتماعی و فرهنگی دنبال می‌کند، بحث خانواده محوری را به عنوان نقطه ی اتصال و پیونددهنده ی این پروژه ها دانست و افزود: همه ی این پروژه ها می تواند در یک فضا قرار بگیرد و اصولا خانواده باید در شهر جای داشته باشد و فرصتی فراهم گردد که افراد از خانه بیرون بیایند.

وی ادامه داد: در بسیاری از موارد شهر برای افراد میتواند مناسب باشد اما برای خانواده مناسب نیست. در واقع نگاه خانواده محوری در این پروژه ها، نزدیک کردن آنها به هم و اضافه کردن آنها در آیین‌نامه های فنی و اجرایی به تسریع روند کار کمک شایانی خواهد کرد.

جوادی یگانه در پایان با اشاره به عزمی که در این 5 منطقه به عنوان الگو برای اجرایی شدن طرح دوستدار کودک وجود دارد اظهار امیدواری کرد که به زودی تجربه ی این 5 محله به عنوان الگو برای سایر محلات ارائه گردد.

کودکان کنش‌گران فعال در شهر

الهام فخاری رییس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در ادامه این نشست کودکان را به عنوان کنشگران فعال در شهر و سهام داران فعالیت های شهری دانست و بیرون آمدن کودکان از محدودیت های درون خانه و فعالیت در شهر و محله، برای ساختن شهری بهتر از نتایج این نگاه در مدیریت شهری برشمرد.

فخاری ضمن تاکید بر مستندسازی و کار رسانه ای دقیق در محلات الگو در جهت معرفی به مدیران شهری و مردم، بیان کرد: این روند باید به عنوان یک مطالبه مردمی از مدیریت شهری پیش برود و در مناطقی که این پروژه به دلیل عدم باور مدیران شهری پیش نمیرود و این مدیران این پروژه ها را در اولویت خود نمی‌بینند،  به عنوان شاخصی مهم در ارزیابی امتیاز مناطق لحاظ شود.

غلامحسین محمدی در ادامه این نشست از پیشروی این پروژه براساس استانداردهای بین المللی خبر داد و افزود: در خصوص آیین نامه های لازم و مراحل اجرایی این پروژه در حال رای زنی با یونیسف هستیم و امیدواریم در مراحل اجرایی پروژه شهر دوستدار کودک نیز این مراتب رعایت گردد. زیرا کاری قابل دفاع  و عرضه است که از نظر شهروندان با همین استانداردهای بین المللی محک بخورد.

محمدی شکل‌گیری مطالبه ی عمومی و احساس نیاز مردم در محلات به این پروژه ها را عامل موفقیت و عملیاتی شدن این پروژه ها  دانست و افزود: در تلاش هستیم که با کمک مدیران حوزه اجتماعی، این مواضع حمایت از گروه های خاص ازجمله کودکان، سالمندان، معلولان و.. با جدیت تبلیغ و ادبیات سازی کنیم.

پس از آن در ادامه این جلسه، شهرداران مناطق ضمن معرفی محلات منتخب جهت اجرای طرح، اولویت بندی محلات، توجه به ساختارهای فرهنگی متفاوت هرمحله، هماهنگی و جلوگیری از موازی‌کاری‌های معمول و اختصاص بودجه مناسب در جهت اجرا در محلات منتخب را خواستار شدند.

این نشست به میزبانی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و با حضور محمدرضا جوادی یگانه معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهردار تهران، غلامحسین محمدی مشاور و رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران، الهام فخاری رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، علی نوذرپور، سیدمحمد فیاض، مهناز استقامتی، سمیه حاجوی، شهرداران مناطق 22، 18، 8 و 7،  رضا رجب زاده مدیرکل هماهنگی، نظارت و پیگیری امور مناطق، شینا انصاری مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار، سعید بابایی مدیرکل امور کودکان سازمان بهزیستی و مجتبی دانشور مدیرکل آموزش‌های شهروندی  برگزار شد. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شنبه 21/4/1399 - 20:25
ایرانگردی

 

با وجود رشد قیمت انواع کالاها از جمله میوه و تره بار، سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران تلاش کرده تا جای ممکن با کنترل نرخ‌های محصولات خود به تثبیت قیمت بازار کمک کرده و از طریق حمایت از سبد خرید خانواده‌ها، امکان خریداری محصولات مورد نیاز خانوارهای شهری را از میادین میوه و تره بار فراهم کند.
به گزارش روابط عمومی سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران؛ در این میان، هنوز 32 قلم محصول در میادین میوه و تره بار عرضه می‌شوند که امکان خرید آنها با پرداخت یک اسکناس 5 هزار تومانی وجود دارد و شهروندان می‌توانند با قیمت‌های به مراتب کمتر از سطح شهر، آنها را از این مراکز خریداری کنند.
32 محصول میادین میوه و تره بار که قیمت آنها ارزان‌تر از 5 هزار تومان است، به شرح زیر اعلام شده‌اند.
1- خربزه آناناسی (دستنبو)؛ هر کیلوگرم 3500 تومان
2- خربزه گرمساری؛ هر کیلوگرم 4500 تومان
3- خربزه مشهدی؛ هر کیلوگرم 4700 تومان
4- طالبی؛ هر کیلوگرم 4300 تومان
5- گرمک؛ هر کیلوگرم 4300 تومان
6- جانا؛ هر کیلوگرم 4300 تومان
7- ملون؛ هر کیلوگرم 3400 تومان
8- هندوانه؛ زیر 4 کیلوگرم 2100 تومان و بالای 4 کیلوگرم 2900 تومان
9- بادمجان معمولی؛ هر کیلوگرم 3600 تومان
10- بادمجان ممتاز؛ هر کیلوگرم 4300 تومان
11- بادمجان دلمه؛ هر کیلوگرم 4 هزار تومان
12- پیاز زرد؛ هر کیلوگرم 2200 تومان
13- پیاز قرمز؛ هر کیلوگرم 2200 تومان
14- پیاز سفید؛ هر کیلوگرم 2300 تومان
15- خیار چنبر؛ هر کیلوگرم 3200 تومان
16- خیار کوتاه؛ هر کیلوگرم 3500 تومان
17- خیار رسمی؛ هر کیلوگرم 3900 تومان
18- خیار رویال؛ هر کیلوگرم 3900 تومان
19- خیار گلخانه‌ای؛ هر کیلوگرم 4500 تومان
20- ذرت معمولی؛ هر کیلوگرم 3700 تومان
21- سبزی دسته‌ای جور؛ هر کیلوگرم 3400 تومان
22- سیب زمینی؛ هر کیلوگرم 3700 تومان
23- غوره آبگیری؛ هر کیلوگرم 4500 تومان
24- کاهو پیچ سالادی؛ هر کیلوگرم 4400 تومان
25- کاهو رسمی پاک کرده؛ هر کیلوگرم 2900 تومان
26- کدو مسمایی؛ هر کیلوگرم 4900 تومان
27- کلم سفید؛ هر کیلوگرم 1900 تومان
28- کلم قرمز؛ هر کیلوگرم 1900 تومان
29- گل کلم؛ هر کیلوگرم 2500 تومان
30- گوجه فرنگی بوته‌ای؛ هر کیلوگرم 2800 تومان
31- گوجه فرنگی گلخانه‌ای؛ هر کیلوگرم 3200 تومان
32- هویج؛ هر کیلوگرم 3700 تومان

شنبه 21/4/1399 - 14:46
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته