• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 4142
تعداد نظرات : 10
زمان آخرین مطلب : 1434روز قبل
سلامت و بهداشت جامعه

 

یک متخصص ارتوپد گفت: یکی از عواملی که باعث بروز نرمی کشکک زانو می‌شود، انحراف زانو است.
ذبیح الله حسن زاده، متخصص ارتوپد و جراح زانو در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره در  نرمی غضروف‌های زانو اظهار کرد: نرمی کشکک زانو عبارت از نرم شدن غیرطبیعی غضروف زیرین کاسه زانو (کشکک) است. این عارضه موجب ایجاد درد در ناحیه جلویی زانو (درد قدام زانو) می‌شود.

او افزود: برخی گمان می‌کنند که نرمی کشکک زانو همان آرتروز زانو است در حالی که این گونه نیست. عارضه آرتروز بر اثر افزایش سن معمولا رخ می‌دهد، اما افراد بالغ و جوانان بیشتر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند.

این متخصص ارتوپد و جراح زانو ادامه داد: یکی از عواملی که باعث بروز نرمی کشکک زانو می‌شود، انحراف زانو است. کودکانی که دارای زانو‌های پرانتزی و یا ایکس مانند هستند اگر به موقع برای درمان اقدام نکنند؛ در سنین جوانی و نوجوانی با نرمی کشکک زانو روبه رو خواهند شد.

او بیان کرد: تمام وزن و سنگینی بدن را زانو تحمل می‌کند بنابراین لازم است  عضلات چهار سر ران به خوبی تقویت شود تا بتواند این فشار وارده را به خوبی تحمل کند. افرادی که از ضعف عضلات رنج می‌برند بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.  

این متخصص ارتوپد ادامه داد: یکی از ساده‌ترین راه‌های درمان این بیماری داشتن تغذیه مناسب است؛ بنابراین لازم است افرادی که از نرمی غضروف‌های زانو رنج می‌برند در برنامه غذایی شان موادی غذایی سالم را قرار دهند. این مواد را می‌توان در غذا‌های دریایی، لبنیات و آنتی اکسیدان‌ها که معمولا در ادویه جات مانند زردچوبه یافت می‌شود، استفاده کرد.

 

حسن زاده بیان کرد: در معاینه بالینی زمانی که پزشک متوجه شود حرکات فرد درد ناک است، سعی می‌کند به بیمار ورزش‌هایی که سبب تقویت عضلات چهار سر زانو و ران می‌شود را آموزش دهد. این ورزش‌ها به این گونه خواهد بود که فرد باید عضلات چهار سر ران را بدون آنکه مچ پا خم شود و یا به سمت بالا کشیده شود این کشش را انجام دهد که این می‌تواند سبب تقویت عضلات چهارسر ران شود.

او تاکید کرد: انجام ورزش‌های سنگین و یا استفاده از وسایل ورزشی که فشار زیادی را به فرد وارد می‌کند به جای اینکه آثار مثبت داشته باشد، می‌تواند فرد را با مشکلات جدی‌تر و حتی تشدید این بیماری مواجه کند.

حسن زاده گفت:  این بیماران باید محدودیت‌های خاصی برای درمان  رعایت کنند تا آسیب‌های کمتری به زانوهایشان وارد شود. برای مثال تا حد امکان از سطوح شیب دار، استفاده مکرر از پله، دو زانو و چهار زانو نشستن را محدود کرده و از کفش‌‎های مناسب برای پیاده روی استفاده کنند. استفاده از فیزیوتراپی، راه رفتن داخل استخر و مصرف برخی از دارو‌های غضروف ساز از دیگر راه‌های درمانی برای این بیماری است.

این متخصص ارتوپد افزود: طبق بررسی‌ها ۹۵ درصد از افرادی که دچار نرمی غضروف زانو هستند، می‌توانند با تغیر سبک زندگی، تقویت عضلات، رعایت محدودیت‌ها و کاهش وزن مناسب از رسیدن به مرحله جراحی جلوگیری کنند و سبب پیشگیری از پیشرفت نرمی غضروف و کشکک زانو شود؛ تنها ۵ درصد افرادی که در حاد‌ترین مرحله از نرمی غضروف قرار دارند، نیاز به عمل حراجی دارند.

حسن زاده در پایان گفت: استفاده از قرص‌های غضروف ساز به تنهایی برای درمان این عارضه مناسب نیست. مصرف این دارو‌ها بدون انجام ورزش و رعایت محدودیت‌های سبک زندگی، نتیجه‌ ثمربخشی ندارد.

 

يکشنبه 18/8/1399 - 9:17
اخبار

 

 

 

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ۴ استان رکورددار بستری و ۳ استان رکورددار فوتی‌های کرونا در کشور هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به استان های رکورددار بستری کرونا در ایران اظهار کرد: نمودار موارد ابتلا و بستری روزانه در کشور متاسفانه همچنان در حال صعود است و در حال حاضر به بالاترین میزان خود از زمان شیوع بیماری رسیده است. میانگین بروز هفتگی موارد مثبت بستری در هفته گذشته حدود ۲۳ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده است و متاسفانه شاهد افزایش نسبی این شاخص نسبت به هفته‌ ماقبل آن هستیم.

لاری با اشاره به استان‌های رکورددار بستری کرونا در ایران بیان کرد: بیشترین میزان بروز موارد مثبت بستری در هفته گذشته به ترتیب در استان‌های یزد، سمنان، خراسان جنوبی و ایلام گزارش شده که میانگین بروز در استان‌های یاد شده با اختلاف قابل توجهی بالاتر از میانگین کشوری است.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به استان‌های رکورددار فوتی کرونا در ایران اظهار کرد: میانگین هفتگی موارد مرگ و میر ناشی از بیماری در کشور در هفته گذشته حدود ۳۶ نفر به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت گزارش شده است که بیشترین میزان بروز مربوط به استان‌های یزد، خراسان جنوبی و آذربایجان غربی است.

لاری اظهار کرد: خوشبختانه هفته گذشته با افزایش تست‌های تشخیصی شاهد بالاترین میزان شناسایی موارد سرپایی مثبت در کشور بودیم که این امر نیازمند تداوم و تقویت بیشتر است. امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند ایستادگی و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و پرهیز از رفتار اجتماعی خطرآفرین هستیم.

سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: امیدواریم با نهادینه شدن حس مسئولیت پذیری اجتماعی در مردم کشورمان و همچنین تقویت و تداوم همکاری بین دستگاهی ایجاد شده در اعمال محدودیت‌ها و حسن نظارت بر اجرای صحیح آن توسط نهادهای متولی، شاهد توقف روند روبه رشد بیماری در کشور باشیم.

يکشنبه 18/8/1399 - 9:14
اخبار

 

یک شرکت دارویی به طور داوطلبانه، قرص‌های «متفورمین» برای درمان دیابت را به دلیل احتمال سرطانزا بودن آنها از بازار جمع آوری کردند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از سی ان ان، داروی متفورمین برای کاهش سطح گلوکز خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ طراحی شده است.

یک شرکت مستقر در شهر کانزاس سیتی ایالت میسوری آمریکا اعلام کرد که بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و داروی ایالات متحده، به طور داوطلبانه، قرص‌های "متفورمین HCl" را حذف می‌کند.

آزمایشات انجام شده روی این دارو میزان نیتروزامین یا "NDMA" آن را بالاتر از میزان قابل قبول برای قرص‌های مورد استفاده نشان داده است.

آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا، ماده شیمیایی "NDMA" را یک ماده سرطان زا به حساب آورده است. "NDMA" یک ماده شیمیایی آلی است که در ساخت سوخت مایع موشک استفاده می‌شود و می‌تواند در تولید دارو نیز مورد استفاده قرار گیرد.

این جدیدترین اقدام به حذف داروی متفورمین که احتمال سرطان زایی دارد، است.

شرکت "نوستروم" اعلام کرده است که هیچ گزارشی در مورد تبعات منفی مربوط به حذف این دارو دریافت نکرده است. به زودی از این موضوع را به ویزیتور‌های خود ابلاغ و تمام دارو‌های را از سطح داروخانه‌ها جمع خواهیم کرد.

يکشنبه 18/8/1399 - 9:11
سلامت و بهداشت جامعه

 

با شیوع هرساله ویروس آنفلوانزا در فصل پاییز، مهم است که هنگام ظهور برخی علائم مانند رنگ خلط سینه، بدانید که دچار چه بیماری شده اید.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شاشه نیوز، سرفه همراه با خلط یا عطسه همراه با مخاط سبز از علائم مقاومت در مقابل سرماخوردگی است. هرچند این علامت کمی چندش آور است، اما سرنخ‌های مهمی را درباره سلامتی نشان می‌دهند.

دکتر سارا بروور مدیر پزشکی شرکت Healthspan می‌گوید که مخاط تنفسی یا خلط سینه می‌تواند نشانه‌های واضحی از میزان مقابله بدن شما با سرماخوردگی یا عفونت تنفسی باشد.

دکتر بروور توضیح می‌دهد: این که آبریزش بینی دارید یا سرفه همراه با خلط می‌کنید، نشان می‌دهد که بدن شما در حال مبارزه با عفونت بوده و امید می‌رود که این عفونت به زودی از بدن شما خارج خواهد شد.

او افزود: رنگ خلط می‌تواند سطح ابتلای شما به بیماری را نشان دهد؛ به گونه‌ای که اگر خیلی بی رنگ یا آغشته به خون بود، حتما به پزشک مراجعه کنید.

دکتر بروور با تاکید بر اینکه مخاط عملا از ما محافظت می‌کند، توضیح داد: مخاط تنفسی با مرطوب نگه داشتن ریه ها، مجاری تنفسی، مجاری بینی، انتقال آنتی بادی‌ها و سلول‌های ایمنی بدن که به مبارزه با عفونت کمک می‌کنند، از بدن ما محافظت می‌کند.

رنگ خلط می‌تواند سرنخ‌های خوبی درباره شرایطی که در ریه‌ها و اندام‌های دیگر دستگاه تنفسی جریان دارد، ارائه کند.

رنگ شفاف

به گفته دکتر بروور، مخاط شفاف به این معنی است که بافت‌های بینی شما متورم شده است؛ به طوری که مخاط موجود در بینی شما نمی‌تواند از طریق مجاری بینی با سرعت معمول حرکت کند.

این مخاط به دلیل کاهش میزان رطوبت، ضخیم و متراکم می‌شود. اگر سرفه همراه با خلط سفید نیز دارید، به این معنی است که به عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی یا گرفتگی سینوس مبتلا شده اید.

 

رنگ زرد

خلط زرد که ضخیم و بسیار تیره است، می‌تواند به معنای ابتلا به عفونت ویروسی یا باکتریایی باشد که این عفونت احتمالا در سینوس‌ها یا مجاری تنفسی تحتانی رخ داده است. رنگ زرد تیره و حتی سبز هنگامی رخ می‌دهد که گلبول‌های سفید خون برای مبارزه با عفونت هجوم بیاورند.

رنگ صورتی

خلط صورتی می‌تواند نشانه وجود یک مایع در ریه‌ها (اِدِم ریوی) باشد. افرادی که دارای اِدِم حاد ریوی هستند، خلط صورتی کاملاً متمایزی تولید می‌کنند.

رنگ قرمز

خلط قرمز رنگ یکی از رنگ‌های نگران کننده است. اگر مقدار کمی خون قرمز روشن سرفه می‌کنید، ممکن است نشانه ابتلا به عفونت در قفسه سینه یا گاهی اوقات، نشانه وجود تومور در ریه باشد. اگر خلط شما زنگ زده یا آغشته به خون باشد، باید فوراً به یک پزشک مراجعه کنید. اگر مقدار کمی خون قرمز روشن سرفه می‌کنید، ممکن است به دلیل وجود مشکل در ریه‌ها یا به دلیل سرفه و عفونت در قفسه سینه باشد. این عارضه غالبا برای افراد مسنی که سیگار می‌کشند، اتفاق می‌افتد.

رنگ قهوه‌ای

خلط و مخاط قهوه‌ای بیشتر در افراد سیگاری به ویژه معتادان به آن ظاهر می‌شود. مخاط قهوه‌ای می‌تواند به دلیل خون خشک ناشی از خون دماغ، سرماخوردگی یا نکروز بینی باشد. مخاط قهوه‌ای همچنین می‌تواند در اثر آلودگی هوا و استنشاق دود آتش نیز ایجاد شود.

رنگ سیاه

خلط و مخاط سیاه می‌تواند در اثر استنشاق خاک یا گرد و غبار ایجاد شود. سیگار کشیدن نیز می‌تواند باعث ایجاد رگه‌های سیاه در مخاط شود. به عنوان یک قاعده کلی، هرچه خلط تیره‌تر باشد، احتمال وجود خطر بزرگتر بیشتر است. در این حالت، اولین اقدام شما باید مراجعه به پزشک عمومی باشد.

 

يکشنبه 18/8/1399 - 9:10
سلامت و بهداشت جامعه

 

آقامیری گفت: در حال حاضر پارکینسون، سرگیجه‌های دورانی و کمردرد از عوارض جدید ویروس کرونا است.

سیدحسین آقامیری در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با تأکید بر اینکه در حال حاضر علائم و عوارض عصبی ویروس کرونا تغییر کرده، اظهار کرد: در حال حاضر پارکینسون، سرگیجه‌های دورانی و کمردرد از عوارض جدید ویروس کرونا بوده و متأسفانه شاهد وقوع سکته‌های مغزی در افراد جوان‌تر هستیم.

 آقامیری با اشاره به اینکه واقعیت این است که در این پیک سوم کرونا شاهد علائم و عجیب و غریب‌تری از این ویروس هستیم، عنوان کرد: رفتار ویروس تغییر کرده و شاید یک مقدار تهاجمی‌تر هم شده و بر این اساس علائم عصبی آن هم تغییر کرده، از قبل مطرح بود که این ویروس باعث درگیری عروقی، سکته‌های قلبی و مغزی و ایجاد لخته در اندام‌ها و اندام‌های تحتانی می‌شود، اما وقتی تعداد بیماران بیشتر می‌شود عوارض ناشی از ویروس در سیستم عصبی هم بیشتر می‌شود، چراکه این ویروس لخته‌زایی را تشدید می‌کند.

او  ادامه داد: امروز حتی مقالاتی که شش ماه پیش در خصوص کرونا درآمده نقض می‌شود، به همین ترتیب مقالات عوارض بر سیستم‌های عصبی هم روز به روز تغییر می‌کند، چیزی که مهم است در این پیک سوم که تعداد بیماران شناخته شده و نشده (چون تعدادی که می‌شنویم بخشی از آمار مبتلایان است و تعدادی از افراد به دلائل خفیف بودن بیماری و یا عدم مراجعه به آزمایشگاه یا بیمارستان جزء آمار قرار نمی‌گیرند و مطمئن باشید تعداد ابتلا و مرگ و میر بیشتر است) افزایش یافته، ما شاهد سکته‌های مغزی بیشتری نسبت به قبل هستیم، یک مشکل، وقوع سکته‌های مغزی در سنین پائین و حتی این است که شخص بعد از بهبودی دچار عوارض مغزی می‌شود یعنی بعد از دوره نقاهت فرد با سکته مغزی می‌آید و بعد از تحقیق هیچ عاملی جز کرونا را در او پیدا نمی‌کنیم.

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه الان جدیدا سرگیجه‌های دَورانی هم جزء علائم کروناست، اظهار کرد: در واقع، چون این ویروس در مجاری فوقانی تنفسی ما جایگزین شده و این مجاری با مجاری شنوایی ما در ارتباط است، لذا می‌تواند به اعصاب تعادلی و شنوایی ما حمله کرده و باعث اختلالات شنوایی شود که قبلا نبوده، روی این حساب ما روز به روز عوارض جدیدی می‌بینیم که قبلا قابل تصور نبوده و نقض هم می‌شده، همچنین جدیدا علائمی همچون کمردرد را مشاهده کرده و در بیماران مراکز دانشگاهی خودمان و همچنین مقالات می‌بینیم که حتی در افراد میانسال پس از بهبودی علائم پارکینسون دیده شده یعنی در مایع مغز نخاع‌شان رد پایی از ویروس پیدا شده، قابل اثبات نیست و نمی‌خواهم افراد را نگران کنم فقط می‌خواهم مثال بزنم از آنجایی که این ویروس ماه به ماه علائم جدیدی از خودش نشان می‌دهد پس باید عوارض ناشی از این ویروس در ذهن خودمان ضرب در ۱۰ کنیم.

آقامیری در ادامه یادآور شد: واقعا سیستم کرونا همه سیستم‌های بدن را درگیر می‌کند و اینکه ما بخواهیم قطعا قسم بخوریم که با این درصد بالا سکته مغزی می‌دهد واقعا زود است، چون شیوع آن تازه دارد وارد یک‌سالگی می‌شود، اما واقعیت این است که باید این بیماری را جدی بگیریم تا مبتلا نشویم، با اینکه جوانان و افراد سالم به احتمال زیاد از این ویروس جان سالم به در می‌برند، اما باز هم بهتر است مبتلا نشویم.

او  در پایان در خصوص استفاده از آسپرین برای پیشگیری از انعقاد خون در دوران کرونا نیز گفت: در حال حاضر بحث آسپرین برای پیشگیری خیلی مطرح است، اما خوردن بیهوده آسپرین هم عوارض دارد، از خونریزی در معده و روده بگیرید تا خونریزی‌های ته چشم و زیرپوستی، لذا دارو‌ها بهتر است که به جا استفاده شوند، اما اگر کسی مبتلا شود پزشک معالج بر اساس فاکتور‌های خطرش تصمیم خواهد گرفت که دارو‌های ضد پلاکت بدهد یا نه، بنابراین اینکه آسپرین بخوریم که اگر روزی کرونا گرفتیم مشکل پیدا نکنیم اصلا کار درستی نیست، فقط بدانیم پیشگیری از ویروس کرونا پیشگری از ابتلا به بیماری‌های خطرناک دیگری از جمله سکته مغزی هم هست و در پایان به مسؤلان پیشنهاد می‎کنم باید کاری کنند که این چرخه بشکند و این بیماری سیر نزولی پیدا کند.

يکشنبه 18/8/1399 - 9:9
اخبار

 

با دستور پیرحسین کولیوند رییس سازمان اورژانس کشور مرکز پاسخگویی به بیماران کرونایی در محل سازمان اورژانس کشور راه اندازی شد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،دکتر کولیوند رییس اورژانس کشور اعلام کرد: هموطنان گرامی نگران نباشند اورژانس کشور با نیرو‌های خود که این روز‌ها در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا حضور دارند تا آخرین لحظه و در کمترین زمان امداد رسان تمام هموطنان است.

بر همین اساس با دستور پیرحسین کولیوند رییس سازمان اورژانس کشور مرکز پاسخگویی به بیماران کرونایی در محل سازمان اورژانس کشور راه اندازی شد تا در اسرع وقت پاسخگوی سئوالات و امداد رسانی تخصصی به هموطنان باشند.

هموطنان  با تماس به شماره ۱۱۵ (بدون نیاز به پیش شماره) می توانند با انتخاب مرکز پاسخگویی کرونا مشاوره و یا خدمت مورد نیاز خودرا از اورژانس درخواست کنند.

راه اندازی این مرکز پاسخگویی در راستای عمل به سفارشات مقام معظم رهبری مبنی بر خدمت رسانی به ملت شهید پرور ایران در خصوص ویروس منحوس کرونا و وظیفه ذاتی سازمان اورژانس کشور در راستای سرعت در خدمت رسانی و اعتلای سطح پیشگیری و بهبود بیماران درگیر ویروس کرونا است.

يکشنبه 18/8/1399 - 9:8
اخبار

 

حریرچی معاون‌کل وزیر بهداشت گفت:شهرهای پرجمعیت شب ها از ساعت ۱۸ تا فردا صبح روز بعد تعطیل هستند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان مصوبات و محدودیت‌های جدید کرونایی امشب ۱۷ آبان ماه در برنامه تیتر امشب شبکه خبر با حضور ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت مورد بررسی قرار گرفت.

ایرج حریرچی معاون‌کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه شهر‌های پرجمعیت شب‌ها از ساعت ۱۸ تا فردا صبح روز بعد تعطیل هستند گفت: تصمیم جدید ستاد ملی کرونا از ۲۰ آبان آغاز و تا یک ماه بعد (۲۰ آذر) ادامه دارد.

حریرچی با اشاره به اینکه طرح جدید تداخل چندانی با طرح‌های کرونایی گذشته ندارد افزود: در ۲۵ مرکز استان گروه‌های ۳ و ۴ شغلی تعطیل است.

او با اشاره به اینکه سرکوب موقت و فرصت دهی جزئی از سیاست‌های ماست ادامه داد: در بین سلامت و امنیت، سلامت برای ما مهمتر است، برای مقابله با کرونا با توجه به سیاست‌های که اعمال می‌شود تصمیم‌گیری می‌کنیم، دورهمی‌ها یکی از عوامل اصلی شیوع بیماری است لذا ۳۱ درصد عوامل ابتلا مربوط به دورهمی هاست.

معاون کل وزیر بهداشت گفت: وزیر بهداشت به رؤسای دانشگاه‌های علوم پزشکی دستور داد تا با برنامه ریزی و اتخاذ تدابیر مناسب تا ۳ ماه دیگر موارد ابتلا و بستری را ۵۰ درصد و موارد مرگ و میر را ۳۰ درصد کاهش دهند.


او افزود: درباره منع رفت و آمد شبانه خودرو‌ها از ساعت ۲۱ به بعد هنوز هیچ تصمیمی گرفته نشده است.


معاون کل وزیر بهداشت با بیان این که راه کنترل کرونا پیشگیری از ابتلاست گفت: مردم وقتی مبتلا می‌شوند با ۴۰۳۰ تماس بگیرند و در صورت لزوم برای درمان به بیمارستان‌ها مراجعه کنند.


حریرچی افزود: در حال وارد کردن ۳ میلیون تست هستیم، تولیدکنندگان داخلی هم تا یکی دو هفته آینده تست، تولید خواهند کرد.


معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه تا وقتی که عدد مولد نسلی ما بالای یک است یعنی در وضع شیوع و انتشار بالای بیماری هستیم و این خوب نیست و باید عدد مولد نسلی به زیر یک برسد ادامه داد: مرگ روزانه ۴۰۰ نفر از بهترین آدم‌های روی زمین در کشورمان تلخ است، باید دست به دست هم بدهیم و با رعایت مقررات و فاصله گذاری اجتماعی موارد مرگ و میر به صفر برسد و خودمان باید خودمان را نجات دهیم، زیرا هنوز هیچ دارویی برای درمان کرونا کشف و ساخته نشده است.
او با اشاره به اینکه از بیمارستان نباید بترسیم ۹۰ درصد کسانی که به بیمارستان مراجعه می‌کنند نجات می‌یابند افزود: شک نکنید؛ اگر مریض بودید و علائم‌کرونا داشتید حتماً باید از طریق سلسله مراتب به مراقبین سلامت مراجعه کنید، راه کنترل بیماری کرونا جلوگیری از ابتلاست که با اقدامات پیشگیرانه می‌توان از آن جلوگیری کرد.


حریرچی با اشاره به اینکه یزد، مرکزی، کردستان، سمنان، خراسان‌های شمالی و جنوبی استان‌های پر ابتلا هستند بیان کرد: امیدوارم با اقداماتی که انجام می‌دهیم به زمستان سفید در مقابله با کرونا برسیم.


او تصریح کرد: یکی از گرفتاری‌های تست فعلی علاوه بر نمونه گیری این است که باید در دستگاه بماند و دو روز طول می‌کشد تا نتیجه ارائه شود، تست تولید داخل ۲۵ دقیقه زمان نیاز دارد تا جواب را به ما بدهد، در روز‌های آینده موارد ابتلا به روزانه و هفتگی افزایش خواهد یافت که قسمتی از آن به دلیل افزایش بیماری و قسمت دیگر به دلیل تشخیص‌های بیشتری است که انجام خواهد شد.

معاون کل وزیر بهداشت اظهار کرد: ما از ابتلا ناراحت هستیم، اما از کشف موارد ابتلا خوشحال هستیم با سیاست‌هایی که داریم می‌توانیم به مقابله با آن بپردازیم.

پیام طبرسی رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در ادامه برنامه از تعداد بالای بیماران بستری و بد حال کرونایی ابراز نگرانی کرد و گفت: مراجعه به موقع مبتلایان به بیمارستان‌ها در درمان آن‌ها موثر است، در مراحل ابتدایی بیماری نیازی نیست مراجعه شود، اما وقتی ریه فرد درگیر می‌شود بدون درنگ باید بیمار بستری شود تا شانس درمانش کم نشود.

او با اشاره به اینکه در کشور هنوز در پیک بیماری هستیم افزود: مریض بدحال بیشتر از پیک‌های قبلی است و این موضوع سبب شده تا تخت‌های بیمارستان بیشتر اشغال شود، همیشه در تخت آی سیو محدودیت داریم.

طبرسی با اشاره به اینکه ویروس در این فاز تهاجمی‌تر شده است ادامه داد: متاسفانه الان درگیری ریه بیشتر شده است، بیماری کماکان با شدت زیادی در جامعه در حال گردش است و امیدواریم با محدودیت‌هایی که اعمال می‌شود بتواند در کاهش موارد بیماری کمک کننده باشد.

تقی ریاحی رئیس بیمارستان حضرت رسول اکرم در ادامه برنامه با اشاره به اینکه درصد بسیار بالای بیماران بدحال هستند و در فرم شدید در بیمارستان بستری می‌شوند افزود: در بیمارستان حضرت رسول ۵۰ درصد بیماران بستری شده گرفتاری شدید و پیشرفته بیماری را دارند و قریب به اتفاق آن‌ها نیاز به خدمات آی‌سی‌یو دارند لذا هر چه بیماری شدیدتر باشد شانس مرگ و میر هم افزایش پیدا می‌کند.

او افزود: یکی از دلایل امتناع از بستری و مراجعه دیرهنگام مردم به بیمارستان ها، ترس از مراکز درمانی است، کسانی که مبتلا هستند نباید از مراجعه به بیمارستان‌ها بترسند، رفتن ویروس قابل پیش بینی نیست و بسیار رفتار عجیب و غریبی دارد.

يکشنبه 18/8/1399 - 9:7
اخبار

 

رئیسی گفت: انجام تست کرونا در کشور به روزانه ۴۰ هزار تست رسیده که با افزایش آزمایشگاه‌ها به بیش از ۱۲۰۰ مرکز، می‌توانیم با احتساب تست‌های سریع، روزانه ۷۰ هزار تست در کشور انجام دهیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،علیرضا رئیسی سخنگوی ستاد مقابله با کرونا امشب ۱۷ آبان ماه با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی محدودیت‌ها و آخرین برنامه‌های مقابله با کرونا پرداخت.

رئیسی با اشاره به اینکه طبق یافته‌های اسپانیا انتقال ویروس کرونا در رستوران‌ها و کافه‌ها انفجاری است گفت: در مورد سرایت بیماری در مهمانی‌های شبانه باید گفت به طور متوسط ۲۷ نفر به بیماری مبتلا شده اند.

او با اشاره به اینکه در رستوران‌ها ظرفیت مشتریان به ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است عنوان کرد: فرض کنید ۱۵ مشتری و ۳ کارگر داخل رستوران حضور دارد در این صورت یکی از مشتریان بیمار است، اگر رستوران تهویه کافی نداشته باشد و کسی ماسک نزند بعد از چهار ساعت ۱۴ نفر از افراد داخل رستوران بیمار می‌شوند.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به تصمیم‌های جدید اتخاذ شده در زمینه مقابله با کرونا گفت: امروز تصمیم بسیار مهمی گرفته شد  قرار است از ۲۰ آبان ماه به مدت یک ماه از ساعت ۱۸ هر روز محدودیتی اعمال شود که همه مراکز به جز مراکز ضروری تعطیل خواهند بود.

او ادامه داد: مراکز ضروری شامل رده‌های شغلی شماره یک هستند که شامل مراکز درمانی، داروخانه‌ها، امداد و نجات، آتش‌نشانی، آمبولانس‌ها و سرویس‌های ارائه‌دهنده خدمات عمومی به مردم مانند آب و برق و تلفن و مراکز ارائه دهنده مواد غذایی مانند سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای می‌توانند فعالیت داشته باشند و بقیه مشاغل از ساعت ۱۸ تعطیل خواهند بود.

رئیسی گفت: مطمئن هستم این طرح با همکاری مردم در قطع زنجیره بیماری بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه انجام تست کرونا در کشور به روزانه ۴۰ هزار تست رسیده که با افزایش آزمایشگاه‌ها به بیش از ۱۲۰۰ مرکز، می‌توانیم با احتساب تست‌های سریع، روزانه ۷۰ هزار تست در کشور انجام دهیم تأکید کرد: سعی داریم تا مقدار زیادی تست سریع وارد کشور کنیم؛ این تست‌ها در مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بدون نیاز به دستگاه و تشخیص خاصی می‌تواند نتیجه مثبت یا منفی بودن کرونا را مشخص کند.

سخنگوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا اظهار کرد: در ۴۳ شهرستانی که محدودیت‌ها اعمال شده بود، به نتایج خوبی در راستای کاهش شیوع کرونا رسیده‌ایم؛ البته در ۴۶ شهرستان دیگر، محدودیت‌ها تا پایان روز جمعه ادامه دارد، همچنین در ۲۵ استان محدودیت‌های مشاغل ۳ به ۴ هنوز اعمال می‌شود.

او با اشاره به اینکه در کشور ما خوشبختانه شرکت‌های دانش‌بنیان تست سریعی را، راه‌اندازی کردند که نیاز به دستگاه و نیروی انسانی ماهر ندارد و ظرف بیست و پنج دقیقه نتیجه مشخص می‌شود افزود: تست سریع هنوز داخل کشور نیامده و به زودی حدود ۳ میلیون کیت دست ما می‌رسد و در داخل کشور هم از روزی ۱۴۰ تا ۱۶۰ هزار کیت را می‌توانیم تهیه کنیم.

رئیسی گفت: یکی از بحث‌های اصلی که از روز دوشنبه شروع می‌کنیم، محله محور کردن مقابله با کرونا و درگیر شدن همه مردم و خانواده‌ها در این مبارزه به عنوان کانون اصلی است. در این طرح بسیج محله‌ها و با همکاری خانواده‌ها در محلات طرح بسیار جامعی را اجرا می‌کنند، در واقع با همکاری وزارت بهداشت و سازمان بسیج  همه خا نواده‌ها را هوشیار‌ می‌کنیم.

او خاطرنشان کرد: این طرح سه محور دارد که شامل مراقبت،  حمایت و نظارت است و در این سه حیطه مردم به کمک می‌آیند تا با کمک مراکز بهداشتی و درمانی که قوی‌ترین مراکز بهداشتی و درمانی در منطقه خاورمیانه هستند بتوانیم این طرح بسیار موثر را اجرا کنیم.

سخنگوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه در سطح شهر بهورز مراقب سلامت شهری است که ۲۵۰۰ نفر را شامل می‌شود گفت: باید از نیرو‌های بسیج، نیرو‌های مردمی، ان جی او‌ها، خیرین و نیرو‌های هلال احمر استفاده کنیم لذا این دوره غربالگری با دوره‌های قبلی تفاوت دارد ما به صورت فعال اقدام خواهیم کرد.

رئیسی با اشاره به اهمیت بحث تهویه در مراکز سربسته گفت: طبق تحقیقاتی که در دنیا انجام شده، ۳۱ درصد دلایل ابتلا به کرونا در میهمانی‌های خانوادگی است، جمع‌های خانوادگی که تهویه ندارند و در مکان‌های سربسته هستند، یکی از کانون‌های اصلی بیماری اعلام شده است.

او با اشاره به اینکه تهویه یکی از مهمترین عواملی است که در کنترل بیماری تاثیر گذار است اظهار کرد: علیرغم اینکه در اوایل بیماری استان‌های جنوبی کمترین میزان بیماری را داشتند در تابستان به دلیل اینکه کولر‌ها روشن شد و تهویه مناسب نبود استان‌های جنوبی پیک اصلی‌شان را در تابستان گذراندند، اما الان که هوا بهتر و کولر‌ها خاموش شده در این مناطق وضعیت بهتراست.

سخنگوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه در خانه که هستید هر نیم ساعت دو پنجره مقابل هم را باز کنید تا هوا در گردش باشد افزود: مشکل تهویه بزرگترین مشکلی است که در اروپا و ایران سبب اوج بیماری شده است، هر نیم ساعت ۵ دقیقه پنجره‌ها را باز کنید، توصیه ما این است که لباس گرم بپوشید، ولی پنجره‌ها را باز کنید تا بیماری کمتر شود، زیرا در هوای بسته بیماری شدت می‌یابد.

او ادامه داد: با صحبت کردن یک بیمار افشانه‌های حاوی ویروس سریعتر منتشر می‌شود، سرعت انتشار افشانه‌ها در هنگام بلند صحبت کردند ۵۰ برابر زمانی است که سکوت می‌کنیم، یک ساعت صحبت بلند افشانه‌های حاوی ویروس را در هوا به گردش می‌اندازد.

رئیسی با اشاره به عملکرد چهار روزه اجرای طرح محدودیت‌های تردد برابر مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: ۱۵۶ دستگاه خودرو توقیف و به پارکینگ انتقال داده شده است و ۱۹ هزار و ۴۳۶ عدد ماسک به افراد بدون ماسک واگذار شده است.

او با اشاره به نتایج اقدامات ناشی از تشدید بازرسی‌ها از ۶ تا ۱۴ آبان ماه افزود: بیش از ۹۴ هزار بازرسی از مراکز تهیه، توزیع و عرضه فروش مواد غذایی صورت گرفته است، ۶۲۶۰ اخطار و معرفی به مراجع قضایی و ۸۵۷ مورد پلمپ داشتیم.

سخنگوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا با اشاره به اینکه وقتی شیوه نامه‌ها پایین می‌آید میزان بیماری افزایش پیدا می‌کند ادامه داد: نتیجه رعایت ۴۲ درصدی شیوه نامه‌ها وضعیت کنونی است الان رعایت به ۷۸ درصد رسیده است که امیدوارم به بالای ۹۰ درصد برسد.

او با اشاره به اینکه هنوز پایانه‌های مسافربری، پاساژ‌ها پیشخوان دولت، نانوایی‌ها و پلیس به علاوه یک پایین‌ترین میزان رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی را دارند افزود: هزار و ۴۰۰ اخطار به نانوایی‌ها داده شده است، همچنان وضع نانوایی‌ها خوب نیست،۵۲۱ اخطار به رستوران‌ها داده شده است.

رئیسی خاطر نشان کرد: تعداد کل شکایات ثبت شده ۷۶۰۰ شکایت بوده است، ۲۷۶ مورد شکایت در رابطه با برگزاری مراسم عروسی در تالار‌های پذیرایی ثبت شده و رشد ۵۲ درصدی داشته لذا نسبت به هفته گذشته در رده ششم قرار گرفته است، متداولترین فعالیت‌های غیر مجاز ثبت شده فعالیت مخفیانه آرایشگاه‌ها در منازل مسکونی بوده است.

او با اشاره به اینکه بیشترین شکایات از نانوایی‌ها، باشگاه‌ها، آرایشگاه‌های زنانه و محیط کار و ادارات بوده است گفت: نانوایی‌ها جزو مشاغل گروه یک است که تعطیل نمی‌شوند.

سخنگوی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تصریح کرد این محدودیت‌ها برای ۳۱ مرکز استان گرفته شده است و همچنین ستاد استان‌ها این اختیار را دارند شهر‌هایی که پرجمعیت هستند را همانند مرکز استان در نظر بگیرند.

رئیسی درباره غذاخوری‌ها هم گفت: غذاخوری‌ها با روش مهمان پذیر تعطیل خواهند بود و تنها به شکل بیرون بر فعالیت خواهند کرد.

رئیسی با اشاره به اینکه آرایشگاه‌ها در شهرستان‌هایی که از قبل تعطیل بودند تا ۲۳ آبان اجازه فعالیت ندارند گفت: آرایشگاه‌ها از ۲۴ آبان تا ساعت ۱۸ اجازه فعالیت خواهند داشت.

او با اشاره به اینکه تصمیم گیری در ستاد ملی مبارزه با کرونا حتماً با یک اجماع انجام می‌شود افزود: یک پیشنهاد مبنی بر منع رفت و آمد از یک ساعت خاص در شب تا ۴ صبح در این ستاد مطرح شد و در نتیجه مقرر شد نسبت به موضوع بررسی بیشتری شود و در هفته آینده درباره آن تصمیم گیری شود.

معاون وزیر بهداشت درباره احتمال تعطیلی دو هفته‌ای تهران گفت: هر موضوعی که مطرح می‌شود در ابتدا توسط کمیته‌ها بررسی و بعد به ستاد ملی ارجاع داده می‌شود و موضوع تعطیلی دو هفته‌ای تهران اصلا در ستاد مطرح نشده است و شایعه مخالفت رئیس جمهور با این طرح را تکذیب می‌کنیم.

يکشنبه 18/8/1399 - 9:6
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

دانشمندان انگلیسی با بررسی بعضی افراد دریافتند که آنتی بادی‌های تولید شده در اثر بیماری‌های قبلی ممکن است از شما در مقابل کرونا محافظت کند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان موسسه فرانسیس کریک در انگلیس توضیح دادند که سیستم ایمنی بدن در صورت مواجه با ویروس، شروع به تولید آنتی بادی می‌کند. حال این آنتی بادی‌ها در خون برای مدتی می‌مانند و از ابتلای دوباره جلوگیری می‌کنند.

این دانشمندان فهمیدند که بعضی آنتی بادی ها که به دلیل بیماری‌های مختلف مانند تولید شده اند مانند سرماخوردگی، ممکن است در برابر ابتلا به کرونا از فرد محافظت کند.

در این مطالعه که در مجله ساینس منتشر شده گفته شده دانشمندان یافتند که بعضی مردم به ویژه کودکان به دلیل داشتن آنتی بادی‌های بیماری‌های ویروسی در خون خود، در برابر کرونا مقاوم هستند.

 دانشمندان انگلیسی می‌گویند آنتی بادی‌هایی کارآمد هستند که در اثر ابتلا به سرماخوردگی یا ویروس‌های مانند کویید ۱۹ به وجود آمده باشند. این دانشمندان مشاهد کردند کسانی که در معرض ابتلا به کرونا قرار نگرفتند، افرادی بودند که آنتی بادی این بیماری یا بیماری‌های شبیه به کرونا را در خود داشتند.

آن‌ها برای اثبات فرضیه خود آزمایش خون ۳۰۰ فرد را که قبل از همه گیر و بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ آزمایش داده بودند را بررسی کردند. تعداد زیادی از نمونه‌های خون دارای آنتی بادی حاصل از سرماخوردگی شبیه کرونا بودند اما تقریبا از هر بیست فرد فقط یک نفر سیستم ایمنی بدنش در مقابل ویروس کرونا واکنش نشان داد و از او محافظت کرد. 

کوین نِگ، محقق اصلی این مطالعه اعلام کرد: این ویژگی در کودکان بین ۶ تا ۱۶ سال به خوبی قابل مشاهده است. نتایج ما نشان می‌دهد که کودکان  شانس بالایی دارند که که با داشتن آنتی بادی از کرونا مصون بمانند.

با این حال دانشمندان اعلام کردند که سوال‌های زیادی بی جواب می‌ماند و نیازمند تحقیقات بیشتر است.ش

يکشنبه 18/8/1399 - 9:5
سلامت و بهداشت جامعه

 

 

دانشمندان انگلیسی با بررسی بعضی افراد دریافتند که آنتی بادی‌های تولید شده در اثر بیماری‌های قبلی ممکن است از شما در مقابل کرونا محافظت کند.
به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان موسسه فرانسیس کریک در انگلیس توضیح دادند که سیستم ایمنی بدن در صورت مواجه با ویروس، شروع به تولید آنتی بادی می‌کند. حال این آنتی بادی‌ها در خون برای مدتی می‌مانند و از ابتلای دوباره جلوگیری می‌کنند.

این دانشمندان فهمیدند که بعضی آنتی بادی ها که به دلیل بیماری‌های مختلف مانند تولید شده اند مانند سرماخوردگی، ممکن است در برابر ابتلا به کرونا از فرد محافظت کند.

در این مطالعه که در مجله ساینس منتشر شده گفته شده دانشمندان یافتند که بعضی مردم به ویژه کودکان به دلیل داشتن آنتی بادی‌های بیماری‌های ویروسی در خون خود، در برابر کرونا مقاوم هستند.

 دانشمندان انگلیسی می‌گویند آنتی بادی‌هایی کارآمد هستند که در اثر ابتلا به سرماخوردگی یا ویروس‌های مانند کویید ۱۹ به وجود آمده باشند. این دانشمندان مشاهد کردند کسانی که در معرض ابتلا به کرونا قرار نگرفتند، افرادی بودند که آنتی بادی این بیماری یا بیماری‌های شبیه به کرونا را در خود داشتند.

آن‌ها برای اثبات فرضیه خود آزمایش خون ۳۰۰ فرد را که قبل از همه گیر و بین سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ آزمایش داده بودند را بررسی کردند. تعداد زیادی از نمونه‌های خون دارای آنتی بادی حاصل از سرماخوردگی شبیه کرونا بودند اما تقریبا از هر بیست فرد فقط یک نفر سیستم ایمنی بدنش در مقابل ویروس کرونا واکنش نشان داد و از او محافظت کرد. 

کوین نِگ، محقق اصلی این مطالعه اعلام کرد: این ویژگی در کودکان بین ۶ تا ۱۶ سال به خوبی قابل مشاهده است. نتایج ما نشان می‌دهد که کودکان  شانس بالایی دارند که که با داشتن آنتی بادی از کرونا مصون بمانند.

با این حال دانشمندان اعلام کردند که سوال‌های زیادی بی جواب می‌ماند و نیازمند تحقیقات بیشتر است.ش

يکشنبه 18/8/1399 - 9:5
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته