• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 6910
تعداد نظرات : 98
زمان آخرین مطلب : 3579روز قبل
خانواده


مهارت‌های زندگی > خانواده - یکتا فراهانی:
شما هم حتما در اطرافتان با همسران بی‌مسئولیتی مواجه بوده‌اید که به هیچ عنوان زیر بار وظایفی که دارند نمی‌روند و مدام مسئولیت‌های مختلف در رابطه با خانواده‌ را پشت گوش می‌اندازند؛ مثلا مردانی که حتی از پرداخت قبض‌های ماهانه آب و برق و گاز طفره می‌روند و یا حتی یک‌بار هم در جلسات اولیا و مربیان مدارس شرکت نمی‌کنند.

مهم‌ترین دلیل این مردها هم این است كه كارهای مهم‌تری دارند و نمی‌توانند به این وظایف جزئی عمل كنند؛ درحالی‌كه انجام همین وظایف جزئی می‌تواند پایه‌های زندگی را مستحكم نگه دارد. تقسیم كار، تفكیك وظایف و به‌عهده گرفتن مسئولیت از سوی زوجین، موضوعی است كه بسیاری از زنان و مردان تعریف خاصی از آن ندارند و به همین‌خاطر گاهی با مشكلات زیادی مواجه می‌شوند كه اغلب، بچه‌ها را هم درگیر می‌كند. با توجه به مشكلاتی كه در این خصوص وجود دارد با سهیل رضایی، پژوهشگر و روانشناس گفت‌وگو كرده‌ایم.

بحران وظیفه چیست؟

با توجه به اینكه ما در جامعه امروزی، بین زندگی سنتی و زندگی مدرن قرار گرفته‌ایم، دچار یك نوع «بحران وظیفه» شده ‌ایم؛یعنی گاهی نمی‌دانیم این چیزی كه خواسته همسر مان است، جزو مسئولیت‌های زناشویی ما محسوب می‌شود یا نه. اگر بتوان برای این شرح وظایف، معیار دقیقی درنظر گرفت، كار آسان‌تر می‌شود. پس باید ببینیم چه‌كسی و با توجه به چه معیارهایی می‌تواند وظایف را تقسیم كند چون در واقع هر كدام از دونفر تعریف خود را برای انجام وظایف زناشویی دارد؛ اگر هر دوطرف از یك معیار مشترك و مورد قبول استفاده كنند، در تقسیم وظایف مشكل كمتری خواهند داشت. قاعدتا این معیارها باید به‌گونه‌ای باشد كه با اصول فكری و اعتقادی زوجین همخوانی داشته باشد تا هم آنها را دچار تعارضات شناختی نكند و هم پذیرش آن را برای طرفین راحت‌تر نماید.

مسئولیت‌‌پذیری در ناخودآگاه افراد است؟

از آنجا كه همه ما از دوران كودكی خود، نقش‌ها و مسئولیت‌های خاصی را پذیرفته‌ایم، حال در زندگی زناشویی اگر مغایرتی با آن ببینیم، فكر می‌كنیم در حق ما اجحاف شده، بازنده شده یا تحت سلطه قرار گرفته‌ایم؛ مثلا مردی كه قبل از زندگی زناشویی وظیفه‌ای در انجام كارهای خانه نداشته، ممكن است این الگو را مرتبط با جنسیت خود درنظر بگیرد. حال وقتی در زندگی مشترك از او توقع می‌رود همكاری بیشتری در انجام كارهای خانه داشته باشد، فكر می‌كند در حق او اجحاف شده و نباید بگذارد كسی او را تحت تسلط خود در بیاورد. مشكل دیگر هم آن است كه تعریف هر كدام از ما درباره مسئولیت در رابطه، بسیار متشنج و متفاوت شده است.

چرا پذیرش مسئولیت سخت است؟

معمولا اغلب ما با شنیدن واژه «مسئولیت» چیز مهمی درنظرمان نقش می‌بندد كه برای بر آمدن از پس آن باید تمام تلاشمان را به‌كار بگیریم. به‌عبارتی كم‌ترین كوتاهی در انجام مسئولیت را معادل شكست در زندگی فردی خود به‌حساب می‌آوریم. بنابراین گاهی پذیرش مسئولیت برایمان سخت می‌شود زیرا همه ما از شكست می‌ترسیم. هركس بیشتر از شكست بترسد به همان میزان هم بیشتر از زیربار مسئولیت شانه خالی می‌كند.

امان از مردان مسئولیت گریز!

اگر برعهده گرفتن مسئولیت را یك وظیفه دائم بدانیم، بهتر می‌توانیم بفهمیم كه چرا بعضی مردان از پذیرش مسئولیت كارهای خانه شانه خالی می‌كنند؛ در واقع این موضوع دلایل زیادی دارد كه یكی از آنها می‌تواند ترس از شكست در حوزه وظایف مردانگی باشد و اینكه در زندگی زناشویی باید كارهایی را انجام دهد كه نظام‌های ارزشی، او نه‌تنها از این كارش حمایت نمی‌كنند بلكه امكان اینكه تحقیرش هم بكنند زیاد است. بهترین توصیه به مردان در این خصوص این است كه به‌جای توجه به حرف‌هایی كه مبنای دینی و شرعی ندارند طاقت شنیدن حرف‌های عامیانه را داشته باشند تا اگر در خانه نیازی به كمك آنها هست بتوانند به خوبی آن را انجام دهند.

زنان مقصر!

می‌توان گفت گاهی یكی از دلایلی كه مردها تمایلی به انجام كارهای خانه ندارند، ناشی از عملكرد نادرست زنان است؛ در بعضی موارد حتی خود زن‌ها هم هنوز به جمع‌بندی كامل و واحدی نرسیده‌اند كه آیا كمك همسرانشان را می‌خواهند یا نه. بنابراین می‌توان گفت كه نظام ارزشی و اجتماعی هنوز انگیزش مورد نیاز را فراهم نیاورده است چون گاهی خود زن‌ها هم در برابر كمك همسرانشان مضطرب می‌شوند، شاید هم می‌ترسند برایشان دردسرساز شود؛ در این مواقع هم، اغلب حرف‌های بی‌مبنای دیگران است كه در ذهن افراد اهمیت پیدا كرده و بزرگ جلوه می‌كند. یعنی به نوعی نمی‌توانند بدانند در این زمینه چه چیزی برایشان مهم‌تر است. گاهی هم زن‌ها چون فكر می‌كنند خودشان بهتركارها را انجام می‌دهند، یا آنقدر ایراد می‌گیرند كه مرد را پشیمان می‌كنند، یا اصلا كاری به همسرانشان واگذار نمی‌كنند و نمی‌گذارند آنها كاری انجام دهند. در این مورد زنان باید بدانند همان‌قدر كه مردها در انجام كارهای مربوط به‌خود موفق‌تر از زنان هستند، به همان میزان هم ممكن است نتوانند به‌طور كامل از انجام وظایف مربوط به زنان برآیند. بنابراین اگر می‌خواهید همسرانتان در انجام كارهای خانه با شما شراكت داشته باشند باید روند تدریجی یادگیری مهارت را هم در آنها به رسمیت بشناسید؛ مثلا اگر پس از شستن ظرف یا جارو زدن همسرتان از او شكایت می‌كنید كه چرا ظرف‌ها هنوز چرب است و اتاق هم كثیف، چطور انتظار دارید باز هم آنها به شركت داشتن در كارهای خانه علاقه داشته باشند؟ در واقع زنان در این هنگام به همسرانشان پیغام می‌دهند: «برو كنار و هیچ وقت كمك نكن!» زن‌ها به این صورت به‌طور ناخودآگاه به همسرانشان می‌گویند: «دیدی این كارها رو هم تو بلد نیستی!دیدی حتی بلد نیستی خوب جارو بزنی و....» این رفتار، در مردان هم نوعی احساس سرزنش ایجاد می‌كند. آنها با خودشان فكر می‌كنند در حوزه كارهای نامرتبط وارد شده‌اند تا مشكلات را كمتر كنند اما حالا به‌جای تشویق دارند مورد شماتت قرار می‌گیرند.

نوجوانان ابدی!

بعضی افراد در حالتی به نام «نوجوانی ابدی» مانده‌اند. به این معنی كه ازدواج كرده‌اند كه بی‌مسئولیت‌تر هم بشوند. آنها در ازدواج دختری را انتخاب می‌كنند كه مثل مادرشان به آنها رسیدگی كند و چون مادر‌شان بیش از حد به آنها توجه می‌كرده و هیچ مسئولیتی هم به آنها واگذار نمی‌كرده، از همسر‌شان هم توقع دارند مانند یك مادر به آنها رسیدگی كند. البته زن‌ها هم ابتدا با این موضوع مشكلی ندارند و حتی شاید از آن راضی هم باشند ولی به‌تدریج خسته می‌شوند. این مردها معمولا خیلی خوش صحبت هستند و رفتار خوبی هم دارند ولی وقتی وارد زندگی زناشویی می‌شوند نمی‌توانند متعهد و مسئولیت‌پذیر باشند. حتی گاهی در زندگی اجتماعی و كاری خود هم موفق نیستند، چون همیشه به‌دنبال كار بهتری هستند كه عقیده دارند روزی آن را پیدا می‌كنند، بنابراین قبول نمی‌كنند هر كاری را انجام دهند و به‌جای آن، فكر می‌كنند هیچ‌كس قدر آنها را نمی‌داند!

مردان نرم

بعضی مردها انجام تمام كارها و تصمیم‌گیری‌ها را به همسرانشان می‌سپارند. زن‌‌ها هم ابتدا و در سال‌های نخست زندگی از این موضوع خیلی استقبال می‌كنند ولی بعد از مدتی خسته می‌شوند و از اینكه در بسیاری از موارد مجبورند به‌تنهایی تصمیم بگیرند و مسئولیت تمام كارهای دیگر را هم بر عهده بگیرند. آنها علاوه بر خستگی‌های جسمانی، فشار روحی زیادی را متحمل می‌شوند كه اساسا با روحیات آنها سازگار نیست و به جایی می‌رسند كه فكر می‌كنند دیگر نمی‌توانند به تنهایی این همه بار را به دوش بكشند چون علاوه‌بر الزام به تصمیم‌گیری باید حواسشان باشد اشتباهی هم رخ ندهد. بنابراین این نوع زن‌ها معمولا دچار بیماری‌های روان‌تنی بسیاری می‌شوند. به این نوع مردها «مردان نرم» می‌گویند، چون ظاهر بسیار نرم و موجهی دارند و حاضرند كاملا به حرف‌های همسرشان گوش دهند و در عوض، مسئولیت انجام تمام كارها را هم به زنانشان می‌سپارند. زنان هم بالاخره یك جایی كم می‌آورند و بیش از حد خسته می‌شوند یا اینكه مجبور می‌شوند روحیات لطیف و عاطفی خود را با رفتارهای خشك و خشن كه بیشتر متناسب با مردان است جایگزین كنند.

چه باید كرد؟

برای اینكه بتوان شوهران مسئولیت‌ناپذیر را وادار به همكاری كرد باید آنها را به بن‌بست در تنبلی كشاند؛ یعنی به نوعی آنها را مجبور كرد كه كار خاصی را انجام دهند. در این مورد شاید خود زن‌ها هم باید صبر بیشتری به خرج دهند و مثلا اگر همسر‌شان انجام كاری را مدت‌ها به تعویق می‌اندازد، خودشان مسئولیت آنها را بر عهده نگیرند بلكه زمان بیشتری را در اختیار همسرشان قرار دهند. البته همین مردان هم نشان داده‌اند كه وقتی به بن بست می‌رسند، یعنی چاره‌ای ندارند (مثلا زمانی كه همسرشان مریض می‌شود) می‌توانند مسئولیت انجام كارها را به خوبی برعهده بگیرند. بعضی مردان هم دوست ندارند و برایشان سخت است كه از زنشان حرف شنوی داشته باشند ولی اگر یك متخصص یا فردی مقتدر به آنها ثابت كند كه باید مشاركت بیشتری در خانه داشته باشند، مؤثر‌تر خواهد بود؛ مثلا اگر یك متخصص در جلسه انجمن اولیا و مربیان مدرسه بگوید كه همراهی كردن با بچه‌ها و بردن آنها به مدرسه به روان و آینده‌شان كمك می‌كند، شاید بیشتر به تكاپو بیفتند. این گروه از مردان نیاز دارند كسی دلیل انجام كار‌ها را به چیزی غیر از كارهای خانه مربوط بداند؛ یعنی باید نماد و تحلیل آن را برایشان تغییر داد.

بسیاری از مردها هم دوست دارند در حوزه‌هایی وارد شوند كه همیشه تشویق و تأیید شوند. بدین‌ترتیب می‌شود با تأیید و تشویق آنها برای مدتی روی كمك‌كردنشان حساب كرد اما درعین حال دوست ندارند این كمك‌كردن‌ها كم‌كم تبدیل به وظیفه همیشگی‌شان شود، زیرا می‌ترسند اعتبار اجتماعی‌شان لطمه ببیند چون كسب ارزش‌های اجتماعی برای آنها خیلی مهم است.

در تمام موارد فوق، تغییر نگرش در مردان و دوركردن آنها از تحلیل‌های بی‌مبنای عامیانه می‌تواند مفید باشد. اینكه مردان متوجه بشوند كه براساس آموزه‌های دینی، كمك به همسر و ایجاد آسایش هرچه بیشتر برای او، یك فضیلت محسوب می‌شود و نه یك شكست، می‌تواند نقش مؤثری در نوع نگاه آنها به فعالیت‌های مربوط به امور خانه داشته باشد.

دكتر مجید ابهری به سؤالات شما  پاسخ داده است. برای ارتباط بیشتر با این متخصص علوم‌‌رفتاری می‌توانید به سایت شخصی وی www. majidabhari. ir مراجعه كنید.

0912389: همسرم رفتار خوبی با من ندارد و هر وقت می‌خواهیم با هم حرف بزنیم كارمان به دعوا می‌كشد. فرزند كوچكم از سر و صدای ما خیلی می‌ترسد و گریه می‌كند. نمی‌دانم چكار باید بكنم؟

متأسفانه گاهی زوجین از روی خودخواهی و بدون توجه به فرزندانشان به جر و بحث‌های طولانی می‌پردازند.
چیزی كه در این مورد باید حتما به آن توجه داشته باشید این است كه هیچ وقت نباید فرزندانتان را وارد مشكلات خودتان كنید زیرا بدون آنكه خودتان بدانید آسیب‌های غیرقابل‌جبرانی به آنها وارد می‌آورید. این مورد را حتما به همسرتان هم بگویید و از او بخواهید كه اگر به تنهایی نمی‌تواند خشمش را كنترل كند، از یك مشاور كمك بگیرد. در ضمن خود شما هم ببینید چطور با همسرتان صحبت می‌كنید كه او اینگونه رفتار می‌كند.

0919429: رفتار همسرم با من خوب است ولی در كارهای خانه اصلا به من كمك نمی‌كند. به درس و مدرسه بچه‌ها هم اصلا توجهی ندارد و می‌گوید خودت به این كارها برس، من وقت ندارم. من هم به تنهایی نمی‌توانم همه كارها را خوب انجام دهم. به‌نظر شما چطور می‌توانم مشكلم را حل كنم؟

مسئولیت‌پذیری، صفتی است كه معمولا از كودكی یاد گرفته می‌شود ولی متأسفانه گاهی اوقات بعضی افراد به دلایل مختلف از زیربار مسئولیت شانه خالی می‌كنند.
البته اگر یكی از زوجین مسئولیت‌پذیر نیست، می‌توان آن را در رفتار غلط طرف مقابل هم جست و جو كرد. شما باید ببینید آیا با رفتار اشتباه خود مانع از انجام كارهای او نمی‌شوید؟ گاهی باید حتما به همسرتان بگویید كه چه انتظاراتی از او دارید. حتی خود بچه‌ها هم می‌توانند از پدرشان درخواست كنند كه به مدرسه بیاید یا بیشتر به آنها كمك كند. توجه داشته باشید برای تغییر رفتار طرف مقابل خود حتما باید صبور باشید و به او بیشتر فرصت بدهید.


شنبه 27/10/1393 - 21:52
موفقیت و مدیریت


مهارت‌های زندگی > فرد - محمدعلی شاطری:
حتما برای شما هم پیش آمده که قرار باشد یک ارائه یا سخنرانی یا کنفرانس و یا حتی یک اظهار نظر ساده در حضور یک جمع رسمی داشته باشید.

 حالا جمعی بزرگ یا كوچك فرقی نمی‌كند، مهم این است كه یك عده آدم نشسته باشند و چشم به دهان شما دوخته باشند تا ببینند چه می‌گویید و چه در چنته دارید. این ارائه ممكن است یك جلسه 2 نفره با حضور رئیس اداره شما باشد كه می‌خواهد گزارش ماهانه‌تان را بشنود یا یك كنفرانس دانشجویی یا سمینار كلاسی در مدرسه یا اصلا ممكن است یك اجرای هنری در برابر یك جمعیت انبوه باشد. نكات تاثیرگذار و اصول را كه یاد بگیرید دیگر فرقی نمی‌كند جلسه چند نفره باشد و مخاطبین چه كسانی باشند. با ما همراه باشید تا فوت و فن‌های یك ارائه موفق را با هم مرور كنیم.

  • كارهایی كه باید از قبل بكنید

سلامت جسمی و آرامش روانی 2 موضوعی است كه شما باید به آن توجه ویژه داشته باشید. اگر به هر دلیلی بیمار هستید یا از لحاظ روانی آرامش و آمادگی كافی برای حضور در جلسه ارائه را ندارید به هیچ وجه ریسك نكنید و این جلسه را به وقتی دیگر موكول كنید.

اولین چیزی كه دیگران در برخورد با شما می‌بینند آراستگی ظاهری است. پس نسبت به این موضوع حساس باشید و سعی كنید از لحاظ ظاهری كاملا آراسته و پیراسته باشید. اگر باید اصلاح كنید این كار را انجام بدهید و یك لباس ترجیحا رسمی مثل كت و شلوار بپوشید و از واكس زدن كفش‌ها هم غافل نشوید. به این نكته هم توجه داشته باشید كه تحت شرایط استرس و برانگیختگی، احتمالا شما خیلی عرق می‌كنید، بنابراین سعی كنید لباس‌های گشادتری بپوشید و از محصولات بهداشتی ضد‌عرق هم استفاده كنید.

نمودار چیزهایی كه می‌خواهید بگویید را برای خودتان رسم كنید تا بدانید طی ارائه‌تان قرار است از كدام نقطه، با كدام مسیر و به كجا برسید و چگونگی آغاز صحبت، ادامه صحبت و پایان آن را در ذهن‌تان مرور كنید.

در فرصتی مناسب می‌توانید كل فرایند صحبت‌تان را به‌صورت تمرینی در خانه انجام دهید و آن را ضبط كنید. این كار به شما كمك می‌كند تا به‌صورت عملی مشكلات و نواقصی كه ممكن است در صحبت‌هایتان وجود داشته باشد را بشناسید و در ضمن تمرین خوبی برای اجرای اصلی داشته باشید.

تلقین مثبت به‌خود را فراموش نكنید. در حالتی آرام و ساكن بنشینید چشم‌هایتان را ببندید و با خود تكرار كنید: «من به خوبی از پس این ارائه بر می‌آیم»، «اطلاعات من برای انجام این سخنرانی یا ارائه بسیار مناسب است»، «من زحمت زیادی برای این ارائه كشیده‌ام و به خوبی آن را انجام خواهم داد».

در ساعات پیش از ارائه‌تان به هیچ وجه از غذاهای سنگین و نوشیدنی‌های گازدار استفاده نكنید. پر شدن معده، علاوه بر اینكه باعث نفس نفس زدن و عرق كردن شما می‌شود ممكن است باعث بروز رفلكس معده ‌ بشود.

  • آنچه می‌خواهید بگویید را اینگونه آماده كنید

تجربه نشان داده برای هر دقیقه ارائه مسلط و قوی، یك ساعت زمان مطالعه و آماده‌سازی‌ لازم است.هر چند این زمان بسته به نوع مطلب و میزان علمی بودن یا نبودن موضوع ارائه تغییر می‌كند اما در اهمیت آماده‌سازی‌ مطالب هیچ شكی نیست. كارشناسان معتقدند تسلط و تهیه محتوای مناسب برای ارائه می‌تواند تا 75درصد از ترس و استرس آن را كاهش دهد.

مهم‌ترین موضوع در تهیه محتوای مورد نظر برای سخنرانی یا ارائه، شناخت دقیق موضوع و نیز مخاطبان است. طبیعتا اكثر افراد سعی می‌كنند موضوع را به خوبی بررسی كرده و بشناسند اما بحث شناخت مخاطب اهمیت بسزایی دارد. شما باید با شناخت نسبی از سطح علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مخاطبان خود، محتوای ارائه ‌را براساس سطح متوسط آنان و طبق علاقه و پذیرش آنان چینش كرده و از مطرح كردن موضوعات جنجالی بپرهیزید.

سعی كنید‌ سؤالاتی را كه ممكن است از شما پرسیده شود پیش‌بینی كرده و پاسخ به آنها را آماده كنید.

موضوعاتی را مطرح كنید كه خودتان آن را قبول داشته باشید. مخاطبین، صداقت و اعتقاد شما به جملات‌تان را خیلی خوب درك می‌كنند.

استفاده از احادیث، اشعار، سخنان بزرگان، داستان‌های كوتاه و ضرب‌المثل‌ها هم می‌تواند كمك زیادی به جذاب شدن صحبت‌های شما بكند.

دقت كنید اگر قرار است ارائه‌تان را با خواندن از روی متن انجام دهید حتما از پیش، متن مورد نظرتان را با علائم نوشتاری علامت‌گذاری كنید تا هنگام خواندن آن دچار مشكل نشوید و تپق نزنید. شما می‌توانید برای آسان‌تر شدن و مسلط‌تر شدن روی نوشته‌هایتان آنها را روی كارت‌های شماره‌دار بنویسید و پس از تمام‌شدن هر شماره آن را به كناری بگذارید.

استفاده از پاورپوینت و اسلاید هم كمك زیادی به شما خواهد كرد تا مطالب را به‌صورت نظام‌مند‌تر به مخاطبین ارائه كنید. استفاده از پاورپوینت این مزیت را دارد كه باعث می‌شود مخاطبین به‌جای آنكه به دهان شما چشم بدوزند مشغول دیدن تصاویر ‌‌شوند و شما آزادی عمل بیشتری خواهید داشت.

اگر در متن‌تان از كلمات انگلیسی یا دیگر زبان‌های خارجی استفاده می‌كنید حتما پیش از آغاز ارائه، طرز صحیح خواندن آنها را بررسی و تمرین كنید.

  • اینگونه شروع كنید

پیش از شروع صحبت آیات 25تا 28سوره طه را با خود زمزمه كنید و از خداوند بخواهید تا برای یك ارائه خوب به شما كمك كند. در این آیات می‌فرماید: «قَالَ رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی، وَیَسِّرْ لِی أَمْرِی، وَاحْلُلْ عُقْدَةً مِّن لِّسَانِی، یَفْقَهُوا قَوْلِی، خداوندا صبر و حوصله فراوان به من بده و كارم را آسان ساز و گرهی را كه مانع بیان مقصود است از زبانم باز كن تا سخنم را بفهمند». این آیه را بخوانید و در دل به خداوند بزرگ توكل كنید.

حتما چند دقیقه پیش از آغاز صحبت‌هایتان به محل ارائه یا سخنرانی بروید تا با فضای آن آشنا شوید. اگر بتوانید پیش از حضور جمع و درحالی‌كه سالن یا كلاس خالی است در پشت تریبون یا محل مشخص شده برای ارائه حاضر شوید، كمك زیادی برای غلبه بر استرس و هماهنگی‌تان با محیط خواهد كرد.

هنگام آغاز صحبت ابتدا چند نفس عمیق بكشید و سپس صحبت خود را شروع كنید.

اگر تریبون یا میكروفونی وجود دارد بدون عجله آن را تنظیم كنید. با نام خدا و اعتماد به نفس و بدون نگاه كردن به نوشته خود شروع كنید.

می‌توانید برای اینكه فضای سنگین حاكم بر جمع شكسته شود به مخاطبین سلام كنید یا از آنها بخواهید صلوات بفرستند.

اگر در جمعی ناآشنا قرار است صحبت كنید، در ابتدای صحبت‌هایتان معرفی كوتاهی از خود داشته باشید. این كار باعث می‌شود مخاطبین بیش از پیش شما را باور كنند.

‌ بهتر است در ابتدای جلسه به مخاطبین خود بگویید كه چه مدتی صحبت خواهید كرد.

  • طرز بیان و صدای مناسب

طرز بیان بلیغ و رسا و صدای مناسب هم اهمیت فراوانی در یك ارائه مناسب و مخاطب‌پسند دارد. برای این كار شما می‌توانید از راهكارهای زیر استفاده كنید.

سعی كنید در روزی كه قرار است جلسه داشته باشید، از خوردن غذاهای چرب و ترش و نوشیدنی‌های سرد خودداری كنید. خوردن این غذاها می‌تواند باعث گرفتگی صدا و به تبع آن اذیت‌شدن مخاطبین و از بین رفتن تمركز شما شود.

در طول صحبت طنین صدای خود را حفظ كنید و سعی كنید با پایین و بالا بردن به موقع حجم صدا دقت و توجه مخاطبین را جلب كنید.

بیش از حد صدای خود را بالا نبرید و نیز بیش از حد به میكروفون نزدیك نشوید. نزدیك شدن بیش از حد به میكروفون باعث بم شدن صدا و آزاردهنده‌شدن آن می‌شود.

در میان صحبت‌هایتان از مكث‌های هوشمندانه برای استراحت صدا و ‌جلب توجه مخاطبین استفاده كنید.

از بریده گویی و مِن و مِن كردن و اِ... اِ كردن به‌شدت پرهیز كنید و در اینگونه موارد از سكوت‌های هوشمندانه استفاده كنید.

  • نكاتی كه باید حین ارائه رعایت كنید

خونسردی خود را حفظ كنید و فراموش نكنید كه مخاطبین انتظار ندارند كاملا بی‌عیب و نقص باشید و شما به اندازه خودتان زحمت لازم را كشیده‌اید. هر كدام از مخاطبین هم اگر در جایگاه شما باشند احتمالا عملكرد بهتری نخواهند داشت و دچار اضطراب خواهند شد.

لبخند و گشاده‌رویی را فراموش نكنید. لبخند ملیحی بر لبان شما می‌تواند باعث احساس صمیمیت‌ مخاطبین با شما شود.

در طول صحبت سعی كنید به‌صورت منظم و عمیق نفس بكشید. كاهش تنفس باعث ترشح آدرنالین در خون می‌شود و افزایش آدرنالین در خون به نوبه‌خود باعث عرق كردن، لرزش دست‌ها و بدن، سرخ‌شدن و احساس ناتوانی می‌شود.

سعی كنید تا حد ممكن از توضیح بیش از حد و طولانی كردن صحبت‌هایتان بپرهیزید. ضمنا تلاش كنید به چارچوب زمانی كه برای شما قرار داده شده پایبند بوده و بیش از آن صحبت نكنید.

اگر می‌توانید در طول كلاس یا روی جایگاه یا در بین میز كنفرانس حركت كنید و در حال صحبت قدم بزنید. این كار علاوه بر اینكه اعتماد به نفس شما را بالا برده و باعث كاهش تنش جسمی و روانی شما می‌شود در عین حال باعث می‌شود مخاطبین احساس كنند تسلط خوبی بر مباحث دارید.

چنانچه یكی از مخاطبین سؤالی را مطرح كرد كه جواب آن را نمی‌دانستید یا تسلط كافی بر موضوع آن نداشتید، خودتان را نبازید چون ممكن است بقیه مطلب را هم فراموش كنید. هیچ اشكالی ندارد كه شما همه چیز را نمی‌دانیدو از آن عبور كنید.

اگر صدایتان گرفت مضطرب نشوید. عذرخواهی كنید، از میكروفون فاصله بگیرید و سرفه كنید، مقداری آب بنوشید و سپس به صحبت ادامه دهید.

در پایان صحبت‌هایتان از توجه مخاطبین و اینكه به صحبت‌های شما گوش كردند تشكر كنید و از زحمات دست اندركاران یا استاد مربوطه قدردانی كنید.


شنبه 27/10/1393 - 21:52
موبایل


مهارت‌های زندگی > فوت و فن - نگار شهیددخت:
ممکن است برای شما هم پیش‌ آمده باشد که موبایلتان‌در آب بیفتد. بسیاری‌ از افراد نمی‌دانند در ‌این شرایط چه اقداماتی باید انجام دهند.

روش‌های پیشنهادی زیر می‌تواند در نجات تلفن ‌همراهتان‌ مفید ‌واقع شود. البته توجه ‌داشته باشید‌ در بعضی موارد، رطوبت نفوذ‌كرده به موبایل موجب زنگ‌زدگی جزئی درون آن می‌شود كه به مرور زمان گسترش پیدا می‌كند. بنابراین حتی بعد از عملیات موفقیت‌آمیز نجات، گوشی خود را به یك حرفه‌ای بسپارید تا آن را باز كرده و تمامی قطعات آن را چك كند.

1- سریعا موبایل را از محیط مرطوب و خیس بیرون بكشید. طولانی شدن این زمان در افزایش احتمال صدمه دیدن موبایل مؤثر است.

2- اگر می‌خواهید چك كنید كه آیا موبایل كار می‌كند یا خیر، دست نگه دارید. فشردن دكمه‌ها احتمال تأثیر مخرب رطوبت را به‌شدت افزایش می‌دهد و موجب نفوذ بیشتر آب به داخل دستگاه می‌شود.

3- گوشی را خاموش و باتری گوشی را خارج كنید تا منابع انرژی را دور از دسترس مدارهای داخلی نگه‌دارید و از ایجاد اتصال كوتاه و وارد‌شدن صدمه به مدار جلوگیری كنید. اگر هم خشك‌خشك نشده است اصلا باتری را داخل گوشی نیندازید چون ممكن است اتصالی كند. احتمال سوختن باتری زیاد است پس اگر گوشی بعد از خشك كردن كار نكرد در وهله اول فكر نكنید گوشی سوخته است!

4- سیم‌كارت را هم در بیاورید. خیلی سریع این كار را انجام بدهید چون سیم‌كارت هم خیلی حساس است و اگر در معرض آب بماند سریع می‌سوزد.

5- هرگونه تجهیزات جانبی را از موبایل جدا كنید.

6- هرقسمتی كه در دسترس شماست را با حوله خشك كنید و مواظب باشید كه این كار باعث نفوذ آب به داخل موبایل نشود و با دقت سطح خارجی آن را خشك كنید.

7- حتی بعد از خشك كردن كامل، باز هم امكان دارد كه رطوبت در داخل موبایل وجود داشته باشد، پس باز هم اقدام به روشن كردن و تست گوشی نكنید.

8- بهترین راه‌حل برای خشك كردن كامل، فرو بردن گوشی در یك ظرف پر از برنج است. برنج به سرعت رطوبت را به‌خود جذب خواهد كرد و گوشی از درون خشك خواهد شد. شما همچنین می‌توانید از ژل سیلیكا استفاده كنید كه معمولا در جعبه بسیاری از اجناس و محصولات ازجمله كیف و كفش و وسایل الكترونیكی یافت می‌شود. اگر ژل سیلیكا نداشتید مهم نیست، برنج نپخته به همان خوبی عمل خواهد كرد. فقط یادتان باشد كه ژل سیلیكا سرعت پایینی در جذب رطوبت دارد برای همین باید سریعا دست به‌كار شوید و وقت را هدر ندهید. بعد از فرو بردن موبایل در خشك‌كن (برنج یا ژل سیلیكا)، 24تا 72ساعت آن را به حال خود رها كنید.

9- استفاده از یخچال یك راه عالی نجات گوشی خیس شده است. برای استفاده از این راه گوشی را داخل فریزر نگذارید. دلیلش این است كه معمولا گوشی‌های ما از صفحه نمایش LCD استفاده می‌كنند. ال‌سی‌دی مخفف Liquid crystal display است. مشخص است كه اگر یك مایع را در فریزر بگذاریم یخ می‌زند و تغییر حالت می‌دهد. گوشی را در قسمت‌های میانی یخچال قرار بدهید و بعد از نیم‌ساعت در بیاورید. 10دقیقه صبر كنید و دوباره این روند را طی كنید تا به جایی برسد كه مطمئن شوید گوشی خشك خشك شده است.

10- هنگامی كه مطمئن شدید كه گوشی از بیرون و درون خشك شده است، باتری را در دستگاه قرار داده و آن را تست كنید. اگر نوشابه یا آب نمك و یا امثال آن روی گوشی ریخته شده باشد، بعد از خشك شدن موبایل، كریستال‌ها باقی مانده موجب مشكل و تخریب موبایل می‌شود بنابر این اگر موبایل شما با مایعی غیرآب خیس شده است و این خیسی بیش از اندازه است باید دوباره شسته شود و این بار با آب.
در مرحله بعد باید موبایل خود را خشك كنید. در حد ممكن آن را در وضعیتی قرار دهید تا اگر آبی داخل آن شده خارج شود. سپس حدود 48ساعت آن را در فضای باز و نزدیك به كیسه‌های مواد مخصوص رطوبت‌گیر كه در بسته‌بندی بعضی كالا‌ها هم هست قرار دهید. بعد از 48ساعت موبایل شما قابل استفاده خواهد بود.

  • نباید‌هایی برای خشك كردن

1- استفاده از سشوار برای‌ خشك كردن: مهم نیست كه شما با چه مهارتی از آن استفاده خواهید كرد، این كار را انجام ندهید. هیچ وسیله گرمایشی نباید برای خشك كردن موبایل استفاده شود. بسیاری از تراشه‌های درون موبایل، به حرارت حساس هستند و افزایش دما به آنها صدمه خواهد زد. نكته بعدی این است كه بخار در این شرایط نمی‌تواند به راحتی از موبایل خارج شود و دوباره درون گوشی به حالت مایع در‌می‌آید، پس از این روش به هیچ وجه استفاده نكنید. درضمن در آفتاب قرار دادن نیز می‌تواند تأثیری مشابه داشته باشد.

2- برای خشك كردن پورت‌ها، بعضی اوقات به ذهنمان می‌رسد كه روی یك خلال‌دندان دستمال كاغذی بپیچیم و آن را در پورت مثلا هدفون فرو كنیم، اگر تكه‌ای از آن دستمال در پورت موبایل گیر كند خارج كردن آن كاری بس دشوار خواهد بود.

3- قراردادن موبایل در مایكروویو: این ابتكار بسیار گران تمام خواهد شد!

  • FloatNote نت نوشتن حین تماس

گاهی پیش می‌آید كه حین یك مكالمه تلفنی، مجبور به یادداشت شماره‌ای، آدرسی یا چیزی شویم، ولی كاغذ و قلمی دم‌دستمان نباشد. اینجاست كه FloatNote كاربرد خود را نشان می‌دهد. با نصب این اپ، هر بار كه تماسی در موبایل شما در جریان است، یك دفترچه نت‌برداری كوچك و شناور را در صفحه تماس خواهید دید كه می‌توانید مكالمات خود را روی بلندگو منتقل كرده و حرف‌های مخاطب‌تان را با خیال راحت در دفترچه كوچك یادداشت كنید. در منوی FloatNote، قادرید برای هر مخاطب یك دفترچه یادداشت جداگانه ساخته و نكته‌ای را در آن بنویسید. حالا هر بار كه دوست‌تان با شما تماس گرفت، با دیدن دفترچه، چیزی را كه می‌خواستید با دوست‌تان در میان بگذارید، به یاد خواهید آورد.

  • چگونه فلش دیسك‌ها را بدون SAFELY REMOVE ‌كردن، خارج كنیم؟

اگر خواستید با خیال راحت و بدون نگرانی از هرگونه مشكلی فلش یا هارداكسترنالتان را بدون Safely Remove كردن خارج كنید كافی است مراحل زیر را انجام دهید. فقط توجه داشته باشید كه در هر صورت بهتر است حین انتقال اطلاعات از این كار اجتناب كنید.
باز كردن Device Manager برای این كار كافی است در منوی استارت كلمه Device Manager را جست‌وجو كنید.
دنبال USB Deviceها بگردید.
زمانی كه Device Manager باز شد، كافی است روی Disk Drives كلیك كنید تا باز شود. دستگاه‌هایUSB همواره در نام خود عبارت «USB» را دارا هستند.
انتخاب گزینه Quick Removal

www. staryab. com

  • نجوم برای همه

«اسطرلاب» از ابزارهای قدیمی نجوم رصدی است كه برای اندازه‌گیری محل ستارگان و سیارات و به‌دست آوردن عرض و طول جغرافیایی محل، به‌كار می‌رفته است. این اسم بامسما نام سایتی است كه قصد دارد نجوم را به افراد مبتدی معرفی كند. آزاده كیوانی، دكتری اخترفیزیك و شیوانا نظری، دكتری نجوم رصدی، 2 بنیانگذار این سایت‌ هستند. امید مؤسسان این سایت علاقه‌مند‌كردن نوجوانان و جوانان به‌دنبال‌كردن نجوم به‌صورت آكادمیك است. گزارش بازدید رصدخانه مونت میلسون و رابطه فراوانی فلزی و جرم ستاره‌ای كهكشان‌های دور دست، آخرین مقالات درج شده در این سایت هستند.

  • نشانگر تماس مایعات

اگر قصد خرید موبایل دست دوم را دارید و گارانتی‌ برایتان‌ اهمیت دارد باید بدانید كه ‌یك قطعه بسیار كوچك همانند یك برچسب در گوشی‌های امروزی وجود دارد كه با نام نشانگر تماس مایعات (Liquid Contact Indicator LCI) معروف است. اگر مایعات به داخل گوشی نفوذ كرد، این نشانگر به هنگام برخورد با مایعاتی مانند آب به رنگ قرمز درمی‌آید و در نتیجه گوشی از گارانتی خارج می‌شود. این نشانگر در هر موبایلی در مكان متفاوتی جای داده می‌شود، چراكه سازندگان می‌خواهند این نشانگر از دید افراد عادی مخفی باشد تا در استفاده از گارانتی تقلبی صورت نگیرد.


شنبه 27/10/1393 - 21:52
بیماری ها


مهارت‌های زندگی > خانواده - طاهر عطاران:
اگر بشنویم کسانی هستند که در تمام عمر ۶۰ یا ۷۰ ساله‌شان حتی یک‌بار هم تب نکرده‌اند به‌نظرمان باور نکردنی می‌آید اما واقعیت‌اش را بخواهید واقعا چنین افرادی وجود دارند و لزوما در فهرست گینس هم لازم نیست به‌دنبالشان بگردیم چون نایاب نیستند.


انتظار اینكه اصلا مریضی به سراغ ما نیاید شاید كمی دور از واقع باشد كه البته ما هم به‌دنبالش نیستیم. حتی تعاریف رسمی از سلامتی، آسایش كامل جسمی، اجتماعی و روانی است و نه صرفا نبود بیماری و ناتوانی. اما موضوعی كه اینجا حول‌وحوش آن گشتی خواهیم زد این است كه اگر كسانی هستند كه به دلایل خاصی اصلا مریض نمی‌شوند حتما باید راه یا راه‌هایی هم برای كمتر مریض‌شدن وجود داشته باشد. ما گاهی فكر می‌كنیم نقشی جدی در حفظ سلامتی‌مان نداریم و بخواهیم یا نخواهیم باید هر چند وقت یك‌بار سركلاس مریضی اجبارا حضور داشته باشیم اما واقعا اینطور نیست. سلامت ما تابع عوامل مختلفی است كه اگر آنها را خوب بشناسیم خیلی برایمان عجیب و غریب نمی‌شود كه ببینیم دیر به دیر مریض می‌شویم.

  • عوامل فردی

امیرالمومنین علی(ع) سلامتی را برترین نعمت خداوند می‌داند. اگر چه ژنتیك و عواملی مادرزادی در سلامتی ما دخیل هستند اما بهداشت فردی شامل بهداشت جسمی و روانی، شاید نخستین و مهم‌ترین عامل برای حفظ سلامتی هركس باشد. بهداشت چنان‌كه از نامش بر می‌آید یعنی بهتر نگه داشتن. پس شاید بشود اینطور گفت كه تمام چیزهایی كه می‌توانند در بهتر نگه‌داشتن جسم، روان و اجتماع ما مؤثر باشند در حوزه بهداشت ما قرار می‌گیرند. با این تعریف، از نظافت و تغذیه مناسب گرفته تا عوامل مثبت و منفی روانی همگی می‌توانند نقشی در پازل پیچیده سلامت ما داشته باشند.

  • عوامل محیطی

محیط زندگی ما قطعا در میزان سلامتی ما نقش‌آفرین است. هوایی كه تنفس می‌كنیم، صدایی كه گوشمان را از صبح تا شب پر می‌كند - كه ما با هندزفری‌هایمان البته تكمیلش می‌كنیم- دنیایی از امواج كه ما را با قدم گذاشتن به تكنولوژی امروز احاطه كرده و حتی جو روانی حاكم بر زندگی روزمره ما، محیطی را ایجاد می‌كنند كه می‌توانند از ما انسانی سالم یا كاملا دردمند بسازند. اینكه سلامت ما چقدر تابع بهداشت و رفتار شخصیمان و چقدر تابع شرایط محیط اطراف ماست واقعا موضوع پیچیده‌ای است اما به‌طور حتم این دو عامل در میزان آن نقش قطعی دارند.

  • 7 نكته كلیدی برای كمتر مریض شدن:

1- پیشگیری را بر درمان مقدم كنید
حضرت علی(ع) فرمودند سلامتی به‌دست نمی‌آید مگر به نگهبانی صحیح از بدن.
خداوند سازوكار حیرت‌آوری برای حفظ سلامت بدن پیش‌بینی كرده كه سامانه اخطار در مواقع بروز خطر شاید از مهم‌ترین اجزای آن باشد. تقریبا هر خطر جدی در بدن باعث فعال شدن این سامانه می‌شود. بیشتر وقت‌ها اعلام خطر این سامانه به‌صورت حس درد، تب یا تغییر در وضعیت طبیعی بدن ظاهر می‌شود.
نادیده گرفتن و بی‌اعتنایی به این اخطارها خصوصا نسبت به دسته‌ای از آنها كه از اشكال موقتی به‌صورت مزمن در‌می‌آیند یعنی رفتن به استقبال نقطه بی‌بازگشت.
خیلی از بیماری‌ها هستند كه با این اخطار‌های دقیق و به‌موقع بدن در مراحل اولیه به سرعت قابل درمان هستند، اما اگر با سهل‌انگاری، مسامحه یا به بهانه‌های مختلف مثل ترس از دكتر و بیمارستان محلشان نگذاریم با ورود به مرحله بدخیمی می‌توانند واقعا مشكل‌ساز شوند.
عادات خوب بهداشتی و رعایت نظافت فردی و محیطی به تنهایی قسمت عمده‌ای از این داستان هستند. یك مسواك زدن ساده یا شست‌وشوی مرتب بینی و دهان با محلول آب و نمك رقیق می‌تواند مانع از ابتلای ما به بسیاری از بیماری‌ها شود.
در سایر موارد هم به‌جای درمان سعی كنید از كار‌هایی كه شما را در معرض مریض شدن قرار می‌دهد پرهیز كنید.
این، یعنی علاج واقعه قبل از وقوع.

2- تغذیه خود را مدیریت كنید
تأكید بر تغذیه سالم از اولویت‌های بهداشتی بی‌چون و چراست. این مسئله، هم به نوع و هم به میزان و نحوه تغذیه ما بازمی‌گردد. همه مواد غذایی كه ما مصرف می‌كنیم می‌توان به 5دسته تقسیم كرد. برای داشتن رژیم غذایی سالم، سعی كنید طیف متنوعی از غذاهای 4گروه اول را در سبد غذایی خود داشته باشید.(3وعده در شبانه‌روز و بدون حذف شام).
میوه و سبزیجات
موادغذایی نشاسته‌دار، مانند نان، برنج، سیب‌زمینی و ماكارونی.
گوشت، ماهی، تخم‌مرغ و حبوبات.
شیر و لبنیات.
غذاهای حاوی شكر و چربی.
عادت بد بسیاری از ما مصرف زیاد كالری، چربی، شكر و نمك و مصرف كم سبزی و میوه و فیبر در رژیم غذایی‌مان است. هرچند وجود چربی و قند برای تأمین انرژی در بدن حیاتی است اما برای تأمین آن نیازی به مصرف خوردنی‌ها و نوشیدنی‌های پر از چربی و قند نیست. ثابت‌شده كم خوردن به عكس پرخوری به سلامتی بسیار نزدیك‌تر است. در مثالی زیبا امام‌رضا(ع) رویه درست تغذیه را اینگونه شرح می‌دهند:
بدن مانند زمین حاصلخیز اما بایری است كه اگر طوری آبیاری‌اش كنی كه نه غرق آب شود و نه قسمتی از آن تشنه بماند، همیشه آباد می‌ماند و شاداب و خرم می‌شود و محصول زیادی می‌دهد. ولی اگر از آن غفلت‌ورزی خراب می‌شود و علف‌های هرز در آن می‌روید. دقت و مراقبت در مصرف غذاها و نوشیدنی‌ها باعث سلامت و تندرستی و عافیت بیشتر آن می‌‌شود. در بیانی دیگر نیز می‌فرمایند: اگر مردم در خوردن به كم بسنده می‌داشتند، بدن‌هایشان سالم بود. پیامبر خدا(ص) به پزشكی كه مقوقس حاكم مصر برای مسلمانان فرستاده بود، راز این مطلب را كه مدت‌ها كسی برای درمان به او مراجعه نكرده بود چنین بیان فرمودند: ما گروهی هستیم كه تا گرسنه نشدیم غذا نمی‌خوریم و چون غذاخوردیم، سیر نشده دست از آن می‌كشیم. جالب این است كه به تازگی بررسی‌ها نشان داده است، محدودكردن كالری، مشكلات جسمی مربوط به سن ازجمله بیماری‌های قلبی و عروقی، دیابت و آلزایمر را كاهش می‌دهد. اما توجه داشته باشیم برنامه غذایی محدودكننده كالری باید با نظارت متخصص تنظیم شود.

3- خوب بخوابید
امام‌صادق(ع) می‌فرمایند خواب مایه آسایش تن است.
داشتن 8 ساعت خواب آرام كه یك‌سوم 24 ساعت ما را پر كند برای حفظ سلامتی و تجدید قوای جسمی و روانی ما ضروری است؛ امری كه در توصیه بزرگان دین هم به آن اشاره شده است.
خواب مناسب بهترین داروی آرامشبخش است. استرس را كاهش می‌دهد و كارایی مغز را بالا می‌برد. اگر امكانش را دارید هر روز بین ساعت یك تا 3بعد از ظهر هم به‌مدت 15 تا 30دقیقه بخوابید اما بیشتر از نیم ساعت نخوابید زیرا می‌تواند در شب باعث بی‌خوابی شما شود.

4- برای ورزش روزانه برنامه منظمی داشته باشید
تأثیر ورزش بر سلامتی غیرقابل انكار است. خودتان را به حداقل 20دقیقه ورزش منظم در روز عادت دهید.
ورزش ضمن تقویت و پرورش اندام‌های مختلف بدن ازجمله قلب و كمك به دفع مواد زائد با مصرف كالری‌های اضافی دریافتی در رژیم غذایی ما، به موازنه سوخت‌وساز منابع قندی و چربی در بدن كمك قابل توجهی می‌كند. امری كه می‌تواند در حالت عادی به انباشتگی این مواد در لایه‌های داخلی عروق و تنگی و سختی آنها منجر شده و زمینه‌ساز بسیاری از بیماری‌ها خصوصا فشار خون شود.

5- یاد بگیرید با استرس كنار بیایید
كاهش استرس از عواملی است كه تأثیر مستقیم روی سلامتی دارد. استرس با برهم‌زدن توازن جسمی و روانی ما می‌تواند راه را برای مختل شدن سیستم ایمنی بدن و در نتیجه ابتلا به انواع بیماری‌ها باز كند.
محققان دریافته‌اند كه استرس به قلب و سیستم ایمنی آسیب می‌رساند و درصورتی كه كودكان كنترل استرس را یاد نگیرند، این امر می‌تواند در دراز مدت آسیب‌های جدی و ماندگاری را درآنها ایجاد كند.
خواب كافی و مناسب، پیاده‌روی تند روزانه، خندیدن و برنامه غذایی غنی از میوه و سبزیجات برای رفع استرس بسیار مؤثرند.
و البته دوش آب سرد را فراموش نكنید.

6- افراط و تفریط نكنید
حتما افرادی را دیده‌اید كه به‌شدت نسبت به سلامتی خود یا فرزندانشان حساسیت نشان می‌دهند و احتمالا متوجه این نكته هم شده‌اید كه وسواس بیش از حد این افراد غالبا نتیجه معكوس می‌دهد؛ خیلی از وقت‌ها یا بیشتر از دیگران مریض می‌شوند یا در مقابل شرایط نامناسب محیطی ضعیف‌تر از بقیه هستند، با وزش یك باد سرد سرما می‌خورند و با خوردن یك وعده غذای ناجور مسموم می‌شوند. این مسئله ریشه علمی دارد.
سیستم دفاعی بدن در مواجهه ملایم با بسیاری از عوامل بیماری‌زای معمول، مصونیت بسیار قابل توجهی پیدا می‌كند كه در صورت عدم‌برخورد یا به‌اصطلاح ایزوله‌شدن در برابر این عوامل این توانمندی حاصل نمی‌شود. این همان اتفاقی است كه در مورد واكسیناسیون و سازو كار ایمن‌سازی‌ بدن در مواجهه با میكروب‌های ضعیف شده پیش می‌آید.
اجازه بدهید بچه‌هایتان خاك‌بازی كنند.
به‌دنبال ضد‌عفونی كردن دائمی سر تا پای زندگیتان نباشید.
در شست‌وشو زیاده‌روی نكنید، هم اسراف می‌كنید و هم مریض می‌شوید. باور كنید وسواس می‌گیرید.
دنبال مواد ضد‌عفونی‌كننده آنچنانی در محیط زندگیتان نباشید.
به مرور بدن خود و فرزندانتان را با پوششی مناسب، با انواع هواهای گرم و سرد آشنا كنید.
نترسید كه بچه‌های شما یا خود شما از زیر چتر فوق‌ایمن و بهداشتی كه برای خود ساخته‌اید خارج شوید چون به‌طور قطع زیر این پوشش گلخانه‌ای، بدن و سیستم دفاعی ضعیف‌تر‌ی خواهید داشت. همانطور كه رعایت بهداشت لازم و حیاتی است افراط در مسائل بهداشتی منجر به ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن و حتی در بعضی موارد زمینه‌ساز مشكلاتی از نوع ناهنجاری‌های رفتاری نظیر وسواس و اضطراب غیرمعمول می‌شود. پس مثل هر جای دیگر، در بهداشت و رعایت سلامت هم نه افراط كنید نه تفریط.

7- سبك زندگی سالم‌تر و طبیعی‌تر را تجربه كنید
در سبك زندگی شهری عوامل و عادات كاملا شناخته‌شده‌ای به‌وجود آمده‌اند كه این روزها همه می‌دانند سلامت ما را به خطر انداخته‌اند.
مصرف سیگار، مشروبات الكلی، مواد‌مخدر و قرص‌های روانگردان در رأس هرم رفتارهای خطرساز در بهداشت جسمی- روانی هستند. در یك سطح پایین‌تر سبك زندگی آمیخته با رژیم‌های غذایی پركالری، فست فود‌ها، نوشابه‌های قندی، تنقلات و مواد غذایی پرچرب كه به دریافت حجم بالایی از كالری منجر شده و ماحصلش تبدیل شدن بدن‌های ما به حامل‌های چاق انرژی به‌جای سیستم‌های سالم و چست و چابك و بهینه قرار دارد.
و سر آخر دورشدن ما از طبیعت و خوگرفتن به سبك زندگی شهری، كاهش فعالیت‌های بدنی ما باغرق‌شدن در تكنولوژی، نشستن‌های طولانی مدت پشت مانیتورها و رفتن به سراغ موبایل به جای جمع‌های گرم خانوادگی، همه و همه در كنار آلودگی محیط‌زیست و هوای تنفسی، مثل اینكه دست به‌دست هم داده‌اند كه هر طور شده ما را از صفحه روزگار محو كنند.
رشد بالای آمار دیابت و فشار خون در روزگار ما نتیجه همین قصه است.
جالب این است كه همه این عوامل را ما خود با دست خود به‌وجود آورده‌‌ایم طوری كه گویا كمر به قتل خود بسته‌ایم.
راهش این است كه خود را هر چقدر كه می‌توانید از این بازی سر درگم نجات دهید.
شاید وقتش رسیده كه لذت بازگشتن به طبیعت و طبیعی‌تر زندگی كردن را كمی جدی‌تر بگیرید، هر‌چقدر كه می‌شود!


شنبه 27/10/1393 - 21:52
خانواده


مهارت‌های زندگی > خانواده - زینب رئوفی:
مهر و محبت در زندگی مشترک مانند نهالی است که زن و مرد باید همه تلاش و همت‌شان را به‌کار گیرند تا این نهال به درختی تناور تبدیل بشود و در اعماق وجودشان ریشه بدواند.

 زن و مرد از عشق ورزیدن، آرامش دادن و ابراز علاقه و محبت كردن نباید ابایی داشته باشند. چه ایرادی دارد هر از گاهی به همسرتان مدام بگویید: «عزیزم دوستت دارم»، یا وقتی بیرون از منزل است به او تلفن بزنید و حالش را بپرسید. هنگامی كه از خانه بیرون می‌رود او را بدرقه ‌ و وقتی به خانه می‌آید با لبخند در را برایش باز كنید و بگویید: «چه خوب شد آمدی.»؟ بدرقه كردن همسر و به استقبال او رفتن یكی از نكات ریزی است كه اهمیت دادن به آن و رعایت كردنش مهر و محبت و توجه میان همسران را افزایش داده و پیوند زناشویی‌شان را تحكیم می‌بخشد. حجت‌الاسلام جواد گلی، كارشناس تعلیم و تربیت و مشاور مذهبی برنامه‌های مختلف تلویزیونی درباره اهمیت و آداب استقبال و بدرقه از همسر و تأثیر آن در تربیت فرزندان نكات و توصیه‌هایی ارائه داده است كه در ادامه می‌خوانید.

یكی از موضوعات مهم و اساسی كه در شرایط كنونی كشور نباید اهمیت آن را دست‌كم گرفت موضوع سبك زندگی است. در ‌ دین اسلام هم سبك زندگی خانوادگی و اجتماعی جایگاه بسیار قابل‌توجهی را به‌خود اختصاص داده و در متون دینی ‌مطالب بسیاری از ائمه معصومین و پیامبر بزرگوار اسلام تحت عنوان سیره اهل‌بیت و ائمه معصومین نقل شده است. وظیفه ما مسلمانان ایرانی این است كه سبك زندگی خانوادگی ایرانی‌- اسلامی را در زندگی‌مان پیاده كرده به این ترتیب كه مولفه‌های آن را یافته آنها را مدنظر قرار داده و راهكارها و خط‌مشی‌های مناسبی را برای ارتقای دانش زندگی خانوادگی در اختیار جامعه به‌ویژه زوج‌های جوان قرار دهیم. یكی از این موضوعات استقبال و بدرقه در شیوه زندگی خانوادگی است.

لطفا صمیمیت را بهانه نكنید

متأسفانه بسیاری از افراد گمان می‌كنند صمیمیت، ارتباط صمیمانه و محبت فراوان و نزدیك‌شدن اشخاص و اعضای خانواده به یكدیگر هراندازه بیشتر می‌شود باید رعایت احترام و ادب از روابط آنها رخت بربندد. بعضی افراد با این توجیه كه چون با هم صمیمی و راحت هستیم پس مجازیم با ادبیات گفتاری لمپن و سبك و گاهی همراه با توهین و بی‌احترامی و لقب‌های ناشایست با یكدیگر صحبت كنیم. در مكتب دینی ما هیچ‌گاه دیده نشده ائمه‌اطهار فرزندانشان را با القابی ‌‌كه خالی از احترام است خطاب قرار دهندیا همسرانشان را با زبان ‌خالی از احترام و ادب و محبت صدا بزنند. ائمه ما همسران خود را ریحانه (گل خوشبو و لطیف) و فرزندانشان را قره عینی (نور چشم من)، فواد قلبی (میوه قلبم)، ثمره وجودی (میوه وجودم) می‌نامیدند.

رفتار مؤدبانه داشته باشید

توهین كردن و عدم‌احترام در رفتار هم در بسیاری از خانواده‌ها دیده می‌شود؛ مثلا هنگامی كه پدر وارد خانه می‌شود همسر به استقبال شوهرش نمی‌رود، فرزندان در اتاقشان هستند و به جای اینكه آنها به استقبالش بروند پدر برای دیدن فرزندانش به اتاق آنها سر‌می‌زند. زن و شوهر نباید بی‌تفاوت از كنار یكدیگر بگذرند. اینكه هنگام وارد یا خارج شدن از منزل، همسران هیچ واكنش عاطفی‌ای نسبت به حضور همدیگر نشان نمی‌دهند نشانه صمیمیت نیست بلكه می تواند به بی‌تفاوتی و بی‌احترامی تعبیرشود. نباید مسئله را اینگونه توجیه كنید: «چون با هم صمیمی هستیم و رودربایستی با هم نداریم لازم نیست همدیگر را بدرقه كرده و به استقبال یكدیگر برویم». اغلب افراد به اشتباه گمان می‌كنند فقط باید به استقبال مهمان رفت و او را بدرقه كرد درحالی‌كه در آداب اسلامی و ایرانی رسم بر این است كه هنگام ورود و خروج، زن به احترام مرد و همچنین مرد به احترام زن بایستد. هنگام ورود یكی از زوجین، دیگری با روی خوش و لبخند به استقبال همسرش برود و به او خوشامد بگوید و همچنین هنگام خروج با احترام و محبت او را بدرقه كند. متأسفانه امروزه در خانواده‌ها رسم‌شده كه اعضای خانواده این آداب را فقط در حضور مهمانان غریبه رعایت می‌‌كنند گویی این ادای احترام تنها ویژه افرادی است كه با آنها صمیمی نیستیم و به‌قول معروف با آنها رودربایستی داریم.

خروج‌تان را از خانه اعلام كنید

در موارد بسیاری دیده می‌شود كه افراد هنگام خروج از منزل رفتن‌شان را اعلام نمی‌كنند در این صورت همسر و سایر اعضای خانواده چون متوجه رفتن او نمی‌شوند طبیعتا بدرقه‌ای هم صورت نمی‌گیرد. اگر به فیلم‌ها و سریال‌هایی كه در دهه 60 و قبل از آن ساخته شده دقت كرده باشید اینگونه نشان داده می‌شود كه فرد هنگام خروج از منزل از همسرش می‌پرسد: «خانم چیزی برای منزل لازم ندارید؟» یك معنی این پرسش این است كه مرد به این طریق خروجش از منزل را اعلام می‌كند. در همین آثار نمایشی دیده می‌شود كه هنگامی كه زن با این پرسش مواجه می‌شود قبل از اینكه بگوید چه چیزی برای منزل لازم دارد كاری را كه در دست دارد زمین می‌گذارد وبرای بدرقه به سمت مرد‌ حركت می‌كند. در فرهنگ ایرانی- اسلامی مرد نقش مدیریت خانواده را به‌عهده دارد و به‌علت تعهدی كه نسبت به مسائل خانه دارد درواقع با بیان این عبارت هم همسر را از رفتنش مطلع و هم به تعهدش عمل می‌كند. درواقع باید با كلام و رفتارمان هنگام خروج از منزل همسرمان را متوجه این امر كنیم. در پاسخ به این توجه دادن، همسر و سایر اعضای خانواده هم باید تغییر حالتی در وضعیت‌شان ایجاد شود. دقیقا مثل هنگامی كه مهمان قصد ترك منزل میزبان را دارد اینگونه می‌گوید: «اجازه مرخص‌شدن به بنده می‌دهید؟» این كلام و عبارت سبب می‌شود شما متوجه بشوید كه مهمان‌تان قصد رفتن دارد و برای رعایت ادب و احترام باید او را بدرقه كنید. همسران نباید هنگام خروج از منزل‌ تنها به خداحافظی آن هم هنگام خروج بسنده كنند بلكه باید هنگام خروج و ورود فضایی را ایجاد كنند كه استقبال و بدرقه از آنها صورت بگیرد. متأسفانه امروزه در بعضی خانواده‌ها مشاهده می‌شود كه مرد هنگام خروج از منزل نه اطلاعی می‌دهد، نه درباره اینكه در منزل چیزی مورد نیاز هست یا خیر سؤالی می‌پرسد، بلكه وقتی زن درخواست خرید چیزی از او می‌كند اینگونه جواب می‌دهد: «من خیلی كار دارم و گرفتارم خودت تهیه كن.» درواقع با این برخورد به طرف مقابل‌مان اینگونه القا می‌كنیم كه وقتی من در حال خروج از خانه هستم دوست ندارم كسی كاری به كارم داشته باشد حتی بخشی از وظایف و مسئولیت‌هایی كه به‌عهده دارم را به من یادآوری كند.

مردان هم باید رعایت كنند

شاید عده‌ای تصور كنند این تنها زنان هستند كه باید به استقبال و بدرقه شوهرشان بروند و ‌ رعایت آداب و احترام تعهد یكطرفه زن است درحالی‌كه رعایت نكاتی كه ذكر شد زمانی نتیجه‌بخش خواهد بود كه دوطرفه باشد و مرد هم آنها را در مورد همسرش رعایت كند.

به كودكان‌تان هم آموزش دهید

در كودكان تا سن 6 سالگی بیشتر آموزش‌ها‌ از طریق مشاهده و بازی صورت می‌گیرد. بنابراین بهترین روش برای اینكه بتوانیم آداب استقبال و بدرقه را به كودكان بیاموزیم این است كه در درجه اول خودمان آنها را در همه حال رعایت كنیم تا كودك از طریق مشاهده آنها را بیاموزد. برای نهادینه شدن نیز در قالب بازی این آداب و روش‌های صحیح را به آنها آموزش دهیم. بهتر و پسندیده‌تر است هنگامی كه برای استقبال و بدرقه نزد همسرمان می‌رویم از كودكان بخواهیم ما را همراهی كنند. همچنین پدر و مادر می‌توانند برای اینكه عادت به استقبال رفتن را در فرزند ایجاد كنند هنگامی كه وارد منزل می‌شوند هدایای كوچكی در قالب خوردنی، اسباب‌بازی‌های كوچك و ارزان‌قیمت و... را تهیه كنند و هنگامی كه فرزندان به استقبالشان می‌آیند به آنها بدهند. در این صورت كودك تشویق می‌شود كه با شنیدن صدای زنگ، برای استقبال به سمت در حركت كند.

مودب‌باشید

متاسفانه بعضی افراد در گفتارشان احترام و ادب را رعایت نمی‌كنند مثلا هنگامی كه همسر از او سؤالی می‌كند در جواب می‌گویند: «به تو ربطی ندارد» و در ادامه آن می‌خندند به این معنی كه لحنم از روی صمیمیت است. اگر‌فرزندان این صحنه را مشاهده كنند نه‌تنها رعایت ادب و احترام را یاد نمی‌گیرند بلكه بی‌احترامی و مسخره كردن در آنها به شكل عادت درمی‌آید. پسندیده است كه حتی فرزندان خردسالمان را با پیشوند آقا و خانم صدا كنیم و از همان ابتدا به آنها اینگونه یاد دهیم كه صمیمیت منافاتی با احترام ندارد.

كمی محترمانه تر لطفا!

اگر شما در مكانی عمومی باشید و یك نفر سر صحبتی را با شما باز كند حتی اگر چندان هم مایل به شنیدن صحبت‌های او نباشید احساس می‌كنید كه به دلیل احترام باید به حرف او گوش دهید و واكنشی از خود نشان دهید؛ مثلا لبخندی به او بزنید و... اما خیلی وقت‌ها پیش می‌آید كه در ‌ محیط خانواده همسر یا فرزندمان صحبت می‌كند اما هیچ واكنشی به حرف‌های او نشان نداده و همانطور كه مشغول و سرگرم انجام كارهای خودمان هستیم و با بی‌توجهی از كنار او می‌گذریم.

ناامیدنشوید

گاهی هنگامی كه به همسرتان توجه و محبت می‌كنید و او واكنش صحیح و مناسبی نشان نمی‌دهد نباید زود ناامید شده و تغییر روش دهید . در این شرایط باید اندكی گفتار و لحن‌مان را تغییر دهیم تا طرف مقابل‌مان متوجه گفتار و لحن تندش بشود و آن را تعدیل كند اما در رفتار نباید سریع واكنش نشان داد؛ بنابراین حتی اگر پاسخ دلخواه و مناسب‌تان را دریافت نكردید صبور باشید و مداومت كنید‌چون واكنش‌های رفتاری نسبت به گفتار بیشتر الگو قرار می‌گیرد و به سایر اعضای خانواده به‌ویژه فرزندان 
منتقل می‌شود.

به حضور و غیبت همدیگر توجه كنید

بدانیدكسی كه وارد خانه یا از خانه خارج می‌شود ‌ باید او را مورد توجه قرار داد. همانگونه كه وقتی مهمانی وارد خانه می‌شود از جایتان بلند نشوید و به استقبال او نروید ممكن است او این رفتار را بی‌احترامی تلقی كند و عده ای رنجیده شوند به همین اندازه باید در مورد اعضای خانواده هم به این نكته اهمیت داد. پس هنگامی كه همسرتان وارد خانه می‌شود بهتر است هر كاری دست‌تان دارید زمین بگذارید. این مورد توجه قراردادن یعنی استقبال كردن. حتی اگر در آن لحظه كاری انجام می‌دهید كه نمی‌توانید آن را رها كنید باید با كلام به گرمی از او استقبال كنید؛ مثلا اگر همسرتان وارد منزل می‌شود و شما در آشپزخانه در حال شست‌وشوی ظرف هستید می‌توانید به سمت در ورودی بچرخید یا یك قدم به سمت راهروی ورودی بردارید ارتباط چشمی با او برقرار كنید لبخند بزنید و با كلام محبت‌آمیز از او استقبال كنید. اینگونه به او نشان داده‌اید كه متوجه آمدن او بوده‌اید. در این صورت همسرتان با ورودش به منزل احساس بهتری نسبت به شما و فضای خانه و خانواده پیدا می‌كند و با انرژی بیشتری وارد خانه می شود. نباید آنقدر به آمد و رفت همسرمان بی‌تفاوت باشیم به‌طوری‌كه او بعد از ورود به منزل خودش ما را متوجه حضورش در منزل بكند. تكرار و تداوم این رفتار باعث ایجاد بی‌محبتی و دلسردی بین همسرمان می‌شود.

كارشناس این شماره: در این شماره دكتر لیلا بهنام، روانشناس، روان‌درمانگر و مشاور خانواده به سؤالات شما پاسخ داده است.
سؤال: من و همسرم هر دو شاغل هستیم. من از 9 صبح تا 5 بعدازظهر سر‌كار هستم و او از 9صبح تا 7 شب. من هنگامی كه به خانه می‌آیم بسیار خسته‌ام. رسیدگی به كارهای منزل و بچه‌ها مرا خسته‌تر می‌كند. همسرم در كارهای خانه به من هیچ كمكی نمی‌كند و می‌گوید وظیفه توست كه آنها را انجام دهی. همیشه سر این مسئله با هم دعوا داریم و آخر سر هم می‌گوید اگر نمی‌توانی هم به كارهای منزل رسیدگی كنی و هم بیرون از خانه كار كنی سر كار نرو. چگونه می‌توانم او را متقاعد كنم؟

پاسخ: در زندگی زناشویی اولویت‌هایی وجود دارد. بخشی از نیازهای ما فردی و بخشی از آنها بین فردی است؛ یعنی نیازهای مشترك فرد با همسر، فرزندان و اعضای خانواده‌اش. همانطور كه وقتی به حرفه‌ای مشغول می‌شویم نمی‌توانیم به كارفرما بگوییم این قسمت از این كار را چون دوست دارم انجام می‌دهم اما بخش دیگر از كار كه خسته‌ام می‌كند را انجام نمی‌دهم در ازدواج هم‌ باید مسئولیت زندگی مشترك را كامل بپذیریم. این مسئولیت تعاریفی دارد كه طبق شرع، فرهنگ و توافق طرفین مشخص می‌شود. در سؤالتان ذكر نكردید كه توافق اولیه شما با همسرتان چگونه بوده است اما طبق توصیه‌های دین مبین اسلام، مرد مدیریت اقتصادی و زن مدیریت خانه و فرزندان را برعهده دارد. شاغل بودن شما نباید عاملی باشد كه به مسئولیت اصلی و نقش مادرانه و زنانه شما در خانواده آسیب برساند. به‌نظر می‌رسد اشتغال شما پاسخ به نیاز شخصی خودتان است نه خانواده. یعنی كسی از شما انتظار ندارد كه در تأمین مخارج زندگی ‌كمك كنید. به همین دلیل هنگامی كه ابراز خستگی می‌كنیدهمسرتان از شما می‌خواهد شغل‌تان را رها كنید. اگر اینچنین است و شما برای پاسخ دادن به علایق و نیازهای شخصی‌تان بیرون از منزل شاغل هستید بدانید كه اطرافیانتان مجبورنیستند شما را در پاسخ‌دادن به این نیاز شخصی همراهی كنند. بنابراین باید بتوانید از پس وظایف داخل و خارج از منزل به خوبی بربیایید. البته گفت و گو همیشه می‌تواند راه‌های جدیدی را پیش پای زوجین قرار دهدضمن اینكه رعایت این 2نكته می تواند به شما كمك كند:
1- با خودتان روراست باشید و اگر فكر می‌كنید مدیریت همزمان وظایف داخل و خارج از خانه در توان شما نیست كارتان را سبك كنید و ساعات بیشتری را به رسیدگی به كارهای خانه اختصاص دهید.

2- تعیین تكلیف در روابط بین‌فردی، مقاومت ایجاد كرده اما پیشنهاد دوستانه، افراد را به انجام تكالیف ترغیب می‌كند. هنگامی كه می‌خواهید مسئولیتی را به همسرتان محول كنید به‌گونه‌ای رفتار نكنید كه او حس نكند او را مجبور به این كار می‌كنید. مثلا پیشنهاد دهید برای نظافت بخشی از منزل شما، همسر و حتی فرزندانتان با هم همكاری كنید تا كارها زودتر تمام شود و بتوانید ساعات باقیمانده را دسته‌جمعی تفریح كنید.

 


شنبه 27/10/1393 - 21:52
خودرو


مهارت‌های زندگی > فوت و فن - اصغر اصغری:
آمار‌ها می‌گویند بیش از ۷ میلیون دستگاه موتورسیکلت در شهرهای مختلف کشور در حال تردد هستند.

وسایل نقلیه‌ای كه علاوه بر مقرون به صرفه‌بودن و كارایی فراوان، البته دل‌نگرانی‌هایی هم ایجاد می‌كنند. بیش از یك دهه می‌شود كه این وسیله نقلیه در كلانشهرهایی مثل تهران حتی به وسیله‌ای برای كسب روزی تبدیل شده است و كالا و مسافر جابه‌جا می‌كند. با این حال استفاده نادرست از این وسیله نقلیه باعث شده كه اكثرا تصور شود موتورسوار‌ها مصون از رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی هستند. راكبان متخلف برای رسیدن به هدف كه همانا رسیدن زود‌تر به مقصد باشد قوانین را زیر پا می‌گذارند، غافل از اینكه چشم تیزبین قانون همواره در پی آنهاست. اگر شما هم موتورسوار هستید و از قوانین و مقررات مربوط به این وسیله نقلیه كمتر اطلاع دارید، این گزارش را كه به كمك شهرام جباری‌زادگان، معاون آموزش سازمان حمل‌ونقل و ترافیك شهرداری تهران تهیه شده بخوانید تا هم به خود و دیگران آسیبی نزنید وهم با اعمال قانون و جریمه‌های سنگین مواجه نشوید.

كلاه‌كاسكت قابلمه نیست!

سر انسان در برخورد‌ها و تصادفات رانندگی بیشترین آسیب را می‌بیند و به همین دلیل، همراه داشتن كلاه‌كاسكت ایمنی برای راكب موتورسیكلت و همراه او در همه معابر شهری الزامی شده است. مطابق قانون، هم راكب و هم سرنشین باید از این قانون تبعیت كرده و سرشان را با كلاه‌كاسكت استاندارد محافظت كنند. عدم‌رعایت این قانون حیاتی علاوه بر اینكه تهدیدی بالقوه برای سلامتی راكب و سرنشین به شمار می‌رود برایشان جریمه ۳۰ هزار تومانی و توقیف موتورسیكلت را به همراه خواهد داشت. البته همراه داشتن كلاه‌كاسكت ملاك نیست، استفاده كردن از آن مهم است؛ پس آن را فقط دست‌تان نگیرید.

وانت بار یا موتوربار؟!

چند سالی است كه حمل بار یا سرنشین به‌عنوان یكی از شغل‌های پردرآمد از سوی جمعیت موتورسوار مورد استقبال قرار گرفته است. قوانین راهنمایی و رانندگی حمل بار و مسافر را منوط به رعایت برخی شرایط كرده است. قاعده كلی می‌گوید، جابه‌جایی بارهایی كه حجیم نیستند و جای زیادی اشغال نمی‌كنند و همینطور همراهی یك سرنشین همراه با راكب موتورسیكلت فاقد اشكال قانونی است. اگر با موتورسیكلت بار حجیم و نامتعارف حمل كنید به‌طوری كه بخشی از بار از بدنه موتور بیرون بزند، با جریمه ۱۰ تا ۴۰ هزار تومانی مواجه می‌شوید. همینطور جریمه حمل سرنشین غیرقانونی برای هر نفر ۱۰ هزار تومان تعیین شده است.

تولید صدای ناهنجار و دود ممنوع

اگر منابع تولید آلودگی صوتی را در شهر تهران بررسی كنیم، تقریبا نیمی از آن به موتورسیكلت‌ها مربوط است. میزان آلایندگی صوتی موتورها در كشور ما ۸۳ دسیبل است، حال آنكه معیار استاندارد جهانی تولید صدای موتورسیكلت ۷۷ دسیبل تعریف شده است. تازه برخی از راكبان موتورسیكلت با دستكاری اگزوز صدای گوشخراش‌تری هم تولید می‌كنند. قانون اینگونه موتورها را ۳ تا ۶‌ ماه توقیف می‌كند، ضمن اینكه جریمه ۴۰ هزار تومانی هم درنهایت نصیبشان خواهد شد. تولید دود شدید و میزان آلایندگی بالا نیز همین جریمه‌ها را برای مالك موتورسیكلت ثبت می‌كند.

حریم پیاده‌رو را نگه دارید

حتما شما هم جزو شهروندانی هستید كه به واسطه عبور موتورسوار‌ان از پیاده‌رو حسابی شاكی شده‌اید. ورود موتور‌ها به محل تردد عابران پیاده نوعی تجاوز به حقوق آنها محسوب می‌شود. البته گذشته از اینكه ورود به پیاده‌رو مسئله تضییع حقوق شهروندان به شمار می‌رود جرایمی را هم برای راكبان متخلف به‌دنبال خواهد داشت. در قوانین جدید ورود موتورسوار‌ها به داخل پیاده‌رو جریمه ۵۰هزار تومانی و ۵ نمره منفی برایشان به همراه می‌آورد. ضمن اینكه موتورشان هم باید یك هفته‌ توقیف شود. همچنین ورود موتورسوار‌ها به حریم عابران پیاده، خطر بروز تصادف را نیز افزایش می‌دهد.

اینجا جای شما نیست!

ترافیك خیابان‌ها كه كمی سنگین می‌شود سر و كله موتورسواران خاطی در خطوط ویژه تردد اتوبوس‌ها هم افزایش می‌یابد؛ خط‌هایی كه برای تردد سریع وسایل نقلیه عمومی یا امدادی طراحی شده‌اند معبر عده‌ای موتورسوار قانون‌گریز می‌شوند اما این پایان راه برای آنها نیست. تردد در اینگونه خطوط، جریمه ۵۰ هزار تومانی را نصیبشان خواهد كرد. علاوه بر این جریمه، موتورسیكلت هم یك هفته توقیف می‌شود و درصورت تكرار این تخلف، میزان توقیف موتورسیكلت تا یك‌ماه افزایش می‌یابد. فراموش نكنید اگر در مسیرهای ممنوعه تردد كنید و به هر شكلی دچار حادثه و تصادف شوید، مقصر اول و آخر شما خواهید بود.

تك چرخ نزنید

آمارهای پلیس نشان می‌دهد كه تخلف تك‌چرخ زدن با موتور در میان موتورسوارهای ۱۶ تا ۲۵سال بیشتر طرفدار دارد اما تك چرخ‌زدن و اجرای حركات نمایشی خطرناك در معابر شهری جریمه‌های سنگینی را برای مالك موتور به همراه خواهد داشت. برابر با قانون جدید پلیس راهنمایی و رانندگی، تك چرخ زدن و انجام حركات نمایشی ۱۰۰ هزار تومان برای فرد متخلف آب می‌خورد. ضمن اینكه توقیف موتور را هم باید به مجموع جریمه‌های آن افزود. یادتان باشد موتور را دوچرخ ساخته‌اند تا همیشه روی 2چرخ آن حركت كنید! چرا كه با انجام حركات نمایشی ۱۰ نمره منفی هم در كارنامه‌تان ثبت خواهد شد.

موتورسوار‌ان مراقب باشند

شهرام جباری‌زادگان، معاون آموزش سازمان حمل ونقل و ترافیك شهرداری تهران سال‌هاست در راه فرهنگسازی و آموزش رفتارهای صحیح ترافیكی به شهروندان، فعالیت می‌كند به‌طوری كه در سال‌های اخیر، بیشتر برنامه‌های فرهنگی و آموزشی مرتبط با بحث رفتارهای ترافیكی از سوی او و همكارانــــش اجرایی شده است.

روزهای برفی، بدون موتور

دانستن نكاتی درباره قوانین راهنمایی و رانندگی مربوط به موتورسیكلت‌ها به شما كمك می‌كند تا بهتر از این وسیله نقلیه استفاده كنید و كمتر آسیب ببینید.

روزهای برفی ممنوع: حالا در روزهای ابتدایی فصل سرد سال قرار داریم؛ فصلی كه احتمال بارش برف یا یخ بستن معابر در برخی از ساعت‌های شبانه روز افزایش می‌یابد. طبق قوانین راهنمایی و رانندگی، استفاده از موتورسیكلت در این روز‌ها كه جاده‌ها حالتی لغزنده به‌خود می‌گیرند ممنوع است.

معاینه فنی شوید: همه وسایل نقلیه ملزم به داشتن برگه معاینه فنی هستند و موتورسیكلت‌ها هم از این قانون مستثنی نشده‌اند. ۱۲ مركز معاینه فنی در شهر تهران مستقر است كه ۱۰ مركز امكان صدور برگه معاینه فنی ویژه موتورسیكلت را دارا هستند.

روی پل نروید: تردد موتورسیكلت‌ها روی پل‌ها، احتمال بروز برخی حوادث را افزایش می‌دهد. برای همین درصورت وجود مسیر جایگزین، هرگز با موتورسیكلت از روی پل‌ها تردد نكنید. عبور موتورسیكلت‌ها از تونل‌ها مثل تونل توحید نیز ممنوع اعلام شده است.

حركت با چراغ روشن: بررسی وضعیت چراغ‌های عقب، جلو و راهنمای موتورسیكلت را فراموش نكنید؛ چرا كه در ساعت‌های تاریك شبانه روز، این وسایل نقلیه كمتر در زاویه دید دیگر راننده‌ها قرار می‌گیرند.


شنبه 27/10/1393 - 21:47
کامپیوتر و اینترنت


فضای سایبر > سخت‌افزار - نگار شهیددخت:
سرعت شبکه وای‌فای‌تان کند شده است؟ گاهی اوقات نمی‌توانید به اینترنت دسترسی داشته باشید و دلیل آن را نمی‌دانید؟

اگر به‌طور مرتب با این مشكلات روبه‌رو می‌شوید، شاید اتصال وای‌فای دستگاه شما مشكل داشته باشد اما چنانچه گاه و بیگاه در ساعات مشخصی از روز دچار این مشكلات می‌شوید، این اتفاق نشان‌دهنده آن است كه شخص دیگری در حال استفاده از اینترنت شماست و وقت آن رسیده تا شبكه وای‌فای‌تان را بررسی كنید. این روزها كمتر كسی را می‌توان پیدا كرد كه از تكنولوژی وای‌فای استفاده نكرده باشد اما یكی از مشكلات كاربران این تكنولوژی این است كه افراد دیگر به‌صورت پنهانی از پهنای باند آنها استفاده نكنند. متأسفانه استفاده غیرمجاز از اینترنت وای‌فای این روزها بسیار متداول شده است. یكی از كارهایی كه می‌تواند شما را از شر شركای غیرمجاز و پنهان اینترنت بی‌سیم خلاص كند، تغییر دادن رمز مودم وای فای است.

  • دلیل تغییر رمز مودم‌های وای‌فای

1- جلوگیری از دزدی اطلاعات شخصی
متأسفانه خیلی‌ها اصلا متوجه این مسئله نیستند كه هكر‌ها برای دزدی اطلاعات شخصی كاربران چه امكاناتی در اختیار دارند! سیستم عامل‌هایی كه عموم مردم از آن استفاده می‌كنند امنیت كافی برای محافظت از اطلاعات شخصی شان ندارند و به راحتی نفوذ‌پذیرهستند. از طرفی كار‌كردن با سیستم عامل‌های امن‌تری مانند لینوكس برای همه ساده نیست و عموم مردم موقع كاركردن با لینوكس با مشكلات ریز و درشت زیادی مواجه می‌شوند. شبكه‌های كامپیوتری بهترین راه برای هكر‌هاست تا به سیستم عامل شما (چه لپ‌تاپ وچه موبایل) نفوذ كرده و اطلاعات شخصی‌تان را سرقت كنند! تغییر مداوم رمز وای فای دست بسیاری از هكر‌ها را قطع می‌كند! فراموش نكنید كه تغییر رمز وای‌فای فقط یك راه‌حل ساده است و لازم است بدانید كه با تغییر رمز وای فای نمی‌توان هكر‌های حرفه‌ای را متوقف كرد!

2- جلوگیری از دزدی شارژ اینترنت

اگر چه ریشه این ناهنجاری فرهنگی صرفا هزینه‌های اینترنت نیست اما مسئله هزینه می‌تواند انگیزه شارژ دزدی را در افراد، به‌خصوص نوجوان‌ها ایجاد كند.

  • پرینت هیجان‌انگیز از صفحات وب www. printwhatyoulike. com

printwhatyoulike ، پرینت‌گرفتن از اطلاعات سایت‌های اینترنتی را برای شما به یك تفریح تبدیل می‌كند! می‌گویید نه، آدرس سایتی را كه می‌خواهید از آن پرینت بگیرید در بخش مورد نظر این سایت وارد كنید و امكانات آن را ببینید. فرض كنید یك صفحه پر متن و پر عكس را باز كرده‌اید و می‌خواهید از بعضی عكس‌ها و بخش‌هایی از متن (و نه همه آن) پرینت داشته باشید. در حالت عادی نهایتش باید همه این صفحه را در صفحه ورودی كپی كنید و متن و عكس‌هایی را كه نمی‌خواهید حذف كنید و بعد پرینت بگیرید اما این سایت ابزارهایی به شما می‌دهد كه با آنها در همان صفحه وب می‌توانید هر چه را نخواستید به راحتی از صفحه حذف كنید، تغییر سایز دهید و به شكل دلخواه پرینت بگیرید.

  • حل‌المسائل تلفظ www. forvo. comگ

آنهایی كه زبان‌آموز هستند، عمدتا با تلفظ درست و دقیق واژه‌ها درگیر هستند. سایت «فوروو»، تقریبا بیشتر زبان‌های دنیا را پشتیبانی می‌كند. در بخش زبان‌ها حتی زبان فارسی و تركی و كردی هم وجود دارد. برای استفاده، كافی‌است عضو سایت باشید كه كاملا رایگان است. سپس زبان مورد نظر را انتخاب كنید تا وارد همان بخش شوید و واژه‌ای را كه می‌خواهید وارد كنید اگر در سایت تلفظ آن كلمه موجود باشدبرایتان با عنوان فرد تلفظ‌كننده آورده می‌شود و می‌توانید تلفظ دقیق واژه را داشته باشید و حتی امكان به اشتراك‌گذاری و دریافت آن تلفظ هم برایتان در سایت وجود دارد. هر واژه‌ای در سایت موجود نیست اما می‌توانید كمك كنید تا محتوای سایت كامل شود. كافی است كه با یك میكروفون واژه‌ها را تلفظ و در سایت بارگذاری كنید.

  • سرعتشو زیاد كن JetBoost 2

گاهی شما به سرعت بیشتری روی كامپیوتر خود نیاز دارید؛ مثلا وقت‌هایی كه درگیر یك كار گرافیكی سنگین مثل ویرایش ویدئو هستید. این برنامه در چنین شرایطی می‌تواند با قطع‌كردن پردازش سرویس‌ها و فایل‌های غیرضروری سیستم عامل، حجم قابل دسترس روی Ram شما را افزایش دهد. برای این كار هم تنها باید برنامه را باز كنید و روی كلید آبی بزرگ Boost كلیك كنید. وقتی كار سنگین شما تمام شد، كافی است كه روی Restore كلیك كنید تا تمام سرویس‌ها و پردازش‌های قبلی مجددا فعال شود. این برنامه ضمنا به شما اجازه می‌دهد سرویس‌های مورد نظری را كه می‌خواهید غیرفعال شوند، به‌صورت دستی هم انتخاب و ویرایش كنید تا كارایی نهایی بهتری كسب كنید. دقت كنید كه اگر سیستم قدیمی دارید نباید انتظار معجزه از این برنامه داشته باشید.

  • اسكنر خانگی CamScanner

اپلیكیشن CamScanner برنامه‌ای است كه موبایل شما را تبدیل به یك اسكنر می‌كند و ترتیبی می‌دهد كه دیگر نیازی به دستگاه‌های جاگیر اسكنر نداشته باشید. تعجب نكنید، این برنامه طبیعتا در سخت‌افزار دستگاه شما نمی‌تواند تغییری ایجاد كند اما شرایطی را فراهم می‌كند كه عكس‌های گرفته شده توسط دوربین موبایل، با افكت‌های مخصوص بدون اینكه افت كیفیتی به‌وجود ‌آید، تبدیل به آثاری اسكن‌شده شوند. قبل از اعمال افكت، می‌توانید باCamScanner حواشی اضافی عكس خود را حذف كرده و دقیقا بخشی را كه مدنظر دارید، انتخاب كنید. تنظیمات برنامه در این بخش به‌صورت پیش‌فرض روی گزینه Auto قرار دارد اما اگر دوست داشته باشید می‌توانید خودتان افكت‌ها را كنترل كنید و نتیجه‌ای كه بیشتر موردقبول‌تان هست را به‌دست آورید.

  • روش تغییر رمز وای فای در انواع مودم‌ها

تغییر رمز مودم وای فای بسیار ساده است. كافی است چند اصطلاح ساده را یاد بگیرید. اگر این چند اصطلاح را یاد بگیرید می‌توانید رمز وای فای هر نوع مودمی (از هر برندی) را به راحتی تغییر بدهید.
مرورگر‌تان را باز كنید (ترجیحا فایرفاكس) از نوار آدرس واقع در بالای صفحه به آدرس ۱۹۲. ۱۶۸. ۱. ۱ بروید.
نام كاربری و رمز عبور مودمتان را وارد كنید (دقت كنید نام و رمز مودم با وای‌فای فرق می‌كند) تا وارد صفحه تنظیمات مودم بشوید. پیش‌فرض نام كاربری و رمز عبور بسیاری از مودم‌های ای‌دی‌اس‌ال ،admin است كه شما می‌توانید آن را به دلخواه تغییر دهید.
تا اینجا همه مودم‌ها مثل هم هستند اما برای ورود به قسمت تنظیمات وای فای ۲ راه وجود دارد كه در مودم‌های مختلف یكی از 2 روش اعمال شده است:
در صفحه اصلی تنظیمات مودم گزینه‌ای وجود دارد با عنوان Network كه وقتی رویش كلیك می‌كنید صفحه دیگری باز می‌شود كه چند گزینه دارد. گزینه‌ای با عنوان Wireless یا WiFi و یا WLAN را پیدا كنید تا وارد صفحه تنظیمات وای‌فای بشوید. در بخش تنظیمات وای‌فای به قسمت Security بروید و از آنجا گزینه Password یا Preshared Key یا Passphrase را یافته و به دلخواه تغییرش دهید.


شنبه 27/10/1393 - 21:47
خودرو


حمل ‌و‌ نقل > مقررات - الهام مرادی:
روزانه تعداد بسیاری ماشین در کنار ما، در محل زندگی ما و خانواده‌مان در حال تردد هستند. حضور این خودرو‌ها گرچه به‌صورت عادی هم خطرناک است اما خطر اصلی وقتی ما را تهدید می‌کند که موتور این خودرو‌ها خوب کار نکند و گازهای بسیار سمی تولید کند.

البته اهمیت معاینه‌ فنی برای خودرو‌ها به همین‌جا ختم نمی‌شود و اوج بحران زمانی است كه شما با خیال راحت پشت ماشینی می‌نشینید كه‌ بیش از یك سال سیستم‌های داخلی آن هیچ كنترلی نشده است و با سپردن جان خود و خانواده‌تان به‌دست آن راهی خیابان‌ها و جاده‌ها می‌شوید. وقتی می‌شنویم علت ۳۰ درصد از تصادف‌ها ‌ نقص فنی‌خودرو‌‌ بوده است و‌ بیش از ۸۰ درصد آلودگی هوای تهران ناشی از منابع متحرك است، دیگر جای تردید برای شما استفاده‌كنندگان از خودروهای شخصی فاقد معاینه‌ فنی باقی نمی‌ماند كه سوار بر مركب‌های مرگبار هستید. خب، پس در اینكه باید اتومبیلتان را به مراكز معاینه فنی ببرید تردیدی نیست اما چه كار كنیم كه در این مراكز مردود نشویم؟

  • عامل مردودی اول: گازهای خروجی

آمارهای رسمی ستاد مركزی معاینه‌ فنی خودروهای تهران می‌گوید كه بیشترین عامل مردودی خودرو‌ها در مراكز، مربوط به گازهای خروجی از اگزوز است. این عمل در تستی كه به‌عنوان تست 4 گاز معروف شده، انجام می‌شود. در تست 4 گاز میزان گازهای آلاینده زیست‌محیطی نظیر مونواكسیدكربن، دی‌اكسیدكربن و هیدروكربن‌ها (HC) را در اگزوز خودرو مشخص می‌كند.

  • چكار كنیم؟

عدم‌تعویض یا عدم‌نصب قطعاتی مانند كاتالیست و كنیستر سبب می‌شود كه میزان گازهای آلاینده در خودرو‌ها رو به افزایش بگذارد. قبل از رفتن به مراكز معاینه فنی، از وضعیت این ۲ قطعه مطمئن شوید. در ضمن تنظیم موتور هم در تنظیم گازهای خروجی بسیار تأثیرگذار است. این كار هم اگر قبل از معاینه فنی برای خودرو انجام شود، شما را در این مراكز روسفید خواهد كرد.

  • عامل مردودی دوم: عیوب ظاهری

شاید باورتان نشود ولی آمار‌ می‌گوید كه دومین علت شایع در مردود شدن خودرو‌ها در تست معاینه‌ فنی، عیوب ظاهری است. سالم نبودن شیشه جلو، شیشه عقب، چراغ خطر عقب، چراغ دنده عقب، چراغ راهنمای عقب و جلو، سپر جلو و عقب، اتاق خودرو، رنگ خودرو، روغن‌ریزی، برف پاك‌كن و شیشه شور، صاف بودن آج تایر و... می‌تواند باعث مردود شدنتان شود.

  • چكار كنیم؟

قبل از رفتن به معاینه فنی، نگاهی به اوضاع چراغ‌هایتان بیندازید. تعویض چراغ‌های سوخته كاری است كه خودتان هم به راحتی می‌توانید انجام دهید. درخصوص لاستیك‌ها، حواستان باشد كه حداقل ۷۰ درصد آجشان باید سالم باشد تا مردود نشوید. شیشه‌ها و آیینه‌ها و برف‌پاك‌كن‌ها هم كه عیوبشان با یك نگاه قابل تشخیص است. حتما آنها را برطرف كنید.

  • عامل مردودی سوم: هم راستایی چرخ ها

‌هم راستا نبودن فنر‌ها و نیز چرخ‌های جلو باعث مردود شدن شما در معاینه فنی می‌شود. ‌ این مشكل باعث افزایش مصرف سوخت هم خواهد شد. در شرایط ایده‌آل میزان این انحراف برای هر چرخ باید حداكثر ۷ متر در هر ۱۰۰۰ متر باشد؛ یعنی اگر فرمان خودرو را‌‌‌‌ رها كنیم پس از پیمودن ۱۰۰۰ متر فقط ۷‌متر منحرف شود.

  • چكار كنیم؟

یكراست به یك مركز جلوبندی‌سازی و میزان فرمان بروید و خودرویتان را اصطلاحا میزان فرمان كنید. این كار باید بعد از هر بار تعمیر جلوبندی و تعویض قطعات آن انجام شود. هزینه میزان فرمان ساده هم حدود ۱۰ هزار تومان است. برای جلوگیری از بروز چنین مشكلی می‌توان به استفاده صحیح از تایر‌ها و عدم‌استفاده از رینگ‌های غیراستاندارد اشاره كرد.

  • عامل مردودی چهارم: ترمزهای معیوب

اهمیت عملكرد درست ترمز خودرو كه نیازی به گفتن ندارد. این تست در مراكز معاینه فنی توسط دستگاهی صورت می‌گیرد كه خودروهای سواری و وانت‌بار‌ها را تا وزن ۴ تن مورد بررسی قرار می‌دهد. در این امتحان، عملكرد ترمز و میزان قدرت ترمزگیری در تمامی چرخ‌ها و قدرت عملكرد ترمزدستی در خودروهای سواری مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • چه باید كرد؟

قبل از رفتن به مركز معاینه فنی، می‌توانید چرخ‌های جلو را باز كنید و نگاهی به وضعیت لنت‌هایتان بیندازید. استفاده از لنت‌های ترمز مناسب و استاندارد و نیز استفاده از روغن ترمز‌های استاندارد ازجمله مواردی است كه می‌تواند شما را در سالم نگاه داشتن سیستم ترمز خودرویتان مطمئن كند. تعویض لنت ترمز هم كار چندان مشكلی نیست.

  • عامل مردودی پنجم: جلوبندی نامناسب

فرمانتان موقع رانندگی می‌لرزد؟ خب، به معاینه فنی نروید چون بلافاصله مردود می‌شوید. تست مهمی كه در مراكز انجام می‌شود كنترل وضعیت جلوبندی‌ اتومبیل شماست. این عمل توسط دستگاهی صورت می‌گیرد كه می‌تواند اتومبیل‌های سواری و وانت‌بار‌ها را تا وزن حداكثر 3/5 تن در هر محور به‌صورت جداگانه تست كند.

  • چه باید كرد؟

باید به یك جلوبندی‌سازی بروید تا اگر قطعه‌ای آسیب دیده، آن را تعویض كنید. این یكی یك كار تخصصی است كه از عهده شما خارج است . یادتان باشد كه حمل بار اضافه - برای خودروهای سواری میزان بار مجاز معمولا ۲۰۰ كیلوگرم است- و همچنین حركت در جاده‌های خراب و افتادن در چاله چوله‌های معابر می‌تواند باعث آسیب دیدن جلوبندیتان شود.

عامل مردودی ششم: تنظیم نبودن موتور

عامل آخر مردودی خودرو‌ها در مراكز معاینه فنی، تنظیم نبودن موتور است. عدم‌تنظیم موتور می‌تواند سبب عدم‌سوخت‌رسانی مناسب و در نتیجه عدم‌احتراق مناسب شود كه خود باعث تولید آلایندگی می‌كند. اگر موتور یك خودرو تنظیم نباشد، مسلماً احتراق در داخل آن به درستی انجام نمی‌شود. احتراق ناقص از یك طرف باعث آلودگی هوا می‌شود و از طرف دیگر مصرف سوخت را بالا می‌برد.

  • چه باید كرد؟

بعضی اتومبیل‌ها با یك تنظیم ساده موتور، از احتراق ناقص نجات می‌یابند. یادتان باشد استفاده از روغن موتور‌های مناسب و استاندارد و نیز فیلتر هوای استاندارد در زمان مناسب و همچنین تعویض تسمه‌تایم خودرو سبب می‌شود كه موتور خودرو در شرایط مناسبی به سر ببرد. البته مراجعه به تعمیرگاه‌های مجاز برای تنظیم موتور قبل از مراجعه به مراكز معاینه فنی الزامی است.

  • چی با خودتان ببرید؟

اگر قصد دارید به مراكز معاینه فنی مراجعه كنید، یادتان باشد كه فقط داشتن كارت خودرو یا برگه سبز خودرو كفایت می‌كند. ‌ بدون این مدرك، با اصرار و پافشاری هم اتومبیل شما معاینه نمی‌شود.

  • هزینه چقدر است؟

بابت معاینه فنی كامل خودرویتان، فقط ۱۱ هزار تومان پرداخت می‌كنید كه با توجه به خدماتی كه به شما داده می‌شود بسیار ناچیز است. یادتان باشد كه اگر خودرویتان مردود شود و دوباره بخواهید به این مراكز برگردید بابت هر بار معاینه دوباره باید ۲ هزار تومان دیگر پرداخت كنید.

  • كی باید مراجعه كنید؟

‌ خودروهای صفركیلومتر تا ۵ سال می‌توانند به مراكز معاینه فنی مراجعه نكنند. ‌بعد از این ۵ سال، انواع وسایل نقلیه شخصی و دولتی سبك و موتورسیكلت باید هر یك سال، یك‌بار به مراكز معاینه فنی بروند. این دوره زمانی برای وسایل نقلیه سنگین شش ماهه خواهد بود. همچنین دوره زمانی معاینه فنی برای انواع وسایل نقلیه عمومی سبك مثل تاكسی‌ها و سنگین مثل اتوبوس‌ها اعم از درون‌شهری و برون‌شهری با عمر ۱۰ سال یا كمتر، شش ماهه و برای عمر بیشتر از ۱۰ سال، سه ماهه خواهد بود. در حقیقت برای خودروهایی كه سن بیشتری دارند دوره‌های معاینه فنی كوتاه‌تر شده است. دوره زمانی معاینه فنی انواع وسایل نقلیه فوریت‌های پزشكی و امدادی مانند آمبولانس، آتش‌نشانی و امداد خودرو‌ها اعم از سبك، سنگین و موتور‌سیكلت هم شش ماهه است.


شنبه 27/10/1393 - 21:46
خانواده


مهارت‌های زندگی > خانواده - تارا ذکایی:
دیده‌اید بعضی از فیلم‌ها و سریال‌های خارجی چقدر عجیب‌اند؟ یک جورهایی همه‌‌چیز را در حد اعلا نشان می‌دهند که آدمیزاد به چشم‌های خودش شک می‌کند، بعد هم به عقلش شک می‌کند، بعد هم شروع می‌کند از خودش سؤال کردن که اگر اینها زندگی می‌کنند ما دقیقا داریم چکار می‌کنیم؟

همان فیلم‌هایی را عرض می‌كنیم كه در آنها مرد خانواده پورشه دارد، زن خانواده یك گاوصندوق پر از سرویس جواهرات و بچه‌ها برای كادوی تولدشان سرویس اتاق خوابشان كلا عوض می‌شود! آدمیزاد خاصیتی دارد كه حضرت بابا‌طاهر آن را رو كرده: «هر آنچه دیده بیند دل كند یاد.» زیبایی و رفاه آنقدر فریبنده‌اند كه ممكن است جست و‌جوی بیش از اندازه این دو به زندگی‌مان آسیب بزند. پس حال این سؤال پیش می‌آید كه وقتی جای پول، بی‌پولی می‌آید سراغ زندگی‌مان باید چكار كرد؟ دكتر سپیده شبان، روانشناس خانواده به این سؤال پاسخ می‌دهد.

  • مثبت‌اندیشی كافی است؟

یك جاهایی مثبت‌اندیشی برای زندگی لازم است. در حقیقت وقتی انسان در سخت‌ترین شرایط قرار گرفت نباید امیدش را برای بهبود وضعیت از دست بدهد. خوشبختانه در كشور ما طی سال‌های اخیر با فعالیت گسترده بخش‌هایی از گروه‌های مرجع ازجمله روحانیون، این موج مثبت‌اندیشی فعال‌تر شده است. البته مثبت‌اندیشی نباید با ‌رؤیا‌پردازی اشتباه گرفته شود. برای روشن شدن موضوع اجازه بدهید مثالی بزنیم. دین اسلام تأكید می‌كند كه هرگز از رحمت خدا ناامید نشوید. این بخش از مثبت‌اندیشی خیلی هم خوب است. مشكل از وقتی شروع می‌شود كه ما داشتن صبر، تلاش كردن و مرز بین داشتن آرزو و رویاپردازی را گم می‌كنیم. نگاه كردن به ابعاد مثبت مسائل خیلی هم زیباست. امید داشتن و خواستن بهترین‌ها هم زیباست اما یادمان باشد مراقب بالا رفتن سطح توقع‌مان باشیم و نگذاریم داشتن خانه 70متری به جای خانه 500متری ناراحتمان كند و یا باعث شود به‌خودمان یا به‌خصوص به همسرمان فشار بیاوریم. یادمان باشد‌ رؤیاپردازی و كاری نكردن با تلاش كردن برای رسیدن به آرزوها فرق دارد. مراقب باشیم نگذاریم آدم‌های توی فیلم‌ها، زندگی واقعی ما را از ما بدزدند و نگذارند از آنچه داریم بهره ببریم.

  • خودتان را خوشبخت كنید

به جای پولدار بودن، به فكر موفق بودن باشید. برای موفقیت لطفا زحمت بكشید! تمام آدم‌های موفق علاوه بر اینكه موفقیت را با تمام وجود خواسته‌اند برایش تلاش هم كرده‌اند. آنها صرفه‌جو بوده‌اند، زودتر از بقیه سر كار رفته‌اند و دیرتر برگشته‌اند، پشتكار داشته‌اند، ناامید نشده‌اند و هیچ كدام از فرصت‌های آموزشی برای پیشرفت در كار را از دست نداده‌اند. اگر شما هم می‌خواهید موفق شوید بچسبید به كارتان. روی داشتن روابط حسنه با اطرافیانتان سرمایه‌گذاری كنید، به كارتان عشق بورزید و برایش وقت و انرژی بگذارید. وقتی پای دوره‌های آموزشی به میان می‌آید نخستین نفر برای یادگیری باشید. از این كلاس‌ها درس بگیرید و مطمئن باشید كه این درس‌ها به كارتان مرتبط هستند و به پیشرفت‌تان كمك می‌كنند. خودتان مسئولیت خوشبخت كردن خودتان را برعهده بگیرید. منتظر معجزه ننشینید و همیشه به‌خاطر داشته باشید آدم‌هایی كه توانسته‌اند خودشان را خوشبخت كنند قادرند بقیه را نیز خوشبخت كنند.

  • عاشقانه‌ها بادوام‌ترند!

این زوج‌هایی كه الان درباره‌شان می‌گوییم مال قصه‌ها نیستند. آنها كسانی بوده‌اند كه در واقعیت رویت شده‌اند؛ كسانی كه با كمترین امكانات موجود زندگیشان را شروع كرده‌اند اما با صرفه‌جویی توانسته‌اند برای خودشان خانه‌ای، هر چند كوچك، دست و پا كنند و امكانات اولیه‌ای داشته باشند و به این ترتیب همیشه از زندگی‌شان راضی باشند. می‌پرسید رمز موفقیت آنها چیست؟ عامل مشتركی كه بین چنین زوج‌هایی دیده می‌شود این است كه واقعا همدیگر را دوست دارند. نه از آن مدل دوست داشتن‌های فانتزی كه تا تقّی به توقّی می‌خورد عشق و عاشقی از سرشان می‌پرد. این آدم‌ها از اول همدیگر را همانطور كه هستند دیده‌اند، قبول كرده‌اند و دوست داشته‌اند. برای اینكه زندگیشان را هم بسازند هر دو هم‌جهت با هم حركت كرده‌اند. در حقیقت چنین زوج‌هایی دوستان خوبی برای هم هستند و میزان صمیمیت‌شان بسیار بالاست. آنها روی رابطه‌شان كار می‌كنند و زود خسته نمی‌شوند. شما هم سعی كنید روی بعد صمیمیت و دوستی با همسرتان كار كنید، به او محبت كنید و او را همانطور كه هست دوست داشته باشید. به این ترتیب نه‌تنها سختی‌ها هیچ وقت حریفتان نمی‌شوند كه بعد از مدتی متوجه می‌شوید همگام با هم شده‌اید و دارید زندگیتان را می‌سازید.

  • دخترها مراقب باشند

بعضی از دخترها فكر می‌كنند تا وقتی كه در خانه پدرشان هستند از پدر پول توجیبی می‌گیرند و بعدش هم برای اینكه مشكل مالی نداشته باشند باید ازدواج كنند و از شوهرشان پول بگیرند. درست است كه از نظر شرعی و عرفی بار مالی زندگی بر عهده مرد است اما این مسئله نباید باعث بشود دخترها دست روی دست بگذارند و منتظر جناب ATM، یا همان شوهر پولدار بمانند! این طرز فكر یكی از ملاك‌های اشتباه برای انتخاب همسر است. این روزها بعضی از دختران منتظر رسیدن مردی هستند كه آنها را به پرنسس‌های هالیوودی تبدیل كند و ملاكشان برای انتخاب همسر صرف ثروتمند بودن است. در این صورت باید از خودتان بپرسید اگر پول این مرد را از او بگیرند همچنان حاضر هستید با او زیر یك سقف بمانید؟ اگر برای جواب دادن به این سؤال حتی یك لحظه مكث كردید بدانید معیار شما بسیار اشتباه است. این یك واقعیت است و نه شعار: وقتی زندگی شما بر مبنای یك ملاك اشتباه تشكیل شود تا ثریا می‌رود دیوار كج! اگر هم ازدواج كرده‌اید و آب از سرتان گذشته حتما به بازنگری در ارزش‌هایتان فكر كنید.

  • پسرها مراقب باشند

خیلی از مردها برای اینكه غرور مردانه‌شان را حفظ كنند به شعار دادن ارادت پیدا كرده‌اند. شعار هم گاهی مدل خفیف دروغگویی است. فیلم بی‌پولی را به‌خاطر دارید؟ طرف برای حفظ آبرویش به هزار در می‌زد تا قرض كند و میز شام بچیند از كجا تا به كجا! نكنید! چه قبل از ازدواج و چه بعد از آن شعار ندهید! وقتی آهی در بساط ندارید و به خواستگاری می‌روید ماشین دوست‌تان را ماشین خودتان جا نزنید. وقتی نمی‌توانید تا یك سال دیگر خانه بخرید نگویید می‌توانم. بگذارید خود واقعی‌تان دیده شود. بگذارید اگر قرار است این زن، همسر آینده شما شود به واقعیت شما علاقه‌مند شود نه به چیزی كه نیستید. از طرف دیگر اگر هم ازدواج كرده‌اید و به مشكلات اقتصادی برخورده‌اید همسرتان را در جریان بگذارید. لازم نیست به او استرس وارد كنید، كافی است بگویید لازم است هر دو مدتی بیشتر حواسمان به دخل و خرج باشد. به بچه‌ها وعده و وعید خرید فلان آی‌پد و تبلت را ندهید. در عوض به آنها محبت كنید. برایشان وقت بگذارید و اجازه دهید یاد بگیرند چیزهای مهم‌تری از تبلت و‌ آی‌پد هم پیدا می‌شوند. روی محكم كردن روابط از طریق محبت و صمیمیت سرمایه‌گذاری بیشتری كنید. البته این وسط‌ها یادتان نرود برای رفع مشكل اقتصادی تلاش كنید!

  • همسر شما كدام‌یك است؟

یك وقت‌هایی هست كه مشكل اقتصادی ایجاد شده ناشی از تنبلی یا ریخت و پاش طرف مقابل شماست و یك وقت‌هایی هم هست كه این مشكل به‌رغم یك عالم تلاش و دوندگی اتفاق افتاده است. تشخیص این دو مورد از هم خیلی مهم است. اگر همسرتان جزو دسته اول است دچار مشكلات رفتاری است كه بهتر است برای حل آنها به روانشناس یا مشاور مراجعه كند اما مورد دوم خارج از حیطه اختیارات همسرتان بوده است. مطمئن باشید قبل از شما، همسرتان به‌خاطر تمام تلاش‌هایی كه كرده و به باد رفته‌اند ناراحت و حتی عصبانی است. آدم‌های كاری توانایی جمع كردن زندگیشان را دارند و می‌توانند دوباره از نو شروع كنند. در چنین شرایطی بهتر است به‌عنوان یك پشتوانه عاطفی عمل كنید تا اینكه یك سركوفت‌زننده باشید. با هم حرف بزنید. درددل كنید و دنبال راهكار بگردید. به او بگویید كه دركش می‌كنید و می‌دانید كه با گذشت زمان و دوباره تلاش كردن همه‌‌چیز درست خواهد شد.

  • تشخیص ریشه مشكل

ما هم می‌دانیم كه بخشی از خانواده‌های ما با مشكلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌كنند. خیلی‌ها می‌گویند هرچقدر سعی می‌كنیم پس‌انداز كنیم به جایی نمی‌رسیم و راست هم می‌گویند.گاهی اوقات این مشكلات ناشی از شرایط بیرونی جامعه است. وقتی مشكل به شخص برنمی‌گردد سعی نكنید شخصی‌اش كنید. اگر واقعا می‌خواهید زندگیتان را حفظ كنید دست از ملامت و مقایسه او با دیگران بردارید. مشورت كنید و كمك فكری بگیرید. متوجه باشید كه آدم‌های زیادی این بحران را ازسر می‌گذرانند و باید صبر كرد و منتظر اتفاق‌های خوب ماند.

  • چطور پس‌انداز كنیم؟

فرنگی‌ها برای نشان دادن ارزش پولی كه به‌دست می‌آورند یك ضرب‌المثل جالب دارند: «هر یك پنی را از زیر پای فیل بیرون می‌كشیم!» به‌خاطر داشته باشید برای تك‌تك اسكناس‌هایی كه در كیف پولتان است زحمت كشیده شده. پس برای خرج كردن باید بدانید واقعا به چه چیزهایی احتیاج دارید و به كدا‌م‌ها نه؛ مثلا وقتی هنوز بعضی لوازم ضروری زندگی را ندارید لزومی ندارد مرتب ظرف و ظروف بخرید. این پول‌های كوچك را جمع كنید. موقع خرید 20تا بسته چیپس و پفك نخرید و اگر می‌توانید، با مترو سر كار بروید و پول بنزین را توی جیب مبارك نگه‌دارید!

كارشناس این شماره: دكتر لیلا بهنام، روانشناس، روان‌درمانگر و مشاور خانواده به سؤالات شما خوانندگان پاسخ داده است.

سؤال: مریم. ن هستم 25ساله و مجرد. من و خانواده‌ام انتظار داشتیم در همین سن جوانی موقعیت ازدواجی برایم فراهم شود اما نه‌تنها این اتفاق نیفتاد بلكه تا الان حتی یك خواستگار درست‌وحسابی هم نداشتم. آن اوایل چند نفری بودند كه اصلا به‌نظرم مناسب نبودند. هرچه سنم بالاتر می‌رود مطمئن‌تر می‌شوم كه برای ازدواج شانس زیادی ندارم. مدام از اینكه اطرافیانم فكر می‌كنند حتما عیب و ایرادی دارم كه تا حالا نتوانستم ازدواج كنم نگران و افسرده‌ام. به‌نظر شما من باید چه كنم؟

پاسخ: دوست عزیز این مسئله تنها مشكل شما نیست. متأسفانه باور بسیاری از خانم‌های ایرانی بر این است كه اگر من خوب و لایق بودم حتما موقعیت ازدواج برایم ایجاد می‌شد و حالا كه این موقعیت فراهم نشده پس حتما شایسته و لایق نیستم. هنگامی كه افراد، تصویر از خودشان كاملا تحت‌تأثیر بازخوردهای اجتماعی مثل قضاوت و حرف دیگران است عزت‌نفس و رضایت از خود در آنها كاهش می‌یابد. دچار حالات ناخوشایند روحی مثل اضطراب، افسردگی و ناامیدی می‌شوند چون هیچ‌كدام از آنها تحت كنترل آنها نیست. وقتی باور شما این است كه چون موقعیت مناسب ازدواج برایتان پیش نیامده حتما عیب و ایرادی دارید و فرد خوشبختی نیستید در واقع رویدادهای ناخوشایند زندگی را به عوامل پایدار درونی ربط داده‌اید، نسبت به‌خودتان احساس منفی پیدا كرده و این طبیعی است كه دچار نگرانی و افسردگی شوید. باید دید و باورتان را نسبت به مسئله تغییر دهید و علت شرایط موجود را به عوامل بیرونی نسبت دهید. امروزه شرایط بی‌معنی، ازدواج را برای بسیاری از جوانان دشوار كرده و به‌علت مشكلات یا بهانه‌های اقتصادی آمار و متقاضیان ازدواج كاهش پیدا كرده است.
به قضیه اینگونه بنگرید كه برای خود و ارزش‌هایتان احترام قائل هستید و تحت هر شرایط و با هر شخصی حاضر به ازدواج نیستید و قضاوت دیگران برایتان اهمیت چندانی ندارد. با این نگرش، دید مثبت و بهتری نسبت به‌خود پیدا می‌كنید. اگر شما از نظر درونی احساس شایستگی و خوب بودن كنید هیچ منبع بیرونی مثل نظر و قضاوت دیگران نمی‌تواند در شما احساس ضعف ایجاد كند.
به شما پیشنهاد می‌كنم سبك زندگی‌تان را بازبینی كرده و تغییر دهید. هر چقدر برنامه و هدف خاصی در زندگی نداشته باشید فرصت بیشتری برای پرداختن به افكار منفی خواهید داشت.
به فعالیت‌های مفید و یادگیری مهارت‌هایی كه به آنها علاقه دارید بپردازید. با این كار هم سرگرم می‌شوید و هم احساس مفید بودن می‌كنید. سبك زندگی كارآمد كه شما در آن احساس اثربخشی مفیدتری در سایر ابعاد زندگی‌تان داشته باشید مانع از این خواهد شد كه نقاط خالی زندگی‌تان جلوی چشمتان بزرگ جلوه كند.


شنبه 27/10/1393 - 21:46
حقوق


مهارت‌های زندگی > فوت و فن - مرضیه موسوی:
تجمیع پلاک به یکپارچه کردن ۲ یا چند ملک فرسوده می‌گویند که به تنهایی مساحت زیادی ندارند و با یکپارچه شدن این املاک، هم کاهش در هزینه‌های ساخت‌وساز اتفاق می‌افتد و هم استفاده بهینه از فضای ملک و هم نوسازی بافت‌های فرسوده محقق خواهد شد.

 اگر قصد یكپارچه كردن ملك خود با ملكی دیگر را دارید بد نیست نیم نگاهی به این صفحه بیندازید تا چم و خم كار دست‌تان بیاید و پیش از دست به‌كار شدن، دورنمایی از آن را در ذهن داشته باشید.

  • گام اول

پیدا كردن پلاك‌های تجمیعی
در نخستین گام افرادی كه صاحب چند ملك با مساحت كم هستند باید بر سر تجمیع پلاك خود به توافق برسند. از طرفی پلاك‌هایی كه قرار است با یكدیگر تجمیع شوند باید كاربری یكسانی داشته باشند. در غیراین‌صورت اول باید برای تغییر كاربری هر ملك اقدام كنید و بعد به سراغ تجمیع بروید. حل اختلافات در مورد فضای مشاع و ملكیت آن هم در همین نخستین گام باید انجام شود. پیش‌فرض آن است كه هر كس به نسبت ابعاد ملكی كه به مشاركت می‌گذارد، در مالكیت ملك جدید سهیم است.

  • گام دوم

پرداخت كامل عوارض
به اداره نوسازی منطقه‌ای كه در آن زندگی می‌كنید مراجعه كنید. در این مرحله باید تمام فیش‌های عوارض و مالیات مربوط به ملك‌های مورد تجمیع را به همراه داشته باشید. تمام بدهی شما در زمینه عوارض شهری باید تسویه شود. علاوه بر ارائه این فیش‌ها، با درخواستی كه ارائه می‌دهید فیش عوارض سال‌جاری را هم دریافت می‌كنید و عوارض ملك تا پایان سال را هم می‌پردازید. برگه تسویه عوارض، یكی از اسناد مهمی است كه در تجمیع پلاك باید به همراه داشته باشید.

  • گام سوم

درخواست نامه به شهرسازی
حالا نوبت به آن می‌رسد كه مالكان با در دست داشتن سند ملك‌های خود، در دفتر نوسازی منطقه درخواستی را مبنی‌بر تجمیع پلاك‌ها تنظیم كنند. در این مرحله حتما باید خود مالكان یا نماینده‌های قانونی آنها حضور داشته باشند. به همراه داشتن سند ملك در این مرحله الزامی است. درصورت موافقت اولیه در اداره نوسازی، معرفی نامه‌ای به مالكان ارائه می‌شود تا به وسیله آن به اداره شهرسازی مراجعه كنند.

  • گام چهارم

دریافت شماره پیگیری
یكی از مالكان به‌عنوان نماینده سایر مالكان درخواست‌دهنده برای تجمیع پلاك باید مراحل بعدی را طی كند و از این مرحله به بعد نیازی به حضور تمام مالكان نیست. نماینده مالكان به اداره شهرسازی منطقه مراجعه می‌كند و اداره شهرسازی با بررسی درخواست، درصورت توافق، پرونده‌ای برای املاك تشكیل می‌دهد. این پرونده شماره پیگیری‌ای دارد كه نماینده مالكان با در دست داشتن آن باید به سراغ گام‌های بعدی برود.

  • گام پنجم

حضور در دفا‌تر خدمات
وقت آن رسیده كه نماینده مالكان با در دست داشتن مدارك به دفتر خدمات الكترونیك شهر برود و روند كار پرونده خود را در آنجا دنبال كند. در این مرحله موقعیت جغرافیایی و ابعاد املاك با آنچه در اسناد آمده تطبیق داده می‌شود. همچنین شرایط ملك از نظر قرار‌گرفتن در طرح تفصیلی شهر تهران و اینكه در دورنمای شهر تهران چه برنامه‌ای برای آن نقطه از شهر ریخته شده مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • گام ششم

بازرسی از ملك‌های شما
دفتر خدمات الكترونیك، بازرسانی را برای بررسی املاك و وضعیت تجمیع آن می‌فرستد. البته درخواست بازدید از طرف نماینده مالكان ارائه می‌شود. همچنین هزینه ایاب و ذهاب و دستمزد بازرسان بر عهده مالكان است. بازرسان نقشه‌ها و همچنین اسناد را با موقعیت ملك تطبیق می‌دهند و صحت آن را تأیید می‌كنند. همچنین در این مرحله مشخص می‌شود كه ملك ساخته شده باید چه میزان عقب‌نشینی داشته باشد.

  • گام هفتم

زمانی برای اصلاح سند
قرار است ۲ یا چند پلاك تبدیل به یك پلاك واحد شود. برای همین لازم است تا قبل از تهیه نقشه‌های لازم، تكلیف سند ملك روشن شود. باید به یكی از دفا‌تر ثبت اسناد مراجعه كنید و پلاك‌های مورد‌تجمیع را در قالب یك پلاك واحد، دارای سندی واحد كنید. طبق طرح تجمیع پلاك، یا باید قطعاتی از این پلاك‌ها به هم متصل شود و یا با دیواركشی‌ها و ساخت وساز‌ها، چند ملك به‌صورت یكپارچه دربیایند.

  • گام هشتم

امتیاز‌ها را دریافت كنید
مدیریت شهری برای تجمیع پلاك‌های خرد امتیازاتی قائل شده است؛ ازجمله امتیاز داشتن یك طبقه اضافه یا مثلا اگر همه املاك یك كوچه بن‌بست با یكدیگر تجمیع شوند، مساحت كوچه هم به مساحت ملك جدید اضافه می‌شود. همچنین با توجه به تعداد پلاك‌های تجمیع شده، تخفیف‌های خوبی در عوارض داده می‌شود.

  • گام نهم

تهیه نقشه برای ملك
مالكان به سراغ طراح نقشه ساختمان جدید می‌روند و نقشه ملك با توجه به باید و نبایدهای ذكر شده در بازرسی و دفتر شهرسازی و معماری منطقه، تهیه می‌شود. در این نقشه وضعیت عقب‌نشینی ملك، تعداد طبقات، جانمایی فضاهای داخلی و تعیین مشاعات و... باید به دقت انجام شود. مالكان می‌توانند از طراحان نقشه كه شهرداری به آنها معرفی می‌كند استفاده كنند یا كار را به طراح دیگری بسپارند.

  • گام دهم

تأیید نقشه در دفتر خدمات الكترونیك
نقشه تهیه شده به دفتر خدمات الكترونیك برده می‌شود تا توسط كار‌شناسان تأیید شود. یكی از اقداماتی كه در این زمینه انجام می‌شود مطابقت مساحت ملك طراحی شده با مجموع مساحت‌های املاك تجمیع شده است؛ یعنی ملك جدید نباید هیچ تعارضی نسبت به كوچه داشته باشد. در ‌‌نهایت نقشه توسط كار‌شناس معماری و شهرسازی تأیید می‌شود. حالا می‌توانید دست به‌كار ساخت‌وساز شوید.

  • چه مداركی لازم است؟

علاوه بر مدارك شناسایی مالكان و تصاویر این مدارك، مدارك دیگری نیز مورد نیاز است. ازجمله سند ملك‌هایی كه قرار است تجمیع شود به همراه نقشه و كروكی آن. مفاصا‌حساب دارایی و مالیات و عوارض شهرداری هم از مداركی است كه ضمیمه پرونده این املاك می‌شود. در مراحلی كه صاحبان سند به هر دلیل حضور ندارند، وكالتنامه محضری و قانونی آنها مطالبه می‌شود. فرم‌ها و معرفی‌نامه‌هایی هم برای تجمیع چند پلاك مورد نیاز است كه طی روند ارائه درخواست تا تأیید نهایی به‌دست شما می‌رسد.

  • كجاها باید مراجعه كنیم؟

اولین مكانی كه باید به آن مراجعه كنید دفا‌تر نوسازی محله‌ای است كه ملك در آن واقع شده است. بعد از آن باید به اداره درآمد شهرداری منطقه خود مراجعه كنید. هر منطقه‌ای اداره شهرسازی و معماری مخصوص به‌خود را دارد كه بخشی از روند پرونده را در آن طی می‌كنید. در ‌‌نهایت باید سری به دفا‌تر خدمات الكترونیك شهر بزنید كه معمولا در هر محله‌ای از محله‌های شهر تهران چنین دفاتری دایر شده‌اند. برای دریافت سند جدید ملك هم سری به یكی از دفا‌تر ثبت استاد رسمی بزنید.

  • اگر ملكی بی‌سند باشد

داشتن سند مالكیت رسمی، یكی از مهم‌ترین شروط برای آغاز به‌كار تجمیع چند پلاك است. اگر در جمع پلاك‌هایی كه قرار است با هم مشاركت داشته باشند تنها یك ملك هم فاقد سند باشد، روند تجمیع دچار مشكل شده و متوقف می‌شود. تنها راه‌حل برای این كار این است كه ملك فاقد سند، قبل از اقدام برای تجمیع، برای دریافت سند رسمی اقدام كند.


شنبه 27/10/1393 - 21:45
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته