بهترین کارها برای بیرون آمدن از چشم زخم چیست؟ 10 مورد را بنویسیدجواب: 1. بدبینی نسبت به اطرافیان را به طور کلی از خود دور کنیم. 2. هر وقت به یاد گرفتاریها افتادیم، از فکر آن بیرون بیاییم و انصراف ذهنی داشته باشیم و به عبارت دیگر، مثبتنگر باشیم و خوبیها و گشایشها را هر چند کم باشد، به طور مرتب به یاد آوریم و شکر خدا کنیم؛ اما از منفیها و گرفتاریها، یاد نکنیم و آنها را تکرار نکنیم و حرف آنها را نزیم. 3. برای انجام هر کاری، از مشورت دیگران استفاده کنیم و با احتیاط، تدبیر و جدیت، کار را انجام دهیم و به عبارت دیگر، از شاخهای به شاخه دیگر نپریم؛ بلکه سعی كنیم هر کاری را با جدیت ادامه دهیم و تا میتوانیم، خودمان کار را انجام دهیم و یا در کنار کسی که کار را انجام میدهد حضور داشته باشیم و با او، همکاری کنیم. 4. هر روز خود را با صدقه دادن شروع کنیم. 5. یاد كردن خداوند؛ از امام صادق علیه السلام، چنین روایت شده است: «هر كس از سیرت و صورت برادر مسلمانش خشنود شود، خدا را یاد كند؛ زیرا وقتی خداوند را به یاد آورد، ضرری به برادر مؤمنش نمیرسد».26. گفتن «امنتُ باللّه و صلی اللّه علی محمد و آله»، اثر چشمزخم را خنثی میكند. 7. قرائت سوره ناس و فلق برای ترس از چشمخوردن، مفید است.38. نوشتن سورههای حمد، اخلاص، ناس، فلق و آیتالكرسی در ورقهای و به همراه داشتن آنها برای رفع چشمزخم مفید است.49. قرائت سه مرتبه «ماشاءاللّه لاحول ولا قوه الا باللّه العلی العظیم» برای ترس از چشمخوردن یا چشمزدن، سودمند است.510. خواندن و نوشتن آیات 75 تا 82 سوره یونس. 11. خواندن سوره «یس» به مدت چهل روز. 12. مسافرت و تغییر محل زندگی.
1. پایه و اساس هرگونه پیشرفت معنوی و مادی در اجتماع، اعتماد متقابل برخاسته از صدق و راستی است.
2. صداقت و راستی به انسان آبرو و شخصیت می دهد؛ در حالی که دروغ، مایه رسوایی و بی آبرویی است.
3. صدق و راستی و امانت به انسان شجاعت و شهامت می بخشد؛ در حالی که انسان دروغگو و خائن، همیشه در ترس به سر می برد؛ چرا که شاید دروغ و خیانت او نمایان شود.
4. راستگویی، انسان را از بسیاری از گناهان نجات می دهد؛ چرا که می داند اگر خلافی انجام دهد به گناه خود اعتراف می کند؛ پس گرد گناه نمی رود.
.
برخی از فواید انصاف عبارت است از:
1. سبب خشنودی خدا و نزول نعمت می شود.
خداوند، بنده ی با انصافی را دوست دارد که به حقوق دیگران احترام می گذارد.
2. برکت زندگی انسان را سبب می شود.
انسانی که منصف باشد، ثروتی که کسب می کند، سرشار از برکات معنوی است؛ چرا که او عقیده دارد مال و ثروت کمتری که آلوده به حق مردم نباشد، ارزش بیشتری دارد.
3. با رعایت انصاف، مردم احساس احقاق حق می کنند.
در جامعه ای که افراد آن خود را ملزم به رعایت حقوق دیگران می دانند، همگان احساس می کنند که حق خود را بدون هیچ مشکلی به دست می آورند که این، احساسی بس شیرین و اتفاقی فرخنده است.
4. سبب نزدیکی افراد اجتماع به هم می شود.
در چنین جامعه ای مردم با توجه به احساس خوب احقاق حق، با یکدیگر روابط صمیمانه تری برقرار می کنند.
علی علیه السلام در نامه ای به یکی از کارگزاران حکومت خود می فرماید:
در برابر مردم فروتن باش و آنان را با گشاده رویی و نرمخویی بپذیر و با همگان (حتی) در نگریستن و نظر انداختن و اشاره نمودن و سلام و علیک کردن، یکسان رفتار کن تا بزرگان قوم به طمع ستم کردن بر ضعیفان نیافتند و ضعیفان از دادگری تو نومید نشوند.