• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 14564
تعداد نظرات : 49
زمان آخرین مطلب : 1301روز قبل
ایرانگردی


 با هدف روان سازی ترافیک در بزرگراه شهید چمران احداث تقاطع غیر همسطح ورودی یمن، امسال آغاز می شود.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه یک تهران ، مهندس عبدالمطلب توجهی  معاون حمل و نقل و ترافیك شهرداری این منطقه با اعلام خبر فوق اظهار داشت بزرگراه شهید چمران یکی از شریان های اصلی شمال تهران محسوب می شود که ساماندهی ترافیک در این محدوده باعث روانسازی ترافیک در دیگر شریان های متصل به آن می شود.
وی افزود: به دلیل گردش خودروها از سمت بزرگراه شهید چمران جنوب، به خیابان یمن و تابناک در تقاطع مذکور گره ترافیکی ایجاد می شود که برای ساماندهی ترافیک این محدوده طراحی پل غیر همسطح یمن در دستور کار است که با تایید کارشناسان طرح امسال عملیات اجرایی این تقاطع شروع می شود.
توجهی خاطر نشان ساخت: با اجرای این طرح بخش عمده ایی از ترافیک چمران به سمت شمال رفع می شود.
این مقام مسئول گفت:در منطقه یک چند پروژه بزرگ ترافیکی دیگر با همکاری شهرداری تهران در حال اجراست که می توان به احداث تقاطع غیر همسطح بلوار ارتش که بزرگراه امام علی (ع) را به این بلوار متصل می کند، ایجاد دسترسی شهرک شهید محلاتی به تقاطع غیر همسطح بزرگراه امام علی (ع) و دسترسی به ازگل با استفاده از خیابان هاشم ازگلی اشاره کرد.
دوشنبه 24/8/1395 - 15:21
ایرانگردی

 

 

مدیرکل دفتر صادرات صنایع دستی کشور از اعطای تسهیلات 100 میلیون تومانی با بهره 4 درصد به صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی فعال در بازارچه عودلاجان خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 12 تهران ؛ دکتر پویا محمودیان با بیان این مطلب افزود: طبق صحبت هایی که با صندوق کارآفرینی امید انجام شده است هنرمندانی که تمایل به فعالیت در بازارچه صنایع دستی عودلاجان را داشته باشند می توانند تسهیلات 100 میلیون تومانی با بهره 4 درصد دریافت کنند.

وی با اشاره به برنامه های سازمان گردشگری برای جذب توریست به این بازارچه ادامه داد: همچنین طبق برنامه ریزی های انجام شده قرار است تا در حوزه تبلیغات برای شناساندن بازارچه عودلاجان وجذب تورسیت داخلی و خارجی به سمت این بازارچه از بعد از ماه صفر کارهایی انجام شود.

مدیرکل دفتر صادرات صنایع دستی کشور با اشاره به جایگزینی بازارچه عودلاجان در مسیرهای تهرانگردی برای جذب گردشگران داخلی بیان کرد: طبق برنامه ریزی هایی که با معاونت گردشگری انجام داده ایم؛ جذب گردشگران داخلی به بازارچه عودلاجان و رونق اقتصادی آن در حال انجام است.

وی با بیان اینکه تمام مغازه های این بازارچه در حوزه صنایع دستی فعالیت خواهند کرد ؛ یادآوری کرد: با توجه به اینکه رونق اقتصادی این بازارچه به نفع تمامی کسبه و هنرمندان شاغل در این بازارچه خواهد شد ، چناچه مغازه ای فعالیت دیگری داشته باشد؛ با وی برابر قانون برخورد خواهد شد.

 

دوشنبه 24/8/1395 - 15:19
ایرانگردی

زمین چمن مصنوعی روستای طالب آباد در محدوده حریم جنوبی شهر تهران با حضور مدیران شهری منطقه 20 به بهره‌برداری رسید .

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 20 سید احمد صفوی شهردار منطقه 20 با اعلام این خبر گفت: به منظور توسعه فضاهای ورزشی و تفریحی  با افتتاح زمین چمن منصوعی روستای طالب آباد ، هشتمین زمین چمن مصنوعی روستاهای منطقه 20 افتتاح شد .

صفوی افزود: پیش از این نیز به همت مدیریت شهری این منطقه، روستاهای غنی آباد،عباس آباد،محمودآباد، قاسم آباد، قلعه نو و نجم آباد صاحب زمین چمن مصنوعی شدند تا امکان بهره مندی نوجوانان و جوانان ساکن روستاهای حاشیه ای تهران از فضاها و امکانات ورزشی و فرهنگی فراهم شود.

وی نگهداشت زمین های چمن مصنوعی که پیش از این ساخته شده است را مورد تاکید قرار داد و افزود: به منظور حفظ و مراقبت از زمین های چمن مصنوعی ؛مرمت و تعویض 15 زمین از جمله معلم در محله بهشتی، شهید کلانتری پور در بزرگراه شهید آوینی، شهید گودرزی در خیابان سلمان فارسی، نغمه در خیابان شهید نبی پور، امام علی(ع)، کاج و غدیر در جاده ورامین، شهید گلشنی در محله شهادت، ایثار در محله جوانمرد قصاب، شهید چمران در میدان شهید غیبی، شورا در محله استخر، معراج در خیابان سیزده آبان، فرهنگیان درخیابان فدائیان اسلام و بهشت در خیابان صفائیه و قلعه نو انجام شده است.

صفوی وجود امکانات تفریحی و ورزشی در محلات را مهم خواند و اظهار داشت: منطقه 20 به عنوان جنوبی ترین منطقه شهر تهران در حال حاضر 60زمین چمن مصنوعی در مقیاس محلی دارد.

شهردار منطقه 20 گفت:60زمین چمن مصنوعی، 38 زمین آسفالته، 17 زمین خاکی و 32 مرکز ورزشی از جمله فضاهای ورزشی موجود این منطقه است که با رویکرد اجتماعی مدیریت شهری تهران در سال‌های اخیر احداث و در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

زمین چمن مصنوعی روستای طالب آباد با حضور شهردار، مدیران ارشد منطقه 20 ،شهردار ناحیه 7، ائمه جماعت، اعضاءشورا و تعدادی از ساکنین این روستا با بازی دوستانه دو تیم فوتبال نوجوانان روستای طالب آباد به بهره‌برداری رسید .

 

دوشنبه 24/8/1395 - 15:17
ایرانگردی


معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه 19 گفت: طرح نیمرخ اجتماعی و فرهنگی محلات 14 گانه منطقه 19 به اتمام رسید.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 19، حمید بهرامی معاون اجتماعی و فرهنگی منطقه طرح نیم رخ محله را گامی موثر در راستای برنامه‌ریزی فرهنگی شهری  دانست و گفت: «نیمرخ محله» ترسیم نمایی از سیمای جامعه هدف در برهه ای از زمان است كه داده های ضروری و اساسی را برای برنامه ریزی های شهری فراهم می آورد.

وی افزود: این طرح با هدف كلی جمع آوری اطلاعات اماكن اجتماعی و فرهنگی محله‌های شهر تهران و تهیه نقشه های آن و اهداف جزئی شناسایی و ثبت اماكن مذهبی، فراغتی، ورزشی، اجتماعی، فرهنگی، تاریخی، بهداشتی در این منطقه اجرا و با موفقیت به اتمام رسید.

به گفته بهرامی در این طرح همچنین گروههای مردم نهاد و سمن های فعال در منطقه 19 شناسایی و ثبت شدند که براساس نتایج بدست آمده32 سمن و گروه مردم نهاد در منطقه فعالیت می کنند.

وی با اشاره به اینكه در این طرح جامعه ی هدف، محله است، خاطرنشان كرد : مطابق با دستورالعمل ابلاغی اداره كل مطالعات اجتماعی و فرهنگی، این طرح در محلات 14 گانه منطقه 19 ، همزمان با دیگر محلات مناطق 21 گانه شهرداری تهران از اول شهریور ماه سال جاری با همكاری بسیار خوب مسئولین خانه دانش و پژوهش محلات اجرا شد و به اتمام رسید.

 

دوشنبه 24/8/1395 - 15:14
ایرانگردی

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 4 از نظافت و شستشوی بیش از 200 هزار مترطول گاردریل خبر داد و گفت: در ادامه طرح آسمان آبی زمین پاک بزرگراه های منطقه4 نظافت و شستشو شد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 4، حسین سیگارودی با اعلام این خبر افزود: همزمان با اجرای طرح فوریتی نگهداشت بزرگراه های شمال شرق تهران و به منظور داشتن شهری سلامت و آراسته و کسب رضایتمندی شهروندان، طرح بهسازی و مناسب سازی تجهیزات شهری از بزرگراه های امام علی(ع)، رسالت و شهیدان زین الدین، باقری، صیاد شیرازی و بابایی اجرا شد.
وی گفت: در این راستا جداول، گاردریل ها، سرپناه های ایستگاه اتوبوس، پل های هوایی و تابلوهای ترافیکی بزرگراه ها نظافت و شستشو شدند.
سیگارودی در پایان افزود: لکه گیری و رنگ آمیزی جداول و گاردریل ها، رفع نقص و مرمت  روشنایی پل های عابر پیاده، پایه پرچم ها، پروژکتورهای نورپردازی و باتومی، پوشش های پل های عابر پیاده، جمع آوری خاک و نخاله و بنرهای مازاد از سطح بزرگراه ها از دیگر اقدامات این حوزه می باشد.
 
دوشنبه 24/8/1395 - 15:13
ایرانگردی

شهردار منطقه 9 با اشاره به ویژه برنامه های متعدد و متنوع هفته دیابت از استقرار پایگاه های غربالگری دیابت در سطح منطقه خبر داد و گفت: شهروندان با مراجعه به این مراکز در ساعات اولیه صبح می توانند تست غربالگری دیابت را انجام دهند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 9 ، حمید محسنی با اعلام این خبر گفت: تست غربالگری دیابت در کلیه خانه های سلامت و مراکز فرهنگی ، مساجد ، میدان میوه و تره بار آزادی و امامزاده عبدالله (ع) در هفته دیابت  انجام می شود.

وی افزود: در هفته دیابت ، بناهای نمادین کشورها با نور آبی مزین می شود تا مردم توجه ویژه ای به این بیماری داشته باشند.

شهردار منطقه 9 با اشاره به برنامه های پیشگیرانه از بیماری دیابت و ارتقا آگاهی شهروندان نیز اظهار داشت: در هفته دیابت کلاس های آموزشی متنوعی از قبیل کلاس دیابت و عوارض آن، دیابت و مردم، دیابت بیماری های غیر واگیر، دیابت و مدرسه، دیابت و ورزش، دیابت و ائمه جمعه ، مهارت های زندگی، آموزشی تغذیه، دیابت و سازمان های مردم نهاد، استرس و عوارض دیابت ، چاقی و دیابت ، تغذیه سالم و طب سنتی و ... برپا می شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این پایگاه های غربالگری دیابت در سراهای محله ، مدارس و مساجد مستقر می شود و به شهروندان خدمت رسانی می کند.

محسنی اذعان داشت: در این ایام مشاوره دیابت و برگزاری مسابقات فرهنگی آموزشی با موضوع دیابت از دیگر برنامه های اداره سلامت شهرداری منطقه در این هفته است.

شهردار منطقه 9 با اشاره به برنامه های اجرایی این شهرداری در هفته دیابت خاطرنشان کرد: با ارائه برنامه های آموزشی ویژه افراد دیابتی در سطح منطقه در صدد هستیم تا شهروندان را بیش از پیش با این بیماری آشنا کرده و شهروندان نیز از  خدمات ایستگاه های تندرستی و پایگاه های غربالگری بهره مند شوند.

 

دوشنبه 24/8/1395 - 15:12
ایرانگردی

 

معاون امور اجتماعی و فرهنگی منطقه 10 از اجرای طرح جهاد مهربانی با عنوان "تهران مدرسه ای برای همه" برای شناسایی و ساماندهی کودکان و نوجوانان بازمانده از تحصیل در سطح منطقه خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 10، امیر قاسمی ضمن اعلام این خبر با اشاره به لزوم کاهش و رفع موانع تحصیلی بازماندگان از تحصیل اقشار آسیب پذیر گفت: مدیریت شهری با اجرای طرح جهاد مهربانی به عنوان یک طرح ارزشی و اثرگذار در نظر دارد با استفاده از ظرفیت های اجتماعی بومی- محلی و جلب مشارکت مساجد فعال، نخبگان اجتماعی و خیریه های مردمی محور نسبت به رفع مشکلات کودکان بازمانده از تحصیل اقدام کند.

وی افزود: در نخستین مرحله اجرای طرح ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل با همکاری شورایاری ها، مدیران محلات، مسئولین آموزش و پرورش، بسیج و قرارگاه جهادی امام رضا(ع) ثبت نام از واجدین شرایط با اطلاع رسانی و توزیع پوستر، بنر و بروشور در اماکن عمومی، مدارس، مساجد و سرای محلات منطقه انجام گرفت.

معاون امور اجتماعی و فرهنگی در ادامه با اشاره به اهمیت توجه به آسیب دیدگان اجتماعی افزود: در مرحله بعد مدیریت شهری در نظر دارد با همیاری و مشارکت ظرفیت های محلی، خیرین بومی و خیریه های مردمی در ریشه کن کردن معضل کودکان بازمانده از تحصیل گامی موثر و اساسی بردارد.

قاسمی یادآور شد: شهروندان برای مشارکت در این طرح می توانند برای دریافت کمک، معرفی افراد نیازمند، همیاری در بخش های کمک آموزشی نیازمندان و یا حمایت های نقدی و غیر نقدی به جایگاه های مستقر در سرای محلات، مدارس و مساجد و یا به نشانی اینترنتیjahadiam.ir  مراجعه کنند.

 

دوشنبه 24/8/1395 - 15:11
ایرانگردی

 

 

مدیر مرکز خدمات رفاهی و اجتماعی منطقه 21 از برگزاری دوره های آموزشی مختلف در سرای محلات 13گانه این منطقه خبر داد .

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 21 ، مرتضی راجی مدیر مرکز خدمات رفاهی و اجتماعی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی این منطقه ضمن اعلام خبر فوق گفت : برگزاری دوره های آموزشی با مضامین مختلف در سرای محلات 13گانه این منطقه با هدف ارتقاء سطح آگاهی شهروندان ، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و همچنین توانمند سازی شهروندان و بانوان سرپرست خانوار در دستور کار قرار گرفته است .

وی در ادامه افزود : ابن دوره های آموزشی شامل کلاس های خیاطی ، نقاشی ، بافت ، نمد دوزی ، گلیم بافی ، عروسک سازی ، زیور آلات ، آشپزی ، پخت شیرینی و دسر ، چرم دوزی ، ویترای و معرق در سرای محلات 13گانه منطقه 21 توسط مربیان و کارآفرینان ویژه شهروندان و بانوان سرپرست خانوار برگزار می شود .

راجی در پایان خاطر نشان کرد : از دیگر دوره های آموزشی که به آنها پرداخته می شود ؛ می توان به دوره های پیشگیری از آسیب های اجتماعی با موضوع روابط زوجین ، گفتگو موثر و کارگاه های ویژه خیرین ، کارگاه های آموزشی پیش از ازدواج ، آموزش طرح حامی و دوره های مربوط به ارتقاء سطح مشارکت های اجتماعی اشاره کرد .

 

 

دوشنبه 24/8/1395 - 15:10
سلامت و بهداشت جامعه

25هزار تماس در ماه، میانگین تعداد تماس‌هایی است که با خط ملی اعتیاد گرفته می‌شود؛ سامانه‌ای با شماره09628 که حدود هشت سال است پلی شده میان مشاوران سازمان بهزیستی و آنها که از اعتیاد آسیب دیده‌اند یا احساس می‌کنند در معرض خطر این آسیب اجتماعی قرار دارند. به همین دلیل به دنبال اطلاعات درست می‌گردند. بیشتر افرادی که با این سامانه تماس می‌گیرند زنانی هستند که نگران همسرشان هستند یا می‌ترسند کودک‌شان گرفتار اعتیاد شود.

 

 

 

 

در این گفت‌وگو ماریت قازاریان، رئیس گروه پیشگیری از اعتیاد معاونت پیشگیری بهزیستی و مسئول خط ملی اعتیاد از تماس‌هایی می‌گوید که با این سامانه گرفته می‌شود؛ تماس‌هایی که می‌شود آنها را صدای شکستن خانواده دانست.

موضوع بیشترین تماس‌هایی که با خط ملی اعتیاد گرفته می‌شود چیست؟

 

تماس‌هایی که با این خط گرفته می‌شود کلکسیونی از مشکلات حوزه پیشگیری و درمان اعتیاد است. تماس‌های متنوعی از تمام روستاها، شهرها و استان‌های کشور به این مرکز وصل می‌شود، چون متمرکز است.

افرادی که تماس می‌گیرند بیشتر درباره چه نوع مواد مخدری کنجکاوند؟

می‌شود گفت درباره همه نوع مواد مخدری می‌پرسند. اما براساس آنچه در جامعه اتفاق می‌افتد سوال‌ها نیز تغییر می‌کند، مثلا اگر رسانه‌ها مدتی درباره نوع بخصوصی از مخدر هشدار بدهند مردم نیز درباره آن تماس می‌گیرند.

دغدغه این روزهای تماس‌گیرندگان با خط ملی اعتیاد از چه جنسی است‌؟

خیلی دقیق نمی‌توان گفت، چون متعدد و متنوع است، اما درباره مواد محرک مثل شیشه یا ماری جوانا و حشیش تماس‌های بیشتری با ما گرفته می‌شود، اما از این نمی‌شود نتیجه گرفت که درباره مواد دیگری نمی‌پرسند. اما اگر نام مواد جدیدی شایع شود شاید حدود 700 تماس در روز درباره این مواد با خط ملی اعتیاد گرفته شود.

روزانه چند نفر با خط ملی اعتیاد تماس می‌گیرند؟

به شکل میانگین در طول ماه بین 20 تا 25 هزار تماس با خط ملی اعتیاد گرفته می‌شود.

بالا رفتن تماس با خط ملی اعتیاد به چه چیزهایی بستگی دارد؟

شاید به مطرح شدن مسائل در رسانه‌ها مربوط است، برای نمونه اگر کارشناس یا مسئولان درباره نوعی از مواد مخدر و اثرات سوء آن صحبت کنند، تماس‌ها با خط ملی اعتیاد نیز بیشتر می‌شود.

آنها که دغدغه درمان دارند به چه چیزی نیاز دارند؟

می‌پرسند برای درمان کجا برویم یا یکی از سوال‌هایی که زیاد مطرح می‌شود این است فردی که به درمان نیاز دارد را چطور می‌توان تشویق به درمان کرد. علاوه بر این درباره اتفاقات خشونت‌آمیزی که در خانواده اتفاق می‌افتد نیز از ما می‌پرسند، مثلا پدر و مادرانی که جوانان پرخاشگر دارند.

اما رسیدگی به این موارد وظیفه خط ملی اعتیاد نیست.

درست است. به همین علت ما از آنها می‌خواهیم با 110 تماس بگیرند.

افرادی که با خط ملی اعتیاد تماس می‌گیرند بیشتر در چه گروه سنی قرار دارند؟

میانگین سن تماس‌گیرندگان حدود 30 تا 35 سال است،اما افرادی با سن‌های کمتر و بیشتر نیز داریم. کم سن و سال‌ها معمولا بین 20 تا 30 سال دارند.

نوع سوال‌های آنها چقدر با یکدیگر متفاوت است؟ جوانان بیشتر درباره چه سوال می‌کنند؟

جوانان درباره خود مواد، عوارض، عواقب و نشانه‌های مصرف می‌پرسند.

میانسال‌ها چطور؟

آنها درباره همسرشان می‌پرسند.

آنها گروهی هستند که بیشترین تماس را با خط ملی اعتیاد برقرار می‌کنند؟

بیشترین افرادی که تماس می‌گیرند خانم‌هایی هستند که نگران همسر یا کودک و خانواده‌‌هایشان هستند. این نشان می‌دهد خانواده بیشتر درگیر مشکل اعتیاد است به همین علت باید به ساختار خانواده توجه بیشتری کرد.

افراد سالخورده چه پرسش‌هایی دارند؟

سالمند زیاد نداریم، یعنی آمارشان زیاد قابل توجه نیست؛ برای نمونه آنها می‌پرسند آیا مصرف برخی مواد برای درمان فشار خون یا کمردرد خوب است؟ درواقع آنها بیشتر به دنبال تایید برخی ادعاها هستند.

این مساله به رواج باورهای نادرست درباره مصرف مواد مخدر در جامعه مربوط می‌شود. افرادی که با خط ملی اعتیاد تماس می‌گیرند درباره چه باورهای اشتباه دیگری سوال می‌کنند؟

مثلا هستند افرادی که می‌پرسند مصرف مواد مخدر برای درمان ناتوانی جنسی مناسب است یا نه. اما نمی‌شود گفت اینها اولویت ماست. کلکسیونی از سوال‌ها مطرح می‌شود. علاوه بر این مردم مطرح می‌کنند مصرف تفننی در آخر هفته خطرناک است یا نه. برخی نیز اطلاع درستی از خدماتی که برای درمان اعتیاد ارائه می‌شود ندارند؛ مثلا می‌پرسند چرا نتیجه نمی‌گیرند‌. در واقع می‌شود گفت اطلاعات مردم دراین حوزه مناسب نیست.

به تماس قابل توجه بانوان اشاره کردید. آیا از این مساله می‌توان نتیجه گرفت اعتیاد جدی‌تر از گذشته زنان را تهدید می‌کند؟

بیشتر خانم‌ها نگران اعتیاد اعضای خانواده خود هستند و می‌خواهند مانع اعتیاد فرزندان‌شان شوند. در واقع میان تماس‌گیرندگانی که مصرف‌کننده هستند تعداد آقایان بیشتر است. تعداد خانم‌هایی که اعتیاد دارند و با ما تماس می‌گیرند در چند سال گذشته تغییر قابل توجهی نکرده است، اما باید توجه داشت خط ملی اعتیاد یکی از خدماتی است که در حوزه درمان و پیشگیری از اعتیاد در کشور ارائه می‌شود.

سوال درباره شیشه هنوز جزو بیشترین سوال‌های تماس‌گیرندگان است؟

سوال‌های زیادی درباره شیشه مطرح می‌شود، اما نمی‌توان گفت همه تماس‌گیرندگان مصرف‌کننده شیشه هستند. شاید خیلی‌ها درباره شیشه اطلاعاتی به دست آورده‌اند و نگران هستند.

در مدت حدود هشت سالی که از افتتاح خط ملی اعتیاد می‌گذرد چه تغییراتی در تماس احساس می‌کنید؟

تعداد تماس‌ها زیاد شده و پشت خطی‌های ما کاهش یافته است.

این موارد به تجهیزات و تلاش‌های شما و همکارانتان مربوط می‌شود. سوال اینجاست که چه تغییراتی در مشکلات تماس‌گیرندگان اتفاق افتاده؟

تا مدتی پیش سوال‌ها درباره حوزه پیشگیری کمتر بود، یعنی آدم‌های سالمی که نگران اعتیاد بودند کمتر تماس می‌گرفتند. الان سوال‌های پیشگیری بیشتر شده مثلا قبلا افراد از کارشناسان ما می‌خواستند مرکز درمان معرفی کنند، اما اکنون مردم با مقوله پیشگیری آشناتر شده‌اند.

برای نمونه برخی مدیران مدارس تماس می‌گیرند و به دنبال اطلاعات مناسبی از اعتیاد و مواد مخدر و محرک هستند و از ما می‌خواهند به آنها کتاب معرفی کنیم. اما چند سال قبل چنین کمبود‌هایی احساس نمی‌شد، چون این مسائل دغدغه مردم نبود.

آیا دانش‌آموزان نیز با خط ملی اعتیاد تماس می‌گیرند؟

آمار تماس آنها قابل ملاحظه نیست، یعنی می‌شود گفت تماس دانش‌آموزی نداریم.

کم سن و سال‌ترین تماس گیرنده خط ملی اعتیاد که بوده است؟

در یک سال اخیر فقط یک مورد داشته‌ایم که پسر 14 ساله‌ای تماس گرفته و نگران اعتیاد پدرش بود.

آمار تماس دانشجویان با خط ملی اعتیاد زیاد است؟

تماس دانشجویی داریم، اما به این معنی نیست که سن همه آنها حدود 20 سال است، چون دانشجویان میانسال نیز داریم.

آنها چه دغدغه‌هایی دارند؟

دانشجویان نیز بیشتر درباره عوارض مصرف مواد مخدر می‌پرسند. برخی می‌خواهند بدانند اگر برای شب امتحان ریتالین بخورند تمرکزشان زیاد می‌شود یا نه؟ در چنین مواقعی مشاوران ما به آنها توضیح می‌دهند مصرف چنین داروهایی چه عواقبی برای آنها دارد.

آیا در فصل امتحانات چنین پرسش‌هایی بیشتر مطرح می‌شود؟

درست است در زمان نزدیک امتحانات بیشتر از ما در این باره می‌پرسند، آنها چیزهایی شنیده‌اند و می‌خواهند مطمئن شوند، اما ما اطلاعات درست را در اختیار آنها می‌گذاریم.

باور نادرست دیگری وجود دارد که شیشه باعث لاغری می‌شود. آیا دراین باره نیز از خط ملی اعتیاد سوال می‌کنند؟

به شکل مستقیم نمی‌پرسند.

شایع‌ترین باور اشتباهی که میان مردم وجود دارد، چیست؟

اثرات مصرف تفننی بیشترین چیزی است که تماس‌گیرندگان می‌پرسند؛ اما خیلی از سوال‌هایی که افراد مطرح می‌کنند به دلیل باور نادرست اطلاعات کم آنهاست.

سیر تحول مصرف مواد از سنتی به محرک نیز در تماس‌های شما مشهود است؟

این که بتازگی سوال‌ها بیشتر درباره مواد محرک است، این ماجرا را تایید می‌کند، چون تا چندسال پیش اصلا سوالی درباره شیشه مطرح نمی‌شد. قبلا سوال درباره مصرف تریاک زیاد بود، اما اکنون درباره محرک و داروهایی مانند ترامادول بیشتر شده است.

برخی شهروندان ازاین گلایه دارند که هنگام تماس با خط ملی اعتیاد، زمان زیادی پشت خط می‌مانند.

خیلی این انتقاد را نشنیده‌ایم. ما باید به مشکلات افراد توجه کنیم. اکنون در مطب پزشکان نیز افراد معطل می‌شوند.

به نظرشما آیا تعداد خطوط تلفن یا تعداد مشاوران شما با نیاز جامعه تناسب دارد؟

خدمات ما باید گسترش پیدا کند، هرچند اکنون نیز درحال گسترش زیرساخت‌های خود هستیم، اما این روند زمانبراست و به اعتبار و تجهیزات مناسبی نیاز است. اما تلاش می‌کنیم مردم کمتر پشت خط بمانند.

به شکل میانگین، افراد چقدر پشت خط منتظر می‌مانند؟

میانگین صف انتظار در خط ملی اعتیاد در طول ماه یک تا دو دقیقه است.

مشاوران شما برای هر تماس‌گیرنده چقدر زمان می‌گذارند؟

میانگین تماس تلفنی حدود هفت دقیقه است. اما اگر تماس‌گیرنده در معرض خطر باشد تا یک ساعت نیز برای مشاوره با او وقت داده می‌شود.

از کدام استان‌ها بیشتر با این سامانه تماس گرفته می‌شود؟

از همه استان‌ها با خط ملی اعتیاد تماس گرفته می‌شود و نمی‌توان آمار دقیقی دراین باره داد، چون هر ماه تغییر می‌کند.

با شماره 09628 مشاوره رایگان بگیرید

مشاوران و مددکاران خط ملی اعتیاد هر روز از ساعت 8 صبح تا 8 شب آماده‌اند به افرادی که در خصوص اعتیاد نیاز به مشاوره دارند، خدمات رایگان ارائه کنند. پس چنانچه نیاز به مشاوره داشتید می‌توانید براحتی مشکلاتتان را با مشاوران بهزیستی درمیان بگذارید. فقط به یاد داشته باشید بیشترین تماس‌ها با خط ملی اعتیاد بین ساعات 10 تا 11 صبح و 16 تا 20 گرفته می‌شود؛ بنابراین اگر در ساعات غیر پیک تماس بگیرید می‌توانید راحت‌تر از نظرات مشاوران این سامانه بهره ببرید.

 

مهدی آیینی

جامعه 

دوشنبه 24/8/1395 - 14:58
سلامت و بهداشت جامعه

آگاهی‌های جامعه را می‌توان به آگاهی‌های کاذب و حقیقی تقسیم کرد و این تقسیم‌بندی را به همه سطوح زندگی اجتماعی تعمیم داد.

 

 

 دارندگان آگاهی‌های کاذب کسانی هستند که عمده دانسته‌هایشان به مسائل حاشیه‌ای زندگی مربوط است و دارندگان آگاهی‌های حقیقی کسانی هستند که برخلاف گروه اول به مسائل اساسی زندگی و هرآنچه به سرنوشت خود و اطرافیانشان و حتی حال و آینده‌شان مربوط است، توجه دارند.

به این ترتیب گروه اول که صاحبان آگاهی‌های کاذب‌اند، همان کسانی هستند که در دام فریبکاران و باندهای اغفال می‌افتند و سرنوشت‌های عبرت‌آمیزی پیدا می‌کنند.

این آگاهی کاذب سال‌هاست که در جامعه ما در قالب آرایش‌های مختلف بانوان ظاهر شده و به فرهنگی عجیب مبدل گشته و آنچنان شیوع پیدا کرده که حتی دختربچه‌ها را نیز دربر گرفته و به پسران جوان هم سرایت کرده است.

طبیعی است در جامعه‌ای با این فضای عمومی، آرایشگاه‌ها به عنوان گروهی مرجع و مورد اعتماد از سوی مردم انتخاب می‌شوند و می‌توانند از رهگذر این اعتماد عمومی و تقاضای اجتماعی به سودهای آنچنانی نیز دست یابند یا حتی برخی‌هایشان از مسیر درست منحرف شده و باندهای خلافکار را سازماندهی کنند.

اما این‌که چرا با وجود اتفاقاتی که تاکنون رخ داده، سوءاستفاده‌هایی که صورت گرفته و دام‌های فریبی که پهن شده باز هم عده‌ای از زنان و دختران به برخی آرایشگاه‌ها که خدمات خارج از عرف ارائه و تقاضاهای بی‌قاعده‌ای را مطرح می‌کنند، اعتماد می‌کنند جای تامل دارد، درست مثل این‌که همگان از مضرات قلیان و مواد مخدر باخبرند، ولی همچنان عده‌ای به این سمت کشیده می‌شوند.

بی‌شک یکی از دلایل رونق کار آرایشگاه‌ها که در واقع ارائه‌کننده خدمات زیبایی جسم هستند را می‌توان در فرهنگ مادی‌گرا، دنیاطلب و هویت جسم‌گرای ما جست‌وجو کرد.

هرگاه در جامعه‌ای جریان معنویت‌گرا ضعیف شود و در عوض جریان مادی‌گرا قوت بگیرد، افراد برای کسب تشخص و مورد توجه قرار گرفتن به کالاها و خدمات زیبایی اقبال بیش از حد نشان می‌دهند و در این اثنا، ارائه‌کنندگان این خدمات، هم جیب خود را پر می‌کنند و هم گاه پا کج می‌گذارند و به اغفال مسحورشدگان فرهنگ جسم‌گرا مشغول می‌شوند.

دکتر بهروز مرادی - جامعه شناس و استاد دانشگاه

دوشنبه 24/8/1395 - 14:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته