ایرانگردی
نشست بررسی کتاب «تنهای محجر»، خاطرات آزاده ایرانی حجت الاسلام قدمعلی اسحاقیان به بهانه رونمایی از یادداشت سرلشکر غلامعلی رشید بر این کتاب با حضور نویسنده کتاب و جمعی از اساتید حوزه ادبیات دفاع مقدس در کتابفروشی آستان قدس رضوی (بهنشر تهران) برگزار شد.
در این نشست که با تعداد اندکی از مهمانان و به صورت زنده از صفحات مجازی انتشارات خط مقدم و کتابفروشی بهنشر پخش میشد ابتدا امیرمحمد عباسنژاد نویسنده «تنهای محجر» درباره این کتاب توضیحاتی داد و گفت: اولین کتاب من در حوزه اسارت «شبیه دیوارها» و خاطرات شیخ ماجد سلیمان، اسیر آزاد شده لبنانی بود که به طور جدی به حوزه اسارت ورود پیدا کردم و بعد از آن هم کار «تنهای محجر» را نوشتم. این کتاب آذرماه سال 93 شروع شد. یک بار حاج آقای شیرازی زنگ زدند و گفتند در قم یک راوی داریم که شش سال اسیر بودهاند و تا به حال چندین نفر را برای مصاحبه فرستادهایم اما کار خاصی انجام نشده است. اولین دیدار ما با آقای اسحاقیان در رواق شمالی حرم حضرت معصومه(س) بود. من چون دغدغهام پی بردن به روابط انسانی و فرهنگ و جامعه شناسی در ادبیات اسارت بود بیشتر از این منظر به این کار نگاه میکردم و هیچوقت فکر نمیکردم در اولین جلسهام با ایشان بتوانم 4 ساعت مداوم گفتگو کنم.
نویسنده «تنهای محجر» ادامه داد: ایشان آنقدر شیرین و روان صحبت میکردند که برای من بسیار شنیدنی بود. من به قم میرفتم و مصاحبهها انجام میشد تا این که نزدیک40 ساعت مصاحبه انجام شد. بعد از تدوین اولیه که کتاب را به آقای سرهنگی دادیم، گفتند نیاز به مصاحبه تکمیلی دارد. بعد از آن من در گفتههای آقای اسحاقیان به این سئوال رسیدم که چرا بعد از 40 سال جنگ و مقاومت، ایشان هنوز به شهادت نرسیدهاند؟ تا این که یک روز جمعه در کلاسهای درس ایشان شرکت کردم و دیدم ماشاالله آقای اسحاقیان نزدیک به 40نفر مثل خودشان پرورش دادهاند و دقیقا همان تفکر انقلابی و مقاوم در شاگردانشان هم وجود داشت. حالا البته برخی از آن شاگردان شهید شدند و بقیه شان حضور دارند.
این پژوهشگر حوزه دفاع مقدس افزود: خدا را شاکرم این لطف در حق من شد که این کتاب را بنویسم و امیدوارم این باقیات الصالحاتی برای من باشد. این کتاب به چاپ ششم رسیده است و دوستان طلبه و افرادی که در زمینه نظامی با شخصیت حاج آقا آشنا هستند خیلی این کتاب را پسندیدهاند. البته این از ویژگیهای روایت حاج آقا است چون در سن نوجوانی محکوم به اعدام میشوند ولی مقاومت میکنند و حکم اعدامشان به حبس ابد تقلیل پیدا میکند.
داود امیریان:
در ادامه این نشست، داود امیریان از نویسندگان دفاع مقدس ضمن توضیحاتی درباره آشناییاش با راوی کتاب «تنهای محجر» گفت: من حاجآقا اسحاقیان را اولین بار سال گذشته در حرم حضرت رقیه(س) دیدم که خیلی خوش برخورد بودند. رزمندگان ایرانی و بقیه نیروها در سوریه ایشان را خیلی دوست داشتند و معلوم بود که غیر از مسئولیتی که دارند، خودشان انسان خوب و برجستهای هستند.
وی افزود: شروع کار من در حوزه هنری همزمان شد با ورود آزادگان در سال 69 و همان وقت از طرف آقای سرهنگی خاطرات آزادگان به من داده شد تا تدوین اولیه آنها را انجام بدهم. من درکی از اسارت نداشتم اما آن زمان شبها کابوس میدیدم که اسیر شدهام و بعثیها من را شکنجه میکنند! بعد از مدتی از استاد سرهنگی خواستم که این کار را ادامه ندهم. اسارت به هر صورتی سخت است اما اسارت در دستان بعثیهای زباننفهم و در غربت، بسیار سختتر است. کشور عراق به کشور زندانها معروف بوده و در زندانی کردن آدمها وارد هستند. اسرا از کمترین وسائل محروم بودهاند. تنوع غذایی هم وجود نداشته و مثلا ده سال یک غذا را خوردهاند!
نویسنده دفاع مقدس تصریح کرد: متاسفانه بعد از جنگ، جنایتکاران بعثی را تحت تعقیب قرار ندادیم و دولتمردان ما در این زمینه به طور عجیبی کمکاری کردند. این جنایتکاران به طور آزادانه زندگی میکنند و هنوز هم دنبال این هستند که حق و حقوقشان را بگیرند!
امیریان افزود: خواندن این کتاب برای من لذتبخش بود چون به نحوی با راویاش همذاتپنداری کردم. عکسهای ایشان نشان میدهد که چهره کودکانهای داشتهاند که به جبهه رفته اند.من آقای عباسنژاد را هم از وقتی 7 ساله بودند در حوزه هنری میدیدم که فعال بودند. شکر خدا ایشان هم رشد خوب و پشتکار خوبی دارند. من اگر پشتکار آقای عباس نژاد را داشتم تا الان جایزه نوبل را میگرفتم. در دورهای که خیلیها شعار میدادند، نویسنده این کتاب به سوریه رفتند و در خیلی از نبردها حضور داشتند. من مطمئنم که در آینده کارهای بهتری از آقای عباس نژاد خواهیم خواند.
سرلشکررشید:
در ادامه این نشست، یادداشت فرمانده قرارگاه خاتم الأنبیاء، سردار غلامعلی رشید بر کتاب «تنهای محجر» خوانده شد. متن کامل این یادداشت چنین است:
فرصتی دست داد و از انبوه فعالیتهای نظامیبرای 48 ساعت فاصله گرفته و به همراه خانواده به سفری کوتاه آمدیم. همراه خود، کتاب تنهای محجر، خاطرات آزادهی ایرانی حجت الاسلام و المسلمین قدمعلی اسحاقیان را -که برادر ارجمند جناب علی آقای شیرازی به اینجانب هدیه داده بود- آوردم. تا رسیدن به مقصد، و ساعاتی که در مرخصی بودم، چشم از کتاب برنداشتم و آن را به پایان رساندم.
خانواده گوشه چشمیبه اینجانب داشته و از اینکه تمام ساعات فراغت در مرخصی را صرف مطالعه کتاب کردم تعجب کرده بودند.
برخی از کتب خاطرات، خواننده را میخکوب میکند. این کتاب با روایت استثنائیاش، از دوران اسارت در زندانهای مخوف بعثیها و صحنهها و حوادث پر از صبر و حماسه و مقاومت و پایداری آن هم از جوانی که در لحظه اسارت هنوز به سن هجده سالگی نرسیده است، از این دست کتابهاست.
یاد دوران اولین اسارت خود پیش از انقلاب اسلامیدر سال 1350 افتادم که هنوز هجده سال تمام نداشتم و به این جوان، قدمعلی اسحاقیان، آفرین میگفتم. میزان و نوع مقاومتش در برابر دژخیمان بعثی که پر از خباثت و قساوت و پستی بودند، حتماً بهتر از مقاومت ما در زندانهای ساواک در برابر دژخیمان ستمشاهی بودهاست.
صحنههای نبرد و جنگ هشت سال دفاع مقدس ما، دو صف داشت؛ در یک سو، صف مجاهدان فی سبیل الله بودند که با اموال و انفس و با صدق نیت و اخلاص و صداقت در معامله با رب الارباب عشقبازی میکردند و بهسان یاران حضرت اباعبدالله الحسین در کربلای خوزستان و کربلاهای ایران تحت امر و فرمان امام خمینی که حکیم، فیلسوف، مرجع عالی دینی، عارف و مجاهد بود، مردانه و مظلومانه با دشمن قتال میکردند و جان میباختند و یا مجروح و جانباز میشدند و یا در شرایطی سخت و دشوار آنها را به اسارت میبردند.
در صف مقابل، جرثومه خباثت و قساوت و ضدیت با اهلبیت و ایرانیان به نام صدام بر عراق حاکم بود و حمایتهای بیدریغ استکبار جهانی و سران مرتجع عرب –که فاقد هر گونه مشروعیت بودند- را داشت و حقیقتاً مزدور آنان بود. وی در مقابل انقلاب اسلامی، صف درست کرده بود و با تکیه بر حمایتهای مالی، تسلیحاتی، اطلاعاتی، سیاسی و نظامیمستکبرین، از زمین و آسمان بر سر رزمندگان مظلوم ما باران آتش میریخت.
فرماندهان شهید و زنده و رزمندگان شهید و جانباز و آزاده و ایثارگر ایران اسلامی، نسلی حماسهساز، متعهد، آرمانخواه و مسئول و بیادعا بودند؛ آنقدر خالص و صادق و بیادعا بودند که امام در آستانه عملیات فتح المبین فرمود: «اسم تکتک شما رزمندگان اسلام را از روز ازل در لوح محفوظ الهی ثبت کردهاند.»
رزمنده شجاع و مقاوم و مؤمن و انقلابی ما قدمعلی اسحاقیان یکی از آنهاست. قدمعلی از نسلی بود که به فرموده امام خمینی، توفیق پیدا کردند که متولی تحقق اراده الهی بر روی زمین شدند. قدمعلی در لشکری رزم میکرده که فرمانده و پیشوای مؤمن و شجاع و بابصیرت آن (لشکر 14 امام حسین (ع))، حسین خرازی، همچون سایر فرماندهان لشکرهای امام خمینی(ره)، انسانهای بزرگی بودند که شخصیت و سعهی وجودی آنها نقطه ثبات و جمعشدن پراکندگیها بود و در اوج نابرابریها در صحنه نبرد مثل کوه میایستادند و به همراه رزمندگانشان -همچون قدمعلی- حماسه میآفریدند. امام حماسهسرا (امام خمینی) نیز روحهای این رزمندگان را به وجد میآورد و میفرمود: «من دست و بازوی کسانی که در عالَم کولهبار مبارزه را بر دوش میکشند میبوسم.» و تعارف نمیکرد.
جنگ ما منشوری چندوجهی داشت: عقل، حماسه، مظلومیت و عرفان؛ و به فرمایش مفسر بزرگ قرآن حضرت آیتالله جوادی آملی، هیچ عارفی نیست که اهل حماسه و مبارزه و جهاد نباشد و هیچ مجاهدی نیست که عارف نباشد.
همچنین به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی«ملت ایران با داشتن چنین انسانهای رزمندهای که در مقابل دشمن، بیمهابا حرکت میکنند، هیچ نیرویی در دنیا نیست که بتواند در مقابل آنها ایستادگی کند. همه قدرتمندان و مستکبرین فاسد، ظالم و خبیث عالَم دست به دست دادند و در مقابل ملت ایران ایستادند و هیچ غلطی در طول چهل سال گذشته نتوانستهاند بکنند.»
اکنون جوانانی پا به میدان دفاع از انقلاب و اسلام و ایران عزیز گذاشتهاند که همچون نسل انقلاب و جنگ، بدون دیدن امام و انقلاب و جنگ، با شجاعت تمام در مقابل دشمن میایستند؛ این، معجزهی انقلاب است.
غلامعلی رشید
تهران – 6/4/1398
سرهنگی:
در این نشست، همچنین استاد مرتضی سرهنگی به بیان سخنانی پرداخت. وی گفت: اولین بار کلمه «محجر» را در کتاب «زندان الرشید» دیدم. این کتاب خاطرات سردار گرجیزاده رییس ستاد سپاه ششم و در واقع رییس ستاد شهید علی هاشمی بود که چهارم تیرماه 67 اسیر شد. عراقیها برای بردن این ها با هلیکوپتر جلوی قرارگاه نشستند و اینها به سمت هور فرار کردند. بعد از 24 ساعت سردار گرجیزاده اسیر میشود و تا چند سال پیش هم از علی هاشمی خبری نبود. اگر بعدها بخواهند فرهنگ لغات اسارت را بنویسند حتما به محجر میپردازند که بخش مهمی از پادگان و زندان الرشید بوده که بسیار سختگیرانه است اما بچههای ما ماندند و مقاوت کردند.
سرهنگی افزود: بعضی چیزها در مقایسه به دست میآیند. باید اسیران عراقی را در ایران با اسیران خودمان در اردوگاههای عراق مقایسه کنیم. من نمیخواهم بگویم به اسیران عراقی خوش گذشت چون هیچ وقت اسارت خوب نیست. اما ارتش ما به اسیران عراقی سخت نگرفت. من صبح به کمپ این اسیرها میرفتم و گاهی تا وقت خاموشی میماندم. آنچه که خودمان میخوردیم به آنها میدادیم. یک شب دیگهای بزرگی دیدم پر از تخممرغ آبپز. قالبهای کره هم بود. گفتند اینها صبحانه اسراست. هر دوی این کالاها آن موقع کوپنی بود اما برای عراقیها بدون کوپن تهیه میشد.
این نویسنده و پژوهشگر افزود: کیفیت اردوگاه از نظر غذا به نحوی بود که من طوری برنامه ام را تنظیم میکردم تا برای ناهار در کمپ عراقیها باشم. ناهار اسرای عراقی از ناهار ما در روزنامه بهتر بود!
در مقابل، آنقدر معده اسرای ایرانی کوچک شده بود که وقتی آزاد شدند، بعد از ورود به پادگانی در ایران، معدهشان ظرفیت آبمیوه و کیک و شیرینی را نداشت و همه بالا میآوردند از بس که معدهشان کوچک شده بود. حداکثر غذایی که به اسرای ما میدادند، 8 قاشق برنج بود!
سرهنگی ادامه داد: شاید گذر خیلی از اسرای ما به محجر نیفتاده اما آنها که رفتهاند، پوست انداختهاند. سردار گرجیزاده تعریف میکرد یک روز یکی از افسران بعثی، هم من را اذیت کرد و هم توهین سختی به حضرت امام کرد. من هم پنجره سلول را باز کردم و گفتم حق نداری به امام توهین کنی و من پدرت را درمیآورم که به صدام فحش دادی! آن افسر از ترس، دسته کلید از دستش افتاد چون توهین به صدام سزای سختی داشت. فردا آمد اما رفتارش به کلی عوض شده بود چون میترسید که من گزارشش را بدهد.
وی افزود: اولین چیزی که یک اسیر جنگی یاد میگیرد فن زنده ماندن است و این چیزی است که مرحوم ابوترابی به اسرا یاد دادند. ایشان فرار را ممنوع کرد در حالی که در کنوانسیون ژنو این موضوع وجود دارد. اسیر میتواند فرار کند اما کشور نگهدارنده حق تنبیه آن اسیر را ندارد.
مهمترین فرار اسیران عراقی، فرار «جمعه عبدالله» بود که در مرز بازرگان دستگیر شد. زیر یک کامیون ترانزیت مخفی شده بود. بعد از آن جمعه عبدالله را به اردوگاه پرندک بردند. سه چهار هزار بعثی در آن اردوگاه بود که اداره کردنشان کار سختی بود. من وقتی برای مصاحبه به آنجا میرفتم موفق نبودم چون بعثیها همکاری نمیکردند. فرمانده آنجا سرهنگ بهنود بود. سرهنگی خوش هیکل و خوش مشرب که آذری و ورزشکار بود. وقتی جمعه عبدالله را گرفتند زیر دوخمش رفت و آن را روی دوشش بین بقیه اسرا برد و گفت؛ این هم اسیری که فرار کرده بود. بدون این که در انفرادی ببرند در حالی که عراقیها برای فرار، پوست بچهها را میکندند.
سرهنگی در ادامه گفت: در اردوگاهها به اسرای عراقی دسر و میوه میداند. یکی از اردوگاههای ساری یک باغ مرکبات بود که عمارتی قدیمی داشت و اسرا را در آنجا نگهداری میکردند. وقتی ما رفتیم، همانجا صد تا اسیر در آفتاب نشسته بودند و کوبلن میبافتند. کمیته کار داشتند که حتی قالیبافی هم میکردند. سرهنگ عزیزی رییس کمیته کار بود. کت و شلوار میدوختند و میز و و صندلی های ارتش را میساختند. یک دست کت و شلوار هم برای من دوختند. من هم آن را میپوشیدم به عروسیها میرفتم. خوشدوخت و خوب بود اما بعدها کوچک شد. البته پولش را داده بودم اما خودشان دوست داشند یک دست کت و شلوار برای من بدوزند.
سرهنگی ادامه داد: امام فرموده بودند اینها مهمانان ما هستند. جمعه عبدالله کماندو بود اما گفته بود من چوپان هستم! او را به اردوگاه سنگبست در مشهد فرستادند. آنوقت فرار میکردند و میپرسیدند چطور فرار کردید؟ میگفتند: کبریتهایی که به ما میدهید نقشه ایران داشت و از روی آن فرار کردیم! ما اما با اینها کاری نداشتیم و نهایتا ارودگاهشان را تغییر میدادیم. حتی وقتی اسرای عراقی را آزاد کردیم، در مرداد و شهریور سال 69 با کمبود کت و شلوار روبرو شدیم. 40 هزار دست کت و شلوار تامین شد و مردم عادی کت و شلوار گیرشان نمیآمد. یکی از مسئولان اسرای عراقی می گفت:پسر یکی از کارخانهدارهای کت و شلوار سرباز ما بود. از هاکوپیان، جامکو، ناصرخسرو، استانهای بزرگ و هر جایی که میشد، برای مبادله اسرای عراقی کت و شلوار جمع کردیم. فرض کنید تن اسرا کت و شلوار هاکوپیان بود اما برخیهایشان بعد از مزز کتشان را در میآوردند و به سمت ما پرت میکردند.
همچنین به اسرای عراقی بستههایی داده بودیم که گز و باقلوا و قرآن داشت که آنها را هم پرت میکردند که به ما توهین کنند. برخی هم میگفتد ما میرویم و در عراق، جمهوری اسلامی درست میکنیم!
مدیر دفتر ادبیات مقاومت حوزه هنری تصریح کرد: الان ما درباره فرار در حال کار هستیم و در مورد افراد نگهبان در اردوگاهها کتابهایی آماده کردهایم. از جمله یکیشان سرهنگ حافظ است که افسر بسیار باشرف، چابک، زرنگ و رییس رکن دو و اطلاعات اردوگاه بود. قرار شد خاطرات آنها را مستقل بگیریم.
سرهنگ میگفت در اردوگاه پرندک به آرایشگاه رفتم تا اسیر عراقی اصلاحم کند. خالد تیغ سلمانی را روی شاهرگم قرار داد و تهدیدم کرد. به اوگفتم: تو مگر آن افسری نبودی که یک رزمنده نوجوان ایرانی تو و همراهانت را دستگیر کرد؟ من سرهنگِ آن بسیجی نوجوان هستم. حرف زیادی نزن و کارَت را بکن!
عراقی ها به او ظالمِعادل میگفتند. از اقتدار خوبی برخوردار بود.
رجز از سنتهای شیعه است و در روز عاشورا هم هر کدام از اصحاب که به میدان میرفتند، رجز میخواندند تا روحیه دشمنان را متزلزل کنند. آنجا هم سرهنگ حافظ برای آن اسیر، رجز خوانده بود تا حقیقت را بفهمد.
سرهنگی درباره کتاب «تنهای محجر» نیز گفت: این کتاب، کتابی خواندنی است برای این که ما با دنیای محجر آشنا نیستیم چون دنیایی خصوصی است. الان صدها عنوان کتاب (بیش از 300 عنوان) درباره خاطرات آزادگان منتشر شده است که ما در آنها اردوگاهها را میشناسیم اما از محجر در آنها خبری نیست.
زندگینامهها درسآموز است و این آدمها الان هستند و قابل لمس و قابل توجهند. سفری به روسیه داشتیم و با نویسندگان جنگ ملاقات کردیم. یکی از این نویسندگان آدم بزرگی بود که وقتی پالتویش را درآورد با کلی مدال شجاعت روبرو شدیم. با تأخیر آمد و گفت من در بیمارستان بستری بودم و به من گفتند دو خبرنگار جنگ از ایران آمدهاند، من چند ساعت از بیمارستان مرخصی گرفتم تا شما را ببینم. شهرهای مهران و آبادان ما را هم میشناخت و پیگیر اخبار جنگ ما بود. این آقا که دو سال بعد فهمیدیم فوت کرده، گفت: روسیه بدون ادبیات جنگش فقط یک خاک پهناور است و هیچ ارزش دیگری ندارد. این به ما نشان داد که چه ثروتی در دستمان است. هم باید قدر این ثروت را بدانیم و هم خوب کار کنیم. عمرها محدود است.
سرهنگی در پایان گفت: فرمانده اردوگاه حشمتیه تعریف میکرد من برای هر وعده غذایی اسرای عراقی، 3400 کیلو برنج در دیگ میریختم. برنج هم آن روزها کوپنی بود. برخیها غذایشان را میگرفتند و داخل سطلها میریختند و دوباره میآمدند برای گرفتن غذا!
سرهنگ حافظ میگفت یک بار که ماموران صلیب سرخ هم آمده بودند دیدم غذا کم آمده است. دیگها خالی شده بود و هنوز تعداد زیادی از اسرا غذا نگرفته بودند. شک کردم. رفتم و بررسی کردم و دیدم سطلهای زباله پر از غذاهایی است که برخی عراقیها دورریختهاند! آنها را نشان ماموران دادم و برایشان گفتم که ماجرا چیست.
در بخش پایانی این نشست، حجت الاسلام عباس شیرازی در سخنان کوتاهی از برگزارکنندگان و حاضران تشکر کرده و ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک، کتابهای شاخص و برجستهای از سوی انتشارات خط مقدم به بازار کتابهای دفاع مقدس و مقاومت اسلامی ارائه شود.
در آخرین قسمت از این نشست، تابلوی یادبود کتاب «تنهای محجر» توسط حضار امضا شده و عکسی به یادگار ثبت شد.
چهارشنبه 19/6/1399 - 19:41
ایرانگردی
حبیب پوش پارس مدیرعامل شرکت خاکریزآب و رضا عباسی شهردار منطقه 14 از اقدامات اجرایی به منظور رفع مخاطرات سیلابی کانال ابوذر بازدید کردند.
به گزارش پایگاه خبری معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران، مهندس پوش پارس در حاشیه این بازدید و در خصوص عملیات اجرایی مذکور گفت: مقاطعی از کانال ابوذر به عنوان اصلی ترین بخش شبکه مدیریت آبهای سطحی و سیلابی منطقه 14 براساس نتایج پایش ها و بررسی های میدانی، نیازمند عملیات نگهداشت عمرانی است و این اقدامات در قالب 3 اولویت مرمت و بهسازی، افزایش ظرفیت کانال اصلی و رفع مشکلات آبگیری کانال کمکی ابوذر در دستور کار شرکت خاکریزآب قرار گرفته است.
وی هدف از اجرای اقدامات نگهداشت عمرانی در کانال ابوذر را ارتقای ایمنی شهروندان در برابر مخاطرات احتمالی بروز سیلاب ذکر و اضافه کرد: هم اکنون واحدهای اجرایی شرکت خاکریزآب به صورت شبانه روزی و در قالب 2 شیفت کاری مشغول اجرای عملیات مذکور هستند.
مدیرعامل شرکت خاکریزآب با تاکید بر اهمیت نگهداشت شبکه مدیریت رواناب های شهر تهران یادآور شد: نگهداشت عمرانی شبکه اصلی مدیریت آب های سطحی و سیلابی شهر تهران، اقدامی با هدف حفظ زیرساخت های عمرانی پایتخت و تامین مطلوب شاخص تاب آوری شهری است و از این رو، علیرغم ماموریت هایی که در زمینه توسعه و احداث شبکه بر عهده شرکت خاکریزآب قرار دارد، در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.
به گفته پوش پارس، توسعه همکاری ها با مناطق شهرداری تهران به عنوان بهره بردار شبکه کنترل سیلاب، از دیگر اهداف و البته نتایج رفع مخاطرات مقاطع بحرانی این شبکه است.
چهارشنبه 19/6/1399 - 19:37
ایرانگردی
گروه مدیریت بحران اماکن در ۴۸ کارخانه صنعتی منطقه ۲۱ تشکیل شده است.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۱، حسن رحمانی شهردار ورودی غربی پایتخت با بیان این خبر افزود: به دنبال مشارکت صنایع در پروژه های شاخص، این بار از ظرفیت آنها در مدیریت بحران استفاده شده است.
او افزود: گروه های مدیریت بحران صنایع، دوام و تیم های امدادی، در ۴۸ کارخانه از صنایع سطح منطقه تشکیل و با آموزش و برگزاری مانور در آنها، برای کمک در مواقع بحران آماده شده اند.
رحمانی ادامه داد: با اشاره به تاثیرگذاری بالای صنایع برای کمک در زمان های بروز بحران، یکی از الزامات ایزو در صنایع، مدیریت بحران و تجهیزات است. از این نظر وجود چندین دستگاه خودرو آتش نشانی، آمبولانس و همچنین محل نشست و برخاست پد بالگرد تنها در یک کارخانه صنعتی، نشان از توانایی تجهیزاتی بالای این صنایع دارد که می تواند در امداد رسانی بسیار تاثیر گذار باشد.
چهارشنبه 19/6/1399 - 19:33
ایرانگردی
سیزدهمین سرای محله منطقه ۱۹ در اسماعیل آباد به پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصدی رسید.
به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۹، محمدمهدی، گندمی معاون فنی و عمرانی منطقه با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر فعالیت سفت کاری و دیوارکشی ساختمان این سرا به اتمام رسیده و عملیات نازک کاری دیوارهای داخل و نصب سنگ پله ها نیز در حال انجام است.
به گفته او با اتمام سرای محله اسماعیل آباد که بعنوان سیزدهمین سرای احداث شده با رعایت اصول استاندارد محسوب می شود، ضمن توسعه سرانه فرهنگی این منطقه زمینه مشارکت اجتماعی و مهارت آموزی شهروندان در قالب ارائه آموزش های مختلف اجتماعی و فرهنگی فراهم خواهد شد.
گندمی در ادامه از اتمام عملیات خاکبرداری خیابان نیلوفر ۵ در شهرک وصال خبر داد و افزود: تاکنون فعالیت نصب کانیو در نیمی از این خیابان ۱۴۰ متری به اتمام رسیده است.
طی این فعالیت نزدیک به ۲۸۰ متر کانیو در دو طرف خیابان احداث شده که با اتمام آن بستر خیابان برای انجام عملیات روکش آسفالت آماده خواهد شد. همچنین عملیات مخلوط ریزی، بتن ریزی وکف پوش پیاده روها در حال اتمام است.
چهارشنبه 19/6/1399 - 19:25
ایرانگردی
شهردار منطقه11 تهران از دستاورد های مرکز تحقیقات، آموزش، مشاوره و فضای سبز این منطقه در عرصه های علمی و کشاورزی و ثبت 6 مقاله تخصصی در کنگره های علمی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه11، نصراله آبادیان ضمن اعلام فعالیت مرکز تححقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز منطقه11 با عنوان "مرکز تام" در حوزه های علمی و ارایه مقالات تخصصی گفت: مرکز تام معاونت خدمات شهری و محیط زیست طی یک سال گذشته توانسته با همت کارشناسان متخصص و جوان خود، ۶ عنوان مقاله تخصصی با موضوعات: گزارش جدید سفید بالک توت از ایران، نرخ شکارگری کفشدوزک لکه هلالی روی سفید بالک غالب توت در تهران، مروری بر دشمنان طبیعی موثر سفید بالک توت در فضای سبز تهران، مقایسه جذب عناصر سنگین در اکالیپتوس و چنار، بررسی سمیت تماسی آفت کش گیاهی دایابون روی شته سیاه بید و . Efficacy of a new botanical pesticide, salpipest, on the elm aphid, Tinocallis platani ( kaltenbach) (Hemiptera: Aphididae) را در مجله ها و کنگره های علمی معتبر داخلی و خارجی ثبت کند .
آبادیان در ادامه افزود: مرکز تام منطقه 11پس از ثبت 6 مقاله تخصصی برای ادامه مسیر علمی-تحقیقاتی نیز برنامه های منظمی دارد.
شهردار منطقه11 با اشاره به برنامه های علمی تحقیقاتی این مرکز گفت: طرح هایی در خصوص تقویت و ریشه زایی درختان چنار و اقاقیا و تاثیر کاشت برخی گیاهان به ویژه تاج خروس زینتی در جذب عناصر سنگین توسط مرکز تحقیقات، آموزش و مشاوره فضای سبز منطقه11 تهران در حال انجام است.
او با اشاره به فعالیت های آتی این مرکز بیان کرد: مرکز تام منطقه11 درصدد است سایت انسکتاریوم ( پرورش حشرات مفید) را راه اندازی کند تا بدین شکل تاثیر مثبتی بر کاهش استفاده سموم در فضای سبز داشته باشد.
به گفته آبادیان از 6 مقاله منتشر شده دو مقاله در بهار سال ۹۹ در کنگره های علمی کشاورزی منتشر شده است که دستاورد علمی قابل قبولی برای این مرکز به محسوب می شود.
شهردار منطقه 11در انتها ضمن اشاره به فعالیت های تحقیقاتی مرکز تام در خصوص استفاده از سموم گیاهی به جای سموم شیمیایی و تلاش برای حفظ و حمایت از دشمنان طبیعی گیاهان گفت: بخش تحقیقات این مرکز توانسته با تعامل علمی با موسسه گیاهپزشکی کشور و مراکز تام سایر مناطق طرح های تحقیقاتی را در برنامه کاری خود بیافزاید و اقدامات گسترده ای در خصوص آفات، مکان هایی را به عنوان سایت تحقیقاتی اختصاص داده است .
چهارشنبه 19/6/1399 - 19:20
اخبار
سیماسادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت ویروس کرونا در ایران، اظهار کرد: از دیروز تا امروز (سه شنبه، ۱۸ شهریور) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۰۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۲۶ نفر از آنها بستری شدند.
او افزود: مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۹۱ هزار و ۱۱۲ نفر رسید. متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۲ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۲۲ هزار و ۵۴۲ نفر رسید.
لاری بیان کرد: خوشبختانه تا کنون ۳۳۷ هزار و ۴۱۴ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. ۳ هزار و ۷۱۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
او ادامه داد: تا کنون سه میلیون و ۴۳۱ هزار و ۶۴۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: بر اساس آخرین اطلاعات کرونا در کشور، استانهای تهران، مازندران، گیلان، قم، اصفهان، خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، کرمان، خراسان شمالی، سمنان، یزد، زنجان و قزوین در وضعیت قرمز قرار دارند.
لاری گفت: همچنین استانهای آذربایجان غربی، البرز، فارس، لرستان، هرمزگان، اردبیل، بوشهر، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، مرکزی، ایلام، چهارمحال و بختیاری، گلستان و خوزستان در وضعیت هشدار قرار دارند.
چهارشنبه 19/6/1399 - 10:56
سلامت و بهداشت جامعه
با گذشت بیش از ۸ ماه از شیوع ویروس کرونا، کشورهای جهان همچنان درگیر این معضل هستند. تاکنون راهکار موثری برای مقابله با این ویروس و کنترل آن از سوی دانشمندان یافت نشده است. با این حال، محققان همچنان در حال مطالعه بر روی بیماران و رفتار کووید ۱۹ هستند و میکوشند با روشن کردن ابعاد مختلف این همه گیری، به مدیریت و کنترل شیوع ویروس کمک کنند. به تازگی محققان به شواهد جدیدی درباره بهبودیافتگان این بیماری دست یافته اند.
دانشمندان استرالیایی اعلام کردند آسیبهای شدید ریوی در بهبودیافتگان از کووید ۱۹ میتواند پس بهبودی و هفتهها بعد از مرخص شدن از بیمارستان همچنان در این افراد دیده شود. تحقیقات ما نشان داد آسیب ریوی، مشکلات شدید تنفسی و سرفه میتواند در بلند مدت در بیماران بهبود یافته کرونایی مشاهده شود.
دانشمندان میگویند تاثیرات مخرب ویروس کرونا بر سلامت جسمانی افراد باعث ایجاد نگرانی در مجامع علمی شده است. ما شاهد آن هستیم که حتی افرادی که به کرونای خفیف مبتلا شده اند برای هفتهها و حتی ماهها پس از بهبودی و مرخص شدن از بیمارستان همچنان با عوارض سنگین این بیماری دست به گریبان هستند. طول دوره نقاهت و زمان لازم برای بازگشت این افراد به زندگی عادی قبل از بیماری مایه نگرانی است.
دانشمندان استرالیایی در تحقیقات خود بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده و در بیمارستان بستری بودند را مورد مطالعه قرار دادند. شواهد نشان داد ۶ هفته پس از مرخص شدن این بیماران از بیمارستان، بیش از ۸۸ درصد از آنها هنوز علائم آسیب ریوی را داشته اند. آزمایشات و سی تی اسکن این افراد نشان داد ریههای آنها هنوز هم درگیر عوارض ابتلا به ویروس کرونا بوده است.
همچنین ۴۷ درصد این بیماران با گذشت بیش از ۶ هفته از بهبودی از مشکلات تنفسی و ناتوانی در دم و بازدم شکایت داشتند. تحقیقات دانشمندان پس از گذشت ۱۲ هفته (تقریبا ۳ ماه) نشان داد ریههای ۵۶ درصد از بهبود یافتگان هنوز هم از عوارض کرونا آسیب دیده است و ۳۹ درصد آنها همچنان مشکل تنفسی دارند.
میانگین سنی این بیماران ۶۱ سال بود و مردان ۶۰ درصد این جامعه آماری را تشکیل میدادند. بیش از ۵۰ درصد از این بیماران سابقه استعمال دخانیات داشتند و ۶۵ درصد آنها از چاقی یا اضافه وزن رنج میبردند. این تحقیقات همچنین خط بطلانی بر تصور نادرست اجتماعی درباره مصونیت افراد سیگاری یا معتاد در برابر ویروس کرونا بود.
محققان تاکید دارند فرآیند ریکاوری بهبودیافتگان کووید ۱۹ هفتهها ادامه داشته و بسیاری از آنها دچار آسیبهای ریوی بلند مدت شده اند. با این حال، بدن این افراد در مسیر بهبودی قرار دارد، اما ضروری است افرادی که به کرونای شدید مبتلا میشوند در دوره ریکاوری و نقاهت تحت نظر پزشک و کادر درمانی قرار بگیرند.
از سوی دیگر، یافتهها نشان داد اگر چه ریکاوری از بیماری کرونا یک پروسه زمانی طولانی مدت است، اما بیماری نمیتواند در بلند مدت باعث شدت زخمهای ریوی شود. محققان با بررسی بیماران پی بردند هم بیمارانی که به کرونای شدید مبتلا شده اند و هم افرادی که درجات خفیفی از بیماری را داشته اند به یک اندازه دچار مشکلات بلند مدت سلامتی شده اند. محققان همچنین شاهد مشکلات قلبی در بهبودیافتگان کرونا بودند. با این حال، این مشکلات با گذشت زمان کاهش و سلامت قلبی افراد بهبود یافت.
استرالیا یکی از موفقترین کشورهای جهان در مبارزه با ویروس کرونا بوده است. تاکنون ۲۶ هزار نفر در این کشور به کووید ۱۹ مبتلا شده اند. از این میان، تنها ۷۵۳ نفر جان خود را از دست داده اند.
آسیب های مغزی ناشی از ویروس کرونا
پیشتر محققان دانشگاه آکسفورد انگلیس نیز پس از تحقیقات گسترده اعلام کردند: فراتر از مشکلات جسمانی، یک خطر دیگر که بهبود یافتگان از کووید ۱۹ را تهدید میکند، ابتلا به اختلالات روانی است. یک تحقیق که بر روی بیش از ۶۲ هزار بیمار مبتلا به کرونا پس از بهبودی انجام گرفته است، نشان میدهد این افراد به شدت در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند.
محققان مشاهده کردند یک نفر در هر ۱۶ بهبود یافته کرونایی که پیشتر هیچ سابقه بیماری روانی نداشته است، یک تا سه ماه پس از ابتلا به کرونا به اختلالات روانی دچار شده است. تحقیقات نشان داد این میزان ابتلا به اختلالات روانی دو برابر میزانی است که متخصصان قبلا پیشبینی میکردند.
محققان انگلیسی میگویند بیمارانی که شرایط وخیمی داشته و در بیمارستان بستری شده اند نسبت به بیمارانی که علائم خفیف تری داشتند، بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند. اختلالات مرتبط با اضطراب و نگرانی یکی از موارد شایع در میان بهبود یافتگان است. با این حال، افسردگی، بی خوابی، زوال عقل و جنون نیز در میان بهبود یافتگان مشاهد شده است. این تحقیقات همچنین نشان داد کسانی که در گذشته سابقه بیماری روانی داشته اند به طور میانگین از انسانهای معمولی بیشتر به ویروس کرونا مبتلا شده اند.
محققان اعلام کردند بیماران مبتلا به کرونا اگر پس از بهبودی شاهد نگرانی و اضطراب، احساس ناخوشی، بی خوابی و یا کاهش قدرت حافظه شدند سریعاً به یک متخصص مراجعه کنند. متخصصان میتوانند با روشهایی ساده جلوی تشدید حال بیمار را بگیرند.
همچنین تحقیقات درباره علائم بالینی بهبود یافتگان از کرونا نشان میدهد دو علامت شامل خستگی و ضعف و مه مغزی (اختلالات فکری) حتی پس از بهبودی نیز در آنها مشاهده میشود. پزشکان میگویند ضعف به طور گسترده در میان بهبود یافتگان از کووید ۱۹ دیده میشود. همچنین سندرم خستگی مزمن یکی از رایجترین مواردی است که بهبود یافتگان همواره از آن شکایت میکنند. مه مغزی به حالتی اطلاق میشود که فرد دچار اختلالات فکری میشود و فرد احساس میکند، فرآیند تفکر کردن و یادگیری اش به درستی کار نمیکند. حافظه، پردازش اطلاعات، مهارتهای دیداری و شنیداری و توانایی درک زبانی از جمله مواردی است که در این زمینه دچار اختلال میشوند.
آسیب های روانی ویروس کرونا
تحقیقات دانشمندان در ایالت نیومکزیکو آمریکا نشان میدهد از زمان شیوع ویروس کرونا میزان درخواست برای مراقبتهای روانی در کودکان و نوجوانان شاهد جهش بوده است. آمارها نشان میدهد کودکان و نوجوانان ۳۰ درصد بیشتر از زمان مشابه سال گذشته به دلیل مشکلات روانی به متخصصان رجوع کرده اند.
همچنین تحقیقات بیمارستان نیومکزیکو نشان میدهد بیشتر مراجعه کنندگان جوان به دنبال دریافت خدمات روانپزشکی برای درمان مشکلات روانی خود بوده اند. به طور معمول کسانی که مشکلات روانی حادی ندارند با مراجعه به روانشناس مشکلاتشان حل میشود و تنها زمانی که شرایط فرد وخیم باشد و مشکلاتش با مشاوره با روانشناس حل نشود، بیماران به روانپزشک معرفی میشوند.
کریستینا سوار، روانپزشک کودکان دانشگاه نیومکزیکو در این باره میگوید: به طور عمومی ما شاهد نوجوانان زیادی هستیم که با درجات مختلفی از افسردگی مواجه هستند. شاید بتوان برای توصیف این معضل از واژه "تضعیف روحیه" فرد استفاد کرد. انگیزه و انرژی این افراد کاهش یافته است و شرایط روانی خوبی ندارند.
او افزود: ما در تلاشیم استرس و نگرانی این گروه سنی را کاهش داده و آنها را از جنبه روانی درمان کنیم. برخی از این افراد در خطر آسیب به خود (خود زنی) و دیگران هستند. آمار افزایش ۳۰ درصدی برای دریافت خدمات بهداشت روانی تنها گویای بخشی از مشکلات است. ما هم اینک شاهد افزایش ۳۰ تا ۴۰ درصدی بستری شدن کودکان و نوجوانان برای درمان مشکلات روانی هستیم.
تحقیقات دانشمندان انگلیسی نیز نشان میدهد بیش از ۲۰ درصد مردم علائم ابتلا به افسردگی را گزارش کرده اند. این سطح از شیوع افسردگی در جامعه دو برابر شرایط پیش از وقوع همهگیری است.
تحقیقات دانشمندان آلمانی ابعاد دیگری از این موضوع را نمایان میکند. یافتههای این محققان نشان میدهد خانوادهها به دلیل تعطیلی مدارس و مراکز مراقبت از کودکان (مانند مهد کودک ها) بیشترین آسیب را از جنبه روانی دیده اند.
از زمان شیوع ویروس کرونا، سلامت روانی مادران به شدت تحت تاثیر این موضوع قرار گرفته است. تحقیقات در آلمان نشان داده است در همه گیری ویروس کرونا تفاوتی میان احتمال از دست دادن شغل در زنان شاغل با مردان شاغل وجود ندارد، اما زنان به دلیل اینکه دارای نقش بیشتری در خانواده هستند و وظیفه مراقبت از کودکان برعهده آنهاست، از بسته شدن مدارس و مراکز نگهداری کودکان بیشتر متاثر شده اند.
این امر باعث افزایش استرس و فشار روانی بر آنها شده و در نهایت سلامت روانی مادران را به مخاطره انداخته است. یافتههای محققان نشان میدهد شیوع ویروس کرونا در جامعه سلامت روانی زنان را بسیار بیشتر از مردان تحت تاثیر قرار داده است.
پیشتر دانشمندان آمریکایی نیز در تحقیقات خود اثبات کردند، شیوع ویروس کرونا در جامعه با مشکلات روانی و ابتلا به افسردگی رابطه مستقیمی دارد. محققان با بررسی بیش از ۱۰ هزار نفر در سراسر آمریکا به این نتیجه رسیدند که شیوع ویروس کرونا باعث افزایش افسردگی، نگرانی، گرایش به خودکشی و آسیب روانی در افراد بالغ شده است.
محققان میگویند ریشه و علت آسیبهای گسترده روانی به ترس در افراد مربوط میشود.
کوین فیتز پاتریک، یکی از محققان این پروژه از دانشگاه آرکانزاس در این رابطه گفت: وجود ترس در افراد به دلیل شیوع ویروس کرونا قابل پیش بینی است. ما در این افراد شاهد ترس به همراه حس آسیب پذیری اجتماعی بودیم که در نتیجه آن آسیبهای روانی در فرد بروز میکند.
او افزود: در مناطقی که شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا و قربانیان این بیماری زیاد بود، میزان ترس در ساکنان آن مناطق بیشتر مشاهده شده است.
براساس شاخص سنجش افسردگی؛ یک سوم افرادی که در این تحقیقات بررسی شدند، دارای افسردگی بودند. این تحقیقات نشان داد افرادی که از لحاظ اجتماعی آسیب پذیرتر هستند مانند زنان، بیکاران و کسانی که امنیت غذایی پایینی دارند، بیشتر دچار علائم افسردگی شده اند. درباره موضوع خودکشی نیز محققان ۱۵ درصد شرکت کنندگان را در لیست افراد بسیار پرخطر که گرایش به خودکشی دارند، دسته بندی کردند.
چهارشنبه 19/6/1399 - 10:55
اخبار
سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سومین آیین بهره برداری از پروژههای سلامت (پویش سراسری ره سلامت) که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار کرد: کادر درمان در استان خوزستان توانستند یکی از سختترین امواج بیماری کرونا را مهار کنند. شبانهروز با آنها در تماس بوده و شاهد بودم که با جانفشانیهای خود هجمهی سنگین بیماری را مهار کردند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عزیزان چه در آبادان و چه در دزفول و شوشتر ارائه خدمت کردند و مدال افتخار برای ایران آفریدند، در مقابل آنهایی که میگفتند ایران قوم عرب را فراموش کرده است ایستاده و نشاندادند همه هموطنان ما هستند، در این بحران حتی یک هموطن عرب و خوزستانی جلوی در بیمارستان سرگردان نشد.
او افزود: به قول حاج قاسم سلیمانی، ما ملت امامحسینیم؛ مقابل هر هجمهای میایستیم و تاریخ میسازیم. امروز یکیاز بهترین استانهای ما در مدیریت کووید ۱۹ استان فارس بود و امیدوارم این رکورد را بتوانیم همواره حفظ کنیم.
نمکی ادامه داد: امسال برای اولین بار در تاریخ ایران ده هزار و ششصد تخت بیمارستانی و دو هزار تخت آیسییو به تختهای بیمارستانی کشور اضافه میشود. حدود ۱۴۰۰ پروژه بهداشتی و درمانی را تا ۱۲ فرودین سال ۱۴۰۰ تقدیم مردم شریف این سرزمین خواهیم کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با تکیه بر نام بلند امام حسین و شهدای بزرگوار کربلا پروژههایی را در حوزه سلامت امروز افتتاح میکنیم.
بهداشت مدارس نیاز به توجه دارد
نمکی از کادر درمان دانشگاه علوم پزشکی جهرم که در توسعه زیرساختها نقش مهمی داشتند تشکر کرد و ادامه داد: امیدوار هستیم به زودی بیمارستان ۳۳۰ تختخوابی جهرم را به بهرهبرداری برسانیم.
او با بیان اینکه بهداشت مدارس نیاز به توجه دارد، از دو استان خوزستان و فارس خواست تا به این موضوع با توجه به بازگشایی مدارس بیشتر اهتمام ورزند و نظارتها را بیشتر کنند تا بحران دیگری را شاهد نباشیم.
وزیر بهداشت در ادامه برنامه پروژه خاتمالانبیا را با ۵۳ پروژه بهداشتی، درمانی و عمرانی در فضایی بالغ بر ۴۰ هزار و ۸۳۱ مترمربع افتتاح کرد. همچنین ۳۲۵ تخت عادی و ویژه بیمارستانی با اعتباری بالغ بر ۲۸۰۰ میلیارد ریال به بهرهبرداری رسید.
چهارشنبه 19/6/1399 - 10:52
سلامت و بهداشت جامعه
زهرا مظفر مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در ارتباط زنده با شبکه خبر در خصوص جزئیات اجرای دستورالعملهای بهداشتی در مدارس، اظهار کرد: شیوهنامههای سختگیرانهای را به مدارس سراسر کشور ابلاغ کردیم.
مظفر با اشاره به اینکه سه شاخص اصلی و مهمی که مدیران مدارس و دانشآموزان باید رعایت کنند این است که مدارس باید در صورتی که آمار دانشآموزان بالاست، گروهبندی کنند، افزود: رعایت فاصله فیزیکی بین دانشآموزان تا ۱.۵ متر، اجبار استفاده از ماسک برای دانش آموزان و معلمان، کوتاه شدن ساعت آموزش به ۳۵ دقیقه و ضدعفونی مجدد کلاسها از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.
او ادامه داد: کوتاه شدن زمان آموزش در دستور کار قراره گرفته است و دانش آموزان تنها ۳۵ دقیقه در کلاس خواهند بود. در زنگ تفریح، همزمان با خروج دانشآموزان از کلاس، ضدعفونی مجدد کلاسها انجام میشود.
مدیرکل ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات وزارت آموزش و پرورش گفت: از تابستان یک دستورالعمل برای اولین بار ابلاغ شد که اولیای مدرسه به عنوان ناظر افتخاری ما در مدرسه هستند؛ درخواست ما این است که همه اولیا، معلمان و دانشآموزان به عنوان ناظر نقش نظارتی خود را ایفا کنند. وزارتخانههای آموزش و پرورش و بهداشت درصدد فراهم کردن امکانات بهداشتی و نظارت بر مدارس هستند.
ممنوعیت اخذ اجباری وجه برای تهیه اقلام بهداشتی مدارس
مظفر یادآوری کرد: در صورتیکه دانشآموز یا خانوادهای در زمینه بهداشت مدارس به مشکلی برخورد کردند، توصیه میشود به ناظر ما در مدارس اطلاع دهند تا با مدیر مدرسه در جریان قرار داده شود. همچنین در پورتال آموزش و پرورش، از طریق گزینه ثبت شکایت، گزارش خود را با ما درمیان بگذارند.
او با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش درصدد است اعتبارات بهداشتی به مدارس تخصیص دهد، بیان کرد: ممکن است در مسیر تخصیص این اعتبارات آموزشی و پرورشی نیازمند کمک خیرین و اولیای دانشآموزان باشیم. اقدام ارزشمندی است که در بحث سلامت به فرزندان کشورمان کمک کنیم تا دچار بیماری نشوند، اما با همه اینها دریافت وجه و مبلغی از والدین به صورت اجباری برای تهیه اقلام بهداشتی مدارس صد در صد ممنوع است و اگر خانوادهها با این شرایط مواجه شدند، از طریق پورتال آموزش و پرورش شکایات خود را ثبت کنند.
چهارشنبه 19/6/1399 - 10:51
سلامت و بهداشت جامعه
مسعود مردانی فوق تخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته کشوری کرونا در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت: هیچ الزامی برای آزمایش دادن همه زنان باردار وجود ندارد، اما در صورتی که بانوی بارداری دارای علائم بیماری کووید ۱۹ باشد حتما باید تست کرونا انجام دهد.
او در ادامه افزود: خانمهای باردار در هر مرحلهای از حاملگی که قرار دارند از فرصت استفاده کرده و نسبت به زدن واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.
مسعود مردانی مطرح کرد: در حال حاضر واکسن آنفلوانزا در حال توزیع است که حتما توصیه میشود همه زنان باردار برای زدن این واکسن اقدام کنند تا به دلیل همزمان شدن شیوع بیماریهای آنفلوانزا و کرونا دچار مشکل نشوند.
آیا در صورت مبتلا شدن به ویروس کرونا ، می توانم کودک خود را در آغوش بگیرم؟
فوق تخصص بیماری های عفونی درخصوص در آغوش گرفتن کودک توسط پدر یا مادر مبتلا به ویروس کرونا، گفت: پدر یا مادر مبتلا به کرونا میتواند کودک خود را در آغوش بگیرد. حتی مادر مبتلا میتواند کودک را در آغوش بگیرد و به او شیر بدهد، اما بهتر است این کار با رعایت نکات بهداشتی مانند ماسک زدن و شستشوی دست ها همراه باشد.
بنابر توصیه های انجام شده، همه مادران در مناطق آلوده و پرخطر که علائمی چون تب، سرفه یا تنگی نفس دارند هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کرده و دستورالعملهایی بهداشتی را رعایت کنند.
همچنین با توجه به توصیه های سازمان جهانی بهداشت، زنان بارداری که علائم ویروس کرونا را دارند، باید در اولویت انجام آزمایش قرار گیرند؛ زیرا اگر مبتلا به کرونا باشند، ممکن است به مراقبت های تخصصی نیاز داشته باشند.
مادران باردار چه نکات بهداشتی را رعایت کنند؟
شستن منظم دستها بعد از تماس با وسایل خارج از منزل و خودداری از لمس صورت با دستان، بهترین راههای پیشگیری از ابتلا به کرونا هستند. برای مادران باردار رعایت فاصله گذاری اجتماعی و در خانه ماندن تا حد امکان بسیار حائز اهمیت است.
زنان باردار به طور معمول برای سلامتی خود و جنین قرارهای ملاقات متعددی با پزشک یا مامای خود دارند که میتوانند در این شرایط شیوع ویروس کرونا پس از مشورت با پزشک و مامای خود هر یک از این قرارها را لغو کنند. همچنین برخی از ویزیت ها می توانند از طریق تماس تلفنی یا ویدئویی انجام شوند. در صورت مراجعه حضوری به کلینیک یا بیمارستان به طور مرتب پس از لمس وسایل مختلف، دستان خود را بشویید، به صورت خود دست نزنید و در اتاق انتظار فاصلهی ایمن حداقل دو متری را از دیگران حفظ کنید. هنگام خروج از محل درمانی حتما نسبت به شستشوی مجدد دستهای خود اقدام کنید.
چهارشنبه 19/6/1399 - 10:49