• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 38736
تعداد نظرات : 5244
زمان آخرین مطلب : 3335روز قبل
حجاب و عفاف
یکی از مهم‌ترین راه‌های ارتباطی انسان با دیگران از طریق کلام است. پرهیز از پرگویی در منابع دینی بسیار مورد تأکید قرار گرفته؛ چنان‌که در روایتی می‌خوانیم: إن أحببت سلامة نفسک و ستر معایبک فاقلل کلامک و أکثر صمتک یتوفر فکرک و یستغفر قلبک و یسلم الناس من یدک. (تمیمی آمدی، 1366: ح 4252) حیای در گفتار به شکل‌های مختلفی نمود می‌یابد؛ ازجمله حیا در استفاده از زبان، بیان مطالب مناسب، حیا نسبت به مخاطب، تذکر دادن، درخواست کردن و بیان مسائل جنسی. (بانکی پورفرد، 1386: 55 به بعد)در قرآن‌کریم درخصوص عفت در کلام چنین آمده: «فلا تخضعن بالقول فیطمع الذی فی قلبه مرض و قلن قولا معروفا.» (احزاب / 33) امام سجاد(ع) در رساله حقوق درباره حق زبان می‌فرماید: اما حق زبان این است که با کرامت، آن را از گفتار زشت بازداشته و به گفتار خیر و بر ادب سخن واداری و هرچه بیشتر آن را از بیهوده‌گویی برحذر داری، مگر در مواردی که منفعت دین یا دنیای تو در آن است و عفت در زبان را در اموری که فایده‌ای ندارد و اثر سوء می‌آفریند، حفظ کنی؛ زیرا انسان از ضررش در امان نیست. زبان گواه بر عقل آدمی، و پیرایه و زینت عقل است و زیبایی سیرت انسان در زبانش آشکار می‌شود. حیا و عفت در قرآن نیز با تعابیر مختلفی مطرح شده: «قول معروف» در نوع سخن گفتن با نامحرمان (بقره / 234)، «قول سدید» که همان گفتار صواب و محکم است (احزاب / 70)، «قول کریم» در نوع تکلم با پدر و مادر (إسراء / 23)، «قول بلیغ و لین» در عرصه رویارویی با فرهنگ‌های غیرالهی (نساء / 23) و «قول میسور» نیز در مواجهه با دریافت حق مستضعفان از انسان‌های کافر. (میرخانی، 1381: 65 به بعد) سه. عفت و حیا در رفتار این‌گونه عفت و حیا، موارد متعددی اعم از پوشش، زینت و معاشرت را دربرمی‌گیرد. منشأ عفاف، حیاست و از عفاف نیز پوشش ظاهری و عدم زینت برای نامحرمان ایجاد می‌گردد. به بیانی دیگر، حجاب زیرمجموعه عفت است، هرچند هر پوششی نمودار عفاف نیست. در تفاوت عفاف و حجاب گفته‌شده که عفاف حالتی باطنی است، ولی حجاب به ظاهر بازمی‌گردد. در واقع حجاب مقتضی حیا و عفت است. در آیات قرآنی به‌شکل‌های مختلفی بر لزوم حیا و عفت در هر دو جنس تأکید شده؛ مانند پرهیز از گفتگوی طولانی مردان با زنان که در احادیث متعدد بدان اشاره گشته است. البته به‌دلیل تأثیر فراوان رفتار زنان در جامعه، در منابع دینی، میزان توصیه به زنان برای رعایت حیا و عفاف، بیشتر است. یکی از آیات مهمی که بدین موضوع اشاره دارد، آیه 31 سوره نور است: [ای پیامبر!] به زنانِ باایمان بگو چشم [از نگاه به مردان نامحرم] بپوشند و دامنشان را حفظ کنند و زینتشان را جز مقداری که آشکار است، ظاهر نکنند و روسری‌های خود را بر سینه خود افکنند و پاهایشان را به زمین نزنند تا زینت پنهانی‌شان آشکار شود ... . از سویی، شواهد تجربی نیز عدم وجود حیا و عفاف در رفتار ـ به‌ویژه در جنس مؤنث ـ در تحریک‌پذیری غریزه جنسی را اثبات می‌کند؛ تحریک‌هایی مانند نگاه کردن، لمس کردن، شنیدن صدای جنس مخالف، گفتگوهای محرک و تخیل‌های جنسی. (جوان، 1387: 26)

منبع : مفهوم‌شناسی حیا و عفاف؛ آسیب‌ها و راهکارها 2 | حجاب برتر

دوشنبه 19/8/1393 - 8:57
حجاب و عفاف

پاکدامنی و عفاف، گوهری قیمتی و مرواریدی ارزنده است

كه باید با هزاران چشم از آن مراقبت كرد.

این گوهر اگر گم شود، دیگر به دست نمی‌آید و این مروارید اگر بشكند، دیگر درست نمی‌شود.

آیا مروارید شكسته قیمتی دارد؟

دوشنبه 19/8/1393 - 8:57
حجاب و عفاف

 


حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام در ضمن فرمایشاتشان به فرزندش علیه السلام میفرماید: در مورد حجاب بانوان سختگیر باش، چرا که رعایت حجاب به طور جدّی و محکم، زنان را به سالمتر و پاکیزه، حفظ خواهد کرد.

و نیز فرمودند:
پوشیدن لباس ضخیم بر شما لازم است، زیرا کسی که لباسش نازک و بدن نما باشد، دینش نیز ضعیف و نازک است.

و نیز فرمودند: شوهری که از همسرش اطاعت کند، خداوند او را از جانب صورت به طور واژه گونه وارد دوزخ گرداند.
شخصی پرسید: این اطاعت که موجب چنین مجازاتی است کدام اطاعت است
حضرت فرمودند: زن از او میخواهد که با لباس نازک (به مراکز پر جمعیت مانند) حمّامها و عروسیها و مجالس ترحیم برود، و شوهرش، به او اجازه دهد و از سخن او اطاعت کند.
(زیرا عدم کنترل این قبیل مراکز عمومی با موازین شرعی و اخلاقی، جایگاهی برای فساد خواهد شد)
و نیز فرمودند:

پیغمبر صلّی الله علیه وآله وسلّم نهی کرد، زنی را که برای غیر شوهرش آرایش نماید و اگر چنین کند بر خداوند سزاوار است که او را در آتش دوزخ بسوزاند.

امیرمومنان علی علیه السلام در یکی از فرمایشاتشان به همین مطلب اشاره و نیز فرمودند:
در آخرالزمان که بدترین زمانها است، زنان بی حجاب و برهنه آشکار میشوند که با زینت و آرایش بیرون میآیند، آنان از مرز دین خارج شده اند و در فتنه ها وارد گشته اند و به سوی شهوتها تمایل و شتاب دارند،
حرامها را حلال میکنند و سرانجام در جهنم و دوزخ گرفتار آتش و عذاب ابدی خواهند شد.

از این فرمایشات هشدار دهنده شش مطلب مهم زیر فهمیده میشود:

۱- آن زمانی که زنان رعایت حریم حجاب و عفاف نکنند، بدترین زمانها است.
۲- زنانی که با آرایش و نمایش از خانه بیرون میآیند و سنگر عفّت را بشکنند، از دین خارج شده اند و در مقابل دین قرار گرفته اند.
۳- این گونه زنان در فتنه ها وارد شده اند و موجب فتنه ها و انحرافها و گناهان خواهند شد.
۴- این گونه زنان گرایش به هوسهای شهوت انگیز دارند، شهوت پرستی بر آنها حاکم است نه عقل و منطق.
۵- این گونه زنان حرامهای الهی را حلال کرده و با بی بند و باری خود، حدود الهی و مرزهای دینی را زیر پا میگذارند، و موجب افزایش فساد میشوند.
۶- سرانجام این گونه بانوان، عذاب ابدی در دوزخ خواهد بود.
آری آنانکه حریم حجاب و عفّت اسلامی را رعایت نمی کنند، این گونه موجب انحرافها و پلیدیها شده، و موجب گسترش دامنه فساد میگردند و سرانجام، خود نیز در میان دنیای جهنمی خود میسوزند و زندگی پوچشان، به عذاب ابدی الهی میپیوندد.

دوشنبه 19/8/1393 - 8:56
حجاب و عفاف
دوشنبه 19/8/1393 - 8:56
حجاب و عفاف
دوشنبه 19/8/1393 - 8:55
حجاب و عفاف
 
 


در این روزگار
بیچاره آنهایی هستند که نمی توانند هفت قلم آرایش کنند
پشت انواع ماشین از پراید بگیر تا به بالا سوار بشوند
و مانور بدهند،خود نمایی کنند و پوز بدهند
این روزها می بینیم که زنان و دختران برای آموزش رانندگی بشدت با هم رقابت میکنند
برای چی؟
به امید آن روزی که به آرزوهایشان برسند
و هرچی عقده دارند خالی کنند
در کوچه ها و خیابان ها پوز بدهند
که ما هم کسی هستیم و...
.........
امام علی علیه السلام:
در آن زمان می بینی که زن های هوسباز بر سواری های خود سوار می شوند و جولان میدهند.
دوشنبه 19/8/1393 - 8:50
حجاب و عفاف
کلیپ زیبایی از  امام خامنه ای ویژه روز حجاب و عفاف
  • کلیپ زیبایی از امام خامنه ای ویژه روز حجاب و عفاف
  • زمان: 1:44دقیقه
  • موضوع: کلیپ صوتی
  • شخصیت: امام خامنه ای
  • گروه: امام و رهبری
  • نوع فایل : صوتی
  • دانلود کلیپ زیبایی از امام خامنه ای ویژه روز حجاب و عفاف

 

دانلود

دوشنبه 19/8/1393 - 8:48
حجاب و عفاف

 

مسلما قبل از اسلام در میان بعضی ملل، حجاب وجود داشته است. ویل دورانت راجع به قوم یهود می نویسد:«اگر زنی به نقص قانون یهود می پرداخت، حتی در این حد که مثلا با صدای بلند حرف بزند، یا بی آن که چیزی بر سر داشته باشد به میان مردم برود، در آن صورت، مرد حق داشت بدون پرداخت مهریه او را طلاق دهد.» در مورد ایرانیان قدیم هم می گوید:«به زنان طبقات بالای اجتماعی هرگز اجازه داده نمی شد با مردان رفت و آمد کنند و زنان شوهردار حق نداشتند هیچ مردی، حتی پدر و برادر خود را ببینند.» چنان که ملاحظه می شود در قوم یهود و ایران باستان حجابی بسیار سخت تر و مشکل تر از حجاب اسلامی- به صورتی که بعدا بیان خواهد شد- معمول بوده است.

ویل دورانت به نکته دیگری اشاره می کند و می گوید:«در ایران باستان گوشه نشینی زمان حیض، برای زنان واجب بود و رفته رفته این گوشه نشینی امتداد پیدا کرد و سراسر زندگی اجتماعی آنها را فراگرفت و این امر خود مبنای پرده پوشی در میان مسلمانان به شمار می رود.» اگر مقصود آن حرف این است که علت رواج حجاب در میان مسلمانان نیز مقررات خشنی است که درباره زن حائض اجرا می شده، می دانیم که در اسلام چنین مقرراتی هرگز وجود نداشته و ندارد؛ و اگر مقصود این باشد که حجاب رایج مسلمانان، عادتی است که از ایرانیان به مسلمانان سرایت کرده، باز هم سخن نادرست است، زیرا آیات مربوط به حجاب، قبل از ورود اسلام به ایران نازل شده بود. ویل دورانت در قسمت های مختلف تاریخ خود، حجاب زن مسلمان را امری اولیه نمی داند، بلکه آن را یا تاثیر ارتباط اعراب با سایر اقوام و ملل، و یا نتایج ثانویه بعضی از روابط و قوانین اسلام می داند و معتقد است که حجاب در دوره ولید دوم (126-127 هجری) معمول شد. افراد دیگری، مانند کنت گوبینو و جواهر لعل نهرو نیز حجاب اسلامی را تقلید اعراب از دو امپراطوری ایران و روم می دانند.

اگرچه ممکن است حجاب اسلامی درنتیجه تماس اعراب با سایر اقوام و ملل، سخت تر شده باشد، ولی اصل حجاب بنا به روایات مختلف از زمان خود پیامبر صلی الله علیه و آله به وجود آمد، به طوری که به عنوان مثال در تاریخ می خوانیم که بعد از نزول سوره نور، عایشه زنان انصار را به علت رعایت حجاب تحسین می کند.
دوشنبه 19/8/1393 - 8:47
حجاب و عفاف
دوشنبه 19/8/1393 - 8:46
اطلاعات دارویی و پزشکی
از هر 100 کودک و نوجوان حدود 6 نفر از آنها به نوعی دارای انحرافات ستون فقرات هستند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر مجتبی کامیاب دکترای تخصصی ارتوز و پروتز و سخنران مدعو در یازدهمین کنگره سراسری ارتوز و پروتز ایران که از 24 تا 26 آبان ماه در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود در آستانه برگزاری این کنگره با اعلام این خبر گفت: از آنجایی که تنوع رفتاری و عملکردی نوجوانان نسبت به نسل‌های قبل بسیار کمتر شده است و به جای پرداختن به فعالیت‌های متنوع ورزشی و یا انجام بازی‌های پر جنب و جوش، نوجوانان تمایل دارند ساعات طولانی از وقت خود را در مقابل کامپیوتر، تبلت و یا موبایل سپری نمایند و این کم تحرکی در وهله اول  ضعف عضلات را در پی دارد و در وهله دوم سبب خم نگه داشتن ستون فقرات به سمت پایین (به منظور تداوم نگاه به صفحه موبایل، تبلت، ...) برای ساعات طولانی خواهد شد که این دو عامل در کنار هم باعث افزایش موارد انحرافات ستون فقرات در نوجوانان می شود.

وی گفت: اگر انحرافات ستون فقرات بدون درمان باقی بماند به دلیل خصوصیت پیش رونده بودن، مقدار آن به تدریج افزوده می‌شود و متاسفانه هر چه شدت آن بیشتر باشد، سرعت پیشرفت آن نیز افزایش پیدا می‌کند. بنابراین لازم است هر چه زودتر برای درمان اقدام انجام شود تا درمان ساده تر و کم هزینه تر باشد. هزینه در اینجا شامل تمامی دردسر‌های مرتبط با درمان از جمله درد، استرس، خطر، نگرانی و غیره است و تنها به هزینه مادی درمان اشاره نمی نماید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران عوارض انحرافات ستون فقرات را در ظاهر ایستادن و نشستن، کوتاهی قد (یعنی بخشی از قد در این انحنا غایب باقی می‌ماند)، کاهش ظرفیت تنفسی، خستگی زودرس، احساس دردهای شدید در ناحیه کمر یا پشت و در موارد خیلی شدید تاثیر بر سیستم قلبی عروقی عنوان کرد و گفت: برای اینکه به این مرحله نرسیم بهترین راه پیشگیری است به گونه ای که ما باید از کودکانمان بخواهیم که درست بنشینند، سطحی که کتاب مورد مطالعه روی آن قرار می گیرد باید زوایای مناسبی داشته باشد تا کودک برای مطالعه لازم نباشد خم شود و باید از نشستن در ساعت‌های طولانی مقابل کامپیوتر، تبلت و موبایل اجتناب کرد و از کودکان و نوجوانان خواست در فواصل زمانی در حین استفاده از کامپیوتر و موبایل حرکات ورزشی و کششی انجام دهند.

معاون پژوهشی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطر نشان کرد: فعال بودن، اشتغال به ورزش، دریافت آفتاب و تغذیه مناسب همه عواملی هستند که می‌توانند باعث پیشگیری و یا کاهش شدت انحرافات ستون فقرات شوند.

گفتنی است یازدهمین کنگره ارتوز و پروتز ایران از 24 تا 26 آبان ماه جاری در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می شود.
دوشنبه 19/8/1393 - 8:44
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته