• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 191
تعداد نظرات : 47
زمان آخرین مطلب : 4182روز قبل
دانستنی های علمی

درخت های زیادی در دنیا هستند که روزانه قطع می شوند و تبدیل به وسایل مختلف زندگی ما می گردند ولی در دنیا برخی درخت های بسیار خاص نیز هستند که مردم از آن ها استفاده های غیر از تنه و یا سایه آن ها می کنند. برخی از این درخت ها به نمادهای کشورها نیز تبدیل شده اند.

درخت تخم مرغ


1

در سال 1965 فردی به نام "والکر کرافت" به مناسب روز شکر گذاری درختی را با 18 تخم مرغ رنگی تزئین کرد ولی بعد از آن این درخت به یک نماد روز شکرگذاری تبدیل شد و این روزها نزدیک به 9800 تخم مرغ روی آن قرار دارد. این درخت همچنین به یکی از پایگاه های جذب توریست در شرق آلمان تبدیل شده است و در سال 2010 نزدیک به 13 هزار گردشگر را به سمت خود جذب کرد.

درخت مهره ها



در شهر سالتا در شما آرژانتین درختی وجود دارد ه با مهره های بسیار زیادی تزئین شده است. برخی از این مهرها جداگانه به درخت متصل شده اند ولی باقی آن ها به صورت تسبیح های بلند از درخت آویزان شده اند. صدها و یا هزاران تسبیح این روزها روی این درخت وجود دارد و البته بسیاری این کار را برای محکم شدن روابط زناشویی می دانند.

درخت کفش ها



در حالی که بسیاری از درخت های بسیار عجیب سالانه افراد زیادی را به سمت خودشان جذب می کنند ولی درخت کفشی در صحرای نوادا کمتر مورد توجه قرار میگیرد. این درت به صورت رازآلودی با صدها جفت کفش مختلف تزئین شده است و کسی نمی داند دلیل اصلی این کار چیست. این درخت که به تنهایی در میان یک اتوبان صحرای قرار دارد یکی از عجیب ترین درختان دنیا است.

درخت قفلی



یکی از درخت های بسیار عجیب دنیا درخت قفل های در مسکو است. این درخت که بر روی یک پل در مسکو قرار دارد محلی است که زوج های جوان قفل هایی را به آن متصل می کنند تا زندگی خوبی داشته باشند. این روزها نزدیک به 1000 قفل به این درخت متصل شده است.

درخت بزها



شاید در نگاه اول به صحت و درستی این عکس ها شک کنید اما باید بگوییم در مراکش درخت هایی وجود داردکه بزه برای پیدا کردن غذا از آن بالا می روند و علاقه خاصی نیز به استراحت روی آن ها دارند. این درخت ها همیشه به عنوان محلی برای گردش جهانگردان به شمار می رود.

yjc

يکشنبه 1/11/1391 - 14:57
اهل بیت

داستان های زیادی از زندگی کوتاه اما پر محتوای امام حسن عسگری(ع) وجود دارد؛ که 10 داستان بسیار کوتاه ولی پر بار آن عبارتند از:

 

1/ پسر ایستاده بود کنار کوچه و گریه می‌کرد.
مردی از بزرگان سامراء او را دید. آمد. جلو. گفت: "پسرجان! چرا گریه می‌کنی؟ نکند اسباب‌بازی می‌خواهی. گریه ندارد خودم برایت می‌خرم."پسر بچه نگاهش کرد، گفت: " خدا ما را آفریده که بازی کنیم!؟" مرد هاج ‌و واج نگاه می‌کرد. گفت: " پس چرا گریه می‌کنی!؟"
گفت:" مادرم داشت نان می‌پخت. دیدم هر کاری می‌کند چوب‌های بزرگ آتش نمی‌گیرد. چند تکه هیزم کوچک برداشت. آتش‌شان زد. گذاشت کنار چوب‌های بزرگ، آن‌ها هم شروع کردند به سوختن با خودم فکر کردم نکند ما از هیزم‌های ریز جهنم باشیم!"

2/ پسر بزرگ امام هادی که از دنیا رفت، همه سردرگم بودند. می‌گفتند:" دیگر جانشینی ندارد!"
مجلس ختم بود. می‌آمدند و به ایشان تسلیت می‌گفتند.جوانی وارد شد با قدّی متوسط، اندامی متناسب، چشم‌های درشت و سیاه ابروهای کشیده؛ زیباتر از همه.
آمد و نشست کنار امام. علی‌بن‌محمد رو به مردم کرد، اشاره کرد به او: "بعد از من حسن امام شماست."

3/ امپراطور می‌خواست ملیکه را به عقد برادرزاده‌اش درآورد. مراسمی ترتیب دادند.
کشیشان مسیحی هر کدام با لباس‌های مخصوص، شمعدان به دست، به صف ایستادند. خطبه‌ی عقد را که می‌خواندند زلزله شد، مجلس به هم ریخت.برادر داماد را آوردند به جای او، دوباره زلزله شد.
جشن به هم خورد. انگار از همان اول معلوم بود ملیکه قسمت شخص دیگری است.

4/ جنگ، کشته شدن، اسیر گرفتن، اسیری رفتن.
پیروز شدند مسلمان‌ها.ملیکه هم جزء اسرا بود. برای این که کسی نشناسدش، خودش را مثل کنیزها معرفی کرد. به اسم نرجس.
صبح زود، کنار پل بغداد جمع‌شان کردند. دوست امام هادی آمد. نامه‌ای به او داد. می‌خواند و اشک‌هایش روی نامه می‌ریخت.
 به صاحبش اصرار کرد تا بفروشدش به دوست امام. خریدش به اندازه‌ی همان پولی که امام داده بود.
تمام راه‌ نامه را می‌بوسید و به چشمانش می‌گذاشت.رسیده بود به آن چیزی که می‌خواست.

5/ روی انگشترش حک شده بود:
" سبحان من له مقالید السموات و الارض."روی یکی دیگرش هم:" أنا الله شهید."
می‌گفت:" می‌دانیم شما چه کارهایی می‌کنید. کاری نکنید که باعث بدنامی‌تان شود!"

6/از حسن پسر علی پرسیدم:" چرا سهم یک زن فقیر ضعیف از ارث یکی است و مرد دوتا؟"
گفت:" چون زن به جنگ نمی‌رود. خرج خانه نمی‌دهد و دیه‌ی قتل غیرعمد را هم نباید بدهد."
یادم آمد چند سال پیش هم کسی همین سؤال را از امام صادق پرسیده بود. امام گفت:" این همان سؤالی است که ابن‌ابی‌العوجا پرسیده بود. وقتی سؤال یکی باشد، جواب هم یکی است."

7/ امام نشسته بود روی زیر‌اندازی که در اتاقش بود.
اشاره کرد به آن:" می‌دانی چیست؟"- یک زیرانداز.گفت:" رویش جای پای بعضی از پیامبران است."
دلش می‌خواست جای پاها را ببیند. امام دستش را کشید روی چشم‌هایش.جای پای خیلی‌ها را دید؛
از آدم‌ و هابیل و شیث و نوح گرفته تا محمد و علی و حتی خودش.

8/ گفته بودند:" آن‌قدر شکنجه‌اش کنند که دیگر تاب نیاورد و... ."
زندان که رفت و نگاهش کرد، مست شد انگار. سست شد، افتاد روی زمین.
صورتش را گذاشت روی خاک. گریه می‌کرد، پشیمان بود.
فکر دیگری به ذهن‌شان نمی‌رسید، زندان‌بانان سنگ‌دل را می‌فرستادند سراغش، همه‌شان شیعه بر می‌گشتند.

9/ محتاج نان شبش بود، هر چه می‌رفت به دربار عباسی و گردنش را کج می‌کرد جلوی آن‌ها و کمک می‌خواست، فایده ای نداشت. حق داشتند. همگی مست بودند و غرق خوش‌گذرانی و مادیات. مشکلات مردم چه ربطی به آن‌ها داشت!؟
نا‌امید شده بود، نزدیک خانه‌ی امام رسید. در خانه‌اش را کوبید.
بدون این که چیزی بگوید کیسه‌ی پولی به او داد.آن وقت بود که فهمید خلافت حق چه کسی است!

10/ پرسید:" هفت امامی‌ها هم شیعه‌اند؟"
گفت:" نه."
-... آن‌ها هم که سه تا خدا را می‌پرستند با آن‌ها که اصلاً نمی‌پرستند فرقی ندارند. همه‌شان کافرند. خدا رحم‌شان نمی‌کند. ما هم همین‌طور. نه عیادت بیماران‌شان می‌رویم و نه در تشییع جنازه‌های‌شان شرکت می‌کنیم. کاری به کارشان نداریم."

باشگاه خبرنگاران

يکشنبه 1/11/1391 - 14:44
اهل بیت

اول بهمن 91 مصادف با هشتم ربیع الاول 1434 -شهادت امام حسن عسکری (ع)

حضرت امام حسن عسکری علیه السلام یازدهمین پیشوای شیعه است؛ رهبری که در عمر کوتاه خویش، مدتی را در پادگانی در سامرا، به همراه پدر بزرگوارش امام هادی علیه السلام ، تحت مراقبت شدید دستگاه استبداد خلفای بنی عباس قرار داشت و بعد از شهادت پدر بزرگوارش، همچنان این حالت ادامه یافت. ایشان بارها به زندان جبّاران زمان گرفتار شد و سرانجام نیز در نهایت مظلومی به شهادت رسید.

در مکتب پیشوای یازدهم

پلیدی های در خانه ای قرار دارند که کلید آن دروغگویی است.

رسیدن به خدا، مستلزم سفری است که تنها شب زنده داران به آن توفیق می یابند.

از موارد فروتنی این است که چون بر کسی بگذری، سلام دهی و در پایین ترین مکان مجلس بنشینی.

اگر به شخصی کریم خدمتی کنی، باعث محبوبیت تو نزد او خواهد شد و اگر به شخصی فرومایه خدمت کنی، سبب کوچکی تو نزد وی می گردد.

عبادت [تنها] به زیاد روزه گرفتن و نماز خواندن نیست؛ بلکه عبادت این است که در امر (آفریده های) خداوند بسیار تفکر شود.

یکی از درهای بهشت، «معروف» نام دارد. تنها کسانی از آن در وارد بهشت می شوند که در دنیا کارهای نیک انجام داده و به مردم خدمت کنند.

شنبه 30/10/1391 - 9:59
سخنان ماندگار

14*مَنْ ضَیَّعَهُ الاََْقْرَبُ أُتِیحَ لَهُالاََْبْعَدُ =كسى كه نزدیكانش او را رها سازند،آنها كه دورند او رامى‏برند(و یاریش مى‏كنند.)

15* مَا كُلُّ مَفْتُونٍیُعَاتَبُ=هر شخص گرفتارى را نمى‏توان سرزنش كرد(چه بسا بى‏تقصیرباشد)

16* تَذِلُّ الاَُْمُورُ لِلْمَقَادِیرِ، حَتَّى یَكُونَ الْحَتْفُفی التَّدْبِیرِ=امور،تسلیم تقدیرها است تا آنجا كه گاه مرك انسان در تدبیر وهوشیارى او است

17* قول النَّبیّ صلَّى اللهُ عَلَیْهِ [وَآله] وَسلّم«غَیِّرُوا الشَّیْبَ،، وَلاَ تَشَبَّهُوا بِالْیَهُودِ». فَقَال علیه السلام : إِنَّمَا قَالَ صلى الله علیه وآله ذلِكَ وَالدِّینُ قُلٌّ فَأَمّا الاَْنَ وَقَدِ اتَّسَعَ نِطَاقُهُ وَضَرَبَ بِجِرَانِهِ فَامْرُؤٌ وَمَا اخْتَارَ= درباره این گفتار پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم سؤال شد كه فرموده است:«موهاى سفید را تغییر دهید و خود را شبیه یهود نكنید»امام علیه السلام فرمود:این سخن را پیامبر صلى الله علیه و آله و سلم زمانى فرمود كه پیروان‏اسلام كم بودند اما امروز كه اسلام توسعه یافته و امنیت‏حكمفرما است هركسى مختار است(كه این كار را بكند یا نكند)

18*فی الذین اعتزلوا القتال معه: خَذَلُوا الْحَقَّ، وَلَمْ یَنْصُرُوا الْبَاطِلَ=درباره كسانى كه از نبرد كردن همراه او خوددارى كردند فرمود: حق را تنها گذاشتند و باطل را یارى نكردند.

19*مَنْ جَرَى فِی عِنَانِأَمَلِهِ عَثَرَ بِأَجَلِهِ =كسى كه در مسیر آرزوها بشتابد در مرك خواهد افتاد.

20*أَقِیلُوا ذَوِی الْمُرُوءَاتِ عَثَرَاتِهِمْ فَمَا یَعْثُرُ مِنْهُمْ عَاثِرٌ إِلاَّ وَیَدُهُ بِیَدِ اللهِ یَرْفَعُهُ=از لغزش مردم نیك و با شخصیت چشم پوشى كنید چرا كه هیچیك ازآنها لغزش نمى‏كند مگر اینكه دست‏خدا بدست او است و او را بلند مى‏نماید

نهج البلاغه ترجمه ایت اله مکارم

شنبه 30/10/1391 - 9:27
سخنان ماندگار

کلمات قصار

8*اعْجَبُوا لِهذَا الاِِْنْسَانِ یَنْظُرُ بِشَحْمٍ وَیَسْمَعُ بِعَظْمٍ، وَیَتَنَفَّسُ مِنْ خَرْمٍ=تعجب كنید از این انسان كه با یك قطعه پى میبیند،با قطعه گوشتى سخن‏مى‏گوید.و با استخوانى مى‏شنود،و از شكافى نفس مى‏كشد!!(و این‏كارهاى بزرك و حیاتى را با این وسائل كوچك انجام میدهد).

9*إِذَا أَقْبَلَتِ الدُّنْیَا عَلَى أحَدٍ أَعَارَتْهُ مَحَاسِنَ غَیْرِهِ، وَإِذَا أَدْبَرَتْ عَنْهُ سَلَبَتْهُ مَحَاسِنَ نَفْسِهِ=هنگامى كه دنیا بكسى رو كند نیكیهاى غیر او را به او عاریت میدهدو هنگامى كه دنیا بكسى پشت كند نیكیها و افتخاراتش را از او سلب می نماید.

10*خَالِطُوا النَّاسَ مُخَالَطَةً إِنْ مِتُّمْ مَعَهَا بَكَوْا عَلَیْكُمْ، وَإِنْ عِشْتُمْ حَنُّوا إِلَیْكُمْ=با مردم آنچنان معاشرت كنید كه اگر بمیرید بر مرك شما اشك ریزندو اگر زنده بمانید به شما عشق ورزند

11*إِذَا قَدَرْتَ عَلَى عَدُوِّكَ فَاجْعَلِ الْعَفْوَ عَنْهُ شُكْراً لِلْقُدْرَةِ عَلَیْهِ=هنگامى كه بر دشمنت پیروز شدى عفو را شكرانه این پیروزىقرارده!

12*أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اكْتِسَابِ الاِِْخْوَانِ، وَأَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَیَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ=عاجزترین مردم كسى است كه از بدست آوردن دوست عاجز بماندو از او عاجزتر كسى است كه دوستان دست آورده را از دست‏بدهد!

13*إِذَا وَصَلَتْ إِلیْكُمْ أَطْرَافُ النِّعَمِفَلاَ تُنْفِرُوا أَقْصَاهَابِقِلَّةِ الشُّكْرِ=هنگامى كه مقدمات نعمتها بشمار مى‏رسد دنباله آن را به واسطه‏كمى شكر گزارى از خود دور نسازید.

نهج البلاغه ترجمه ایت اله مکارم

چهارشنبه 27/10/1391 - 15:50
سخنان ماندگار

کلمات قصار

1* كُنْ فِی الْفِتْنَةِ كَابْنِ اللَّبُونِ لاَ ظَهْرٌ فَیُرْكَبَ، وَلاَ ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ =در فتنه‏ها همچون شتر كم سن و سال باش!نه پشتى كه سوار شوندو نه پستانى كه بدوشند

2* أَزْرَىبِنَفْسِهِ مَنِ اسْتَشْعَرَ الطَّمَعَ، وَرَضِیَ بِالذُّلِّ مَنْ كَشَفَ ضُرَّهُ، وَهَانَتْ عَلَیْهِ نَفْسُهُ مَنْ أَمَّرَ عَلَیْهَا لِسَانَهُ =هر كس‏«طمع‏»در درون داشته باشد خود را حقیر كرده.و كسیكه‏ناراحتیهایش را فاش كند بذلت‏خویش راضى شده.و كسى كه زبانش رابر خود امیر كند شخصیت‏خود را پایمال كرده است.

3*وَالْبُخْلُ عَارٌ، وَالْجُبْنُ مَنْقَصَةٌ، وَالفَقْرُ یُخْرِسُ الْفَطِنَ عَنْ حُجَّتِهِ، وَالْمُقِل ُ غَرِیبٌ فِی بَلْدَتِه =«بخل‏»ننك است و«ترس‏»نقصان،و«فقر»شخص زیرك‏را از بیان دلیلش گنك مى‏سازد.و شخصى كه فقیر است در شهرش نیز غریب‏است.

4*الْعَجْزُ آفَةٌ، وَالصَّبْرُ شَجَاعَ وَالْوَرَعُ جُنَّةٌ وَنِعْمَ الْقَرِینُ الرِّضَى =«ناتوانى‏»آفت است.و«شكیبائى‏»شجاعت.و«زهد»ثروت‏و«تقوى‏»سپر و بهترین همنشین، «رضایت‏»و خشنودى است.

5*الْعِلْمُ وِرَاثَه كَرِیمَةٌ، وَالاََْدَبُ حُلَلٌ مُجَدَّدَةٌ، وَالْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِیَةٌ =«علم‏»میراث گرانبهائى است و«آداب‏»لباس فاحز و زینتى است‏و«فكر»آئینه‏اى است صاف.

6*َصَدْرُ الْعَاقِلِ صُنْدُوقُ سِرِّهِ، وَالْبَشَاشَةُ حِبَالَةُكك الْمَوَدَّةِ، وَالاِْحْتِمالُقَبْرُ العُیُوبِ. الْمُسَالَمَةُ خَبْءُ الْعُیُوبِ، وَمَنْ رَضِیَ عَنْ نَفْسِهِ كَثُرَ السَّاخِطُ عَلَیْهِ =«سینه شخص عاقل‏»صندوق اسرار او است،و«خوشروئى‏»دام محبت است و«تحمل ناراحتى‏ها»قبر عیوب است. و نقل شده كه در این باره نیز چنین فرموده است:
سؤال و پرسش وسیله پوشاندن عیبها است.و آنكس كه از خود راضى‏باشد خشمگین بر او زیاد خواهد بود.

7*الصَّدَقَةُ دَوَاءٌ مُنْجِحٌ، وَأَعْمَالُ الْعِبَادِ فِی عَاجِلِهِمْ، نُصْبُ أَعْیُنِهِمْ فِی آجِلِهِمْ=«صدقه‏»و كمك به نیازمندان داروى مؤثرى است.و اعمال‏بندگان در این دنیا نصب العین آنها در آخرت خواهد بود.

نهج البلاغه- ترجمه آیت اله مکارم

چهارشنبه 27/10/1391 - 15:43
اهل بیت

 دو طبقه کردن بین الحرمین از طرح‌های جامع توسعه کربلا است مطالعات ژئوفیزیک این طرح انجام شده و در حال کامل شدن طرح هستیم.

حسن پلارک، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: جابجایی ضریح جدید امام حسین(علیه السلام) از دوشنبه 25 دی ماه آغاز شده است. حدود 10 روز زمان برای باز کردن ضریح فعلی و سپس حدود یک ماه زمان نیز برای بستن ضریح جدید زمان نیاز است و باید ظرف 40 روز آینده عملیات نصب ضریح جدید به پایان برسد.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود:هزینه نصب ضریح جدید با عراقی‌ها است.
وی پیشتر گفته بود که هزینه برآورد شده برای ساخت این ضریح، چهار میلیارد تومان است. بیش از 50 درصد از قطعات آن به صورت بسته بندی شده و از طریق هوایی به عراق منتقل شد و حدود 50 درصد دیگر پس از بدرقه هموطنانمان از استان ها قم، تهران، مرکزی، لرستان و خوزستان از طریق مرز زمینی به کربلا منتقل شد. ضریح قدیمی بارگاه حضرت امام حسین(ع) 76 سال عمر دارد که با عنایت آیت الله سیستانی پیشنهاد ساخت ضریح جدید داده شد.
به گفته رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات برای سازه جدید با رعایت شرایط نگهداری و تعویض برخی قطعات، 400 سال طول عمر پیش بینی شده است.
پلارک درباره آخرین وضعیت دو طبقه کردن بین الحرمین نیز گفت: دو طبقه کردن بین الحرمین از طرح‌های جامع توسعه کربلا است. مطالعات ژئوفیزیک این طرح انجام شده و در حال کامل شدن طرح هستیم و تا اواسط سال آینده طرح‌‌ها به پایان خواهد رسید.
شبستان
چهارشنبه 27/10/1391 - 15:15
خواص خوراکی ها

گرانترین قهوه جهان از فضله فیل!؟

این نوع قهوه کیلویی ۱۱۰۰ دلار به فروش می رسد. اما موضوع عجیب در این قهوه که استفاده از آن به نوعی روحیه ماجراجویی نیز احتیاج دارد، نوع تهیه آن است. قهوه بلک ایوری از دانه های قهوه که توسط فیلها خورده شده و از دستگاه گوارش آنها عبور کرده باشد، تهیه می شود. این نوع قهوه فقط در تایلند، مالدیو و ابوظبی در هتل های لوکس به مشتریان عرضه می گردد.
1
چهارشنبه 27/10/1391 - 15:8
اخبار
این خودرو برای سال های دور طراحی شده است و این را می توان از تکنولوژی ها و البته ظاهر ان تشخیص داد. داشتن تنها دوچرخ آن هم در ابعادی بسیار بزرگ به خودی خود گویا این ماجرا هستند.
 طرح های زیادی تا به حال برای حمل و نقل آینده ارائه شده است که هر کدام ویژگی های خودشان را دارند اما در این میان برخی طرح ها بسیار عجیب و غیرقابل باور هستند.

به تازگی "Adolfo Esquivel" طرحی برای اینده ارائه داده است که بسیار جالب و البته خیلی عجیب است. این طرح که "T-Velo" نام دارد ترکیبی از دوچرخه و خودرو است.



این خودرو برای سال های دور طراحی شده است و این را می توان از تکنولوژی ها و البته ظاهر ان تشخیص داد. داشتن تنها دوچرخ آن هم در ابعادی بسیار بزرگ به خودی خود گویا این ماجرا هستند.

این خودرو در حالی که چرخ های بسیار بزرگ دارد اما ابعادی متوسط و مناسب دارد که باعث می شود تا فضای کمی را اشغال کند.



این خودرو همچنین دارای مکانیزم حرکتی پدالی و البته الکتریکی است. بدین معنی که هم می تواند با قدرت پای شما و به کمک پدال حرکت کند و هم اینکه با استفاده از موتور برقی طراحی شده در آن به حرکت ادامه دهید.

نکته اصلی این خودرو-دوچرخه چرخ های آن است که در کنار ظاهر عجیب مزایایی نیز دارد. برای مثال این خودرو می تواند سرعت هر چرخ را کنترل کند و همچنین قابلیت چرخ 360 درجه به طور ثابت را دارد.

البته همانطور که اشاره شد این خودرو به بازار خواهد آمد اما زمان دقیق آن مشخص نیست و طراح آن می گوید هنگامی که به آن لازم باشد ساخته خواهد شد.











yjc
چهارشنبه 27/10/1391 - 14:59
شخصیت ها و بزرگان

نواب صفوی مخالف هرنوع كجروی بود/ فدائیان اسلام در ملی شدن صنعت نفت نقش بزرگی داشتند

"سید مجتبی نواب صفوی" از مبارزان بزرگی است كه پایه‌گذار جمعیت "فدائیان اسلام" بوده و در راه اسلام مجاهدت‌های زیادی كرده است.

امروز (چهارشنبه 27 دی) سالروز شهادت سید مجتبی نواب صفوی از مبارزان بزرگی است كه پایه‌گذار جمعیت فدائیان اسلام بوده و در راه اسلام مجاهدت‌های زیادی كرده است.

ولادت

"سید مجتبی میرلوحی" معروف به "نواب صفوی" در سال 1303 (ه.ش) در خانواده‌ای روحانی و اصیل در خانی‏‌آباد نو تهران به دنیا آمد.

وی از طرف مادر به سادات دُرچه اصفهان منتسب و از طرف پدر میرلوحی است و عنوان نواب صفوی را از خاندان مادر به ارث برده است. پدر وی مرحوم سید جواد میرلوحی، دانشمندی روحانی بود که در اثر فشار حکومت رضاخان مجبور به ترک لباس روحانیت شد، اما از طریق تصدی وکالت دادگستری همچنان به داد مظلومان می‌رسید.


تحصیلات

سیدمجتبی در ۷ سالگی وارد دبستان حكیم نظامی شد و سپس در مدرسه صنعتی آلمانی‌ها به تحصیل ادامه داد و هم‌زمان در یكی از مساجد خانی‌آباد نو به فراگیری دروس دینی مشغول شد و پس از خروج رضاخان از كشور به فعالیت‌های سیاسی روی آورد.

سخنرانی او علیه دولت قوام‌السلطنه در ۱۷ آذر ۱۳۲۱ در حالی كه ۱۸ سال بیش نداشت، اولین مبارزه‌اش علیه حكومت پهلوی بود که در پی آن تهییج دانش‌آموزان و همراهی عده‌ای از مردم ناراضی، تظاهراتی در مقابل مجلس شورای ملی علیه قوام برگزار شد كه با مداخله و تیراندازی پلیس، دو نفر شهید شدند. این حادثه اثر عمیقی در شخصیت نواب صفوی گذاشت و او را در راه مبارزه با حكومت پهلوی مصمم‌تر ساخت.

حضور در شرکت نفت  و سفر به نجف

در سال ۱۳۲۲(ه.ش) نواب به استخدام شركت نفت درآمد و پس از مدت كوتاهی به آبادان منتقل شد. مدتی بعد برخورد شدیدی از سوی یكی از متخصصین انگلیسی شركت نفت با یكی از كارگران صورت گرفت كه به دنبال آن، نواب كارگران را به اعتراض و اجرای قصاص دعوت كرد. با دخالت پلیس و نیروهای نظامی، اعتراضات سركوب شد، نواب نیز فرار كرده و شبانه به وسیله قایق از آبادان به سوی بصره و سپس روانه نجف شد و در آنجا از محضر مدرسین حوزه علمیه بهره‏‌مند شد و روابط تنگاتنگی با علمای دلسوز و مبارزی از جمله "آیت‌الله علامه امینی" قدس سره برقرار کرد.

برخورد با کسروی

نواب صفوی در نجف، یكی از آثار احمد كسروی را كه در آن به یكی از امامان معصوم(ع) توهین شده بود مطالعه كرد و به دستور "آیت‏‌اللَّه سیدابوالحسن اصفهانی" جهت مبارزه با کجروی‏‌های وی به ایران آمد.

کسروی از جمله افرادی بود که خط معارض و مهاجم علیه اسلام و تشیع را دنبال می‌كرد. او نه تنها در کتاب "شیعی‌گری" به روحانیت، مقدسات اسلامی، پیشوایان مذهب تشیع و امامان معصوم (ع) حمله می‌کرد، بلکه در کتاب‌های صوفی‌گری، بهایی‌گری، مادی‌گری و حتی تاریخ مشروطیت، مقدسات دینی و روحانیت را مورد حمله قرار داد.

نواب صفوی پس از آخرین ملاقات خود با كسروی، از سوی وی و گروه مسلح همراهش تهدید شد لذا مصمم شد کسروی را از میان بردارد. بدین منظور با تهیه پول از دو نفر از روحانیون، "سید اسدالله مدنی" و "آقا شیخ محمدحسن طالقانی"، كسروی را در 29 فروردین ۱۳۲۴ در میدان حشمتیه تهران ترور كرد، اما كسروی جان سالم به در برد و نواب دستگیر و زندانی شد. وی چندی بعد به درخواست علمای ایران و نجف پس از دو ماه، با قید كفالت آزاد شد.


 تشکیل فدائیان اسلام

نواب صفوی، پس از آزادی از زندان، طی اعلامیه‌ای جمعیت «فدائیان اسلام» را تشكیل داد، وی در این اعلامیه برادری، استقامت و اتحاد را خط كلی جنبش فدائیان اسلام؛ رسیدن به حاكمیت اسلام و قرآن را هدف اصلی جنبش؛ و شهادت و انتقام و قصاص را روش اصلی مبارزه معرفی كرد.

نخستین اقدام این جمعیت، ترور مجدد كسروی در ۲۰ اسفند ۱۳۲۴ بود كه به قتل وی در جلسه دادگستری انجامید. متعاقب آن، نواب مخفیانه تهران را به قصد نجف ترك كرد. در آنجا از مراجع و علما خواست تا برای آزادی قاتلان كسروی بكوشند كه بر اثر تلاش‌های وی، آنان نیز پس از مدتی از زندان آزاد شدند.

نواب چندی بعد به تهران بازگشت و روابط نزدیكی با آیت‌الله سید ابوالقاسم كاشانی، كه به تازگی از تبعید بازگشته بود، برقرار ساخت.


واکنش فدائیان اسلام به  تشکیل دولت رژیم صهیونیستی

به دنبال اعلام تشكیل دولت اسرائیل توسط سازمان ملل متحد در ۱۳۲۷ه.ش، نفرت و انزجار عمومی سراسر جهان اسلام و از جمله ایران را فراگرفت. به دعوت آیت‌الله كاشانی در روز جمعه ۳۱ اردیبهشت ۱۳۲۷ اجتماع اعتراض‌آمیز بزرگی در مسجد سلطانی (امام خمینی فعلی) تهران برگزار شد كه در آن آیت‌الله كاشانی و نواب صفوی شركت داشتند.
 
فدائیان اسلام با ثبت‌نام از نیروهای داوطلب، پنج هزارنفر را برای اعزام به فلسطین و نبرد با اشغالگران بسیج كردند كه دولت وقت مانع از اعزام آنان شد.

ترور هژیر

نواب صفوی در ۲۷ خرداد ۱۳۲۷ بانی تظاهرات عظیمی علیه دولت عبدالحسین هژیر بود. این تظاهرات به فاصله ۴ روز پس از به قدرت رسیدن هژیر به وقوع پیوست. تظاهركنندگان نمایندگانی را كه به هژیر رأی داده بودند، مذمت كردند و خواستار عزل او شدند.
 
در ۱۴ آبان ۱۳۲۸، عبدالحسین هژیر، كه نقش اصلی در تقلب انتخابات دوره شانزدهم مجلس شورای ملی داشت، توسط فدائیان اسلام به قتل رسید. رژیم كه یكی از مهره‌های اصلیش را از دست داده بود و خود را در مقابل عملیات فدائیان اسلام به شدت آسیب‌پذیر می‌دید، ناگزیر عقب‌نشینی كرد و انتخابات دوره شانزدهم را در فضای نسبتاً آزاد تجدید كرد كه در آن آیت‌الله كاشانی به عنوان نماینده مردم تهران انتخاب شد و او پس از چندین ماه تبعید در لبنان به وطن بازگشت.

 مخالفت با دفن رضاشاه در قم

در اردیبهشت ماه ۱۳۲۹ جنازه رضاشاه به ایران منتقل شد. قرار بود جنازه در قم دفن شود، اما با مخالفت پیگیر نواب صفوی و دیگر یارانش، رژیم ناگزیر منصرف شد و جسد را در شهر ری دفن كرد.

تلاش برای ملی شدن صنعت نفت و ترور رزم آرا

در تیر ۱۳۲۹ سپهبد علی رزم‌آرا به نخست‌وزیری رسید. هدف از انتصاب او نایده گرفتن جنبش ملی شدن صنعت نفت و به تصویب رساندن لایحه «گس ـ گلشائیان» بود.
 
این لایحه از طرف كمیسیون نفت مجلس شورای ملی رد شد و آیت‌الله كاشانی نیز طی بیانیه‌ای بر ضرورت ملی شدن صنعت نفت تأكید كرد، اما رزم‌آرا و اكثریت نمایندگان مجلس همچنان در برابر تصویب ملی شدن صنعت نفت مقاومت می‌كردند. در چنین بن‌بست سیاسی، به دستور نواب صفوی، فدائیان اسلام، رزم‌آرا را در روز ۱۶ اسفند ترور كردند و متعاقب آن، رژیم شاه و اكثریت مجلس كه به شدت مرعوب شده بودند چاره‌ای جز عقب‌نشینی در برابر خواست اكثریت مردم نیافتند.
 
از این رو مجلس شورای ملی، پس از ماه‌ها كشمكش سرانجام لایحه ملی شدن صنعت نفت را در كمتر از دو هفته بعد از قتل‌ رزم‌آرا، تصویب نمود.
 
سفر نواب به بیت المقدس

نواب صفوی در شهریور ۱۳۳۲ به دعوت سید قطب از رهبران اخوان‌المسلمین برای شركت در «كنگره اسلامی قدس» عازم بیت‌المقدس شد. او در آن كنگره سخنان پرشوری ایراد نمود و مسلمانان را به وحدت برای آزادسازی سرزمین فلسطین فراخواند. وی در این سفر از عراق، سوریه و لبنان بازدید كرد و در شهر صور لبنان با شرف‌الدین عاملی ملاقات نمود.
 
در خلال همین سفر بود كه نواب صفوی با یاسرعرفات كه دانشجو بود ملاقات كرد و او را برای نجات فلسطین و مبارزه با اسرائیل تحریك و تهییج نمود، به طوری كه عرفات در سفری كه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به تهران داشت، گفته بود عامل اولیه حركت وی در این قیام توصیه نواب صفوی بود.
 
مخالفت با پیمان بغداد و ترور حسین علاء

پس از كودتای امریكایی ـ انگلیسی ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، همه دستاوردهای نهضت ملی برباد رفت و زنجیرهای اسارت اقتصادی و سیاسی یكی پس از دیگری با انعقاد پیمان‌های گوناگون، توسط رژیم كودتا به دست و پای ملت ایران بسته شد. از جمله آن‌ها، پیمان نظامی بغداد بود كه در سال ۱۳۳۴ میان عراق و تركیه منعقد شد و سپس ایران، انگلستان و پاكستان بدان پیوستند.
 
این پیمان، كشورهای منطقه را به عنوان سپر امنیتی و نظامی امریكا و انگلستان در برابر شوروی در می‌آورد. فدائیان اسلام به عنوان مخالفت با این قرارداد، حسین علاء نخست‌وزیر وقت را در آستانه سفر به بغداد جهت شركت در اجلاس این پیمان در روز ۲۵ آبان ۱۳۳۴ ترور كردند، اما وی جان سالم به در برد.



 نامه‌ نواب صفوی به  مصدق

 شهید قبل از کودتای 28 مرداد 1332، در نامه‌ای به مصدق او را از سقوط دولت با خبر و به وی جهت اجرای احکام الهی هشدار می‌دهد. متن نامه به این صورت بوده است: "شما و مملکت در سخت‌ترین سراشیب سقوط قرار گرفته‌اید. چنانچه احساس کرده و معتقد شده باشید که نجات‌بخش شما و مملکت، اجرای برنامه‌ی مقدس پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله می‌باشد و پس از تمام جریانات گذشته، آماده‌ی اجرای احکام مقدس اسلام باشید، قول می‌دهم که شما و مملکت را به یاری خدای توانا و به برکت اجرای احکام و تعالیم عالیه‌ی اسلام از هر بدبختی و سقوط و فسادی حفظ نموده، به منتهای عزت و سعادت معنوی و اقتصادی برسانم."

نامه نواب صفوی به فرزندش مهدی در فروردین 1334
 
«فرزندم مهدی عزیز: صفحه‌ی دلت باید آیینه‌ای باشد که حقایق قرآنی در آن منعکس گردیده و از آن به قلوب دیگران رسیده، محیط شما و اجتماع دور و نزدیک شما را منور کند. این قرآن و آن صفحه‌ی دل پاک شما. سلامی برای همیشه از دلم برایت، و محبت خدا و محمد و آلش همیشه در دلت.»

فرمایشات رهبری درباره نواب صفوی

"آیت‌الله خامنه‌ای" رهبر معظم انقلاب درباره‌ی شهید نواب صفوی می‌فرمایند: باید گفت که اولین جرقه‌های انگیزش انقلابی اسلامی به وسیله‌ی نواب در من به وجود آمد و هیچ شکی ندارم که اولین آتش را در دل ما نواب روشن کرد.

فرجام كار فدائیان اسلام و نواب صفوی

جمعیت فدائیان اسلام و بخصوص رهبر آن، نواب صفوی و معاون او، "سید عبدالحسین واحدی" در تقویت و روی کار آمدن جبهه‌ی ملی و تصویب ملی شدن صنعت نفت ایران و انتخاب اعضای جبهه‌ی ملی به نمایندگی مجلس، بازگشت آیت‌الله کاشانی از تبعید، نقش اساسی داشتند و اگر قیام مسلحانه‌ی آن‌ها نمی‌بود و رژیم پهلوی از این جمعیت حساب نمی‌برد، هیچ یک از موارد یاد شده عملی نمی‌شد.

سرانجام این مجاهد خستگی‏‌ناپذیر به همراه سه تن از هم‌رزمانش به نام‏‌های خلیل طهماسبی، مظفر علی ذوالقدر و سیدمحمد واحدی در بیدادگاه رژیم پهلوی محکوم به اعدام و در صبحگاه 27 دی 1334 ه.ش در حالی كه اذان ‌می‌گفتند تیرباران شده و به خیل شهدا پیوستند.

 آن‌ها را پس از شهادت در مسگرآباد تهران به خاك سپردند و مدتی بعد جنازه آنان به قم منتقل شده و در آنجا دفن گردید.

 بدین ترتیب پرونده ده سال فعالیت سیاسی و اجتماعی جمعیت فداییان اسلام بسته شد و جنایت دیگری در پرونده سیاه خاندان پهلوی ثبت گردید.

باشگاه خبرنگاران

چهارشنبه 27/10/1391 - 9:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته