• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 205
تعداد نظرات : 38
زمان آخرین مطلب : 4527روز قبل
اخبار

مشخصات خانوارهایی که از دریافت یارانه محروم می‌شوند

یکی از مهم‌ترین مباحثی که ذهن بسیاری‌ را به خود مشغول کرده، این است که ملاک ارزیابی دولت در حذف 10‌میلیون نفر چیست؟ آیا ملاک همان فرم اطلاعات اقتصادی است که حدود سه‌سال پیش توسط خانوارها پر شد؟

یارانهفاز دوم هدفمندی یارانه‌ها پیش از این‌كه نوروز را جشن بگیریم بنا به گفته رئیس‌جمهور اجرایی خواهد شد، گام دومی که هم‌اکنون مراحل مقدماتی خود را در کارگروه هدفمندی یارانه‌ها می‌گذراند و با افزایش دوباره قیمت‌ها همراه خواهد بود.

حذف یارانه پولدارها و اختصاص یارانه آن‌ها به دهک‌های پایین‌تر درآمدی در این روزها در بین مردم اقشار مختلف زمزمه می‌شود که نشان‌دهنده نگرانی‌های آن‌ها از حذف یارانه نقدی‌شان است، همان نگرانی‌هایی که در زمان اجرای مرحله اول هم می‌شد در چهره‌های بسیاری‌ دید. براساس دستور رئیس‌جمهور، مکاتباتی با پولدارها برای حذف آن‌ها از دریافت یارانه نقدی در مرحله دوم انجام خواهد شد.

به گفته مسئولان اجرایی، 10‌میلیون نفر از اقشار مرفه از فهرست دریافت یارانه نقدی حذف می‌شوند. بنابراین به‌زودی با ارسال نامه‌هایی به افراد و خانواده‌هایی که نیاز به یارانه نقدی ندارند، این موضوع به آن‌ها اعلام خواهد شد، در عین حال دولت خطاب به آن‌ها تاکید کرده است که این افراد منتظر ارسال نامه دولت نباشد و خود نسبت به انصراف اقدام کنند.

احیای خوشه‌بندی خانوار

اگر یادتان باشد حدود یک‌سال پیش یعنی پیش از آغاز اجرای هدفمندی یارانه‌ها، زمزمه‌های حذف خوشه سومی‌ها که ملاک ارزیابی و احتساب آن‌ها همان فرم دریافت اطلاعات اقتصادی خانوار بود، از دریافت یارانه نقدی شنیده می‌شد و حتی به‌صورت غیر‌رسمی اخبار مربوط به آن انعکاس ‌یافته بود که آشفتگی‌های بسیاری برای برخی از مردم به‌دلیل ترس از گرانی اقلام و کالاها ایجاد کرده بود. برخی‌ هم بر این اعتقاد بودند که چرا ما جزو خوشه سوم هستیم؟ در پی اعتراضات گسترده به طرح خوشه‌بندی خانوار، دولت آن را کنار گذاشت؛ بدین ترتیب بود که با اعلام پرداخت یارانه به‌صورت مساوی به 74‌میلیون ایرانی، نگرانی اقشار کم‌درآمد که به دلایل نامعلومی در خوشه سوم – یعنی عدم‌دریافت یارانه- قرار گرفته بودند، رفع شد.

اما این سوال مطرح شد که، تکمیل فرم اطلاعات اقتصادی خانوار برای چه بود؟ آیا اعتراضات آشکار‌ نشده باعث شد دولت از طرح اولیه خود عقب‌نشینی کند؟ حال با اعلام اجرای گام دوم هدفمند‌سازی یارانه‌ها و اعلام حذف 10‌میلیون نفر از فهرست دریافت یارانه نقدی، بازهم نگرانی‌ها و اعتراضات پنهانی آغاز شده است، كه باید دید آیا همین اعتراضات باز هم دولت را از اجرای این طرح منصرف خواهد کرد یا این‌كه این‌بار خوشه سومی‌ها حذف می‌شوند؟

یکی از مهم‌ترین مباحثی که ذهن بسیاری‌ را به خود مشغول کرده، این است که ملاک ارزیابی دولت در حذف 10‌میلیون نفر چیست؟ آیا ملاک همان فرم اطلاعات اقتصادی است که حدود سه‌سال پیش توسط خانوارها پر شده و با گذشت این مدت، تغییرات بسیاری در روند اقتصادی خانوارها رخ داده است؟ یا این‌كه دولت اطلاعات دیگری دارد که بر‌اساس آن، پولدارها را از بقیه تشخیص می‌دهد و با نامه به آن‌ها حذفشان را اعلام می‌کند یا می‌خواهد که خودشان انصراف دهند.

این‌كه یارانه نقدی افرادی که یارانه دریافتی آن‌ها 5 تا 10‌درصد درآمدشان را تشکیل می‌دهد، حذف می‌شود، همان 10‌میلیون نفر را در ‌بر‌می‌گیرد یا این‌كه درآمد تمام افراد شاغل خانوار در آن مورد محاسبه قرار می‌گیرد، یا این‌كه آیا تنها فیش حقوقی افراد، یا ملاک‌های غیر‌درآمدی مثل وضعیت مسکن، تسهیلات دریافتی از بانک‌ها، وضعیت خودرو و... مورد محاسبه قرار می‌گیرد نیز نگرانی‌هایی به‌همراه دارد، مثلا این‌كه فردی مسکن دارد اما بابت همان مسکن بیش از یک‌میلیون تومان اقساط بانکی می‌پردازد اما در خوشه سوم و مثلا دهک نهم قرار دارد، آیا ملاک ارزیابی صحیحی است؟

دولت در زمان اجرای فاز اول، ملاک خوشه‌بندی‌ها را کنار گذاشت اما در فاز دوم قرائن و شواهد نشان می‌دهد آن را احیا خواهد کرد که بر‌اساس گفته خود مسئولان، باز هم با اجرای این برنامه و پرداخت مساوی یارانه نقدی عدالت اقتصادی که هدف اصلی بود، به حیطه اجرا درنیامده است و دولت می‌خواهد عدالت را اجرایی کند، پس حذف 10‌میلیون نفر عدالت را برقرار خواهد کرد! البته رئیس‌جمهور به‌عنوان بالاترین مقام اجرایی کشور گفته است که اطلاعات افراد پولدار را داریم.

خانوارهایی که محروم می‌شوند

بالاخره مشخصات خانوارهایی که از دریافت یارانه نقدی محروم می‌شوند، چیست؟ گرچه قانون هدفمندکردن یارانه‌ها بر پرداخت یارانه به تمامی خانوارهای ایرانی تاکید دارد اما عده‌ای محروم خواهند شد. در مرحله اول هم این سوال بود که «آیا یارانه نقدی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد یا درصدی حذف می‌شوند؟» 62‌میلیون نفر در ابتدای اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها برای دریافت یارانه نقدی ثبت‌نام کرده بودند که درحال‌حاضر تعداد آن‌ها 74‌میلیون نفر شده است با این حال دولت همان 62‌میلیون نفر را مستحق دریافت یارانه نقدی می‌داند.

با فرض 62‌میلیون نفر، سناریوی احتمالی که به اجرا در می‌آید بر‌اساس همان اطلاعات اقتصادی خانوار است که جمعیت کشور را به سه خوشه با 10 دهک‌ تقسیم‌بندی کرده است؛ خوشه اول دهک اول تا چهارم با 30‌میلیون نفر، خوشه دوم دهک پنجم تا هفتم با بیش از 17‌میلیون و 600‌هزار نفر جمعیت و خوشه سوم دهک، هشتم تا دهم با 14‌میلیون نفر جمعیت را شامل می‌شود. یعنی خوشه‌های اول و دوم جمعیتی کشور شامل 47‌میلیون و 700‌هزار نفر می‌شوند.

براساس این معیار درآمد خانواده شش‌نفری در خوشه یک، کمتر از 473‌هزار تومان است، خانوار شش‌نفره‌ای که درآمدش بین 473‌هزار تومان تا 788‌هزار تومان است، در خوشه دوم قرار می‌گیرد و خانوار شش‌نفره‌ای که بیش از 788‌هزار تومان درآمد داشته باشد در خوشه سوم قرار می‌گیرد، ضمن این‌كه در خوشه یک، درآمد سرانه هر نفر 788‌هزار و 381‌ریال و در خوشه دوم درآمد سرانه هر نفر یک‌میلیون و 303‌هزار و سه ریال است. نمودار هزینه درآمد خانوار مرکز آمار نشان می‌دهد، درآمد دهک‌های هشتم تا دهم به اندازه تمام درآمد جامعه است.

اما با توجه به این‌كه قرار است 10‌میلیون نفر حذف شوند بر‌ اساس خوشه‌بندی‌ها، دهک‌های نهم و دهم بدون حذف یارانه دهک‌ هشتم صورت خواهد گرفت، یعنی یارانه کل خوشه سه حذف نمی‌شود اما غلامرضا مصباحی‌مقدم رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی، حذف سه‌دهک بالای درآمدی جامعه بالغ بر 20‌میلیون نفر را در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها مورد تاکید قرار می‌دهد. این گفته فراتر از برنامه‌ای است که قرار بود در فاز اول اجرایی شود و تنها خوشه اول و دوم یارانه بگیرند.

متوسط درآمد – هزینه خانوار شهری به روایت دو دستگاه

یکی دیگر از ملاک‌های بودجه، خانوار است. آخرین آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی مربوط به سال‌88 است (معمولا نتایج این طرح با دو سال تاخیر اعلام می‌شود) که وضعیت درآمد - هزینه خانوارهای ساکن در مناطق شهری را در 75‌شهر و با مراجعه به 8617خانوار نمونه انجام داده است. در سال مورد بررسی متوسط هزینه ناخالص سالانه یک خانوار شهری حدود 127139‌هزار ریال (ماهانه حدود 10595‌هزار ریال) بوده که نسبت به سال قبل از آن 10.1‌درصد افزایش داشته است. همچنین بررسی متوسط درآمد پولی و غیر‌پولی ناخالص سالانه یک خانوار شهری حدود 123949‌هزار ریال (ماهانه حدود 10329‌هزار ریال) بود که 71.8 آن را درآمد پولی ناخالص و 28.2‌درصد آن را درآمد غیر‌پولی تشکیل داده است.

در همین حال، طرح هزینه - درآمد که یکی از مهم‌ترین طرح‌های مرکز آمار ایران است هم مربوط به سال‌89 است که بخش هزینه درآمد شهری و روستایی را تشکیل می‌دهد. در این سال، متوسط کل هزینه خالص سالانه یک خانوار شهری 113678‌هزار ریال (ماهانه 947‌هزار تومان) بوده که نسبت به رقم مشابه در سال قبل 14.60‌درصد افزایش نشان می‌دهد، همچنین متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار شهری 106156‌هزار ریال (ماهانه حدود 884‌هزار تومان) بوده که نسبت به سال قبل 13.41‌درصد افزایش داشته است.

گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، متوسط کل هزینه خالص سالانه یک خانوار روستایی 68477‌هزار ریال (ماهانه 570‌هزار تومان) بوده است که نسبت به سال قبل 15.55‌درصد افزایش نشان می‌دهد. در همین حال، متوسط درآمد اظهار شده سالانه یک خانوار روستایی 59337‌هزار ریال (حدود 494‌هزار تومان) بوده که نسبت به سال قبل 13.16‌درصد، افزایش داشته است.  از سوی دیگر،  علی آقامحمدی، معاون اقتصادی معاون اول رئیس اخیرا اعلام کرده است که متوسط درآمد هر خانوار ایرانی بیش از یک‌میلیون و 100‌هزار تومان است که همین مطلب نگرانی‌های حذف یارانه‌های نقدی را افزایش داده است.

به برخی یارانه بدهیم و به برخی یارانه ندهیم


پیش از اجرای مرحله اول زمزمه‌هایی بود مبنی بر این‌كه دولت یارانه نقدی را به برخی افراد به‌دلیل درآمد بسیار پایین بیشتر از سایرین پرداخت خواهد کرد که به نظر می‌رسد تصمیم معقول‌تری بود. در عین حال برخی از اخبار حکایت از این داشت که خوشه‌های درآمدی اول و دوم، یارانه نقدی و خوشه سوم، یارانه غیر‌نقدی دریافت خواهند کرد که به اعتقاد بسیاری‌ تبعات اجتماعی بسیاری داشت. در این شرایط پایین‌ترین دهک درآمدی بیشترین یارانه و بالاترین دهک درآمدی کمترین یارانه را دریافت می‌کردند و دهک‌های میانی نیز تقریبا در نقطه سر‌به‌سر از نظر درآمد و هزینه‌های جدید قرار می‌گرفتند. برهمین اساس، اجرای چنین برنامه‌ای راحت‌تر از ایده «به برخی یارانه بدهیم و به برخی یارانه‌ ندهیم» بوده و هست.

با احیای دوباره خوشه‌بندی‌ها، همان بحث که جای ما در خوشه‌بندی کجاست، دوباره شنیده می‌شود. به‌دنبال رونمایی از فرم اطلاعات اقتصادی خانوار در راستای هدفمندکردن یارانه‌ها در شهریورماه 87 مردم پای صندوق تکمیل این فرم حاضر شدند و اطلاعات اقتصادی خود را ارائه کردند.

در این میان محمود احمدی‌نژاد در پنجم شهریورماه 87 به‌عنوان یک سرپرست خانوار ایرانی با حضور در محل سیار جمع‌آوری فرم اطلاعات اقتصادی خانوار این فرم را تکمیل کرد و تحویل متصدیان امر داد. رئیس‌جمهور در این روز پس از تحویل فرم اطلاعات اقتصادی خانوار گفت: پایه‌ و ‌اساس هر نوع برنامه‌ریزی اقتصادی در کشور داشتن اطلاعات جامع و صحیح از وضعیت اقتصادی خانوار است.

احمدی‌نژاد در ادامه با دعوت از همه اقشار مردم برای تکمیل فرم اطلاعات اقتصادی خانوار گفت: تکمیل این فرم لزوما به معنای دریافت یارانه نیست و حتی اطلاعات اقتصادی اقشاری که به یارانه نیاز ندارند می‌تواند برای برنامه‌ریزی‌های آینده اقتصاد کشور مفید باشد.

در ابتدا دولت در لایحه اولیه ارسالی به مجلس شورای اسلامی برای هدفمندکردن یارانه‌ها، پرداخت یارانه نقدی به هفت دهک درآمدی را پیشنهاد کرده بود که در نهایت نمایندگان پس از بررسی سناریوهای مختلف همچون پرداخت یارانه نقدی به دو و پنج دهک سرانجام با پرداخت یارانه به تمامی خانوارهای ایرانی موافقت کردند.

البته در بند الف ماده هفتم قانون هدفمند کردن یارانه‌ها آمده است: یارانه در قالب پرداخت نقدی و غیر‌نقدی با لحاظ میزان درآمد خانوار نسبت به «تمامی خانوارهای کشور» به سرپرست خانوار پرداخت شود. به‌هرحال براساس اعلام مسئولان دولتی، براساس پنج معیارغیردرآمدی «خودرو، مسکن، تحصیلات، تعداد افراد شاغلین خانوار و میزان وام اخذ شده از نظام بانکی» دهک‌بندی‌ها انجام شد. به‌عبارت دیگر متغیرهای غیردرآمدی دهک‌بندی‌ها یا خوشه‌بندی‌ها را مشخص کرد.

اگر قرار باشد که دریافت یارانه‌ها بر‌اساس خوشه‌بندی‌ها باشد، بسیاری از مردم خواستار اصلاح اطلاعات خانوار خود و درج تغییرات هستند تا خوشه آن‌ها اصولی‌تر باشد.

برخی گزارش‌های میدانی از سطح شهر تهران در آن زمان نشان می‌داد که اکثر مردم تهران در خوشه سوم درآمدی قرار گرفتند، ضمن این‌كه اکثر آن‌ها به خوشه خود اعتراض داشتند و عنوان می‌کردند که این خوشه‌بندی صحیح نیست و ما نباید خوشه سومی باشیم. ناگفته نماند در خوشه‌بندی‌هایی که بر‌اساس اطلاعات فرم‌ها به‌دست آمده است، منطقه جغرافیایی محل سکونت، تعداد اعضا و درآمد کل خانواده لحاظ شده بود.

بسیاری از تهرانی‌ها بر این عقیده بودند که خوشه سومی نیستند و باید اطلاعات اقتصادی بازبینی شود، بسیاری از آن‌ها نیز نسبت به این‌كه در چه خوشه‌ای هستند، بی‌اطلاع و خواستار اطلاع‌رسانی دقیق‌تر دولت در این زمینه بودند.

مهم‌ترین شاخص‌هایی که در ارزیابی طبقه‌بندی درآمد خانوارها از آن بهره‌گیری شده است، عبارتند از: سواد و تحصیلات سرپرست خانوار، تعداد افراد شاغل در خانوار، قیمت خودروی در اختیار خانوار، میزان اقساط ماهانه خانوار بابت وام‌های ماخوذه، قیمت مسکن مورد تملک اعضای خانوار و میزان اجاره‌بها برای افراد مستاجر که در قالب یک مدل آماری برای برآورد درآمد خانوار مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

 در نهایت کارگروه تحول اقتصادی دولت خوشه‌بندی‌ها را پس از انجام راستی آزمایی‌ها در سه گروه زیر انجام داد: خوشه اول 6.7‌میلیون خانوار با جمعیت 28.5‌میلیون نفر، خوشه دوم 5.3‌میلیون خانوار با جمعیت 16‌میلیون نفر و خوشه سوم 5.3‌میلیون خانوار با جمعیت 14.5‌میلیون نفر.

  بررسی قانون هدفمندکردن یارانه‌ها که دکتر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به دکتر محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهوری پس از تایید شورای نگهبان برای اجرا به دولت ابلاغ کرده، به‌گونه‌ای دیگر است. در بند الف ماده هفتم قانون هدفمند کردن یارانه‌ها آمده است: یارانه در قالب پرداخت نقدی و غیر‌نقدی با لحاظ میزان درآمد خانوار نسبت به «تمامی خانوارهای کشور» به سرپرست خانوار پرداخت شود.

ناگفته نماند در زمانی که فاز اول قانون هدفمندی یارانه‌ها برای اجرا شدن آماده می‌شد، رئیس وقت مرکز آمار ایران اعلام کرده بود که خوشه اول و دوم در اولویت دریافت یارانه نقدی هستند و به خوشه سومی‌ها هم یارانه تعلق می‌گیرد مگر آن‌که خود از گرفتن یارانه منصرف شوند.

وعده‌های رئیس‌جمهور برای یارانه نقدی

به هر حال بررسی اجمالی مبالغ یارانه‌های نقدی که تاکنون در 11 مرحله به مبلغ 45500تومان برای هر نفر به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است، اگر پیشنهاد حذف 10‌میلیون نفر در مرحله دوم طرح هدفمندی یارانه‌ها به وقوع بپیوندد و مبالغ یارانه آن‌ها به 62‌میلیون نفر باقیمانده تعلق گیرد، به یارانه نقدی هر فرد 7500‌تومان افزوده می‌شود و در مجموع مبلغ جدید یارانه‌ها به ازای هر نفر 53‌هزار تومان خواهد شد. از ابتدای اجرای قانون تاکنون بیش از 43‌هزار میلیارد تومان یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است، یعنی دولت ماهانه 3400‌میلیارد تومان یارانه پرداخت می‌کند.

 رئیس‌جمهور تاکنون چندین‌بار وعده افزایش سه‌برابری یارانه نقدی را مطرح کرده که با مخالفت کارشناسان و اقتصاددانان مواجه شده است، در همین ارتباط مقام معظم رهبری در یک سخنرانی مسئولان را از دادن وعده‌هایی که محقق شدن آن امکان ندارد بر حذر داشته‌اند.

سناریوی دیگری نیز در این بین قابل بررسی است، اگر حتی یک نفر از دریافت‌کنندگان یارانه نقدی هم از دریافت یارانه خود محروم نشوند و حتی یارانه نقدی افزایش یابد، می‌توان ارقامی را بر‌اساس مطالعات برای آن تصور کرد، به‌هرحال هر افزایشی در مبلغ یارانه نقدی قطعا در میزان افزایش قیمت حامل‌های انرژی تاثیرگذار خواهد بود. به‌عنوان مثال، اگر مبلغ یارانه نقدی با 20‌درصد افزایش از 45500‌تومان به 55‌هزار تومان به ازای هر نفر در ماه برسد و با توجه این‌كه 74‌میلیون ایرانی - براساس گفته رئیس مرکز آمار ایران - یارانه دریافت می‌کنند، ماهانه بیش از چهار‌هزار میلیارد تومان و سالانه بیش از 48‌هزار میلیارد تومان بار مالی به‌همراه خواهد داشت.

برهمین اساس، هرچه مبلغ یارانه نقدی در فاز دوم هدفمندی بیشتر افزایش یابد، شیب افزایش قیمت حامل‌های انرژی نیز تندتر خواهد شد. اگر بخواهیم بار مالی وعده‌های دو یا سه‌برابر شدن یارانه‌ای احمدی‌نژاد را برآورد کنیم، این‌طور خواهد شد که در صورت دو برابر شدن یارانه نقدی، ماهانه 6734‌میلیارد تومان و سالانه بیش از 80‌هزار میلیارد تومان و در صورت سه برابر شدن یارانه نقدی، ماهانه بیش از 10‌هزار میلیارد تومان و سالانه بیش از 121‌هزار میلیارد تومان بار مالی به‌همراه خواهد داشت.
 
دیدگاه‌های کارشناسان درباره هدفمندی

 غلامرضا مصباحی‌مقدم، رئیس کمیسیون ویژه طرح تحول اقتصادی معتقد است که اجرای مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به بهبود شرایط اقتصادی خانواده‌ها و جلوگیری از سقوط آن‌ها به طبقات پایین‌تر اقتصادی کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: «در مرحله دوم اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها سه‌دهک بالای درآمدی جامعه که بالغ بر 20‌میلیون نفر می‌شوند باید از دریافت یارانه‌ها مستثنا شوند، چرا که این 20‌میلیون نفر افراد ثروتمندی هستند که باید به دیگران کمک دهند نه این‌كه یارانه‌بگیر باشند».

محمدرضا فرزین، دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها با تاکید بر این‌كه با اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها وضعیت اقتصادی و معیشتی 80‌درصد از مردم بهبود‌یافته است، در مورد دلیل انتخاب روش پرداخت یارانه نقدی از بین روش‌های مختلف گفته است: «پرداخت یارانه نقدی موفقیت‌آمیز بود، زیرا با پول نقد از خانواده‌ها حمایت شد».

سخنگوی کارگروه طرح تحول اقتصادی دولت با اشاره به این‌كه پرداخت‌های بن کالا یا خدمات تامین‌اجتماعی همزمان با تغییرات قیمت‌ها منطقی نبود، افزود: «اصلاح قیمت باید با یارانه نقدی همراه باشد تا کاهش مصرف نیز صورت بگیرد، شاید در سال‌های آینده بخشی از درآمد حاصل از اصلاح قیمت با تامین‌اجتماعی همراه باشد». بهروز مرادی، مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه‌ها با اعلام این‌كه 22‌میلیون و هفت‌هزار خانوار یارانه نقدی دریافت می‌کنند، گفته است: «تا پایان سال‌جاری، 40‌هزار میلیارد تومان پرداختی خواهیم داشت».

پیشینه تاریخی جراحی بزرگ اقتصاد

برای اولین‌بار در زمستان سال‌86 بود که محمود احمدی‌نژاد از جراحی اقتصاد ایران سخن گفت و همه نگاه‌ها را به‌سمت خود معطوف کرد. رئیس‌جمهور در پیام نوروزی سال‌87 خود از رئوس طرح تحول اقتصادی با هفت محور (اصلاح نظام بانکی، مالیاتی، گمرکی، توزیع، بهره‌وری، ارزش‌گذاری پول ملی و هدفمندکردن یارانه‌ها) خبر داد و خواستار ارائه دیدگاه‌های کارشناسان دراین‌باره شد. پس از آن بود که هدفمند کردن یارانه‌ها بیشتر بر سر زبان‌ها افتاد و با وعده‌های رئیس‌جمهوری مبنی بر پرداخت یارانه نقدی به مردم هر روز خبرهای متفاوتی دراین‌باره منتشر شد.

موضوع هدفمندکردن یارانه‌ها به سالیان قبل و به دو ‌دولت کارگزاران و اصلاحات هم برمی‌گردد. موضوع هدفمندکردن یارانه‌ها اولین‌بار در برنامه دوم توسعه کشور مطرح شده بود. در این میان، سابقه پرداخت نقدی یارانه‌ها برای اولین بار به دولت کارگزاران برمی‌گردد؛ همان سالی که یارانه مرغ نقدی پرداخت شد ولی به‌دلیل آماده‌نبودن زیرساخت‌ها، این طرح با شکست مواجه شد.

در هشت‌سال دولت اصلاحات نیز باوجود پیش‌بینی در برنامه توسعه‌ای کشور، هیچ‌گاه برنامه هدفمندکردن یارانه‌ها اجرایی نشد؛ شاید به همین خاطر بود که سید محمد خاتمی رئیس‌جمهور سابق ایران در سال‌1385 برای اولین‌بار پذیرفت که دولتش در هدفمندکردن یارانه‌ها موفق نبود.

وی دراین‌باره در سال‌1385 گفته بود: «مبلغ یارانه انرژی وحشتناک است. من نتوانستم در هدفمندکردن یارانه‌ها موفق شوم و متاسفم. متاسفانه این مشکل در دولت من وجود داشت و باقی ماند. به همین دلیل این مسئله را از ناکامی‌های دولت خود یاد کردم».خاتمی یادآور شده بود: «سالانه ده‌ها میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می‌شود که این رقم بسیار وحشتناکی است. این میزان حدود نیمی از بودجه دولت را شامل می‌شود، درحالی که با این میزان از بودجه می‌توان تامین‌اجتماعی نیرومندی داشت».

در عین حال، عزم دولت برای جراحی اقتصاد کشور با محوریت هدفمندکردن یارانه‌ها قابل ستایش بود، زیرا تاخیر در هدفمندکردن یارانه‌ها طی سالیان گذشته هزینه‌های زیادی متحمل کشور کرده است.
در این میان، پرسشی مطرح است که  شرایط فعلی برای ادامه اصلاح قیمت‌ها و اجرای فاز دوم و حذف 10‌میلیون نفر از دریافت یارانه نقدی مناسب است یا خیر؟

مسئولان اقتصادی دولت در زمان اجرای طرح اعلام کرده‌ بودند که قصد دولت خشکانیدن ریشه تورم به‌صورت ساختاری است، در این راستا بود که لایحه هدفمندکردن یارانه‌ها پس از مدت‌ها کار کارشناسی در دولت و مجلس سرانجام با تصویب مجلس و تایید شورای نگهبان به قانون تبدیل شد. البته باید گفت که کارشناسان مسائل اقتصادی بر سر کلیات هدفمندکردن یارانه‌ها اتفاق‌نظر داشتند، اختلاف‌نظرها درباره هدفمندکردن یارانه‌ها به مصادیق این موضوع (پرداخت نقدی بخشی از یارانه‌ها) برمی‌گشت.

برخی اقتصاددانان معتقد بودند که کشور از هر نظر باید برای اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌‌ها یا به‌عبارت دیگر، اصلاح قیمت‌ها آمادگی کامل داشته باشد وگرنه تبعات منفی اجرای این طرح بزرگ اقتصادی بر آثار مثبت آن غلبه خواهد کرد. برخی دیگر از اقتصاددانان هم بر این نکته تاکید داشتند که اصلاح قیمت‌ها باید زمانی کلید بخورد که رشد اقتصادی ایران، بالاترین و نرخ بیکاری، کمترین باشد، ضمن این‌كه مردم نیز با اجرای این طرح همکاری لازم را داشته باشند اما به هر صورت قانون به اجرا درآمد.

پیش‌بینی‌های بانک مرکزی نشان می‌داد که با پیاده‌سازی هدفمندکردن یارانه‌ها بین 11 تا 15‌درصد به تورم موجود کشور افزوده خواهد شد، در عین حال برخی از مسئولان اقتصادی همچون سخنگوی اقتصادی دولت گفته است: پیش از اجرای طرح برخی‌ها تورم‌های بسیار بالا و حتی 60، 70‌درصدی با اجرای این قانون را پیش‌بینی می‌کردند، این در حالی است که برآوردهای ما نشان می‌داد حداکثر تورمی که می‌توانست به تورم کشورمان اضافه شود، 10 تا 12‌درصد بود. سید‌شمس‌الدین حسینی با اشاره به انتقاداتی که برخی از افراد به پیش‌بینی‌های دولتمردان داشتند، عنوان کرده است: این در حالی است که نرخ تورم محاسبه شده از تورم پیش‌بینی شده توسط ما هم کمتر بوده است.

البته برخی اقتصاددانان مطرح می‌کردند، این‌كه اصلاح قیمت‌ها در راستای هدفمندکردن یارانه‌ها را تورم بنامیم یا افزایش مقطعی قیمت‌ها، فرقی نمی‌کند و مهم، قدرت خرید مردم است که باید مورد توجه تصمیم‌گیران اقتصادی قرار گیرد.

براساس قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، 50‌درصد از درآمد حاصله به آحاد مردم (متناسب با درآمد آن‌ها)‌، 30‌درصد به تولیدکنندگان و 20‌درصد هم به خود دولت به‌منظور جبران آثار آن بر اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای اختصاص خواهد یافت.

البته در جشن سالروز یک‌سالگی اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها دولت اعلام کرد که طی این یک‌سال، دولت 20‌درصد سهم خود را در اختیار خانواده‌ها قرار داده است. به‌هرحال تجربه یک‌سال اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها و پرداخت یارانه نقدی نشان می‌دهد که بهتر است حذف دریافت‌کنندگان یارانه نقدی در فاز دوم اختیاری باشد، زیرا برقراری اجبار ممکن است تبعات و اعتراضاتی را به‌دنبال داشته باشد.

منبع: همشهری اقتصاد/ فاطمه محمدی
جمعه 14/11/1390 - 0:8
اخبار

یك قایق صیادی در خلیج فارس غرق شد

سرپرست جمعیت هلال احمر شهرستان گناوه گفت: بر اثر طوفانی شدن دریا یك فروند قایق صیادی در خلیج فارس غرق شد و دو سرنشین آن مفقود شدند.
ایرنا: عبدالعلی صیادی افزود: شب گذشته در پی اطلاع یافتن پایگاه امداد و نجات دریایی جمعیت هلال احمر گناوه از غرق شدن یك فروند شناور صیادی، گروه امداد و نجات این پایگاه به محل حادثه اعزام شدند و یكی از سرنشینان قایق را نجات دادند.

وی اظهار داشت: با توجه به فاصله ۲۰ مایلی محل وقوع حادثه و تاریكی هوا، دو سرنشین دیگر قایق پیدا نشدند.

صیادی اضافه كرد: تلاش های نیروهای امدادی برای پیدا كردن مفقودان حادثه همچنان ادامه دارد.

شهرستان ۸۸ هزار نفری گناوه در شمال استان بوشهر در ساحل خلیج فارس قرار دارد.

جمعه 14/11/1390 - 0:5
تاریخ

یادی از سیمرغ و سی امین سالگرد انقلاب اسلامی

دکتر حجت الله ایوبی در وب سایت خود نوشت:

معاونت اموراجتماعی و شوراهای وزارت کشور در عمل نشان داده بود که فرهنگ بهترین راه مقابله با آسیبهای اجتماعی است. هنر و فرهنگ پایش به میدان فاطمی باز می شد. بتون و سیمان و نرده های آهنی در برابر بزرگی و شکوهِ رنگ وفرم و خط و نقاشی سرتعظیم فرود می آورد. از تالار بزرگ کشور نغمه های دلتنگی نی و آوای دلنشین تار و سه تارو کمانچه به گوش می رسید.

مجید درخشانی در طبقه همکف سازهایش را کوک می کرد. لطفی با گوشه چشمش گروه شیدایش را رهبری می کرد. حسین مسافر با گروهش برای روز تولد بانوی دوعالم تمرین می کردند. نادر رجب پور و سعید داخ در سیاسی ترین وزارتخانه کشور، عظمت صحنه های عاشورا را در نمایش غزل کفر نشان می دادند. استاد شهرام ناظری، مختادآباد و حسام الدین سراج و جلیل عندلیبی رهسپار شهرستان خوی بودند تا نشان دهند که مقبره شمس تبریزی در ایران است. استاد شجریان و همایونش در راه وزارت کشور بودند تا به طبقه شانزدهم بیایند و با معاون اجتماعی وزیرکشور برای اجرای برنامه هایشان در تالارکشور گفت و گو کنند. سید رضا میرکریمی و پرویز پرستویی از بیش از پنجاه شخصیت برجسته سینمای کشور برای شرکت در جشنواره شمس تبریزی ثبت نام کرده بودند. چارتر تهران ارومیه پر بود از شخصیتهای علمی و فرهنگی و هنری کشور. مهدی سعیدی پوسترهای جشنواره سراسری بانوی ایرانی را اتود می زد. مدیرکل شوراها برای برگزازی جشن روز شوراها با گرافیستها، نقاشان و کارگردان تئاتر پیوسته در تماس بود. استاد محمدعلی موحد برای رونمایی از کتاب باغ سبزش آماده می شد.

 

معاونت اجتماعی وزرات کشور به معاونت اجتماعی و فرهنگی تغییر نام داده بود. هنر بر بتون پیروز شد. آهن و فولاد و گیتهای ایست و بازرسی با احترام به فرهنگ و هنرسلام می کرد. میدان فاطمی گرم و پر از شور و نشاط می شد. طبقه شانزدهم آرام و قرار نداشت. وزیرپورمحمدی خرسند بود و طبقه شانزدهم را در برابر نگاههای پر تردید طبقه های هفدهم و هیجدم مراقبت می کرد. اسفند سال 1386 سخن از سال پیش رو و سی امین سالگرد انقلاب اسلامی بود. در یکی از جلسه های شورای معاونین از برنامه های سال بیست ونهم برنا برنامه های دهه گذشته سخن رفت. وزیر از سال آینده و سی امین سالگرد انقلاب سخن می گفت. گفته شدکه سی امین سال می تواند متفاوت باشد. همه نگاهها به معاونت  اجتماعی و فرهنگی بود. پیش نویسی آماده شد. فرهنگ و هنر در دستور کار چند جلسه شورای معاونان قرارگرفت. سی سالگی ناخودآگاه سی مرغ را به ذهنها می آورد. پنجره های اتاق کارم اتفاقا درست روبروی قله های دماوند بود. از آشیانه سیمرغ تا خیابان فاطمی راهی نیست. سیمرغ پرهایش را می گشود. از آشیانه اش تا میدان فاطمی کمتر از یک چشم به هم زدن است. میدان فاطمی آب و جارو می شد. خیابان پاستور به سرعت همراه شد. حکم رئیس جمهور دکتر احمدی نژاد معاونت اجتماعی را فرهنگیِ فرهنگی کرد. سیمرغ بر فراز آسمان ایران پرمی گشود. رسما از سوی رئیس جمهور رئیس ستاد سیمرغ شدم. همه جا از سیمرغ سخن می رفت. سیمرغ انقلاب اسلامی بر بام ساختمان بلند و بیست طبقه وزارت کشور آشیان کرد. از پنجره های دفتر گویی می شد قله های بلند و با شکوه دماوند را در آغوش کشید.

وزارت کشور طوفانی شد. در کمتر از پنج ماه چهار وزیر و با هر آمد وشدی بنای دژگونه فاطمی می لرزید. ستاد سیمرغ باید از وزارت کشور کوچ می کرد.  باکی نبود چون ستاد سیمرغ در دو اتاق ستاد دهه فجر جا می شد. بیش از 1500ستاد کوچک و بزرگ به نام سیمرغ در سراسر کشور تشکیل شد. چهارپنج نفر نیروی کوچ داده شده از وزارت کشور یک اتاق و یک خط تلفن همه برج وبارو ودم دستگاه ستاد سیمرغ بود. در جلسه هیئت دولت از دهها برنامه ستاد دفاع کردیم. سکوت و رضایت و دستور همکاری رئیس جمهور راهگشا شد. نمایندگان وزارتخانه های مختلف گوششان از این حرفها پر بود. در نشستهای دوره ای نگاهها پرتردید بود. از سیمرغ شنیدند و پری که هرگاه آتش بگیرد همه راههای بسته را باز می کند و کوهها را می شکافد و صخره ها را در می نوردد.

برنامه ها به سرعت کلید خورد. شمارمان اندک ولی عزمها جزم بود. ارکستر سمفونیک تهران سمفونی انقلاب را تمرین می کرد. چوبکهای رهبر جوان ارکستر جمعی از اعضای ارکستر صدا وسیما را به سی سال پیش می برد تا الله الله الله را نجوا کنند. ازدانشگاه تهران تا خیابان آزادی باید به حال و هوای 1357 بر می گشت.همه دیوارهای بلند این خیابان دراز و پرحادثه رزو شده بود. مشت های گره کرده، جمعیتی یک دل و یک پارچه. یک رنگی و صفا به تهران بازمی گشت. زیباترین عکسها بنر می شد و بنرها بر سینه دیوارها می نشست. می شد یکبار دیگر در سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی شور و حماسه و یکرنگی سی سال پیش را در جای جای خیابان پهن و طولانی انقلاب تا آزادی احساس کرد.

محمود کلاری از مجموعه ای زیبا از عکسهایش رونمایی می کرد. کتاب میدان انقلابش زیرچاپ بود. سیدرضا میرکرمی و یارانش سی سال کارنامه درخشان انقلاب اسلامی را در مجموعه ای زیبا به نام «سی سال سی نما» زیرنویس می کردند. همه همدل و همراه بودند. جلسات دانشگاه تهران به خوبی می گذشت. همایش بزرگ کارنامه انقلاب اسلامی برای اجرا هیچ چیز کم نداشت.  نمادهای انقلاب اسلامی در سراسر کشور شناسیی می شد. از بین کارچندین گرافیست  کارِ مهدی سعیدی انتخاب شد. سیمرغش پرشورتر از بقیه بود. از زمین برخاسته و در حال اوج گرفتن است. سینه ای ستبر دارد و رویش به آسمان است. بنرها و پوسترها، نشانها و تندیسها و به سرعت برق ساخته شد. ایران در تسخیر سیمرغ انقلاب اسلامی بود. حسام الدین سراج، مختاباد و دهها نوازنده دیگر و خواننده دیگر گلوهایشان را صاف و سازهایشان را کوک میکردند. ساخت و ساز ماکت هواپیمای ایرفرانس در جاده کرج روبه پایان بود. اگر تحریمها نبود با خرید یک موتو می توانست حتا پرواز کند. همه دستگاهها و وزارتخانه ها باید سی سال تلاش شان را در مصلی تهران به نمایش می گذاشتند. وزاردفاع و وزارت علوم و فناوری با انگیزه تر از بقیه بودند. آنها با همه توان حتی با ماهواره امیدشان می آمدند. مکانهای نمادین سراسر کشور شناسایی شد. قرار شد پلاک سیمرغ با شرح حادثه در همه این مکانها نصب شود.  مجسمه سنگی و چند تنی جلوس کارش روتوش می شد تا در بهشت زهرا در آن مکان تاریخی بنشیند و عظمت آن سخنرانی تاریخی را ماندگار کند. نماد ورود امام خمینی در فرودگاه در حال نصب بود. برنامه ها به سرعت نهایی می شد. تالار کشور ده شب تاریخی را در پیش داشت. برنامه های هر شب قرار بود زنده از شبکه سوم پخش شود. کتابخانه ملی آماده شبی به یادماندنی بود تا از همه خارجیهایی که سی سال برای فرهنگ اسلام و ایران کوشیده اند تقدیر نماید. تالار کشور هرشب یک برنامه داشت. شبی برای تجلیل از خادمان انقلاب اسلامی. شبی دیگر برای سی ساله های انقلاب . شبی برای خانواده های شهدا. خلاصه هر شب دراین تالار غوغایی بود. سمفونی انقلاب و سمفونی عاشورا در راه بود. سرود ایران با چندین خواننده در حال نهایی شدن بود.
با کمک سازمان ثبت و احوال کشور همه کسانی که در ده روز انقلاب سی ساله می شدند شناسایی شدند. نشانی همه یک بار چک شد. لوح تقدیر رئیس جمهور برای همه استانها ارسال شد. در همه استانها هر شب با برنامه ای زنده جشن تولد بود. در تهران همه با پیامک همه دعوت به برنامه های ده شب تالار کشور می شدند. جوانها با ارائه شناسنامه یا کارت ملی هدایای تولد و لوح سپاس می گرفتند.
اما در عرصه تجسمی همه نسلها فراخوان شدند. دانش آموازن تهرانی طولانی ترین نقاشی جهان را می آفریدند. سی هزار دانش آموز تهرانی زیر نظر آموزگارهیشان برداشتشان را از انقلاب اسلامی اتود می زدند. این نقاشیها آذین بخش پانزده کیلومتر مسیر راهپیمایی ازانقلاب تا آزادی و برعکس می شد. برای همه کودکان که کنار نقاشیهایشان می ایستادند تی شرت و کلاه سیمرغ تدارک شده بود. داربستهای دورتادور موزه هنرهای معاصر در حال نصب بود. دهها هنرجو و استاد برداشت نسل دوم و اول از انقلاب اسلامی را به صورت زنده به نمایش می گذاشتند. ایران یکپارچه نور و رنگ و ساز و سوز بود. در جوشش رنگها اما یک رنگی موج می زد. سازها و آوازها در اوج چند صدایی یک صدا بودند. بوی خمینی می آمد و انقلاب اسلامی. میدان انقلاب و خیابان و آزادی عطر یکپارچی سال 1357 را می داد. مهربانی موج میزد. سیمرغ انقلاب اسلامی شهر به شهر و روستا به روستا پرواز می کرد. از به هم خوردن بالهایش نسیم وحدت و یکدلی می وزید. غبارها را می شست دلها را صیقل می داد.

دوازدهم بهمن پس از سخنرانی نماز جمعه وافتتاح نمایشگاه عکسی که از نرده های دانشگاه تهران آغاز می شد و به خیابان آزادی می انجامید برنامه های سی امین سالگرد انقلاب اسلامی آغاز شد. هوایپمای ایرفرانس در سالن ورودی ترمینال شماره دو لحظه های ورود را به زیبایی تصویر می کرد. آرش امینی و گروهش پای پله ها در حضور صدها خبرنگار داخلی و خارجی سرود انقلاب می خواندند. درست در لحظه ورود امام در سال 57 بلندگوهای فرودگاه نشستن هوایپمای امام خمینی را اعلام می کردند. به محض ورود ارکستر سمفونیک بوی گلِ سوسن و یاسمن را اجرا کرد. واقعا بوی گلِ سوسن و یاسمن می آمد. شور شوق و احساس را در همه چهره ها می شد. تصویری که آن روز به همه دنیا مخابره شد واقعا زیبا بود. سی امین سال انقلاب 29+ 1 نبود. بوی گلِ سوسن و یاسمن می آمد. رنگ و یک رنگی موج می زد. تصویرها زیبا بود. بوی فرهنگ و هنر می آمد. سی ساله ها در انتظار جشن تولد شان بودند. نماد ورود رونمایی می شد. نماد سنگی و چند تنی جلوس در بهشت زهرا نصب شده بود. دوربینها تلویزیون هم به وجد آمده بودند. همه جا سخن از ستاد سیمرغ بود. ستاد سیمرغ یک اتاق و چهار نفر نیرو داشت. از وزارت کشور کوچانده شده بودند. همه ایران آشیانه سیمرغ شده بود. هزار و پانصد ستاد سیمرغ در سراسر کشور برنامه اجرا می کرد. برنامه ها بی کم و کاست در حال اجرا بودند. یکی از برنامه های سنتی و هرسال دهه فجر افتتاح طرح عمرانی بوسیله رئیس جمهور است. اما در سی امین سالگرد باید طرحی نو در می افکندیم. هیچ کس باور نمی کرد که در برنامه ای زنده و سراسری بتوان سی استاندار را در هوای سرد زمستان پای پروژه ها در انتظار تماس زنده با رئیس جمهور نگه داشت. روز ملی سی در سی باید 900 طرح ملی افتتاح می شد.تلویزیون جمهوری اسلامی برای اولین بار چنین ماجراجویی را می آزمود. سالن همایش ها پر از جمعیت بود. رئیس جمهور در برابر اکران بزرگ روبرویش سی استان و چشمهای نگران استاندارن را از تهران می دید. همه چیز به خوبی برگزار شد. در برابر چشم هفتاد میلیون ایرانی طرحهای عمرانی دهه فجر یکی یکی با دستور رئیس جمهور کلید می خورد. ده روز پرشور به آرامی سپری می شد. فرصت حضور و افتتاح در همه برنامه ها نبود. نقاشی کودکان تهران آماده می شد.  جرثقیلها سیمهای بوکسرها را بر نرده های خیابان آزادی تا انقلاب نصب می کردند. کامیونهای نقاشی در راه بود. شب بیست دوم بهمن هیچ کس نخوابید. گروه گروه دانش آموزان بانقاشیهایشان و جایگاهی که برای هرمدرسه از پیش تعیین شده بود پای نقاشیهایشان ایستاده بودند. کلاه و تی شرت سیمرغ اسم رمز آنها بود. راهپیمایی 22 بهمن پر از رنگ بود. در اوج رنگها یک رنگی موج می زد.
آنچه می آید گزارش بسیار کوتاه از چند برنامه اجرا شده در تهران است.  گزارش از یک دنیا همدلی و یکی بودن و شور و غوغا. گزارشی از سفری تاریخی به سی سال گذشته .

جمعه 14/11/1390 - 0:4
شعر و قطعات ادبی

بـه سلامتـی تـو ...

(جملات زیبا و پرمعنی)

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

به سلامتی رفیقی که تو رفاقت کم نذاشت ولی کم برداشت تا رفیقش کم نیاره ...
.
.
.
به سلامتی مداد پاک کن که به خاطر اشتباه دیگران خودشو کوچیک میکنه ...
.
.
.
به سلامتی اون دلی که هزار بار شکست ولی هنوزم شکستن بلد نیست ...
.
.
.
به سلامتی اونایی که تو اوج سختی ها و مشکلات به جای اینکه تَرکمون کنن درکمون می کنن ...
.
.
.
به سلامتی اونایی که درد دل همه رو گوش میدن اما معلوم نیس خودشون کجا درد دل میکنن ...
.
.
.
به سلامتی اونی که باخت تا رفیقش برنده باشه ...
.
.
.
به سلامتی کسی که هنوز دوسش داری ولی دیگه مال تو نیست ...
.
.
.
به سلامتی مادر که وقتی غذا سر سفره کم بیاد اولین کسی که از اون غذا دوس نداره خودشه ...
.
.
.
به سلامتی همه اونایی که خطشون اعتباریه ولی معرفتشون دائمیه!
.
.
.
به سلامتی اونایی که به پدر و مادرشون احترام میذارن و میدونن تو خونه ای که بزرگترها کوچک شوند؛ کوچکترها هرگز بزرگ نمیشوند ...
.
.
.
به سلامتی مادر که بخاطر ما هیکلش به هم خورد !
.
.
.
به سلامتی کسی که دید بغلیش تو تاکسی پول نداره
به راننده گفت : پول خورد ندارم مال همه رو حساب کن!
.
.
.
به سلامتی بیل! که هرچ‌قدر بره تو خاک، بازم برّاق‌تر می‌شه ...
.
.
.
به سلامتی سیم خاردار! که پشت و رو نداره ...
.
.
.
به سلامتی اونی که بیکسه، ولی ناکس نیست ...
.
.
.
به سلامتی اونایی که چه عشقشون پیششون باشه چه نباشه چشمشون مثل فانوس دریایی نمی چرخه ...
.
.
.
به سلامتی حلقه های زنجیر که زیر برف و بارون میمونن زنگ میزنن ولی هم دیگه رو ول نمیکنن ...
.
.
.
گل آفتابگردان را گفتند:
چرا شبها سرت را پایین می اندازی؟
گفت : ستاره چشمک میزند، نمیخواهم به خورشید خیانت کنم
به سلامتی همه اونایی که مثل گل آفتابگردان هستند ...
.
.
.
بسلامتی اون دختری که حاضره زیر بارون خیس بشه ولی‌ سوار ماشین هیچ پسری نشه ...
.
.
.
به سلامتی کسی که وقتی بردم گفت :
اون رفیق منه
وقتی باختم گفت :
من رفیقتم ...
.
.
.
به سلامتی کسی که وقتی بهش زنگ میزنی و خوابه
ولی واسه اینکه دلت رو نشکنه میگه: خوب شد زنگ زدی؛ باید بیدار میشدم ...
.
.
.
به سلامتی‌ اون بچه‌ای که شیمی‌ درمانی کرده همه ی موهاش ریخته
به باباش میگه بابا من الان شدم مثل رونالدو یا روبرتو کارلوس؟
باباش میگه قربونت برم از همه اونا تو خوش تیپ تری ...
.
.
.
به سلامتی‌ اون پسری که وقتی‌ تو خیابون نگاهش به یه دختر ناز و خوشگل میفته
بازم سرشو میندازه پایین و زیر لب میگه: اگه آخرشم باشی‌
انگشت کوچیکهٔ عشقم هم نیستی ...
.
.
.
به سلامتی دریا که همه با لبش خاطره دارن !
.
.
.
به سلامتی همه اوونایی که
دلشون از یکی دیگه گرفته
ولی برای اینکه خودشون رو آروم کنن
میگن بخاطر غروب پاییزه ...
.
.
.
بسلامتی با ارزش ترین پول دنیا "تومن"
چون هم تو هستی توش، هم من ...
.
.
.
به سلامتی اونایی که اگه صد لایه ایزوگامشون هم بکنن بازم معرفت ازشون چیکه میکنه ...
.
.
.
به سلامتی اونایی که دوسشون داریم و نمیفهمن !
آخرشم دق میدن مارو !
.
.
.
سلامتی همه کلاس اولی ها که تازه امسال یاد میگیرن سلامتی درسته نه صلامتی!
.
.
.
به سلامتی اون پسری که خواست آدم بشه ...
ولی یه دختر اومد تو زندگیش و نذاشت و بهش فهموند که
همیشه پای یک زن در میان است !
.
.
.
به سلامتی پسر بچه های قدیم که پشت لبشونو با ذغال سیاه می کردن
که شبیه باباهاشون بشن
نه مثل جوونای امروز که ابروهاشونو نازک می کنن که شبیه ماماناشون بشن !
.
.
.
به سلامتی کسیکه تو خیالمونه ولی بیخیالمونه ...
.
.
.
به سلامتی دوست خوبی که
مثل خط سفید وسط جاده است
تکه تکه میشه
ولی بازم پا به پات میاد ...
.
.
.
به سلامتی باغچه ای که خاکش منم گلش تویی و خارش هرچی نامرده ...
.
.
.
به سلامتی پدری که لباس خاکی و کثیف میپوشه
میره کارگری برای سیر کردن شکم بچه اش،
اما بچه اش خجالت میکشه
به دوستاش بگه که این پدرمه ...
.
.
.
به سلامتی نوشابه که خانواده داره و خیلی ها همینش هم ندارن !
.
.
.
به سلامتی سندباد که کل دنیا رو با یه شلوار کردی دور زد ...
.
.
.
به سلامتی سرنوشت که نمی‌شه اونو از سر نوشت ...
.
.
.
به سلامتی اون رفتگری که تو این هوای سرد و وانفسای بی عدالتی داره به عشق زن و بچه اش کوچه و خیابون رو جارو میزنه که یه لقمه نون حلال در بیاره ...
.
.
.
به سلامتی اون کارگری که از افتضاح اختلاس 3000 میلیارد تومانی خبر داره اما باز اول صبح بچه شو میبوسه و برای ماهی 200 هزار تومان پول حلال میره سر کار و عرق میریزه ...
.
.
.
به سلامتی اونهائی که دوستت دارم رو درک می کنند و اونو به حساب کمبودهات نمی ذارن ...
.
.
.
به سلامتی همه ی اونایی که مارو همین جوری که هستیم دوست دارن ...
.
.
.
به سلامتی دوست نازنینی که گفت: قبر منو خیلی بزرگ بسازین... چون دارم یه دنیا آرزو با خودم به گور میبرم !
.
.
.
و در آخر به سلامتی تو، که از همه بهترینی ...

جمعه 14/11/1390 - 0:1
طنز و سرگرمی

حقیقتی کوچک برای آنانی که می خواهند زندگی خود را صد در صد بسازند

اگر
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
برابر باشد با
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

آیا برای خوشبختی و موفقیت تنها تلاش سخت كافیست؟
تلاش سخت (Hard work)
H+A+R+D+W+O+R+K
8+1+18+4+23+15+18+11= 98 %

آیا دانش صد در صد ما را به موفقیت می رساند؟
دانش (Knowledge)
K+N+O+W+L+E+D+G+E
11+14+15+23+12+5+4+7+5= 96 %

عشق چگونه ؟
عشق (Love)
L+O+V+E
12+15+22+5= 54 %

خیلی از ما فکر می کردیم که اینها مهمترین باشند، مگه نه ؟!
پس چه چیز 100 % را می سازد ؟؟؟

پول ؟
پول (Money)
M+O+N+E+Y
13+15+14+5+25= 72 %

نه
اینها كافی نیستند، پس برای رسیدن به اوج چه باید كرد؟!
.
.
.
نگرش (Attitude)
A+T+T+I+T+U+D+E
1+20+20+9+20+21+4+5= 100 %



آری !
اگر نگرشمان را به زندگی، گروه و کارمان عوض کنیم
زندگی 100% خواهد شد
نگرش، همه چیز را عوض می کند
نگاهت را تغییر بده و چشمهایت را دوباره بشوی
همه چیز عوض می شود

پنج شنبه 13/11/1390 - 0:14
ادبی هنری

نقاشی هایی بی نظیر و بسیار شبیه واقعیت

 

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

 

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

 

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

 

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

 

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

 

 

 

 

 

 

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

 

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

 

 

 

 

 

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

 

 

 

 

 

 

 

 

نقاشی هایی بی نظیر ، www.irannaz.com

 

سه شنبه 11/11/1390 - 23:29
سخنان ماندگار
 
وقتی زندگی کردن رو فراموش کنیم ...

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

ترجمه متن زیبا و پرمعنی فوق را به فارسی هم بخوانید :

ابتدا به شدت سعی داشتم تا دبیرستان را تمام کنم و دانشکده را شروع کنم،
سپس به شدت سعی داشتم تا دانشگاه را تمام کرده و وارد بازار کار شوم،
بعد تمام تلاشم این بود که ازدواج کنم و صاحب فرزند شوم،
سپس تمام سعی و تلاشم را برای فرزندانم بکار بردم تا آنها را تا حد مناسبی پرورش دهم،
سپس می تونستم به کار برگردم اما برای بازنشستگی تلاش کردم،
اما اکنون که در حال مرگ هستم،
ناگهان فهمیده ام که فراموش کرده بودم زندگی کنم

لطفا اجازه ندهید این اتفاق برای شما هم تکرار شود.
قدردان موقعیت فعلی خود باشید و از هر روز خود لذت ببرید.

برای به دست آوردن پول، سلامتی خود را از دست می دهیم
سپس برای بازیابی مجدد سلامتی مان پول مان را از دست می دهیم
گونه ای زندگی می کنیم که گویا هرگز نخواهیم مرد
و گونه ای می میریم که گویا هرگز زندگی نکرده ایم ...

سه شنبه 11/11/1390 - 23:20
دانستنی های علمی

ممنوعیت فروش عروسک باربی در ایران !

 


پلیس نظارت بر اماکن دستور جمع آوری عروسک‌های باربی از مغازه‌ها را صادر و اعلام کرده پس از این فروش این عروسک ممنوع است. به گزارش مشرق، پیرو این دستورالعمل برخی فروشگاه‌های بزرگ اسباب بازی فروشی در شهر تهران این نوع عروسک‌ها را جمع کرده‌اند. این درحالیست که معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور محبوبیت عروسک باربی را ناشی از قدمت 50 ساله و تکنولوژی ساخت این عروسک دانسته و ممنوعیت فروش باربی در فروشگاههای کشور را نیز به دلیل اثرات تخریبی و بدآموزی این عروسکها ذکر کرده است و در ادامه متذکر شده: تا جایی که تکنولوژی موجود کشور جوابگو باشد تلاش می کنیم در طراحی عروسکهای دارا و سارا تنوع ایجاد کنیم.

 

سه شنبه 11/11/1390 - 23:15
آلبوم تصاویر
 چشم اندازهای زیبای طبیعت از زاویه جاده ها

جاده را می بینی؟
مجازیست، اما وجود دارد
ناهموار و کمی سر بالایی ...
نگاهش کن ... اگر گام در مسیرش نهاده باشی
بعد از سومین گردنه چشم انداز زیبایی از طبیعت را به تو نشان می دهد
و با زبان سفر با تو سخن خواهد گفت ...


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


گروه اینترنتی پرشیـن استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


گروه اینترنتی پرشیـن استـار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org



گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


گروه اینترنتـی پرشین استار | www.Persian-Star.org

سه شنبه 11/11/1390 - 23:12
سلامت و بهداشت جامعه

حلقه‌های سیاهی كه زیر چشم‌ها شكل می‌گیرند باعث می‌شوند كه چهره شما خسته و رنگ پریده به نظر برسد. هرچند بسیاری از كارشناسان معتقدند كه این حلقه‌ها ارثی هستند اما در حال حاضر هیچ مدرك فراگیری وجود ندارد كه چنین احتمالی را ثابت كند. از سوی دیگر، بیشتر متخصصان تاكید دارند كه كمبود خواب، استرس روانی، عادت‌ها و الگوی زندگی و رژیم غذایی نامناسب می‌توانند در بروز سیاهی دور چشم نقش داشته باشند.

در این مقاله كه در سایت اینترنتی و ب ام دی ارائه شده بهترین راهكارها برای برطرف كردن سیاهی دور چشم توصیه شده‌اند. این راهكارها عبارتند از:

- با روغن بادام یا ویتامین E دور چشم را ماساژ دهید این كار جریان خون را در اطراف چشم بهبود می‌بخشد. مراقب باشید روغن یا كرم وارد چشمتان نشود.

- خوب و كافی بخوابید. چون بی‌خوابی و خواب ناكافی مشكل شما را تشدید می‌كند. مطمئن شوید كه حداقل 8 ساعت خواب شبانه داشته باشید.

- آب زیاد بنوشید. برای هر چیزی كه به سلامتی مربوط می‌شود آب بهترین نوشیدنی است.

- سیب زمینی خام را رنده كنید، آب آن را بگیرید و مدت 10 دقیقه زیر چشم‌های خود را به این مایع آغشته كنید. حتی می‌توانید قبل از خواب و در حالی كه چشم‌هایتان بسته است برش‌های نازك سیب زمینی خام را زیر چشم‌هایتان بگذارید. این روش یكی از معمول‌ترین و سریع‌ترین روش‌های خانگی برای درمان سیاهی دور چشم است.

- سبزی‌های سبز رنگ را در رژیم غذایی خود افزایش دهید و از منابع غذایی غنی از ویتامین‌های E و A استفاده كنید.

- حتما در ورزش‌هایی چون پیاده روی و یوگا شركت كنید.

- دو برش نازك از خیار را روی چشم‌های بسته خود قرار دهید این كار چشم‌ها را خنك كرده و پف آنها را كاهش می‌دهد.

- یك پارچه نخی تمیز را به گلاب آغشته كرده و روی چشم‌های خود بگذارید. این روش هم به شادابی بافت اطراف چشم كمك می‌كند.

- حتما مصرف نمك را كاهش دهید چون نمك زیاد مایعات بدن را در بافت‌ها نگه می‌دارد و باعث پف كردن چشم‌ها می‌شود.

- پوست اطراف چشم بسیار حساس است بنابراین هرگز از سفید كننده‌های شیمیایی استفاده نكنید.


- گذاشتن چای كیسه‌ای كه با آب سرد خیس شده روی چشم‌ها به كاهش سیاهی دور چشم كمك می‌كند.

و در خاتمه اینكه مدت طولانی در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار نگیرید.
ایسنا

دوشنبه 10/11/1390 - 8:55
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته