• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 263
تعداد نظرات : 21
زمان آخرین مطلب : 3826روز قبل
اهل بیت
جابر  از امام محمد باقر(ع) نقل کرده است که پیامبر اکرم(ص) فرمود: به راستى جبرئیل آیینه‌اى برایم آورد که در وسط آن نقطه سیاهى بود. پس گفتم: اى جبرئیل! این چیست؟

گفت: این جمعه است. گفتم: جمعه چیست؟ گفت: براى شما در آن خیر و برکت فراوان است. گفتم: خیر فراوان چیست؟ فرمود: روز جمعه عید براى تو و امتت تا روز قیامت خواهد بود...».

متن حدیث:

اِنَّ جَبْرئیل أَتانى بِمرْآةٍ فى وَسَطِها کالنّکَتةِ السَّوداء ، فَقُلْتُ لَهُ: یا جَبرئیلُ ما هذِهِ؟ قال: هذِهِ الجمعَةُ، قال: قُلْتُ  وَ ما الجُمُعَةُ؟ قالَ: لَکُمْ فیها خَیرٌ کثیرٌ ، قال: قُلْتُ و ما الخَیرُ الکثیرُ؟ قال: تکونَ لَکَ عیِداً و لِاُمَتِّکَ مِن بَعدکَ الى یَوم القیامةِ...


پی نوشت:
«مستدرک الوسائل، ج6، ص58»
منبع:مشرق
جمعه 15/9/1392 - 22:54
اهل بیت
به گزارش مشرق به نقل از مهر، سوم صفر به روایتی تولد امام محمدباقر(ع) است. اهل بیت پیامبر(ص) با تولد امام باقر(ع) با فرح و سرور زیادی روبرو شدند، کسی که حیات فکری و علمی در جهان اسلام را شکوفا کرد. پدرش امام سیدالساجدین((ع) است و مادر او سیده طاهره فاطمه دختر امام حسن (ع) است.

ولادت امام محمدباقر(ع) در سال 56 هجری و در زمان معاویه بود، زمانی که کشورهای اسلامی پر از ظلم و ستم بود. کنیه ایشان ابوجعفر و القاب ایشان امین، هادی، صابر و باقر بود.

از همان کودکی امام باقر(ع) نشانه های نبوغ و ذکاوت ایشان هویدا بود. اصحاب پیامبر(ص) می دانستند که امام از همان طفولیت از فضل و علم زیاد بهره مند است، لذا آنها درباره مسایلی که نمی دانستند با او مشورت می کردند. امام ابوجعفر(ع) در خانه رسالت و وحی و منبع سنت در جهان اسلام رشد کرد.

امام محمد باقر(ع) بیش از 34 سال تحت توجهات پدرش امام زین العابدین(ع) زندگی کرد. اخلاق عالی او عنایتی از جانب خدا بود که افراد حیران را به سوی راه حق هدایت می کرد و افراد گمراه را ارشاد می کرد.

امام محمد باقر (ع) در اوان کودکی بود که دولت بنی سفیان که توسط معاویه بنا گذاشته شده بود مضمحل گردید به هلاکت فرزندش یزید منجر شد. عصر امام(ع) از حساس ترین دوران های تاریخ اسلام است که فرق اسلامی زیادی شکل گرفتند، به علاوه احزاب و گروه های مختلف به یکدیگر حمله می کردند حتی تا جایی که از گسترش اسلام جلوگیری کردند.

یکی از فرقه ها که در آن زمان نقش خطرناکی را در تاریخ عقلی و اجتماعی آن زمان بازی کرد فرقه معتزله بود که آثار عجیبی در زندگی عقلی اسلامی به جا گذاشت. اما زندگی سیاسی در زمان امام(ع) بسیار سخت بود و فتنه و اضطراب بر مردم غالب بود، حوادث مخوف که نتیجه اش فقدان امنیت و انتشار ترس و وحشت بود در همه جا حکمفرما بود و قلوب مردم پر از وحشت بود.

در زمان امام باقر(ع) احزاب زیادی تشکیل شده بود، در این زمان بود که امویان سیاست ظلم و جور را بر علیه مسلمین ادامه دادند و آنها مردم را شکنجه می دادند و از حقوق مادی و معنوی محروم می کردند. از این رو مسلمین بر علیه دولت اموی شورش های سختی نمودند تا آن را ساقط کنند.

حضرت امام محمد باقر ( ع ) 19 سال و ده ماه پس از شهادت پدر بزرگوارش حضرت امام زین العابدین ( ع ) زندگى كرد و در تمام این مدت به انجام دادن وظایف خطیر امامت، نشر و تبلیغ فرهنگ اسلامى، تعلیم شاگردان، رهبرى اصحاب و مردم، اجرا كردن سنتهاى جد بزرگوارش در میان خلق، متوجه كردن دستگاه غاصب حكومت به خط صحیح رهبرى و راه نمودن به مردم در جهت شناخت رهبر واقعى و امام معصوم كه تنها خلیفه راستین خدا و رسول ( ص ) در زمین است، پرداخت و لحظهاى از این وظیفه غفلت نفرمود.

امام محمد باقر (ع) سرانجام در هفتم ذیحجه سال 114 هجرى در سن 57 سالگى در مدینه به وسیله هشام مسموم شد و چشم از جهان فروبست. پیكر مقدسش را در قبرستان بقیع - كنار پدر بزرگوارش - به خاك سپردند.

فرزندان آن حضرت را هفت نفر نوشته اند : ابوعبدالله جعفر بن محمد الصادق (ع) و عبدالله كه مادرشان ام فروه دختر قاسم بن محمد بن ابى بكر بود. ابراهیم و عبیدالله كه از ام حكیم بودند و هر دو در زمان حیات پدر بزرگوارشان وفات كردند. على و زینب و ام سلمه كه از ام ولد بودند.

ده حدیث نورانی از امام محمد باقر(ع)

1- هر کس با خانواده اش خوشرفتار باشد، بر عمرش افزوده می گردد.

2- از سستی و بی قراری بپرهیز، که این دو، کلید هر بدی می باشند، کسی که سستی کند، حقی را ادا نکند، و کسی که بی قرار شود، بر حق صبر نکند.

3- پیوند با خویشان، عملها را پاکیزه می نماید، اموال را افزایش می دهد، بلا را دور می کند، حسا آخرت را آسان می نماید، و مرگ را به تاخیر می اندازد.

4- بهترین چیزی را که دوست دارید درباره شما بگویند، درباره مردم بگویید.

5- خداوند بنده مؤمنش را با بلا مورد لطف قرار می دهد، چنانکه سفر کرده ای برای خانواده خود هدیه می فرستد، و او را از دنیا پرهیز می دهد، چنانکه طبیب مریض را پرهیز می دهد.

6- بر شما باد به پرهیزکاری و کوشش و راستگویی، و پرداخت امانت به کسی که شما را بر آن امین دانسته است، چه آن شخص، نیک باشد یا بد.

7-  غیبت آن است که درباره برادرت چیزی را بگویی که خداوند بر او پوشیده و مستور داشته است و بهتان آن است که عیبی را که در برادرت نیست، به او ببندی.

8- خداوند، دشنام گوی بی آبرو را دشمن دارد.

9- تواضع، راضی بودن به نشستن درجایی است که کمتر از شانش باشد، و اینکه به هر کس رسیدی سلام کنی، و جدال را هر چند حق با تو باشد، ترک کنی.

10- برترین عبادت، پاکی شکم و پاکدامنی است.

http://www.mashreghnews.ir/fa/news/268738/

جمعه 15/9/1392 - 22:51
مهدویت
حفاظت و صیانت از اندیشه مهدویت در جامعه امروز به عنوان مهمترین وظیفه منتظران راستین امام عصر(عج) از حلقه های مورد غفلت جامعه اسلامی است. به همین خاطر خبرگزاری در نظر داریم، پاسخ پرسش های مطرح در این حوزه را از بزرگان و عالمان برای علاقه مندان ارائه کنیم، باشد که نقطه تاریکی را در این مسیر روشن کند.

از آیت الله محمدتقی بهجت پرسیده شد؛
چگونه رابطه خویش را با اهل بیت(ع) خصوصاً صاحب العصر(ع) تقویت کنیم؟
آیت الله بهجت پاسخ دادند: اطاعت و فرمان برداری از خداوند بعد از شناخت او، موجب محبت به او تعالی می شود و [همچنین موجب] محبت کسانی که خداوند آنها را دوست دارد، می شود؛ که عبارتند از انبیاء و اوصیاء که محبوب ترین ایشان به خداوند، حضرت محمد و آل او(ع) می باشند؛ و نزدیک ترین ایشان به ما، صاحب الامر(عج) می باشد.

منبع:شبستان
جمعه 15/9/1392 - 22:50
مهدویت
مسلمانان این خانه و این سرداب را محترم می‌دارند؛ زیرا امامانشان در این خانه زندگی می‌کردند، و در همین خانه، امام ‌هادی، امام حسن عسکری و نیز امام مهدی(ع) خداوند سبحان را عبادت می‌کردند.











جمعه 15/9/1392 - 22:49
اهل بیت
آیت الله فاطمی نیا استاد برجسته عرفان و اخلاق و درباره وجود مقدس حضرت رقیه بنت الحسین علیهما السلام در سال های گذشته مطالبی را بیان کرده اند که می خوانید:

سفره دارد جمع می شود ُ ضیافت دارد برچیده می شود . چه بدست آوردیم؟

مواظب زبان باشیم امروز زبان ها دارد دنیا را به هم می ریزد. زبان زبان! وای وای وای! گفتم که توسل مان به سه ساله ابی عبدالله است. در خانه اش برویم
.

توضیحی عرض می کنم. توضیح این است که ببیند ما در اسم این نازدانه اصراری نداریم . ببینید! یک وقت بیایی بگویی که اصلا امام حسین همچنین بچه ای نداشت. نه! این خلاف تحقیق است. این سه ساله این نازدانه که قبر نازنینش در دمشق است این دختر امام حسین بوده است . منتها ظلم ظالمان - که خدا از آنها نگذرد - این قدر زیاد بوده که شما می بینید ما در اثر این ظلم ها چقدر اختلاف در همان تاریخ وفات داریم . اختلاف در تاریخ ولادت داریم. خب حالا امکان دارد که ظلم به جایی برسد که اسم نازدانه ای هم تحریف هم بشود محو بشود بالاخره هر چی بوده اسمش را ما نمی دانیم .

من همیشه می گویم سه ساله ابی عبدالله . بعضی ها می گویند رقیه. حالا شاید هم رقیه بوده این را هم کسی نمی تواند ردش بکند. شاید اصلا رقیه نبوده و اسم دیگری داشته ما نمی دانیم محو شده و ظلم آن را از بین برده است .....ما می گوییم سه ساله -نازدانه -جان ما به قربانش....


نظر علما و مراجع درباره حضرت رقیه(س)

آیت‌الله  میرزا جواد تبریزی

مرحوم آیت‌الله  میرزا جواد تبریزی درباره حضرت رقیه(س) می‌گوید: دفن این طفل خردسال در شام گواه بزرگ و نشان قوى از اسارت خاندان طهارت و ستم روا داشته‌شده بر ایشان دارد.

مرحوم آیت‌الله میرزا جواد تبریزی(ره) در سال 1381 و چهار سال پیش از رحلت خویش در حرم حضرت رقیه علیها السلام سخنرانی جالبی دارد که اینچنین است:  مزار کنونى حضرت رقیه بنت الحسین علیهماالسلام در شام، از اول مشهور بوده، گویا حضرت امام حسین علیه السلام نشانى را از خود در شام به یادگارى سپرده است، تا فردا کسانى پیدا نشوند که به انکار اسارت خاندان طهارت علیهم السلام و حوادث آن بپردازند، این دختر خردسال گواه بزرگى است بر اینکه در ضمن اسیران، حتى دختران خردسال نیز بوده‌اند، ما ملتزم به این هستیم که بر دفن حضرت رقیه علیهاالسلام در این مکان شهرت قائم است، حضرت علیهاالسلام در این مکان جان سپرده و دفن شده است. ما به زیارتش شتافتیم، و باید احترام او را پاس داشت.

دفن این طفل خردسال در شام گواه بزرگ و نشان قوى از اسارت خاندان طهارت، و ستم روا داشته بر ایشان دارد، آن ستمى که تمام پیامبران از آدم تا خاتم بر آن گریستند، تا آنجا که خدا عزاى امام حسین علیه السلام را بر آدم خواند، از این رو احترام این مکان لازم است.

به سخنان فاسد گوش فرا ندهید، و به سخنان باطلى که مى گویند: رقیه علیهاالسلام طفلى خردسال بیش نبود، گوش فرا ندهید، مگر على اصغر علیه السلام کودک خردسال نیست که در روز قیامت شاهدى خواهد بود، و موجب آمرزش گنهکاران شیعه خواهد شد؟! ان شاء الله تعالى.

بنابراین بر همه واجب است احترام این مکان را داشته باشند، و به سخنان فاسد و بیهوده‌اى که از گمراهى شیاطین است، گوش فرا ندهند و اعتنایى نکنند. ما با زیارت دختر امام حسین علیه السلام به خداوند متعال تقرب مى‌جوییم، آن دخترى که خود مظلوم بود، و خاندان وى همه مظلوم بودند.



آیت الله مکارم شیرازی


مشهور و معروف است دختری کوچک از امام حسین (ع) در خرابه شام از دنیا رفته و مرقدش اکنون زیارتگاه مؤمنین است.

آیت الله مظاهری

همین جا که به عنوان مرقد حضرت رقیه مشهور است ، مرقد اوست و تشکیک کردن یک ظلم است آن هم ظلم به بچه مظلوم امام حسین (ع) و همین شهرت در مورد مرقد مطهر حضرت زینب (س) نیز وجود دارد و تشکیک در آن ظلم به حضرت زینب  است و ظلم به حضرت زینب گناهش خیلی بزرگ است و ما در این گونه موارد نظیر سیادت اشخاص و قبور بزرگان چیزی جز شهرت نداریم و این شهرت در نظر همه فقها حجت بوده و هست.


آیت الله مبشر کاشانی 

قال الله تبارک و تعالی :" یریدون لیطفئوا نورالله بافواههم و الله متم نوره و لو کره الکافرون"

هیچگونه شک و شبهه ای درباره وجود مقدس حضرت رقیه بنت الحسین (ع) وجود ندارد و شواهد تاریخی نشان می دهد که آن مظلومه بر اثرتحمل رنج ها و مصائبی که در مسیر شام و آن چه در خرابه شام اتفاق افتاد ، در صغر سن از دنیا رفته و در دمشق مدفون شد، تنها مطلب مورد بحث این است که نام مبارک او رقیه بوده یا زینب یا اسم دیگری داشته، سپس به اسم رقیه مشهور شده؟

 

و اما اشتهار اسم او به نام رقیه به این جهت است که در مدفن این وجود مقدس و نورانی ، در دمشق ، نام رقیه بنت امیرالمومنین (ع) نوشته شده که بدیهی است انتساب به "جد اعلی" ، متداول و معمول بوده است پس تشکیک در اصل وجود مقدس آن حضرت جرم و ظلم به آن مظلومه و پدر بزرگوارش ، بلکه ظلم به اهل بیت (ع) است و شبهه پراکنان بدانند که نور خدا هرگز خاموش نخواهد شد ، بلکه پیوسته برتزاید و تجلیات بیشتر است.



آیت الله علوی گرگانی 

وجود حضرت رقیه (س) از مسلمات تاریخی است و اگر شبهه ای هم هست در اصل وجود ایشان نیست و بعضی از شبهات در نام مبارک او وجود دارد ولی این مسئله که دختری از امام حسین در شام مدفون است ، هیچ گونه شک و شبهه ای در آن وجود ندارد و توصیه ما به کسانی که این شبهات را نسبت به معتقدات دینی مردم وارد می کنند آن است که بدانند هیچ گونه نفعی نخواهند برد و فقط آخرت خود را خراب کرده اند و خود را مورد غضب امام حسین (ع) قرار داده اند و لذا خوب است که با این گونه مسائل خود را درگیر ننمایند.



استاد شیخ حسین انصاریان

چنان که مشهور و معروف است امام حسین(ع) دختری بنام رقیه داشتند که در کربلا نیز حضور داشت و بعد از حادثه کربلا به علت کثرت فشار و آزار روحی و جسمی در شام به دیار باقی شتافت
جمعه 15/9/1392 - 22:48
اهل بیت

آیت الله فاطمی نیا استاد برجسته عرفان و اخلاق و درباره وجود مقدس حضرت رقیه بنت الحسین علیهما السلام در سال های گذشته مطالبی را بیان کرده اند که می خوانید:

سفره دارد جمع می شود ُ ضیافت دارد برچیده می شود . چه بدست آوردیم؟

مواظب زبان باشیم امروز زبان ها دارد دنیا را به هم می ریزد. زبان زبان! وای وای وای! گفتم که توسل مان به سه ساله ابی عبدالله است. در خانه اش برویم .

توضیحی عرض می کنم. توضیح این است که ببیند ما در اسم این نازدانه اصراری نداریم . ببینید! یک وقت بیایی بگویی که اصلا امام حسین همچنین بچه ای نداشت. نه! این خلاف تحقیق است. این سه ساله این نازدانه که قبر نازنینش در دمشق است این دختر امام حسین بوده است .

منتها ظلم ظالمان - که خدا از آنها نگذرد - این قدر زیاد بوده که شما می بینید ما در اثر این ظلم ها چقدر اختلاف در همان تاریخ وفات داریم . اختلاف در تاریخ ولادت داریم. خب حالا امکان دارد که ظلم به جایی برسد که اسم نازدانه ای هم تحریف هم بشود محو بشود بالاخره هر چی بوده اسمش را ما نمی دانیم .

من همیشه می گویم سه ساله ابی عبدالله . بعضی ها می گویند رقیه. حالا شاید هم رقیه بوده این را هم کسی نمی تواند ردش بکند. شاید اصلا رقیه نبوده و اسم دیگری داشته ما نمی دانیم محو شده و ظلم آن را از بین برده است .....ما می گوییم سه ساله -نازدانه -جان ما به قربانش....

نظر علما و مراجع درباره حضرت رقیه(س)

آیت‌الله  میرزا جواد تبریزی

مرحوم آیت‌الله  میرزا جواد تبریزی درباره حضرت رقیه(س) می‌گوید: دفن این طفل خردسال در شام گواه بزرگ و نشان قوى از اسارت خاندان طهارت و ستم روا داشته‌شده بر ایشان دارد.

مرحوم آیت‌الله میرزا جواد تبریزی(ره) در سال 1381 و چهار سال پیش از رحلت خویش در حرم حضرت رقیه علیها السلام سخنرانی جالبی دارد که اینچنین است:  مزار کنونى حضرت رقیه بنت الحسین علیهماالسلام در شام، از اول مشهور بوده، گویا حضرت امام حسین علیه السلام نشانى را از خود در شام به یادگارى سپرده است، تا فردا کسانى پیدا نشوند که به انکار اسارت خاندان طهارت علیهم السلام و حوادث آن بپردازند، این دختر خردسال گواه بزرگى است بر اینکه در ضمن اسیران، حتى دختران خردسال نیز بوده‌اند، ما ملتزم به این هستیم که بر دفن حضرت رقیه علیهاالسلام در این مکان شهرت قائم است، حضرت علیهاالسلام در این مکان جان سپرده و دفن شده است. ما به زیارتش شتافتیم، و باید احترام او را پاس داشت.

دفن این طفل خردسال در شام گواه بزرگ و نشان قوى از اسارت خاندان طهارت، و ستم روا داشته بر ایشان دارد، آن ستمى که تمام پیامبران از آدم تا خاتم بر آن گریستند، تا آنجا که خدا عزاى امام حسین علیه السلام را بر آدم خواند، از این رو احترام این مکان لازم است.

به سخنان فاسد گوش فرا ندهید، و به سخنان باطلى که مى گویند: رقیه علیهاالسلام طفلى خردسال بیش نبود، گوش فرا ندهید، مگر على اصغر علیه السلام کودک خردسال نیست که در روز قیامت شاهدى خواهد بود، و موجب آمرزش گنهکاران شیعه خواهد شد؟! ان شاء الله تعالى.

بنابراین بر همه واجب است احترام این مکان را داشته باشند، و به سخنان فاسد و بیهوده‌اى که از گمراهى شیاطین است، گوش فرا ندهند و اعتنایى نکنند. ما با زیارت دختر امام حسین علیه السلام به خداوند متعال تقرب مى‌جوییم، آن دخترى که خود مظلوم بود، و خاندان وى همه مظلوم بودند.


آیت الله مکارم شیرازی

مشهور و معروف است دختری کوچک از امام حسین (ع) در خرابه شام از دنیا رفته و مرقدش اکنون زیارتگاه مؤمنین است.

آیت الله مظاهری

همین جا که به عنوان مرقد حضرت رقیه مشهور است ، مرقد اوست و تشکیک کردن یک ظلم است آن هم ظلم به بچه مظلوم امام حسین (ع) و همین شهرت در مورد مرقد مطهر حضرت زینب (س) نیز وجود دارد و تشکیک در آن ظلم به حضرت زینب  است و ظلم به حضرت زینب گناهش خیلی بزرگ است و ما در این گونه موارد نظیر سیادت اشخاص و قبور بزرگان چیزی جز شهرت نداریم و این شهرت در نظر همه فقها حجت بوده و هست.

آیت الله مبشر کاشانی

قال الله تبارک و تعالی :" یریدون لیطفئوا نورالله بافواههم و الله متم نوره و لو کره الکافرون"

هیچگونه شک و شبهه ای درباره وجود مقدس حضرت رقیه بنت الحسین (ع) وجود ندارد و شواهد تاریخی نشان می دهد که آن مظلومه بر اثرتحمل رنج ها و مصائبی که در مسیر شام و آن چه در خرابه شام اتفاق افتاد ، در صغر سن از دنیا رفته و در دمشق مدفون شد، تنها مطلب مورد بحث این است که نام مبارک او رقیه بوده یا زینب یا اسم دیگری داشته، سپس به اسم رقیه مشهور شده؟
 

و اما اشتهار اسم او به نام رقیه به این جهت است که در مدفن این وجود مقدس و نورانی ، در دمشق ، نام رقیه بنت امیرالمومنین (ع) نوشته شده که بدیهی است انتساب به "جد اعلی" ، متداول و معمول بوده است پس تشکیک در اصل وجود مقدس آن حضرت جرم و ظلم به آن مظلومه و پدر بزرگوارش ، بلکه ظلم به اهل بیت (ع) است و شبهه پراکنان بدانند که نور خدا هرگز خاموش نخواهد شد ، بلکه پیوسته برتزاید و تجلیات بیشتر است.


آیت الله علوی گرگانی

وجود حضرت رقیه (س) از مسلمات تاریخی است و اگر شبهه ای هم هست در اصل وجود ایشان نیست و بعضی از شبهات در نام مبارک او وجود دارد ولی این مسئله که دختری از امام حسین در شام مدفون است ، هیچ گونه شک و شبهه ای در آن وجود ندارد و توصیه ما به کسانی که این شبهات را نسبت به معتقدات دینی مردم وارد می کنند آن است که بدانند هیچ گونه نفعی نخواهند برد و فقط آخرت خود را خراب کرده اند و خود را مورد غضب امام حسین (ع) قرار داده اند و لذا خوب است که با این گونه مسائل خود را درگیر ننمایند.


استاد شیخ حسین انصاریان

چنان که مشهور و معروف است امام حسین(ع) دختری بنام رقیه داشتند که در کربلا نیز حضور داشت و بعد از حادثه کربلا به علت کثرت فشار و آزار روحی و جسمی در شام به دیار باقی شتافت.

عقیق

http://www.yjc.ir/fa/news/4659317/

جمعه 15/9/1392 - 22:48
مهدویت
روزی‌ از محضر امام‌ حسین‌ (ع) پرسیدند: آیا حضرت‌ مهدی‌ متولد شده‌ است‌؟فرمود: « لا، ولو ادركته‌ لخدمته‌ ایام‌ حیاتی‌؛ نه‌ هنوز متولد نشده‌ است‌، من‌ زمانی‌ كه‌ او رادرك‌ كنم‌، همه‌ عمر به‌ خدمت‌ او كمر می‌بندم‌».

در كمال‌ الدین‌ از امام‌ حسین‌ (ع) روایت‌ شده‌: «ما دوازده‌ امام‌ داریم‌، اول‌ آنها امیرمؤمنان‌ علی‌ بن‌ ابیطالب‌ (ع) و آخرین‌ آنها نهمین‌ فرزند من‌ است‌، او امامی‌ است‌ كه‌ به‌حق‌ قیام‌ می‌نماید و خداوند زمین‌ را پس‌ از آن‌ كه‌ با « كفر و بی‌ دینی‌ اهلش‌» مرده‌ باشد،به‌ وسیله‌ او زنده‌ می‌كند و هم‌ با وی‌ دین‌ حق‌ اسلام‌ را بر همه‌ ادیان‌ غالب‌ می‌گرداند، هرچند مشركان‌ نخواهند. او غیبتی‌ دارد كه‌ در آن‌ مردم‌ بسیاری‌ از دین‌ بر می‌گردند و گروهی‌دیگر، بر دین‌ِ حق‌ِ اسلام‌ ثابت‌ می‌مانند؛ برخی‌ از « روی‌ سرزنش‌» به‌ آنها می‌گویند: اگرراست‌ می‌گویید موقع‌ِ ظهور امام‌ زمان‌ شما چه‌ وقت‌ است‌؟!»

«ان‌ الصابر فی‌ غیبته‌ علی‌ الاذی‌ و التكذیب‌ بمنزله‌ المجاهد بالسیف‌ بین‌ یدی‌رسول‌ الله(ص)؛ آگاه‌ باشید آنان‌ كه‌ در غیبت‌ ولی‌ّ با تحمل‌ّ رنج‌ها و تكذیب‌ بی‌ دینان‌ برعقیدة‌ خود ثابت‌ می‌مانند، مثل‌ كسانی‌اند كه‌ با شمشیر در ركاب‌ رسول‌ خدا جهاد كردند.»
از پیشگاه‌ امام‌ حسین‌ (ع) سوال‌ كردند: آیا شما صاحب‌ این‌ امر هستید؟

فرمود: «لا" لكن‌ صاحب‌ الامر الطرید الشدید، الموتوربابیه‌، المكنی‌ بعمه‌، یَضَع‌ُسیفه‌ علی‌ عاتقه‌ ثمانیة‌ اشهر؛ نه‌ من‌ نیستم‌، بلكه‌ صاحب‌ این‌ امر كسی‌ است‌ كه‌ از میان‌مردم‌ كناره‌گیری‌ می‌كند، به‌ سرزمین‌های‌ دور دست‌ می‌رود و خون‌ پدرش‌ بر زمین‌می‌ماند و از عمویش‌ پنهان‌ می‌شود. آن‌ گاه‌ شمشیر بر می‌دارد و هشت‌ ماه‌ تمام‌ شمشیربر زمین‌ نگذارد».
هم‌ چنین‌ در جای‌ دیگر روایت‌ است‌:
« قائم‌ هذه‌ الامه‌ التاسع‌ من‌ ولدی‌ صاحب‌ الامر، و هو الذی‌ یقسم‌ میراثه‌ و هو حی‌؛قائم‌ این‌ امت‌، نهمین‌ فرزند من‌ است‌ كه‌ او صاحب‌ این‌ امر، و میراثش‌ تقسیم‌ می‌شود، درحالی‌ كه‌ او زنده‌ است‌».



نشانه‌های‌ حضرت‌

حارث‌ بن‌ مغیره‌ می‌گوید: به‌ ابی‌ عبدالله حسین‌ بن‌ علی‌ (ع) عرض‌ كردم‌:
امام‌ مهدی‌ (ع) با چه‌ نشانه‌ای‌ شناخته‌ شود، فرمود: « با آرامش‌ و وقار. عرض‌كردم‌: و (نیز) با چه‌ نشانه‌ای‌؟ فرمود: با شناختن‌ حلال‌ و حرام‌ الهی‌ و به‌ این‌ كه‌ مردم‌ به‌ اومحتاج‌ اند و او به‌ كسی‌ نیاز ندارد».

و باز از امام‌ حسین‌ (ع) روایت‌ شده‌ كه‌ فرمود: « در قائم‌ ما ( آل‌ محمد (ص)) سنتی‌از ابراهیم‌ و سنتی‌ از موسی‌ و سنتی‌ از عیسی‌ و سنتی‌ از ایوب‌ و سنتی‌ از محمد (ص) است‌؛سنتی‌ كه‌ از نوح‌ به‌ ارث‌ برده‌ است‌: طول‌ عمر است‌ ؛

سنتی‌ كه‌ از ابراهیم‌ به‌ ارث‌ برده‌ است‌: پنهان‌ به‌ دنیا آمدن‌ و كناره‌ گرفتن‌ از مردم‌است‌ ؛
سنتی‌ كه‌ از موسی‌ به‌ ارث‌ برده‌ است‌: ترس‌ و غایب‌ شدن‌ است‌ ؛
سنتی‌ كه‌ از عیسی‌ به‌ ارث‌ برده‌ است‌: اختلاف‌ مردم‌ در مورد اوست‌؛
سنتی‌ كه‌ از ایوب‌ به‌ ارث‌ برده‌ است‌: بخشایش‌، پس‌ از گرفتاری‌ است‌ ؛
سنتی‌ كه‌ از پیامبر اكرم‌ (ص) به‌ ارث‌ برده‌ است‌: ظهور با شمشیر است‌».

امام‌ حسین‌ (ع) فرمودند:
«لِلمْهدی‌ خَمس‌ُ علامات‌: السفیانی‌ و الیمانی‌ و الصیحة‌ من‌ السماء، والخسف‌بالبیداء، و قتل‌ النفس‌ الزكیه‌ ؛
برای‌ مهدی‌ ما پنج‌ علامت‌ است‌: 1 ـ خروج‌ سفیانی‌ ؛ 2 ـ خروج‌ یمانی‌ ؛
3 ـ بانك‌ آسمانی‌ ؛ 4 ـ خسف‌ در سرزمین‌ «بیدا» 5 ـ قتل‌ نفس‌ زكیّه‌.

و باز حارث‌ بن‌ مغیره‌ می‌گوید: به‌ خدمت‌ امام‌ حسین‌ (ع) شرف‌ یاب‌ شدم‌ و عرض‌كردم‌: حضرت‌ مهدی‌ را با چه‌ نشانه‌هایی‌ بشناسیم‌؟ فرمود: «بمعرفة‌ الحلال‌ و الحرام‌ وبحاجة‌ الناس‌ اءلیه‌، ولایحتاج‌ الی‌ أحد ؛
با شناخت‌ احكام‌ و معارف‌ و نیاز همگان‌ به‌ او، و بی‌ نیازی‌ او از همه‌».

ابو یحیی‌ نقل‌ می‌كند: مردی‌ از امام‌ حسین‌ (ع) دربارة‌ امامان‌ پرسید، حضرت‌فرمود: «دوازده‌ نفرند كه‌ به‌ شمار نقبای‌ بنی‌ اسرائیل‌ اند، نه‌ نفر آنان‌ از فرزندان‌ من‌هستند، آخرین‌ شان‌، قائم‌ آل‌ محمد (ص) است‌. به‌ یقین‌ از رسول‌ خدا (ص) شنیدم‌،می‌فرمود: بر شما بشارت‌ باد، بر شما بشارت‌ باد. بر شما بشارت‌ باد! همانا مثَل‌ اهل‌ بیت‌من‌، همچون‌ مَثَل‌ باغی‌ است‌ كه‌ هر سال‌ گروهی‌ از آن‌ (بهره‌ می‌گیرند) و سیر می‌شوند، تاآخرین‌ آنان‌ برای‌ مردمی‌ ظهور می‌كند كه‌ دریای‌ جمعیت‌ شان‌ از همه‌ گسترده‌تر و ( عمق‌و توسعة‌ فهم‌ و ادراكشان‌) از همه‌ ژرف‌تر و پر شاخه‌تر، و در میوه‌ چینی‌ وجود نورانی‌ امام‌عصرشان‌ از همه‌ خوشه‌ چین‌تر خواهد بود.

اینها همگی‌ اهل‌ نجات‌ و رستگاری‌اند چگونه‌ هلاك‌ می‌شوند، مردمی‌ كه‌ اولین‌شان‌ من‌ هستم‌ و آخرین‌ شان‌ دوازده‌ نفر از سعادت‌ مندان‌ خردمند پس‌ از من‌ و مسیح‌ بن‌مریم‌ خواهد بود؟ بله‌، در این‌ میان‌، عمر نادانان‌ ( پیرو اهل‌ دنیا) نابود می‌شود، آنان‌ از من‌نیستند و من‌ هم‌ از آنان‌ نیستم‌.

ارتباط‌ بین‌ حوادث‌ كربلا و ظهور مهدی‌

روایت‌ شده‌ است‌ كه‌ ظهور حضرت‌ مهدی‌ (عج‌) با حوادث‌ كربلا رابطة‌ خاصی‌ پیداكرده‌، كه‌ از آن‌ جمله‌ است‌:

1 ـ در تمام‌ ایام‌ مربوط‌ به‌ حضرت‌ ولی‌ عصر (عج‌) زیارت‌ امام‌ حسین‌ (ع) وارد شده‌است‌، چون‌ شب‌ نیمه‌ شعبان‌ و شب‌ قدر ؛
2 ـ آغاز قیام‌ جهانی‌ حضرت‌ مهدی‌ (عج‌) طبق‌ روایات‌ فراوانی‌ در روز عاشوراخواهد بود؛

3 ـ در بیشتر احادیث‌ كه‌ از وجود مقدس‌ رسول‌ اكرم‌ (ص) در خصوص‌ آن‌ مصلح‌جهانی‌ وارد شده‌ به‌ وسیلة‌ امام‌ حسین‌ (ع) به‌ عناوینی‌، چون‌ ( از تبار پسرم‌ حسین‌ (ع))، (از نسل‌ این‌ پسرم‌)، (نهمین‌ فرزند پسرم‌ حسین‌) معرفی‌ شده‌ است‌ ؛

4 ـ سفر تاریخی‌ امام‌ (ع) كه‌ از مكه‌ معظمه‌ به‌ مقصد كوفه‌ آغاز شد و به‌ مقصدنرسید، توسط‌ فرزند رشیدش‌ تكمیل‌ می‌شود و پایتخت‌ حكومت‌ جهانی‌ آن‌ حضرت‌،شهر كوفه‌ خواهد بود ؛

5 ـ وجود مقدس‌ ولی‌ ا... اعظم‌ طبق‌ روایات‌ همواره‌ به‌ یاد جد بزرگوارش‌ امام‌حسین‌ (ع) هر صبح‌ و شام‌ اشك‌ می‌ریزد.

از جمله‌ عبادت‌های‌ بسیار مهم‌ و با فضیلت‌ در شب‌ نیمة‌ شعبان‌ زیارت‌ حضرت‌سیدالشهدا (ع) است‌ و البته‌ در این‌ جا این‌ سؤال‌ پیش‌ می‌آید كه‌ ولادت‌ حضرت‌مهدی‌(عج‌) چه‌ ارتباطی‌ با زیارت‌ امام‌ حسین‌ (ع) دارد كه‌ در شب‌ تولد امام‌ زمان‌ (عج‌)زیارت‌ حضرت‌ اباعبدالله حسین‌ (ع) مستحب‌ است‌؟ ممكن‌ است‌، گفته‌ شود: چون‌ امام‌حسین‌(ع) جد بزرگوار آن‌ حضرت‌ است‌ با این‌ زیارت‌، ولادت‌ فرزندش‌ را به‌ ایشان‌ تبریك‌می‌گوییم‌، ولی‌ این‌ سخن‌ از جهاتی‌ نمی‌تواند درست‌ باشد، زیرا كه‌ در این‌ صورت‌ زیارت‌حضرت‌ امام‌ حسن‌ عسكری‌ (ع) مناسب‌تر بود، چرا كه‌ آن‌ حضرت‌ پدر بلا واسطه‌ و امام‌حسین‌ (ع) پدر با واسطه‌ امام‌ زمان‌ (عج‌) است‌ و اگر گفته‌ شود امام‌ حسین‌ (ع) چون‌ پدربزرگ‌ است‌، زیارتش‌، زیارت‌ بقیة‌ ائمه‌ معصومین‌ : مانند امام‌ حسن‌ عسكری‌ (ع) نیزهست‌. در این‌ صورت‌ گوییم‌ زیارت‌ حضرت‌ امیرالمؤمنین‌ و یا زیارت‌ رسول‌ الله (ص) مناسب‌تر خواهد بود.

زیرا آن‌ دو بزرگوار پدر ائمه‌اند، پس‌ با این‌ مقدمات‌ باید گفت‌:حقیقت‌ مهم‌تر از اینها است‌.
زیارت‌ امام‌ حسین‌ (ع) در این‌ شب‌ حاكی‌ از رابطة‌ مخصوص‌ و پیوند آسمانی‌ قیام‌كربلا و نهضت‌ امام‌ حسین‌ (ع) با حضرت‌ مهدی‌ (عج‌) است‌، زیرا در این‌ قیام‌ مقدس‌آسمانی‌ رهبر و پیشوای‌ نهضت‌ حسین‌ بن‌ علی‌ (ع) بر خاك‌ و خون‌ كشیده‌ می‌شود و دراین‌ جهاد مقدس‌ اصحاب‌ و یاران‌ سلحشور و با وفایش‌ به‌ لقاء ا... می‌پیوندند و همه‌می‌دانیم‌ كه‌ انتقام‌ خون‌ مقتول‌ بر عهدة‌ وصی‌ و فرزند مقتول‌ است‌.

خداوند می‌فرماید: (و من‌ قتل‌ مظلوما جعلنا لولیه‌ سلطانا)؛ كسی‌ كه‌ مظلوم‌كشته‌ شد و به‌ دست‌ ستمگران‌ و مردم‌ جفا پیشه‌ از پای‌ درآمد، برای‌ ولّی‌ِ او سلطنت‌ وقدرت‌ قرار دادیم‌».
لذا ولی‌ّ دم‌ِ امام‌ حسین‌ (ع) حضرت‌ مهدی‌ است‌ و امر انتقام‌ و خون‌ خواهی‌ به‌دست‌ آن‌ حضرت‌ می‌باشد.

ویژگی‌های‌ امام‌ هنگام‌ ظهور

امام‌ حسین‌ (ع) فرمود:
« اگر مهدی‌ آل‌ محمد (ص) قیام‌ كند، مردم‌ او را نشناسند، زیرا او به‌ سوی‌ آنان‌می‌آید، در حالی‌ كه‌ جوانی‌ رشید است‌ و از بزرگ‌ ترین‌ آزمون‌ ها این‌ است‌ كه‌ صاحب‌ مردم‌( امام‌ زمان‌)، جوان‌ ظهور می‌كند، در حالی‌ كه‌ آنان‌ می‌پندارند، او پیرمردی‌ كهن‌ سال‌است‌.»
از احمد بن‌ محمد بن‌ احمد بن‌ طلحة‌ خراسانی‌ از علی‌ بن‌ حسین‌ از اسماعیل‌ بن‌مهران‌ از عمرو بن‌ ایان‌ از عمرو بن‌ ثمر از جابر از ابی‌ جعفر (ع) مثل‌ این‌ حدیث‌ روایت‌شده‌ است‌.

و در تفسیر آیه‌ (اقترب‌ الساعة‌) صاحب‌ تفسیر از احمد بن‌ ادریس‌ و از ابی‌عبدا... از ابن‌ نوید از حسین‌ بن‌ احمد سنقری‌ از یونس‌ بن‌ حسین‌ و از ابی‌ عبدا... (ع) درقول‌ خدای‌ تعالی‌ (مدهامتان‌) روایت‌ كرده‌ كه‌ آن‌ حضرت‌ فرمود كه‌ در مابین‌ مكه‌ ومدینه‌ نخلستان‌ها به‌ هم‌ متصل‌ می‌شوند، یعنی‌ در وقت‌ ظهور. (یریدون‌ لیطفئوا نوراللهبافواههم‌ و الله مُتّم‌ُ نوره‌) ؛ اراده‌ می‌كنند كه‌ با دهان‌های‌ خود نور خدا را خاموش‌ نمایند وحال‌ آن‌ كه‌ خدا نور خود را تمام‌ كننده‌ است‌».

صاحب‌ تفسیر گوید: خدا با قائم‌ اتمام‌ نور خواهد نمود. او را بر همه‌ مذاهب‌ و ادیان‌غالب‌ می‌كند. در آن‌ وقت‌ كسی‌ غیر از خدا عبادت‌ نمی‌شود. این‌ است‌ معنای‌ حدیث‌ كه‌زمین‌ را پر از عدل‌ می‌كند؛ چنان‌ كه‌ پراز ظلم‌ و جور كرده‌ است‌: (و اُخری‌ تحبّونها نصرمن‌ الله و فتح‌ قریب‌) را به‌ فتح‌ قائم‌ تاویل‌ كرده‌.

(حتی‌" اذا رأوا ما یوعدون‌)؛ وقتی‌ كه‌ قائم‌ (عج‌) و امیر المؤمنین‌ را كه‌ به‌ ایشان‌وعده‌ می‌شود، می‌بینند.
(فسیعلمون‌ من‌ اضعف‌ ناصراً واقل‌ عددا)؛ پس‌ به‌ زودی‌ می‌داند كه‌ كیست‌ضعیف‌ تر و كمتر از حیث‌ یاور و ناصر».
(انهم‌ یكیدون‌ كیدا و اكید كیدا فمهّل‌ الكافرین‌ أمهلهم‌ رویدا)؛ به‌ درستی‌ كه‌ایشان‌ حیله‌ می‌كنند، حیله‌ كردنی‌، و من‌ حیله‌ می‌كنم‌، حیله‌ كردنی‌ و ایشان‌ را یا محمد اندكی‌ مهلت‌ بده‌ .



صاحب‌ تفسیر گفته‌ كه‌ هر آیینه‌ قائم‌ مبعوث‌ می‌شود و انتقام‌ از ظالمان‌ بنی‌ امیه‌ وقریش‌ می‌گیرد. صاحب‌ تفسیر از احمد بن‌ ادریس‌ از محمد بن‌ عبدالجبار از ابن‌ ابی‌ عمیراز حماد بن‌ عثمان‌ از محمد بن‌ مسلم‌ روایت‌ كرده‌ كه‌ می‌گوید: از ابی‌ جعفر پرسیدم‌: از قول‌خدا (واللیل‌ اذا یغشی‌) آن‌ حضرت‌ فرمود: مراد امیرالمومنین‌ است‌ كه‌ در دولت‌ باطل‌ظلمت‌ِ نفس‌ ستم‌ به‌ او احاطه‌ نمود و نور دیده‌اش‌ را خاموش‌ كرد و مامور گردید كه‌ صبرنماید، گفتم‌: (والنهار اذا تجلّی‌) فرمود: نهار عبارت‌ از قائم‌ است‌، زمانی‌ كه‌ قیام‌ كرد، بردولت‌ باطل‌ غالب‌ می‌شود. خدای‌ تعالی‌ در قرآن‌ برای‌ خلق‌ مثل‌ها آورده‌ و با آنها با پیغمبرخود خطاب‌ نموده‌ غیر از او كسی‌ آنها را نمی‌داند: (قل‌ ارایتم‌ ان‌ اصبح‌ ماءكم‌ غوراً فمن‌یاتیكم‌ بماء معین‌) صاحب‌ تفسیر گوید: اگر خود امام‌ شما غایب‌ شود، پس‌ چه‌ كسی‌برای‌ شما امامی‌ می‌آورد كه‌ مانند او باشد.

شیخ‌ صدوق‌ در كتاب‌ «ثواب‌ الاعمال‌» از ابن‌ ولید از صفا از عباد بن‌ سلیمان‌ ازمحمد بن‌ سلیمان‌ و او از پدرش‌ روایت‌ كرده‌: به‌ ابی‌ عبدالله (ع) گفتم‌ (هل‌ أتی"ك‌ حدیث‌الغاشیه‌) فرمود: مراد قائم‌ (ع) است‌، ظالمان‌ را با شمشیر احاطه‌ می‌كند. راوی‌ می‌گویدكه‌ گفتم‌: (وجوه‌ یومئذ خاشعه‌) آن‌ حضرت‌ فرمود: به‌ قائم‌ (عج‌) خضوع‌ می‌كنند وطاقت‌ ابا و امتناع‌ ندارند، گفتم‌: (عامله‌) فرمود: عمل‌ به‌ غیر از ظهور قائم‌ ایمان‌ به‌ اونیاورد، هر چند كه‌ به‌ سایر ائمه‌ ایمان‌ آورده‌ باشد. ایمان‌ آوردنش‌ به‌ قائم‌ (عج‌) در وقت‌ظهور سودی‌ نخواهد داشت‌. كمال‌ الدین‌ از ابن‌ متوكل‌ از محمد عطار از ابن‌ عیسی‌ از عمربن‌ عبدالعزیز از جماعتی‌ از اصحاب‌ ما، ایشان‌ از داود رقی‌ از ابی‌ عبدالله (ع) در خصوص‌قول‌ خدای‌ تعالی‌: (الذین‌ یؤمنون‌ بالغیب‌) روایت‌ كرده‌ آن‌ حضرت‌ فرمود: ایمان‌ به‌غیب‌ اعتقاد به‌ قیام‌ قائم‌ است‌.

و در كتاب‌ « الامام‌ الحجة‌ ابن‌ الحسن‌ االعسكری‌» از حضرت‌ امام‌ باقر از پدرش‌امام‌ علی‌ بن‌ الحسین‌ از پدرش‌ امام‌ حسین‌ رسیده‌: «آن‌ گاه‌ كه‌ ائمه‌ معصومین‌ درگیر وگرفتار جور مخالفان‌ قرآن‌ و خلفای‌ جابر شدند، مردی‌ از ما به‌ حق‌ قیام‌ كند و 313 نفر ازمردان‌ جانباز و یاران‌ مخلص‌، او را یاری‌ دهند، با تأیید الهی‌ و پرچم‌ پیغمبر به‌ جانب‌مدینه‌ روان‌ می‌گردد، از میان‌ بیداء كه‌ می‌گذرد، می‌گوید: این‌ جا همان‌ مكانی‌ است‌ كه‌خداوندِ قوی‌ (حنیف‌) عذابش‌ را بر زمین‌ فرو می‌بارد».

امام‌ حسین‌ (ع) فرمود: « خدا قائم‌ ما (آل‌ محمد (ص) را آشكار می‌كند، تا ازستمكاران‌ انتقام‌ بگیرد؛ عرض‌ شد: ای‌ فرزند رسول‌ خدا قائم‌ شما كیست‌؟ فرمود: نهمین‌فرزند از فرزندان‌ پسرم‌، محمد بن‌ علی‌ (ع)، او حجة‌ بن‌ الحسن‌ بن‌ علی‌ بن‌ محمد بن‌علی‌ بن‌ موسی‌ بن‌ جعفر بن‌ محمد بن‌ علی‌، فرزندم‌ می‌باشد و او همان‌ كسی‌ است‌ كه‌زمانی‌ طولانی‌ غایب‌ می‌شود. سپس‌ ظهور می‌كند و زمین‌ را پر از عدل‌ و داد می‌سازد، به‌همان‌ سان‌ كه‌ از ظلم‌ وجور پر شده‌ است‌».

http://www.yjc.ir/fa/news/4658808/

جمعه 15/9/1392 - 22:44
اهل بیت
مکیال المکارم. . . ا

ا ولایت امام عصر(ع) بر ما انگیزه دعا برای حضرت است ا

ولایت امام عصر(ع) برای خداوند و ولای ما نسبت به آن حضرت و نیز ولایت آن حضرت بر ما از مهمترین اموری است که به دلائل عقلی و شرعی موجب و انگیزه دعا برای آن حضرت است.

خبرگزاری شبستان: "مکیال المکارم فى فوائد الدعاء للقائم" یکى از کتاب هاى ارزشمند شیعه، نوشته آیت‏اللّه‏ سیدمحمدتقى موسوى اصفهانى(1348 ـ 1301ق) است که به قصد اداء حق حضرت بقیة‏اللّه که حقش بر گردن ما افزون‏تر از همه مردم است، احسانش بیشتر و بهتر از همه شامل حال خلق مى‏شود و نعمت ها و منت ها بر ما دارد، به رشته تحریر درآمده است.
اصل کتاب به زبان عربى است و مؤلف در مقدمه مى‏نویسد:
"چون ما نمى‏توانیم حقوق آن حضرت را ادا نماییم و شکر وجود و فیوضاتش را آن طور که شایسته است، به جا آوریم بر ما واجب است آن مقدار از اداى حقوق آن حضرت را که از دستمان ساخته است، انجام دهیم. . . بهترین امور در زمان غیبت آن حضرت، انتظار فرج آن بزرگوار و دعا براى تعجیل فرج او و اهتمام به آنچه مایه خشنودى آن جناب و مقرب شدن در آستان اوست، مى‏باشد."


ولایت آن حضرت(عج)
ولایت آن حضرت برای خداوند و ولای ما نسبت به آن حضرت و نیز ولایت آن حضرت بر ما از مهمترین اموری است که به دلیل عقلی و شرعی موجب و انگیزه دعا برای آن حضرت است در اینجا سه موضوع بحث می شود:
موضوع اول: ولایت آن حضرت نسبت به خداوند: ولایت در اینجا به فتح واو به معنی محبت است پس هر که خداوند را دوست می دارد ولی خداست، بنابراین همه مومنین شایسته و صالح اولیای خداوند عز و جل می باشند و دلیل بر این معنی است از آیات قرآن: الا ان اولیا الله لا خوف علیهم و لا هم یحزنون الذین امنوا و کانوا یتقون: آگاه باشید که اولیای خدا نه ترسی بر آنان هست و نه اندوهگین می شوند آنان که ایمان آورده و تقوی پیشه ساختند.
و از روایات: ثقه الاسلام کلینی به سند خود از مفضل بن عمر روایت کرده که گفت: امام صادق(ع) فرمود: هر گاه روز قیامت شود منادی ندا کند کجایند آنها که از اولیای من جلوگیری کرده اند؟ پس گروهی که بر صورتهایشان گوشت نیست به پا خیزند، آنگاه اعلام شود اینها کسانی هستند که مومنین را اذیت کرده اند و با آن دشمنی و مخالفت نمودند و در دینشان تکبر ورزیدند. پس امر می شود تا آن گروه را به جهنم ببرند.
و در همان کتاب به سند خود از حضرت امام صادق آورده که فرمود: رسول الله فرمود: پروردگارم مرا به معراج برد و از پشت حجاب به من وحی کرد آنچه وحی کرد و به من فرمود: ای محمد هر آنکه یکی از دوستان مرا خوار کند به جنگ من سنگر گرفته و هر که با من جنگ کند با او جنگ نمایم. گفتم: پروردگارا این ولی تو کیست؟ فرمود: او کسی است که برای تو و وصی تو و ذریه شما به ولایت از او پیمان گرفته ام.
چون این را دانستی می گوییم: در وجوب محبت و دوستی اولیای خدا و وجوب بغض و دشمنی با دشمنان خدا تردیدی نیست بلکه از ضروریات مذهب ماست عقل و نقل بر آن دلالت می کنند.
اما عقل: شاید نیاز به بیان نداشته باشد. و اما نقل: متواتر است ولی ما از باب تیمن به ذکر چند روایت اکتفا می کنیم:
در کافی به سند صحیحی از امام جواد از پدرش از جدش مروی است که امیر المومنین فرمود: رسول الله فرمودند: خداوند اسلام را آفرید و برای آن میدان و نور و دژ و یاوری قرار داد؛ عرصه میدان اسلام قرآن، و نور آن حکمت و دژ آن نیکی و معروف است اما انصار و یاران آن من و خاندانم و شیعیان ما هستیم پس خاندان من و شیعیان را دوست بدارید که:
وقتی در معراج به آسمان دنیا برده شدم جیرئیل مرا به اهل آسمان معرفی کرد خداوند محبت من و محبت خاندانم و شیعیانش را در دل فرشتگان به ودیعت سپرد که این محبت تا روز قیامت نزد آنها امانت است سپس مرا به سمت اهل زمین فرود آورد و مرا به اهل زمین معرفی نمود پس خداوند محبت من و محبت خاندان من و شیعیانشان را در دل های مومنین امتم قرار داد بنابراین مومنان امت من امانت مرا تا روز قیامت حفظ می کنند.
آگاه باشید که اگر کسی از امت من در تمام عمرش خداوند را عبادت کند ولی خدا را در حالی که بغض خاندانم و شیعیانم را در دل داشته باشد ملاقات نماید خداوند سینه اش را جز به نفاق نگشاید.
می گویم: اینها قسمتی از اخبار است که بر وجوب محبت اولیا و دوستان خدا دلالت دارد و چون این مطلب روشن شد می گوییم تردیدی نیست که هر چه ایمان کامل تر باشد محبت نسبت به اهل ایمان هم شدیدتر خواهد بود و هر چه مومن کامل تر باشد شایسته است که محبت نسبت به او شدیدتر و بیشتر باشد زیرا که این محبت به سبب ارتباط ایمانی است که بین مومنین وجود دارد.

http://shabestan.ir/NSite/FullStory/News/?Serv=59&Id=319816&Mode=

جمعه 15/9/1392 - 22:42
عقاید و احکام
امام علی علیه السلام در روایتی به نه چیز اشاره می کنند که مشاهده آن از ۹ نفر زشت تر است.

ایشان می فرمایند:

نه چیز زشت است و از نه کس زشت تر است تا از دیگران :

۱- کوتاه دستی و بی عرضگی از پادشاهان و فرمانروایان
۲- بخل ورزیدن از توانگران و ثروتمندان
۳- زود خشمگین شدن از علماء
۴- حرکات سبک و بچه گانه از میانسالان
۵- قطع رابطه از سوی سران و بزرگان
۶- دروغگویی از قضات
۷- بیماری مزمن از پزشکان
۸- بی حیایی و فحاشی از زنان
۹- تندی و عصبانیت از فرمانروایان
شنبه 27/7/1392 - 23:9
عقاید و احکام
حجت‌الاسلام محمدعلی جاودان از اساتید برجسته اخلاق هستند که در طی دوران زندگی و تحصیل حوزویشان از محضر اساتید برجسته‌ای از جمله آیت‌الله حاج آقا مجتبی تهرانی، آیت‌الله خوانساری، آیت‌الله حق‌شناس و علامه عسکری بهره‌مند شده اند.

ما در یک خوابی هستیم که حرف را نمی شنویم

در آیه 51 سوره مبارکه یس می فرماید: «وَنـُفِخَ فی الصّور فإِذا هُمْ مِن الأجْداثِ إلى رَبّهمْ یَنسِلونَ» در صور دمیده می شود. ناگاه می بینی، همه از قبرها بیرون آمدند و «إلى رَبّهمْ یَنسِلونَ». ینسلون یعنی یسرعون، یعنی به سرعت به سوی ربّشان می روند. از قبر بیرون می آیند و به سرعت به سوی ربّشان می روند.
در آیه بعد می فرماید: «قالوا یَا وَیلنا مَنْ بَعَثنا مِنْ مَرْقدِنا هذا مَا وَعَدَ الرَّحْمنُ وَصَدَقَ المُرْسَلونَ» می گویند وای بر ما. چه کسی ما را از این قبرها بیرون آورد؟ قاعدتا در جوابشان گفته می شود: «هذا مَا وَعَدَ الرَّحْمنُ» این همان وعده ای است که خداوند به شما داده بود. همه تان در قیامت وعده داشتید، الان به آن وعده رسیده اید.
ما در یک خوابی هستیم که حرف را نمی شنویم. آن کسی که شنید هم در خواب است. در آیه 54 سوره مبارکه یس می فرماید: «فالیَوْمَ لا تــُظلمُ نفسٌ شیْئاً» امروز هیچ کس، به هیچ وجه، حتی یک سر سوزن مورد ظلم قرار نمی گیرد. چرا؟ در ادامه می فرماید: «وَلا تـُجْزَوْنَ إِلا مَا کـُنتمْ تعْمَلونَ»؛ زیرا به هرکس آنچه کرده است می دهند. نه کم می کنند نه زیاد. وای از آنچه که ما کرده‌ایم.


خدا را آنطور که بایست نشناختند

پس دو حادثه بسیار مهم قیامت این است: 1. همه به نزد خدا می‌روند. 2. هرکس آنچه کرده است جزا می بیند. در آیه 91 سوره مبارکه انعام می‌فرماید: «وَمَا قدَرُوا اللهَ حَقّ قدْرهِ » خدا را آنطور که بایست نشناختند. در آیه 67 سوره مبارکه زمر می فرماید:« ... وَالأرْضُ جَمِیعًا قبْضَتهُ یَوْمَ القیامَةِ» در روز قیامت زمین به تمامی در قبضه قدرت الهی است.
قیامت چیست؟ روزی است که این مطلب که همه قدرت ها دست خداست، آشکار می شود. عرض کردیم در این دنیا هم همینطور است، همیشه همینطور بوده است. همیشه همه قدرت ها در اختیار خداست. پس چرا گفتند در قیامت؟ زیرا این مطلب در قیامت ظهور می کند. پس اولین حادثه این است که در روز قیامت قدرت الهی ظهور می کند. این که به نزد خدا می روند، به این معناست. قدرت الهی ظهور می کند.


شما اگر خودت زندگی را تحصیل کرده باشی دیگر نمی میری

زمانی که در صور دمیده می شود همه موجودات، هر موجود ذی شعوری که در آسمان ها است، مانند فرشتگان آسمانی و هر موجود ذی شعور که در زمین است، بیهوش می شوند. مگر کسانی که خدا می خواهد. حتی زمانی که قیامت برپا شد هم قیامت برای آنها برپا نمی‌شود. ببینید که انسان چقدر می تواند بزرگ باشد.
آخر آنها چه کار کرده اند که نمی میرند؟ اگر انسان اینجا زنده شد، دیگر نمی میرد. این زندگی که ما داریم، زندگی ای است که از بدو تولد داشته ایم. خودمان این زندگی را کسب نکرده ایم. شما اگر خودت زندگی را تحصیل کرده باشی دیگر نمی میری. برای تحصیل زندگی چه کار کنیم؟ کسانی که اینطور هستند، هیچگاه مضطرب نمی شوند. هیچگاه حواسشان پرت نمی شود.


در تمام کارهای خوبی که شما می کنید، در حال تحصیل عقل هستید

در آیه 70 سوره مبارکه زمر می فرماید: «وَ وُفــّیـَتْ کــُلّ نفس مَا عَمِلتْ وَهُوَ أَعْلَمُ بِمَا یَفعَلونَ» قرآن این اصطلاح «وُفــّیـَتْ» را مکرر برای جزای اعمال به کار برده است. می گویند در قدیم دیوانی به نام دیوان استیفاء بوده است. عمل انسان را به طور کامل، به انسان تحویل می دهند طوری که حتی یک سر سوزن از عمل از دست نرفته است. این حادثه دوم است که بسیار مهم است.
در آیه 30 سوره مبارکه آل عمران می فرماید: «توَدّ لوْ أنّ بَیْنهَا وَ بَیْنهُ أَمَدًا بَعیدًا» مدام آرزو می کند و دعا می کند که ای کاش این کارهایی که من کرده بودم از من فاصله می گرفت. الان هم ما گاهی آرزو می کنیم که ای کاش نکرده بودم. خودم کرده ام، هیچ کاری نمی توان کرد. اگر یک ذره عقل به کار برده بودم این کار را نمی کردم. اگر حواسم پرت نبود...
در تمام کارهای خوبی که شما می‌کنید، در حال تحصیل عقل هستید. بعد هم بهشت را به بهای عقل به انسان می دهند. در آیه 179 سوره مبارکه اعراف می فرماید: «وَلقدْ ذرَأنا لِجَهَنَّمَ کثیراً مِنَ الجنِّ وَالإنس لهُمْ قـُلوبٌ لا یَفقهُونَ بهَا وَ لهُمْ أعْیُنٌ لا یُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذانٌ لا یَسْمَعُونَ بهَا أُولئِکَ کالأنْعَام بَلْ هُمْ أضَلّ أُولَئِکَ هُمُ الغافِلونَ» ما اینها را برای جهنم ساخته ایم، چرا؟ زیرا بی عقلند. آدم بی‌عقل ساخته شده برای جهنم. دوستان ما می گویند بهای بهشت عشق است، قرآن می گوید عقل. در قرآن یک بار هم نگفته عشق.
مرحوم آقای بهجت(رض) در زمان های قدیم با مرحوم آقای میلانی ملاقات کرده بودند. ایشان فرموده بود که آقای بهجت به ایشان عرض کرده بودند، اینکه می گویند وضو نور است، من نور وضو را دیده ام. دیدم یعنی چه؟ بعد فرمودند بعد از اینکه این مطلب را گفتم از من گرفته شد. نه اینکه نورش گرفته شد. نورش هست ولی دیگر نمی دیدند.
منبع: خبرگزاری دانشجو
شنبه 27/7/1392 - 22:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته