• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 117
تعداد نظرات : 13
زمان آخرین مطلب : 5441روز قبل
ورزش و تحرک

  

 

 

به هرحال پخش نکردن مستقیم دیدار تیم های استقلال و استیل آذین شائبه های زیادی را بوجود آورد که باید منتظر توضیح تکمیلی مسئولان شبکه سوم سیما بود و بعد در مورد آنها صحبت کرد. آنچه مشخص بود حتی اگر نقص فنی را هم بپذیریم باید یک نمره منفی دیگر را در کارنامه تلویزیون ثبت کرد.
درحالی که میلیونها بیننده تلویزیونی پای گیرنده‌های خود نشسته بودند تا دیدار حساس و جذاب تیم‌های استقلال و استیل‌آذین را به طور مستقیم تماشا کنند، تنها شاهد 90 دقیقه عذرخواهی مجری برنامه فوتبال برتر بودند که نقص فنی را دلیل پخش نکردن این دیدار عنوان می کرد!

به گزارش خبرنگار مهر، این دیدار قرار بود از ساعت 21 جمعه شب به طور مستقیم از شبکه سوم سیما پخش شود اما نه تنها این اتفاق نیفتاد بلکه پخش برنامه های غیرمرتبط، پخش مکرر پیام های بازرگانی، عذرخواهی مکرر مجری برنامه فوتبال برتر و ... 90 دقیقه روی اعصاب و روان مخاطبان و علاقمندان به فوتبال رژه رفت تا بی سابقه ترین اتفاق فوتبال ایران در سالهای اخیر رقم بخورد.

درحالی که مجری برنامه فوتبال برتر دلیل عدم پخش مستقیم این دیدار را وجود نقص فنی در سیستم ارتباطی با همکارانش در ورزشگاه آزادی عنوان می کرد، اما صحبت هایی که در ورزشگاه آزادی مطرح می شد حکایت دیگری داشت.

در همان دقایق ابتدایی این مسابقات از سوی یکی از حاضران در جایگاه ویژه خبرنگاران اعلام شد به دلیل دیر رسیدن تیم استیل آذین به ورزشگاه آزادی، مسئولان این تیم از عزیز محمدی رئیس سازمان لیگ برتر خواسته اند در مذاکره با مسئولان باشگاه استقلال آنها را راضی کند بازی را با 20 دقیقه تاخیر شروع کنند.

به دنبال این درخواست عزیز محمدی نیز با مسئولان استقلال گفتگو می کند اما با مخالفت مسئولان باشگاه آبی پوش مواجه می شود و طبق این ادعا او استقلالی ها را تهدید به عدم پخش مسابقه می کند.( که البته این ادعا از همان ابتدا غیرواقعی به نظر می رسید)

اما دقایقی بعد عزیز محمدی در گفتگو با خبرنگاران حاضر در ورزشگاه آزادی این گمانه زنی را به طور کامل منتفی اعلام کرد و از اتفاق دیگری خبر داد که این بار پای شبکه سوم را هم وسط کشید.

محمدی عنوان کرد که مسئولان شبکه سوم سیما از استقلالی ها خواسته اند به دلیل پوشش تصویری برداری مراسم روز جهانی قدس و خستگی کاری تصویربرداران، اجازه دهند این بازی با دقایقی تاخیر برگزار شود تا آنها بتوانند با استقرار تجهیزات و با وجود خستگی مسابقه را پوشش دهند که این درخواست هم مورد مخالفت استقلالی ها قرار گرفته است. ظاهرا این مخالفت باعث شده است بازی به طور مستقیم از شبکه سوم سیما پخش نشود!

به هرحال پخش نکردن مستقیم دیدار تیم های استقلال و استیل آذین شائبه های زیادی را بوجود آورد که باید منتظر توضیح تکمیلی مسئولان شبکه سوم سیما بود و بعد در مورد آنها صحبت کرد.

آنچه مشخص بود حتی اگر نقص فنی را هم بپذیریم باید یک نمره منفی دیگر را در کارنامه تلویزیون ثبت کرد.

شنبه 28/6/1388 - 12:16
اخبار

 

 

منتظر الزیدی خبرنگار عراقی که که به نشانه اعتراض به سیاست‌های آمریکا به طرف جورج بوش لنگه کفش پرتاب کرده بود امروز پس از آزادی از زندان گفت: آن کفش با خون‌های بیگناهانی که توسط اشغالگران آمریکایی کشته شده بودند، آغشته شده بود و آن پرتاب پاسخ مناسبی به جنایات آنها بود.  

 

منتظر الزیدی خبرنگار عراقی شبکه البغدادیه که سال گذشته با کفش خویش سر بوش را نشانه رفته بود، لحظاتی قبل پس از آزادی از زندان با حضور در یک نشست مطبوعاتی انگیزه اصلی خویش از پرتاب کفشش به سوی بوش را ظلمی دانست که بر ملت عراق رفت و افزود: بسیار ساده بگویم که اشغالگران خواستار ذلیل کردن ملتم و زیر چکمه قرار دادن آنها بود که در طی سال‌های گذشته بیش از یک میلیون عراقی مستقیما در اثر گلوله‌ باران‌های اشغالگران شهید شدند. 
وی در ادامه به گوشه‌ای از جنایات اشغالگران در عراق پرداخت و افزود: جنایات آنها حدود 5 میلیون یتیم و یک میلیون بیوه زن، صدها هزار معلول و 5 میلیون آواره در داخل و خارج کشور برجای گذاشت. 
الزیدی در ادامه با اشاره به انسجام همه قومیت‌ها و ادیان مردم عراق در پیش از اشغال گفت: شیعه و سنی با هم نماز می خوانند و مسلمانان همراه با مسیحیان، عید میلاد حضرت مسیح (ع)را جشن می‌گرفتند تا اینکه اشغالگران با توهم آزادسازی کشورمان به ما حمله کردند و بین برادر با برادرش، بین همسایه با همسایه‌اش و منازل ما را عزادار کرد. 
وی در ادامه در برشمردن جنایات اشغالگران در عراق اشغالگری را به مثابه طاعونی خواند که عراق را در بر گرفت و با بیان اینکه اشغالگران خیابان‌ها و بوستان‌های کشور ما را به گورستان تبدیل کردند، افزود: اشغالگران هر روزه ما را می‌کشند و اماکن مذهبی ما را آلوده می‌سازند. به آزادگان تجاوز می‌کنند و روزانه هزاران تن را زندانی می کند. 
این آزاده عراقی که در پاسخ به کسانی که وی را قهرمان توصیف می کردند، گفت: من اعتراف می کنم که قهرمان نیستم ولی دیدگاه و موضع خاص خودم را دارم برایم بسیار ذلت بار بود که (خون ریختن مردم)‌کشور مباح شمرده شود، بغداد من به آتش کشیده شود و خانواده‌ام کشته شوند. هزاران تصویر از این امور در ذهنم نقش بسته بود و هر روز بر من فشار می‌آورد و راه حق و رویارویی را نشانم می داد. راه امتناع از پذیرش ناحقی و تزویر و باطل را به من نشان ‌می‌داد به گونه‌ای که هیچ شبی راحت نخوابیدم. 

الزیدی در ادامه در توصیف جنایات اشغالگران در عراق گفت: آن جنایات جوان را پیر می‌کند. در حقیقت رسوایی ابو غریب، قتل عام‌های فلوجه،‌نجف،‌بصره،‌دیالی و...اشکم را در می‌آورد و مرا می‌شکست. در طول سال‌های گذشته در ا ین سرزمین سوخته می‌گشتم و با چشمان خودم دردهای قربانیان را مشاهده می کردم و صدای زجه‌های بیوه زنان و یتیمان را با گوش خود می‌شنیدم و احساس کردم که عار و ننگ دامن گیرم شده است. بنابراین صبرم تمام شد. 
الزیدی درباره پرتاب کفشش به سوی بوش گفت: فرصتی پیش آمد و از آن استفاده کردم آن کفش با خون‌های بیگناهانی که توسط اشغالگران کشته شده بودند، آغشته شده بود و آن پرتاب پاسخ مناسبی به جنایات آنها بود. 
وی افزود: می‌خواستم با پرتاب کفش به سوی بوش آن جنایتکار جنگی، انزاجار و اعتراض خودم نسبت به دروغش و اشغالگری‌اش را ابراز بکنم. 
تا ساعتی بعد مشروح این کنفرانس مطبوعاتی مخابره خواهد شد.

شنبه 28/6/1388 - 12:11
خاطرات و روز نوشت

با سلام خدمت همه ی دوستان عزیزم در تبیان

 

خیلی خوشحالم كه دوباره به قسمت مطالب بازگشتم

دلایلی بود كه نتوانستم مدتی مطلب بنویسیم

 و اینك با حضوری متفاوت برای همه ی سلیقه ها

فقط برای اینكه مطالب بهتری برای شما بگذارم خواهشا نظر بدهید

با تشكر

دوستدار شما

احسان سروش 

شنبه 28/6/1388 - 11:56
موبایل
مرکز ثبت دامنه‌های اینترنتی پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با گذشته خود تفاوت‌های بسیاری پیدا کرده است.یکی از این تفاوت‌ها، تغییر مدیر این مرکز است، چرا که به جای مدیر قبلی این مرکز، از سال گذشته فرد جوانی به صندلی مدیریت تکیه زده است که بنا براظهاراتش قرار است روی بخش فنی مرکز ثبت دامنه‌ها تمرکز داشته باشد و بخش‌های دیگر همچون حقوقی، شرکت در اجلاس آیکان، سیاست‌گذاری و... را به افراد دیگری بسپارد که بیشتر در این بخش‌ها تخصص دارند. 



علیرضا صالح، مدیر جدید این مرکز دارای مدرک لیسانس مهندسی ساختمان است و از سال 79 تاکنون در حوزه آی‌تی فعالیت کرده است. 

  

او پیش از این به عنوان مدیر فنی مرکز ثبت دامنه، عضو تیم فنی بخش شبکه پژوهشگاه، مشاور در چندین شرکت آی‌تی و تدریس در این حوزه را در کارنامه خود داشته است. 

  

مصاحبه با او بیشتر به وقایع اخیر در این بخش همچون شکایت شرکت آمریکایی از ثبت دامنه Facebook.ir توسط یک ایرانی و طرح‌ها و تصمیمات جدید مرکز ثبت دامنهIR. اختصاص پیدا کرد.

• ابتدا از جریان Facebook.ir شروع کنیم و اینکه شکایت شرکت آمریکایی از ثبت این نام دامنه توسط یک ایرانی به کجا رسید؟ به صاحب نام دامنه ده روز فرصت داده شده بود که شکایت خود را تقدیم دادگاه مربوطه کند، آیا شکایتی از طرف این فرد به ثبت رسیده است؟ 


نمی‌دانم چرا قضیه Facebook.ir اینقدر مورد توجه قرار گرفت. شلوغ شد، اما به هر حال فردی که رای علیه او صادرشده بود به دادسرای یزد شکایت کرده و الان هم کپی مدارکش را برای ما فرستاده و درحال حاضر ما منتظر اصل مدرک هستیم. 

  

 بلافاصله که اصل مدرک به دست ما برسد، به سازمان مالکیت معنوی (WIPO) خبر می‌دهیم که ما از دادسرای ایرانی شکایت دریافت کردیم. با این کار ما جلوی صدور رای آن‌ها را می‌گیریم تا رای دادگاه ایرانی مشخص شود.

• براساس قوانین موجود در این حوزه رای دادگاه خود کشور نسبت به رای دادگاه WIPO اصلح است، اگر دراین بین دادگاه داخلی رای به نفع فرد صاحب نامه دامنه که ایرانی هست بدهد، WIPO چه کار می‌کند؟ 


کاری نمی‌تواند انجام دهد، چرا که این شرایط براساس توافقنامه بین ما و WIPO است. به طور کلی در مورد هر دامنه دادگاه اصلح طبق مقررات اولیه مشخص می‌شود.

• به نظر می‌رسد، براساس قوانینی که در سایت مرکز‌ ثبت نام‌دامنه‌های IR. ذکر شده، این مرکز اجازه ثبت نام‌دامنه‌هایی را که شامل اسامی خاص هستند و ممکن است در آینده ایجاد مشکل کند، به افراد نمی‌دهد، با این حال چه‌طور فردی توانسته نام دامنه‌ای مانند Facebook.ir را به نام خود به ثبت برساند؟ 


قوانین ‌دامنه‌هایی زیر IR. یعنی دامنه‌هایی که درست مستقیما زیر IR. ثبت می‌شوند، به این صورت است که هر فردی، متقاضی هر دامنه‌ای باشد، ما دامنه را به نام او ثبت می‌کنیم و در صورت بروز مشکل، شاکی می‌تواند به مرجع حل اختلاف یا دادگاه‌های کشوری مراجعه و طرح دعوی كند و همواره رای مراجع حل اختلاف یا دادگاه‌های کشوری برای واحد ثبت دامنه به عنوان نهاد اجرایی لازم‌الاجرا است.

• حتی اگر خواهان دامنه‌ای با این اسم خاص باشد؟ 


بله هر اسمی که باشد، به جز فهرست ممنوعه که شامل موارد متعددی از جمله اسامی مذهبی، سیاسی، ملی و نظیر آن، چرا که بر اساس مقررات ثبت دامنه IR. که از ۲۲ دی‌ماه ۱۳۸۲ مورد اجرا قرار گرفته است، در صورت بروز مشکل WIPO به عنوان مرجع حل اختلاف یا دادگاه‌های داخلی وارد عمل می‌شود. 

  

 شخص شاکی شکایت خود را به دادگاه می‌برد و دادگاه با بررسی شرایط اگر لازم بود، به نفع وی رای را صادر می‌کرد. یعنی به این صورت نیست که ما خودمان را در مقام قضاوت قرار بدهیم. ما تنها مجری هستیم. 


فرد شاکی با بروز مشکل شکایت می‌کند، دادگاه رای را به ما ابلاغ می‌کند و ما نیز رای را به اجرا می‌گذاریم. البته باید این نکته را ذکر کنم که ما یکسری دامنه‌هایی مانند IRا.CO.IR ، ORG GOV.IR و... را داریم که برای ثبت زیر این دامنه‌ها احتیاج به مدرک ثبتی قانونی داریم. 

  

 مثلا اگر یک فردی بخواهد دامنه CO.IR را ثبت کند حتما باید شرکت ثبت شده در ایران و یا حداقل نماینده رسمی یک شرکت در داخل کشور باشد. به عنوان مثال کسی بخواهد دامنه SONY.CO.IR را ثبت کند، حتما باید مدرکی داشته باشد که نشان دهد نماینده انحصاری و رسمی شركت سونی در ایران است. 

• آیا احتمال مسدود شدن مسیر دسترسی دامنه‌های IR. توسط شرکت‌های غربی وجود دارد؟ 


احتمال اینکه اینترنت تحریم شود، خیلی بیشتر از این است که دامنه IR. تحریم شود، چرا که اینترنت را شرکتی به متقاضیان به فروش می‌رساند که آن شرکت تابع قوانین کشورش است و خیلی راحت می‌تواند بر اساس فشارهای سیاسی که به او وارد می‌شود، اینترنت را قطع کند. 

  

بنابراین قطع و تحریم اینترنت موجه‌تر است تا اینکه دامنه‌ای همچون IR. که یک دامنه کاملا کشوری و بین‌المللی است که تمام کشورها هم از آن استفاده می‌کنند تحریم شود.

• گفته می‌شود در زمان آزاد سازی برخی افراد با اطلاع از آزادسازی دامنه‌ها اغلب دامنه‌های مشهور را به نام خود ثبت کردند، حال بسیاری از شرکت‌ها دامنه‌هایشان را در دست افراد واسطه‌گری می‌بینند که برای واگذاری آن دامنه هزینه کلانی را طلب می‌کنند، وضعیت این شرکت‌ها چه می‌شود؟ 


این قضیه دقیقا به دادگاه‌های مالکیت معنوی و مراجع حل اختلاف در هر کشوری بر می‌گردد. به عنوان مثال دنیای اقتصاد خیلی ساده می‌تواند از فرد یا شرکتی که این نام دامنه را به نام خودش به ثبت رسانده است، شکایت کند و دادگاه می‌تواند رای صادر کند و آن دامنه را پس بگیرد. درست مثل همان اتفاقی که هم اکنون برای فیس بوک در ایران افتاده است. 

• ولی ایران که هنوز به عضویت این سازمان در نیامده است؟ 


درست است، اما توافقنامه‌ای در خصوص دامنه‌های IR. بین ایران با این سازمان به امضا رسیده است. درحال حاضر در کشور ما مرجع حل اختلاف تخصصی مربوط به مالکیت معنوی و دامنه وجود ندارد. 

  

 زمانی که قرار بود مرکز ثبت دامنه راه‌اندازی شود، آقای شهشهانی خیلی تلاش کردند مجمعی را در این خصوص راه‌اندازی کنند، حتی صحبت این بود که یکسری قاضی به WIPO بروند و دوره‌هایی را در آنجا ببینند تا با مسائل این حوزه بیشتر آشنا شوند و در نهایت بتوانیم مرجع حل اختلاف داخلی داشته باشیم، اما متاسفانه این اتفاق در آن زمان نیفتاد و تا الان هم هیچ اتفاقی در خصوص راه‌اندازی چنین دادگاهی رخ نداده است. اما در کل در چنین وضعیتی فرد شاکی می‌تواند به WIPO شکایت کند. 


شاکی با ثابت کردن سه شرط می‌تواند دامنه را داشته باشد. اول اینکه قصد سوءاستفاده از نام دامنه را نداشته باشد، فرد حقی نسبت به دامنه نداشته باشد و اینکه آن شخص نیز نسبت به دامنه حقی نداشته باشد. 

  

 اگر شاکی این سه شرط را در WIPO ثابت کرد رای به نفع او صادر می‌شود. همچنین اگر فرد مایل نباشد که مستقیما شکایت خود را به WIPO ببرد، می‌تواند مشکل خود را از دادگاه‌ داخلی که مخصوص جرائم اینترنتی است پیگیری کند. مثل کاری که در خصوص Facebook.ir در حال انجام است.

• یکی از طرح‌هایی که سال گذشته در آیکان از آن صحبت شد، طرحی بود که براساس آن این امکان به شرکت‌ها و افراد داده می‌شد تا بتوانند نام دامنه اینترنتی با پسوند دلخواه خود را ایجاد کنند. این طرح در حال حاضر به اجرا رسیده است؟ 


به این صورت هم نبود. اما طرحی که وجود داشت، این بود که آیکان قوانین مربوط بهTLD (اTOP LEVEL DOMAIN) را کمی بازتر کرده بود و عنوان کرد که افراد این دامنه‌ها را کمی راحت‌تر می‌توانند بگیرند، اما مبلغ را که برای درخواست آن در نظر گرفته بود، خیلی زیاد بود. 

  

 یعنی با یک مبلغ خیلی زیادی شما یک درخواستی را در آیکان پر می‌کردید و عنوان می‌کردید که من خواهان این TLD هستم. بر فرض من Tehran. را می‌خواهم. در این شرایط خیلی راحت‌تر جواب خود را می‌گرفتند به دلیل اینکه می‌خواستند آن مبلغ مورد نظر را دریافت کنند. 

  

که این طرح کمی مشکل ساز شده و آیکان چندین نسخه راهنمای درخواست چنین دامنه‌هایی را تغییر داد و قرار است نسخه نهایی تا قبل از اجلاس آیکان در کشور کره جنوبی منتشر شود.

• مشکل این طرح کجاست؟ 


مشکل اینجا است که این طرح از شرکت‌های خیلی بزرگ و پولدار طرفداری می‌کرد که می‌توانستند به هر نحوی هر نام دامنه‌ای را که می‌خواهند بگیرند که این کار نقدینگی آیکان را زیاد می‌کرد. به همین دلیل خود اعضای آیکان با این طرح مخالفت کردند و فعلا این طرح در یک کش و قوس به سر می‌برد تا مشخص شود این نوع درخواست با این مبلغ مناسب هست یا خیر.

• قرار بود طرحی در خصوص سوءاستفاده از نام دامنه‌ها به تصویب برسد، این طرح تصویب شده یا مثل قبلی متوقف مانده است؟ 


هنوز طرحی به تصویب نرسیده است، اما گروه کاری آن به شدت فعال است. من در جریان این نیستم که دقیقا در این رابطه چه بحث‌هایی مطرح شده؛ چرا که پیگیری این‌گونه مسائل را آقای شهشهانی انجام می‌دهند.

• حالا برسیم به خود مرکز ثبت دامنه‌های IR. در حال حاضر این مرکز چه برنامه و طرح‌هایی را برای اجرا در دست دارد؟
واحد ثبت دامنه ما چند طرح دارد که اجرای آن خیلی لازم به نظر می‌رسد. 

  

 ما داریم سعی می‌کنیم از مدل فعلی که Registry-Reseller است یک گام جلوتر رفته و مدل Registry-Registrar را درست کنیم.

• این دو چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ 


مدل Registry-Reseller به این صورت است که Resellerها در سامانه ایرنیک دامنه IR. دامنه ثبت می‌کنند و می‌روند. تمام اطلاعات پایه، شخصی و در واقع مجموع اطلاعاتی نزد ایرنیک به عنوان واحد ثبت دامنه IR. می‌ماند. 

  

 اما مدلRegistry-Registrar یک مدل پیشرفته‌تری است. به این صورت که فرد مستقیما نزد Registrar می‌رود و آنجا دامنه خود را ثبت می‌کند. در این مدل اطلاعات صاحب امتیاز دامنه در آنجا وجود دارد وثبت دامنه‌ها در آنجا انجام می‌شود. در کل از نظر حقوقی Registrar جایگزین ما می‌شوند. 


Registrar تنها اطلاعات فنی مربوط به کارکردن این دامنه در فضای اینترنتی و اطلاعات جزیی در مورد فرد ثبت‌کننده را به ما می‌دهد که ما هم آن را در دیتا بیس خود نگهداری می‌کنیم و Registrar اطلاعات تکمیلی در مورد دامنه‌های ثبت شده را نزد خودشان دارند. 

  

 این طرح هم مستلزم این است که خود Registrarها مرجع حل اختلاف داشته باشند و تمام موارد حقوقی که Registry رعایت می‌کند را Registrar نیز لحاظ کرده و رعایت کند. بعد خود Registrarها هم می‌توانند یکسری Reseller داشته باشند که این کار فروششان را بیشتر می‌کند. این مدل برای خیلی از نام دامنه‌های com ،.org، .net. و... اجرا می‌شود. 


مثلا شرکتVerysign صاحب امتیاز دامنه com. است هیچگاه خودش این دامنه را به فروش نمی‌رساند، بلکه از طریق Registrarها اقدام به این کار می‌کند. در اصل کاری که ما قصد انجام آن را داریم حرکت کردن به این سمت است. 

  

در واقع حرکت از سبک سنتی به سبک مدرن؛ چرا که هزینه سربار کارهای ثبتی خیلی بالا است و با بالا رفتن نرخ ثبت باید این فشار بین Registrar‌ها تقسیم شود و با اجرای این کار هزینه‌ها و بسیاری از مشکلات کاهش پیدا خواهد کرد. 

  

برای گام نخست ایرنیک قصد دارد تا یکی دو هفته آینده مرکز سیستم API را فعال کند که Reseller های فعلی بتوانند از طریق وب‌سایت خودشان دامنه‌ها را ثبت کنند. 


یکی دیگر از فعالیت‌های ما در خصوص بانکداری الکترونیک است. استفاده از خدمات این نوع بانکداری خیلی بین مردم جا نیفتاده است. در ضمن مخاطب ما فقط شهرها یا استان‌های بزرگ نیستند، خیلی از روستاها هم الان قصد ثبت دامنه را دارند؛ در آنجا هم باید مردم بتوانند از سرویس بانکداری الکترونیک استفاده کنند و خدمات آن را بشناسند. 

  

 اگر ما الان قصد انجام کارها از سنتی به الکترونیک را داشته باشیم، خب وضعیت کمی ناراحت‌کننده خواهد شد، اما کم‌کم به عنوان اهداف آتی قصد داریم سیستم سنتی بانکداری را قبول نکنیم؛ چرا که برای ما بسیار دردسر ساز است. در آخر هم قصد داریم خدماتی به خدمات فعلی واحد ثبت دامنه اضافه کنیم . 

  

 از آن دست به راه‌اندازی آزمایشی پیوند‌نامهProtocol) DNSSEC) است که گام موثری در تقویت نقاط ضعف دی‌ان‌اس خواهد بود.



• در خصوص آمار و جایگاه ایران در ثبت نام دامنه کشوری. آیا جایگاه کشور نسبت به سال‌های گذشته تغییر یا رشدی داشته است؟ 


در منطقه و کشورهای اطراف ما همچنان اول هستیم. نرخ رشد هم نسبتا خوب و ثابت مانده و نسبت به سال گذشته کمی افزایش داشته است. 

  

می‌توان گفت که در هر ماه چیزی حدود 4 هزار دامنه به لیست اضافه می‌شود. که 40درصد این نام دامنه‌ها تنها ثبت شده و غیرفعال است.
شنبه 28/6/1388 - 11:31
کامپیوتر و اینترنت
نسبت قیمت به ظرفیت این قطعات در قیاس با قطعات فلش USB حیرت انگیز است. بد نیست یادآوری کرده باشم که هارددیسک های قابل حمل گونه ای از هارددیسک های خارج نشین (External) هستند که در تولید آنها از پلاترهای 5/2 اینچی و در برخی مدل های ریزه میزه از پلاترهای 8/1 اینچی استفاده می شود. 

  

مقصود از هارددیسک های قابل حمل در این نوشتار، محصولاتی است که از پلاترهای 5/2 اینچی استفاده می کنند.

فلش های "یواس بی" 


در بازار کنونی مدل های چهار، هشت و شانزده گیگابایتی از دیگر مدل ها در معرض توجه بیشتر مخاطبان بازار قرار دارند. قیمت متوسط مدل های معمول چهار گیگابایتی بین 12 تا 17 هزار تومان است. 

  

 حتی مدل هایی با 24 هزار تومان هم عرضه می شوند که از امکانات و ویژگی های خاص برخوردار هستند. از این رو قیمت 15 هزار تومان را به عنوان قیمت متوسط مدل های چهار گیگابایتی در نظر می گیرم. 

  

 با دلایلی مشابه می توان مبلغ 25 هزار تومان را به عنوان قیمت متوسط مدل های هشت گیگابایتی و مبلغ 45 هزار تومان را برای مدل های 16 گیگابایتی در نظر گرفت. 

  

 به سهولت می توان محاسبه کرد که یک گیگابایت حافظه در مدل چهار گیگابایتی نزدیک به چهار هزار تومان، در مدل هشت گیگابایتی نزدیک به سه هزار تومان و در مدل 16 گیگابایتی 2800 تومان قیمت دارد.


هارددیسک های قابل حمل 


استفاده از مدل های 160 تا 500 گیگابایتی رواج بسیاری یافته است. مدل های 250 گیگابایتی اغلب شرکت ها به طور متوسط 73 هزار تومان، مدل های 320 گیگابایتی به طور متوسط 82 هزار تومان و مدل های 500 گیگابایتی نیز به طور متوسط 115 هزار تومان قیمت دارند. 

  

 پس از محاسبه مشخص می شود که یک گیگابایت حافظه در مدل 250 گیگابایتی نزدیک به 300 تومان، در مدل 320 گیگابایتی نزدیک به 250 تومان و در مدل 500 گیگابایتی نزدیک به 230 تومان قیمت دارد.
و اما بعد...

چنانچه کاربران مجبور به حمل مقادیر قابل توجهی اطلاعات باشند، می توانند از قطعات 32 گیگابایتی فلش USB استفاده کند که ارزان ترین مدل آن در بازار 85 هزار تومان قیمت دارد. 

  

با همین مبلغ می توان هارددیسک قابل حملی با 320 گیگابایت ظرفیت، یعنی ده برابر ظرفیت قطعه فلش USB را تهیه کرد. از لحاظ وزن، قطعه فلش USB حدود 30 گرم وزن داشته، اما هارددیسک داستان ما بین 80 تا 110 گرم وزن دارد. 

  

 از لحاظ ابعاد، قطعه فلش حداقل یک پنجم تا یک هفتم هارددیسک فضا اشغال می کند. از لحاظ سرعت تبادل داده ها، هر دو گونه به طور معمول از رابط پرسرعت2.0 USB استفاده می کنند. 


بد نیست بدانید کارایی هارددیسک ها در تبادل فایل های حجیم بالاتر از فلش هاست، اما سرعت دسترسی به داده ها در فلش ها به شکل قابل ملاحظه ای بهتر است. از لحاظ ظرفیت، برتری مطلق از آن هارددیسک های قابل حمل است . 

  

از جمیع جهات می توان اینگونه نتیجه گیری کرد که ابتیاع قطعات پرظرفیت فلش USB به صرفه و صلاح کاربران امروزی نیست. قیمت مدل های هشت گیگابایتی فلش هم چندان به صرفه نیست، اما به دلایل مختلف قابل توجیه است.

و آخر اینکه 


برندهای مختلف Western Digital، Maxtor و Seagate سهم اصلی بازار هارددیسک های قابل حمل را در اختیار دارند.
شنبه 28/6/1388 - 11:4
آموزش و تحقيقات
حتما برای شما هم پیش آمده است که هنگام خرد کردن پیاز و یا سالاد درست کردن وقتی سر و کارتان با پیاز می‌افتد، اشک از چشمان‌تان سرازیر شود. 

  

 تا به حال به این موضوع فکر کرده‌اید که چرا وقتی با پیاز سر و کار داریم، اشک‌هایمان جاری می‌شود؟ 


هنگامی که شما پیاز را می‌برید، سلول‌های پیاز پاره می‌شوند. در سلول‌های پیاز دو ماده اصلی وجود دارد یکی آنزیمی به نام آلیناز و دیگری ماده‌ای به نام گوگرد. 

  

ترکیبات گوگردی به وسیله آنزیم آلیناز تجزیه شده و ترکیبات ناپایدار گوگردی تولید می‌کنند که بلافاصله در فضا پخش می‌شوند و این گاز است که کار خودش را می‌کند وقتی این گاز به مخاط چشمان شما می‌رسد با آب واکنش نشان می‌دهد و اسیدسولفوریک در چشمان شما تولید می‌کند. 

  

 این اسید اعصاب حسی چشمان شما را تحریک کرده و در این هنگام است که چشمان شما به سوزش می‌افتد و اشک از چشمان شما سرازیر می‌شود. حتما شما هم دوست دارید وقتی دفعه دیگر پیاز پوست می‌کنید دچار ریزش‌اشک نشوید. 

  

 برای این منظور بهتر است پیش از پوست کندن پیاز آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود. خنک شدن پیاز ترکیب اشک‌آور آن را ضعیف می‌کند و دیگر پیاز چندان موجب آبریزش از چشمان شما نمی‌شود. 

  

 پیش از پوست کندن پیاز دستان‌تان را خیس کنید و پیاز را خیس‌خیس پوست بکنید. 

  

 با این کار ماده اشک‌آور پیاز در رطوبت دستان شما مخلوط می‌شود و نمی‌تواند در فضا پخش شود و موجب ریزش اشک‌هایتان شود. 

  

با این روش‌ها مواد اشک‌آور کمتر به مخاط چشم می‌رسند و شما کمتر دچار ریزش اشک می‌شوید.
شنبه 28/6/1388 - 10:54
آموزش و تحقيقات
گزارش میزان ارجاع به مجله های (JCR (Journal citiation Report هر سال توسط انستیتو اطلاعات علمی ISI ( Institute for scientific Information) واقع در شهر فیلادلفیای آمریکا منتشر می گردد. 

  

 این گزارش حاوی اطلاعات ارزشمندی پیرامون مجله ها و رتبه بندی آنها می باشد.

فاکتور تأثیر (Impact Faktor)، برای نخستین بار در سال 1995 و توسط بنیانگذار ISI گارفیلد Garfield مطرح شد و به سرعت به صورت دستورالعملی جهت گزینش بهترین مجله ها به کار رفت. حقیقت این است که این فاکتور ابزار کاملی برای اندازه گیری کیفیت مقاله ها نمی باشد، بلکه چون روش بهتری وجود ندارد و در حال حاضر نسبت به دیگر معیارها برای ارزیابی علمی از مزایایی برخوردار است، لذا عموماً مورد استفاده قرار می گیرد.

JCR بیش از 7500 مجله معتبر را در حدود 200 حوزه موضوعی از سال 1997 به بعد در بر می گیرد و با استفاده از آن می توان مجله ها را در حوزه های تخصصی، طبقه بندی و شاخص های رتبه بندی آنها را بررسی کرد. JCR در دو نسخه موجود است، نسخه علمی آن در بر گیرنده بیش از 5900 ژورنال علمی و نسخه علوم اجتماعی مشتمل بر 1700 ژورنال است. JCR از طریق Web of knowledge به شرط پرداخت وجه اشتراک قابل بررسی است.

ضریب تاثیر (IF) چیست؟

فاکتور تاثیر به صورت میانگین، تعداد ارجاعات به یک مورد قابل استناد (نظیر مقاله پژوهشی، مقاله مروری، نامه، یاد داشت، چکیده و..) در یک مجله علمی در طول زمانی معین تعریف شده است. فاکتور تأثیر، تعداد ارجاعات به مقاله های منتظر شده در دو سال قبل مجله تقسیم بر تعداد مقاله های منتشر شده در دو سال مذکور است. 

  

 در مواردی فاکتور تأثیر مجله بطور میانگین (که معدل فاکتور تأثیر طول دوران فهرست شدن آن مجله در ISI می باشد)، نیز مورد استفاده قرار می گیرد. 

  

 این شاخص مهمترین و در عین حال کاربردی ترین شاخص ارزیابی مجله ها از نظر ISI است. این عامل همه ساله توسط ISI بر مبنای ارجاعات به هر یک از مجله های علمی آن محاسبه می شود و نتیجه در گزارش JCR منتشر می شود. 

  

 این ضریب نه برای مقاله یا نویسنده بلکه برای مجله محاسبه می شود. محاسبه بر مبنای یک دوره سه ساله صورت می گیرد.

چگونه یک مقاله ISI ارزیابی می شود؟

برای اینکه بتوانید یک مقاله بنویسید، لازم است در این زمینه اطلاعاتی داشته باشید. اگر این مقاله را برای مؤسسه اطلاعات علمی ISI می نویسید، احتمالاً برایتان مهم است که بدانید این مقاله ها چگونه ارزیابی می شود.

امروزه ارزیابی مقاله های علمی یکی از دغدغه های جوامع علمی می باشد. مؤسسه اطلاعات علمیISI برای ارزیابی تحت پوشش فهرست نویسی خود، سه شاخص در نظر گرفته است:

1- فاکتور تأثیر گذار (IF): این شاخص مهمترین و در عین حال کاربردی ترین شاخص ارزیابی مجله ها از نظر ISI است.

2- شاخص فوری(Immediately): تعداد ارجاعات به مقاله های منتشر شده مجله در سال مورد ارزیابی تقسیم بر تعداد مقاله های منتشر شده در همان سال مجله مذکور است. این شاخص در حقیقت شیب رشد منحنی ارجاعات را بیان می کند.

3- شاخص نیمه عمر استناد(Cited Half-Life):نیمه عمر ارجاعات یا نیمه عمر استناد، تعداد سال هایی است که از سال ارزیابی باید به عقب برگشت تا شاهد پنجاه درصد کل ارجاعات به مجله در سال مورد ارزیابی باشیم. 

  

به عبارت دیگر، این شاخص مدت زمانی که نیمی از کل استنادات به آن مجله صورت پذیرفته باشد را نشان می دهد و در حقیقت سرعت کاهش میزان ارجاعات به مجله را بیان می کند. 

بدیهی است که وقتی مقاله های یک مجله ارزش خود را برای ارجاعات، زود از دست بدهند (مقاله ها سطحی باشند و خیلی زود بی ارزش شوند)، تنها به مقاله های جدید مجله ارجاع داده می شود. 

  

 این موضوع باعث می شود که نیمه عمر ارجاعات به مجله کاهش یابد. بنابراین هر چه نیمه عمر ارجاعات به مجله بیشتر باشد، نشان می دهد که ارزش مقاله های مجله در طول زمان بیشتر حفظ شده است و هنوز مورد ارجاع قرار می گیرند. 

در مجموع هرچه نیمه عمرارجاعات به یک مجله بیشتر باشد، ارزش مجله بالاتر می رود.

در پایان هر سال، مجله های تحت پوشش فهرست نویسی ISI که در فهرست وبگاه علم (Web of Science=WOB) قرار گرفته اند، ارزیابی می شوند. 

  

معیارهای ارزیابی و سنجش همان شاخص های ارزیابی ISI (سه شاخص اشاره شده دربالا) می باشند. نتایج این ارزیابی نیز درگزارش های ارجاع مجله JCR هر سال جهت اطلاع عموم اعلام می شود.

در بین فاکتورهای بالا، فاکتور تأثیر، کاربردی ترین شاخص می باشد و امروزه به طور گسترده ای در درجه بندی و ارزیابی مجله های مورد استفاده قرار می گیرد. این فاکتور در حقیقت توانایی مجله و هیأت تحریریه آن را در جذب بهترین مقاله ها نشان می دهد.

بانک اطلاعات ISI، مرکزی برای فهرست نمودن و پوشش دادن جامع مهمترین مجله های علمی منتشره در دنیا به منظور تبادل اطلاعات میان پژوهشگران مختلف می باشد. 

  

پر واضح است که منظور از پوشش جامع، فهرست نمودن کل مجله های علمی منتشر شده در جهان نمی باشد. چرا که از طرفی مقرون به صرفه نیست و از طرف دیگر تمام مجله های نشر یافته در جهان از استانداردهای ISI پیروی نکرده اند و از غنای علمی لازم برخوردار نیستند. ارزیابی مجله های علمی ISI به طور مستمر و مداوم هر دو هفته صورت می گیرد. 

  

 ارزیابی کنندگان ISI در حدود 2000 عنوان جدید را سالانه مورد ارزیابی قرار داده و تنها 10 تا 12 درصد از مجله های علمی ارزیابی شده، انتخاب می شوند. هر مجله علمی قبل از انتخاب شدن و فهرست شدن در ISI یکسری مراحل ارزیابی را پشت سر می گذارند.

از جمله عوامل مورد ارزیابی و رعایت استانداردهای بانک اطلاعاتیISI، کمیته علمی منتخب مجله، تنوع بین المللی مقاله های چاپ شده درآن، نشر به موقع مجله و جایگاه نشر آن می باشد. 

  

لازم به ذکر است که هیچ یک از این عوامل به تنهایی مورد بررسی و ارزیابی قرار نمی گیرد، بلکه با بررسی مجموع عوامل، یک امتیاز کلی داده خواهد شد. 

از جمله مواردی که در ارزیابی مجله مورد توجه قرار دارد این است که عنوان مقاله ها، چکیده و کلمات کلیدی باید به زبان انگلیسی باشد همچنین توصیه می شود که منابع نیز به زبان انگلیسی نوشته شوند. 

  

اگر چه اطلاعات علمی مهم به تمامی زبانها به چاپ می رسد، اما موارد ذکر شده باید به زبان انگلیسی باشد تا تحت داوری و ارزیابی ISI قرار گیرد زیرا ارزیابی کنندگان مجله های علمی در ISI نمی توانند عناوین ومنابع بکار رفته در مقاله ها را به زبان انگلیسی ترجمه کنند. 

  

داوری علمی و تخصصی مقاله های چاپ شده در مجله توسط داوران نام آشنای علمی از جمله عمده ترین موارد مورد توجه ارزیابی کنندگان می باشد که گویای اعتبار و غنای علمی مجله است.

سه پایگاه WOS ، EST و JCR از معتبرترین پایگاه های علم سنجی هستند که توسط مؤسسه اطلاعات علمی ISI تهیه و روز آمد سازی می شوند.

پایگاه Essential Science Indicators) ESI بر مبنای دوره های زمانی 10 ساله، به ارائه آمار در قالب شاخص های تعیین شده تولید علم از جمله رتبه علمی کشورها بر اساس تعداد تولیدات علمی، تعدا کل استنادها و نسبت استناد به تولیدات علمی می پردازد.

در پایگاه Web of Science(WOS) امکان جستجو و استخراج اطلاعات در طول دوره های زمانی مختلف بر اساس شاخص های گوناگون علم سنجی وجود دارد.

پایگاه (JCR (Journal citation Reprts به ارائه گزارش استنادی نشریه ها می پردازد.

از طرفی تعداد نشریه هایی که هر کدام از این پایگاه ها نمایه می کنند نیز با دیگری متفاوت است.

بهترین معیارهای ISIبرای نمایه کردن مجله ها چیست؟

در سایتISI چهار مورد به عنوان ملاک های اصلی نمایه شدن مجله آمده است که عبارتند از:
1- زمان بندی نشر، تعریف شده باشد یعنی معلوم باشد که فصلنامه است، ماهنامه است یا... و در موعد معین هم آماده شود.

2- فرآیند داوری برای مجله تعریف شده باشد.

3- قواعد نشر بین المللی را رعایت کند. برای مثال، عنوان مجله گویای محتوای آن باشد.

4- مقاله به هر زبانی که باشد مهم نیست ولی چند مورد در آن باید به زبان انگلیسی باشد که عبارتند از: اسامی نویسندگان، عنوان، چکیده و کلمات کلیدی و حتی الامکان منابع و مآخذ هم انگلیسی باشد. 

موارد فرعی هم وجود دارد که شامل این موارد است:

1- مجله باید حوزه بین المللی داشته باشد و به یک حوزه جغرافیایی خاص تعلق نداشته باشد.

2- در حوزه آن مجله، ترجیحاً مجله مشابه نباشد یا اگر هست آن مجله معیار برتری نسبت به آنها داشته باشد.

3- افراد به وجود آورنده آن حتی الامکان افراد شناخته شده ای باشند.

4- افراد به وجود آورنده، توزیع جغرافیایی مناسبی داشته باشند مثلاً همه ایرانی نباشند.

البته موارد فرعی، نمره اضافه دارد و در قبولی یا رد مجله از طرفISI نقش بازی نمی کند.


منابع:

-پایگاه اطلاعات علمی SID
-سخنرانی دکتر عباس چاکلی، مدیر سابق گروه علم سنجی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور
-Jouma citiation Reprts
به نقل از: نشریه دانشگاه علم و صنعت ایران/شماره65
منبع: نشریه اطلاعات علمی شماره357
شنبه 28/6/1388 - 10:53
کامپیوتر و اینترنت
 این شبکه در حوزه کامپیوترهای شخصی و لوازم الکترونیکی شخصی مانند گوشیهای تلفن همراه، دوربین‌های دیجیتال و PDA‌ها (Personal digital assistants) کاربرد دارد و راهی برای انتقال بیسیم اطلاعات بین دستگاه‌های دیجیتال از طریق فرکانس رادیویی برد کوتاه امن و ارزان قیمت و قابل دسترس برای عموم فراهم می‌کند. 

  

بلوتوث از نام پادشاه دانمارکی (Harold Bluetooth Blatant) در قرن ۱۰ برگرفته شده او کسی بود که دیپلماسی را از جنگ به سمت گفتگو سوق داد مخترعان فناوری بلوتوث فکر می‌کردند این نام مناسب برای فناوری آنهاست که به وسایل مختلف اجازه می‌دهد نوعی گفتگو با هم داشته باشند. 

  

استاندارد بلوتوث اولین بار توسط Ericsson توسعه و گسترش یافت و بعدها به‌وسیله گروه SIG که در ۲۰ می‌۱۹۹۹ تأسیس شد و اعضای آن شرکتهایی چون:Sony Ericsson, IBM,Intel,Toshiba,Nokia بودند که بعدها شرکتهای کامپیوتری دیگری هم به آنها پیوستند. بلوتوث تحت استاندارد IEEE ۸۰۲٫۱۵٫۱ شناخته می‌شود 

  

ali.xcalibor در سال ۱۹۹۸ شرکت ال.ام. اریکسون علاقه مند شد تا گوشی تلفنهای همراه تولیدی او بتوانند بصورت بی سیم به ابزارهای دیگر (مثل کامپیوترهای جیبی) وصل شوند. 

  

اریکسون و چهار شرکت دیگر (آی بی ام، اینتل، نوکیا و توشیبا) یک کنسرسیوم (SIG) تشکیل دادند تا استانداردی بی سیم برای اتصال ابزارهای مخابراتی/رایانه‌ای و ابزارهای جانبی آنها طراحی کنند که بردی کوتاه، مصرف توان پایین و قیمتی ارزان داشته باشد. 

  

 نام این پروژه، بلوتوث انتخاب شد که برگرفته از نام «هرالد بلاتاند دوم» (مشهور به Bluetooth)، یکی از پادشاهان وایکنیگ اسن. (۹۸۱-۹۴۰) که دانمارک و نروژ را با هم متحد کرد (البته با زور و بدون کابل!). 

  

کاربردها و مصارف بلوتوث 

  

هدست بلوتوث 

  

۱- ایجاد یک شبکه بیسیم برای کامپیوترهای رومیزی با یک پهنای باند کوچک 

  

۲- استفاده در تجهیزاتی مثل printer ,mic,keyboard 

  

۳- بلوتوث فروش زیادی در تلفنهای سلولی داشته‌است که آنها را قادر ساخته که به کامپیوترها وPDAs و handsfree‌ها وبسیاری دیگر از دستگاهها متصل شوند و به این ترتیب یک شبکه بیسیم LANرا ایجاد می‌کنند 

  

۴- انتقال فایلها (مثل عکس و mp۳ و غیره) بین گوشی‌های موبایل و PDAs و کامپیوترها از طریق OBEX 

  

۵- handset بلوتوث برای گوشی موبایل و smart phone‌ها 

  

۶- دستگاههای اندازه گیری و Test 

  

۷- ابزارهای پزشکی 

  

۸- گیرندهای GPS 

  

۹- اتومبیل و استفاده به‌عنوان handsfree تلفن در آن 

  

۱۰- کنترل از راه دور تلویزیون بجای اینفرارد 

  

۱۱- وسایل کمک شنوایی 

  

۱۲- playstation ۳ و Nintendo Revolution از بلوتوث برای جوستیک خود استفاده خواهند کرد و... 

  

مشخصات فنی 

  

Bluetooth یک سیتم رادیویی برای مصارفی با توان پایین در یک برد کوتاه (۱۰ سانتی متر ۱۰ متر و ۱۰۰ متر)که معمولاً در یک ریز تراشه ارزان پیاده سازی می‌گردد. 

  

بلوتوث به دستگاههای دیجیتال اجازه می‌دهد که با یکدیگر ارتباط داشته و اطلاعات را با نرخ مناسبی منتقل کنند به شرطی که در برد رادیویی هم قرار گرفته باشند. برد رادیویی این فناوری از مرتبه ابعاد یک اتاق بوده و در رده‌های پرتوان حداکثر به ۱۰۰ متر می‌رسد، این برد به کلاس (رده) توان محصول pستگی دارد. 

  

سه رده توان برای محصولات این فناوری وجود دارد : 

  

رده ۱: متر ۱۰۰ ۱۰۰mW ~۲۰dBm 

رده ۲: متر ۱۰ ۲٫۵mW ~۴dBm 

رده ۳: متر ۱ ۱mW ~۰dBm 


یک دستگاه بلوتوث که نقش یک master را ایفا می‌کند می‌تواند با ۷ دستگاه که نقش slave را بازی می‌کنند ارتباط برقرار کند این شبکه که یک گروه ۸ تایی را تشکیل می‌دهد piconet(خوشه بلوتوث) نامیده می‌شود. 

  

نسخه‌های مختلف استاندارد 

  

Bluetooth ۱٫۰ and ۱٫۰B 

  

ویرایش ۱٫۰ و ۱٫۰B مشکلات متعددی داشت و سازندگان مختلف مشکلات بزرگی در برقراری ارتباط محصولاتشان با هم داشتند این ویرایش مجبور بود آدرس سخت افزاری(BD-ADDR) وسیله بلوتوث را تحت پروسه handshaking ارسال کند و غیر ممکن بود که این کار به صورت بینام و گمنام انجام شود. 


Bluetooth ۱٫۱ 

  

در نسخه ۱٫۱ خیلی از مشکلات نسخه B ۱٫۰ آشکار و برطرف گردید.پشتیبانی کانال‌های بدون رمزگذاری نیز به آن اضافه شد و آشکارساز قدرت سیگنال دریافتی نیز به آن اضافه گردید.(RSSI) 


Bluetooth ۱٫۲ 

این ویرایش همانند ویرایش‌های قبلی است فقط با کمی تغییر در آن که عمده موارد اضافه شده شامل: 

  

سیستم سازگار طیف وسیع پرش فرکانسی(AFH:Adaptive Frequency-hopping spread spectrum) که پایداری در مقابل تداخل فرکانس رادیویی با استفاده از بکارگیری طیف وسیعی از پرش فرکانسها را ایجاد می‌کند 

  

بالا بردن سرعت ارسال در عمل 

  

اتصال گسترده هماهنگ (extended Synchronous Connections) که بهبود کیفیت صوت را با ارسال مجدد package‌های خراب شده و آسیب دیده را سبب می‌گردد . 


Bluetooth ۲٫۰ 

  

این ویرایش ویرایش تکامل یافته ۱.x است تغیررات عمده شامل ایجادو ارائهEnhanced data rate (EDR) با نرخ ارسال و دریافت ۲٫۱ Mbit/s. 

  

سه برابر سریعتر در ارسال 

  

مصرف توان پایین تر به‌وسیله کاهش Dutycucle 

  

مختصر کردن سناریو ارتباط چندگانه با استفاده از عرض باند قابل دسترس بیشتر 

  

اصلاح کردن (BER:bit error rate) 


آینده بلوتوث 

  

ویرایش بعدی بلوتوث به عنوان LISBON نامیده شده که شامل یک تعداد مشخصه‌هایی از جمله افزایش امنیت و قابلیت استفاده بیشتر از بلوتوث که ویژگی‌های اصلی آن به ترتیب زیر است: 

  

Atomic Encryption Change: این توانایی به ارتباط رمزگذاری شده این امکان را می‌دهد که بطور تناوبی کدهای رمزی خود را تغییر دهد تا بدین وسیله امنیت افزایش یابد . 

  

Extended Inquiry Response: این توانایی سبب می‌شود در طول پروسه بازبینی و درخواست اطلاعات بیشتری جمع آوری شده و به دستگاهها امکان فیلترینگ بهتری را جهت ارتباط می‌دهد. این اطلاعات شامل نام وسیله و لیستی از خدمات ارائه شده و یکسری اطلاعات تکمیلی دیگری است. 

  

Sniff Subrating: سبب کاهشتوان مصرفی وقتی که وسایل در وضعیت sniff low power هستند می‌گردد این توانایی بویژه در هنگام ارتباط و انتشار داده‌های نامتقارن بکار می‌رود. این وضعیت در هنگام برقراری ارتباط با وسایلی چون mic و keyboard سبب افزایش طول عمر باتری از ۳ تا ۱۰ برابر می‌شود. 

  

QoS Improvements: سبب خواهد شد که وقتی ترافیک مخابراتی در یک خوشه piconet بالاست داده‌های صوتی و تصویری با کیفیت بالا ارسال شوند. 

  

Simple Pairing: به شکل اساسی وظیفه بهبود در جفت شدن وسایل بلوتوث را به عهده دارد.بطوریکه در یک زمان هم کاریی و هم امنیت افزایش میابد.انتظار می‌رود که این مورد به طور قابل توجهی در استفاده از بلوتوث افزایش یابد. 

  

 ویرایش بعد از LISBON " SEATTLE نامیده می‌شود که مشخصه و ویژگی‌های بیشتری را دارد که عمده آنها روی(UWB: ultra wide band) متمرکز شده‌است. 

  

 این خصیصه امکان استفاده از بلوتوث را در عرض باند بسیار بالای رادیویی فراهم می‌کندکه بدنبال آن ارسال و انتقال اطلاعات داده‌ها را با سرعت بسیار بالا فراهم می‌کند. 

  

بانوی ایرانی، مادر معنوی بلوتوث 

  

ماریا خورسند، بانوی 49 ساله ایرانی، یكی از مدیران مشهور صنعت آی‌تی جهان است. هر چند ایرانی‌ها در میان مدیران رده‌بالای صنعت آی‌تی چندان كم‌شمار نیستند، اما خورسند یكی از بلندپایه‌ترین و در عین حال معدود زنان ایرانی فعال در این رشته است. 

  

امروز دیگر همه با تكنولوژی بلوتوث آشنا هستند و كمتر گوشی تلفن همراهی در جهان ساخته می‌شود كه به این تكنولوژی مجهز نباشد. 

  

حال حتماً تعجب می‌كنید اگر بشنوید كه ماریا خورسند در زمان مدیریت خود در شركت اریكسون سوئد، ریاست این پروژه انقلابی را بر عهده داشته است و در واقع مادر معنوی تكنولوژی بلوتوث محسوب می‌شود.
شنبه 28/6/1388 - 10:53
اخبار
مهر: معاون سرمایه گذاری صنعتی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) اعلام کرد اجرای طرح تولید اتانول سوختی ( بنزین گیاهی) و پلیمر های گیاهی از مرداد ماه سال گذشته با مشارکت این سازمان و با سرمایه گذاری 877 میلیارد ریالی در دامغان استان سمنان آغاز شده است.

به گزارش سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، عزت الله زارعی گفت: با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته پیش بینی می شود این طرح در سال 89 به بهره برداری برسد.

وی افزود: هدف از اجرای این طرح احداث یک مجتمع تولیدی با ظرفیت سالانه 66 میلیون لیتر اتانول سوختی و 54 هزار تن خوراک دام از ذرت علوفه ای است ، ضمن اینکه در این واحد، ظرفیت تولید سالانه هشت هزار تن نشاسته ، 19 هزار تن پلیمر گیاهی و هشت هزار تن فیلم و ظروف یکبار مصرف گیاهی از ذرت دانه ای طراحی شده است .

وی ادامه داد: محصولات این طرح به دلیل اینکه بر پایه مواد گیاهی تولید می شوند، از منظر زیست محیطی دارای اهمیت قابل توجهی هستند.

به گفته معاون سرمایه گذاری صنعتی ایدرو اجرای این طرح امکان اشتغال برای 400 نفر را به صورت مستقیم و 600 نفر به شکل غیرمستقیم فراهم می آورد.

این ماده در حال حاضر در کشور از طریق تصفیه نفت خام بدست می آید که ماده ای تجدید ناپذیر است ولی تولید اتانول حاصل از ذرت علوفه ای جزء مواد تجدید پذیر می باشد.

سال گذشته کمتر از 50 میلیون لیتر از این محصول در کشور تولید شده است که از این میزان حدود11 تا 12 میلیون لیتر به دیگر کشورها صادر شده است . 

  

در حال حاضر حدود 80 درصد اتانول موجود در جهان به مصرف سوخت و مکمل های آن میرسد و 20 درصد باقی مانده برای کاربرد های سنتی این ماده در صنایعی نظیر پزشکی ، بهداشتی و آرایشی ، رنگ و رزین استفاده می شود.

خودروهای اتانول سوز قدرت و شتاب مشابه خودورهای فعلی دارند، اما مصرف آتانول به عنوان مکمل سوخت بنزین موجب بالا رفتن اکتان و کاهش ضربه به موتور شده و کارایی موتور را بالا می برد ضمن این که استفاده از بنزین اتانول دار آلایندگی محیط زیست توسط خودورها را به حداقل می رساند.
شنبه 28/6/1388 - 10:50
آموزش و تحقيقات
مهر: محققان دانشگاه میشیگان ژنی را شناسایی کردند که در پاسخ به یک رژیم غذایی غنی از چربیها فعال می شود. موشهای آزمایشگاهی که بدون این ژن هستند مستقل از عادات غذایی از چاقی ایمن می شوند. 

  

این ژن که IKKe نام دارد پروتئینی را رمزگذاری می کند که در گروه کیناسها قرار دارد. از آنجا که مسدود کردن پروتئینهای گروه کیناس تقریبا آسان است بنابراین می توانند به عنوان یک هدف درمانی مفید مدنظر قرار گیرند. 

  

در خصوص عملکرد این ژن محققان آمریکایی توضیح دادند: "شاید جالب ترین جنبه این تحقیقات این است که موشهایی که این ژن در آنها خاموش شده بود حتی نسبت به موشهایی که حداکثر تمرینات فیزیکی برای آنها تجویز شده بود کالری بیشتری را می سوزاندند. 

  

 در حقیقت موش بدون این ژن می تواند وزن خود را حتی با یک رژیم غتی از کالری نیز حفظ کند." 

  

در مرحله اول تحقیقات، این محققان انتظار نداشتند که ژن IKKe بر روی چاقی اثر داشته باشد اما با ادامه بررسیها، ارتباط میان انسولین و یک حالت التهاب مزمن کشف شد و این فرضیه را طرح کرد که IKKe نیز نقشی در بروز این التهاب داشته باشد. 

  

مطالعات پیشین نشان می داد که اگر زنجیره حوادث التهابی در چاقی قطع شود امکان شکستن پیوند میان چاقی و دیابت نیز وجود خواهد داشت. 

  

این دانشمندان اظهار داشتند: "در این بررسی ما در انتظار قطع این پیوند بودیم اما در عوض موفق شدیم از توسعه چاقی جلوگیری کنیم." 

  

براساس گزارش مجله علمی سلول، این محققان کشف کردند با خاموش کردن این ژن، بیان سیتوکینهای التهابی کاهش می یابد. به این ترتیب دریافتند که ژن IKKe ارتباطات میان کبد، چربیها و پاسخ ایمنی به چاقی را برقرار می کند. 

 
شنبه 28/6/1388 - 10:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته