• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 523
تعداد نظرات : 164
زمان آخرین مطلب : 5611روز قبل
کامپیوتر و اینترنت
یشتر اوقات شاهد اخباری جدید از گوگل هستیم که این غول دوست داشتنی اینترنت امکانات جدیدی را ارائه کرده است و همیشه منتظریم تا خبر تازه ای را بشنویم و حتی بعضی مواقع خودمان پیش‌بینی می کنیم که امکان بعدی گوگل چیست؟! و باید پذیرفت که گوگل از بسیاری از رقبای خود همانند یاهو در عرصه‌ی وب، در بورس و ... بالاتر است ولی به راستی چرا این چنین است و چرا دیگر رقبا خصوصاً یاهو در فکر ایجاد تحولی عمیق‌اند؟
شرکتی برای آغاز کار خود سیاست‌هایی دارد که نحوه ی فعالیت آن شرکت را مشخص می‌کند. سیاست‌های بنیادین گوگل با یاهو بسیار فرق دارد و برای این که متوجه این تفاوت شویم بهتر است از آغاز با این دو رقیب همراه شویم.
هنگامی که در سال ۱۹۹۴ دو دانشجو تصمیم گرفتند یک ایده‌ی نه چندان جدید مبنی بر ایجاد فهرستی از سایتهای اینترنت را ایجاد کنند ولی آنها دقیق نمی‌دانستند که چه می‌خواهند و در پس از مدتی تصمیم به ایجاد یک موتور جستجو گرفتند که یک رقیب حرفه‌ای به نام آلتاویستا آنها را برای اولین و آخرین بار در عرصه ی وب وا داشت تا مجبور شوند در کمال مستقل‌بودن با حریف مقابله کنند و سر انجام آلتاویستا شکست خورد ولی پس از مدتی یاهو بخش موتور جستجوی این شرکت را خریداری کرد که واقعاً اقدام عجیبی بود که ابتدا حریفی را شکست دهی ولی بعد از او کمک بخواهی.
گوگل نیز یک ایده‌ی دو دانشجو بود ولی آنها بر عکس موسسان یاهو دقیقاً می‌دانستند که چه می‌خواستند و در فکر یک انقلاب برای ایجاد یک موتور جستجو با روش انحصاری بودند. سر انجام در سال ۱۹۹۸ شرکت گوگل که نامش برگرفته شده از عدد گوگول (Googol) بود توانست با Yahoo رقابت کند و حقیقاً نیز گوگل از یاهو زیرک‌تر بوده و هست.
پس از مدتی یاهو به جایگاهی دست یافت که حتی مدیران آن نیز فکر نمی‌کردند یگانه یکه تاز وب شوند ولی آنها متاسفانه انحصار را همیشگی دانستند و به سعی کردند سیاست فشار بر کاربران را در پیش بگیرند و اقداماتی مانند تغییر فضای رایگان ایمیل کاربران از ۶مگابایت به ۴ مگابایت را اعمال کردند که کاربران را بسیار اندوهگین کرد و باعث شد به سایت‌هایی که ایمیل با فضای کمی بیشتر می دادند نقل مکان کنند.مشکلات یاهو رو به فزونی یافت و پس از مدتی موتور جستجوی این سایت نیز نتوانست جوابگوی نیازهای کاربران شود و یاهو با بی میلی تصمیم گرفت روش استعماری خود را در پیش بگیرد و این بار موتور جستجوی گوگل را که موتور جستجوی مناسبی بود در سال ۲۰۰۰ خریداری کرد و بدین ترتیب ماری بزرگ را در آستین خود پرورش داد.
گوگل از مشکلات اقتصادی که این شرکت کوچک را تا سر حد ورشکستگی پیش می‌برد نجات یافت ولی این برای گوگل کافی نبود و باید افکار بزرگتری را گسترش می داد پس نیاز به یک مغز متفکر بود که این مغز متفکر کسی نبود جز امید کردستانی. پس از ورود امید کردستانی گوگل با جنگ تبلیغاتی در رسانه ها و با تکیه بر این که قدرت جستجوی یاهو توسط گوگل است عرصه را آن چنان بر یاهو تنگ کرد که در سال ۲۰۰۲ یاهو اعلام کرد که دیگر از موتورجستجوی گوگل استفاده نمی‌کند و این اعلام آغاز یک جنگ سایبر بود.
امید کردستانی روش تبلیغات متنی با توجه به موضوعات جستجو شده توسط کاربران را پیشنهاد داد که هنوز نیز یکی از برترین روش‌های تبلیغات در اینترنت است سپس نیاز بود تا کارمندان مجبور به فکرکردن بشوند پس کریسمس ۲۰۰۲ در حالی که گوگل روزهای آخر استعمار توسط یاهو را سپری می‌کرد فرصتی بود که هریک از کارمندان حتی آشپزان گوگل نیز فکر کنند چگونه می‌شود شرکت را رو به پیشرفت برد و در این بین هر کس حرفی زد و چیزی گفت، نظری داد و حتی نظر داده شد غذاهای پرانرژی و تند و ورزش نیز بخش اجباری برای همگان شود تا مغزکارمندان اکسیژن بیشتری مصرف کند!
در گوگل فکرکردن جزء اجباری فعالیت‌های کارمندان است و بسیاری از اوقات در گوگل شاهد صحنه‌هایی از قبیل جویدن یک هویج و تفکر شدید و یا انداختن پاها بر روی میز و بستن چشم‌ها و فکرکردن هستیم که همین افکار زاینده‌ی طرح‌های موفقی همچون اورکات، جی‌میل و ... بوده‌ایم و هستیم.
گوگل را می‌توان یک انقلاب‌گر بزرگ نامید که بسیار جاه‌طلب و حریص است ولی یاهو تا از پیشرفت کاری مطمئن نباشد آن را آغاز نمی‌کند و به همین علت معمولاً یاهو پس از مدتی خدماتی را ارائه می‌کند ولی با امکانات جدید و قابل‌قبول چیزی که در ۳۶۰ و فلیکر بیشتر مشخص است. جاه‌طلبی‌های گوگل نه‌تنها یاهو بلکه همگان را به تحرک واداشته است و نمونه‌ی بارز این حرف ارائه‌ی سرویس ایمیل با حجم بالا بود که تا قبل از آن حتی برای کاربرانی که سالیانه مبالغ زیادی پرداخت می‌کردند رویایی بیش نبود و ترس از اشغال زیاد فضا همواره مانعی برای سرویس‌های میل بود ولی گوگل این ترس را برای همیشه از بین برد تا جایی که امروزه سرویس‌های ایمیل اعم از کوچک و بزرگ فضاهای زیادی از چند صد مگابایت تا چند گیگابایت را ارائه می‌کنند.
انقلاب دیگر گوگل ایجاد بخش‌های متفاوت برای جستجوی تصاویر، گروهها و ... بود که تا قبل از آن دسترسی به این ویژگی‌ها به این صورت متفاوت ممکن نبود ولی گوگل با ایجاد چنین بخش‌هایی انقلابی ایجاد کرد که بیشتر موتورهای جستجو حتی آن‌هایی که نه‌چندان معروف هستند امروزه بخش‌های مجزایی برای جستجوی تصاویر و ... دارند.
یاهو سازنده‌ی خوبی نیست ولی مجموعه‌ای از امکانات خوب را گرد آورده است ولی گوگل همیشه به استقلال و ایجاد بهترین‌ها اندیشیده است هر چند سیاست‌های جدید گوگل در خرید شرکت‌ها و نرم‌افزارهای همانند پیکاسا یا Google Earth ممکن است این تصور را ایجاد کند که گوگل به زودی شبیه به یاهو می‌شود ولی تفاوت‌های گوگل از جمله احترام گذاشتن به نیاز کاربران با ایجاد خدمات ۱۰۰% رایگان و این که همیشه دنبال انحصار است ممکن است این شرکت را شبیه به مایکروسافت کند منتها با روش کار کاربرپسندانه‌تر و به مراتب بهتر.
به هر حال باید منتظر بود و دید این رقابت‌ها تا کجا ادامه خواهند داشت؟!
پنج شنبه 12/10/1387 - 10:28
سياست
 مفهوم دموكراسی بسیار پیچیده تر از آن است كه تصور می شود؛ زیرا منظوری كه گویندگان و نویسندگان از به كاربردن آن داشته اند و دارند، متناسب با مقتضیات زمان و شرایط هر عصر متفاوت بوده است.

دموکراسی چون بسیاری دیگر از مفاهیم، تعریفی پیچیده دارد، بنابراین، تعریف هر کس از دموکراسی می تواند نوع نگرش او را آشکار سازد؛ «لیپست »در مورد دموکراسی معتقد است:  «تعریف مفهوم پیچیده ای چون دموکراسی ناگزیر مبنایی فرهنگی دارد؛ بدیهی است که نگرش یک طرفدار اتحادیه کارگری در اروپای مرکزی با نگرش یک دهقان اهل جنوب صحرای آفریقا، که درآمدی بخور و نمیر دارد، فرق می کند. این تعاریف به تاریخ هم وابسته اند؛ مثلاً، شهروندان کشورهایی که پس از 1945 از دل استعمار برآمده اند تصور و شناختی از دموکراسی دارند که با تصور و شناخت شهروندان کشورهای قدیمی فرق می کند و تعریف هر شخص از دموکراسی از عوامل متعدد دیگری نیز تأثیر می پذیرد«.

دموكراسی از واژه یونانی دموس ( یعنی خلق ، مردم) و كراتوس ( یعنی حاكمیت، قدرت) مشتق است. دموكراسی یكی از انواع حاكمیت بوده و وجه مشخص آن اعلام رسمی اصل تبعیت اقلیت از اكثریت و به رسمیت شناختن آزادی و حقوق مساوی افراد و شهروندان است
دموکراسی از زمانی که پریکلس ، آن را «حكومت مردم» تعریف كرد، تا امروز كه در مجامع  مختلف نظریه پردازی غرب به ویژه امریكا، تحكیم و گسترش آن كار اساسی  و تخصصی دولت معرفی می شود، تحولات زیادی داشته است.

 

دموکراسی را نمیتوان جدا از شرایط اقتصادی و اجتماعی زندگی بررسی کرد،باید وضع واقعی و عملی جامعه را در نظر داشت. در واقع هر دموکراسی به مثابه شکلی از سازمان سیاسی اجتماع، در تحلیل آخرین به شیوه تولید معینی خدمت می کند و توسط آن تعیین میشود.

مضمون و شكل دموكراسی در طول تاریخ تكامل حاصل كرده و همواره و كاملا وابسته به فرماسیون اجتماعی ـ اقتصادی مربوطه بوده است.

 

پس دموکراسی چیسـت ؟

 

     آیا دموکراسی  حکومت مردم است؟

    یا دموکراسی  حکومت نمایندکان مرد م است؟

    یا دموکراسی  قضاوت مردم است؟

 

«کارل پاپر» فیلسوف معاصر میگوید دموکراسی هرگزحکومت مردم نبوده، و نه میتواند باشد، و نه بایستی که باشد.  این خطرناک است به مردم و به ویژه به کودکان بیاموزیم که دموکراسی به معنی حکومت مردم است، یعنی حکومت عموم، که حقیقت ندارد، و وقتی فرد از واقعیت مساله آگاه شود، احساس میکند فریب خورده است، و این احساس  میتواند حتی به تروریسم بیانجامد.

ولی من با  قسمت اخیر عقیده آقای «کارل پاپر» فیلسوف معاصر هم عقیده نیستم . اگر قرار باشد که درک واقعیت ها در مراحل بعدی زندگی ، انسانها را سرشکسته ساخته و بطرف تروریزم سوق دهد. پس نفوس  تروریست ها از غیر تروریست ها زیاد تر خواهد بود. زیرا خود ما،جهان پیرامون ما خلاصه زمان و مکان ، شرایط و امکانات و واقعیت ها همه و همه د رحال تغییر و دگرکونی هستند .انسان متکامل به کسی میشود گفت که همواره در مسیر تغییر و تکامل ، دگر شدن و نوشدن در حرکت باشد.این دقیق است که دموکراسی هرگزحکومت مردم نبوده، و نه میتواند باشد، و نه بایستی که باشد. زیرا مردم  یک مفهوم عام است .اگر دموکراسی حکومت مردم است، آیا در حدود یک ملیارد هندوستانی در هندوستان بر اریکه قدرت هستند؟ واین یک ملیارد بر کدام حد اقل یک ملیارد دیگر حکومت میکنند؟ و آیا مردمی که حکومت راانتخاب میکنند قادر به انجام  تصمیم گیری درباره مسائل بغرنج نظیر سیاست اتمی یا طرح دراز مدت فضائی ویا ایجاد شبکه های گسترده  وپر خرچ استخباراتی و امثالهم هستند؟ بصورت قطع خیر. پس دموکراسی حکومت مردم نبوده بلکه  حکومت  نماینده گان بخشی مردم میباشد. آنهم نه حکومت نماینده گان همه ای مردم ، زیرا کاندیدانی که به نماینده گی از برخی مردم جامعه با اجندای خاصی وارد کار زار شده بودند و نتوانسته اند در انتخابات برنده شوند ؛ در حکومت حضور ندارند. بنابران نماینده گان عده ای از مردم در حکومت  اشتراک ندارند .

  در واقع  دموکراسی یعنی حکومت قانون و  اجتناب از استبداد،  اما حکومت قانون بدون نهادهای قضاوت مردم دموکراسی نیست.بطور مثال با وجودآنکه هیتلر با رأی  دموکراتیک اکثریت  بقدرت رسید،  اما از لحظه ای که مهمترین نهاد قضاوت مردم در آلمان،  یعنی رایشتاگ را بست، به دموکراسی آلمان پایان داد.
مردم معمولآ  نتائج بغرنج ترین سیاست ها را پس از مدتی می بینند،  و در سیستمی که نهادهای قضاوت مردم  قدرت دارد، در انتخاب بعدی،   آن سیاست ها ومسولین آنان،  میتوانند دوباره انتخاب ویا رد شوند. 

 در واقع قضاوت مردم در هر سه عرصه  مقننه، مجریه، و قضائیه،  معنا وحقیقت دموکراسی است،  که از انتخابات نمایندگان مجلس و رئیس جمهور گرفته تا انتخاب قضات و شرکت در هیئت های انتخابات و قضاوت را شامل میشود.   قضاوت مداوم مردم در سطوح مختلف است که ستون اصلی همه دموکراسی های مدرن بوده است،  و قانون اساسی دموکراتیک بایستی  اساسات وجزئیات آزادی نهادهای قضاوت مردم را  معیین ،نهادینه  و پشتیبانی کند.

با وجود این همه اختلاف در ارایه تعریف، می توانیم ویژگی های اصلی و ممیز نظام های دموکراتیک را از نظام های غیر دموکراتیک بازشناسیم، در این رابطه سه ویژگی را میتوان مشخص کرد:

 

1.   رقابت آزاد برسراحراز سمتها، مقامها ویا کرسی های انتخابی(پارلمان و شورا ها از جمله شورای محل و....)

 

2.    برگذاری انتخابات منصفانه، بدون استفاده از زور یا اجبار و بی آنکه هیچ گروهی در جامعه حذف یا محروم شود؛ که در دوره های مشخص، برای تصدی سمتها یا مقامها،  برگزار می شود.

3.    موجودیت  آزادی های مدنی و سیاسی  تا صحت و انسجام مشارکت و رقابت سیاسی تضمین شود


در چند دهه اخیر در غرب در فراسوی دموکراسی پارلمانی،  دموکراسی مشارکتی رشد کرده است. یکی از برجسته این تحولات   اینیشتیو بالوت  ballot initiatives  است، به این معتا که با جمع آوری تعداد معینی امضا میتوان مثلا قانون جدیدی را به رای گذاشت.  در نتیجه غیر از روش پارلمانی، این طریق دومی برای قانون گذاری برای یک ایالت یا یک کشور است.  رشد کامپیوتر و اینترنت امکان توسعه دموکراسی مشارکتی را با شتاب زیادی افزایش میدهد. ، فدرالیسم ساختار دیگری است که در شرایط مناسب، به رشد کنترل و توازن قوا و در نتیجه به گسترش دموکراسی در کشور یاری خواهد رساند.

 

دموکراسی فلسفه یا ایدیالوژی است و یا یک امر سیاسی ؟

 

 

1)    دموكراسی به مثابه فلسفه یا ایدیولوژی:

 

دموكراسی به مثابه فلسفه یا ایدیولوژی  حامل آموزه های لیبرالیسم است كه به آن دموكراسی حداكثری نیز می گویند و بر سه اصل استوار است:

 

    هومانیسیم یا فرد گرایی

    آزادی

    برابری

 بربنیاد این فلسفه سیاسی جدید،اصل و غایت همه هستی، انسان است و آنچه اصالت دارد اراده انسان است و فقط با عقل و علم ،سعادت انسان تأمین می شود.
کارل ریموند پویر معتقد است ، انسان نقاد و آزاد از هرگونه قید آسمانی در حیات؛ انسانی كه برای اداره زندگی جمعی، جز فردگرایی و سود انگاری مصلحت دیگری را نمی نگرد و به منابع مشروعیت فراانسانی بی اعتناست،موضوع بحث دموکراسی است.  نهادهای اجتماعی نیز تنها در خدمت به فرد معنا می یابند. از این منظر انسان در همه فعالیت های خویش، چه به او مربوط باشد و چه نباشد، همیشه باید به عنوان غایت در نظر گرفته شود. از همین روی به نظر كانت، پدر مدرنیته، همه اشیاء دارای قیمت هستند و این تنها انسان است كه دارای حرمت و منزلت است. كانت در این باره می گوید: «چنان رفتار كن كه بشریت را، چه در شخص خود و چه در هركس دیگر، همواره به مثابه غایتی به شمار آوری و نه هرگز فقط به مثابه وسیله ای».
كارل ریموند پوپر نیز با اشاره به همین جمله كانت چنین نتیجه گیری كرده كه اصالت فرد، توأم با دیگرخواهی، به صورت شالوده تمدن غرب در آمد و هسته مركزی تمام نظرات اخلاقی برآمده از تمدن غرب شد. دیگرخواهی در این جا ناظر به تنها قید مكتب اصالت فرد است كه تصریح می كند فقط مزاحم حقوق دیگران مباش. نكته مهم این كه فردیت دموكراتیك، فردیتی خود محور نیست.
یكی دیگر از اصول اساسی دموكراسیِ به مثابه فلسفه، اصل «برابری» است. برابری در اصل به این معنی است كه همه انسان ها، به حكم انسانیت خود، برابرند و بر یكدیگر برتری ندارند.ولی از لحاظ سیاسی، اصالت برابری به این معنی است كه شهروندان در نزد قانون و از لحاظ حقوق و آزادی ها با هم برابرند. در دموكراسی، شهروندان دست كم باید از لحاظ حقوقی با هم برابر باشند. برابری در دموكراسی، برابری در فرصت هاست نه لزوماً در دستاوردها. كسانی كه به طور برابر تحت حمایت قانون باشند می توانند از فرصت هایی كه نظام اجتماعی و سیاسی فراهم می آورد بهره گیرند و به مشاركت و رقابت در زندگی سیاسی بپردازند. به عبارت دیگر برابری، مستلزم عدم تبعیض بین افراد از هر نوع، به ویژه از لحاظ نژاد، قومیت، جنسیت، مذهب و عقیده سیاسی، است.
اصل مهم دیگر در دموكراسی، اصل «آزادی» است. آزادی در دموكراسیِ فلسفی همان معنایی را به ذهن متبلور می سازد كه لیبرالیسم منادی آن است؛ یعنی آزادی انسان از تقدیس و مقدسات. نتیجه آن كه هومانیسم و فردگرایی، برابری و آزادی سه ضلع مثلث دموكراسی به مثابه فلسفه یا ایدئولوژی است.

 

2)    دموكرسی به مثابه امری سیاسی


 دموكراسی به مثابه امری سیاسی، حامل آموزه هایی است كه بیشتر با معنای مرسوم و جاری از دموكراسی سازگار است. در این معنا دموكراسی شیوه ای عقلانی، تجربه شده، مفید و مؤثر در زندگی جمعی است كه مبتنی بر اصل «رضایت» و «اكثریت» است و همواره در حوزه رابطه دولت بخصوص حکومت و ملت مطرح می شود. به بیان دیگر رایج ترین منظوراز دموكراسی همان دموكراسی سیاسی است كه عمده ترین مبانی و اصول آن عبارتند از:

 

    آزادی (آزادی بیان، مطبوعات، احزاب و تجمعات)؛

    انتخابات آزاد؛

    قانونیت؛

    تفكیك قواءسه گانه(قانون گذار؛ اجرایی و قضایی)

    مشاركت؛

 

  هرگاه پنچ اصل بالا  در حیات سیاسی شهروندان یک جامعه عملآ وجود داشته  باشد  میتوان ازموجودیت  دموکراسی در آن جامعه حرف زد .به بیان دیگر جوامع  فاقد نهاد های آزاد قضاوت مردم هرگز نمیتوانند سخن از دموکراسی بزنند؛ اگر ادعای هم بکنند  دروغی بیش نیست.
برخی از متفكران، دموكراسی را امكان نصب، نقد و عزل مسالمت آمیز (بدون خصومت و خون ریزی) حاكمان تعریف كرده اند. این تعریف، تعریف واضحی است، که در این تعریف هم پنج عنصر مذكورپوشش یافته است. در این رویكرد سیاسی به دموكراسی، جابه جایی مسالمت آمیز قدرت و محدود شدن قدرت به خواست و اراده و مصالح عامه مطرح است، نه تعریف كلیشه ای و انتزاعی آبراهام لینكلن كه دموكراسی را «حكومت مردم بر مردم توسط مردم» می دانست؛ زیرا این تعریف در تاریخ تنها در یونان باستان و دموكراسی مستقیم آتنی معنا داشت و با جغرافیای سیاسی امروزی سازگار نیست و امكان تحقق آن وجود ندارد . امروز هرگاه از دموكراسی سخن می گوییم، آموزه های زیادی خودنمایی می كند؛ آموزه هایی از قبیل: قدرت محدود و مقید حاكمان، میعادی بودن قدرت مداری، انتخابات آزاد، آزادی های اجتماعی، تفكیك قوا وتامین استقلالیت قوه قضائیه ، قانون مداری.
پنج شنبه 12/10/1387 - 10:26
کامپیوتر و اینترنت
Bit چیست ؟
كلمه بیت مخفف عبارت binary digit است. اعداد دودویی یا باینری یعنی همان روشی است كه یك كامپیوتر داده ها را با آن ذخیره كرده یا در قالب آن انتقال می دهد. یك بیت می تواند مقداری بین صفر یا یك را به خود بگیرد. اگر تعدادی از بیت را پشت سرهم ردیف كنیم ، به یك كد باینری می رسیم مثل 1001011000101 كه می تواند بیانگر یك دستورالعمل ریاضی مثل جمع یا تفریق،‌یك محل خاص از حافظه جهت آدرس دهی، و یا یك داده مشخص مثلا عدد 12.456 باشد. یك پردازنده 32 بیتی، مثل پنتیوم قادر است بااستفاده از این رشته صفر و یك، تا عدد 2 به توان 32 را كد گذاری كند یا در اصطلاح، آن را به مبنای باینری ببرد. طبیعی است كه این میزان برای یك پردازنده 64 بیتی به 2 به توان 64 می رسد و این بدان معنی است كه یك پردازنده 64 بیتی، می تواند سقف بسیار بالاتری از اعداد را در واحد زمان پشتیبانی كند. بنابراین اگر یك پردازنده 32 بیتی بخواهد عددی بیشتر از2 به توان 32 را پردازش كند یا انتقال دهد، باید در دو سیكل زمانی این كار را انجام دهد كه وقت بیشتری را نسبت به یك پردازنده 64بیتی صرف می كند. بدین ترتیب یك پردازنده 64 بیتی، صرف نظر از آن كه چند سیكل زمانی در ثانیه بیشتر از یك پردازنده 32 بیتی دارد، در هر كدام از این سیكل های زمانی نیز قادر است دو برابر یك پردازنده 32 بیتی عمل پردازش را انجام دهد.
حافظه ، مسئله مهم تر
اما عامل دیگری كه تحت تأثیر دامنه بیتی كه پردازنده قرار می گیرد، میزان حافظه ای است كه سیستم پشتیبانی می كند یا مورد دسترسی قرار می دهد. در پردازنده های 32 بیتی كه با سیستم عامل های همگون 32 بیتی كار می كنند، تنها چهار گیگا بایت از فضای حافظه RAM قابل دسترسی است كه حتی این مقدار هم توسط سیستم عامل های 32 بیتی ، اغلب به دو گیگا بایت كاهش می یابد. زیرا دو گیگا بایت دیگر از آن باید به برنامه های كاربردی جهت اجرا تخصیص داده شود. پردازنده پنتیوم 4 محصول اینتل و آتلون XP از AMD، از جمله همین پردازنده هایی هستند كه علیرغم فركانس بالا جهت اجرای تعداد بیشتری دستورالعمل در واحد زمان ، به دلیل عدم امكان دسترسی به مقادیر زیادتری از حافظه، گاه سرورهای محیط های Enterprise را با مشكل مواجه می كنند. در حالی كه این مشكل ، در پردازنده های 64 بیتی البته به شرط اجرای برنامه های 64 بیتی تحت سیستم عامل های 64 بیتی با پشتیبانی از چند ترابایت فضای حافظه، برطرف شده است .
اینتل و AMD
شركت AMD، با ساخت اولین مدل آتلون 64 بیتی كه البته برخلاف نام آن ، قابلیت پشتیبانی 40 بیتی از حافظه را داشت و می توانست 136 گیگا بایت از فضای حافظه را آدرس دهی كند و اینتل با ساخت پردازنده Xeon سری DP با قابلیت اجرای 32و 64 بیتی و برخورداری از تكنولوژی hyper threading ، اولین گام را جهت ساخت پردازنده های 64 بیتی برداشتند. این پردازنده ها علاوه بر مهیا ساختن قابلیت دسترسی به میزان حافظه بیشتر برای سیستم عامل، به هر برنامه كاربردی قابل اجرا برروی آن سیستم عامل ، یك بلاك چهر گیگا بایتی از حافظه را جهت اجرا اختصاص می دهند. این توانایی جدید به نحو بسیار محسوسی ، كاربران برنامه های طراحی مهندسی و بسیاری از بانك های اطلاعاتی را با افزایش كارایی و سرعت اجرای برنام ها مواجه كرد. این پردازنده ها كه طبق نظر سازندگانشان به طور كامل از سیستم عامل ها و برنامه های 32 بیتی پشتیبانی كرده و هیچ خللی را به دلیل ارتقا به وضعیت 64 بیتی، در برنامه های قبلی وارد نمی كردند و به قول خودشان سازگار باقبل بودند، تنها در صورت اجرای سیستم عامل های 64 بیتی و همچنین اجرای برنامه های 64 بیتی، می توانستند قدرت خودشان را به نمایش بگذراند. در حالی كه در زمان اجرای 32 بیتی بر روی سیستم عامل های 32 بیتی، تنها چیزهایی كه می توانند عاید این محیط های قدیمی نماینده، عبارت است از:
1- استفاده ازفركانس بالاتر از جهت اجرای تعداد بیشتری دستورالعمل در واحد زمان
2- استفاده از سطوح بالاتر cache جهت افزایش دسترسی به اطلاعات
3- استفاده از سیلی ... هایی با كیفیت بالاتر و دارای تعداد ترانزیستور بیشتر باز هم در راه افزایش سرعت.
به هر روی هر دو شركت سرشناس تولید كنند پردازنده های 64 بیتی برای كامپیوتری x86 مدعی ساخت پردازنده های مذكور با كیفیت بالاتر بوده و در واقع هر دو ادعای پیشتازی در این عرصه را دارند.
راه حل های اینتل
این راه حل ها شامل سه دسته پردازنده بعد از ارائه Xeon DP و سه مدل پردازنده ایتانیوم به شرح زیر است :
1- پردازنده های سری 64bit xeon
این سری از پردازنده های اینتل با قدرت انعطاف بالا و دو مگا بایت cache لایه سه ، به عنوان محبوب ترین پردازنده 64 بیتی برای سرورها شناخته شده اند. ضمن اینكه قادرند هم برنامه های 64 بیتی و هم برنامه های 32 بیتی را با كارایی بالا و با استفاده از حافظه های DDR2 و خطوط حامل PCI Express اجرا كنند و در نتیجه كارایی سیستم را تا حد 50 درصد بالاتر از xeonهای قدیمی تر32 بیتی ، مثل پردازنده xeon DP 3.2 گیگا هرتز ببرند. این پردازنده ها در وب سرورها و ایمیل سرورها كاربرد زیادی دارند.
2- پردازنده های سری 64bit xeon MP
قدرتمندترین و سریع ترین پردازنده با نام xeon است و با قدرت بالای دسترسی به حافظه، هشت مگا بایت cache لایه سه و وجود فناوری DBS، بهترین انتخاب برای سرورهای لایه واسط ، یعنی همان Application Server یا سرور مربوط به بانك های اطلاعاتی با حجم داده و پردازش بالا می باشد. این سرور در كاربردهای Enterprise، مثل سیستم های تجاری ERP و BI كاربرد بسیار مناسبی دارد .
3- 64bit xeon workstation
همان گونه كه از نام آن برمی آید، این پردازنده قادر است با استفاده از قابلیت هایی مثل NetBurst، PCI Express، Cache لایه دو، و فناوری hyper threading، برنامه های 32 و 64 بیتی، خصوصا برنامه های طراحی مهندسی، گرافیك و امثال آن را با كارایی و سرعت بالا اجرا نماید.
4- Itanium2
قدرتمندترین و با ثبات ترین پردازنده ساخت اینتل است . این پردازنده كه خود در مدل های DP، MP و Low Voltage به بازار ارائه شده است ، با قابلیت نه مگا بایت فضای cache لایه سه، بالاترین كارایی و سرعت را برای سرورهای لایه واسط ، بانك های اطلاعاتی ، راه حل های ERP، BI، HPC، و انواع سیستم های مدیریتی پیچیده به ارمغان می آورد.
پردازنده های سری ایتانیوم، آلتوناتیوی قوی برای سیستم های اطلاعاتی موجود برروی پردازنده های RISC ساخت آی بی ام بوده و با قیمت بسیار پایین تر از سیستم های MainFrame، رقیبی سرسخت برای آن به حساب می آیند.
راه حل AMD
AMD برای پشتیبانی از فناوری پردازش های 64 بیتی ، چندین مدل پردازنده 64 بیتی آتلون، اپترون، و توریون را ارائه كرده است . كه در ادامه به بررسی اجمالی آن ها پرداخته می شود.
1- AMD Athlon64
انواع و اقسام مختلفی از آتلون سری 64 برای اجرای برنامه های 64 و 32 بیتی با كارایی بالا ساخته شده است . این پردازنده ها كه با فناوری های قابل رقابت مشابه آنچه كه در اینتل برای ساخت پردازنده های زئون ساخته شده است، ارائه شده اند، به كاربران كامپیوترهای دسكتاپ اجازه می دهد برنامه های كاربردی ای كه به سرعت بالا دسترسی سریع به حجم بالای حافظه نیاز دارند را با كارایی بالایی اجرا نمایند. برنامه های گرافیكی و مالتی مدیا، بازی های سه بعدی ، ویرایش تصاویر، فیلم، موسیقی، و به طور كلی Applicationهای مربوط به كاربران نهایی ،‌بهترین بهره را از این پردازنده ها می برند. این پردازنده در چند مدل مختلف ارائه شده كه از مدل FX آن برای كاربردهای دسكتاپ و از مدل MP برای سرورها استفاده می شود.
2- Opteron
AMD، پردازنده های سری اپترون را در قالب و همپای با xeonهای 64 بیتی و تا حدودی پردازنده های گران قیمت تر ایتانیوم ساخته است. این پردازنده كه به گفته AMD با تركیب فاكتورهای مهمی چون سازگاری، كارایی ، قابلیت اعتماد، و قیمت نسبتا پایین رقابتی ، پا به عرصه وجود گذاشته، تاكنون در قالب چهار مدل مختلف سری 1-8wag و سری های 200،100 و 800 به بازار عرضه شده است. این پردازنده قادر است تا 256 ترابایت فضای حافظه را مورد دسترسی قرار دهد و با استفاده از توان مصرفی نسبتا پایین 55 وات برای سری HE و 30 وات برای سری EE از هدر رفتن توان مصرفی پردازنده و درنهایت كل سیستم جلوگیری كند. پردازنده های آتلون و اپترون 64 بیتی تاكنون بارها از طرف مجامع مختلف به عنوان مقرون به صرفه ترین راه حل برای كاربردهای دسكتاپ و تا حدودی Enterprise با حفظ هردو فاكتور كارایی بالا و قیمت پایین شناخته شده است .
3- Turion
این پردازنده به منظور ایجاد امكان سواركردن سیستم عامل های 32 و 64 بیتی برروی كامپیوترهای نوت بوك با تكنولوژی Mobile طراحی وساخته شده است. این پردازنده با وزن بسیاركم، مصرف انرژی پایین، و ایجاد حرارت محدود با فناوری بی سیم بسیار سازگار بوده و می تواند با كارایی بسیار بالاتری نسبت به پردازنده های معمولی دستگاه های مبتنی بر تكنولوژی موبایل و بی سیم، به اجرای برنامه های طراحی شده برای این محیط ها بپردازد. سیستم عامل، كلیه برنامه های صوتی و تصویری ، بازی ها و امثال آن از مزایای افزایش سرعت با استفاده از این پردازنده 64بیتی بهره مند می شوند.
پنج شنبه 12/10/1387 - 10:23
کامپیوتر و اینترنت
در ژانویه 2003 سازمان ITU ( سازمان بین المللی استانداردهای مخابراتی) پس از فروش حدود پانزده میلیون مودم ADSL در سطح جهان، مشخصات جدیدی را برای این استاندارد منتشر نمود. سری مودم های ADSL را در جهان به خوداختصاص می دهند و ITU سعی فراوانی جهت توسعه آن دارد. استانداردهای جدید با نام های ADSL2 و ADSL2+ به بازار معرفی شده اند. ( ITU-G.992.5 ) ADSL2+ ، برای اولین بار موفق شد نرخ گذر دهی در جهت دریافت (downstream ) را به 24 مگابیت در ثانیه برساند و گونه ای از ADSL2 كه در اكتبر 2003 معرفی شد،حداكثر مسافت قابل دسترسی را به بیش از 6 كیلو متر رساند. افزایش كارآیی در استانداردهای فوق در واقع انعكاسی از نیاز استفاده كنندگان و فراهم كنندگان خدمات ADSL در ارتباط با افزایش نرخ گذردهی و مسافت قابل استفاده می باشد.
سرعت بالای این گروه از مودم های DSL ، به فراهم كنندگان خدمات،امكان ارائه خدماتی همچون ویدئوی on-line را می دهد. با وجود ارتقاء صورت گرفته مودم های جدید به طور كامل با مودم های نسل پیشین خود سازگار می باشند. به این ترتیب فراهم كنندگان خدمات نیازی به جایگزینی سیستم های موجود خودندارند و امكان توسعه تدریجی را می یابند.
بهبود كارآیی:
ADSL2 به شكلی طراحی شده كه در خطوط مخابراتی و با وجود تداخلات ناشی از مكالمات تلفنی به نرخ گذردهی و مسافت بیشتری دست یابد. بهبود در تكنیك مدولاسیون، كاهش سرباره ، بهره وری بیشتر در مكانیسم كدینگ،بهبود فرآیند آماده سازی مودم ،ارتقاء الگوریتم های پردازش سیگنال و كاهش در نسبت لازم برای سیگنال به نویز(SNR ) برخی از تغییرات انجام گرفته جهت دستیابی به اهداف فوق می باشند.
كاهش اتلاف در پهنای باند:
در مودم های معمولی ADSL ، سرباره های ارتباطی از یك مقدار ثابت برخوردار می باشندو در مجموع 32Mbps از ظرفیت گذردهی را به خود اختصاص می دهند.این مقدار سرباره در مسافت های طولانی كه ظرفیت گذردهی تا 128Kbps كاهش می یابد،بدین معنی اتلاف 25 درصدی خواهد بود. در مقابل در مودم های جدید،مقدار سرباره متناسب با نوع كاربرد و شرایط خط ارتباطی از 4Kbps تا 32Kbps انتخاب می گردد كه تا 8 برابر كاهش اتلاف را نشان می دهد.
به طور همزمان به كارگیری تكنیك كدینگ Reed-Solomon در مودم های جدید،بهره وری كدینگ را افزایش داده و به كاهش پدیده تداخل ناشی از امواج رادیویی AM كمك می كند.
افزایش كارآیی كدینگ و كاهش اتلاف به افزایش نرخ گذردهی در مودم های ADSL2 نسبت به انواع پیشین منجر گردیده است.افزایش نرخ گذردهی در مسافت های بالای 5 كیلومتر در حد 50Kbps می باشد و افزایش مسافت در حد 180 متر می باشد كه در مجموع فضای قابل پوشش را تا 6 درصد افزایش می دهد.
سایر ویژگی ها:
• تشخیص خودكار: تشخیص خودكار كار آیی در مودم ADSL2 به مراتب بهتر از سلف خود انجام می گیرد،به این ترتیب كه مودم های هر دو طرف ارتباط قادر به اندازه گیری میزان نویز،شدت تضعیف و نسبت سینگال به نویز می باشند. اطلاعات فوق در اختیار نرم افزار مدیریت شبكه قرار می گیرد تا در انجام فرایند نصب و خدمات پس از نصب شركت های فراهم كننده خدمات به كار گرفته شود.
• شروع سریع: آغاز به كار در ADSL2 بسیار سریعتر از گونه های پیشین و در مدت 3 ثانیه انجام می گیرد،در صورتی كه همین زمان در مورد مودم های ADSL در حدود 10 ثانیه است.
• دیتای اختصاصی: یك گزینه اختیاری در ADSL2 وجود دارد كه استفاده از پهنای باند تلفنی (POTS ) را برای ارسال دیتا در جهت ارسال (Upstream ) امكانپذیر می كند. این گزینه برای مكان هایی كه دارای دو یا چند خط تلفن می باشند و نیازی به استفاده از قابلیت تلفنی ADSL2 ندارند،مفید خواهد بود.
بهبود در مدیریت توان الكتریكی :
نسل اول مودم های ADSL در تمام مدت با حداكثر توان مصرفی كار می كنند كه اتلاف انرژی و افزایش حرارت از نتایج آن است. در مقابل ADSL2 مانند یك كامپیوتر شخصی قادر است به حالت آماده باش (Stand by ) در آید و مصرف توان را به حداقل برساند. در این حالت، مودم علاوه بر صرفه جویی در مصرف انرژی ، حرارت كمتری نیز تولید می كند كه به كارگیری آن را در ایستگاه ها ی مركزی آسانتر می سازد . مدیریت توان مودم های ADSL2 دارای دو سطح عملیاتی L2 وl3 می باشد. انتخاب اینكه مودم در كدام حالت ( عادی یا آماده باش) كار كند، با توجه به نرخ ترافیك عبوری یا بدون فعالیت ماندن مودم برا ی یك مدت مشخص تعیین می گردد.
برا ی مثال زمانی كه فایلی بزرگ از روی اینترنت بارگذاری می گردد، ADSL2 در حالت توان كامل قرار می گیرد تا گذرگهی را به حداكثر برساند. اما با كاهش ترافیك ( برا ی مثال در زمانی كه یك صفحه وب معمولی مطالعه می شود) مودم به حالت L2 فرو می رود و توان مصرفی را كاهش می دهد. البته مودم همواره آماده است تا به سرعت به حالت عادی بر گردد و تمام این تغییرات بدون درگیر شدن برنامه های كاربردی و بدون از دست رفتن حتی یك بیت از اطلاعات انجام می گیرد. در صورتی كه مودمی برای مدتی خاص بدون هر گونه ترافیكی باقی بماند، می تواند به پایین ترین حالت مصرف انرژی یعنی L3 برود. در این حالت 3 ثانیه برای بازگشت مجدد به وضعیت عادی زمان لازم است.
تطبیق نرخ انتقال:
خطوط تلفن معمولا” در قالب كابل های چند رشته ای ( با حداقل 25 رشته سیم ) به كار گرفته می شوند. یكی از آثار فیزیكی به كار گیری كابل ها ی چند رشته ای ، امكان القای الكترو مغناطیسی علائم الكتریكی یك رشته سیم دیگری است كه به همشنوایی (crosstalk ) موسوم است. همشنوایی به همراه رطوبت، تغییر درجه حرارت و تداخلات ناشی از رادیوهای AM ،از مهمترین عوامل كاهش كارآیی در خطوط ADSL محسوب می گردند.
ADSL2 به كمك یكی از قابلیت ها ی خود موسوم به «تطبیق پیوسته نرخ انتقال » بدون ایجاد تداخل در فرایند ارائه خدمات ، شرایط كانال ارتباطی را تشخیص داده و نرخ انتقال را با شرایط فوق هماهنگ می كند. برای مثال شروع به كار فرستنده یك ایستگاه رادیویی محلی می تواند شرایط جدیدی را برای خطوط مخابراتی آن منطقه ایجاد كند كه در این صورت ADSL2 بدون آنكه كاربر را متوجه سازد، نرخ انتقال خود را با شرایط فوق تطبیق می دهد.
ADSL2 چندتایی(Bounded ADSL2 ):
فراهم كنندگان خدمات طیف گسترده ای از مشتریان را پوشش می دهندو بدیهی است كه با نیازها و خواسته های متفاوتی روبرو باشند،مشتریان تجاری معمولا”خواستار نرخ گذردهی بالاتر از مقادیر استاندارد می باشند. خوشبختانه ADSL2 این قابلیت را دارد كه با به كارگیری
همزمان چند رشته سیم به نرخ بالاتری دست یابد. تكنیك به كار گرفته شده اقتباسی دست یابد. تكنیك به كار گرفته شده اقتباسی از تكنیك مالتی پلكس وارونه در شبكه های ATM می باشد. در این تكنیك اطلاعات در مبدا به قطعاتی تقسیم می شوند كه هر یك بر روی یكی از كانال های موجود ارسال می گردد، در گیرنده فرایند عكس انجام می پذیرد و با سر هم كردن قطعات فوق، اطلاعات اولیه بازسازی می شود.
روش های انتقال همزمان صدا بر روی ADSL2 :
یكی از ویژگی های مودم های ADSL ،تقسیم طیف فركانسی یك خط تلفن به دو بخش مستقل با مشخصات متمایز می باشد كه این دو بخش به مكالمات تلفنی (POTS ) و تبادل دیتا اختصاصی دارند. به این ترتیب دارندگان مودم های ADSL قادر به استفاده همزمان از خط تلفن خود خواهند بود، بدون آنكه اختلالی در فرایند ارسال و دریافت دیتا ایجاد كنند.
مودم های ADSL2 ، علاوه بر این،امكان برقراری ارتباطات صوتی از طریق تكنیكی موسوم به «صدای كانالیزه شده بر روی(CVODSL DSL ) » را فراهم می كند.
CVODSL یك كانال به پهنای 64 كیلو هرتز را از داخل پهنای باند مربوط به ADSL2 می باشد و به طور كلی با تكنیك های معمول انتقال صوت بر روی مودم های DSL (مانند VOLP یا VOATM )كه مبتنی بر تبدیل صوت به ترافیك بسته ای دیتا می باشند، متمایز است.
با استفاده از تكنیك CVODSL صوت به صورت دست نخورده و بدون تبدیل باقی می ماند و سرویس دهنده قادر خواهد بود تا 4 خط تلفنی را بر روی یك خط ADSL2 ایجاد كند.
ADSL2+ :
سیر پیشرفت مودم های ADSL با معرفی (G.299.5 ) ADSL2+ باز هم كامل تر گردید. در ADSL2+ افزایش دو برابری پهنای باند از 1.1 مگاهرتز به 2.2 مگاهرتز ، در مسافت های كمتر از 1500 متر، نرخ دریافت را تا دو برابر افزایش می دهد. طیف فركانسی بزرگتر،همچنین ADSL2+ را نسبت به معضل همشنوایی مقاومتر می كند.
ضمائم استاندارد:
كاربردها و شرایط خاص،مشخصات ویژه ای را طلب می كند كه در استانداردهای اصلی ADSL وجود ندارد. ضمائم به منظور پوشش دادن به این شرایط خاص ایجاد گردیده اند.به طور كلی هر ضمیمه از بخشی از پهنای باند ADSL برای كاربردی خاص استفاده می كند و بسیاری از ضمائم اولیه ADSL برای استانداردهای نسل جدید ADSL2+ و ADSL2+ نیز كاربرد دارند.
ضمیمهA :
متداولترین گونه ADSL می باشد كه در آمریكای شمالی،اروپا و آسیا كاربرد دارد. در این ضمیمه،بخش پایین پهنای باند برای ارتباطات عادی تلفنی و بخش های بعدی به ترتیب برای ارسال و دریافت دیتا مورد استفاده قرار می گیرد.
ضمیمهB :
شبیه به گونه A می باشد ،با این تفاوت كه برای خطوط تلفن LSDN كاربرد دارد. تلفن LSDN نسبت به تلفن عادی از پهنای باند بیشتری استفاده می كند . ضمیمه B به طور گسترده ای در كشور آلمان به كار گرفته شده است.
ضمیمهC :خاص سیستم مخابراتی تلفن ژاپن طرح شده است كه در واقع گونه خاصی از استاندارد LSDN می باشد.
ضمیمهI:
نسخه جدیدی از ضمیمه c می باشد كه نرخ گذردهی را در سمت دریافت تا دو برابر افزایش می دهد.
ضمیمهj :
این گونه به صورت كاملا”دیجیتالی كار می كند و فضای اختصاص یافته به ارتباطات تلفنی را برای افزایش نرخ گذردهی دیتا به كار می گیرد .
ضمیمهL :
یكی از جدیدترین ضمائم استاندارد ADSL2 می باشد كه در بازار با نام ADSL2 «گسترش یافته (RE-ADSL2 )»شناخته می شود. RE-ADSL2 با افزایش توان ارسال علائم بر تضعیف حاصل از خطوط طولانی غلبه می كند. نتیجه حاصل افزایش 37 درصدی در فضای قابل پوشش می باشد. البته توان اضافی RE-ADSL2 در فواصل كوتاه تر نیز به افزایش نرخ گذردهی نسبت به استاندارد پایه ADSL كمك می كند.
پیش بینی ها:
از آنجایی كه ارتقاء استاندارد ADSL به سطح ADSL2 و ADSL2+ در ITU ناشی از خواست فراهم كنندگان خدمات و استفاده كنندگان این فناوری بوده است، بدیهی است كه كلیه پیش بینی ها انتظار تكرار موفقیت ADSL را در انواع جدید آن نیز دارند.
پنج شنبه 12/10/1387 - 10:19
کامپیوتر و اینترنت
WiMax بابردی برابر 50 كیلومتر و سرعت دسترسی معادل 70 مگا بیت بر ثانیه،‌در حال تكامل بخشیدن به فناوری ASL است .
نقطه ضعف بزرگ فناوری های باند پهن فعلی آن است كه به دلیل نیاز به سیم كشی، نمی توانند همه مناطق را پوشش دهند. زیرا امكان سیم كشی در همه جا وجود ندارد. فناوری WiMax آمده تا این مشكل را مرتفع كند WiMax می تواند امكان دسترسی به باند پهن را برای مشتركان معمولی و تجاری به صورت بی سیم فراهم كند.
البته WiMax رقیب LAN بی سیم نیست. اما انحصار آن را به چالش می كشد. WiMax اینترنت را با سرعت 70 مگا بیت بر ثانیه و در محدوده ای 50 كیلومتری به مجتمع ها و ساختمان ها می رساند و از آن جا به بعد، ایستگاه های كاری از طریق Wlan یا شبكه سیمی به اینترنت متصل می شوند.
بالاتر، سریعتر،‌بیشتر
نباید سریعا تحت تاثیر اعداد و ارقامی كه نشان دهنده سرعت بالای دسترسی و مسائلی از این قبیل است، قرار گرفت . این پارامترها تنها در شرایط آزمایشگاهی حاصل می شوند و در شرایط واقعی، این ظرفیت بین مشتركان به اشتراك گذاشته می شنود. به عنوان مثال،‌اگر 50 مشترك وجود می شوند. به عنوان مثال، اگر50 مشترك وجود داشته باشند، به هر كدام از آن ها تنها 1.44 مگا بیت بر ثانیه می رسد و در محدوده 50 كیلومتری حتما این تعداد مشترك وجود دارد. طبق گفته سازندگان ،‌ WiMax هزینه نصب كمی دارد. البته گران تر از Wlan است ، اما ارزان تر از ایستگاه های سلولی GSM تما می شود. این بدان معناست كه اپراتورهای WiMax می توانند با هزینه كمتر، سطح بیشتری از شهر را پوشش دهند.
در آینده باید بتوان به جای نصب پردردسر دكل ها در مناطق مرتفع ، به راحتی آنتن ها را در سقف خانه ها و ساختمان نصب كرد.
شبكه های بی سیم در سطح شهر
اولین نسخه استاندارد WiMax كه در آوریل 2002 روانه بازار شد، یك سیستم یك نقطه به چند نقطه بود كه در بازه فركانسی 10 تا 66 گیگا هرتز كار می كرد. انتقال داده در این فركانس، نیازمند دید مستقیم بود و این كه امكان آن در بسیاری از شهرها و مناطق وجود نداشت،نقطه ضعفی برای آن به شمار می آمد.
به هیمن جهت، در نسخه اصلاح شده این استاندارد، IEEE802.16a كه در ژانویه 2003 منتشر شد، مشخصه فركانسی به محدوده 2 تا 11گیگا هرتز انتقال داده شده تا نیاز به داشتن دید مستقیم در ارتباطات رفع شود.
مشتركان و نقاط دسترسی WiMax در دو باند فركانسی كار می كنند: 5 گیگا هرتز و 3.5 گیگا هرتز باند 5 گیگا هرتز نیاز به مجوز ندارد و می توان تا توان 100 میلی وات سیگنال ارسال كرد. با این توان امكان پوشش دادن محدوده 30 متری درون محل های بسته و محدود وسیع تری در خارج آن وجود دارد .
اما كار در باند 3.5 گیگا هرتز نیاز به مجوز دارد و با توانی در حدود یك وات، می توان به برد 50 كیلومتر، كه در ابتدا بدان اشاره شد، رسید. میزان توان مورد استفاده در این سیستم، به نوع مجوز استاندارد سیستمی كه در محل به كار گرفته شده است، بستگی دارد.
پركاربردترین پیكربندی 802.16a، شامل یك ایستگاه پایه است كه از طریق یك PMP، به نقاط دسترسی داخل ساختمان متصل می شود. شعاع سلول ها ، عموما بین شش تا ده كیلومتر است كه در این محدوده، كاربردهای دید مستقیم به صورت بهینه كار نمی كنند. همچنین حداكثر شعاعی كه از نظر تئوری قابل دسترسی است ، به كار گرفته نشده است. از دیگر كاربردهای 802.16، برقراری ارتباط بین Wlanها و نقاط تجاری، و اتصال آنها به اینترنت است. در این كاربرد، محل های تجاری می توانند WiMax را در جایی نصب كنند كه امككان سیم كشی وجود ندارد.
امنیت بالا
WiMax تاكنون شامل DES یا Triple DES به همراه یك كلید 16 بیتی بوده است. در زمانی كه WiMax بخواهد به صورت رسمی به بازار عرضه شود، از AES یا استاندارد پیشرفته امنیتی استفاده نمی كند كه دارای بالاترین ضریب امنیتی در بین الگوریتم های موجود است . این استاندارد ، پایه ای برای روش های امنیتی بعدی سیستم نیز خواهد بود.
این فناوری كجا از WLAN جدا می شود؟
از نظر تئوری، WiMax و WLAN می توانند با هم تداخل كاری داشته باشند. زیرا در برخی كشورها شبكه های WLAN از هیمن محدوده فركانسی استفاده می كنند. اما زیمنس اطمینان داده است كه WiMax از محدود فركانسی 2.4 تا 2.834 گیگا هرتز به منظرو استفاده در WLAN استفاده نكند.
آنتن های هوشمند
در 802.16 به منظور افزایش محدوده تحت پوشش و بالا بردن بازدهی، امكان استفاده از آنتن های هوشمند نیز فراهم شده است . یعنی به جای یك آنتن از چهار آنتن استفاده می شود. هر یك از این چهار آنتن، در بازه های زمانی معینی، عملیات ارسال و دریافت داده را انجام می دهند. این آنتن ها یا سیگنال های مختلفی را ارسال می كنند یا جریان داده اضافی می فرستند. این تكنیك آخر، برای استفاده در WiMax یك روش ایده آل است. زیرا باعث می شود علی رغم موانع مختلفی كه در مسیر ارتباطی وجود دارد، مانند ساختمان ها و درختان ، حداقل یك سیگنال ، شانس رسیدن را بیاید و دیگر نیازی به ارسال مجدد نباشد.
طبق بررسی اینتل، بازدهی این آنتن های چهارگانه كه به MI-MO یا چند ورودی- چند خروجی معروفند، چهار برابر آنتن های تكی است . برای رسیده به توان مشابه در آنتن های معمولی، باید میلیون ها بار توان بیشتری مصرف كرد. البته، سیستم هایی كه از آنتن های MI-MO استفاده می كنند، برای مدیریت صحیح سیگنال ها نیاز به پردازش بیشتری دارند.
اینتل بر این باور است كه این آنتن ها در سیستم های انتقال داده آینده، حتما مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین می توان بدون پرداخت هزینه بالا، از این آنتن ها در pcها و نوت بوك ها استفاده كرد، زیرا هزینه تمام شده هر آنتن ، كمتر از یك دلار خواهد بود.
IEEE802.16 علاوه بر استفاده از آنتن های هوشمند ، از شبكه های Mesh نیز، كه برای تحت پوشش قراردادن مناطق گسترده تر كاربرد دارند، پشتیبانی می كند. در شبكه های Mesh تلفن های همراه ،‌PDAها، نوت بوك ها ، بازی های الكترونیكی، و pcها به عنوان نقاط تقویت سیگنال شبكه مورد استفاده قرار می گیرند تا به این ترتیب، دامنه تحت پوشش شبكه به میزان زیادی گسترش‌ یابد. ویژگی این شبكه ها در این است كه ادوات به كار رفته، ارسال را با توان پایین انجام می دهند تا نیاز به مصرف انرژی زیادی وجود نداشته باشد. این ویژگی در شبكه هایی كه ادوات به كاررفته در آن ، مانند تلفن های همراه یا PDAها، از باتری استفاده می كنند،‌بسیار مهم است .
گام بعدی
شبكه های تلفنی یا سیمی، شبكه هایی گران قیمت هستند. به همین دلیل تاكنون شبكه های باند پهن كابلی یا DSL چنان انتظار می رفت، گسترده نشده اند. اگر WiMax طوری كار كند كه طراحانش پیش بینی كرده اند ، این كاستی به زودی برطرف می شود و اینترنت باند پهن در اختیار همه قرار می گیرد.
اینتل كه خود از پشتیبانان این نوع شبكه بی سیم است، محصولات نیمه هادی مربوط به آن را در سال 2004 به بازار عرضه كرد. این قطعات مناسب ادوات سمت مشترك است كه نقاط دسترسی WiMax می باشند. زیمنس تمایل دارد ایستگاه های پایه را در نیمه سال 2005 ارائه كند.
محصولات كاربر نهایی سازگار با 802.16 در سال 2006 و تلفن های همراه و PDAها با قابلیت كار با WiMax در سال بعد از آن آماده عرضه می شوند. اگر این محصول در حوزه MAN یا شبكه های شهری چنان موفق باشد كه WLAN در صنعت بوده است، آینده خوبی در انتظارش خواهد بود. WLAN به خاطر تبعیت از یك استاندارد جهانی، گسترش خوبی پیدا كرده است و می توان هرجا از آن استفاده كرد.
Paul Otellini، قائم مقام اینتل، پیش بینی می كند كه طی دو تا چهارسال ، WiMax به همان جایگاهی برسد كه WLAN در حال حاضر قرار دارد. اولین نوت بوك با قابلیت كاربا WiMax در 2006 در بازار خواهد بود و بنا به گفته Otellini، می توان در سال بعد منتظر تلفن همراه و PDA آن بود.
WiMax، مكمل و رقیب
WiMax نیز مانند DSL، درست به خانه ها می رسد. این موضوع به سرویس دهندگان امكان می دهد ارتباط با مشتركان را مدیریت كنند. WiMax به زودی انحصار شبكه های محلی را به چالش می كشد. سرویس دهندگان رقیب كه تاكنون ظرفیت مورد نیاز خود را از شركت های مخابرات اجاره می كردند، می توانند خود فرستنده های WiMax را نصب كرده و یك رقابت جهانی را در سراسر دنیا با آنها آغاز كنند. این رقابت جان تازه ای به دنیای تجارت می دهد و مشتركان می توانند شاهد كاهش قیمت ها، در اثر این رقابت باشند.
پنج شنبه 12/10/1387 - 10:18
بیماری ها

مقدمه

بینایی مهمترین حس آدمی است زیرا بیش از 80 درصد اطلاعاتی که از محیط اطراف حاصل می‌آوریم از راه چشم است. چشم انسان اندامی کروی به قطر 5/2 سانتیمتر است که بوسیله تعدادی رباط در حدقه استخوانی آویزان است. شش ماهیچه بیرونی حرکت کرده چشم را به عهده دارند غده اشکی بطور مرتب سطح جلویی چشم را مرطوب نگه می‌دارد اعصاب و رگهای خونی چشم و بافت چربی و بافت پیوندی قسمتهای دیگر حدقه چشم است پلکها روی چشم را می‌پوشانند و یک سیستم مجرایی بطور مداوم ترشحات غدد اشکی را به درون حفره بینی می‌ریزد. برخی بیماریهای مهم چشم عبارتند از:

نزدیک بینی

معمولا در اثر زیادی تحدب عدسی ایجاد می‌شود در این حالت تصویر در جلو شبکیه تشکیل می‌شود شخص نزدیک بین ، بین اشیای نزدیک را به خوبی می‌بیند ولی اشیای دور را به وضوح نمی‌بیند نزدیک بینی را با استفاده از عینکهایی با عدسی مقعر اصلاح می‌کنند و در این بیماری کره چشم بیش از حد بلند است.

دوربینی

معمولا در اثر کاهش تحدب عدسی پدید می‌آید در چشم دوربین اشیای دور را به خوبی دیده می‌شوند ولی اشیای نزدیک به علت اینکه تصویر آنها در پشت شبکیه تشکیل می‌شود به روشنی دیده نمی‌شوند دوربینی را با استفاده از عینکهایی با عدسی محدب اصلاح می‌کنند. در این بیماری کره چشم بیش از حد کوتاه است.

گل مژه

گل مژه التهاب غده چربی کنار مژه‌های چشم است. برآمدگی قرمز دردناکی در کنار پلک ظاهر و به زودی به جوش چرکین تبدیل می شود. بسیاری از طریق تماس دست یا حوله آلوده با چشم حاصل می آید.

ورم ملتحمه

پرده پیوندی که سطح داخلی پلکها را فرا گرفته است ملتحمه نام دارد این پرده به علت عفونت یا در نتیجه حساسیت قرمز و متورم شده با خارش همراه می‌شود گاهی ورم ملتحمه در فصل معینی مثلا بهار عود می‌کند دلیلش آن است که چشم شخص نسبت به بعضی بوها یا دانه گرده گلها حساس است این بیماری که ملتحمه بهاره نام دارد ممکن است سالها ادامه یابد اما بالاخره پس از طی دوره خود بهبود می‌یابد. ملتحمه عفونی در نتیجه ورود میکروب به پرده ملتحمه پدید می‌آید. در این صورت دستهای آلوده ، استفاده از حوله افراد دیگر و انتشار ترشحات اشک افراد مبتلا می‌توانند میکروب را به چشم انتقال دهند.

شب کوری

وقتی مقدار ویتامین A در شدت در بدن کم می‌شود عارضه‌ای به نام شب کوری پدید می‌آید در این حال شخص در نور کم قادر به دیدن نیست زیرا ماده ریتینال کافی در سلولهای استوانه‌ای وجود ندارد.

کورنگی

کورنگی عارضه‌ای است که جنبه ارثی دارد و در آن شخص یک یا چند رنگ ویژه را نمی‌بیند علت این است که پروتئین موجود در یک یا هر سه نوع مخروطی به درستی عمل نمی‌کند.
پنج شنبه 12/10/1387 - 10:16
کامپیوتر و اینترنت
اصطلاح نسل آینده كه امروزه با بسیاری از عناوین مرتبط با صنایع ارتباطی و مخابراتی همراه شده است، به طور عام به ایجاد یك بستر مشترك ارتباطی اشاره دارد كه خدمات سه گانه صوتی ،‌ تصویری ، و دیتا را به صورت یك جا به مشتریان خود ارائه كند. با این تعریف روشن می شود كه چرا مناسب ترین عنوان برای نسخه ای از فناوری ارتباط محلی بی سیم موسوم به WLAN كه قادر به ارائه خدمات تلفنی است ، Next Generation WLAN می باشد. صرف نظر از این موضوع ، رشد سریع به كارگیری WLAN در محیط های اداری و تجاری ، این فناوری را به مرحله ای رسانده كه از لحاظ معماری و ساختاری نیز پاسخگوی رشد فوق نمی باشد. به عبارت دیگر، WLAN به شكل امروزی قادر به پوشش میلیون ها كاربری كه در طی پنج سال آینده به خیل كاربران آن اضافه می شوند، نخواهد بود، چ رسد به این كه كاربردهای جدیدی همچون ارتباطات تلفنی نیز به مجموعه كاربردهای آن اضافه شوند. در این نوشتار ، چالش های پیش رو و نحوه غلبه بر آن ها را در قالب تكنیك انتقال مكالمات تلفنی بر روی ارتباطات محلی بی سیم Voice over WLAN بررسی خواهیم كرد.
در حال حاضر ، نیاز به ایجاد نسل جدیدی از زیرساخت های ارتباطی همگرا، جهت تبادل همزمان داده ها و مكالمات تلفنی بااستفاده از فناوری انتقال صوت روی پروتكل اینترنت، یكی از اولویت های كلیه شركت های فراهم كننده خدمات مخابراتی و اینترنتی می باشد.
از طرفی، به كارگیری فناوری WLAN در محیط های اداری و عمومی ، همچون سالن های انتظار هتل ها، فرودگاه ها ، و ایستگاه های قطار با استقبال كاربران رو به رو شده است . WLAN خیلی زود جای خود را در بازار خدمات ارتباطی باز كرد.
ولی این رشد سریع، نقاط ضعف بسیاری را نیز آشكار ساخته است.
بسیاری معتقد بوده و هستند كه این فناوری در شكل پایه خود، فاقد ملاحظات امنیتی لازم،‌ قابلیت گسترش در ابعاد كلان، قابلیت اطمینان بالا برای كاربردهای حساس و بالاخره امكان مدیریت پذیری از جانب دارندگان آن می باشد و این چالش ها با شروع زمزمه هایی درباره انتقال همزمان مكالمات تلفنی بر روی این بستر، حساس تر نیز شده اند. مطالعات انجام گرفته نشان می دهد كه با وجود محبوبیت WLAN ، به دلیل معضلاتی كه گفته شد، بسیاری از شركت ها كاربرد آن را به سالن های كنفرانس و برخی واحدهای خاص محدود نموده اند.
بنابراین، بدیهی است كه ایده دسترسی بدون محدودیت های در هر جا و هر زمان به ارتباطات درون سازمانی كه بهبود قابل ملاحظه ای در بهره وری نیروی كار را به همراه دارد، در صورتی WLAN را بستر ارتباطی خود قرار می دهد كه برای این چالش ها ، راه حل قابل قبول و مقرون به صرفه ای اندیشیده شود.
با غلبه بر این چالش ها و به كارگیری شبكه محلی بی سیم جهت مكالمات تلفنی ، رقیب پرقدرتی برای تلفن همراه وارد گود خواهد شد كه آینده ای كابوس گونه را برای شركت های فراهم كننده خدمات تلفن همراه رقم می زند!
مطابق تخمین های موجود، ارتباطات بی سیم همگرا ، یكی از سریع ترین زمینه های رشد را پیش روی دارد، به خصوص در بازار ایالت متحده كه بیش از 50 درصد شركت ها مجهز به WLAN می باشند . در بازارهای كمتر توسعه یافته ، همچون بازار اروپا، كه تنها 12درصد شركت ها به كاربرد WLAN روی آورده اند، هنوز هم فناوری تلفن بی سیم DECT كاربرد گسترده ای دارد. ولی حتی در این منطقه نیز آمادگی كاربرد همزمان صوت و داده برروی WLAN وجود دارد.
البته IEEE در پاسخ به نیازهای بازار، به سرعت مشغول الحاق قابلیت های مكمل به استاندارد اولیه 802.11 می باشد. ولی مطابق معمول ، برخی شركت های سازنده تجهیزات ، حتی منتظر انتشار این استاداردهای نشده اند و با ارائه راه حلهای خاص خود سازمان را در ایجاد یك محیط همگرا صوت و دیتا برروی WLAN یاری می كنند.
ITU-T و تغییر در طیف فركانسی
اگه قرار باشد به مشكلات بپردازیم ، بهتر است از پایین ترین سطح شروع كنیم،‌حوزه فركانسی WLAN در باند 2400 تا 2483.5 مگاهرتز قرار دارد كه به باند فركانسی بدون مجوز معروف است . تراكم كاربردهای موجود در این باند به همراه برخی از محدودیت های قانونی اعمال شده از جانب بعضی كشورها، باعث تضعیف عملكرد WLAN گردیده است . به طوری كه برای مثال ، محدود بودن تعداد كانال ها و یا محدود بودن اجباری EIRP یا توان موثر انتشارات همسو به حداكثر 10 میلی وات در بسیاری از كشورها در محیطی كه معمولا میان WLAN و سایر سیستم های بی سیم محلی مانند Bluetooth رقابت شدید وجود دارد، كار را دشوارتر كرده است . حال اگر اختلال ناشی از ابزارهای الكتریكی پرقدرت ، مانند اجاق های مایكروویو را به این اضافه كنیم، خواهیم دید كه چرا نوعی بازنگری در مورد حوزه فركانسی الزامی بوده است .
ITU یا سازمان جهانی ارتباطات در WRC2003 ، باندی به پهنای 455 مگاهرتز را در حوزه كمتر متراكم 5 گیگاهرتز به دسترسی بی سیم اختصاص داده است كه WLAN نیز در همین رده از كاربردها قرار دارد . این سازمان با تعیین مرزهایی میان عملكرد فركانسی تجهیزات داخل ساختمان و خارج آن و اجبار گزینه های خارجی به استفاده از تكنیك های گزینش پویای فركانس DFS و كنترل توان ارسال تداخلات موجود را به حداقل رسانده و راه را برای گسترش استانداردهای 802.11 بازنموده است .
IETF CAPWAP : گروه كاری CAPWAP كنترل و تدارك نقاط دسترسی بی سیم : Control and Provisioning of Wireless Access Point یكی از گروه های كاری جدید IETF در سال 2004 می باشد. این گروه مشغول كار بر روی پروتكلی است كه كنترل نقاط AC را در نسل جدید شبكه های WLAN با معماری مركزی، امكان پذیر می كند . یكی از بهترین كاندیدای موجود، پروتكل LWAPP است كه توسط چندین سازنده و شركت بزرگ مخابراتی همچون NTT DOCOM یا شركت تلفن ژاپن ،‌Legra Chanty ، Proxim ، Dlink و Symbol پیشنهاد شده است .
كنسرسیوم كارت هوشمند WLAN: این كنسرسیوم با هدف گسترش استفاده از كارت های هوشمند در تجهیزات همراه كامپیوترهای كیفی و PDP ها به منظور استفاده توسط شركت های تلفن همراه و فراهم كنندگان خدمات اینترنت بی سیم تشكیل شده است .
نگاهی به وضعیت فناوری مرتبط
بازار ارتباطات همزمان صوت و دیتا، در حال حاضر در انحصار نسل دوم شبكه های سلولی است كه بیش از 97 درصد بازار تلفن همراه را به خود اختصاص داده اند. فناوری های كلیدی این گروه عبارتند از: GSM ، cdmaOne ، TDMA و PDC/PHS . در میان متداول ترین گزینه GSM مجهز به GPRS است كه نرخ ارسال اطلاعاتی بالغ بر 40 كیلوبیت در ثانیه دارد . نسخه پیشرفته تر این فناوری موسوم به EDGE این مقدار را به سه برابر می رساند. در cdmaOne نیز نرخ تبادل دیتا 46kbps می باشد.
نسل سوم شبكه تلفن همراه ، تبادل دیتا را به مرابت، سریع تر از مقادیر فوق انجام می دهد. در UMTS سرعت به 384 كیلو بیت در ثانیه می رسد و در HSDPA نرخ تبادل به پنج برابر این مقدار نزدیك به 2 مگا بیت در ثانیه خواهد رسید.
در بخش كاربردهای تلفن بی سیم داخلی ، سال ها از پیشتازی فناوری DECT می گذرد. ولی با وجود ارزانی نسبی این فناوری ،‌آینده آن در سایه پیشرفت فناوری انتقال بر روی شبكه های محلی بی سیم قرار گرفته است . VOWLAN می تواند مكملی برای فناوری های تلفن سلولی در محیط های hotspot به حساب آید. ولی محدودیت فضای تحت پوشش این فناوری، به كارگیری WiMAX را در مناطق وسیع تر پیشنهاد می كند كه به hot zone موسومند. WiMAX تمامی قابلیت های WLAN را در حوزه ای به گستردگی چند ده كیلومتر ارائه می دهد.
فناوری بسیار جدید Mobil-Fi كه تحت كد802.20 استاندارد گردیده ، قادر به ایجاد ارتباط میان پایانه هایی است كه با سرعت 250 كیلومتر در ساعت در حركت می باشند. ولی میزان تبادل نسبتا پایین، آینده این گزینه را نامطمئن ساخته است .
در حوزه اتصالات نزدیك یا شبكه های شخصی ، فعلا حرف اول را Bluetooth می زند، نسخه كم سرعت و بسیار ارزان آن نیز، موسوم به ZigBee در زمینه كاربردهای اتوماسیون خانگی و صنعتی گزینه اول می باشد. در مقابل UWB مناسب كاربردهای فوق سریع در فواصل كوتاه است . UWB ، در كاربردهای متعددی، به كارگرفته خواهد شد كه در حال حاضر USB بی سیم اولین نمونه آن ها می باشد.
معماری جدید برای نسل جدید
لزوم به كارگیری معماری مركزی برای شبكه های محلی بی سیم ، از حدود سال 2003 مطرح گردید. در ساختار رایج كه به صورت توزیع شده می باشد، نقاط دسترسی مسئول اجرای كلید توابع شبكه محلی می باشند و به این ترتیب ، فشار زیادی را تحمل می كنند. در معماری نوین نقاط جدیدی موسوم به كنترل كننده دسترسی به شبكه اضافه می شوند كه بخشی از وظایف فوق را برعهده خواهند گرفت .
ایده اولیه این است كه با افزایش روز افزون انتظارات از یك شبكه WLAN، AP به تنهایی قادر به اجرای تمامی توابع لازم نمی باشد. به كارگیری معماری متمركز، راه را برای ارتقای قابلیت های مرتبط با ایمنی، اطمینان ، و كیفیت باز می كند.
در حال حاضر، تنها مشكلی كه وجود دارد این است كه هركدام از سازندگان روش خود را در مورد استفاده از ACT دارند. برخی از سازندگان حتی دارای انواع مختلفی از كنترل كننده های دسترسی برای توابع گوناگون شبكه می باشند.
سازنده گان گوناگون از عناوین مختلفی برای ACT استفاده می كنند . به عنوان مثال، در راه حل پیشنهادی شركت الكاتل ، از WS یا WA به این منظور استفاده می شود و AP نیز به Light AP تبدیل شده است .
WS و WA در واقع رفتار مشابهی دارند. ولی كاربردشان متفاوت است . WS در مواردی كه ظرفیت اضافی بر روی سوئیچ شبكه محلی باقی نمانده و یا سوئیچ از انواع قدیمی است و توانایی POE یا انتقال جریان الكتریسیته بر روی شبكه اترنت را ندارد ،‌مناسب است . در مقابل ، WA برای محیط هایی مناسب است كه شبكه سیمی با ظرفیت لازم وجود دارد .
در معماری متمركز ، تمامی فریم های دیتا، میان AP و ACT از طریق پروتكل LWAPP مبادله می گردند و مبادله هر فریم به داخل و خارج شبكه بی سیم از طریق ACT انجام می گیرد.
روی هم رفته مزایای اصلی ناشی از ساختار متمركز در شبكه های محلی بی سیم را می توان در موضوعات ذیل خلاصه نمود:
1- حفظ كیفیت خدمات در عین تحرك : از آنجایی كه وظایف AP در ساختار جدید منحصر به دریافت و ارسال علایم رادیویی می گردد، پردازنده در آن اشباع نمی شود و قادر خواهد بود تعداد زیادتری ترمینال متحرك را در محدوده خود تحت پوشش قرار دهد و با سرعت بیشتری به رفتارهایی همچون عبور ترمینال محدود از یك AP به AP دیگر، پاسخ دهد.
2- امنیت : مقابله با حملات امینتی و احزار هویت راحت تر و با تاخیر كمتری انجام می پذیرد. به خصوص در شرایطی كه كاربر از محدوده یك سوئیچ بی سیم به محدوده سوئیچ بی سیم دیگری وارد می شود.
3- مدیریت پذیری : كنترل مدیریت APها از طریق ACT مركزی به مراتب راحت تر از گذشته انجام می گیرد . پیكربندی APها نیز به صورت یكپارچه و مشترك انجام خواهد گرفت . از طرفی، جمع آوری اطلاعات از چند عدد ACT بسایر ساده تر از جمع آوری همین اطلاعات از مجموعه بزرگی از APها می باشد.
4- كاهش هزینه های اولیه : عدم نیاز به نصب عناصر اضافی برای دستیابی به قابلیت های امنیتی و كیفیتی ، و پشتیبانی همزمان از چندین باند WLAN به كاهش هزینه ها منجر می گردد.
معماری مركزی نسل جدید WLAN ، بهترین گزینه برای شركت های بزرگ جهت ایجاد زیرساخت همگرای صوت و دیتاست كه از طریق طیف متنوعی از تجهیزات و پایانه ها، قابل دسترسی باشد.
پنج شنبه 12/10/1387 - 10:16
دانستنی های علمی

اختصاص حداکثر سرعت CPU کامپیوترتان به یک برنامه خاص

برای افزایش سرعت در یک پنجره می توانید کلید هایctrl+alt+delete  را بزنید و روی عنوان ÷نجره مورد نظر خود راست کلیک کنید .

سپس روی go to process کلیک کرده و در مرحله ی بعد روی پنجره مشخص شده راست کلیک کنید و set priority رفته و high  را کلیک کنید .

با این کار می توانید حدود 90% سرعت CPU خود را به یک برنامه اختصاص دهید .

افزایش سرعت اینترنت در windows XP

1- Run را از منوی Start اجرا کنید .

2- در Run عبارت gpedit.msc را تایپ کرده و OK را کلیک کنید .

3- منتظر بمانید تا Group policy اجرا شود .

4- در بخش Load Computer Policy و در زیر Computer Configuration گزینه ی Administrative Templates را گسترش دهید .

5- در لیست باز شده گزینه Network را نیز کسترش دهید .

6- حال لیست Qos Packet Scheduler را انتخاب کنید .

7- به گزینه هایی که در سمت راست ظاهر می شود دقت کنید .

8- بر روی Limit reservable bandwidth کلیک راست کرده و Properties را کلیک کنید .

9- پس از اینکه پنجره ی Properties Limit reservable bandwidth باز شد در برگه ی setting و در زیر Limt reservable bandwidth گزینه ی Enabled را انتخاب کنید .

10- مشاهده می کنید که با انتخاب آن در روبروی Bandwidth Limit مقدار پیش فرض آن یعنی 20 درصد به نمایش در می آید .

11- به جای عدد 20 مقدار 0 را تایپ کرده و OK را کلیک کنید .

12- حال به Connection ی که به وسله ی آن به اینترنت وصل می شود رفته و بروی دکمه ی Properties کلیک کنید .

13- به برگه Networking بروید و دقت کنید که Qos packet scheduler فعال باشد .

14- این پنجره را Ok کنید .

15- کامپیوتر خود را Restart کنید .

 

افزایش سرعت سیستم با اختصاص قسمتی از هاردیسک به عنوان رم

1- بر روی My Computer راست کلیک کنید .

2- از منوی باز شده بر روی properties کلیک کنید .

3- سپس در این قسمت وارد زبانه Advanced بشوید .

4- در قسمت performance بر روی گزینه settings کلیک کنید .

5- سپس وارد قسمت Options Performance بشوید .

6- در این قسمت نیز زبانه ی Advanced را انتخاب کنید .

7- در قسمت Virtual memory گزینه ی Change را انتخاب کنید .

8- در این قسمت مقدار رمی را که بطور پیش فرض انتخاب شده را مشاهده می کنید .

9- درایوی را که می خواهید در آن مقدار فضایی را اختصاص به رم دهید انتخاب کنید .

10- سپس گزینه ی Custom size را فعال کنید .

11- اندازه های خود را در این قسمت وارد کنید .

12- سعی کنید هر دو اندازه یکی باشد .

13- در پایان هر با تغییر کلید Set را فشار دهید و تمامی پنجره های باز شده را OK کنید .

14- در صورت امکان کامپیوتر خود را Restart کنید .

کیفیت کارت گرافیکی خودتان را بالا ببرید

1- بر روی My Computer راست کلیک کنید .

2- از منوی باز شده بر روی properties کلیک کنید .

3- سپس در این قسمت وارد زبانه Advanced بشوید .

4- در قسمت stratup and Recovery روی دکمه ی settings کلیک کنید .

5- در پنجره جدید باز شده ، در قسمت پایین و بجش  Write debugging information روی لیست کشویی موجود کلیک کنید .

6- خواهید دید که در داخل منو 3 گزینه وجود دارد . آن را بر روی Compelet memory dump تنظیم کنید .

7- تمام پنجره ها را OK کرده و خارج شوید .

8- در پایان سیستم را Restart کنید .

پنج شنبه 12/10/1387 - 10:11
دانستنی های علمی
تا حالا شده از سرعت پایین اینترنت و دانلود ناراضی باشید ؟ مسلما جواب اکثر کاربرایی که از Dial Up استفاده میکنند "بله" هست.این توضیحات در مورد ویندوز XP هستند و بر روی سیستم عامل ایکس پی تست شده اند.
استارت منو را کلیک کنید بعد کنترل پنل را باز کنید در پنجره کنترل پنل روی ایکون Phone and Modem Options کلیک کنید تا پنجره مربوطه باز شود در این پنجره به سربرگ Modems رفته و مودم خود را انتخاب کنید دقت کنید که اگر در این پنجره چند گزینه دارید و نوع مودم خود را هم نمیدونید ببینید کدام گزینه با Com3 معرفی شده همان گزینه را انتخاب کنید بعد کلید Properties را بزنید تا پنجره مربوط به مودمتان باز شود در این پنجره به سربرگ Advanced بروید و در کادر Extra initialization commands عبارت FX&AT را با حروف بزرگ تایپ کنید سپس پنجره های باز شده را ok کنید .
تا اینجا مربوط به سرعت اینترنت بود ادامه مطلب مربوط میشه به سرعت دانلود .
برای بالا بردن سرعت دانلود ابتدا استارت منو را باز کرده سپس بر روی کنترل پنل کلیک کنید تا پنجره کنترل پنل باز شود در این پنجره بر روی ایکون Display کلیک کنید تا پنجره Display Properties باز شود سپس در این پنجره به سربرگ Desktop رفته و کلید Customize Desktop را بزنید تا پنجره Desktop Items باز شود در این پنجره به سربرگ Web رفته و کلید Properties را بزنید تا پنجره My Current Home Page Properties باز شود در این پنجره به سربرگ Download بروید و گزینه Limit hard-disk usage for this page to را فعال کرده و مقدار عددی آن را از 500 به 5000 تغییر دهید .
حالا به اینترنت وصل شوید و سرعت اینترنت خود را امتحان کنید.
پنج شنبه 12/10/1387 - 10:9
کامپیوتر و اینترنت
اگه جدیدا اقدام به خرید کامپیوتر کرده باشید و یا اینکه در مورد کامپیوتر بحث و گفتگویی کرده باشید حتما سریال ATA به گوشتون خورده و بدون استثنا شنیدید که سرعتش از هاردهای معمولی بیشتره البته اشتباه می کنید چون هاردهای سریال ATA اطلاعات رو به صورت سریال عبور میدهند و در هر لحظه 1 بیت اطلاعات جابجا میکنند در صورتی که در هاردهای Parallel ATA یا PATA میزان این جابجایی برابر 16 بیت میباشد
ولی در کل وجود میدان ومغناطیسی ، نویز زیاد ، مصرف برق بالا و اندازه محدود کابل های PATA باعث افت سرعت و همچنین داشتن هزینه بالاتری نسبت به هاردهای SATA گردیده است و تمامی این موارد باعث شده که روز به روز بر استفاده کنندگان هاردهای سریال اضافه شود
مهمترین هدف طراحی هاردهای SATA جلوگیری از انتقال نویز و تداخل سیگنالها در هنگام انتقال اطلاعات می باشد برای رسیدن به این هدف در هردهای SATA از تکنولوژی SCSI استفاده شده است این مسئله باعث گردیده که اولا بتوان کابلهایی به ارتفاع یک متر به وجود آورد و ثانیا ولتاژ مورد نیاز برای فرستادن یک سیگنال معادل 25/ ولت می باشد در صورتی که به دلیل وجود تعداد سیمهای بسیار زیاد در کابلهای PATA و تداخل میدان های مغناطیسی همواره سیگنالها با نویز همراه بوده که این مسئله در کاهش سرعت اولیه بسیار موثر می باشد و در ضمن عاملی محدود کننده در اندازه این کابلها به شمار می آید و نکته دوم اینکه ولتاژ مورد نیاز برای جابجایی هر سیگنال معادل 5 ولت است که تنها این عامل خود بازار خوبی برای استفاده از هاردهای SATA در نوت بوکها ایجاد نموده است
دیگر مورد لازم به ذکر اینه که در هاردهای SATA شما می تونید بدون خاموش کردن سیستم قطعه جدید خودتون رو به کامپیوتر اضافه کنید به هر صورت تمامی این مسئله باعث شکسته شدن اندازه سرعت هاردها که سالها 133 مگابایت در ثانیه است گردیده و پیش بینی میشه که این سرعت به مرز 1 گیگابایت هم برسه
پنج شنبه 12/10/1387 - 10:4
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته