• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 2159
تعداد نظرات : 961
زمان آخرین مطلب : 3584روز قبل
آلبوم تصاویر
پرواز طاووس

 
 
 
منبع: fasletaze
چهارشنبه 9/9/1390 - 23:5
دانستنی های علمی

http://media.farsnews.com/Media/8412/Images/jpg/A0175/A0175983.jpg

 

به گزارش خبرگزاری مهر، این گزارش بر اساس داده های کمّی درباره میزان ارجاع به مقالات و انتشارات و شاخصهای کتاب سنجی که ابعادی از عملکرد تحقیقاتی موسسات صرفا تحقیقاتی در سرتاسر جهان را آشکار می سازد تهیه شده است.

در این گزارش برای ارزشیابی تاثیر علمی، تخصص موضوعی، میزان خروجی و شبکه های همکاری های بین المللی موسسه ها از 6 شاخص از جمله شاخص "خروجی" به معنی میزان خروجی انتشار مقاله های موسسه ها در نشریه های علمی، شاخص "مشارکت بین المللی" به معنی نرخ خروجی موسسه ها در نتیجه مشارکت با موسسه های خارجی، شاخص "میانگین تاثیر" به معنی ارتباط میان میانگین اثرگذاری علمی یک موسسه و اثرگذاری جهانی، شاخص "انتشارات با کیفیت" به معنی نرخ انتشار مقالات در نشریات معتبر جهانی، شاخص "تخصصی بودن" به معنی میزان تمرکز تخصصی بودن موضوعی و "نرخ برتری"  استفاده شده است.

گزارش جهانی SIR از سه هزار و 042 موسسه علمی و دانشگاهی از 104 کشور تهیه شده است. میزان موسسه های مورد بررسی نسبت به گزارش سال گذشته رشدی 107 درصدی داشته است که نشانگر افزایش تعداد موسساتی است که توانسته اند از مرز 100 مقاله در سال عبور کنند و از سویی دیگر نشان می دهد توانایی این پایگاه در شناسایی و شفاف سازی عملکرد موسسات علمی افزایش پیدا کرده است.

با توجه به تعداد قابل توجه موسسات ارزیابی شده، موسسات و دانشگاه های آمریکایی نقشی پررنگ در این رتبه بندی دارند و 498 موسسه و دانشگاه در این رتبه بندی به آمریکا اختصاص دارند. با این همه بیشترین میزان ارتقا در میان کشورهایی دیده شده که از دیدگاه علمی در حال ظهور به شمار می روند. برای مثال چین که از نظر تعداد موسسات رتبه دوم جهان را دارد با کمک 285 موسسه اش نسبت به سال گذشته ارتقا چشمگیری داشته است.

بر اساس این رتبه بندی از میان 20 موسسه برتر جهان 9 موسسه و دانشگاه به آمریکا، یک موسسه به فرانسه، یک موسسه به روسیه، یک موسسه به آلمان، یک موسسه به ژاپن، یک موسسه به کانادا و دو موسسه به چین اختصاص دارند و اسپانیا، ایتالیا و برزیل نیز هر کدام با یک موسسه علمی در لیست 20 موسسه یا دانشگاه برتر جهان قرار گرفته اند.

لیست 10 موسسه علمی و دانشگاه برتر جهان در رتبه بتدی SIR

نام موسسه کشور رتبه جهانی رتبه منطقه ای رتبه کشوری تعداد مقالات
 آکادمی علوم چین چین  144,269
مرکز ملی مطالعات علمی  فرانسه  130,977
آکادمی علوم روسیه  روسیه  88,907
 دانشگاه هاروارد  آمریکا 69,995
 موسسه ماکس پلانک آلمان  49,987
 دانشگاه توکیو  ژاپن 48,947
 موسسه ملی سلامت آمریکا  46,819
 دانشگاه تورنتو  کانادا 45,771
انجمن ملی تحقیقات علمی  اسپانیا  42,087
 دانشگاه جان هاپکینز  آمریکا 10  41,399

همچنین در این رتبه بندی نام 39  مرکز آموزش عالی و تحقیقاتی از ایران نیز به چشم می خورد که دانشگاه های تهران، علوم پزشکی تهران، شریف، تربیت مدرس، امیرکبیر، علم و صنعت، شیراز، صنعتی اصفهان، فردوسی مشهد و خواجه نصیر 10 دانشگاه و موسسه علمی هستند که در این رتبه بندی از بالاترین رتبه برخوردارند.

دوشنبه 7/9/1390 - 23:12
سلامت و بهداشت جامعه

محققان موفق به ساخت چشم بیونیکی شده اند که می تواند توانایی دیدن را به افرادی که بر اثر بیماری نابینا شده اند بر گرداند.
چشم بیونیکی  از تراشه ای ریز که دارای 1500 سنسور نور است ساخته شده است.
به گفته محققان با قرار گرفتن این تراشه در پشت چشم فرد، توانایی بصری دوباره به کسانی دیدشان را در اثر بیماری از دست داده اند برگردانده می شود.
عمل پیوند چشم بیونیک قرار است بزودی  بصورت آزمایشی انجام شود وبرای اولین بار تراشه ریز در چشم فردی کار گذاشته شود.

 

در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایش و اثبات کارایی چشم بیونیک، از سال 2013  این وسیله وارد بازار پزشکی می شود.
سنسورهای تراشه،با تغییر دادن نور به علایم الکتریکی، اعصاب را در شبکیه چشم تحریک کرده و سبب ارسال سیگنالهایی به اعصاب چشمی می شوند که قادرند به  داخل مغز رخنه کرده و موجب شکل گیری تصویر شوند.

 

منبع: noorportal

دوشنبه 7/9/1390 - 23:5
ازدواج و همسرداری

 

 



 

 

 

اشاره

گاهی فكر می‌كنیم زندگی چقدر سخت است؛ شاید هم تلخ؛ گویی همه چیز تكراری است و روح ندارد؛ همة این‌ها از آنجا سرچشمه می‌گیرد كه منش‌ها و روش‌های صحیح برای بودن در كنار هم و همراه هم بودن را نمی‌دانیم؛ یا نیاموخته‌ایم یا اگر آموخته‌ایم؛ نمی‌دانیم چگونه باید اجرایش كرد. اما این روش‌ها و منش‌ها مهم‌اند؛ حتی اگر جزئی و پیش پا افتاده باشند.
داشتن یك زندگی ایده‌آل، با نشاط و خوب، رعایت یك سری اصول و قواعد صحیح زندگی را می‌طلبد. خواندن و عمل كردن به سلسله مباحث گام‌های زندگی مشترك، ما را تا حدودی به آن مرتبه از آرامش و سكون واقعی می‌رساند.

انتقاد پذیری

فلسفة اصلی زندگی مشترك، قرار گرفتن دو نفر در كنار هم برای طی كردن مسیر رشد و كمال در این دنیاست. انسان در صورتی می‌تواند به رشد حقیقی دست پیدا كند كه عیب‌های خود را یكی پس از دیگری برطرف كند. در این میان جهالت یا غفلت انسان، مانع دست‌یابی به تمام عیب‌هاست. از همین روست که باید گفت یکی از اصلی‌ترین معارفی که باید به دنبال آن بود، شناخت عیب‌های خویش است.
وقتی انسان در كنار شخص دیگری قرار می‌گیرد، چشم‌های او هم به یاری‌اش آمده و در راه دست پیدا كردن به عیب‌ها كمكش می‌كند. در زندگی مشترك به جهت علاقه میان زن و شوهر و ارتباط زیادی كه این دو با هم دارند، دو طرف علاوه بر اینكه می‌توانند در یافتن عیب‌ها به یكدیگر كمك كنند، در برطرف كردن این عیب‌ها نیز یاران خوبی برای یكدیگر هستند؛ البته این در صورتی است كه هر دو طرف انتقاد پذیر باشند؛ یعنی تمایل داشته باشند همسرشان عیب‌های آنان را تذكر دهد.
زن یا شوهری که عیب‌های همسر خود را تذکر می‌دهد، از محبوب‌ترین همسران است؛ زیرا تذکر معایب یکی از مصادیق آشکار دوستی خالصانه می‌باشد. از سویی دیگر کسی که به دلایل غیر قابل قبول از گفتن عیب‌های همسرش پرهیز می‌کند، خواسته یا ناخواسته در مسیر دشمنی همسرش گام برداشته است.
یکی از دلایل اصلی فقدان فرهنگ انتقاد در محیط بسیاری از خانواده‌ها، نوع نگاه اشتباهی است که ما نسبت به انتقاد داریم. ما بیش از آنکه انتقاد را همراهی دوستانه‌ای برای رسیدن به هدف آفرینش خویش بدانیم، آن را دست‌آویزی برای خرد شدن شخصیت خویش از جانب همسر می‌دانیم؛ به همین دلیل هم انتقاد نمی‌کنیم تا مورد انتقاد قرار نگیریم.
البته در موارد زیادی نیز آشنا نبودن با شیوة انتقاد از سوی انتقاد کننده است که این ذهنیت را برای انتقاد شونده به وجود می‌آورد.

نکاتی دربارة شیوة انتقاد

اگر انتقاد به صورت صحیح به همسر منتقل نشود، نه تنها تأثیر خود را نخواهد گذاشت؛ بلکه سوء تفاهماتی را ایجاد خواهد کرد که زمینه‌ساز مشکلات جدی و جدیدی در زندگی می‌شود.

الف) زمان انتقاد

بهترین زمان انتقاد وقتی است که همسر، آمادگی روحی و ذهنی لازم برای شنیدن انتقاد را داشته باشد. به عنوان مثال وقتی همسر از كار روزانه خسته است، در اوج عصبانیت، در هنگام ناراحتی از یك مسئله و...، انتقاد كار چندان درستی نیست.
انتقاد بدون این آمادگی، ممکن است موجب ایجاد تنش در زندگی ‌شود. گاهی بهتر است گفتن یك انتقاد را تا چند هفته و یا چند ماه به تأخیر انداخت تا آمادگی لازم برای شنیدن آن در همسر ایجاد شود. البته ما نباید در این مدت بیکار نشسته و فقط منتظر باشیم که خود همسر این آمادگی را کسب کند؛ بلکه بهتر است خودمان هم نکات لازم در زمینه‌سازی را رعایت کنیم تا زمان انتقاد زودتر فرا برسد.

ب) مكان انتقاد

اگر با انتقاد به دنبال تغییر همسرتان هستید، در جمع به او انتقاد نكنید؛ زیرا بسیاری از افراد حتی آن‌هایی كه مشتاق شنیدن عیب‌های خود هستند، از انتقاد در جمع عصبانی شده و عكس‌العمل منفی از خود نشان می‌دهند.
برخی عقده‌های خود را به بهانة انتقاد خالی می‌كنند؛ یعنی در جمع عیب فرد را می‌گویند تا شخصیت او خُرد شود، بعد هم اسم این عمل را انتقاد می‌گذارند.

ج) زبان انتقاد

اگر انتقاد را اهدای عیب به همسر بدانیم، باید در هنگام انتقاد رویی‌گشاده، گفتاری دوستانه و لحنی مهربانانه داشته باشیم؛ در غیر این صورت انتقاد تأثیر خود را نخواهد داشت. برخی انتقاد خود را با زبان سرزنش‌آمیز مطرح می‌كنند. این کار بیش از اینكه شخص را تغییر دهد، ناراحت می‌كند؛ پس باید مراقب بود كه انتقاد ما شكل زخم زبان یا سرزنش به خود نگیرد.

د) انتقاد غیر مستقیم

تا جایی كه ممكن است، انتقادها را به صورت غیر مستقیم بگوییم. وقتی همسرمان كار خوبی را دیروز انجام می‌دهد و امروز همان را ترك می‌كند، بهتر است به جای یادآوری این اشتباه آن كار خوب را به یادش بیاوریم. فرض كنید مردی به رابطة با وقار همسرش با افراد نامحرم حساس است. دیروز دوستانش به خانه آمدند و زن بسیار متین و با وقار با آن‌ها برخورد كرد. امروز یك عدة دیگر از دوستان او به خانه آمده؛ اما زن وقار خود را آن‌گونه كه باید، رعایت نكرد. در اینجا می‌توان دو برخورد داشت؛ یكی اینكه مرد بگوید چرا امروز وقارت را حفظ نكردی؟ دیگر آنكه بگوید دیروز خیلی از شما خوشحال شدم؛ زیرا بسیار بهتر از امروز وقارت را رعایت كردی. به طور حتم شیوة دوم تأثیر بیشتر دارد؛ زیرا علاوه بر اینكه انتقاد است و غیر مستقیم، تشویقی هم در آن نهفته كه تأثیر سخن را بیشتر می‌كند.

ﻫ) میزان انتقاد

انتقادهای پشت سر هم موجب می‌شود كه همسرمان احساس كند، ما فردی عیب‌جو شده‌ و فقط به دنبال نقص‌های او می‌گردیم. به وجود آمدن این احساس موجب می‌شود که همسرمان گرایش دوستانه‌‌ای را که در انتقاد وجود دارد، حس نکند.

و) گفتن خوبی‌ها در کنار عیب‌ها

خوبی‌ها و بدی‌‌ها را باید کنار هم دید. اگر كسی فقط عیب‌گوی خوبی باشد، اما از گفتن خوبی‌ها غفلت كند؛ پس از مدتی تأثیر كلامش از بین خواهد رفت. بنابراین پیش و پس از گفتن هر عیبی، خوبی‌های همسرمان را هم یادآور شده و او را به جهت این خوبی‌ها ستایش كنیم.

ز) قالب انتقاد

لازم نیست همیشه انتقادها در قالب گفتار باشد، گاهی می‌توان در قالب یک نامة دوستانه انتقاد کرد. گاهی هم در قالب رفتار؛ یعنی به جای اینکه از رفتار نادرست همسرمان انتقاد کنیم، با رفتار صحیح به او بفهمانیم که کار او نادرست است؛ برای مثال اگر همسرمان عصبانی شده و بر سر ما فریاد می‌کشد، ما با او به نرمی و آرامی سخن بگوییم تا بفهمد که کار درست، آرام سخن گفتن است.

ح ) نیت انتقاد

انتقاد تنها و تنها باید برای اصلاح عیب همسر بیان شود. اگر عیب همسر را پیدا کرده و از آن در مواقعی استفاده کنیم که با او دچار اختلاف شده‌ایم، علاوه بر اینکه از نظر معنوی ضربة سهمگینی به خود زده‌ایم، رابطة خود و همسرمان را هم به مرز دشمنی رسانده‌ایم.

ط) حفظ حریم خصوصی

نباید عیب فرد به کس دیگری گفته شود. این کار علاوه بر اینکه غیبت محسوب می‌شود، نوعی دشمنی به شمار می‌آید. در صورتی که فرد متوجه شود، همسرش عیب او را به کس دیگری گفته، در روابط زناشویی تنش‌های قابل توجهی پیش می‌آید. عیب همسر باید به خود او گفته شود و در غیاب او هم باید حریم او را حفظ کرد.

ی) عیب جویی ممنوع

انتقاد، به معنای ذرّه‌بین به دست گرفتن و به دنبال عیب‌های همسر گشتن نیست. این صفت علاوه بر اینکه خود عیب بزرگی است، موجب می‌شود رابطة محبتی میان زن و شوهر از بین برود.
فرق عیب‌جو و انتقادکننده آن است که عیب‌جو نگاهش را تیز کرده تا لغزشی در رفتار و گفتار طرف مقابل بیابد و به او بگوید. انتقادکننده در همان روابط عادی خود با دیگران، بدون اینکه قصد پیدا کردن عیب داشته باشد، در صورت مشاهدة عیبی، آن را به صاحبش منتقل می‌کند.

ک) زمینه‌سازی برای شنیدن و پذیرش انتقاد

تمام نکته‌هایی که تا به حال گفته شد، خود عواملی برای این زمینه‌سازی است؛ اما علاوه بر آن باید به نکته‌های زیر نیز توجه داشت:
1. با توجه به قواعدی که در گام شانزدهم گفتیم،یکی از موضوعات جلسات گفتگو را انتقاد از رفتار و کردار یکدیگر بگذارید. تعیین موضوع انتقاد، تا اندازة زیادی آمادگی لازم برای مواجهه با انتقاد را برای همسر ایجاد می‌کند. تمام قوانین گفتگو را در اینجا هم مراعات کنید.
2. پیش از انتقاد از همسر، از خودتان انتقاد کنید؛ یعنی ابتدا برخی از نقص‌هایی را که در گفتار یا رفتارتان بوده، خودتان بیان کنید. به این کار <خود انتقادی> می‌گویند. خود انتقادی موجب می‌شود زمینة روانی لازم برای پذیرش انتقاد در همسرتان ایجاد شود؛ زیرا یکی از دلایل عدم پذیرش انتقاد آن است که طرف مقابل احساس می‌کند با پذیرش انتقاد در مقابل انتقاد کننده کوچک شده است، اما وقتی شما خود انتقادی نمودید، همسرتان شما را در کنار خود می‌بیند؛ نه در مقابل خود؛ به همین دلیل هم احساس حقارت نمی‌کند. تأثیر انتقاد پس از خود انتقادی دو چندان خواهد شد.
3. سخنان مقدماتی برای ورود به انتقاد هم بسیار مهم است. بهتر است بدون مقدمه به سراغ انتقاد نرویم. پیش از انتقاد خیال همسرمان را از اینکه واقعاً در پی اصلاح عیب هستیم نه چیز دیگری، آسوده کنیم؛ برای مثال پیش از آن بگوییم از آنجا که من شما را دوست دارم، نمی‌خواهم عیبی داشته باشید که شما را از رشد حقیقی باز دارد. دوست دارم شما هم نسبت به من همین طور باشید؛ یعنی اگر دیدید عیبی دارم که مانع رشدم شده، حتماً آن را بازگو کنید تا به کمک شما آن را برطرف کنم. ابراز محبت و علاقه هم از سخنان مقدماتی لازم است.
4. پس از انتقاد هم فضای روانی همسرمان را با جملاتی آرام کنیم؛ برای مثال بگوییم البته این برداشت من از این رفتار یا گفتار بود؛ شاید هم اشتباه می‌کنم. حالا که من عیب شما را گفتم، خیلی دوست دارم که من هم اگر عیبی دارم، بگویید.
5. از او بخواهید تا نقش شما را در عیب خود تذکر دهد؛ برای مثال به او بگویید اگر من هم در این مسئله مقصر هستم، بگویید تا خودم را اصلاح کنم.
6. پس از بیان انتقاد از اینکه او به سخنان شما گوش داده است، تشکر کنید.

 

منبع: نور پرتال

دوشنبه 7/9/1390 - 23:1
اهل بیت

http://iranvolleyball.com/images//Content/Contents/PicService/6833c1aa-a34f-495f-950b-04857817e74c/1127_moharam_9.JPG

 

یاران!
این قافله، قافله عشق است
و این راه که به سرزمین طف در کرانه فرات می رسد، راه تاریخ است
و هر بامداد
این بانگ از آسمان می رسد که: الرحیل الرحیل
و بدان که سینه تو نیز آسمانی لایتناهی است
با قلبی که در آن چشمه خورشید می جوشد
و گوش کن که چه خوش ترنمی دارد در تپیدن:
حسین،حسین،حسین،حسین
نمی تپد
حسین حسین می کند
...
الرحیل الرحیل!
یاران شتاب کنید!

 

منبع: فتح خون، شهید آوینی

شنبه 5/9/1390 - 18:20
شهدا و دفاع مقدس
فرمانده‌ای که گمنام بود

 

حوالی ظهر روز شنبه،21 آبان‌ماه بود که صدای انفجاری در فضای شهر تهران پیچید. هرچند در دقایق ابتدایی این حادثه کسی متوجه علت آن نشد و حتی برخی این صدا و لرزش زمین را ناشی از وقوع زلزله‌ای خفیف دانستند اما خبر به‌سرعت پیچید که یکی از پادگان‌های نظامی در اطراف تهران در حوالی شهرستان ملارد دچار سانحه انفجار شده است.

این اخبار ضدونقیض ادامه داشت تا اینکه دقایقی بعد سپاه پاسداران با صدور اطلاعیه‌ای ضمن تأیید وقوع این حادثه در یکی از پادگان‌های خود در اطراف تهران، علت آن را وقوع سانحه‌ای در انبار مهمات این پادگان اعلام کرد.

انفجاری که در این پادگان رخ داده بود، به علل مختلف ازجمله فضای روانی که رسانه‌های ضدانقلاب مبنی بر تهدید جمهوری اسلامی به حملات موشکی از سوی رژیم صهیونیستی ساخته بودند، به سرعت تبدیل به خبر اول تمام رسانه‌های داخلی و خارجی شد.

حوالی غروب بود که بنا بر اعلام منابع خبری، اعلام شد سردار حسن تهرانی‌مقدم، از فرماندهان سپاه پاسداران و مسئول سازمان جهاد خودکفایی سپاه نیز در این حادثه به همراه چند نفر از دیگر یارانش به شهادت رسیده‌است.

همین شهادت بود که یکباره سردار مقدم را به مردم ایران معرفی کرد تا یک‌بار دیگر ملت ایران با یکی دیگر از فرزندان گمنام خود آشنا شود.

سردار حسن تهرانی‌مقدم از بنیانگذاران واحدهای توپخانه و موشکی سپاه در ایام دفاع مقدس بود که یکی از مؤثرترین افراد در ارتقای توان موشکی سپاه به حساب می‌آمد.

آنچه از این انسان مخلص و خداجو و مجاهد در ذهن‌ها مانده، اخلاق نیکو، چهره‌ای گشاده و عزمی الهی در خدمت به انقلاب اسلامی و بی‌اعتنایی عملی به مناصب دنیایی و اهتمام به پیشرفت و تعالی در طریق منور ربانی بود؛ مسیری که او را تا آخرین لحظات زندگی در گمنامی نگه داشت تا مانند بسیاری از همرزمان سابقش، تنها پس از عروجش، برای زمینیان نیز شناخته شده باشد.

سردار حسن تهرانی‌مقدم البته از مبارزان نامدار دوران پیروزی انقلاب اسلامی بودکه با کیاست و زحمات طاقف‌فرسا به پاسداری از نظام اسلامی پرداخت و با آغاز جنگ تحمیلی به سوی جبهه‌های جنوب شتافت.

رزمندگان مدافع خونین‌شهر و شکنندگان حصر آبادان به‌خوبی مجاهدت‌های پرجوش‌و‌خروش و مدبرانه او را به‌یاد دارند.
این مهندس فرهیخته پس از شکست حصر آبادان با توجه به ضرورتی که احساس کرد، وارد عرصه سازماندهی ادوات جنگی برای عملیات‌های بعدی شد و در نبرد طریق‌القدس که به پیروزی رزمندگان اسلام منجر شد به‌خوبی از خمپاره‌هایی که سامان داده بود استفاده کرد تا رهاورد آن، پیروزی برای سپاهیان اسلام باشد.

حسن مدیریت و تدبیر سردار مقدم باعث شد تا فرماندهی کل سپاه برای عملیات بزرگ فتح‌المبین مسئولیت فرماندهی توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به این فرمانده شجاع واگذار کند.

مقدم را به‌حق باید بنیانگذار توپخانه قدرتمند این نهاد مقدس دانست؛ توپخانه‌ای که نقش بی‌بدیل آن در پیروزی‌های سپاهیان اسلام در نبردهایی همچون بیت‌المقدس، والفجر 8 و کربلای 5 فراموش ناشدنی است؛ توپخانه‌ای که در فتح دروازه‌های بصره چنان عمل کرد که رئیس‌جمهور اتحاد جماهیر شوروی در آن زمان با اعجاب بیان کرد: «نیروی زمینی سپاه قدرتمند‌ترین نیروی زمینی در منطقه است.»

نبردهای ظفرمندانه رزمندگان اسلام در سال‌های متمادی دوران دفاع مقدس، به‌حق نتیجه تلاش‌های این سردار شجاع و همرزمان تربیت‌یافته توسط ایشان در عملیات توپخانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. فرماندهان بزرگی چون شهیدان سرداران حسن شفیع‌زاده، مصطفی تقی جراح، حبیب‌الله کریمی، حسن نمازی، غلامرضا یزدانی و آخرین نفر از این قافله نور، یعنی شهید سال90، عباسعلی جان‌نثاری که هرکدام نمونه‌ای والا از ایثار، اخلاص و خدمت هستند، در عملیات‌های مهم قوای اسلام از طریق‌القدس تا رمضان و خیبر و سلسله نبردهای والفجر و... همه و همه این جمع نورانی و کاروان کارساز بودند و شهید حسن تهرانی مقدم چون ستاره‌ای پرفروغ در میان آنها نورافشانی می‌کرد.

با سازماندهی توپخانه سپاه پاسداران و پس از آغاز حملات موشکی رژیم بعث به شهرهای بی‌دفاع ایران اسلامی بود که سردار مقدم برای اثرگذاری در میدان بزرگ دیگری انتخاب شد که این مسیر تا امروز نیز با قدرت هرچه تمام‌تر ادامه دارد؛ سازماندهی واحدهای موشکی سپاه.

او از سال63 با همتی والا سامانه موشکی زمین به زمین سپاه را بنیان نهاد؛ کاری که از همان ابتدا، مبنای آن بر تقوا و ایمان استوار بوده و امروز نیز چنین است.

مسیری که او در عرصه موشکی ترسیم کرد، همانی است که امروز ایران را به قدرتمندترین کشور منطقه در این عرصه تبدیل کرد و یقینا بایستی تأثیر ایده‌های شکوفای این سردار رشید اسلام را در پیروزی‌های ملل منطقه و جنگ‌های 33روزه حزب‌الله و 22روزه حماس دید که بدون شک مقدمه‌ای بود بر حرکت بیداری اسلامی در منطقه.

اما اینها پایان کار حاج‌حسن نبود، او که خدمت‌رسانی را در بستر گمنامی برگزیده بود، مانند سربازی جان برکف، به‌دنبال کشف مرزهای‌نو برای پاسداری از انقلاب اسلامی و نظام ولایی حاصل از آن رفت و در این عرصه پراخلاص، دستاوردهای شگرفی را که قلم از بیان آن قاصر است و ان‌شاءالله آیندگان بدان خواهند پرداخت، به ملت بزرگ ایران تقدیم کرد.

2روز پس از این حادثه، یعنی روز دوشنبه 23‌آبان‌ماه بود که مراسم تشییع پیکر چندنفر از این شهدا در تهران و برخی دیگر نیز در ملارد و کرج برگزار شد، درحالی که درخشان‌ترین نقطه این مراسم، بی‌شک، حضور رهبر و مقتدای انقلاب اسلامی در حسینیه عاشقان ثارالله سپاه برای وداع با جمعی از گمنامان عرصه جهاد و شهادت بود.

پیکر سردار شهید‌حسن تهرانی‌مقدم در حالی در قطعه نامداران بهشت‌زهرا(س) یعنی قطعه24 دفن شد که سال‌ها قبل نیز در ایام دفاع‌مقدس، برادر دیگرش که در ظهر عاشورا به شهادت رسیده بود، در این قطعه دفن شد.

 

منبع: hamshahrionline

شنبه 5/9/1390 - 13:38
ایرانگردی
شیراز پر رمز و راز

 

شیراز، شهر شعر ایران، یکی از قدیمیترین شهرهای کشورمان است.

نام شیراز در الواح گلی که از تخت جمشید به دست آمده 70 بار آمده است که البته بیشتر به شکل تیزاریش ذکر شده و همین، نظر مورخان اسلامی را که بنای شیراز را مربوط به عهد اسلام می‌دانند رد می‌کند.

حتی آثاری ایلامی (شامل یک سه‌پایه برنزی) مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد در جنوب شرقی شیراز پیدا ‌شده ‌است. با این حال، ظاهرا شیراز در عهد ساسانی، زیر سایه شهر استخر (یکی از چهار پایتخت پادشاهی) بوده.

به گزارش همشهری سرزمین من از گروه مجلات همشهری، با حمله اسکندر و نابودی استخر، شیراز رونقی گرفته. لیمبرت، شهبازی و آرتور آربری هر سه فهرستی از نشانه‌های متعددی از سکونت دائم در دشت شیراز و اطراف محل کنونی شیراز در دوران ساسانی ذکر کرده‌اند؛مانند نگاره‌های سنگی مربوط به اوایل ساسانی، اشارات موجود به دو آتشکده (به نام‌های هرمزد و کاریان) و آثار کشف شده در قلعه ساسانی در محل فعلی قصر ابونصر.

با سقوط ساسانیان، در اواخر خلافت عمر، شیراز به تصرف ابوموسی اشعری درآمد. محمد، برادر یا پسرعموی حجاج بن یوسف ثقفی، والی معروف و ستمکار عراق، در سال 64 ق شهر را از نو بنا کرد.

در زمان صفاریان، یکی از قدیمی‌ترین مساجد شیراز در این شهر ساخته شد که هنوز هم سرپاست. عضدالدوله دیلمی (338-372ق) این شهر را پایتخت خود کرد و در آبادانی آن کوشید.

در زمان اتابکان فارس (543-684ق) اهمیت شیراز بیشتر شد و این شهر توانست در رقابت با دو پایتخت شرقی و غربی ایران، هرات و بغداد برای خود جایگاهی بیابد. اوج عصر اتابکان، زمان سعد بن زنگی (599-623 ق) بود که از روی تخلص بزرگ‌ترین شاعر تاریخ ایران، سعدی که از اسم او آمده می‌توان به اهمیتش پی برد. شیراز در سال‌های بعدی این بخت را داشت که از حمله ویرانگر مغول در امان بماند و پناهگاهی شد برای دانشمندان و فرهنگیان.

حتی تیمور هم در جنگی که در 795 ق والی شیراز را شکست داد، از زیبایی شیراز حیفش آمد و سپاهش را به این شهر وارد نکرد. شیراز در زمان کریمخان زند (1163ق-1193ق) رونق مجددی پیدا کرد و در 1180ق پایتخت هم شد.

کریمخان زند استادکاران و کارگران را از سراسر ایران به شیراز آورد. به شیراز در زمان قاجار چندان توجهی نشد اما در قرن اخیر شیراز دوباره پیشرفت کرد. در این سال‌ها البته بوشهر جای شیراز در ترانزیت کالا از خلیج فارس به داخل ایران را گرفت اما تاسیس دانشگاه‌های بزرگ و پررونق یک بار دیگر شیراز را شهری فرهنگی و علمی کرد.

شیراز بعد از تهران دومین شهری بود که صاحب دانشگاه مدرن و امروزی شد. شیراز از قدیم الایام هم «دارالعلم» و «برج الاولیا» بود. شیراز از شهرهایی است که همچنان و هنوز فرهنگ و آداب خاص خود را حفظ کرده.

فلاسفه بزرگی مثل ملاصدرا، عرفای نامداری مثل حلاج و شیخ روزبهان، دانشمندانی مثل علامه قطب‌الدین شیرازی (چشم‌پزشک معروف) و ادبایی مثل سیبویه (مبدع قوانین صرف و نحو عربی) همگی از فرزندان این شهر بوده‌اند.

با این حال، همه ما با شنیدن نام شیراز، قبل از هر چیزی به یاد شعر و شاعران بزرگی می‌افتیم که در این شهر آرمیده‌اند: حافظ، سعدی خواجو، باباکوهی، وصال شیرازی،... تا حمیدی شیرازی که «شنیدم که چون قوی زیبا بمیرد»ش را همه از بریم. شیرازگردی، بدون یادکردن از این شاعران و شعرشان لطفی ندارد، باور کنید.

 

منبع: hamshahrionline

شنبه 5/9/1390 - 13:35
تزیینات و دکوراسیون

 

در این تصویر نمونه‌ای از یك اتاق نوزاد با تركیب رنگی مدرن و غیر‌ سنتی را مشاهده می‌كنید كه تناسب زیادی با حال‌ وهوای كودكانه دارد. دكوراسیون ایده‌آل این تخت‌ خواب نوزاد بسیار تمیز و زیبا جلوه می‌كند و در عین حال كه بسیار كودكانه است با مرور زمان جلوه و زیبایی خود را از دست نخواهد داد.

 

 

این قسمت از دكوراسیون اتاق‌نوزاد، نشان‌دهنده تلفیق سبك مدرن و سنتی است. برای مثال برای لحاف و ملحفه‌ها از تركیب رنگی سنتی سبز و صورتی استفاده شده است؛ در‌حالی‌كه طرح گل‌دار پارچه آن كاملا مدرن است. پرده حریری كه دورتادور تخت‌خواب قرار گرفته است نیز برای زیبایی و لطافت دكوراسیون به فضا افزوده شده‌ است.

 

تدارك یك آشیانه امن

 

تخت‌ خواب نوزاد شما از هر وسیله و عنصر دیگری در اتاق نوزاد مهمتر است. یك تخت‌ خواب راحت و استاندارد، خواب آرام و شادی را برای نوزاد شما در پی دارد كه از جمله موارد حیاتی برای نوزاد، به‌خصوص در ماه‌های اولیه زندگی اوست. نكته مهم این است كه شما باید تخت‌ خوابی را برای نوزادتان تدارك ببینید كه پاسخگوی نیازهای او باشد. تشكی محكم و سفت را برای تخت نوزاد انتخاب كنید كه كاملا درون تخت‌خواب به‌صورت كیپ جا‌بگیرد. ملحفه‌های تشك را كاملا اندازه در نظر بگیرید. برای حفاظت از سر نوزاد در ماه‌های اولیه تولدش، تا زمانی ‌كه بتواند گردن خود را كنترل‌كند نیز باید تمهیداتی برای تخت‌خواب او در نظر بگیرید.

شما می‌توانید از خرید تخت‌خواب برای اتاق‌ نوزاد خود لذت ببرید؛ زیرا به‌دلیل تنوع زیادی كه تخت‌خواب‌های كودك در بازار دارند، این كار به‌نوعی یك سرگرمی محسوب می‌شود. انواع مدرن تخت‌خواب‌های نوزاد واقعا جذاب و زیبا هستند و حتی می‌توانید پس از خرید آن، چیدمان دیگر قسمت‌های اتاق را بر‌اساس تخت‌خواب طراحی كنید.

 

 

جلوه‌های رمانتیك هنوز هم مدرن هستند. این طرح‌های گل‌دار با مقیاس بزرگ با تركیب رنگی كرفسی و یاسی، انتخابی بسیار مناسب برای دكوراسیون تخت‌خواب این اتاق‌نوزاد است. دامن تخت‌خواب با رنگی ملایم و زیبا می‌تواند احساس جدیدی به دكوراسیون تخت‌خواب بیافزاید.

 

 

تركیب رنگی سرمه‌ای و سفید به همراه سبزلیمویی كه در حد چاشنی استفاده شده است جلوه بسیار زیبایی به این تخت‌خواب نوزاد بخشیده است. طرح پولكی (خال‌خالی) قسمتی از محلفه‌ها نیز جلوه‌ای كودكانه به این تخت‌خواب اضافه كرده است.

 

متحد‌سازی دكوراسیون

 

 

استفاده از آویزهای دیواری، كوسن‌ها، تشكچه‌ها و كلاهك آباژور، راه‌ آسانی برای ایجاد یك تم در دكوراسیون اتاق‌نوزاد است. همچنین زمانی‌كه نوزاد شما بزرگ شود و نیاز به ایجاد تغییراتی در جلوه دكوراسیون باشد، می‌توانید از طریق آنها به‌راحتی و بدون دردسر این كار را انجام دهید.

 

 

استفاده از رنگ‌های خنثی در دكوراسیون اتاق‌نوزاد آرامش را برای این فضا به‌ارمغان می‌آورد. از طرف دیگر بعد از گذشت زمان، تغییر جلوه دكوراسیون را راحت‌تر خواهد كرد. دوخت و استفاده از پرچم‌های سه‌گوش پارچه‌ای و طرح‌دار و همچنین كوسن‌ها را می‌توانید خودتان به راحتی انجام دهید و با كمك آنها دكوراسیون تخت خواب را تكمیل كنید.

 

بودجه خود را مدنظر قرار دهید

 

با توجه به اینكه دكوراسیون اتاق نوزاد با بزرگ شدن او تغییر می‌كند؛ بنابراین از همان ابتدا آینده را در نظر بگیرید و با توجه به آن برنامه‌ریزی كنید. بیشترین بخش بودجه شما باید صرف عناصری شود كه قرار است سال‌های بیشتری استفاده شود و كاربرد بیشتری دارند؛ برای مثال تخت‌خواب نوزاد كه قابلیت تبدیل به تخت‌خواب نوجوان را نیز دارد یا میز تعویضی كه قرار است به دراور و فضای ذخیره‌سازی تبدیل شود و برای عناصری كه موارد استفاده از آنها بسیار مقطعی و كوتاه است كمتر هزینه كنید. 

از نگاره‌ها و الگوهای مختص به یك سن خاص در قسمت زیادی از دكوراسیون اتاق استفاده نكنید و از طرح‌هایی بهره گیرید كه برای سنین متفاوتی از كودكان مناسب باشد. سپس برای تعریف حال‌وهوای كودكانه و متناسب با سن كودك، از اكسسوری‌ها و لوازم جانبی مرتبط استفاده كنید كه پس از گذشت زمان بتوانید به‌راحتی آنها را از دكوراسیون حذف كنید. موكت‌كردن كف اتاق نوزاد نسبت به قالیچه اولویت دارد.

هنگام انتخاب و خرید اكسسوری برای اتاق‌نوزاد، كاربرد آنها را دنظر بگیرید و رنگ‌هایی را انتخاب كنید كه دوست‌شان دارید. اتاق‌نوزاد فضایی است كه شما نیز به‌عنوان والدین نوزاد زمان زیادی از روز و شب خود را در آن سپری می‌كنید؛ بنابراین علاوه بر اینكه باید فضایی كاربردی و كامل برای نوزاد باشد، باید برای شما نیز دوست‌داشتنی و راحت باشد.

 

 

یكی از حقه‌های دكوراسیون اتاق‌نوزاد این است كه تعدادی از عناصر و نمونه‌های جذاب و زیبا را به‌صورت مجموعه‌ای كنار هم به‌نمایش بگذارید.

 

 

حاشیه‌ای كه در قسمت فوقانی دیوار این اتاق‌نوزاد استفاده شده، گرما و صمیمیت را در این فضا ایجاد كرده است. همچنین رنگ صورتی تند موجود در اتاق، با كمك رنگ سفید كتابخانه به تعادل رسیده است و سبب شده تا وجود رنگ صورتی آزاردهنده جلوه نكند.

 

 

در این اتاق نوزاد، طرح‌های كارتونی و سنتی با‌یكدیگر به‌طرز جالبی تركیب شده‌اند. وجود طرح‌های عروسكی و بامزه روی پرده و روكش مبل این اتاق سبب شده تا فضایی دوست‌داشتنی برای نوزاد به‌وجود آید.

 

منبع: Bartarinha.ir

پنج شنبه 3/9/1390 - 23:6
تزیینات و دکوراسیون

اول از همه به دیوار اتاق​ها فکر کنید. رنگ دیوارها باید سرد و خنک باشد. مثل آبی​روشن یا صورتی روشن. هرگز از رنگ​های متالیک برای دیوارها استفاده نکنید. چنین رنگ​هایی برای اتاق هیچ مناسبتی ندارند و در ضمن باعث می​شوند بچه​ها هرگز احساس آرامش نکنند. در ضمن برای طبیعی​تر کردن فضای اتاق و تأثیرگذاری رنگ​های خنکی که ذکر شد سعی کنید کمی هم​رنگ سفید به اتاق اضافه کنید. حالا چه در قالب وسایل و چه در قالب رنگ​آمیزی حاشیه دیوارها.

برای بقیه اتاق از جمله وسایلی مثل تخت و لوستر خیلی مهم نیست که حتما همه چیز مدرن باشد چون به طور کلی در چنین مواردی چیزهایی پیشنهاد می​شود که راحتی بچه​ها را به همراه داشته باشد.

 

 


مشکل اصلی وقتی ایجاد می​شود که باید جایی برای اسباب​بازی​ها در اتاق در نظر گرفت. خب بیشتر اسباب​بازی​ها در واقع هماهنگی با مدرنیته ندارند. البته برای این قضیه دو راه حل وجود دارد. اول اینکه پدر و مادرهای محترم اینقدر پولدار باشند تا بتوانند اسباب​بازی​های گرانقیمت برای بچه​ها بخرند ـ چون اسباب​بازی​های گران معمولا مدرن هم هستند ـ هر چند این راه حل کم و بیش نامعقول است!​ یا اینکه اگر می​خواهید فضای اتاق صددرصد مدرن باشد، اسباب​بازی​ها را در جایی دیگر نگهداری کنید و برای تزئین اتاق از آنها استفاده نکنید.

 

منبع: Bartarinha.ir

پنج شنبه 3/9/1390 - 22:57
آموزش و تحقيقات

توسعه آموزش عالی و ایجاد امکانات و تجهیزات لازم برای دانشگاه‌ها در جهت تسهیل فرآیند تحصیل برای دانشجویان یکی از اهدافی است که جمهوری اسلامی ایران با پیگیری آن توانسته است به یکی از قطبهای علمی منطقه تبدیل شود.

دانشگاه سیستان و بلوچستان بعنوان دانشگاه مادر در منطقه جنوب شرق شناخته شده است. این دانشگاه که در منطقه محروم سیستان و بلوچستان قرار دارد یکی از مجهزترین دانشگاههای کشور محسوب می‌شود.

دانشگاه سیستان و بلوچستان دارای هیأت امناء مستقل، هیأت ممیزه مستقل می باشد و از نظر تشكیلاتی در ردیف دانشگاههای الف و توسعه یافته كشور قرار دارد.

این دانشگاه دارای 22 دانشكده، حدود نوزده هزاردانشجو و دانش آموز، 340 رشته گرایش در مقاطع مختلف كه از این تعداد  139  رشته گرایش در مقطع كارشناسی ارشد، 24 رشته گرایش در مقطع دكتری می باشد.

توجه شما را به تعدادی از عکس‌های این دانشگاه جلب می کنیم.











منبع: مشرق
پنج شنبه 3/9/1390 - 22:35
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته