• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 191
تعداد نظرات : 47
زمان آخرین مطلب : 4184روز قبل
اخبار

 

"حسن پلارک" دوشنبه(1391.10.18) در جمع خبرنگاران در بازدید از کارگاه های ستاد بازسازی عتبات عالیات فارس در شیراز، با تصریح بر پیشرو بودن مردم استان فارس در کمک به بازسازی عتبات عالیات گفت: مردم فارس مانند سایر نقاط کشور همواره در موضوع بازسازی عتبات عالیات احساس مسئولیت می‌کنند. 

وی در ادامه با اشاره به کمک های مردم ایران برای بازسازی عتبات در پنج سال گذشته مردم ایران کمک‌های فراوانی برای بازسازی عتبات بیان کرد: در این پنج سال مردم ایران بیش از 100 میلیارد تومان به امر بازسازی عتبات کمک کرده‌اند.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات همچنین با اشاره به پروژه ترفیع گنبد حضرت امام حسین (ع) عنوان کرد: براساس این طرح، گنبد حرم مطهر حضرت امام حسین (ع) شاهد ترفیع 7.5 متری می‌شود. 

پلارک تصریح کرد: در پروژه مرتفع‌سازی گنبد فعلی دست نمی‌خورد و با حفظ گنبد عملیات مرتفع‌سازی صورت می‌گیرد. 

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات خاطرنشان کرد: تمام پروژه‌های ستاد بازسازی در کشور عراق علاوه بر هماهنگی با مرجعیت شیعه دارای قرارداد با دستگاه‌های متولی این کشور است.

 خبرگزاری دانشجو

سه شنبه 19/10/1391 - 14:9
اهل بیت

السلام علیک یا غریب مدینه

1

سه شنبه 19/10/1391 - 14:0
اخبار

استانداری نجف از آمادگی خود برای استقبال از زوار امام علی(ع) در ذکر رحلت حضرت رسول اکرم(ص) که جمعه این هفته خواهد بود، خبر داد.

"عدنان الزرفی" با اشاره به اجرایی شدن طرح‌های امنیتی و خدمات‌رسانی برای میزبانی زائران نجف اشرف، گفت: پیش از این طرح‌های ما در اربعین حسینی با موفقیت اجرایی شد و در این طرح نیز همچون طرح قبلی اداره‌های بهداشت، پلیس، آب، شهرداری‌ها و راهنمایی و رانندگی مشارکت خواهند داشت.

وی همچنین با اشاره به آمادگی کامل نیروهای امنیتی و خدماتی در این طرح، افزود: طرح میزبانی از زوار امام علی(ع) از سه نقطه از استان نجف اشرف در ورودی استان بابل و ورودی‌های شمالی و جنوبی اجرایی می‌شود.

 خبرگزاری فارس

سه شنبه 19/10/1391 - 13:54
اهل بیت

 

 1

هر روز در سکوت خیابان ِ دوردست
روی ردیف نازکی از سیم می‌نشست
وقتی کبوتران حرم چرخ می‌زدند
یک بغض کهنه توی گلو داشت
می‌شکست
ابری سپید از سر گلدسته می‌پرید:
جمع کبوتران خوش‌آواز خودپرست
آنها که فکر دانه و آبند و این حرم
جایی که هرچقدر بخواهند دانه هست
آنها برای حاجتشان بال می‌زنند
حتا یکی به عشق تو آیا پریده‌است؟
رعدی زد آسمان و ترک خورد ناگهان
از غصه‌ی کلاغ، کلاغی که سخت مست
ابر سپید چرخ زد و تکه‌پاره شد
هرجا کبوتری به زمین رفت و بال بست
باران گرفت بغض خدا هم شکسته بود
تنها کلاغ روی همان ارتفاع پست،
آهسته گفت: من که کبوتر نمی‌شوم
                      اما دلم به دیدن گلدسته‌ات خوش‌ست
      (مژگان عباسلو)
سه شنبه 19/10/1391 - 13:29
دانستنی های علمی

صلیب شکسته ، گردونه خورشید، یا بر اساس نام باستانی آن "سواستیکا" یک چلیپا با شاخه‌های 90 درجه به سمت راست یا چپ است. که معمولاً با جهت افقی یا گوشه‌هایی با زاویه 45 درجه است.

این نماد در تاریخ کهن اروپا و همچنین آثار کشف شده از فرهنگ‌های هند و اروپایی مانند هند و آریایی٬ ایرانی ٬ هیتی‌ها ٬ سلتی‌ها و یونانی‌ها به چشم می‌خورد. با این حال اولین نمونه‌های استفاده از چلبپای شکسته مربوط به تعدادی سفال یافت شده در استان خوزستان در ایران در 5 هزار سال قبل از میلاد است.
محمد ناصری فرد نویسنده کتاب سنگ نگاره های ایران در این باره می گوید: در ایران باستان این نشان مقدس را گردونه مهر می گفتند. نقش های متعدد صلیب شکسته یا گردونه ی مهر در نقاط مختلف ایران کشف شده است. گردونه ی مهر واژه ی سواستیکابرگرفته از زبان سانسکریت و آمیزه ای از سو، هست و هستی است. سواستیکا همچنین نشانه آب، خاک، باد، آتش یا خورشید و خوش اقبالی هم به حساب می آمد. این نماد در میان سنگ نگاره های ایران(5000 ق.م) و طرح روی سفالینه های ایران(3000 ق.م) به صورت متعدد دیده می شود.
چند نمونه از سنگ نگاره های با مضمون گردونه مهر در نقاط مختلف ایران
 بر اساس اطلاعاتی که این کارشناس داده است، گردونه خورشید بر روی سنگ نگاره های بسیاری در گوشه و کنار ایران نیز دیده شده است، تا کنون سنگ نگاره هایی در کردستان، بیرجند و تیمره در استان مرکزی با نقش گردونه خورشید دیده شده اند.
همچنین یک گردنبند ایرانی کشف شده در استان گیلان که دارای قدمتی در حدود یک هزار سال قبل از میلاد است و امروزه ، موزه ملی نگهداری می شود نیز نماد گردونه مهر دیده می شود.
گردنبدی با نشانه گردونه مهر یافت شده در گیلان
سواستیکا از واژه سانسکریت "svastika" مشتق شده و به معنای خوب برای بودن است. در فرهنگ هند و اروپایی، این نشان بر روی اشیا یا مردم ایجاد می شد تا برایشان شانس بیاورد. این نشان برای هزاران سال متداول بوده است، خصوصاً به عنوان یک نماد هند در کتابهای مقدس، به معنای بخت، برهما یا سامسارا (تولد دوباره). امروزه این نشان معمولاً در آثار هنری هندی و معماری کنونی و باستانی هندو و نیز در خرابه‌های شهر تاریخی تروآ دیده می شود.
چلیپای شکسته در بسیاری از هنرها و طراحی‌های تاریخ بشری پدیدار می‌باشد، نشان بسیاری از چیزها، همچون خوش اقبالی، خورشید در آئینمهر پرستی، برهما یا هندوها بود. در روزگار باستان، صلیب شکسته در بین سومری‌ها، سلت‌ها و یونانی‌ها استفاده می‌شد.
در غرب اما، چلیپای شکسته با نام سواستیکا به عنوان نماد نازیسم شناخته می‌شود (به خاطر آنکه به عنوان نشان حزب ملی کارگران سوسیالیست آلمان به‌کار می‌رفت). پس از جنگ جهانی دوم، این نماد وجهه بدنامی در غرب پیدا کرده‌است. چرا که حزب نازی آلمان در سال1920 میلادی این نشان را نمادی برای خود قرارداد. این نشان در پرچمها، مدالها و بازوبندهای این حزب مورد استفاده وسیع قرار گرفت.
نشانه گردونه مهر حک شده بر روی کلاه رسمی پلس های نازی 
بدنامی حزب نازی آلمان برای این نماد به اندازه ای بود که حالا استفاده از آن در بسیاری از کشورهای جهان کاری خلاق قانون و برابر با زندان رفتن است، به عنوان مثالدر کشور آلمان  استفاده از این نماد که تداعی کننده نشان‌ها و پرچم‌های مربوط به حزب نازی آلمان است ممنوع و در آلمان جرم تلقی می‌شود. این کار ممکن است منجر به حداکثر 3 سال زندان یا پرداخت جریمهٔ نقدی شود.
همچنین در لهستان نشان دادن عمومی علامت نازی‌های آلمان شامل صلیب شکسته یک جرم کیفری با 2 سال زندانی است.در برزیل نیز استفاده از صلیب شکسته یا هر چیزی دیگری که اشاره به نازی‌های آلمان داشته باشد از سال 1989 تا کنون جرم تلقی شده و در بهترین حالت از 2 تا 5 سال زندانی دارد.
خبرگزاری میراث فرهنگی-گروه میراث
دوشنبه 18/10/1391 - 14:22
عکاسی
132

خبرگزاری میراث فرهنگی(CHN)

دوشنبه 18/10/1391 - 14:13
عکاسی
12
3
خبرگزاری میراث فرهنگی(CHN)
دوشنبه 18/10/1391 - 14:4
اخبار

ایستگاه عاشقان ابا عبدالله

از راه‌های توسعه گردشگری در غرب کشور بهره بردن از پتانسیلی است که زائران عتبات عالیات ایجاد می‌کنند. اما این پتانسیل تا زمانی که در انحصار سازمان حج و زیارت باشد نمی‌تواند نتایج اثر بخشی را متوجه گردشگری منطقه کند چنانکه طی چند روز گذشته شاهد این مهم در مرزهای مهران و قصر شیرین بودیم.به واسطه اربعین حسینی هزاران زائر ایرانی به عتبات عالیات رفتند تا در این روزها در کربلا حاضر شوند. این زائران از مرزهای مهران و قصرشیرین و سایر مرزهای غربی کشور به عراق اعزام شدند البته این اعزام طی چند روز گذشته در مرز مهران شکل دیگری نیز به خود گرفت و زائران انفرادی نیز مجوز خروج از مرز دریافت کردند.این درحالی است که بزرگراه کربلا با هزینه‌های میلیاردی که با خود به همراه داشت و گفته می‌شد قرار است پیوند مواصلاتی بین ایران و عراق باشد، در مقابل ایده راه اندازی گردشگری انفرادی زائران به عتبات از مرز مهران شکست خورد.

هرچند گفته می‌شود روزانه 6 هزار زائر از این بزرگراه که بیش از 20 سال از آغاز ساخت آن می‌گذرد و همچنان به اتمام نرسیده، به شهرهای زیارتی عراق سفر می‌کنند ولی این روزها به دلیل انحصار خروج زائران با کاروان‌های حج و زیارت ، هتل‌های قصر شیرین بدون مسافر ماندند.
"بهروز مرادی" نماینده هتل‌داران قصر شیرین و خسروی در این خصوص به CHN‌ گفت: «در اربعین سال جاری نسبت به سال گذشته با افت 70 درصدی مسافران روبه‌رو شدیم چراکه از یک سو گران شدن قیمت سفر به عتبات و از دیگر سو عدم تعلق ارز مسافرتی به زائران سبب کاهش چشمگیر تعداد زائران عتبات عالیاتی شد که از قصر شیرین و خسروی سفر می‌کنند.»
به گفته او، هتل‌های مرز قصر شیرین و خسروی جز با سازمان حج و زیارت با جای دیگری قرار داد ندارند و تنها پذیرای زائران این سازمان هستند و در چنین شرایطی که زائران عتبات عالیات با کاهش روبه‌روست و روزانه حدود 6 کاروان از این مرز عبور می‌کنند و گاهی اوقات تعداد آن‌ها به 15 کاروان می‌رسد، به تبع آن ضریب اشغال هتل‌ها نیز کاهش داشته است.
از مرز قصر شیرین و خسروی به دلیل سیاست‌های موجود، اجازه تردد زائران انفرادی داده نمی‌شود اینگونه است که هتل‌های واقع در این منطقه تنها باید در انتظار زائران سازمان حج و زیارت باشند.
در واقع می‌توان گفت طرحی که در سال 1370 با شروع اولین قطعه در حد فاصل بیستون ، صحنه در استان کرمانشاه با اعتبار 25 میلیارد و600 میلیون تومان آغاز شد و قرار است تا نقطه صفر مرزی با کشور عراق در قصرشیرین ادامه داشته‌باشد. ولی اینگونه به نظر می‌رسد که اختصاص میلیاردها تومان برای ادامه و تعریض این بزرگراه نیز نتوانست در مقابل تمهیدات و آزادسازی مرز مهران برای خروج زائران انفرادی قد علم کند و به نوعی کم آورد. شاید بتوان یکی از بزرگ‌ترین دلایل این امر را انحصار سفر عتبات در دستان سازمان حج و زیارت دانست.
این درحالی است که "مجید محمدزاده" رییس هیئت مدیره اتحادیه هتلداران ایلام با اعلام خبر رسیدن ضریب اشغال هتل‌های این منطقه به 100 درصد گفت: «طی چند روز گذشته به واسطه اربعین حسینی و باز بودن مرز مهران برای تردد زائران انفرادی با حضور تعداد زیادی از زائران عتبات روبه‌رو بودیم چنانکه نه تنها زائرسراها و حسینه‌ها مملو از زائران بودند بلکه هتل‌های ایلام نیز توانستند ضریب اشغال 100 درصد را تجربه کنند.»
او در ادامه از تشکیل نشستی خبر داد که حدود 20 روز پیش با حضور استاندار واسط، بغداد و ایلام در مرز مهران تشکیل شد و طبق نتایج آن نشست قرار است کنسولگری عراق در ایلام شکل گیرد و نمایده آنها در مهران مستقر شود تا تردد زائران انفرادی از مرز مهران عملی شود. البته باید تا عملیاتی شدن این تصمیمات منتظر ماند.
به گفته رییس هیات مدیره اتحادیه هتلداران ایلام، قرار است با دریافت 40 دلار از زائر ایرانی در مرز مهران، مجوز ورود به عراق صادر شود تا از این پس تردد زائران انفرادی از این مرز آسان‌تر شود. در چنین شرایطی می‌توان به رونق گردشگری و هتلداری منطقه امیدوار بود.
خبرگزاری میراث فرهنگی-گردشگری
دوشنبه 18/10/1391 - 13:47
دانستنی های علمی

ایستگاه عاشقان اباعبدالله

دو ماه محرم و صفر برای شیعیان ماه های اندوه است. در این دو ماه که با شهادت امام حسین (ع) و یارانش در کربلا آغاز می شود، با سالروز شهادت پیامبر اکرم (ص) و امام حسن مجتبی (ع) و امام رضا (ع) به پایان می رسد، در دوره های مختلف ده روز مراسم عزاداری و روضه خوانی برپا است. در این دو ماه در شهرهای مختلف ایران آیین هایی ویژه برپا می شود که مهمترین این آیین ها در دهه نخست ماه محرم برپا می شود. اما در مشهد با توجه به شهادت امام رضا(ع) در آخرین روز صفر عمده مراسم در دهه آخر صفر برپا می شود. در باور مردم این شهر ماه صفر ماهی است که اندوه فراوان به همراه دارد. مردم این شهر بر این اعتقادند که سیزدهمین روز صفر از  بدیمن ترین روزها است و با خواندن دعا و برگزاری مراسم روضه خوانی سعی می کنند این مصیبت را از خود دور کنند. یکی دیگر از نکات خاص مردم این شهر و سایر بخش های خراسان این است که روز وفات پیامبر را که 28 صفر است، را چهل و هشتم می خواندند. به نظر مردم شناسان این نام گذاری به این دلیل است که مردم بر این باورند که 48 روز بعد از شهادت امام حسین (ع)سالروز شهادت جد بزرگوار ایشان است. یعنی تاریخ وفات پیامبر را با عاشورا همراه می کنند. در این روزها علاوه براین که مردم نذری ها و مراسم خاصی دارند، به جز قیمه غذاهای دیگری را نیز به عنوان نذری می پزند که مهمترین این غذاها عبارت است از شله و دیگچه. شله نوعی آش شبیه آش شله قلمکار است که بدون سبزی و با ادویه تند و گوشت فراوان پخته می شود. دیگچه نیزنوعی برنج است که با شیر، شکر و هل و گلاب پخته می شود.

اما پایان ماه صفر و آغاز ماه ربیع الاول در شهر مشهد آداب و آیین های خاصی دارد که از شب شهادت امام رضا (ع) آغاز می شود. در این شب خدام حرم امام رضا شمعدان هایی در دست گرفته و دور آستان مقدس امام هشتم می گردند و سپس در صحن اصلی (صحن کهنه) رو به روی ایوان طلا می ایستند و دعا خوانده و عزاداری می کنند. با این مراسم که به نام خطبه خوانی معروف است و از بعد از اذان مغرب برگزار می شود؛ پایان دو ماه عزاداری اعلام می‌شود .
همچنین صبح روز اول ربیع الاول پیش از آن که سپیده سر بزند؛ و زمان اذان صبح خوانده شود، مردم به در مساجد می روند و با کوبیدن در مسجد پایان ماه های غم و شادی را به پیامبر نوید می دهند. این رسم که هنوز هم در این شهر وجود دارد، از گذشته دور بوده است. اما مراسم عزاداری در این شهر با پایان ماه صفر به پایان نمی رسد. بیشتر خانواده ها تا روز دوم ربیع الاول که برابر با سوم امام رضا (ع) است عزاداری دارند. در این روز پس از دو ماه پرچم سیاه عزا از بالای گنبد طلای امام رضا برداشته و پرچم سبز یا پرچم قرمز رنگ نصب می شود. همچنین نقاره خانه بعد از دو ماه بار دیگر نواختن را از سر می گیرد.
مشهد ـ خبرگزاری میراث فرهنگی
دوشنبه 18/10/1391 - 13:33
داستان و حکایت

ایستگاه عاشقان اباعبدالله

به نقل ازمرحوم علامه محمدحسین حسینی طهرانی- جلد دوم کتاب «انوار الملکوت»برگرفته از مرحوم شیخ محمد بن المشهدى صاحب کتاب «مزار کبیر»:

سلیمان أعمش گوید که در کوفه منزل داشتم و مرا در آنجا همسایه‌اى بود که طریق اهل بیت نداشت؛ من بعضى از اوقات با او مى‏ نشستم و مذاکره مى‌کردم. در شب جمعه‌اى به او گفتم: نظر تو درباره زیارت حسین علیه‌السلام چیست؟ گفت: بدعت است و هر بدعت ضلالت است. و هر ضلالت در آتش است!
من با نهایت خشم از نزد او برخاستم و به منزل آمدم، و با خود گفتم: چون سحر شود به نزد او مى‏روم و از فضایل مولا أمیرالمؤمنین آنقدر براى او نقل مى‏‌کنم که از شدت حزن و غصه چشمانش گرد شود. سحر به منزل او رفتم و در زدم، صدا از پشت در آمد که در منزل نیست و به زیارت حسین(ع) به کربلا رفته است. تعجب نمودم و با شتاب به سمت کربلا حرکت کردم. آن شیخ را دیدم که سر به سجده گذارده و از رکوع و سجود خستگى نداشت. به او گفتم: تو مى‏ گفتى که زیارت حسین بدعت است و هر بدعت ضلالت و هر ضلالت در آتش است! چه شد که خود به زیارت آمدى؟!
گفت: اى مرد! مرا ملامت مکن که من از حقانیت اهل بیت(ع) خبرى نداشتم. دوش که به خواب رفتم مردى را در خواب دیدم که نه بلند بود نه کوتاه، و از نهایت حسن و بهاء نمى‌‏توانم توصیف کنم. او راه مى‏رفت و اطراف او را هاله‏‌وار جماعتى احاطه کرده بودند. و جلوى این جماعت مردى بر اسبى سوار بود که دم اسب او چند بافت داشت، و این مرد تاجى بر سرش بود که چهار گوشه داشت، و بر هر گوشه جواهرى درخشان بود که در ظلمات شب هر کدام مسافت سه روز راه را روشن مى ‏کرد.
پرسیدم: آن مرد که دور او را گرفته‏اند کیست؟ گفتند: محمد بن عبدالله خاتم النبیین است.
پرسیدم که این سوار که در جلو مى‏رود کیست؟ گفتند: أمیرالمؤمنین على بن أبى‏طالب است.
آنگاه بر آسمان نظر افکندم دیدم ناقه‏‌اى از نور، و بر آن کجا‌وه‌اى است و در هوا حرکت مى‏کند.
گفتم: این از آنِ کیست؟ گفتند: از آنِ خَدیجَه بنت خُوَیلِد و فاطمه زهرا (س).
گفتم: آن جوان کیست؟ گفتند: حضرت حسن مجتبى(ع).
گفتم: این جماعت و این کجاوه همگى به کجا مى‏روند؟ گفتند که شب جمعه است و همگى به زیارت کشته شده به تیغ ستم، سید الشهداء حسین بن على به کربلا مى‏روند.
آنگاه متوجه کجاوه شدم، دیدم رقعه‌هایی از آن به زمین مى‏ریزد و بر روى هر یک از آنها نوشته است: «أمانٌ مِنَ النّارِ لِزُوّارِ الحُسَینِ علیه السّلام فى لَیلَة الجُمُعَة؛ امان از جانب پروردگار است براى زائرین حسین (ع) در شب جمعه از آتش دوزخ».
آن وقت هاتفى ندا کرد ما را که: آگاه باشید که ما و شیعیان ما در درجه عالیه‌‏اى در بهشت قرار خواهیم داشت! اى سلیمان! من از این مکان مفارقت نمى‌کنم تا روح از بدنم مفارقت کند.
مرحوم شیخ نورى گوید: مرحوم طُرَیحى آخرِ این خبر را چنین نقل کرده است که آن شیخ گفت: ناگاه دیدم رقعه‏هایى از بالا به زمین مى‏ریزد. سؤال‏ کردم که چیست؟ گفتند که: این رقعه‌هاى امان است براى زوّار حسین علیه السلام در شب جمعه. من یکى از آنها را براى خود طلب کردم. گفتند: این رقعه‏ها حقّ تو نیست! تو مى‏گویى زیارت حسین بدعت است! هرگز از این رقعه‌ها نخواهى یافت تا آنکه زیارت کنى حسین(ع) را و اعتقاد پیدا کنى به فضل و شرافت او!
پس من از خواب بیدار شدم و هراسان بودم، و در همان ساعت قصد زیارت سید خودم حسین علیه السلام را نمودم.
دوشنبه 18/10/1391 - 9:30
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته