• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 372
تعداد نظرات : 47
زمان آخرین مطلب : 5764روز قبل
آموزش و تحقيقات
 الكترون های نوارهای پر در رسانش الكتریكی سهمی ندارند. تنها آن دسته از الكترون ها در رسانش الكتریكی نقش دارند كه در نوارهای بخشی پر هستند. الكترون با جذب انرژی از یك تراز به تراز خالی بالاتر گذار می كند. گذار الكترون از یك تراز به تراز دیگر در همان نوار به انرژی كمی نیاز دارد. اما گذار از یك نوار به نوار دیگر انرژی بسیار زیادی لازم دارد. در این جا ذكر دو نكته ی مهم  ضروری است. 1- وقتی می گوییم یك الكترون از یك تراز به تراز بالاتر می رود، منظورمان این است كه الكترون انرژی خود را به مقدار معینی افزایش داده است، نه این كه الكترون از جایی درون جسم جامد به جای دیگررفته است.

2- انرژی مورد نیاز الكترون برای انجام گذار بین ترازهای مختلف در یك جسم جامد از دو منبع می تواند تأمین شود. یكی میدان الكتریكی كه جسم جامد در آن قرار گرفته و دیگری برانگیختگی گرمایی.

يکشنبه 17/6/1387 - 14:33
آموزش و تحقيقات
نظریه ی نواری برای جسم جامد كه مجموعه ای از اتم های نزدیك به هم می باشد، ترازهای انرژی الكترون ها براساس نظریه ی نواری تعریف می شود. ویژگی های این نظریه عبارت اند از:الف : ترازهای انرژی الكترون ها در جسم جامد (مانند مدارهای اتمی) مقدارهای انرژی ویژه ی خود را دارند. ب : ترازهای انرژی الكترون ها در جسم جامد نیز همانند ترازهای اتمی گسسته اندپ : هر تراز انرژی تنها توسط یك الكترون می تواند اشغال شود.ت : از همه مهم تر این كه ترازهای انرژی الكترون در جسم جامد تشكیل نوارهایی را می دهند. هر نوار شامل تعداد بسیار زیادی ترازهای گسسته است كه از نظر مقدار انرژی بسیار نزدیك به هم هستند. ولی بین نوارهای مختلف در برخی از موارد ممكن است از نظر انرژی فاصله ی زیادی باشد. در فاصله ی بین نوارهای انرژی هیچ تراز انرژی وجود ندارد. این فاصله را ناحیه ی ممنوع یا گاف انرژی می نامند.  ترازهای انرژی از پایین به بالا توسط الكترون ها اشغال می شوند تا جائیكه دیگر تراز خالی در نوار اول موجود نباشد حال اگر تعداد الكترون ها در جسم جامد بیش از تعداد ترازها در نوار اول باشد، ترازهای انرژی نوار بعدی نیز به ترتیب از پایین به بالا اشغال می شوند. آخرین نوار ممكن است پر شود یا بخشی از آن پر شود یا خالی باشد.
يکشنبه 17/6/1387 - 14:32
دعا و زیارت
10- نوشتن صلوات: رسول اكرم(ص) فرمود: هركس صلوات را بنویسد در كتابی و یا بر مكانی تا وقتی كه باقی باشد برای نویسنده حسنات نویسند. 11- صلوات بعد از نماز صبح: حضرت صادق(ع) فرمودند: می خواهید آموزم چیزی را كه روی شما را از گرمی آتش جهنم نگاهدارد. فرمودند: بلی. گفتند بعد از نماز صبح صد مرتبه بگو اللهم صل علی محمد و آل محمد حق تعالی روی تو را از گرمی جهنم نگه می دارد. 12- صلوات:‌ سبب یاد آمدن فراموشی می شود. 13- صلوات: سبب خواری و دور شدن ابلیس از انسان می شود. 14- صلوات: مانع از لغزیدن قدمها بر پل صراط است. 15- صلوات: سبب توانگری است و فقر را از بین می برد. 16- صلوات: باعث نور در قبر است. 17- صلوات: موجب دفع عطش در روز قیامت است. 18- صلوات: باعث برداشتن عذاب قبر است. 19- گناه برای انسان نوشته نشود: رسول اكرم(ص) هر كه یك مرتبه بر من صلوات فرستد، آن دو ملكی كه حافظ اویند، ‌تا سه روز،‌ هیچ گناهی برای او نمی نویسند. 20- شقی ترین مردم: پیامبراكرم(ص) فرمودند شقی ترین مردم كسی است كه نام مرا بشنود و صلوات نفرستد. 
يکشنبه 17/6/1387 - 14:27
دعا و زیارت
فضیلت صلوات فرستادن 1- موجب رضای حق تعالی است: چنانچه امام صادق(ع) روایت كرده است كه رسول خدا(ص) فرمود: صلوات فرستادن شما بر من روا شدن حاجتهای شما است و خدا را از شما راضی می گرداند و اعمال شما را پاكیزه می كند. 2- آن كه موجب شفاعت آن حضرت است: روایت از رسول اكرم(ص) كه به حضرت علی(ع) می فرمود یا علی هر كه در هر روز یا در هر شب بر من صلوات فرستد شفاعت من برای او واجب می شود هر چند كه از اهل گناهان كبیره باشد. 3- باعث نزدیكی به حضرت محمد(ص) خواهد شد: چنانچه رسول خدا فرموده است. در روز قیامت اول كسی كه حِله بهشت پوشد پدر من ابراهیم(ع) است و بعد از آن مرا حله پوشانند و امیرالمؤمنین علی(ع) را كه در پیش روی من بایستد و تمام امت در عقب سر من با تفاوت درجات و هر بنده ای كه بعد از نماز واجب ده مرتبه بر من و آل من صلوات فرستد او را در نزد من جای دهند و مرا ببیند و من او را ببینم و روی او مانند ماه شب چهارده تابان باشد. 4- موجب دفع نفاق است: رسول خدا(ص) فرمود: كه بلند گردانید آوازهای خود را در صلوات فرستادن بر من زیرا نفاق را برطرف می سازد. 5- سبب خلاصی از غیبت می شود: حضرت خضر(ع) فرمود كه چون كسی در وقت بیرون رفتن از مجلس بگوید: بسم الله الرحمن الرحیم و صلی الله علی محمد و آل محمد حق تعالی ملكی را می فرستد تا آن كه نگذارد اهل آن مجلس غیبت او نمایند. 6- موجب استجابت دعا است: سفارش شده از طرف امام صادق(ع) كه در موقع دعا كردن اول و آخر آن صلوات بفرستید چون صلوات به آسمان بالا رود دعا را هم با خود بالا می برد و خداوند كریم تر از آن است كه چون از او دو حاجت بخواهند فقط یكی را برآورد. 7- موجب سنگینی میزان حسنات است: چنان كه روایت شده از آن حضرت سنگین ترین چیزی كه در قیامت در میزان می گذارند صلوات است. 8- باعث بخشیدن گناهان است: در كتاب جامع الاخبار از رسول خدا(ص) است كه فرموده هر كه در روز جمعه صد مرتبه برمن صلوات فرستد حق تعالی گناهان هشتاد ساله او را بیامرزد. 9- ملائكه برای او صلوات فرستند: رسول اكرم(ص) فرمود: جبرئیل نزد من آمد و مرا بشارت داد به آن كه حق تعالی می فرماید هر بنده ای كه بر تو صلوات فرستد هفتاد هزار ملك بر او صلوات فرستند و از اهل بهشت است. 
يکشنبه 17/6/1387 - 14:26
آموزش و تحقيقات
یكی از این موارد ستاره ای نوترونی موسوم به 1 E1207.4-5209 است كه در خلال طولانی ترین عكسبرداری رصدخانه XMM-Newton كه 72 ساعت به طول انجامید آشكار شد.با كمك این تصویر برداری اخترشناسان اروپایی موفق شدند برای اولین بار به طور مستقیم به اندازه گیری میدان مغناطیسی این ستاره بپردازند این در حالیست كه پیش از این تنها با كمك روشهای غیر مستقیم نظیر استفاده از نظریات شكل گیری ستاره های پرجرم و یا بررسی آهنگ كاهش دوران ستاره نوترونی (كه با كمك بررسی داده های رادیویی امكان پذیر می شد) این میدان مغناطیسی مورد محاسبه قرار می گرفت . اما این بار اخترشناسان توانستند با رصد تابش پرتو X یك ستاره نوترونی این میدان را مستقیما ندازه گیری كنند تابش پرتو X پیش از آنكه در فضا منتشر شود از درون میدان مغناطیسی ستاره نوترونی عبور می كند و این میدان اثر انگشت خود را بر روی این پرتو باقی می گذارد. با بررسی پرتوهای دریافت شده می توان میدان را شناسایی كرد . اما نكته هیجان انگیز در خصوص این ستاره نوترونی جای دیگری بود میدان مغناطیسی كه به روش مستقیم مورد اندازه گیری قرار گرفت 30 برابر ضعیف تر از میدانی بود كه روشهای غیر مستقیم اعلام می كرد ند و این پرسشی تاز ه را مطرح می كرد منشا این اختلاف چیست. در مدلهای رایج اندازه گیری میدان مغناطیسی ستاره های نوترونی فرض می شود كه كاهش سرعت ستاره تنها در اثر میدان مغناطیسی ستاره و واكنش ان با محیط اطراف است د حالیكه به نظر می رسد، حداقل در مورد 1 E1207.4-5209 عامل دیگری نیز در كاهش سرعت ستاره نقش ایفا می كند و آن قرصی از بقایای انفجار ابرنواختری است كه در اطراف ستاره نوترونی باقی مانده است.

حال این سوال مطرح اسن كه آیا این مورد تنها یك استثنا و گونه جدیدی از ستاره های نوترونی است و یا نمونه ای عمومی از این خانواده از اجرام آسمانی است. بررسیهای بعدی باید پاسخگوی این سوال باشد.

يکشنبه 17/6/1387 - 13:19
آموزش و تحقيقات
تعیین اندازه میدان مغناطیسی ستاره ای نوترونی برای اولین بار میدان مغناطیسی یك ستاره نوترونی به شكل مستقیم تعیین شد با استفاده از رصدخانه پرتو X آزانس فضایی اروپا موسوم به XMM-Newton ، اخترشناسان اروپایی موفق شدند برای اولین بار و بدون واسطه میدان مغناطیسی یك ستاره نوترونی را مورد سنجش قرار دهند و دید دقیق تری نسبت به این موجودات راز آلود كیهان به دست آورند. ستاره های نوترونی اجرامی بسیار چگالند . این ستاره ها با جرمی معادل خورشید در كره ای به قطر 20 تا 30 كیلومتر فشرده می شوند و جرمی با چگالی بسیار بالا را تولید می كنند. ستاره های نوترونی حاصل انفجارهای ابرنواختری است. پس از آنكه لایه های ستاره در اثر انفجاری مهیب در فضا پراكنده شد بقایای ستاره اصلی به شكل قلبی چگال باقی می ماند و ستاره نوترونی را تشكیل می دهد ستاره ای كه با آهنگی غیرقابل تصور به دور خود می چرخد. این گونه اجرام اگرچه خانواده ای آشنا ازاجرام كیهانی به حساب می ایند اما به شكل فردی و تك تك اطلاع اندكی از آنها در دست داریم.این اجرام در هنگام تولد دمای بسیار بالایی دارند و تابش قوی از خود ساطع می كنند اما پس از گذشت زمان با سرعت حرارات خود را از دست می دهند و به همین دلیل تابشهای قوی خود نظیر تابش در محدوده پرتو X را از دست داده و در طول موجهای رادیویی به تابش می پردازند و به همین دلیل است كه برای بررسی آنها باید از این طول موجها استفاده كرد. تنها تعداد اندكی از این اجرام تابشهایی در طول موج X نشان می دهند.
يکشنبه 17/6/1387 - 13:18
دعا و زیارت
الهى عارفان گویند عرفنى نفسک، این جاهل گوید عرفنى نفسى. الهى اهل ادب گویند به صدرم تصرفى بفرما این بى ادب گوید بر بطنم دست تصرفى نه. الهى در راهم، اگر در باره ام گویى لم نجد له عزما چه کنم.

 

 

يکشنبه 17/6/1387 - 13:14
دعا و زیارت
الهى آزمودم تا شکم دائر است دل بائر است یا من یحیى الارض المیته دل دائرم ده. الهى همه گویند خدا کو؟ من گویم جز خدا کو؟ الهى همه از تو دوا خواهند و من از تو درد. الهى آن خواهم که هیچ نخواهم. 
يکشنبه 17/6/1387 - 13:14
آموزش و تحقيقات
مقدار نیروی وارد بر سطح 1m^2 ، فشار نامیده می شود.                                         P=F/A  یا                                                     مساحت/نیرو = فشار             فشار در مایعاتآب در داخل آكواریوم به طور تعجب آوری سنگین است و حتی سنگین تر از مقداری كه فكرش را می كنید. وزن آب آكواریوم به طرف پایین بوده وفشاری بر ته مخزن وارد می كند. شما می توانید با تقسیم كردن وزن آب بر مساحت ته مخزن، این فشار را حساب كنید.معادله ای برای فشار مایعات:فشار درون یك مایع برابر است با مساحت تقسیم بر نیرو ، كه در آن نیرو عبارت است از وزن مایعی كه بالای مساحت مورد نظر قرار دارد.فشار از طریق مایعات منتقل می شودتلمبة دو چرخهای را پر از آب كرده وانگشت خود را روی سوراخ انتهایی آن قرار دهید.اكنون سعی كنید كه با فشار دادن دستة تلمبه، آب داخل آن را متراكم كنید. حجم آب داخل تلمبه كمتر نمی شود ونیرویی كه به دستة تلمبه وارد می كنید از طریق آب به انگشت شما وارد می شود.فشار سنج مانومترمانومتر لولة U شكلی است كه حاوی مایع است و برای اندازه گیری فشار گاز به كار می رود. مخزن گاز از طریق لولة رابط به لولة Uشكل وصل است. فشار گاز در یك شاخة لولة U موجب پایین رفتن مایع و در شاخة دیگر موجب بالا رفتن آن می شود تا آنكه فشار مایع با فشار گاز به حالت تعادل درآید. فشار گاز را با اندازه گیری اختلاف ارتفاع مایع در دو ستون (بر حسب سانتیمتر یا متر ) تعیین می كنند.بارومتر فلزیبارومتر (جو سنج ) وسیله ای است كه فشار جو را اندازه می گیرد. در یك جو سنج فلزی از یك قوطی فلزی نازك و دربسته ، كه هوای داخل آن خارج شده است، استفاده می شود. اگر فشار هوا بالا برود، قسمت بالا و پایین قوطی اندكی به طرف داخل فرو می رود واهرمی كه متصل به زنجیر است موجب حركت عقربه می شود. هنگام كم شدن فشار هوا، قوطی توسط فنر محكمی به حالت اولیة خود بر می گردد.

 

يکشنبه 17/6/1387 - 12:16
آموزش و تحقيقات
نیرو به دو روش بر حركت اجسام تأثیر می گذارد : (1)اگر جسم ساكن باشد ، سا كن می ماند واگر متحرك باشد ، با سرعت ثابتی به حركت خود ادامه دهد. (2)همواره یك نیروی نا متعادل ( نیروی بر آیند ) شتاب ایجاد می كند. نیرو وشتابقانون دوم نیوتون دربارة حركت: شتاب یك جسم با نیروی وارد بر آن متناسب است. این امر موجب می شود كه جرم جسم ضریب ثابتی باشد و تغییر نكند .محاسبة شتاببا استفاده از معادلة S=1/2at^2 ،شتاب (a) را حساب كنید. زمان لازم برای چاپ 50 نقطه یك ثانیه است. بنا براین ،  a=2sمی شود. معادله ای برای قانون دوم نیوتون : شتاب×جرم- نیرو    F=m. a               اندازه حركت وقتی توپ را در حال حركت را متوقف كنیم ، ضربهای احساس می كنیم. زیرا توپ اندازه حركت دارد ومقدار آن برابر «سرعت توپ×جرم توپ» است. اندازه حركت كسب شده = ضربه     اندازه حركت كسب شده =زمان× نیرو      مدت زمانی كه نیرو اثر می كند/اندازه حركت - نیرو  و به طور كلی،                                        آهنگ تغییر اندازه حركت =نیرو  رابطةاخیر، شكل دیگر قانون دوم نیوتون است. فشار

 

يکشنبه 17/6/1387 - 12:15
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته