• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 264
تعداد نظرات : 359
زمان آخرین مطلب : 5431روز قبل
دانستنی های علمی

حسابداری دانشگاهی با بیش از پانصد سال سابقه و با نام لوکا پاسیولی (۱۴۹۵ میلادی) آغاز شده است. لوکا پاسیولی تحصیلات خود را در وِنیس و رُم گذراند و در دهه ۱۴۷۰ راهب صومعه ای شد که از فرقه فرانسیس بود. تا سال ۱۴۹۷ معلم خصوصی پروازی ریاضیات بود، که در آن سال دعوت نامه ای از لودُویکو اِسفُرتسا دریافت نمود تا در میلان مشغول به کار شود. او در آنجا با لئوناردو داوینچی کار و زندگی می کرد و به او ریاضیات یاد می داد. در ۱۴۹۹، پاسیولی و لئوناردو مجبور شدند تا از میلان فرار کنند که لوئی دوازدهم از فرانسه شهر را به تصرّف خود در آورده و حامیان آنها را از آنجا بیرون کرد. بعد از آن، پاسیولی و لئوناردو خیلی اوقات با همدیگر سفر می کردند. به محض برگشت به میهن، پاسیولی به علت سالخوردگی در سال ۱۵۱۷ فوت کرد.

پاسیولی چندین کتاب در زمینه ریاضیات منتشر کرد که شامل اثر زیر می باشد:

Summa de arithmetica, geometrica, proportioni et proportionalita Venice 1494

تلفیق دانش ریاضی زمان خود، همچنین جالب توجه می باشد که شامل اولین شرح منتشر شده درباره روش نگهداری از حسابها و دفاتر می باشد که تجّار وِنیزی در طول رنسانس ایتالیا بکار می بردند،‌ که به سیستم حسابداری دفترداری مضاعف معروف بود. اگرچه پاسیولی این سیستم را تدوین کرد نه اینکه آنرا اختراع کرده باشد، ولی به‌عنوان «پدر علم حسابداری» مورد توجه واقع شد. سیستمی که او منتشر کرد شامل اغلب چرخه های حسابداری بود که ما امروز آنها را می شناسیم. او استفاده از روزنامه ها و دفتر کل را شرح داد، و تذکر داد که یک فرد نباید به رختخواب برود مگر اینکه بدهی با بستانکاری برابر باشد! دفتر کل او حسابهایی برای موجودی (که شامل وجوه دریافتی و موجودی کالا بود)، تعهّد بانکی، سرمایه، درآمد، و مخارج داشت- انواع حساب که در بیلان کار و صورتحساب درآمد یک سازمان بترتیب گزارش می شود. او ثبت نهایی آخر سال را نشان داد و پیشنهاد کرد که یک تراز آزمایشی برای تأیید دفتر کل متعادل بکار گرفته شود. همچنین،‌ رساله او دامنه وسیعی از موضوعات مرتبط را،‌ از اخلاقیات حسابداری گرفته تا حسابداری هزینه،‌ شامل می شود.

از مهم‌ترین تغییرات حسابداری در طول پانصد سال گذشته تغییر ماهیت نظری آن است. حسابداری دانشگاهی در چهارصد سال اول عمر خود عمدتاً رویکردی تکنیکی و فنی داشته است. در اوایل سده بیستم اولین مباحث نظری در حوزه حسابداری مطرح و وجه علمی بودن آن به مذاق بحث گذاشته می‌شود. در طول دهه‌های آغازین سده بیستم مباحث نظری و فلسفی جدی در خصوص تعلق حسابداری به یکی از حوزه‌های معرفت بشری رواج داشته است. این مجادلات در طرح تخصیص حسابداری به یکی از حوزه‌های علم یا فن یا هنر به اوج خود میرسد. در اواسط سده بیستم و با احاطه مکتب مثبت‌گرایی (پازیتیویسم) بر فضای دانشگاهی جهان، نظریه‌های حسابداری مثبت‌گرایانه به ظهور میرسد. ضعفهای بنیادین نظریه‌های مثبت‌گرایانه در ظرف کمتر از ربع قرن آشکار می‌شود و حسابداری به تبع سایر محافل علمی وارد دنیای جدید جُستارهای فلسفی و نظری می‌شود. طرح حسابداری انتقادی یا امثال آن نشانه این تحول نظری در حسابداری است.

به نقل از ویکی پدیا

يکشنبه 10/9/1387 - 14:4
دانستنی های علمی
سلام هیچکس عین خود فرد نمیتونه واسه کسی برنامه ریزی کنه. شرایط متفاوته یکی دانشجو یکی فارغ التحصیل یکی سرباز  پیام نوری یا متاهل مجرد کارمندو... فبل هر چی توصیه اکید روی خرید کتاب برنامه ریزی قلمچی دارم. با خرید این کتاب یه تحول عظیم نو برنامه ریزیهاتون ایجاد میشه. بخرید تا بگم چیکار کنید ضمنا من مبلغ قلمچی نیستم یه چیزی تو این کتاب هست که داشتنش خصوصا واسه افراد کم اراده ضروریه ...

واسه برنامه ریزی سعی کنید به هر درس یه ضریب باتوجه به اهمیت و حجمش بدین و درسایی مثل مالی رو خیلی بیشتر از حسابرسب بخونید.
همه برنامه هاتون هفتگی باشه یعنی اگه قراره 35ساعت در هفته بخونید11ساعت مالی3ساعت خسابرسی 8ساعت صنعتی 5ساعت ریاضی 5ساعت مالی 3ساعت زبان بخونید.
زبان وقت گیره و کمتر نتیجه میده بهش پیله نکنید.
سعی کنید حتما روزی 3تا درسو بخونید و ننشینید یه روز کامل از صبح فقط مالی بخونید.
درسا رو با تنوع هر روز تو برنامتون بزارید و فاصله مناسب و اگه قراره5ساعت ریاضی بخونید تو 2یا3روز تقسیمش کنید نه یه روز.

سعی کنید اگه فاذغ التحصیلید جمعه رو بخودتون استراحت بدین.
کارو سنگین شروع نکنید واسه ماه اخر انرژی بزارید که اخر کاری کم نیارید.
رهرو انست که هی اهسته و پیوسته رود
رهرو ان نیست که گه اهسته و گه خسته رود...
چهارشنبه 6/9/1387 - 13:33
دانستنی های علمی

حسابداری به رشته های مجزا و تخصصی زیر تقسیم میگردد:

1.  حسابداری مالی (عمومی):

در این رشته كه در واقع زیر بنای  كلیه رشته های حسابداری است و اكثر موسسات بازرگانی از ان استفاده می نمایند , كلیه فعا لیتهای مالی در دفاتر خاص ثبت و در پایان هر دوره مالی, صورتها یا گزارشهای مالی مورد نیاز تهیه می شود .

2.     حسابداری دولتی :

 چگونگی  ثبت و نگهداری حسابها در موسسات و شركتهای دولتی,دراین رشته از حسابداری مورد بحث قرار می گیرد .

 3.     حسابداری صنعتی ( قیمت تمام شده ) :

در حسابداری صنعتی, نحوه محاسبه قیمت تمام شده هر واحد محصول در هر یك از مراحل تولید , توضیح داده می شود , از اینرو به حسابداری قیمت تمام نیز معروف است.

 4.     حسابداری مالیاتی :

 در این رشته از حسابداری  در مورد چگونگی تعیین میزان مالیات بر درآمد موسسات و افراد با توجه به قوانین و مقررات مالیاتی مصوب, گفتگو می شود .

5.     حسابداری بودجه ای :

 حسابداری بودجه ای , چگونگی تهیه و تنظیم بودجه با توجه به نتایج فعالیتهای مالی و مقایسه بودجه تنظیم شده (پیش بینی عملیات مالی آینده ) با نتایج واقعی عملیات مالی را مورد بررسی قرار می دهد, در این رشته, روشهای مختلف تهیه بودجه , آموزش داده میشود .

 6.     حسابرسی:

حسابرسی عبارتست از بررسی اسناد, مدارك . دفاتر و گزارشات مالی یك موسسه و اظهار نظر نسبت به صحت نسبی آنها , معمولا دو مرحله عملیات حسابرسی در یك موسسه انجام می پذیرد . مرحله اول , حسابرسی داخلی كه توسط حسابرسان عضو موسسه انجام می شود ,  در مرحله دوم , حسابرسی توسط حسابداران مستقل حرفه ای كه وابسته به موسسه نمی باشند. حسابرسی هنوزهم عمده ترین خدمتی است كه حسابداران مستقل ارائه می كنند .اما در حال حاضر ,  كمك به موسسات درحل مسائل مربوط به برنامه ریزی , كنترل و تصمیم گیری كه خدمات مشاوره مدیریت نامیده می شود . از دیگر خدماتی است كه وقت زیادی صرف آن می گردد و در طی سالها توسعه یافته , بخش عمده ای از فعالیت اكثر موسسات حسابرسی را تشكیل می دهد .

7.    حسابداری سیستمها :

در این رشته آموزشهای لازم جهت ارائه یك سیستم حسابداری مناسب برای هر موسسه با توجه به نوع فعالیت , كمیت و كیفیت كار و نیز میزان سرمایه آن موسسه داده می شود , سیستم ارائه شده چگونگی گردش كارها را معین می سازد .

8.     حسابداری موسسات غیر انتفاعی :

 در این رشته از حسابداری , ازسیستم و عملیات حسابداری سازمانهای غیر انتفاعی , مانند موسسات خیریه و موسسات آموزشی صحبت می شود . عامل اساسی در این رشته اتخاذ سیستمی است كه پیروی دقیق مدیریت از محدودیتهای مقرر از طرف قوانین یا اشخاص و افراد تامین كننده منابع مالی موسسه را تضمین نماید .

9.     حسابداری اجتماعی :

     یكی از جدیدترین رشته های حسابداری است كه جهت اندازه گیری هزینه ها و فایده اجتماعی آنها كه قبلا غیر قابل اندازه گیری به حساب می آمد مورد استفاده قرار می گیرد, یك نمونه از موارد استفاده این رشته را میتوان اندازه گیری الگوی ترافیك بخشهای پر جمعیت یك كشور را نام برد كه دولت می تواند با استفاده از آن , موثرترین نحوه استفاده از منابع حمل و نقل را جهت تسهیل كار تجارت و تامین محیط مناسب زیست برای ساكنین منطقه ایجاد نماید .

پنج شنبه 30/8/1387 - 14:32
دانستنی های علمی
لوکا پاچیولی ( LUCA PACIOLI ) یک کشیش ایتالیایی و درواقع یک ریاضیدان بود که توانست باانتشار کتاب ریاضیات لوکا پاچیولی موجب گسترش فن دفترداری دوطرفه در سراسر اروپا گردد.وی در این کتاب که چند فصلش اختصاص به حسابداری داشت توانست مهارت تجزیه و تحلیل گری خود را در جهت توصیف سیستم حسابداری دوطرفه به کار برد.با وجود اینکه دراین کتاب هیچ اشاره ای به دوره مالی ، چگونگی تهیه صورتهای مالی و نگهداری حسابهای مربوط به دارائیهای ثابت وجود ندارد و نیز تمایزی بین اموال شخصی صاحب موسسه وسازمان تجاری وی نگذاشته است ، به دلیل سادگی و داشتن ارزشهای علمی در طی قرون پانزدهم و شانزدهم به اغلب زبانها ترجمه شد و مورد استفاده قرار گرفت . از زمان به وقوع پیوستن انقلاب صنعتی در انگلستان ، نیاز به حسابداری به شکل چشمگیری افزایش یافت . پس از انقلاب صنعتی امریکا هم از آنجا که سرمایه های شخصی زیادی در شرکتها وارد گردید و موجب توسعه هر چه بیشتر آنها شد و در نتیجه باعث به وجود آمدن غولهای صنعتی قرن بیست و یکم شد سیستمهای حسابداری از اهمیت بیشتری برخوردار گردیدند و حسابداری نیز با پیشرفت وضعیت اقتصادی توسعه و تکامل پیدا نمود
پنج شنبه 30/8/1387 - 14:31
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته