• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 3273
تعداد نظرات : 339
زمان آخرین مطلب : 4369روز قبل
تاریخ

امروز "یك شنبه" برابر با یازدهم تیر 1391هجری خورشیدی، یازدهم شعبان 1433هجری قمری و اول ژوئیه سال 2012 میلادی است. مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر ایران در این روز، به شرح زیر است:

1391/04/11 - 13:06

11 تیر 1369

روزنامه ها از جان باختن تعداد یك هزار و 426 تن از زایران خانه خدا در تونل منا در عربستان سعودی بر اثر ازدحام جمعیت خبر دادند در این حادثه چند ایرانی نیز جان خود را از دست دادند.

 

11 تیر 1368

نتیجه بررسی دیوان عالی كشور راجع به دارایی ‌های "امام خمینی(ره)" بنا به خواست حاج احمد آقا خمینی، منتشر شد. نتیجه‌ی این تحقیقات نشان داد كه در مدت رهبری امام (ره)، نه تنها بر ثروت و دارایی‌های ایشان چیزی اضافه نشده، بلكه قسمتی از ملك خمین ( ارثیه پدری ایشان) نیز به خواست امام به فقرا و مستمندان داده شده بود و در تملك ایشان نبود.

 

11 تیر 1367

"رونالد ریگان" رییس جمهوری آمریكا با ارسال نامه‌ ای به "صدام حسین" رسما اطمینان داد كه آمریكا به‌ طور همه جانبه از عراق در جنگ علیه ایران حمایت می‌كند.

 

11 تیر 1364

حجت‏الاسلام "سیدمحمد حسن حكیم" در زندان رژیم بعث عراق به شهادت رسید.

 

11 تیر 1361

"آیت الله صدوقی" امام جمعه یزد، چهارمین شهید محراب، در اثر انفجار بمب در شهر یزد به شهادت رسید.

 

11 تیر 1329

كابینه "علی رزم‌ آرا" از مجلس شورای ملی رأی اعتماد گرفت‌.

 

11 تیر 1328

لایحه اعزام 50 نفر از افسران ارتش به اروپا و آمریكا از سوی نخست وزیر به مجلس ارایه شد. با تصویب این لایحه گروه های مختلف از پرسنل ارتش به مدت شش ماه تا یكسال جهت كارآموزی به كشورهای یادشده اعزام شدند.

 

11 تیر 1325

شش هزار نفر از كارگران شركت نفت ایران و انگلیس در اعتراض به پایین بودن دستمزد علیه دولت بریتانیا دست به تظاهرات زدند.

 

11 تیر 1319

سفیر شوروی سابق در تهران در تماس با وزیر مختار آلمان خواستار "حقوق ترانزیتی مطمئن" از طریق راه ‌آهن سراسری ایران و همچنین "مناطق آزاد" در خلیج فارس شد.

 

11 تیر 1314

"آیت‌الله شیخ عبدالكریم حائری" در تلگرافی به "رضا پهلوی" ضمن اعتراض به روند كشف حجاب، خواستار جلوگیری از این روند شد.

يکشنبه 11/4/1391 - 13:34
شخصیت ها و بزرگان

فریا استارک اولین زن اروپایی بود که به قلعه الموت رفته و کتابی را در مورد این قلعه و فرقه "حسن صباح " و پیروانش به رشته تحریر درآورد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، ماجراجویی و رفتن به سفرهای طولانی در مکانهای صعب العبور کاری بوده است که زمان های بسیاری دور مختص آقایان بوده است. از انسانهای غار نشین که در جستجوی غذا کیلومترها راه می پیمودند تا قطب نوردان قرون 19 و 20 میلادی ، اکثرا مرد بودند. اما در این میان بودند زنانی که این سنت قدیمی را شکسته و به دلایل مختلف به ماجرجویی و سفرهای طولانی پرداخته اند. در این مطلب شما را با تعدادی از این زنان ماجراجو آشنا می کنیم.

100264 942آنیا اسمیت پک
1935-1850
این بانوی آمریکا یکی از اولین زنان در آمریکای شمالی بود که موفق به اخذ مدرک دکترا گردید. رشته تحصیلی وی فلسفه بوده و به همین دلیل وی علاقه خاصی به یونان پیدا کرده بود. او به همین دلیل به یونان نقل مکان کرده و برای مدتی در مدرسه آمریکایی باستانشناسی در یونان به تحصیل علوم باستانشناسی پرداخت. او در سن 44 سالگی به کوهنوردی در اروپا پرداخته و به عنوان سومین زن موفق به صعود به قله 4478 متری " ماترهورن " در رشته کوه های آلپ شد.

وی سپس به آمریکا بازگشته و شروع به کوهنوردی در قاره آمریکا کرد و موفق شد تا قله 6768 متری " هواسکاران " در کشور پرو را به عنوان اولین صعود کننده فتح کند. وی در سال 1909 میلادی زمانی که به قله " کوروپونا " در پرو صعود کرد با خود پرچمی را حمل می کرد که بر روی آن نوشته شده بود: به زنان حق رای بدهید!!!

100263 344هریت چالمرز آدامز
1937 – 1875
آدامز یک نویسنده، ماجراجو و عکاس آمریکایی بود که مسافرتهای فراوانی را به مناطقی همچون آسیا، آمریکای جنوبی و جنوب اقیانوس آرام داشته و مشاهدات خود را به رشته تحریر درآورد. وی علاقه به سفر و گردش را از پدر خود به ارث برده بود. پدر او که پسری نداشت همیشه او را به سفر و گردش با اسب برده و نقاط مختلف بیابانی و کوهستانی در آمریکا را با او طی کرده بود. او با شخصی به نام " فرانک آدامز " ازدواج کرده و قراری عجیب با هم گذاشتند.

آنها تصمیم گرفتند تا به ماه عسل نروند تا زمانی که بتوانند به اندازه کافی پول جمع کنند تا به مکانی عجیب مسافرت کنند. فرانک که یک مهندس معدن بود توانست کاری را در مکزیک پیدا کند و پس از سفر به مکزیک آن دو توانستند به معابد اقوام "آزتک" و "مایا" سفر کنند و آنها را از نزدیک مشاهده کنند. "هریت " سپس به سفرهای خود در آمریکای لاتین و سایر نقاط عجیب دنیا ادامه داد و حتی در زمان جنگ اول جهانی به عنوان خبرنگار جنگی در میادین نبرد نیز حاضر شد. در آن زمان زنان اجازه عضویت دائم در انجمن جغرافیدانان آمریکا را نداشتند و به همین دلیل او خود با سرمایه شخصی " جامعه زنان جغرافی دان " در آمریکا را بنیان نهاد.

100266 389فریا استارک
1993 – 1893
این زن انگلیسی یکی از معروفترین جهانگردان انگلیسی است که در طول زندگی خود به کشورهای بسیار زیادی از جمله ایران نیز سفر کرده است. کودکی وی در کشور ایتالیا گذشت. او در سالهای اولیه زندگی خود بیشتر بیمار بوده و اوقاتش را در خانه و بستر بیماری گذراند. از دهه 1920 به بعد وی سفرهای طولانی خود را آغاز کرد که در طی آنها به ایران آماده و تبدیل به اولین زن خارجی شد که به قلعه الموت رفته و سپس کتابی را در مورد این قلعه و پیروان " حسن صباح " به رشته تحریر درآورد. او تا پایان عمر خود به سفر کردن و نوشتن سفرنامه های گوناگون ادامه داد.

 


100268 362نلی بلی
1922 – 1864
این زن ماجراجوی آمریکایی یکی از معروفترین ماجراجویان در آمریکا به حساب می آید. او در اولین ماجراجویی مهم خود به عنوان خبرنگار روزنامه " New York World " با جا زدن خود به عنوان یک دیوانه به یک مرکز نگهداری از زنان دیوانه در جزیره " بلک ول " منتقل شد. او مدت 10 روز را در این مرکز سپری کرد و مشاهدات خود را در مورد آزار بیماران و عدم رسیدگی به آنها به رشته تحریر درآورد. این مقاله او باعث یک تغییر بنیادین در زمینه نگهداری از بیماران روانی در آمریکا شد. اما شاید معروفترین حرکت او سفر به دور دنیا در 72 روز است. او با کمک وزیر خارجه وقت آمریکا در آن زمان یک گذرنامه ویژه بدست آورده و توانست با گذر از اقیانوس اطلس، کانال سوئز و چین در مدت 72 روز و 6 ساعت و 11 دقیقه سفر خود به دور کره زمین را به اتمام برساند.

100267 641لویس بوید
1972 – 1887
این زن ثروتمند آمریکایی به لطف ثروت فراوانی که از طرف والدینش به او ارث رسیده بود توانست تا به علاقه خود که همان ماجراجویی در قطب بود بپردازد. او پس از مرگ والدین خود در سال 1920 میلادی به اروپا سفر کرده و در سال 1926 اولین سفر خود را به طب شمال انجام داد. او در این سفر بیشتر به اکتشاف و فیلم برداری از قطب شمال پرداخت. او در تلاش برای یافتن کاشف معروف نروژی "روئال آمونسن" در سال 1928 تلاش فراوانی را از خود نشان داد و با وجود ناموفق بودن این تلاش موفق به دریافت نشان از پادشاه نرو ژ شد. در سال 1955 میلادی وی تبدیل به اولین زنی شد که به وسیله هواپیما به نقطه شمالی زمین رسید.

100269 707کیرا سالاک
1971
تنها شخص زنده در لیست ما " کیرا سالاک " نویسنده و ماجراجوی آمریکایی است که به دلیل سفرهای خود در آمریکا لاتین و همچنین آفریقا به شهرت رسیده است. اما شاید مهم ترین سفر وی که شهرت او را جهانی کرد مربوط به ماجراجویی و ورود پنهانی به کشور آفریقایی کنگو بود. وی برای ورود به این کشور از کمک یک قاچاقچی اسلحه بهره برد و پس از ورود به این کشور با وجود خطرات فراوان توانست گزارشهایی در مورد گروه های شبه نظامی و حتی کودکان سرباز تهیه کند. او سفرهایی به قطب شمال ، آسیا جنوب شرقی، آمریکای لاتین و ایران نیز داشته است.

100265 828ماری کینگزلی
1900 – 1862
" ماری کینگزلی " در سنین کودکی و نوجوانی به همراه پدر خود سفرهایی به منطقه غرب آفریقا داشت و در آن مناطق به عنوان کمک به یادداشت برداری از تحقیقات پدر خود مشغول شد. پس از مرگ پدر خود وی دو سفر به آفریقا داشت و در طول این سفر تحقیقات ناتمام پدر خود را تکیمل کرد و چندین نمونه جانور و فسیل نایاب را هم به انگلستان آورد. تحقیقات او کمک کرد تا تصورات غلط در مورد قبایل آفریقایی تغییر کند. او در سال 1900 در آفریقای جنوبی به دلیل ابتلاء به بیماری "تیفویید" درگذشت.

يکشنبه 11/4/1391 - 13:33
طنز و سرگرمی

فروردین
امروز ماه در برج جدی كامل است. اگر دوست متولد دی دارید بهتر است مدتی از اودوری كنید زیرا بداخلاق، زودرنج و بی توجه است. زمان خوبی برای انجام كارهای نیمه تمام است.

 اردیبهشت
امروز ماه در برج کامل است .این قسمت از چارت شما به تحصیلات عالیه و کارهای مربوط  به خارج که کمی مشکل است مربوط می شود اگر سعی کنید همه چیز را به خوبی بررسی کنید بنابراین جایی برای نگرانی نیست می توانید راحت باشید و از شرایطی که ستارگان برایتان ایجاد می کنند سود ببرید.

خرداد
امروز ماه در برج جدی كامل است. این قسمت از چارت شما به كارهای بزرگ، فعالیت های گروهی و رابطه های شما مربوط می شود. اما خیلی مراقب باشید. چشم هایتان را كاملاً باز كنید و مطمئن باشید كه اشتباه نمی كنید.

تیر
حالا که مشکلات و سوءتفاهم ها برطرف شده است زمان خوبی برای شروع جدید است.چرا همکارتان را به یک ناهار یا نوشیدنی بعد از کار دعوت نمی کنید؟می توانید بیش از آن چیزی که فکر می کردید با هم تفاهم دارید.با وجود ماه کامل در برج مخالف شما برج جدی، شاید امشب آنطور که انتظارش را دارید آرام نباشد.

 مرداد
امروز ماه كامل است و تاثیر به سزایی روی كار و شلامتی شما دارد. اگر در حال حاضر، نارضایتی ای در زندگی شما وجود دارد كه فكر می كنید اوضاع، بهتر از این می توانست باشد، ببینید كه برای اصلاح آن امروز چه می توانید بكنید. زمان هایی كه ماه كامل است فرصت های خوبی است به اهدافی كه داریم،‌نزدیك شویم. پس ببینید كه چگونه می توانید كارها را سروسامان دهید. پس م یتوانید سراغ مطالب بعدی بروید.

شهریور
امروز ماه در برج جدی کامل است.باید به همسرتان اهمیت دهید و اگر مشکلی دارید،برطرف کنید.راحت تر از آنچه هست که فکر می کنید بنابراین درنگ نکنید.اگر برنامه ای خلاق دارید  آنرا اجرا کنید حتماً موفق می شوید.

مهر
امروز ماه کامل است و در علامت خاکی بز کوهی می باشد.این بدان معنا است که شما باید تصمیمی سخت راجع به خانه و خانواده تان اتخاذ کنید به خصوص اگرمی دانید که در این بین موجب ناراحتی کسی شده اید.هم چنین ممکن است در این زمان شما بتوانید تعادل بهتری بین کار و وظایف خانه تان برقرار کنید تا این که همواره روی یکی از آنها تمرکز کنید و نگران یکی دیگر از آنها باشید.همان طور که خودتان متوجه شده اید،این راهی نیست که ثمربخش باشد.

آبان
امروز عقلانی تر فکرمی کنید.معاشرت با افراد هم فکرسودمند و مفید می باشد.سعی کنید در رابطه با مسائل خودتان با یک دوست مشورت کنید و از این موضوع نترسید.

آذر
امروز در خانه دی ماه یك ماه كامل است كه خانه پول و منابع مالی است. امور مالی شما ممكن است جهش خوبی داشته باشد كه حس اعتماد برای خریدن چیزی كه مدتها چشمتان بدنبالش بوده را به شما می دهد. خوشبختانه، فعلاً درمورد بودجه خود خیلی واقع بین هستید پس احتمال خرج كردنتان كم است.

دی
ماه در برج خودتان(جدی) كامل است. اگر اخیراً كمی ناراحتی داشته اید اكنون احساس آرامش می كنید. همیشه تمایل دارید كه احساساتتان را پنهان كنید و استرس باعث می شود كه سرسخت تر از همیشه شوید. شاید كمی به نظر خودتان بی خیال برسید، اما از یك پیغام كاملاً شگفت زده می شوید.

بهمن
امروز ماه کامل در دی قرار دارد که به قسمت نسبتاً مرموز چارت شما مربوط می شود . بنابراین شاید دچار ترس های غیر عقلانی می شوید که در حقیقت هیچ نوع پایه و اساس حقیقی ندارند . شاید وسوسه شوید که افکارتان را برای کسی بازگو نکنید اما می دانید  که گفتن مشکلات به دیگران باعث می شود که نیمی از مشکلات  حل شود و عاقلانه است که به این نصیحت عمل کنید.


اسفند
بدر ماه در برج خاکی شما را وادار می کند تا درباره یک رابطه منحصر به فرد فکر کنید. این می تواند یک دوستی تصادفی باشد اما به نظر می رسد که خیلی بیشتر از برخورد در نگاه است . اگر شما مطئن نیستید که آن را جدی بگیرید بهتر است سریع عذرخواهی کنید.

يکشنبه 11/4/1391 - 13:31
طنز و سرگرمی

فروردین
اخیراً در مورد خواسته هایی كه داشته اید زیاد پافشاری نكرده اید اما امروز می توانید از دیگران درخواست كنید.

 اردیبهشت
اکنون زمان مناسبی برای استراحت کردن و لذت بردن از لحظات است و سعی کنید در مورد خوردن افراط نکنید زیرا می دانید که چه قدر راحت وزن اضافه می کنید . اگر متعادل رفتار کنید هیچ جایی برای نگرانی نیست .

خرداد
جذابیت بسیار فوق العاده ای دارید كه كمتر كسی می تواند از شما دوری كند، بنابراین می توانید به جلو گام بردارید و به دنبال خواسته هایتان بروید. اما به این خاطر كه شاید بعداً دیگران مجازاتتان كنند، كارهایتان را به عقب نیندازید، شما دقیقاً‌‌‌ می دانید چه كاری صحیح است.

تیر
یک نفر در محل کار سعی دارد عمداً با شما بد رفتاری کند.اما ستارگان به شما کمک می کنند که دلیل اش را بفهمید.شاید یک سوءتفاهم باشد.اما هر دوی شما به یک اندازه مقصر هستید.

 مرداد
امروز، روزی گرم و دوست داشتنی است و شخصی بخصوص ،‌از آن، روزی فراموش نشدنی خواهد ساخت. در حال حاضر تفاهم و ارتباطی عمیق بین هر دوی شما وجود دارد، حتی اگر تاكنون این قدم به هم نزدیك نبوده اید، تا زمانی كه این ارتباط وجود دارد،‌از آن لذت ببرید! امروز، روز بسیار خوبی است كه احساساتتان را به پرواز در آورید و احتمالاً بدون این كه متوجه شوید، این كار را انجام خواهید داد، چرا كه امروز احساساتتان بسیار قدرتمند می باشند.

شهریور
بهتر است یک سری از مشکلات خانوادگی را کنار بگذارید.به سرعت صبرتان را از دست می دهید.سعی نکنید از قدرت تان بیش از حد استفاده کنید و زیادی سخت گیری کنید زیرا موقعیت را بدتر می کند.

مهر
امروز افکار شما اهمیت و قدرت زیادی دارند و شما توجه زیادی به آنها خواهید کرد.در نتیجه هر چیزی که از ذهن شما بگذرد،روحیه آن لحظه شما را می سازد.صحبت و گفتگو با افرادی که که تقریباً هر روزه آن ها را می بینید مثل همسایه ها و یا افراد فامیلتان،ممکن است منجر به درگیری شود و بنابراین ممکن است شما در مورد مباحثی که  می کنید بسیار دقیق و سخت گیر باشید.

آبان
اگر به اندازه ای که دوست داشته اید موفق نبوده اید لازم نیست که ناامید شوید امروز از تلاش زیادتان سود می برید از لحاظ مالی پیشرفت زیادی می کنید و از نیروهای تان بهره می برید.

آذر
بدلیل آذری بودن، شما قطعاً ارزش زیادی برای آزادی خود قائلید. امروز از آن روزهائی است كه شما یك حس قوی خاصی برای مستقل بودن و انجام آنچه دلتان می خواهد، دارید. تمام راه ها جلویتان باز است و هیچ بازدارنده ای وجود ندارد. در داشتن اعتماد به نفس سعی كنید یك نمونه عبرت برای دیگران باشید و مشوق آنها نیز باشید.

دی
امروز در محل كار با یك دوراهی رو به رو می شوید چون با تمام تلاشی كه برای یك طرح می كنید به نظر می رسد اصلاً‌ موفق نمی شوید. می دانید كه گاهی اوقات بهتر است كه مدتی به موضوع دیگری رسیدگی كنید، و مجدداً به موضوع قبلی با دید بهتری نگاه كنید.

بهمن
عاقلانه است که امروز تا جایی که امکان دارد به زندگی تان تنوع دهید . وگرنه دچار بی حوصلگی و تنبلی می شوید . اگر در محل کارتان هستید سعی کنید برای خودتان ساعت کار قرار دهید . زیرا اگر تحت فشار باشید بهتر کار می کنید. رابطه ای که اخیراً بی روح بوده است تنها احتیاج به یک جرقه دارد و چه کسی از شما بهتر که این جرقه را ایجاد کنید و همه چیز را از نو شروع کند ؟

اسفند
 همانطور که مجبور به پروش بچه ها می باشید مجبور به پرورش امور عشقی نیز می باشید. اگر علامت نگران کننده ای از شخص مطمئنی دریافت کردید شاید بهتر باشد امشب یک گردگیری با او انجام دهید و خیلی خوشحال خواهید بود که این کار را کرده اید.

يکشنبه 11/4/1391 - 13:31
تغذیه و تناسب اندام

باشگاه خبرنگاران؛ اما در مقابل غذاهایی هستند که در صورت استفاده بیش از حد امکان دارد بر روی قدرت ذهن تاثیر منفی داشته باشد در این مقاله به نمونه هایی از این خوراکی ها آشنا می شویم …

گوشت قرمز و کره


یک رژیم غذایی متشکل از چربی های اشباع شده ی مضر، ممکن است بازدهی مغز را کاهش دهند. تحقیقات جدید دانشگاه هاروارد که در سالنامه Neurology منتشر شده است نشان می دهد، محققان عادات غذایی شش هزار زن و تاثیر این غذاها بر مغز آنها را حدود چهار سال بررسی کرده اند و دریافتند، زنانی که میزان بیشتری چربی اشباع شده دریافت کرده اند نمره کمتری در آزمون عملکرد مغز و حافظه به دست آورده اند. از طرفی دیگر، زنانی که چربی هایی از روغن زیتون و آوکادو دریافت کرده اند، نمره بیشتری را از آن خود کردند.

شکر


وقتی پای سلامت در میان باشد، شکر آن قدر ها هم به مزاج شیرین نخواهد آمد. تحقیقات جدید نشان داده که شکر می تواند عاملی برای بروز عوارض در مغز یا کمرتان باشد. محققان دانشگاه UCLA در یک مطالعه جدید بر روی حیوانات، دو گروه موش را مورد آزمایش قرار دادند و دریافتند که موشهای گروه اول که با شربت ذرت با فروکتوز بالا تغذیه شده اند، برای پیدا کردن راه خود در پیچ و خم ها زمان بیشتری را نیاز داشته اند. همچنین نشانه هایی از کاهش سرعت یادگیری و فراموشی نیز در آن ها دیده شده است. این در حالیست که در موش های گروه دوم که با شربت ذرت با فروکتوز بالا را به همراه اسید های چرب امگا۳ تغذیه شده بودند، نشانه های تقویت مغز و افزایش سرعت یادگیری مشاهده شد.
محققان بر این عقیده اند که رژیم غذایی که فقط شامل فروکتوز باشد باعث کاهش فعالیت مغز می شود؛ به نظر می رسد مصرف شکر، توانایی انسولین را در کمک به مغز در تسریع فرآیند های فکری و احساسی تحت تاثیر قرار می دهد. اسیدهای چرب امگا۳، مغز را در برابر تاثیرات مضر فروکتوز محافظت می کنند.

چیپس، پیتزا و دیگر تنقلات


آیا تنقلات بر مغز کودکان تاثیر خواهند گذاشت؟ مطالعه ۲۰۱۱ بریتانیا بر روی حدود چهار هزار کودک نشان داد، ضریب هوشی کودکانی که در سه سالگی از ابتدا به خوردن غذاهای فرآوری شده و سریع روی آورده اند، در یک بازه زمانی پنج ساله -در مقایسه با دیگر کودکان که غذای سالم دریافت کرده اند- دچار افت شده است. طبق گزارش Time.com، این مقایسه از لحاظ موضوعات مختلف دیگر مانند وضعیت اقتصادی، اجتماعی و آموزش والدین نیز بررسی شده است.
این رژیم های غذایی نامناسب بیشتر بر روی توانایی کلامی کودکان تاثیر می گذارد. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد انتخاب رژیم غذایی مناسب در سال های اولیه زندگی باعث رشد بهتر مغز فرد می گردد.

رژیم غذایی کم کربن


فرار از کربوهیدرات، -علاوه بر کم شدن انرژی و بد شدن خلق و خو- باعث کم شدن قوه ادراک شخص می گردد. تحقیق کوچکی در دانشگاه Tufts بر روی ۱۹ زن با سنین ۲۲ تا ۵۵ انجام شد و نشان داد کسانی که کربوهیدرات را از برنامه غذایی خود حذف کرده بودند، تدریجاً در مهارت های شناختی خود با مشکل روبرو شده اند. به خصوص در تست های مربوط به حافظه. اما گروه دیگر که رژیم غذایی کم کالری، شامل کربوهیدرات را دنبال کردند، مشکل خاصی نداشته اند.

يکشنبه 11/4/1391 - 13:30
اخبار

منصوره حسینی نخست با الهام از خط کوفی دست به ابداعات جدید زد و سپس خطوط ابداعی خود را تبدیل به یک ویژگی سبک‌شناختی و زیبایی‌شناسانه خاص کرد، به نحوی که با آن موفق به ایجاد سمفونی و ریتم و حرکت به نحوی غیرمستقیم همچون نت برای موسیقی در رویکرد نقاشانه خود گردید.

منصوره حسینی ـ نقاش نوگرا ـ 17 روز قبل از دنیا رفت.

 

به گزارش ایسنا، حسینی كه سال گذشته به دلیل بیماری قلبی و کهولت سن در بخش سی سی یو بیمارستان شهدای «تجریش» بستری شده بود، 17 روز پیش در منزلش درگذشت و از آنجا كه در تنهایی زندگی می‌كرد روز پنج شنبه - هشتم تیرماه -، درست 15 روز پس از درگذشتش، توسط همسایگان جسد او به پزشكی قانونی منتقل شد.

جزییات مراسم خاكسپاری و تشییع او نیز به زودی اعلام خواهد شد.

 

منصوره حسینی سال ۱۳۰۵ در تهران متولد شد و در سال ۱۳۲۸ لیسانس نقاشی خود را از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت کرد، سپس در سال ۱۳۳۸ از آکادمی هنرهای زیبای رم پایان نامه گرفت .

هنگامی که حسینی در دانشکده هنرهای زیبا آموزش خود را آغاز کرد، این دانشکده چهار پنج سال بیشتر نداشت. او با پژوهش بسیار از بند آموخته‌های خشک دانشکده رهایی می‌گیرد، خودش معتقد بود: « مادام آشوب مرا تشویق می‌کرد، ولی حیدریان متلک می‌پراند و می‌گفت سزانـک شده‌ای، در حالی‌که من اصلاً سزان را نمی‌شناختم و سال‌های آخر دانشجویی بود که کم‌کم با کارهای او آشنا شدم.»

 

حسینی بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه به‌عنوان نقاشی نوگرا فعالیت خود را ادامه می‌دهد و در چند نمایشگاه گروهی نیز شرکت می‌کند و سرانجام در اسفند سال ۱۳۳۳ برای ادامه تحصیل به ایتالیا می‌رود و در آکادمی هنرهای زیبای رم پذیرفته می‌شود.

او از نخستین هنرمندان ایرانی است که در دوسالانه ونیز حضور پیدا می‌کند و در سال ۱۳۳۶ نگارخانه «وانتاجو» در شهر رم نمایشگاهی از ۱۹ پرده نقاشی او را به تماشا می‌گذارد و «گزارشگر هنری روزنامه دومنیکا در این‌باره می‌نویسد:« به‌نظر می‌رسد که منصوره، نقاش آینده‌دار ایرانی و میهمان عاشق رم، هوشمندانه از «مکتب رم» بهره گرفته و حال و هوای نقاشی ما را با پیچیدگی تزیینی و خیالی نقاشی قدیم ایرانی درآمیخته‌ است.»

 

منصوره حسینی نخست با الهام از خط کوفی دست به ابداعات جدید زد و سپس خطوط ابداعی خود را تبدیل به یک ویژگی سبک‌شناختی و زیبایی‌شناسانه خاص کرد، به نحوی که با آن موفق به ایجاد سمفونی و ریتم و حرکت به نحوی غیرمستقیم همچون نت برای موسیقی در رویکرد نقاشانه خود گردید.

به گفته او این ویژگی برگرفته از روح عرفان اسلامی، معنویت شرقی و کلیت فرهنگ ایرانی است.

 

 

کارهای او در نمایشگاه‌های انفرادی و گروهی بسیار در ایران، ایتالیا، چکسلواکی، یوگسلاوی و از جمله دوسالانه‌های تهران ، دوسالانه ونیز، چهارسالانه رم و ... به روی دیوار رفت و جوایزی از نمایشگاه «نقاشان آسیایی در رم» ، مسابقه ثبت زیبایی‌های رم ، مسابقه نقاشی از مناظر شهرستان جووانی کامپانو (۱۳۳۸)، نمایشگاه ملی هنر معاصر و ... دریافت كرد.

 

نمایشگاه مروری بر آثار او سال 77 در فرهنگسرای نیاوران و پنجمین نمایشگاه «پیشگامان نوگرایی در ایران» در موزه هنرهای معاصر ایران در سال ۱۳۸۳برپا شده است.

يکشنبه 11/4/1391 - 13:28
کامپیوتر و اینترنت

این روزها با توجه به رشد قیمت‌ها و کاهش موجودی در بازار، تقاضا برای کالاهای کارکرده در بازار کامپیوتر افزایش یافته است و بسیاری از افرادی که قصد خرید یک دستگاه ارزان قیمت را دارند و آن را نمی‌یابند به ناچار به سمت نمونه‌های کارکرده می‌روند.


به گزارش سه نسل به نقل از آی تی آنالیز ، به گفته فعالان بازار اما خرید یک دستگاه کارکرده آن هم لپ‌تاپ، نوعی خطر کردن است و بهتر است از این کار خودداری کرد. چرا که خریداران دستگاه‌های کارکرده اکثرا افرادی هستند که اطلاعات فنی بالایی از دستگاه نداشته و از طرفی نمی‌توانند نسبت به ایرادهای واقعی دستگاه اطمینان خاطر داشته باشند. به همین دلیل ممکن است که یک دستگاهی را که ایراد مهم در بخش پردازنده یا مادربورد دارد ولی ظاهری تمیز و سالم دارد با توصیه فروشنده خریداری کند و بعد دچار دردسر شود.


مقبولی، یکی از کسبه بازار می‌گوید: به هیچ وجه خرید یک دستگاه کارکرده را توصیه نمی‌کنیم. چرا که از دستگاه‌های کارکرده معمولا برای تعمیر سایر دستگاه‌ها استفاده می‌شود و این نشان دهنده این است که عمر لپ‌تاپ به پایان رسیده است.


کاشانی یکی دیگر از فعالان بازار هم می‌گوید: عمر متوسط یک لپ‌تاپ 4 سال است و اکثر لپ‌تاپ‌های کارکرده عمری بالای چهار سال دارند و به همین دلیل اکثرا اوراق می‌شوند و از قطعات آنها برای تعمیر سایر لپ‌تاپ‌ها استفاده می‌شود. از طرفی به دلیل اینکه دستگاه‌های کارکرده گارانتی ندارند بعید نیست برای خریدار مشکلاتی به وجود آورد. به گفته این فعال بازار، پیش آمده است که تعمیرکار لپ‌تاپ یک دستگاه را که دچار ایرادات پردازنده بوده است با ترفندهایی راه انداخته است، ولی بعد از مدت کوتاهی مجددا دچار ایراد می‌شود و باید پردازنده تعویض شود یا اینکه دستگاه اوراق شود.


به گفته وی به همین دلیل هنگام خرید دستگاه کارکرده باید دقت کافی داشت و دانست که خرید لپ‌تاپ کارکرده خالی از دردسر نیست.


محمد کاشفی یکی از دیگر از فعالان بازار هم می‌گوید: از آنجا که نظارت چندانی بر کسب و کار صنف تعمیرکار نمی‌شود آنها هر چه می‌خواهند انجام می‌دهند و نهایتا می‌گویند ما اعلام کرده بودیم که دستگاه فاقد گارانتی است. وی افزود: نداشتن گارانتی دستگاه راه فرار این دسته از تعمیرکاران یا فروشندگان کالاهای کارکرده است.

وی افزود: گاه نیز اتفاق می‌افتد که تعمیرکاران یا فروشندگان کالاهای کارکرده، کالاهای مرجوعی را خریداری کرده و دستی بر آنها کشیده و با قیمت بالاتر از قیمت یک کالای کارکرده به فروش می‌رسانند. گاه نیز اصلا این کالا را به اسم کالای نو می‌فروشند.


این درحالی است که صنف تعمیرکاران لپ‌تاپ می‌گویند، ما تمایل چندانی به فروش لپ‌تاپ‌های کارکرده نداریم و ترجیح می‌دهیم این لپ‌تاپ‌ها را اوراق کرده و از قطعات آنها برای تعمیر استفاده کنیم یا اصلا قطعات را به فروش برسانیم. به گفته آنها ممکن است یک لپ‌تاپ گارانتی‌دار یا لپ‌تاپی که با گارانتی متفرقه به فروش می‌رسد پس از یک روز استفاده دچار ایراد شود. پس نباید گفت تعمیرکاران از قصد کالای مورد دار را موقتا تعمیر می‌کنند و به فروش می‌رسانند.


به گزارش دنیای اقتصاد فعالان بازار چه در صنف فروشگاهی و چه در حوزه تعمیرکاران معتقدند عدم نظارت بر وضعیت بازار باعث بروز این مشکلات در بازار شده است. آنها همچنین به رشد قیمت‌ها طی یک هفته اخیر اشاره کرده و می‌گویند این رشد قیمت باعث بروز تغییرات زیادی در بازار شده است که یکی از تغییرات افزایش توجه به سمت نمونه‌های کارکرده است.

يکشنبه 11/4/1391 - 13:27
تاریخ
روز یكشنبه، ‌١٢ تیر ماه ‌١٣٦٧، ساعت ‌١٠ و ‌٤٧ دقیقه صبح، هواپیمای «ایرباس» هواپیمای جمهوری اسلامی ایران كه باید مسیر تهران - بندرعباس - دوبی را طی می‌كرد، با فرمان برج مراقبت هوایی بندرعباس، از فرودگاه این شهر ساحلی برخاست.
هفت دقیقه بعد در حالی كه تقریبا یك چهارم مسیر كوتاه هوایی بندرعباس - دوبی پیموده شده بود، یك موشك سطح به هوای شلیك شده از یك ناو آمریكایی، هواپیما را منهدم كرد و ‌٢٩٠ مسافر و خدمه پرواز آن هواپیما جان خود را از دست دادند. در میان سرنشینان هواپیما، 66 کودک زیر 13 سال، 53 زن و 46 تن تبعه کشورهای خارجی نیز بودند که کشته شدند.
شدت و وخامت سانحه به حدی بود كه تا دو روز، رسانه‌های بین‌المللی، در سرگیجه‌ای بی‌سابقه از اطلاعات متفاوت به سر می‌بردند. در این میان یك چیز كاملا مشخص بود هواپیمایی مسافری، هدف موشكی شلیك شده از یك رزم‌ناو آمریكایی قرار گرفته و همین موضوع به عنوان گناهی غیرقابل توصیف و بخشش از سوی جهانیان مورد تایید قرار گرفته بود.

بررسی پرواز: نظر كارشناسان ایرانی
 

خدمه پرواز ‌٦٥٥ «ایران ایر» در حالی عهده‌دار وظایف خود شدند كه همگی از جمله شهید «محسن رضائیان»، خلبان هواپیما، گواهی‌نامه معتبر بین‌المللی داشتند كه از طرف اداره بازرسی و استاندارد پرواز هواپیمایی كشوری، به نمایندگی سازمان بین‌المللی هواپیمایی كشوری صادر می‌شود. از سوی دیگر هواپیمای ایرباس نیز تمام چك های پروازی را در موعد مقرر گذرانده بود، بنابراین خدمه پروازی و هواپیما، هر دو در وضعیت مناسب و شایسته‌ای برای پرواز بودند. مسیر هوایی بندرعباس - دوبی كه در اینجا مورد تاكید ماست، چیزی حدود ‌٣٠ دقیقه ‌یا به عبارت دقیقتر ‌٢٨ دقیقه زمان می‌برد. این مسیر به سه قسمت تقریبا مساوی برای اوج‌گیری، پرواز خطی و نزول ارتفاع تقسیم می‌شود. با توجه به اینكه هواپیما در دقیقه هشتم پرواز مورد اصابت موشك قرار گرفته است، در حالت اوج گیری به سر می‌برده است. به عبارت دیگر، اوج‌گیری و نزول هواپیما، در یك وهله صورت نمی‌گیرد. بلكه هر مقطع از تغییر ارتفاع به سقف ارتفاع دالان هوایی و موافقت برج مراقبت مسئول مسیر بستگی دارد.
ایرباس ایران دالان هوایی آمبر ‌٥٩ را انتخاب كرده بود كه در حقیقت كوتاه‌ترین مسیر بین بندرعباس - دوبی است. مسیر انتخاب شده در یك هفته قبل از سانحه، حدود ‌١٨٠ پرواز به خود دیده بود. از این رو می‌توان دالان هوایی آمبر ‌٥٩ را مسیری پر تراكم و آزموده شده‌ای تلقی كرد. سقف پرواز آمبر ‌٥٩، ‌١٤ هزار پا است، كه با توجه به شرایط جوی مناسب - مانند روز سانحه - می‌توان از ارتفاع پایین‌تری - مثلا ‌١١ هزار پا - استفاده كرد.
از آنجا كه تمام مسیر آمبر ‌٥٩ بر فراز دریا قرار دارد، می‌توان از سقف پرواز كمتر، با موافقت برج مراقبت استفاده كرد. آمبر ‌٥٩ در نیمه راه به دو مسیر فرعی آمبر ‌٥٩ غربی، برای دوبی و آمبر ‌٥٩ شرقی برای عمان، تقسیم می‌شود، در حالی كه عملا ایرباس «ایران ایر» تا نقطه تقسیم دالان فاصله زیادی داشته و هیچ گونه تغییر مسیری امكان نداشته است.
در این میان، كارشناسان هواپیمایی ایران تاكید زیادی به سلامت هواپیما دارند. آنها می‌گویند كه هواپیمای منهدم شده، در دهم اردیبهشت ‌١٣٦١ وارد خدمت شده بود و تا لحظه سقوط ‌١١ هزار و ‌٤٩٧ ساعت پرواز داشته است. یكی از مسئولان ایرانی بررسی سانحه، در برابر ادعای آمریكا مبنی بر اخطار رادیویی به پرواز ‌٦٥٥ گفت كه این اخطار بر باند UHF و بر باند ‌٥/١٤١ مگاهرتز است. بنابراین با فرض چنین اقدامی، هم هواپیمای ایرباس و هم برج مراقبت بندرعباس نمی‌توانسته‌اند آن را دریافت كنند.

ادعاهای مسئولان آمریكایی
 

سانحه سقوط هواپیمای ایرباس ایران به وسیله رزم‌ناو آمریكایی، سبب بروز پرسش‌های بسیاری در مورد قابلیت‌های سیستم موشكی دفاع هوایی «ایجیز» (Agies) شده است. سقوط هواپیمای ایرانی كه در مسیر پروازی پیش‌بینی شده‌ای بر فراز خلیج فارس حركت می‌كرد چند لحظه پس از گشودن آتش قایق‌های توپ‌دار بر یك فروند هلیكوپتر آمریكایی به وقوع پیوست. در این حمله موشكی تمام ‌٢٩٠ سرنشین و خدمه‌ پرواز، كشته شدند، و این در حالی بود كه تا دوازده ساعت پس از حمله، مقامات وزارت دفاع آمریكا بر انهدام یك فرزند هواپیمای اف-14 ایرانی تاكید داشتند.
فرماندهان دریایی آمریكا، از چند هفته قبل، گزارش‌هایی مبنی بر حضور نظامی ایران در منطقه دریافت كرده بودند. همین مسئولان می‌گویند كه تعدادی از هواپیماهای اف -14 به پایگاه هوایی بندرعباس، یعنی جایی كه پرواز ‌٦٥٥ از آنجا آغاز شده بود منتقل شده‌اند. در این راه، یك روز قبل از سانحه، یك فروند اف-14 ایرانی، از ناو «هالسی» اخطار رادیویی دریافت كرده بود.
تعدادی از مقامات آمریكایی كه دست‌اندركار مسائل صنعتی و نظامی هستند، می‌پرسند كه چگونه هواپیمای اف-14 می‌تواند خطری برای ناو «وینسنس» (vincennes) تلقی شود؟
هواپیمای اف - ‌١٤ ای كه پیش از پیروزی انقلاب به ایران تحویل شده است، از جنگ افزارهای هوا به هوا و امكانات محدود حمله به زمین بهره می‌برد. در ماموریت حمله به زمین یا سطح، جنگ افزارهای هواپیما عبارتند از توپ ‌٢٠ میلی‌متری ام -61، با تعدادی بمب‌های غیر هدایت شونده. طبق اظهارنظری از طرف مقامات وزارت دفاع آمریكا، هواپیماهای ایرانی می‌توانند موشك ضد كشتی «هارپون» حمل كنند اما «وینسنس» هیچ گونه اخطاری مبنی بر شلیك موشكی، دریافت نكرده بود.
سیستم «ایجیز» نیز پیشرفته‌ترین سیستم راداری، برای اكتشاف و رهگیری، در تمام جهان محسوب می‌شود. به نحوی كه برخی از كارشناسان نظامی، آن را متعلق به جنگ جهانی سوم می‌دانند. با تمام این اوصاف، مدرنترین سیستم راداری جهان قادر به تشخیص یك هواپیمای ایرباس از اف - ‌١٤ نیست.
به بیان دیگر، تنها سیستم فعال تصمیم گیرنده برای دفاع، سیستم‌ « تشخیص دشمن از دوست» است، تا در صورت انتشار امواج غیر قابل قبول از سوی مهاجم احتمالی، سیستم دفاع موشكی وارد عمل شود.
در حالی كه سناتور «سام نان، رییس كمیته نیروهای مسلح سنای آمریكا بر احتمال خرابی یكی از سیستم‌های وینسنس تاكید داشت و می‌گفت كه در اوایل ژوئن رادار تخته‌ای AN/SPY-1 دچار خرابی جزئی شده بود، نیروی دریایی آمریكا اعلام كرد كه در زمان اعزام به خلیج فارس، عیب مذكور رفع شده بوده است.

سیستم ایجیز برای دفاع ناوگان‌های دریایی، به عنوان سپر دفاعی عمل می‌كند و می‌تواند همزمان چند هدف را مورد كشف و رهگیری قرار دهد. هدف اصلی از اعزام وینسنس به خلیج فارس، رهگیری و انهدام موشك‌های ساحل پایه «كرم ابریشم» بوده است، تا دیگر ناوگان‌های مستقر در منطقه از آسیب احتمالی به دور ماند. دریادار بازنشسته یوچین لاروک از مرکز اطلاعات دفاعی نیز می‌گوید:«ناو وینسنس اصولاً نمی‌بایست برای عملیات به خلیج فارس اعزام می‌شد. ما در حال جنگ با ایران نبودیم و هیچ اعلان جنگی میان دو کشور وجود نداشت. هواپیمای ایرانی در یک محدوده هوافضای بین‌المللی بر فراز آب‌های بین‌المللی بود و آمریکا حق نداشت آن را برای هر هواپیمای مشکوک یا غیرمشکوک منطقه جنگی اعلام کند، زیرا رسماً با ایران در حال جنگ نبود. دلیلی هم وجود نداشت که ایرباس ایرانی به پیام‌های هشدار ما پاسخ دهد.»دیوید ایونز، مفسر نظامی شیکاگو تریبیون نیز معتقد است که سیستم شناسایی و هدایت آتش ناو وینسنس، در آن روز سوم ژوییه، روی کنترل خودکار نبود و خطای انسانی و قضاوت نادرست موجب سرنگونی ایرباس ایرانی شده و چنانچه کنترل در حالت اتوماتیک بود، دلیلی برای اشتباه در شناسایی هواپیما وجود نداشت و این فاجعه انسانی رخ نمی‌داد. به عقیده ایونز، برگزاری یک دادگاه نظامی برای ناخدا راجرز و عملکرد او در حادثه سرنگون کردن یک جت مسافربری با ۲۹۰ سرنشین بی گناه امری عادلانه محسوب می‌شد، ولی ایالات متحده در مقابل دیدگان ایرانیان، در پایان خدمت راجرز به وی مدال اعطا کرد و هیچکدام از خدمه وینسنس تحت پیگرد قانونی قرار نگرفتند.قضیه ناو مذكور زمانی جالبتر می‌شود كه یكی از متخصصان نیروی دریایی آمریكا سیستم مدیریت حمله وینسنس را مورد بررسی قرار می‌دهد. وی می‌گوید: سیستم ایجیز به صورت خودكار تمام روند شناسایی تا حمله را كنترل می‌كند و فقط یك استثناء در این راه وجود دارد: این سیستم به صورت خودكار قادر به تشخیص دشمن از دوست نیست. دریاسالار «كراو» در توجیه اقدامات وینسنس می‌گوید: ایرباس ایرانی دقیقا در جهت ناو حركت می‌كرد و با سرعت ‌٨٠٠ كیلومتر در ساعت، حدود ‌٨ تا ‌٥/٩ كیلومتر از دالان هوایی بین‌المللی بیرون بود. اما اطلاعات به دست آمده به وسیله پنتاگون نشان می‌دهد كه هواپیما هیچ گونه انحرافی نداشته است. مسیر آمبر ‌٥٩، ‌٢٠٠ كیلومتر طول و ‌٣٥ كیلومتر عرض دارد و ایرباس ایران در قسمت عریض‌تر دالان مورد تهاجم قرار گرفته است. طبق همین اظهارات ضد و نقیض، وزارت دفاع آمریكا اعتقاد دارد كه هواپیما در عرض مقدر هوایی مورد تهاجم قرار گرفته است.
وینسنس هفت اخطار، سه اخطار به باند تجاری و 4 اخطار بر باند نظامی به هواپیما داده است. در حالی كه طبق همین ادعا، 5 اخطار از ناو همسایه وینسنس یعنی «سایدز» صادر شده است. اخطار به هواپیمایی كه دقیقا در مسیر بین‌المللی پروازی حركت می‌كند، به كلی بی‌معنی است.
همچنین اظهارات ضد و نقیص مقامات آمریكایی درباره فاجعه ایرباس زمانی رنگ باخت كه چهار سال بعد روزنامه «نیویورك تایمز» در گزارشی كه حاوی چندین نكته تازه بود، گفت كه ناو وینسنس در آب‌های فلات قاره ایران بوده است نه در آب‌های بین المللی و پنتاگون (وزارت دفاع آمریكا) در آن زمان بر این حقیقت سرپوش گذاشته شده است. همچنین دریا سالار «ویلیام كراو»، رییس ستاد مشترك نیروهای مسلح آمریكا بعدها در گفت‌وگو با بی بی سی تاكیدكرد: ناو «وینسنس» بدون هیچ دلیل روشنی با وجود برخورداری از توپ‌ها و موشك‌های دوربرد به كرانه آبهای ایران آمده بود. هدف آمریکا، نه تنها ساقط کردن هواپیمای ایرباس ایران، بلکه وادار کردن جمهوری اسلامی به پذیرش صلح و پایان جنگ تحمیلی بود. چنان‏که رونالد ریگان، رییس جمهور وقت آمریکا در این زمینه اظهار داشت: "این فاجعه (سقوط هواپیمای مسافربری ایران از سوی آمریکا) ضرورت دست‏یابی به برقراری صلح را با حداکثر شتاب، دو چندان ساخته است".
پس از سرنگونی هواپیمای ایرباس ایران، سران کاخ سفید با رفتار دوگانه خود، به تمسخر افکار جهانی پرداختند. از سویی ریگان در اعلامیه ‏ای، با اظهار تأسف از این رویداد تلخ، به سرنگون شدن هواپیمای مسافربری ایران اعتراف کرد، ولی اقدام ناو آمریکایی را عمل دفاعی به جا دانست و مدعی شد هواپیمای ایرباس ایرانی در حال کاهش ارتفاع و شیرجه رفتن به سوی ناو آمریکایی بوده است.
فرمانده ناو وینسنس که موجب سقوط هواپیمای مسافربری ایران شده بود، نشان افتخار دریافت کرد و بر جنایت او مهر تایید زده شد.این تناقض آشکار، عوام فریبی ریاکارانه دولت آمریکا و نیات شوم سردمداران این کشور را به رخ جهان کشید. عوام‌فریبى و جنایتكارى كه همچنان ادامه داشته و در ذات حاكمیت آمریكا نهادینه شده است.

عملكرد شورای امنیت
 

متعاقب این تجاوز آشكار جمهوری اسلامی ایران در روز 14 تیر 1367 طی نامه ای به رئیس شورای امنیت خواستار تشكیل جلسه فوری شورا برای رسیدگی به موضوع شد.
35 تیر 1367 مطابق با 16 ژوئیه 1988 میلادی شورا تشكیل جلسه داد. از سوی جمهوری اسلامی ایران دكتر ولایتی وزیر امور خارجه وقت ایران و از جانب امریكا جرج بوش معاون وقت رئیس جمهوری در جلسه حضور داشتند. وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در فرازی از سخنان خود عنوان كرد: حضور نظامی آمریكا در خلیج فارس تنها منادی مرگ و بی‌قانونی و شرارت بوده و جز ناامنی چیزی به ارمغان نیاورده است. عمل جنایتكارانه آمریكا در حمله به هواپیمای كشوری به هیچ وجه در قالب دفاع مشروع قابل توجیه نیست. قطعنامه 616 شورای امنیت (1988) پس ازاستماع سخنان دكتر ولایتی و جرج بوش درجلسه شماره 3831 خود در تاریخ 30 ژوئیه 1988 (39/4/1367) طرح قطعنامه ای پیشنهادی را تصویب كرد.
متن قطعنامه به شرح زیر است: "شورای امنیت، با بررسی نامه مورخه 5 ژوئیه 1988 جانشین نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران خطاب به رئیس شورای امنیت و با استماع بیانات نماینده جمهوری اسلامی ایران، ( وزیر امور خارجه وقت "علی اكبر ولایتی" ) و سخنان نماینده ایالات متحده آمریكا (معاون رئیس جمهوری جرج بوش)، با ابراز تاسف عمیق از این كه یك هواپیمای غیرنظامی " ایران ایر" در پرواز برنامه ریزی شده بین المللی 655، در پرواز بر فراز تنگه هرمز به وسیله موشك شلیك شده از ناو جنگی ایالات متحده آمریكا ( وینسنس) منهدم گردیده است بر ضرورت تبیین حقایق سانحه توسط بازرسی بی طرفانه درمنطقه خلیج [فارس] تأکید داشته و اظهارات خود را به شرح زیر اعلام نمود: 1- تأسف عمیق خود را از ساقط ساختن هواپیمای غیرنظامی ایران به وسیله موشكی كه از یك ناو جنگی آمریكا شلیك شده و تسلیت عمیق خود را به خاطر از دست رفتن غم انگیز جان انسانهای بی گناه ابراز می دارد. 2- همدردی صمیمانه خود را به خانواده های قربانیان سانحه غم انگیز و دولت ها و كشورهای آنان اعلام می دارد. 3- از تصمیم سازمان بین‌المللی هواپیمایی كشوری در پاسخ به درخواست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ایجاد گروه تحقیق برای بررسی تمام حقایق موجود همچنین از اعلام ایالات متحده آمریكا و جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تصمیمشان برای همكاری با بررسی سازمان هواپیمایی كشوری استقبال می كند. 4- از تمامی اعضای كنوانسیون 1944 شیكاگو، درخواست می كند كه در همه شرایط، مقررات و رویه های سلامت هوانوردی كشوری به ویژه ضمائم آن كنوانسیون به منظور جلوگیری از چنین پیشامدهایی را دقیقاً مراعات نمایند. 5- لزوم اجرای فوری و كامل قطعنامه 598(1987)، شورا را به عنوان تنها مبنای حل جامع، عادلانه، شرافتمندانه و پایدار، منازعه میان ایران و عراق ابراز و پشتیبانی خود را از دبیر كل برای اجرای این قطعنامه اعلام و خود را ملزم به همكاری با دبیر كل برای تسریع در اجرای طرح اجرایی او می نماید."
جمهوری اسلامی ایران علاوه بر شورای امنیت و شورای ایكائو، شكایت خود را در دیوان بین المللی دادگستری لاهه نیز مطرح كرد.
عنصر تخصصی سازمان ملل متحد یعنی ایكائو (سازمان هواپیمایی كشوری بین المللی) نیز از مسائل سیاسی به دور نمانده و به جای بررسی فنی و ارائه طریق به شورای امنیت به ابراز تأسف و تسلیت به بازماندگان سانحه پرداخت.
روحشان شاد و یادشان گرامی باد.
منبع:www.siasatrooz.ir
يکشنبه 11/4/1391 - 13:7
تاریخ
حمله ناو آمریکایی "وینسنس" در 12 تیر 1367 به هواپیمای ایرباس جمهوری اسلامی ایران که منجر به شهادت 290 سرنشین این هواپیمای مسافربری از جمله 57 کودک زیر 12 سال شد، درحافظه تاریخی ملت ایران همیشه باقی خواهد ماند.
هواپیمای ایرباس 300 متعلق به هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران که از تهران عازم دبی بود ( تهران-بندر عباس-دبی ) در فرودگاه بندرعباس به زمین نشست و طبق برنامه پیش‌بینی شده قرار بود این هواپیما با شماره پرواز 655 با دویست و نود سرنشین در ساعت 10 صبح به مقصد دوبی پرواز کند.
این هواپیما با 15دقیقه تأخیر در ساعت 10:05 روز 12 تیر سال 1367 از برج مراقبت فرودگاه بندرعباس تقاضای پرواز کرد، مدت پرواز تا دوبی 30 دقیقه و حداکثر 14 هزار پا تعیین شد.
در ساعت 10:17 دقیقه، هواپیمای ایرباس 300 به پرواز درآمد. دقایق نخستین پرواز و مراحل اوج‌گیری تا ارتفاع 12 هزارپایی مطابق طرح پرواز انجام شد و خلبان به طور پیوسته با برج مراقبت فرودگاه بندرعباس و مرکز کنترل راههای هوایی ایران و امارات تماس داشت.
چند لحظه پیش از ورود هواپیمای ایرباس 300 به منطقه کنترل هوایی امارات، در محلی به نام «مولبیت‌»، خلبان به مرکز کنترل هوایی کشور اطلاع داد که قصد دارد به 14 هزارپایی صعود کند.
خلبان ایرباس ایرانی نمی دانست که ناخدا "ویل راجرز" فرمانده ناو آمریکایی وینسنس (ساعت 10:22) فرمان آتش را به سوی پرواز 655 ایرانی صادر کرده است ودقایقی بعد با صدور فرمان هواپیمای ایرباس از صفحه رادارهای زمینی محو می شود.
با مفقود شدن هواپیمای ایرانی برج مراقبت فرودگاه بندرعباس، در تماس با دوبی، پیگیر سرنوشت پرواز 655 شد ولی آنها نیز اظهار بی‌اطلاعی کردند.
ستاد تأمین استان هرمزگان وضعیت اضطراری اعلام و فعالیت خود را آغاز کرد.
با شناسایی دقیق محل سقوط هواپیمای مسافربری ، چرخبالها و شناورهای ایران به موقعیت 26و42 عرض شمالی و56 درجه و3 دقیقه طول شرقی منتقل شدند.
پس از این واقعه، مقامات آمریکایی که همواره مدعی دفاع از حقوق بشرند، اعلام کردند که یک فروند هواپیمای اف 14 جمهوری اسلامی ایران را هدف قرارداده‌اند.
با روشن ‌شدن نوع هواپیما، آمریکاییها ادعا کردند که در این مورد مرتکب اشتباه شده‌اند.
شواهد بعدی، بی اساسی ادعای آمریکاییها را کاملا به اثبات رساند.
سپس مقامات نظامی آمریکا در ادعای بی اساس دیگری مدعی شدند هواپیمای ایرباس در خارج از دالان هوایی پرواز می‌کرده است.
کاپیتان کارلسون، فرمانده سابق ناو سایدز در این مورد معتقد است که ایرباس ایرانى علاوه بر علائمى که مبنى بر غیرنظامى بودن خود مى‌فرستاده با سرعتى کم در حال اوج گرفتن بود و حتى اگر در چنین شرایطى نیز آن را به عنوان یک جت اف 14 شناسایى مى‌کردند باز من تردید دارم که یک هواپیماى اف 14 می‌توانست تهدید سطحى را متوجه ناو وینسنس یا سایدز یا هر شناور دیگرى کند.
وی گفت: اپراتور‌هاى رادار ناو هواپیمابر فورستال نیز هواپیماى ایرانی را به عنوان یک هواپیماى بازرگانى شناسایى کردند.
جت‌هاى جنگنده اف 14 مستقر بر روى ناو فورستال مى‌توانستند در صورتى که کاپیتان راجرز درخواست مى‌کرد، با شناسایى چشمى هواپیماى ایرانى از فاصله نزدیک از غیرنظامى بودن آن اطمینان حاصل کنند، ولى زمان براى این کار هم سپرى شد.
در راستای رد ادعای مقامات آمریکایی که خدمه ناو وینسنس به اشتباه هواپیمای ایرباس 300 را جنگنده اف 14 تصور کردده اند نیز تعدادی از مقامات آمریکایی که دست‌اندرکار مسائل صنعتی و نظامی بودند ‌پرسیدند که چگونه هواپیمای اف-14 می‌تواند خطری برای ناو «وینسنس» (vincennes) تلقی شود؟
هواپیمای اف - ‌14 که پیش از پیروزی انقلاب به ایران تحویل شده است، از جنگ افزارهای هوا به هوا است که از امکانات محدود حمله به زمین بهره می‌برد. در ماموریت حمله به زمین یا سطح، جنگ افزارهای هواپیما عبارتند از توپ ‌20 میلی‌متری ام -61، با تعدادی بمب‌های غیر هدایت شونده.
سیستم «ایجیز» قادر به دفاع از ناوگان های دریایی به عنوان سپر دفاعی است و می تواند همزمان چند هدف را کشف و رهگیری کند و پیشرفته‌ترین سیستم راداری، برای اکتشاف و رهگیری، در تمام جهان محسوب می شود به نحوی که برخی از کارشناسان نظامی آن را متعلق به جنگ جهانی سوم می‌دانند.
با این حال این سوال مطرح است که چگونه مدرنترین سیستم راداری جهان قادر به تشخیص یک هواپیمای ایرباس از اف - ‌14 نبوده است.
هواپیمای مسافربری ایرباس از نظر حجم، شکل، اندازه و توانایی پرواز کاملاً با هواپیمای f-14 متفاوت است.
از طرفی با توجه به ارتباط کلامی و ارتباط ناوبری هر هواپیمای بازرگانی و مسافربری، ناو آمریکایی می‌توانست به راحتی با شنیدن مکالمات خلبان به ماهیت هواپیمای مسافربری پی‌ببرد.
قطعات متلاشی شده هواپیما و اجساد سرنشینان آن در سطح وسیعی از آب‌های سواحل جنوبی جزیره هنگام، درست در داخل آب‌های ایران نیز نشان می دهد که این محل کاملا زیر مرکز دالان هوایی بین‌المللی بندرعباس دوبی (آمبر56) قرار دارد و هواپیما درست در مسیر پیش‌بینی شده درحال پرواز بوده است.
چهارسال بعد روزنامه «نیویورک تایمز»، در گزارشی که حاوی چندین نکته تازه بود نوشت: ناو وینسنس در آب‌های فلات قاره ایران بوده است نه در آب‌های بین‌المللی و پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در آن زمان بر این حقیقت سرپوش گذاشته است.
متعاقب این اقدام غیر انسانی ناو آمریکایی، روز 14 تیر 1367 جمهوری اسلامی ایران طی نامه ای به رئیس شورای امنیت خواستار تشکیل جلسه فوری شورا برای رسیدگی به موضوع شد.
شورای امنیت فقط با صدور قطعنامه ای از هدف قرار گرفتن هواپیمای مسافربری و غیر نظامی ایرانی در پرواز برنامه ریزی شده بین المللی 655 را با 290 سرنشین به وسیله موشک ناو جنگی ایالات متحده َآمریکا ، ابراز تاسف کرد.
جمهوری اسلامی ایران علاوه بر شورای امنیت و شورای ایکائو، شکایت خود را در دیوان بین المللی دادگستری لاهه نیز مطرح کرد.
تشکیلات تخصصی سازمان ملل متحد یعنی ایکائو (سازمان هواپیمایی کشوری بین المللی) نیز از مسائل سیاسی دور نماند و به جای بررسی فنی و ارائه طریق به شورای امنیت به ابراز تأسف و تسلیت به بازماندگان این حمله ناجوانمردانه بسنده کرد.
با اثبات عمدی بودن این جنایت آشکار و غیر انسانی نه تنها هیچ‌کدام از خدمه ناوجنگی وینسنس تحت پیگیرد قرار نگرفتند بلکه فرمانده این ناو در پایان خدمت خود برای هدف قرار دادن هواپیمای مسافربری ایرانی و متلاشی کردن 290 تن از سرنشینان این هواپیما، مدال گرفت.
منبع:www.irdiplomatic.com
يکشنبه 11/4/1391 - 13:7
تاریخ
دوازده تیرماه یادآور یكی از تلخ‌ترین خاطرات مردم ایران و درعین حال یكی از آشكارترین موارد نقض حقوق بشر از سوی دولت آمریكا است. در 12 تیرماه 67 برابر با سوم ژوئیه 1988 یك فروند هواپیمای مسافری ایرباس خطوط هوایی جمهوری اسلامی كه از بندرعباس عازم دوبی بود بر فراز آبهای خلیج فارس و در نزدیكی جزیره "هنگام" مورد حمله یگان دریایی آمریكا مستقر در آبهای خلیج فارس قرار گرفت و سقوط كرد. این هواپیما كه با دو فروند موشك ناو جنگی "وینسنس" مورد حمله قرار گرفت حامل 290 مسافر و خدمه بود كه تمامی آنها اعم از 66 كودك 53 زن و 46 تبعه كشورهای خارجی كشته شدند.
سقوط هواپیمای مسافری ایران یكی دیگر و شاید شدیدترین نمونه از مراحل رویارویی آمریكا با جمهوری اسلامی بود و با توجه به حوادث مربوط به آن دوران ، این اقدام با هدف تضعیف جمهوری اسلامی و یاری رساندن به رژیم صدام انجام شد.
با توجه به تجهیزات پیشرفته به كار رفته در ناو جنگی وینسنس و دلایل دیگری كه با مرور حادثه و كارشناسی آن به دست آمد، عمدی بودن این جنایت ثابت شد. پرونده حمله ناو آمریكایی وینسنس به هواپیمای مسافری ایرباس هرچند به علت كارشكنی‌های دولت وقت آمریكا و سستی و انفعال مجامع بین‌المللی با تاخیر چند ساله مواجه شد اما در نهایت با پرداخت غرامت از سوی دولت وقت آمریكا مختومه شد. یك سال پس از تجاوز رژیم عراق علیه جمهوری اسلامی ایران در سال 1360 سلسله حملات متعدد به كشتی‌های تجاری در خلیج فارس شروع و با اعلام مین گذاری سواحل بندر امام خمینی (ره) و حمله به دو كشتی تجاری در تاریخ 31 دی ماه 1360 امنیت خلیج فارس به وسیله عراق مختل شد . پس از آنكه فرانسه هواپیماهای سوپراتاندار و موشك‌های اگزو سه را به عراق تحویل داد ابعاد و شدت این حملات افزایش یافت. در برابر این حملات كه عراق به صراحت مسئولیت آن را برعهده می‌گرفت شورای امنیت عكس العمل مناسبی نشان نداد ولی در قبال انتساب به دور از واقعیت چند حمله به ایران و شكایت شورای همكاری خلیج فارس شورای امنیت در 11 خرداد مبادرت به صدور قطعنامه 533 كرد و در آن خواستار توقف این حملات شد.
از آغاز جنگ تا 19 تیر 1363بالغ بر 113 كشتی در خلیج فارس مورد حمله موشكی قرار گرفت. جمهوری اسلامی ایران در دی 1363 به دبیركل وقت سازمان ملل اعلام كرد كه از هرگونه اقدامی برای تامین آزادی و امنیت كشتیرانی در خلیج فارس حمایت و استقبال خواهد كرد اما حملات به كشتی‌ها ادامه یافت. تا تیرماه 1366 حدود 85 میلیون تن كالا از محموله كشتی‌ها در خلیج فارس به زیر آب رفت. 41 كشتی كاملا نابود شدند و به 34 تن محموله دیگر آسیب وارد شد . همچنین بیش از 300 نفر از ملوانان كشورهای گوناگون به قتل رسیدند و به همین تعداد نیز مجروح شدند. بدین ترتیب عراق در هدف خود مبنی بر بین‌المللی كردن جنگ خلیج فارس تا اندازه‌ای موفق شد و قدرتهای غربی و در رأس آنها آمریكا بهانه لازم برای حضور گسترده و تهدیدآمیز در خلیج فارس را یافتند.
درپی این حوادث نفتكش‌های كویتی با پرچم آمریكا در خلیج فارس حركت كردند و اسكورت نظامی نفتكش‌ها و كشتی‌های تجاری مورد نظر آمریكا در خلیج فارس آغاز شد. تنها اندكی پس از این و در 9 مهر یك فروند كشتی ایرانی مورد حمله نیروهای نظامی آمریكا قرار گرفت و پس از آن حملات نظامی آمریكا به سكوهای نفتی ایران دخالت آشكار آن دولت در منطقه به نفع عراق و علیه جمهوری اسلامی ایران را به وضوح نشان داد.
در تاریخ 12 تیرماه 67 پرواز شماره 655 ایران ایر ساعت 10 و 17 دقیقه صبح با 290 مسافر و خدمه از فرودگاه بندرعباس به سمت دوبی به پرواز درآمد. این هواپیما پرواز 28 دقیقه‌ای خود را با 27 دقیقه تاخیر آغاز كرد. ارتفاع هواپیما به 14 هزار پا می‌رسید. سپس باید كاهش ارتفاع داده و در پایان در فرودگاه دوبی فرود می‌آمد. این هواپیما در كریدور تجاری در مسیری مستقیم به سمت فرودگاه دوبی حركت می‌كرد اما مسافران غیرنظامی و بیگناه این هواپیما خبر نداشتند كه 12 هزار پا زیر پای آنها رزم ناو وینسنس تا 4 كیلومتر به داخل حریم آبی ایران تجاوز كرده است.
این رزم ناو در 40 مایلی مكانی كه فرماندهان نیروی دریایی به آن فرمان استقرار داده بودند مستقر شده بود. پایگاه اینترنتی "وات ریلی هپند" با انتشار مقاله‌ای در این خصوص درباره آنچه در داخل ناو اتفاق افتاد می‌افزاید: "اولین كسی كه در ناو تلاش كرد هویت این هواپیما را تایید كند اندرو آندرسون افسر جز كشتی بود كه پیامی الكترونیكی را برای هواپیما فرستاد در این پیام آمده بود: دوست یا دشمن معرفی كنید و در جواب شنیده شد: هواپیمای مسافری".
فاصله هواپیمای ایرباس از ناوچه رزمی وینسنس حدودا 38 كیلومتر بود. در این حال كاپیتان "راجرز" فرمانده وینسنس با احتمال وقوع یك درگیری نظامی دستور برقراری آرایش نظامی داد. در آن سو كاپیتان رضایی وضعیت را به فرودگاه بندر عباس، "عالی" گزارش نمود. سی ثانیه بعد اولین موشك بال سمت چپ هواپیما را جدا كرده و متعاقبا موشك دیگر نیز مستقیم به قسمت دم هواپیما برخورد كرده و آنها را از جا كندند و هواپیما مستقیم به سمت دریا شیرجه رفت. هشتاد و چهار ثانیه پس از شلیك موشك‌ها هواپیمای ایرباس ایرانی به سطح دریا برخورد نمود و منهدم شد. چند لحظه بعد به كاپیتان راجرز اعلام شد كه قطعات هواپیمای ساقط شده كه از آسمان به دریا می‌افتند بسیار بزرگتر از یك اف 14 هستند.
صبح روز بعد حقایق بر همگان آشكار شد و جهانیان آگاه شدند كه اشتباهی در كار نبوده و ناوچه آمریكایی تعمدا هواپیمای مسافربری ایرانی را مورد هدف قرار داده بود و جالب اینكه در آن لحظه هم ناوچه آمریكایی و هم هواپیمای ایرانی هر دو در آب‌های ایران بودند. به دنبال حمله ناو جنگی وینسنس به هواپیمای مسافری ایرباس واكنش‌های زیادی در اسناد بین‌المللی و در مطبوعات منطقه و جهان ثبت شده است. بخشی از این واكنش‌ها به سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی برمی گردد. هرچند مجامع و سازمان‌های بین‌المللی در آن روز در قبال حادثه یاد شده به علت اعمال نفوذ آمریكا در انفعال به سر می‌بردند اما مرور آن‌ها به بهانه بررسی اصل حادثه خالی از لطف نیست.
از طرفی مقامات وقت واشنگتن هم به این بهانه مواضعی را اتخاذ كردند كه آن‌ها هم در اسناد بین‌المللی ثبت شده است. در مواضع اتخاذی واشنگتن رفتار دوگانه با موازین حقوق بشری و تلاش برای توجیه جنایات ارتكاب یافته از سوی نیروی دریایی آمریكا كاملا آشكار است كه خود بهترین دلیل بر خوی استكباری سردمداران آمریكا است.
البته مقامات وقت واشنگتن در ادامه و در برابر ارائه دلایل مستند و محكمه پسند جمهوری اسلامی در این باره با توجیه جنایت خود و اشتباه قلمداد كردن و در نتیجه پرداخت غرامت از مواضع اولیه خود عقب نشینی كردند. در ادامه واكنش‌های یاد شده در دو قسمت ارائه می‌شود.
الف - واكنش سازمان‌های بین‌المللی به حادثه حمله ناو آمریكایی به هواپیمای مسافری ایرانی
درپی این اقدام تجاوزكارانه آشكار ، جمهوری اسلامی ایران در 14 تیر 1367 در نامه‌ای به رئیس شورای امنیت خواستار تشكیل جلسه فوری شورای امنیت برای رسیدگی به موضوع شد. 25 تیر 1367 شورای امنیت تشكیل جلسه داد. از سوی جمهوری اسلامی ایران علی اكبر ولایتی وزیر امور خارجه وقت ایران و از سوی آمریكا جرج بوش "بوش پدر" معاون وقت رئیس جمهوری آمریكا در جلسه حضور داشتند.
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در فرازی از سخنان خود اعلام كرد: حضور نظامی آمریكا در خلیج فارس تنها منادی مرگ و بی قانونی و شرارت بوده و جز ناامنی چیزی به ارمغان نیاورده است. اقدام جنایتكارانه آمریكا در حمله به هواپیمای كشوری نیز یكی از این موارد است كه به هیچ وجه در قالب دفاع مشروع قابل توجیه نیست.
پس از سخنان وزیر خارجه ایران نماینده آمریكا نیز به تبیین مواضع دولت خود پرداخت و در سخنان عجیبی اعلام كرد كه پرداخت هر خساراتی از سوی آمریكا باید به موجب شرایط حقوقی قوانین ایالات متحده و با مشورت با كنگره این كشور باشد و نه قواعد بین‌المللی . جالب است كه معاون وقت رئیس‌جمهور آمریكا نیز در موضعگیری عجیب تری اعلام كرد "من هرگز از طرف آمریكا عذرخواهی نمی‌كنم من اهمیتی نمی‌دهم كه چه كاری انجام داده است من اهمیت نمی‌دهم حقیقت چیست".
شورای امنیت نیز در جلسه 3831 خود در تاریخ 8 مرداد 1367 طرح قطعنامه پیشنهادی را تصویب كرد. متن قطعنامه 616 شورای امنیت به این قرار است: "شورای امنیت با بررسی نامه مورخ 14 تیر 1367 جانشین دائم جمهوری اسلامی ایران خطاب به رئیس شورای امنیت و با استماع بیانات نماینده جمهوری اسلامی ایران (وزیر امور خارجه وقت علی اكبر ولایتی) و سخنان نماینده ایالات متحده آمریكا (معاون رئیس جمهوری وقت) با ابراز تاسف عمیق از اینكه یك هواپیمای غیرنظامی "ایران ایر" در پروانه برنامه ریزی شده بین‌المللی 655 در پرواز بر فراز تنگه هرمز به وسیله موشك شلیك شده از ناو جنگی ایالات متحده آمریكا (وینسنس) منهدم گردیده است بر ضرورت تبیین حقایق سانحه توسط بازرسی بی طرفانه در منطقه خلیج فارس تاكید داشته است و این شورا در ادامه قطعنامه یاد شده بر موارد زیر تاكید كرده است:
1. شورای امنیت تاسف عمیق خود را از ساقط ساختن هواپیمای غیرنظامی ایران به وسیله موشكی كه از یك ناو جنگی امریكا شلیك شده و تسلیت عمیق خود را به خاطر از دست رفتن غم انگیز جان انسان‌های بی گناه ابراز می‌دارد.
2. شورای امنیت همدردی صمیمانه خود را به خانواده‌های قربانیان سانحه غم انگیز و دولت‌ها و كشورهای آنان اعلام می‌دارد. 3. شورای امنیت از تصمیم سازمان بین‌المللی هواپیمایی كشوری در پاسخ به درخواست جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ایجاد كار گروه تحقیق برای بررسی تمام حقایق موجود همچنین از اعلام ایالات متحده آمریكا و جمهوری اسلامی ایران مبنی بر تصمیمشان برای همكاری با بررسی سازمان هواپیمایی كشوری استقبال می‌كند.
4. از تمامی اعضای كنوانسیون 1323 شیكاگو درخواست می‌كند كه در همه شرایط مقررات و رویه‌های سلامت هوانوردی كشوری به ویژه ضمائم آن كنوانسیون را به منظور جلوگیری از چنین پیشامدهایی دقیقا مراعات نمایند.
5. لزوم اجرای فوری و كامل قطعنامه 598 (1366) شورا را به عنوان تنها مبنای حل جامع عادلانه شرافتمندانه و پایدار منازعه میان ایران و عراق ابراز و پشتیبانی خود را از دبیر كل برای اجرای این قطعنامه اعلام و خود را مستلزم به همكاری با دبیر كل برای تسریع در اجرای طرح اجرایی او می‌داند. "
در پی این واكنش شورای امنیت جمهوری اسلامی علاوه بر شورای امنیت و شورای ایكائو شكایت خود را در دیوان بین‌المللی دادگستری لاهه نیز مطرح كرد. البته سازمان هواپیمایی كشوری بین‌المللی به عنوان سازمان تخصصی وزیر مجموعه سازمان ملل متاسفانه به علت شرایط خاص حاكم بر آن دوران از مسائل سیاسی به دور نماند و به جای بررسی فنی و ارائه طریق به شورای امنیت تنها به ابراز تاسف و تسلیت به بازماندگان سانحه پرداخت.
ب ـ واكنش مقامات آمریكایی به حادثه حمله ناو وینسنس به هواپیمای مسافری ایرانی
برخی مقامات آمریكایی نه تنها از ابراز تاسف ظاهری در این باره خودداری كردند بلكه با موضع گیری‌های غیرانسانی بر جنایت خود اصرار كردند. به نوشته پایگاه اینترتی "وات ریلی هپند" جرج بوش پدر معاون رونالد ریگان رئیس‌جمهور وقت آمریكا در مرداد 1367 گفت: "من هرگز از طرف آمریكا عذرخواهی نمی‌كنم. من اهمیتی نمی‌دهم كه چه كاری انجام داده است. من اهمیت نمی‌دهم حقیقت چیست. "
به نوشته این پایگاه اینترنتی تمامی پرسنل وینسنس مدال افتخار دریافت كردند. پس از این واقعه ناخدا یكم "ویلیام راجرز" فرمانده ناو وینسنس در مصاحبه‌ای مطبوعاتی به صراحت اعلام كرد: "اگر صدها بار نیز آن اتفاق رخ دهد باز هم دستور شلیك خواهم داد. "
بعد از این فاجعه مقامات امریكایی برای توجیه این جنایت دلایل ضدونقیضی عنوان كردند و كوشیدند این اقدام خصمانه را یك اشتباه قلمداد كنند. اما با وجود این كوشش‌ها به علت وجود دلایل و قرائن كاملا آشكار از جمله مجهز بودن ناو جنگی وینسنس به پیشرفته‌ترین رادارها و رایانه‌های عملیاتی همچنین مشخص بودن نوع هواپیمای در حال پرواز مسلم شد كه احتمال اشتباه توسط فرمانده ناو نه تنها وجود نداشته بلكه بسیاری از كارشناسان نظامی این اقدام را اقدامی كاملا تعمدی اعلام كردند.
كارشناسان در همان زمان در واكنش به مواضع مقامات آمریكایی مبنی بر شلیك به هواپیمای مسافری از روی اشتباه تصریح كردند: "سیستم‌های ردیابی و رهگیری ناو وینسنس به قدری پیشرفته بود كه این امكان را به خود و فرمانده آن می‌داد كه آنان بتوانند در یك لحظه 200 هدف را در فاصله 400 كیلومتری تشخیص دهند و سرعت مسیر و اهداف آن را مشخص كنند. در جلسه 22 تیر 1367 شورای ایكائو كه برای بررسی علل وقوع این حادثه تشكیل شده بود رئیس ایكائو بر این نكته تاكید كرد كه این اصل بنیادین كه به موجب آن دولت‌ها بایستی از توسل به اقدامات مسلحانه علیه هواپیماهای غیرنظامی خودداری نمایند باید توسط همه دولت‌ها رعایت شود. در این جلسه نماینده آمریكا پس از تبیین مواضع خود در سخنانی كه نشانگر معیارهای دوگانه در حقوق بشر است اعلام كرد: "پرداخت هر خسارتی از سوی آمریكا باید به موجب شرایط حقوقی قوانین ایالات متحده و با مشورت كنگره این كشور باشد نه قواعد بین‌المللی ! " دولت وقت آمریكا همچنین با صدور بیانیه‌ای با برشمردن چهار ادعا تلاش كرد تا حدودی خود را در خصوص حمله به هواپیمای مسافری تبرئه كند. این چهار ادعا عبارت بودند از:
1. مسیر پرواز: هواپیمای ایرانی خارج از كریدور هوایی مسافری بوده است.
2. هواپیمای ایرانی در ارتفاع 7 هزارپایی در حال پرواز بوده كه این ارتفاع خیلی كمتر از ارتفاع استاندارد در این شرایط بوده است.
3. هواپیما در حال حركت به سمت ناو وینسنس بوده است.
4. هواپیمای ایرباس از سیستم پاسخگویی هواپیمای نظامی ایران استفاده می‌كرده است.
اما تنها یك ماه بعد دولت آمریكا در موضع گیری دیگری اعلام كرد تمامی این ادعاها نادرست بوده است. در این بیانیه آمده بود: "این هواپیما در پرواز نهایی خود با چند مركز مختلف كنترل ترافیك هوایی از طریق سیستم استاندارد غیرنظامی تماس داشته و چند ثانیه پیش از شلیك اولین موشك توسط ناو وینسنس به زبان انگلیسی با فرودگاه بندرعباس صحبت كرده بود. "
منبع:روزنامه جمهوری اسلامی، 12/4/۱۳۸۹
يکشنبه 11/4/1391 - 13:6
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته