• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 264
تعداد نظرات : 359
زمان آخرین مطلب : 5433روز قبل
دانستنی های علمی

آن‌چه در قرآن کریم آمده‌، دربارة کمیت‌، کیفیت و فلسفة حجاب است‌. آیه‌ای که تصریح کرده باشد بهترین زینت زنان‌، حجاب آن‌ها است‌، یافت نشد. بله در آیه 31 نور آمده است که "...وَ لاَ یُبْدِین‌َ زِینَتَهُن‌َّ إِلآ مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَ لْیَضْرِبْن‌َ بِخُمُرِهِن‌َّ عَلَی‌َ جُیُوبِهِن‌َّ وَ لاَ یُبْدِین‌َ زِینَتَهُن‌َّ إِلآ لِبُعُولَتِهِن‌َّ أَوْ ءَابَآغ‌هِن‌َّ أَوْ ءَابَآءِ بُعُولَتِهِن‌َّ أَوْ أَبْنَآغهِن‌َّ أَوْ أَبْنَآءِ بُعُولَتِهِن‌َّ أَوْ إِخْوَ َنِهِن‌َّ أَوْ بَنِی‌َّ إِخْوَ َنِهِن‌َّ أَوْ بَنِی‌َّ أَخَوَ َتِهِن‌َّ أَوْ نِسَآغ‌هِن‌َّ أَوْ مَا مَلَکَت‌ْ أَیْمَـَنُهُن‌َّ أَوِ التَّـَبِعِین‌َ غَیْرِ أُوْلِی الاْ ?ًِرْبَة‌ِ مِن‌َ الرِّجَال‌ِ أَوِ الطِّفْل‌ِ الَّذِین‌َ لَم‌ْ یَظْهَرُواْ عَلَی‌َ عَوْرَ َت‌ِ النِّسَآءِ وَلاَ یَضْرِبْن‌َ بِأَرْجُلِهِن‌َّ لِیُعْلَم‌َ مَا یُخْفِین‌َ مِن زِینَتِهِن‌َّ وَ تُوبُوَّاْ إِلَی اللَّه‌ِ جَمِیعًا أَیُّه‌َ الْمُؤْمِنُون‌َ لَعَلَّکُم‌ْ تُفْلِحُون‌;(نور،31)... و زینت خود را ـ جز آن مقدار که نمایان است ـ آشکار ننمایند، و (اطراف‌) روسری‌های خود را بر سینة خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان‌، یا پدرانشان‌، یا پدرشوهرانشان‌، یا پسرانشان‌، یا پسران همسرانشان‌، یا برادرانشان‌، یا پسران برادرانشان‌، یا پسران خواهرانشان‌، یا زنان هم کیششان‌، یا بردگانشان ]=کنیزانشان‌[، یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند، یا کودکانی که از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند، و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانیشان دانسته شود (و صدای خلخال که بر پا دارند به گوش رسد.) و همگی به سوی خدا باز گردید ای مؤمنان‌، تا رستگار شوید!"
آن چه می‌توان دربارة حجاب و فلسفة آن بیان کرد این است که‌: عفت و پاکدامنی‌، با آفرینش و فطرت زن به هم آمیخته است‌، و در آفرینش او، جایگاه عظیم و بلندی دارد که هم خود زنان خواهان عفت و پاکدامنی هستند و هم دیگران زن را با این ویژگی می‌خواهند. اسلام نیز آفرینش زن و صلاح و خیر جامعه را در نظر گرفته‌، و حجاب را لازم شمرده تا عفت برونی زن‌، با عفت درونی او هماهنگ و بنیان خانواده مستحکم گردد و زن همچون کالای ناچیزی در معرض همگان قرار نگیرد.
قرآن مسأله حجاب را در چند آیه‌، یادآوری و در بعضی از آنها به حکمت و فلسفة آن هم اشاره کرده است که برخی از آنها عبارتند از:
1. پاکی دلهای مردان و زنان و آلوده نشدن آنها: در مکتب قرآن‌، علاوه بر بهداشت جسمی (که در دنیا مطرح است‌) یک نوع بهداشت روحی و روانی هم وجود دارد که چنانچه مراعات نشود، روح مسموم می‌شود، و آثار خطرناکی را در پی دارد که از مسمومیت جسمی به مراتب خطرناک‌تر است‌. در برخی آیات‌، به رعایت این نوع از بهداشت توصیه شده است‌.
قرآن‌، در آیة 53 سوره احزاب در مورد روبرو شدن و صحبت کردن با زنان پیامبر می‌فرماید:
"...وَ إِذَا سَأَلْتُمُوهُن‌َّ مَتَـَعًا فَسْ ?‹َلُوهُن‌َّ مِن وَرَآءِ حِجَاب‌ٍ ذَ َلِکُم‌ْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِکُم‌ْ وَ قُلُوبِهِن‌َّ...; و هنگامی‌که چیزی ]از وسایل زندگی را به عنوان عاریت‌[ از آنان ]=همسران پیامبر[ می‌خواهید، از پشت پرده بخواهید. این کار، برای پاکی دلهای شما و آنها بهتر است‌."
2. در امان ماندن از اذیت افراد سبکسر: خداوند در آیة 59 سوره احزاب می‌فرماید: "یَـََّأَیُّهَا النَّبِی‌ُّ قُل لاِ ّ ?َزْوَ َجِکَ وَ بَنَاتِکَ وَ نِسَآءِ الْمُؤْمِنِین‌َ یُدْنِین‌َ عَلَیْهِن‌َّ مِن جَلَـَبِیبِهِن‌َّ ذَ َلِکَ أَدْنَی‌ََّ أَن یُعْرَفْن‌َ فَلاَ یُؤْذَیْن‌َ وَ کَان‌َ اللَّه‌ُ غَفُورًا رَّحِیمًا; یعنی‌: ای پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو: روسری‌های بلند خود را بر خویش فرو افکنند ]طوری که زیر گلو و سینه‌هایشان پیدا نباشد[ این کار برای این‌که شناخته شوند و مورد اذیت ]اهل فسق و فجور[ قرار نگیرند، بهتر است‌، (و اگر تاکنون خطا و کوتاهی از آنها سر زده توبه کنند) خداوند همواره آمرزنده و رحیم است‌."
3. به طمع نیفتادن افراد سبکسر و بیماردل‌: در آیه 32 سوره احزاب خطاب به زنان پیامبر ـ که در واقع خطاب به همه زنهاست ـ آمده است‌: "...به شکل هوس‌انگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند، و سخن شایسته بگویید" و در آیه 30 و 31 سوره نور خطاب به پیامبراکرم‌می‌فرماید: "قُل لِّلْمُؤْمِنِین‌َ یَغُضُّواْ مِن‌ْ أَبْصَـَرِهِم‌ْ وَ یَحْفَظُواْ فُرُوجَهُم‌ْ ذَ َلِکَ أَزْکَی‌َ لَهُم‌...; به مؤمنان بگو چشمهای خود را ]از نگاه به نامحرمان‌[ فرو گیرند، عفت خود را حفظ کنند. این‌، برای آنان پاکیزه‌تر است‌... ."
علاوه بر آنچه بیان شد، استواری اجتماع و استحکام پیوند خانوادگی‌، جلوگیری از چشم چرانیها، حفظ ارزشها، احترام‌ِ زن ـ که هر اندازه متین‌تر و باوقارتر و عفیف‌تر حرکت کند و خود را در معرض نمایش مرد نامحرم نگذارد به احترامش افزوده می‌شود ـ از دیگر علتها و فلسفه‌های حجاب است که از آیات و روایات استفاده می‌شود.(جهت آگاهی بیشتر ر.ک‌: مسأله حجاب‌، مرتضی مطهری‌، انتشارات صدرا / فلسفة حجاب‌، علی محمدی‌، انتشارات ارم‌.)
نکته پایانی این که‌، حجاب زن‌ِ، مربوط به خود زن یا شوهر نیست تا در صورت رضایت آنان مانعی برای بی‌حجابی نباشد; بلکه حجاب حق الهی است‌. چون حرمت و حیثیت زن در قرآن به عنوان حق اللّه مطرح است‌، و خدای سبحان زن را با سرمایة عاطفه آفرید که معلم رقّت باشد، و پیام عاطفه بیاورد; اگر جامعه‌ای این درس رقت و عاطفه را ترک نمود، و به دنبال غریزه و شهوت رفت‌، به همان فسادی مبتلا می‌شود که در غرب ظهور کرده است‌، که زن به عنوان یک کالای تبلیغاتی یا آلت شهوت‌رانی مردان و یا... مطرح است‌.(ر.ک‌: زن در آیینة جلال و جمال‌، ص 424 ـ 426، مرکز نشر فرهنگی رجأ.)

پنج شنبه 3/11/1387 - 15:45
شعر و قطعات ادبی

یک حقیقت قشنگ ؛ یک احساس همیشگی ... یک انتظار خواستنی ... که یک روز او می آید ...

 

با آمدنش هم همه بدی ها می روند ... همه دلهای شکسته شاد می شوند ... کسی جرات کینه توزی نمی کند ... اشک ها جای خود را به لبخندها می دهند ... نفرت ها تبدیل به عشق     می شوند ... قسط و داد جای ظلم ها و بیدادها را می گیرد و ...

همه ما میدانیم که یک رکن مهم و شاید مهمترین رکن در زندگی انسان امید است . خیلی ها این جمله را شنیده اند که انسان با امید زنده است...

و من به جرات می توانم بگویم که یکی از زیباترین آموزه های عبادی ما همین انتظار منجی است. باشد که با آمدنش افسانه ی " دنیا بهشت برین می شود " به حقیقت بپیوندد.

مژده وصل تو کو کز سر جان برخیزم

طایر قدسم و از دام جهان برخیزم

بولای تو گر بنده خویشم خوانی

از سر خواجگی کون و مکان برخیزم

یا رب از ابر هدایت برسان بارانی

پیشتر از آنکه چو گردی زمیان برخیزم

                                                                                         ( حافظ )

 

        

                    

پنج شنبه 3/11/1387 - 15:39
دانستنی های علمی

«12فقره ازبدترین کارهایی که یک معلم می تواند درکلاس انجام دهد.»

                                       

1-  پرهیز از لبخندزدن و رفتار مهربانانه با شاگردان:

 اگر مجبورید که سال تحصیلی را علیرغم میل باطنی خود در کلاسی یا مدرسه ای با سختی آغاز کنید این مساله نباید به دانش آموزان القا شود.

 

2-   دوست شدن با شاگردان وقتی که در کلاس هستید:

 رفتار دوستانه لازمه ی تدریس موفق در کلاس است اما دوستی با شاگردان یک بده بستان پایاپای را می طلبد که این برای یک معلم صورت خوشی نخواهد داشت و شما را در شرایط سختی قرار خواهد داد.

 

3-  توقف درس و درگیر کردن دانش آموزان به مسائل کم اهمیت:

 هنگامی که دانش آموزان روی مسایل کم اهمیت با هم در گیر می شوند دیگر جایی برای رقابت سالم باقی نخواهد ماند.

 

4-  تحقیر دانش آموزان و وادار آنان به کاری که شما از او می خواهید:

 تحقیر تکنیک فوق العاده وحشتناک وزشتی است که یک معلم می تواندانجام دهد. ممکن است به قدری ناراحت وعصبانی شوند تادر جستجوی راه هایی برای تلافی کردن برآیند و این اعتماد آنان را به شما کم خواهد کرد.

                                          

5-  فریاد زدن در کلاس:

 وقتی فریادمی کشید شما مبارزه را باخته اید. این بدان معنا نیست که شما نباید گاهگاهی صدای خود را بلند کنید. اما معلمانی که مکرراً فریاد می زنند هرگز نخواهند توانست کلاس خود را به خوبی اداره کنند.

 

6-   برخورد متفاوت با شاگردان:

 عدالت در کلاس از اهم موضوعات تدریس و کلاسداریست. سعی کنید در کلاس نسبت به همه ی دانش آموزان نظر یکسان و عدالت محور داشته باشید هستیدوکودکانی وجود دارند که شما آن ها رابیش از دیگران دوست دارید اما باید سعی کنید هرگز این حالت درکلاس رخ ندهد.همه ی دانش آموزان را یکسان صدا بزنید. مجازات شاگردانی راکه دوست دارید کاهش ندهید

                                          

7-  وضع قوانینی که اساساً ناعادلانه هستند:

 بعضی وقت ها قوانین خود به خود می توانندشمارادرموقعیت های بدی قراردهند، مثلاً، اگر یک معلم قانونی وضع کند که براساس آن پس از زنگ هیچ کاری برای انجام دادن وجود نداشته باشد این قانون می تواند یک موقعیت مشکلی راایجاد کند حال اگریک شاگرددلیل منطقی داشته باشد چه می شود؟ از این گونه موقعیت ها باید به شدت پرهیز کرد.

 

8-  سپردن کنترل خود به دست شاگردان:

 هرتصمیمی درکلاس باید به دلایلی توسط شخص شما اتخاذ شود. به طور مثال شاگردان سعی می کنند ازدست امتحان رهاشوند.اما شمانباید بگذارید که چنین اتفاقی بیافتد مگر اینکه دلیل منطقی وجود داشته باشد.اگر شما به همه ی تقاضا ها جواب مثبت دهید وتسلیم شوید به راحتی  کنترل کلاس را از دست خواهید داد.

 

9-   غیبت و شکوه از همکاران و معلمان دیگر نزد دانش آموزان:

 اغلب اتفاق می افتدکه شمامطالبی رااز شاگردان می شنوید درباره ی معلمانی که فکر می کنید تدریس خوبی ندارند اما شما باید ازبحث دراین مورد پرهیزکنید وایده های خود را به خود معلمان یا به مدیر انتقال دهید.آنچه که به شاگردانتان می گویید محرمانه نیست و پخش می شود.

 

10- نمره دادن بدون استدلال منطقی:

 اطمینان حاصل کنید که قوانین هماهنگی برای نمره دادن دارید.اجازه ندهید شاگردان پس ازپایان کلاس جهت گرفتن نمره کامل شمارا به چالش بکشند زیرا این کارمشوق لازم (انگیزه لازم) رابرای انجام دادن کاری به موقع ازبین می برد. هنگام نمره دادن به تکالیف ازشیوه های عینی استفاده کنید این کاربه شما کمک می کند که دلایل منطقی برای نمرات دانش آموزان داشته باشید.

 

11-رفتن به کلاس بدون طرح درس و برنامه ی قبلی:

 در حقیقت بهترین شیوه برای انجام تدریس شروع آن درذهن وسپس مروری برشیوه های گوناگون تدریس جهت گرفتن اطلاعات لازم می باشد. این کارفقط باداشتن طرح درس قبل ازکلاس انجام پذیر است.

 

12- استفاده از یک شیوه ی تکراری تدریس:

 دانش آموزان این حالت راکسل کننده وخسته کننده می یابند به علاوه شمااحتمالاً دانش آموزانی را که می توانند از دیگرشیوه های تدریس بهره ببرند محروم  می کنید

پنج شنبه 3/11/1387 - 15:33
شعر و قطعات ادبی
آغاز کن

 

تماشای پیرمرد کلبه نشین لب رود را

و بگذار الاغ هیزم بر

اینبار یاد تو را بار بزند.

پای صحبت قورباقه ها بنشین..

و دردشان را دل کن.

یاد بگیر هیچ مورچه ای از تیررس نگاهت دور نشود

تا دل نازکش نشکند.

و به لاک پشت اجازه عبور بده..

او با همه گلها رفیق است.

احرام نرگس سفید پوش شکسته نمی شود..

اگر یک بار او را ببوسی.

.

.

بسوزان..

 نجابت مست کننده چشم شیطان طلوع را.

نترس ...

آفتاب را بغل کن

ستاره ها همه خوابیده اند.

پنج شنبه 3/11/1387 - 15:29
دانستنی های علمی
وجود را ببین. به حیات گوش فرا ده. و ذره ای از آن باش.
"سانیاس"به معنای آرام بودن’ اعتماد کردن و آرمیدن در زندگی است.
نه جایی برای رفتن’ و نه چیزی برای بدست آوردن’ اینجاست که تمام انرزی در اختیار توست تا: برقصی, بخوانی و جشن بر پا داری.
پنج شنبه 3/11/1387 - 15:23
خانواده

وعشق...

 

عرفان...

پنج سال دیگر نه...همین حالا..

بی تابی تو از ترس نیست.

میدانم صدای اشکهای خدا را میشنوی.

وضربه دستش را از رنج...

سنگینی چندمین بار نهفته ای؟ ای خزنده آزار...

ببخش عشق رسیده ات را

به ناله کودکان آواره بی مادر..

سیر کن شرم دستان محتاج دختران جوان را...

و به سلوک ببر خجالت چشمان نان آوری

که روزی مرد بود...

بی نیاز من..

مرا بیاموز استغنای مادران کلفت بی منت

و معرفت نماز نیمه شب گرسنگان خیابانی

که به توحید رسیده اند..

میدانی؟

من به کهکشان ستاره باران این آدمهای انسان حیران شدم.

نابود کن مرا...

تا وصل شوم به لیاقت خدمت..

بمیران مرا...

فنایم کن...

پنج شنبه 3/11/1387 - 15:22
دانستنی های علمی

************************************

**************************************************
پنج شنبه 3/11/1387 - 15:17
دانستنی های علمی

*******************************************

******************************************

پنج شنبه 3/11/1387 - 15:13
بیوگرافی و تصاویر بازیگران
آیا داستان یوزارسیف تكرار خواهد شد؟

 

سریال حضرت یوسف (ع) ماجرای یكی از زیباترین داستانهای قرآن را دوباره در اذهان زنده كرد .حكایتی عجیب كه داشت در عصر تكنولوژی داشت آرام آرام رنگ فراموشی به خود می گرفت . داستان انسانی كه پای بر نفس خویش گذارد و واز لذت زود گذرشهوانی دنیا گذشت و با خداوند معامله نمود و خدا به بهترین وجه بهای این معامله را پرداخت . درهایی از عوالم غیب بر رویش گشود و ثروت و مقامات وعنوی و مادی غرق كرد . آن موهبه ای كه خدای تعالی به او داد پاداشی بود در عوض آزوایش سختی كه از او گرفت . واینك ،   در جهانی هستیم كه بین ما و یوزارسیف هزاران سال فاصله است . دانش و تكنولوژی همه چیز را دگرگون ساخته و عقل بشر پای در عرصه هایی گذاشته است كه قرنها پیش به مغز هیچ انسانی خطور  نمیكرد. و متاسفانه در كنار همین پیشرفت ، پسرفت هایی هم بوده و خواهد بود . دستیابی به زمینه های گناه به شدت  آسان شده و پرده های حیا و عفت یكی پس از دیگری دریده شده است .آنچنان كه دیگر لازم نیست زلیخا صفتان بسیار  ناز بكشند و خود را در عذاب فراق پیرنمایند .  دیگر لازم نیست هفت در را بر روی خود ببندند و خواهش شیطانی خود را مطرح كنند . و مردان نیز با اندك اشاره ابرویی نه تنها دل بلكه دین و عقل خود را نیز میبازند . و به جای فرار از گناه فرار از خدا را پیشه ساخته اند . در بسیاری از جوامع مروزی قبح گناه آنچنان شكسته شده است كه بسا به  انسان های پاك و شریف ،برچسبهای ناروا میزنند و زبان به تمسخر ایشان میگشایند . ارتباط دختر پسر یك امر عادی و معمولی شده است و بسیار خانواده هایی كه این امر قبیح را آنچنان پذیرفته اند كه گوی جزیی از قوانین و رسومات شده است . اما گناه همان گناه است  ۀ شیطان هم تغییر نكرده و وعده ی خدا هنوز در جای خود باقیست . این قانون الهی است كه اگر پای بر خواهش نفس گذاری پاداش شگرف ان را خواهی دید . و این اصل مثل سایر قوانینی است كه خدا در طبیعت گذاشته است . مانند قانون جاذبه زمین . هنوز هم اگر یك سیب رها شود كشش زمین آنرا به سوی خود خواهد كشاند . هنوذ هم  برای روییدن یك دانه به خاك مناسب و رطوبت نیاز است . واین اصولی تغییر ناپذیر است . حساب دو دو تا چهار تاست ، ترك لذت نفسانی مساوی با بهره مندی از لذت های معنوی . از زمان حادثه یوسف و زلیخا  تا كنون این داستان بارها در تاریخ انسانها اتفاق افتاده است . حكایت میر داماد ، ماجرای شیخ رجبعلی خیاط  و ... تكرار این ماجرا در دنیای معاصر است . معاصر كه میگویم  منظور عصر نزدیك به خودمان است . در شرح حال شیخ رجبعلی خیاط  آمده است كه ایشان خود گفته اند : پس  از آنكه من خواهش دختر جوانی از اقوام خود را رد كردم در حالیكه  كه از قضا در خلوت اتفاق افتاده بود وزمینه گناه كاملا فراهم بود خداوند پرده ای از جلو دیدگا ن من برداشت .آنچنان كه وقتی پا از آن خانه بیرون نهادم تا میدان توپخانه در خیابان انسنها را به چهره های برزخی آنها می دیدم ...این ماجرا مربوط به حدود نود نود سال پیش است . اما ای كاش باز هم ماجرای یوزارسیف تكرار شود . و خوشا به حال كسانی كه در این عصر كار یوسف را انجام دهند . من عقیده دارم اجر و پاداش اینت افراد به مراتب بیشتر هم خواهد بود چراذ كه یوسف خود پیامبر زاده بود و از امداد های غیبی نیز بهره میبرد ضمن آنكه شرایط گناه هم به آسانی امروز نبود و كار یوسف گونه  انجام دادن در این روزگار بسیار سخت تر شده است .پس این طبیعی است كه پاداش آن نیز باید زیاد باشد البته نه به اندازه پیامبرو معصومین  اما میتواند " به جایی برسد  كه به جز خدا نبیند "  و بیجهت نیست كه پیامبر اكرم گروهی از مومنان آخر الزمان را برادر خود خوانده اند . در حالی كه مومنان معاصر خود را دوست میخواندند .

 آری در هر عصر امكان آن وجود دارد كه ماجرای یوزارسیف تكرار شود 

پنج شنبه 3/11/1387 - 15:12
دانستنی های علمی

*******************************************

*********************************************8

پنج شنبه 3/11/1387 - 15:8
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته