• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 480
تعداد نظرات : 424
زمان آخرین مطلب : 4978روز قبل
دعا و زیارت

 

تماشاگران-  مطالب زیر برگرفته از بیانات قصار مرحوم آیت الله العظمی بهجت می باشد که به مناسبت ماه مبارک رجب تقدیم به شما میگردد.

 

انجام طاعت و ترك معصیت به حسب ظاهر مشكل است، و سلمان شدن مشكل، بلكه كالمحال است، و لذا غیر از معصومین ـ علیهم‏السّلام ـ همه به ترك طاعت و فعل معصیت مبتلا هستیم و معصوم بودن مثل این كه نشدنى است، ولى در افراد بشر، شمر هم بسیار است؛ اما آیا چیزى هست كه مطلب(1) را آسان كند؟ 
از امورى كه خیلى سَهْلُ المَؤوُنة و آسان است ـ ولو عمل بر خلاف قول باشد ـ این است كه انسان ملاحظه كند و ببیند اگر ملتزم به طاعت و تارك معصیت باشد، آیا حال او مثل صورتى است كه ترك طاعت و فعل معصیت مى‏كند و آیا این حال مثل حالت اول است، یا خیر؟

 

 فرض كنید اگر انسان نزد رییس جمهور یا هر رییس مطلق، مقرّب باشد، این براى او بهتر است و یا این كه نزد یك فقیر تهى دست و محروم؟! آیا خوب است به ذاتى كه موت و حیات و مرض و صحّت و غنا و فقر به دست او است مراجعه كنیم و رابطه‏ى دوستى داشته باشیم، یا با كسى كه خود محتاج و ناتوان و بیچاره است؟!
در اطاعت اوامر الهى و نیز در معصیت و به فرمان شیطان و نفس بودن، امر دایر است بین این كه با كسى كه حیات و ممات، غنا و فقر و مرض و صحّت و مریض خانه و دكتر و خزانه و ثروت و... به دست او است؛ مجالست كنیم یا با كسى كه هیچ ندارد؟! انسان كدام را اختیار مى‏كند و محبّت وجدانیه (نه به حسب خوف نار یا شوق بهشت) با كدام طرف است؟
به حسب ظاهر بنده‏ ى مطیع، پشتیبانش مثل كوه ، محكم و استوار و منبع همه‏ ى خیرات است، و بنده‏ ى عاصى پشتیبانش محتاج‏ تر از او و دشمن دانایى (شیطان) است كه از دوست نادان بدتر است و صلاحدیدش تمام به زیان او است. نظیر شخصى كه نزد كسى رفت تا او را از فقر و فشار و ناراحتى روزگار نجات دهد، او گفت: شایسته ‏ترین كار براى شما اقدام به مرگ و خودكشى است! صلاح دیدش از این قبیل است كه بگوید: صلاح و نجات شما در این است كه قرص مرگ آور یا خواب آور بخورید تا راحت شوید! بنابراین، ما در عزم به طاعت عازم به رفاقت و دوستى و همنشینى با غنىّ قادر و داناى كریم هستیم، و در عزم بر معصیت عازم به رفاقت و همنشینى با فقیر عاجز جاهل و لئیم.
اگر این معنا را درست تشخیص دهیم و بفهمیم و به طور واضح و روشن باور كنیم، خواهیم فهمید كه در اطاعت سود برده ‏ایم، نه زیان و خسارت؛ به دلیل این كه دیده ‏ایم افرادى «وَأُحْىِ الْمَوْتَى بِإِذْنِ اللَّهِ»(2)؛ (مردگان را به اذن خدا زنده مى‏كنم.) و كراماتى از این قبیل را داشته‏ اند و شدنى است و محال نیست و اختصاص به انبیا ـ علیهم‏السّلام ـ هم ندارد، بلكه هر كه از آن‏ها متابعت كند، مى‏تواند از این راه به مقامات و كمالات و كرامات آن‏ها دست یابد، البته بدون تحدّى نبوّت و كذابیّت مدّعى آن؛ پس اگر انسان یقین كند و براى او واضح و آشكار شود كه در طاعت، با غنى و قادر و كریم و . . .  رفاقت كرده و در معصیت با عاجزتر و محتاجتر از خود، طبعا هیچ‏گاه به معصیت تمایل پیدا نمى ‏كند و از قصر شاهنشاهى و از كنار هر گونه ناز و نعمت و آبادى و آسایش به كاروانسراى خرابه و ویرانه نمى‏ رود و با صاحب آن رفیق و همنشین نمى ‏شود، در حالى كه خود آن صاحبخانه هم راضى نیست كه رفیق او و با او باشیم، و از هر چیز محروم گردیم!

بنابراین، براى تسهیل طاعت و اجتناب از معصیت راهى جز این نداریم كه متوجّه شویم و یقین كنیم كه طاعت، نزدیكى به تمام نعمت‏ها و خوشى‏ها و دارایى ‏ها و عزّت‏ها و... است، و معصیت، عبارت است از محرومیّت و ناخوشى و ندارى و ذلت و...

1. انجام طاعت و ترك معصیت.
2. سوره‏ ى آل عمران، آیه‏ى 49.

لذّت حلال هر چه لذّتش بیشتر، خدایى تر!

سؤال: آیا لذّات حلال كه موافق طبع و میل انسان است، مى شود خدایى باشد؟
جواب: لذّت حلال كه باعث ترك حرام و لذّت آن مى شود، خدایى است و هر چه حرام لذّتش بیشتر، ترك آن خدایى تر، و این به خاطر ترك ضدّ آن است: این سخن با این گفتار كه فرموده اند: «لذّت در ترك لذت است.» تناقض دارد. ما از عهده ى نفس سركش و هواهاى نفسانى برنمى آییم! آقایى به دیگرى فرمود: جواب امام زمان ـ عجّل اللّه تعالى فرجه الشّریف ـ را چه مى دهى كه در پشتبام به نامحرم نگاه مى كنى؟ در هر حال، عدّه اى لذّت را در خلوت با خدا و انس مناجات با او و تهجّد مى دانند و برخى لذّت را در عشرت و همنشینى با اهل غفلت و بطالت و معصیت. یكى با خاموشى و سكوت و بىسر و صدایى را مى طلبد و دیگرى مجلس عیش و طرب همراه با سر و صدا و ساز و آواز را.

 

دلت را خانه ما کن مصفا کردنش با من
بما درد دل افشا کن مداوا کردنش با من


اگر گم کرده ای ای دل کلید استجابت را
بیا یک لحظه با ما باش پیدا کردنش با من


بیفشان قطره اشکی که من هستم خریدارش
بیاور قطره ای اخلاص د ریا کردنش با من


اگر درها برویت بسته شد دل بَرمَکن باز آ
درِاین خانه دق الباب کن واکردنش با من


به من گو حاجت خود را اجابت می کنم آنی
طلب کن آنچه می خواهی مهیا کردنش با من


بیا قبل از وقوع مرگ روشن کن حسابت را
بیاور نیک وبد را جمع و منها کردنش با من


چو خوردی روزی امروز ما را شکر نعمت کن
غم فردا مخور تامین فردا کردنش با من


بقرآن آیه رحمت فراوان است ای انسان
بخوان این آیه را تفسیر ومعنا کردنش با من


اگر عمری گنه کردی مشو نومید از رحمت
تو نام توبه را بنویس امضا کردنش با من

سه شنبه 16/4/1388 - 21:9
سياست

 

تماشاگران- موسوى فعالیت‌هاى سیاسى خود را ادامه مى‌دهد میرحسین موسوى به همراه تنى چند از اعضاى ستاد و نزدیکان خود در صدد تشکیل جمعیتى براى ادامه فعالیت‌هاى سیاسى و پیگیرى ادعاهاى خود در باره انتخابات ریاست جمهورى است

به گزارش تماشاگران به نقل از  حیات نو اجتماعی منابع آگاه در گفت‌وگو با «فردا» بر این نکته تاکید کردند که مهندس موسوى بر ادامه فعالیت‌هاى سیاسى خود در قالب تشکیلات اصرار دارد اما اینکه این تشکیلات حتما در قالب حزب باشد، تائید نشده است.

 

بر این اساس مهندس موسوى در حال رایزنى با برخى از همفکران خود براى عملیاتى کردن این فعالیت‌هاست.موسوى خود در آخرین بیانیه اى که بعد از تائید صحت انتخابات توسط شوراى نگهبان منتشر شد به تلاش عده اى از نخبگان براى تشکیل جمعیتى قانونى اشاره کرده بود و گفته بود وى نیز به این جمع خواهد پیوست.

 بنابر اعلام موسوى این گروه اجراى اصول معطل مانده قانون اساسى را در دستور کار خود خواهد داشت.این در حالى است که حسین شریعتمدارى مدیر مسئول روزنامه کیهان هر گونه اقدام از طرف میرحسین موسوى براى تشکیل حزب را غیرقانونى دانسته است.

سه شنبه 16/4/1388 - 21:7
سياست

 

تماشاگران- جمعی از جوانان حزب موتلفه اسلامی در سالروز ولادت حضرت علی(ع) و روز پدر با حبیب‌الله عسگراولادی دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری دیدار کردند.

به گزارش تماشاگران به نقل از خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، عسگراولادی در این دیدار گفت: ما در امتحان انتخابات ریاست جمهوری دستاوردهای بسیاری داشته‌ایم که عده‌ای فقط جنبه‌های منفی این انتخابات را می‌بینند، اما باید به الطاف خفیه پروردگار در این امتحان توجه داشته باشیم.

 

وی افزود: تحولات اخیر نشان داد قشر قابل توجهی از جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان بسیاری به رقیب نامزد پیروز علاقه دارند و اگر ما متعصبانه با نسل جوانمان برخورد کنیم به زیان نظام است.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: نامزد پیروز انتخابات ریاست جمهوری دهم و حامیان وی به این موضوع توجه داشته باشند که تمام بیش از سیزده میلیونی که به نامزد پیروز رای نداده‌اند افراد درون نظام هستند و باید حرف آنها را شنید.

دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار كرد: رشد و تعالی معنوی هر انسانی به خود او بستگی دارد و این که عده‌ای فکر می‌کنند وراثت نقش اصلی را دارد، اینطور نیست، بلکه وراثت، تربیت و محیط سرمایه‌های فرد برای خودسازی است.

وی افزود: جسم و روان هر انسانی را خداوند آفریده، اما آفرینش اخلاق هر انسانی به دست خودش است و شاکله هر فردی را خود آن فرد می‌آفریند.

عسگراولادی با تاکید بر این‌که نسل جوان ما برای ساختن خود آمادگی‌های مناسبی دارد، بیان كرد: انسان در هر شرایطی که باشد بر همان اساس می‌تواند خود را مثبت، منفی و یا بی اعتنا و خنثی پرورش دهد، اما انسانی كه به خودسازی معنوی بپردازد خداوند نیز او را کمک می‌کند تا موفق شود زیرا خداوند اجر و پاداش محسنین را ضایع نمی‌کند.

وی در پایان با بیان این‌که باید مراقب باشیم «من» ما بزرگ نشود، تصریح کرد: انسان در نوجوانی و جوانی برای ساختن شاکله شخصیتش نباید به اطرافش تکیه داشته باشد بلکه در این راه باید خود را به خدا بسپارد

سه شنبه 16/4/1388 - 21:6
سياست

 

تماشاگران- مهدی کروبی، سیدمحمد خاتمی و میرحسین موسوی روز دوشنبه با یکدیگر ملاقات کردند و درباره مسایل سیاسی روز تبادل نظر کردند.

به گزارش تماشاگران به نقل از قلم نیوز، در این ملاقات در مورد مسایل سیاسی روز کشور به ویژه پی‌آمدهای انتخابات و اعتراضات مردم صحبت شد.

 

در پایان این جلسه دکتر علیرضا بهشتی، دکتر مقدم، مهندس الویری و دکتر امینی به عنوان نمایندگان موسوی و کروبی برای پیگیری امور مربوط به دستگیرشدگان و خانواده شهدا و آسیب‌دیدگان تعیین شدند.

سه شنبه 16/4/1388 - 21:5
اخبار

 

تماشاگران در حالی که کمتر از پنج روز از برقراری مجدد سرویس ارسال پیام کوتاه از طریق تلفن همراه در ایران می‌گذرد، خبرها حاکی از آن است که سرویس ارسال پیامک یک بار دیگر با اختلال روبرو شده است.

 

به گزارش تماشاگران به نقل از  ایسنا سرویس GPRS و ارتباط CPها مجددا از عصر دیروز فعال و برقرار شد. اما شبكه تلفن همراه از بعدازظهر امروز مجددا با اختلال در سرویس SMS مواجه شد.

سیستم ارسال پیامك انبوه و در واقع ارتباط CPها از ساعت 17 روز یکشنبه (14 تیرماه) دوباره برقرار و سرویس GPRS نیز امروز با سرعت كند فعال شد.

مسوولان امر ابتدا در روز دهم تیرماه اعلام كردند كه كل شبكه ارزش‌افزوده كه شامل MMS و GPRS هم می‌شود، هم‌اكنون فعال است. اما در پی به واقعیت نرسیدن آن، در روز 13 تیرماه ابراز امیدواری شد كه تا پایان هفته‌ی جاری این سیستم‌ها هم فعال شوند؛ و درحالی‌كه مسوولان مخابرات در این زمینه ابراز بی‌اطلاعی می‌كنند، مشتركان در روز جاری با سرعت كم ‌توانستند از سرویس GPRS استفاده كنند.

در رسانه‌ها همچنین آمده بود كه پس از وصل مجدد سیستم، برخی از پیامك‌هایی كه پیش از قطع سیستم ارسال شده بودن، پس از گذشت مدت زمان طولانی حدود 20 روزه تازه دریافت شده كه بعضا مربوط به پیام‌های انتخاباتی بوده و خود نوعی بار روانی خاصی ایجاد كرده است. زارعیان در پاسخ به این سوال كه آیا امكان دارد پیامك‌هایی كه در طی چند هفته گذشته و از زمان قطع سیستم پیامك توسط مشتركان ارسال شده، توسط سیستم و بعد از وصل شبكه‌ ارسال شوند، گفت: چنین موضوعی امكان ندارد؛ زیرا پیامك‌ها بعد از ارسال به مدت 12 و حداكثر 24 ساعت در شبكه برای ارسال ذخیره می‌شوند.

با این حال، شبکه پیامک کشور که از روز پنج شنبه 21 خرداد ماه 88 قطع شده بود، در 30 خردادماه برای استان‌های کشور و از 10 تیرماه برای تهران وصل مجدد شد. اما مشتركان از بعدازظهر امروز مجددا با مشكل غیرممكن شدن ارسال و دریافت پیامك‌های خود مواجه شدند. این درحالی است كه مسوولان مربوط در شركت مخابرات ایران و شركت ارتباطات سیار، جهت پاسخجویی در زمینه صحت و سقم یا علت و چگونگی آن، تا لحظه مخابره این خبر یا در دسترس نبودند یا ابراز بی‌اطلاعی ‌كردند.

با توجه به گستردگی استفاده از تلفن همراه در ایران سیستم پیام کوتاه یکی از موثرترین ابزار ارتباطی در کشور به شمار می‌آید.

سه شنبه 16/4/1388 - 21:4
دانستنی های علمی


 

 


سه شنبه 16/4/1388 - 21:2
خواستگاری و نامزدی

 

تماشاگران- محمود احمدی‌نژاد در‌ مصاحبه تلفنی با رادیو ایران، به سوالات مختلفی پاسخ داد

 

به گزارش تماشاگران به نقل از جام جم رییس جمهوری در این مصاحبه رادیویی ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت علی ابن ابیطالب (ع) ابراز امیدواری کرد، ملت بزرگ ایران در سایه فرهنگ علوی بتواند زندگی سربلندی داشته باشد.

احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که چه ویژگی را از پدرتان یاد گرفته‌اید و آن را در حکومت به کار برده‌اید؟ گفت: قبل از پاسخ به این سوال با توجه به سالروز ولادت حضرت علی (ع) باید بگویم که ما نیازمند انسان کاملیم و انسان کامل بهترین حاکم است.

احمدی‌نژاد اوج حکومت داری را نقطه‌ای دانست که انسان کامل بر جهان حاکم شود و گفت: امیرالمومنین نقطه اوجی است که بشر باید به سمت او حرکت کند.

وی نقش پدر را در تکوین و شکل گیری فرزندان بسیار موثر خواند و گفت: پدر من ویژگی‌های خوب و برجسته‌ای داشت و مهمترین آن این بود که هیچ گاه به کسی اظهار نیاز نمی‌کرد و تا روزهای آخر عمرش کارهای خود را خودش انجام می‌داد.

وی افزود: پدرم استحکام رای بالایی داشت و پس از مشورت روی تصمیم خود می‌ایستاد.

احمدی‌نژاد گفت: هیچگاه پدرم اجازه نمی‌داد کسی پشت سر دیگری حرفی بزند.

رییس جمهوری پدر خود را فردی عاطفی و مهربان خواند و گفت: درد کوچکی از یک نوه‌اش او را ناراحت می‌کرد و هفت بچه و حدود 30 نوه‌اش را دقیق زیر نظر داشت.

وی گفت: او دائم ما را به مراعات حال مردم سفارش می‌کرد و می‌گفت از سختی‌ها و تلاطم‌های زندگی واهمه نداشته باشید.

احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که امروز چه هدایایی دریافت کردید؟ گفت: سه فرزند من امروز آمدند و هدایایی چون لباس برایم آورده بودند.

احمدی‌نژاد در پاسخ به این سوال که چه هدیه‌ای را مناسب مردم و پدران ایرانی می‌دانید؟ گفت: آنها شایسته بالاترین هدیه‌ها هستند.

سه شنبه 16/4/1388 - 20:55
دانستنی های علمی

من به این خانه آمدم و خانه ها همیشه روز اول فقط زوایای مرموز و دشمن خود را به آدم نشان می دهند. باید زبان خانه ها را پیدا کرد و با آن ها به زبان خانه ای حرف زد. و گرنه خانه مثل سقف و ستون روی کلمات گلشیری می ریزد و از هیچ کس هم البته خبری نخواهد شد … ولی من فعلا با این  خانه حرف می زنم . باید حضورم را بفهمد و بفهمد که باید بفهممش!

 

ای خانه!

خلوتم را به هم نزن!

سه شنبه 16/4/1388 - 20:52
شعر و قطعات ادبی

برخی مداومت‌ها…

این روزها مدام
آدم‌ها را اعدام می‌کنند
در این بین عده‌ای دانشگاه می‌روند
برای فردوسی کلاه
برای فروغ ریمل
برای شاملو سنگ قبر می‌پزند
طبیعتاً عده‌ای شهید می‌شوند
و راست راست
از خواب‌های حدود 2 شب
حرف می‌زنند

فقط من
پشت سرم را نگاه می‌کنم
و صاف
تا روز الست می‌خوابم.

سل لول

بله!
صدای خودش بود
و مثل وقتی که دست‌هایت را
از کلاس آویزان می‌کنی
پریشانم.
چقدر بگویم
این تلفن را من کشف نمی‌کنم
و این بار توی مسیر تیمارستان
حتماً تو پشت سرم باش
باشد که فرشته‌هایم را
یکی یکی بکُشم
سهم‌ام را بدهم به تو
یک لول
دو لول
سه لول
با این شش لول خلاصم کن
درست اینجا
کنار این دایره

زمان مثل فیلم‌های هالیوود
ایستاده
من راه می‌روم
روی شقیقه یک اسب راه می‌روم
اسب بال دارد
دارد می دود روی کتاب
و کی بود که از زمینه‌ی بنفش
همیشه سرش درد می‌گرفت.

قسم می‌خورم که خودش بود
مثل صدای فروغ
روی راه‌راه عابر پیاده
پشت چراغ قرمز
دستی از پشت پنجره تکان می‌خورد
غروب شده بود

سه شنبه 16/4/1388 - 20:51
اخبار

خانه ای جدید در آمریکا منتشر شد

دفتر اول شعرهای ریچارد براتیگان” خانه ای جدید در آمریکا” شامل پنج دفتر از شعرهای این شاعر آمریکایی با ترجمه ی محسن بوالحسنی و سیناکمال آبادی توسط نشر رسش منتشر شد.

در این مجموعه دفترهای : چای مرمر را دم کن، مرز اختاپوس، همه زیر نظر ماشین های مهربان، قرص علیه فاجعه اسپرینگ هیل، رمل تا دل مصر؛ آورده شده است. جلد دوم این مجموعه با عنوان ” لطفا این کتاب را بکارید” مراحل مجوز را طی می کند.

در پشت جلد این کتاب آمده است:

شعر براتیگان نمونه ی کاملی ست از شعر زمینی؛ شعری که بدون تحمیل تئوری ها و فلسفه های ادبی مخاطبش را آرام آرام تا پایان با خود همراه می کند. براتیگان را یکی از چهره های تاثیر گذار جریانی می دانند که بعدها به جنبش “نسل بیت” شهرت یافت.

 

شعر عشاق از همین کتاب بود.

سه شنبه 16/4/1388 - 20:49
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته