• مشکی
  • سفید
  • سبز
  • آبی
  • قرمز
  • نارنجی
  • بنفش
  • طلایی
تعداد مطالب : 1714
تعداد نظرات : 758
زمان آخرین مطلب : 3986روز قبل
فلسفه و عرفان

اهل بیت (علیهم السلام)، نور واحد

    اهل بیت (علیهم السلام ) همه ، نور واحدند، لذا انسان به هر كدام متوسل شود، از دیگرى جواب مى گیرد. البته مصححى در كار است . هم چنان كه از حضرت رسول (صلى الله علیه و آله و سلم ) حاجت خواسته اند و ایشان به حضرت امیر (علیه السلام ) و آن حضرت به امام حسن (علیه السلام ) تا امام زمان (عجل الله تعالى فرجه الشریف ) حواله داده اند؛ زیرا، مجرى امور، در این زمان ، آن حضرت است .

    پارسال شخصى در مشهد كنار من آمد و گفت : دیشب در حرم امام رضا (علیه السلام ) پنج كرامت از آن حضرت مشاهده كردم .

    هم چنین عجیب این كه امسال شنیدم ، دو نفر عرب كه از معاودان مقیم مشهد بودند، به بیمارى سختى مبتلا شدند و جداگانه براى شفا و قضاى حاجت خویش به امام رضا (علیه السلام ) متوسل شدند و هر دو گفتند: همان شب توسل ، در خواب ، حضرت معصومه (علیهاالسلام ) را دیدیم كه فرمود: حضرت رضا (علیه السلام ) فرمودند:

(حاجت شما برآورده شده است .) و به یكى از آن دو كه كنار سرش به عمل جراحى احتیاج داشته ، فرموده :
دیگر احتیاجى به عمل ندارى .

و به دیگرى فرموده : خیلى گریه كردى ! زیاد گریه نكنید؛ زیرا، حضرت ، از گریه شما زوار و دوستان متاءذى و متاءثر مى شوند. اینان و اهل بیت (علیهم السلام ) با هم اتحاد و اتصال دارند.

   خواهر و برادر را ببینید كه از برادر خواسته خواهر جوابش را داده است، از این جا استفاده مى  شود كه حضرت رضا و حضرت معصومه ـ علیهماالسّلام ـ با هم اتّحاد و اتّصال دارند، بلكه همه نور واحدند، لذا انسان به هر كدام كه متوسّل شود، از دیگرى جواب مى  گیرد.

جمعه 16/7/1389 - 9:10
کامپیوتر و اینترنت

روشهای صحیح كار با كامپیوتر

(سبز درست و قرمز نادرست)

:

 http://670398.20upload.net/files/sh2/12850428094.jpg
http://982310.20upload.net/files/sh2/12850428105.jpg
http://663174.20upload.net/files/sh2/12850428731.jpg
cid:7.2481406673@web110007.mail.gq1.yahoo.com
http://622707.20upload.net/files/sh2/12850428732.jpg

 

تمرینات بهبود و پیشگیری از سندرم تونل كارپال

:

cid:9.2481406673@web110007.mail.gq1.yahoo.comcid:10.2481406673@web110007.mail.gq1.yahoo.comcid:11.2481406673@web110007.mail.gq1.yahoo.comcid:9.2481406673@web110007.mail.gq1.yahoo.comcid:12.2481406673@web110007.mail.gq1.yahoo.com

 

نام بیماری :

سندرم تونل کارپال ((C.S.T

تعریف :

تنگی کانال عصب مچ دست را سندرم تونل کارپال یا  C.S.Tمی گویند. علایم بیماری زمانی بروز می کند که کانال عصبی که در ناحیه مچ دست قرار دارد تنگ می شود و باعث ایجاد فشار بر روی عصب مدیان مچ دست می شود.

 

علل و عوامل :

معمولا به دلیل استفاده بیش از حد از مچ دست به ویژه در موارد کارهای ظریف و تکراری ایجاد می شود و اصولا به دنبال انجام مکرر کارهایی که با دست و مچ انجام می شود علایم بروز می کند. شیوع این بیماری در خانمهای خانه دار، بین سنین 30-40 سال، کاربران کامپیوتر، نجاران، تصویرگران، کارگران، قصابها و مکانیکهای خودرو و رانندگان ماشینهای سنگین بیشتر است ؛ این اختلال همچنین متعاقب بعضی از بیماری ها به واسطه التهاب و تورمی که ایجاد می شود، نیز مشاهده می شود از جمله این بیماری ها می توان به دیابت، کم کاری غده تیروئید، روماتیسم های مفصلی، حاملگی، نارسایی کلیه، شکستگی ها و صدمات اشاره کرد.

 

علائم و نشانه ها :

1-درد

در انگشت شست، نشانه و میانی است به سمت ساعد و بازو هم کشیده می شود.

شب ها افزایش می یابد

با افزایش استفاده از دست مثل زمان رانندگی یا خواندن روزنامه افزایش می یابد

با تکان دادن و فشار به کف همان دست کاهش می یابد

2- بی حسی و سوزش در انگشت شست، نشانه و میانی که به سمت ساعد و بازو کشیده می شود.

3- احساس فشار در یک یا هر دو دست که گاهی این علایم متوجه ساعد می شود در موارد شدیدتر حتی شانه ها هم درگیر می شوند.

4- فلج انگشتان شست، اشاره، میانی و نصف انگشت چهارم در بعضی موارد

5- عدم توانایی در گرفتن اشیاء و افتادن اشیا از دست

6- تغییر شکل ناخنها و خشکی پوست دست و انگشتان

7-حساسیت به سرما

 

تشخیص :

1-گرفتن تاریخچه بیماری که کمک بسیاری به تشخیص می کند

2- انجام معاینات فیزیکی توسط پزشک

3-گرفتن نوار عصب

4- در مواردی که بیمار علایم بالینی واضح نداشته باشد از ام.آر.آی جهت تشخیص بیماری استفاده می شود.

 

عوارض :

خطر التهاب تاندونها در بیمارانی که با وجود گرفتاری مچ دست و بروز علایم C.S.T به همان فعالیتهای سابق ادامه می دهند، وجود دارد افزایش فشار روی کانال کارپال و نرسیدن خون به این ناحیه موجب از دست دادن تحرک مچ دست و صدمات عصبی جدی و ماندگار می شود.

 

درمان : 

 

هدف از درمان برطرف کردن فشار بر روی عصب مچ دست است به این منظور اقدامات زیر از سوی کادردرمانی به شما پیشنهاد می شود :

1-درمان حمایتی شامل :

محدود کردن استفاده از دست یا تغییر شیوه استفاده از آن

استفاده از آتل(یک وسیله بی حرکت کننده )

ورزش

2- درمان دارویی

3- درمان جراحی

توصیه های لازم در درمان حمایتی :

1- از تکرار اعمالی که باعث شروع درد می شود خودداری نمائید در صورتی که امکان توقف فعالیتها وجود ندارد، فعالیتهای خود را کاهش دهید یا به نحوی تغییر دهید که مچ دست تحت فشار نباشد.

2- استرس به همراه فعالیت می تواند صدمه بیشتری وارد کند بنابراین کنترل استرس نقش بسزائی در کاهش درد دارد.

3- در صورت استفاده از آتل باید روش صحیح پوشیدن آن را یاد بگیرید.

4- توجه داشته باشید که آتل حرکات را محدود می کند و در ابتدا باعث بیشتر شدن درد می شود ولی با استفاده مداوم، متوجه اثرگذاری و کم شدن درد می شوید.

5- از حرکات تشدید کننده درد بپرهیزید

6- پیروی از برنامه های فیزیوتراپی از سفتی و سختی مفاصل و اختلال در عملکرد عضلات مربوط به مفصل و ارگانهای اطراف آن به هنگام پوشیدن آتل پیشگیری می کند.

7- از خم کردن مچ دست بپرهیزید.

8- زمانی که در حالت دراز کش هستید دست خود را بالاتر نگهدارید

9- از دست سالم برای استفاده از موس کامپیوتر استفاده کنید

 

درمان دارویی :

شامل ضد التهاب های استروئیدی مثل کورتون ها و غیراستروئیدی مثل ایبوبروفن، دیکلوفناک و پیروکسیکام می شود باید توجه باشید که :

در صورت استفاده از داروهای ضد التهاب استروئیدی خوراکی، معده نباید خالی باشد و در صورت تجویز پزشک باید با آنتی اسید و آب فراوان میل شود.

ممکن است به شما توصیه شود که یک داروی کورتونی را به درون کانال مچ دست تزریق کنید پس از تزریق باید حداقل تا 24 ساعت استراحت داشته باشید.

افراد بالای 65 سال بیش از 7 روز نباید از داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی بدون تجویز پزشک استفاده کنند

درمان جراحی :

در صورتی که با اقدامات غیرجراحی مشکل برطرف نشود، نیاز به جراحی مطرح می شود جراحی معمولا علائم را بر طرف می کند به ویژه زمانی که عصب دچار آسیب دائمی نشده باشد در این عمل جراحی رباطی که بر روی عصب مدیان مچ دست می گذرد برش داده می شود و بدینوسیله فشار روی عصب و مچ دست برداشته می شود.

 

پیشگیری :

در صورتی که شما به کاری مشغول هستید که مکررا با دست انجام داده می شود اطمینان حاصل کنید که مچ شما در زمان کار در وضعیت راحتی قرار گرفته است و در طول کار، فواصل استراحت منظم داشته باشید.

 

چهارشنبه 14/7/1389 - 20:27
سياست
دیدار بیش از هزار نفر از نخبگان جوان
تاریخ:  ۱۳۸۹/۰۷/۱۴
حضرت آیت الله خامنه ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار بیش از هزار نفر از نخبگان جوان علمی، سرمایه گذاری در عرصه «علم و فناوری و نخبه پروری» را از اولویتهای اساسی برنامه ریزی توسعه مطلوب خواندند و تشکیل چرخه کامل و بهم پیوسته انواع دانش های مورد نیاز کشور را امری ضروری و زمینه ساز تحرک و پیشرفت پایان ناپذیر در همه رشته های علمی دانستند.
در این دیدار که صبح امروز برگزار شد ایشان، در نگاهی راهبردی، علم را تکیه گاه اصلی روند اقتدار مادی و معنوی کشور برشمردند و خاطرنشان کردند: جبران عقب ماندگی مزمن، تاریخی و تحمیلی کشور در زمینه های علمی، نیازمند تلاش جدی و دوندگی بی وقفه هر ایرانی با شرف و همه مسئولان، نخبگان، دانشجویان و استادان است.
حضرت آیت الله خامنه ای، موفقیتهای درخشان علمی در ده سال اخیر را، نشان دهنده استعداد جوشان جوانان و باعث افزایش امیدواری به آینده دانستند و افزودند: باید امیدوارانه و بدون از دست دادن حتی یک لحظه، به تواناییهای خود تکیه کنیم و با جدیت و صمیمیت، به روند علمی کشور، شتاب دهیم.
رهبر انقلاب اسلامی، با یادآوری افتخار ایرانیان به پیشرفتهای علمی در زمینه های هسته ای، سلولهای بنیادی، نانو، فناوری زیست محیطی و دیگر عرصه ها، افزودند: برای تکمیل و تعمیم این پیشرفتها به همه رشته ها، باید یک چرخه و منظومه علمی به هم پیوسته ایجاد کنیم.
ایشان، تشکیل چرخه علمی از انواع دانشهای مورد نیاز کشور را موجب هم افزایی علمی و شتاب متقابل رشته های مختلف علوم برشمردند و افزودند: پیشرفت های مقطعی، موردی و متکی به اشخاص و گروهها را باید به همه رشته ها، توسعه دهیم و جریانی عام و پایان ناپذیر از پیشرفت علم و فناوری را در همه عرصه ها بوجود آوریم.
حضرت آیت الله خامنه ای، دستیابی به این هدف بسیار مهم را نیازمند جهاد و مجاهدت بی وقفه علمی و توجه ویژه به نخبگان دانستند و افزودند: دانشگاهها، «محیط زیست، شناسایی و پرورش نخبگان و استعدادهای جوان» به شمار می آیند و بنیاد ملی نخبگان، رؤسای دانشگاهها و مسئولان مرتبط با مراکز آموزش عالی، از این منظر به دانشگاهها توجه ویژه ای داشته باشند.
رهبر انقلاب اسلامی، فراهم آوردن زمینه و امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز نخبگان را مهمترین راه حمایت از آنان خواندند و خاطرنشان کردند: نخبگان به دنبال کار و تلاش و ژرف نگری و پیشرفت کشورند و باید زمینه مناسب حرکت را برای آنان فراهم کرد.
ایشان، نقشه جامع علمی را ترسیم کننده بخش مهمی از نیازهای علمی کشور دانستند و با اشاره به ضرورت فعالیت نخبگان در مسیر تأمین این نیازها افزودند: فعالیتهایی که نشان دهنده جسارت، اهتمام، اعتماد به نفس و بلندپروازی نخبگان است، حقیقتاً مطلوب و جذاب است.
حضرت آیت الله خامنه ای در این دیدار علاوه بر تأکید بر تشکیل چرخه بهم پیوسته علوم مورد نیاز کشور، ایده مهم دیگری را تحت عنوان ایجاد چرخه زنجیروار تبدیل فکر و اندیشه به محصولات تجاری مطرح کردند.
ایشان در همین بحث افزودند: باید چرخه ای بوجود آوریم که در آن ایده های ذهنی نخبگان و نابغه ها، به مراکز علمی تحویل شود تا پس از پرورش علمی این ایده ها، نخبگان فناوری و صنعتی با کار و تلاش جدی، آنها را به محصولات صنعتی و غیرصنعتی تبدیل کنند و دستگاههای ذیربط نیز زمینه تولید و تجاری کردن این محصولات را فراهم سازند.
رهبر انقلاب اسلامی، تجاری سازی را، مهم دانستند و خاطرنشان کردند: یافته های علمی و صنعتی باید بتوانند به شکل صحیح، تولید ثروت کنند و مسئولان دستگاههای ذیربط باید از آغاز پروژه های علمی – صنعتی به فکر تجاری سازی باشند.
حضرت آیت الله خامنه ای پیشنهاد یکی از نخبگان را مبنی بر تشکیل نوع تازه ای از شرکتهای فعال در عرصه علمی و فناوری، مفید دانستند و دولت را به مدیریتی هوشمندانه در زمینه حمایت ویژه از اینگونه شرکتها توصیه کردند.
ایشان، تشکیل حداقل یک پژوهشگاه در هر دانشگاه را کاری ضروری و زمینه ساز رشد علمی و فعالیت بیشتر نخبگان برشمردند و خاطرنشان کردند: استفاده از استادان بازنشسته در این پژوهشگاهها می تواند حلقه وصل نسل جدید نخبگان و استادان قدیمی و مجرب دانشگاهها باشد.
رهبر انقلاب اسلامی، فعالیتهای حمایتی از نخبگان و توجه ویژه به مسئله «نخبگان» را در سالهای اخیر، بسیار خوب و قابل تقدیر ارزیابی کردند و با اشاره به تلاش بیشتر در این زمینه افزودند: باید به گونه ای عمل کرد که پیچ و خمهای رایج اداری، شیرینی این خدمات را بکام نخبگان تلخ نکند.
حضرت آیت الله خامنه ای، رصد و بررسی دائم نتایج سرمایه گذاریهای انجام شده در مقوله نخبگان را ضروری دانستند و افزودند: لازم است فعالیتها و پیشرفتهای علمی کشورهای همسایه و اسلامی را نیز، دائماً رصد کرد و در برنامه ریزیها و فعالیتها مورد توجه قرار داد.
رهبر انقلاب اسلامی مبنای تأکید جدی نظام اسلامی بر اهمیت علم را محاسبه دقیق و تشخیص عمیق خواندند و خاطرنشان کردند: تأکید مداوم بر اهمیت علم و پیشرفت علمی، از سر تعارف و تشریفات و احساسات کاذب و موسمی نیست چرا که محاسبات دقیق نشان می دهد علم و دانش، مبنای واقعی اقتدار مادی و معنوی هر کشور است و هر ملتی در این رقابت عقب بماند مجبور به پیروی از دیگران است.
حضرت آیت الله خامنه ای هدف نظام اسلامی از پیشرفت علمی را مغایر با اهداف غربی ها خواندند و با اشاره به فجایع کشورهای غربی در مسیر پیشرفت علمی خود در مناطق مختلف جهان افزودند: هدف غرب از پیشرفت علمی، به دست آوردن ثروت بود و در این مسیر، در برخورد با ملتها در شبه قاره هند، افریقا، شرق آسیا و امریکای لاتین ذره ای اخلاق و ایمان و حقوق مردم را رعایت نکردند.
ایشان، توسعه ستم گری، ایجاد شکاف طبقاتی، بی توجهی به حقوق اساسی ملتها را از جمله نتایج هدف گذاری ناصحیح علم در غرب خواندند و افزودند: در اسلام، تزکیه قبل از علم قرار دارد چرا که اگر تزکیه و تربیت انسانی نباشد علم به ابزاری برای خباثت و جنایت تبدیل می شود.
ایشان، هدف اصلی جمهوری اسلامی را برای دستیابی به پیشرفت علم و فناوری، توسعه فضایل انسانی و دفاع حقیقی از حقوق انسان دانستند و تأکید کردند: ما علم را برای دستیابی به اقتدار حقیقی و برافراشتن پرچم عدالت و انسانیت در جهان دنبال می کنیم تا بتوانیم ضمن حمایت از مظلوم، در مقابل ظلم و جور ستمگران و سلطه جویان ایستادگی کنیم.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنانشان افزودند: نخبگان علمی کشور، دانشجویان، استادان، مسئولان و آحاد ایرانیان، راه جدیدی را در عرصه هدف گذاری برای پیشرفت علمی می گشایند و با دستیابی به اقتدار علمی به عنوان مبنای اقتدار مادی و معنوی، پرچم پرافتخار ارزشهای اسلامی را در جهان برمی افرازند.
در ابتدای این دیدار دکتر حسین میرزایی استادیار جامعه شناسی و برگزیده جشنواره خوارزمی و فارابی، آیت الله قره قانی فارغ التحصیل دکترای مهندسی مکانیک و رتبه اول المپیاد
دانش آموزی در سال 81 – سارا دادرس دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق دانشگاه تربیت مدرس و دانش آموخته رتبه اول در سال 89 – دکتر حسینیان رتبه سوم المپیاد شیمی و عضو مرکز تحقیقات سرطان جهاد دانشگاهی – دکتر محمدرضا واعظی استادیار رشته مهندسی مواد و دانش آموخته رتبه اول در سال 89 – محمدجواد حاجی احمدی برگزیده المپیاد شیمی در سال 87 و دانشجوی کارشناسی ارشد رشته برق در دانشگاه صنعتی اصفهان و امیرمسعود فریدی زاد دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی صنعتی و رتبه دوم المپیاد دانشجویی طراحی صنعتی – به بیان دیدگاهها و نظریات خود درخصوص مسائل علمی و دانشگاهی و همچنین بیان نتایج برخی کمیته های تخصصی هم اندیشی نخبگان جوان پرداختند. مهمترین محورهای مطالبی که این نخبگان جوان بیان کردند عبارت است از:
-    ضرورت توجه بیشتر به علوم انسانی و محققان این رشته به منظور تولید نظریه های زیست بومی
-    اهمیت تأسیس پایگاه جامع داده های اجتماعی و فرهنگی کشور برای رشته های علوم اجتماعی
-    ایجاد فضای مناسب و بازتر در دانشگاهها و زمینه سازی برای بیان دیدگاههای مختلف
-    تناسب نداشتن تعداد اساتید و دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی و ضعف پژوهشی برخی اساتید
-    استفاده از اساتید جوان و آشنا با علوم و پیشرفتهای روز در دانشگاهها
-    هدایت پروژه های مقاطع تحصیلات تکمیلی به سمت بخش صنعت و نیازهای عملی و صنعتی
-    لزوم تغییر نگاه سنتی به بانوان و استفاده علمی و غیرشعاری از توان مدیریت و علمی آنان در سطوح بالا
-    ارائه تسهیلات به بانوان برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی در داخل
-    حمایت از تأسیس مرکز خاورمیانه ای سرطان در جهاد دانشگاهی
-    ایجاد بسترهای لازم برای تحقیق در عرصه های جدید پزشکی در لیزر و ژنتیک
-    توجه بیش از پیش به کیفیت مقالات و کارهای پژوهشی و هدایت آن به سوی تحقیقات کاربردی
-    ترویج چاپ مقالات علمی در مجلات معتبر داخلی
-    لزوم نظارت جدی بر نحوه هزینه بودجه های تحقیقاتی
-    اولویت دادن به اخلاق علمی در تدوین شاخص های پژوهش
-    ضرورت وجود ارزیابی علمی دائمی برای اساتید دانشگاهها و مراکز علمی
-    چالاک شدن ساختار شورایعالی انقلاب فرهنگی به منظور تأثیرگذاری جدی تر
-    اهمیت تدوین آیین نامه و چارچوبهای کرسی های آزاداندیشی در دانشگاهها
-    و عملی کردن وعده های داده شده و مصوبات دولت برای حمایت از نخبگان

در این دیدار دکتر سلطانخواه معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان گزارشی از عملکرد یکساله این بنیاد بیان کرد و با اشاره به قانونمند سازی حمایتهای بنیاد از همه اقشار و اصناف نخبگان و استعدادهای برتر و تدوین و بازنگری آیین نامه های مرتبط گفت: بنیاد ملی نخبگان در سه بخش فرهنگی، حمایت و پشتیبانی، و توسعه ای و ارتباطی از نخبگان، حمایت مادی و معنوی می کند و با توسعه دفاتر استانی در 19 مرکز برای ایجاد فرصت برابر برای تمام نخبگان تلاش می کند.
دکتر سلطانخواه حمایت از شرکتها و تعاونی های دانش بنیان، تجاری سازی فناوری و تکمیل حلقه های نوآوری را از دیگر اقدامات بنیاد ملی نخبگان برشمرد و افزود: برای شناسایی، هدایت و شکوفایی استعدادهای دانش آموزان برتر در سراسر کشور طرح شهاب با همکاری آموزش و پرورش تدوین شده که مراحل اجرایی آن در حال طی شدن است.
چهارشنبه 14/7/1389 - 18:38
سخنان ماندگار
امام باقر(سلام الله علیه):

از شوخى (بسیار) بپرهیز.

میزان الحكمة: ح 21769
سه شنبه 13/7/1389 - 11:1
فلسفه و عرفان
پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله):

صداهاى‏تان را هنگام درود بر من بلند كنید كه نفاق را از بین مى‏برد.

الكافی : ج 2، ص 493، ح 13 (میزان الحكمة: ج 4، ص 3344)
سه شنبه 13/7/1389 - 9:45
قرآن

 

نماز جماعت را برپادارید و زكات بدهید و ركوع كنید با ركوكنندگان

1- اصل فرمان نماز با جماعت است ؛ اساس دین اجتماع است و انزوا و گوشه نشینی محكوم است .

2- دعوت خداوندبه اقامه نماز و پرداخت زكات و شركت درنماز جماعت است .

3- پس از دكر اقامه نماز مجدداامر به ركوع با ركوع كنندگان كرده كه نشانه اهمیت نماز جماعت است .

4- ركوع از اجزای مهم درنماز جماعت است چون از نماز جماعت تعبیر به ركوع شده است .

5- رسول الله (ص) و علی بن ابی طالب (ع) از مصادیق ركوع كنندگان هستند.

6- اقیموالصلوه : نماز را به پاداریم ؛ یعنی تنها خودتان نمازخوان نباشید؛ بلكه چنان كنید كه آیین نمازدرجامعه انسانی برپاشود ومردم با عشق و علاقه به سوی آن بیایند.

7- بعضی از مفسران گفته اند تعبیربه اقیموا اشاره با این است كه نمازشما تنها اذكارو اورادنباشد؛ بلكه آ» را به طوركامل به پا دارید كه بهترین ركن آ» توجه قلبی و حضوردل درپیشگاه خداو تاثیرنماز درروح و جان آدمی است.

درحقیقت در آیه به دستور اشاره شده

- نخست پیوندفرد با خالق (نماز) می باشد.

- سپس پیوندبا مخلوق (زكات)

- سرانجام پیوند دسته جمعی همه مردم با هم در راه خدا.

-درحقیقت دراین سه دستور اخیر نخست پیوند .

- آمر خداوندبه هماهنگی و وحدت بندگان در پرتوعبادت جمعی است .

- نماز جماعت دررشدو تعالی انسان تاثیردارد.

سه شنبه 13/7/1389 - 9:42
فلسفه و عرفان

شخصى از اهل علم مى  گفت: در كربلا یا نجف كه بودیم، گاهى در مضیقه قرار مى  گرفتیم به حدّى كه آب و نان نداشتیم، خانواده مى  گفت: فلان آقا مرجع است، برو از او بخواه؛ و من مى  گفتم: این كار را نمى  كنم، و اگر اصرار بكنید مى  گذارم و از خانه بیرون مى  روم.

این جاست كه انسان  هاى موجّه موظّفند كه به مستحقّین و افراد باحیا و عزّت نَفْس كه نه تنها اظهار فقر و احتیاج نمى  كنند، بلكه چه بسا اظهار غنا و دارایى مى  نمایند: « یُنْفِقُ نَفَقَةَ الْفُقَرآءِ وَ یَتَظاهَرُ كَالاْءَغْنیاءِ.»؛ (مانند افراد نیازمند خرج مى  كند، و مانند اغنیا تظاهر به دارایى مى  كند.) كمك كنند و افرادى را جهت فحص و تجسّس از حال آن  ها قرار دهند.

در هر حال، آن شخص مى  گفت: شب خواب دیدم كسى در مى  زند، امام زمان ـ عجّل  اللّه  تعالى  فرجه  الشّریف ـ بود، دستش را بوسیدم، وارد خانه شدند و مقدارى نشستند،و هنگام تشریف بردن دیدم چیزى زیر تشك گذاشتند، بعد از تشریف بردنشان در عالم خواب نگاه كردم ببینم چه گذاشته  اند، دیدم یك فلس عراقى را گذاشته  اند، كه كوچكترین واحد پول عراق و « أَقَلُّ ما یُباعُ وَ یُشْتَرى بِهِ »؛ (كمترین مبلغى كه مى  توان با آن چیزى را خرید و یا فروخت.) است كه شاید فقرا هم آن را قبول نكنند از خواب بیدار شدم و بعد از آن خواب دیگر به فقر گرفتار نشدم. از اصفهان حواله  ى صد یا هشتاد تومان رسید و وضع ما رو به بهبودى رفت. ما كه چنین ملاذ و ملجأى تكیه گاه و پناه  گاهى . داریم، چه احتیاجى به دیگران داریم؟! محال است كسى راه قناعت را پیشه نكند و به آن چه دارد راضى گردد برعكس، اگر كسى قناعت كند، مایحتاجش به او مى  رسد، هر چند زیاد باشد، از سخنان امام صادق ـ علیه  السّلام ـ است كه فرمود: « ضَمِنْتُ لِمَنِ اقْتَصَدَ أَنْ لا یَفْتَقِرَ. » [1]من براى كسى كه میانه روى پیشه كند، ضمانت مى  كنم كه نیازمند دیگران نگردد.



[1] كافى، ج 4، ص 53؛ من لا یحضره الفقیه، ج 2، ص 64؛ ج 3، ص 167.

 

سه شنبه 13/7/1389 - 9:17
فلسفه و عرفان
امام صادق ـ علیه  السّلام  فرمود:

« شیعَتُنا أَصْبَرُ مِنّا،... لِأَنّا نَصْبِرُ عَلى ما نَعْلَمُ، وَ شیعَتُنا یَصْبِروُنَ عَلى ما لا یَعْلَموُنَ. »

شیعیان ما از ما صابرتر هستند... زیرا ما براى آن چه مى  دانیم صبر مى  كنیم، ولى آن  ها بر آن چه نمى  دانند، صبر مى كنند.حضرت غائب ـ عجّل  اللّه  تعالى  فرجه  الشّریف ـ عجب صبرى دارد! با این كه از تمام آن چه كه ما مى  دانیم و یا نمى  دانیم اطّلاع دارد و از همه  ى امور و مشكلات و گرفتارى  هاى ما با خبر است. خود حضرت هم منتظر روز موعود است و خودش مى  داند كه چه وقت ظهور مى  كند این كه گفته مى  شود كه آن حضرت وقت ظهورش را نمى  داند، درست نیست.



اصول كافى، ج 2، ص 93؛ بحار الانوار، ج 68، ص 80. نیز ر.ك: بحار الانوار، ج 24، ص 216؛ ج 68، ص 84؛ تفسیر قمى ، ج 1، ص 365؛ ج 2، ص

سه شنبه 13/7/1389 - 9:13
قرآن
سوره 51 آیه 47
و آسمان را به قدرت خود برافراشتیم و بى‏گمان ما [آسمان]گستریم
سه شنبه 13/7/1389 - 8:33
اهل بیت

از امام صادق علیه السلام  فرمودند: حکما و فقها وقتى با یکدیگر مکاتبه مى نمودند، سه مطلب را ذکر مى نمودند و مطلب چهارمى همراه آن نبود:

 کسى که تمام مقصود او آخرت باشد، خداوند مقصود او را از دنیا کفایت فرماید؛

 و کسى که نهان خود را اصلاح نماید، خداوند آشکارِ او را اصلاح فرماید؛

 و هر کس آنچه را که بین او و خداوند است اصلاح نماید، خداوند آنچه را که بین او و مردم است اصلاح فرماید

دوشنبه 12/7/1389 - 20:23
مورد توجه ترین های هفته اخیر
فعالترین ها در ماه گذشته
(0)فعالان 24 ساعت گذشته